Under corona ska man kanske läsa det finstilta?

Tillägg:
Bokar man en biljett för hund som Amir gjort, så sker detta via telefon.
Dock står följande info i mailet från SAS med biljetten.
Man ska tydligen också få ett sms om att det är obligatoriskt med mask tillsammans med sms:et om incheckning så jag skulle nog säga att ansvaret är Amirs, oavsett vad han anser.

Nej, Amir har rätt!
Det står ingenstans om att man måste bära ansiktsmask för att få boarda SAS-planen.
Gud, så dåligt av dem! SÅ dåligt!

317 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast det där är väl inte det finstilta? Det där är väl tydligare info än så.

  Svara

   Ja!!!
   Och herregud. Om det råder en pandemi, för första gången i hela sitt liv, hela världen har i princip varit i lockdown… KOLLAR MAN INTE UPP DETTA FÅ???? Man antar väl inte att allt är som vanligt? Och tar man inte in några nyheter där de faktiskt tagit upp detta ett flertal gånger!

   Svara

   Jo det står klart och tydligt, han är troligen inte läskunnig

   Svara

   I Sverige skriver man på svenska! Inte alla här som förstår engelskan.

   Svara

  och annars så hade han ju kunnat läsa en tidning….

  Jag måste säga att under denna kris har jag insett hur otroligt lite dagstidningar som människor läser. Människor inhämtar information från allehanda suspekta bloggar eller inte alls.

  Svara

   Eller kollat på nyheterna. Jag har inga planer på att flyga någonstans, men att man behöver mask på planet har inte undgått mig.

   Svara

   Eller så läser de bara rubriker

   Svara

    Man kan ju titta på bilderna👍

    Svara

   Skrämmande många som är stolta över att de inte läser/tittar på nyheter. På sonens födelsedag var det en bekant som kläckte ur sig det ”för det är ju så mycket konstigt som sprids på nyheterna”. Mmmm, suspekta fb-grupper däremot, där får man veta sanningen! Och Amir, ja han verkar precis lika korkad som vanligt. Att sen kabla ut sin dumhet för hela världen är ju i en klass för sig.

   Svara

    Fast i Sverige är det ju desvärre sant – det står extremt mycket konstigt i nyheterna. SvD‘s Twitterbild är tredelad och på en visas … trumvirvel … Isabella Löwengrip!! Vet inte hur ofta de byter bild men det är helt jävla sjukt. Och den statssponsrade Coronarapporteringen orkar jag inte ens gå in på.

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Tur att du är här och ger en så sansad och nyanserad bild av läget då.

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

   Man kan ju tycka att flygbolagen borde dela ut maskerna till passagerarna istället för att hålla på avvisa folk. Hur svårt kan det vara?

   Svara

    Betydligt svårare än för varje enskild person att fixa sin egen. Jag föredrar att hälso- och sjukvården lagerför masker framför flygbolagen.

    Svara

    Reste med SAS några veckor sedan, när det var dags för boarding bad de passagerarna som inte hade mask att ta kontakt med personalen för att få en.

    Svara

   Det finns även en viss procent som inte följer lagar och regler. 100 % av befolkningen är inte icke-kriminella. Dessutom är det en viss andel som har ”lite problem när de ska tänka” samt vissa som tänker ”om bara jag gör det så är det ju bara en” utan att tänka på följderna om alla skulle tänka så.

   Ett stort problem är det då s.k. influensers struntar i lagar/regler/rekommendationer. De är förebilder för många unga/barn! De borde kunna stängas av från alla sociala medier.

   Svara

   Folk orkar inte läsa elker lyssna på nyheter, flera vänner som inte har nån aning om nånting….. lever i nån bubbla

   Svara

  Det är så himla tydligt överallt på flygbolagens hemsidor just nu att man måste bära mask. Sen fattar jag inte varför idioter behöver resa just nu.

  Svara

   Ja och även RIMLIGT att man ska bära mask på just flygplats och flygplan, men Amir är inte känd för att vara den skarpaste kniven i lådan.

   Svara

    Och rimligt att också bära det i butiker, kollektivtrafik och andra ställen man kommer nära människor man inte vet vad de har för underliggande hälsotillstånd.

    Svara

     Så länge du inte har en 95 mask så skyddar du ju i stort sett bara andra, ifall DU möjligen skulle kunna smitta

     Svara

      Eftersom att man kan vara smittsam i 14 dagar innan man visar symtom, och att man kan vara smittsam även om man inte har symtom så tycker jag (och de flesta regeringar) att man ska bära mask. För att skydda andra och sig själv. Alla har inte möjlighet att köpa specifika masker, men alla har möjlighet att täcka sin mun med någon typ av mask eller skydd.

      Svara

      Absolut! Masken är betydligt mer effektiv på att se till att bäraren inte smittar andra än att skydda från att själv bli smittad. Det sjuka är att folk inte verkar förstå vilken enorm effekt det skulle ha om ALLA bar mask istället. Helt otroligt att svenskar har sån bristande empati att mask bara är intressant om man själv blir skyddad snarare än för att skydda någon annan. Kan inte avgöra om den svenska mentalitet är grundad främst i ignorans eller bristande medmänsklighet, oavsett skäms jag som satan för att vara svensk.

      Svara

   Inte jag heller. Vad är det som gör att de MÅSTE resa under en pandemi? Hur jävla svårt kan det vara att fatta.

   Svara

    Haha, allt är så sjukt överdrivet. Läs inte bara det som står i tidningarna.
    Befinner mig just nu i Marbella, flög med SAS. Kan säga att här nere är det betydligt lugnare än vad det är i Sverige. Så att säga att man inte ska resa är helt befängt. Varför tror du UD tagit bort avrådan?

    Svara

     Håller helt med! Jag är i Italien nu. Mycket tryggare här. Här tar dom temperaturen på alla gäster/personal på restauranger, hotell osv och skriver ner alla kontaktuppgifter till samtliga som befinner sig på stället. Känns hur tryggt som helst!

     Svara

      Känner ni er lika trygga med att ligga i respirator i de land ni befinner er i om de skulle behövas?

      Svara

       Varför skulle svensk vård vara överlägsen annan?

       Svara

        Svensk sjukvård är överlägsen de flesta länders. Sen handlar det också om att inte prata språket, utnyttja andra länders resurser och vars långt hemifrån om man blir sjuk.

        Svara

         Är svensk vård överlägsen de flesta ländernas? I vilka andra länder har du fått vård de senaste åren?

         Svara

          (Nu var frågan huruvida man skulle känna sig trygg, inte om hur resurser ska fördelas)

          Svara

         Att svensk sjukvård är överlägsen andra länders är något du fått om bakfoten. Det är något som inpräntats i svenskarnas hjärnor under årtionden. Har anhöriga som haft cancer och behövt betala privat vård i USA, Schweiz och Italien för att överleva. Så sjukt hemskt att överlevnad ska bli en pengafråga.

         Svara

          Ja vi svenskar vill gärna hylla vår vård som världsledande. Det kanske den var förut men idag är inte den svenska vården något att hylla internationellt.

          Svara

         Nej gud det är den verkligen inte. Prismässigt överlägsen men när jag fått sjukvård i annat land upplever då jag att dom kontrollerar värden och tar många fler prover än svensk sjukvård. Sen får man ju dock betala för kalaset.

         Svara

         Haha verkligen inte. Pandemi eller ej, vården går ju aaaalltid på knäna eller hur brukar det låta?

         Svara

        Överlevnad vid vårdad i respirator på Sahlgrenska = 90%, Karolinska 80%, EU-snittet är 50%. I NYC här covid härjade som värst = 18%. Så det är skillnad!

        Svara

         Nu är det ju mer än överlevnad i respirator som avgör om vården är bra eller inte. Vårdköer, förlossningsvård med eftervård, cancerbehandling osv. Är allt det bättre i Sverige också?

         Svara

          Fast nej nu pratade vi om att överleva på sjukhus med corona i ett annat land, inte om att föda barn i annat land.

          Svara

           Och då kom vi in på huruvida svensk vård är bra eller inte. Där innefattas mer än att ligga i respirator.

           Men visst. Vi kan säga att vi är klara här om du inte har mer att tillägga.

         Vilka siffror ett sjukhus, eller ett land för den delen, har på överlevnad vid intensivvård talar lika mycket, om inte mer för vilken typ av triage som görs snarare än kvalitén på vården i sig. Har man höga överlevnadssiffror talar det också för att man prioriterat bort de individer som bedömdes ha dåliga överlevnadschanser. Man har då alltså inte ens försökt rädda livet på dessa. Inget eftersträvansvärt i min mening, i alla fall inte under en pandemi.

         Svara

        Jag sa aldrig något om att Sverige är överlägsen någon?
        Jag jobbar själv i vården, på en hälsocentral som sjuksköterska med många års erfarenhet.
        Min fråga var bara om de skulle känna sig trygga i de land de befann sig i om läget skulle bli så att de hamnar i respirator? Finns ju fler faktorer som kan spela in tänker jag?

        Svara

         Jag ser inte varför jag skulle vara mindre trygg i exempelvis Italien eller Spanien.

         Kan ju tillägga att båda mina barn är födda utomlands trots att jag hade valet att föda i Sverige. De är födda i Portugal. Har fått såååå många underliga kommentarer från svenskar som inte kan förstå hur man kan välja annat än den svenska vården. Kan säga att jag inte direkt ångrar mig när jag hör mina vänner berätta om deras förlossningar här i Sverige och den icke existerande eftervården. Det är en märklig bild vi har i Sverige av vår vård. Vi verkar tro att alla andra länder har någon form av u-landsvård och att enda stället i världen vi kan få adekvat vård är i Sverige. Men ser vi inte hur vården har förfallit i Sverige senaste tiden? Den är inte direkt känd för att vara utmärkt längre.

         Svara

          Jag tänker kanske mer på språket, långt bort från nära och kära osv.
          Ingen som kan se någon annan faktor än själva sjukvården i sig?

          Svara

           Idag är det ju inte säkert att du får ha dina anhöriga med dig på sjukhuset ändå. Och de flesta läkare kan med all sannolikhet engelska.

           Nej, jag skulle inte känna mig mindre trygg med vården i Italien. Men då har jag ingen övertro på den svenska vården från början.

           Tja då är det ju väldigt riskabelt att resa utomlands för dig. Att vara med om en olycka eller bli sjuk och behöva vård i ett annat land kan hända även utan pandemi.

           Så är det ju absolut. Jag låg dock på sjukhus i Turkiet med en sprucken blindtarm och där var de väldigt få som kunde engelska.

          Åh vad jag håller med! Spansk sjukvård är faktiskt högre rankad än Sverige (enligt WHO) och ändå får jag alltid frågor om hur jag ”vågade” låta mina barn födas i Spanien…

          Svara

       Absolut! Det finns fantastisk sjukvård här. Vad tänkte du på?

       Svara

        En vård som är slutkörd efter Italiens tragiska vår.

        Svara

         Och den svenska vården är full av resurser?

         Svara

          Det har jag inte påstått, men att då åka och ta upp ett annat lands sjukvård som haft det riktigt tufft är inte okej.

          Svara

           Det var en fråga om att känna sig trygg. Inget annat.

       Men alltså. Det är betydligt större risk att jag dör av 1000 andra saker.
       Varför ska jag hamna i respirator?

       Av 10 miljoner i Sverige har ca 3000 intensivvårdats och där är majoriteten gamla och sjuka.
       Och ändå har vi levt väldigt fritt i sverige.

       Svara

        Tror inte du hittar jättemånga gamla eller (sedan förut) särskilt sjuka i respirator. Det är nämligen rätt krävande och inget man bara kan lägga folk i.

        Svara

         Så du menar att majoriteten av människor i respirator är unga friska? Men ta och räkna ut hur många procent som legat i respirator pga Corona så inser du att risken är i princip obefintlig

         Svara

          What? 🙃 Har du kollat på pressträffarna? Under en period där så var det fler på IVA pga Covid 19 än vad det fanns IVA-platser överhuvudtaget innan pandemin. Väldigt många (relativt sett) har legat i respirator pga Covid 19 och vilken grupp som är mest frekvent förekommande vet jag inte men jag törs sätta min hatt på att det inte är de äldre äldre.

          Svara

           Okej, låt säga att det nu bara skulle vara unga friska i respirator så är det ju fortfarande så ofattbart liten risk att hamna där om man blir sjuk i Corona.

           Dödlighet av unga friska är mindre än 0,1%

           Det är ju som att säga, gå inte ut, du kan bli påförd av en bil.

       Lombardiet har europas bästa sjukvård tillsammans med frankrike. Sverige hamnar långt ner på listan.

       Svara

        Det är nog alltid svart att jämföra länder och en officiell lista finns det troligtvis inte. Vad det gäller Frankrike kan jag bara säga att man här i Tyskland vardat ett stort antal covid-19-patienter fran Frankrike. Anledningen var att de inte hade tillräckligt med utrustning och intensivbäddar.

        Svara

      Du kan väl stanna hemma och ta din temp varje dag samt skriva upp kontaktuppgifter lite här och där om det är det som behövs för att du ska känna dig trygg? Onödiga resor är onödiga risker att skapa nya smittkedjor. Det spelar ingen roll hur mycket ni globetrotters känner att ni har rätt att resa och att ni behöver det. Det hade varit bättre att hålla sig i sin vanliga sociala bubbla ett tag till.

      Svara

       Älsk på din kommentar 😂

       Svara

       Bästa kommentaren!!

       Svara

      Bara för att en restaurang har mina kontaktuppgifter så innebär ju inte det att risken minskar att smittas? Och att ta temperaturen? Det är ju bara ETT av många symptom, många har inte ens feber.

      Sedan handlar det ju om hur man tar sig mellan Sverige och t.ex Italien. Du måste ta dig till flygplatsen, befinna dig på en flygplats, sitta på ett plan, landa på en flygplats och sedan ta dig till hotellet. Det är hur många högrisk situationer som helst.

      Det är ju mindre risk för mig att gå på en restaurang runt hörnet sär jag bor än att flyga till ett annat land och gå på restaurang där, av uppenbara skäl.

      Svara

      Men ifall någon är smittad utan symptom då? Varför riskera att ta smittan till ett annat land? HUR svårt är det att stanna hemma tills det lugnat ner sig?

      Svara

  Fy fan, är så less på lata influencers. Såg en kille (Gustav Björk…något) som skrev ut till sina följare om DE har koll på om och hur man kan åka till Kroatien. Snälla lääär er googla.

  Va skönt att aldrig behöva söka efter VIKTIG information själv 🙄 (fast sen blir de ju iof experter själva, typ Dasha efter corona..)

  Svara

   Exakt.

   Och jag tänker ofta samma vid många kommentarer här på öppet spår också. Herre.. googla lite.

   Svara

    Vilken idiot kommentar. Ang ÖS googla. ??Där är vi för att hjälpa varandra. Var har du där att göra om du inte vill kommunicera med folk. Knäppaste jag läst. 😕 cancam hela ÖS sabbas om en del får förstöra där. Vädjar till dej att det inte är ok där.

    Svara

     oj du fick nytt smeknamn sorry!

     Svara

     Förstår vad personen menar, vissa frågar saker som tar 5 sekunder att googla själv. Du behöver inte bli upprörd 😅

     Självklart kan man fråga saker. Men VISSA saker är lättare att googla fram än att folk ska svara.

     Svara

     Jag förstör inte inne på ös. Att jag tänker något om många kommentarer (inte alla) betyder inte att jag skriver det jag tänker där. Herregud, jag är ingen vilde.

     Svara

   På riktigt, varför har folk så svårt att stanna hemma EN sommar? Så fort det släpptes på resande så ska alla iväg.

   Svara

    Innerst inne är de olyckliga. Det måste hända något hela tiden så att de ska glömma det.

    Svara

     Man undrar ju. En kompis ba: jag ska åka till Kroatien för jag har planerat och lagt så mycket pengar på den resan! Och blir jag sjuk så blir jag sjuk. Okej men alla andra som kan bli smittade då? Och som kanske inte klarar sig? Dumdristiga idiot.

     Svara

      Ja och att öka smittspridningen i ett annat land med andra förutsättningar (vet ej hur vården i Kroatien är)

      Svara

     Olyckliga? Verkar avundsjukt här. Det är mycket tryggare i utlandet än i Sverige eftersom man har ett katastrofalt förhållningssätt till smittan i Sverige. På Arlanda var det kaos när vi reste. Landar i Italien och det är sjukt uppstyrt och bra hanterat med temperatur-mätning var man än går.

     Svara

      Avundsjuka? Vi är nog många här som också skulle kunna resa om vi ville, kan endast tala för mig själv dock, men jag väljer att inte göra det. Så vet inte vart du får avundsjuka ifrån?

      Vad är det för fel att stötta sitt eget land och ta sin semester här? Många hotell som behöver hjälp komma på fötter igen och andra företag.

      Svara

       Ja stötta vårt land gör vi gärna när vi inte FÅR eller KAN göra annat. Innan pandemin var det inget snack om att stötta sitt land. Bullshit är vad det är.

       Jag semestrar också hemma i sommar men det är för att jag inte har så mycket till val.

       Svara

        Inte får? Har du missat att man får åka utomlands nu? Vi pratar om att man väljer att stanna hemma och stötta. Varför det är så viktigt just nu är ju för att många hotell bla förlorat oändligt med pengar och behöver stöttning nu. Du kan ju inte jämföra det med andra somrar?

        Svara

         Du förstod nog min poäng.

         Svara

          Men du förstod nog inte min. Du säger att innan pandemin var det inget snack om att stötta? Du kan ju inte jämföra innan med den situationen som är nu.

          Svara

       Aldrig tänkt att folk reser för att hälsa på familj, pojk och flickvänner, för jobb, etc. Min pojkvän bor i ett annat land och finns absolut inget som stoppar mig från att hälsa på. Betyder det att jag inte följer de regler som finns? Absolut inte.

       Svara

        Bor i ett land där svenskar inte är välkomna och där jag själv måste i två veckors karantän om jag besöker Sverige så det blir inget hälsa på varken här eller där.

        Svara

         Samma här…

         Svara

    Jag håller med. Men det gör jag bara för att jag är bitter över att inte själv ha råd att ta familjen på utlandssemester.

    Svara

     NEJ det ska du inte vara! 😄 Gör det bästa av situationen. Ibland kan en glass i kiosken på granngatan vara det mysigaste som finns 😍

     Så va inte bitter, se på möjlighetens istället 😄

     Svara

      Fast sliter man ett år såklart man vill unna sig en resa med sol och bad. Nej jag åker inte men fatta att det är för att byta miljö ha kul och koppla av.

      Svara

       Koppla av och bada kan du göra i Sverige med. Förstår va du menar men just i år tycker jag det är helt sjukt man inte kan låta bli att resa till andra länder.

       Svara

        Nu finns det dock många andra anledningar till att resa utomlands and bara för att ”sola och bada”…..

        Svara

       Men okej. Jag missförstod din kommentar.

       Svara

    Och de som kommer med ”Men vi är unga och friska, vi blir inte jättesjuka!”

    Folk vill inte ta in hur allvarligt detta är 🙄

    Svara

     Fast det spelar ingen roll om man anser sig inte bli så sjuk, du kan smitta andra som kan bli jätte sjuka.

     Svara

      Jaaa men det jag menar. Vissa tror ju att bara för att de är unga och friska så är det lugnt.

      Och som du säger, de kan smitta andra. Och flytta smittan vidare.

      Svara

       Dom som säger ”jag kommer inte bli jätte sjuk det gör inget” är egoister för i det tankesättet tänker man endast på sig själv.

       Svara

    Så då litar inte du (och resterande i tråden här nedan) på folkhälsomyndighetens rekommendationer?

    Svara

    Jag är på riktigt olycklig här hemma. Jag reser vanligtvis flera gånger per år. Min semester har helt regnat bort och inget av det jag hade planerat att göra har jag kunnat göra. Jag längtar bara bort och ut hela tiden, klöser tapeterna i min lägenhet. Med det sagt kommer jag inte resa någonstans i år, kanske inte ens nästa om det inte kommer ett säkert vaccin. Men jag kan ändå förstå folk som längtar bort.

    Svara

     Så om du inte kan resa utomlands så har du inget att göra?

     Svara

      Njae… Om det hade varit fint väder i Sverige hade jag haft att göra. Men som jag skrev så har hela min semester regnat bort. Jag älskar att vandra, campa, paddla kajak och sup, sitta på uteserveringar, ha picnic, gå på museum. I helgen som var spöregnade det hela dagen och blåste tip meter per sekund. Då hoppar man inte i kajaken direkt.
      Ingen av mina kompisar har semester än, min kille får ingen semester i sommar. Alla museer i min stad är fortfarande stängda, jag har ingen bil. Så ja, just denna sommaren har jag inte kunnat ta mig för något av det som jag gillar och vill göra och hade pandemin inte rått så hade jag suttit på en strand på Kreta i detta nu.

      Svara

       Ja , ibland blir det inte som man tänkt sig helt enkelt. Bara att acceptera.

       Svara

        Hon skrev ju att hon gör det. Trög much?

        Svara

     Du klöser tapeterna i din lägenhet för du vill bort och ut? Du får det låta som om du inte kan röra dig utanför lägenheten. Umgås med vänner? Hitta på saker? Bada? Sola? Upptäck Sverige? Ta in på hotell och unna dig kanske lite spa eller vad du nu föredrar. Ät god mat.

     Svara

      App app!! Inte ut på en strand full av andra människor. Och äta gott.. Ja men inte på en uteservering. Spa? Ja om du har något i kommunen. Inte åka bort om du råkar bli sjuk och behöver vård i en annan region. Osv osv osv

      Svara

       Förstår inte om du är seriös eller inte, otroligt dumt svar.

       Svara

        Jag raljerade över hur det brukar låta när någon gör något än alternativen som listades.

        Svara

     Vill du ha ett säkert vaccin, får du vänta..

     Svara

     Samtalsterapi? Jisses…..

     Svara

  Många människor vet inte vad eget ansvar är. Jag flög nyss med SAS och jag var välinformerad gällande mask och bagage.
  Oavsett, så har man eget ansvar i att ta reda på vad som gäller när man reser ( t.ex visum, vacciner osv )

  Hans inlägg säger en del om hans intelligens…😆

  Svara

   Det gör ditt inlägg också. Så fruktansvärt oansvarigt att flyga nu överhuvudtaget

   Svara

    Du har ingen aning över anledningen till min resa. Ibland kan man tänka steget längre innan man uttalar sig.

    Ha en fin dag😘

    Svara

     Folk som måste avsluta med ”ha en fin dag”

     Svara

     Jag kan inte komma att tänka på en tillräcklig anledning till varför man skulle sätta sig på ett plan nu. Oavsett anledning är det fruktansvärt oansvarigt.

     Svara

      Begravning? Resa till sitt hemland? Hälsa på en sjuk släkting? Om det var så fruktansvärt oansvarigt skulle väl inte staten tillåta det 🙄

      Svara

       Som jag skrev och något jag står fast vid. Jag kan inte komma på en tillräcklig anledning till varför man skulle sätta sig på ett plan nu.
       Det går inte att komma ifrån att det är oansvarigt oavsett vad man har för anledning. Tillsammans med många andra saker som staten tillåter just nu, men som egentligen också är väldigt oansvarigt.

       Istället för att försöka argumentera varför en resa skulle vara legitim att göra så stå upp för era prioriteringar. Stå för att ni gjort ett oansvarigt och själviskt val. Det är ingen som skammar er för det.
       Det man dock kan ifrågasätta är hur lämpligt det är att klanka ner någon annan för att vara oansvarig när man är precis lika bra kålsupare själv.

       Svara

        ”Det är ingen som skammar er för det”? Det är det väl, det är ju det varende kommentarsfält på den här bloggen går ut på. Kasta skit på de som inte låst in sig helt och hållet.

        Svara

        Ingen som skammar? Du gör ju till exempel det.

        Svara

         Ingen som skammar för att man står för att det var oansvarigt.

         Svara

          Fortfarande så skammas det.

          Svara

           För att ingen står för att de också är oansvariga ja

           Finns det väl många som gör. Likväl blir de skammade.

           Stå för att du skammar nu😜

           Jag har väl inte hävdat att jag inte skammar?

           ”Ingen skammar”

           ”Stå för att ni gjort ett oansvarigt och själviskt val. Det är ingen som skammar er för det.”

           Ska du citera så får du ändå se till att göra det rätt och inte ta ut två ord från sin kontext.

           Läs vad jag svarar på.

           Men ledtråd: först påstår du att INGEN skammar (ett osjälviskt beslut som man står för) och sen påstår du att du inte sagt att du själv inte skammar. Bestäm dig. Då det du menar är att ingen utom du skammar?

           Äsch.. själviskt skulle det stå men det förstod du nog😊

         Vanära eller blamera är två svenska ord som fungerar fantastiskt mycket bättre än ’skamma’, som oftast för tankarna till ’scamming’. Blamera låter ju dessutom lite likt engelskans ’blame’ så det bör ju passa…

         Svara

          Ja varför ska språk utvecklas??? Buhuuuuuuu

          Svara

          Alltså, jag vill inte kasta en handske för att köra en duell med florett.

          Blamera betyder förlöjliga/skämma ut. Vilket inte är rätt.
          Vanära är ju synonymt med förnedra, kränka och smutskasta. Vilket inte heller är rätt.

          Ordet skamma är ett ord som passar perfekt här och är ett ord som funnits i SAOB sedan 1970.

          Svara

          Skuldbelägga funkar också …

          Svara

          Eller skamma 🤷‍♂️

          Svara

        UD har tagit bort avrådan, dödligheten bland unga vuxna är mindre än 0,01%

        Så sjukt oansvarigt att åka iväg. Eller….
        Hoppas du inte går utanför dörren, tänk om du blir påkörda. Tänk på det.

        Svara

      Kan du inte?

      Jag kan lista några anledningar till varför folk i min närhet har rest.

      1. Hjälpa sin dementa mamma att flytta till ett boende (inget hemtjänstpersonalen där hjälper med).
      2. Begrava sitt barn
      3. Flytt för nytt jobb
      4. Vara med sin självmordsbenägna syster som behöver någon hos dig dygnet runt just nu.

      Det är i alla fall enligt mig legitima skäl att resa.

      Svara

       1) Går det inte några tåg?
       2) Går det inte några tåg?
       3) Går det inte några tåg?
       4) Går det inte några tåg?

       Svara

        Som att det skulle vara så himla mycket säkrare. Man sitter ju instängd i en metallcylinder, tätt ihop med andra människor, även där. Dessutom under längre tid.

        Svara

        Reser jag hem med nattåget så innebär det att dela en liten kupé med 5 andra i 10 timmar. Alternativt sitta i en full vagn med ca 50 andra under lika lång tid. På vilket sätt är det bättre än 1.5 timme på ett flyg? Alltså en uppriktig fråga.

        Svara

         Det går inte att boka platser bredvid varandra just nu, så tågen åker halvfulla nu. Dessutom fungerar ventilationen annorlunda i ett tåg. På ett plan är det samma luft som åker runt hela tiden, dvs väldigt lätt att bli smittad. Men fortfarande inte riskfritt att åka tåg såklart.

         Svara

          Det går visst att boka plats bredvid varandra på tågen, iallafall SJs tåg, de skriver själva att de inte kan garantera att du inte hamnar bredvid någon annan. Däremotär ett ”visst antal platser” spärrade för bokning,men har ingen aning om hur många de är. Regionaltåg har dessutom ingen platsbokning så de kan i princip vara överfulla. Är heller inget ”maskkrav” på tåg så skulle nog tro att det är betydligt mer kontrollerat att flyga än att åka tåg i dagsläget.

          Svara

           SJ måste ändrat ganska nyligen på detta. Nu är det ju helt klart lika värdelöst att åka tåg som att flyga. Dyrare biljetter dessutom så det blir billigare att hyra bil.

          Du har inte åkt nattåget hör jag. Ligg/sovkupéer bokas fulla och ofta även sittvagnar.

          Svara

          Ventilation på nattågen? Du är rolig.

          Svara

          Jag åkte tåg senast förra veckan. Från Luleå till Stockholm med nattåget. Var inte många tomma platser i den vagnen jag satt i alla fall. På vägen upp veckan innan så var det likadant.

          Svara

           Varför körde du inte bil?

           Jag har ingen bil och det skulle bli betydligt dyrare för mig att hyra bil en vecka och köra upp.

          Nej det är helt fel, det är inte samma luft som cirkulerar ombord på flyget. Luften ombord byts ut var 2-3minut och de allra flesta plan har också HEPA-filter som renar luften.

          Svara

        Åkte tåg med dottern från Trollhättan till Stockholm. När vi bokade fick vi platser på varsitt säte jag trodde då att det endast var fönsterplatserna som var bokningsbara. Tji fick jag när Tåget var knökat med folk.. Kände mig så sjukt korkad som satte mig på det där tåget. Snart ska jag åka tåg hem också…
        Hade föredragit flyg alla dagar i veckan…

        Svara

         Varför inte bil?

         Svara

          Har alla bil och körkort?

          Svara

          Jag var inte bekväm att köra 6 timmar själv med dottern. Men ni har vi löst bil hem 🙏

          Svara

        Flygen har även HEPA filter som i operationssalar och krav på mask så förstår inte riktigt varför ett tåg utan något av dem skulle vara säkrare?

        Svara

       Alla anledningar är pga själviska ändamål. Det finns annat folk än hemtjänsten som kan hjälpa. Det går att göra på distans om man vill.
       Det döda barnet bryr sig inte om man har en begravning eller inte. Man behöver faktiskt inte ha något sådant alls. Flytt för nytt jobb kan man vänta med. Är någon så pass självmordsbenägen att de behöver vakas 24/7 behöver de läggas in för att få professionell hjälp.

       Så nej, jag tycker inte att det finns några skäl som gör det mindre oansvarigt att flyga just nu.

       Svara

        Kommer att ta farväl av min far oavsett hur mycket du skriker och gapar.
        Vi kommer tempas på planet och kommer få skyddsutrustning på plats. Aldrig vistas utanför kliniken annat än till och från planet.
        Struntar i vad andra tycker

        Svara

         Jag varken skriker eller gapar. Du får göra precis vad du vill, så länge du inte hostar direkt på mig.
         Det jag ställer mig tveksam till är att du ifrågasätter andras intelligens och ansvarsförmåga. När du själv bevisligen är precis likadan.

         Svara

          Har inte ifrågasatt någon intelligens?
          Och skulle aldrig någonsin med eller utan pandemi hosta på någon!

          Svara

           Så det är inte du som skrev: ”Hans inlägg säger en del om hans intelligens…”?
           Det är att ifrågasätta intelligensen.
           Men om det inte var du så ber jag om ursäkt för mitt uttalande. Det är lite svårt att veta vem som skriver vad när alla går under anonym eller byter namn mitt i.

           Nej det var inte jag!
           Men då förstår jag bättre varför du skrev som du gjorde.
           Tack för ursäkten!

        Alltså denna kommentar 🤯 Så oerhört oempatisk. Pandemin är fruktansvärd och oavsett vad man tycker om resande så att skriva saker som ”det döda barnet bryr sig inte om man har begravning”, det är bara fel.

        Svara

         Men det är sant. Det man gör efter att någon dött påverkar inte den som avlidit. Det är liksom inte dennes problem, eftersom den är död.
         Allt man gör efter dödsfallet gör man enbart för sin egna skull, för att man själv ska må bättre.

         Svara

          Det handlar inte om det är sant eller inte, det handlar om empati.

          Svara

           Den som kan ha två tankar i huvudet samtidigt kan ha empati och samtidigt tycka att det är oansvarigt att flyga.

          På vilket sätt får dina kommentarer dig att må bättre?

          Svara

           Varför tar du så fruktansvärt illa upp?

           Jag frågade eftersom det var du som tog upp handlingar man gör för att själv må bättre. Vill du inte svara så gör det inte men du behöver inte låtsas som att jag tar illa upp. Vi är väl här för att diskutera?

        Det sjukaste jag läst. Sök hjälp

        Svara

         Detsamma

         Svara

        Så låter det nog inte den dag det är ditt barn som dör…

        Svara

         Om jag var i den situationen skulle jag självklart göra ett egoistiskt val att sätta mig på första plan hem. Eftersom en begravning är viktig för mig att vara på.

         Jag skulle dock stå för att det var själviskt och oansvarigt. Eftersom anledningen inte gör det mindre oansvarigt att flyga just nu.

         Svara

          Men oavsett om det är själviskt eller inte så anser ju du att resan är nödvändig och legitim då. Jag tror inte att någon anser att man reser till sitt barns begåvning för någon annans skull än sin egen och närmsta familjens. Eller menar du att en del påstår att de reser på sitt barns begravning som en medmänsklig handling mot ens grannar och kollegor och medresenärer?

          Svara

           Begravning*

           (Och nu var det ett svar på en kommentar som inte kunde se NÅGON anledning att sätta sig på ett plan just nu. Uppenbarligen är både du och jag överens om att åtminstone barnets begravning är en anledning. Vi kanske ska lämna det där.)

        Arbetar på ett fartyg som flyttar gods (ja, Sverige är beroende av import och export – det inkluderar bränsle, mat och sjukvårdsmaterial…) i hela Europa och jag kan lova att det är inte är för vårt höga nöjes skull som jag och kolleger flyger iväg för att mönstra på och lösa av en kollega. Fartygen kommer liksom inte och möter upp oss på något smidigt ställe, vi får åka dit de är… Det finns kollegor som har varit fast ombord sedan pandemins början – och på fartygen är det arbete 8-12 timmar om dagen, 7 dagar i veckan tills de kan komma hem igen. Samtidigt kommer besked från anhöriga som blir sjuka/dör hemmavid – ni kan ju föreställa er ångesten och vanmakten – självmorden bland sjömännen har ökat markant. Men för all del, vi kan ju stänga ner alla hamnar och stilla förundras över hur alla butikshyllor gapar tomma samtidigt om exportberoende företag går i konkurs.

        Svara

        Du är fanimej helt vrickad. Diktatur är din melodi eller hur?

        Svara

  OT men tror ni bloggare får nya läsare genom att kommentera massormassormassor på olika bloggar? Själv blir jag mest irriterad och vägrar besöka. Har sett samma människa kommentera på tre olika bloggar, typ varenda inlägg. Är det en bra strategi alltså? Menar små bloggar då.

  Svara

   Jag kan inte tala för andra men jag har aldrig klickat mig in på någon som gjort reklam (läs: spammat länkar) för sin egen blogg via kommentarer någon annanstans.

   Svara

    Var går gränsen för reklamspam? Att länka sin blogg då det är möjligt och delta sakligt i diskussioner, oftast följer man ju samma större bloggar.

    Svara

     Obs, jag är inte samma som vill sprida Corona 😷

     Svara

     Fast somliga skriver ju bara för att få intresse för sin egen blogg. Och om du nu har en blogg tänker jag inte ta reda på för jag klickar inte på ditt namn.

     Svara

      Inget tvång att klicka på min blogglänk. Har inte ens uppdaterat på snart ett år 😂

      Svara

     Jo men de jag oftast sett är typ en jättekort kommentar på inlägget ifråga följt av en lång signatur för deras egen blogg.

     T ex:
     ”Styrkekramar!

     – Anna Andersson 22-åring fembarnsmamma och hjärnkirurg som bygger ett hus i skärgården”

     Svara

      😄 Exakt så!

      Svara

   De försöker väl få läsare till sina bloggar. Speciellt en som skriver härinne och som snabbgooglar fram sina svar.
   Man blir bara så trött på att se de röda namnet lysa upp. Vägrar gå in på dennes blogg. En gång aldrig mer.

   Svara

    Haha, så du menar att alla år jag kommenterat här på BB före jag skaffade min blogg, innan jag ens tänkt tanken, faktum är att jag sade nej när en del sade att de ville att jag skulle göra det, egentligen bara var ett långt upprampande för att ragga läsare till min famtida blogg bara för att jag inte slutat skriva här nu efter uppstart? 💪😅

    Svara

     😴😴😴

     Läsförståelse har aldrig varit din grej.

     Svara

      Jodå! 😊

      Och denna beskrivning har sagts rent ut till mig flera gånger…

      ” Speciellt en som skriver härinne och som snabbgooglar fram sina svar.
      Man blir bara så trött på att se de röda namnet lysa upp.”

      …I exakta dessa ordalag. 😊

      Svara

       Ja för att den beskrivningen stämmer in på dig helt. Vad vill du säga genom att påpeka det?

       Svara

        Att jag inte saknar läsförståelse. 😉

        Svara

         😴😴😴😴

         Svara

     Vad är det som säger att det var till dig TRH kommentaren var? Men tar du åt dig så varsågod.. du kände igen dig på snabbgooglar. hehe.

     Svara

      ALLT är till trh.

      Svara

     Hinner du posta innan du gillar din egna kommentar?

     Svara

   Tror jag hamnade hos gabjossan för hon skrev här.
   Även tjat Helena när hon skrev överallt…
   Och några till okända bloggare.
   Läser bara gabjossan i dag.

   Svara

   Fråga CamCam och GabJoss.

   Svara

   Syftar du på J*hanna Gr*ahn? Ser hennes kommentarer överallt, hade varit intressant att se vad det genererat i form av avkastning av alla hennes kommentarer.

   Svara

    Jaaa, överallt. Och så j*vla tråkig blogg, ”jag är sååå speciell för jag brukar göra/tycker/ogillar det här”. Nej, du är en vanlig förvuxen fjortis som inbillar dig att någon är intresserad.

    Svara

    Hon är verkligen på varenda större blogg just nu och fiskar efter läsare, alltid med en klämkäck kommentar. Jag blir också nyfiken på hur mycket trafik man får till sin blogg på det här sättet. Jag blir inte ett dugg sugen på att klicka mig in, det känns så desperat på något sätt.

    Svara

    Haha! Yes, just henne jag menade… ja man blir uppriktigt nyfiken på om det hjälper. Tänker att det kanske blir enstaka klick men inget långvarigt.

    Svara

  Det har ju bara stått i tidningen och rapporterats på tv och i radio. Plus när man köper biljetten. Men absolut, rimligt att bli arg på SAS.

  Svara

   För korkade influncers är det Instagram som är nyhetskanalen, allt annat är ”massor med ord å inga bilder å jetelångt

   Svara

  Samma visa varje gång när det gäller Amir – Såklart det inte är hans fel, utan alltid andras!

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    🥴

    Svara

    Det där var onödigt.

    Svara

   Vad har hänt med honom? Han gick från störig och ”wannabe” till en lugn och jordnära kille en kort stund. Nu är han helt galen och sjukt otrevlig och provocerande.
   Mår han inte bra? Har det hänt nåt?

   Svara

    Håller med! Tycker han var rätt mysig innan men nu vevar han argt åt alla håll

    Svara

    Han är väl konstant hangry nu för tiden.

    Svara

    Han har alltid varit så, han har bara varit bättre på att dölja det i perioder.

    Svara

  Det är väldigt få som har missat att man nu måste ha mask på sig på flyg men för de icke-läskunniga så finns det även extra masker att få ombord..

  Svara

  Trodde detta var allmänt känt i världen. Finns ju fullt av människor som inte fått flyga då de inte haft masker…

  Svara

  Han är så jävla butt hurt hela tiden.
  Jag bara orkar inte.

  Svara

  Skumt att inte fler står utanför tex flygplatser med masker i rocken för försäljning 😂

  Som när försäljare ploppar upp som svampar och säljer paraplyer när det regnar 😂

  Svara

   Det säljs masker i butikerna på de större flygplatserna i Norden (Oslo, Arlanda, Kastrup mfl)

   Svara

  Gör han sig sådär dum? Nästan så att man hoppas.

  Svara

  Det är så lätt att döma andra och hur de beter sig i Corona tider.
  Så svårt att följa råden själv. Tänker bl.a på My Martens som uttryckte starka åsikter om hur hon såg att andra betedde sig, som att de inte förstod att det pågick en Pandemi. Nu verkar hon själv leva som vanligt igen med resor o umgänge. Alla gör som de vill men var då inte så snabb med att döma andra.

  Svara

   Fast bara för att man reser och då främst inom Sverige och umgås med andra människor innebär ju inte det att man inte följer de rekommendationer som finns. Man kan göra allt det och ändå sköta sig.

   Svara

    Man skulle ju inte umgås med människor som man inte träffar vanligtvis.

    Svara

   Dasha då 😂

   Svara

  Swedavia rekommenderar starkt (de kan formellt inte kräva men gör det i praktiken) att alla bär munskydd/ansiktsmask på flygplatsen.
  Den som knatar runt på en flygplats idag utan munskydd kommer att få påpekanden (i Sverige förmodligen mest ilskna blickar).

  Svara

  Inte lätt att vara bimbo.

  Svara

  ”Fett bror är du ju”… katastrofalt dåligt uttryckt.

  Tyckte Amir var lite mysig att följa när han började vlogga. Han gjorde det med hög intensitet och glädje. Sedan blev det slentrian och mer glest mellan vloggarna. Knarkdomen och särskilt uppbrottet med pojkvännen tog hårt verkar det som. Dessutom lyser hans arroganta och nedvärderande sätt igenom i kommentarsfältet.

  Slutade helt kolla in hans YT-kanal när han klart och tydligt visade att han inte brydde sig ett skit om corona eller alla de som jobbar inom vården iom snacket om BLM.

  Svara

   Jag läste att man inte kan koppla några sjukdomsfall till BLM-demonstrationerna i Sverige. Sådeså. Tycker dessutom att frågan mot rasism är större än det här med pandemin.

   Svara

    Konstigt då att det fördubblats nu i flera län. Varför har det gjort det tror du?

    Svara

  Är det där Samir och Victor Samir?

  Svara

   Nej, bara Amir utan S

   Svara

    Hahahahaha jahaha jag dör, var väl trött när jag skrev min fråga😂

    Svara

  Blondinbella ska åka till Schweiz och Frankrike nästa vecka enligt egen utsago. Undrar om de planerat in extra tid för att sitta i karantän? Bara för att man får resa, behöver man inte göra det.

  Svara

  Fast det står ju published 25 juni. Han köpte väl biljetten innan dess!?

  Svara

   Var inne på Petra Tungårdens blogg och vilka fina bilder det var på henne. Hon ler på alla bilder och leendet är naturligt och äkta. Hoppas hon håller den stilen och låter bli botox.

   Svara

    Hamnade fel 🙁 sry

    Svara

  Amir har rätt. Väljer man boka biljett på SAS hemsida så informeras inte om obligatorisk mask överhuvudtaget. Det är knappast rimligt att förvänta sig att kunderna ska läsa igenom all info på hemsidan innan de påbörjar biljettbokning.

  Svara

   Men det är ändå rimligt att tänka själv… vi lever mitt i en pandemi! Urbota dumt försvar.

   Svara

   Eh jo det är väl väldigt rimligt när det första som poppar upp på SAS hemsida är ”corona virus – important information about booking!

   Svara

   Men sluta Alice/Amir. Det står klart och tydligt. Gör dig inte dummare än vad du är.

   Svara

   Den informationen bör självklart finnas med under bokningsproceduren, inte utplacerad externt på hemsidan.

   Svara

   Ðet står överst på deras hemsida med rubriken: viktig information om covid 19 och bokade av biljett.
   Om man då struntar i att ta läsa den viktiga informationen så får man ju skylla sig själv. Det är ens skyldighet att ta reda på vad som gäller vid alla typer av resor, vaccinationer, visum, tillstånd, lagar och regler i landet man ska till och så vidare.

   Svara

  Masken han bär är ju inte ens godkänd 🙁 Undrar hur nödvändig den resan var…

  Svara

   Men vad för andra masker kräver sas att man använder? Ser inte att det står något om krav på typ av mask.

   Svara

    Kravet från SAS är att den täcker mun och näsa och inte är improviserad (sjal) eller hemsydd. SAS egen personal bär kirurgisk munskydd.

    Svara

  Intressant att Amir har ansiktsmask på sin Instagramprofil (eller är det bara ett fashion statement?) och gjorde en stor grej av att håna de som påpekade olämpligheten i att BLM-protestera utan ansiktsmask men när han själv ska ut och resa och befinna sig på offentliga platser så är inte ansiktsmasken nedpackad…

  Svara

   Haha lol vilken jävla poser han är

   Svara

  Jobbar på en flygplats och sånt här händer hela tiden. Varje pass.
  Folk läser inte eller har varit för lata för att ta reda på vad som gäller inför sin resa och tar ut allt på personalen som försöker hjälpa/följer reglerna.
  Man blir chockad över hur folk agerar!
  Har haft passagerare som har slängt saker omkring sig som barn, skrikigt, använt våld, låtsats gråtit och bara varit otroligt otrevliga och nedvärderade. Regler gäller inte vissa tydligen😏

  Svara

   På ett sätt så känns det lite rimligt att det är dom som inte brytt sig om att kolla upp information om corona som reser…

   Svara

   Haha Fyfan vad ni säkert fått stå ut med massa idioter….

   Svara

  Tror inte på det där. Vet flyg som vänt om någon varit våldsam.

  Svara

   Vad är det du inte tror på?

   Svara

   De kallas passagerare även innan de går på plan. Händer alldeles för ofta att folk får utbrott i gate eller incheck och då får de inte åka med om piloten inte vill och även då är de passagerare och benämns som det (eller ja, jag säger pax)

   Svara

   Jag pratar om incheckning/boarding.

   Svara

  Nu förstår jag inte…?
  ”Nej, Amir har rätt!
  Det står ingenstans om att man måste bära ansiktsmask för att få boarda SAS-planen.
  Gud, så dåligt av dem! SÅ dåligt! ”

  Det står ju klart och tydligt:
  ”Passengers without a face mask will be denied boarding”

  Svara

   Det var nog skämtet.

   Svara

   Men det var ju ett skämt från Camillas sida? 😂

   Svara

   Ironi kan vara svårt för en del…

   Svara

  Corona kom som ett virus och muterade till ett IQ-test.

  Svara

   Så j….la rätt👍 bästa kommentaren hittills!

   Svara

  Är det Boohoo Therese var ambassadör för? Är hon det fortfarande? Tänker efter vad som hänt i Leicester och att ASOS och Next klippt banden med dem.

  Svara

  KAN VI SNACKA OM ATT MARGAUX TÄNKER OUTA SITT NYA FÖRHÅLLANDE GENOM EN LIVE??? SOM DESSUTOM ÄR ETT BETALT SAMARBETE?? NYTT LÅGVATTENMÄRKE FÖR DEN MÄNNISKAN, SNÄLLA CAMILLA KAN DU SKRIVA ETT INLÄGG OM DETTA.

  Svara

   Oj sorry kom emot caps lock

   Svara

   Men det är ju redan ute?

   Svara

    Ja det är sant, men hon säger (insta story) ”ni är många som frågat vad det är mellan mig och Emil och jag ska berätta allt blablabla och sen swipea upp” Bara det är ju väldigt osmakligt?

    När man swipear upp kommer man till appstore. Och inlägget är reklammarkerat

    Svara

     Appstore. Så man ska ladda ner hennes app för att kunna köpa hennes merch. Har alltid gillat henne men börjar tröttna något.

     Svara

   Jag tror företag som marknadsför sig i den typen av ”clickbait-videor” gör sig själva en björntjänst. Jag spolar alltid förbi samarbetsdelen i sånna videor, lyssnar bara på det smarriga. haha.

   Svara

  Man får ett sms om att det är obligatoriskt med mask tillsammans med sms:et om incheckning. Dessutom har det stått på nyheterna länge. På Kastrup fanns det iaf att köpa munskydd.

  Svara

   Plus står i bokningsbekräftelsen. Omöjligt att missa. Talar av egen erfarenhet då jag reste med SAS senast i fredags.

   Svara

  Har en fråga till er alla i motståndsrörelsen, om någon hade kunnat vara så snäll och svara på.

  Om inte världsledarna tycker att gränserna borde fortsätta hållas stängda, varför är ni så upprörda över att människor reser? Är ni mer arga på världsledarna för att ha tagit det beslut? Eller bara på influencers/arbetskollegor/andra närstående? Är ni även arga på de som äter/fikar på cafe och restauranger eller sitter i parker/på stränder? Folk som är på gymmet?

  Jag ska inte resa privat i år men Jag var tvungen att åka på affärsresa (bad om att få slippa men det gick min chef ej med på) och här är de mycket striktare än i Sverige. Vi var tvugna att ta 2 st covid tester med 72h mellanrum när vi landade, ha mask på, alla offentliga ställen har personer som ständigt desinficerar alla öppna ytor, tar temp, vissa har en maskin man måste stå i för att ens få komma in. Känner spontant att jag är säkrare här än hemma i Sverige, vilket jag inte trodde innan jag åkte då jag var väldigt nervös. Ska även säga att det tecknades en speciell försäkring via arbetsplatsen för resan, vilket var ett krav för att få komma in i landet.

  Svara

   Enkelt sett, världsledarna öppnar gränser och släpper lockdown för att få igång ekonomin.
   Motståndarna tycker inte människoliv är priset att betala.

   Vad väljer du? Det är inte en lätt fråga, men om man nu tvunget måste resa/café etc. så hjälper det ju om länderna infört security measures vilket vissa gjort väldigt bra och andra inte.

   Svara

  Men gud Bellas instastory när Paul rappar i bilen…. hahaha

  Svara

  Altså, for meg som bor i Norge så føles det provoserende at svensker reiser til utlandet. Jeg vet at dere får lov, og jeg vet at dere ikke er ansvarlige for den strategien Sverige har valgt å følge. Men vi har ofret så sinnsykt mye i de landene det har vært lock-down. Og selvfølgelig er det ingenting i Norge om vi sammenligner med Spania og Italia!
  Sverige har valgt en annen strategi. Da virker det veldig kontraproduktivt at svensker reiser til utlandet.
  Monas Universum som på død og liv må reise til Spania fordi et familiemedlem ikke har det bra i Sverige. Og så innrømmer at hun sier hun er fra Norge når noen spør. Da forstår man at folk ikke vil ha svensker i landet sitt, men man drar allikevel. For å hjelpe turismen, sier hun….

  Svara

   Det är ju fritt för länder att inte ta emot oss svenskar om de inte vill ha oss där.

   Svara

    Det är dock många svenskar som försöker komma undan med att inte sitta i karantän.
    Läser nästan dagligen på ”Londonsvenskar” om folk som undrar ifall de kan:
    – Resa via ett annat land till uk för att ”undvika” karantän
    – Ljuga på blanketten om var deras resa startade
    – Strunta i att sitta i karantän och undrar ifall det verkligen kollas

    Om man ska resa tycker jag det minsta man kan göra är att följa reglerna.

    Svara

   Det är mer kontraproduktivt att Sverige släpper in in invånare från länder som haft lång lock-down och liten smitta. Risken att någon av dem bär på viruset efter de blivit tvungna att öppna upp landet ige, för det måste de om inte landets ekonomi ska gå helt åt h-e, är betydligt större än att en svensk gör det. Nästan ingen i Norge är väl immun? Jämfört med kanske 30-40% i Sverige, vad man vet i nuläget.

   Svara

    De länderna som har öppnat upp har gjort det pga låg förekomst av viruset så turisten kommer antagligen att smittas här snarare än ta med smitta från avreselandet.

    Svara

    Källa på att 30-40% AV Sveriges befolkning är immuna?

    Svara

     Läser du inte nyheter?

     Svara

  Amir har väl aldrig varit en skarpaste kniven i lådan LOL. Inte alla pommes på tallriken där haha

  Svara

  Som något ovanför kommenterat, att det är nog dessa olyckliga människor som MÅSTE resa utomlands. Eller som en kommentar ovanför ”Fast sliter man ett år såklart man vill unna sig en resa med sol och bad.”

  Om detta stämmer kommer vi ha många olyckliga och arga människor i Sverige under hösten och vintern, eftersom dem inte fick sin årliga solresa i sommar.
  Förstår inte hur att åka utomlands minst 1 gång/år kan vara så viktigt? hur tror dem arbetslösa och fattiga överlever? dem har ju inte råd att resa utomlands men dem lever vidare ändå. Resa är inte det viktigaste i livet, och om det är det enda som ger en återhämtning och ger lycka, ja då måste man nog ta tag i sitt liv, så man kan må bra även hemma i sverige.

  Jag tror det är en hets att man SKA resa utomlands minst 1 gång/år. Eller en hets att ta bilder för att posta på sociala medier.

  Svara

   Mvh kul på fest

   Svara

  Den där rutan med villkor som man nästan alltid måste kryssa i för att kunna genomföra nästan vilket köp som helst – hur många av oss läser faktiskt igenom allt som står där?
  Där stod det förmodligen, för SIN biljett köpte han inte via telefon? Och masken gällde honom, inte hunden?

  Svara

   Eh, oj, jag fattade visst inte ironin.. 🙄

   Svara

  Stackars amir, vad är han 30år? Men oftast arg som ett bi, och kan inte sluta vara uppkäftig, kaxig och arg på allt som inte passar hans egna synsätt. Beter sig som en 12åring, vet att du läser detta amir. Väx upp.

  Svara

  Förstår verkligen inte varför vi inte kan stanna hemma EN sommar. Tänk vad jorden kan få pusta ut om vi flyger och reser minimalt en enda sommar.
  Även om UD säger att vi kan resa till vissa länder nu vet man aldrig om det blir nya utbrott och regleringar. Själv fastnade jag i Costa Rica i mars och det var fan det värsta jag varit med om. UD gav felaktig information ständigt, sa att flygplatserna i hela Centralamerika skulle stängas ner, vi borde försöka fly till Mexico (!) samtidigt som alla våra besparingar tog slut. Vi har ju såklart inte fått en krona tillbaka av det. Riskerar ALDRIG att hamna i den situationen igen.

  Svara

  Skönt att det går att flyga igen! Då drar jag på semester, dags att börja festa igen! <3

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.