Allt som var mitt – Cissi Wallin

Cissi Wallins bok ”Allt som var mitt” stoppades av hennes förlag efter att de hotats med anmälningar om förtal från mannen hon dömt för att ha just förtalat.
Samme man som hon pekar ut som sin våldtäktsman och som är den röda tråden i den här boken.
Eller nä, det är inte han som är den röda tråden i boken, jag tar tillbaka det. Den röda tråden är den tystnadskultur som verkar råda på varenda nivå av den svenska branschen kallad ”media” och som verkar vara så utbredd och normaliserad att jag nästan baxnar av vissa stycken i boken.

Boken innebär alldeles säkert en ny förtalsanmälan för Cissi Wallin, nu när hon ger ut den på eget förlag, och innan jag läste den så ifrågasatte jag utgivningen en smula, jag menar, vad mer kan sägas som inte tidigare sagts? Av andra, men framför allt av Cissi Wallin?
Mycket. Det finns mycket kvar att säga.
Kanske inte om #metoo och den Cissi Wallin som stundtals svingat åt alla håll i dyningarna av uppropet, men om allt det so pågår på insidan av en människa som utsatts för ett övergrepp.
Att kropp och psyke kan reagera på alla möjliga märkliga sätt ,som för en utomstående framstår som rena påhitt eller efterhandskonstruktioner. Det finns inget ”text book-sätt” att reagera på och man kan inte ställa två offer mot varandra och jämföra deras reaktioner eller sätt att agera efter ett övergrepp och säga vem att en talar sanning och en ljuger.
Det tycker jag Cissi Wallin beskriver på ett sätt som ger väldigt lite utrymme för ifrågasättande, i alla fall för mig.
Chock, förnekelse och förringande är alla akuta sätt att regagera på om man utsatts för ett trauma och efter att ha läst den här boken så framstår det som att vårt samhälle har stora kunskapsluckor vad gäller detta, och det behöver åtgärdas NU!

Därför behövs den här boken och därför kommer jag köpa den, även fast jag redan läst den. (Eller i alla fall det som fanns tillgängligt)
Beställer man ett signerat ex så skänker nämligen Cissi 100 kr till ROKS – ”Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, någonting jag vill stötta.

263 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ser fram emot att läsa Cissis bok.

  Svara

   Jag med.
   Jag ogillar Cissi som person men man kan tycka att boken är både bra och viktig ändå.
   Jag tänker inte recensera något jag inte läst ännu.

   Svara

    Självklart köpa! Denna kvinnas kamp är allas kvinnors kamp🥳

    Svara

     Nej det håller jag faktiskt inte med om. CW har fört en kamp som individ för sig själv. Man kan välja att tro på henne och sympatisera eller att inte göra det men det är ingen kvinnokamp hon bedriver.

     Svara

      Tycker verkligen att det är en kvinnokamp, mycket större än ärendet CW och FV. Behöver inte gå längre än till det stora Ftg där jag arbetar där man fått upp ögonen för orättvisa strukturer på ett helt annat sätt än innan me too. Nej, det är inte helt jämställt än men det är mkt mer på rätt spår nu än innan hösten 2017. Sen kan man tycka vad man vill om CW. Men att det behövdes personer som gick ut med namn har lyft ärendet på ett helt annat sätt än när det var anonyma kvinnor och män det talades om.

      Svara

   Källkritik på att 100kr går till rok. Tack!!

   Svara

   Källkritik på att 100kr går till rok. Tack!!

   Svara

   Har nu läst Cissis”bok” och ställer mig frågan, är det verkligen någon som tror på henne…?

   Svara

  Var beställer man ett signerat ex?

  Svara

   Sorry missade länken 😅

   Svara

  Du är så lättköpt och enkel att manipulera för Cissi, helt sjukt.

  Svara

   Häpnade också över hur okritisk och icke-objektiv denna recension var.

   Svara

    Ja äntligen. Cams personliga vendetta-krig har varit så pinsamt tröttsamma

    Svara

     Nu menade jag inte så. Inte alls. Snarare tvärtom. CW ska, precis som alla med makt, kritiseras och granskas. I synnerhet om hennes uttalanden och ageranden har en historik av att vara ifrågasatta bland gemene man och i juridisk mening. Denna recension var oprofessionellt subjektiv.

     Svara

      Det här är Camillas blogg, hon har ingen skyldighet att vara opartisk eller kritisk om hon inte vill vara det.

      Svara

    Det är väl köpt reklam, betalt inlägg.

    Hade kunnat tänka mig att köpa boken men nu sjönk mitt förtroende. Så genomskinligt. Nej nu blir det inget köp.

    Svara

     Men snälla, mina tankar är inte alltid de bästa om CamCam men att hon skulle smyga med eller låta sig köpas, deeet tror jag inte på.

     Svara

      Då är du mycket mer naiv än jag trodde.

      Svara

       Jag är övertygad om att om smyger om annat, jag är t.o.m säker på det, men inte ang omarkerad reklam. Om inget annat för att det skulle vara spiken i kistan för henne.

       Och helt utan moral samt värderingar tror jag inte att hon är. Gör du?

       Svara

        Jaså tror du inte, för att det det handlar om Cissi nu, för att detta var till cissis fördel? Jag är inte samma Anonym som ovan vill jag tillägga men du kanske minns att det framkommit här att damerna har ljugit ihop förrut, haft överrenskommelser och gjort skumma saker. Men du tror inte hon skulle låta sig köpas eller smyga… eeh okej.

        Svara

         Nej det är inte därför. Jag tror det inte pga av att det handlar om omärkt reklam.

         Men tack för att du frågar istället för att komma med påståenden om att det är så jag tänker och varför. Det uppskattas. 👍

         Svara

       Hon har inte tillräckligt mycket att vinna på smygreklam. Kommer det fram att hon sysslar med sådant så är hon körd eftersom hon gjort det till sin grej att avslöja andra som gör det.

       Svara

        Så är det absolut, men känner man att man trots det tror att jag gör smygreklam så får man väl be RO eller KO ta sig en titt genom att anmäla mig dit.
        Svårare än så är det inte…

        Svara

         Skulle ju på riktigt kännas löjligt.
         Men det finns dom som anmäler allt så 🤷‍♀️

         Svara

       Ja verkligen, men sanningen är ju att the rael H.. är CW eller en beundrare till henne som alltid försvarat och hyllat CW här och nu vill skydda henne såklart. Det är ju helt uppenbart att inlägget är betalt (på ett el annat sätt) och det gör de såklart allt för att dölja tillsammans, de har ju gjort skumma grejer ihop förr… just saying

       Svara

        ”Ja verkligen, men sanningen är ju att the rael H.. är CW eller en beundrare till henne som alltid försvarat och hyllat CW här och nu vill skydda henne såklart. ”

        Väldigt imponerande hur du en en och samma mening inte lyckades komma med ett enda påstående som är sant utan där samtliga är helt fel. 😊👍

        Svara

         Vad är det som är fel menar du? Du är Cissi eller en stor beundrare till henne som alltid slåss för henne här och alltid är snabb till undsättning, och vänder i ditt gillande/ogillande för Cam beroende på vad hon skriver om Cissi. Misstänktsamt och genomskinligt det där.. och skumma saker har de haft ihop tidigare som du vet.

         Svara

          Har redan svarat dig på det. Allt du påstår om mig är fel. 😊

          Svara

           Allt du påstår är fel 😊

      Haha så det tror du inte? Alltid snabbt till undsättning för Cissi haha.. Nej klart du inte tror det nu The r h när det handlar om din stora idol Cissi. Det har t o m spekulerats här att du är Cissi och man kan ju undra, nu tror jag nästan det igen.

      Svara

       Grattis till mig. Jag är visst mångmiljonär. 🥳🙌

       Svara

        Snarare att din man är det, du har ju inte råd att betala dina nannys vitt.

        Svara

         Nej Cissi äger hälften eftersom att de var gifta när han förvärvade pengarna. Inget äktenskapsförord i världen kan ändra på det faktumet om jag har förstått saken rätt. Enda sättet som han kunde behålla allt själv var ifall han inte hade sålt företaget. Då hade de kunna skriva en klausuls om att förtaget är bara hans.

         På samma sätt så hade Bella tur där att hennes skilsmässa han gå igenom innan hon sålde. Den dagen som det blev till en inkomst så blev den deras gemensamma.

         Svara

          Det stämmer inte. Är bolaget enskild egendom är också försäljningslikviden enskild egendom. Likviden är inte en inkomst utan kapital.
          Även inkomster kan vara enskild egendom beroende på hur äktenskapsförordet utformas.

          Svara

        Bjuder du på ett glas eller 3 ?

        Svara

     Märklig argumentation;
     ”Hade tänkt läsa boken men nu gör jag inte det för att en recension kanske är partisk.”

     Svara

      Eller hur! Så otroligt märkligt.

      Svara

      Beror knappast på att en recension är ”partisk”, snarare att det verkar skumt och genomskinligt och/eller att man aldrig skulle köpa något Cc ”rekommenderar” kanske. Tror detta kan ligga Cissi i fatet.

      Svara

  Jag tror på henne!

  Svara

   Jag tror att hon tror att saker har hänt och därför mår dåligt. Precis som Bella snurrar in sig själv i situationer och sen mår dåligt över dem. Tror inte på hennes berättelse.

   Svara

   Jag tror på henne. Kommer också köpa den. Vi kvinnor måste kämpa ihop mot våld mot oss. För ännu så länge kommer förövare undan och inte en enda ska slippa straff om han är skyldig.

   Svara

    På vilket sätt blir världen bättre genom att köpa hennes bok?

    Svara

    Och lika litet ska misstänka dömas om det inte finns bevis.

    Svara

     Fast det problemet är minimialt litet . Iallafall i Sverige att dom döm mer någon som är oskyldig. Iallafall när det gäller kvinnovåld.

     Svara

  Ot
  Gynning drar till ibiza för att läka lite hjärtesorg. Vilken tur att pandemin är ”över”…

  Svara

   Taskig du är!

   Svara

    Det är inte taskigt, en vettig människa reser inte runt just nu.

    Svara

     förutom då att hon har ett eget boende på Ibiza (en lägenhet) så jag tänker att det inte är samma sak som andra som far iväg på sin charter.

     Svara

      🚀🙈

      Svara

       Tror inte att hmm har åkt flygplan förut. Finns liksom väldigt många fler möjligheter att smitta och bli smittad genom en sådan resa jämfört med att stanna hemma.

       Svara

        Du menar att jag inte förstår att det är större risk när man flyger? 😊

        Sjävklart förstår jag det. Men i det fallet är risken störst att hon själv blir sjuk och att hon inte kommer att smitta andra om hon följer de regler som råder i övrigt i Spanien som är stänger än i Sverige, tex att man måste ha munskydd ute etc. Och hon lever och bor i sitt eget hem, alltså kommer hon inte sprida något till några annan då heller.

        Så risken att hon smittar någon annan även om hon själv har blivit sjuk är minimal såvida hon inte är sjuk redan när hon sätter sig på planet.

        Samma sak när hon ska åka hem. då har hon varit så pass länge i Spanien att om hon blivit sjuk på planet så har det redan brutit ut iom karenstiden är 5-8 dagar.

        Risken att hon blir smittade är betydligt större i Sverige än i Spanien skulle jag gissa på.

        Svara

         #sistaordet

         Svara

          #drygasistaordetnärduharslutpåargumnet

          Svara

         Så du tror på riktigt att en influencer kommer att tillbringa all sin tid i sitt hus? Och hur vet man att hon inte reser härifrån med smitta? Dessutom är risken hög att någon på planet är smittad och smitta sprids ju väldigt fort på ett plan. Många som är smittade kan vara helt utan symptom både i början och sent i sjukdomsförloppet. Man vet för lite än för att ta såna risker. Oavsett om man reser till länder med liten spridning, Grekland eller såna med stor, Spanien.
         Alla vi som jobbar inom sektorn sjukvård/vård och omsorg gråter blod över dessa beteenden.

         Svara

          Men det är ju hmm du försöker argumentera med. Lönlöst.

          Svara

           Någon måste göra det. Det är ju uppenbart fel på den människan.

          Så du tror på riktigt att en influencer kommer att tillbringa all sin tid i sitt hus? </i
          Inget som jag har sagt eller påstått. Så varför frågar du mig det?

          Men varför tror du att det är annorlunda med en influenser än någon annan som har sitt boende i Spanien? Är just influensers så annorlunda än alla andra och de sämsta av de sämsta? Och varför reducerar du ner Carolina till en influenser bara för att hon också syns i social media? Och om du nu läste det jag skrev så måsta man i Spanien när man går utomhus ha munskydd och de flesta ständer är fortfarande stängda samt tycker du inte att Spanien som land bör få bestämma om de vill ta emot folk från andra länder?

          Och…Just därför som att jag inte anser att det är samma som en charterresa är eller lika riskfyllt när man åker till sitt eget hem.

          ”Dessutom är risken hög att någon på planet är smittad och smitta sprids ju väldigt fort på ett plan.”
          Ja och som jag sade så riskerar det mest troligt bara henne själv.

          ”Och hur vet man att hon inte reser härifrån med smitta? ”
          Nej det gör man så klart inte men jag utgår från att hon måste bära munskydd på planet och att de håller bättre distans där än tex på pendeln eller på en buss.

          ”Många som är smittade kan vara helt utan symptom både i början och sent i sjukdomsförloppet.”
          Ang att man är utan symtom sent i sjukdomsförloppet så har jag för mig att man är hyfsat övertygad om att man inte smittar längre även om man har symtom som tex ingen lukt eller smak.

          Jag vet med säkerhet att du inte talar för alla inom sektron sjukvård/omsorg.

          Svara

           Jag vet med säkerhet att du 1) gillar att googla och sedan presentera resultatet som egen evidens, samt 2) har ett stort behov av att få sista ordet.

           Isf lever du i ett delirium. 😊

           Krya! 🌸

           #sis🤪ta🌸or😉de😊t

           Jag vet med säkerhet att jag gör det men tack så mycket för omsorgen, och dina välgrundade argument straight from Google och Wikipedia.
           Du sa ju själv att det är mindre riskfyllt eftersom hon har eget boende eller varför var det annars relevant. Hon må vara influenser or what so ever social media figur, samma beteenden har de allihopa. Noll ansvar. Hon riskerar def inte bara sig själv utan genom att ev bli smittad på ett plan kan hon smitta andra på ön. Tror inte det blir 100% social distansering där direkt och försiktighet.
           Bara för att det är tillåtet och lagligt så är det ok menar du? Så dum kan inte ens du vara.
           Det är inte för inget vi ses som pesten just nu och även idioter som trots detta reser. Med all rätta. Det är fortfarande oansvarigt att föra smitta mellan länder i en pandemi. Common knowledge liksom 🤷🏻‍♀️

           hmm 15:03, vilken av dessa sex personlighetstyper passar bäst in på dig?

           https://www.yourtango.com/2018315791/personality-types-always-need-have-last-word-argument-debate

          På flygplanet Måste alla bära munskydd under hela resan samt så finns det speciella filter. Visst man sitter nära så det finns en risk men risken är nog lika stor för de som sitter tätt på restauranger utan dessa filter och utan munskydd.
          Jag tycker heller inte man ska resa i dessa tider för att det går bättre för de flesta andra länder i Europa så det är inte så uppskattat att som svensk resa nånstans nu.

          Svara

           Ja, låt alla länder hantera sin egen situation utan att andra ska dit och smitta ner/runt.

           jag trodde de flesta plan inte satte folk bredvid varandra utan mittplatser aer tomma osv. ?

          Nej risken är inte stor att smittas på ett plan. Det finns totalt noll kända fall av någon som blivit smittad ombord på flygplan.

          Svara

           Noll fall av vad?

         #smittskyddsexpert #titelnummer347

         Svara

         Jag tar sista ordet så ni slipper bråka över det 😉

         Svara

      Inte din dag idag.

      Svara

      Hon är ju bjuden till en vårfest med kändisar så jag tror hon skiter i pandemin.

      Svara

       Båtfest ska det stå

       Svara

    Taskigare att inte ta hänsyn till eventuell smittspridning. Men för vissa går sånt tydligen inte att förstå förrän man blir drabbad själv.

    Svara

     Nu låter det så…men när tusentals samlades för att demonstrera var det ingen som ville prata smittspridning. Vilket hyckleri, hahaha.

     Svara

      Det var väl otroligt mycket gnäll över det? Verkligen inte så att ”ingen ville prata om det”.

      Svara

   Åh ibiza har alltid velat åka dit. Någon gång i framtiden ska jag resa dit. Gillar hippiestilen.

   Svara

    Vart är det Ibiza alltid velat åka?

    Svara

     Ja inte hem till dej iallafall 😛

     Svara

   Gynning har testat positiv för antikroppar och bör inte kunna smitta någon…

   Svara

  OT: Jag bli galen när jag ser hur Anna Book träffar grannar på middag och sen far i väg till Värmland och kramas med olika vänner där, och nu är det en kram på drejkursen också. Pandemin är inte över!

  ”Anders Tegnell förklarar att det som ska undvikas är nya kontakter, det vill säga att träffa sådana som man vanligtvis inte är nära.
  – Då blir det färre smittkedjor. Fransmännen talar om att man ska leva kvar i sin bubbla. Då blir det ingen spridning vidare.
  Fast smittan kan ju ändå komma in i bubblan via de kontakter med andra som man ändå har. Då gäller det att hålla den där, och inte umgås med nya människor, konstaterar han.”
  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/tegnells-rad-traffa-inte-nya-manniskor/

  Svara

   Ja det var lite galet att hon ger sig på en sån resa nu.

   Svara

   Det blir väl inte lika bra content på IG att bara sitta hemma.. 🙄

   Svara

   Hon kan inte vara riktigt klok!!!

   Svara

    Mobbing!

    Svara

     Men snälla..

     Svara

   Är det Maggans gamla väska som Anna har med sig, eller är det en kopia?

   Svara

  Cissi Wallin har gång på gång visat att hon har svårt att hålla sig till sanningen så tyvärr är hon inte ett dugg trovärdig.
  Men försöka duger!

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Du menar att man per automatik är team FV om man tycker att Cissi är en galning?

    Svara

     Ungefär så. Någon gång måste en människa våga ta ställning!

     Svara

      När det gäller hennes boksläpp så ja, verkligen

      Svara

      Du har inte förstått hur världen fungerar.

      Svara

       Åh vill du dela med dig av din kunskap?

       Svara

        Man måste inte välja sida. Chockerande va?

        Svara

         Ibland är att inte välja sida är också att välja sida

         Svara

          Och strunt är alltid strunt.

          Svara

        Trump menar t. ex. att hans meningsmotståndare är Marxister – ska jag ta ställning till vilken av de sidorna jag tillhör? Allt liksom polariseras idag. Både CW och FV har förbrukat sina respektive förtroendekapital.

        Svara

      Detta kallas falsk dikotomi.

      Svara

       Det kan inte IG-feminister stava till, än mindre förstå.

       Svara

        Sådan tur att vi fått hit en intellektuell gigant då! 😂

        Svara

         Burn….🥱

         Svara

          Åh, en cooling! Såå impad! 😎

          Svara

           #sistaordet

           Ok, boomer

      Då tar jag ställning på din begäran: båda två är galningar.

      Svara

       Sedär, lite civilkurage. 👏🏼

       Svara

      Man måste inte gilla någon av dom.

      Svara

       Läs om läs rätt.

       Svara

      Min ställning är att båda två är uppmärksamhets kåta personer som ljuger och som vi borde ha lämnat kvar i 2019.

      Svara

   Fast man kanske kan ha ett komplext förhållningssätt till personer. Ja, jag delar uppfattningen om att CW har gått långt över gränsen i många situationer. Att hon har misskött en hel del inom sin ”aktivism”. Men det utesluter inte att hon kan vara trovärdig i andra situationer, som till exempel i fallet FV, där jag upplever henne som konsekvent och trovärdig. Och jag har jobbat i mediebranschen i många år, visserligen i ett annat land, men vet att tystnadskulturen är utbredd både här och i Sverige. Och att det är en ganska korrupt, mansdominerad bransch på många sätt, som blivit lite bättre efter metoo men har lång väg kvar. Som en manlig kollega sa häromdagen ”sen jag jobbade på produktionsbolag X har jag blivit feminist”. Så nej, man kan både vara kritisk mot CW och vara öppen för vissa av hennes erfarenheter.

   Svara

    Cissi konsekvent? Ha, ha, ha!

    Svara

    Konsekvent är ju just det hon INTE har varit när det kommer till hennes anklagelser gentemot FV. Herregud…

    Svara

  Jag förringar inte något offers reaktion eller dåliga mående. Jag önskar henne frid i själen.
  Känner mig dock övertygad om att hon utnyttjar situationen för att skapa sig en större plattform och en karriär. Hon trampar gärna på andra kvinnor i sin framfart och hon är totalt självisk. Det handlar inte om feminism/patriarkatet/valfri slogan. Det handlar om Cissi 24/7!

  Svara

   Jaja men tror det då. Dina hatisks och smått paranoida kommentarer om Cissi är så tröttsamma. Låt henne tänka på sig själv, och så kan du göra detsamma. Tänka på DIG själv alltså. Det är ju uppenbarligen inte sunt för dig att tänka på henne. Gå vidare nu.

   Svara

    Med tanke på att det är första gången jag någonsin kommenterat Cissi förstår jag inte hur du hunnit tröttna. Inget jag skrev kan heller kallas hatiskt eller paranoid. Du får slå upp vad dessa ord betyder. Jag undrar dessutom varför du reagerar så starkt på vad en främling tycker om någon. Det känns inte sunt att bli så starkt engagerad i nåt så banalt.😘

    Svara

     Det är alltid första gången någon kommenterar när det påpekas hur de brukar skriva.

     Svara

      Ja, jag vet ju hur det ligger till och din åsikt berör mig inte. Jag undrar dock hur du kommit fram till att jag deltidsarbetar som Cissihatare? Vilka stilgrepp tycker du dig känna igen? Det är CSI-kvalité på dina iakttagelser!

      Svara

       Det var inte mina iakttagelser. Vi är flera anonyma här.

       Min enda iakttagelse är att det slumpar sig så lustigt att det alltid är första gången någon kommenterar när vad de skriver ifrågasätts.

       Svara

        🥱

        Svara

         Starkt.

         Svara

          #döromjagintefårsistaordet

          Svara

           Vill du ha sista ordet?😂

           Jaaaaaaaaa🤪

    Hej,
    Detta var varken en hatisk eller paranoid kommentar, den var snarare rationell?
    /En annan kommentar än 12.11

    Svara

     Du kommer aldrig att nå fram till IG-femnisterna. De har sin bild hårt färdiggjuten.

     Svara

      Och du sitter faststickad i den manliga offerkoftan. Varmt och skönt, eller hur?!?

      Svara

       Är han dömd? Nej. Är hon dömd? Ja.

       Svara

        Att inte någon är dömd betyder inte att händelsen aldrig ägde rum.

        Svara

         Man tänk om det var ett helt vanligt fylleligg? Det tror jag mer på.

         Svara

          ”Tänk om…”

          Ja, finns tusen scenarion att tänka om, oavsett om han är dömd eller inte.

          Men det är så naivt att tro att ett brott inte begåtts bara för att ingen blev dömd för det. Ingen är dömd för mordet på Palme heller…

          Svara

           Och ingen kan döma dig för att inneha förmågan till ett rationellt resonemang.

           Har jag sagt det?

        Läs på lite om juridik.

        Svara

        Dömd blir man inte om saken läggs ner i brist på bevis.
        Betyder inte att han inte var ett as.
        Lyssna på SÖNDAGSINTERVJUN.
        Han erkänner i princip att det mkt väl kan ha hänt.

        Svara

       Hur kan du veta att personen är man? Eller är det bara det nya skällsordet som kan appliceras på allt man ogillar?

       Svara

        Eh.. läsförståelse?

        Manliga offerkoftan.

        Svara

         Nej, inte en manlig offerkofta, bara så trött på folks totala oförmåga att ständigt bländas av ljuset från sina sektledare.

         Svara

          🤦‍♂️

          Svara

          Tror de flesta, trots dina utfästelser, kan tänka själva. Så du kan somna om nu.

          Svara

  Wow hade inte förväntat mig ett sådant här objektivt skrivet inlägg om Cissi och hennes bok, av dig! Imponerande. Inte illa pinkat!

  Svara

   Haha objektivt? Camilla har alltid pendlat mellan att dyrka och att ogilla Cissi.

   Svara

    Men inte på senaste väl? Jag satt och väntade på en dryg och förnedrande mening medan jag läste inlägget och blev mäkta förvånad, och imponerad över att den aldrig kom. Oväntat!

    Svara

     Ja för att nu har pendeln svingat tillbaka och Camilla gått över till att dyrka Cissi igen, som hon alltid gör. Förmodligen för att Cissi har en hållhake på Camilla eller så har hon låtit sig bli köpt igen. Och då ska hon få beröm för det? Lättmanipulerade får är ni.

     Svara

      Men vadå har de bråkat förr och Camilla ändrat uppfattning eller vad har jag missat? Det är ju längesen som cam skrev något vänligt eller positivt om cissi. Har de ens känt varandra såpass länge att man kan tala om en pendel effekt?

      Svara

       Ja du verkar ha missat väldigt mycket. Det här går flera år tillbaka och det är långt ifrån första gången Camillas läsare påpekar hur hon svänger hela tiden när det kommer till Cissi. De har känt varandra länge och det verkar vara mycket som hänt mellan dem privat.

       Svara

       Cissi och jag var ytligt bekanta, primärt på nätet då jag tror jag träffat henne irl två ggr varav en av dem var på publicistklubben.

       Svara

        Hållhake har Cissi haft på dig hursomhelst och det gjorde att du bara skrev fjäskiga inlägg om henne under flera år. Varför ska någon tro på att hon intehar det igen?! All trovärdighet försvann.

        Svara

   Men alltså.. Det är väl betald reklam, betalt inlägg dvs Camcam/sajten får betalt för att skriva det och för att ha länkarna här.

   Svara

  Jag tror inte en sekund på att Cissi Wallin blivit våldtagen, bara att hon är sjukt egocentrerad. Säg något enda projekt hon har drivit som inte gått i kras.

  Svara

   Men usch vilken ofräsch kommentar. Är det du.som kommenterar under alla inlägg och Bella med, i samma anda? Ta itu med ditt kvinnohat människa!

   Svara

    Vad har kvinnohat att göra med att jag tycker att CW är gravt egocentrerad? Du är ett bra exempel på folk med oförmåga att nyansera sin världsbild.

    Svara

    Snälla, att svepande kalla någon för kvinnohatare för att den misstror eller ogillar en specifik person gör dig inte till en trovärdig debattör. Det är bättre att vara saklig.

    Svara

     Om man återkommande flikar in hur icke trovärdig en kvinna är, och alltid samtidigt pasaar på att påminna folk om hur inkapabel denna kvinna är på exakt allt annat hon tar sig för, bara för att befästa någon slags negativ bild på denne. Ja det kallar jag kvinnohat. Debatt eller ej.

     Svara

      På vilket sätt blir mitt ogillande av PERSONEN Cissi Wallin kvinnohat?

      Svara

       Och ge då gärna några exempel på allt det hon har lyckats bra med, som fortfarande finns kvar och fungerar väl. Gör det. Jag väntar.

       Svara

        Vad ska det bevisa? Jag tycker inte något med CWs feminism är vettigt eller konstruktivt.

        Svara

      Om jag skulle säga samma saker om en enda man istället, tex FV, blir det manshat då?

      Svara

   Nu pratar du ju om två vitt skilda saker. Hennes misslyckade projekt har ju inget med våldtäkten att göra. Är det bara kvinnor med lyckade projekt och framgång bakom sig som kan anses vara trovärdiga när de påstår sig ha blivit våldtagen? Jag tror mycket väl hon har blivit våldtagen, varför annars riskera allt för att få upprättelse?

   Svara

    Du försöker med klassisk maktstyrning flytta fokus från det jag sade, för att cementera din egen uppfattning.

    Svara

     Och du snackar skit och det vet du också. Så bara lägg ner dina kvasiteorier.

     Svara

      Du får underkänt i logiskt tänkande.

      Svara

       Tack, magister FV!

       Svara

        Du försöker igen, och misslyckas igen.

        Svara

         Det är bra. Fortsätt att lägg 100% av din energi och tankeverksamhet här, så kan vi andra syssla med lite annat under tiden.

         Svara

          Syssla med vad? Bräcka varandra med sekteristiskt tänkande?

          Svara

           Vi har liv utanför den här bloggen. Ser det mer som ett tidsfördriv än 100% blodigt allvar.

     Fast det var ju exakt vad du sa? Du tror inte att hon blivit våldtagen. Inga av hennes projekt lyckas.
     Vad är kopplingen?

     Svara

    Det är väl ganska uppenbart att hon använder FV som ett verktyg för att få sin röst hörd.

    Svara

     Eh nej, det är inte alls uppenbart! 🤦🏼‍♀️

     Svara

      Eh jo, det är uppenbart här liksom som flera gånger förut.

      Svara

       Nej

       Svara

    För att hon är en psykopat som lever för risker och gör allt för att få synas lite till. Det finns folk som är kapabla till att ljuga om allt, inse det någon gång.

    Svara

     Okej FV, vi fattat, du är bitter. Inte alla män får konsekvenser av sitt sviniga beteende, men du ficl det. Buhuuu. Buhuuu

     Svara

      Exakt! Stackars FV 😭😩😭😩😭

      Svara

       Kvinnor som gör sin röst hörd?

       Svara

      Hur har du lärt dig att argumentera? Genom att läsa serietidningar?

      Svara

       Var det allt du hade att komma med?!?

       Svara

        Ska du säga?

        Svara

         💃🏻

         Svara

   Nu ska vi inte åta oss domarrollen!

   Fredrik har ju själv sagt att det Cissi påstår kan vara sant – själv minns han inte. Det har varit en klen tröst för Cissi som fortsätter att kämpa för att få upprättelse. Jag vet inte om hon kommer att känna upprättelse utan en fällande brottmålsdom mot Fredrik, och det kommer högst antagligen inte ske.

   Cissi likt så många andra utsatta får försöka gå vidare i livet, och själv arbeta för att gå stärkt från övergreppet. Jag tror inte att det är stärkande att fortsätta få upprättelse, visst hon har fått mycket stöd och Fredrik blev ”dömd av media”, men hon fick många emot sig också – pöbeln är ett tveeggat svärd.

   Är det jag skrev hemskt? Kanske. Världen är hemsk ibland, och vi alla kommer att drabbas på något sätt. Vad är bäst för den enskilda? Att gå in i offerrollen och älta det enskilda brottet eller att gå vidare och försöka sig på konstruktiv förändring?

   Svara

  Ojdå… Hoppsan… Vad händer?! Du ska köpa boken till o med?! Vad har Cissi för hållhake på dig nu, har hon skrivit skit om Blondinbella i boken eller har du blivit skraj för något nu? Betalt inlägg? Du kan ju skänka pengar till kvinnojourer ändå tänker jag.

  Svara

   Haha ja så genomskinligt. Antingen är ju inlägget betalt eller så är det något hon är rädd för nu som hon försöker klara sig undan.

   Svara

   Men Camilla kanske kan ha två tankar i huvudet samtidigt?

   Svara

    Men inte tanken att det går att skänka pengar till kvinnojourer utan att köpa en bok?

    Svara

  Tyvärr har Cissi förbrukat allt mitt förtroende. Jag gillade henne och tyckte hon var fantastisk som inte gav sig, nu känner jag mig sviken och vågar inte tro på något hon skriver fast säkert mycket är sant i boken. Kommer ha svårt att lita på henne igen, tror tyvärr många känner samma sak. Kanske läser boken men kommer inte kunna ta till mig allt.

  Svara

   Men vem bryr sig om man kan lite på nån random människa därute i världen. Vad för skillnad gör det för dig? För jag tror inte det gör så stor skillnad för henne iaf.

   Någon jag däremot har svårt att ens titta på är FV. Oavsett skyldig eller ej så har han bevisat vilken äcklig.mansgris han kan vara och troligen är, på daglig basis. droger och alkohol spelar ingen roll, människan är skit i nyktert tillstånd med

   Svara

    Ungefär som Cissi, menar du?

    Svara

    Det jag menar är att jag har svårt att veta vad som är sant och inte sant i boken då förtroendet är förstört. Hon har tappat en fan helt enkelt och jag tror inte jag är ensam tyvärr.

    Svara

  Bättre böcker finns att köpa.
  Och skänka pengar till ROKS kan jag göra utan Cissis inblandning.

  Svara

   Precis! Sen litar jag inte för ett ögonblick att pengarna hamnar hos Roks

   Svara

   Ja!!!! Det går utmärkt att skänka pengar till ROKS utan att ta omvägen via CW:s plånbok. Hon har ju haft svårt att hålla sig ifrån andras pengar förut.

   Svara

  Varför inte skänka pengarna direkt till ROKS? Vad jag förstått så har inte pengar Cissi samlat in tidigare gått till vad de sagt de skulle gå till.

  Svara

   Opopulär åsikt = din kommentar kommer snart att tas bort. Men visst har du rätt!

   Svara

  I

  Svara

  Aldrig jag skulle köpa en bok av CW. Skänka pengar till ROKS direkt har jag inget emot. Men läsa, tro på, köpa något som har på CW att göra gör jag inte.

  Svara

  Att Camilla ger boken en positiv recension trots att de möjligen är osams är väl isf faktiskt det som tyder på att den är objektiv? Kom igen nu!

  Svara

   Nu tänkte du baklänges. Försök igen.

   Svara

    Nej?

    Svara

    Vad menar du?

    Svara

  Glad måndag på er era små solstrålar.

  Svara

   ”Är du kvinnohatare?!”

   Svara

   Förminska mig inte din misogyna tölp!

   Svara

   Du styr inte över mitt narrativ!

   Svara

  Boken har ju läckt ut redan – om det är den färdiga boken vet jag inte, men det jag läst känns som ett råmanus. Som en lång dagboksanteckning, något hon skrivit i rasande fart. Och nej, det kommer inte fram nåt nytt i boken. Det är samma tjat om att Cissi inte kan begripa att hon dömts för förtal för att hon pekat ut en enskild man som våldtäktsman inför hubdratusentals människor, något hon måste ha fattat var en reell risk. Jag är nästan 100 på att bättre böcker redan skrivits på ämnet redan.

  Svara

   Fast det är inte fråga om att någon annan är bättre. Det är en kvinnas upplevelse och alla utsatta har sin egen upplevelse och rätt till den. Detta är verkligen viktigt att spara för framtiden. Och ska absolut inte tystnas ner utan andra drabbade och sådana som ej har den erfarenheten behöver ta del av detta. Mer makt åt kvinnor genom att tro på deras upplevelse och få upprättelse.

   Svara

    Ja jag tror henne om våldtäkten och Virtanen var ju ett känt svin redan innan Cissis avslöjande.
    Men rent litterärt är hennes bok inget att hänga i julgranen direkt.

    Svara

  Jag förstår inte din vändning i det hela, Camilla? Helt plötsligt så känns det som du dyrkar Cissi och dessutom är detta en fruktansvärt oprofessionell recension eller vad det än må vara.

  Kommer aldrig köpa boken och nu säger jag det förbjudna: jag tror inte på att Cissi blivit våldtagen.

  Svara

   Vill tillägga, att jag aldrig i hela mitt liv hade skänkt några pengar genom Cissi.

   Svara

   Vad jag tror hände mellan Cissi och den mäktiga mediamannen har ingenting att göra med vad jag anser om Cissis beteende på sociala medier det senaste året.
   Det är två vitt skilda saker för mig som jag inte har några problem med att hålla isär.

   Svara

  Det var ett fylleligg, Cissi fick inte komma in i medievärlden efter det och har därför ägnat de senaste tio åren av sitt liv åt att kämpa för uppmärksamhet med det som grund. Det har inte lyckats (skriva krönikor i slasktidningen Expressen är väl det närmaste ära och berömmelse hon kommit) och det kommer inte att lyckas framöver.

  Svara

   Om allt handlar om uppmärksamhet, varför väntade hon i flera år innan hon började prata öppet om det?

   Svara

    För att få uppmärksamhet, och kunna göda sitt omättliga ego genom att ta på sig rollen som Sveriges främste feminist.

    Svara

     Främsta. Inte främste.

     Svara

    Det gjorde hon inte. Hon har pratat om det i alla år. Olika versioner genom åren.

    Svara

     Om jag förstått saken rätt så pratade hon i första hand med vänner om saken, vilket ju är en helt normal sak att göra. När sedan metoo drog igång så gick hon ut med det till allmänheten. Om syftet med hela historien var uppmärksamhet så undrar åtminstone jag varför hon inte gick ut med det tidigare.

     Svara

      Stämmer inte. Hon spred det ut det väldigt effektivt. Lät tom kommentarer med hans namn stå kvar på sin blogg.

      Svara

   Var du med?

   Svara

    Var du själv med?

    Svara

     Ekar det här inne eller är du bara korkad?

     Svara

      Bristande argumentationsteknik. Omtenta på dig.

      Svara

       Antecknar…

       Svara

  OT om IL. Kommer det att komma ett inlägg om det senaste poddinlägget i vilket Expressen hävdar att hon pikar exen?
  Vill inte ge henne klick, men vill gärna veta

  Svara

   IL är så ute. Helt ointressant som person.

   Svara

    Det kan man även säga om våfflat hår och ändå skulle jag gärna läsa en
    skönhetsbloggares tankar kring en eventuell återkomst av den trenden…

    Svara

   Inte större pik än att hon sa att de var lite fyrkantiga, precis som henne själv.

   Svara

   Pikar? Jag tänkte inte på att hon pikade någon direkt men vill man så kan man väl se pikar i det mesta och vända och vrida, som expressen gör haha. Lyssna på podden själv så får du ju veta vad hon verkligen sa. Tydligen så är hon ju inte ointressant haha.

   Svara

    haha ojdå haha

    Svara

    Haha
    Haha

    Svara

    Och där dök du upp ”haha”….

    Svara

    I ditt liv är hon då inte ointressant…. haha

    Svara

  Tror ni Cissi återigen kommer dömas för förtal med nya boken och därmed även fängelse?

  Svara

   Det är väl hennes högsta önskan, att få bli Sveriges Nelson Mandela.

   Svara

    😅

    Svara

   Hoppas.

   Svara

   Är övertygad om att det är en stor anledning till att hon släppte boken.
   Bli åtalad igen – stor uppmärksamhet
   Bli dömd till fängelse – gigantisk uppmärksamhet
   Bli martyr – något hon kan utnyttja för uppmärksamhet i åtskilliga år framåt

   Svara

  Nu ska Bella tydligen börja spendera en stor del av tiden i Schweiz, redan from nästa vecka… Ordet ”Pandemi” var tydligen inget hon lärde sig i skolan, inte ens när hon pluggade där. Varför lever vissa som vanligt?! Jag förstår fan inte.

  Svara

   Kul när hon upptäcker att han spelar för andra laget.

   Svara

   Det kommer bli intressant eftersom CH har infört 10 dagars karantän för alla som reser från Sverige.

   Svara

    Såg nu att det endast gällde resande frånTyskland, Frankrike och Italien.

    Svara

    Jag skulle inte skänka pengar till Roks via CW. Det är lättare att ge pengarna direkt till Roks. Jag har läst delar av boken på nätet. Jag tvivlar på att så mycket är sant.

    Svara

   Hon är ett stort barnsligt ego som bara bryr sig om sig själv. Tror dock inte att det kommer bli så mycket tid där, för hennes farbror lär tröttna inom kort på denna 14-åring i en kvinnas kropp.

   Svara

   Hon känns manisk och tror att den här kärlekshistorien kommer att sluta med ett magplask. Går på tok gör fort!

   Svara

  Isabella har nog glömt att det är hennes barnvecka nu! Förra veckan var kortare än vanligt för dem, nu hoppar mamman över allt, låter det som.

  Svara

   Det är sommar. Tiden brukar fördelas annorlunda under sommarlov.

   Svara

   Barnen brukar nedprioriteras när en ny farbror gjort entré 😒

   Svara

    Japp. As always.. dom blir alltid lidande.

    Svara

  Vill bara påminna om det jag skrev i en kommentar i ett annat inlägg. Att ladda upp, ladda ner eller dela en bok utan upphovsmannens tillstånd är fildelning, ni som vill läsa boken, köp den eller låna den av någon annan eller på biblioteket. Vet att det är många böcker som florerar olagligt på nätet idag (många kursböcker har jag sett) , men tror inte att det är så många som vet att det är olagligt. Har bibblan inte boken kan man oftast fjärrlåna den eller lämna inköpsförslag.Många bibliotek har gratis eböcker om man inte vill gå dit och låna, kolla vad dom gäller på ditt kommunbibliotek.

  Svara

   Det är Cissi själv som lagt upp boken för att få igång debatten, då det inte blir särskilt många som köper den färdiga produkten.

   Svara

    Är hon öppen med att det är hon så är det ju såklart okej att ladda ner den (då hon ju dessutom gett ut den själv). Men generellt när det ligger böcker på nätet och man inte vet, måste man vara väldigt noga att ta reda på vem som lagt upp den innan man laddar ner etc. (Finns som sagt flera kursböcker ute som jag vet ligger utlagda olagligt, men det finns också många böcker som ligger på nätet lagligt,). Jag h asr själv inget intresse av Cisiss bok, så jag har inte kollat vem som lagt ut den, men tänkte stt jag passar på att göra en samhällsinsats och bibliotekariegärning 🙂

    Svara

     Heja bibliotekarier!!

     Mysigaste stället att hänga på.
     (Bibblan då alltså, jag hänger inte på personalen 😂)

     Svara

      Tack AI!

      Svara

  Nu är det väl ändå inte Cissi som dömt honom för förtal? Hur skriver du?

  Svara

  Skänker hellre 500:- till ROKS rakt av istället för att läsa Cissis version om hur hon själv reagerade i sin egen situation. Allt handlar om Cissi Wallin. För som det sägs, så kan alla som har varit med om övergrepp reagera och känna olika, varför ska hennes reaktioner och känslor vara någonting unikt? Tänk om alla kvinnor som har varit med om övergrepp skulle skriva varsin bok. Det bästa vore väl om en riktig författare (och inte en totalt misslyckad komiker och en inte så omtyckt så kallad feminist) samlade många kvinnors olika berättelser och känslor och hur de har bearbetat detta och skrev en bok utifrån det? Ungefär som Mia Skäringer gjorde i sina avsnitt om ätstörningar, där flera får prata och hon pratar inte alls mycket själv. Cissi pratar alltid bara om sig själv, vilket gör att hon totalt tappar trovärdighet. Jag hoppas verkligen inte att andra kvinnor som har varit med om övergrepp men inte alls känner igen sig i Cissis historia börjar må ännu sämre.

  Svara

  Spännande. Hade inte tänkt läsa den, men tack vare detta har jag beställt den.

  Svara

  Jag tror på att hon blivit våldtagen, även människor man inte gillar blir våldtagna ibland.
  Med det sagt tycker jag inte att boken ”behövs” eller att Cissi är nån bra förkämpe för feminismen då hon tycks kasta folk under bussen så fort de inte gör som hon vill.
  I mitt tycke rider hon på rollen som martyr och pratar om ”utsatta kvinnor” men lyckas ändå sätta sig själv i centrum för precis allting.
  Allt är inte svart/vitt, visst har hon gjort avtryck, men hon är så pass oseriös och självförhärligande i hur hon uttrycker sig att jag kan förstå varför ingen tar henne på allvar.

  Svara

   Vem är ”ingen”?

   Svara

  Jag blev våldtagen som 14 åring, idag är jag 30. Jag har tänkt på händelsen under alla dessa år men alltid slagit bort tanken på det, aldrig haft problem psykiskt pga händelsen, aldrig varit speciellt ledsen, arg, äcklad över det. Inte förens nu på senare tid 16 år senare, så har tanken på händelsen verkligen börjat plåga mig, och jag blir äcklad och arg. Det tog mig 16 år att verkligen våga känna efter. Aldrig berättat för någon. Kommer nog aldrig göra det heller, förutom nu då, anonym på internet.

  Svara

   💞💜

   Svara

   Hoppas du vågar söka hjälp att bearbeta det du varit med om. Utan att känna dig så kan jag säga att du förtjänar bättre än att gå runt och plågas av ilska och äckel för det riskerar att äta upp dig inifrån.
   Ditt vittnesmål visar ju också att det finns ingen ”guide” i hur man ska reagera efter en våldtäkt. För vissa tar det flera år innan man vågar berätta. Det gör inte vittnesmålet mindre sant för det. Däremot blir det betydligt svårare att polisanmäla, för utan bevis och tydliga minnesbilder läggs de flesta anmälningar ner. Kanske är boken CW:s sätt att hantera sin ilska?

   Svara

  För det första: i sammanfattningen av boken står ju att ”Cissi Wallin riskerar att hamna i fängelse för att låta dig läsa”. Och nu vet ju inte jag om Wallin själv skrivit detta men hon borde iaf ha godkänt formuleringen. Då blir det lite svårt att uppfatta saken annorlunda än att FV kommer att vara huvudtema. Eller åtminstone att Wallin vill få presumtiva läsare att tro att han är det. Och snaskigt sladder har som alltid en dragningskraft på människor. Åtminstone på en del sorts folk.

  Nämligen sådana som ”tror” mer än de vet. Som ”kan tänka sig” att något är sant fastän inget vet ett vitten om saken.

  Alla dessa rekommenderar jag att läsa Maria Gunthers utmärkta artikel som publicerades i DN för någon vecka sedan och som handlar om vikten av att förstå hur verklig kunskap kommer till.

  Svara

  Allt handlar om Cissi Wallin. Bra att ni inte glömt det!

  Svara

  I don’t think many of websites provide this type of information.
  360digitmg data science courses

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.