Är Uber Eats för oss vanlisar?

 

Inlägget kommer från Margauxs blogg.

Jag tycker var och varannan måltid levereras till influencerna av ett stackars cykelbud som är ute och levererar mat, även om det regnar.
Men jag håller med om att det är en fantastsk tjänst, jag menar.. utan den hade ju våra influencers riskerat att svälta ihjäl,

Men helt ärligt, brukar ni beställa hem mat vid Uber Eats/Foodora eller är detta mer av ett influenciskt fenomen?
Ibland blir jag full i skratt av att maten som beställt kommer från restaurangen bredvid personens hem, och dit orkar inte flunsorna inte gå för att hämta upp sin mat utan ber istället Eats/Foodora att göra det.

Här kan man snacka om att outsourca saker som man för egen del tycker är rätt trista.
Pengar kan visst köpa bekvämlighet, tro inget annat.. 😉

Vad är/skulle vara det första ni skulle outsourca om ni kunde/ville göra det?
Matlagning?
Städning?
Gräsklippning?
Att få håret torkat på salong
Källsorterar?

Jag skulle LÄTT outsourca att tömma kattlådan och kanske även att gå till källsorteringen med mina påsar med plast, papper och glas.
Herregud så opretantiös jag låter… 🙂

187 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Handla mat.

  Svara

   Själv är min storhandling typ månadens höjdpunkt haha

   Svara

    Egentid 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

    Svara

   Därför klickar jag hem all min mat varannan vecka. Bästa investeringen!

   Svara

   Ja jag tänkte det när de inväntade coronatoppen här i stan att jag får nog ta och handla på internet istället. Men det tänkte typ hela stan så det fanns inga tider att hämta ut maten. Men jag inser att jag borde börja med det av ekonomiska skäl också, slippa spontanhandlandet och småhandlandet…

   Svara

    Min erfarenhet är dock att de brukar ha högre priser online så tror inte att det blir billigare.

    Svara

     Det sa folk till mig också, men på min ica var det samma priser som i affären 🙂

     Samtidigt kan jag känna, så länge det är corona, att skulle det kosta lite mer så är det mer värt än att riskera att bli smittad 🙂

     Svara

      Fast det är ju inte samma priser. Blir ändå dyrAre med packningsavgift och hemkörning om man nu ska ha det. Blir ju några hundra extra per månad.

      Svara

     Det är SVINMYCKET dyrare. Blir helt för snål haha så plågar mig med veckohandling i butik. Bara blöjorna kostar 10 kr mer på Maxi.

     Svara

      Men var handlar ni där det blir dyrare? Jag brukar inte kolla på prislappen, men tittade för skoj skull nästa gång jag var i en affär, och det var samma priser som i affären, kanske inte på allt, men t.ex kostade min creme fraiche 12.50 både på internet och i affär.

      Svara

       Mathem har jag handlat via ett par gånger. Vanliga livsmedel som smör och havremjölk, grönsaker mm är klart dyrare än i den fysiska affären, trots att jag köper exakt samma märke och vara.

       Svara

       Mathem och coop.se, har märkt att det kan diffa en del på vissa produkter.

       Svara

       Men herregud ja visst det kanske är samma prislapp men de lägger ju till avgifter senare för packning och hemkörning. Ica lägger till på alla produkter dock .

       Svara

  Jag beställer mat via Foodora osv lite FÖR ofta 😂 Speciellt nu under Corona, när vi valt att inte gå ut på restaurang alls, så har man kunnat förgylla fredagskvällen med lite restaurangkäk hemma istället 👌

  Svara

   Samma här. Blir Foodora på grund av corona faktiskt. Jag har inte käkat ute sen i mars tror jag. Vill jag ha mat från någon restaurang så varför inte 👍

   Svara

   Indeed, beställer alldeles för ofta!

   Svara

  Varför är du knäpptyst om Thereses sommarprat? Så himla slarviga, irrelevanta inlägg sedan det kom ut som du inte på allvar kan tycka är mer relevant?

  Svara

   Vad finns det att säga om det?

   Svara

    Är det inte märkligt att inte ens uppmärksamma att Sveriges största influencer sommarpratat, när man jobbar med att bevaka sociala medier? Det borde rimligtvis vara mer relevant än nån fejd mellan My Martens (vem?) och Magdalena Graaf, Löwengrips nya pojkvän och att fråga hur ofta läsarna beställer hem mat.

    Svara

     Nej det fanns absolut inget att rapportera om, samma gamla vanliga snack bara

     Svara

   det hon säger har man ju redan hört en miljon ggr, bara upprepningar. jag gillar henne men sommarpratet var inget speciellt, trodde hon skulle gå djupare och berätta om sånt man inte visste.

   Svara

    Tyckte det var bra. Jag har inte läst hennes bok (framförallt den första som väl är en biografi?) så jag visste inte allting.

    Svara

    Sommarpratet når ju utvilad folk som annars inte följer henne, så kanske därför det blir upprepning för dem som följer henne

    Svara

     Utvilad= ut till

     Svara

    Håller med, hon sa att hon va nervös över sommarpratet då hon skulle prata om saker hon aldrig berättat förut men jag håller inte med. Hon har ju berättat allt flera gånger, blev jättebesviken

    Svara

     Fast tycker ändå det kan vara värt ett inlägg. För hur tjatigt det må än vara för vissa så har absolut INTE alla hört hennes historia innan. Man ska aldrig förutsätta att alla vet, bara för att en själv vet.

     Svara

  Drömmen är att slippa laga mat. Skulle älska att få god och hälsosam mat leverad dagligen. Älskar att äta gott men hatar att laga mat.

  Svara

   Ska vi flytta ihop? Jag älskar att baka och laga mat!

   Svara

    Haha låter bra! Att baka gillar jag. Och är nog rätt bra på det också. Men matlagning är ju så tråkigt… plus att det känns som att jag lagar samma 10-15 maträtter om och om igen hela tiden.

    Svara

     10-15 rätter är ju superbra jobbat! Själv har jag 4-5 paradrätter och that’s it, haha… Och sambon kan knappt koka ett ägg.

     Svara

  Vi äter levererad mat kanske 2-3 gånger per vecka. Innan coronakrisen var det 1-2 gånger. Bekvämt och gott men skäms över att stötta den industrin. Måste skärpa mig!

  Svara

   Berätta, vad har jag missat? Hur den dålig? Får de för låga löner eller är det något annat?

   Svara

    Jag är inte samma person, men det här är det jag vet.

    Buden har inte tillgång till toalett, personalrum eller liknande. På många ställen inga lokaler alls. De använder egna cyklar och all reparation och underhåll måste de stå för själva. Många vittnar om att de blivit sparkade, via sms, när de försökt gå med i fackföreningar och liknande. Ubereats-bud tjänar 39 kronor i timmen. På fredagar efter klockan 17.00 och hela helgen får de ingen timlön alls, men 75 kronor per leverans.

    Svara

     haha va? skämtar du? i sverige? minsta lagliga timlön är 80 kr. väljer man att jobba för 39(???) kr per timme är man fan dum i huvudet.

     Svara

      Jobbar man för 39 kronor har man nog inte mycket val.

      Svara

       det här är inte usa där man måste jobba för slavlöner😂😂

       Svara

      Och dääääär kom du.

      Svara

      Nej. Finns ingen lagstadgad minimumlön. Läs på, Rebecka

      Svara

      Vi har ingen lagstadgad minimilön i Sverige. Det finns i vissa kollektivavtal men har arbetsgivaren inget kollektivavtal har man heller inte rätt till en viss lön.

      Och du förstår väl att de som jobbar där inte gör det för att de hemskt gärna vill?

      Svara

      Väljer?? Du är ju störd haha

      Svara

      Wow rebecka.. Osympatisk much?

      Svara

      Fast det är väl 39kr/timme plus betalning per leverans. 75kr timme per leverans är väl ändå ok. tänker att de borde hinna med ca 4 leveranser i timmen i innerstan. Det blir ju 300 kr timmen. Försvarar dock inte de dåliga arbetsvillkoren dock.

      Svara

       Händer att de får vänta ett tag på restaurangen, så tror inte de snittar 4 per timme.

       Svara

       fast de har inte timlön hela tiden. Sen är det ju ibland så att det kan vara rätt lång sträcka mellan var de ska lämna mat och sedan kunna hämta igen. Lite grann åt modernt slaveri för de som jobbar där har inte så mkt val. Breakit gjorde en artikel om det efter att en reporter jobbat undercover i en månad. Den lönen blev han inte fet på. Väldigt mkt väntan.

       Svara

      Är det inte för dessa låglönejobb outbildade flyktingar välkomnas även av kapitalister?

      Svara

      Nepp, svergie har ingen minimilön lagstadgat. Våra löner bygger på kollektivavtal i stället.

      Svara

      Alltså du Rebecka är rent av äcklig. Jag skämtar inte. Jag tycker thr är en pain in the ass men hen är åtminstone inte elak som du är. Fattar du inte hur många gånger folk bett dig sluta förpesta detta kommentarsfält?

      Svara

       Kärringen Rebecka är inget annat än en lågt begåvad människa.

       Hennes hönshjärna får härja fritt här eftersom hon håller uppe intresset för Bella eftersom det är allt som får plats där.

       Winwin för denna bloggen vettu!

       Svara

        fu

        Svara

     Tack för info!

     Borde ut i pressen mer tycker jag. Nu använder jag dem inte som det är ändå, men ibland är det kanske bättre att använda och sedan sätta press på deras arbetsgivare så att det skärper sig för att behålla sina kunder?

     Svara

      Läs om ”microjobb”. Samma skit för dom som är ute på nätterna och letar efter elscooters att ladda.

      Svara

       Nu tänker jag att just de med el-scootrar är tänkt som extra pengar och inte ersätta ett vanligt jobb….

       Men i vilket fall så kommer dessa jobb snart vara borta då scootrarna kommer att köra sig själva på ladding.

       Svara

        Då tänker du fel. Vem tror du har dom sämst betalda jobben? Inte är det gruppen som tjäna lite extra pengar.

        Svara

         * som vill tjäna lite extra pengar.

         Svara

        Om du med extrajobb menar ett extra jobb till såna som endast får diverse snuttjobb så visst, då är det väl ett extra jobb för många.

        Svara

      Fackförbunden har försökt lyfta det här länge. Vet inte om det är så fortfarande, men de som saknar kollektivavtal vägrar även att ansvara för t.ex. trafikolyckor trots att det borde kallas arbetsmiljöolycka. Tror att Foodora tog fall till Arbetsmiljödomstolen för att slippa ansvaret.

      Svara

      Har varit artikelserie om detta, minns inte vilken tidning dock. Det var mer än ett år sen.

      Svara

       breakit

       Svara

      de har varit ute i pressen. Breakit gjorde en artikel efter att en av deras reporters jobbat en månad som cykelbud för uber eats och foodora. Inte så mkt andra medier som nappa, sen är det väl tyvärr så att folk rent krasst struntar i det bara de får sin mat. INgen hemlighet i sthlm att de har urusla villkor ändå fortsätter folk nyttja dem. Ungefär som Sellpy. Låga löner, dålliga villkor.

      Svara

     Och då kan jag känna, att för er som visste om detta – varför kontaktar ni inte typ uppdrag granskning eller något?

     Svara

      Det står i diverse tidningar och facket är inblandade, så det är ingen hemlig inside-information.

      Svara

      Det är ju jättekänt att dom har riktigt usla villkor och lön. Det har tagits upp i media flertalet gånger. Tyvärr bryr sig inte konsumenterna tillräckligt för att bojkotta. Och konsumenter vill inte betala 100:- i leveransavgift, eller vad som nu skulle krävas för att buden ska få dräglig lön eller bra villkor. Så enkelt är det.

      Svara

    Här finns info om man vill bredda sin horisont lite och addera ett perspektiv till ”asnice för mig och bra att de i alla fall har ett jobb”
    https://www.gigwatch.se/en/

    Svara

     Tack för länk!

     Svara

      Nemas, kan även rekommendera IG @hailmichaela s highlightade story på ämnet för ytterligare ett perspektiv.
      Utgångspunkten är att det finns 7 sorters arbetstrygghet och hur gig-företagen inte erbjuder en enda av dessa egentligen till sina bud. Håller inte med henne i allt men väldigt intressant ändå!

      Svara

  Jag beställer ofta från Wolt, i min stad har de bättre restauranger anslutna än Foodora. Hemkört och klart är också ganska bra, men jag försöker att hålla mig till en beställning/vecka

  Svara

  Skulle gärna köpa tjänst ”nattning av barn” de där kvällarna när barnen bara kutar runt och sedan aldrig somnar (som dessutom händer lite för ofta när man är ensam med dem på kvällen och ingen kan komma och byta av en när tålamodet tar slut)

  Svara

   När barnen är vuxna kommer det kännas bra i hjärtat att det var du, och ingen människa som får betalt, som tog hand om dina barn

   Svara

    😂
    Jag tror inte ts var seriös utan mer uppgiven

    Svara

     Och då kan de vara skönt att få höra sånt som Hanna skrev.

     😂

     Svara

      Jo, det är nog sant iof 😅

      Svara

       .

       Svara

     Jag har själv barn som är pain in the ass vissa dagar. Och då brukar jag tänka att när dom är vuxna kommer det kännas bra att det var jag som alltid tog hand om dom, oavsett hur jobbiga dom var. Det kommer jag vara stolt över sen iallafall, att jag inte överlät dom till någon annan

     Svara

      Jag har planerat hämnd när mitt barn blir tonåring. Komma in klockan 5 på morgonen och skrika ”taa daaa” eller komma in i mitt barns sovrum och skrika ”Kaffe. Nu. UPP UPP”

      Längtar.

      Pga morgontrött hade jag kunnat tänka mig att outsourca frukostbestyren så att jag i lugn och ro kan sitta och gosa med mitt barn i soffan.

      Svara

      Bara vissa dagar. Mina är det fan varje dag. Älskar dem för det.

      Svara

  Inget, har en fullt fungerade kropp och gillar att göra saker själv. Beställer aldrig hem mat men ibland blir det en pizza med hem och den ligger runt knuten 👍

  Svara

   Samma här och så är jag så kräsen att jag inte vill ha någon annans beröring av maten. Det är mera ett straff att gå ut och äta och att beställa hem, nej inte så länge jag kan laga själv… dessutom gillar jag att städa också så ni behöver inte förfasa er. Jag vet att jag är annorlunda;)

   Svara

  En gång i veckan kanske? Ibland oftare, ibland mer sällan.

  Svara

  Beställer från Foodora ibland. Max någon gång i månaden. Jag försöker dricksa generöst, eftersom buden knappt får skälig lön. Jag vill egentligen inte stötta företag som behandlar sina anställda så, men jag är en svag människa. Ska försöka bättra mig!

  Svara

   Kan man dricksa via sidan eller brukar du ge de kontanter i handen?

   Svara

    Jag brukar ge i handen.

    Svara

   Jag försökte dricksa, men de tog inte emot det? Undra varför?

   Svara

  Köper ca 1 gång i veckan, men borde sluta innan jag fått svart på vitt att det är ok arbetsvillkor. Hört lite olika om det

  Svara

   Ja det borde du. Alt dricksa ordentligt, även om det inte löser några långsiktiga problem.

   Svara

  Aldrig testat den tjänsten.

  Svara

  Städning skall jag snart börja betala för.
  Ni vet, riktig ordentlig torkning av golv och lister.
  Gött gött

  Svara

   Det är ju den roliga städningen! Att plocka däremot….

   Svara

    Instämmer, men har hund och hade varit gött med en sån riktig genomkörare… dammsuger redan varje dag 🙄

    Svara

     Köp robotdammsugare, du kommer inte ångra dig

     Svara

   Åh jag njuter bara av tanken! 😍

   Svara

  Städning vilket vi också kommer börja med i höst, ska bli underbart att komma hem till ett nystädat hem varje fredag. 👌🏼

  Svara

  Städfirma har jag varje vecka
  Skulle gärna ha någon som lagar mat. Tråkigaste som finns

  Svara

   Maten kommer varje vecka med Ica till dörren

   Svara

  Beställer kanske 3 ggr/mån och tycker det är alldeles för mkt egentligen. Blir ju så dyrt! Hur har dom råd att betala typ 200 pix per pers flera gånger i veckan (för de är väl inga billiga ställen de beställer från).

  Halvt OT: hon skrev ju i detta eller annat inlägg att hon bara går på semester till 20% för att hon trivs bäst med det och att de då mest blir vloggande hon skall göra under sommaren. Tycker som vanligt synd om A, de flesta försöker ju vara helt lediga för att kunna fokusera på sina barn som ju också behöver semester från förskola/skola. Men M skall fortsätta att trycka upp en kamera i ansiktet på honom hela ledigheten… slutade följa henne för att jag blir så irriterad över hennes totala oförståelse för att hennes barn har rätt till ett privatliv och sin mammas odelade uppmärksamhet men så när romansryktena kom blev jag nyfiken och halkade tillbaks. Men alltså ärligt, hon måste hitta ngt nytt att gör content av?! Låt ungen vara!

  Svara

   Influencers har råd med det mesta.

   Svara

  Varje dag mer eller mindre, och då bor jag ändå mitt i stan. Svinskönt (och tyvärr svindyrt i längden:)

  Svara

   Har du några tankar eller reflektioner över gig-industrin/arbetsvillkor för buden?

   Svara

  Jobbar med lokalvård och matlagning. Sliter som ett djur med att serva andra hela dagarna. Sedan jag bestämde mig för att ta in städtjänst och börjat med hemleverans av mat har mitt liv blivit så JÄVLA mkt skönare. Äter Foodora kanske 1 gång i veckan max. Älskar skiten. Har lite lättare med det samvetsmässigt under krisen både för att undvika smitta men också att bidra till ekonomi för företag och arbetare nu när allt bara la av i mitten av mars.

  Förstår inte folk som ser städning som nåt sjukt att outsorca. Betala vitt och använd en bra firma med kollektivavtal bara. Folk som ser ner på det tycker jag ofta egentligen verkar se ner på städare. Jag är stolt över mitt jobb. Tycker det är fan så mycket skönare att dammsuga en kontorsvåning med en go podd i lurarna än vad det hade varit att sitta på kontorets adminavdelning och fylla i blanketter, och med min OB tjänar jag en hacka mer än dem också….

  Svara

  Städning! Min dröm.

  Tyvärr så är min erfarenhet att man nästan måste ha ett hem som tål det mesta för att inte gå sönder när man har någon annan om städar åt en och som inte har koll på olika ytort och hur de ska behandlas. Känner en som fick slipa om hela träbänken i köket pga att starta regeringsmedlem ställs ovan på och läckt på bänken…

  Svara

   Mmmm det är min oro också.

   Vill verkligen toppstyra och kontrollera första gången och är beredd att betala ordentligt med pengar till den som gör det efter hur jag vill 😂

   Svara

    Tack för att du förstod vad jag menade trots alla mina typos. Trött i ögonen nu märker jag. 😜

    Svara

     Lite roligt ändå att tänka sig att Löven sitter och läcker på din bänk 🙂

     Konstigt att det annars är sååå många som inte förstår att det är autocorrekt som ställt till det, utan tar allt bokstavligt. Eller spelar de bara dumma?!

     Svara

      Hahah, eller hur. Löven 😅😜

      Svara

       😂😂😂 var tvungen att läsa igen, tydligen är min hjärna snabb att hitta lite alternativa ord i kväll, i din text var det inget jag reagerade på som märkligt.

       Svara

   Svar i mod
   Har samma farhåga som du….

   Svara

   Vi har hemfrid och när vi tecknade avtal så var säljaren hemma hos oss och antecknade alla särskilda grejer som natursten i badrummen som kräver särskilt rengöringsmedel, vilka utrymmen som vi inte vill ha städade och annat. Det var en mycket gedigen genomgång och det kändes tryggt. Var även hemma under första storstädningen och svarade på frågor, sedan dess rullar det på fantastiskt bra.

   Svara

    Skönt att det fungerar. 👍Tror att min vän hade just hemfrid dock, men jag är inte säker.

    Svara

    Läste njursten först och tänkte wow, det var en riktig djupintervju 😂…

    Nå i allafall, verkar vara bra städare ni fått tag i !!

    Svara

   Har jobbat på städfirma för ett par år sedan och jag fick utförligt och tydligt till mig när det var bänkskivor eller golv som behövde speciella medel eller så! 😁
   I vissa hem fick vi inte använda våra egna produkter, då fick vi den infon & använde personen i fråga, deras saker. Oftast om det var någon med allergi

   Svara

   Just därför vi ej har städning.

   Har testat en gång och fick repor mm på flera stället. Badrummet spolade hon hela med duschmunstycke, ej så bra för trä🙈🙈🙈

   Svara

    Mina föräldrar har städhjälp och de har fått två dammsugare och ett antal föremål såsom lampor, vaser mm förstörda på mindre än ett år. Folk är inte rädda om sånt som inte tillhör dem, är min slutsats. Det hade varit bättre om de som städar tog med sig egen utrustning, och så kanske vissa firmor jobbar. Vad vet jag.

    Svara

  ALLA ni som beställer, är det inte typ mest snabbmats stuk? Blir det inte lite ”lörda hela veckan” känsla tillslut, att det inte är något speciellt med hämtemat?

  Svara

   Nej. Finns massvis av olika ställen (särskilt nu under corona). Man kan till och med beställa hem godis från bland annat Foodora.

   Svara

   Beror på vilken tjänst du använder, och vilken restaurang du beställer ifrån 😊

   Svara

    Och vart i landet du bor! Jag har ingen sådan möjlighet som ni verkar ha 😅

    Svara

     Jag bor i Västerås och kan få hem allt från pizza, godis, smörgåsar, tre rätters från mer fancy ställen

     Svara

  Foodorar ofta på bakfyllan från en restaurang 200m från mig. Bor mitt i Stockholm och är så mkt folk alltid så vill inte gå ut utan att se representabel ut. Och pallar inte fixa mig när jag inte behöver liksom. Kan tänka att det är samma känsla för våra kära influensers ibland. Förstår dom till fullo.

  Svara

   Går du aldrig ut utan att fixa dig?!

   Svara

    Jo men känner mig ju superofräsch dagen efter lite fiesta! En helt vanlig dag – inga problem att va ofixad även om jag föredrar att vara det. Men alltså generellt jobbigt med massa folk sådär när man känner sig lite risig, inte enbart p.g.a. det yttre.

    Svara

   Man kan ju undra hur snygg och respektabel du var på väg hem från krogen då.

   Svara

    Blir väl värre när man har lagt sig utan att tvätta av sminket eller borsta tänderna och ska gå ut bakfull mitt på dagen vs när man gick hem i småtimmarna.

    Svara

  Fast, GÅR det att få hämtmat från restauranger om man inte använder Foodora/Uber Eats? Liksom ok, jag kan ju få take away från mitt närmsta sushiställe och donken, men Riche? Brillo? Seriös fråga då, för det handlar väl inte om lathet här, utan det faktum att man inte kan traska till random restaurang och be om att få deras mat som take away? 🙂 Kanske inte är insatt, vill någon som vet mer svara, för tror jag hade fått nej om jag frågade min lokala restaurang i Vällingby haha

  Svara

   Ja absolut går det att få hämtmat från nästintill alla ställen. Skulle tro att typ riche kan ordna takeaway? Kanske inte en trerätters från ett finare ställe men varför skulle du vilja ha det? Då kanske du lika gärna vill betala för upplevelsen att gå dit och äta ute.

   Svara

    Det finns restauranger utanför Stockholm vet du.

    Svara

    Det är väl just upplevelsen och att vara på offentliga platser man vill undvika just nu?

    Svara

     *du

     Inte man.

     Svara

   Riches foodorameny: https://www.foodora.se/restaurant/s0nb/riche#
   Brillo: https://www.foodora.se/restaurant/s1vf/taverna-brillo#

   Det är bokstavligen en googling bort.

   Man måste dock bo i närheten av restaurangerna för att kunna beställa. Typ 15 minuters cykelavstånd gissar jag. Skanstull var i alla fall alldeles för långt bort..

   Svara

   Tror att de flesta restauranger hade låtit dig köpa take away, bäst att ringa först tänker jag.
   De flesta restauranger kan du även få doggy bag från, bara att vi svenskar tycker det är för skämmigt att fråga 😉

   Svara

   Erbjuder de leverans och hämtning via någon tjänst borde det också gå att beställa takeaway direkt. Säg vad du vill ha och att du tar med.

   Svara

  Fotmassage några ggr per vecka.

  Svara

  Jag har precis börjat följa My efter jag har läst om henne här 🤭. Ja, jag är nyfiken av mig. Jag har dock en fråga, ser hennes kille alltid ut som om han svalt en citron? 🤭

  Svara

   Oj vad du skickar klick till henne nu 🤦 men ja, svar ja.

   Svara

    Stollaaaaan……. ta lite ledigt!

    Svara

     Hoppa över frukost om du inte kan laga till den. Ibland undrar man hur mycket pengar per månad det läggs på mat i hos Wahlgren/Ingrosso.

     Svara

   Samma min hela tiden ja.

   Svara

  Beställt enstaka ggr när de precis kom då jag varit bakis o inte orkat gå ut hehe. Men nu när jag inte bor mitt i stan är det ju ingen som levererar i förorten? Typ sibylla grillen kan de hämta upp ifrån men dit kan jag ju lika gärna gå själv. Känns som en tjänst för att lata innerstadsbor som ändå hade kunnat gå till fots o hämta maten

  Svara

  Sista kvällspromenaden med hunden! Jag älskar att ha hund och tycker så mycket om att vara ute på promenad med henne, men jag orkar inte hitta det perfekta grässtrået (Särskilt precis innan löpet, då kan hon på riktigt stå och nosa på ett grässtrå i 10 min för att sedan neka det och börja om) att kissa på sent på kvällen.

  // kvällstrött människa med petig hund

  Svara

   Lär in kisskommando då. Och kanske sterilisera?

   Svara

    Sterilisera henne för att undvika livmodercancer sen när hon blir äldre, det är en plågsam grej som de inte ska behöva hantera när de redan är lite nedsatta fysiskt.

    Svara

  Städning alla gånger! Nu under coronaköret har det blivit Foodora några gånger. Det är lite enahanda, det är mest pizzerior som kan leverera här på landet (Sigtuna). Har börjat med matkassar igen och nu har det blivit riktigt bra.

  Svara

   Uber eats levererar inte på de här breddgraderna, så det har vi inte provat.

   Svara

  Jag beställer nog 1-4 gånger i månaden. Dyrt, men har inget ställe nära mig där jag kan köpa färdig mat. Jag lider av psykisk ohälsa sedan flera år tillbaka och när jag har mina extremt dåliga dagar tar den enkla maten slut hemma. Då prioriterar jag att få i mig mat över att vara ekonomisk…

  Svara

  Var tvungen att kolla och se om min stad blivit så moderna nu att det finns hemleverans av mat, det gjorde inte det för ett tag sen nämligen. Nu fanns det två restauranger som levererar hem till mig, varav den ena ligger ett stenkast bort. Det hade gått snabbare för mig att gå dit och hämta maten än att beställa med foodora.

  Annars hade jag gärna outsourcat att laga mat, har ingen gräsmatta nu men klipper hellre gräset än att laga mat. Källsortera tycker jag faktiskt är kul, känns duktigt att åka med ett lass med jämna mellanrum och slänga lite skit som kartonger och glas.

  Svara

   Vi äter till 90% middag antingen på restaurang eller via utkörning. Tycker det är tråkigt att laga vardagsmat.

   Städerska har vi, det tar en hel dag att städa huset ordentligt, det är 600m2 yta att dammsuga och torka. Plus terrasser. Har varken tid eller lust med det.

   Om jag hade obegränsat med pengar skulle jag anställa någon att hjälpa till att ta hand om alla gatukatter vi har runt omkring här. Se till att de har mat och vatten och rena sovplatser.

   Svara

    Oj, skulle vart en egen kommentar, inte ett svar. 🙂

    Svara

  Aldrig beställt mat hem.

  Om jag varit rik:
  Ja, helt klart skulle jag betala för någon som tog hand om håret (tar mig en timme om jag skall blåsa det snyggt) gött att få massage vid schamponering oxå 😉

  Annars kan någon få diska (fast då hade jag väl iofs ha råd att bo större med plats för diskmaskin) och ngn som grovstädade (skrubbning, moppnong och rensning av avlopp)

  Svara

  Köpt foodora en gång. Tyckte det kändes väl dyrt. Älskar dessutom att laga mat så kanske därför det känns ovärt.
  Har däremot hemstädning och har haft i typ 3-4 år. Kommer aldrig sluta med det.

  Svara

   Inte ens om RUT tas bort? Eller betalar du svart då?

   Svara

  Bevattning och skötsel av trädgården. Hatar ogräs och ohyra, men gillar vackra växter och hemodlade grönsaker.

  Svara

  Jag hade så gärna velat handla mat via nätet, men nej, jag bor 3km utanför urkörningsområdet 😂🙄

  Svara

  Jag har bokat fönsterputs till på måndag. 13 fönster och en inglasning gör de för 750:- (vitt efter rutavdrag). Finns inte en chans att jag gör det själv igen 😅

  Svara

   Det låter dyrt? Är det invändigt också? Grannen gör utvändigt för tvåhundra spänn nånting. Ska verkligen ta tag i det.

   Svara

    Wtf haha, bra granne

    Svara

     In och utvändig tvätt med skatt arbetsgivaravgifter etc 🙂

     Svara

    Dyrt?? Nä det låter väldigt billigt tkr jag

    Svara

  Jag använder Foodora när jag är bakis, men i min stad har vi inte så många alternativ som många verkar ha. Men en flåtig pizza slår allt då 🍕

  Svara

  Beställer från Foodora någon gång i månaden. Vore jag rik skulle jag göra det/äta ute varje måltid haha. Har städhjälp ibland. Tycker det mesta kan outsourc:as med undantag för barnafödande.

  Svara

  Du stavar alltså på riktigt ”opretentiös” med ett ”a” istället? H e r r e g u d. 😂

  Svara

   Shit vad pretentiös du låter

   Svara

  Opretentiös! Sorry, behövde vara lite störig. Vet att många här inne stör sig på att man rättar andra. 😉

  Svara

  Jag har aldrig nyttjat en tjänst från något av de företag som har den typen av affärsidé. De har alldeles för kassa arbetsvillkor för de anställda, jag kommer aldrig stödja det.

  Svara

  I början av förra året var jag sjuk i flera veckor så det fick bli hemleverans från matbutik och apotek samt några beställningar genom foodora.

  Svara

  Förstår inte hur folk har råd att äta ute så mycket, tjänar de flesta så pass bra? (inte influencers alltså, för de är ju täta har jag förstått) Jag skulle aldrig ha råd att äta hämtmat så ofta, tycker sällan det är värt det heller för så himla gott är det oftast inte.

  Svara

   Nä men det kan ju vara en prioritering också. Äter mat ute men skippar festkvällar t.ex.

   Svara

  Tänker början anlita fönsterputs. I övrigt gillar jag matlagning och pyssla om hemmet. Jag skulle absolut inte att någon annan t vättade mina kläder.

  Svara

  Jag är en ganska frekvent användare av Foodora, mer nu under Corona. Ett enkelt sätt att stötta lokala restauranger, skapa jobb och samtidigt slippa laga mat när jag inte orkar.. 🙂 Blir minst 1 gg/v, ibland fler beroende på hur hektiskt livet är i stort.
  Hade mer än gärna leasat ut klädtvätt, gärna där det ingår att stryka och lägga in de rena kläderna igen!

  Svara

  Tycker synd om restaurangerna bakom maten som mycket sällan får credd för maten de har lagat utan istället är det Uber Eats eller Foodora.
  Första gångerna jag såg influensers som beställt hem mat från Foodora trodde jag att det var ännu en ny matkedja som dykt upp i storstäderna (ja jag är lantis 👩🏼‍🌾)

  Svara

  Vi beställer hem mat kanske 2-4 dagar i veckan. Tycker det är skönt och smidigt, speciellt nu under de senaste åren när det finns så mycket mer utbud än bara pizza.

  Svara

  Beställer aldrig hem mat. Tycker helt enkelt inte att det är värt det. Normalt sett äter vi väl ute 2-4 gånger per månad men det är ju hela upplevelsen i sig vi vill åt då – en annan miljö, inte behöva plocka undan efter, ingen disk. Vill inte äta ur en låda hemma heller för att slippa plocket alltså. Tror inte direkt att det finns någon tjänst som jag direkt skulle börja med regelbundet om jag hade obegränsat med pengar. Känns som att man skulle vänja sig så fort och så blir det vardag och så fylls livet med en massa andra småproblem istället. Eller så blir det stressigt att klämma in den där tiden för regelbunden hårföning och fotmassage. Skulle dock absolut ta in lite tjänster här och där, men bara om jag hade så mycket pengar att jag var helt ekonomiskt oberoende. Dock inte hemkörd mat faktiskt.

  Svara

  Undviker att beställa hem då jag inte har koll på vad som finns där i. Oftast är det en massa kalorier de lägger till även i en vanlig ”sallad” och annat som egentligen ska vara nyttigt men det är inte det då de kanske steker kycklingen i fullt med olja eller har annat skit i som bara gör en tjock

  Svara

  Tycker verkligen om möjligheten att kunna beställa mat hem! Bor ensam på veckorna och är inne i en tuff period där orken inte riktigt finns att laga mat, dessutom tycker jag personligen att det är extremt tråkigt att laga mat till sig själv. Då är det perfekt att kunna beställa och faktiskt få i sig mat.

  Svara

  Då vill jag ha en person som bara plockar i och ur diskmaskinen. Jag hatar det, blir alltid blöd. Skrubbar hellre toaletten

  Svara

   Skaffa en sambo?😅

   Svara

   Hatar också att plocka ur, gillar dock att plocka i. Har du funderat på att lösa det genom att handdiska och ha ett ställ istället? Det är mer meditativt tycker jag.

   Svara

  Hur lägger ni i förhållanden upp hushållssysslorna?
  Vem har lagar mest mat, diskar, tvättar, städar osv?

  Tycker det är intressant att höra hur andra par har det 🙂

  Svara

   Vi gör det var och en tycker är roligast. Sen tänker jag också att om vi börjar bråka om te.x disken så är det aldrig disken det handlar om, frustratione nligger alltid nån annanstans eller att man bara är trött och vill klaga lite. Så jag väljer att inte bråka om det som är under min värdighet, inget sånt larvtjafs ska få ta min energi utan då pausar vi och pratar om vad det EGENTLIGEN handlar om när vi är pigga och mätta.

   Men jag tvättar, min kille lagar mat, handlar mat. Han är väl bättre på att plocka undan från bordet än jag men jag är rätt bra på att plocka in i diskmaskinen. Gillar inte att plocka ur, det gör han oftast. Han betalar räkningarna och jag står mer för att skapa hemmet för det är han inte så intresserad av.

   Svara

  Vi beställer rätt mycket från uber eats och liknande, utan att vara influerare… sen har vi haft städare varannan vecka och handlar mat på nätet. Drömmen skulle nog vara att inte alls behöva laga mat själv😄

  Svara

  En av dem få dåliga sakerna med att bo på landet, vi får inte hemkörning av mat, inte ens pizza kan vi få hemkörning av.
  Vore superskönt när man extremt trött och inte orkar laga mat, att kunna beställa mat och få det hemkört, men icke, vi lantisar får laga mat själva eller åka och hämta från restaurangen, för ingen levererar hitt (här snackar vi allvarligt I-lands problem)

  Svara

   AFFÄRSIDÉ tänker jag!

   Svara

  Jag beställer nog en 10 ggr i månaden via Uber Eats, men min ursäkt är att jag 1. Alltid beställer till jobbet (vi jobbar konstiga tider och har inte möjlighet att gå ut och köpa mat, vi får inte lämna lokalen) 2. Vi är alltid flera stycken som beställer.
  Det blir dyrt, absolut. Men om vi är 5-6 personer som beställer så ligger leveransavgiften bara på nån 10a per person. Sen är ju maten i sig dyrare, så är det ju. Men efter en tuff dag på jobbet finns det inget bättre än en riktigt bra måltid.

  Sen att det funkat pissdåligt och jag blivit lurad på 800 kr av Ubereats och nu bojkottat dom.. Det är en annan historia.

  Och städerska hemma har jag haft sen jag flyttade hemifrån, trots att jag bor ensam. Bästa lyxen som finns, så värt pengarna.
  Bespara er kommentarerna om att jag måste vara rik för att ha råd med sånt, jag bränner inte 1000 kr på krogen som resten av Sverige gör, bland annat.

  Svara

  Jag bor i Thailand och här är det mer vanligt att beställa mat än att laga egen 😂
  Jag beställer ofta mat, beställer även ofta online från matbutiker för att det är bekvämt, har även städerska och lämnar tvätten på tvätteriet. Ärligt talat älskar jag det och det skapar faktiskt många jobb här, väldigt låg arbetslöshet här innan corona.

  Svara

  Alldeles för ofta men det är sååå gott och bekvämt!!! Lägger alltid upp på fina fat/tallrikar osv så det känns lite extra mysigt (avstår som många andra från att gå ut och äta nu pga Corona).

  Om jag skulle vilja köpa en tjänst är det städning. Det tråkigaste jag vet. Att plocka går bra men inte dammsuga/damma/torka golv… Jag tycker till och med att det är jobbigt att plocka i och ur diskmaskinen 😬😬😬

  Svara

  Beställde från en liknande tjäns1t när jag var i Irland för några år sedan, liknande fanns på den tiden inte i vår egen hemstad så hade aldrig testat det.. Men gud va OTREVLIGA dom där killarna var, nästan oförskämda liksom!…

  … Tänkte jag då. Det var före jag visste om deras usla arbetsvillkor. Nuförtiden finns det här hemma också men har aldrig beställt föe jag tycker det känns pinsamt att få mat hemkörd svinbilligt då jag är en frisk ung människa som kan hämta min egen jävla mat. Kanske ändrar mig den dagen jag inte är kapabel att göra det själv men är så att säga ganska anti hela grejen

  Svara

  Matlagning och handla mat osv är inte min grej så det får min kille göra, tur att han gillar det. Sen skulle nån gääärna få shoppa åt mig, nån som förstår exakt min stil och bara kan fixa allt. Jag hjälper gärna folk att rensa, det älskar jag! Städa är också meditativt. Det gäller ju att förstå sina styrkor och sen bara göra det, och delegera eller anlita folk till annat. När jag var student så delegerade jag bort matlagningen till en person som tyckte det var kul. Hon stod för matlagning och jag stod för att betala matlådorna.

  Så mitt tips är att teama ihop dig med folk som älskar det som inte du älskar eller som funkar för dig, och hjälp varandra med det.

  Svara

  För mig blev det en del Foodora när jag blev sjuk i corona och satt isolerad i nästan 8 veckor. Vissa dagar var jag helt enkelt alldeles för trött för att orka fixa mat åt mig själv, men jag var ju hungrig och behövde äta. Annars gillar jag ju att laga mat, det är typ avkopplande tycker jag så oftast lagar jag min egen mat 🙂

  Svara

  Jag beställer mat från Uber eats och liknande i snitt en gång i veckan. Tycker att det är så värt för ibland orkar jag bara inte laga mat till mig själv. Kör oftast storhandling via Mathem också, väldigt bekvämt och skönt att sitta i lugn och ro och välja vad man ska handla.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.