Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

701 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag känner att jag lär mig så mycket nu och jag älskar det! Har läst på massa om blackfishing, dvs när man som npoc tar svarta drag som anses vackra men inte får lida av utsattheten av vara svart.

  Jag såg ex att kenza skrev att hon använder brun utan sol. Hur är det ok egentligen? Hon låtsas ju bara brunare än vad hon är men lider inte av den diskriminering som finns hos npoc?! Varför reagerar inga på att influenser använder sånt?!

  Eller de influenser som sprutar in i läpparna för att få mer fylliga läppar som många vackra svarta har, varför reagerar vi inte på att de är just blackfishing?!!

  Det finns massa att läsa om detta på ex Instagram och där förklarar de skillnaden mellan att göra sig mer vit vs att göra sig svart (för jag vet att många vita karens kommer nu att påpeka det…)

  Vi behöver verkligen säga ifrån och inte låta detta ske! Sprid kärlek

  Svara

   Förstår din poäng, men jag tycker att exempelvis Kenza har rätt att använda brun utan sol om hon vill så länge hon inte går från vit till svart? Du kan ju få samma effekt av brun utan sol av att sola på en strand liksom…

   Svara

    Hon gör sig mörkare för att det är vackert. Men lider inte av nackdelarna av det ❤️

    Svara

     Hon går också runt med snäckor som halsband ibland vilket användes för att köpa slavar förr. Googla cowrie shells rasism

     Svara

      Åh Jesus, du trollar nu va? 😄

      Svara

      Slavar användes till att plocka bomull också. Använder du bomull?

      Svara

       😂😂😂😂

       Svara

     Fast det är naturligt för ljushyade att bli solbrända så jag förstår inte din poäng.

     Svara

     Jag förstår att det är dumt att glömma vad vita har utsatt de flesta andra folkslag för. Det får vi inte göra, och vi får hoppas på att alla andra folkslag inte är hämndlystna. Men jag har lite svårt för att säga att vi inte skulle få eftersträva drag som anses vackra, bara för att de av vissa kopplas ihop med människor av en viss hudfärg. Jag tycker att det är att förstärka gränserna mellan människor, snarare än att försöka sudda ut dem. Att hylla drag som anses vackra och kopplas ihop med människor av en viss hudfärg, känns inte som rasism. Jag tror att kampen missar målet lite här. Kom ihåg hur illa vi människor kan behandla varandra, till exempel beroende på vilken hudfärg vi har, för att aldrig upprepa dumheterna – JA. Men jag tycker också att vi kan lyfta fram det som är vackert med människor, och hylla det. Även om det råkar vara drag som förknippas med svartarbete/människor med mörk hudfärg.

     Svara

      Men snälla, alla folkslag har utsatt både sitt eget folkslag och andra för hemskheter. Även vita har blivit utsatta för slavhandel (barbary slave trade t.ex) och både svarta och araber håller slavar än idag och vissa folkslag har utsatts för folkmord i modern tid. DET kan jag tycka är viktigare, än vad vita gjorde för 200 år sen.

      Svara

     Det stör dig att Kenza inte lider? Är hon inte ”poc” med tanke på att pappan var marockan?

     Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Alltså vad är det för jävla ruttna kommentarer?!

      Svara

     Shit, jag kände inte igen henne alls. Jag tyckte att hon var så vacker i Midnattssol. Det ser inte ut som samma människa.

     Svara

   Okej läpparna kan jag köpa, men BUS? Vit solbrun hy är ju inte ”samma färg”. Hur menar du att BUS skulle vara blackfishing? Är att sola det med?

   Svara

    För att du då får mörkare hy fast med europeiska drag som anses vara mer priviligerat och många ggr vackrare (läs sexuell rasism, att man attraheras endast av ex vita för de anses vara bättre )

    Svara

     Ja, vi ser ju inte likadana ut? Vi har inte samma pigmentering eller anlag för att få samma färg. Vad spelar det för roll om det är europeisk brun? Fram tills nu var det ju dessutom fult att bli solbrun eftersom adeln höll sig inomhus.

     Svara

      Sexuell rasism finns och var ännu starkare förut. Nu anses svarta drag vackra (har alltid varit men är ”accepterade” nu)

      Då vill vita dra nytta av det. När det var ”inne” att vara vit så drog de nytta också.

      Svara

       Jag tror inte att vita är de enda som ”drar nytta” av vad som för stunden är åtråvärt

       Svara

        Men lider de vita av det ockeå? Eller lider endast poc?

        Svara

         På individnivå? Garanterat.

         Svara

         På vilket sätt lider svarta av att vita använder brun utan sol? Tänker att det snarare borde ha motsatt effekt? Att det bidrar till att det mörkare blir något önskvärt.

         Svara

       Det har väl inte varit inne att vara blek sen typ 1700talet?

       Svara

        Alla typiskt vackra kvinnor från åtminstone första delen av 1900-talet har ju varit bleka. Audrey Hepburn, marylin Monroe, grace Kelly, de låg knappast och pressade på stranden. Solbränd blev på modet från 80-talet.

        Svara

     Min man är helt svensk och dessutom med röda anlag i håret, han blir lika brun som jag fast jag är sydlänning med mörkbrunt hår och bruna ögon. Han solar inte aktivt men är mycket ute på fritiden.
     Man kan inte kapa en hudfärg, vi är människor med olika färg och form som inget folkslag har ensamrätt på.
     Min yngsta dotter har fylliga läppar naturligt, ska hon inte få vara stolt över dom trots att hon är ”vit”
     Är inte Kenza delvis färgad?

     Svara

      Självklart ska man vara stolt för den man är. Jag menade de som försöker ta drag från poc men som inte har det naturligt.

      Jag tror alla här skulle rasa om ngn influenser ex skaffade ”rasta flätor”
      Adam lindard tog bort sina flätor pga all kritik han fick för sina exempelvis.

      ❤️

      Jag tog kenza som exempel för att hon är populär och har 1,7 miljoner följare. Hon är dessutom vit. Men jag har förstått av era synpunkter att det var fel och att jag istället borde ha fokuserat på detta i allmänhet. Jag ber om ursäkt för det ❤️

      Kram

      Svara

       Men vad menar du ens med att ”ta drag ifrån”? Du fattar att människor ser väldigt olika ut oavsett varifrån på jorden man kommer? Jag är helt svensk sedan generationer bakåt i tiden, är ljushårig och blåögd och ÄNDÅ är min hud just nu mörkare än mina eritreanska kompisars hud. Fatta att européer kan ha mörk hud, fatta att afrikaner kan ha ljus hud!

       Svara

       Dina argument är så korkade så det finns inte. De flesta vita blir bruna i solen, alltså = naturligt. 2. Kenza är 50% MAROCKAN. Afrika!!!

       Svara

   Vi kan ju inte hindra någon från att operera sig eller använda brun utan sol?

   Svara

    Nej man kan inte hindra folk men man kan utbilda dom och få de att ändra sig och sluta använda sig av blackfishing

    Svara

     Och man ska då lära dom tills de ändrar sig?

     Svara

      Jag tvingar ingen till ngt ❤️vill bara att ni ska veta ❤️ kanske ändrar ni er kanske inte. Men vissa tar illa upp!

      Svara

       Men vissa tar inte illa upp.

       Svara

   Sluta förf#n!
   Jag förstorar läpparna för att JAG vill, svarta har inte patent på en storlek eller en färg, herregud!
   Vad anses vara blackfishing, om man är en nyans eller tre mörkare? Kenza är gyllenbrun, inte svart.
   Vad vill du att hon ska göra, sola och tatuera in att ”diskriminera mig tills färgen skrubbats bort”?

   Jagbtror seriöst att mörkhyade störs sig på vita som ska särbehandla dem som om de är offer. De är vanliga människor och ska behandlas med respekt precis som alla andra raser. Helt sjukt hur du resonerar även om du verkar godhjärtad.

   Svara

    Anonym: det finns bara en ras och det är homosapiens men ok.

    Svara

     Enligt de svarta jag träffat och det är en del då jag bott några år på andra kontinenter så är just detta med ras jätteviktigt. Så ras och dess betydelse existerar i högsta grad. Talas dagligen om hur viktigt det är att deras barn kommer gifta sig med en av samma ras. Så varför existerar ras och har stor betydelse för de färgade men inte enligt oss vita?

     Svara

      Vi kommer inte förstå men man kan acceptera det ❤️

      Svara

      Man kan prata om ras som ett klassificeringssystem som kan handla om etnicitet, språk, kultur, religion, klasstillhörighet osv. Men biologisk finns det endast en ras och det är människorasen. Att du har träffat svarta om tycker det är viktigt med ras eller om de faktiskt tror att människor tillhör olika raser kan vara pga okunskap. Du föds inte med historisk eller biologisk kunskap bara för att du är svart tex. Precis som att det finns kvinnor som är indoktrinerade i patriarkatet och saknar kunskap om ganska basic kvinnliga rättigheter.

      Svara

       Jag använder lite bus, för att jag har cancer och inte ska vistas i solen.

       Svara

        ❤️ Kram

        Svara

        Inte så bra för cellerna att spruta på massa gift.

        Krya❤️

        Svara

         Wow, vilket hemskt elakt svar med ett ”inget illa menat men..” tonläge. Alltså wow.

         Svara

    Du gör det för att du anser att det är vackert. Men du gör det på bekostnad av andra som då tar illa upp för att du lider inte med deras historia. ❤️

    Svara

     Ehh va? Så färgade tar illa upp för att jag använder bus och fillers? Det har jag aldrig hört.
     Bara läst från arga vita svenskar

     Svara

      Det finns massa klipp där poc berättar om just blackfishing på Instagram. Vi kommer sannolikt att titta tillbaka på den här tiden i framtiden och förvånas över hur många npoc som använde fillers, operade sig eller använde bus utan att reflektera över det! ❤️

      Svara

       Ja, vi anser det vara vackert.

       Svara

        Ja utan att få lida av utsattheten som poc innebär. Förstår du skillnaden?

        Svara

         Ja, jag förstår skillnaden.

         Svara

         Stina, du får mig att vilja (trots att jag är man) att fläta mitt hår, fylla mina läppar och sola mig riktigt brun.
         Fan alltså vilket sluttande plan vi är på om hudfärg ska bestämma vad vi får gör eller inte….

         Svara

         Nu får du ta o ge dig .

         Svara

      Vänligen sluta använd färgade som en beskrivning för svarta människor. Det är passé.

      Svara

       Är det okej att säga svart nu? 🙈

       Svara

        Vad är det här för trams? Självklart bör svart resp. vit användas s
        I beskrivande syfte, de är lika abstrakta! Sedan går det utmärkt att även använda poc, dock är inte alla pocs svarta.

        Svara

         Men fram tills nyligen fick man ju inte säga färger eftersom det är nedvärderande! Jag vet ju inte vilket specifikt land en person är ifrån. Vad är skillnaden på poc och färgad?

         Svara

          Färgad är rasistiskt språkbruk, det utgår från en rasistisk verklighetstolkning, nämligen att någon är neutral (vit) och någon är inte neutral utan, just det – färgad. Det går även bra att kolla upp apartheidssystemets indelning i kategorier, där färgad var snäppet bättre än svart men fortfarande en mindervärdig kategori. Fattar faktiskt inte att folk inte får en dålig smak i munnen av det ordet? PoC är en helt annan historia som handlar om egenbeskriving, Wikipedia har säkert ett informativt inlägg om saken.

          Svara

           Så det är okej att använda det engelska ordet för färgad än att säga färgad?

           Today the term ”person of color” (plural: people of color, persons of color; sometimes abbreviated POC)[1] is primarily used to describe any person who is not considered White in the United States.

           Hur anser du detta vara annorlunda mot färgad? Person of colour översätts till färgad person.

           During various periods in US history, persons of color included African Americans, Latino Americans, Asian Americans, Native Americans, Pacific Islander Americans, and multiracial Americans. The term emphasizes common experiences of systemic racism.

           Anonym, person of color har inte samma negativa innebörd som colored.

       ”Vänligen sluta använda passé som en synonym för något inaktuellt. Det är föråldrat.”

       Att förbjuda användande av ord leder till det andra sättet vi har att uttrycka oss – med våld.

       Inte heller är det ett argument att något ska förbjudas bara för att det anses gammalt.

       Svara

     Men snälla, vad ÄR detta för diskussion ens? Sjukaste jag läst.

     Svara

    20:08 håller med dej.

    Svara

   Så glad att den första kommentaren är en som denna❤️ Jag har länge varit intresserad av svart historia men jag har lärt mig mer om svart historia de senaste veckorna än det jag lärde mig på universitetet. Är glad över att vi som inte upplever rasism och strukturella orättvisor äntligen ser och hör individerna som gör det. Önskar bara att det hade hänt tidigare❤️

   Svara

    Vill tillägga att jag inte håller med om BUS (måttlig BUS dvs). Att använda en BUS med bra färg för din hudton gör endast att du ser solbränd ut vilket ens naturliga pigment också kan göra.

    Svara

     Ja men att säga att man inte ”Håller med” hjälper nog inte de som tar illa upp dock :/ ❤️

     Svara

      Så någon tar illa upp om jag har varit mycket på sjön i sommar och därför har blivit riktigt mörkt brun? Någon tar illa upp om jag låter bli att platta mitt väldigt lockiga hår för att det är för ljust för att vara så lockigt? Någon tar illa upp för att jag har blå ögon när jag blir så väldigt brun när jag är ute i solen och tillsammans med det lockiga håret så ser man ju att jag inte kan vara så av naturen … när jag är naturlig?

      Svara

       Å jag är helsvensk men har stora naturliga läppar. Ska jag få genomgå en läppförminskning för att inte kränka nån? Den är diskussionen har ju urartat.

       Svara

      Jag ser inte varför man ska ta illa upp för något som andra gör med sina utseenden? Så länge de inte gör det i ett hånande syfte liksom?

      Svara

       Eller hur, BUS kan väl knappast likställas med blackface?

       Svara

        Blackfishing och backface är inte samma sak ❤️

        Svara

         Det är uppenbart att Stina trollar. ”Hon” får igång hela kommentarsfältet.

         Svara

      BUS är bra för människor då det ersätter farlig solning. Välj bara din egen hudfärg som den är när den är som mest brun, och inte svart 😘

      Svara

     Men ni rävar har ju så fin färg på pälsen. Den duger väll som den är. 😉

     Svara

      Ja jag använder inte BUS pga att jag är nöjd med min naturliga orangea färg. Dessutom innehåller bus väldigt mycket alkohol och ibland aceton så det skulle bara torka ut och slita på pälsen.

      Svara

   Men lägg av, du letar verkligen problem.

   Svara

   Blackfishing går inte att applicera på alla med ljus hy. Kenza är halvmarockan, hon blir naturligt mörkare i solen. Att hon vill förstärka det med BUS är hennes val. Förstår ärligt talat inte hur det kan vara problematiskt?

   Svara

    Hon gör sig mörkare än vad hon är. Hon är inte svart! Men vill dra nytta av det som är vackert med poc. Det är det jag menar! Hon lider inte för hon har europeiska drag i övrigt.

    Svara

     Absolut, jag vet vad blackfishing är, men Kenza drar inte nytta av något. Hon ”gör sig” inte mörkare, utan hon blir naturligt mörkare i solen. Om hon sedan väljer att få färg genom BUS istället för sol spelar ju ingen roll. Lägg istället fokus på någon influencer som verkligen blackfishar, och inte på Kenza.

     Svara

      Kenza använder massor med BUS!googla kenza och spray tan så ser du. Hon är jätte ljus egentligen

      Svara

       Så… du tycker att hon ska undvika all sol, och all brun utan sol, för att någon eventuellt kan ta illa upp för att hon blir solbränd på sommaren? För att hon är jätteljus på vintern? Haha troll ❤️

       Svara

        Hon klär sig i snäckor ibland också. De finns småsaker som hon gör för att det är vackert som är från poc kultur ❤️

        Svara

         Men används snäckor för att köpa slavar nu? Eller har konceptet försvunnit? Hur långt tillbaka i tiden vill du gå?

         Svara

          Föreställ dig att du är poc. Du har blivit diskriminerad hela livet. Dina förfäder sålda som slavar. Du anses inte vara vacker för du poc drag. Vita åker på räkmacka och det är vita med deras drag som anses vara attraktiva.

          Sen händer ngt, poc drag anses vara vackert. Då kommer vita privilegierade kenza eller annan vit och handplockar de som är vackert. Din kultur, din hudfärg, gör läpparna mer fylliga etc. Klär sig i snäckor för att det är trendigt utan att reflektera över vad det betyder. Lider INTE av ngn diskriminering på jobb etc

          Kvar står du. Du försöker berätta för folk om detta och får svaret att av en vit att de inte håller med om att du tar illa upp av detta.

          Kanske dåligt förklarat men förstår du lite vad jag menar?

          Svara

           Är inte Kenza poc? Är inte hennes pappa från marocko eller liknande?

           Kan inte svara men hennes mamma är vit och hennes pappa kommer från Marocko. Hon är privilegierad som poc inte är

           Kenza är ju dock av arabiskt ursprung, om vi nu prompt ska gå på Kenza. Och det är relativt tydligt att hon är av annat ursprung. Varför envisas du med att gå på en viss individ? Om du kunde argumentera i generella termer tror jag att fler skulle ta dig seriöst.

           Ja, jag förstår vad du menar. De flesta normalbegåvade är medvetna om detta, men struntar i det av olika skäl. Vi engagerar oss i det som ligger oss närmast, det vi bryr oss om. Alla har inte detaljnivå som sin hjärtefråga.

           Ska jag vara helt ärlig är det diskussioner som dessa som får mig att reagera. I serien jag tittar på är huvudkaraktären afroamerikan, vilket jag inte reagerade på första gången jag såg den.

           Stina, låt bli att bestämma vem som är privilegierad och inte.

           Jag tog kenza som exempel för att hon är populär här och har 1,7 miljoner följare . Kunde så klart ha tagit massa andra exempel ❤️

           Stina – gör dig inte till företrädare för oss mörkhyade. Vi är inte en homogen grupp som tycker samma saker.

           Föreställ dig att du är ett metalhead. Du har blivit diskriminerad hela livet. Dina förfäder mobbade för sin klädstil. Du anses inte vara vacker för du har piercingar, klär dig i läder och har svart hår. Innetjejena med dagens frisyr och smink åker på räkmacka och det är vita med deras drag som anses vara attraktiva.

           Sen händer ngt, metal drag anses vara vackert. Då kommer innetjejerna privilegierade kenza eller annan m wannabemetal och handplockar de som är vackert. Din kultur, din bleka hudfärg, gör läpparna mer fylliga etc. Klär sig i skinnbyxor och jackor för att det är trendigt utan att reflektera över vad det betyder. Lider INTE av ngn diskriminering på jobb etc

           Kvar står du. Du försöker berätta för folk om detta och får svaret att av en innetjej att de inte håller med om att du tar illa upp av detta.

           Kanske dåligt förklarat men förstår du lite vad jag menar?

         Att generalisera alla icke-vitas kultur till ”poc-kultur” känns ju typ lika produktivt som att kalla Afrika för ett land?

         Svara

     Stina människor som du skrämmer mig. Letar rasism i precis allt. Brun utan sol? Hahahaha du vet att även vi vita blir bruna i solen: BRUN UTAN SOL inte rasism vännen. Finns så mycket större och viktigare saker att diskutera än om brun utan sol är rasism. Men du tror att du är en god människa jag vet. Dagens identitetspolitik.

     Svara

      Jag tror att Stina max börjar år två på gymnasiet i höst.

      Svara

       Ditt svar berör inte mig ❤️ni behöver inte hålla med. Vill ingen illa vill bara informera ❤️

       Svara

        Nä, du informerar inte! Du tjatar om din egen ståndpunkt utan att ta in vad andra tycker!

        Svara

         Detta är inte min ståndpunkt utan poc som upplever detta! Jag är vit! Jag är privilegierad som bara den! Precis som ni

         Svara

          Du är personen som ansåg sig vara transracial, eller hur?

          Svara

          Har för mig att många poc uttalat att de inte gillar att vita privilegiade personer för deras talan.

          Svara

          VARFÖR TROR DU ATT DET ÄR DIN UPPGIFT ATT SNACKA ISTÄLLET FÖR DEM?

          Så jävla typiskt, alltid är det vita som gapar mest om något som de inte har någon aning om.

          Svara

        Skit i folk som inte vill ta in eller lära sig mer Stina. Men jag är glad för att iallafall Du försöker och vill lära dig mer. Sluta inte med det! ❤️❤️❤️❤️

        Svara

      Håller med. En fruktansvärt farlig diskussion hon startar. Kommer antagligen skapa mer hat och problem. Som tur är har denna typen av människor väldigt lite makt i samhället.

      Svara

       ”En fruktansvärt farligt diskussion”

       🤣
       RING INTERPOL, SÄPO, MILITÄREN OCH SUPERAGENTER!!!
       En farlig diskussion är på antågande, fort KUNGEN!!

       Here We Go skydda svenska statsapparaten den kommer att gå i kras HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!😱😱😱😱

       Svara

    Kenzas pappa är inte mörk? Finns både ljusa och halvmörka marockaner men, Kenza är vit Och verkligen inte ”gyllenbrun”

    Svara

     Man herregud. Vad spelar det för roll vad folk har för hudfärg? Trodde vi hade kommit längre

     Svara

   Trams! Vem är du att bestämma vilken färg jag ska ha på kroppen!

   Svara

    Jag bestämmer inget. Man väljer själv men blackfishing påverkar andra och de finns de som tar illa upp ❤️

    Svara

     Du blir inte mindre rabiat av dina hjärtan 😂

     Svara

      💝💖Men det ser trevligt ut, det får vi ge Stina tycker jag.🌞💃

      Svara

     Stina, de finns de som tar illa upp av allt. Precis allt.

     Svara

   Har du sett intervjuklippen med Martina Big och hennes man som tagit injektioner med något för att bli svarta? Lite BUS för att bli solbränd som ju även vita kan bli, är bäl inget, men det här är något helt annat. Lan inte länka, men sök på Martina Big så hittar du dem.

   Svara

    Jag kan tydligen inte stava heller men titta på klippen

    Svara

   Så vi ska radera ut rasism genom att göra klassiskt vitt utseende till det enda man får sträva efter…? Det låter oerhört kontraproduktivt.

   Svara

    Viktor: huh? Vem har sagt det? Att sluta använda bus så att du blir 5 nyanser mörkare kommer självfallet inte ta slut på rasism (😂?). Problematiken har att göra med att vi som är vita och har europeiska ansiktsdrag drag (som tillhör normen) gör oss mörkare för att eftersträva ett ideal som svarta naturligt har och som de har fått lida för genom rasism, segregation, arbetslöshet och sen ska vi vita handplocka det vi tycker är fint från deras utseende/kultur utan att ens lägga en tanke bakom vad de går har fått gå igenom. Har du sett dagens ideal? Hört talas om Kardashians? De har tjänat miljoner på sitt utseende som är handplockat från svarta: street wear, braids, fem nyanser mörkare hud, stora läppar, stor rumpa osv.

    Svara

     Precis! Kolla kenzas klädstil med snäckor etc! ❤️

     Svara

      Men tjat om snäckorna! Hitta något mer!

      Svara

       Flätor? Studera hennes stil så ser du att hon handpickar.

       Svara

        Vilka frisyrer är okej att ha?

        Svara

         Blont rakt hår. Då är du i alla fall öppen rasist, I guess?

         Lovette har lärt mig att jag är rasist. Oavsett vad jag tycker.

         Svara

          Så om man har naturligt brunt hår är man körd då?🤔

          Svara

           Då kan man ju köpa en sån där vit 1700-talsperuk.

           Nej usch med arsenik och löss ju😐 Och perukerna var ju vita, inte blonda. Btw, måste jag även skaffa blåa linser för mina ögon är gröna…?

           Det räcker om du har solglasögon. Fadt då kanske någon blind tar illa upp. Eller någon kändis.

           Ännu värre om du har lockigt brunt hår. You blackfish!

           Aldrig kan man göra rätt!🤷‍♀️ Lika bra att gömma sig hemma, men då blir någon som är fast hemma kränkt istället.

           Om man är ogift men har haft sex så kan man ha horklut, tror att det täcker håret och är ett gammalt traditionellt svenskt plagg. En enkel sjalett kan kanske också vara något.

           Man man ogift och inte haft sex då? Rakar man bara av sig håret då?

           Toppluva kanske?

        Handpickar?

        Svara

        Men flätor har ju använts i Europa i hundratals år! Vi konstaterade det för över ett år sedan, häng med i matchen! Och släpp Kenza, din kamp skulle gynnas om du kunde sluta se individer!

        Jag gillar inte ens Kenza, men du är ju värre än en hackig LP skiva! 😂

        Svara

         Det finns givetvis olika typer av flätor:) finns flätor som ursprungligen kommer från Europa och så finns det flätor som härstammar från afrikansk kultur och som är menade för afrohår. När man pratar om CA pratar man givetvis om de sistnämnda flätorna.

         Svara

          Men då får väl personer med afrohår inte platta sitt hår då? Det borde ju också räknas som CA tänker jag.

          Svara

           Och poc som färgar håret blont borde ju också räknas som CA?

           Nej det fungerar inte åt det hållet för vita är inte utsatta på samma sätt ❤️

         Låter som en hackig skiva för jag får samma frågor 🙂 jag förklarar nog dåligt.. Men söker ni på hastaggen #blackfishing så kan ni höra andra som är bättre än mig att förklara ❤️

         Släpper kenza. Det var dumt. Jag tog henne som ex för hon har många följare men inser nu att det var fel. Borde fokuserat på detta i allmänhet ❤️

         Svara

          Du förklarade absolut noll rörande snäckorna du tjatar om, och absolut ingen har bett dig förklara snäckorna så många gånger som du har dragit upp dem.

          Kul för dig att du har något att engagera dig i dock 😊

          Svara

        Handpickar? Ska du inte börja kalla flätor för ”braidsor” och stil för ”stile” också

        Svara

      Är det såna där fula snäckor som ser ut som snippor?

      Svara

       Fast snippor är ju vackra så du kan inte kalla snäckor fula, är du en kvinnohatare eller?😉

       Svara

        Nej, men jag är uppriktigt förundrad över att de organ som ska få oss människor attraherade av varandra är typ det fulaste vi har på våra kroppar (både snoppar och snippor) och att det ändå fungerar. 😀 och att folk köper snippsnäckshalsband.

        Svara

         😂😂😂

         Svara

      Men allvarligt, snäckor finns ju fan i Sverige. Ska inte vita få använda snäckor till smycken eller dekoration hemma?

      Svara

       Nej, det hade ju avänts som betalningsmedel för slavar. Bomull borde inte heller vara okej som material då många slavar arbetade på bomullsfält.

       Svara

        Och de som plockade majs hade någon läskig sak över munnen för att hindra slavarna från att smygäta. Alltså bör vi inte äta majs?

        Svara

         Nej! någon får sammanställa en lista över allt som är inte är okej av oika asnledningar. Jag kan starta , så fyller ni är på:

         Snippsnäckor
         Andra snäckor
         Brun utan sol
         Bomull
         Majs
         Frisyrer
         Ittalaglas med etiketterna kvar
         Vara tjock eller smal

         Svara

          Sexuell rasism, blackfishing, CA

          ❤️

          Svara

           Men innefattar inte det snäckorna, BUS:et och frisyrerna? Jag tänkte mer på detaljnivå 🗒🖊

           Stina trollar på… 🔭🌟

          Något om vantar om vintern var det också!

          Svara

          Lägg till
          – stor rumpa
          – stora läppar
          – lockigt hår
          – flätor

          Svara

      Men släpp det där med snäckorna nu. Och välkommen till Sverige. Att prata om rasifierade i Sverige är inte samma som i USA. Titta hur våra förorter ser ut, vilka som utsätts för rasism osv. Det är somalier, romer, araber, kurder, nordafrikaner osv. Det blir liksom inte helt tillämpligt att prata om svarta och vita på samma sätt som i USA. Sätt på Kenza hoodie och ett par adidassneakers och placera henne på hjällbotorg så skulle hon passa in. Så kanske sluta haka upp dig på en tjej med namnet Kenza som har en marockan till farsa om du vill få fram din poäng med vad vita priviligierade svenskar gör för fel

      Svara

     Men du är medveten om att svensk historia har ansett brun hy vara fult? Inte som poc, men som solbrun svensk hy blir på sommaren av att vara utomhus. Bönder, pigor och drängar blev solbruna, adeln höll sig ljus eftersom de såg ned på bonnfolket. Är det förbjudet att vara utomhus på sommaren? Åka utomlands? Vistas i solen? Se solen? Vissa har sådana pigment, de vistas i solen och blir bruna istället för brända. Är det fel? Är det fel att använda bus i samma nyans som ens naturliga solbränna?

     Svara

      Just det, sen blev det fint med solbränna igen när det nörjade förknippas med att ha råd att åka på semester typ.

      Svara

       Ja. Så anser vi att poc eller rika är de eftersträvansvärda?

       Svara

     Har inte Kardashians ursprung i östeuropa?

     Svara

      För i Östeuropa är folk väldigt bruna?

      Svara

       Ses de som vita då 🤔

       Svara

        Ja, det är klart östeuropéer är vita. Kardasjians är dock inte österupeer

        Svara

         Du vet väl inte vad de identifierar sig som?

         Svara

      Farföräldrarna kom från Armenien.

      Svara

       Näe, inte ens det. Hennes farfarsföräldrar kom från Armenien. Deras pappa var tredje generationens invandrare.

       Svara

     Öhh wtf? Ser du inte skillnad på solbränd och svart? Inte fan använder vi nutella som bus utan typ vanlig hederlig gyllenbrun bus. Och de flesta vita människor blir bruna naturligt på sommaren. Ska vi stoppa det med för att det inte ska verka som att vi stjäl från någon annans kultur? Jag är naturligt vit som snö, har stora bröst, enorm rumpa, pytte midja, stora läppar och blir konstigt nog riktigt brun i solen. Ska du då anklaga mig för blackfishing eller vad du nu kallar det? Ska jag operera bort min rumpa för att korkade personer som dig inte ska tro att jag försöker efterlikna en svart människa? Herregud.

     Svara

   Fast var det inte du som nyss va ”transracial”? Och nu är detta inte ok? Hur går det ihop egentligen?

   Svara

   Detta är bland det mest vansinniga jag läst på internet på länge. Den enda rasisten här är du, Stina. Ta dina hjärtan och tryck upp dem i dalen.

   Svara

    Oj då kan du inte läst mycket med tanke på vad som har hänt senaste månaderna. Tragiskt.

    Svara

     Polisskjutningar är absolut jämförbart med ett snäckhalsband och fillers.

     Svara

      Bland det värsta är inte = det absolut värsta någonsin ever

      Svara

   Vilket rubbat dravel. Herregud, en del har verkligen tappat det helt.
   Så vi är nere på BUS-nivå nu?
   Jeez alltså. Lägg ner.

   Svara

   Älskar hur folk verkligen kan bli kränkta av precis allt! Snart blir även de döda kränkta för att de levande andas! 😂

   Svara

    #intealladöda

    Svara

     Jag identifierar mig som död och känner mig kränkt nu! Att andas är de levandes privilegium som de döda inte anses få göra!

     Svara

      Haha👍👍😄

      Svara

   Förstår inte alls detta resonemang.
   Människor har i alla tider förstärkt sina olika drag för att göra sig mer vackra.
   Jag är blek men har rötter i Sydeuropa och blir mycket mörkt så fort jag går ut i solen.
   På vintern använder jag Bus för att få bort mitt likbleka.
   Förr smörjde man in ansiktet med blod för att få röda kinder.
   ALLT kan vara kränkande om man vrider och vänder på det tillräckligt mycket.

   Svara

   Oj oj oj… Om vi bortser från alla kränkta vita kvinnor som företräder BLM: bus ger mig samma färg jag fått om jag solat, dvs en naturlig variation av min hudfärg. Det är ju inte tjära jag smetar på.

   Svara

   Snälla säg att det här är århundradens trollning!😂😂🙏🏻

   Svara

    Jag tror dock inte att det slår Carl von Linné situationen. Men det är i klass med det!

    Svara

     Sant, hade glömt den🙈

     Svara

   Det är inte bara svarta som har stora läppar?

   Finns europeer latinos asiater som har stora läppar

   Svara

   Jag förstår vad du vill få sagt, men du tar det för långt. Många poc har karaktäristiska drag, men bara för att en npoc har samma drag – blir det genast rasistiskt då? Och om det är naturligt eller onaturligt – blir det någon skillnad? Var dras gränsen? Om en poc har europeiska drag, är du privilegierad då? Eller gäller det bara för npoc som har karaktäristiska poc-drag? Absolut, vi har en historia som man ska respektera och vara medveten om men budskapet förloras när man börjar känna sig kränkt över ett snäcksmycke.

   Svara

   Dra åt helvete, Stina. ❤️

   Svara

   Om svarta människor säger till mig att inte använda BUS så slutar jag. Me helt ärligt är det mest vita kvinnor som påpekar en massa saker som Ingen egentligen bryr sig om. En på min (vit ung kvinna) hade en lång rant om att man inte ska använda henna på sin kropp för det är traditioner i andra kulturer. Men indier och araber har, när jag frågat, sagt att de verkligen inte bryr sig om någon använder henna. CA och black fishing är såklart inte samma, men trött på att vita kvinnor ska prata ÅT dem det gäller.. lyssnar då hellre på personerna vars kultur det gäller

   Svara

    En på min instagram (vit ung kvinna)**

    Svara

    Bra att du slutar om en poc Ber om det ❤️

    Svara

   Jag bara utgår från att du försöker vara ironisk eller skämta.
   Om inte, kan du vara snäll att lista vilka som räknas som npoc.. Ryssar? Greker? Marocaner? Kineser? Chilenare?

   Svara

   Ehh vadå blackfishing? De flesta av oss vita blir bruna naturligt I solen. Bleks svartas hud naturligt under vintern eller vadå? Du kan liksom inte jämföra när det är något som de flesta av oss upplever naturligt under sommaren. Sen blir vi aldrig så svarta att man anses svart.

   Svara

    Underbart att läsa hur tappade alla är under Stinas kommentarer. Ingen är smart nog att använda sig av Googles utan leker än mer bakom flötet och gapar om bus och drar så jävla korkade slutsatser at jag storknar.

    Camillas läsare i ett nötskal fan! 🤣🤣🤣
    Älskar det!

    Svara

   Hur är det med poc som färgar håret blont? Är det att de vill bli som vita eller är det för att de gillar färgen?

   Svara

    Det gäller inte åt det hållet för vita är inte diskriminerande ❤️

    Svara

    Det finns svarta som har naturligt blont hår och/eller blåa ögon precis som det finns vita som har naturligt stora läppar men det är inte majoriteten.
    För övrigt så är de enda som har naturligt gyllenbrun hudton (läs: som föds med det) färgade/svarta människor.
    Inga vita människor har naturligt gyllenbrun hudfärg. Oliv, ja. Men brun av någon sorts!? Nej.
    För övrigt är den här diskussionen på en pinsamt låg nivå. Grattis Stina för att du tar oss alla tre steg tillbaks.
    Du stjälper mer än du hjälper. Önskar sådana som du kunde lägga ner! Du talar inte för någon förutom dig själv.

    Svara

   Du får ta och fundera på varför du använder halvmarockanska Kenza som exempel.

   Svara

  Någon som lyssnat på therese sommarprat? Jag började gråta för att varenda ord hon sa stämde in på mig, som att jag skrivit talet. Läskigt likt. Vi delar exakt samma tankar om ångest inför att någon man älskar ska försvinna. Det var som att höra mig själv prata. Antar att många har dom tankarna, men att jag börjar ta avstånd från folk i min närhet för att de inte ska bli en lika hård smäll om dom försvinner…

  Svara

   Precis samma här. Du är inte ensam. ❤

   Svara

   Den kvinnan har så mycket ångest att det är löjligt. Ångest för precis allt. 😅

   Svara

    Ja när man lider av ångest så har man ju just ångest för allt.

    Svara

    Och då ska du sitta och vara lite härligt rolig över det?

    Svara

     Folk borde sluta vara så skitnödiga för allt man säger. Alla kommer inte hålla med om att man ska ta allt på allvar hela tiden.

     Ja hon har ju ångest för minsta lilla, hon har det för bra helt enkel. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

     Svara

      Fast ni ska vara så jävla glada över att ni inte lever med sån där ångest. Alltså man vill dö för att man inte kan funka som andra människor. Var tacksamma att ni inte har ångestproblem.

      Svara

      Och folk borde kunna fatta när man kan hålla käften och låta bli att vara nedlåtande.

      Svara

    Jaa jag har slutat följa henne pga allt hon pratar om är hur jobbigt allt är.

    Svara

   När Led Zeppelin spelades, fy vad sorgligt. Jag stod i kön på Ica och fick kämpa mot tårar.

   Svara

    Jag också!

    Svara

    Ursäkta? Hon skulle ju bara spela kvinnliga svenska artister?

    Svara

     Det var bara kvinnliga artister + Zeppelin pga att den hade stor betydelse för ”berättelsen”

     Svara

   Jag lyssnade. Jag har flera vänner som har den typ av ångest, ptsd osv hon har. De isolerar sig och får tyvärr på det sättet mer tid att tänka på allt som kan hända och förvärrar. Jag har själv borderline. Ibland har det varit så illa så jag har varit inlagd för att de resurser jag behövt inte funnits på allmän psyk. Jag tänkte på det när jag hörde hennes sommarprat att det är kanske just det hon skulle behöva. Hon fick tydligen antidepp idag utskrivet och två timmar senare hade hon huvudvärk som hon trodde berodde på just antidepp. Jag hoppas det går bra för henne.

   Svara

    Inget gör en så sjuk som ens egna tankar när man lider av ångest. Det och isolering. Man blir sin värsta fiende och allt blir tio gånger värre. Likväl som social fobi blir värre ju mer man isolerar sig.

    Med det sagt, det är ju tyvärr inte så lätt som det låter att bryta det. Men kbt är fan guld!

    Svara

  Johan Glans på TV nu. Vem tycker ni är Sveriges roligaste komiker? Gärna yngre, de gamla (Adde Malmberg, Schyffert, Rheborg osv) har man ju tröttnat på, haha.

  Svara

   Älskar Johan glans!!!

   Svara

   Johanna Nordström. ❤️

   Svara

    Har du sett hennes standup? Vad tycker du om den isåfall?

    Svara

     Nej tyvärr inte! Bara sett hennes IG. Men hade gärna velat se henne live 🙂

     Svara

      Tycker tyvärr att hennes standup är rätt dålig – hon har inte hållit på tillräckligt länge. Alla suger i början och bombar (vilket behövs) men hon har kunnat sälja biljetter på sitt namn alldeles för tidigt. Tyvärr!

      Svara

       Ah va synd! Tycker generellt att folk typ är roligare på insta..? Men som han som har mumbo jumbo. Han VAR ju asrolig tills han började jobba på TV4. Känns som mycket av det spontana kan försvinna som det kanske blir med Johanna också?

       Svara

      Inget gör en så sjuk som ens egna tankar när man lider av ångest. Det och isolering. Man blir sin värsta fiende och allt blir tio gånger värre. Likväl som social fobi blir värre ju mer man isolerar sig.

      Med det sagt, det är ju tyvärr inte så lätt som det låter att bryta det. Men kbt är fan guld!

      Svara

       Den här kommentaren landade väldigt fel, skulle vara om Therese sommarprat 🙃

       Svara

    Alltså, jag gillade verkligen henne på instagram förut. Men efter att ha lyssnat på poddar med henne verkar hon, ursäkta nu, men så oallmänbildad och ganska tråkig. Älskar Edvin som hon poddar med, tycker han är så fruktansvärt kul person. Men hon är verkligen den mindre roliga av de två. Hennes standup vet jag dock inget om.

    Svara

   Gillar Nour. Och Shantis imitationer som är så klockrena!

   Svara

    Nour ❤

    Svara

   Finns det någon kvinna som är bra? Babben är nog den enda som är liiiiiite rolig. Tyckte om Skäringer på Globen men hon är ändå ingen Glans, Robert osv
   Tips?

   Svara

    Nä. Bara män som kan vara roliga.

    Svara

    Läs tidigare kommentarer. I övrigt Emma Knyckare, Sandra Ilar, Josefin Sonck, Elinor Svensson, Camilla Fågelborg …

    Jag tycker att Petrina Solange och Ina Lundström är de överlägset bästa komikerna vi har i det här landet. Ser mycket standup och de sopar banan med alla.

    Svara

     Hatar Elinor Svensson, hela hennes grej är ”blablabla KUK hehihihihi blablabla”
     Petrina däremot, heeelt underbar. Och Sandra Ilar blev bra igen när hon slutade skrika sig igenom seten.

     Svara

      Sandra Ilar är så cringe. Hon kanske går hem i fikarummet på ett mansdominerat bygge men inte någon annanstans

      Svara

    Nej det tycker jag inte. Annika Andersson typ.

    Svara

    Susanne Reuter. Oslagbar.

    Svara

     Legend 🎉

     Svara

    Emma Knyckare, Marika Karlsson, Petra Solange

    Svara

   Johan Glans och David Batra!
   Deras shower finns på ljudboksappar och jag vet inte hur många gånger jag hört dem, så roliga😊

   Svara

    Haha. Jag läste ”deras show finns på julklappspapper’” MEN vad trevligt tänkte jag…

    Svara

     SÅNT VILL JAG HA!

     Svara

   Al Pitcher

   Svara

    Björn Gustafsson är också väldigt rolig. Även om den börjar bli gammal nu så när han var med i Parlamentet och spelade en tonåring ”A men du då” eller när han pratar WoW 🤣🤣🤣

    Svara

   Magnus Betner!

   Svara

   Jonathan Unge, KristofferAppelkvist

   Svara

   Al Pitcher och Messiah Hallberg 👌🏼

   Svara

   Marcus Berggren

   Svara

    Hur kunde jag glömma honom!
    Vill höra honom i Morgonpasset varje dag och hans (tillsammans med Carl Stanley iofs) podd är bäst.

    Svara

     Gillar Carl bättre!

     Svara

      Många som gör har jag förstått men jag tycker han låter så dryg (men han börjar växa lite), svag för Berggrens göteborgska också så det spelar in.

      Svara

   Nor el rafai!!

   Svara

   Anders Ankan Johansson och Per Andersson ❤️ Förutom dom ni nämnt innan 👆

   Svara

   Jonathan Unge och Nisse Hallberg ❤

   Svara

   Messiah Hallberg, Marcus Berggren och Nisse Hallberg. Har inte så bra koll på all standup de gör, men skrattar alltid åt dem och gillar att lyssna på dem! Gillar tyvärr dock inte Carl som Marcus poddar med, så den skippar jag men älskar Messiahs podd och Morgonpasset när Marcus är med. Lyssnar alltid när de tre gästar andra poddar också.

   Svara

    Varför gillar du inte Carl S?

    Svara

     Tycker inte han är så kul. Ogillar inte honom på något starkt sätt direkt, men jag tror mest det handlar om att han är för ung för att riktigt tilltala mig. Det märks liksom på hans världsbild att han är 23, och det ska det väl få göra, men jag är kanske inte hans målgrupp.

     Svara

   Mia skäringer, skrattade hela NMFTG. Susanne Reuter, kakan Hermansson, Ulla Skoog, Emma knyckare, Ina Lundström, Bianca kronlöf, Jonathan unge, Marcus Berggren och Ankan 🙂

   Svara

  Letar efter produkter mot frissigt hår. Tipps mottages 🙂

  Svara

   Fructis hair food ☺️

   Svara

   Se över glycerin i dina produkter 😊

   Svara

   Jag också! Har tjockt frissigt hår som jag inte hittat en enda produkt som fungerar än så länge..

   Svara

   Briogeo har en helt fantastiskt underbar serie för frissigt hår.

   Svara

   Jag använder Davines Love smoothing shampo och balsam. Det enda jag provat som verkligen fungerar. Fönar sen håret efter tvätt och det blir silkeslent 😊

   Svara

   Jag med! Jättetjockt hår som är så sjukt torrt 😔 Ge oss tips!!

   Svara

    Davines ol

    Svara

   Kan rekommendera L’Incroyable Blowdry! Det är egentligen ett värmeskydd, men den funkar perfekt för att styra mitt friss med.

   Svara

   Finns en hårolja som heter Nashi Argan. Den är grym på att återfukta.

   Ett annat tips är Antionio Axu Anti-Frizz kräm. Brukar ha den i blött hår och håret blir inte frissigt efter att ha fått självtorka.

   Svara

   Hela Nashis serie med schampo, balsam, inpackning, olja och leave-in-kräm är himla fin!
   Davines, antingen Love Smooth eller Oi-serien.
   KMS anti-frizz-produkter och då speciellt leave-in-krämen!
   Living Proof frizz-serie. Masken!!
   Olaplex no 6 (som även funkar i torrt hår så man kan fräscha upp under dagen!).

   Tips tips! Ha i (rätt ordentligt) med antifrizz-kräm i BLÖTT hår efter duschen och ta sen i stylingkräm med stadga och/eller olja när håret har torkat mer och endast är fuktigt. Funkar för att få bort mitt friss!

   Svara

   Om du har tjockt hår är Jasmine and Henna Fluff-Ease från Lush guld! Skulle nog gissa att den blir för ”tung” om du har tunnare hår, men om du har lite tjockare med volym/vågor/lockar är den fantastisk 🤩

   Svara

   Olja 👍

   Svara

  Har bestämt mig för att bli vegetarian på heltid nu! Ni andra vegetarianer – kan få tips på goda maträtter? Samt vad för gott man kan grilla nu i sommar? Svamp, grönsaker, halloumi vet jag men sen tar fantasin slut 😊

  Svara

   Hemgjorda biffar av formbar färs, portabellosvamp, korv, hamburgare.

   Svara

   Halloumi stroganoff går varm här hemma. Linsgryta tycker jag också är gott. Grilla är jag sämre på dock tyvärr.

   Svara

    Marinera filebitar och grönsaker och sätt på spett och grilla. Jag är inte ens veg och vet hur man får ihop en bra grill med veg 😂

    Svara

     Vadå för filebitar?

     Svara

   Vegetarisk carbonara med ICAs vego bacon!
   Vi gör även mycket burritos med varierat innehåll, gärna med jalapeno dressing och bönor och för protein oumph bitar eller sojafärs, som enligt mig så mycket godare än quorn och passar mycket bättre för tacos, köttfärssås, lasagne osv!
   För att grilla tipsar jag om beyond burger som är otroligt god och även går hem hos icke vegetarianer. Annars att grilla spetssallad med brynt smör!

   Svara

   Falafel är min favorit.
   Grillad citron är det bästa jag vet

   Svara

   Halloumi är väl inte vegetariskt?
   Eller menar du att du ska sluta äta kött?

   Svara

    Ja, precis. Slutar med kött helt enkelt.

    Svara

    Menar du på allvar att man måste säga att man är lakto-vegetarian varenda gång man ska beskriva sin kosthållning? Eller Lakto-ovo-vegetarian om man äter ägg också? Isåfall varför?

    Svara

     Ja, det är ju stor skillnad?

     Svara

      Absolut, men varför är det viktigt att redovisa den skillnaden för andra? Det är betydligt mer krångligt att säga lakto-ovo-vegetarian än bara vegetarian. Slarvigt, javisst, men vem bryr sig och varför?

      Svara

       Varför är det isåfall viktigt att säga att man ska bli vegetarian? När man inte ska bli vegetarian?

       Svara

        Jag har varit lakto-ovo-vegetarian hela mitt liv. Varför kan jag inte säga att jag är vegetarian?

        Svara

        Får man fråga om du brukar presentera dig med alla dina namn? Alltså förnamn, mellannamn och efternamn när du ska berätta vad du heter?

        Varför tycker du att det är viktigt att främlingar använder det du anser är rätt benämning?

        Svara

       Jag måste ju veta vad folk äter och inte? En kock måste ju veta om personen är vegetarian eller lakto?

       Svara

        Ts ska ju inte bli vegetarian som ts skrev.
        Ts ska sluta äta kött, man kan säga till en kock att man inte äter kött.
        Enkelt.
        Enklare att säga att man utesluter kött än att säga lacto-ovo-vegetarian. Eller?

        Känns som att många vill säga att dom är vegetarianer bara för att.
        Ni utesluter kött, ni är inga vegetarianer.

        Svara

        Varför måste du det? Om jag går på restaurang säger jag vad jag äter och inte äter? Ser fortfarande intw problemet, vem som bryr sig och varför.

        Svara

         Håller iofs med Maria lite. Ofta i mitt jobb är jag ansvarig för att ta matbeställningar när vi ska på event eller liknande. Vissa säger vegetarian när de helt uteslutit animaliska produkter, vilket egentligen är det korrekta. Men många vet inte detta så flera gånger har personen i fråga ändå fått ost eller mjölkprodukter i sin mat.

         Svara

    Jag, som själv är vegan och mycket väl vet skillnaden i de olika benämningarna, känner bara: O-R-K-A

    Om en demivegetarian vill benämna sig som vegetarian för att man bara utesluter kött, gör så. Det är extremt vanligt att man i folkmun kallar någon som utesluter kött för vegetarian. Precis som man brukar kalla de som äter vegetarisk kost för veganer.
    Det är precis som att folk brukar säga att de hejar på Mercedes i formel 1, när de egentligen menar Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Eller att de hejar på Red Bull, när de egentligen heter Aston Martin Red Bull Racing. Annat exempel som fortfarande är aktuellt just nu är att folk säger att de haft corona, när det egentligen är covid-19 de haft. Man hissar inte en flagga på halv stång, man sänker den. En annan sak som folk ofta har fel på är procent och procentenheter. Om något, låt oss säga en ränta har gått från 5% till 4% har inte räntan sjunkit med 1%. Den har skänkts med 1 procentenhet, eller 20%. Skulle den ha sänkts men 1% hade den nya räntan blivit 4,95 procent.

    Men vem orkar påpeka sådana grejer egentligen? Speciellt när typ 99% av alla inte använder de rätta benämningarna?

    Svara

     Exakt så

     Svara

      Så du VET alltså att du inte är vegetarian men du vill säga att du är det?
      VARFÖR är det viktigt för dig att säga att du är vegetarian?
      exakt, när du går till en restaurang säger du vad du INTE äter -alltså kött
      Men till dom inte ska laga din mat säger du vegetarian, varför?
      Låter det finare?

      Så tramsigt att det måste heta någonting.
      Du äter inte kött helt enkelt.
      Du är ingen vegetarian.

      Svara

       Varför är det viktigt för dig att folk inte kallar sig för vegetarianer? Ska vi behöva förklara varje gång vi äter mat ”hej vi är inte vegetarianer men vi äter inte kött, gelatin, löpe, e120 e37387, fettsyror från djur och e2737381910024847miljoner plus hundra andra enummer”? Du får faktiskt acceptera att i folkmun så innebär vegetariskt djurfritt och veganskt innebär att man utesluter även mjölk och ägg.

       Svara

       Japp. Det är inte viktigt, jag gör det av ren lathet. För som sagt, det är lättare att säga vegetarian än lakto-ovo-vegetarian. Varför skulle jag inte få det?

       Svara

   Någon med tips på sojafria produkter som finns på Willys? 😊

   Svara

    Anammas ärtprodukter.

    Svara

     Tack 😊

     Svara

   Biffar på morot och halloumi med bulgursallad och hummus.
   Grönkålspasta med rostade hasselnötter
   Kikärtsbiffar
   Veg kebab från schysst käk

   Svara

   Willys har jättemycket bra vegoprodukter i både frysen och kylen, så dit går jag alltid och handlar!

   Kom ihåg också att börja äta kosttillskott med det du inte får i dig via kött längre. Det finns Mitt val vegeterian där allt man behöver ingår.

   Svara

   – Marinera halloumi och stek den hel på grillen.
   – Grönsakspett – zucchini, paprika, svamp, majs – krydda in. Använd resterna i en sallad med lite fetaostkräm (grekisk youghurt + mosad fetaost + valfria kryddor)
   – Ungersk potatisgryta – Ha i 1 tärnad lök, ½ tärnad paprika, ½ tärnad tomat, ca ½ L (helst) färskpotatis. Ha på salt, peppar, cayennepeppar och paprikapulver. Häll på ca 1-2 dl vatten. Låt ånga/koka tills potatisen blivit mjuk.
   – Svampbiffar – mixa valfri svamp, blanda med kryddor (eg vitlök, persilja osv.) och ägg (eller substiut – typ kikärtsspad). Stek på. Valfritt tillbehör

   Svara

   Kolla in portionen under tian! Massa bra billiga recept

   Svara

   Sök på under tian matblogg.

   Och googla vad vegetarian betyder.
   annars kan du säga att du är fuskterian. 🙂🙂

   Svara

    Eller så googlar du och inser att majoriteten av människor kallas lakto ovo för VEGETERIANER. medans en vegansk kost kallas veganer.

    Svara

   Titta på Avantgarde Vegan på Youtube! Jag har fått massor av inspiration av det kontot och jag har ändå ätit köttfritt sedan förra årtusendet.

   Svara

  Har så mkt ångest.. har haft en ofarlig fettklump i bröstet i några år. Var på mammografi för kanske 4 år sen och den kan inte utvecklas till cancer sa dom då. Nu ammar jag sen ca 6 månader tillbaka. Och tycker klumpen känns lite större och upptäckte idag att jag har typ förstorade porer eller apelsinhud på BARA det bröstet som klumpen är i. Det är också lite större än andra bröstet. Ska till vårdcentral på tisdag för detta nu, men har så mycket ångest att jag ska ha bröstcancer och kan inte släppa det här nu. Hur ska jag palla vänta till tisdag, där dom förmodligen ändå bara kommer remittera till mammografi..? Är det någon annan som ammat och också fått förstorade porer? Eller har annan erfarenhet att dela med sig av? 😖

  Svara

   Be att få göra både mammografi och ultraljud.

   Svara

   Skickar ❤❤❤ du grejar det här! Jag ska hålla tummarna för att det inte är nåt. 🍀

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

   Ring direkt till bröstenheten i din stad/på ditt sjukhus.
   Jag har haft samma ”problem” och oro.
   En vänlig sköterska som svarade när jag ringde till vc sa nästan på en gång att jag skulle ringa bröstenheten direkt istället, för att på vc ställer de ingen diagnos och skickar dig ändå vidare.
   Ingen tröst för din oro såklart. Men ett tips bara.
   Jag var helt övertygad om att jag hade bröstcancer, alla symptom tyckte jag stämde in. Men min knöl är kvar och är ofarlig 🙂
   Lycka till och stå på dig!

   Svara

   Hur känns det? Eller snarare.. Känns den? Gör det ont? För isåfall ska du nog inte vara så orolig. Jag hade samma problem, men det högg även till ibland. Speciellt när jag vände mig på nätterna. Pratade med bröstcentrum, de lugnade mig med att cancer sällan gör ont. Det visade sig vara en ofarlig cysta som de punkterade.
   Hoppas det är samma för dig 🙏🏼

   Svara

    Nä den gör inte ont… och förra gången jag kollade upp den sa dom att det var en naturlig fettknöl som inte kan bli cancer. Men den känns liksom större så är ju orolig ändå… plus det där med porerna… kan ju vara amningen men känns ändå olustigt 😞

    Svara

   Håller tummarna för dig ❤️
   Ingen erfarenhet av amning och vad som sker med kroppen då jag inte har barn. När jag var runt 20 så upptäckte jag en knöl i ena bröstet som jag gick med ganska länge innan jag vågade mig till läkaren, den visade sig också var helt ofarlig men jag fick lov att ta bort den ändå för att slippa gå och oroa mig. Detta är ca 10 år sedan och jag vet att man kanske inte vill/kan genomgå operation/ingrepp helt hursomhelst, men kanske kan du få lov att ta bort din med ifall den oroar dig väldigt mycket? Som de andra skriver så tycker jag du skall be om både ultraljud och mammografi, om du tror att det känns bättre för dig då. Det här fixar du! Kram ❤️

   Svara

    Tack snälla för svar ❤️

    Svara

     Hur går det att amma med det bröstet?

     Svara

      Jättebra! Välfyllt och mer mjölk i det än i klumpfria bröstet

      Svara

      Mitt svar hamnade fel 😬 det går jättebra att amma med det bröstet. Är mer mjölk i det än i klumpfria bröstet.

      Svara

  Har någon testat mamma fitness med olga Rönnberg och vill dela med er av eran erfarenhet.

  Svara

   Min syster och svägerska tyckte det var bra. Mycket om att stärka bäckenbotten och bål och sånt.

   Svara

   Det undrar jag med.

   Svara

   Jag har kört med mammafitness! Väldigt tidskrävande att väga och regga ALLT man äter men dom har ett väldigt bra system man får tillgång till. Bra upplägg på träningen och bra kontakt med en kostrådgivare och en PT

   Svara

  Någon som vill dela med sig av sina erfarenheter av Ecitalopram? Positiva och negativa upplevelser efter att inkörsperioden är över, d v s när pillren börjar verka bra och biverkningarna ska avta…?

  Svara

   Precis som med alla andra SSRI, SNRI, TCA etc. Etc. Så kan man inte jämföra andras reaktioner med sina egna. Allas kroppar är olika, reagerar och fungerar på olika sätt. Något som funkar fantastiskt på någon kan ge många dåliga biverkningar för någon annan.
   Det enda man kan göra är att själv testa under några veckor.

   Svara

   Jag har en mycket positiv upplevelse av escitalopram. Började äta det p.g.a paniksyndrom och de värsta ångesttopparna försvann redan efter ett par dagar (även om måendet var mycket svajigt i månader efter insättningen). Jag fick endel yrsel och huvudvärk under de första veckorna, men detta vägdes såklart upp av att ångesten avtog successivt. Jag har tidigare ätit andra SSRI och aldrig tidigare upplevt mig få så mycket hjälp av det. Det är så svårt att hitta något som passar..

   Svara

    Jag är medveten om att det som fungerar för mig inte fungerar för alla. Men det är lätt att skrämmas av alla de biverkningar som beskrivs i olika forum på nätet och ibland kan det behövas att få höra om positiva upplevelser också. Så man ändå vågar prova när man verkligen behöver hjälp.

    Svara

   Äter från ägglossning till typ dag 2 på mens. Supernöjd. Väldigt snabbverkande!
   Noll negativa biverkningar

   Svara

   Bästa som hänt mig!!! Att jag inte började tidigare. Första månaden hade jag milda insättningssymptom i typ två dagar, lite yr och illamående men inte farligt alls. Inga utsättningssymptom. Efter första månaden hade jag varken symptom vid insättning eller utsättning. Mår precis likadant under den tidigare PMS-perioden som resten av månaden nu. Så himla glad att det fungerar så bra! Hade inga förhoppningar alls men som tidigare nämt – alla reagerar såklart olika. Ville mest dela med mig av mina positiva erfarenheter, hoppas det funkar lika bra för dig eller att du hittar något annat som gör 😊

   Svara

   Jag har erfarenhet av ssri och kan bara rekommendera att äta, för att slippa må dåligt. Om inte första sorten fungerar för dig, finns det många andra sorter! Prova den här medicinen och prata med sjukvården om det inte funkar. Det finns ingen anledning att gå och må dåligt om man inte måste. Och det måste man inte!

   Svara

  Finns det några konstintresserade här? Jag vill lära mig mer om konst, från alla epoker. Har ni tips på sidor/böcker/videos man kan läsa eller titta på?

  Svara

   Cprint journal, artlover, kunstkritikk.se

   Sen konstkvinnor på instagram

   Svara

   Det var en tysk, en rysk och Bellman som skulle hoppa ner i en magisk pool, när man hoppade i skulle man säga vad poolen skulle fyllas med och ens önskan skulle gå i uppfyllelse.
   Först var det tyskens tur, han hoppade i och ropade ”öl!” Och hela poolen fylldes med öl.
   Sedan var det ryskens tur, han hoppade i och ropade ”vodka!” Och hela poolen fylldes med vodka.
   Sist var det Bellmans tur men precis när han skulle hoppa i snubblade han och utbrast ”jävla skit!”

   Svara

    Den var populär när jag gick o 2. Klass

    Svara

   Tycker att en bra början är att läsa (kanske mest bläddra!) i en kanon, t.ex. ”art history” av stokstad. Dock med ett västerländskt perspektiv som upplevs som linjär, men som gör det hela mer överskådligt. Men det bästa tipset är framför allt att se konst! Gå på museum, läsa texterna och googla det som verkar intressant! På SVTplay har jag sett en del dokumentärer om konstnärer men har dålig koll på vad som finns där just nu. Konst är livet!

   Svara

   Kolla Nerdwriter’s videos on tavlor på Youtube. Han har några videor där han går tillbaka i tiden och visar hur konstnären nådde sin stil, och flera videor där han tolkar kända konstverk. Han använder photoshop och ljud på ett väldigt intuitivt sätt för att visa vad han menar.

   Sen om du har tid så finns det ju alltid kurser på Universitetet.. om dom ens har öppet nuförtiden.

   Svara

   Mitt tips skulle vara att sätta in sig i en tidsepok i taget. Börja med sent 1800tal och läs på hur livet såg ut då så förstår man varför konsten såg ut som den gjorde. Sen går du över till 1910-1930- tal och så vidare tills du når nutid. Det är verkligen intressant hur konst, design och politik hör ihop. Finns många historiepoddar från Sveriges radio.
   http://designkmg.weebly.com/design-movements.html

   Svara

  Vilket är ert bästa skämt? Mitt är detta:

  Vad är det för skillnad på en död och en levande tvilling?
  .
  .
  .
  Den ena är mer lik än den andre.

  Svara

   Kakorna är slut, men muffins.

   Svara

    hehe

    Svara

   Fritzls fru till Fritzl på kvällen: ”har du slä(c)kt i källaren?

   Svara

    Haha den var bra

    Svara

   Jag har ett skämt om ett gammalt släp, men orkar inte dra det nu.

   Svara

   Vill du höra en vits om min penis? Den är väldigt lång.

   Svara

  Jag måste dammsuga nu men orkar inte resa mig upp från sängen. För lång arbetsvecka haha. Hur gör ni som inte har städork men MÅSTE ta tag i det?

  Svara

   Jag behöver också städa. Nu gör vi det; och så är vi klara vid 20:30 och kommenterar i den här tråden igen. Deal?

   Svara

   Köp en robot dammsugare!

   Svara

    Tips på bra sådana?

    Svara

     Jag har en robot som funkar bra

     Svara

      irobot

      Svara

    Men det hjälper ju inte, tyngsta är ju att plocka upp allt från golven, det lätta och roliga är ju att gå runt med dammsugaren och höra när den suger upp stenar och dylikt 😍 men den dagen nån kommer på en robotdammsugare som plockar upp+dammsuger så är jag den första som köper!

    Svara

     STENAR?! Wtf, har aldrig haft stenar på mitt golv? Fattar dock att det är tillfredsställande att höra det haha

     Svara

      Grus kanske? Som kommer in med skorna.

      Svara

      Alltså bor på landet och här kommer allt in med skor och barn, grus ibland små stenar, torkad lera mm 😅

      Svara

     Plocka upp vad från golvet?

     Svara

      Om man har barn så tar sakerna att plocka upp från golvet aldrig slut.. Lego, pärlor, pusselbitar osv i all oändlighet åker lätt in i dammsugaren 🤷🏼‍♀️

      Svara

       Exakt, barnen och mannen lämnar allt över allt…

       Svara

       Är barnen stora nog att leka med lego och att pärla så tycker i alla fall jag att dom är stora nog att plocka i ordning efter sig själva😊

       Svara

        Ja det håller förmodligen varenda förälder med dig om, men i slutändan är det enklare att göra det själv än att tjata! Yes, så är vi hemma hos oss, följer gärna minsta motståndets lag.

        Svara

        Min tvååring leker med Lego (har äldre syskon). Försök få henne att plocka upp allt ordentligt 🤦🏻‍♀️

        Svara

       Jaha ok barn.. men att mannen lämnar saker på golvet??

       Svara

        Det kanske inte är något universellt, men här är mannen super bra på att röja diskbänken men inte lika bra på att flytta smutstvätten i tvättstugan. Den stannar ofta kvar i sovrummet där han lämnade kläderna på kvällen.

        Svara

   Tänker på hur skönt det är när det är gjort. Det är jobbigare att tänka och ha dåligt samvete över att man vet att det måste göras än att bara göra det direkt. (Lättare sagt än gjort!)

   Svara

   Jag brukar bestämma mig för en pod jag ska lyssna på, sätter i lurarna och försöker tänka på att jag inte kommer tycka det är så jobbigt när väl är igång och sätter igång.

   Svara

   Men måste du verkligen städa? då får du göra ett ryck bara gör det. Men jag är sädan att orkar jag inte tar jag det en annan dag .

   Svara

   Jag gör 7 saker sen är jag klar. Man behöver inte göra mer. Vika en handduk, sätta in två glas i diskmaskinen, vattna en blomma, så, där är tre saker gjorda. 7 saker hinner man i en reklampaus.

   Svara

  Zac Efron är så jävla mumsig

  Svara

   Sexist much?

   Svara

    Men nu fick du väl ändå till det… Gud ditt jävla spån.

    Svara

     Lugn

     Svara

  Jag är en väldigt nervös och ångestfylld person som har fått mitt livs chans som kräver att jag tar några steg utanför min komfortzon.
  Har någon nått tips på ”lugnande” som hjälpt er ta första steget/lugnat i stressfylld situation? Önskar tips på allt från lugnande té och oljor till receptbelagda preparat jag kan diskutera med min läkare.
  Vill alltså inte såsa ner mig helt utan bara ta udden av den värsta känslan som i vanliga fall gör att jag hoppar över/tackar nej till saker ☺️

  Svara

   Lergigan funkar för mig! 25mg tjugo minuter innan för lite lugn, 50mg för att bromsa full blown panikattacker. Kan bli lite trött dagen efter och kör inte bil när jag tagit dem, men alla reagerar olika.

   Svara

    Jag blir 100% däckad av lergigan. Somnar direkt och kan lätt sova 16 timmar och är ”bakis” dagen efter.

    Svara

     Även av Comp?

     Svara

     Jag också! Är yr, skakis och trög större delen av dagen efter. Gäller även atarax. Andningsövningar och kbt hjälper mig mer och bättre med ångesten.

     Svara

    Gud jag kan inte ta Lergigan blir helt bombad. Atarax tycker jag är bättre. Glöm ej hälsokost som kan ha en del att välja på.

    Svara

     Atarax gör ingenting alls för mig. Galet att det kan slå så olika!

     Svara

    Tack för ditt svar Rebecka, ska ta upp lergigan på mitt nästa läkarsamtal. Förstår av kommentarerna under att det varierar lite hur man reagerar, men man måste prova för att veta! Ha en fin kväll!

    Svara

   Inderal 10 mg, blir inte trött eller nått av det men tar bort symptomen på stress/ångest

   Svara

    Ett måste när jag ska prata inför folk

    Svara

     Samma!

     Svara

    Tack så mycket för ditt svar, ska kolla upp vad det är! 🙏🏻

    Svara

   Hur skulle det vara om du istället tänkte ”det ÄR jobbigt att gå utanför min comfort zone”. De allra flesta människorna tycker det är jobbigt – men det är också det som gör att man växer. Nästa gång du behöver göra något utanför din bekvämlingszon så kommer det inte vara lika ångestfyllt och jobbigt. Just för att du kommer ha vuxit med det. Vore inte det en revanch mot din ångest?

   Svara

    Tack för ditt svar Ek! Jag Jobbar rätt mycket med min ångest och har pratat med kuratorer och kbt i några år. Har lärt mig att stilla den värsta ångesten som kommer flygande helt från ingenstans med hjälp av bland annat mindfulness, men behöver lite mer hjälp på traven här framöver. Tanken är självklart att bara ta mig förbi det värsta för att sen kunna jobba mer med tanke, vilja och andning.
    Ha en fin kväll!

    Svara

  Betalar någon sina räkningar med Kivra? Jag behöver hjälp! Jag försöker betala en räkning men när jag trycker på betala knappen kommer jag bara fram till en sida där det står att mitt bankkonto har anslutit sig till Kivra och att betalningstjänsten är aktiverad. Hur gör jag då?

  Svara

   Jag betalar inte via Kivra, har noll aning om hur det går till 😂 däremot har Kivra hjälpt mig med vikten av autogiro!

   Svara

   Är du inne på fakturan? Jag får klicka på fakturan och då kommer en liten ikon upp med betala

   Svara

    Ja, det är jag! Klickar på ikonen men då kommer jag bara fram till den sidan jag nämnde.

    Svara

  Någon här som har erfarenhet eller vet om igångsättning efter att vattnet har gått går snabbare? Brukar det bli en snabbare förlossning rent generellt om
  Vattnet gått ”naturligt”? Eller är det hugget som stucket?

  Svara

   Är inte det ganska onödigt med igångsättning om vattnet har gått? Trodde förlossningen var igång då

   Svara

    Det får ju inte gå för många timmar efter att vattnet gått innan bebisen är ute. Alltså ibland går ju vattnet men ungen ba ne stannar kvar. Då behövs igångsättning.

    Tror det är 48 timmar?

    Svara

    Ibland går vattnet utan att man får värkar.

    Svara

   Jag tror inte det spelar nån roll. Jag har blivit igångsatt två gånger efter att vattnat har gått. Första gången tog det nästan ett dygn innan förlossningen var igång, från att jag tog första tabletten. Tror bara att det berodde på att det var första förlossningen.
   Andra gången tog de bara 3-4 timmar.

   Men rekommenderar starkt att vänta på egna värkar istället för igångsättning, om du får välja. 😊 Tredje förlossningen var drömmig i jämförelse när jag slapp de konstgjorda värkarna. Hade faktiskt inte ont förtän jag var öppen 8 cm.

   Svara

   Mitt vatten gick utan att jag fick några värkar. Värkarna kom aldrig av sig själv så fick sättas igång efter 2,5 dygn. Tog första shotten vid 8, sista vid 12 innan värkarna startade vid 12.45. Strax innan 18 är kom bebis. Tycker det var en ganska så snabb förlossning med tanke på igångsättning. Har hört att det annars kan vara ganska utdraget med igångsättning..

   Svara

  Vad tycker ni om Therese Lindgrens sommarprat?

  Svara

   Jättebra, tycker jag! Märktes att hon lagt tid på det och det är alltid fint med personliga berättelser. Tror att många kan känna igen sig i det hon berättar och behöver höra det.

   Svara

   Tyckte det var bra. Men kändes som man hade hört allt förut. Men ändå bra.

   Svara

    Ja, jag blev lite förvånad när hon sa i slutet att hon öppnat upp sig om saker hon aldrig pratat om tidigare, men iaf jag visste redan allt?

    Svara

     Samma här. Läste innan på henne insta att hon tog upp saker hon inte pratat om tidigare. Jag hade redan hört allt också.

     Sen tänkte jag på att hon sa att hon spenderade sin sjukskrivning med en box lådvin i sommarpratet. Men i hennes bok ”ibland mår jag inte så bra” skriver hon att hon hade en hel lista med kurser och andra grejer hon skulle göra när hon var sjukskriven och prickade av hela listan.
     Var det en annan sjukskrivning eller slirar hon på sanningen?

     Svara

  Vilka typer av personer stör ni er mest på? Besserwissers, falska människor?

  Jag har upptäckt att jag stör mig på nyfrälsta och de som öppet ”misslyckas” i och med nyfrälsningen. Till exempel slutar röka, berättar att de ska skuta röka, slutar röka, berättar hur bra det är att inte röka, börjar röka och så vidare i evighet.

  Svara

   Jag stör mig helt ORIMLIGT mycket på folk som hånar. Hade en kollega som skrattade nästan lite tillgjort när jag sa saker på möten. Hon skulle liksom TEATRALISKT skratta för att oss hur dumt det var som jag sa. Har en kompis också som hånar mig för ganska konstiga saker, typ området jag valde att leta bostad i. Det tog hon hånfullt upp 2-3 gånger, och skrattade åt mig att jag inte breddade området. Kan seriöst tappa all respekt för människor jag träffar som hånar mig. Orkar inte med det beteendet längre. Så otroligt ouppfostrat.

   Svara

    Känner så igen dedär! Sagt upp vänskapen me en av mina närmsta vänner pga de. Jag äter ofta sallad och dricker rosé när vi äter ute, hånade mig orimligt ofta för de. Hon ville gärna att andra skulle haka på så dom kunde skratta tillsammans åt mig. 🙃🙃🙃

    Svara

    Åh sånt där får mig att gå i taket. Jag håller just nu på att fasa ut en vän som beter sig exakt sådär. Hånar och klankar ner, när jag tar upp det säger hon att hon bara är ironisk och skämtsam. Yeah right. Umgänge med såna människor suger livslusten ur en.

    Svara

     Tror det kan ha med avundsjuka att göra.. min kompis tex har hyresrätt och kan inte flytta till bostadsrätt och är typ bitter för det…..

     Svara

      Det tror jag också. Avundsjuka och missnöje över sitt eget liv.

      Svara

   Helt ärligt?
   Människor som hela tiden postar självpeppande citat på facebook där citaten är direkt hämtade från Tomas Gunnarsson.
   Inte helt sällan är dessa samma människor som gått ”livets svåra skola” eller som aldrig öppnat en endaste bok under sitt liv.

   Svara

   Jag tål inte folk med teflonpersonlighet. Sådana som aldrig gör något själva utan bara delegerar vidare precis allt jobb.

   Och allra mest intolerans har jag för dem som ser ner på folk och tycker att de är bättre än andra. Typ sådana som behandlar servitriser och städare som skräp.

   Svara

    Får mig att tänka på en man som skällde ut en typ gymnasieelev som jobbade på donken en gång.. hon hade en ny på jobbet-skylt och han blev lack för hans cheeseburgare dröjde för länge typ 😫

    Svara

    Ja sådana som ser ner på andra. Finns ju tex läkare med extrem maktnoja. Gillar det inte. Att liksom vilja trycka ner någon. Det är inte bra. Där kom jag på ett ord maktnoja.

    Svara

     Eller ännu värre, sådana som bara ser upp till andra som de vet att de har en vinning från.

     Svara

   Besserwissrar (stav?). Hade en klasskompis som gärna ville framstå som bäst i allt, predikade för allt och alla och skulle aldrig ha rätt. Jag måste erkänna att det fanns lite skadeglädje i att hon inte klarade proven särskilt bra 🙄

   Svara

   Ja KAN inte med falska människor 🤮😣

   Svara

    VA?!

    Svara

   Människor som går före andra i kön, speciellt när de går före äldre människor för att de inte orkar köa längst bak för deras tid är viktigare än äldres.

   Människor som tar och imiterar andra rakt av, med klädstil, smink, hår, inredning rakt av. Har en del såna vänner bakom mig.

   Grannar som är olidligt nyfikna och står och glor på en hur länge som helst direkt man är på sin gård. Kollar i fönster, eller tror dom är diskreta. Men dom hälsar aldrig, och ser varje gång jävligt sura ut när man möts.

   Läkare som har maktbehov..

   Föräldrar som inte kan hålla koll på sina barn ute på restauranger, affären etc.

   Människor som tittar ner på folk.. tex när man är ute ett gäng och så ska en okänd högt uttala ”haha åh gud, jag och Carl skulle då aldrig ens tänka tanken att göra så..men lycka tiiiill” och så himlar de på ögonen.

   Svara

    Andra som imiterar en, ta det som en komplimang! Du har bra smak. Förstår inte riktigt vad det är att sura över? Vänner delar med sig av tips. Du är knappast unik som har en viss frisyr/hårfärg/parfym/möbel/annat.

    Svara

    Jag upplever att det mest är äldre människor som går före i kön 🤔

    Svara

   Folk som ljuger. Äckligt verkligen.

   Svara

   Jag stör mig på folk som laddar upp likadana selfies en gång per vecka.. Ja tack, vi vet att du är snygg! Så känner jag först. Men samtidigt så vet jag ju att de lägger upp för de känner sig svinsnygga och har bra självförtroende. Vilket jag inte har. Så slutar alltid med en like ändå för det är bra att de känner att de är fina! Så egentligen handlar sådana tankar om avundsjuka. Samma kan jag tänka att det handlar om att du stör dig på ”nyfrälsta”. De är GLADA och vill dela med sig. Vill bli peppade och peppa sig själv till att klara av det. Sen kanske det inte alltid blir som man tänkt sig, men du kanske i grund och botten är avundsjuk till att de vågar försöka göra en förändring men inte du?

   Svara

    Hm har alltid varit med om att det är tvärtom? 😅Alltid de som nojjar över sitt utseende eller är osäkra och behöver bekräftelse som lägger upp bilder stup i kvarten. De som vet att de är snygga lägger sällan upp bilder.

    Svara

   Människor som aldrig kan vara spontana, som måste planera allt och inte bara kan ”leva lite” ibland. Alltså, det är ju inget fel på att vara så, men märker att det är det som stör mig mest i de nära relationer jag har. Det blir så långt ifrån hur jag själv är. En av mina bästa kompisar är så, och även om jag gillar henne så kan jag bli orimligt stressad inombords när vi ska göra något och ALLT ska planeras och gås igenom och man ska funder på väder och mat och ta varje möjligt scenario i beaktande. Det dödar glädjen i att hitta på saker för mig!

   Svara

  Inatt så sätt jag i vardagsrummet och såg hur hela rummet lös upp. Tittade ut genom fönstret och där stod en polis med ficklampa. Jag bor högst upp och hela rummet fylldes med ljus! Hur starka ficklampor har de egentligen?

  Svara

   Stod hen i luften?

   Svara

    Ja K det forstår du väl.

    Svara

   Jag arbetade som nattväktare ett tag och vi hade sjuka ficklampor. Så jag kan tänka mig att polisen har samma, eller ännu bättre.

   Svara

   Här kommer ett väldigt tråkigt svar:
   Polisens ficklampor har oftast en räckvidd på över 300 meter och en maxstyrka på 4000 lumen. Men söker de efter något särskilt har de ficklampor som har en styrka på 25.000 lumen och räcker över 600 meter.
   För att ställa det i perspektiv på något så lyser en vanlig 60W lampa med 700-800 lumen och de flesta helljus på dagens bilar räcker bara 300 meter.

   Svara

    Haha det här var ju intressant på riktig.

    Svara

  Tips på bra butik med billiga peruker som man kan använda värme på

  Svara

  Jag har rätt vågigt hår som ibland ser rätt torrt ut. Har hört att glansspray kan hjälpa med det. Är det någon som provat och kan rekommendera ett märke? 💇‍♀️

  Svara

   Har tyvärr ingen glansspray att rekommendera, men har samma problem. Jag kör på inpackning och hårolja för att få det är se mindre torrt ut. Är svårt att hitta några bra produkter, men håller på att försöka testa mig fram 🙂 Maria Nila color boost (? rosa burk) inpackningen har hjälpt!

   Svara

   Balmain har en bra spray, samt även Morroccan oil 😊

   Svara

  Min killes mamma har stort kontrollbehov o har därför alltid gjort saker åt honom eller påmint 20 gånger. Därav har han ju ”vant” sig rätt mycket vid att inte behöva ta ansvaret själv. Vad kan jag göra för att han ska lära sig och faktiskt bli mer självständig och ansvarstagande? (Vet att han vill, han har flyttat hemifrån och stör sig ofta på alla tusen samtal – men han har inte ”redskapen” ).

  Svara

   Är han vuxen får han väl göra som alla andra, prova sig fram till vad som funkar för honom.

   Svara

   Varför ska du göra nåt? Menar inte på ett drygt sätt. Vill han ändra/lära sig så får han göra det, hitta ett sätt. Du varken kan eller bör hjälpa. Flytta inte ihop!

   Svara

    Man kan ju peppa och ge råd för hur han ska komma ihåg allt och sånt, utan att curla.

    Svara

     Sorry tror fortfarande inte det är en bra idé. Kvinnofälla.

     Svara

     Förlåt men så fånigt. Ge råd och pepp till en vuxen person hur han ska ta ansvar? Han får väl göra lite egen research på hur man ”kommer ihåg” att göra basic grejer i ett hushåll tex. Det märkliga är att såna här killar aldrig glömmer bort roliga saker……. dom är lata helt enkelt.

     Svara

      Jag har förståelse för att saker kan vara svårt om man blivit servad med allt och sen helt plötsligt ska stå helt på egna ben. För de flesta är det ju en lång process att ta mer och mer ansvar ju äldre man blir, något man lär sig av sina föräldrar.

      TS skriver ju att han vill bli bättre så då tolkar jag det inte som att han är en bortskämd snorunge som vill bli uppassad med allt.

      Svara

   Seriöst VARFÖR gör kvinnor så mot sina söner?! VIDRIGT. Mitt ex var likadan. Han ändrade sig inte på två år så jag gjorde faktiskt slut eftersom jag inte orkar uppfostra en vuxen man som är för lat för att dammsuga och suger på att tvätta.

   Svara

  Min katt har med åldern (han är 10) blivit mindre aktiv och gått upp i vikt. I vintras fick han urinvägsinfektion pga vikten så vi satte honom på en bantningskur på råd av veterinär. Så nu får han en viss mängd mat varje dag. det är främst jag som sköter det, så jag matar honom på särskilda tider. Såklart slukar han maten och blir hungrig mellan målen. Och min man fortsätter att ge honom mat så fort skålen är tom. Jag blir så jävla irriterad. Vad är poängen med att katten bantar om han ger honom mat hela tiden?! Han menar på att han bara ger honom lite grann osv, men jag lovar att en katt överlever att ha en tom skål i ett par timmar! Det räcker med att titta på katten så ser man att han inte svälter. Fattar att min man matar honom för att vara snäll eller vad man ska säga, men det är ju inte snällt när han kan bli sjuk av det? Jag tar hellre att han går och jamar än att betala svindyra veterinärräkningar igen. Funderar på att låsa in kattmaten.

  Svara

   Nämen gud.. Antar att veterinären berättade hur mycket katten skulle äta varje dag? Var din man inte med då eller litar han inte veterinären eller?

   Svara

    Det var bara jag där, men jag fick exakta mått (bokstavligen, jag fick ett mått som veterinären skrev på) på hur mkt han skulle käka om dagen. Så jag har delat det på tre o matar honom tre ggr.
    Han tycker synd om katten när han är hungrig och har en tom skål. Självklart är han hungrig, han är van att äta mycket mer än vad han gör! Min man menar på att han bara ger honom lite grann så han inte är hungrig tills nästa gång. Orkar inte. Jag vet att han tycker att han menar väl men det är ju farligt.

    Svara

     Alltså förlåt men fett söt man ändå. 😊 Men stackars kisse, jag förstår dig helt och hållet. Han borde sluta.

     Svara

   Det naturliga för en katt är att äta många gånger per dag och att lägga väldigt mycket tid på födosök.
   Istället för att bråka med mannen så ge katten utmaningar runt fodret.
   Ta bort skålen och antingen köp pysselbarer från djurbutiken eller gör egna lösningar.
   Kanske en papplåda med prasselpapper blandat med mat. Lägga ut bitar lite överallt. I hyllor, bakom blomkrukor, under mattkanter. Klistra toarullar på en kartongbit som den kan pilla ur med tassen.
   Kattens hjärna blir mer tillfredsställd och de brukar då självmant reglera fodermängden. Extra bra om den är överviktig att bli ”tvingad” till rörelse och aktivitet.
   Första dagarna kommer den säkert bli lite gnällig eftersom den vant sig vid er uppassning. Hjälp den hitta gömställena och var lite envis.
   Lycka till!

   Svara

  Jag har lite smått börjat planera för att ta tag u en bröstförminskning när vården åter kan ta emot sådana patienter. Min fråga är hur jag ska gå tillväga? Pratar jag med vårdcentralen eller vart vänder jag mig? Jag har ganska grov social ångest så att ta tag i detta är något som är riktigt jobbigt. Är normalviktig och har både fysiska och svåra psykiska besvär så kommer att gå via landstinget. Tacksam för svar.

  Svara

   En vän gick genom vårdcentralen. Lycka till!

   Svara

   Jag tog direkt kontakt med en privatklinik som hade avtal med landstinget. Jag bokade tid för konsultation hos en plastikkirurg som undersökte mig och sa direkt att jag får operationen beviljad.

   Bröstförminskning är en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv så rekommenderar det starkt! Såååå värt det.

   Svara

  Igår gick min mans hund bort.
  Har levt ihop med honom i 6 år, hunden var 13 år gammal…

  Har aldrig själc haft hund (förutom sambons, men det var ju hans hund)
  Hur stöttar man någon som förlorat sin hund? En vän de levt ihop med i 13 år?
  Hur känns det? Kommer man över det?
  Vad hade ni velat att ngn gjorde för er om. Er hund gick bort?

  Svara

   När min katt gick bort saknade jag väldigt mycket att ha någon att minnas honom med. Var egentligen bara jag som hade bott med honom nästan och det känns fortfarande som om jag har ett ansvar att han inte glöms bort, så det är väldigt skönt att prata om honom med de som träffade honom mycket. Med det i åtanke skulle jag i ditt läge inte vara rädd för att prata om hunden med din man. Ni kommer säkert båda bli ledsna på kuppen, men som Gandalf säger så är alla tårar inte av ondo. En sådan vän är fin att minnas, även om minnena också för med sig saknad.

   Svara

   Jag skulle säga att bara finnas där. Vill han prata om det, lyssna. När jag behövde avliva min katt på 5.5 år förra året (alldeles för tidigt men behövdes pga sjukdom) lät jag mig sörja. Pratade om henne när jag kände för det och tillslut kunde jag prata om henne utan att gråta. Kan fortfarande tycka det är jobbigt då hon var speciell och sonen som bara var 2 när hon togs bort pratar ibland om henne. Han säger att han brukar se henne (svårt att veta om det stämmer med en 3-årings fantasi). Jag är väl en person som tror att de som dör lever vidare på ett eller annat sätt.

   Jag skulle sammanfatta det som att man kommer kanske inte över det helt, men man lär sig att leva med det. Jag påminns ofta om henne när jag ser vissa saker – men jag känner utöver saknad också glädje åt minnena.

   Svara

   hej <3 vad fint av dig. jag har haft min älskade hund hela mitt vuxna liv, snart tio år. hade den innan jag träffade min partner. jättesvårt att hantera tanken av att han en dag ska gå bort. men bara att du verkar vara så omtänksam tror jag räcker. jag har haft hundar under min uppväxt som gått bort, det har varit några tunga dagar för familjen men man kommer över det och minns allt det vackra och all kärlek. hans hund verkar ha haft ett långt och förhoppningsvis bra liv, då tror jag förutsättningarna för honom att komma över det är bra. tror den första tiden är jättejobbig men att det sedan ändå blir bättre. men bara visa kärlek, visa att du bryr dig, ta det på allvar och förminska det inte för att det är en hund. prata med honom, krama honom <3 man kan framkalla en fin bild av hunden o rama in för att hedra. begravning, gå till graven med blommor. lycka till!

   Svara

   När min hund gick bort var det bland det värsta jag har varit med om. Det kändes som om jag hade dödat henne. Hemsk känsla även fast jag visste att det var för hennes bästa. Men det där valet, att det är en själv som faktiskt bestämmer … det är hemskt. Sen att man förlorar sin bästa vän – någon man alltid haft vid sin sida under en lång tid är som att man skulle förlora en familjemedlem. Många utan husdjur kanske inte förstår den liknelsen men det känns faktiskt så.

   Låt honom sörja. Prata om det om han vill prata om det. Annars låt honom vara. Alla hanterar sin sorg på olika sätt, så det bästa är verkligen att bara visa att man bryr sig genom att bara vara där när man behövs.

   Svara

  Jag gifter mig i sommar. Tips på bästa hållbara sminket? Hur gör jag för att min mascara ska hålla för mina tårar? Verkligen hjälp!!!

  Svara

   Vattenfast borde väl hålla?🤔

   Svara

   Boka makeupartist.

   Svara

   Skjut upp bröllopet pga Corona eller köp en vattenfast mascara 🤷🏻‍♀️

   Svara

   Jag gjorde fransförlängning, enda gången jag gjort det och är så nöjd över valet. Är ingen talang på make-up så slapp både besväret med att försöka få till mascaran själv samt hitta någon tillräckligt bra för alla ev. tårar.

   Svara

   Jag fick höra om en mascara av en kollega nu i veckan och testade även själv den bara för att jag verkligen ville se om det fungerar och ja, jag tror fasiken det. Mascaran heter Fiberwig Volume Lash Mascara och är tydligen en ”paint on false lashes”, men den är vattentålig – så du kan bara torka bort den med varmt/ljummet vatten. Då lossnar fibrerna.

   Jag har alltid panda ögon bara för att mina ögon kliar, men inte av denna! Nu har jag på dag 3 av denna och än så länge är jag nöjd. Den är lite knepig att sätta på, men tänker att den åtminstone sitter där den sitter om det kommer en tår eller två 🙂

   Svara

   Grattis. Får hoppas att det är ett mini litet bröllop med närmast sörjande. En stor pandemi råder nämligen, därför avråds bröllop pga risk för smittspridning.

   Svara

    Nääähäää? Alltså allvarligt, tror du inte hon har koll på det?

    Svara

     Om hon hade koll på det skulle hon väl inte ha ett bröllop?!

     Svara

      Sen när är det förbjudet att gifta sig? Finns riktlinjer att hålla sig till men ingenstans står det att hon ämnar bryta mot dessa..? Hon kanske ska använda det efterfrågade sminket på ett bröllop med 47 gäster. Eller med 1. Eller inga?

      Svara

  Tog studenten för 10 år sedan och har ju börjat fundera på att studera igen. Finns det någon här som jobbar som medicinsk sekreterare? Vad jobbar ni med? Erfarenheter från en sådan utbildning, funkar den på distans? Jag är 28 år, har två små barn hemma och noll erfarenhet inom vården. Kan detta vara nåt för mig tro?

  Svara

   har flera kollegor som läst sig till detta vid 30-40-årsåldern. snabb hyfsat enkel utbildning på två år – sen verkar det vara lätt att få jobb! så det tror jag verkligen 🙂

   Svara

   Har tidigare arbetat som arbetsterapeut och arbetat en del med medicinska sekreterare. Arbetsuppgifterna skiljer sig beroende på var du arbetar men de jag stött på (via sjukhus) har lyssnat på dikteringar och sen skrivit ner dem i journalen, andra har tagit hand om fakturor, remisser etc.

   Utöver svaren du får här, läs på om utbildningen och potentiella arbetsplatser. Känns det rätt – kör! Är lika gammal som dig och tog min andra examen förra året med en numera 3-åring. Distans kommer nog vara superskönt så länge man får in rutiner och passar bra när man har småbarn att hämta/lämna.

   Svara

   Lätt att få jobb men dålig lön

   Svara

    Och om du har otur får du jobba med läkare som behöver hjälp med ALLT.

    Svara

   Roligt jobb där många trivs men dålig lön generellt. 🙂

   Svara

  Tips på vad man kan hitta på i sommar? Jag är 40 och bor med min sambo i Göteborg.

  Svara

   Ta en mysig tur till Hjo och strosa bland alla trähusen, ät på restaurang/fik. Sitt vid vattnet och likande båtar

   Svara

   Finns ett supermysigt litet företag i Göteborg som har dagsutflykter till fina ställen. Det kanske kan vara något? Unique visit heter det.

   Svara

  Har fått mycket kloka svar av tandisar här inne så jag gör ett försök till 😅 Vad kan man göra mer än att ha bettskena mot käkfunktionsstörningar? Jag väntar på tid till bettfysiolog men hade varit skönt att veta lite mer redan nu. Har fått både bettskena och botox i käkarna vilket har tagit bort det allra värsta, men har fortfarande grova spänningar samt tryck i käkarna.

  Svara

   rörelseövningar

   Svara

    Tack för tipset, gör övningar då och då. Kunde inte i början då det slutade med att jag låg och bölade av smärta efteråt 🙄

    Svara

   Jag har problem med käken på höger sida och gör jag inte käkövningar 3 ggr/dag får jag huvudvärk i halva huvudet, ögat och käken på den sidan.
   Jag öppnar munnen och stänger den i underbett så underkäken kommer utanför överkäken, 3 minuter 3 ggr/dag. Det gör jättestor skillnad, slarvar jag får jag ont direkt.

   Det skadar inte att försöka.

   Svara

    Tack för tipset och att du förtydligar exakt hur man går tillväga! 🥰

    Svara

  Finns det ingen sökfunktion på bloggbevakning? Är på mobilen och hittar ingen? Eller är jag blind?

  Svara

   Söka efter vad?

   Svara

   Din webbläsare har väl en sökfunktion? Eller vad ska du söka efter?

   Svara

  Idag är det min dag för det är min födelsedag🎉. Är dock så besviken på min man som inte har gjort någonting alls (mer än säga Grattis) för att min dag skulle få vara speciell! Kräver inte tokmycket men hade blivit så glad för något som visar att jag är viktig, det hade lätt räckt med att han hade åkt o köpt fika! Funderar på att gå o läggs mig o glömma den här dagen!

  Svara

   Så tråkigt när ens partner gör en besviken för att den är oengagerad och struntar i att visa uppskattning. :((( Nästa år borde du planera något fint med vänner på egen hand så att du ändå ser till att få en bra dag om han inte ens kan anstränga sig och fixa lite fika till dig. Grattis på födelsedagen i alla fall 🥳

   Svara

   Dags för skilsmässa

   Svara

   Du har all rätt att bli sur! Gör likadant på hans födelsedag nästa gång.

   Grattis!

   Svara

   Grattis på födelsedagen! ❤️❤️

   Svara

   Jag tycker inte du ska göra likadant mot honom! Jag och min pojkvän fyller år ganska nära varandra. Han gjorde knappt något när jag fyllde år, så när han fyllde år gjorde jag världens frukost på sängen, gjorde fint kort, hade fint inslagna paket osv osv. Då fick han lite dåligt samvete och sa typ ”oj såhär fint gjorde ju inte jag för dig…” och nu har jag satt standarden här hemma för födelsedagsfirande 🙂

   Svara

    När han blev lite skamsen, hoppas du inte svarade ”Äsch, det spelar väl ingen roll!”, då finns risk att han tror att ”hon firar mig för att hon tycker om att fira och dona” och att det är helt ok för honom att strunta i dig nästa år också…
    Mvh Been there done that

    Svara

   Har du pratat med honom hur du vill bli firad?

   Svara

    Att bli firad överhuvudtaget är väl knappast nått man ska behöva informera sin partner om? Rimligtvis borde han väl fatta det?

    Svara

   Det är därför jag är 26 år och fortfarande hypar min födelsedag en månad i förväg.

   Svara

    Känns så barnsligt att behöva göra det dock

    Svara

     Äh

     Svara

   Usch vad tråkigt. STORT grattis på födelsedagen iallafall! ❤

   Svara

   Grattis till dig! 🎈🎈🎈🎉🎉

   Tyvärr vet jag den besvikelsen allt för bra. Att det ska va så svårt att kanske skriva ett handskrivet grattis-kort och som du sa köpa fika/blommor eller vad som helst, behöver inte kosta att vara omtänksam. Så tråkigt 🙁

   Svara

   Oj… Är detta något som är ovanligt för honom? Om inte så hade jag börjat ifrågasätta en hel del…

   Svara

   Åh vad tråkigt att han inte ansträngde sig något 🙁 Jag tycker faktiskt att du ska berätta att du blev besviken, särskilt om du brukar ge honom mer än ett grattis när han fyller år

   Svara

  Måste fråga om råd! Jag har alltid haft hög ämnesomsättning och ätit mycket. Alltid varit smal. Men nu sista månaderna har det blivit mycket värre. Äter 4-5 lagade mål mat om dagen men går ändå ner i vikt. Är 175 och har gått ner från 60 till 56 på 8 veckor. Blir helt skakig efter måltider och är så trött. Tänker hela tiden på mat för jag alltid måste äta. Någon som kan ge råd? 😔

  Svara

   Kolla upp på vårdcentralen!!

   Svara

    Har tid nästa vecka, men är en orolig själ så söker alla möjliga svar nu 😊

    Svara

     hyperthyreos?

     Svara

   Låter som något hormonellt så som hypothyreos.

   Svara

    Låter mer som hypertyreos med tanke på hög ämnesomsättning. Lätt att blanda ihop hypo och hyper 😊

    Svara

   Diabetes

   Svara

   Hej! Du har uu en ganska låg vikt för din längd så inte konstigt att du hela tiden tänker på mat, vad jobbigt för dig :/ Tills du får din tid hos vårdcentralen (HELT rätt! De borde kolla elektrolyter, TSH, T4 och glukos på dig <3 De är ofta superduktiga!) så försök småäta mellan måltiderna, tex en näve nötter och torkad frukt eller banan eller yoghurt med müsli osv. Se till att dina lagade måltider innehåller bra med fett/kalorier; äter du tex mycket "side salad" får du inte i dig lika mycket av själva maten vilket verkar vara det du behöver just nu. Se om du kan öka till 5-6 stora måltider. Och ät gärna precis innan läggdags, så du sover gott! Men du gör helt rätt som kollar upp det! Det jag skriver är ju inte lösningen på ditt problem, utan skall bara hålla dig flytande tills du får hjälp <3

   Svara

    Tack snälla för ditt fina och omtänksamma meddelande. Jag ska ta till mig dina råd 🥰 Känner att jag äter bra och varierat men kan kanske försöka öka upp kolhydraterna mer! Ska bli skönt att kolla upp!! ☺️

    Svara

  Tycker det är en djungel med kattfoder, är på jakt efter ett med bra innehåll (inte särskilt mycket spannmål, bra kötthalt osv) men det är svårt! Någon som har koll på bra märken? Royal Canin LÅTER bra men har tolkat det som att de innehåller ganska mycket spannmål osv.

  Svara

   Vi köper Pure Natural. Har fått för mig att det ska vara bra för kissarna 🙂

   Svara

   Mjau mjukmat är spannmålsfritt och har rekommenderats av de veterinärer jag har träffat.

   Svara

   Precis, Royal Canin är riktigt skit som lever på sitt varumärke. Fullproppat med spannmål och skit. Har tidigare kört Pure Natural men kör numera Canagan som är helt spannmålspriset. Vissa sorter av Pure Natural är spannmålsfria men inte alla. Kom ihåg att fasa in maten och inte byta av helt då magen kan knasa annars. Det absolut bästa är att ge blötmat eller färskfoder (katten får även i sig extra vätska då), men min katt är alldeles för kräsen och vägrar släppa sitt torrfoder så vi kör kombinerat här hemma.

   Svara

   Köp inte royal canin, det är spannmål och annat trams i.

   Torrfodret är Bozita, våtmaten är Whiskas.

   Svara

    Tack för era tips! Ska kolla in det.

    Svara

   Orijen köper vi till våran katt. Hög kötthalt med bra innehåll & spannmålsfritt. Har haft det flera år till vår innekatt som är väldigt kräsen men fullkomligt älskar detta torrfoder.

   Svara

   Royal Canin är det enda mina katter äter. Den ena tål typ inga andra foder och den andre vill inte ha något annat.

   Svara

   Bozita!! jag kör deras blötmat – hög kötthalt, och mina kräsna katter älskar det. Dessutom svenskt.
   Torrfoder köper jag från Lilys Kitchen!
   Alltid Spannmålsfri kattmat
   Mina älsklingar har fått världens finaste och lenaste päls sen jag verkligen satte mig in i kattmatsdjungeln och insåg att man absolut inte borde köpa de mest bekanta märkena .. whiskas, felix osv..

   läs innehållsförteckningarna så förstår du varför!
   Bozitas blötmat skulle jag nog själv kunna smaka på (om jag inte vore vegetarian).
   Lycka till!

   Svara

  En av många influenser som haft convid 19 konstaterad är Johanna Toftby. Detta gick hon ut med för snart tre veckor sedan. I varje inlägg på blogg och IG efter detta tar hon upp och tuggar om hur sjuk hon varit, att hon haft alla symptom plus lite till som går att få…..
  Räcker det inte att EN gång tala om att man haft convid 19?
  Nu har hon blivit EXPERT på denna sjukdom, är otrevlig, tyken, mm om någon har en annan åsikt än hon har.
  Var ute vid en badplats utanför Göteborg och där var det enl henne rent kaos. Skitigt, mycket folk som inte höll avstånd…… men vad gjorde hon själv där?????
  Fick igång en disskusion på sin blogg där hon och hennes följare skyllde allt på invandrare……
  ”Kom hela följen med hela sitt bohag”
  ”Äckliga vattenpipor”
  ”Var inga svenskar som grisade ner”
  Tycker Johanna skall stanna kvar hemma i Skövde……
  Rena

  Svara

   Avskyr fanskapet men om Näsets badplats har hon rätt.

   Svara

    Nu är du allt lite för hård mot Johanna tycker jag. Hon är verkligen en av de mest underskattade influencers vi har

    Svara

   Alla influensers som haft covid-19 eller tror att det haft det (utan test) blir experter på sjukdomen. Herregud dasha hade ju till och med info-video på youtube fast hon aldrig testades och sen köpte ett fil-test för antikroppar på heddacare. Allt hon sa hade hon hittat på själv 😂

   Svara

   Covid inte convid.

   Svara

    *~convid~*

    Svara

  Hur ofta har ni i fasta relationer sex?
  Säg ärligt nu?
  Jag och min man har 4 ggr/vecka ganska precis. Barn som är 6 månader. Innan hade vi mer sex. Kanske 6 ggr/vecka.

  Svara

   Max 1 gång i veckan och ibland kan det bli 1 gång varannan vecka. Vi har två barn i skolåldern.

   Svara

    Det är ju olika perioder också. Ibland har man mer och ibland har man mindre.

    Svara

   Är ju helt inviduellt. Ingen som läser det här borde oroa sig eller fundera över om de har för lite eller för mycket sex. Så länge en har en öppen dialog med sin parnter angående sitt eget sexliv så spelar det ingen roll hur ofta andra har sex.

   Svara

    Helt rätt!

    Svara

    Håller helt med! Har vänner som har sex varannan månad och är nöjda. Så länge båda är nöjda!
    Är mer nyfiken 🙈

    Svara

   Typ 1-2 ggr i veckan. Vi har en liten på 6 månader som försvårar umgänge 😂

   Svara

   Humble brag 😁

   Svara

    Haha va inte avis nu 😉 Är nyfiken på hur ofta andra har sex. Sen om du tycker jag har mycket tar jag väl som en komplimang då? 😂 Kan ju inte fråga andra utan att berätta själv?

    Svara

     Jodå det kan du😊 om du endast var nyfiken på hur andra har det dvs. Men så var ju inte riktigt fallet, därav anonyms kommentar.

     Svara

      Alltid någon som ska ta saker fel. Jag har ingen aning om hur många ggr andra har sex och kunde ju därför inte skryta redan innan folk svarat. Annan sak om jag kommenterar efter ”aha har du bara sex en gång om året, jag har 4 ggr i veckan”. Så är ju inte riktigt fallet. Skrev bara ärligt hur många ggr jag har det i veckan. Utan värdering. Det är ni som lägger värdering i det.
      Jag tycker det är otrevligt att fråga andra frågor utan att svara för sig själv först.
      Om du tycker jag har mycket och stör dig på det får du väl jobba på det?
      Om inte – good for you!

      Svara

       Men gud erkänn bara, det är okej att humble brag’a. Vi alla har gjort det, medvetet och omedvetet.

       Helt ärligt, om du undrar hur någon mår så berättar du inte själv hur du själv mår innan den du frågat hur är det själv, eller?

       Svara

        Men herregud. Nej det gjorde jag inte. Vet människor som har betydligt mer sex än vad jag har… tycker inte 4 ggr per vecka är anmärkningsvärt mycket? Okej om jag hade haft sex 10 ggr per vecka eller liknande och sagt det?

        Nu ställde ju inte jag en sån fråga.
        Tycker det är lite samma sak som att fråga vad någon tjänar. Man frågar inte det utan att berätta vad man själv tjänar. Då snokar man bara. Jag ville genuint veta hur ofta folk har sex. Visste inte att min frekvens skulle skapa sånt… agg..

        Svara

         Då är du nog bara lite off socialt.

         Svara

          Eller så är du bara lättstött och behöver ett ligg…

          Svara

           Classic!

           Ja du verkar själv vara otroligt originell. En som mår dåligt när det går bra för andra och försöker trycka ner istället för att glädjas åt andra 👍🏼

           Ha ha ha, spot on Linda! Brb min snubbe slank just ner under täcket.

           Haha najs! Hälsa 😆

           Herregud.

       Såklart du vet att 4 dagar i veckan är mycket 🤗

       Svara

        Helt ärligt! Det visste jag inte. Men NU vet jag med tanke på reaktionerna 👍🏼 trodde jag var ganska medel med 4 ggr/vecka.
        Beror ju kanske på vilka man frågar 🤷🏽‍♀️. Frågar man en 20 åring i ett nytt förhållande är nog 4 ggr/vecka ganska lite. Frågar man en nyförlöst är det kanske supermycket.
        Ber om ursäkt om min frekvens fått någon att må dåligt. Var aldrig min avsikt! Var enbart nyfiken och lägger ingen värdering i någon annans liv. Hoppas ni är nöjda där ute 👉🏼👌🏼

        Svara

         Då blir jag nyfiken. Hur kommer det sig att du ställde frågan från första början? 🙂

         Svara

          Som jag skrev, för att jag var nyfiken. Vill veta hur det är för andra. Får jag fråga varför du störde dig så mycket på min fråga? Kanske är det du borde fråga dig själv istället? Mår du bra?

          Svara

           Men du måste väl ha funderat på ditt eget sexliv invig med att finstämdes frågan? Tycker du själv att det är mycket eller lite? Hur skulle du vilja ha det?

           Oj, snacka om att dra stora växlar på mitt svar 😁

           Mitt sexliv har ju minskat sen jag fick barn vilket jag är nöjd med 🙂 Känns som mer kvalitet nu än kvantitet.

           Visst känns linda lite som Anna book? Men alla emojis och hur hon skriver.

   Jag och min man hade inte sex igen förän barnet var 1 år. Har vi mycket sex är det kanske 2 ggr i månaden? Ungen är 3.5.

   Svara

    Ungefär samma. Är ni nöjda med det?

    Svara

     Näää önskar jag fick ha sex med dig också Becky/anonym/evengeline

     Svara

   Om jag hade fått bestämma minst 3 ggr i veckan (+att man tar hand om sig själv 1-3ggr). Men är 1-6 ggr i månaden bara=(

   Svara

   I genomsnitt…3-4 ggr i veckan, kanske? Mindre under värmeböljor😂 avskyr sex på sommaren, orkar inte göra något.

   Svara

    Inte bara jag som ”humble bragar då”. Du har tydligen sviiiiinmycket mer sex än alla andra här och det får man inte ha! Man måste vara ”medel” och lagom. Tänk på det 😉

    Svara

     Har du tittat för långt ner i vinglaset ikväll eller vad sjutton är det frågan om här?

     Svara

      Du är ju bara här inne för att skriva elaka saker och trycka ner andra. Varför gör du så?
      Så nu är jag både socialt inkompetent och aspackad för att jag har mer sex än vad du har? My god…

      Svara

       Jag har inte hävdat att du är socialt inkompetent. Men ditt sätt att uttrycka dig och sättet du härjar här inne just nu tyder på att du druckit ett glas vin eller två för mycket.
       Du är ganska defensiv och har en hyfsad aggressiv framtoning ikväll. Hur mår du egentligen?

       Svara

        Du avslöjade just att du är både anonym och Evengeline. Du håller också på att skriva kommentarer som ”Linda”. Uppenbarligen stör du dig på min sexfrekvens vilket är tråkigt! Annars hade din reaktion inte blivit så kraftfull. Hoppas det blir bättre för dig.

        Svara

         Bytt namn nu eftersom du störde dig på Linda som du ser 😘 må bättre kram !!

         Svara

          Vad snackar du om? Du får kalla dig för precis vad du vill. Varför skulle jag störa mig på något sådant?

          Svara

         Det är det här jag menar med att du är defensiv och aggressiv. Jag kan omöjligt ha avslöjat något eftersom det inte finns något att avslöja. Jag är inte Evengeline och skriver inte kommentarer i något annat namn än anonym då jag är för lat att skriva in sånt.
         Jag stör mig inte på någonting. Jag fascineras av hur någon kan gå fullständigt bananas i ett sådant här kommentarsfält. Därför min fråga om hur du mår. För nu verkar du inte bara full, du verkar vara lite paranoid också.

         Svara

          Fast vad snackar du ens om?
          Jag har inte ens gått bananas. Känns som att du projicerar din skit på andra. Kan du min IP adress? Jag har enbart skrivit positiva och fina saker och om mitt sexliv vilket du stör dig på.
          Kommer inte svara dig mer nu. Du är ett uppenbart troll!
          Jo du gillar dina egna kommentarer 😂 dom är fan gillade redan innan dom postas

          Svara

           Du kommenterar definitivt inte som en sund person. Och det är inte enbart saker om ditt sexliv du skrivit om heller, så sluta ljug.

           Skulle grejen att jag gillar mina egna kommentarer ”avslöja” att jag kommenterar under flera olika nick?
           Som jag sa, jag använder det som ett sätt att hålla koll på mina kommentarer, jag är inte den enda som gör så.

           Men det är JAG som är paranoid? 😂
           Herregud… Du verkar inte frisk helt allvarligt.

         Då vet vi två saker om sig. Du har mycket sex och är paranoid. Grattis 🤗🤗🥳

         Svara

          Okej… Hoppas ni har kul som kommenterar som ”mig”. 🤦🏽‍♀️

          Svara

        Vore trevligt om du slutade gilla dina egna kommentarer också 😂

        Svara

         Det är inte bara jag som gillar kommentarerna för att ha ett enkelt sätt att hålla koll på dem och se om jag fått svar.
         Vad tänker du att en gilla betyder och varför stör du dig så mycket på det?

         Svara

          Förstår varför du aldrig får sex 😂👍🏼

          Svara

           Men vad fan är ditt jävla fuc*ing problem?!?
           Sluta bete dig som en ouppfostrad jävla snorunge, väx upp och inse att du skriver till människor som har känslor.

           Bara för att du sitter skyddad framför din datorskärm betyder inte det att det är okej att skriva alla tankar som passerar. Man måste ha filter i kommentarsfält också.
           Jag kan nästan garantera att om du behövde stå för dina kommentarer framför dina föräldrar, chefer, partner eller barn så skulle du inte göra det utan att skämmas.

           Kan BARA säga detsamma om dig Anonym och 57 andra namn. Dags att sova nu va och sluta ha en så aggressiv framtoning?

           OK
           God natt och hoppas att du sover gott!

           Verkligen! Anonym lugna dig ❤️ sov så sött sen! Du med H!

   Högst 1 gång på 2 veckor

   Svara

   Oj, bara 6 ggr/ veckan? Jag brukar åtminstone suga av min man 2 ggr per dag och ha sex sju dagar per vecka.

   Svara

    Innan vi fick barn ja. Inte nu. Nu är det 4 ggr per vecka ungefär.
    Märks att du är missnöjd med ditt sexliv. Ta tag i det istället för att störa dig på att andra har sex?

    Svara