Öppet Spår

 

 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

602 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns det någon här inne som jobbar som sjuksköterska på akuten eller ambulansen?
  Jag har pluggat ett halvår nu på en annan utbildning och trivs och skulle kunna tänka mig att jobba med det i framtiden men kan inte riktigt släppa tanken på att bli sjuksköterska! Jag skulle vilja jobba i akuten eller ambulansen där det händer saker hela tiden. Finns det någon här inne som jobbar som det? Är det svårt att få jobb på akuten? För och nackdelar? Hur ser jobbpassen ut? Måste man ta nattpass eller kan man välja att endast jobba dagtid? Vad är lönen ungefär? Trivs du på jobbet? Hade du hellre haft ett annat jobb? Hur ser arbetsuppgifterna ut? Please help! Måste bestämma mig rätt snabbt isåfall 🙂 tack!

  Svara

   Jag jobbar inte som ssk men är ändå insatt i både amb och akutens verksamhet. På det sjukhus jag jobbar så är det i princip kölista får att få jobba på akuten och amb. Det är således tuff konkurrens. För att öka sina chanser för jobb inom området skulle jag tipsa om att specialistutb dig till antingen amb.ssk elle är akut-ssk. Annars söker de ofta folk som har en del erfarenhet av ssk, således svårt att få det som första jobb om man inte har tur. Lönen är något högre på akuten än andra avd på sjukhuset men inte på amb. Kan dock inte svara för om lönestruktur ser ut så generellt eller bara på det sjukhus jag jobbar på. Kan också lägga till att det är bra att ta med i beräkningen att jobbar du inte i storstad så kan stor del av arbetspasset på amb gå åt till att pilla navelludd. Beläggningen på de stationer som finns i mitt område är mellan 30-50% ungefär. Man måste således va ok med att inte ha så mycket att göra. Vet dock att andra regioner kan ha högre beläggningsgrad. Annat är det att jobba på akuten där är det verkligen håll i gång precis hela tiden.
   Lycka till med vad du nu hamnar! 😊

   Svara

    Tack så hemskt mycket för ditt svar! Hade isåfall tänkt att vidareutbilda mig till akut-ssk eller amb-ssk för att öka chanserna 😊 ska bara fundera om jag klarar det psykiskt! Måste ändå vara väldigt tufft? Har liksom aldrig sett en död människa och vet inte alls hur jag kommer att reagera på det! Vänjer man sig?

    Svara

     Du vänjer dig❤️

     Svara

   Svårt att få jobb? Hehe nej. De skriker efter personal. Fördelar – omväxlande, man vet aldrig hur dagen ser ut. Många väldigt tacksamma patienter. Varierande arbetsuppgifter. Nackdelar – ibland otroligt stressigt och tungt psykiskt. Jobbpassen beror på placering och dag. Ibland har man det lugnt men ibland är det kaos. På många akutmottagningar finns personal som bara jobbar natt men ibland kan man bli tvungen att ta någon natt. Hände kanske varannan månad för mig, men då erbjöd jag mig alltid och blev aldrig tvingad. Ingångslönen brukar vara samma på hela sjukhuset och jag har dålig koll på vad den är nu. Jag trivdes på akuten överlag, men vissa dagar var det ett extremt högt tryck och många av mina kollegor hanterade stressen dåligt. Arbetsuppgifter varierar lite beroende på vart man är placerad på akuten. Kan vara allt från receptionsarbete till att göra HLR på hjärtstopp. Sätta infart, kateter, assistera läkaren vid mindre ingrepp. Dokumentera, olika undersökningar, hjälpa på toaletten. Allt möjligt. Är det ett bra gäng som jobbar är det underbart, annars kan det vara riktigt pissigt.

   Svara

    Åh tack så hemskt mycket för ditt svar! En av anledningarna till att jag tvekar är att inte litar på om jag kommer ha tillräckligt kunskap? Eller alltså jag förstår att jag kommer få kunskap under utbildningen men hur blir det sen när man är nyexaminerad? Hur ensam är man? Hur kändes det för dig när du var ny? Kände du att du hade kunskapen eller blev det bättre med tiden? Får man gå bredvid någon första tiden? Sorry för konstiga frågor men har inte så bra koll 🙂 är livrädd till att göra misstag som leder till att någon dör!

    Svara

     När man får anställning som ny på sjukhus brukar man få en lång bredvidgång. Du behöver inte känna dig orolig. Dock är det att föredra att ha lite erfarenhet innan av andra avdelningar innan man börjar på akuten. Men allt funkar! I mina trakter (västkusten) söker de ofta ssk till akuten. Ambulans har jag ingen koll på. Arbetstider är ofta dag och kväll eller enbart natt. Lönen på sjukhus är generellt låg jämfört med kommun eller privat arbetsgivare men det är ju väldigt roligt och varierande. Tror ingångslön som ny på sjukhus häromkring varierar mellan 31-36’ Jag skulle definitivt göra det om jag var du och du inte tycker lönen är superduperviktig. Lycka till!

     Svara

      Tack tack tack ❤️

      Svara

      Wow.. som nyexad vt20 är ingångslönen för en ssk 27500. Skrattretande…

      Svara

       I Malmö då

       Svara

        Jag har jobbat tre år och har 28, i Malmö…. Region Skåne är sämst.

        Svara

         Så jävla sämst. Jag arbetar på privat mottagning som medicinsk sekreterare. Har absolut ingen fantastisk lön (tyvärr hehe). Sökte mig till sjukhuset nyligen och de ville att jag skulle gå NER i lön. För ett vikariat. RIDÅ.

         Svara

          haha….så korkat

          Svara

       På de sjukhus jag jobbar inom vgr ligger ingångslön på samma, alltså 27500 kr. Att få 30.000 som helt färsk är nog inte vanligt på de flesta sjukhus.

       Svara

        Jag tänkte nog fel med ingångslönen. Jag gick in på 30’ för 5 år sedan men hade ju arbetat några år utanför sjukhus då. Sorry för tankevurpan.

        Svara

     Jag hade jobbat som uska på akuten under sista året, så kände mig van vid både arbetsplatsen och rutinerna. Fick gå bredvid ganska kort period, men det var självvalt då jag inte behövde det så länge. Men varje ny placering kräver viss inskolning. Hos oss får man inte gå på larm (dvs när ambulansen kommer in med någon akut sjuk) förrän man gått en extra utbildning. Detta brukar ske efter cirka ett år om man är redo. Har alltid känt mig trygg med mina uppgifter, jag tycker utbildningen och praktiken förberedde mig väldigt bra. Sen hjälpte det förstås att ha jobbat en del på akuten redan.

     Svara

      Tack 🙏

      Svara

    Hur kan det vara pissigt att hjälpa patienter. Det är dom du ska bry dej om.

    Svara

     Personen pratar om kollegor?

     Svara

    Jag är av annan uppfattning och då sitter jag på en position där jag har god inblick i rekryteringen till både akut och amb. Lägger de ut en annons där jag jobbar så kommer det in mängder av bra ansökningar. Värre kan det va för andra avd som inte ses som lika attraktiva. Samma med schema, dör jag jobbar jobbar alla dag/kväll/natt. Man har helt tagit bort enbart natt/dag schema. Så söker man jobb där jag jobbar kommer man behöva jobba skift. Det verkar således va väldigt olika beroende på vilket sjukhus man söker jobb på.

    Svara

  Vad ska ni göra på sommarsemestern? 😊 ☀️

  Svara

   vara hemma med djuren, bada och göra det jag känner för utan att planera något 👌

   Svara

    Okej, jag ska på festligheter för första gången på väldigt länge, jag vill gärna sminka mig lite och göra mig fin, MEN då jag väldigt sällan sminkar mig, så här alla produkter passerat bäst före datum för länge sen 😅
    Jag gillar inte heller att ha flera lager av olika produkter, helt bara ett lager och fixa ögonen 😅
    Så 2 frågor till er:
    * Vad ska jag köpa för sorts produkt?
    *Tips på enkelt vis att fixa eyeliner? Utan hack och ojämna kanter som det blir i dagsläget ^^

    Svara

     Okej, den hamna fel…

     Svara

     Om du inte brukar sminka dig ofta skulle jag öva några gånger innan så du inte blir stressad när det ”gäller”! Framförallt med tanke på eyeliner, det kräver lite övning. Produkter skulle jag satsa på en färgad dagkräm, typ bb-cream eller cc-cream, inte lika tungt som foundation. Sen lite solpuder till det så ser du fräsch ut! Öva på eyeliner och lite mascara? Jag fyller i ögonbrynen också, tycker det gör massa, och rouge är ett måste för mig för tycker jag ser så mycket fräschare ut men du kan skippa det om du vill ha det mer naturligt 🙂 Jag tycker Isadora, Loreal och Lumene har bra budgetprodukter!

     Svara

     Du kanske bara kan köra lite flytande concealer för att jämna ut partier. T ex vid näsvingarna och under ögonen. Eller cc/bb creme lr mineralfoundation. Sånundviker du den tunga basen. Svårt utan att veta din hudton och ansiktsform, men något solpuder på pannan, under hakan och vid kindbenen brukar göra susen oavsett färg och form. Plus lite rouge om du vill satsa extra. Försök undvika flytande eyeliner och kör en pudrig med vinklad pensel istället. T ex: https://www.kicks.se/laura-mercier/makeup/ogonmakeup/eyeliner-kajal/tightline-cake-eye-liner-mahogany-brown?gclid=CjwKCAjw88v3BRBFEiwApwLevRicnjtnZfyw-UjRYkzpBUCu1PcTRAm5cCKS15yFq4ptAHpScJCNZRoCs6EQAvD_BwE

     Och så ett tinted lip balm på det och du är festredo!

     Svara

     Jag gillar krämprodukter just nu, det blandar ihop och blir inte lika mycket lager på lager som det kan bli med puderprodukter. Lite lätt foundation, krämbronzer, en ljus, skimrig skugga mitt på ögonlocket och i ögonvrån, lite läppglans och mascara så är du hemma.

     Tyvärr finns bara ett trick för bra eyeliner och det är övning.

     Svara

     Ögonskuggspennor är bra (t ex laura mercier, bobbi brown, by terry). De funkar som ögonpennor – eller utsuddade som ögonskugga.

     Svara

     Får jag också fråga om smink? Om ni vill lägga underlag på solbränd/rödvarmt ansikte och inte vill ha blank utan matt hy, vad är ert bästa tips på produkt?

     Svara

     Bafeminerals original puderfoundation. Naturligt, snyggt och märks inte (krämer kan kännas i värmen).

     Svara

     Lumene cc color correcting creme är superbra och har solskyddsfaktor! Kan appliceras med fingrarna och kostar inte en förmögenhet.

     Svara

   Vara i sommarstugan i skärgården 😀 du då?

   Svara

    Härligt 😍!!
    Vara på vårt sommarställe i skärgården också och sen Frankrike i två-tre veckor. ☀️☀️ Älska sommar

    Svara

     Oj Glömde skriva mitt alias ovan. Elisa

     Svara

     Låter underbart!🤗

     Svara

   Mest hänga hemma med barnen. Är tacksam över vårat hus i dessa tider, så man kan gå ut utan att göra ett stort projekt av det. Käka glass, bada, grilla, fixa lite på gården. Bli galna på varandra. Vad ska du göra?🌻

   Svara

   Åka till sommarstugan, bada, grilla, baka, läsa många böcker, bada ännu mer, lösa korsord, dricka svalt vitt vin, laga goda recept.

   Svara

   Åka till mammas hus på Mallorca i tre veckor. Längtar, även om det nog blir lite annorlunda i år.

   Svara

    Skönt! härligt att man släppt lite på restriktionerna i Europa ☀️

    Svara

   Sommarhuset med barnen och släkten. Bada, sola, grilla, dricka lådvin, städa och låta bli mobilen så mycket som möjligt.

   Svara

   Har semester nu. Vi chillar hemma, picknick i parken som är precis bakom vårt hus, går promenader och tänkte kanske hyra en kanot någon dag. Vi har det väldigt mysigt 🙂

   Svara

   Oroa mig för att mina celluliter skall synas för mycket. Väga fram och tillbaks om jag skall äta den där mjukglassen eller inte trots att jag egentligen har en helt hälsosam vikt. Dra ner på kolhydrater i perioder och bli hungrig, sur och grinig. Ångra att jag inte tränat mer. Längta till september. Sorgligt men sant och fattar inte att jag är så ytlig när jag ändå inte känner mig särskilt dum på andra sätt. Jag är så trött och ledsen över att inte lyckas acceptera mig som jag är😓

   Svara

    https://instagram.com/danaemercer?igshid=43fiw89egeoy

    Lova att du går in och kollar på den här tjejens instagram.
    Celluliter är SÅ JÄKLA NORMALT!!!!!

    Svara

     Jag tänkte nog fel med ingångslönen. Jag gick in på 30’ för 5 år sedan men hade ju arbetat några år utanför sjukhus då. Sorry för tankevurpan.

     Svara

     Så grym👌🏼Tror man måste vänja hjärnan med såna bilder. Man är ju så hjärntvättad redan av andra (fixade) bilder. Tack för länken☀️

     Svara

    Tänk på att ingen i hela världen förutom du skulle lägga en enda liten tanke på dina celluliter, jag har för mig att så mkt som 80-90% av alls kvinnor har det, det är alltså mer ”onormalt” att inte ha det än att ha det. Celluliter handlar inte bara om fett utan också om tex hormoner. Tänk på kroppen i positiva termer: den kan ta dig till ställen, den är stark, den mår bra. Skit i det skeva jävla skönhetsidealet som bara ger miljontals kvinnor ångest varje år och dina mjukglassar, för du duger precis som du är ❤️

    Svara

     *ÄT dinamjukglassar ska det såklart stå 😘

     Svara

  Det har säkert tagits upp förut, nån brukar vara snabb på att tala om det när ett ämne skrivits om många gånger…

  Men för egen del har jag aldrig varit intresserad då det inte har varit något som jag behövt tänka på=har inte läst.
  Nu är jag dock i den situationen och undrar därför: hur hög är er hyra och hur mycket har ni över när fasta utgifter är betalda?

  Fördel om du som svarar bor ensam.

  Jag har nämligen fått ett erbjudande på en lägenhet som är på 7700:-, min hyra idag ligger på 5200. Nu är det mycket som är väldigt osäkert kring jobb etc så det lutar väl åt att jag inte tackar ja, men den ligger med fint läge i en stad som jag älskar, idag bor jag i en stad som jag inte alls älskar och det är väl det enda som gör att jag inte har svarat på erbjudandet än.

  Svara

   Kör till! Inte lätt att få en lgh där man vill bo! Dra ner på matkostnader och onödiga saker, allt brukar ordna sig! Jag är arbetslös nu så har bara ut 10.000 hyra 4600 Plus 5 djur och vi lever hur gott som helst 😊

   Svara

   Jag hade hyra på 7800kr (dock inklusive el, bredband, tv, försäkring) och min lön var 24000. Hade bil och gymkort. Klarade mig utan problem och lyckades spara varje månad. Men då är jag ganska sparsam med pengar.

   Svara

    Hade du ut 24000?

    Svara

     Nej, före skatt. Minns inte vad jag fick ut exakt.

     Svara

      Ja det är ju skillnad. Typ 18000 ut då.

      Svara

   Kolla igenom kontoutdrag för senaste månaderna. Finns det pengar där som försvinner på saker du faktiskt inte behöver (alltså behöver behöver, inte bara vill ha). Ofta finns det småsummor här och där som faktiskt blir mycket när månaden är slut.. Kolla det och räkna sedan på dina fasta utgifter om du skulle klara den dyrare hyran.

   Om det går ihop utan dina ”onödiga” utgifter. Kör! Onödiga saker kan man unna sig när man har råd/har sparat till en liten stund.

   Svara

   En grundregel är att hyran max bör kosta en tredjedel av bruttolönen. Men älskar du lägenheten så kör på!

   Svara

    Är det en tredjedel av bruttolönen? Har alltid trott att det är netto som gäller?

    Svara

     Ja, givetvis netto

     Svara

      Jaha, netto. Haha, det kändes mest logiskt iofs. I dagsläget klarar jag det, men som sagt, lönen varierar och jag måste byta jobb om jag flyttar.🤔 I alla fall till slut, det går att pendla men inte hur länge som helst.

      Svara

    Det tror jag den gör iofs, ungefär. Jag jobbar på bemanningsföretag så min lön varierar (flyttar jag måste jag dock byta jobb) och särskilt i dessa tider.

    (Ska svara er andra också, men har knappt batteri kvar)

    Svara

   Att bo någonstans där man trivs är guld. Jag älskar min lägenhet dock dyr men att jag trivs, är trygg och mår bra hemma värderar jag väldigt högt.

   Jag betalar 9tkr med parkering och tv.
   Jag har ca 10tkr kvar på kontot när alla fasta avgifter är betalt som jag lägger på nöjen, mat sparande etc. Lite lite skulle vilja spara mer men men

   Svara

   Jag bor ensam (nästan: har en katt) i en bostadsrätt vid havet med En jäkla utsikt, en hyra på 5100kr.
   Jobbar som obehörig fritidspedagog i Blekinge län, jag har väl ca 6-8000 kr över när alla fasta utgifter är betalda, då är ej mat/djurmat osv inräknat. Jag klarar mig jättebra & sparar flera tusen i månaden. Jag unnar mig gärna saker men är bra på att spara.

   Svara

    Du bor i en bostadsrätt men betalar hyra? Menar du avgiften? 🙂

    Svara

     lol, du var bara tvungen va? 😅

     Svara

      Jag har ingen aning om hur hon bor och eftersom hon betalar hyra men bor i bostadsrätt så blir det ju ännu luddigare. Så då handlar det antingen om avgift eller att hon hyr någon annans bostadsrätt. Hur ska jag veta? 🙂

      Svara

       Men hur fan orkar man? Du fattar väl vad hon menar. Herregud vilken människa.

       Svara

   Månadsavgift till brf 2900 och sammanlagt 5000 fasta utgifter har kvar 15 000 kvar när räkningarna är betalda. Flyttar dock till brf med 3000 i höjning till hösten men känns lugnt även om mannen har CSN som inkomst just nu (räknade inte med hans inkomst ovan enbart min egna).

   Svara

   Nej skulle inte byta till så högre hyra om du inte vet hur det blir med inkomst.

   Svara

    Nej det är ju det som är den största anledningen till att jag inte har tackat ja och det är ju egentligen det som spelar roll, det och inget annat.🙂

    Svara

   Jag är ensamstående med ett barn. Jag ska snart flytta till nyproduktion. Kommer ha cirka 9600:- när boende, bil och övriga räkningar är betalda. Klarar mig på det. Bor hellre bra än i gammalt och sämre som jag gör nu.

   Svara

   Jag bor i en bostadsrätt (ensam), amorterar ej utan betalar avgift + ränta vilket blir ca 4500:- i månaden. Fasta utgifter som SL-kort, CSN, facket/a-kassa, mobil, försäkringar etc. Landar totalt på strax under 8000:-. Har då ca 16000:- över. Mitt utgångsläge är just nu väldigt bra för att spara rejält till nästa bostad (hade gärna bott i hyresrätt men Stockholm lol). Kommer nog höja min boendekostnad med några tusen den dagen jag flyttar och det kommer då vara värt resonerar jag. 🙂 Men trivs samtidigt där jag är nu och har ingen stress att flytta. Hade jag inte trivts där jag bor hade en högre hyra definitivt varit värt det och annat hade fått bortprioriteras.

   Svara

    Åh, börja amortera!

    Svara

     Nej, behöver man inte amortera är det bättre att lägga in dom pengarna i fonder.

     Svara

   När jag bodde ensam när jag var nyexad hade jag ca 8500 i månadskostnad för boende och ca 20000-23000 i lön netto. Det blev ca 42-35% av nettolön i boendekostnad när jag räknar nu och minns att det kändes väldigt på gränsen i början, speciellt med semester, köpa nya möbler osv. Så jag skulle nog säga max 40% av nettoinkomst i boendekostnad, sen beror det väl på hur sparsam du är o så.

   Svara

   Har hyra på runt 6000. Men då jag bor centralt och inte behöver bil så har jag en rätt bra budget.

   Svara

   Pendlar mellan 24-26k efter skatt, hyra 5100, har 13.000 kvar efter fasta utgifter.
   Fördelarna med en lägre hyra är att man kan spara ihop pengar snabbare till t.ex. kontantinsats till lägenhet samt mer pengar till nöje.
   Fördelarna med att flytta är väl för din del kanske förbättrad livskvalitet vilket också är mycket värt.
   Mitt tips till dig är att räkna på en budget med nya lägenhetens hyra och räkna med i budgeten vad du skulle få för inkomst i värsta fall ifall det skulle strula med jobb som du skrev. 🤗

   Svara

   Åh, så många bra och tänkvärda svar. Här tänkte jag svara er alla men då hade jag väl aldrig kommit i säng. Så jag tackar er nu istället.🤗🌸

   Förstår ju egentligen att jag inte är i läget att ta den lägenheten, men jag ville se om det finns andra som klarar sig på höga fasta utgifter och med lite över efter det. Vet ju som sagt inte hur mycket jag skulle ha över osv, men om jag bara utgår från det lägsta så är ju allt annat en bonus.

   Det detta skulle kunna ge mig är en lyckligare tillvaro. Min nuvarande lägenhet är inte min trygga plats, min trygga plats är min bil för då kan jag åka härifrån. Jag är ganska så säker på redan nu att jag faktiskt inte hade åkt lika mycket bil som nu om jag bodde i den andra staden, för jag mår verkligen bra där och det känns som hemma. Är född där och har mina rötter där, så det ligger väl djupt i mig att det är där jag ska bo egentligen.

   Jag vet ju också att det är med största sannolikhet inte min enda chans att komma dit. Lägenheter kommer och går och kanske kommer det ut en igen, antingen i samma område eller en i samma område, men med bättre läge (den ligger redan i centrum), som kräver lite mera köpoäng. Bara att denna var väldigt fin och jag gillar planlösningen, balkongen och det faktum att allt man behöver finns i den. Men det blir nog ett nej, och så håller jag utkik efter andra. Ibland behöver man helt enkelt se (höra/läsa) hur andra har det osv för att få ett annat sätt att se på saken.🙂

   Svara

    Flytta och lev snålare! Livet är kort för att må dåligt ❤️

    Svara

   Jag får ut ca. 22 000 efter skatt, jag har en hyra på ca. 9500 kr plus el+vatten+bredband o.s.v. Jag är inte helt säker på vad jag har kvar efter fasta kostnader, men jag kan gott och väl spara ca. 4000 varje månad. Då köper jag bra mat, äter ute ibland, köper onödiga grejer varje månad.

   Svara

   Min hyra ligger på 14 500 kr, med alla avgifter blir det runt 18 000 kr i månaden. Bor strax utanför London så därför det är så dyrt (dock bra pris för en trea här). Sparar strax över 20 000 kr i månaden. Bor ensam.
   Man brukar säga att hyran max ska vara en tredjedel av ens inkomst för att det ska kännas stabilt varje månad. Sen är det ju lite individuellt hur man gör.
   Lycka till med lägenheten!

   Svara

   Lägg undan 2.500:-av din lön så ser du ju. Det är ju dock så att du får 2.500 mindre att röra dig med varje månad. Det blir 30.000:- mindre på ett år.
   Man kan göra mycket roligt för 30,000:-
   Förlåt min negativitet 🙂

   Svara

  Har respekt för alla religioner och tycker att alla ska få tro på det de vill och mår bra av. Men hur kan man som religiös motivera att omskära små pojkar? Hur kan det inte klassas som barnmisshandel när man tar bort något som egentligen inte behövs tas bort och som orsakar lidande bara för religionens skull? Tycker det är sånt man får göra när man är myndig och kan bestämma själv.

  Svara

   Men lägg av, de bedövas.
   Människan är villig att göra mycket för sin tro så en bit hud hit och dit gör inte så mycket.

   Fråga vilken föredetta religiös om denne önskar att förhuden varit kvar- 99% är glada att den är borta.
   Fråga vuxna män som genomfört operationen i vuxen ålder och de flesta är väldigt nöjda.

   Jag är kristen från mellanöstern och ja, jag tänker omskära mina söner. Äckligt annars. Kan heller inte vara med en man som inte är onskuren, usch!

   Svara

    Tänker du låta omskära dina döttrar också? Är du omskuren? Om inte, varför inte då?

    Svara

     Nej, det gör jag inte. Ingår inte i varken min, muslimernas eller judarnas religion. Vi omskär våra män, inte kvinnor. Kvinnglig omskärelse är kulturell och inte religiös. Tyvärr omskärs många kristna flickor i Etiopien och Eritrea men det är inget som beordras i våra heliga böcker.

     Svara

     Men jösses, det går ju inte att jämföra.

     Svara

    Vad är det som är äckligt?

    Svara

     Förhuden och allt som döljer sig bakom. Kräks!

     Svara

      Ollonet?

      Svara

      Vad är det för män som du har sex med som är så snuskiga? Finns något som heter tvål och vatten.

      Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    Att göra ett permanent ingrepp på en människa som inte har något att säga om saken är helt sjukt. Punkt. Förhuden finns där av en anledning. Tycker du flytningar på tjejer är äckligt, eller mens? Förhoppningsvis inte. Lär dina söner god hygien istället, så ska du se att förhuden inte alls är så farlig som du verkar tro att den är.

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

    Du menar att det är äckligt för att dom män du känner, inte tvättar sig?
    För i så fall, vad är äckligt?

    Svara

   Tycker också det är galet. Som att i onödan skära av sig random liten kroppsdel. Förhuden är såklart där från början för att den har en funktion.

   Svara

   Det är mycket större risker som vuxen. Att göra det på barn är så riskfritt det kan bli så länge görs på ett sjukhus med bra hygien osv. Min pojkvän är omskuren (Och barnläkare) och om vi får en som vill han att han ska vara det också.
   Ha dejtat en med för trång förhud och fy fasen 😅
   kommer ihåg en brittisk kille som dog efter en omskärelse i vuxen ålder (20 någonting).
   Annan sak på tjejer, borde förbjudas överallt

   Svara

   Jag håller med. Jag kan inte förstå hur det kan motiveras. Det är ett permanent ingrepp som inte ens är medicinskt nödvändigt.

   Svara

    Och går det fel kan det bli som för en ung man jag är bekant med. Han är en ”grönsak” efter att omskärelsen (som utfördes efter alla konstens regler) gick fel. Hela familjen mår såklart jättedåligt fortfarande, efter 20+ år…

    Svara

     En grönsak? Hur kan det bli så?

     Svara

   Omskärelse är inte enbart av religiösa skäl. I USA är det mer regel än undantag att män är omskurna som jag förstått det (arbetade med en man uppvuxen i USA som pratade om det).
   Kolla bara avsnittet i SATC där Charlotte dejtar en snubbe som inte är omskuren 😅

   Svara

    Fast nej. Är ju inte som att alla amerikanska familjer tar sina pojkar till läkaren för att ta bort förhuden. Googlade lite snabbt och för 20 år sen (på SATC-tiden 😁) omskars ca hälften.

    Svara

     Bullshit, praktiskt taget alla är omskära i USA.

     Svara

   Sinnessjukt att skära bort en kroppsdel som finns där av en anledning. Att ge sitt barn bedövning, smärtlindring efteråt, sköta om sår osv osv. För vadå? Så jävla onödigt. Operera fan inte ett barn som inte har något att säga till om.

   Svara

   Håller helt med! Har funderat länge över hur det 2020 fortfarande kan vara okej att omskära pojkbebisar. Det är verkligen helt galet!

   Svara

   En person utan tro/religion kommer aldrig förstå poängen med omskärelse. Du har bestämt dig för att det är barnmisshandel dessutom, så vad är poängen med att diskutera det? Jag är varken muslim eller från mellanöstern men arbetar på en klinik där omskärelser utförs och har respekt för människors religion och tro. Man måste inte förstå allting. Men som någon annan skrev så verkar det faktiskt som om de flesta män som blivit omskurna är nöjda och glada över det, så varför skapa ett problem??

   Svara

    Därför att det är oetiskt att 2020 ta beslut om icke-nödvändiga ingrepp på en annan människas kropp, motiverat av påfund som religion.

    Svara

  Vad har Bianca gjort med ögonbrynen? Gillar formen så mycket och att de är lite ”höjda” eller vad man ska kalla det. Kan man noppa fram såna ögonbryn på sig själv eller är det ett ingrepp?

  Svara

   Sannolikt har hon väldigt tjocka ögonbryn egentligen, vilket ger henne mkt att arbeta med, sedan har hon säkert gjort ett browlift också. Men obs, skulle inte bli förvånad om det ligger ngt annat bakom med. Känns ju som att det sprutas in saker lite hejvilt nu.

   Svara

    Är det med browlift man typ tejpar ögonbrynen? Angelica Blick har ju gjort det väll och hennes ögonbryn är inte i min smak alls.

    Svara

     Vad jag förstått så är brow lift när du ”drar upp ögonbrynen”, nästan som ett mini face lift fast med botox. Märkligt nog kallas det ibland för browlift när man går till salong och får sådana där konstiga uppborstade bryn som man ser hos influencers.

     Jag vill göra browlift men är lite nojig, har hört att om man gör det för mycket kan huden bli slappare och hänga mer p.g.a. att den dras upp sådär.

     Svara

      Är det det som hände med Paris Hiltons ena öga?

      Svara

     Nej du använder botox för att lyfta

     Svara

   Hon påstod ju i en video för inte så länge sen att det enda ingrepp hon gjort är att hon förstorat läpparna. Det blir ju lite lustigt eftersom det finns filmat material på henne från när hon var barn och ungdom och det då blir ganska uppenbart att hon ljuger. Om man har goda förutsättningar från början kan man få till det där snygga lyftet med botox, på andra kan det krävas andra typer av ingrepp.

   Svara

   Hon har säkerligen gjort ett ”foxy eye” ingrepp a la hennes idol Bella Hadid, plus microblading på det så har du ju en helt ny look.

   Svara

    Men gudars. Vad görs i ansiktet då? Dras ögonbrynen upp?

    Svara

     Är det operation? Min kompis har gjort ”cat eye surgery” i Turkiet. Är något av det sjukaste jag hört, hennes ögon gick liksom från runda till mandelformade och liksom uppdragna på sidan. Helt galet, visste inte ens att sånt fanns.

     Svara

    Gör de verkligen ”fox eyes” här i Sverige? Trodde mest det var en grej i USA. Det är ju ganska extremt liksom.

    Men ja jag tror verkligen hon har gjort något för detta kan man inte åstadkomma med bara plockning folks. Skitsnygg men helt annorlunda utseende!

    https://i.pinimg.com/originals/cc/ee/49/ccee496b551118ec978ab4aa28bd2231.jpg

    https://files.elle.se/uploads/2020/01/bianca-ingrosso-1.jpg

    Svara

     Ja. Kolla upp iclinic på Instagram…

     Svara

      Alltså den där Iclinic, är den verkligen seriös? Jättedåliga resultat!

      Svara

      Asså jag får ont i huvudet av att kolla på det där, haha.

      Svara

     Ja jävlar vad annorlunda hon ser ut! Jösses!

     Svara

  Är det bara jag som är orolig för Therese Lindgren? Hon har inte uppdaterat på några dagar och skulle göra undersökning på måndag. Hon har ju jätteont i magen. Är typ orolig att hon fått akut operera sig eller ligger och kämpar för sitt liv typ. Är det någon som vet något?

  Svara

   Wow

   Svara

   Du kan ju börja med att stalka hennes insta ifall du är så orolig för henne. Koloskopin gick bra enligt henne..
   Lite obehagligt att du är så orolig för en främling! Eller du kanske känner henne?- då rekommenderar jag att fråga henne personligen istället.

   Svara

    Du verkar verkligen vara genomgo du Nea.
    Nea hon snea.

    Svara

     Åh tack ☺️ Du med!

     Svara

    Snarare en fin egenskap att även bry sig om de man personligen inte känner. Mer sånt ❤

    Svara

    Nea, det är du som är obehglig.

    Svara

    Jag blev även ledsen över att Adam Alsing dog hastig och han har man bara följt sporadiskt och lyssnat på radion. Jag har följt Therese i många år och hon delar av sig betydligt mer än vad Adam Alsing gjorde (som också egentligen var en främling) Så det innebär väl bara att jag har lätt för att känna empati och bry mig om människor. Det är väl en bra sak att kunna göra.

    Svara

   Hon har uppdaterat på Instagram.

   Svara

   Hon uppdaterade inte mycket innan koloskopin heller eftersom hon mådde dåligt. Förhoppningsvis är hon hemma och återhämtar sig <3

   Svara

   Lol!

   Svara

   ot: var det hon som tidigare gått ut med att hon haft alkoholproblem, eller var det ngn annan influencer?

   Svara

   Hon kanske bara behöver en paus när hon mår såpass dåligt

   Svara

    Hon mår väll alltid dåligt nu för tiden ☁️☁️

    Svara

   Oroar..? Har viktigare saker att oroa mig över och tänka på än någon vilt främmande person..

   Svara

    Jag kan oroa mig både för stora och små saker. Finns mycket jag bryr mig om.

    Svara

   Jag är mest fundersam över hur mkt av hennes magproblem skulle upphöra om hon gick över till vegetarisk kost med lite mjölkprotein och ägg (alltså ibland, inte varje dag). Verkar som att alla veganer jag någonsin mött har så mkt problem med mage osv.

   Svara

    Exakt vad jag tänker också! Eller allra helst mer animalier. Min kost är animaliebaserad och min mage blev kaos när jag åt veganskt på två olika retreat.

    Svara

    Varit vegan i tre år (lakto-ovo-vegetarian i sju år innan dess) och aldrig jag har aldrig haft problem med magen (bortsett från någon vinterkräksjuka). Så helt omöjligt är det inte att vara vegan utan magproblem.

    Jag tror att det beror mycket på om man äter rätt, och om man går över till vegankost i lagom takt så att magen vänjer sig.

    Svara

     Jag såg att en känd youtuber som brukade vara vegan sade att gränsen ofta går någonstans vid 4-5 år, sen kommer hälsoproblemen. Finns tydligen en uppsjö av fd veganer som inte pallar mer. Så du kanske har rätt, att det handlar om vad man stoppar i sig, men jag tror ännu mer att människan är gjord för att äta LITE animalisk protein ibland. Vi är trots allt historiskt sett allätare.

     Svara

    Hon har väl haft sina magproblem under hela hennes youtube-karriär, dvs även innan hon blev vegan

    Svara

    Hon har också mycket ångest och oro som kan krångla till för magen. Hon utreds också för endometrios som också kan ge problem. Hon kan vara allergisk mot gluten som hon ej är medveten om. Eller har en underliggande tarmsjukdom. Finns mycket det kan bero på, hoppas hon får rätt hjälp nu då.

    Svara

  Hur lyckades ni få lägenhet? Bor i en ungdomsbostad men kontraktet tar slut om 1 år och jag söker och söker men landar inget. Tittar bostadsförmedlingen och andra privata hyresvärdar varje dag. Har inte råd att köpa heller.

  Är tacksam över att jag har tak över huvudet, men lite framförhållning har liksom aldrig skadat.

  Svara

   Jag har t.o.m. betalningsanmärkningar och blev erbjuden 5st lgh direkt genom annons på blocket och ärlighet 😊

   Svara

    Förstahands?

    Svara

     Japp, privata hyresvärdar som hörde av sig

     Svara

      Hyr nu en del av ett hus nu med egen ingång strax utanför stan, trivs fantastiskt 😊 så du kommer få lägenhet, ja lovar.

      Svara

       Bor i en stad med ca 120.000 invånare

       Svara

    Vi fick också direkt genom blocket då vi snabbt behövde en lägenhet i centrala Stockholm! Fick på 2 veckor lägenhet i Vasastan!

    Svara

     Hur lång kontraktstid? Hur mycket i hyra?

     Svara

      Vi skrev tillsvidare kontrakt och bodde 2år, 10000kr/månad!

      Svara

   Bostadsmarknaden är hemsk! Jag fick ta ett andrahandskontrakt medans jag fortsatte leta lägenhet VARJE DAG. Ringde och mailade hyresvärdar varje månad. Sökte ALLA lägenheter med rimlig hyra. Efter ett halvår till fick jag tag på en.

   Svara

   När jag sökte jobb i en annan stad fick jag hjälp att skaffa lägenhet.

   Svara

   Bortsett från studentrum/studentlgh, så blocket i andra hand i Sthlm. Var helt otroligt svårt att hitta ngt trots fast jobb o bra lön. Harvade runt på 1-3 månaders kontrakt, de som hyrde ut hade fått mängder med svar.

   Bor du i mindre stad så testa söka upp privata hyresvärdar.

   Svara

   Bostadssökande eller va de kallas via sthlms bostadsförmedling.
   Sen har ja bytt.

   Svara

    Inte sökande snabben tror ja de kallas.

    Svara

  Har såna komplex över mina cellulitiga ben att jag inte ens vågar bada med min pojkvän 🙁 vi blev tillsammans i vintras

  Svara

   Vi alla har dom. Skäms inte, va stolt över vad din kropp gjort ist.

   Svara

   Förstår att det är svårt, men sluta skämmas. Som sagt har vi alla celluliter. Och killar bryr sig inte det minsta speciellt om du agerar som att du inte gör det. Jag är inte den smalaste tjejen(med celluliter och bristningar all over) som just nu dejtar en ny kille som ikväll sa att han älskar hur bekväm jag är naken eftersom jag lagade mat i underkläder pga värmen!

   Svara

   Börja styrketräna och få massage de brukar få bort dem 🤗

   Svara

  Tjejer, vilka ställen rakar ni er på? Min kompis tyckte det var halvkonstigt att jag rakar mig på armarna och i ansiktet haha (har små ljusa fjun där)

  Svara

   Jag brukar vaxa i ansiktet, typ överläppen. Men rakar benen, armhålorna och ”där nere”

   Svara

    Nere i källaren?

    Svara

     Om du likställer din fiffi med en källare, så absolut. 😊

     Svara

      😂😂😂

      Svara

      Mörkt och fuktigt?

      Svara

       Hahaha ja. Mörk, fuktig och läskig 😂

       Svara

        Och full med spindlar!

        Svara

         Har du spindlar i fittan?

         Svara

      Jag tolkade som att hon rakade sig där nere, i källaren.

      Svara

   Armhålorna är det enda jag rakar med jämna mellanrum.. Ansiktet har jag rakat nån gång bara för att testa om sminket ser bättre ut då. 😂

   Svara

    Åhhh jag med, breakout deluxe!!! Fick monsterfinnar jag inte haft på typ tio år

    Svara

   Rakar mig inte alls längre.

   Svara

    Obehagligt! Gillar rejäla buskar 🌳🌳

    Svara

     Varför ta samma nick som mig? 😉

     Svara

     Obehagligt men du gillar det? Hur ska du ha det?

     Svara

      Obehagligt att raka mig menade jag.
      Föredrar mer hårigt än ansat 😋

      Svara

   Under armarna, benen ibland och bikinilinjen ibland, sen trimmar jag så det inte blir allt för långt där nere. Varför raka ansiktet? Alla har ju små fjun där

   Svara

    Alla har hår på de kroppsdelar du nämner också

    Svara

     Haha älskar det här svaret! Blir så uppenbart på nåt sätt, vad f-n håller vi på med?😂😂

     Svara

     Hahaha iofs, tänkte väl mer när hon la in det inom parentes

     Svara

   Under armar, tyssan, röven och nån gång per år i ansiktet. Har ett par envisa hårstrån som växer ut flera på hakan och ena kinden om jag inte noppar bort dom

   Svara

    Jag har också två hårstrån som alltid växer ut i ansiktet; ett på kinden och ett under hakan. Så konstigt, vad beror det på måntro?

    Svara

     Släkt med häxan i thé Blair witch Project 😂

     Svara

     Haha har också ett svart hårstrå på hakan. Blir glad varje gång det växt ut dock, så härligt att noppa

     Svara

     Hormoner 😄

     Svara

    Tyssan?

    Svara

     Ja vagina, fitta, höna mm kär kroppsdel med många namn! Föredrar tyssan!

     Svara

      Hahaha låter som ett bra namn på en katt tyckte jag!

      Svara

       Exakt vad jag tänkte skriva!

       Svara

     Ja, ett slang för vagina 😄 Norrlänning

     Svara

   Under armarna, och på benen när jag orkar på sommaren.

   Svara

   Benen, fiffin, armarna (från händerna till armbåge, har väldigt tunt hår på över armen), armhålorna.

   Svara

   Benen… och inte främre delen av låren då jag bara har tjockare synliga hårstrån på baksidan.
   Sen under armarna

   Svara

    +bikinilinjen

    Svara

   Könet, benen och armhålorna..

   Svara

   Har ni hår i rumpan, alltså inte inuti hålet utan mellan skinkorna? Jag har det men rakar bort det, är det ens normalt att ha hår där?

   Svara

    Jag har pyttelite men det är ljust och väldigt tunt så låter det vara. Hade jag haft mörkt hår hade jag nog tagit bort det. Har läst nånstans att det är omöjligt att låta en prutt passera ljudlöst om man tar bort allt hår, stämmer det? Haha

    Svara

    Ja helt normalt

    Svara

    Alla har det, vissa mer, andra mindre ❤️ Fullt normalt 🙏

    Svara

   Benen, under armar och smulan.

   Svara

   Rakar allt. Vet ej vrf blir bara så..
   Armarna ben fiffin armhålorna.. Allt…

   Svara

  Har ni bakat ananspaj någon gång? Är det gott?

  Svara

   Blivit bjuden på.. inte gott 😷

   Svara

   Supergott! Har inte gjort själv, men mamma gör👌🏼

   Svara

   Det är min favoritpaj! Ät den varm med vaniljglass till 😋

   Svara

   Ja väldigt gott om man gillar ananas. Men väldigt enkelt att baka själv så testa och se om du gillar det 🙂

   Svara

   Jaaa det är jättegott! Gärna ljummen! Med vaniljglass till 😋
   Här är ett bra recept:
   https://www.ica.se/recept/ananaspaj-3273/

   Svara

   Gillar smaken men det är för matigt för mig. Mastigt, tuggigt, kleggigt.. Ja typ så 🤣

   Svara

    Älskar ananaspaj

    Svara

   SÅ GOTT 🙂

   Svara

  Någon som har erfarenhet av att vara konsult via bemanningsföretag med upplägget grundlön sedan prestationstillägg, istället för en rak fast månadslön? Fick ett erbjudande i slutet på förra veckan och måste ge besked imorgon om jag vill skriva på. Dvs beroende på antal dagar i månaden som är möjliga att jobba så avlönas man därefter? Märkligt upplägg som tjänsteman, varför ska det spela roll månad för månad när tjänsten är heltid – kontorsarbete.

  Svara

   Jag har både jobbat som konsult för ett bemanningsföretag samt jobbat internt på bemanningsföretag. Det är ett väldigt vanligt upplägg att ha det så. Praxis i branschen skulle jag säga, så inga konstigheter.

   Svara

   Jag har det just nu. Som tjänsteman. Jag fick se hur lönen kunde variera över månaderna. Så då får man ju en uppfattning om hur mycket det diffar. För mig är det okej, men detta är också mitt första jobb efter examen och jag har pluggat en utbildning som har hög konkurrens.

   Svara

    Ja precis. Men jag har jobbat inom området som tjänsteman i 10 år och på olika företag, och blev riktigt förvånad när jag fick löneupplägget presenterat. Alltid haft rak månadslön oberoende på vilka dagar aom faller in på en helg eller längden på månaden. Tror jag blev mest avtänd på idèn då det tidigt i processen sades av bolaget att lönen var en specifik summa som lät som en månadslön, men sen fick presenterat att en månad kunde man tjäna 29 medan en annan månad uppgick man till 34, Tack för svar!

    Svara

     Tror det Är det vanligaste, att man får efter hur många timmar/dagar man egentligen jobbar. Helst inom större bolag. Ett
     Mindre bemanningsföretag kan ju ha lite andra ”regler” och även kontrakt med företaget du är uthyrd till

     Svara

  Mitt barn brände sig i solen idag 😞😞 känner mig sämst och har ångest… blir ju stranden imorgon med, ska bli nästan 30 grader så vad är ett måste. blir T-shirt på hela dagen för henne 😞

  Svara

   Kanske borde ni skippa stranden och istället hitta på någon aktivitet utan sol. Inte så skönt att vara i solen när man bränt sig, plus att huden behöver vila!

   Svara

    Okej, jag ska på festligheter för första gången på väldigt länge, jag vill gärna sminka mig lite och göra mig fin, MEN då jag väldigt sällan sminkar mig, så här alla produkter passerat bäst före datum för länge sen 😅 
    Jag gillar inte heller att ha flera lager av olika produkter, helt bara ett lager och fixa ögonen 😅
    Så 2 frågor till er: 
    * Vad ska jag köpa för sorts produkt?
    *Tips på enkelt vis att fixa eyeliner? Utan hack och ojämna kanter som det blir i dagsläget ^^

    Svara

     Ger upp, får den fan inte på rätt plats 🤦‍♀️

     Svara

      Försök en gång till.

      Svara

     IDUN tinted dagcreme, säljs på bl a apotek. Kanske ett rouge att borsta på med lätt hand, ger ett fräscht intryck.
     Skugga ut kajal med tops, behöver ej vara i svart utan välj med fördel en i brunt för mjukare look. Applicera så nära den övre fransraden och ”sudda” med tops.
     Kika på Youtube efter tutorials med ’natural make up’ eller ’soft make up’. Svårt med flytande eyeliner och inte så tjusigt om den ej är knivskarp..
     Lycka till! 🎈

     Svara

    Skulle precis skriva samma sak! Alltså helt odömmande, det är sånt som händer alla (💛) men det är bra att låta henne vila lite från solen om hon är bränd. Kram

    Svara

    Visst, men vad tusan gör man i Corona-tider och 30 grader? Är ju för varmt att göra något alls förutom att bada..

    Svara

     Åk till ett badhus då?

     Svara

      Inget sådant är öppet här i coronatider.

      Svara

       Haha jo, det är det.

       Svara

     Det är ofta svalare inne. Kanske gå på något museum?

     Svara

     Man tar det lungt och myser inne eller ute i skuggan! Äter lite isglass, läser en bra bok 🙂 Hur gammal är din dotter? Finns ju olika aktiviteter beroende på ålder!

     Svara

     Va bara hemma kanske..?

     Svara

     Häng i skuggan, i skogen… köp en sån baddräkt som täcker barnet ordentligt

     Svara

    Håller med. Vila huden i några dagar…
    inte sol mellan 11-15 oavsett

    Svara

   Ett måste trots att ditt barn har bränt sig? Lägg av

   Svara

    Hur brukar du svalka barnen? Vilka aktiviteter rekommenderar du i 30 graders värme förutom bad?

    Svara

     Det går att vara inomhus också. Vad hade du gjort om du inte hade haft tillgång till ett bad?

     Svara

     Stanna inomhus, duscha/bada svalt. Se på film, drick isvatten och spela spel. Svalka er med duschar med jämna mellanrum.

     Svara

     Vi tog med målarfärg ut idag och målade stenar i skuggan, hon fick även måla vår stentrappa. Sen var hon full i färg så då flyttade vi in och hon fick leka i duschen. Nån gång har vi fryst in plastleksaker i is som hon sen har fått leka med i vatten. Vi hade picknick på golvet framför tvn vid lunch. Men nu är ju min dotter inte ens tre, hon skulle nog inte uppskatta det om hon var 10. Men solbränd hud ska hållas från solen för att minimera skadorna, det är så lätt hänt att det blir bränt men det är dumt att gå ut en hel dag igen för det kommer bara att bli än värre då.

     Svara

     Finns ju massa fina långärmade uv-dräkter att bada i, men pausa gärna en dag från solen! 👍

     Svara

    +1.
    Det kommer fler varma, soliga dagar. Gör inte brännskadan värre.

    Svara

   Om ni inte kan vara hemma, håll er i skuggan?

   Svara

   Låt huden vila! Inte gå ut i solen när hon bränt sig – det är inte bekvämt.

   Jag kör med faktor 50 på min dotter, smörjer henne 3-4 ggr per dag samt försöker att hålla oss i skuggan så gått det går.

   Klarar men inte det så bör man hålla sig inomhus.

   Svara

    Oj det var hårda ord. Jag antar jag trots 11 år som mamma utan brända barn fram tills idag, nu ska stanna inne framöver då.

    Svara

     Det var väl inget konstigt eller hårt med den kommentaren? Din dotter brände sig och då har du ansvaret att se till att hennes hud får vila lite. Förstår faktiskt inte hur du tänker när du tycker det verkar vara en bra idé att gå ut i solen dagen efter? Bränner man sig mycket som liten så har man större risk att utveckla hudcancer längre fram.

     Svara

     Ja tills huden repat sig

     Svara

    Men herregud!!! Lite väl mycket smörja va? Mom of the year… 🤦🏼‍♀️ Hur bleka är dina barn!? Snacka om d-vitaminbrist..

    Ts, lätt hänt! Händer de flesta normalt funtade föräldrarna någon gång, ut till stranden och låt henne köra klädsam! 👍🏻

    Svara

     Vad trevlig du var. Jag har ljus/lätt gyllenbrun hudton i mig själv och kör med SPF 50 i ansiktet varje dag året runt, under mitt smink, var otrevlig mot mig istället för någon som tar väl hand om sina barn 🙂

     Svara

     Man ska återapplicera solkräm varannan timme, så det är inte överdrivet alls.
     Själv har jag spf 50 i ansiktet året om, alltid långärmat och långbyxor, (i 100% linne eller bomull) hatt och solglasögon. Rekommenderar starkt att kolla upp uvstrålningen dagligen på smhi.

     Svara

     Har man en pappa som är britt så blir det som det blir. Och ja, hon får extra d-vitamin. Och ja hon är blek. Men sånt är livet, har man sådant
     pigment så är det så.

     Och vet du, om du läser på alla rekommendationer ang. barn och sol då står att att barn bör hållas i skuggan. Man får färg även i skuggan…

     Dessutom ökar risk för hudcancer om man är för mycket i solen.

     Men visst kalla mig gärna mom of the year – alltid trevligt 😁

     Svara

     Spelar det roll om ett barn är blekt? Solar du dina barn för att göra dom lite gyllene eller vad 😂 kom igen

     Svara

   Bra med sval långärmad överdel och tunna byxor för mer skydd. Glöm inte solhatten.

   Svara

   Jag skulle nog också säga att det är bäst att stanna hemma imorgon! Svalka er i dushen regelbundet och gör nåt mysigt inomhus. Gör en god fruktsallad och gå ut i skuggan och ha en picknick nära hemmet om ni vill komma ut en stund. 🙌❤

   Svara

   Stanna inne. Hennes hud måste vila från solen.. Farligt med brännskador. Jag lovar att det kommer fler soliga dagar denna sommaren 🙂

   Svara

   En vanlig t-shirt räcker inte. En blöt t-shirt ger motsvarande spf 5 till 10. UV-kläder eller spf 50 och i skuggan.
   Har själv haft hudcancer och opererats många många gånger pga att jag brände mig så mycket som barn.

   Svara

   Finns en App som heter ”Min soltid” från Strålningsmyndigheten. Appen säger hur länge det är säkert att stanna ute i solen vid olika tidpunkter under dagen utan risk att bränna sig. Jättebra App.

   Svara

   OBS att en t-shirt inte går att jämföra med hög spf! Bättre att smörja rejält eller ha UV-kläder.

   Svara

  Såg en till influnecer nu som har haft med sig en fotograf utöver pappan på sin förlossning. Alltså, jag fattar att man vill föreviga och ha fina bilder, men i denna rådande pandemi är det så smart att låta fotografer springa med? 🤔 Blir väldigt förvånad över att förlossningen tillåter detta!

  Svara

   Ja det ÄR verkligen jättekonstigt!
   Det är väl det minst nödvändiga man kan ha.

   Förstår ärligt inte hur de kan tillåta det annan tid heller för den delen, måste ju finnas en arbetsmiljöfråga i det? Fler i förlossningsrummet bör vara påfrestande för de som jobbar. Och även annan tid går det ju smittsamma sjukdomar man vill undvika. Nej det känns bara fel!

   Svara

   Är det en fotograf eller doula som också fotograferat lite? Om det senare har jag mer förståelse.

   Svara

    Vet att en hade med en person som enbart verkar vara fotograf – i alla fall är det så personen marknadför sig på IG, stod ingenting i profilen om doulauppdrag utan stod att hen var just förlossningsfotograf

    Doula säger jag absolut ingenting om då jag vet att stödet kan behövas!

    Svara

     Ja bara fotograf verkar weird. Vet att många doulor också fotograferar så därför jag frågade. Skulle själv gärna ha doula!

     Svara

   Om förlossningen och barnmorskorna godkänt det (vilket de måste göra) och sjukhuset inte motsätter sig det.

   Varför skulle hon inte få ha det?
   Om. Inte ens sjukhusen och vårdpersonalen är. Oroliga varför är ni det?

   Svara

    Nu ifrågasätter jag inte direkt influencern i sig utan en mer spontan tanke hur förlossningen resonerar kring detta i en pågende pandemi. Just förlossningen där små bebisar med minimalt immunförsvar föds ska det komma folk springandes som inte egentligen är nödvändiga där och ökar smittorisken för mammor, barn och personal.

    I dessa tider hade jag aldrig kunnat ha på mitt samvete att man har haft med en extra (överflödig) person och eventuellt kunnat sprida smitta på en förlossningsklinik. Men som sagt tycker jag att ansvaret ligger på förlossningen att sätta sina gränser. Dock hade jag som födande inte valt den förlossningen i nuläget om jag visste att de släppte in personer som egentligen inte ens behöver vara där.

    Svara

     Tycker också man kan ifrågasätta hur proffsigt det är! Fattar verkligen inte hur man ut smittspridningssynpunkt kan tillåta det!

     Särskilt när andra sjukhus och regioner knappt låter partnern vara med under förlossningen annat än precis när ungen ska ut! Och andra avdelningar på sjukhuset har besöksförbud till och med för anhöriga till människor som är inneliggande för helt andra saker än covid-19.

     Svara

      Ja precis, jag fick inte följa med min pappa in på drogkliniken när vi skulle söka hjälp och han var extremt påverkad och rädd och hade behövt mig som stöd och kunna föra hans talan… fick bara lämna in honom och åka hem så han fick sitta där halva natten ensam. Men privata fotografer på förlossningen är ju prima ballerina 🙌

      Svara

   Min vän vart hemskickad dagen efter hennes kejsarsnitt pga covid19 så det är väldigt konstigt att en fotograf får följa med in.

   Svara

  Ge mig era bästa tips! HUR BLIR MAN SNYGGARE? 💃💃💃

  Svara

   Jobba med självförtroende och självkänslan

   Svara

   Åh jag vill också veta!!! Känner mig så fruktansvärt ful och jag är trött på det nu.

   Mitt tips som jag kör på just nu i alla fall: en fin solbränna (bus funkar ju om man inte vill ligga i solen), ett ljuuust rosa nagellack som är rosa men ändå genomskinligt, och långa välskötta naglar. Känner mig betydligt finare nu mer fina naglar än mina annars korta. Ska se hur länge jag klarar av att ha långa denna gången.
   Sen har jag nyss fått en ring som jag inte vill ta av mig=smycken, ringar och armband, och kanske även en klocka, gör händerna fina. Tycker jag.

   Bara mitt tips just nu. Vill annars också veta hur man blir, eller framförallt känner sig snyggare. Sen är det ju klart att det handlar om sina egna tankar först och främst, men kan man få minsta boost av något, kläder, frisyr, vad som helst, ja då är väl det bara bra.🙂

   Svara

   Mitt bästa tips: jag tar av mig glasögonen. Partnern blir också snyggare. Win.

   Svara

    😃

    Svara

    Fast frågan var ju knappast hur andra blir snyggare…

    Svara

     🤦‍♀️

     Svara

    Läste pantern och blev förvirrad 😂

    Svara

   Bra mat, motion, tillräckligt med sömn , solskydd , återfuktning av hud och hår, jobba på att ha en bra hållning. Var glad och nyfiken på livet. Färga inte håret hemma.

   Svara

    Färga inte håret hemma bör vara ett av livets tio budord 🤣🤣🤣

    Svara

   Ät mat som gör dig glad. Inte bara tillfälligt glad men som känns bra när du äter. Skapa rutiner som boostar dig. Allt från att lägga ansiktsmask till inpackning i håret. Fixa tånaglarna. Köp en lyxig lotion och smörja in dig med.
   Allt sånt får en lch känna sig fräschare =)
   Å sen konkreta ytliga tips, alla är snygga för någon så jag säger bara saker jag tycker gör andra snyggare i mina ögon:

   Trådade ögonbryn. Fräscha snygga ögonbryn gör sååå mycket.
   Sola. Alla är snyggare med lite färg.
   Blek tänderna. Leendet gör mycket.
   Och ta hand om ditt hår. Lägg ner några min extra på o styka det 🙂

   Svara

   Du måste först redovisa vad som är snyggt enligt dig, och isf hur långt ifrån ”snygg” du är. Extremt luddig fråga… men generellt är väl hälsa, naturlighet, symmetri grunderna för att uppfattas som snygg. Alltså inga extrema grejer. Så svaret är väl träna, är bra, sov och jobba på hållningen. Resten sköter väl sig självt.

   Svara

   Klipp dig, håret gör så sjukt mycket för utseendet.

   Svara

   Lashlift om man inte har naturligt vackra böjda fransar.

   Svara

   Fråga Rebecca Stella 😂

   Svara

   Skulle säga att alltid ha fräscht hår! Mår själv dåligt när jag går runt med lagom flottigt hår och ångrar mig alltid att jag inte bara gick in i duschen 😫 Sen att ha kläder som du 1. tycker är skitsnygga 2. är bekväm i! Man känner sig ful i obekväma kläder :/

   Svara

   Jag är i mina ögon en ful människa men känner mig mkt bättre med fixat går, lashlift och fixade ögonbryn.

   Svara

   Ärligt talat? Operera in en bra naturlig storlek på brösten, gör en BBL (överför fett från magen och låren till röven) om du inte redan är smal smal/kurvig. Välj dock en kirurg som ger naturliga resultat. Lite fillers i kinderna för att se sötare ut (alla ingrepp ska göras av folk som ger naturligt resultat så du ser ut som att du varit på semester och tränat i två år). Lite fillers där du ser behov, tyngd på lite, du vill inte se ut som Rebecca Stella. Färga håret i nån snygg färg + extensions. Sminka dig, lägg på lite lösögonfransar, inga glasögon eller liknande. Klä dig tight, ha brun utan sol om du är extremt blek, klackar om du orkar men behövs ej efter operationerna för då är kroppen bomb ändå. Naglar gör inte så mycket men håll dem fräscha. Och snälla, hoppa inte på mig nu för hon frågade faktiskt. Och just det, träna, håll igång kroppen, och återigen, klä dig tight, inga jävla granny-Cardigans.

   Svara

    Gud, årets deppigaste kommentar haha. Mitt tips: sluta imed Instagram och försök att se på dig själv som mer än bara din kropp! Kram ❤️

    Svara

     Ja haha jag vet, jag följer långt ifrån allt själv men jag tror att detta är saker man kan göra för att klättra på snygghetsskalan från vad jag sett utifrån. 🙂

     Svara

   1. Fillers! Fixa tunna löppar, en sned nösa, ringar ubder ögonen, nasalabiala veck, marionettlinjer osv.

   2. Kör en lött foxy eye med botox.

   3. Blek tänderna.

   4. Fixa bryn hos en expert och håll formen.

   5. Tatuera läpparna för en sminkad look.

   6. Ansa, trimma och raka kroppbehåringen regelbubdet.

   7. Ät vego för glow. Drick massa vatten.

   8. Linser om du har glasögon.

   9. Kolla vikten, försök nå normalvikt ca 23 i BMI med tonade muskler.

   10. Le ofta.

   11. Lasra/bränn bort pigenmenteringar på kroppen.

   12. Ny frisyr och lite toning.

   13. Frans/nagelförlögning.

   14. Microblada brynen om du har tunna/ljusa.

   15. Ny garderob, kolla klassiska plagg. Tönk bellsans garderob men med en modern och ung twist.

   16. Använd klackar.

   17. Solglasögon, en fin klocka och en kvalitetsväska gör mycket.

   18. Älska dig själv, var tacksam över hälsan och framhäv dina vackra ögon.

   Svara

    Denna listan sparar jag! <3

    Svara

     Nä, gör inte det. Mår dåligt över att jag skrev den. Jobba på självkänslan, klipp håret och le. Det räcker. Du är vacker, jag lovar.

     Svara

      <3

      Svara

   Går ner i vikt ett par kg, en fin sommarklänning och en vacker hatt.

   Svara

   Allt är relativt, vad menar du med snyggare? Om du har ett fint inre är glad och naturlig så är snygg;)

   Svara

   Så här ser man finare ut enligt MIG, smaken är som bekant delad:

   *Drick tillräckligt med vatten
   *Var noggrann med hygien (inte alla verkar fatta detta)
   *Sluta färga håret hemma. (Färga helst inte alls.)
   *Sluta använda smink till vardags. (OM du prompt måste, använd någon färgad dagcreme som INTE är heltäckande så att det ser mer natruligt ut). Är du uppklädd och bra på att sminka dig så kan självklart smink se jättebra ut, men inte varje dag.
   *Ha naturliga naglar, KORTA! Kan självklart ha nagellack ibland. Men enligt mig är akrylnaglar, och även långa naturliga naglar bland det ofräschaste och fulaste som finns.
   * Var positiv och empatisk och humoristisk. Och stå ändå upp för dig själv, och det du tror på. Egenskaper som gör alla människor snyggare, enligt mig.
   * Träna lagom. 🙂
   *Jobba på hållningen 🙂

   Svara

  Jag gillar överlacket Seche Vite, som gör att nagellacket torkar snabbt när man har målat, men stör mig på att man bara kan använda typ halva flaskan. Sen blir det segt och klumpigt och går inte att pensla på enkelt, det blir massa trådar typ. Finns det nåt man kan göra för att slippa det? Blir ju dubbelt så dyrt om man måste köpa ny fast det egentligen är halva kvar. Eller har nån tips på ett annat bra fast dry-lack?

  Svara

   Kan du späda ut det med några droppar aceton?

   Svara

   Du köper Seche Restore Thinner och droppar i. Googla, tror länkar fastnar i mod här.

   Svara

    TACK! Visste inte att det fanns. Ändå sjukt att man ska behöva köpa en till produkt för att kunna använda den första…

    Svara

     Ett tips är också att alltid dra penseln rätt upp. Torka inte av överflödigt mot flasköppningen!

     Svara

  Var badar man bäst i Stockholm om man bor innanför tullarna men inte har bil? Helst inte Hagaparken med 10000000000 andra och helst utan att ta en båt 3h. Är det möjligt? 🤠

  Svara

   Farsta strandbad

   Svara

    Farsta? När man bor innanför tullarna? Ha ha..

    Svara

     Sorry läste utanför, skyller på värmen👌🏻

     Svara

     Finns ju tunnelbana? 🤷🏻‍♀️

     Svara

      Man ska inte åka tunnelbana just nu. Varför känns det som att alla glömt bort det eller att ingen bryr sig!? Jag har inte åkt sedan mars.

      Svara

       Haha, ah du tänker så. Jag måste åka med den till jobbet varje dag så jag hade nog glömt att det inte är nåt alla gör ja.

       Svara

   Fredhällsklipporna

   Svara

   Ta pendeln till Nynäshamn

   Svara

   Huvudsta har ett badställe.

   Svara

   Kommer just från Hornsbergs strand men gillar det inte. Alla går i princip och visar upp sig själva bara, känns inte så avslappnat.

   Svara

    Alltså herregud vad folk det är där.

    Svara

   Om du inte har kids och gillar klippor: helt klart Fredhäll eller Långholmen.

   Svara

   Med sälarna på Skansen 😂

   Svara

   Eriksdalsbadet! Absolut att det är härligt med strand men Eriksdalsbadet (i skanstull) har ALLT. Flera pooler, mat, glass, dryck, utomhus dusch! Älskar

   Svara

  Hur bra är serien Falsk Identitet, på SVT play!

  Svara

   Ingen aning. Aldrig sett.

   Svara

   Jävligt bra! Så avis på de som inte har sett den än

   Svara

    Japp

    Svara

  Är hemma med Corona. Mår helt ok, men känns läskigt att inte veta om det kommer att bli värre helt plötsligt

  Svara

   Krya!

   Svara

   Krya på dig och hoppas att du inte oroar dig för mycket!

   Svara

  Alla ni som flyttat utomlands, snälla skriv era bästa tips!!
  Helst inte sådant som bara är en googling bort utan era erfarenheter och tips tex sådant som ni önskar att ni vetat innan ni flyttade!
  Gärna ni med erfarenheter av att flytta utomlands med barn, skriv om hur ni upplevt det? 🙏

  Svara

   Sjukt bred fråga och beror väl helt på var man flyttar. Nu har jag iofs inte flyttat med barn men har bott i Mexiko, Irland och USA (Virgina och Californien). Alltid flyttat för en redan bestämd utbildning eller med jobb. Sånt jag önskar jag haft bättre koll på: försäkringar, pension (var t.ex en del pensionspengar fast på Irland nu, kommer väl aldrig se dom igen), bättre koll på hyresavtal och allt praktiskt. Annars löser det mesta sig. Och just det, skriv inte ut dig ur Sverige om du inte måste, blev sånt jäkla stök med sånt jag ville ”passa på” att göra hemma utan personnummer (t.ex. tandläkaren), var också stök med lån och abbonnemang när jag flyttade hem pga fanns ingen historik.

   Och på min sista utlandssväng när jag va lite äldre: inte alltid det lättaste att hitta vänner.

   Skulle gärna dra iväg igen, med familj. Men beror lite på hur vi kan göra med jobben. USA vore kul igen men svårare med jobbvisum nu.

   Svara

    Hur var det att bo i usa?

    Svara

     I första vändan (Virginia) pluggade jag, klassiskt collegeliv. Andra vändan (Californinen, San Francisco) flyttade jag dit med jobbet, så bara de upplevelserna skiljer sig ju åt rätt mkt åt. USA är så sjukt stort och skiljer sig så från stat till stat, och det finns en jävla massa problem, men jag gillar USA och (de flesta) amerikaner.

     Det som får mig att tveka att åka tillbaka, nu när jag är i ett annat livsstadie, är framförallt arbetskulturen med lite semester och rätt långa timmar.

     Svara

   Har inte konkret erfarenhet av det men jag och min pojkvän har en dröm om att bo utomlands (NYC, Genève, Kuala Lumpur och/eller Tokyo) som vi håller på att förverkliga:

   * Ha jobb innan du flyttar dit! Det enklaste är att du har en bra position i ett stort företag som har kontor i det landet du vill till. T.ex. stora management consultbyråer (vet dock inte vad du jobbar med!). Ibland kan du få hjälp med lägenhet som står ordnad tills du kommer. Det kan ta något år eller två innan du kan förflyttas utomlands men det är värt det 🙂
   * Även om arbetsspråket skulle vara på engelska så är det i princip nödvändigt att kunna språket som talas i landet, åtminstone så att du kan förstå och göra dig förstådd. Så förlita dig inte bara på engelskan!
   * Vi har inte barn än men har vänner som flyttade utomlands med barn. Daycare osv. är vääldigt dyrt i t.ex. England, det kan oftast löna sig bättre att ha en live-in nanny eller au pair faktiskt.
   * Värsta som händer är att ni vill flytta hem igen men kom ihåg att Sverige alltid finns kvar. Har man en dröm om att flytta utomlands, bara kör annars blir det inte av och så sitter ni där ångerfulla. Lycka till! 😀

   Svara

   Min kommentar moddades av nån anledning.

   Jag och min pojkvän har en dröm om att flytta utomlands (NYC, Genève, Kuala Lumpur och/eller Tokyo) som vi håller på att förverkliga så har inte handfast experience men detta är vad vi lärt oss av bekanta osv. hittills!

   *Ha jobb innan du flyttar! Allra bäst är om du har en bra position i ett stort företag som har kontor i landet du vill till, t.ex. stora management consultingbyråer. De kan ibland också hjälpa till med lägenhet som står och väntar på er. Det kan ta ett år eller två innan du har möjlighet att förflyttas inom bolaget men det är det värt! 🙂
   * Även om arbetsspråket är engelska är det bra att kunna språket som talas i landet ni bor i, åtminstone så att du kan förstå och göra dig förstådd. Så förlita dig inte bara på engelskan!
   *Vi har inte barn än men har bekanta som bl.a. flyttat till London med barn. Daycare osv. är vääldigt dyrt, det är till med mer lönsamt med en live-in nanny eller au pair. Utbud av privata skolor med få elevgrupper är större så det är ett plus!
   * Om du har en dröm att komma iväg, se till att förverkliga den! Annars finns risken att du ångrar att du aldrig provade. Sverige finns alltid kvar om du vill flytta tillbaks! Lycka till! 😀

   Svara

   Om du inte ska öppna bankkonto där så fixa så du har 2 bankkort. Kan bli extremt struligt att frakta bankkort utomlands om det tappad bort.

   Svara

  Ska man eller ska man inte ta bort plaststycket på tetrapak (Dvs för mjölk, fil osv) när man sorterar dessa förpackningar?

  Svara

   Du behöver inte göra det, men du kan om du vill 😊

   Svara

   Plastkorken ska vara i plaståtervinningen, men plasten som sitter fast i kartongen behöver man inte ta loss.
   https://www.arla.se/produkter/forpackningar/atervinning/

   Svara

    Vad bra, då har jag gjort rätt. 🙂

    Svara

  Hur säger jag på ett snällt sätt att jag inte vill umgås med min kompis om hon har sin snubbe med?

  Svara

   Fråga om ni kan vara själva? Säg att du vill ha kvalitetstid med bara henne. Så hade jag nog gjort om jag inte hade gillat en kompis kille.

   Svara

   Var bara ärlig men försök att inte låta dömande eller värderande eller så. Lyft det mer lugnt bara.
   Vet du jag träffar hellre dig själv, det jag tycker det är trevligare så? Och om du behöver vidareutveckla så säg typ: Det kan vara en personkemi-grej jag vet inte jag tror inte att vi klickar riktigt. Så för mig är allra allra trevligast när vi ses bara du och jag.

   Det beror förstås HELT på varför, om det är för att han är taskig så kan det nog vara bra att säga något annat.

   Svara

    Smart

    Svara

    Tack ❤️

    Svara

  Jag vet att smaken är som baken
  Men är det en trend att klippa sina avkommor i fula pottfrillor med lugg som täcker knappt halva pannan på stackarna eller vad är grejen? Tycker det är så fult att jag tycker synd om barnen.

  Svara

   Hur såg du själv ut som barn?

   Svara

    Jag hade lockigt hår ner till rumpan. Goals.

    Svara

     Goals😂🤮

     Svara

      Det är det för mig vars hår inte växt på typ 5 år nu 🥺

      Svara

   Näääää men så himla gulligt med pojklugg ju. Smaken är sannerligen som baken.

   Svara

   Ja, eller att raka små barn? Det ser gräsligt ut. Barnen ser ut som små ligister.

   Svara

    Håller med om det med. 😂 Kort hår ja men inte helrakat.

    Svara

    Hahah ja! Som små skinheads!

    Svara

     Ja, usch. Beklämmande när man ser sådant. 🙁

     Svara

   Jag klippte lugg på sonen för annars var allt i hela ansiktet HELA. TIDEN. Tror att det är anledningen för många. Dock, objektiv (hahah) så var han supersöt i det. Men nu har vi låtit det växa ut så han kan snart ha det bakom öronen- lagom tills han sa ”jag vill klippa kort hår som *kompis*”. Han är 5, men får vänta lite med klippningen 🙂

   Svara

   Personligen tycker jag inte det är viktigt att barn är söta. Kläder och frisyr ska vara praktiskt och lekvänligt. Att barn blir retade för sitt utseende beror ju på att vissa människor uppfostrar sina barn till att vara utseendefixerade, medvetet eller ej.

   Svara

    Är det viktigt att de är. Fula då? Vissa anstränger sig verkligen för det. Och långt hår Med lugg känns inte praktiskt alls. Jag har själv barn nämligen klär bara mitt barn i praktiska och tåliga kläder, klipper håret kort så att det inte är i vägen osv

    Svara

    Det är praktiskt när man klipper kort på killar men viktigt att flickorna har långt hår, då spelar det inte lika stor roll att det är i vägen 🙄

    Svara

     Har ingen dotter men hade nog inte haft långt hår på henne heller pga jobbigt hade det själv och det var bara otympligt

     Svara

   Man är väl glad om barnet ens hinner få nån frisyr på de 2 minutrarna han lyckas sitta någorlunda still. 🙄

   Svara

  Hej, jag undrar hur era erfarenheter är av Bolt/Bzzt/Uber som billigare alternativ till vanlig taxi? Bor utanför Sthlms tullar och behöver åka till en närakut som också ligger utanför tullarna i Sthlm imorgon. Är det billigare än exempelvis 08-150 000? Tacksam för svar då jag själv har noll koll…

  Tack på förhand!

  Svara

   Tror inte bzzt kör utanför stan. Uber är i regel billigare än taxi sthlm, men har inte testat Bolt på länge. Ladda ner apparna och sätt in adressen så kan du se vad det kommer kosta. Tror man får det i taxi Stockholms app också!

   Hoppas det går bra ♥️

   Svara

   Om du laddar ner appen så ser du vad priset blir innan du beställer. Då kan du jämföra. Jag åker ofta med bolt och tycker att det är bra

   Svara

   Använd ALDRIG bolt. Uber uppdaterar sina priser om de tex är mycket folk men det gör inte bolt. Beställde en resa för ett bra pris och sen drog de tre gånger så mycket från kortet. Klagade och fick vara svaret att det var många som ville åka så priset hade gått upp. Pratade med andra som upplevt liknande och även bolts fb är fullt med sånna historier.

   Svara

  Har länge längtat efter egna barn, men på senaste tiden vet jag inte om jag vill ha barn och särskilt inte med min sambo då hans stora och speciella familj kommer på köpet och då behöver jag stå ut med dem i resten av mitt liv…

  Min svärmor har redan fyra barnbarn och tjatar på oss att vi borde börja försöka snart… och jag har av någon konstig anledning sagt till henne att vi inte ska skaffa några barn och att hon får nöja sig med de fyra hon har. Hennes svar va ungefär: åh neeej och en långsam och ledsen suck.

  Efter det kan jag gotta mig åt att hon inte får ngr fler barnbarn? Är jag en psykopat som njuter av tanken på att min svärmor inte kommer få några fler barnbarn? Jag som längtat efter barn, men nu vill jag av just den anledningen inte skaffa några längre? Vill inte att hon ska få den glädje som ska vara min? Handlar det om att jag vill ha glädjen för mig själv liksom? Någon hobby-psykolog som kan såga ner mig vid fotknölarna?

  Svara

   Är det viktigare att hon är olycklig än att du är lycklig?

   Svara

   Du måste ju störa dig på henne något otroligt. 😂

   Svara

   Äsch klart att du får störa dig på henne! Vem har inte en person som man har svårt för liksom… Skaffa barn du eftersom att du vill det<3 och låt henne inte träffa ungen första veckan 😂

   Svara

   Om du drömmer om barn i din framtid, men icke med din sambo skulle jag rekommendera dig att fundera på att skilja er och hitta ny som du vill ha barn med!

   Svara

  Vilka influencers/kändisar har fått bud från Netflix idag? Har sett Läckberg och Book.

  Svara

   Lina Hedlund. Marie Serneholt.

   Svara

  Ska vi leka fuck, marry, kill- influencer/kändisstyle?
  Motivera gärna ditt svar och skicka vidare en ny till nästa som svarar.

  Jag börjar…

  Hugo Rosas, Bingo Rimer, Alex Schulman

  Svara

   Fuck bingo rimer. Bara för jag vägrar gifta mig med Katrin. (som kmr på köpet) marry Hugo rosas. Idag verkar han vara en reko kille, inte alls samma Hugo som var tillsammans med PAOW OCH LINDA ROSING😭 Och kill Alex schulman. Finns det någon mer osympatisk

   ”adinatorn” Johannes Leonidas, marcelo 😂😂😂😭

   Svara

    Men för fan kill på allihopa 😂

    Svara

   Detta var kul!

   Alexander Pärleros (Inte så jättestolt över denna haha), Aleks, Amir Akrouti

   Svara

    Ligga med Aleks, döda Amir och gifta mig med Pärleros och göra mig själv till änka.

    Kissies pojkvän, Therese Lindgrens sambo, Dessies ex

    Svara

    Fuck Aleks
    Marry Pärlan
    Kill Amir men det är för jag inte vet vem det är 😂

    Den var lätt!

    Nästa: Filip Hammar, Anders Tegnell, Zlatan

    Svara

     Kill: Filip
     Fuck: Tegnell
     Marry: Zlatan

     Bard, Paolo, Jockiboy

     Svara

     Missuppfattade vad man skulle göra haha, så jag svarar på din 🙂

     Fuck Zlatan (så snygg)
     Marry Anders Tegnell (han är nog väldigt klok men vi kommer inte att ha sex!)
     Kill Filip Hammar (klarar inte av honom)

     Svara

      Haha great minds think alike 😘

      Svara

       Jaa vi får dela lite på Anders Tegnell, det gör inget! <3

       Svara

      Alltså ni måste väl skämta om tegnell?! Kill him, fuck Hammar (med påse på hans huvud och mun gavel) marry Zlatan and make lots of babies 🥰

      Svara

     Mary Anders Tegnell (givet)
     Fuck Zlatan (också givet)
     Kill Hammar (så jävla jobbig snubbe jag orkar inte ens..😒)

     Jonatan Van Ness
     Anders Wallensten
     Adam Pålsson

     Svara

  Har kommit in på en yrkesutbildning i en annan stad. Den ligger en bit bort men är. Distans med 5 platsbudna träffar på 2 år.

  Liknande(?) samma(?) utbildning har jag nu kommit in på på en folkhögskola i min stad.
  Det står att det är en yrkesutbildning, den är lika lång osv.

  Som jag förstår det är inte yrkeshögskola /folkhögskola samma sak alls men jag blir inte smartare av och googla. Någon som. Har koll på skillnader och om det är bäst och gå på en yrkeshögskola? Tänker på möjligheter till jobb och vad som ser bäst ut?

  Svara

   Jag tror nog yrkeshögskola ser bättre ut

   Svara

   Jag tror att det beror helt och hållet på vilket yrke det gäller i första hand. Behandlingsassistent tex spelar det nog ingen som helst roll var och hur man läser, jobb kommer man att få oavsett.

   Svara

    Utbildningen är socialpedagog.

    Varför spelar behandlingsassistent ingen roll vart man pluggar?

    Svara

   YH slår högre men verkar vara tufft att få jobb ändå. Jag arbetar inom Vuxenutbildningen och börjar se ett mönster att personer som gått behandlingsassistent eller socialpedagog kommer till oss sen efter ett år och utbildar sig till undersköterska för att kunna få ett jobb.

   Svara

    Men nä det är jättetråkigt och höra 😲 alla jag pratat med har sagt tvärtom att det finns mycket jobb och få. 😞 Har även kommit in på två andra utbildningar men socialpedagog föll mig mest i smaken.

    Svara

  Någon som sitter på en rabattkod hos Skincity/Paula’s Choice?😍

  Svara

   De har inget just nu 😩

   Svara

  Har ni tips på bra vardagsmat som inte för dyrt? Är trött på att äta olika typer av pastagratäng

  Svara

   Fiskgratäng gjord på torskblock eller annan fisk. Servera med ris eller potatis!

   Svara

   Kolla in portionen under tian!

   Svara

   Kantarellpasta! Pata, grädde, kantareller på burk och fond. Eller egna köttbullar med lingonsylt och gräddsås?

   Svara

   Potatis, tzatziki och någon färsbiff (eller veggoalternativ)

   Svara

  Hej

  Är det någon här som har testat blodmasken från The ordinary?😀

  Är sugen på att testa men är osäker på om den är superstark eller inte. Har lite känslig hud.

  Svara

   Från deras hemsida

   ”Note: This formula contains a very high concentration of free acids. We recommend use only if you are an experienced user of acid exfoliation and your skin is not sensitive.”

   Och använd inte syror på sommaren!

   Svara

   Jaaa! Har använt den i perioder, och den fungerar rätt bra! Gäller bara att skölja bort ordentligt efter användning och inte ha på den längre än 10 min. Du kan ju testa på en liten del av ansiktet till en början och se hur du reagerar? 😄

   Och sen solkräm!! Annars bränner du bort din hud ☀️

   Svara

    Smart!

    Hahah, att jag inte själv kom på att det är ju smartare att testa på ett litet ställe än att smälla på hela ansiktet direkt 😂😂

    Svara

   Ja. Hatar den. Har känslig hy och får lätt finnar och den slog hela min hud ur balans. Har du inte känslig hy så kanske du kan prova den, har hört gott om den annars.

   Svara

   Inte en mask om du är nybörjare med syror. Jag har använt syror i många år, men började ändå med blodmasken i en minut. På riktigt, 60 sekunder. Använd inte mer än en gång i veckan.
   Solskydd är ett måste.

   Svara

  Sitter på stranden och tittar på mina barn som bygger sandslott, solen skiner (fan vad jag älskar att bo i norrbotten på sommaren) det är 25 grader varmt, inga tider att passa förrän skolan börjar i höst, bara myyyys med familjen, livet är underbart ❤️ Ville bara dela det med någon 😄

  Svara

   Ååååh vad underbart. Njut allt du kan.

   Svara

  My Martens sa idag att hon tjänar 800.000 på ett år – kan det verkligen stämma? Det låter lite mycket…

  Svara

   Kolla upp det på Ratsit, lätt att kolla där.

   Svara

  Men varför behöver hon sälja sin väska om hon tjänar så mycket?

  Svara

   Hon kanske behövde få fram pengar där och då… antar att hon inte direkt har någon vanlig fast månadsinkomst

   Svara

  🦋 Finns det någon här som har erfarenhet av äggstockscystor alt cancer? Jag har under ca ett halvår känt av små ”nyp” långt ner till vänster i magen. Typ snett uppåt från blygdbenet men bara på ena sidan. Det känns när jag hastigt ställer mig upp och ibland när jag sitter på toa men absolut inte varje dag. Känns mest före och efter mens tycker jag men är osäker. Har inga övriga symptom eller onormala blödningar eller oregelbunden mens. När man googlar får man direkt upp äggstockscancer 😢 Jag är 35 utan barn och har aldrig gjort en gynundersökning.

  Svara

   Aldrig gjort cellprov? Annars är det första steget att gå ❤

   Svara

    Jo under påverkan av alkohol och med en vän som höll min hand. De jag gjort har varit UA 🙏💕

    Svara

   Ja haft tumör stor på ena äggstocken och livmodern. Tyvärr kom det akut. Blev inlagd och opererad dag 3. Sedan hittade dom en till på livmodern. Sommaren innan kände jag mej trött hängig. Men hade inte ont. Viktigt att kolla hos Gyn så allt är ok. Hoppas på det bästa för dej.

   Svara

    Oj! Hade du några symptom? Hur mår du nu?

    Svara

   Jag svara men kommentaren försvann.?

   Svara

   Det enda råd jag kan ge dig är att göra en gynundersökning. Fick själv problem när jag var i din ålder (39 nu), mellanblödningar och lite ont till och från långt ner i magen. Visade sig vara en äggledare som blivit förstorad och fick opereras bort. Innan dess hade jag inte ens gått på cellprovtagning och cancer är ju det enda svaret man får när man googlar symtom så ångesten innan man kunde reda ut vad allt berodde på var stor, men det enda sättet att få svar är ju att söka hjälp. Man ska ta symtom på allvar och ju förr dessto bättre, så ta tag i detta så fort som möjligt är mitt råd ❤

   Svara

    Tack för ditt råd 💕 Är bara så himla rädd för undersökningen så jag har dragit på det i 6 månader nu. Och så tänker jag att OM det är cancer så har den haft gott om tid på sig att spridas… 😢
    För jag fråga hur det kommer sig att din började växa?

    Svara

     Förstår hur det känns, jag drog också på det nått halvår innan jag sökte, just för att det kändes så jobbigt med undersökningen och för att jag skämdes över att inte ha gjort cellprov. Men när jag väl gjorde var det bara en sån lättnad att jag äntligen tagit tag i det, även om den var en jobbig tid innan jag fick ordentligt svar på vad som var fel. Man trodde först att det var en äggstockstumör, så det var inte förrän efter operationen jag fick veta att det var äggledaren. Som jag minns det kan det blir stopp i äggledaren av t ex en inflammation och så fylls den med vätska och växer (min var 13×8 cm). Googla säcktuba så kan du läsa om du vill.
     Lova mig att du söker hjälp för detta, på ett eller annat sätt kommer det att lösa sig, i bästa fall är det något ofarligt och annars kommer det finns hjälp att få, min erfarenhet är att vården är superbra oavsett vad man hör och läser. Håller tummarna för dig ❤

     Svara

      Känns så himla jobbigt men jo, jag ska boka en tid! 💕 Upplevde du att undersökningen var hemsk eller gick det bra? Jag vet inte ens vad de gör vid en sådan.

      Svara

       Jag tyckte undersökningen gick bra. Det är ju en jobbig och utsatt situation men jag tror jag undersöktes av 4 olika läkare fram till operationen, både manliga och kvinnliga, och alla var väldigt bra och lyhörda och det var inget som kändes fysiskt obehagligt vad jag minns. Dom gjorde vaginalt ultraljud vid alla tillfällen, plus ”klämde och kände” på magen och så. Sen fick jag göra en datortomografi (röntgen) också eftersom dom såg det som visade sig vara den förstorade äggledaren via ultraljudet, och så tog dom blodprov.

       Svara

        Ok vad skönt ändå att du upplevde dem som proffsiga 💕🙏. Jag är överviktig så min mage är lite degig, undra om de känner något ändå? 🤔

        Svara

         Det är samma för mig med övervikt, och visst blir det säkert svårare att känna, men dom är duktiga och kunniga, och kommer inte missa något pga övervikt, ultraljudet och röntgen är nog det viktigaste om dom skulle misstänka något.

         Svara

          Okej vad bra! Ja, jag får bita i sura äpplet och ringa helt enkelt ❤

          Svara

   Definitivt bäst att kolla upp. Men som kontrast till det andra svaret du fått vill jag bara nämna att jag haft en liknande känsla när jag haft en helt ofarlig cysta på äggstocken som läkte bort av sig själv. Men som sagt var – kolla upp det! 💕

   Svara

    Åh tack 💕 Hoppas ju på det! Vad hade du för symptom och hur länge hade du symptom innan du kollade upp det? Var undersökningen läskig?

    Svara

   Jag har haft cystor och opererat mig två gånger.
   Andra gången hade jag Riktigt ont några gånger innan det blev akut op. Då hade cystan snurrat äggstocken/äggledaren rejält så det gjorde såååå ont. Antar att den roterade tillbaka de gånger immande det gick över. Fick oxå ont efter att jag varit på toa på morgonen och gjort både 1an och 2an.
   Ja skulle rekommendera dig att åka till gynekologen/gynakuten och kolla upp

   Svara

    Åh, läskigt… 🤔 Jag känner av det när jag sitter på toa ibland men inte av det jag gör utan mer när jag råkar luta mig åt det hållet alltså vänster. Då nyper det till och sedan släpper det igen. Har dock känt av det en gång när jag kräktes, då ”högg” det till där nere. Vill verkligen inte undersökas men vill inte ha cancer heller…

    Svara

     Det är ju lite problematiskt för oss tjejer att veta vad ont i nedre regionen egentligen betyder, då man kan ha ont och svullna implikationer faser i menscykeln…
     Men om det här är ett nytt fenomen och du känner att ngt inte stämmer, så tycker jag att du skall kolla upp det!

     Svara

      Ja jag har aldrig känt detta förräns i november/december när det började. Efter det har jag känt små hugg, ibland 1 gång i veckan och ibland flera ggr per dag beroende på ställning. Det nyper till och sedan går det över på typ 1 sekund.

      Svara

   Det kan vara en ofarlig cysta som växer och helt enkelt gör ondare ju större den blir. Hade liknande symptom som dig under längre tid, sen en kväll hade jag och min sambo sex. En kvart senare höll jag på att dö av smärta (trodde jag). Det var cystan 6 cm stor som sprack och läckte blod. Det är ungefär 2 år sen. Därefter har jag haft lite små cystor som ibland gjort lite ont sådär som du beskriver men sen gått över. Det var nån gynekolog som sa till mig att vissa kvinnor får mycket cystor, ägglossningscystor tror jag det kallas. Så det behöver inte va farligt! Men jag förstår din oro, har haft samma tankar som dig tidigare<3

   Svara

  Var hittar jag bekväma och snygga bikinis? känns som att jag plöjt igenom varenda hemsida och online-shop jag kan komma på. Något badklädesmärke som ni rekommenderar? 😀

  Svara

   Asos💕 Zalando missguided

   Svara

    River island, finns även på asos

    Svara

   HM

   Svara

   Sunkini.se

   Svara

  Ska föda barn om inte så länge och undrar vad som är bra att ha med i BB-väskan eller något annat som är så här ”åh jag önskar att jag visste det innan jag födde barn”? Tacksam för tips!

  Svara

   Mjukt toalettpapper

   Svara

   Glöm fö allt i världen inte laddare till telefonen. Annars är väl en ren t-shirt, ett par tofflor och valfri sockrad dryck att rekommendera.

   Svara

   Till dig:

   sköna underkläder som inte sitter åt eller är Jobbiga och ta på sig. mjuk pyjamas. Tofflor.
   Shampoo balsam borste och hårsnoddar
   Tandkräm tandborste.
   Ombyte och åka hem i. Mjukisar och T-shirtar hade jag.

   Till sambon:hygien artiklar och ett ombyte.

   Till bebis: det hen ska åka hem i, en mössa,
   Nagelfil då de kan födas med väldigt långa naglar och riva sig själva. Allt annat som nappflaska napp etc är. Ett plus men brukar finnas på avdelningen.

   Om du ska amma så. Amningsinlägg

   Svara

    Och ja, laddare 😂

    Svara

   Mjuk handduk, de jag fick på sjukhuset var så hårda.
   Stora breda superbekväma trosor. Tänk riktiga farmorstrosor, gärna storleken större. Köp en bunt billigt på typ Coop eller så. Bra även hemma sen när du har förlossningsbinda i flera veckor.
   HÅRSNODDAR. Jag glömde, fick en av en sköterska 😂 kanske hårband eller så också, beror på ditt hår. Skönt att slippa det i ansiktet.
   Mjuka brallor och ammingslinne om du ammar.
   Om partnern snusar så packa ner extra sånt.

   Svara

   Vattenflaska!! En som man suger ur eftersom man vid tillfällen kommer vara liggandes, så du inte får allt över dig.

   Svara

   Lypsyl för läpparna blir så torra av lustgas och godis/snacks till efter förlossningen 😋

   Svara

    De bästa 4 sakerna som låg inkom väska var:
    1. Mobil + laddare
    2. Blåbärssoppa
    3. Godis
    4. Tofflor

    Blåbärssoppan var för att jag aldrig har varit så hungrig i hela mitt liv som efter förlossningen + att jag mådde lite illa.

    Min kompis, som födde nyligen tog med sig sin IPad, vilket var tur för de var kvar 5 dagar på BB. Tack vare Ipaden kunde hon titta på Netflix och skypea obehindrat 😊

    Svara

  Jag har alltid varit nyfiken på hur mycket folk sparar och hur man tänker kring sparande. Skulle verkligen uppskatta ifall ni vill dela med er hur ni tänker kring sparande.

  Sparar du pengar? I så fall hur mycket per månad?
  Hur sparar du dina pengar? Investeringar? Vanligt sparkonto?
  När började du spara pengar? Ålder?
  Om du vill dela med dig, hur mycket har du sparat?

  Känns som att man ibland saknar perspektiv kring ämnet.

  Svara

   Vilken intressant fråga! Vill också veta! Jag är student på CSN-lån och utan jobb så för mig blir det inget sparande. Förutom 1000kr/mån så att jag har råd med hyrorna över sommaren när man inte får CSN.

   Svara

   Jag sätter av 10 000 kr varje månad och har gjort det i snart ett år. Innan dess typ 5 000 kr.
   Hittills har jag dem bara på ett sparkonto men har köpt en hel del aktier sista månaderna. Fortfarande lite kluven till vad jag ska göra med dem.
   Började spara vid 26 år när jag var klar med min utbildning, är 28 år idag. Allt jag sparat undan fram till 26 gick till körkort, en utbildning som inte täcktes av CSN och lite sånt så jag började mer eller mindre från scratch.
   Har nästan exakt 300 000 kr 🙂

   Svara

   Får ut ca 12 000 i månaden (är ung och går på sjukpenning).

   Ca 3 500 i månaden går till bostadsrättsavgift/el/etc och kanske 1 500 till mat/hushållet i övrigt (delar med min sambo).

   Sparar 3 000 kronor på sparkonto varje månad till löpande utgifter under året (typ försäkringar, medlemsavgifter, prenumerationer etc), mindre sparmål som kortare resor eller mindre inköp, och gemensamt långtidssparande med sambon. Totalt har jag knappt 100k på det kontot.

   Sparar mellan 0 och 2 000 kronor i aktier och fonder varje månad, det varierar beroende på vad jag är intresserad av att köpa den månaden. Vissa aktier är så dyra att jag får spara någon månad innan ett köp, medan jag vissa månader kan köpa 10 aktier av fyra olika bolag. Har drygt 25k på det kontot, de senaste tre månaderna har mitt innehav ökat i värde med lite mer än 43 %.

   Sparat pengar har jag gjort sedan jag var liten – har alltid fått köpa saker jag velat ha själv sen jag var typ 8-9. Fick hela mitt barnbidrag, och därmed större ansvar inför viktiga inköp, vid 12. Började handla med aktier och fonder som 18-åring.

   Svara

    Härligt att du är sjukskriven och lyckas spara mer än oss som faktiskt jobbar 🙂

    Svara

   Jag har sparat typ 5000 i månaden så länge jag jobbat. En riktig
   Lyx det vet jag, men har alltid kunnat och jag tänker inte sätta sprätt på pengarna bara för att jag kan. Har dock alltid pengar när jag vill göra ngt speciellt. Någon dag kanske det går till ett boende, eller bil.

   Svara

   Jag sparar ungefär 15 000/månaden (häften av vad jag får ut) Just nu och sedan ca ett år tillbaka ser fördelningen ut ungefär såhär:

   – 7000 till vanligt sparkonto (har ett konto med några hundra tusen som jag bygger på och ska ha till insats när jag köper ny lgh. Tog ut de stora pengarna från placeringar tidigare i år eftersom köpet kommer ske snart = ville säkra dem iom Corona)
   – 3000 till långsiktiga fond/aktieköp
   – 5000 till en ny buffert som jag håller på att bygga upp eftersom jag kommer tömma min gamla och lägga in i nytt boende.

   Ungefär så.

   Svara

    Glömde säga. Jag är 34 år, har väl sparat ordentligt i ca 5-7 år. Har ca 400 000 på konton och sedan 500 000 i min lägenhet. det mesta är tidigare lägenhetsförsäljningars förtjänst, har aktivt själv sparat ihop kanske…200 000-250 000 av dem.

    Svara

   Jag sparar ingenting just nu. Har en buffert på ca 80.000 och ett resekonto på 30.000 och det räcker så. Om något inträffar så att jag tar från sparandet så lägger jag tillbaka det men oftast går det att lösa från lönen.
   Bor i villa med man och barn och vi får ut ca 60.000 netto och gör av med det mesta varje månad på olika saker som weekendresor, större inköp (nu senast utemöbler och fläktar)
   Har bolån och billån och inga krediter utöver det.
   Eller jo, sparar 1500 till barnet varje månad.

   Svara

   Sparar runt 22 000 kr i månaden ungefär. Började spara när jag var 23 och fick det jobb som jag utbildat mig för, och har idag runt 550 000 kr sparat. Har inte investerat i aktier ännu men tänker börja. Blir 28 i år.

   Svara

  Jag är olyckligt förälskad i en (mycket) äldre man. Vi träffas regelbundet av icke-romantiska skäl och jag blir bara kärare och kärare för varje gång. Han är äldre, högutbildad och verkligen en så genuint fin människa – även om jag såklart förstår att han också har sina dåliga sidor. Vad ska jag göra? Jag fattar ju att han inte är inte är intresserad av en 20 år yngre tjej utan livserfarenhet eller högskolepoäng.

  Svara

   Men är han så fin bryr han sig inte om din ålder eller annat utan ser dej och din personlighet.

   Svara

    Jag tror tyvärr att han har för stark moral för att vara öppen till en relation, eller ens en tydlig flirt. En av hans fina egenskaper, haha.

    Svara

     Han kanske som du tror att han inte har ngn chans pga av åldern. Har du fått några indikationer på att han skulle gilla dig på ett mer romantiskt plan?!
     Är han singel?! Du får aldrig veta om du inte vågar testa!! Lycka till

     Svara

      Alltså, jag tycker att det är lite flirtig stämning mellan oss men det kan ju lika gärna vara önsketänkande. Vi smsar utanför kontorstid och skämtar, pratar lättsamt, etc. Men jag tänker att han är så med alla och att det bara är jag som har confirmation bias, haha.

      Han är inte singel. Ännu en anledning till att jag inte vill göra något tydligt eller uppenbart, det är inte schysst. Tänker på honom varje kväll, dock, hehe. Det gills väl inte som respektlöst mot hans flickvän?

      Svara

       Klart du inte kan hjälpa att du tänker på honom om du gillar honom.
       Men om han nu är upptagen så är rådet att du skall försöka glömma honom. För din egen skull.
       Och nej tycker inte det är rätt att flirta med någon som är upptagen…

       Svara

        Nej, det tycker inte jag heller. Jag vet bara inte vad jag ska göra för att glömma honom. Han är underbar …

        Svara

         Nej, det är ju aldrig så lätt att glömma någon om man fortfarande ser dem med jämna mellanrum.
         Måste ni ses?!
         Hur länge har du känt såhär?!

         Svara

          Ja, det måste vi. Känt såhär sedan i höstas, någon vecka efter att vi sågs första gång pirrade det till. Då sågs vi dock mycket oftare.

          Svara

           Försök att inte falla handlöst för honom…

   Skulle bli förvånad om han inte blir vääldigt smickrad av att du skulle visa intresse för honom. Detta kanske inte låter så romantiskt eller fint men min erfarenhet är att de älskar det eftersom de känner sig unga igen (lite urk på det men det verkar faktiskt vara så).

   Jag förstår det där med att lockas till en mycket äldre man (oavett vad folk säger). Tror det är något med deras pondus och livserfarenhet som är attraktivt. Blev småkär i en 59-årig man på min förra arbetsplats (var 26 år själv) och han ville inleda något men jag valde att inte gå vidare då han hade fru.

   Men tillbaka till dig: om du är intresserad så visa det på ett lite diskret sätt 🙂 Är ni kollegor?

   Svara

    Men åh, så fint det låter! Önskar verkligen att det kunde bli åtminstone en liten flirt. Kan en sån man bli intresserad av mig måste jag göra något rätt, haha. Jag försöker flirta lite grann men vill varken vara uppenbar eller opassande. Nej, vi är inte kollegor. Tyvärr är jag till viss del i beroendeställning till honom, men den gränsen känns rätt flytande numera och vår relation är mer … jämställd.

    Svara

     Jag förstår verkligen lockelsen men om han är upptagen skulle jag låta det vara faktiskt. Du kommer tacka dig själv längre fram i tiden, I promise 🙂

     Det är sjukt svårt och jag var som sagt kär i mannen ifråga men jag insåg att det inte skulle vara rätt mot hans fru. Förresten, skulle den här mannen visa intresse trots att han är upptagen så är han nog inte så fin ändå, det var så jag resonerade för min del för att kunna distansera mig. Jag har honom i mitt minne och det räcker 🙂

     Svara

    Att du på riktigt uppmanar någon annan till att flirta med en upptagen man är bortom min förmåga att förstå.

    Till dig som är kär i någon som är upptagen, du kanske är mer kär i hans status än han själv som person.

    Av respekt för hans partner, som troligtvis är kär i honom, som han själv är kär i (då han inte alls verkar intresserad av dig) råder jag dig att söka dig till någon annan.
    Det är inte rätt, varken mot dig eller någon annan.

    Svara

     Men hur? Han är så underbar och jag kommer på mig själv med att tänka på honom varje dag …

     Svara

     Instämmer det är fan helt ruttet.

     Svara

     Tror inte personen visste att han var upptagen, det framgick inte av första texten

     Svara

     När jag skrev det där hade jag ingen aning om att han var upptagen. Som det kanske framgår i min kommentar ville jag inte vara inblandad i otrohet.

     Svara

   Ålder spelar ingen roll kan jag som ”äldre” man säga. Dejtar en tjej som är yngre än halva min ålder och det är inget problem för mig. Det är bådas personligheter och om man tycker om varandra och vill ha varandra samt att man passar ihop bra som är det viktiga. Att man delar samma syn på det liv man vill ha och livsstil. Din utbildning och yrke spelar ingen roll. Ör en sån där entreprenör och har väldigt mycket papperslappar, har inte nämnt något om det, det blir väl lite av en surprise senare. Hon tycker om mig som människa och vill ha mig för den jag är, och det är det allra bästa.

   Svara

   Jag blev blixtförälskad i en man som är 17 år äldre än mig på jobbet. Jag var jätteung vid den tidpunkten (22). Han var i en relation men kemin mellan oss gick inte att negligera så han separerade från sin dåvarande. Och nu har vi varit tillsammans i 8 år och är förlovade och försöker skaffa barn. 😊 Vi är lyckligare än någonsin! Och åldersskillnaden varken syns eller känns!
   Men det sagt vill jag bara att du ska våga känna vad du känner, är det rätt så löser det sig ❤️

   Svara

   Hur träffades ni? Hur ofta ses ni?

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Är det någon som har växt upp med en förälder som är mytoman? Hur var det?

  Svara

  Hej! Någon som har tips på ett bra ställe för microblading/ powder brows i Göteborg? Har mörka ögonbryn men lite glesa så det handlar mest om att fylla i lite. Tacksam för svar, känns som en djungel därute 😬

  Svara

   Rekommenderar varmt Marselle S. på Dermacell kliniken vid Vasaplatsen.

   Svara

  Vill mest bara klappa mig själv på axeln som klarade körkortsteorin idag! Har uppkörning nästa vecka.

  Svara

   Bra jobbat!!

   Svara

   Bra 😍😍

   Svara

  Tips på bra schampo/balsam/inpackning? Brukar använda Maria Nila, men är sugen på att prova nått annat. Sulfat- och parabenfritt har jag fått för mig är bra, utan silikoner också kanske? Någon som har koll? Upplever mitt hår som torrt i längderna men blir snabbt fet i hårbotten…

  Svara

   BRIOGEO DONT DESPAIR REPAIR❤️ Schampo och mask. Och Apple conditioner.

   Svara

    Tack för tips, inte hört talas om så det måste jag kolla upp 👍

    Svara

   Davinses ol, bästa som finns! 😍

   Svara

   Fructis hair food!!! Sååå bra

   Svara

  Nu har Sverige fått en ersättare av Tegnell. Johanna Toftby har haft covid 19 och efter det blivit EXPERT på allt som rör denna sjukdom.
  Hon firar med glass och cola och ropar hurra hurra att jag haft detta.
  I inlägg efter inlägg beskriver hon hur sjuk hon varit, hur man ska bete sig, vad man ska dricka, hur man ska andas mm.
  Bemöter kommenterar med tykna, nedvärderande, otrevliga svar.
  Ingen annan kan detta bättre……

  Svara

   Men det där verkligen en idiot. Bara dryg.

   Svara

  Önskar tips på någonting som jag inte vet existerar… en superlätt kombination av primer & foundation. Den ska helst inte ge någon färg utan mer bara jämna ut & ge en härlig lyster/glow (men utan att ge ett flottigt intryck) där rouge och ögonskugga fäster bra.

  Tips? 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Palina CC cream eller IDUN CC cream. Väldigt lätta och kan smörjas in med händerna, med eller utan puder ovanpå. Annars PUR cosmetics puderfoundation.

   Svara

   Missha bb cream, fantastisk

   Svara

   Jag använder L300 7in1 CC Cream SPF15. 😊 Funkar att ha puder/rouge på, enligt mig sitter det. Men är lika fin utan något alls bara för en jämnare hudton.
   Ett plus är att den inte känns klibbig, alla andra bb eller cc creams jag testat har känts som de aldrig riktigt torkar!

   Svara

   Lumene CC color correcting cream!

   Svara

  Fick reda på att jag är gravid med andra barnet häromdagen. Är fortfarande extremt tidigt men har verkligen blandade känslor.
  Dels för att jag har i princip allt ansvar för vår dotter. Tex, jag jobbar och har med henne på jobbet då vaknar jag alltid tidigast och klär på mig och henne och åker iväg medan han som börjar lite senare inte lyfter ett finger. De gånger jag behöver lite hjälp pga har mycket att göra just den morgonen blir det alltid tjafs. Man skulle kunna tro att jag får sova på helgen istället, but no.
  Utöver det har jag tagit varenda läggning i hela hennes liv, både dag som natt.
  Ska vi iväg är det jag som behöver hålla koll på hennes skötväska, fylla på den osv.

  Den här ohjälspamheten har genomsyrat hela vårt förhållande sedan hon föddes och jag är extremt orolig att det kommer bli likadant med näst unge också.
  Är orolig för läggningarna, hur ska han natta henne om jag just den sekunden sitter fast med den lilla bebisen?

  Summasumarum så är jag orolig för allt. Hur kände ni när ni väntade nr2?

  Svara

   Åh vad jobbigt. Har han varit föräldraledig med stora? Jag rekommenderar det verkligen å det starkaste med nästa barn annars, det la grunden till våra barns och pappans relation. Han var hemma ett halvår med varje barn. Som jag ser det nästan ett måste för att förstå hur krävande det är med små barn, samt att båda har koll på praktiska saker kring barnet och känner till barnets behov.

   Jag hoppas ni kan prata om hur ni ska ha det i er familj nu inför syskonets ankomst. Att du vill att ni hjälps åt, delar på ansvar och sysslor, sovmorgnar och praktiska grejer. Ledsen att höra att du får bära ett så tungt lass. Kram

   Svara

    Nej det har han inte och har tyvärr ingen möjlighet till det heller. Vi har eget företag och han är fortfarande en nyckelperson i företaget och hans inkomst vs min är typ astronomisk.
    Hade dock gärna önskat att han kunde det såklart, för tror också att det är vad som behövs.

    Vi pratar ofta om att jag behöver någon form av avlastning ibland, känner att jag håller på och bli galen. Dock är det en förändring som händer i kanske en dag eller vid ett tillfälle och sedan är vi tillbaka på ruta ett.

    Tack för din förståelse, uppskattas väldigt mycket!

    Svara

   Du måste börja ställa krav på din respektive. Att han är nyckelperson på jobbet gör endast ett du inte kan bli det på ditt för du tar alla föräldraledighet, all vabb och alla lov (utgår jag ifrån från din text)

   Han har det väldigt bekvämt nu. En fru som tar hand om hem och barn, han får sova ut (LYX) och umgås med kollegor plus dra in mest pengar. Han lägger för tusan inte ens barnet så hans kvällar är softa!

   Jag har vänner som är i din situation och jag har diskuterat det med dom förra ggr. De vi kommit fram till är följande :

   1. ALLT barnbidrag ska gå till dig. Tar man mest hand om barnet så ska man ha mest också (det går att ändra på fsk)
   2. Om du ska ta all föräldraledighet ska du få halva hans pension under den tiden. Det går också att styra om. Går ni isär blir du fattigpensionär medan han blir rich boy.
   3. Är ni inte gifta så gift er. Utan äktenskapsförord (såvisa du inte har massa tillgångar). Detta kanske låter hårt mot honom men faktum är att han kan tjäna massa pengar just pga dig! För du gör allt hemma!

   Framtiden:

   4. Är du kär i honom? Om inte, efter du checkat av ovan gör slut. Du kommer hitta en ny man som hjälper till och behandlar dig som en jämlike

   5. Gällande ett barn till. Här bestämmer du vad du vill ❤️ men ställ krav på att han måste ta andra barnet under graviditeten. Passa på att uttrycka hur trött du är, fejka illamående om det så behövs så tvingas han att passa andra barnet

   6. Skriv med på en lista allt du förtjänar. Ger han dig allt?

   Svara

    Tack så jättemycket för ditt svar!
    Är gifta utan äktenskapsförord och får redan barnbidraget men sparar allt till vår dotter oavsett, inga pengar jag rör.

    Är fortfarande kär och älskar honom men jag håller på att bli galen av allt. Har svårt att uttrycka min kärlek till honom när jag hela tiden känner mig överväldigad av allt hemma, på jobbet och med dottern.
    Har varit sjuk en gång sedan hon föddes och det slutade med att jag inte fick vila utan ta hand om dottern hela tiden. Den dagen slutade med panikångestattack from hell. Så vågar typ inte vara sjuk eller ens fejka sjukdom/trötthet/illamående för jag är ganska hindra på att han inte kommer hjälpa till oavsett.

    Han är bra på materiella saker och att ge mig pengar men har förklarat ca 6377337 ggr att det verkligen inte är pengar eller saker jag behöver utan någon som faktiskt hjälper mig med någonting ibland, helst utan att jag behöver tjata en miljard gånger och att det slutar med tjafs.

    Tack snälla för dina tips! tar verkligen till mig dom!

    Svara

     Men vem GER den andra pengar när man är gifta?? Gemensam ekonomi hallå?

     Svara

   Var i precis samma situation som du och tänkte göra abort pga det. Min sambo mer eller mindre övertalade mig att behålla. Är nu i 8.månaden och mår. Fortf piss och inget har förändrats.

   Var självisk och tänk på dig själv… 😞

   Svara

    Men ska tillägga att jag kommer vara mammaledig 3 mån och han ska ta resten. Ställde det kravet för att inte hamna i samma fälla som jag gjorde med vårt första barn. Prata med honom om du vill behålla barnet och kom fram t ngt som funkar.

    Svara

    Beklagar verkligen, hoppas av hela mitt hjärta att situationen ändras för er när han kommer vara hemma också.

    Personligen har jag nått bristningsgränsen, vill till och med skilja mig pga allt det här.
    Jag städar huset (300kvm), jobbar deltid, tvättar, lagar mat, tar hand om disken, plockar hela tiden och handlar.
    Utöver det tar jag hand om dottern 100%, har inte haft en sekund utan henne sedan hon föddes. Vår dotter är inte problemet i det här, vill inte att det ska missuppfattas men jag behöver få vara bara jag om än för någon timme.

    Svara

     Klart du ska skilja dig! Gud. Du gör ju redan allt själv, vad blir skillnaden liksom.

     Svara

      helt ärligt, det ekonomiska blir skillnaden.
      jag jobbar på vårt eller hans företag och jag kommer inte vilja vara kvar såklart.
      Då kan jag inte ha med dottern på jobbet längre och jag kommer ha dåligt samvete istället för att jag lämnar bort henne.

      Svara

       Jobbar ni på ert egna företag. Han tar ut en fet lön och du får en dålig lön? Vad är det för uppdelning. Ni kanske ska jämna ut det lite och på så vis kan han vara föräldraledig. Nä skaffa inte två men någon som inte bryr sig.

       Svara

        Han är säljare och har provision på det han säljer. Jag har ingen sådan tjänst så kan inte motivera en högre lön då jag inte jobbar tillräckligt mycket eller med något så prestationsbaserat.

        Svara

     Alltså om man jobbar DELTID då tycker jag att det ingår i ens uppgift att handla, laga mat, plocka/städa hemma. Vill du inte göra dom grejerna själv får du börja jobba heltid. Sen ska ni ju såklart dela på arbetet kring ert barn.

     Svara

      Grejen är ju att hon skulle få göra alla de där grejerna även ifall hon skulle arbeta heltid.

      Svara

      Som ovan svarade, kommer absolut inte bli skillnad på om jag börjar jobba heltid.
      Och hade det varit så enkelt som att ”vi ska dela på arbetet kring barnet” hade jag aldrig vänt mig hit i ren desperation.

      Svara

       Okej, men då har du ju svaret själv – skilj dig! Vem skaffar ens barn men nån om set up:en är att man ska jobba heltid, ta hand om hemmet, handla, göra allt samt ta hand om barnen och mannen enbart jobba heltid.
       Jättekonstigt gjort av dig.

       Svara

        Vem har påstått att det var setupen? Läs inte in något som inte finns.
        Det var setupen INNAN barn.
        Jättekonstiga svar av dig.

        Svara

         Men snälla, som vuxen har man ett eget ansvar för sitt eget liv. Man går inte och skaffar barn hur som helst. ALLA diskuterar väl ihop sig med sin partner INNAN man bestämmer sig för att behålla barnet. Om ens bestämda upplägg inte efterföljs, ja då finns ju ingen tillit i förhållande. Testa parterapi, om inte det funkar skilj dig. 👍🏻Lycka till.

         Svara

   Liknande historia. Flyttat (eller flytt) hem till släktingar när det har varit för tungt hemma. Jag ansvarar för allt, och min sambo för inget. Nu håller vi på att begära in offerter för städ hemma, och han går på FL om två månader. Så jag hoppas att allt blir bättre annars kommer jag att bli tvungen att tänka på mig själv.

   Finns det någon att prata med? Insett att efter att jag pratade med andra om min hemmasituation, finns det andra med samma problem och tusen olika tips man kan prova om man vill.

   Svara

    Har haft en städerska en gång faktiskt men jag vet att om vi tar in en städerska istället för att jag städar kommer jag få höra det vid nästa bråk. Tex ”du städar ju inte ens hemmabalblaba”
    Plus vi hade en överenskommelse när vi blev tillsammans att jag sköter hemmet, vilket fungerade helt ok innan barn.

    Har faktiskt ingen med barn i min bekantskapskrets. Svårt att prata med hans mamma om det också då hon är av den gamla skolan.

    Hoppas det blir bättre för er!

    Svara

  Ärligt nu – hur allvarligt tar ni på FHMs rekommendationer nu? Dvs träffa inte folk utan hushållet, tvätta händerna i 30 sekunder med varmt vatten och tvål, peta inte i ansiktet, jobba hemifrån om du kan, ta snuva på allvar, osv osv.

  Har själv börjat slarva med handtvättandet igen, men blev påmind av Tegnells sommarprat.

  Svara

   Usch, händerna tvättar jag ändå alltid, är överrenlig. rengör telefonen två gånger per dag, undviker folk, håller avstånd, bjuder inte in någon. Har varit hemma hos min mamma men hon är ”ung” och jag har inte haft symtom direkt. Handen på hjärtat dock! Jag hade ont i halsen i två dagar och handlade sent på kvällen. Blev testad men hade inte covid, fast jag tänker att det nog är många som gjort så, lite ont i halsen men äsch det är inget och så smittar man plötsligt, så det var ju inte bra.

   Svara

   Får man inte träffa folk utanför hushållet? Jag hänger ofta med mina vänner eller familj (men hemma, inte på stan). Tvättar händer och jobbar hemma. Träffar inte folk eller går ut om jag är snuvig.

   Svara

    Rekommendationen är att inte träffa personer utanför ens hushåll, om man ”måste” så utomhus och på avstånd. Nya kontakter är ett absolut no-no.

    Svara

    Finns ingen rekommendation (om det inte framkom i sommarprat, har mest följt presskonferenserna) på att inte träffa folk utanför hushållet (förutom för riskgrupper), däremot på att man inte ska träffa folk man inte träffar ofta (för många blir det då samma sak, men för folk som bor ensamma är det enorm skillnad). De har särskilt anmärkt på att om man nu reser i sommar så ska man inte umgås med lokalbefolkningen, utan hålla sig till sitt resesällskap (som då ska vara folk man träffar ofta). Annars har de tagit upp risker med ensamhet och uppmanat till att träffa andra.

    Själv följer jag rekommendationerna men är i det mesta mer extrem än de kräver. Fattar inte att folk åker kollektivt i onödan (mvh lyckligtvis ung och frisk som promenerade 8km tur och sedan retur för att träffa min utvalda kompis för promenad) när kommunen bett om att bara de som måste åka pga jobb eller fysiska begränsningar. Noll förståelse för att folk (särskilt i storstäder där man kan få mat hemlevererad utan att ens träffa budet) går och handlar vid minsta symptom.

    Svara

   Jag har också börjat slarva 🙁 Tvättar alltid händerna med tvål efter att ha varit ute på ärenden osv. men inte i 30 sekunder… Dock så håller jag avstånd i butiker och jag skulle självklart stanna hemma om jag visade symptom. Har inte träffat föräldrar eller min 94-åriga mormor sen i julas. Lyckades övertala min moster + familj att INTE åka från Sthlm ner till Skåne och bo hos henne. Blev förbannad när jag hörde att de skulle ner.

   Svara

   Tvättar händerna varje gång jag varit ute osv, jobbar hemifrån, åker inte kommunalt, träffar inte kompisar eller familj inomhus. Dock har jag träffat något fler vänner utomhus än för någon månad sedan, men det beror nog på att det är sommar och varmt och enkelt att umgås ute.

   Försöker alltid hålla avstånd, men blir så irriterad för att folk är så dåliga på det. På stranden la sig en människa en halvmeter från vår filt, så fick flytta oss några meter. Går inte ut på bryggor och trängs men det verkar andra inte ens tänka på.

   Svara

   Är fortfarande lika noga med handhygienen. Träffar vänner då och då, samma personer och inga stora sällskap. Undviker trängsel. Skulle inte komma på tanken att resa utomlands. Om jag skulle ha förkylningssymtom skulle jag inte träffa nån.

   Svara

   Träffa folk utanför hushållet får man väl göra? Så länge man håller avstånd och känner sig frisk? Blir så förvirrad, könns som att det är olika bud hela tiden.

   Har blivit lite slappare på alla punkter tror jag, förutom avstånd till människor. Njuter iof av avståndet så ingen uppoffring direkt ☺️

   Svara

   Avstånd osv håller jag alltid, alltid noga med (hand)hygienen, nyser och hostar alltid i armvecket, tar aldrig i ansiktet för jag är alltid rädd för att t.ex bli magsjuk eller nåt, så jag lever inte så mycket annorlunda nu mot förut. Träffar fortfarande folk och går fortfarande ut och äter, men på uteserveringar med avstånd. Jobbar dock inte hemifrån för det kan jag inte.

   Svara

  Jätteäcklig fråga, men spydde precis och fick en del i näsan. Hur får jag det ur näsan utan att behöva snyta ut det?! Det bränner och känns otroligt obehagligt.

  Svara

   Ställ dig i duschen, duscha varmt och fräs ut det, kanske? Kan kännas lite mindre obehagligt än att ”torrsnyta”. Annars suga upp vatten i näsan och svälja, men en kräks-kallsup är kanske inte att föredra …

   Svara

   Tvätta näsan och snyt ut det. Antingen snyta eller svälja. 😂

   Svara

   Väldigt nyfiken på vart du är just nu, hur sitter du sä det inte rinner ut? Fick du något på telefonen? Hur spydde du så det kom i näsan? Hur länge har du haft spya i näsan? Så. Många frågor

   Svara

  Någon som blir deprimerad av svensk sommar? Alltså 27-28 grader typ Max 7 dagar per år, sen ner på 20 grader regn? Blir regn nästa vecka, är det här allt vi får?

  Svara

   Haha förlåt men min kommentar ser så sorglig ut 😂 jag är inte ledsen eller konstig men kan verkligen inte vänja mig vid dessa kalla somrar trots att jag är svensk och född och uppvuxen här

   Svara

    Nej.. Längtar tills det blir lite kallare. Hatar värme

    Svara

    De somrar vi haft senaste åren har ju varit sjukt torra och räliga. Allt blir jobbigt och allt brinner upp. Hellre en blöt, grön sommar än en het, torr och gul sommar. Jag blir så deppig av att se naturdöd och skogsbränder…

    Svara

   Jag är tyvärr tvärtom haha. Blir på dåligt humör av sol och värme. Älskar när det är mulet och svalt med regnskurar. Extra mysfaktor om det åskar!

   Svara

   Nä jag ogillar sommaren. Tycker bara värme är jobbigt, detgör mig trött, seg, svettig, irriterad… Efter två vidriga somrar när min lägenhet har varit 35 grader varm juni-september så LÄNGTAR jag till en äkta SVENSK sommar! 🙂 22 grader och regn – GE MIG!!

   Svara

   Snarare deppig pga FOMO om det är bra väder jämt?

   Svara

  Någon som inte gillar sin svärmor trots att hon är snäll mot en?

  Svara

   Ja och jag fattar inte varför egentligen… stör mig bara

   Svara

    Jag stör ihjäl mig också…. hon är liksom aldrig otrevlig men har en underliggande ton som gör mig galen!!

    Svara

   Haha jag med. Det är något med hur hon tycker min sambo ska göra allt för sin bror trots att brodern är ett svin och en utnyttjande parasit som gör att jag typ vill kasta en godisbit på henne.

   Svara

  Funderar på att köpa en hund och undrar om någon av er har erfarenhet av en spansk vattenhund? Fördelar, nackdelar?

  Svara

   Jag hade en lagotto som är deras kusin men han gick bort när han bara var två år. På samma sätt som med en lagotto så behöver den spanska vattenhunden aktivering där den får jobba. De älskar att bada och leka apport och de är väldigt lättlärda. De är envetna med en stark egen vilja så det är viktigt att den uppfostras med en fast hand. De kan även vara väldigt livliga så det är bra att träna de tidigt på att kunna slappna av. Även viktigt med miljöträning redan i tidig ålder såsom bilåkning, spårvagn, buss, höga ljud, musik, bankande då de kan vara lite rädda av sig. Det är även en ras som är reserverad mot främlingar.

   Men det viktigaste av allt: Välj en bra uppfödare! Umgås med föräldrarna och få information om generna. Jag köpte min lagotto från en uppfödare som jag trodde var seriös men visade sig vara tvärtom då min stackare gick bort av svåra mentala störningar.

   Svara

    Tack för ditt svar, ska kolla upp uppfödaren. Spansk vattenhund verkar vara en ganska krävande ras.

    Svara

   Kolla upp portugisisk vattenhund, världens trevligaste ras! Fäller inte hår, lugna och trevliga men ändå pigga o glada om man vill det. Ska jag skaffa hund igen så blir det en sån!!

   Svara

  Appar med BankID:

  När man går in i en app som kräver BankID kan man antingen
  1. Komma tillbaka till ursprungsappen direkt efter att slagit in koden -per AUTOMATIK (tex 1177)
  Eller
  2. När man slagit in koden i BankID-appen måste man själv gå tillbaka till ursprungsappen.

  Vad beror detta på? Pga att det är dyrare med alternativ 1?

  Svara

  Jag har kommit in på min drömutbildning MEN jag är sååå nervös.
  Jag känner att jag aldrig riktigt har pluggat i nkgg liv typ fuskat mig igenom ( läs vetat vad läraren vill läsa) och nu ska jag plötsligt upp på högre nivå.

  Hur hanterar man nervositeten? Tips för studieteknik?

  Svara

   Nu skall du plugga ngt DU har intresse för, så tror att det går galant 🙂