Dagens Diskussion

Från det här inlägget.

Kenza, hennes resa i februari, företag vs privatekonomi och att köpa ett lantställe.
Detta är uppenbarligen ämnen som engagerar, men trots det så förväntar jag mig att ni håller en god ton och inte sysslar med personangrepp och liknande, varken på diskuterad influencer eller varandra.

Personligen anser jag att man bör skilja på privatekonomi och företag då det är två helt skilda saker – oavsett vem det gäller. 
Däremot håller jag med om att hennes lista på företag att stötta hade en del att önska då den till stor del bestod av företag hon tidigare samarbetat med och som säkerligen bidragit en hel del till att betala för det där lantstället.
Den kändes inte genuin på något enda sätt!

Så jag går nog mer på ”Anonym 10:13s” linje än ”Fundersam Fågels”.
Hur tänker du?

170 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man kan ha en god privatekonomi och ändå inte behöva rädda sitt företag som går dåligt. Men att då shamea unga tjejer (hennes följare) att ta av sina privata pengar för att rädda hennes företag är heeeelt sjukt.

  Svara

   Förstår vad du menar men just ordet ”shamea” passar inte riktigt in här.

   Svara

    Ok. Försökte framkalla dåligt samvete hos sina följare för att få dem att handla mer genom att beskriva hennes kvinnliga anställda som annars skulle förlora jobbet. Bättre?

    Svara

     För mig är ”shamea” att få någon att må dåligt över sitt agerande eller sätt att vara. Möjligt att Kenza försökte med lite emotionell utpressning och få dem att tycka synd om henne och därmed köpa hennes produkter vilket är en annan grej.

     Det var inte meningen att bråka, tyckte bara inte att det passade in (enligt mig dårå) 🙂

     Svara

      Förlåt

      Svara

      Sluta shamea

      Svara

      Fast det är ju exakt det hon gör…?

      Svara

     ”shamea”, är skämmas. Så helt felt betydelse här.

     Svara

      Nja. Skamma snarare, väl?

      Svara

       Hetsa kanske passar bättre

       Svara

      Skambelägga hade jag nog skrivit

      Svara

   Hon gör som hon vill, men innan hon tar emot statligt stöd borde det vara krav på att satsa egna pengar.

   Svara

    Fast ingenting blir väl bättre av att massa småföretagare ska börja gå i personlig konkurs för att rädda sina företag?

    Skulle aldrig gå in med privata pengar i ett företag som inte går bra. Bättre att lägga ner företaget än att utöva konstgjord andning med privata pengar.

    Svara

     Fast de flesta njuter ju privat på företaget. Jobbar i restaurangbranschen och massor av de som nu får bidrag och gnäller om att bli räddade kör dyra bilar de har på företaget, har rest på företaget osv osv. Inte tagit ut lön och låtit hela familjen äta gratis osv. Det har varit gött i de goda tiderna. Tycker inte att det är alldeles självklart att det är samhällskassan som ska rädda deras företag nu.

     Svara

      Det är väl helt rätt att ha det gött?

      Jag jobbar enbart för att få ha det gött.

      Svara

      Fast man kanske inte ska ta skattefuskare som exempel?

      Svara

    Och statligt stöd bör dessutom bara erbjudas ifall det är p g a corona (+påbud och restriktioner p g a Corona) som företaget har finansiella problem. Vi har en god statskassa, men den är inte oändlig och inte heller till för att rädda alla företag som även utan Coronakrisen har det svårt att gå runt.

    Svara

     Bidraget lämnas enbart till företag som innan Coronakrisen uppvisade goda finanser. Det går till företag som har tappat i orderingång och för att företagen ska slippa avskeda folk ger man bidraget under en begränsad period till det att orderingången är återställd på normala nivåer.
     Sedan finns det tyvärr företag som myglar och lurar till sig bidragen. Är rätt säker på att det finns företag som kommer att krävas på återbetalning av felaktigt bidrag.

     Svara

   Är övertygad om att hon blev sur och la ner bloggen eftersom följarna inte ställde upp och stöttade hennes lilla vanity-företag. De har ju alltid tidigare gett henne allt hon kunnat önska utan att kräva motprestation.

   Svara

  Håller med fågeln

  Svara

   Så det är ingen annan på företaget som har något ansvar?

   Svara

  Vad är det med Kenza som gör att hon alltid ”kommer undan”? Hon är verkligen inte mindre självupptagen och verklighetsfrånvänd än någon annan influenser, men det känns ändå som att hon aldrig blir kritiserad på samma sätt, eller att kritiken blåser över och glöms bort (ex dubai-grejen).

  Svara

   Tror det har mycket med ens image att göra. Kenza har alltid haft en image av en snäll, ödmjuk och jordnära tjej (nu visade det sig dock i podden att hon snarare är högfärdig, arrogant och självcentrerad) och jag tror det är det folk associerar med henne och därför låter henne komma undan som du säger. Tycker dock folk börjar ifrågasätta henne mer nu efter att podden kom ut, att folk börjar se hennes rätta färger helt enkelt. Att släppa podden var typ det dummaste hon kunde ha gjort karriärsmässigt…

   Svara

    Så sant! Hennes karriär rasade efter podden, särskilt det där avsnittet där hon pratade om hur ingen skulle få glädjas åt sin graviditet i hennes närhet. Galet att så många fick en så omvänd bild av henne trots att hon inte gjorde några extreeeema uttalanden, men jag är en av dem så jag förstår precis. Från att ha tyckt om henne till att typ äcklas av henne

    Svara

     +1000

     Svara

     Alltså, jag måste lyssna på podden! Jag är en av dem som följt henne i kanske tio år, men slutade för ca två år sedan då hon blev tråkig…

     Svara

     Vilken podd och vilket avsnitt kan man lyssna på detta?

     Svara

    Ja! Så tacksam att folk börja se hennes riktiga sida nu, för den är inte vacker! Äääntligen

    Svara

   Fast även om hon blir kritiserad så måste det ju komma från henne själv att ändra på sig.

   Svara

   Hear hear!!! Spot on. Så sjukt irriterande.

   Svara

   Nej men det känns svårt att hålla fötterna på jorden när man blir hyfsat känd som 16 åring (eller vad hon var) och tjänade sin första miljon som 18 åring. Hon kommer från en brokig bakgrund med en trasslig pappa och vi som läste bloggen då kunde sympatisera med henne men man vänjer sig fort med pengar. Sen gick hon inte provokatörspåret som Blondinbella, Kissie, dessie, paow, Katrin z osv. Då vart hon liksom den snälla men sanningen var väl med att hon inte yppade sina åsikter 🤷‍♀️

   Svara

    Ehh.. att hon inte är manipulativ?! Det är hon bigtime!! Snälla..

    Svara

   Har det inte också med klassiska förklaringen: skönhet? En skönhet/”it-girl” kommer alltid undan med mer tvivelaktigheter än en normalsnygg/normalful person. Sorgligt, men sant. Har jobbat med riktigt bitchiga tjejer tidigare och de charmade alla med sin skönhet trots helt oacceptabelt beteende. Själv fick man sparken när man ifrågasatte minsta lilla.

   Svara

    Fast nä, tror mer på 00,31s förklaring. Med tanke på att kenzas läsarkrets typ enbart består av kvinnor så vet jag inte hur mycket hennes utseende spelar roll. Sen finns det bloggerskor som är mycket snyggare men ändå får skit

    Svara

  Håller helt med om att Kenza borde granskas mer. Fattar inte varför det daltas med henne samtidigt som IL blivit totalt uthängd, förlöjligad, mobbad etc. Kom igen cam eller är du rädd för Mr Subosic? Ha ha…

  Svara

   Fan va taskigt jämföra Kenza med Bella..
   Bella är en klass för sig, en drottning av lögner och en person som inte ens drar sig för att smutskasta sin närmsta familj

   Svara

    Läsförståelse? Jag jämförde inte Kenza och IL som personer utan CAMs sätt att granska två olika bloggare på.

    Svara

    Ja varför blanda in Bella i detta.

    Svara

     För att TS på alla sätt vill få Camilla att höja Bella till skyarna. Alla är sämre än Bella.

     Svara

    Det är inte en jämförelse mellan Kenzas och ILs persona utan skillnaden i behandlingen mellan dem. Läs kommentaren igen i långsam takt.

    Svara

     *Behandlingen av dem

     Svara

     TACK🙌🏼

     Svara

     Hänger inte hur de är och hur de behandlas ihop?

     Svara

   Ellerhur! Hon har sluppit undan allt för länge. Allt hon gör bara ”glöms bort”, och hon får fortsätta leka den duktiga och oskyldiga.

   Kan inte med henne.

   Svara

  Det sjuka är väl inte att man håller sin privatekonomi och sitt företag separat, det är ju därför vi ens har bolagsformen. Det skeva blir ju när hon tycker att andra ska bidra ekonomiskt för att stötta ett företag som hon äger när hon inte själv gör det…. Dubbelmoral.

  Svara

   Eller hur, och att allt inte måste instagrammas. Har du sagt upp anställda kan man ju skippa bilderna på nya sommarstugan.

   Svara

    Haha ja exakt.

    Svara

   Ja! Bidrar hellre till den lokala pizzerian vars ägare är beroende av verksamheten för kunna försörja sig, än en av Sveriges största influenser som driver sitt företag vid sidan om allt annat hon gör.

   Svara

   Precis. Som aktieägare har du ju två val, pytsa in pengar i bolaget eller försätta det i konkurs.

   Svara

   Exakt. Plus att det ger inget särskilt ödmjuk och professionell vibe av att just komma hem från en snor dyr resa till att gråta ut åt sina följare att hjälpa rädda hennes ”beeebis” med följarnas betydligt lägre löner. Svinigt.

   Svara

   Jag håller med om detta, alltså ALLT är så klart inte hennes ansvar, det är ALLA ägares ansvar att se till att bolaget klarar sig, ifall de nu tycker att det är värt det. Så då borde Kenza (som har så jäkla bra privatekonom, enligt henne själv) gå in med pengar i bolaget, precis som resterade två (?) ägare! Svårare än så är det faktiskt inte. Vill de överleva, se till att gå in med pengar (när det nu uppenbarligen faktiskt finns pengar!). Och om de andra ägarna inte har samma möjligheter, kan de kanske ta lån från banken, eller få lån från kära Kenza.

   Svara

    Vet vi att hon inte redan gjort det?

    Svara

    Precis! även om privatekonomi och företagsekonomi är skilda, så ger det ju inget genuint intryck när hon uppmanar följare på sin PRIVATA Instagram att gå och köpa för att företaget ska överleva, när hon på samma plattform visar upp sitt flådiga liv med dyra resor och sommarstuga – samt även gör massa reklam för andra företag (na-kd, Nelly, gina osv). Då hade det varit bättre att ”be följarna om hjälp” på IvyRevels Instagram bara! Om hon verkligen bryr sig om företaget, då går hon in med egna pengar (tillsammans med de andra ägarna). Det är just detta som gör att hon kommer undan, de som försvarar henne med ekonomi-argumentet.

    Svara

   Fast hallå hon äger ju företaget, det är hennes jobb att försöka öka försäljningen.

   Svara

  Var ligger lantstället?

  Svara

   norrtälje

   Svara

    Hur vet folk sånt? Har hon sagtdet

    Svara

     Ja hon skrev det på sin instastory

     Svara

  Hur stor del äger Kenza av företaget?

  Svara

   Efter att H&M och Zalando sålt tillbaka sina andelar äger förmodligen de fyra grundarna Kenza Zouiten Subosic, Aleksandar Subosic, Dejan Subosic och Gustav Springfeldt 25% var alltså som det var innan de tog in externa ägare.

   Svara

    Tack för svar 🙂

    Svara

  Jag gillar fortfarande inte Kenza. Hon är falsk. Och slug.

  Svara

   Haha ”slug”

   Svara

    SÅ bra ord, love it! Haha

    Svara

    Ja så slug och hennes miner är SMUG. Är visst självgod på svenska men nä, jag tycker det är mer än bara självgod, typ halväcklig och självgod.

    Svara

     Ja!! Får rysningar

     Svara

   Är helt med dig! Kan inte med människan.

   Svara

   Jepp, slug, noll charm, saknar empati och ödmjukhet. En som jobbat med henne och vet.

   Svara

    Känns så extremt bortskämd. Fått allt på ett silverfat.

    Svara

  Men hur svårt kan det vara att skriva LANTSTÄLLE,ja vi bor på landet men vi bor på /i vårat lantställe/stuga/sommarhus-whatever.Men skriv aldrig landställe igen please

  Svara

   Oj, chilla lite.

   Svara

   Landställe är korrekt, precis som lantställe.

   Landställe landställe landställe! Jag har ett landställe.

   Svara

   Enligt SAOL verkar stavningen ”landställe” vara accepterat så lugna ner dig några hekto.

   Svara

    Btw, Ju mer jag kollar på ordet desto konstigare ser det ut, haha. Vadå ställe? Så konstigt ord egentligen.

    Svara

     hahah ja sjukt konstigt ord! land..ställe? nån hade dålig fantasi förr i tiden

     Svara

   Är du Stockholmare?

   Svara

   Karin! Det heter vårt. Skriv aldrig VÅRAT igen please.

   Svara

    Haha yazzzz

    Svara

   Bor du i ett lantställe/stuga/sommarhus?
   Jag bor också på landet och jag bor i ett hus på våran gård, skulle aldrig kalla mitt hem för stuga/sommarstuga/lantställe, det är mitt hem, mitt hus, våran gård.
   Om jag däremot bodde i stan och hade ett hus på landet för helger/semesterar då hade jag kallat det lantställe/stuga/sommarhus

   Svara

    Karin, det heter fortfarande inte våran/vårat.

    Svara

     Karin?

     Svara

     Och inte i ett landställe 😭

     Svara

  Camcam kan du inte göra ett inlägg om kenzas sommarstuga?? 🙂 har missat att hon köpt!

  Svara

   Kenza har köpt en sommarstuga.
   Sådär, klart 🙂

   Svara

  Själv tycker jag alla dessa frågeställningar är så märkliga. Som… hur kan den och den ha råd med att köpa en så dyr lägenhet?! Framförallt med motivationen att det inte är så lätt att få lån och vilka inkomster man måste ha för att bli beviljad lån.

  Alla behöver inte låna max till sina bostäder, och…. vad har vi med någons privatekonomi att göra? Vad hade ni tyckt om det skvallrades och spekulerades om hur ni har råd att köpa ert hus? Att de delar med er att de köpt ett nytt hem är inte samma sak som att de delar mer er hur de har finansierat köpet. Och det är knappast spons, så inte heller av den orsaken behöver ni fundera.

  Det kan ha varit ett arv, de kan ha tjänat pengar på fonder och aktier. Möjligheterna är många till hur de har råd med sina otroligt dyra (och enligt mig övmerprisade lägenheter) i Stockholm. Men snälla inse att långtifrån alla är maxbelånade i sina bostäder och det är inte ens önskvärt att vara det. Samt banken gör nog det de ska, så ni behöver inte fundera på HUR de har råd med sin bostad.

  Så även om jag håller med dig i sak samt har samma åsikt som du CamCam, så tycker jag att det här är ett så otroligt dumt och onödigt inlägg.

  Svara

   Tillägg.

   Ett bättre inlägg hade enligt min åsikt varit att ifrågasätta varför folk spekulerar ang dessa frågor och med vilken rätt man gör det.

   Svara

    Bra poäng! 👍🏻

    Svara

   Du är bara så jobbig människa! Hur fan orkar du med dig själv?!

   Svara

    Gud vilken sjuk kommentar?

    Svara

     Du är sjuk! Korta din bajdnödiga noveller till svar!!!

     Svara

      Jag misstänker att du vill få det till att anonym är jag. Sluta upp med det tjatet och inse att det finns fler än jag som kommer att säga emot dig. ”Ni” har nu hållit på med denna paranoida kampanj länge nog och det hög tid att sluta.

      Svara

       Snark på dig.

       Svara

        Snark på dig.

        Svara

      Hur mår du?/Anonym 18.39

      Svara

       Bra tack, hur mår du själv? Tröttnat på denna besserwisser bara, värsta sortens människor!

       Svara

   Det handlar inte om hur hon har råd? Alla vet ju hur hon har råd, genom sammarbeten?

   Svara

   Fast det har väl inte med att göra om hon har råd eller inte?
   Skulle bli väldigt förvånad om hon inte skulle haft råd med ett lantstället.

   Problemet är väl när hon snyltar för att få folk att handla på ett av hennes företag och motiverar (hotar?) att annars måste de låta folk gå, alternativt gå i konkurs. Samtidigt spenderar hon pengar på annat istället för att gå in med kapital i företaget.

   Svara

    Exakt! Att folk inte förstår det. Tor ingen frågesätter hur hon har pengar här. Och trh då kan vi dra upp alla olika kommentarer folk skriver om influencers, nu ifrågasätts inte hennes pengar. Hennes agerande när hon kom hem från resan var det folk diskuterar här. Och hur hon alltid, a l l t i d slipper undan med precis allt.

    Svara

   Men oj vad olika vi tolkade inlägget. Jag ser det inte alls som att folk ifrågasätter hur hon har råd, och det tycker jag verkligen inte folk har att göra med (om det nu inte är en c influenser som plötsligt köper en lägenhet för 25 millar, klart folk undrar, men fortfarande inte deras business). Men det här inlägget tolkade jag mer som att Kenza alltid kommer undan med allt och folk tar ju upp det i kommentarerna att ingen någonsin gör ”en grej” av Kenzas förehavanden som man gör av till exempel blondinvellas. tänkee bara på när hon gjort en grej av ”alla i koemmnatererna som undrar om hon var gravid” och det var typ en kommentar, eller att hon gjorde ett ställningstagande av att amma offentligt och visst fan ska det vara ok men ingen har liksom sagt åt henne att det inte är det? Eller hennes desperata ”mitt ansikte är så assymetriskt” men en bild på hennes tutte som hon var så extremt stolt över efter graviditeten. Nu när de är borta visar hon inte upp dem längre. Hon är liksom lika uppmärksamhetskåt som alla andra influencers men på ett typ lurt sätt.

   Svara

    Nej alltså jag hänvisar lite mer till de som allmänt avhandlas här på BB bland kommentarerna och att detta också faller inom den kategorin.

    Men… du får nog hålla med om att det ifrågasätts ang hennes privatekonomi även bland det som tas upp i inlägget? Och frågan varför hon ska komma undan med det förstår jag inte alls. Vad har vi med det att göra och hur hänger det ihop med något?

    Jag tycker du blandar lite hej vilt här och att en hel du tar upp kanske ska hållas som separat från annat?

    Och… Bella har ju inte separerar sin privatekonomi med företag hittills så hon är enligt mig inte ett relevant exempel. Tycker du inte?

    Svara

     Jag blandar hejvilt? Det är du som pratar om något helt annat än det inlägget avhandlar. Du pratar om lägenheter, arv, maxbelåning när personen i förra inlägget ifrågasätter varför Kenza alltid kommer undan med allt hon gör, hennes insta-tiggeri och andra påhitt. Jag håller med dig om att vissa ändå drar in privatekonomi i det och att det inte passar men det är ändå lite konstigt och oproffsigt att hon som chef tigger kunder på nätet.

     Svara

      Ok ger mig. Vi tolkar inlägget helt annorlunda. Du vill dra in en massa saker, typ precis allt som rör en influenser, deras utseende, vad de bölar om etc, medan jag ville spinna vidare på åsikten som anonym kl 10:31 förde fram att företags ekonomi och privat ekonomi är två skilda saker och den servar anser jag att ingen av oss har att göra med. Jag pratar inte om att folk just ang detta ifrågasätter hur Kenza har råd, men de lägger sig i vad hon använder sina privata pengar vs sitt företagande. För vad har ett lantställe eller en lång resan med något att göra eller vems eller vilkas företag som går i konkurs? Ska du kolla alla företagsägare vilka privata tillgångar de också har innan du tillåter dem att avhandla sin konkurs eller att de får ”böla” om den?

      Svara

    Exakt 👏🏻

    Svara

   Tror de flesta reagerade på var hennes sätt att just efter en lång snor dyr resa komma hem och gråta ut åt alla att rädda hennes företag, det klingar inte bra helt enkelt..
   Löner som är betydligt mindre än hennes skulle rädda hennes företag. Väldigt oödmjukt!

   Svara

    Men det är ju precis det trh tar upp. Ni blandar ihop resan Kenza gjorde privat med hur det går för hennes företag.

    Vill ni att hon precis som IL ska betala lönerna ur egen ficka?

    Svara

     Nej det folk menar är att hon indirekt tigger pengar av sina läsare genom att be dem handla av hennes företag annars går det i konkurs. Läsare som förmodligen har myclet mindre pengar på banken än vad hon själv har.

     Hon ber dem handla för annars kommer personalen sägas upp. Hon ber dem inte handla för att det är så bra och snygga kläder. Nej hon fick det att låta som att man ska handla bara för att rädda företaget oavsett om man vill ha kläderna eller inte.

     Då kan man ju tycka att om hon själv tror på sin affärsidé i längden och företaget är i en tillfällig dipp just nu pga av corona så kan hon gå in med ett aktieägartillskott. ( nu fattar alla att företaget varit på väg till konkurs innan coronan men det passar bra att skylla på det nu) istället för att gå in med det köper hon hus osv. Jag tycker det tyder på att hon inte tror på sitt eget företag och det är ju ingen bra reklam.

     Svara

      Det är i alla fall inte det som Camillas inlägg handlar om.

      Svara

      Tack Emma! Precis så.

      Svara

   Det känns som du mest rider in här ibland på en rätt hög häst för att recensera inläggen och CamCam som bloggare? Som att du alltid är lite missnöjd med hur det är här inne, och vad Cam skriver. Du har ju en egen blogg nu, ägna dig åt den istället för att hänga här och hytta med fingrarna?

   Svara

    Problemet är väl att ingen vill läsa TRHs blogg så då MÅSTE hon lik förbannat mästra här inne för att lufta sin kritik och sina pekpinnar där hon alltid vet bäst. Oavsett vad det gäller.
    Det är ju inte kul att kritisera Cam inne på sin egen blogg om ingen läser….

    Svara

  Fast jag vet inte om det är så orimligt att hon själv skulle skjuta till pengar i form av tex ett aktieägartillskott? Om hon är så intresserad av företagets överlevnad kan det ju vara rimligare att binda pengar där ett tag istället för att investera dem i en sommarstuga. Om det finns många delägare kan hon ju kräva att få cashen åter när det går bra igen. Eller så tror hon inte på företaget och vill inte investera..

  Svara

   Om de 45 miljoner som H&M och Zalando pumpade in i Ivyrevel inte räckte varför skulle det löna sig att skjuta till ytterligare pengar nu?
   Nej, Ivyrevel har varit en förlustaffär sedan bolaget startade och skulle gått i konkurs för flera år sedan utan de externa ägarna.

   Svara

    Det var väl vad de betalda för bolaget? Så inget som pumpades in i bolaget.

    Svara

     Det var 40 mkr i nyemissioner till överkurs plus fem mkr i konvertibellån.
     Pengarna gick rakt in i Ivyrevels kassa och det var inget som ägarna fick.
     De fyra grundarna fick alltså sina andelar utspädda genom nyemissionerna. Inte så konstigt eftersom bolaget var konkursmässigt.

     Svara

   Borde vara ett krav att rika ägare går in med pengar innan de tar emot statligt stöd. Varför ska mina surt förvärvade skattepengar gå till hennes företag som aldrig gått runt när hon inte ens vill betala för det själv.

   Svara

    Är du dum eller spelar du bara? DINA surt förvärvade? Tror tvärtom att just dessa företagare kan använda den benämningen med tanke på vilken skatt de betalar. Om de inte ska få hjälp av staten som alla andra så ska de inte behöva skatta från början, med andra ord inte bidra och inte få något. Annars finns det ingen logik i att de ska behöva skatta som de gör. Vägar eller annat skit som du säkert kommer ta upp finns i alla moderna länder, inte fan har man så höga skattesatser som i Sverige utan att få något för det.

    Svara

     Smart analys, Einstein. Märks att du har stora CSN-skulder.

     Svara

  Ja men tack! Kapitalismen vill alltid bli räddad socialismen i kristider, istället för att själva i form av ägare som tjänat massvis med pengar gå in med kapital för att rädda sitt företag och sina anställda. Nä, då ska kunder eller – ännu värre – staten med skattemedel in och hjälpa. Vet nu inget om kenzas företag och vad hon tjänar eller äger något mer men principen gör mig tokig.

  Svara

   Skulle vara svar till kommentaren ovan Ang. Aktieägartillskott…

   Svara

   ”Bli räddad av socialismen”? Du menar den skiten de betalar hälften av sina pengar i skatt till? Klart som fan de ska ha lite av kakan då. Gillar inte Kenza men gillar er kommunister mycket mindre.

   Svara

    De får ju en bit av kakan genom att det finns vägar deras varor kan transporteras på, sjukvård för sina anställda, utbildad personal etc?

    Svara

     Är du dum eller? Om de inte ska ha rätt till samma som alla andra ska de inte behöva betala mer i skatt än alla andra. Då kan vi ju neka dem rätt till sjukvård eller dagis för det har de väl råd med?

     Svara

      Så progressiv skatt är inte bra?

      Svara

      Vad snackar du om nu?

      Svara

       Om du menar mig så var väl frågan tydlig? Progressiv skatt. Det är väl rimligt att de betalar mer om de tjänar mer?

       Svara

        JA OM De har rätt till samma sak som alla andra din korkade jävel.

        Svara

      Trevligt sätt att uttrycka dig. En viss brist på bra argument, dock…

      Svara

    Roliga är att Kenza påstår sig vara vänster.

    Svara

   Klockren analys!

   Svara

  Tycker definitivt att Kenza ska granskas mer. Tycker hon kommer undan med alldeles för mycket skit och tar alldeles för lite ansvar. Framförallt för sitt barns integritet. Så…ovärdigt!!

  Svara

   +1000

   Svara

  Den stora frågan är väl om sommarstugan har sjötomt eller inte. Har den inte det vad är då vitsen med en sommarstuga?

  Svara

   Kanske nära till en strand. Det räcker för de flesta.
   Sjötomt i sthlmsområdet kostar runt 10-20millar beroende på läge och hus.
   Lite dyrt när företagen går dåligt.

   Svara

   Vad som är vitsen med ett lantställe utan sjötomt? Är du på riktigt eller? Folk kan väl ändå uppskatta att komma bort från stan/förorten/lägenheten eller vad det nu är. Komma ut på landet, ha ett hus och en trädgård att pyssla om. Få miljöombyte, kunna sitta utomhus och äta sina måltider och få vara nära naturen.

   Antingen fånar du dig bara eller så är du lite lagom obildad och behöver blicka ut ur din lilla bubbla.

   Svara

   Tror anonym 19:04 är VÄLDIGT ironisk. Så lugna ner er. Tror kommentaren syftar till att förlöjliga influensers uppdateringar om deras ”sjötomter.”

   Svara

    Det tror jag också. Men måste ändå hålla med om att det är ett klart plus! Det beror nog mycket på var man bor när man inte är på ”lantstället”. Vi som bor på landet, vill nog gärna ha nära till vatten om vi ska skaffa ytterligare ett lantställe 😊

    Svara

   Sjötomt är såklart bekvämt, och ger bra bilder på instagram.
   Men många väljer sommarstuga för lugnet, det kan vara vid vatten, i skogen, långt upp i norrland, det finns massor med ställen att ha sommarstuga, beroende på varför man har stugan 🙂

   Svara

  Tror att människor känner sig negativa till henne då hon ska bry sig om andra, är vänster mm men samtidigt en kapitalist.
  Köp, köp, köp allt med mitt namn!
  De går liksom inte ihop.
  Hade hon levt lite mer som hon påstår att hon är hade nog följarna stannat kvar.

  Svara

   Är hon vänster? En genuin undran.

   Svara

    hon påstår det ja

    Svara

    Yes, hon e vänster

    Svara

  Någon mer än jag som märkt att Kenza och Klara återupptagit sin vänskap?

  Svara

   hon la ju själv upp på instagram på
   dom två

   Svara

   jaa har också tänkt på det, undrar ”hur” det kommer sig dock? hahah lite synd nu att hon inte bloggar längre för då kanske hon skulle berättat mer och inte bara visat på bilder.

   Svara

   Förstår inte vad Klara ser hos henne. Är det bara att hon brukade ha status? Är det någon mer som lagt märke till att Humlan alltid är sjukt otrevlig mot Klara?

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Men va? Är det något ”alla” vet om?

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Jo, fast har man ett företag som har 35 miljoner på kontot, då klarar man en period av dålig inkomst, då tar man bara från dem sparade pengarna i företaget för att betala lönerna tills man hittat en lösning att få ordning på inkomsten (kanske lägga om verksamheten om möjligt)
  + att hennes företag har haft ekonomiska problem redan innan Corona

  Svara

  Kenza borde definitivt granskas mer, hon är säkert halast utav dem alla – samma skrot och korn som alla influencers, men lyckas linda in hela sin image i ett rosafluffigt skimmer som många köper rakt av. Tycker att Cam misslyckas med att granska Kenza måååånga gånger, samtidigt som istället småbloggare man knappt hört talas om får ett inlägg. Sättet Cam skriver om Kenza är också väldigt annorlunda till skillnad från andra bloggare dessutom. Så ja, jag skulle absolut uppskatta mer granskning av Kenza, istället för att ständigt låta henne smita undan/ses som ”den jordnära”

  Svara

   Ja, cam är inte bra på att granska kenza

   Svara

   Yes, Camilla tar i henne med silkesvantar, fattar inte varför.

   Svara

    Samma med Sandra Beijer.

    Svara

     Samma med just de tre jag råkar ha följt dessa år; de ovannämnda samt Annica Englund.

     Svara

  Beror väl på hur man uppmanar till köp, tycker det är rätt oskyldigt med ”om ni gillar kläderna så köp”.

  Inte samma sak som att uppmana till att handla för att Kenza ska kunna sätta mat på bordet till sin son.

  Svara

  Pulkan pratar om sig själv i 3, e person. PULKAN. Bara knäppa pratar om sig själv så… hjälp.

  Svara

   Jag vet!!!!! Klarar inte av att läsa det. Speciellt när hon berömmer sig själv i tredje person

   Svara

  Personligen tycker jag att det värsta med denna grej, och det som framställer Kenza i sämst dager, är att hon i samband med ”tiggeriet” försökte få det att framstå som att företagets ekonomiska kris var på grund av Corona, när det i själva verket gått dåligt länge för dem (investerarna drog sig ut INNAN coronapandemin t.ex.). Jag uppfattade det som slugt, som att hon utnyttjade en världskatastrof lite för att kunna skylla på något när företaget konkar. Som ett sätt att behålla sin stolthet när det företag hon satsat så mycket på inte visade sig bli särskilt framgångsrikt. Tror Kenza har för vana att lyckas med det hon ger sig in på (störst blogg, mer följare än de flesta svenska influencers på instagram etc.), och att det säkert känns hårt för henne att ”misslyckas” med något karriärsmässigt.

  Svara

   Håller med. Det var inte pga corona som bolaget går dåligt, möjligen kan corona putta bolaget över kanten till konkurs men att det gick dåligt är no news.

   Svara

    Inte så konstigt med tanke på att kläderna inte var gjorde för vanliga människor. Har aldrig hört någon säga att de har IvyRevel på sig. Plaggen passade på typ influensers i deras dagens outfit-bilder, men jag har svårt att se vanliga tjejer i kjolar i pvc-imitation som knappt täcker pubishåret och asymmetriska toppar i lila sammet med en ärm och som slutar under boobsen på framsidan men sen knyter med en rosett i ryggen. Förlåt, vet att alla har sin stil och det är jättebra. Finns säkert någon därute som kan rocka sånnadär plagg, men jag har svårt att se att de tilltalar majoriteten av den målgrupp de är tilltänkta för.

    Svara

  Undrar varför min kommentar om att det är ironiskt att hon ber folk stötta Stureplansgruppen som är kända för sin rasism togs bort?

  Svara

  Skilja på företagsekonomi och privatekonomi, absolut! Frågan är bara vad det får för konsekvenser på längre sikt för Kenza om ivy revel går i konkurs? Tror knappast hon har svårigheter att hitta nya inkomster genom samarbeten, ambassadörskap etc. då det verkar som om folk skriker efter personer som henne. (Starkt varumärke, stor plattform osv) Förstår att det blir en personlig motgång för henne, men är inte direkt så att hon hamnar på gatan om ivy revel går i konken. Trist dock för de anställda som inte lever samma liv som henne. Det rättfärdigar dock inte hennes beteende. Som företagare löser man ekonomiska problem internt, inte genom att hetsa följare man råkar ha till konsumtion. Tycker rent ut sagt att det är vidrigt när personer som uppenbarligen har pengar ber om ”välgörenhet”. I synnerhet när hjälpen förväntas komma från generellt sett mindre bemedlade.

  Svara

  Camilla! Annika Leone, som profilerar sig som kroppsaktivist men allra mest upprepar den superradikala åsikten att TjEjEr KaN äTa PaStA – nu gör hon samarbeten med Oslo Skinlab. Har du skrivit nåt om det? Jag tycker det är bästa sortens samtidssatir.

  Svara

   Vad har kroppsaktivism med hudvård att göra?

   Svara

  Det är inte många av er som vågar lägga ut vem ni är, det står bara anonym, ingen bloggadress eller någonting. Bara en reflektion.

  Mvh Gerra…

  Svara

   Vi kanske inte har en blogg, tänkt på det?

   Svara

   Blir man mindre anonym om man kallar sig Anna, Karin eller Lisa?

   Svara

  Det vore intressant om du någon dag kunde göra ett inlägg om tan by klara. Jag är nyfiken på hur hon är vän med precis alla influensers 😂. Nu är hon ju själv oxå en ganska stor influenser.

  Svara

   Ja precis, hon har umgåtts till att komma dit hon är idag

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.