Molly Rustas är dagens russinplockare

 
Skådar vi ytterligare en influencer som plockar russionen ur kakan som det passar dem bäst?
Jag tror nästan det, för dessa argument har jag hört till leda när jag ifrågasatt influenciska samarbeten med sponsrade bröst och rövar.
”Men jag är ju bara en liten privatperson som förstorar brösten för miiiin skull och jag skulle aldrig uppmana någon annan att göra det” samtidigt som de fått operationerna gratis i egenskap av varumärke, ett varumärke som tuttföretaget hoppas ska kunna påverka alla sina läsare att själva vilja lägga sig under kniven.

Det är lite samma sak här tror jag, men jag vill nog ändå kolla så att jag inte missuppfattat något.
Stämmer det att på samma plattformar som Molly Rustas tjänar stora pengar på genom samarbeten, där syftet är att påverka följarna till konsumtion, är hon nu helt plötsligt en privatperson på, helt utan ansvar över vad hon publicerar?
Vad gäller rollen som influencervarumärke berör hon inte, trots att hon får frågan två gånger.
Vågar man gissa på att den är identisk med den ansvarsfrihet hon givit sig själv som privatperson?

Ja, jo…det låter ju fullt rimligt.
Tillskansa sig alla fördelar med att vara en influencer med hundratusentals följare, men så fort de kritiseras så är de bara en vanlig tjej med känslor som bär hjärtat utanpå kroppen.
Tydligen är Molly Rustas enbart en influencer när det gynnar henne på någotvis, som nu när hennes resande ifrågasättas av en följare.

Den russinplockande privatpersonen Molly vill alltså inte bli kritiserad på Instagram för sina resor, samtidigt som det är hennes varumärke på samma plattform som med största sannolikhet betalat biljetten.
Jag undrar hur fan hon får ihop det i sitt huvud?

Tack för tips!

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Regeringens hårda kritik efter Bianca Ingrossos festnatt:

  https://www.expressen.se/noje/regeringens-harda-kritik-mot-bianca-ingrossos-festnatt/

  Svara

   Kul att han följer bianca

   Svara

    Eller också läser han Expressen …

    Svara

     En debattnivå som tydligen passar Morgan Johansson.

     Svara

      Måste man debattera mot idioter som inte står bakom mänskliga rättigheter som att söka asyl? Inte enligt mig. Man har aldrig en skyldighet att svara på dumheter, inte ens som minister.

      Svara

       Att ta en debatt är inte att ”svara på dumheter”. Det är däremot hans ansvar som minister att svara för regeringens politik.

       Svara

       12.32//

       Det är kanske inte hans skyldighet på så sätt att han hamnar i Gulag om han inte medverkar. Men om han hade någon form av heder så är det ändå hans plikt som uppsatt politiker att ta debatten med andra politiker som är inbjudna till SVT. Särskilt om dom nu förespråkar idiotiska förslag så är det ju ännu viktigare att han argumenterar ner deras resonemang. Eller det kanske han inte klarar av? Är det för att han är inkompetent eller för att meningsmotståndarna faktiskt har rimliga poänger?

       Svara

     Hur får du det till att han läser Expressen?(Det kanske han gör). Det är ju Morgan som kritiserar och Expressen skriver om det.

     Svara

    Han fick frågan under ett pressmöte.

    Svara

    ”Sprid inte hat, sprid kärlek”

    Ah så när man ifrågasätter eller kritiserar så sprider man hat numera. Influencers influeras av Trump

    Svara

     Ja det är en farlig och smittsam retorik som särskilt verkar få fäste bland såna som är resistenta mot den verklighet de flesta lever i 🤔 kanske rent av resistenta mot riktig fakta.

     Svara

    Men alltså hon har ju rätt. Hon har ingen plikt att förklara sitt privatliv för någon. Jag förstår att folk blir upprörda men det finns liksom gränser, man kan kritisera men att gång på gång ställa en och samma fråga är bara för mycket.

    Svara

   Och hennes svar?

   ”Jag följde alla regler som nattklubben hade. Hade ett avstånd på minst 3 meter per bord och vi var inte mer än 10 personer per bord som är enligt regler. Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill”.

   Det sista. ”Får egentligen vara vart jag vill”.

   Bara för du har antikroppar betyder det inte att du är immun. Åh hatar verkligen ”lilla gumman”-attityd, men just nu vill jag bara säga det. Gah

   Svara

    Förstår inte varför alla verkar tro att bara för att man får resa så får man umgås kors och tvärs med folk?
    Så här står det på folkhälsomyndighetens hemsida:
    ”Nu kan symtomfria personer resa inom Sverige. Samtidigt behöver vi fortsätta att hålla avstånd till varandra för att förebygga smittspridning, precis som tidigare. Undvik nära kontakter med människor som du inte umgås med normalt, både under resan och på ditt resmål. Undvik också att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop eller bröllop.”

    Svara

    Och är det inte konstigt att alla influensers har antikroppar? När typ ingen annan har? 17 procent av alla som testat har men 100 procent av alla influensers? Trots att de alla bor i de minst drabbade områdena i Stockholm?

    Svara

    Alla dessa influencers som reser land och rike runt och skiter i allt sunt förnuft, är verkligen samhällets avskum. Vi har en enda uppgift 2020, och det är att fan hålla oss ifrån varandra. Att hon har antikroppar betyder inte att hon inte kan smitta andra. Säg att hon i Båstad blev smittad igen, det tar en period från den tidpunkten till att hennes kropp tar hand om viruset. Det är högst möjligt att hon då kan föra smittan vidare. Varför kan man inte ta sitt ansvar som medmänniska och bidra till att minska spridningen?

    Har folk inga hjärnceller idag? Håller er hemma, res inte. 5500 människor i Sverige är döda idag. Vi medborgare tvingas inte rycka ut på någon krigsfront med vapen i högsta hugg – vi behöver bara stanna hemma och chilla och låta samhällsviktiga funktioner försöka få andrum.

    Bianca i synnerhet som har en enorm plattform att nå ut till – varför inte använda den makten och vara en bra förebild? Nä, influencers har jag tappat all respekt för.

    Svara

   Tycker iofs att det är rätt orättvist hur Bianca är den som får ta mest skit för detta när det var en lång rad med andra influencers som borde få minst lika mycket.

   Svara

    Hon är kändast. De andra har folk ingen aning om vilka de är.

    Svara

    Och vart är alla vanliga människor som följer riktlinjerna? Knappt en enda håller avstånd.

    Svara

     Så är det. Antar dock att man väljer att kommentera på folk som kan funka som förebilder. Klart det inte bara är Bianca i hela sverige som inte följer reglerna.

     Svara

     Det är självklart lika urbota dumt av en privatperson att inte hålla avstånd eller festa i Båstad. Skillnaden och anledningen till att Bianca får mer ”hat” för det är för att hon FILMAR DET och väljer att POSTA DET inför sina hundratusen följare på diverse social media. Genom att göra det så hänger hon ut sig själv som urbota dum, samt påverkar övriga urbota dumma följare som kopierar allt Bianca gör att själva börja festa loss på klubbarna runt landet.

     SLUTA förminska influencers ansvar.

     Svara

   Det är ju typisk influencers. De gnäller konstant om att det minsann är ett riktigt jobb och vill att man ska ta dem seriöst som företag. Men så fort de får kritik är det stackars lilla jag som bara är en liten flicka som skriver dagbok…
   🤦🏼‍♀️

   Svara

    Yes, eller hur!! Så trött på det!

    Svara

    influensers vill vara influensers tills de faktiskt behöver influera 😮

    Svara

  Tror inte Mollys företag betalat biljetten. Är nog hennes kille.
  Svårt att förstå hur titta på hus att köpa inte är nöje i hennes ögon…

  Svara

  Det handlar nog om att man bara prioriterar tre saker: me, myself, I.

  Svara

  Hon kan ju fråga Paolo om han tycker att hans ansvar som privatperson inte hängde ihop med hans samarbeten….

  Svara

   Fast det hänger ju inte ihop med det han gjorde på jobbet, han är en bra programledare, hans mat produkter är goda.
   Han är säkert en lika bra programledare nu och hans mat produkter smakar fortfarande lika bra.
   Det som är skillnaden är att företagen inte kan stå bakom det han gjorde, och måste offentligt ta ställningstagande emot hans agerande. Vilket är helt rätt, men det förändrar inte han var en bra programledare och hans mat var god.

   Svara

    Vem sa att hans mat inte är god? Du verkar ha missat hela poängen med mitt inlägg…

    Svara

  Men vad är problemet? Man tillåts resa? Sen får man tycka vad man vill om att det finns folk som gör det, men varför alla dessa pekpinnar?

  Svara

   Pekpinnar? Att ta ansvar för att minimera riskerna för att slå ner en pandemi? Jag tycker det är ett större problem för de som förespråkar att man har lov, jag smittar ingen, ekonomin måste räddas mm mm och som inte har förstått att människor dör bara för att de ”råkat” bli smittade av någon annan. Att ta sitt ansvar som individ och använda hjärncellen är också lov.

   Svara

    Ja men är det ju faktiskt tillåtet att resa och vissa anser att ekonomin är också viktig, speciellt i länder som mer eller mindre livnär sig på sommarturismen.

    Man får ju tycka vad man vill om det ena eller andra men så länge det är tillåtet så gör ju Molly inget fel och förtjänar inte att bli påhoppad för det.

    Svara

     Hon blir inte påhoppad, hon blir ifrågasatt.

     Svara

     åh, så ni reser utomlands för att rädda deras ekonomi? Om nu reser bara för att vara snälla och hjälpsamma kan ni ju istället donera pengarna, och stanna i sverige, så slipper dem riskera att du sprider smitta hos dem, men du får samtidigt hjälpa deras ekonomi som du önskar 🙂

     Svara

     Påhoppad? Är du seriös?!

     Svara

    Ja men du får ju sitta inne om du vill. Ingen tvingar dig att resa bara för att det är tillåtet.

    Svara

     Åh vad löjligt. Ja, jag sitter gärna inne denna sommar när världen är såhär. Inga problem! Men hur svårt ska de va att ta sitt eget ansvar?

     Svara

      Vad som är en nödvändig resa är ju upp till var och en att avgöra. Senast igår eller i förrgår var det uppe på diskussion här där någon inte ens ansåg att ens barns begravning eller flytt för ett nytt jobb var nödvändig.

      Min poäng är bara att det är lätt att peka på alla som reser och tycka att de inte tar ansvar. Festa i Båstad verkar de flesta vara överens om är onödigt men vi är tillåtna att resa och där får var och en avgöra vad som är en nödvändig resa. För någon är det nödvändigt att få träffa sin mamma och för någon annan är det inte det just nu.

      Svara

     Inne behöver man väl inte sitta, men man behöver inte resa halva eller hela landet runt bara för fest?
     Man kan hålla sig i sitt närområde med människor man ganska ofta umgås med.
     Råkar du ut för olycka på väg till där du ska belastar du sjukvården i onödan.

     Svara

   ”Nu kan symtomfria personer resa inom Sverige. Samtidigt behöver vi fortsätta att hålla avstånd till varandra för att förebygga smittspridning, precis som tidigare. Undvik nära kontakter med människor som du inte umgås med normalt, både under resan och på ditt resmål. Undvik också att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop eller bröllop.”

   Svara

   Problemet är att man tillåts resa men man ska undvika större sociala sammanhang oavsett antikroppar eller inte. Vi vet för lite om sjukdomen och därför har FHM inte gått ut med att det är fritt fram för de med antikroppar.

   Svara

   Man får resa men ska undvika onödig social kontakt. Tycker du att festa är en livsnödvändig social kontakt?

   Svara

  Man får resa? Sköter man sig och följer varje lands regler/restriktioner/osv. vad är då problemet?
  Vill man själv inte resa är det en annan sak, stanna hemma. Men få inte andra som sköter sig och följer regler att må dåligt för det. Det är en PERSONLIG åsikt att tycka att folk som reser gör fel. Men de gör ju inte fel.

  Svara

   Jag bor på Öland, en av de platser i Sverige som årligen invaderas av tusentals turister. De flesta turister sköter sig inte, utan verkar ha tagit semester från coronarestriktionerna. De invanderar hela ön och gör så att trängsel råder precis överallt. Skulle gärna se att turisterna inte åker till Öland eftersom de uppenbarligen inte kan sköta sig. Smällen får vi som bor på, Öland ta. Vi vill inte ha er jävla corona här, tack.

   Svara

    Jag åker från storstan till Öland imorgon. Ska hosta alla jag ser i ansiktet for the glory of Satan.

    Svara

     Det låter ju mycket onödigt. På vilket vis rycker du att ett sånt agerande är en bra reaktion på hens kommentar?

     Svara

     Wow. Moget.

     Svara

     Då får du räkna med en eller flera käftsmällar

     Svara

     Coolt. Har du tur gör någon det samma mot din mormor eller annan kär släkting.

     Svara

     Jäkla tönt! Såna som dig som ska drabbas bara för att! Hoppas du blir smittad!

     Svara

    Ja men att man inte sköter sig är en annan femma, då har man gjort fel.

    Svara

    ”invaderas”. Öland är ingen autonom stat ffs.

    Svara

    Usch får fan ångest av att läsa detta, hoppas på nåt jävla vis ändå att turisterna mot all förmodan kan bättra sig. Tänkt på Öland en del såväl som på Gotland. Bor själv i Oskarshamn och har på sistone sett stora karavanner av husvagnar och husbilar komma norrifrån längs E22an. Vi har bestämt oss för att i år inte ens åka dagstur med egen packning till Öland i sommar, fastän vi ändå tillhör samma region…allt för att inte bidra till eländet. Ölandsturisterna riskerar att fucka vården för alla som är bosatta i region Kalmar. För att inte tala om Gotlänningarna….
    Är fan inte särskilt svårt att faktiskt hålla sig hemmavid och gynna lokala aktörer och besöka de sevärdheter som finns och personligen så tycker jag att alla borde försöka tänka så….

    Svara

     Det är faktiskt ett riktigt bra argument för att stanna hemma! Gynna de lokala näringsidkarna, eftersom de förmodligen också påverkas av färre turister. Om alla gjorde så, skulle ingen behöva resa för att gynna dem som livnär sig på turismen. Det finns dessutom massor med saker att upptäcka i sitt närområde. Jag misstänker att de flesta har sett mer av Gran Canaria än utkanten av sin kommun.

     Svara

    Fortfarande en skillnad. Folk som inte sköter sig ska fan stanna hemma!

    Men man kan inte utgå ifrån att alla som reser är smuts och idioter! Vad har Molly, som nu är exemplet i inlägget, gjort för fel? Inget. Hon har bara rest. Vilket hon får. Men för skit pga. Personlig åsikt från någon som tycker att man inte ska resa nu (igen: fast att man får).

    Blaima henne om hon gör något fel. Men så vitt jag vet har hon inte gjort det.

    Sedan att vissa turister betet sig som bajs på Öland, ja, då är det dom ska ska ha skit. Inte random folk som reser. Punkt.

    Svara

    Jag antar att dessa störiga turister också gynnar Öland ekonomiskt. De handlar, äter, bor på hotell, går på aktiviteter osv. Sluta vara så bitter.

    Svara

     Som ett svar på att de ”årligen invaderar”

     Svara

     Man kan gynna ekonomiskt utan att bete sig som arslen. Alldeles för mycket turister som saknar respekt för de turistorter de besöker och den lokalbefolkning som bor där året om.

     Svara

      Men buhu. Ta av offerkoftan. Vad har Öland om ni inte har turismen? 🤷‍♂️ förutom bitter lokalbefolkning uppenbarligen…..

      Svara

    Så diskriminerande att säga ”er” Corona! Så personer som inte bor på Öland har automatiskt Corona och alltid kommer att ha det?

    Svara

     Faktum är att region kalmar, som öland tillhör, hittills faktiskt varit en relativt skonad region. 23,6 döda per 100.000 invånare och 295 konstaterade fall per 100.000 invånare. Kan jämföras med t.ex Stockholms 99 döda per 100.000 invånare och 913,1 konstaterade fall per 100.000 invånare.
     Av Sveriges 20 övriga regioner så har 15 av dem fler dödsfall per 100.000 invånare än vad region kalmar har, så JO turister från andra regioner riskerar att dra hit skiten.

     Svara

    Ledsen att säga det men vi har precis samma corona som ni har..

    Svara

   Man får resa, men ska undvika onödig social kontakt. Tycker du festa är en livsnödvändig social kontakt?

   Svara

   Det är en personlig åsikt att tycka att det är förkastligt att ge ut rabattkoder till ingrepp också, precis som att det är en personlig åsikt att någon är cool när den vinner nobelpriset i fysik. Bra saker ska hyllas och dåliga saker ska förkastas, även om de är ok rent lagligt.

   Svara

  Hon (och andra influensers) kanske inte ser det som jobb ändå?? Utan något hon gör för skojs skull på sina egna villkor? Kopplingen finns kanske inte där?? Eller uppenbarligen finns ju inte kopplingen där.
  Men jag har ingen aning, vet ej vem hon är.

  Svara

   Vad snackar du om?

   Svara

    Tror personen menar att de å ena sidan verkligen är måna om att influenser ska klassas som ett jobb, men å andra sidan ”inte har något ansvar eller skyldigheter”.

    Svara

  Ja de verkar inte fatta att det är varumärke det handlar om trots att hela deras business är uppbyggt på just varumärke. Men det är ju i princip den enda leverage de har, det enda värde de kan ge är hur högt eller lågt deras varumärke står i kurs. Varumärket är deras valuta så att säga, och hur det uppfattas. Samt vad det signalerar, inte vad de faktiskt gör.

  Men om det inte var för nöjes skull de var och firade födelsedag i Båstad, vad var anledningen då?

  Svara

  Vad jag är medveten om så har folkhälsomyndigheten givit tillåtelse att resa, 10 länder har öppnat sina gränser för turism. Så förstår inte varför du hoppar på Molly? Hoppa istället på UD och folkhälsomyndigheten.

  Svara

   Inlägget handar primärt om privatperson vs varumärke/offentlig person och hur man väljer än det ena, än det andra utifrån vad som passar ens agenda.

   Svara

    Reste hon när vi inte fick resa? Annars gör hon ju inget fel.

    Svara

     Är detta otydligt?
     Inlägget handar primärt om privatperson vs varumärke/offentlig person och hur man väljer än det ena, än det andra utifrån vad som passar ens agenda.

     Alltså Mollys sätt att välja att vara en offentlig person och ett varumärke på sin stora plattform när det gynnar henne, för att sedan hävda att hon enbart är en privatperson på samma stora plattform när DET gynnar henne.
     Jag vet inte riktig hur jag ska kunna förklara det på ett mer tydligt sätt.

     Svara

      Nej, det är inte jättetrevligt vad du menar. Fattar inte heller.

      Svara

      Förstår inte heller vad du vill ha sagt? Hon har ju inte gjort något fel i att resa oavsett.

      Svara

       Det handlar ju inte om resandets vara eller icke vara. Utan hur hon hävdar sig som privatperson när Det gynnar henne och som offentlig när Det gynnar henne.

       Svara

       Vad är det som är så svårt att förstå?! Åh glömde.. det är klart ni inte förstår, ni är garanterat dessa influenser.

       Svara

   Du får resa men ska undvika onödig social kontakt. Festa är onödig social kontakt. Väldigt enkelt.

   Svara

  Ot..
  Laila bagges reklambild för kolai tillsammans med hennes bf, handen på gylfen, samtidigt som hon svankar mot honom 😬 Räcker det inte att hålla om höften.

  Svara

   Och dom är inte ens gifta!! … Fan ge dig va…

   Svara

    Jag syftade på att bilden är pinsam att använda som reklambild, då den uppenbart ska anspela på sexualitet.
    Vad dom sysslar med i sänghalmen bryr jag mig inte om.

    Svara

  De flesta omskrivna influensers är lågutbildade idioter, finns fantastiska influensers men tyvärr anses de inte vara lika spännande.

  Svara

   Ens personlighet ändras ju inte för att man har en högre utbildning. Såhär beter sig massor av utbildade människor också.

   Svara

  Vaddå? Är han ful eller nåt?

  Svara

  Dessa unga egoistiska influencers, på gränsen till narcissistiska… Det passar bra att vara influääänser och skapa kontääänt och tjäna rejäla pengar på plattformar och tvivelaktiga samarbeten…

  Men att ta ansvar för sitt arbete – som alla vuxna människor i Sverige måste göra – verkar de inte tycka sig ha nån skyldighet att göra. Då är de baara en staaackars privatperson. Får de berättigad kritik är det ”haaat”…

  Att som BI säga ”jag har antikroppar, jag kan göra vad jag vill” är bara ett klockrent exempel på varför allmänna antikroppstester INTE ska göras. Eller föralldel om munskydd skulle rekommenderas ute. Det skulle öka riskbeteendet nått enormt!! Där har FHM och Tegnell helt rätt. Dessutom är ju antikroppstesten som kunnat köpas inte helt säkra, testsvaren kan diskuteras vad de innebär…

  Jag hoppas på sikt att inflenceryrket blir mer seriöst. Att det inte bara ska handla om dyr shopping, perfekta kroppar och utseenden och att visa en drömmig livsstil… Något slags ansvar borde också vävas in…

  Svara

   Ja eller hur. Tror dessa influencers är den enda yrkesgruppen som saknar något som helst ansvar i deras yrkesroll. När det passar dom är influncer visst ett yrke och dom jobbat minnsann jäääämt. Alla andra yrken har dock ett ansvar i sin yrkesroll. Jag är en helt vanlig anställd men måste ta ansvar för mitt beteende, miljön, företagets varumärke, en jäävla massa arbetsmiljöregler osv när jag befinner mig i min yrkesroll.

   Svara

   Finns det något belägg för att man inte skulle kunna bli sjuk igen? Eller inte kunna bära smittan vidare när man har antikroppar? Låter orimligt i mina öron. Fine, hon kanske inte blir sjuk eller lika sjuk igen, men vi vet ju inte att hon inte kan vara en smittbärare för det? Eller?

   Svara

    Det är väl också något som är oklart ännu, eftersom viruset är ganska nytt. Vad jag förstår vet man inte om man blir immun efter att man haft smittan, hur länge man i så fall är immun och om man sprider smittan vidare, trots eventuella antikroppar. Dessutom är de antikroppstester som hittills funnits, osäkra. Tänk om viruset funkar på samma sätt som magsjuka/vinterkräksjuka, som man kan ha flera gånger efter varandra 😧

    Svara

    Det finns dokumenterade fall som testats och hade antikroppar, och sedan en tid senare gjorde om testet och hade då ej antikroppar längre = dem kunde bli sjuka igen.
    Man man VET är att för endel har bara antikroppar en vis period, om det gäller alla eller bara vissa vet man inte, och hur länge vet man inte heller.

    Svara

     Har du någon källa på det? Länka gärna, försöker hitta info men hittar inget tillförlitligt

     Svara

   Fast att riskbeteendet skulle öka med munskydd tycker jag är ett daligt argument. De flesta människor maste ju ga ut och handla och aka kommunalt med mera. Att da vid dessa tillfällen minska risken för spridning med munskydd är väl svinbra. Det är ju lite som att säga att man inte ska använda cykelhjälm, för da kan man fa för sig att cykla mer vardslöst..? Om nagot KAN hjälpa eller minska skadan är det bättre än inget. Bor i Tyskland där vi haft maskplikt i affärer och kommunaltrafik sen april.

   Svara

    Jag antar att risken finns att man invaggas i en falsk säkerhet, men är det bättre med munskydd än utan, borde det användas 🤔

    Svara

   På gränsen till narcissistiska!??? Hahahahaha!!!! Längtar tills de vaknar upp ur sin bubbla och tvingas in i den riktiga världen, där allt är skit ibland och allt är tipp topp ibland. Influencers har ju noll verklighetsförankring.

   Svara

  Tänk vad jävla intressant det hade varit om du hade fått med vart hon rest… Var är hon? Solna?

  Svara

   Hon är i Spanien. Undrar om hon sitter i karantän…? 🤔

   Svara

    knappast då hon går på husvisningar

    Svara

  Så trött på bittra influencers som Molly, jag följer få influencers och dom jag följer vet att dom är priviligierade och har skrivit om hur lyckligt lottade dom är som kan ha kul och resa och samtidigt jobba. Att säga att det inte finns något nöje med den resan är så jävla skevt.. knappt att hon ”jobbar” 24/7 där nere .. sån jävla bullshit. Stå för ditt så kallade arbete och erkänn att du har det bättre än många andra som tvingas jobba röven av sig och knappt tjäna ihop till mat och hyra, så satans otacksam.

  Svara

   Jag har inget personligt emot molly men det är en influenser jag har svårt att förstå mig på och som säkert är jättetrevlig men ändå verkar så världsfrånvarande och icke genuin.

   I princip alla hennes inlägg på Instagram är nära på pornografiska (och det är inte fel på nakenhet och hon ska absolut vara stolt över sin kropp och hur hon ser ut) och det blir så enformigt samtidigt som hon verbalt väljer vinkeln att hon ju är ’artistisk’ och det absolut inte är så att hon vill ’visa upp sig’. Säg som det är, jag tycker jag har en snygg kropp, ’jag vill visa upp mig och sex säljer’. Det är helt ok.

   Eller det här med botox och fillers. Hon ser helt annorlunda ut än för ett par år sedan men hävdar bestämt att hon minsann inte alls använder botox. Ögonbrynen sitter nästan ihop med hårfästet, det är rätt uppenbart. Och det är helt ok att injicera vad man vill i sig själv. Hon kan även välja att inte kommentera. Men snälla sitt inte och berätta en massa lögner.

   Tyvärr ger sånt här en sån avsmak för henne som influencer.

   Svara

  Hon skriver att hon inte har någon plikt att förklara och visst, det har hon rätt i. Hon borde dock tänka på att hon driver ett varumärke och att det kan ta stor skada av att inte öppet kunna redovisa hur man hanterar en pandemi, hur man jobbar med hållbarhet och annat konsumenterna tycker är viktigt. Känns väldigt ur tiden att skita i miljön och att föregå med dåligt exempel när det gäller att resa just nu. Tror inte det gynnar hennes varumärke i längden.

  Svara

   Och vi konsumenter har den största makten. Tror inte att det här kommer göra att hon är utan följare nästa vecka direkt. Så länge influencers har följare så fortsätter de existera.

   Det här kommer att vara glömt om en vecka.

   Svara

  När kommer det bli som vanligt? Jag är så ensam och ledsen och jag orkar inte leva på det här sättet. Så avundsjuk på alla som sitter isolerade tillsammans med sina familjer.

  Svara

   Ja det här är verkligen en av baksidorna med isoleringen. De som är ensamma blir mer ensamma. Och ingen som vet hur länge det pågår. Jag tänker på dig ❤️

   Svara

    Det är inte rättvist och jag har medlidande för alla som är ensamma. Jag antar att allt detta med pandemin skulle ta slut snabbare om alla gjorde det som förväntades av individen men eftersom vi lever i en värld där vårt ego alltid ska matas med det som är skojigt så är det svårt att få vissa människors ego att ställa om sig till att tänka utanför sin bubbla och på andra människor. Finns alltid en grupp människor som aldrig kommer att förstå eftersom de saknar förmågan.
    Till er alla andra som förstår att man ska leva men på ett annat sätt tillsvidare, tusen tack!

    Svara

   Hade du vänner sedan innan, prata med dem i telefon, på skype, prata med familjen/släkten på telefon.
   Och viktigt, gör något, sitt inte instängd, ut i skogen och gå en promenad, sola i trädgården/på balkongen med en bra ljudbok i öronen, testa nya recept på mat, kanske börja träna hemma, gå Power Walks eller liknande 🙂

   Om du var ensam sedan innan kanske starta någon form av facebook grupp ”ensam under corona”, för det verkar vara många som är väldigt ensamma nu, och då kanske ni kan finns där och prata med varandra och hjälpa varandra igenom detta, och vem vet, kanske ni hittar kontakt som leder till riktig vänskap 🙂

   Svara

  ”Jag måste också få in pengar” ja stackars Molly hon måste verkligen kämpa nu i dessa tider

  Svara

   I det här fallet kan jag hålla med Molly i hennes svar även om jag själv inte skulle ha gjort samma resa och festande.

   Än så länge är vi inte förbjudna att vara på offentliga platser och tills dess så kommer folk att följa rekommendationerna på sitt eget sätt.

   Jag vill se hur alla som kritiserar henne lever sina egna liv under pandemin.

   Svara

    Skulle inte vara ett svar.

    Och jag förväntar mig x antal ”JAAAAG SITTER MINSANN TOTALT ISOLERAD SEDAN MITTEN PÅ MARS..”

    Svara

    Det är inte förbjudet att ha insikt och kunskap heller vilket det visar sig att en hel del folk inte besitter

    Svara

     Ja både de som reser till Båstad och de som gapar om total isolering verkar helt faktaresistenta och tro mer på sin egen känsla än kunskap och information.

     Svara

      Jag har inte hört någon ropa total isolering! Men jag har hört många ropa motsatsen, för att det inte är förbjudet.

      Svara

       Om du inte har hört det så har det inte hänt?

       Svara

    Wow.. Du förstod inte inlägget ser jag.

    Svara

    Vi lever hyfsat som vanligt, vi jobbar, vi åker förbi mataffären där vi beställt maten så det bara är att snabbt hämta matkassen (om man inte valt att få maten hemkörd), vi åker hem. Social kontakt sker via telefon.
    Känner vi oss instängda tar vi bilen till en avlägsen skog och går en promenad, är det fint väder slår vi oss ner i en solstol i trädgården med musik eller ljudbok i öronen.
    Får man tid över kan man lägga den på att träna (löpning/jogga/träna hemma), läsa böcker, måla, pyssla, rensa bland gamla saker, mm.

    Finns absolut INGET som heter att jag MÅSTE festa/åka utomlands.

    Förutom hur jag handlar mat, och att jag inte träffar folk, så lever jag mitt liv som innan corona, jobba, mat, städa hemma, träna, mm. Ja visst är det drygt att inte kunna träffa kompisar på helgen, eller att inte kunna åka på tävlingar som var planerade, men samtidigt, det finns kvar i framtiden, just nu får vi helt enkelt göra andra saker.

    Svara

  ”Jag har inget ansvar som individ” ska fan bli mitt livsmantra!

  Svara

  Älskar hur Hannalicious inte bryr sig om kritiken hon fått. Sitter nu på instagram stories och ber följarna rösta var i Sverige hon och sin tjejkompis ska resa i nästa vecka.

  Svara

   Fast det är ju inte som att hon inte får resa?

   Svara

    Fast inlägget handlar inte om man får eller inte får resa. Varför lägga ut det på sin jobbinstagram?

    Svara

     Exakt!!!

     Svara

  Herregud vad din ton blivit otrevlig på sista tiden. Aggressiv och nedlåtande. Dags att backa från internet nu.

  Svara

   Hej på dej!
   Din kommentar osar ilska, frustration och översittarmentalitet.

   Svara

   Vi har många människor som inte följer Sveriges lagar, hur kan man då förvänta sig att människor slaviskt ska följa ”rekommendationer”?
   Missförstå mig inte, givetvis ska vi göra allt vi kan för att minska smittspridningen, men att tro att alla kommer följa rekommendationer är väldigt naivt.

   Svara

    Jag förstår hur du menar. Tack och lov verkar det inte ännu vara inne att skylta med hur mycket man bryter mot lagen.

    Svara

     Om dock lika många som följer lagen följde rekommendationerna att undvika onödig social kontakt så skulle smittspridningen minska iaf.

     Svara

   Jobbigt för dig. .

   Så jävla bra att nån drar fram denhär skiten som pågår!

   Svara

  Inte första gången under denna pandemi Molly gör något sådant. I påskas åkte hon på ett liten tripp till Dalarna trots att Folkhälsomyndigheten tydligt rekommenderade att man bör skippa icke nödvändiga resor.

  Flera läsare har kommenterat på Mollys blogg för att få ett svar hur hon resonerar kring hennes resor men alla dessa kommentarer raderas 👌🏼🤗

  Svara

  Har flertalet gånger frågat henne på hennes Q&As hur hon ställer sig till konsumtionshetsen och att hon bidrar till den något enormt. Hur hon tar ansvar för hur hon påverkar miljön med sin shopping + resande. Inte en enda gång har hon besvarat frågorna på vare sig instagram eller youtube. Trött på att människan alltid ”kommer undan” genom att bara publicera de ”positiva” frågorna och får andra att tro att hon aldrig blir ifrågasatt.
  Köper inte argumentet ”sluta följa mig om det inte passar”. Otroligt naivt och självupptaget.

  Svara

  Det är allt ett så väldigt kritiserade av influencers i deras kommentarsfält. Är det någon av alla dessa som kritiserar som också avföljer influencern i fråga? Eller kan det kanske vara lite av ett nöje att följa alla influencers och vifta med pekpinnar i deras kommentarsfält?

  Vad driver dessa influencer och möjliggör att de kan fortsätta? Jo, att vi följer dom och fortsätter klicka oss in där.

  Svara

   Följer ingen, läser här för att jag tycker kritiken emot dem är viktig med tanke på den makt de har och med tanke på att de flesta riktar sig till unga tjejer/kvinnor.

   Svara

    Nu syftade jag på de som är inne och kritiserar i deras kommentarsfält. De verkar ju inte få annat än kritik av sina följare så konstigt att de ännu har några som klickar sig in hos dom.

    Svara

   Absolut får dom kritik av sina följare, vad tror du?! Men vet du vad.. det raderas direkt av influenserna ifråga. För det får inte synas att folk säger emot deras handlingar.

   Svara

    Men min poäng kvarstår. De har fortfarande lika många följare och förmodligen lika många som klickar sig in där. Den värsta kritiken de kan få är att de tappar följare och klick. SÅ kan vi påverka.

    Därför tror jag att många som följer influencers tycker att det är ett nöje att kritisera och pekpinna. Även innan den här uppenbart dumma resan.

    Svara

   Varför måste man avfölja? Eller varför måste man från första början ens följa någon för att kunna kritisera?

   Däremot tycker jag som du att man borde avfölja för det sänder ut signaler om minskad popularitet. Det är också ett sätt att visa att man inte uppskattar det influencern gör.

   Svara

  ”Jag är inte här för nöjes skull”

  HAHAHAHAHAHAHAHHAHA.

  Men å andra sidan, är hon inte där för nöjes skull, så har hon ju faktiskt ett ansvar och kan inte försvara sig med att hon gör det som privatperson. Hur ska hon ha det?

  Svara

  Jag har aldrig förstått det här med att man inte är ansvarig för någonting som individ, om man är en del av ett större problem. Det går inte ihop för mig. Antingen är man en del av problemet eller inte, och man ska kunna konfronteras och hållas ansvarig för det man bidrar till. Lite som miljöaktivister som hävdar att individer själva inte är ansvariga för klimatförändringar, utan samhällen är ansvariga att se till att individer inte orsakar klimatförändringar.

  Svara

  Jag förstår inte att hon som företagare säger att det börjar bli tröttsamt att svara på hennes följares (mao potentiella kunders) frågor. TÄNK ER vilken annan företagare som helst, ex ägare av cafe eller butik, om de skulle uttrycka sig på samma sätt när deras kunder framför kritik eller frågor.

  Svara

  Fast detta är ju signifikant för typ a l l a influencers….. när det passar och det innebär att man får säg ett gratis nytt kök hemma (pga samarbete) då är man givetvis proffs och då är plattformen ett yrke o bla bla bla men sen när det vips kommer kritik till beslut fattade för/av varumärket (dvs personen) då är de minsann ”bara en privatperson” gärna HSP förstås och hjärtat och känslorna utanpå… #snark

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.