Cissi Wallin tog min rekommendation och ger ut sin bok själv

…nej då, jag skojar bara!
Cissi Wallin skulle nog inte ta någon som helst rekommendation från mig men efter att hennes förlag vägrat ge ut hennes bok så ger hon nu istället ut den själv. Vilket jag skrev om här som en lösning på problemet eftersom hon inte behöver den finansiella kraften av ett bokförlag. 
Att det kan komma att röra sig om förtal och att hon nu själv med största sannolikhet kommer stå som ansvarig utgivare verkar bekomma henne lika lite som lillasysterns brev till Isabella Löwengrip bekom henne. Ungefär ”zero fucks given”. (Hon är för upptagen med att förvandla sig till den nya mannens idealkvinna för att ens höra av sig till sin ledsna lillasyster, men det är ett helt annat inlägg.)

Till Göteborgs-Posten säger Cissi Wallin att hon hade kontakt med flera andra förlag men att inget av dem passade henne.

– Den principiella frågan är viktigare. Jag tycker inte att det ska vara förtal att berätta sin egen historia. Lagen kan tolkas på olika sätt och det måste också prövas i domstol. Jag blir inte rädd för den typen av hot längre, säger hon.

Inget av förlagen passade henne?
”Passade” henne?
Vad betyder det? Att ingen av dem ville ge ut hennes förtalsbok eller att de krävde att hon skulle skriva om vissa delar, precis som originalförlaget gjorde, för att vilja ge ut den?

Sin feministiska aktivism?
Normalt skulle jag säga ”ja” och vara både stöttande och uppmuntrande, men det här lämnar en lite sur smak i munnen som så ofta, den senaste tiden när det gäller Cissi Wallin.
Jag skulle snarare kalla det jakten på martyrskap där hon ser ett potentiellt fängelsestraff som ett sätt att ”Nelson Mandela-fiera” sig en smula, men absolut inte för den feministiska aktivismen eller kampens skull.
Det är i så fall HELT och hållet för Cissi Wallins skull och ingen annans.

Tror ni det går att få ett recensionsex av boken? 😉

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är nyfiken på vem som köper den, utöver hennes fans.

  Svara

   Kan ju tycka att alla som läst FW bok borde läsa hennes också. Jag kan ju ändå på något sätt hålla med om att alla har rätt att berätta sin historia. Att FW är ett svin har man ju hört från fler håll än Cissis.

   Svara

    12:32 håller med!

    Svara

    Jag tror FW bok är lika full med skit som Cissis. Men håller med, ska man slösa tid på att läsa hans bok borde man slösa samma tid på Cissis bok. Men man ska nog ta exakt allt man läser i dessa böcker med en nypa salt…

    Svara

    jag säger bara HEJA Cissi!

    Svara

   Tycker inte att Cissi agerar på rätt sätt i de flesta situationer men i just det här fallet tycker jag faktiskt att hon har rätt att berätta sin historia.

   Svara

    Påståendet att ”hon bara säljer sin historia” passar henne mycket väl och säljer hennes hittepåversion på bästa sätt. Bry sig om andra passar inte in i formatet.

    Svara

     Ja men FV fick ju berätta sin historia i en bok och då borde Cissi också få ge sin bild av det i en bok.

     Svara

    Läskig och snart i fängelse. Bra … #deträckernu det finns så många kvinnor som har blivit våldtagna på riktigt. Kvinnor som blir misshandlade. Ett skämt när denna kvinna fortsätter sin kamp när hon gick hem självmant till ett as. Hon hyllade honom efter och ville ha mer ..

    Ingen kvinna ska bli våldtagen. Alla ska respektera ett nej. Cissi sa aldrig nej.

    Svara

     Hur vet du det?

     Dessutom är inte ett uteslutet nej lika med ett ja.

     Svara

   Är själv inte ett fan till henne, men kommer vilja läsa boken. Mest för att läsa hennes del av historien.

   Svara

    Jag har inte hängt med i alla turer, men har hon inte redan berättat det mesta i sociala medier? Det var väl därför hon blev dömd för förtal, eller? Och det var väl därför FV gav ut sin bok, för att ge sin sida av saken?

    Svara

     Men FV gav ju också sin version i media, innan sitt boksläpp. Sen som jag förstått det, så handlar väl inte Cissis bok bara om själva händelsen mellan henne och FV?

     Svara

  CW: ”There must be a way for me to victimize on this.”

  Skämt åsido, någon behöver bygga några rediga väderkvarnar på hennes gård så att hon kan slåss mot dem och därav hålla sig borta från offentligheten.

  Svara

   Hon blev alltså våldtagen.
   Men visst, vem bryr sig va?!

   Svara

    Ingen som är dömd, då det inte gick att bevisa att någon våldtäkt ägt rum. Sorry, not sorry.

    Svara

     Usch vilken äcklig kommentar. 96% av alla våldtäktsfall läggs ner, så då måste det betyda att 96% av alla dessa kvinnor ljuger och att ingen av dessa våldtäkter ägt rum. Hade du inte varit totalt genomkorkad hade du förstått hur svårt det är att bevisa att en våldtäkt genomförts och att brist på bevis i våldtäktsfall snarare hör till normen än något undantag.

     Svara

      Fakta: FV blev inte dömd, för inget gick att bevisa. Men du kanske står över lagen? Är Instagram-domstolar din grej?

      Svara

       Du verkar ha svårt med läsförståelsen. Jag är medveten om att han inte blev dömd. Det jag påpekade var att avsaknaden av en dom innebär inte att något inte skett. Klart.

       Svara

        Du gillar inte min kommentar, och säger att ”96% av alla våldtäktsfall läggs ner, så då måste det betyda att 96% av alla dessa kvinnor ljuger och att ingen av dessa våldtäkter ägt rum” = grattis till månadens mest korkade kommentar. Du är värd ett inramat diplom. Guldram. Jesus på en ponny vilka obildade människor det finns.

        Svara

         😂 är nog du som är den obildade här och inte kan ta personens vettiga argument

         Svara

          Nej, det är inte en obildad kommentar av 15.51. Faktum är att en skrämmande majoritet av våldtäktsfall läggs ner i brist på bevis. Det betyder INTE att man är friad eller oskyldig.
          Otroligt farligt ignorant att ta för givet att 96% av kvinnorna ljuger om en våldtäkt. Givetvis har många våldtäktsmän gått fria, och den som då får all skit är kvinnan. Folk måste inse att en kvinna har jättemycket att förlora genom att ljuga om en våldtäkt, därför är det INTE vanligt att kvinnor faktiskt gör det. En man som ljuger om att han inte våldtagit någon har däremot allt att vinna, och tyvärr är det också ofta så det blir

          Svara

      Det är ju trevligt ändå om vi kan hålla basal ordning på hjärncellerna? Och bete oss som människor och inte som djur?

      Kommentaren du svarar på har på intet sätt påstått kvinnor ljuger eller att ”inga våldtäkter ägt rum”. Ej heller är personen ”genomkorkad” – däremot beter du dig illa. Personen du svarar skriver bara det som gäller, ingen våldtäkt har ägt rum eftersom Sveriges rättsväsende har sagt att så är fallet. Vad tycker du att vi skulle ha får system? Att lynchmobbar bestämde vad som hänt och inte? Tack och lov kräver vi i Sverige bevis för att döma människor. Det beror på att motsatsen leder till ett laglöst samhälle.

      Feltänket du gör är att du får för dig att den som värnar rättssäkerheten tycker att det är okej att våldta kvinnor. På intet sätt tycker man det.

      Svara

  Vad vet du om att lillasysterns brev till dig inte bekom henne? Herregud så löjligt, skulle hon prata med dig om det? Hon får inte prata om sin familj men hon ska kasta skit offentligt på sin syster? Märkligt det där, märkligt beteende av systern och man förstår nu att I L känt att hon inte har någon riktigt nära. Jag har känt likadant att jag aldrig haft någon riktigt nära trots föräldrar, syskon och vänner. Hon har ju inte sagt något dåligt om systern tvärtom att hon var tacksam för henne och för hjälp hon fått vid flytt och dåligt mående.

  Svara

   Va?????

   Svara

    Stollis borde skaffa sig en annan hobby. Hon blir ju bara upprörd av att läsa Bloggbevakning 24/7.

    Svara

     Börjar bli tröttsamt med att folk skriker ”Stollis”. Och Camilla är lite väl för besatt av att hata IL, lika stolligt ju.

     Svara

      Ja fy fan gapandet om Stollis är bara för mycket, så fort någon inte har samma åsikt.

      Svara

       Hej stollis

       Svara

        Nu har s varit flink med att lajka sina egna kommentarer på sistone måste jag säga

        Svara

       Med all rätt! Du är en Stollis

       Svara

      Finns ingen annan än du S som är besatt och hatar.

      Svara

      Ja det är betydligt mer stolligt, riktigt sjukt. Obehagligt med den IL-besatta person som gapar stollis och skriver kränkande, vrider och hittar på om IL dagarna i ända. Det är sjukt och den borde kallas stollis och spärras in.

      Svara

       Skaffa hjälp S, snälla!

       Svara

   Systern bodde hemma hos IL och agerat som en gratis nanny/kock/hushållerska, mm, för att hjälpa IL när IL mådde dåligt.
   Efter dem flyttat ut, som tack går IL ut i radio och berättar att hon är ensam och inte har någon nära relation i hennes familj, och att hon önskade att hon inte var ensam och hade någon nära relation med sin familj eller vänner.
   t.o.m personen som gjorde interljuven reagerade på detta och frågade då ang IL syster som funnits där och ställt upp när IL mådde dåligt.

   Svara

    Vet vi att dom gjorde det gratis?!

    Svara

     Om inte Bellsan får något gratis, så får det vara.

     Svara

     De fick gratis boende så inte så konstigt att de fick hjälpa till med diverse sysslor. Systern har dessutom sagt att hon ville hjälpa I när hon mådde dåligt. Som tack? Men hon har väl all rätt att säga att hon känner sig ensam och uppenbarligen har hon inte nära relation med sin familj då ju, de har ju inte varit där alltid och se hur systern nu beter sig. I sa att hon var tacksam för sin syster och har skrivit tidigare att hon älskar systern och var tacksam för hennes hjälp så det har hon varit öppen med.

     Svara

      Stollis undercover

      Svara

      Börjar med att säga att jag varken beundrar eller ser upp till I.L. Faktiskt väldigt lite av det hon gör eller säger kan jag ens hålla med om.

      MEN bara för att man är syskon så behöver inte båda känna samma saker i relationen.
      En kan känna att ”ojj vad vi står nära varandra, jag kan berätta allt för denne” medan den andra kan känna ”vi är inte så tajta, jag har saker jag vill berätta men du är nog inte rätt person”.

      Bara för att man är syskon, kompisar eller annat så behöver inte känslorna vara 100% det den andra säger/tycker/känner/upplever.

      Alla har faktiskt tolkningsföreträde ang sina egna känslor och upplevelser.

      Jaha, är du inte rädd för spindlar. Härligt! Själv är jag livrädd!!

      Svara

    Glöm inte ”misshandel och alkohol”

    Svara

   Hmm undrar vem som har betett sig märkligt…

   Svara

   Fan du är påriktigt sjuk.

   Svara

   Stolliga går HÅRT in att gilla sina egna inlägg idag

   Svara

    Jep, jobbar fulltid på att likea sina kommentarer 😂 tragiska människa..

    Svara

  Lustigt att Rebecca Stella i sina stories kallar sina operationet för olika ”looks” och stilar. Sen går hon på om att Svenskar är tråkiga och rädda för att dom inte förstår hennes kreativitet osv. Stackars, om något blir jag rädd för hur blind hon är inför hur hon ser ut med alla ingrepp. Nej jag är inte en tråkig svensk som är avundsjuk på hennes framgång, karriär och liv. Jag är bara skeptisk till hur långt vissa går när de gör om hela sitt ansikte till det sämre.

  Svara

   Hon svarade i en kommentar att allt var smink. Om det är sant är en annan femma, men enligt henne är det är ny look som hon gillar och hoppas att andra också gör..

   Svara

    Alltså hon kan påstå att det är smink denna gång (fast det är uppenbart för alla med öga för plastikoperationer att det inte är det) men vad är det med alla andra gånger? Hakan, käken, näsan, brösten, de nya kurvorna? Näsan och rumpan gjorde hon i Libanon tillsammans med Dani Karlsson som också fick en botched näsa där. Jag tror också hon har även har genomgått någon form av käk/hakkirurgi. Näsan är uppenbart opererad flera gånger och nu senast har hon försökt ”bygga upp den” med brosk då den antagligen höll på att kollapsa för att kirurgen tog alldeles för mycket av hennes ursprungliga näsa. Det är därför hon ser helt förstörd ut. Jag tycker dock inte hon är tvungen att ”vara ärlig” då det är hennes privatliv, men hon börjar liksom gå åt jocelyn-hållet och då är det klart att folk pratar. Men i la är få naturliga, tror inte det finns en enda rik person där som inte genomgått något, dock brukar det oftast se naturligt ut.

    Svara

     Ja, du sa det.

     Svara

   Skönhet ligger i betraktarens ögon, hon kanske tycker att hon är snygg som hon ser ut nu, och att du är ful.

   Svara

    Är nog ingen människa som kan tycka det där är snyggt. Förlåt men snygg var hon innan sina operationer. Det hon gjort nu, särskilt senast gör att hon absolut kommer få blickar, av FÖRSKRÄCKELSE. Kylie jenner har nog till och med fler operationer på sig men ser inte lika botched ut då hon haft bra kirurger. Att Rebecca stella inte valt en bra kirurg är uppenbart.

    Svara

   Det är ju smink och Photoshop. Släpp det.

   Svara

    Ett rejält lager smink runt gumpen! Synd att folk inte drar fram contouring-kitet innan de gör en BBL.

    Svara

     Jag bor i l.a och det är typ norm att ha gjort en BBL här. Så inte konstigt att hon har gjort det.

     Svara

    Är du påriktigt?!! Det är mycket mer än smink och contouring där hörru..

    Svara

   Ellerhur! Vad fan händer med henne! Förstår att man inte ska höra elaka saker om sig själv, men att påstå att detta är olika looks hon kör med! Det gör det bara skadligt och inget annat!

   Svara

  Hon är så patetisk. Det finns ingen offerkofta som är stor nog att rymma henne.

  Roligt när hennes inlägg på Instagram handlade om hur det är en kvinna som korrläst, en kvinna som gjort omslaget, hur all administration etc sköts av kvinnor osv.
  Inte med ett ord nämner hon hur finansieringen gått till. Ibland passar det med män tydligen. Fast det pratar man ju inte om så klart.
  Hon är helt enkelt inte trovärdig.

  Svara

   Censur-Cissi cherrypickar charity 🍒

   Svara

   Precis. Det gick så bra sist hon handplockade folk till att lajva förening (eller vad fan Gardet hade för form). Idel kvinnor med rätta värderingar. Inom fem minuter hade de slarvat bort mottagna donationer och började bråka om vems privata konto pengarna låg på…

   Svara

    Ja, hon misslyckas med det mesta hon ger sig på, särskilt relationer till andra tycks vara besvärligt för henne att hålla liv i.

    Svara

  Vad var det för brev från IL lillasyster? Sidan är borta. Kan någon berätta?

  Svara

   Fel i länken. Vänta så fixar jag..

   Svara

  Jag tror också att Cissi skulle njuta lite av att få fängelse (i smyg). Med det sagt tycker jag det var himla dålig stil av bokförlaget att dra tillbaka en överenskommelse.

  Svara

   Jag jag håller med! Det kan ju inte kommit som en överraskning vad boken skulle handla om eller att FW skulle hota med stämning?

   Svara

   Alltså jag håller inte med om fängelse biten men förlags biten däremot.

   Svara

   Jag är säker på att det i bokkontrakt med förläggare ingår att bolaget har rätt att be författaren göra ändringar, t.ex för att slippa juridiska problem. Och om man vägrar har de rätt att avstå publicering. Varför skulle de gå med på att sälja grisen i säcken?
   Tror inte ens pålitliga jättenamn som Guillou får carte blanche. Varför skulle en kontroversiell person med en illa dold vendetta få det?

   Svara

    Guillou gör nog som han vill på Piratförlaget.

    Svara

     Ok, Guillou var kanske ett dåligt exempel, men poängen är fortfarande legitim.

     Svara

      Det är den definitivt! 🙂

      Svara

   Sveriges Nelson Mandela. Trist då att det inte finns någon som helst täckning för det, när det gäller Cissi Wallin. Shit, vilken egocentrerad rättshaverist.

   Svara

  Har isabella slutat golfa? 🙂

  Svara

   Ny man, nya hobbies….

   Svara

  ÅHHH NAAW, ”Boken som inte får berättas”!
  En mer passande titel kanske vore ”Boken som ingen jävel är intresserad av att läsa”?

  Svara

   ”Boken om hur jag förstörde min egen karriär och skyllde det på andra” av Cissi Wallin.
   Kommer med extramaterial i form av kapitlen ”Hur man gör sig av med sitt förtroendekapital på kortast möjliga tid”, ”Barnen som slagträ – så funkar det” och ”Instagram för dummies”.

   Svara

   Boken som förklarar svensk förtalslagstiftning?

   Svara

  Men Persbrandt kunde skriva allt möjligt i sin biografi? Tycker verkligen hon har en poäng

  Svara

   +1

   Svara

   Vem förtalade Persbrandt? Har inte läst boken.

   Svara

   Nämner han namn?!

   Antar att det beror lite om den man förtalar orkar ta det rättsligt, eller bara skiter i det

   Svara

  Till dig, Cissi Wallin, Sveriges främsta rikshaverist: zzzzzzzzzzz.

  Svara

  Men vilka butiker (web- eller fysiska) vill ta hem en bok som förlaget stoppade? Jag har svårt att tänka mig att t.ex. Akademibokhandeln vill skylta med en sån bok. Adlibris och Bokus? Hm…..

  Svara

   Print on demand = boken trycks först i ett exemplar när någon lägger en beställning. Används av amatörförfattare.

   Svara

    Ja, men hon vill ju att Akademibokhandeln och Adlibris ska ta in den. Det är jag lite tveksam till att de gör om boken sen blir föremål för ytterligare en rättegång och fällande dom.

    Svara

     Akademibokhandeln och Adlibris tar bara in böcker som finns på lager hos en distributör, inget från en print on demand-författare. Däremot kan Bokus göra det.

     /Förlagsmänniska

     Svara

  Jag förstår att folk känner behovet av att få berätta sin historia, för att kunna hantera det dem vart med om, och kunna gå vidare i livet.
  Men Cissi känner ett behov av att berätta om sitt övergrepp om, och om, och om, och om igen. Finns det något annat offer som berättat som sitt övergrepp 20 ggr på 10 olika sätt?
  Eller är det dags för Cissi att söka professionell hjälpa för att kunna hantera sitt trauma, och kunna gå vidare med sitt liv, sin familj och jobba på en karriär istället?

  PS: jag vet att FV inte blivit dömd, att han hävdar att han är oskyldig, och att ord står mot ord utan bevis. Men om Cissi anser att hon blev utsatt för ett övergrepp och har ett trauma i sitt liv, så får man tänka hur man ska hantera det ur hennes perspektiv för att hon ska kunna komma över det.

  Svara

   Är det en bok om hela hennes liv och inte handlar ”bara” om övergreppet?! Ett övergrepp är ju såklar inget som är ngt ”bara” men det är en händelse som hon ju som du säger berättat om flera gånger, så vad för nytt kan komma?!

   Svara

    Hon ändrar ju dock sin berättelse ibland ju fler ggr hon berättar den, så det kanske blir en ny historia om övergreppet denna gång?

    Så här beskrivs boken, skrattade högt när jag läste beskrivningen
    ”Cissi Wallins instagraminlägg 2017, då hon namngav en känd medieprofil som våldtagit henne, satte igång metoo i Sverige på allvar. Efter det har Cissi hyllats och hotats. Detta är självbiografin som hennes motståndare har försökt stoppa. Hela den smärtsamma bakgrunden till historien om ett övergrepp. Wallin riskerar att hamna i fängelse för att låta dig läsa den. Men alternativet kändes värre.”

    Svara

  Det bästa FV kan göra: ingenting. Ungefär som när man har en finne på arslet; låt den torka ihop istället för att klämma på den.

  Svara

  ”Ingen passade” är det samma som att inte ”hitta rätt köpare” för mäklare? Dvs ingen vill köpa (och i detta fall ge ut boken)?

  Svara

  OT: Sandra Beijers YES-reklam. Nu ska cashen in! Stå och posera med diskmedel… osäker på om jag var inne på Allers

  Svara

   Är det inte YES som är dålig för miljön? Känns som att Beijers image är åt det mer reko-eko-hållet så kändes som en miss match

   Svara

    Yes är riktigt läskigt. Kolla faropiktogrammet. Hantera det aldrig utan handskar. Helst ska skyddsglasögon användas också

    Svara

    Liten ironi i sammanhanget är att jag använder Yes. Denna reklam och medföljande kommentarsfält upplyste mig om att det är skitdåligt för miljön. Så det köper jag inte igen. Bra reklam 👌

    Svara

     Ånej. Det som är så jäkla bra. Diskmedlet iaf

     Svara

     samma här! haha

     Svara

   är det inte lite märkligt att SB jobbat med reklam men det blir liksom aldrig bra med just hennes reklamsamarbeten? hon verkar aldrig ha läst på om företagen, som väl ändå borde vara a och o?

   Svara

    och varför Lolita-anspelningar så ofta?

    Svara

    Jag tycker snarare motsatsen – Sandra gör det extremt bra. Jag började läsa inlägget och var intresserad på riktigt, inte av Yes men av hacksen. Sen blir det ju då bra placering av Yes.
    Tycker Sandra är bland de bättre i influencervärlden när det gäller samarbeten och kreativa utföranden. Har jobbat med influencer markering i några år och hon är helt klart bättre än gemene influencer

    Svara

  Den eviga jakten på lycka (pengar)… hon kommer inte finna lyckan där heller. Den måste man fixa själv.

  Svara

  Det lär vara en lite yngre förmåga. Livvakten före Magnus. En viss Håkan. Allegedly.

  Svara

  Är det bekräftat eller bara spekulation?

  Svara

  Också nyfiken… Någon borde väl sett dem ihop?

  Svara

  Tja, IL har väl egen vilja, behov och syften också. Hon blir väl inte enkom utnyttjad av gubbar för sitt unga kött.

  Svara

  Fyfan vad trött jag är på Cissi. Tyckte om henne i början, men nu kändes som att det enda hon gör förstör för feminismen. Hon går bara på egen vinning. Blä

  Svara

  Finns inget intressant med henne öht, förstår inte hur hon fått ihop en bok och än mer tragiskt är att det lär finnas folk som köper den.

  *skakar på huvudet*

  Svara

   Det finns folk för allt. Se bara alla som kommenterar hos Anna Book om hur fin son hon har t ex… och alla Bellas ivriga anhängare . Ren idioti.

   Svara

  Boken kommer att sälja i högst 1000 ex. Kanske färre. Cissis fans skickar bara hjärtan inga pengar. Hur många Patreons har Gardet nu? 100? Cissis man får köpa restupplagan.

  Svara

   Tror du att ett förlag kontaktat henne om att skriva boken och inlett samarbete om de räknat med att bara 1000 pers skulle köpa den?

   Svara

    Jag menar då förlaget hon samarbetade med i början. Kundgruppen lär ju vara detsamma även om samarbetet bröts.

    Svara

     Jag tror att förslaget förstod att de överskattat intresset för CW:s historia. Det bidrog till att de drog sig ur affären.

     Svara

  Felicia Åkerström har tydligen en ny kille enligt hennes senaste instagraminlägg. Frågan kvarstår, vad hände med henne o miljonären från New York som hon gifte sig med?!!!

  Svara

   Dem skilde sig, orsaken vet jag dock inte

   Svara

  Hon säger ju att förlagen är för ”fega för att ge ut den”. Nu är ju inte förtal och fängelse något Cissi behöver oroa sig för då hon har en man hemma som försörjer henne oavsett…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.