Influenciska pressutskick

Efter att Skatteverket beslutat sig för att slopa sin granskning av pressutskick till influencers – jag antar att de föll på eget grepp då det är en smärre omöjlighet att genomföra – så funderar jag på att börja acceptera utskick för att kunna skriva om influenciska produkter, produkter de marknadsför mm?
Parfymer som bara går att köpa på nätet exempelvis? Sniff-recensera?
Sättet Skatteverket planerade att arbeta på var kaosartat på så många vis och mer eller mindre inte möjligt att göra.
Givetvis ska man fortfarande betala förmånsskatt för produkter man behåller, men allt annat de planerade gjorde det enklare att bara konsekvent avstå.
Fram till nu har jag tackat nej till allt av princip!

Är det en bra idé att ta emot och objektivt skriva om eller är ni oroliga för att mina åsikter ska bli köpta då och att några av er kommer får spelet och gå upp i limningen av ”smygreklamsanklagelser”?
Att mina åsikter även kan vara negativa är tydligen oviktigt för dessa konspirationsteoretiker som ser all reklam som bra reklam, trots att jag är av en helt annan åsikt. En sågning är en sågning. 🙂

Fundera på den medan vi tittar på lite olika strategier och sätt som använts på sociala medier för pr och pressutskick.

Sanne Alexandra har skickat ut sitt stickade set till bland andra Annica Englund och ni som följer mig på Instagram vet att jag köpte det här settet fast i blått tidigare i våras, och jag ÄLSKAR det!
När jag hade det på mig på landet fick jag massor av komplimanger för det och den blå färgen är underbar!
Det enda smolket i glädjebägaren är att jag är SÅ rädd för att råka fastna med de stickade shortsen på träbänkar och liknande när man sätter sig ner. Annars är settet GULD! (Fast blått då..hehe..)

Daniel Redgert satsar stenhårt på Eldoradokläder och jag kan inte låta bli att gilla dem. Särskilt baddräkterna, och modellen på dem!
Svinkul ju!
Dock är jag alltid skeptisk till vita baddräkter så någon får gärna bada i den så man får se graden av trasparens som riskerar att uppenbara sig och visa mer än man kanske hade planerat. 😉

En ryggsäck full med smink till Amir med fokus på ögonbryn från Benefit.
Hur många olika sätt finns det egentligen att sminka ögonbrynen på? Jag minns på den gamla goda tiden då trenden var betydligt enklare.
Raka bort och rita dit med ett enda streck, och vilken penna som användes var det inte så noga med.
Kajalpenna, läpp-penna, spritpenna… man tager vad man haver typ…

Det var kanske inte bättre förr, men betydligt enklare. 😉

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Din blogg, du bestämmer. Men börjar du med pressutskick säger jag dig farväl, farväl. Det räcker så bra med all smygreklam som finns hos de du granskar.

  Svara

   Särskrev du precis ett efternamn?

   Svara

    Så bra att du kunde härska och flytta fokus när det blev lite jobbigt, men det kan ibland vara nödvändigt att särskriva för att få igenom det man skriver, så kan vara därför.

    Svara

     Varför skulle det bli lite jobbigt? Verkar ju mest vara du som har lite jobbiga tankar 😝

     Svara

   Haha ja så genomskinligt, så manipulativt. Ja det är inte en slump att Bianca och Marqaux har samma kläder samma dag – de får betalt för att ha kläderna på sig, just den dagen. Så sjukt, finns inga gränser…

   Svara

   Hur kan du börja med pressutskick när du hånat och ogillat alla som tar emot dem? Extremt förvirrade. Alltså jag dömer inte att du vill ha free pressies det är sjukt nice men att det skulle komma från dig camcam låter helgalet 🤣🤣

   Svara

    Ja men det handlar ju om att hon vill få gratis produkter, hon sponsfiskar… ”för att kunna skriva om det” haha nej men för att få gratis grejer, produkter, kläder nu när det är mer enkelt. Genomskinligt och manipulativt haha

    Svara

     Exakt som Camilla skrivit, så tänker alla som fått pressutskick, man får pressutskick för att kunna skriva om det.
     När hon skriver såhär framstår det istället som om hon är avundsjuk på förmånerna de andra bloggarna fått i alla år. Så sjukt skumt inlägg trodde verkligen inte Camilla ville ha gratis pressutskick

     Svara

     Och du är fucking obehaglig.
     Du med dina jävla ”haha” överallt!

     Svara

  Alltså tack GUD för att man aldrig rakade bort brynen 😂 Fy fan vad fult!

  Svara

   Värre för oss som nopprade för mycket, det blev men för livet för de stackars brynen.

   Svara

   Om x antal år, kommer du skämmas ihjäl över dessa kolsvarta skitfult tatuerade saker som kallas ögonbryn idag.

   Svara

  Nej, jag tycker inte att du ska ta emot gratisgrejer och skriva om dem. Dels för att det inte stämmer in med varför jag läser den här bloggen, dels för att jag tror att du inte skulle klara av att vara objektiv (plus att själva poängen med recensioner är att de är subjektiva och inte objektiva …).

  Svara

   Jag har varit objektiv alla andra gånger då jag betalat själv, när jag VERKLIGEN kunnat vara hur subjektiv som helst. Varför skulle detta vara annorlunda? Kan jag recensera Löwengrips produkter objektivt så kan jag nog recensera vad som helst objektivt skulle jag tro. 😉

   Och jag skulle inte skriva om dem för att jag får dem. Jag skulle enbart skriva om det som är relevant för Bloggbevakning. Jag menar mer att ”öppna upp för det” snarare än ha det som en plan. Men sluta tacka nej i dörren till det som jag tror skulle passa för läsarna. Mer så…

   Svara

    Du lever ju på att granska andra bloggare, du är med i podcasts, radioprogram, diskussionspaneler et cetera som en ”expert”, vilket jag tycker är dels rätt, dels dig väl förtjänt. Om du skulle börja tacka ja till samarbeten, så faller din legitimitet lika säkert som Isabella Löwengrips rykte.

    Svara

     Håller med. Förstår inte detta alls. Tror de flesta av oss inte skulle uppskatta det, men jag kan ju förstås inte tala för någon annan än mig själv

     Svara

      Haha. Och här är en som absolut inte bryr sig.

      Svara

     Fast det handlar väl inte om samarbeten? Pressutskick är ju en helt annan sak.

     Svara

     Fast nu är det ju inte tal om samarbeten utan pressutskick. Camilla granskar bloggare och deras innehåll, vad är skillnaden med att granska deras produkter som de marknadsför? Jag säger KÖR! Granska hela verksamheten och inte bara det som är publicerat i bild, text och rörligt format. Granska också det fysiska produkterna.

     Svara

      Men vadå granska produkter, handlar väl inte om att granska, hon vill ju få gratis produkter nu när det är mer enkelt. Hon fiskar efter att få gratis kläder och produkter, det som hon klagar på hos andra.

      Svara

       +1

       Svara

  Nej tack till recessioner av pressutskick. Vill läsa smaskigheter om bloggare och likartat. ❤️

  Svara

  Skriver man uppriktigt och med kunskap blir man respekterad av företagen. Ta till exempel DC Rainmaker som testar och recenserar produkter inom cykling och triathlon; han är hänsynslöst uppriktig men får i stort sett testa allt nytt och hans åsikter respekteras med ren vördnad och acceptans. Även fast han sågar vissa nya produkter vid fotknölarna.

  Svara

  Nej Tack inte du också.

  Svara

  nej tack till pressutskick!

  Svara

  Att du skulle recensera/uppmärksamma en massa skräpprodukter av influensers låter som en mardröm! VEM bryr sig om alla Wish-produkter och polyester-kläder som dessa influensers ska kränga i tid och otid? Och varför ska vi lyssna till dig? Jag, som ett exempel, är 24 år och skulle jag vilja ha reviews om produkter inom smink, parfym eller mode vänder jag mig absolut inte till dig. Vem är målgruppen?!

  Svara

  Nej, jag tycker det är nog med konsumtionshets på de andra bloggarna. Skönt med en blogg där man slipper all jäkla reklam (hoppar dock ändå oftast över de inläggen men ändå)

  Svara

   Håller helt med. Trött på konsumtionshets, så även om produkterna ”in de facto” skulle vara bra anser jag inte att denna blogg bör vara en del i att promota slit-och slängsamhället. Så, njet ! ☺️

   Svara

  Nej tack

  Svara

  Nä tyvärr det känns ointressant. Förstår att du vill kunna göra detta men det blir så konstigt när du ofta skriver parodiskt om influensers. Så när det går att få pressutskick o gåvor då går det bra. Men självklart du gör som du vill.

  Svara

  Do it

  Svara

  Nej för tusan.

  Svara

  Eldorado verkligen andas klass… Nån som vet om ICA Basic har en baddräkt? Jävligt sugen…

  Svara

   Biltemas badbyxor med korvbröd-mönster verkar ha blivit en hit. Har sett en massa unga killar bära dem på stranden!
   Daniel Redgert skickar ut märkliga Eldoradokläder till sina ”vänner”. Det var smart att skaffa en massa inflytelserika kompisar i sociala medierbranschen innan han startade eget PR-bolag. De verkar hjälpa honom gratis.

   Svara

    Älskar biltemas korvkläder, att det blivit en grej.

    Svara

  Lite OT men såg att Redgert comms skickat utskick till Julia Frändfors idag. Betyder antagligen ingenting, men tidigare tycks de ogillat varandra. Är dock något i mig som blir glad att de kanske tagit upp kontakt efter de båda blivit brända av Hannah, Amanda och Perfect day ändå!

  Svara

  Jobbig redigering men denna när sizecarolina kör 90 tal smink tar en tillbaka i tiden haha https://www.instagram.com/tv/B_QVau8gHLT/?igshid=ui9nml4jj2k6

  Svara

  Det skulle inte tillföra något för mig.

  Svara

  Vad var det för pizza challenge Maggan snackade om?

  Svara

   Hon ska utse Stockholms bästa pizza på sin YouTube. Hon gjorde en menlös challenge med hamburgare för ett tag sedan.

   Svara

   Har inte JLC gjort ngt liknande också?
   Jag föredrar Mauri alla dagar i veckan, behöver inte en inflation i att testa mat när det konceptet är ganska så uttjatat numera.

   Svara

  Samma kläder.
  Lika kläder.

  Svara

   Fula kläder.

   Svara

   De får betalt för att bära kläderna just den dagen så ingen slump att de har lika/samma kläder, de gör reklam för Eldorados märke och produkter som finns på kläderna. Levande reklamskyltar, vandrande skyltdockor typ, galet.

   Svara

   De har samma/lika kläder för att de får betalt, de marknadsför ett lågprismärke som finns på bilder på kläderna. Ingen slump att de har samma kläder samma dag. Vandrande reklamskyltar typ.

   Svara

    Så falskt av Margaux att skriva härmapa, så löjligt, manipulativt. Hon känns mer och mer falsk och girig, blir mer och mer som Bianca och allt allt allt är magiskt enligt dem iaf när de kan tjäna pengar, oftast på barn. Sjukt.

    Svara

  50% akryl är 50 för mycket.

  Svara

  Nej inte du oxå!

  Svara

  Eldorado verkligen andas lyx…

  Svara

  Camilla – kan inte du dela länken gällande slopandet av granskningen? Skulle gärna vilja använda den till en universitetsuppsats! Tack tack tack!

  Svara

  Nej tack. Dels är det nog med tips, pressutskick och smygreklam. Dels skulle du inte klara av att vara opartisk. Kör på om du vill, jag tror att du innerst inne önskar att du var en klassisk influencer, men jag tror att du tappar läsare om du tar emot skräpsaker bara för att de är nästintill gratis.

  Svara

  Hahaha men neeeeeej du är ingen influencer

  Svara

   Om någon är influencer (påverkare) så är det väl ändå Camcam.
   Andra är bara reklampelare.

   Svara

  NEJ, Det är ju därför man läser här. Du ”sollar” ju bort all jävla reklam och återger det lilla som är ”intressant” i influenservärlden. (Det är knappt så man orkar med alla inlägg om vilka som gör smygreklam, mer eller mindre alla VI VET det nu)

  Svara

  amazing stuff. your content is so great and informative. also it was fun reading it. I really enjoyed it. I really appreciate your work

  Svara

  NEJ tack till det!

  Svara

  Jag ser gärna sådana inlägg. Men bara på influencers produkter.

  Svara

  Skulle inte direkt störa mig på det, skulle helt enkelt scrolla förbi de inläggen. Däremot förvånar det mig att just du funderar på att börja med det.

  Svara

  Jag tycker att det skulle vara intressant!🙂

  Svara

  Ja till recensioner!

  Svara

  NEJ

  Svara

  Du får självklart göra vad du vill. Hoppas någon annan börjar bevaka influencerbranchen när du själv tar steget till andra sidan och blir en.

  Svara

  Jag tycker du kan köra på Camilla. Varför ska inte du få tjäna pengar?

  Svara

   Men sådant tjänar jag inga pengar på, inte mer än att det blir content till bloggen.

   Svara

    Ledsen men det är SÅ ointressant vad du tycker om en parfym eller tröja?! Läser här för bloggskvaller!!!

    Svara

    Inbesparade levnadskostnader är ju också en slags inkomst

    Svara

  Har alltid tyckt att din blogg är bäst i Sverige.
  Men om du svänger, så blir du bara en i mängden av dem som du granskar.
  Håll huvudet högt och förbli den du är, för du är unik, och din blogg är unik.
  Håll fast vid det fina som du har byggt upp med din blogg.

  Svara

  Hei lånetilbud mellom seriøs person på 72 timer.
  Jeg gjør lån mellom enkeltpersoner som er seriøse og pålitelige i området 5 000 € til 10 000 000 € med en rente på 2%. Så hvis du er interessert, vennligst bli med meg via e-posten min: marialeydi001@gmail.com

  Svara

  Nej till recensioner

  Svara

  Kööööör!! Självklart ska du det. Röstar ja!

  Svara

  Fattar inge heller varför du vill testa influencers grejer. Det kommer ju uppenbart bli vinklat med tanken på hur du personligen känner och tycker om vissa influencers.
  Du lägger redan ner för mycket av din personliga åsikt i inläggen.
  Kommer bli sjukt vinklade opålitliga recensioner ifrån dig, icke trovärdigt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.