Res inte utomlands i sommar // Kenzas läsare

Kenza har en omröstning på Instagram om huruvida det är dumt eller inte att resa utomlands i sommar, nu när vissa gränser har öppnat upp sig.
Skönt att se att hela 78 % verkar tänka längre än näsan räcker och tycker det är en bra idé att inte lämna Sverige.
Flunsorna måste ju ha tusentals oanvända bilder i bikinis mot turkost vatten från tidigare resor i skåpen. Varför inte bara slänga upp dem, så får följarna lite nytt content att avundas?
Jag hade behövt välja mellan Gustavsbergs centrum eller torget i Nybro så det är tur att jag inte är en influencer.

Har ni planerat några resor för sommaren?
Både utomlands men framför allt inom Sverige?
Har ni några guldkorn att bjuda på som finns i vårt avlånga land som alla kanske inte känner till?

Tack för tips!

308 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag ska till Gotland men vet egentligen inte om det är rimligt. Samtidigt verkar de ju behöva turismen…

  Svara

   Skämtar inte när jag säger att 80% av de jag känner ska till Gotland. Får en känsla av att det kommer bli något form av kaosutbrott där. Massvis av människor från landets alla hörn på en liten ö. Aj aj.

   Svara

    Jaa, kanske blir att vi stannar hemma om det känns olämpligt. Kommer dessutom säkert vara massa norrmän där, blir kanske kaos

    Svara

     Har varit på Gotland i två veckor till och ska stanna tre till. Har varit här varje år i 15 år och det är så lite folk just nu om man jämför. Respekt för hygien och avstånd.

     Dessutom har jag inte sett eller hört en enda norrman (än) 😁

     Svara

      Gotland diskvalificerades inom typ två veckor 😅

      Svara

     Norge har inte Gotland med på resbara orter!

     Svara

    Gotland och Bohuslän kommer bli hårt drabbade när alla stockholmare och göteborgare åker dit på semester. Blir ni sjuka eller skadade kommer ni inte få adekvat vård här, det finns ej ressurser att ta hand om så många extra människor mitt i en pandemi. Stanna hemma!!!!

    Svara

     Har sommarboende på Gotland. Har också varit bekräftad med Corona och haft antikroppar liksom hela familjen. Enligt läkarna har man en viss immunitet men man vet ej hur länge den varar. Kommer hålla oss borta från människor i stugan.

     Svara

     Och stockholmare som ofta hyllar sin egen skärgård, kan de inte hålla sig där istället…😒

     Svara

      Gräset är alltid grönare på andra sidan😄

      Svara

      Jag bor i Skärgården och det kryllar av stadsbor här 😏

      Svara

      Haha du gillar inte stockholmare va?

      Svara

       Har inget emot dem så länge de är trevliga.

       Svara

     Är stockholmare i isolering av skyddsskäl. Men tänker banne mig inte resa runt landet och skrämma andra att jag kan smitta. Och fattar inte hur jag tryggt ska våga välja hotellrum, krogar osv för att få en bra och säker resa.
     Nej, jag stannar hemma, bästa placet!

     Svara

    Går ju att försöka isolera sig. Inte bjuda ditt folk o åka runt i butiker som Elsa Billgren

    Svara

   Har en kompis på Gotland, berättade att dom inte är särskilt sugna på turister alls där. Dom är ganska oroade för vilka konsekvenser det för mig sig p g a Corona

   Svara

    Jag känner flera på Gotland och ja visst, de är oroade för att smittan ska öka, men de är om mer oroade vad som händer med företagen och jobben om de inte får in pengar från turismen

    Svara

   Så ekonomin är viktigare än liv och hälsa? Detta säger allt om det som är fel i vårt samhälle.

   Svara

    Ekonomin är ju viktigt för liv och hälsa

    Svara

     Inte i detta fall.

     Svara

      Jo?

      Svara

      Googla lite om folks hälsa i en lågkonjunktur.

      Svara

      Eh…. så du tror att stänga ner ett samhälle kommer rädda massa live. Tyvärr på lång sikt kommer det bli mycket problem. Arbetslöshet, depression, självmord… å dessutom kommer din pension få betala den växande statsskulden. Grattis!

      Svara

     Hälsa är också viktigt för ekonomin. I stort och smått.
     Förresten, vad dillar Kenza om? Det är väl bokstavligen talat tusen gånger större risk att göra semester i Sverige. Min 30-åriga i övrigt friska syrra var sjuk i Covid-19 i sju veckor och har antagligen nu en lunga som om hon rökt i flera år. Och hon hade definitivt fått bättre sjukvård i det land jag bor – hon fick ju ingen alls.

     Svara

      Ja rökning dödar så extremt många fler än covid. Kanske bättre att förbjuda rökning om man vill värna om folks liv. Å förbjuda alkohol, fetma, stillasittande livsstil. Då kommer vi spara massa liv

      Svara

   Vi hade resa till Gotland bokad..men vi har blåst av den! Det kändes inte ok!

   Svara

   Jag är på Gotland nu. Det är inte alls mycket turister och man är väldigt noga med avstånd och att följa restriktioner. Båten över gick också bra då de även där var noga med avstånd.

   Tänkte också ställa in resan men åkte ändå och det är jag glad över!

   Svara

  Vi har haft tidig semester och roadtrippat till Gränna och Västervik två olika helger. Sett fantastisk natur och besökt många intressanta platser såsom John Bauers bygder, Rökstenen och Öland. Det funkar ganska bra att undvika folksamlingar, vi har med oss en del egen mat och kör takeaway på restauranger. En fantastisk sommar hittills och så mycket mer givande än att ligga på en strand på Kreta även om jag kan sakna den semestern också.

  Svara

   Alltså, ni turister får gärna stanna borta från Öland också. Öland är fint om somrarna, men många som bor här vill inte att ni ska turista här i coronatider. Det är dessutom redan fullt på sjukhuset i Kalmar enligt min make som jobbar där.

   Svara

    Vi klev inte ur bilen så du kan börja andas igen. 😘

    Svara

     Eller hur haha. Andas! Men två meter ifrån folk

     Svara

     En kan ju behöva sjukvård även om en inte lämnar bilen. Bilolycka exempelvis. Stanna hemma om ni inte vill belasta sjukvården på annan ort.

     Svara

      Du behöver ju psykvård med dina ”en”. Det är fritt att resa inom landet, bara att tugga i sig.

      Svara

    Dom har rätt att stänga bron i sommar om de känner att läget kräver det. Man kan väl hoppas att de faktiskt gör det så vi slipper alla turister här i Kalmar län

    Svara

  Sambon skulle på marsch till Holland, den blev ju inställd, men flygbiljetterna får han inte tillbaks pengarna för… :/

  Svara

   Om han har rätt att få pengarna tillbaka, men flygbolaget vägrar betala ut, så vänd er till kronofogden. Det kostar bara några hundra att gå via dom, och de pengarna kan ni också begära att bli ersatt för av flygbolaget.

   Svara

    Det gäller väl bara inhemska bolag, typ SAS, eller? Blev lovad pengar fr norwegian i mars men har fortfarande inte sett skymten av dem…

    Svara

     Anmäl via era banker! Ofta har man kortförsäkring som täcker.
     Jag anmälde först till klm eftersom de ställde in min resa, inte fått några pengar men vände mig sen till min bank och då fick jag tillbaka pengarna.

     Svara

    Det var tyvärr non refundable biljetter :/

    Svara

     Det gäller ifall han själv hade velat avboka, inte om flygbolaget gör det. Han kan få pengar tillbaka om han tar det via banken 👌🏼

     Svara

      Fast flygbolaget har väl inte avbokat? Det är väl bara han själv som tycker att det är meningslöst att åka eftersom anledningen till resan inte finns kvar, det är ju aldrig ett giltigt skäl till återbetalning om man har vanliga biljetter.

      Svara

       Precis, han avbokade själv. Han hade tänkt åka ändå och turista, men tyckte inte det var värt det.

       Svara

  Hyrt en öde stuga på landet. Vi åker bil dit, tar med oss mat hemifrån och kommer sitta där och läsa böcker samt gå i skogen med hunden. Så covid-säkert alltså. Hade vi inte lyckats få den hade jag stannat hemma.

  Alla som åker utomlands nu är helt körda i skallen enligt mig. Egoistiska idioter. 🙂

  Svara

   +1 på alla som drar utomlands. Förstår inte hur man kan vara så korkad? Tror inte hösten här hemma kommer se speciellt trevlig ut pandemimässigt.

   Svara

    Det ser ju bättre ut på de flesta ställen i Europa.
    Ca 150-200 nya smittade i Italien dagligen, med en befolkning på 60 miljoner (och de tar riktigt många prover).
    Sverige 1000-1300 smittade dagligen med en befolkning på 10 miljoner.
    Så Europa vill inte ha dit oss.

    Svara

     Ja, men eller hur? Till och med UK står bättre i kurs för att få resa inom EU än Sverige.

     Svara

    Haha så seglar familjen Eklund in från smitthärden LA rakt in på Gotland som inga konstigheter alls …

    Svara

     Fast de har ju haft Corona redan ju

     Svara

      Det är kanske i Sverige vi kommer få upptäcka hur det står till med immuniteten…

      Svara

   Eh…egoistiska? Hur? Riskbenägna ja, för risken att fastna utomlands. Men det är ju inte större risk att bli smittad utomlands om det är det du menar med egoism.

   Svara

    Är du på riktigt? Det är just därför de är egoistiska – de reser från ett område där stor smittspridning fortfarande pågår till ett ställa som fått kontroll på sin smittspridning, och riskerar därmed att ta med sig smitta till dessa platser.

    Svara

   Många länder i EU har inte i närheten av så många dagliga fall som Sverige. Med vår statistik så är det säkrare att lämna Sverige än att stanna.

   Svara

    Men Ägg-Bert 🙈 Tänk ett varv till…

    Svara

    Men 😂😂😂 tänk på de andra länderna 😂

    Svara

   Tjena – en egoistisk idiot här! 🙂 Vi drar till utlandet, men hoppas att du får det bra här i Sverige medan jag lever loppan i ett säkrare land!

   Flyr hellre landet med noll seriösa tilltag för att hindra smittspridningen, än att stanna inne hela sommaren och hoppas på att Regeringen vakna skall. Är oerhört trött på Sveriges hantering och på att ingen vågar ta något ansvar. Tegnell misslyckades med sin strategi om folkimmunitet, när ska de erkänna det? Dessutom – människor i vårt närområde, bl.a. I de lokala affärerna eller på stränder/parker här i Malmö har noll förståelse för hur man håller avstånd eller spritar sig. Åtminstone verkar människor i det landet jag åker till vara mer strikta med sådant.

   😄 Peace out!

   Svara

    Fast det hade varit schysst av dig att låta bli, det fattar du va? Sen kan du vara hur nöjd du vill och arg på regeringen. Du kanske exporterar Corona och därmed Tegnells idioti.

    Svara

  Jag tycker det är så svårt detta, att saker är tillåtna men vi ska inte göra det men om vi gör det ska vi skämmas för att göra det.

  Om det är ok att resa nu så måste det väl vara ok att resa? Om det inte är ok att resa, då ska det rekommenderas att inte resa.

  Svara

   Förstår vad du menar, samtidigt som allt som är tillåtet inte alltid är ansvarsfullt

   Svara

   Tror inga länder vill ha svenska turister nu just, lika lite som amerikanska turister, brasilianska turister mm.

   Svara

    Fast att ingen avråder en från att bete sig på ett visst sätt betyder ju inte att det är riskfritt att göra det.

    Jag har exempelvis inte sett en enda person slicka på lyktstolpar TROTS att folkhälsomyndigheten inte har gått ut med en avrådan från att slicka på lyktstolpar!

    Med det sagt så tänker jag inte resa utomlands under 2020 utan hålla mig i Sverige och se så mycket som möjligt av min fina hemstad 😊

    Svara

     Exakt, det ska inte behövas en lista på saker vi inte får göra, när var och en väger samman den informationen som finns och gör en egen bedömning 😊 dock tror jag aldrig att jag har varit så ressugen som i år när vi inte har möjlighet!

     Svara

     Då har du inte sett min son. Han slickar på det mesta.

     Svara

      Jag ska genast höra av mig till Tegnell och be honom avråda folk från att slicka på stolpar på allmänna platser.

      (Din kommentar fick mig att skratta, tack 🙂)

      Svara

     Det är väl det sunda förnuftet som ska plockas fram och det lär ju svenskarna ha har jag hört😀

     Svara

      Det är uppenbart att sunt förnuft inte delades ut på alla BB:n dock😕

      Svara

   Hur kan det vara svårt… Var och en har ett ansvar.

   Svara

   Starka rekommendationer – vad säger det dig😉

   Svara

   Fast de lättar inte på restriktioner nu för att det är ”säkert” att resa både in- och utrikes. De lättar för att ekonomin är åt helskotta för dålig överallt.

   Svara

    Undrar varför ekonomin är så mycket dåligare i Sverige än fast man inte stängde ner?

    Svara

     SÄMRE

     Svara

     Vet inte om du märkte hur alla andra länder stängde ner? Tror du det kanske påverkar Sveriges ekonomi? Och att folk i hög utsträckning har följt rekommendationerna.

     Svara

     Bla. för att folk vet att det fortfarande är livsfarligt i Sverige medan miljonstaden jag bor i bara har 15 människor kvar på sjukhus (sjuka i Corona) sammanlagt.

     Svara

  Vi har aldrig råd att åka på några lång-semestrar så det är ganska befriande att ha ”en god anledning” att inte göra det i år! Annars brukar vi känna oss så misslyckade när alla andra åker till Grekland eller ”åtminstone” Gotland/Öland/västkusten, medan vi bara åker ett par timmar till någon pissig camping liksom. I år tänkte vi åka till något hotell och bara käka god hotellfrukost och testa nya badplatser på vägen!

  Svara

   Vill bara inflika och säga att camping låter så mycket mysigare än en sketen charterort i Grekland. Men hör vad du säger 💕

   Svara

    Verkligen inte. 😂

    Svara

   Dyrare att semestra i Sverige ju!

   Svara

    Ja jo, men vi lägger 2-3000 på hela semestern inkl mat och nöjen, tror inte att det går att få en utlandsresa för det priset. Tar oss knappt till Arlanda för det priset 😅

    Svara

   Också risken att bli fast i Spanien/Grekland/Italien om det blir stor smittspridning med alla turister och landet sätts i lockdown igen. I ett hotellrum på obestämd tid. So fun!

   Svara

  Vackra östersund! 💝

  Svara

  Det blir en lite roadtrip till sydöst. Vare sig jag eller frun har sett så mycket av kusten/landet mellan Kalmar och Lund.
  Blir några nätter i Kristianstad med dagsturer åt olika håll.

  Svara

   Var bor ni i Kristianstad?

   Svara

    Troligen Stadshotellet

    Svara

  Ni i Sverige ska inte åka utomlands, ingen vill ha er nu just. Snälla stanna hemma i år.

  Svara

   Exakt, svenskar är persona non grata nu tack vare Tengils sanslösa oduglighet. 5300 döda, bra jobbat!

   Svara

    Fast många länder har ju tydligen inte räknat med de som dött på äldreboende i sin statistik. Hade inte vi heller gjort det hade ju vår statistik med sett ”bra” ut

    Svara

     Sverige, bortförklaringarnad land 🙄

     Svara

      Du tycker inte det är relevant?

      Svara

       Det är ju inte så att 99% smittade/döda i Sverige är folk på äldreboenden. Statistiken hade ändå varit dålig.

       Svara

        13.02 Jag tycker du ska ta och titta på den statistiken innan du är kaxig.

        Svara

        Nej men ca 85-90% av de som dött är folk över 70…

        Svara

         Och?

         Svara

         Ja, 90% av de som avlidit med dödsorsak Covid-19 fram till 1 juli var 70 år eller äldre.
         86% av männen och 94% av kvinnorna.

         Svara

         Bara för att man är över 70 år är man inte på något ålderdomshem? Tycker ditt argument föll lite platt där.

         Svara

        Av de som avlidit med dödsorsak Covid-19 fram till 1 juli hade 47% särskilt boende (vård- och omsorgsboende mm) och 26% hemtjänst. Resterande 27% hade ingen noterad socialtjänstinsats/boendeform.
        I den äldsta kategorin 85+ hade 87% särskilt boende eller hemtjänst.

        Svara

         Ålder, vårdhem, eller annat spelar väl ingen roll. Deras liv räknas också. Dödssiffran är ändå densamma. Blir så ledsen när man förminskar människoliv. Som att det inte spelar någon roll att de dog för de var ändå gamla eller sjuka. Vidrigt!!

         Svara

        Både Norge och Finland räknar med döda på ålderdomshem så du kan sluta slicka regeringens röv.

        Svara

     Nej det stämmer inte riktigt! Mer än 2000 döda om man räknar bort de på äldreboenden. Det är fler än Norge, Danmark och Finland tillsammans. För övrigt räknar de nordiska länderna likadant.
     Tipsar om Höga kusten som är fantastisk.

     Svara

      Hahaha ja orkar inte. Gud vad duktiga ni är på bortförklaringar! Helt sjukt..

      Svara

     Italien räknar de som dör på äldreboende i Covid. De har betydligt färre nya fall smittade än Sverige, alltså är det mycket farligare att åka på semester i Sverige.

     Svara

      Italien räknar inte dom som dött på demens/äldreboende!! Läkare där sa att minst 10 000 personer avlidit där utan räknas med i covid-19!!!!!

      Svara

    Sluta lägg ansvaret över döda på Tegnell. Det där är bara vidrigt!

    Svara

     Verkligen vidrigt! Som att Tegnell suttit själv och dikterat över FHM och hur Sverige ska agera. Medan svenskarna inte ens kunnat hålla sig till de blygsamma riktlinjer vi fått (överfulla uteserveringar sedan i mars osv).

     Svara

      Ja man kan ju undra vilken effekt strängare riktlinjer hade haft egentligen. Informationen om Sveriges respektive andra länders strategier har ju funnits tillgänglig, så alla har ju haft möjlighet att iaktta större försiktighet på eget initiativ.

      Svara

    Är ju inte Tegnellsom fattar besluten, han och resten av FHM ger råd men själva besluten fattas av politikerna.

    Svara

    Per capita är det inte särskilt många så chilla med hatpropagandan.

    Svara

     Det är fruktansvärt många. Sverige ligger på sjätte plats i världen när det gäller döda per capita. Det du kallar hatpropaganda är fakta.
     Källa, Johns Hopkins University via Business Insider

     Svara

      Fast vi är ju också det enda landet i världen med möjlighet att samköra register så som vi gör. Våra döda är alla som testat positivt för corona och sedan dött. Oavsett dödsorsak och oavsett var du dött.
      Vissa länder räknar bara de som dött på sjukhus. Då skulle vi ha långt mkt färre. Andra räknar de med covid-19 som dödsorsak. Osv osv.

      Svara

       Det är vi verkligen inte.

       Svara

       Men skojar du? Du tror inte de övriga nordiska länderna har lika välfungerande system med att samköra register?
       Sverige har 531 döda på en miljon människor och motsvarande siffra i de övriga nordiska länderna ligger som lägst på 28 (Island) och högst 105 (Danmark). Rätt stor skillnad skulle jag vilja påstå.

       Svara

        Nej faktiskt inte.

        Svara

      Sorry! Hade inte uppdaterat sidan innan jag postade så jag såg inte att du redan sagt samma sak.

      Svara

      Tycker att det blir lite orättvist att jämföra länders statistik just nu, med tanke på att alla verkar räkna olika. Någon räknar bara de som dött på sjukhus, någon räknar inte med äldrevården och någon räknar med alla som dött med covid-19 (oavsett dödsorsak). Säger inte att Sverige gjort rätt, bara att det är svårt att avgöra innan man har samma statistik

      Svara

       Så stor skillnad på hur man räknar är det inte samt Sverige har inte heller redovisat alla dödsfall från åldervården. Man misstänker att så mycket som 1000 personer till borde räkans in i statistiken.

       Sverige är INTE bättre än andra på att redovisa.

       Svara

        Skrev inte att Sverige är bättre. Bara att alla länder inte räknar likadant och att det då är svårt att jämföra?

        Svara

         Ok. Men jag tänker att det inte är så svårt när det kommer till att jämföra med EU och ännu mindre när vi pratar om norden. Det är mer eller mindre samma.

         Sorry om jag var otydlig.

         Svara

     Nej det är bara fler än än antalet invånare flera samhällen i Sverige…. Det är alltså lika många som om en eller ett par tätorter skulle bli helt avfolkade. Delsbo har 2500 invånare Djurön 5200 Edsbruk 4700 invånare Fjällbacka 4700 invånare Herrljunga 4200 invånare.

     Sverige ligger dessutom nästan överst på listan över hela världen med flest döda per capita.

     Sluta och bagatellisera.

     Svara

      För en gångsskull håller jag med dig! Att folk inte kan läsa fakta.

      Svara

       Precis. Men vissa är så indoktrinerade att de vägrar inse att Sverige kan göra fel. Det är så uppenbart hur obildade folk är att de inte ens kan tänka kritiskt utan slår ifrån sig ren fakta med näbbar och klor för att skydda sin bild av ”det perfekta Sverige”. De vägrar inse att Sverige gjort bort sig i helt, allt från tegnells väldigt oprofessionella tidiga uttalanden till själva strategin och dess funktion.

       Och till er som undrar varför Tegnell får så mycket skit är det uppenbart. Folkhälsomyndighetens uppgift är att skydda samhället från smitta. Eftersom Tegnell varit den som synts mest i media och gjort förminskande uttalanden som exempel ”det kommer inte hit” har han med sitt sätt satt standarden för hela fhm. Det verkar inte ha varit högre i tak än så på den myndigheten med tanke på utfallet. Sverige har agerat som ett fattigt, outvecklat land, men miljarderna finns. Är så glad att jag flyttar snart så jag slipper ge bort hälften av mina hårt förvärvade pengar till en stat som låter folk dö.

       Svara

        Alltså just hans uttalanden om andra länder borde fått honom kickad. Carl Bildt röt till rejält och sade ifrån om att Tegnell ska sluta att recensera andra länder och tyckte att regeringen i den frågan borde belägg honom med en munkavel.

        ”I en intervju för tidningen Svenska Dagbladet (bakom betalmur) säger Bildt att han har retat sig på Tegnells sätt att kritisera andra länders hårda åtgärder för att dämpa spridningen av coronaviruset.

        Bildt anser att Tegnell har satt sig på alltför höga hästar i förhållande till omvärlden, och att han borde få en allvarlig tillsägelse att sluta kritisera andra länders agerande.

        Det var särskilt en intervju som Anders Tegnell gav till SvD där han konstaterade att många regeringar har tagit i för hårt med restriktionerna. Tegnell hänvisade till USA och Tyskland där restriktionerna lett till protester.

        – Det här är inte en hållbar strategi, sade Tegnell till tidningen. Man kan inte stänga in folk hur länge som helst.

        Det fick Bildt att ilskna till och i en tweet i början av maj skrev Bildt så här: Regeringen borde nog med viss skärpa säga åt Tegnell att upphöra med att recensera och kritisera andra länder.”

        Svara

    Tror du Tegnell jobbar ensam? Tror du att de vanligtvis jobbar med annat? Tips: ledtråd i titeln. Tror du inte länders epidemiologer diskuterar med varandra? Samarbetar även att under lugnare tider? Tycker du att även Sverige borde införa ministerstyre och låta politiker (många som aldrig haft ett vanligt jobb) och inte experter avgöra vad ska ska göras under en pandemi/epidemi. Med mera, med mera.

    Svara

     Det pinsamma är ju att länder med ministrar lyckats bättre än Sverige med alla sina ”experter”. Det om något är sjukt. Sveriges experter menade ju att denna smitta inte ens kommer att komma till Sverige trots att den redan fanns i Tyskland och Frankrike, men oj så osannolikt om det skulle spridas till Sverige. Pinsamt att såpass smarta ”experter” inte ens kan sätta ihop 1+1 och använda lite gammal, hederlig logik.

     Svara

      Det får inte att säga ännu vilka som lyckats bäst!! Detta.är inte över än och väldigt mycket talar för att andra länder kommer att få en andravåg som är väldigt mycket svårare än vår kommer bli.

      Svara

      De har lyckats bättre för att de har haft lock downs instället för Sveriges linje (för att inte döda ekonomin som alla skriker om nu). Hade människor självisolering sig enligt rekommendationerna så hade det sett annorlunda ut. Detta är befolkningens fel. Inte FHM eller Tegnell personligen.

      Svara

    Tengil 😂😂😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈🙏🙏🙏!!!

    Svara

    Det där beror på nyliberala nedskärningar på äldrevården som pågått i 20 år. Anledningen till att så många dött är att äldrevården redan var i kris när Covid kom. Tegnell är inte orsaken.

    Svara

    Intressant att samma folk som är så jävla arga på Tegnell (utan att fatta någonting), är de som ska ut och resa och helt har struntar i ”tegnells” instruktioner och därmed de som är orsaken till att vi har det dödsantalet vi har. Trodde högre om befolkningen innan pandemin.

    Svara

    Nu är ju Tegnell inte ensam härskare i detta. Han har en chef och jobbar i en arbetsgrupp där han råkade bli talesperson i media. Så kanske kan lugna oss med att bara kasta just honom under bussen.

    Svara

   Mest rimligt att ALLA stannar hemma just nu. Varesig man bor i Sverige eller resten av världen. Räcker med en smittad så är det i rullning igen, tyvärr…

   Förstår inte hur jävla svårt det kan vara att hålla sig hemma en sommar. 🙄

   Svara

    Känner flera som åkt till sina ”hemländer” redan. Tycker det är så sjukt att folk inte har mer vett i skallen än så.

    Svara

     Jag har mer förståelse för att man åker till hemländer. Min partners familj bor i en annan världsdel och de har haft nära släktingar som varit sjuka och även dödsfall. De har inte rest hem, och kommer inte resa hem förrän det har lugnat ner sig. Men jag kan förstå att andra gör det. Men de tar enorma risker. Deras försäkringar täcker inte och UD har sagt att de inte kommer hjälpa hemvändare. Men jag klandrar dem lindra än de som drar till semesterorterna.

     För oss blir det att uppleva vårt landskap mer. Vandringsleder, bad på klippor och sommarstugan (samma landsting) så belastar inte sjukvården om olyckan är framme.

     Att ge sig ut på längre resor nu och dessutom utomlands är oansvarigt och obegripligt.

     Svara

  Men gud, hur svårt är det för henne att stanna hemma EN sommar (visst vem vet att det är över 2021 men om man utgår från det). Herregud tjejen har ju till och med köpt ett landställe??

  Svara

   Har hon skrivit att hon ska resa? Eller är det bara ditt antagande

   Svara

    Hon överväger det? Hon skriver både plus och minus angående. Sen som någon skrev under känns det rätt solklart att hon gjorde en egen liten marknadsundersökning för att se hur folk hade tagit det om hon skulle göra valet att åka.

    I övrigt tycker jag Kenza kan stanna i Sverige vare sig corona eller inte. Hennes resande är så ofantligt överdrivet.

    Svara

     +1000

     Svara

     Om hennes nästa bild från story var med i det här inlägget så hade det framgått tydligt att Kenza redan har avbokat hennes tänkta resa och inte ska iväg någonstans. Hon konstaterade att dom allra flesta tänkte som henne.

     Svara

  Ska försöka ta mig till USA men som det ser ut som nu kommer jag vänta till slutet av sommaren. Inte jättemycket nöjesresa, ska dit och göra mig av med bil och få resten av mina grejor till Sverige. Skulle bara vara en månad i Sverige men det sket sig med corona.

  Svara

   Samma här

   Svara

  Jag upplevde denna omröstning mest som en check för Kenzas del för att se om hon skulle få mycket skit eller ej om dom åker utomlands. Och nu framgick det ju tydligt att ja, folk skulle vara väldigt kritiska om dom gör det så då kommer dom stanna hemma. Hade resultatet visat tvärtom är jag övertygad om att dom hade rest någonstans. En marknadsundersökning helt enkelt.

  Svara

   Men ellerhur! Precis min tanke

   Svara

   Ja och det är väl jättebra? Vet man hur man ska tänka kring olika funderingar så tar man reda på det, vilket hon gjorde 😄 det var väl ett jättebra sätt dessutom, att alla hennes följare fick en inblick i resultatet och därmed också tänker till angående resor.

   Svara

   EXAKT det jag precis tänkte skriva!

   Svara

   Ja, eller så åker hon i smyg.

   Svara

   Det och en anledning att visa upp sig för 6264618263738289900000:e gången poserande i bikini.

   Svara

    Hon har ändå inget att visa upp. Skelett och ben.

    Svara

     Oj, folk kan verkligen hitta fel i vilket utseende som helst.

     Svara

     Men vafan???

     Svara

   Exakt min tanke också. Hon vill checka läget för sig själv och inget annat! Så att hon sen kan fortsätta sin ”oskyldiga” och ”respektfulla” aura.

   Svara

   Haha men alltså blir orimligt irriterad av den här kommentaren. Hennes nästa bild i hennes instastorie framgick det att hon och familjen redan avbokat deras tänkta resa i juli sen tidigare och hon konstaterade att dom allra flesta tänkte som henne.
   Det vad alltså ingen ”undersökning” som du försöker få det till, hon hade redan avbokat resan sen länge.

   Svara

  I år stoppar Corona vår jordenruntresa… tidigare år har det varit ekonomin.

  Svara

   Spara pengar i år så kan ni resa 2 gånger jorden runt 2022

   Svara

   Taget direkt från en meme.

   Svara

  Tror hon gor den kollen med sina foljare for att kanske se hur manga av dom skulle ga i taket om hon nu reste utomlands.

  Svara

  I sommar stannar vi hemma men i februari drar vi till Mexico på smekmånad.

  Svara

  Jag bor i UK och har bokat biljetter till Sverige i slutet av juli. Skäms inte och känner mig säker då jag har antikroppar. Har suttit i lockdown som har varit otroligt psykiskt påfrestande, och har inte sett min familj sen i julas så känner att jag måste komma iväg

  Svara

   De finns bara någon månad.

   Svara

    Det vet inte experterna så det vet inte du heller.

    Svara

   Samma här, jag hoppas att åka till Sverige i början av Augusti beroende på karantänskrav när jag kommer tillbaka till UK igen. Hur tänker du på den fronten?

   Svara

    Hoppas du kan komma iväg! BA har ombokningsbara biljetter utan extra kostnad som var riktigt billiga (från London) så boka nu om du kan. Regeringen släpper en lista på länder man kan besöka utan karantän när man kommer tillbaka senare idag eller imorgon. Jag har fördelen att ha trädgård och möjlighet att beställa hem mat så två veckors karantän kan jag klara av om jag måste. Eventuellt att jag stannar i Sverige tills karantänskravet är borta.

    Svara

     Bor i London och tror tyvärr inte karantänkravet kommer släppa för resande från Sverige i Juli. Hoppas såklart men de predictions jag läst tyder på annat då Sverige har för dåliga siffror.

     Personligen känns allt så hopplöst just nu. Inte bara resandet utan allting. Fram till nu har jag klarat mig rätt bra men senaste tiden har jag bara kännt mig konstant orkeslös och gråtfärdig.

     Svara

   Jag bor också i UK. Lockdown har verkligen varit en mental utmaning. ☹️ Dock glad över att jag har en trädgård och att vädret har varit vackert. Lider med de som suttit inlåsta i sina lägenheter i storstäderna sedan mars. Längtar också efter min familj hemma i Sverige!

   Svara

    Bor i London och har i princip varit helt själv sen i början på mars. Säga hej till kassörskan på Waitrose har varit min social kontakt. Nu är det ju lite bättre, man kan gå i butiker men ska flyga till mina föräldrar som bor i ett lågrisk-land nästa vecka, för det börjar bli outhärdligt att bara sitt här helt själv i ett rum. Har inte bokat någon hemresa än, får se hur det blir med det men jag är rätt säker på att landet kommer finnas med på icke-karantänlistan, så borde vara lugnt.

    Svara

   Måns Zelmerlöw med familjen har varit i Sverige några veckor och nu åkt hem till England igen. Antar att de får sitta i karantän i två veckor

   Svara

  Vi har ett hus på Mallorca som nu stått tomt sen i november. Grannarna har varit jättesnälla och gjort det mest akuta, men vi åker ner nästa vecka och stannar i tre veckor. Både semester och fixa det som måste fixas i huset. I vanliga fall bor mina föräldrar där halva året, men bättre att vi yngre med lägre risk åker nu. Följer alla rekommendationer till 100%.

  Svara

   Vi har också ställe i Spanien som vi åker ner till.

   Blir rädd för den hårda tonen i kommentarsfält och på FB om folk som tycker att man är en idiot/äcklig/pantskalle om man reser, man använder kräkemojis osv. Lägg den ilskan på typ pedofiler och våldtäktsmän istället tack och sluta idiotförklara människor som följer rådande regler och rekommendationer.

   Ingen tvingar någon att resa, känner du dig inte bekväm så gör det inte. Spanien har öppnat upp, UD säger ok 🤷‍♀️. Vi kommer självklart följa regler och uppmaningar på vägen ner, på plats och på vägen hem.

   Svara

    Miljöförstörare.

    Svara

     Hundra på att du inte har råd eller tid att resa och förklär din avundsjuka till att du vurmar för miljön (vilket jag inte tror du gör) 🙂

     Svara

     Hahaha! Jävla tönt. Så nu ska man sluta resa för någon jävla miljö? Nä, ni borde tänkt på det för 15 år sen.

     Svara

    Fast de flesta kan hålla två tankar i huvudet samtidigt! Så det går jätte bra att tycka att folk som reser utomlands är oansvariga och samtidigt känna ilska mot pedofiler osv

    Svara

    För man kan inte tycka att personer som reser är dåliga samtidigt som man inte gillar pedofiler? 🤦🏼‍♀️
    Du är en del av spridningen av pandemin när du reser. Vare sig du vill det eller inte.

    Svara

     Vad jobbigt för er att känna såhär mot alla som reser. Jag gör inte det, och reser på när myndigheterna tillåter 👍🏼🙂.

     Svara

      Skulle du hoppa ner från ett tak om regeringen rekommenderade det också?

      Svara

       Rimlig liknelse, verkligen… 😂😂😂😂

       Svara

   Åh, har ni hus där borta? Vad roligt! Jag och min familj skulle vilja ha hus eller lägenhetskomplex i Spanien. Givetvis års planerande, har du möjligtvis ork och tid att berätta lite hur ni gick till väga, vad det kostade det ni köpte och lite sådär? 😀

   Svara

    Tänk om och köp i sverige i stället. spanjorerna är ganska trötta på att svenskar exploaterar deras städer och trissar upp bostadspriserna

    Svara

     Jag förstår inte att man vill vara i Spanien frivilligt. Ingenting funkar någonsin där.

     Svara

      Vädret gör att folk går med på mycket. Precis som god ekonomi gör att folk går med på att bo i Sverige. Tro fan att Sverige hade varit tomt om det vore lika fattigt som Italien t ex.

      Svara

       Italien är inte fattigt.

       Svara

    Kontakta en mäklarfirman där nere, finns många svenska. Dom kan hjälpa er att matcha era behov och önskemål mot marknaden. I Spanien är inte en mäklare låst till husen/lägenheterna utan i de flesta fall får typ alla tillgång till objektet. Vilket gör att man kan hitta en mäklare man gillar och jobba utifrån det 👍🏼

    Har inte alls upplevt att dom inte vill ha svenskar där (enorm negativitet är grejen i detta kommentarsfält tror jag nog bara). 🙂🙂🙂

    Svara

  En liten tripp inom Sverige – definitivt inte Gotland. Hur ska restaurangerna där kunna hålla på restriktionerna? Absolut inte utomlands heller. Även UD inte avråder till t ex Grekland har de sagt att de inte kan garantera hjälp för hemresor mm om det skulle bli katastrof i utlandet.Så stanna hemma gott folk – I Sverige.

  Svara

   Samma i Båstad, går inte att hålla på restriktioner eftersom det är så mycket folk på liten yta. Ser inte det mysiga i att komma hit nu 😅

   Svara

  Vi brukar alltid resa någon eller några ggr per år. Men nu finns det inte på kartan att vi skulle göra det även om vi kunde komma in i landet i fråga.

  Både jag och make tror vi haft Corona. Men vi vill inte riskera sprida smitta. Så vi stannar hemma.
  Vi bor visserligen väldigt vackert på landet nära havet. Så det är ju jättemysigt här sommartid.

  Eventuellt sticker vi ut och seglar lite.

  Svara

   Föreskriften om att man med sitt personliga ansvar inte bör gå på bröllop gäller fortfarande.

   Svara

    Hamnade fel. Skulle svara nedan.

    Svara

  Ska tyvärr till Gotland i sommar då två nära vänner insiterar på att ha sitt bröllop nu i år. Hoppas jag får corona och slipper åka.

  Svara

   Fan. Insisterar ska det ju stå.

   Svara

   NEJ du vill inte ha Corona… jag har varit sjuk i tre månader nu!

   Svara

    Och vi testade positivt (testade endast pga jobb i sjukvården) och hade bara lite hosta och rinnsnor. Det sätter sig så olika på olika människor och det är det som gör det här visuset så farligt.

    Svara

    Var med skämtsam ton, ska faktiskt testas idag då en i min omgivning har fått det.

    Svara

   Vad egoistiskt av dem att ha bröllop och tvinga dit gäster

   Svara

    Det är väl ingen som tvingar? Dom har bjudit men man har rätt att tacka nej. Om man är det minsta snorig så får man ju inte åka, så…

    Svara

   Tacka nej. Vem vill gå på bröllop i dessa tider. Kan dom inte ta det screw them

   Svara

   Jag hade tackat nej. Tycker folk är så respektlösa mot de som bor på Gotland.

   Svara

   Föreskriften om att man med sitt personliga ansvar inte bör gå på bröllop gäller fortfarande.

   Svara

   Du kan ju råka känna dig lite lätt förkyld när det är dags.

   Svara

   Men säg nej bara. Att önska sig sjukdom för att man inte vågar tacka nej är ju inte klokt!

   Svara

  För mig blir det nog att stanna hemma hela sommaren. Är just nu i karantän på grund av Corona. Kanske någon dagsutflykt någonstans när jag är 100 % frisk. Jag vill dock åka dit ingen annan åker I så fall

  Svara

  Vi har bara varit hemma. Gått långpromenader, haft picknick, åkt till en nationalpark i närheten för en heldag i naturen och slappat hemma med tv-spel, långkok och mys.

  Kenza har ju en fin lägenhet och en helt ny sommarstuga. Går ingen nöd på henne.

  Svara

  Packar husbilen full med proviant så vi klarar oss 10-12 dagar. Sen åker vi och lägger oss vid en sjö norröver. Privat mark dit ingen annan kommer.

  Svara

  Bor utomlands och jag väljer att inte åka hem till Sverige nu i sommar utan semestrar på annat håll. Är det nån som frivilligt skulle åka till Sverige just nu?! Och likså, inget annat land vill ta emot svenskar. Känns som coronans epicentrum just nu!

  Svara

   Vad bra att du semestrar på annat håll… där du är hoppas jag.

   Svara

    Stämmer, blir inrikessemester här ist:)

    Svara

   Bäst vore väl om alla stannade hemma och hjälpte till att begränsa smittan? Nä, till Sverige vill jag inte nu och inga svenskar kommer på besök denna sommar i alla fall. Det måste finnas annat att göra än att bara resa för att man ” behöver det” . Känns inte som om det är en mänsklig rättighet under en pågående pandemi.

   Svara

   Skåne är fullt av danskar, så jo, konstigt nog är det många frivilliga som åker hit på semester.

   Svara

  Jag stannar hemma men ser att många skyller på att man vill rädda ekonomin i de stackars länderna i syden… jojo, om man är så upptagen av andra människors ve och väl så är det väl bara att skicka de pengarna till stug/lägenhet/hotellet man tänkte bo på utan att personligen fysiskt resa? Nä det är svepskäl för att ursäkta sig själv och fortsätta vara egoistisk. Har man de tråkigt hemma kan man kanske förkovra sig med att semestra inom det egna länet, förvånansvärt många vet inte hur det ser ut i sitt eget land.

  Svara

   Ja, verkligen ursäkter… ”de BEHÖVER oss, vi gör det för dem som inte har det lika bra ställt. Make way for the rich tourists ❣️”

   Svara

    Monas Universum hahaha

    Svara

   Jag är helt med dig och tycker inte alls man ska resa men detta tjat om att ”semestra i sitt eget land”… alltså de flesta människor som reser förknippar dessa resor med värme (30+ tack, inte 21), hav, strand osv. Inte en stuga med massa mygg mitt i en skog med duggregn och 21 grader på dagen och iskallt svart vatten. Nej tack. Men! Jag håller i min längtan till nästa år i alla fall.

   Svara

   Finns inget jag vill se i det här sketna länet. Är så sjukt sugen på medelhavet och trevliga restauranger och turkost vatten och drinkar med paraplyer.

   Men ni behöver inte flama, jag tänker inte åka just nu. Hoppas dock man får resa i vinter.

   Svara

  Ser en mängd hänsynslösa turister i Västervik nu. Vad tänker ni med? Ni trängs på Maxi och tar fel utgång trots stora skyltar. Ni går i gäng i butiken trots uppmaningar om att inte göra just detta. Låt bli våra sommarstäder i år!! Stanna hemma!

  Svara

   Likadant på Öland. Det är kaos. Stanna hemma, turister!

   Svara

   Blir så fruktansvärt irriterad på folk som inte kan läsa skyltar, hålla koll på markeringar och inte stå rätt upp i röven på en i tex butiker. Hur svårt är det? Alltså på riktigt? Är det komplicerat att se två markörer på golvet där det står ”stå här” och liksom behöva räkna ut att man ska stå på markören och inte 10 cm bakom personen framför? Är pilar svåra för vuxna människor att begripa? Det verkar så ibland.

   Svara

    Men ellerhur, blir orimligt provocerad av detta!! På sonens skola satte dem upp stora lappar med en stor hand ”stopp”, var det inte absolut nödvändigt så skulle man inte gå in, ändå va så jävla många förälder tvungna att gå in för att hämta något/kolla om klassen slutat osv …

    Svara

    Jag brukar harkla mig eller hosta, först då flyttar folk på sig.🙄

    Svara

  Blir irriterad på alla som ska åka utomlands i år. Inte heller är det nödvändiga resor utan festresor. Helt oansvarigt.
  Men stockholmare lever i sina egna små bubblor. Totalt världsfrånvända. Jag måste flytta härifrån.

  Svara

   Fast det är väl inte bara de i Stockholm som reser utomlands?
   Många som flyger från Arlanda bor inte ens i Stockholm…

   Svara

   Stockholmare? Hur smart är du? Tror du att det bara är folk från Stockholm som reser utomlands?

   Svara

   Är du en sådan som sedan klagar på att ”stockholmare” har fördomar om småstadsbor?

   Svara

  På Folkhälsomyndighetens pressträff igår så visade en myndighet (glömt vilken) en undersökning om hur svenskarna tänkt göra i sommar. Det var en låg procent på att åka utomlands inom norden samt utom norden. Men de påpekade att Stockholm och något annat ställe hade tvärt om fördelat där många skulle utomlands.

  Svara

   Pinsamt.

   Svara

   ”Det var en låg procent på att åka utomlands inom norden”

   Det har att göra med att Norge, Danmark och Finland inte släpper in svenskar.

   Svara

    Så smart. Inte konstigt att de har några av världens lägsta dödstal. Otroligt bra jobbat.

    Svara

     Och på finlandssvenska tidningars kommentarsfält kommer kränkta svenskar och gråter att finländarna är aå dumma och elaka som mobbar svenskarna… Inte så att vi har nåt emot svenskarna, vi vill bara inte ha coronan hit när det i princip stannat av med smittade…

     Svara

      HAHAHAH sååååå typiskt oss svenskar. Huvudet på spiken, spot on!

      Vi gnäller fan över allt.

      Svara

  Jag blir hemma hela sommaren. Bor i bohuslän så känns ändå okej. Har havet, alla kuststäder, osv här ändå. Det enda som lockar är stockholm men det får bli nästa sommar bara!

  Svara

  Det var inte länge sedan ingen ville ha IN smittan i Sverige.

  Nu står alla (nästan) HELT oförstående till varför alla andra länder inte är så sugna på att få in Svenskar. 😂😂

  Åh Ironi Ironi

  Svara

   Pinsamt.

   Svara

  Är det verkligen så vanligt att ”alla” åker utomlands flera gånger om året? Känner mig både fattig och tråkig, haha.

  Svara

   Varför skulle du känna så om du inte är sugen på det?

   Svara

   För en influencer är det det!

   Svara

   Det är väl vanligt med en gång per år i alla fall.

   Svara

  Tycker det är sjukt att man får åka utomlands och resa nu medans Liseberg och Grönalund bla måste hålla stängt.

  Svara

   Såg att nån fotbollsskola va igång här i Skåne. Reklam för ”350 barn i åldern 4-12 år” 🙄 Känns ju…. Lyckat…

   Svara

   Känns som att det borde gå att lösa egentligen, att hålla nöjesparker öppna? Djurparker har väl öppet om jag inte minns helt galet🤔

   Svara

    Tror det är för att man köar och åker i saker som personalen inte hinner sprita och rengöra. Djurpark går man mest bara 🙂

    Svara

  Ska det vara så jävla svårt att bara vara hemma? Bortskämda svennar gör mig spyfärdig.

  Svara

   Varför så hysterisk?

   Svara

   Vad jobbigt för dig…

   Svara

  Längtar till grekiska övärlden!!! 🥰😍🥰😍🥰
  Men, Grekland finns kvar även nästa sommar, så det blir resa till Skåne i stället och vårt sommarhus.

  Svara

   Neeej kom inte hit, vi vill inte ha fler turister 😂

   Svara

    Ehh? Personen ska till sitt eget hus. Vad är det ens för kommentar.

    Svara

   Rätt mkt av Grekland kommer dock inte finnas kvar. Massor av hotell och andra verksamheter som konkar nu. Och fattigdomen kommer tillbaka. Det är hemskt att se.

   Svara

  Inte ens Bella ska resa utomlands nu i sommar!!! 😱

  Svara

   Aldrig säg aldrig😉

   Svara

   Nja, Bella hintade om en golfresa till Portugal tidigare men nu med den nya ”mitt livs kärlek” kanske det inte är aktuellt längre.

   Svara

  Ni som inte ska resa någonstans alls i sommar, inte ens i Sverige utan bara vara hemma på semestern. Hur kommer ni att stå ut? Hur laddar ni batterierna inför hösten utan miljöombyte?

  Svara

   Alla har inte det behovet. Jag ska bara vara. Spela tv-spel, vila och ta lite promenader.

   Svara

    Men med all respekt, får du inte spader att vara hemma så mycket?

    Svara

     Varför skulle alla få det för? Att det finns introverta personer är väl ingen nyhet? Jag ÄLSKAR att vara hemma. Ensam, med bara djuren, och göra vad jag känner för.

     Svara

     Man kan faktiskt hitta en plats där man känner att man hör hemma. Då blir det liksom inte så viktigt att hela tiden komma bort😀

     Svara

   Cykla, åk till badplatser, ta med picknick, ät p balkongen, baka, läs härliga böcker, fika vid ett bord i parken med en vän, gå promenader i skogen, låna/hyr en stuga, sitt på en brygga i solen, igg på en filt och titta upp på himlen, kvällsbada, hyr en kanot, ät glass o jordgubbar.
   Det finns hur mycket som helst att göra.

   Svara

   Sträckläsa
   Sitta onödigt länge på fik, låta frukosten övergå till en fika liksom
   Laga god mat
   Och så läsa ännu mer
   Bada om det går
   …Och läsa lite till

   Svara

    Jag är en sån person som inte behöver resa bort för att ha det bra, jag försöker skapa mitt hem och tillvaro så att jag har det bra jämt istället.

    Svara

   Undrar samma faktiskt, men många trivs hemma och mår bra i hemmiljö, så why not.

   Själv trivs jag inte hemma. Kommer få panik av att vara i min vidriga lilla stad i fyra veckor så jag kommer göra lite småturer (i Sverige). Det gör jag alltid visserligen, de kommer inte bli lika många i år, men de blir av.

   Svara

    Flytta därifrån då. Varför bo ett ställe du inte trivs på?

    Svara

     Oooooh en tanke som inte slagit mig🤦‍♀️ jag är i full gång att leta lägenhet såatte…😑

     Svara

      Ok varför så dryg?

      Svara

       För att 14.26 svar lät fett drygt.

       Svara

        Nä du, sluta projicera. Du har ansvar över ditt eget liv.

        Svara

         Projicerar inte ett skit. Upplevs det så så upplevs det så. Hur vanligt som helst i det här kommentarsfältet att folk läser på ett sätt som inte var menat att läsas på. Kan ju i så fall lika gärna säga att mitt svar inte var drygt.

         Svara

      Du behöver ju inte svara så spydigt.

      Svara

   Gud jag trivs så sjukt bra hemma! Särskilt på sommarne. Vi har stor altan, pool, gräsmatta och massor med uteleksaker till barnen. Och 500 meter till havet. Älskar att vara hemma, haha. Trivs aldrig lika bra borta 😂

   Svara

    Hade också älskat mitt hem om jag hade haft allt det där! 🤩

    Svara

   +1000

   Svara

   Jag har stränder, natur, ”turist” städer på nära håll så blir inga problem. Om man är så desperat att komma ifrån sin egen stad så bor man på fel ort. Jag skulle kunna leva resten av mitt liv här utan att åka längre än 5 mil och ändå få både miljöombyte och känna mig nöjd.
   Resa är kul, men inte livsviktigt.

   Svara

    👍

    Svara

    Vill jättegärna veta var du bor 😍 (noll ironiskt)

    Svara

   Jag måste vara en av dem få som tycker det är rätt skönt att bara få vara. Slippa flänga runt, slippa hitta på massa saker varje dag utan att det faktiskt är okej att bara vara hemma detta året.

   Svara

   Om man trivs hemma är det lätt och de finns massor av platser runt om som man kan föra små utflykter till är det den lugnaste och bästa semestern som finns. Om man inte trivs däremot så söker man sig ut och bort.

   Svara

   Aldrig ens tänkt tanken att miljöombyte behövs för att ladda batterierna. Kanske att man behöver se över sin vardag om det behövs (ej menat som pik).

   Svara

   Jobbar man mycket resten av året kan jag tycka det är jätteskönt att få vara hemma. Man har väl alltid små projekt som man inte hunnit med – städa garderober, bygga nåt, anlägga en ny rabatt, baka, sortera foton, lägga pussel.. (Förutom att man självklart gör en del dagsutflykter) Det är ju ett miljöombyte att inte behöva gå upp tidigt och åka till kontoret?
   Så det beror nog på hur mycket fritid man normalt sett har hemma kanske?

   Svara

   Mina batterier laddas när jag inte är på jobbet. Jag har haft semester i fyra veckor redan och han en vecka kvar. Vi har bara varit hemma i vår lilla lägenhet. Tagit sovmorgon och långpromenader, druckit drinkar mitt i veckan, spelat spel och legat på sofflocket en hel dag. Allt det där jag längtar efter när jag jobbar heltid.

   Svara

   Jag och min partner har köpt snabbcyklar begagnat på Blocket, så vi tänkte cykla en massa. Bra för miljön, kroppen och bonnbrännan!

   Svara

   Att ha semester hemma är då jag laddar upp batteriet. Jag har aldrig rest på utlandssemester på min sommarsemester för jag är alltid slutkörd och måste vila upp mig efter en sån resa. Blir så mycket intryck och nya saker att hjärnan inte får vila.

   Svara

   Jag älskar att resa men trivs lika bra hemma.😊

   Svara

   Glass och nån form av vattenplask till ungen varje dag, äta och dricka utomhus på olika sätt, långa matlagningskvällar med vänner – sitta ute sent i värmen känns alltid som semester. Och min lilla stadsträdgård och balkong kommer få jättemycket kärlek. Köpa en himla massa frukt. Och äta medelhavsmat. Älskar att jag kan äta så mycket vitlök nu utan att tänka på lukten. Köpa inredningsmagasin.
   Och spela spel och vara skitglad för att vi har roligare spel hemma än de som finns i hyrda sommarstugor. Köpa kaftan och gå runt i stan med hatt och bastväska. Spela tennis med familjen. Kanske åka och bada tidigt på morgonen. Läsa boken Slow travel och känna mig duktig. Dricka cappuccino med hemmagjorda cantuccini. Bjuda hem vänner – fast det sa jag redan.

   Svara

  Känns som om det bara är någon % som tänker på restriktioner fortfarande. Varit i mitt hemlandskap sen Februari. Får typ ångest av alla som kommer till västkusten. Och får nästan känslan av att vilja åka norr för att komma bort från alla människor. Men det går ju emot allt jag står för. Önskar faktiskt att restriktionerna var hårdare som innan.

  Svara

  Dalslands Riviera, Vita Sandar <3

  Svara

  Jag ska en sväng till Halmstad, åker dit varje sommar. Hade avbokat min resa först, då det bara var okej att åka 2h hemifrån. Har 3h till Halmstad så jag bokade på nytt när man fick åka fritt inom landet.

  Jag kommer dock ta mitt ansvar så bra jag bara kan. Kommer bete mig som jag gör hemma, hålla avstånd överallt osv, tvätta händerna, handsprita, allt sånt. Eftersom jag kommer vara där med bara mig själv som sällskap så kan jag påverka det mesta.

  Svara

  Folk är så jävla korkade. Hur svårt är det att hålla sig inom landets gränser mitt i en pandemi? Det är tillåtet att resa ja, av ekonomiska skäl. Ekonomin prioriteras av regeringar istället för liv. Men kan man inte tänka till själv?

  Svara

   Vad tror du bidrar mest till de flesta länders ekonomi? Jo just turism. sjukvård är knappast gratis, nånstans ska det också betalas.

   Svara

  Ja Sverige, tyvärr har ni ju inte bra rykte gällande corona så inga länder vill ju knappast ha er på besök. Sen lever ni ju helt normalt också och har gjort det (dvs inte stängt restauranger, skolor osv) så ni har ju det bra där och kan ju fira en fin semester hemma istället? Resten av Norden har ju verkligen tagit till strikta åtgärder och det har varit katastrof för vissa branscher, men lojalt för den stora massan. Så om någon ska ”få” resa så är det väl inte Sverige.

  Svara

   Nja, vi lever inte helt normalt. Sverige var också i princip dött hela våren. Varför tror du att så många ställen och butiker har fåtr stänga igen? 🤔 Att bilder på idioter dom varit ute på stureplan spridits innebär inte att resten av Sverige sett ut så.

   Svara

   Vi har INTE levt normalt. Vi har haft skolor och restauranger öppna, men restaurangerna har i allmänhet haft minst 50% mindre gäster. Jag har jobbat hemifrån sen mitten på mars, alla mina vanliga fritidsintressen har varit inställda, jag har knapp träffat några människor och aldrig i större grupp än fem. Sverige har haft mindre stränga regler än många andra länder, men det är total bullshit att vi skulle levt helt normalt.

   Svara

    Mindre stränga regler… å det funkade?

    Svara

     Storbritannien hade ju lockdown och det funkade ju inte riktigt för dom heller?

     Svara

      Det hade dock varit betydligt värre i Storbritannien utan lockdown enligt de undersökningar som gjorts.

      Svara

      Men snälla … hade Sverige valt lockdown hade smittan varit obefintlig vid det här laget. Norra Tyskland har 702 aktiva fall just nu, Sverige hade haft enstaka kluster och antagligen färre fall än Danmark, så lydiga som svenskarna är. Ni har blivit lurade av en människa som tjänar pengar på Coronahabilitering och av en psykopat. En regering med lite fler högskolepoäng hade nog också hjälpt.

      Svara

     Jag har inte skrivit något alls om huruvida Sverige valt rätt väg eller ej, bara invänt mot den grava felaktigheten att vi skulle ha levt normalt.

     Svara

     Funkade bra för den delen av befolkningen som inte sitter på äldrehem. Om äldrehemmen inte hade varit utsatta för lean management-besparingar under 20 år hade det nog funkat bättre på dem också.

     Svara

   Vi har inte levt normalt. Och obs att det för den absoluta majoriteten av befolkningen har räckt med restriktionerna. Det är äldrevården och de invandrartäta förorterna som har överdödlighet. För inrikes födda 40-64 år är dödligheten lägre än normalt.

   Hur många som bor på boenden och i dessa förorter är ju också ngt som skiljer mellan Sverige och övriga länder i Norden…..

   Svara

  Jag bor utomlands och jag kan säga att här vill folk inte ha utländska turister. Bâttre att alla semestrar i sitt eget land.

  Sag bland annat att Molly Rustas är paväg till Spanien nu för semester, som vanligt…..

  Svara

   Å hela Universum ska dra😄

   Svara

  Jag bor i Sälen och jobbar på skidanläggning, vi fick stänga tidigt pga corona och restriktioner i vintras men har nu öppet sommarsäsong. Officiellt öppnade vi idag och det är redan mycket turister här. ”Mycket” här är iofs ganska lite jämfört med andra turistområden, och här är relativt lätt att hålla avstånd förutom i butiker och restauranger.
  Är själv tveksam till att åka någonstans i sommar, men det lutar åt att åka hem till familjen som bor ca 5h härifrån och bo i sommarstugan mitt ute i skogen, jag kommer träffa betydligt färre människor där än om jag stannar här bland alla turister…

  Svara

  Svara

   Men det är ju bara jag. Så klart är jag undantagen och räknas inte in. En mer eller mindre kan ju inte spela någon roll…💁‍♀️

   *läses med ett stort mått av sarkasm*

   Svara

  Hon är lika korkad som jag trodde.

  Svara

  Grekerna ursinniga pga flyget med turister som tui myglade in med förevändning att det endast var branchfolk och läkare. Turisterna som blev intervjuade av grekiska nyheterna stod som fågelholkar och förstår ingenting. Är folk verkligen så korkade att de tycker det är ok att åka?

  Svara

  Bor i vackra Norrland så varför skulle jag resa?!

  Svara

   För att kunna ta av varmtröjan? Här i Jämtland är det 4 plus….

   Svara

  Saknar hur många som deltagit i undersökningen än att bara se en procentsats.

  Svara

  vi håller oss hemma eller i stugan 40 min bort, samma län.. läsa, bada, slappa ,äta god mat, fiska,fixa lite i hus / stuga och bara umgås.. inte så tokigt, kanske är man utvilad efter årets semester när man inte fladdrar runt :):)

  Svara

  Ta ansvar bara och håll avstånd & stanna hemma om du är sjuk så ser jag inte problemet. Är otroligt få som behöver vård i covid och om du tar ditt ansvar (stannar hemma) när du är sjuk och undvik riskgrupper givetvis så behöver vi inte få en global finans kris för en sjukdom som drabbar typ 1%. Tycker det är viktigt att komma ihåg attdet inte är bara stora resebolag som drabbas av minskad inkomst men även små, privatägda ställen i typ Grekland som är 100% beroende av turist. Men om du 100% kan följa reglerna (dvs STANNA HEMMA om du är sjuk) så tycker jag vi bör resa.

  Svara

  Tååjet i Naybrrro ändå! 🥳

  Svara

  Jag kommer åka till Berlin och återförenas med min man efter att varit fast i Asien i ett halvår. Kommer ta ett covid-test innan avresa samt följa karantänsregler. Blir helt gråtig av tanken.

  Svara

   Gråtig som lycklig eller gråtig för att det kommer bli jobbigt med karantän? (jag tror du menar det första 💚)

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.