Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

752 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad tror ni har hänt Naya Rivera?

  Svara

   Självmord eller dragits med av någon underström.

   Svara

    Knappast självmord när hon var i en båt med sin 4 åring. Drunkning tror jag tyvärr, typ badat från båten fick upp pojken men inte sig själv, usch.

    Svara

     Pojken var väl aldrig i vattnet? Han sa ju att mamma hoppa i men inte kom upp igen.

     Svara

   Tyvärr har hon nog drunknat… 🙁 Har följt Glee sen det startade, sååååå sorgligt 🙁

   Svara

    Vet inget om just detta fallet men att hoppa i från båt är ett av de vanligaste sätten att drunkna på. Det är mycket svårare att ta sig upp ur vatten där man inte bottnar över relingen på en båt än vad många tror. Man kan bli helt utmattad bara av några få försök, även i vatten med badvänlig temperatur. Så hoppa aldrig i från en båt utan stege eller annat sätt att ta sig upp på!!

    Svara

     Och med barnet!

     Svara

     Fast jag fattar inte, hur kan man drunkna som vuxen? Verkar så konstigt

     Svara

      Va? Orkar du springa i timmar? Hur tror du att du skulle orka hålla sig ovanför ytan tills hjälp kommer?

      Svara

       Ifall man bara slappnar av i hela kroppen så flyter man ju av sig själv?

       Svara

        I en pool kanske men hur ska du kunna slappna av i ett hav med strömmar och vågor samt när du är utmattad? Man flyter inte som en flytdyna.

        Svara

         Hon drunknade i Lake Piru, det är en sjö.
         Hon kan ha fått kramp eller slagit i huvudet i båten.

         Svara

          ”Hon drunknade i Lake Piru”

          Är det bekräftat att hon har drunknat?

          Svara

        Sjö = sötvatten = man flyter inte så bra. Även en normal till vältränad person blir helt utmattad efter typ bara 10 försök att ta sig upp i en bara liten eka om man inte bottnar eller får hjälp, det går väldigt snabbt till en farlig situation.

        Svara

        Då skulle ju ingen drunkna men det gör ju folk. Hur tänker du?

        Svara

       Men jag fattar inte ändå, alltså om man är runt sin båt? Man hoppar väl inte i om man inte hittat hur man tar sig upp igen, särskilt inte med ett barn. Det enda jag kan tänka mig är att hon hoppade i, upptäckte en massa strömmar, räddade barnet och drogs med. Jag svarade nog på min egen fråga.

       Svara

        Det brukar väl inte vara så strömt i en sjö? Och pojken var ju inte i vattnet.

        Svara

   Jag förstår inte riktigt hur man kan drunkna bara liksom…plötsligt.
   Är man med sitt barn badar man väl precis vid båten, tillsammans med sitt barn? I övervakningsvideon från båtuthyrningen ser vattnet jättelugnt ut.
   Det kan bara vara jag som är korkad också, men jag förstår liksom inte.
   Men vad kan annars ha hänt?
   Väldigt sorgligt.

   Svara

    Båten var inte ankarad. Kan ha hänt att båten flutit i väg och hon orkade inte simma i kapp, utan endast fick upp sin son.

    Svara

    Plötsligt sjukdom mm herregud det är mycket som kan hända! Använd flytväst!!!

    Svara

     När man badar?

     Svara

    Jag läste på Buzzfeed att i den sjön tydligen finns mycket undervattensströmmar och mycket växtlighet. I artikeln så hade de en hypotes att hon fastnat i växter med strömmarna.
    Fruktansvärt tragiskt 😭

    Svara

   Får bara upp bilden av när hon sjunger ”if I die young” usch så sorligt… glad att hennes son klarat sig vad det än nu är som hänt.

   Svara

    Jag har sett människor som bor i området säga att just den sjön har många ehh undervattensvirvlar? som lätt kan dra ner en person även om man är simkunnig.

    Hur som är det ju otroligt ledsamt!

    Svara

    Det stod att sonen låg och sov när de hittade honom…? Känns konstigt

    Svara

     Har mamman varit borta i många timmar och han har gråtit och ropat är det ju klart han somnar förr eller senare. Han är fyra bast liksom.
     För mig känns det som den minst konstiga biten.

     Svara

      Men fyfan vad hemskt 😭 hugger i hjärtat. /mamma till fyraåring, de är ju stora men ändå så små

      Svara

   Man börjar ju nästan undra vad det är med Glee. Först en överdos, sedan barnporr och självmord, skandalen med Lea och nu detta.

   Svara

    The glee curse. Its a thing! Googla

    Svara

     Ingen curse. Cory fick återfall i sitt missbruk. Mark var pedofil som valde att agera på sina känslor. Leas åsikter. Allt detta fanns innan de fick roller i Glee.

     Svara

      Vad har Lea gjort?

      Svara

       Varit väldigt otrevligt mot personerna hon har jobbet med.

       Svara

  Någon mer Arab/från Mellan Östern/Iran/Turkiet/ Nord Afrika som saknar det gamla ”Arabien”? Ni vet, innan extremism, ptsd, krig och elände tog över.
  Smockfulla marknader, färgglada kryddhögar, vackra tyger, arabisk musik, livligt kvällar med folk som sitter längst gatorna och röker vattenpipa, spelar backgammon, dricker te och bara umgås under stjärnorna.
  Nattmarknader, små butiker som säljer hadgjorda smycken, böcker, nötter, bakelser och allt annat gott. Falafel, shawarma, kebab, mezze, grillade majskolvar och rostade kastanjer som säljs från små stånd. Färska örter och grönsaker. Färgrika frukter, vattenmeloner som säljs från tält av en gammal gubbe med mustach. Magdans av vackra kvinnor med långt hår.

  Missförstå mig inte, jag älskar Sverige och skulle blöda och dö för detta land men saknaden av den varma, rika, öppna och anrika kulturen är också saknad. Jag levde aldrig under Arabiens/islams gyllene tid men man har hört historier. Jag var i mitt hemland Irak under sent 90-tal och ja, folk levde i elände efter en massa krig men livet var ändå så..annorlunda? Inte en tråkig sekund. Familj, vänner och grannar som är tillsammans hela tiden. Man äter tillsammans, städar tillsammans, barnen leker med varandra, går ut tillsammans. Ibland räcker det med en middag vid en sjö. De vuxna grillar, barn leker, alla skrattar och livet är bara så underbart för en sekund.

  Tänk Sveriges frihet och svenskar överlägsna mentalitet+ vårt väder och kultur. Vår mat + svenska bakelser. Minus religion och förtryck. Fyfan vilket paradis! Åhhh drömma kan man….

  Svara

   Trolllololololol

   Svara

   20:01 Och alla kvinnor som lever i förtryck glömde du berätta om…

   Svara

    ”Minus religion och förtryck”

    Näst sista meningen. Läs om.

    Svara

   låter helt underbart!! där vill jag också bo! fast jag är finne ha ha ha

   Svara

    Du får också bo där såklart!!!! 🙂 Detta är drömmarnas arabien, där behöver ingen söka asyl, alllllla är välkomna 🙂

    Svara

     Låter som att bo i ett fängelse…

     Svara

   Hur funkar islams ihop med magdans på gatan? Tror den värld du målar upp aldrig existerat

   Svara

    Den har visst existerat, bara för att du är en svenne och inte vet, betyder det inte att den inte har funnits.

    Mvh
    / Arab från Syrien

    Svara

   Min man pratar väldigt ofta om hur det var i Syrien då han var liten på 80 och 90-talet och hur mycket han saknar det! Låter alldeles underbart! ❤️

   Svara

    Håller med totalt, är själv från syrien men levde aldrig under de åren. Min mamma och pappa berättar för mig hur det var.

    Svara

   Dom verkar äta otroliga mängder med mat. Skulle jag äta så mycket skulle jag rulla fram. Det vill jag inte. Lagom är bäst.

   Svara

   boktips: ”Fjäril i koppel” av Zinat Pirzadeh , norra Iran innan revolutionen. Allt var inte perfekt, men maten och familjekulturen, utflykterna till havet, deras hus. <3 Revolutionen och kriget förstörde så mycket.

   Svara

  Grymma människor, nu har det snart gått en månad sedan jag lyckades bli av med mitt psykiskt och fysiskt våldsamma ex. För första gången på flera år har jag haft en månad utan oro, skam, ångest och rädsla. Jag går och lägger mig utan en klump i magen, utan att fasa inför vad som ska hända härnäst. Jag känner för första gången på länge att jag orkar och vågar leva i nuet.

  Jag fick sånt himla bra pepp av er när allt var som värst denna våren, tack återigen för det! Även mina vänner i det verkliga livet har varit helt fantastiskt stöttande, och nu känner jag att jag vill fira min frihet på bästa möjliga sätt!
  Funderar på att anordna en corona-vänlig tillställning för just detta ändamål, då jag vet att det inte bara är jag som är lättad över att detta helvete är över haha. (Utomhus med avstånd såklart, och tänker bara bjuda mina absolut närmaste)
  Nu behöver jag hjälp! Vad kan man göra för grejer som passar till ”singelfest”? Det enda jag kommer på är att bara spela singlar hela kvällen, eller låta folk sjunga solo haha. Leka något med singla slant? Kom gärna med idéer!
  Mat? Lekar? Klädkod?

  Svara

   Ingen idé men åh vad glad jag är för din skull! Nu har du hela livet framför dig och du förtjänar allt det vackra i det!

   Svara

    ♥️

    Svara

   Åh,Solrosen så roligt att du uppdaterar.
   Har tänkt och undrat hur det gick.
   Låter helt fantastiskt, en början på nytt liv.

   Är det varmt kan ni ha vattenkrig nä skojar bara.
   Spela krocket kanske, funkar med att hålla avstånd och kul är det.
   Badminton, ett par racketar och fjäderboll,ni kan ha ett rep som nät.
   Musik förstås. Tänk om nån hade ett eller flera gamla kassettband med inspelade ,blandade låtar. Nostalgi på topp och igenkänning.

   Om ni vill ha ett tema för festen varför inte nostalgi, från ditt årtionde när du var tonåring.

   Fixa lyktor att hänga i träd och diverse ställen och ljusslingor i massor,mysigt.
   Låna ihop hängmattor,stolar,dynor för skönt häng.

   Något att äta,hm antingen knytkalas eller plockmat, kan göras efter plånbok.
   Ja det var lite förslag. Lycka till med allt

   Svara

    Vilka bra idéer, tack! Tänkte att temat skall vara just ”Singel” men är lite svårt att komma på något som associeras med det när det kommer till lekar och mat 😅

    Svara

     Kolla på lite running man avsnitt och hämta inspiration från de olika lekarna där😄

     Svara

     Vill bara tipsa om rund badminton! Inte singelaktigt men väldigt roligt!

     Svara

     Tema Frihet kanske?

     Svara

   Underbar läsning, du är sååå grym 😀👊
   Till festen så tycker jag att ni fokuserar på framtiden, typ att gästerna får gissa på papper/kort ect vad du kommer ta upp för ny hobby nu när du är fri och som du sedan läser upp högt och dylikt eller att alla får skriva små brev till dig som du öppnar på nyår/om ett år/ på din födelsedag ect. Köp en pinjata som ser ut som en kille och slå sönder sen ihop med dina vänner. Dansa till powerlåtar som t ex ”Stronger” med Kelly Clarksson. Taylor Swift har bra breakup-låtar att dansa till med. Gör små selfieskyltar och ta massa foton med vänner som stöttat dig genom detta typ ”we never liked him” eller ”support crew” osv. Dansa, drick, skratta och fira att dina bästa dagar inte har varit ännu! ❤❤❤

   Svara

    Åh så bra idéer, tack! ♥️

    Svara

   Helt fantastiskt att du var så stark och valde att inte slösa ditt liv på ett as. Wow!!! Inga idéer här heller men all lycka till dig!!

   Svara

   Så fint att du uppdaterar, jag har undrat hur det gick för dig. Lycka till med ditt nya liv, starka kvinna!

   Svara

  Är det någon som har lyssnat på årets sommarpratare i P1? Vad tycker ni?

  Jag har själv lyssnat på ett fåtal och rekommenderar IVA-sköterskans prat.

  Svara

   Orkar inte längre lyssna på Sommar. Alla ska tala om för oss hur eländig barndom de haft, men nu klättrar de upp för Kebnekaise innan frukost varje dag innan de lämnar in barnen till dagis, skriver klart sin roman/doktorsavhandling, startar företag, räddar världen.

   Saknar de berättande programmen, underhållningen.

   Svara

    Dorsins program är väldigt bra, finns på SR Play eller vad det heter.

    Svara

    Ja, alla verkar ha haft en väldigt jobbig barndom

    Svara

    😂 😂 😂 JA!!! Så jävla trött på kända människor som ska hyllas för att de växte upp och hade det som alla andra och sen åstadkom de nåt fantastiskt. Kan man inte bara få leva ett normalt liv, det är fan också en prestation.

    Svara

   Blev så stressad av IVA-sköterskan så stängde av. Jesus, trodde jag hade råkat speeda på 😬

   Svara

    Jag tyckte hennes prat var grymt.

    Svara

     Det är det säkert! Blev bara stressad av henne som talare 🙂

     Svara

     Jag tyckte det vad bra fram till hennes sista fem minuterna då hon typ tyckte att ”fan ta dem” som inte följer rekommendationerna och att HON förtjänar att folk gör det, som att typ världen kretsar kring henne. Annars var det intressant.

     Svara

      Ja men visst är det väl fantastiskt att det finns människor som vill hjälpa sina medmänniskor när de behöver det? Har inte svårt att förstå vad hon känner för alla som inte fattar vad en pandemi är utan bara ska leva sitt liv för att man sätter sitt ego först.

      Svara

   Har lyssnat på några stycken… Gillade Sofie Sarenbrant och Sofia Wistam som var idag! Therese Lindgrens sommarprat var en besvikelse dock.

   Svara

    Fattar inte hypen kring Thereses prat. Jag älskar hennes videor och böcker. Men detta va liksom.. Jaha 😅

    Svara

     Verkligen! Kände precis samma!

     Svara

    Jag tyckte det var upprepning av sånt man redan hört.

    Svara

    Blev också besviken på Therese. Kändes som att man hörde samma sak man redan hört på repeat i fem år (eller hur många år hon nu hållit på med Youtube). Tänkte att hon skulle ha någon annan infallsvinkel på det, men icke det. Inte alls imponerad och förstår inte hypen.

    Björn Natthiko Lindeblads var ju dock helt jävla fantastiskt. Fulgrät i en timme, stod i duschen och HULKADE. Så fint, så fantastiskt och så jävla jävla jävla sorgligt och tragiskt på samma gång.

    Har även lyssnat på Greta, tycker det var intressant men inget superimponerande. Lyssnat på halva Tegnells och har lite svårt att hänga med haha. Älskar Sofia Wistam så ska lyssna på hennes i helgen!

    Svara

     Men det där Björn sa på slutet om döden, tolkar det som att man inte ska vara rädd för döden osv.
     Han vill gärna planera att ha sin Elisbabeth vid din sida den dagen han dör. Allt låter så fint men på riktigt händer inte döden alltid så. Att man hinner säga sina sista ord till den man älskar.
     Jag har träffat på döden har det varit oväntat och en ren tragedi. Så förstår vad han menar men ändå inte.

     Svara

    Jag blev positivt överraskad av Therese. Kan vara för att jag också har GAD och kände igen mig massor i hennes tankemönster. Bara skönt att höra att andra går igenom samma sak.

    Svara

   Bara lyssnat på Therese Lindgren och Björn. Tyckte båda var bra.

   Svara

   Jag har lyssnat på 14 av årets sommarprogram.
   Och då har jag valt efter beskrivningarna och sådant som jag är intresserad av.
   Sofie Sarenbrant var i en klass för sig. Berättandet, innehållet, framförandet. Märks att hon är författare.
   Några har jag blivit besviken på. Anders Borg t ex kunde ha varit intressant men blev jättetråkigt.
   Greta, Tegnell och Therese väldigt förutsägbara. Deras stories har man ju hört tidigare.
   Hedda Stiernstedt var lite småkul.

   Svara

   Gillade också iva sköterskan. Så informativt och på något sätt lättsamt berättat trots tungt. Gillade också han Klarna killen, Niklas tror jag han hette, och Dawit Isaks dotter. Men Hasse Kvinnaböske fick jag stänga av, kanske mest för tycker det är trist med såna anekdoter och ”roligheter” som gubbar ofta berättar 😊

   Svara

   Lyssnat på nästan alla. Gillade Björn Natthikos mest. Så vackert och tungt berättande.

   Grät mig igenom hela Sofie Sarenbrants pga jag själv blivit utsatt för övergrepp i barndomen och relaterade till hennes känslor, men tycktea även den var problematisk.. Hur hon ”skyddar” sin förövare. Är ursäktande. Hur hon pratar om sin skam, m.m. Det var väldigt triggande och det känns som att hon inte läkt än.

   Niklas Adalberth var underhållande och med bra innehåll, men inget som Stack ut

   Har aldrig följt Therese men lyssnade pga en vän pratade om den men den föll mig inte i smaken. Förlåt men hon känns så himla verklighetsfrånvänd.

   Bethlehem Isaaks var helt ok men störde mig på att hon typ viskade.

   Ska lyssna på Sofia Wistam imorgon. Ser fram emot hennes😊

   Svara

    Jag älskade Betlehem Isaaks röst, så behaglig! Och bra prat tycker jag.

    Svara

     Smaken är som baken! Jag kunde inte njuta av programmet Pga rösten och tonen😂

     Svara

    Hade så extremt svårt för sarahs sommarprat. Speciellt när hon liksom skulle ”samla familjen” och hennes pappa typ snällt frågade förövaren om han våldfört sig på hennes dotter. Så B.

    Svara

   Greta Thunberg. Jag bryr mig inte ens om miljön (förutom typ sopsortering och att inte skräpa ner och köra bil med stor motor) men jag blev riktigt imponerad. Lyssnade verkligen på allt hon sa och kan inte fatta att hon bara är 16 men lyckades hålla ett bättre sommarprat än typ samtliga vuxna. Tegnell var ett långt försvarstal, sen tycker jag att grejen med att ens ge honom det utrymmet är tokigt.

   Svara

    Hon fyller snart 18.

    Svara

     Ja så 17 då

     Svara

    Fast hon skriver ju inte sina texter själv. Hon läser från ett papper (eller övar in talet innan framträdanden). Det är en hel apparat bakom hennes persona.

    Svara

  Vad har ni ätit för middag idag? ☺️❤️

  Svara

   Pommes frites och champagne

   Svara

    Blev precis så sugen på exakt det!!

    Svara

    Låter som en fantastisk middag! 🍟🥂

    Svara

   Pizza pilsner.

   Svara

   Ska äta tagliatelle med tomatsås! Hälften vanlig pasta, hälften spenatpasta.

   Svara

   Skittråkigt, korv och makaroner😂 kom hem sent, min dotter var vrålhungrig så jag gjorde det som gick snabbast. Imorgon ska jag göra bönbiffar dock, supermumsigt. Vad har du själv ätit?

   Svara

    Gott ju!! Med korv och makaroner! Men har du recept på bönbiffar? Lät gott det med!

    Svara

   Krossad potatis, lax och sparris. (Och sallad och sånt så klart.)

   Svara

    Alltså. Har ett beteende som nog är White trasch. Äter aldrig sallad till maten. Sådär som i skolmatsal-lite kött lite ris lite råa grönsaker nån konstig grönsaksblandning o nå kokt. Äter bara mat o ingen större variation- mycket gluten o kolhydrater Pasta o nåt dött djur. Vill skippa de döda djuren….. Kanske inte fisk dock. Hjelp mig!

    Svara

     Tests att beställa en vegetarisk eller vegansk matkasse.

     Svara

   Halloumi och grillad sötpotatis.

   Svara

   Kebabpizza <3

   Svara

   Fryspizza. Det var gott. 🙂 Ibland är man lat…

   Svara

   Omelett med cheddarost och skinka. Och en sallad.

   Svara

   Krämig pasta med stekt tofu, paprika (alla färger) och lök.

   Svara

   Rostat surdegsbröd med potatissallad och rostbiff på. Det var gott 😋

   Svara

   Linsgryta och potatis, så nice

   Svara

   Chili Explosion med pulversås.

   Svara

    Hahaha, skrattade rakt ut för mig själv i soffan

    Svara

    I hemdrejad skål?

    Svara

   Poké bowl!

   Svara

    Shepards pie

    Svara

     Kroppkakor!

     Svara

   Pasta med pesto, denna var fantastisk. Lagade den med räkor istället för bacon

   Svara

   Länken kom visst inte med

   https://www.instagram.com/p/CCd2yW_sN-Q/

   Svara

   Egenhändigt tillverkad kycklingsallad med Eriksberg alkoholfri öl (eftersom det är fredag och fest).

   Svara

   Färska räkor köpta direkt från räkbåten med alla tillbehör och gott bubbel.

   Svara

   Kokt skivad färskpotatis med smält ost på 😬

   Svara

   Kebab i pitabröd.. Sallad, gurka, lök å hamburgerdressing! Helt okej. Snabbmat…

   Svara

   Pizza

   Svara

   Kycklingtacos med mangosalsa och gräddfil!

   Svara

   Jag åt havregrynsgröt för ett par timmar sedan, och nu ska jag äta tomatsoppa med pasta. Inte så avancerat…

   Svara

   Skivad fläskfilé i ugn tillsammans med salami, tomater och mozzarella i en sås på bland annat grädde, creme fraiche, vitlök och sweet chilisås, till det hasselbakspotatis! Mums

   Svara

   Langos med räkor och löjrom 😍

   Svara

    Kan ju vara det godast som finns

    Svara

     Mmmm ja och massa rödlök, dill och smetana. Dreglar när jag tänker på det

     Svara

   Min egna pad thai, så god, bättre än dom man äter på restaurang (enligt mig) för nu kan man välja själv exakt va man vill ha i 😍

   Svara

    Recept? 🙏🏼

    Svara

  Vad tycker ni om spökjakten och personerna som är med ? Jag älskar serien men tycker att Joakim lundell övedriver hela tiden.. vet inte vad det är men han stör jag mig på. Jonna och dom andra verka mer äkta och inte lika överdriven och hypad som honom. Ibland beter han sig som ett barn.. ett litet barn. Det andra är att först är han säker på att han ser och hör något till 100% för att sedan säga att han är skeptiskt.. kan människan bestämma sig?! Jag gillar iallafall Jonna.. hon är mer äkta och mer mogen. Det jag gillar med henne är att hon är sig själv och ödmjuk trots att de har mycket pengar, hon är inte snobbig och skryter inte, hon kan tillochmed fortsätta köpa kläder på ullared och inte som jocke flasha med sina gucci kläder och bilar samt väskor.

  Svara

   Jag håller med dig. Jag tycker det är synd att det är så för det har gjort att jag orkar inte titta längre. Måttet blev rågat när han blev besatt av en demon 🙄. Men krasst sett så är det väl så han får sina tittarsiffror och håller kidsen hos sig…

   Svara

   Jag tycker det är så synd att man känner att man måste krydda allt med en massa fejk. Det gäller Jocke, Laxton och alla andra som sysslar med spökjakter.

   Folk påstår att de upplever så mycket men det är konstigt att man med dagens teknik inte lyckas få mer på film/bild. Och alltid när någon påstår att de verkligen fångat något på film så är det extra skakigt och suddigt…

   Svara

    tbh jag hade också skakat som ett asplöv om jag filmade ett spöke👀😅

    Svara

     Haha, sant. Men de ser ju aldrig några riktigt spöken. Allt som händer är nog fejk, tyvärr. Just när det gäller Jocke så blev de ju avslöjade.

     Svara

      Det märks tydligt att de spelar teater

      Svara

    Inte så konstigt att man inte lyckas då spöken inte finns! 🤷🏻‍♀️

    Svara

     Jag identifierar mig som ett spöke, så visst finns jag! Du är bara en ghostophob!👿

     Svara

    Men… Det blir ju inget program om de inte fejkar?

    Svara

   Förstår inte hur vuxna människor kan kolla på skiten.

   Svara

    Svårt koncentrera mig på något med dom 2 då jag kommer på mig själv bara titta på Jonnas läppar haha .. blir så konstigt när hon pratar att jag tappar fokus

    Svara

  Vad är det äckligaste med ert jobb, som allmänheten inte vet om – och antagligen inte vill veta om? Vill höra om hamburgare som ligger på värmning i flera dagar, hotellsängkläder som aldrig byts, handsprit som späs ut!

  Svara

   Utspädd sprit? Är det en grej?

   Svara

    Ingen aning. Men det är den stilen jag är ute efter, haha.

    Svara

   Inte exakt det som efterfrågas kanske, men jag tycker det är lite smått äckligt att min ena kollega har slickat min andra kollega i rövhålet 😂 Detta var strax innan de förstod att de skulle bli kollegor, i varandras ögon var de endast varandras one night stand med en twist från en början….

   Svara

    Haha nä, inte alls on topic men äckligt ändå!

    Svara

     Jag kom dock på en sak som är on topic! När jag jobbade på burgerking så hittade jag en död mus i en fryst påse med pommes.. det mörkades rejält

     Svara

   Att en viss brukare jag jobbar med kan kleta bajs i hela sin lägenhet om man inte har koll på hen.

   Svara

    Det är väl ganska vanligt hos dementa? Men varför gör man så och varför är det så vanligt?

    Svara

     Omg vill också veta! En kompis jobbade på ett boende för förståndshandikappade (pk?) och där var det en som både smetade bajs och bajsade i allt möjligt, bla en annan anställda stövel. När hon skulle gå hem och stack ner foten i stöveln trampade hon rakt i en bajskorv

     Svara

   Min biträdande chef tyckte inte att det var ”nödvändigt” att jag skulle lägga datum-etikett på räksallad och gurkmajonäs när jag öppnat en ny förpackning/burk(vi serverar det på kundernas korvar)
   Jag gjorde det ändå för att ehh..duhh?

   Svara

    Tänkte hen att de ändå går åt, kanske?

    Svara

   Jobbar inom kommunal skola och kan bara säga att det fifflas något enormt med diverse dokument och kränkningsanmälningar etc som aldrig någon får veta.. säger man ifrån en rektor så blir man utfryst/bortjagad fort som fan.

   Svara

    Men hjälp! Byt arbetsplats! Jag jobbar också på kommunal skola och det skulle aldrig tolereras där. En gång när en person var långsam med en kränkningsrapport fick den personen en muntlig varning.

    Svara

     Njaa, inte svinlätt att byta jobb hur som helst, särskilt eftersom jag inte jobbar som lärare där det finns 20456 tjänster att söka, utan har en mer specifik roll på skolan. Har förövrigt arbetat på flera skolor inom samma kommun där samma sak händer samt att kollegor runt om i stan berättar att samma sak sker hos dem med. Tyvärr fifflas det rejält kring de barn som har föräldrar som inte kan svenska eller inte har ork att strida 100% för sina barn av olika anledningar.. ./

     Svara

      Fifflas på vilket sätt? Och varför får de anmälningar från första början? Vad beror det på liksom?

      Svara

       Fifflas med att man skriver och bestämmer på möten där föräldrarna sitter med att en elev ska kanske få ett särskilt stöd, t ex mer vuxna ute på rast eller stöd i klassrummet osv men i praktiken så görs det inte fullt ut. Mycket floskler inför föräldrar som få fullföljer. Kritiserar man sedan skolans arbete så står det alltid en rektor/bitr rektor som ej kan ta kritiken. Har tagit upp problematiken så många gånger men får 9 av 10 gånger ”skäll” eller passivt aggressivt svar tillbaka. Som jag skrev förut, detta händer på mångaa ställen.

       Skolor måste enligt lag dokumentera alla kränkningar som sker, men detta görs inte eftersom många menar på att ”jag hinnerrrr ju intee” sen om skolan blir anmäld till Skolverket/Skolinspektionen så fabricerar man rapporter i efterhand och menar på att ”vi har visst antecknat händelsen”. Detta är så jävla vanligt som en som inte är insatt i skolans värld inte har en aning om..

       Svara

   Jobbat på en miljon restauranger i svenskt sommarparadis i min ungdom (+5 år sen). MYCKET äckligt: mat som tappats på golvet men ändå serverats, folk som sprang mellan servisen (hantera pengar) och köket vilket innebar smutsiga fingrar i mat, fick en köttätande bakterie på mitt finger (förmodligen från jobbet). Trodde de va ett konstigt utslag först så fortsatte jobba i servisen en långpanna med fingret… folk måste blivit sjuka men hörde aldrig ngt om det. Hade en kock som var så hårig att han tillslut var tvungen att raka sina händer för kunder hittade korta mörka hår i maten.. and it goes on!!

   Svara

   Kollegor som onanerar på toaletten.

   Svara

    Wtf? Män antar jag?

    Svara

     Du antar fel

     Svara

   Jobbat på massa dåliga restauranger i svenskt sommarparadis. Varit med om allt från att man serverat mat som tappats på golv till att kocken varit så full i köket att maten knappt var tillagad när man skulle servera den. Jag fick en köttätande bakterie på fingret (förmodligen på jobbet) men visste inte vad de var först så jag fortsatte att servera iaf ett pass med fingret… folk måste blivit sjuka. En kock blev tillslut tvingad att raka sina händer för han var så hårig att han tappade hår från handryggen/fingrarna i gästernas mat.

   Svara

    Nä fyfan vad är det ens för ställe? Outa så man slipper det

    Svara

   Inte nu längre men när jag jobbade på HM klippte en kollega naglarna bakom kassan. Jag höll på spy. Jävla vider

   Svara

  Jag har en dröm.. jag vill måla med akryl och sälja canvas tavlor. Har ni några tips? Jag är riktigt duktig på att måla men jag har 0 koll på vilka typer av konst / målningar folk gillar. Hoppas jag ej får kritik nu. Det brukar man få här på BB

  Svara

   Tror det är lättast att börja med en utställning. Kolla med gallerier om de tar in okända?
   Har själv haft utställning för skojs skull och fast jag är ”duktig på att måla” så sålde jag ingenting. Fick däremot en hel del meddelanden från okända människor vilket var ganska kul/konstigt.

   För att folk ska köpa… krävs en hel del tur också. Och kanske att du har nån egen speciell stil (vi har alla sett kvinnor med stora ögon o läppar i grälla färger i 589 variationer).

   Köpte av en konstnär som ställde ut i Nacka forum en gång. Hade inte råd med originalmålning men köpte två tryck som fanns i 50 exemplar, kan va en kul grej.

   Men vill du måla, GO for it. Det är underbart att få vara kreativ. En billig hemsida där du kan sälja dina alster och erbjuda beställningsjobb fixar du enkelt.

   Svara

   Tror det är lättast att börja med en utställning. Kolla med gallerier om de tar in okända?
   Har själv haft utställning för skojs skull och fast jag är ”duktig på att måla” så sålde jag ingenting. Fick däremot en hel del meddelanden från okända människor vilket var ganska kul/konstigt.

   För att folk ska köpa… krävs en hel del tur också. Och kanske att du har nån egen speciell stil (vi har alla sett kvinnor med stora ögon o läppar i grälla färger i 589 variationer).

   Köpte av en konstnär som ställde ut i Nacka forum en gång. Hade inte råd med originalmålning men köpte två tryck som fanns i 50 exemplar, kan va en kul grej.

   Men vill du måla, GO for it. Det är underbart att få vara kreativ. En billig hemsida där du kan sälja dina alster och erbjuda beställningsjobb fixar du enkelt.

   Svara

   Jag saknar abstrakt konst som inte är massproducerad och i konstiga färger. Sobra färger och i ett större format gillar jag.
   Men som konstnär har ni säkert er stil. Så följ den.

   Svara

   Inga tips men go for it! Om andra kan så kan du! Så kul med folk som har intressen som de gör verklighet av!

   Svara

   Måla det du känner för

   Svara

   Måla det du har lust med. Försöker du ”pleasa” en eventuell kundkrets så syns det ofta. Tror det blir mer genuint, äkta och speciellt om du bara kör på din grej!

   Ett tips är att kanske gå med i en konstförening i din stad, de brukar ordna utställningar där alla får vara med. Alternativt vårsalonger eller höstsalonger på olika konsthallar och gallerier. Min syster var med på denna salongen http://www.edsvik.se/kalender/2018/10/hostsalong-2018

   Svara

   Vet inte om du tål den här slags kritiken (du tog upp det med kritik menar jag) men jag hade rekommenderat dig att gå en kurs i konsthistoria. Både för att det är väldigt roligt (Har själv läst konsthistoria i Lund) och för att du lär dig enormt mycket och får kunskaper att ta med dig i ditt eget skapande. Behöver bara vara 15 eller 30 hp. Du kan också kolla på kurser i teknik vad gäller målande också. Och om någon börjar gnaga om att man inte behöver vara utbildad för att sälja tavlor, nja men du framstår som mer seriös då, inte som att du bara vill få en extrainkomst. Mina föräldrar är konstnärer och gick på Slade i London samt Kungliga konsthögskolan i Sthlm.

   Du gör självklart som du vill men det är vad jag hade gjort för att jag genuint är intresserad av konst och olika tekniker. Lycka till! 🙂

   Svara

   Måla det du vill måla och gör ett konstkonto på Instagram

   Svara

   Ett tips är att gå med i en konstförening i din stad!! Dom ordnar utställningar och annat.

   Svara

   Sök konstsalonger, tex liljevalchs vårsalong. Många konsthallar ordnar liknande, där man kan ansöka om att vara med. Det bra sätt att få in en fot.

   Svara

   Kan man se dina tavlor någonstans? Finns säkert många intresserade spekulanter här på Bloggbevakning 🤗

   Svara

  Är det fler än jag som älskar bloggbevakningen 🙌 Den enda blogg som jag läser.

  Svara

   Moa: Samma här 👍

   Svara

  Visste ni att en del människor tvättar TOA RING TOA BORSTE OCH MENSKOPP PÅ DISKMASKINEN? 🤢

  Svara

   På riktigt??

   Svara

   Ja? Miljön klarar inte att vi slänger otan vi måste återanvända?

   Svara

    Hahahahaha

    Svara

   Och? Kör man på maxvärme är det helt OK. Kan man köra flera veckor gamla matlådor med mögel så fungerar det mesta.

   Svara

    Men nä? Förr sades det ju att disktrasan kunde gå med disken, men sen kom det väl fram att bakterierna inte dör.

    Svara

     Fungerar en möglig matlåda fungerar allt.

     Svara

      Vem är du som låter din matlåda stå i veckor och mögla?

      Svara

       Typ hälften av alla på valfri arbetsplats?

       Svara

    Skulle aldrig köra en flera veckor gammal matlåda med mögel i, slängs såklart. Nu har jag aldrig hamnat i den situationen men om

    Svara

   Visste inte ens att man kan tvätta en toaborste i diskmaskinen. 😅 I övrigt fattar jag dock inte problemet. Är inte hela meningen med en diskmaskin att den ska tvätta bort bakterier och rengöra föremålen man lägger i den? Så var spelar det då för roll om man slänger in exempelvis en menskopp. Låter bekvämt och bra tycker jag!

   Svara

    Kör min diskborste i maskinen, och toaborsten är väl gjord av samma saker… så det bör ju gå. Hade nog kört den för sig själv, och sen kanske kört en sån där rengöringsgrej efteråt. För säkerhets skull 😀

    Svara

    Alltså skämtar du eller? En toaborste som har fullt med bajsbakterier i en diskmaskin? Du borde söka hjälp. Varför tror ni toaborstar kostar 10kr? De ska ju slängas efter ett tag herregud. Folk här är så smutsiga så det finns inte. Ni är nog samma personer som grinar om att ingen man bjuder ut er på en andra dejt, usch, smuts-människor.

    Svara

   Fy fan 🤮

   Läste på nån tråd på Familjeliv om att folk hade bunkar Och kastruller till barnen att spy i. Sen diskade och använde till annat.

   V i d r i g t

   Svara

    Ojoj, om du tycker att DET är äckligt så har jag en riktig smaskig för dig 😉

    Jag jobbade en gång på en båt som inte hade en toalett. Kissa var ju lätt fixat, det var bara att luta sig ut, men skita var svårare, så vi använde en hink för det. Det var ju inte som att man samlade allt på hög i den hinken, man hade vatten i den, gjorde sin grej och sköljde av den igen.
    Vid något tillfälle kom den där hinken på lite villovägar och eftersom den inte var uppmärkt eller något sådant så misstog sig kocken ombord. Han trodde att det var en helt annan hink och använde den för att servera lunch i den där.

    Svara

    Ja, så gör vi hemma innan barnen lär sig ta sig till toa själva! Hellre i en bunke/gryta än i soffan, går ju att diska eller koka med kokande vatten! 👍🏻 Blir lika rent som nerkräkta lakanen blir i tvättmaskinen, dom känns nästan ännu äckligare än en nerkräkt gryta.., ibland hinner man jaga fatt ingen hink istället..

    Svara

     * i en hink istället

     Svara

     Finns ju potta annars?

     Svara

      Tror hen menar om ungen behöver kräkas…

      Svara

       Ahaaa! Såklart. Tänkte bara på första meningen ”ta sig till toa”. 😄

       Svara

   Holy fuck… Tycker inte jag är pedant men nej, det där hade jag inte gjort. Mun sambo vill att vi sätter kattens matskål i maskinen men bara det vägrar jag, känns äckligt…

   Svara

    Men vad är det för fel på matskålen? Hade aldrig kört kattlåde-spaden, men matskålen känns lite väl extremt. Skölj ur den ordentligt först bara.

    Svara

     Är kanske inte så logiskt, mer en känsla? 😛 Att liksom ha människors saker åtskilda från djurens. Hade vi haft hund hade den haft en egen handduk t.ex.

     Svara

      Gud ja, har hund och tvättar inget hunden slickat i diskmaskinen. Hans skålar handdiskar jag i diskhon med en diskborste specifikt ägnat åt hundens grejer som ligger under diskhon i en plastpåse. Sen disinfekterar (heter det så?) diskhon efter det 🙈 (och nej innan någon frågar så låter inte vi honom skicka oss heller)

      Svara

       Slicka*

       Svara

       Och han har också sina egna hundhanddukar, en egen sax osv 🙈

       Svara

        Jäklar vad skitig din hund måste vara då😶

        Svara

         Han är ju tvärtom jätteren för jag tar så bra hand om honom

         Svara

    Hade en kompis som tillsammans med sin hund och lät hunden slicka tallriken medan hon åt ifrån den osv. Pt aldrig hos henne igen efter jag såg det.

    När jag först flyttade in till min sambo som då hade en hund fick jag en chock över : att han diskade hundens skålar med samma svamp som resten av disken. Köpte allt nytt för jag blev så Äcklad..

    Fick lära mig att han torkade hundens anus för att det ibland kunde vara bajs kvar, ellee att hunden ibland fick kiss på tassarna och så skulle man sova med han i sängen? Så jävla ohygieniskt skulle inte kunna ha ett djur själv.

    Svara

     Har också egen diskborste åt hundens skålar! Sen torkar jag av hans tassar och private parts varje gång han kommer in med våtservetter och ifall han har kiss på tassarna tvättar jag med shampoo. Han får inte heller komma upp på övre våningen var våra sovrum är utan han hålls nere i vardagsrummet och köket ☺️ Funkar skitbra och känns inte vidrigt/smutsigt!

     Svara

      Skaffa en hamster istället. Fullkomligt vansinnig djurhållning.

      Svara

    Håller med, hade speciell disksvamp till min katts vatten/matskålar 😂

    Svara

   Spydde just i munnen.
   Menskopp kan jag leva med (men äcklas) men toaborste? Asså, bajs? Skämtar folk med mig. De kostar 10 kr på ikea, 15 på rösta/öb och runt 20 på ica/coop. Köp bara en ny ditt äckliga fan.

   Svara

    Planeten bryr sig om det kostar 10 eller 15 kr ❤️

    Svara

     Jag köper hellre ny toaborste årligen än åker utomlands.

     Men man kan ju rengöra dem på fräscha sätt eller? Typ kokande vatten? Klorin?

     Svara

     Åh, Hjärt-Stina! ❤

     Svara

     Nej, men min plånbok gör det garanterat!🙏🏻

     Svara

     Nämen käka bajs då Stina så att planeten klarar sig 1 sekund längre.

     Svara

     fast alltså va? Toaborste är ändå gjord av plast, är ju bara att återvinna?

     Svara

    Var spyr du annars, i röven?

    Svara

     Jag spyr oftast i toaletten. Jag vill inte spy i munnen.

     Svara

      Jag har en spyhink som kommer fram vid behov!

      Svara

       Smart 😬

       Svara

    Fy flaten så äckligt, förstår att man inte har koll på bacillerna 🤮 Att spara in på pengar och miljö är bra men det finns då gränser. Hoppas alla som använder diskmaskin till allt annat än porslin och glas inte bjuder mig på middag🥵

    Svara

     Bestick då?

     Svara

      Kommer antagligen att ta med egna bestick efter att ha hört på alla snuskisar som tydligen finns där ute. Får man liksom inte lära sig basal rengöring i skolan numera?

      Svara

    Fyfan alltså vilka vidriga människor det finns, det är helt sjukt. Undrar hur deras personliga hygien ser ut när de kan stoppa en bajsborste i diskmaskinen. Fyfan!!! 10 spänn kostar de ju av en anledning. Vidrigt

    Svara

   Riktigt äckligt. Såg en toaring i en diskmaskin på en restaurang en gång när jag passerade köket och skulle använda kundtoaletten. Visste inte att man ens kan komma på tanken att blanda. Spelar ingen roll hur rent det blir vissa saker gör man bara inte. 🤢

   Svara

    Jag har kört toaringen på restaurangen jag jobbade på. Maxvärme, inga problem. Allt dör/sköljs bort.

    Svara

     Därför vägrar jag att äta på sjapp där det inte finns varken hygienkrav eller utbildad personal.

     Svara

     Fy fan va vidrigt 🤮

     Svara

  Någon som testat prepanolol / inderal mot nervositet? Jag har testat och det funkar SUPER jag var inte nervös på mitt bröllop , eller på jobb intervju, jag kunde prata framför en hel klass utan att skaka eller känna nervositet tack vare prepranolol. Hur får jag det utskrivet på vårdcentralen? Jag har ju ångest men tror ni jag själv kan bestämma vad för sorts tabletter jag kan få? Inderal / propranolol räddade mitt liv. Jag som är så nervös att jag nästan svimmar kände inte av någonting.

  Svara

   Be om medicinen och hänvisa till att du använt den förr med framgång. Inderal är ganska milt så de kommer nog inte bråka om det. Du kanske också ska se om de kan erbjuda med långsiktig behandling såsom KBT?

   Svara

   Samma för mig!! Får via VC. Har räddat mitt liv men borde väl egentligen också jobba med det med psykolog när jag får tummen ur

   Svara

  Ska på ett gemensamt födelsedagsfirande i morgon, tre personer fyller 24. Jag tycker personligen att presenter är onödigt om det inte är ett jämt firande, men vill inte heller vara den enda utan. En person är en av mina bästa vänner, så till henne är det lugnt. De andra två killarna är jag inte lika nära, och vet verkligen inte vad jag ska ge dem. Eftersom tre personer ska firas vill jag inte att det ska vara för dyrt. Och lätt att gömma i väska om jag är den enda med present 😄

  Svara

   Köp en flarra vin/champange/några öl och ta en stor väska med dig 😁

   Svara

    Två av dem dricker inte 🙄😳men annars ett toppentips! 😄

    Svara

     Något alkoholfritt lite finare kanske? Jag har också en vän som är nykterist och som brukar uppskatta det. Annars någon fin choklad? Svårt 🤔

     Svara

     Köp goda alkoholfria cidrar! 😀 mvh en som själv inte dricker alkohol 😄

     Svara

      Någon ” finare” choklad. Praliner från kahls eller nåt

      Svara

     Köp inte alkoholfritt. Jag vet att många säger att det är så gott men nä, det mesta smakar unken saliv.

     Svara

   Skulle bara ta med något symboliskt. En ask choklad, en bukett blommor, biobiljetter eller något sånt. Typisk ”gå bort” present borde fungera! Om dom är spexiga så kan du ju ta med festhöjande saker så som såpbubblor, partyhattar, någon tuta och typ glitter att pynta sig själv med.

   Svara

   Köp munskydd, tvål och handsprit till dem och gå sedan därifrån, så ni minskar risken för fler Coronafall.

   Svara

    😷💪🏾

    Svara

    Vi ska sitta utomhus och frysa röven av oss, det är BYOB och BYOF med. Tur att du inte är bjuden 😁

    Svara

     Vad är Byob och byof??

     Svara

      Bring Your Own Beer, Bring Your Own Food.

      Svara

       Så TMDEM och TMDEÖ på svenska?

       Svara

        Det här är inte i Sverige så nej. Messeschmitt.

        Svara

     Idioter. Ni riskerar många människors liv. o.O Allvarligt talat, jag hoppas alla ni i er grupp blir riktigt j*vla sjuka och inte får plats på sjukhusen. Så kan ni lida hemma i månader, så ni fattar hur farligt viruset är.

     Svara

      Man ska dessutom inte använda samma toalett som massa andra, vilket kanske kan bli svårt.
      Eller ni kanske inte kör med toalett i det där inte Sverigelandet?

      Svara

   Några goda chokladpraliner och ett gott kaffe.

   Svara

  Någon som har dejtat någon från en annan kultur och etnicitet?
  Om ja, hur gick det? Vad är svårigheterna? Vad borde man tänka på?

  Svara

   Dejtade en kille i fyra år, slutade med att han lämnade mig då hans familj krävde att han skulle gifta sig eller göra slut. Så rekommenderar inte om ni är unga eller om du inte får träffa hans familj.

   Svara

   Blev våldtagen av en kristen person från Irak, håller mig numer till britter

   Svara

    För de våldtar inte?! Perfekt 😀

    Svara

     De i Irak eller från Irak (inte alla) har väl som känt en annan kvinnosyn? Ej en bra sådan..

     Svara

      En ålderdomlig kvinnosyn (även om unket) är ju inte lika med våldtäktsman.

      Svara

    Är tillsammans med en kristen person från Irak och han är fin och respektfull. Har en annan svensk person i hans släkt och dom är gifta och har barn och dom har inte heller några problem. Vi är inte gifta men har barn. Allt är inte svart eller vitt. Det finns män från alla länder som våldtar. Jag vet en svensk man som våldtagit ett barn i min familj. Det finns våldtäcksmän i alla läger tyvärr ☹️

    Svara

   Ur egen erfarenhet blev jag nyligen anklagad för att endast dejta poc för att jag brukar Sk black fetisch, vilket är rasistiskt. Jag fick även höra att män som är poc och som dejtar mig, npoc gör det för att uppnå en särskild status i ett samhälle där de vita anses normen.

   Jag hade svårt att bemöta detta och då jag inte har företrädesrätt i frågan fick jag backa.

   Jg har tidigare här förespråkat och uppmanat till utbildning inom rasism och tycker det fortfarande, men känner nu att jag behöver lära mig mer innan jag fortsätter dejta så jag inte gör fel igen ❤️

   Svara

    Once you go black, eh? 😉

    Svara

     Att skriva så är inte okej, väldigt fördomsfullt och respektlöst

     Svara

      Snark på dig.

      Svara

      Glömde du ❤️?

      Svara

      Stina trollar bara. Men hon får fram sitt budskap bra, att vissa ser rasism i exakt allt nuförtiden. Typ ”dejtar du vita är du rasist och dejtar du svarta är du också”.

      Svara

     😄

     Svara

     … we don’t want you back.

     Svara

    Att du bara orkar…

    Svara

    Fattade inte ens hälften av ditt bubbel.

    Svara

     Jag har betett mig rasistiskt omedvetet och har blivit uppläxad av det. Önskar inte att ts gör samma misstag som jag. ❤️

     Svara

      Varför inte bara erkänna att du gillar bbc.

      Svara

      Det där var rasistisk skrivet av dig, Stina! Lär dig!!!!

      Svara

      Du har blivit tillsagd att inte dejta poc för att det är rasistiskt? Jag som trodde att kärlek var kärlek oavsett färg. Silly me 🤪

      Svara

      Är det inte ännu mer rasistiskt att proklamera att man enbart dejtar vita????

      Svara

       Att jag tidigare endast dejtat vita har skett undermedvetet. Jag har aldrig valt bort poc pga hudfärg. Jag har dock förstått att jag brukat sk sexuell rasism, pga den strukturella rasismen som finns i Sverige och därför aktivt slutat med det. Ville väl men blev fel för jag brukade istället black fetisch.

       Jag inser hur mycket jag har kvar att lära. ❤️

       Svara

        Men vilken stolle du är 😂

        Svara

    Måste man tänka pk när man dejtar numera för att inte bli kallad för rasist? Jag fattar ingenting. Dejta killar du gillar helt enkelt, det konceptet brukar funka rätt bra.

    Svara

     Många vita dejtar andra vita för att de är uppväxta med att vita är ngt att eftersträva och därför attraheras man av vita, det kallas sexuell rasism. Jag har tidigare alltid dejta vita och för att bryta mitt rasistiska beteende har jag slutat med det. Dock fick jag höra att jag istället nu brukar black fetisch (som också är rasism). Här var jag dåligt utbildad och visste därför inte detta (skyller dock inte ifrån mig).

     Det som jag upplevde svårt var dock att männen ansågs av andra att endast dejta mig pga att få högre status (googlar man detta tar de upp Mariah Carreys man ex) . Här kan jag inte påverka det direkt viket jag upplevde som väldigt svårt.

     Ps jag är medveten om att jag inte har tolkningsföreträde i frågan ❤️

     Svara

      Fast Mariah Carey är ju hälften svart?! Han kanske dejtade henne för fame och pengar men det har inte med hudfärg att göra…

      Svara

      Har nog aldrig hört om någon så fixerad vid hudfärg som Stina…

      Svara

       Tror Stina har nån hudfärg trauma eller något…🙄😐

       Svara

        Jag är övertygad om att hon är ett troll.
        100% troll.

        Hon älskar uppmärksamheten hon får.

        Svara

         Japp, jag tror Stina ska hålla sig till att dejta troll så blir ingen förnärmad.

         Svara

      Så du ska dejta någon du inte tänder på för att han är vit? Det låter helt rubbat.

      Svara

    Det tog ett tag, men nu börjar jag äntligen se humorn i dina kommentarer. Den här var svinkul!

    Svara

     Det är inte mening att kommentarerna skulle vara ”roliga”. Känns som om många vill missförstå mig här :/ kommer ta en paus nu från allt detta.

     Och till er som skriver troll och dylikt. Får det er att må bättre av att tro att jag är ett troll så tro det. Vill ingen illa utan ville endast informera samt hjälpa ts så hon inte skulle göra samma misstag som jag

     ❤️

     Svara

      Stina, vi tror inte – vi vet❤️

      Svara

    Så man får inte ha en typ?
    Jag är POC och har bara dejtst vita snubbar. Can’t help it jag är en sucker för blåa ögon och blonda ögonfransar.

    Är det för jag hatar mig. Själv eller? Kan man inte bara få ha sin typ?

    Svara

     Som poc får du göra vad du vill, det är ok.
     Jag som npoc däremot blev kallad Hitler (av en idiot) för att min typ är vanliga svenska snubbar. Det är rasistiskt och diskriminerande.

     Svara

      Är du på riktigt trög? Du tror att du som svensk kvinna blir mer granskad i ditt val av partner än andra kvinnor🤦‍♀️🤦‍♀️
      Vet inte om du inser att partnerval är på liv och död för vissa människor.

      Svara

       Jag är inte svensk kvinna, så där var ditt antagande felaktigt.
       Ska du fortsätta killgissa om mitt liv och leverne?

       Svara

        Npoc då vem fan bryr sig.

        Svara

    Människor som på allvar resonerar kring kärlekspartners i termer av poc och npoc skrämmer mig.

    Svara

     Word!

     Svara

     Vadåra? Jag skrev det. Upplys mig Gärna istället för att förolämpa mig

     Svara

      That escalated quickly.

      Svara

   Jag är förlovad med min man från Pakistan. Hans familj tycker om mig och mina föräldrar gillar honom. Vi har inte haft några svårigheter.

   Svara

   Är ihop med en svensk Karl. Funkar fint!

   Svara

   Varit tillsammans med min sambo från Mellanöstern i över tio år. Inga konstigheter. Han är uppvuxen i Sverige och jag ser han som svensk. Lite jobbigt ibland när hela släkten pratat annat språk men man vänjer sig och oftast pratar de svenska..

   Svara

   Mitt ex var från Japan. Min nuvarande kille/sambo är från Indien. Märker större kulturskillnad med min sambo än med mitt ex, främst pga hur stor betydelse familj har.

   Svara

    Min kille är också från Indien 🙂 Väldigt fin gemenskap med familjen, får mig verkligen att ifrågasätta vad det är vi värdesätter här egentligen (som tur är ingen jobbig familj som lägger sig i, bara fin och bra gemenskap). Tycker de största krockarna inte är i vårt förhållande egentligen utan mer i samhället. Ingen småpratar med främlingar, man ska inte märkas (han tycker det är sjukt att barn knappt hörs i Sverige) och så smakar maten ingenting förutom salt 😅

    Svara

     Haha barn hörs knappt i Sverige? 😄😄
     Vågar inte tänka på hur mycket de hörs där han är ifrån i så fall…

     Svara

      Finns ju ingen som helst norm att man ska vara tyst i Indien, varken för barn eller vuxna – oljud är helt enkelt inte ett problem så finns ingen anledning att säga åt sina högljudda barn att vara tysta. Men barn är med på ett helt annat sätt också – restaurangbesök kl 22 på tisdagskvällen inga problem, ta med sina 2-3 åringar på Hunger games på bio, inga problem heller… förutom kanske för de andra biobesökarna då 😆

      Svara

       Omg!

       Svara

     Är ni svenskar ni som dejtar indier?

     Svara

      Japp!

      Svara

      Är finländare

      Svara

   Jag är gift med en arab. För honom gäller:
   1. Familjen. 2 Släkten. 3. Klanen 4. Grannar/bekanta.

   De gör inget utan välsignelse från dessa. De löser också problem inom klanen. Det är himla mycket man ka kunna och som är underförstått. De är aldrig raka utan använder metagorer och ritualer som svar på en fråga.

   Tex. Du kan söka ”asyl” hos en klan i 3 dagar. De får under dessa 3 dagar inte fråga vem du är eller varför du söker skydd hos dem. Tredje dagen måste du berätta annars får du inte skydd.

   En gammal beduintradition är att gå till klanens ”huvud”. Du efterfrågar något tex. ”kan jag få låna 30k?”. Om klanledaren ber dig drick upp kaffet = ja, du får låna pengar. Om han välter glaset =nej, du får inget.

   De håller på så med typ allt. De lever i ”koder” där allt är tillåtet så länge man kan hitta ett sätt att komma runt.

   Himla kul kultur. Man känner sig verkligen som en i gänget. Juste. De respekterar alltid sina äldre. Du kan vara en knarklangande psykopat men kommer din storebror, då är det tyst och lyssna.

   Svara

    Vad är en klan? Alltså vem är med i en klan, hur är den uppbyggd?

    Svara

     Tänk dig Hashimit-familjen. Det är namnet på den kungliga familjen i Jordanien men det är också profeten Mohammeds klan.

     En klan är ”ditt efternamn”
     Alla som har ditt efternamn har också samma förfäder. Bland araber så tillhör alla en viss klan. Man kan inte bara ta ett efternamn. Heter någon ”Al Quraishi” så tillhör denne Quraishi-klanen.
     Heter något Al-Saud så tillhör denne saud klanen. Kvinnor byter INTE klan, deras barn tillhör dock sin fars klan.

     Vissa klaner är kungliga, vissa kan spåra sitt ursprung flera tusen år bak in tiden (Hashimi, Shammaro, Quraishi, Maliki).
     Vissa klaner, typ Quraishi, är en ”sub klan” av Hashimi. Hashimi är en så himla stor klan (nästan en miljon medlemmar) så det finns massa underklaner.

     Alla har som sagt samma ättling som de kan spåra sitt ursprung till. Klaner kan också vra könda för vissa egenskaper. Shammari är tex väldigt generösa. De är lite som Lannisters i GOT, de betalar alltid tillbaka.

     Skulle en man sno dina pengar, då kan du söka rättbisa hos mannens klan. De ger dig husrum och mat tills ni löst problemet. Detta är vanligt när en kvinna blivit våldtagen. Hon söker rättvisa hos klanen. De kan då kastrera mannen. I värsta fall får han lömba klanen = den störata skammen. Ingen rör honom med tång i framtiden.

     Svara

      Is this real life? Hahaha fsn vsd sjukt

      Svara

       Haha ja, man får sig en smärre chock i början. Då är jag ändå från samma geografiska område men av annan etnicitet.
       Måste låteäa hur sjults som helst här i Sverige där man liksom smsar för att varna innan man ringer. Bokar tid för att äta muddag med släkten osv. Där är det mer öppna dörren och sätt dig vid bordet. Men sen hjälps man åt med disk, tvätt och barn osv. Helt annan kultur.

       Svara

        Vidrigt. Vadå ”allt är tillåtet”? Inte konstigt att araber förstör Sverige med sin brottslighet. Obs, jag är också icke-svensk men det går inte att blunda för vad invandrare som dessa som du beskriver jag gjort med landet.

        Svara

         Det är inte pga de är araber, de som bidrar till brottslighet kommer från fattiga platser med låg utbildning. Samma sak oavsett varifrån du kommer

         Svara

          Ja men vi har gratis utbildning i Sverige, det här är inte usa där man kan skylla sin kriminalitet på systemet.

          Svara

    I Sverige?? Herregud i så fall.

    Svara

     Jadå, de flesta sätter absolutnfaniljen först. De har dock inte klanmentaliteten här i Sverige. Det måsta man uppleva för att förstå.

     Jamal spiller liksom inte ut kaffet inne på Waynes för att hans som bad om en muffins. Haha

     Svara

    Låter helt underbart!!! ❤️ ❤️

    Svara

     Du har avslöjat vilket troll du är.
     Ingen kommer ta dig på allvar efter detta.

     Svara

     Troll confirmed

     Svara

     Att nån slår ut kaffet istället för att bara säga nej?

     Svara

      Haha vilka ociviliserade människor.. herregud. ”Knarklangande psykopat” med respekt för sin storebror, men antagligen inte andras bröder, systrar, familjemedlemmar. Vider är vad de är.

      Svara

    Fy fan vilken rolig beskrivning!

    Svara

     Haha, ta det med en nypa salt. Detta är mer beduin-araber från urgamla familjer. Mohammed, född 94 i Tensta, vet knappt vad hans farfar heter än mindre vilken klan han tillhör. Men det är lite så araber tex funkar. Sen finns det judar, kristna och andra grupper som har sina egna traditioner. Jöttekul, en helt annan värld.

     Svara

      Det är inte så bland alla araber. Bedouins lever väldigt annorlunda i egna samhällen i öknen och räknas väl som nomader. Inte bara ”Mohammed från Tensta” som inte lever med en klan. Bedouins gifter sig även med sina kusiner från pappans sida.. Det är väldigt vanligt att deras barn föds med genetiska problem pga det

      Svara

    Fy fan vad föråldrat och sjukt. Inget fint i det där.

    Svara

    Hur behandlas kvinnor om man får fråga? Får de syra i ansiktet om de pratar med en okänd kille?

    Svara

     Beror väl helt på din familj.
     99% nej. 1% ja.
     Inte prata som i prata med en random man. Men kvinnir som tillhör en 1%-familj och ligger med en man blir oftast slammad och i värsta fall dödad.

     Syra i ansiktet är mer en Sverigemetod när man vill förstöra livet utan att däda människan. Detta är mer afghan/iran-tradition än arab. Kurder har sina hemska hedersmord. Araber gifter bort flickan som damage control.

     Just sex är en nono för alla araber, inkl kristna men de flesta gifter bort henne. Ytterst få mördar. Jag jobbar med att hjälpa dessa tjejer komma ifrån sina familjer innan de fått reda på att dottern haft sex. Lättast att rädda flickorna så.

     Svara

      TACK GUD OCH SVERIGE FÖR MIN FRIHET OCH FÖR ATT JAG FÅR GÖRA EXAKT VAD JAG VILL INOM LAGENS RAMAR 💕💕💕💕💕💕💕😭 blir typ gråtfärdig av att läsa dina sjuka inlägg. Alltså förlåt, men det är så sjukt för oss européer att bara sätta oss in i en sådan sjuk kultur.

      Svara

   Jag har varit tillsammans med en kines i 4 år! Han har bott i Sverige i halva sitt liv, så han är väldigt svensk samtidigt som han är väldigt kinesisk. Vi har inte haft några större svårigheter. Det viktigaste tror jag är att kunna diskutera med varandra, som i alla förhållanden, om problem som uppstår och eventuella kulturkrockar. Jag är mest glad över att ha fått ännu fler högtider att fira, att jag får ta del av en fantastisk matkultur och att jag har fått världens finaste svärfamilj!

   Svara

    Är ihop med en amerikan och det finns två områden där vi skiljer oss åt och har flertal diskussioner.
    1. Att en macka kan vara en brödskiva med pålägg. Enligt honom kan en macka (sandwich) bara kallas macka om det är två brödskivor med flertal skivor pålägg emellan.
    2. Omskärning. För mig helt… nej kan inte ens gå in på det börjar koka då. Medans han tycker det är 100% rimligt. Försvar så som att för en kille kan ju mobbad av kompisar i skolan alt av sin partner om de har en oskuren och ”ful” penis. Eller att det förhindrar infektioner. Oh lordy.

    Tror dock det senare kommer ändras om han själv får en son en dag om jag känner honom rätt så försöker att inte röra i den frågan allt för mycket för inget gör mig mer förbannad och jag hatar att vara arg haha!

    Svara

     Aldrig sett en omskuren penis, inte ens på film..ver inte hur de ser ut haha ❤️

     Svara

      Hade inte du dejtat poc personer Stina? Aldrig sett en omskuren penis?
      Vet inte om du är 13 iofs.

      Svara

       Varför är Stina överallt och kommenterar

       Svara

     Stå på dig och låt inte en eventuell son bli omskuren! Barnmisshandel, så sjukt.

     Svara

      Åh jag lovar dig skaffar vi barn och det blir en kille så kommer han absolut över min döda kropp inte bli omskuren. Det beslutet kan han ta själv när han är myndig om han nu så vill det då. Finns ingen chans för mig att bli “övertalad” ang omskärelse. Sen så planerar vi ju att bosätta oss i sverige om det blir akutellt med barn och där kan han glömma argumentet ”bli mobbad för oskuren penis” eftersom alla kommer vara eller ja iaf 99.9% kommer vara oskurna.

      Svara

   Jag har varit tillsammans med en albansk kille. Det var toppen och jag gillade verkligen att han kunde ha lite andra perspektiv på saker och ting eftersom han var uppvuxen i en annan kultur. Då är jag också en person som ibland kan tycka att den ”kalla” svenska kulturen inte är så trevlig alltid (jag är själv från en väldigt typisk svennefamilj).

   Det som var svårt var hans familjs inställning och påtryckningar. De var emot att han skulle ha en svensk tjej och i slutändan tyckte han att det blev ett för stort problem, ville inte gå emot familjen och bli utstött typ. Men det är såklart något som varierar från familj till familj väldigt mycket oavsett kultur!

   Svara

   Min sambo är eritrean (uppvuxen i sverige). Fantastisk familj och kan inte se att det skapat problem att vi har olika ursprung.

   Svara

   Okej men någon som dejtar någon europe eller amerikan eller menar du bara folk med heeeelt olika kultur?

   Svara

    Jag är född i Sverige men mina föräldrar är från forna Jugoslavien. Dejtade en svensk kille i flera år men kände mig aldrig riktigt välkommen hemma hos hans familj/släkt. Trots att jag själv är väldigt ”försvenskad” så tyckte jag att deras bemötande ofta var kallt, distanserat och enda gången riktiga känslor kom fram var när dom hade druckit lite. Killen och hans familj var sjukt snåla och jag som är uppväxt i hem där man alltid bjuder gäster på ALLT fick snällt ta med min egen dricka till midsommar och eget kött till grillkvällen. Helt sjukt.

    Idag är jag gift och har barn med en man som har liknande story som jag, kom till Sverige som liten från forna Jugoslavien. Han är uppväxt i Sverige och är också ”lite försvenskad” men inte helt, vilket jag gillar.

    Svara

     Oj! Jag är helsvensk och de flesta jag känner också (sorry, inte ett aktivt val jag gjort). Känner verkligen inte igen det där med att ta med egen mat till en grillkväll med partnerns familj! Låter knasigt (om de inte hade jättedålig ekonomi?)

     Svara

      Spelar ingen roll om man har dålig ekonomi. Bjuder man hem ngn så bjuder man på mat.

      Svara

     Jag har samma erfarenhet som dig gällande snålhet och känslokallhet. Det gäller majoriteten av de etniskt svenska jag har haft en relation till, från barndomen till vuxen ålder. Det har inte handlat om dålig ekonomi. Min familj hade det dåligt ställt när jag var liten, men trots detta var vi väldigt generösa gentemot omgivningen.

     Svara

  Jag har en dröm.. jag vill måla med akryl och sälja canvas tavlor. Har ni några tips? Jag är riktigt duktig på att måla men jag har 0 koll på vilka typer av konst / målningar folk gillar. Hoppas jag ej får kritik nu. Det brukar man få här på BB

  Svara

   Har du inte redan frågat den frågan under ett annat alias?

   Svara

  Behöver trådlösa hörlurar till föreläsningar/ljudböcker. Har ni tips på några bra med tydligt ljud?

  Svara

   Bose Noise Cancelling 700.

   Svara

    Tack för svar! Tänkte på snäckor (?). Tänkte inte på att det fanns fler trådlösa alternativ haha!

    Svara

     Airpods.

     Svara

   AirPods

   Svara

   Alltså airpods för ljudböcker och det du nämnde. Lätt! Använder mina hela tiden, helt kär. Men för träning så ska det vara typ jaybirds men det kan vara obekvämt att ha sånt när man går runt och lyssnar på prat hemma.

   Svara

  Snälla ta upp att Dashas först lägger upp en kommentar på sin instastory om hur folk är respektlösa och inte bryr sig om covid, för att bara några timmar senare gå på fest med
  influencers och festa med massa randoms ???? Jag blir helt SJUKT PROVOCERAD.

  Svara

   Såg också det!! Helt sjuk? Att hon inte skäms?

   Svara

    Man kan inte skämmas när man inte har förstånd att förstå att man för fel 😒

    Svara

     gör fel

     Svara

   Och de är ju lätt fler än 50 pers där?! Herregud.

   Svara

   Dom verkar kunna göra vad dom vill, följare har dom oavsett hur dumt dom än beter sig 🙄

   Svara

   FHM: umgås bara med dina närmsta, ha inga stora fester, allt är inte som vanligt.
   Influencers: VI FESTAR SOM ATT ALLT ÄR SOM VANLIGT!!!

   Svara

   Jag också, blir mest trött på att de inte verkar se utanför sin egna bubbla….min mamma skulle ha opererats i våras, efter en lång väntan, det blev uppskjutet pga corona, nu kanske det blir av i september,,men det är inte säkert. Hon ska operera höfterna så att hon förhoppningsvis slipper kryckor snart,och framförallt slipper ha ont hela tiden. Corona påverkar ju inte bara faktiska covid patienter utan näst intill all sjukvård och det är jätte många människor som väntar på operationer som inte blir av pga trycker hos sjukvården.
   Själva väntar vi på att få en tid till sonen,en remiss skickades i oktober,var då 6 månaders väntetid..sen kom corona och vi väntar fortfarande…inget allvarligt men 2 åringen snarkar som en hel karl…

   Svara

   Helt sjukt med Dasha på riktigt blev så ställd. Är hon verkligen såhär tappat eller leker hon dum för vi alla vet hur ryska kvinnor tar sig fram… leka dum o sexig typ.?!?!
   Forni (som var sååååå rädd för Corona o manade alla att ta ansvar stanna hemma jobba hemma isolera sig osv. Som bortblåst när det kom upp en fest på schemat). margaux är där men hon har åtminstone aldrig hycklat kring viruset, Stephanie strauch e där som var sååååå rädd för Corona o gud hur ska detta gå för hennes prematura tvillingar. Fake ass bitches. O så vår kära hostess Linn Herbertsson. Den underbara fantastiska historiska Linn. Vi alla minns väl vad hon skrev på sin blogg för några år sen? Skulle jag ta med det här så skulle min kommentar såklart raderas av denna dubbelhycklerska….

   Svara

    Det där med vibratorn i ”fissen” (obs! Hennes ord, inte mina) på nattklubben? Glömmer aldrig det.

    Svara

     Vilken pojkvän hade hon då? Anna hibbs ex? Minns ej hans namn men han med krulligt hår. Han e tydligen son till den kända advokaten Ramberg (Anna?)

     Svara

    Vad skrev hon???

    Svara

     Linn Herbertsson skrev i sin blogg att hon hade stoppat upp en vibrator i ”fissen” o sen går hon på sin dåvarande pojkvän Jacob Rambergs nattklubb. Fjärrkontrollen till denna vibrator får då rotera bland hans killkompisar. Fniss. Tokigt va?
     Nä alltså ofräschare kvinna är Linn får man leta efter… ofräschare kille o killes polare finns fan inte heller. Usch! Jacob o hans killkompisar gjorde allt möjligt med dessa tjejer för de visste att de kunde få vem de än pekade på.
     O hade jag dessutom varit forni hade jag passat mig o umgås med Linn…. enligt ryktet….

     Svara

      Märklig sak att göra, ännu märkligare att skriva om det på sin blogg.

      Svara

      Vill så gärna höra mer om ”ryktet”.

      Svara

   Undrar hur hon resonerar då.

   Svara

  Inga kommentarer på Isabella Löwengrips blogg om den senaste konflikten mellan henne och lillasyster? Blockar hon dessa kommentarer? Eller har hon svarat någon annanstans?

  Svara

   Vem? Hon som bloggade förut? Nåt med smink, har jag för mig. Inte intressant, inte intresserad.

   Svara

    Jo tjena att du inte har koll 😂😂😂 Fjompmajja…

    Svara

     Hon platsar knappt på Bloggbevakning längre …

     Svara

   Que, vilken är den senaste konflikten?

   Svara

    Ingen av er läser alltså bloggbevakning i vanliga fall, men hänger på låset på öppet spår? Söta ni är som försöker i alla fall.

    Svara

     Inte många här som följer Bellsans sociala medier, inte längre.

     Svara

     Med den ”senaste” konflikten är det alltså systerns svar på camcams mail förra månaden du menar?

     Svara

     Undrar helt ärligt vad den senaste konflikten med systern är, bara medveten om en som är några veckor gammal nu?
     Anonym 20:45 undanber mig svar från dig, du är en röv.

     Svara

     Bellsan, gå och lägg dig.

     Svara

   Det var väl därför den nya mannen lanserades för att byta spår och ämne ifrån syrran

   Svara

  Någon som dejtat en kille med barn från tidigare förhållande och har erfarenheter kring det att dela med sig av?

  Svara

   Har du egna barn?

   Så länge han är en bra, närvarande pappa, har jag inte hört om något större sk problem.

   Problemen uppstår om han har infekterad relation till barnen eller exet. Har jag hört från mina väninnor.

   Svara

    Jag har inte själv egna barn och är inte säker på att jag heller vill ha.. Däremot om jag skulle bli kär i en kille med barn, så får jag ta det därifrån. Mina farhågor är väl mer att vi ska gå miste om frihet, att ex kunna resa göra vad vill när det är ett barn med i beräkningen

    Svara

     Tror det handlar om personlighet i grund och botten som annars också.

     Barnen behöver inte alla påverka negativt på det sättet, men anpassning absolut. Beror också på vad ni har för relation och sådär.

     Jag hade testat om känslorna är rätt. Inte hela världen, kan man slösa tid på andra alternativa relationer kan du det med en pappa också. Kanske blir väldigt rätt, kanske blir väldigt fel.

     Svara

      Jo, det är 100% garanterat att tillhörande barn kommer att påverka negativt på det sättet.

      Svara

       Yes. Det kommer såklart påverka om man inte vill leva barnfamiljslivet. Men om det är varannan vecka så har ni ju ändå mlt tid över till annat.

       Svara

        Om det är varannan vecka som gäller kommer man aldrig kunna göra en längre resa på 2-3 veckor. Man kommer behöva vara planerande spontan eftersom varannan vecka är låst.

        Svara

   min Mans barn var 9 och 12 när vi blev tillsammans. Har aldrig vart något problem. Har aldrig sett mig som en extra mamma eller bonusmamma, jag anser att de har en mamma redan. Däremot ser jag mig mer som en extra vuxen som ställer upp för dom i allt och de kan vända sig till om vad som helst.

   Svara

   Jag hade aldrig dejtat en man med barn. Alldeles för komplicerat. Men jag vill inte ha egna barn så det påverkar nog..

   Svara

   Jag säger: har du inte egna barn så spring åt andra hållet och spring snabbt!
   Har man själv inte barn innebär det i princip bara nackdelar att dejta någon med barn.
   Det är väldigt mycket mer än barnet som kommer på köpet. Oavsett hur lång tid man lever tillsammans så kommer man aldrig någonsin att ses som en enhet. Polarna kommer tycka att ”du leker familj”, mamman kommer tycka att du inte har något där att göra, samtidigt som du inte får gå i klinch med henne. Din släkt kommer tycka att du kommer med bihang, killens släkt kommer tycka att du är ett substitut och man kommer aldrig känna att man är ett och samma team. Även fast man skulle ha tur att hitta en kille som faktiskt kan det där med prioritering och som kan få alla att känna som att man är nr 1 så är det en pina.

   När det kommer till semestrar så är det inte bara din partners schema som ska passa in, utan det är även mammans och om man har riktigt otur, hennes nya schema som ska passa in. Och ni kan ju inte ha semester samtidigt för då kommer man bara täcka upp för mindre än halva sommarlovet. Fastän mamman uppenbart spelar på pappans dåliga samvete för att få som hon vill så får du inte lägga dig i. Sedan kommer det här med frågan om egna barn. Om du skulle vilja ha egna någon dag så är det inte alls så säkert att killen är sugen på att skaffa fler och då kan man verkligen få något att fundera över.

   Svara

    Ja, allt du säger stämmer. Man kommer alltid komma i sista hand för alla inblandade. Och behandlas som en inkräktare.
    Ens önskningar är irrelevanta, man kan inte ifrågasätta exet, barnen eller släkten.
    Man kommer slita häcken av sig för att hjälpa till att ta hand om barnen men aldrig få någon kärlek tillbaka.
    Och blir man kvar till the bitter end och mannen dör först kommer barnen kasta ut en på gatan för att få ut arvet.

    Svara

     Mja, där håller jag inte med dig riktigt. Det är inte säkert att man kommer att komma i sista hand. Många vet hur man ska prioritera för att man inte ska känna att man kommer i sista hand. Är man vuxen förstår man ju också att man inte kan bli prioriterad i precis alla lägen och att den med störst behov behöver prioriteras (och det behöver verkligen inte vara barnen hela tiden).

     Man behöver inte behandlas som en inkräktare heller, de flesta blir ju accepterade. Men man kommer aldrig ha känslan att man är ett och samma team. Och det är ju också inte säkert att man blir utkastad för att särkullbarn ska få ut arvet. En sak ska jag dock säga, under de åren jag hade bonusbarn gav jag väldigt mycket och fick faktiskt väldigt mycket kärlek tillbaka. Ger man kärlek får man kärlek även fast tonåringar kan vara sjukt otacksamma så finns det andra sätt de visar kärleken på.

     En av de största nackdelarna jag tycker att man har som partner till någon med barn har du bara skyldigheter och inte några rättigheter. Din inkomst räknas in som mannens hushållsinkomst om något med underhållsbidrag osv ska beräknas. I alla instanser har men en skyldighet att försörja barnen så länge ni bor ihop. Men om det skulle ta slut får du anstränga dig sjukt mycket för att fortfarande ha en relation till barnen då du inte kommer att ha några rättigheter att få se dem.

     Svara

   Min man hade en 15-åring när vi träffades och det var aldrig några problem. Han var ensamstående då och hade barnet på heltid (förutom någon enstaka helg hit och dit) men vi har alltid kommit bra överens och det har inte varit några konflikter eller så. Nu har jag och sambon ett gemensamt barn dessutom och jag hade ju redan sett vilken bra pappa han är vilket ju är ett stort plus när man skaffar barn med någon. Ibland har det känts träligt att man behöver anpassa vissa saker till en lite mer kräsen individ (att laga nyttig mat som också duger åt en tonåring kan vara svårt exempelvis) men i det stora hela tycker jag det varit mysigt med ett bonusbarn och att nu ha ett storasyskon till mitt eget barn, för dom älskar varandra så himla mycket och det är ❤️❤️❤️

   Svara

   Min kille har två barn sedan innan. jag är 28, ha 35 och barnen är 8 och 10 😊 funkar hur bra som helst!! Nyckeln är närvarande föräldrar och att man sätter barnen i första rummet och aldrig sitt ego.

   Svara

    Oj fel plats

    Svara

   Min sambo hade två äldre barn när vi blev tillsammans. 13 och 17. Det var lite knackigt att hitta rätt första månaderna pga tidigare skilsmässa som fortfarande påverkade dem. Men väldigt fort fick vi en fin relation. De valde att ta emot mig med öppna armar för de såg hur bra deras pappa mådde. Och jag valde samma approach mot dem för jag insåg att jag älskar deras pappa så otroligt mycket – och dem kommer alltid vara en del av honom. Visst, allt är inte enkelt och ibland skakar jag av frustration över hur de hanterar sina intriger när jag hade gjort på ett helt annorlunda sätt. Balansen att inte lägga mig i allt för mycket men ändå ta min plats är ibland lite klurig. Det är så skönt när deras två veckor hos oss är över och de åker till sin mamma. Men efter bara ett par dagar saknar jag dem igen. Jag har också fått se hur min sambo verkligen är som pappa och förälder och är nu väldigt trygg i vem han är, vilket känns bra inför vår stundande bebis. Är relationen rätt så in barnen bli ett stort plus i livet. Däremot hade jag varit mer tveksam till en relation om de varit yngre och jag behövt gå in som ”extramamma”. Magkänslan vet nog sitt.

   Svara

  Jag vet inte om det här är en jättekonstig fråga men… Jag har alltid sett mig som straight, alltså aldrig en tanke på annat. Nu har jag gått och blivit helt besatt av en tjej i min närhet. Träffar henne en snabbis ca två gånger om dagen och blir liksom som en kär trettonåring av henne. Rodnar, beter mig klumpigt osv. Kommer på mig själv med att tänka på henne ofta och har verkligen fjärilar i magen. Vill träffa henne samtidigt som det bara känns mer och mer dumt. Absolut inget sexuellt dock, har inte heller några tankar på att umgås med henne privat typ utan det bara är som det är.

  Så, hobbypsykologer, hjälp mig.

  Svara

   Får man fråga vad det är för typ av relation ni har med varandra om ni träffas två gånger om dagen? Sitter hon typ i kassan på ICA? Du kanske är lite kär trots allt men helt inkörd i hetero-tänket?

   Svara

    Hon jobbar på mina barns förskola 🙈

    Svara

     Aha, fattar! Men.. vad.. är problemet då? 😄 kan du inte vara lite småkär i henne? Eller är chocken att du kanske inte är hetero som du alltid har trott (om du är kvinna vill säga?)

     Svara

      Haha nej alltså det är mer att jag inte förstår mina känslor typ, och att det är jobbigt att inte kunna bete sig som en vettig människa när hon är i närheten 😅 hade utvecklingssamtal med henne för nån vecka sedan och alltså jag betedde mig som ett ufo. Och jo jag är kvinna haha.

      Svara

       Jag arbetar på förskola och på ett ställe jag jobbade var det en pappa som fick mig helt svag i knäna när han log. Jag är lyckligt gift och var inte intresserad av den här pappan, men jag kunde seriöst inte tänka klart när han fyrade av ett leende.

       Svara

        Åh, har samma situation på mitt jobb men jobbar i en annan bransch. Har egentligen inget intresse alls av denna man, han verkar vara lyckligt gift, har (enligt mig alltså) en gräslig klädstil och tatueringar som måste vara gjorda på tidigt 2000 tal (tänk stora tribaler och dylikt) men ett leende som får mig heeelt ur balans. Blir som en superfumlig klant och dessutom rodnar jag varje gång! Rodnar aldrig annars. Verkligen aldrig.

        Svara

   Jag vet inte, men vad fint ändå. Gulligt🥰

   Svara

    Haha nej det får mig att känna mig helt socialt missanpassad 😳

    Svara

     En kan ju bli kompiskär också!

     En dag gick jag in på en restaurang med några vänner när vi var utomlands och där stod en otroligt vacker och cool servitör som utstålade så mycke glädje, energi och bara woah! Jag blev helt tagen och helt osvenskt sa jag bara WE SHOULD BE FRIENDS och idag är hon en av mina bästa vänner och varje gång vi ses är vi så himla fnissiga och beter oss typ som två tonåringar! <3

     Svara

      Hej Maria!

      Svara

     En girlchrush kanske?

     Svara

      Jamen precis!

      Svara

   Åh, jag har varit med om samma!
   Började spela fotboll i ett lag med en tjej som var helt jävla fantastisk. Hon var så jävla fin, rolig och såg mig verkligen. Började ganska snabbt känna att jag tydde mig mer och mer med henne, längtade till varje träning för att få träffa henne, försökte alltid göra så jag hamnade i samma lag/grupp som henne på olika övningar, styrde MASSA lagfester för att vi skulle ha en anledning att umgås även utanför fotbollen, haha. Tänkte på henne jämt och ständigt, blev typ nervös när jag skulle gå dit hon jobbade/andra ställen jag kunde träffa på henne. Nu, typ fem år senare, har hon flyttat in i ett hus på min gata med en annan tjej. Går typ förbi deras hus, speciellt på sommaren, för att hon förhoppningsvis ska vara ute/i närheten så att jag kan få prata med henne lite. Blir fortfarande helt fumlig och får tunghäfta i hennes närvaro 😀

   Men har aldrig någonsin sett det som något sexuellt, skulle liksom aldrig kunna ligga med henne. Vi hånglade på fyllan en gång och det var liksom meh. Så kanske kände för henne mer som en storasyster jag aldrig fick än som en potentiell flickvän?! Hahah, vet inte. Vet inte om jag vill veta heller! Men det var en fin tid. Hon behandlade mig så bra i en tid där andra inte gjorde det.

   Svara

  Hur ska man tänka med aktier? Var ska man investera och hur mycket? Är helt rookie och vill lära mig!

  Svara

   Köp en trisslott

   Svara

   Kolla in bloggen framtidsfeministen, hon skriver om pengar, sparande och aktier. En hel del hur man börjar och vad man ska tänka på också.

   Svara

   Lägg in lite pengar hela tiden i aktier beroende på hur dom går. Skulle tex lägga in 10.000kr i Swedbank aktien nu då dom är undervärderade. Sen lägga in mer om aktien sjunker. Fonder är annars också bra sätt. Men tänk långsiktigt. Minst fem år.

   Svara

   Om du inte vet något om enskilda företag och aktier så är det en bred aktiefond eller en indexfond du ska ha.
   Då kommer dina pengar att gå lika bra eller dåligt som börsen i sin helhet.
   Hör med någon som vet hur du ska göra för att starta ett fondsparande. T ex din bank, Nordnet eller Avanza.

   Svara

   Bloggen Rika Tillsammans hjälpte mig mycket när jag var ny på aktier. Och hon Börshajen och hennes aktieskolor när man vill veta lite mer.

   Svara

  Blev så ledsen av behandlingen av Halle Berry i veckan.

  Svara

   Pga av att hon backar från att spela trans man?❤️

   Svara

    Jepp. Rent hat från HBTQ maffian.

    Svara

     Många av dem är långtidssjukskrivna så de har oroligt mycket tid och kraft att lägga på att lyncha folk på nätet. :-/ Samma med JK Rowling nyligen. Hatar denna cancel culture.

     Svara

      Let’s cancel the cancel culture!

      Svara

      Det är bara bra när rika och berömda med stor plattform får ta lite ansvar för vad de säger offentligt.
      Och cis-kvinnor ska inte spela transkvinnor 2020 lika lite som en man ska spela en kvinnlig roll.

      Svara

       Så trans kvinnor är kvinnor men kvinnor får inte spela transkvinnor eftersom transkvinnor inte är kvinnor?

       Svara

        Sjukt att man inte ens får säga att trans kvinnor som levt som män tills de är äldre inte vet hur de är att växa upp som kvinna i vårt samhälle. Var väl det JK Rowling sa… håller med henne. Stöttar trans kvinnor absolut! Men om man ej vuxit upp och blivit sedd som en kvinna kan man inte säga att man vet hur det är att växa upp som en kvinna i samhället

        Svara

         Eller hur?! Så himla konstigt och bli arg över det uttalandet. Det är ju 100% sant.

         Svara

         En transperson som inte levt som kvinna kan inte veta hur det är lika lite som jag som kvinna kan veta hur det är att leva som trans. Känns rätt enkelt?

         Svara

       Lika lite som män ska inbilla sig att de är kvinnor, klä sig som dem och bete sig som dem. Kan inte bara dessa människor söka mental hjälp och låta oss kvinnor ha vår kvinnlighet ifred.

       Svara

     Nej, fattar man inte att en transman inte är en hon är man inte rätt för jobbet.

     Svara

      Va? Det är väl inte det HBtq personer står för? Tvärtom om något, de inbillar ju sig att man kan vara annat än det man är.

      Svara

     Och en film som inte kommer att få se dagens ljus. Trist

     Svara

  Äntligen har jag semester! Men typiskt nog är mitt ex hemma i trakterna och jag känner mig låst och kan inte njuta av min semester när vi har gemensamma vänner och hänger på samma ställen. Har någon tips hur jag ska tackla det utan att ha en stor klump i magen?

  Svara

   Gå dit, var skitsnygg, skit i honom 💪

   Svara

   Åk nånstans som du vet att han inte brukar hänga

   Svara

  Är det någon här som verkligen gillar influencers? Personligen tycker jag alla är samma skrot och korn (uppmärksamhetssäkande narcissister med andra ord) och tycker inte att de bidrar med mycket här i världen förutom konsumtionshets och irritation. Så vad tycker ni om de största svenska influencers?

  Svara

   Jag kan tycka det är lite skrämmande. Såg en ung tjej 14-15 år som samlade på Biancas smink, caia. Hon hade alla produkter. Vad sjutton ska inte det kosta? Är det så dom tjänar pengar på unga tjejer som vill ha allt dom har för dyra pengar. Tänker de nånsin på det?

   Svara

   Jag undrar alltid vilka det är som skickar kärleksförklaringar, gåvor, och ser upp till influencers.. Och kommenterar på deras instagrqms som om de var kompisar med de.. Tycker det är så konstigt och obehagligt?

   Svara

   Tycker majoriteten av dem är värdelösa, men gillar Bianca. Hon har något, humor, äkthet och känns annorlunda från övriga influensers. Gillade Kenza förr men äcklas av henne nu 🤮

   Svara

  Gick på semester idag. Så otroligt efterlängtat😍❤😍

  Svara

   Vad skönt! Jag börjar jobba igen på måndag

   Svara

   Samma här! Så skönt!!!

   Svara

   Skönt! Längtar till den dagen då jag får min första semester.. om den någonsin kommer 😁

   Svara

  Ingen annan som reagerat på att forni ännu en helg lämnar bort sin son för att festa?
  Och alla ni som nu kommer skriva ”man älskar inte sitt barn mindre för att man inte orkar vara med de 24/7”, jag undrar uppriktigt hur ni tänker. Inte bara att barnen ofta går på förskola/ skola flera timmar om dagen, utan sedan vill ni rättfärdiga att lämna bort de övriga tid också men det betyder inte att ni älskar de mindre? Men ni vill inte spendera tid med dem? Eller ta hand om dem? Varför skaffade ni barn? En uppriktig fråga..

  Svara

   Det låter sunt. Tror hon mår bättre än de mammor som mer jag fast ingen vid sin barn och får sammanbrott om de inte har full uppsikt över barnet varenda sekund i livet.

   Svara

    Jäkla mobil, provar igen… Det låter sunt. Tror hon mår bättre än de mammor som kedjar fast ungen vid sin barm och får sammanbrott om de inte har full uppsikt över barnet varenda sekund i livet.
    Så.

    Svara

   Fattar inte heller det. Har två barn själv,1 och 3 år. Tycker att en natt ibland då och då kan vara ok men för två nätter ska det verkligen vara nåt speciellt..

   Svara

    Det är ju bra att uppfostra dem till att bli självständiga och gilla att sova borta men inte när de är så små!?

    Svara

   Jag har också reagerat på det där… Med risk att få alla mammor/pappor efter mig nu men tycker också de ska sätta sin son på förskola jättetidigt? Jag menar. De har ju råd att vara hemma mer? Hon har ett jobb som är flexibelt så man kan jobba hemifrån? Pappan kanske kan vara pappaledig på heltid? Känns som det inte blev som hon tänkte att få barn… Det var jobbigare än hon trodde liksom

   Svara

    Håller helt med, tänkt likadant kring henne

    Svara

   Vi fick barn för ett år sedan, har aldrig lämnat bort över natten men ett par gånger har vi fått hjälp dagtid. Jag kan sakna så otroligt mycket att bara få klä upp mig, göra mig fin och äta en god middag ute med min sambo. Tack och lov lider jag inte av fomo utan tar det mesta med ro, men skulle vi få möjlighet lånar vi gladeligen ut grabben en natt eller tre.

   Man får inte glömma att en del barn har mor-och farföräldrar, moster, farbror med mera som mer än gärna får kvalitetstid med de små! Alla barn har inte det och det är tråkigt men de familjer som har möjlighet att låta resten av familjen umgås med barnen borde ta den möjligheten.

   Det finns ingen stolthet i att inte gå på bjudningar de få gånger de dyker upp. Gå dit, var med din man och släpp loss. Mamma är man 24/7.

   Svara

   Och då hade dom tänkt lämna bort barnet ännu mer om deras initiala reseplaner gått av stapeln. Spelar ju ingen roll att barnet trivs med mor och farföräldrar det kommer ändå påverkas av att ständigt bli bortlämnad. Tycker också det är så slappt att skaffa barn och sen slänga in ungen på förskolan när den är pytteliten och hålla på att lämna bort den relativt ofta för att roa sig bara för att man inte kan prioritera bort sig själv ens under ungens typ två första år. Klart man måste få göra saker ensam ibland och rå om sig själv men snälla någon ungen är inte ens ett och de klarar inte av att ta hand om den utan att festa och resa bort. Hur blir det sen?

   Svara

    Jag håller delvis med, men jag ber dig att se saken ur ett annat perspektiv. Det är TUFFT att ha barn, svintufft och riktigt dåligt för förhållandet ibland om jag ska vara helt ärlig. Man lämnar, hämtar, vabbar, fixar donar, tar sig igenom sömnlösa nätter utan att hinna sitta ner och prata med den människan man valt att leva sitt liv med. Sömnlöshet leder ofta till frustation som man tar ut över sin partner. Man kan hamna i en riktigt dålig spiral och många småbarnsföräldrar väljer att göra slut. Det tycker jag är den sämsta utvägen eftersom man då rycker ett barn mellan två hem, snart kommer nya partners osv osv.
    Jag och min man har båda våra föräldrar nära till hands och har varit väldigt delaktiga i våra barn sedan start. Vi insåg rätt fort att om vi ska klara detta så måste vi ta vara på varandra och komma iväg själva lite då och då och så har vi gjort. Vi har lämnat våra barn hos våra föräldrar ofta och utan dåligt samvete, vi har rest själva, gått på spa, restauranger och även hunnit med en del fester. Resultatet 10 år senare är att vi fortfarande är väldigt kära och sammansvetsade och våra barn har en fantastisk relation med sina mor och farföräldrar.

    Svara

   Men forni lider ju av grov fomo o att va på fest med Mattias trotzig e viktigare för denna klätterska än att va en närvarande förälder. Hon basunerade även stolt en gång att ”e så rörd för Mattias trotzig sa att vi inte blivit såna föräldrar som går in i bebisbubblan utan att vi är precis så härliga som vi var innan barn åh åh jag e så rörd för det”. HAHAHAHA sjukaste e att dom här karikatyrmänniskorna inte inser hur bra satir de gör på sig själva?

   Svara

   Det är så klart taskigt att skriva. Men att det barnet sover så j-a illa kan ju ha med otrygghet att göra

   Svara

   Kom igen, en natt hit eller dit skadar inte om ett barn får glada, utvilade föräldrar som kan engagera sig ännu mer. Det finns så mycket barn som far illa i världen, frånvarande föräldrar och annat och detta är det du engagerar dig i? Låt folk få leva sina liv som de själva behagar.

   Svara

  Ni som genomgått en abort, hur upplevde ni det psykiskt?

  Svara

   Jag gjorde abort i vecka 9 när jag var 27 år. Kände mig absolut inte redo för barn så efter aborten kändes det enbart som en lättnad. Alltså en ENORM lättnad. Men förstår att det kan vara otroligt jobbigt att genomgå en abort för många. Men det finns som tur var bra stöd att få om det skulle bli jobbigt. ❤️

   Svara

   100% lättnad. Jobbigt innan, stundtals under, men aldrig efter.

   10 år senare är det fortfarande mitt livs bästa beslut.

   Hoppas du mår bra <3

   Svara

   Helt ok. Jag var inte redo för en till, jag ville inte, jag orkade inte, hela kroppen sa nej. Så mycket som jag har idag som jag inte skulle haft om jag hade behållt det barnet, så det var helt rätt för mig. Däremot vill jag inte göra om det en gång till.

   Svara

   Fruktansvärt. Helt överjävligt tyvärr. Det var verkligen inte rätt tid för mig att få barn och hade påtryckningar från pappan om att göra abort så blev stressad in i beslutet vilket säkert påverkat. Kände dock innan jag gjorde det att det var rätt beslut utifrån den situation jag var i. Jag var inte alls beredd på att må så psykiskt dåligt efteråt. Jag var så otroligt ledsen att min lilla bebis (som jag såg det) var borta och att det dessutom var jag som mördat det.

   6 månader och många psykologtimmar senare kunde jag börja känna att det går att leva med att det har hänt. Men nu över 1,5 år efter är det fortfarande en otrolig sorg och mitt livs värsta beslut. Hade gjort allt i världen för att få det ogjort.

   Svara

   Jag ville göra en abort så det var inte jobbigt på något sätt. Jag tycker inte heller det ska behöva vara det. Många pratar om abort som om man MÅSTE sörja och gärna skämmas lite grann över det.

   Nej jag kände ingenting annat än lättnad.

   Svara

    Ja, jag trodde det måste vara ’svårt’ och trodde också jag kände så tills jag verkligen tänkte efter och insåg att det var väldigt enkelt och riktigt.

    Svara

   Tyvärr skitjobbigt. Gjorde abort för att jag inte stod ut med illamåendet spydde hela tiden och gick ner 6 kg. Låg bara i sängen i många veckor. Men ångrar det än idag att jag inte stod ut men var inte mig själv, tog tabletter mot illamående som är mot ångest också tror jag. Var inte mig själv av de tabletterna.
   Så psykiskt inte bra.

   Svara

   Gjorde en i 6e veckan och jag mådde skit rent fysiskt. Åkte in till gynekologiska akutmottagningen nu på midsommar pga komplikationer, låg hemma hög på morfin… Men rent psykiskt? Kände ingenting. Var lättad att ha det gjort.

   Har undrat om det är nåt fel på mig som inte mådde dåligt rent psykiskt eftersom alla pratar om det. Som att du SKA må dåligt, för du är en dålig kvinna som dödat ett liv typ.

   Svara

    Nejdå, inget fel på dig!

    Svara

   Gjorde abort i ca v 5 i vintras. Gick Jättebra. Unnade mig en abort som Julia och Julia döpt ett poddavsnitt till i DI 😊 Inte psykiskt eller fysiskt jobbigt på något vis.

   Svara

  Har någon köpt en produkt från TV-shop eller liknande ”mirakel” produkter som faktiskt har fungerat som utlovat? Har sett en roller som tar bort katt- och hundhår som enligt reklamen ska vara fantastisk, men funkar det? 🙂

  Svara

   Jag köpte en gång ett multiverktyg man kunde skära grönsaker på på typ 50 olika sätt. Såg sååå bra ut på reklamen. Köpte det för nästan 500kr. Använde det en gång, det sög, sedan dess har det legat längst in i ett köksskåp och blivit bortglömt. Så nej, det ser nog bara bra ut på reklamfilmer, det mesta är skräp. 😁

   Svara

   Fick/köpte (?) en Tigh master på 90-talet. Har fortfarande kvar den. Gnisslar lite och blivit sönderbiten av katterna som gillade skumgummit. Men funkar än!

   Svara

    Får väl tillägga att det är enda köpet (tror jag fick den). Skulle aldrig köpa något där själv. För något år sedan fanns tv-shopbutiker så man kunde känna på varorna. Fanns en på Väla men jag gick aldrig in.

    Svara

    Okej, googlade Thigh master och den såg inte exakt ut som min, så min kanske inte är direkt från tv-shop.

    Svara

   Jag köpte en roller som tar bort hund- och katthår. Den heter Chomchom Roller. Har nu i efterhand sett att det finns en dyrare variant också, som heter Furminator. Men min Chomchomroller funkar bra, använder den på soffan och sängen och den tar faktiskt bort alla hundhåren. Använde fönsterskrapa innan men det här är mindre ”ansträngande”.

   Svara

    Nejnej, Furminator kammar du din hund/katt/häst/smådjur med för att få bort lös päls. Den funkar inte att dra med på en soffa 🙂

    Seriöst bästa verktyget för att minska håret i hemmet då det blir sån stor skillnad efter bara en användning. Little&Bigger har en billigare variant som funkar precis lika bra.

    Svara

    Furminator är väl en borste för katt och hund? Och inte en roller?

    Svara

  Någon fler än jag som reagerat på Anna books senaste instagraminlägg där hon ”klagar” på att ingen i Sverige minsann vill höra hennes musik, att det är för djupt och äkta för landet lagom? Tycker det är så underhållande att hon är så långt bort från verkligheten.
  Samba sambeeero, samba samberio” är ju alldeles för djup för landet lagom liksom 😢 visst håller ni med

  Svara

   Hon är lite bitter 😬. Jag blir full i skratt när hon först gör en instastory sen gör hon ett inlägg om exakt samma 🤭.

   Svara

   Blir väl så när man fyller 50 och inte har några vänner som ställer till med kalas. Undrar varför?

   Svara

   Hon mår ju inte bra, tycker det är tydligt

   Svara

   Fast det är ju verkligen inte det hon skriver? Hon skriver att hon nu skrivit en ärlig djup och genuin text men det är väl inte DET dom vill ha från henne – Sverige vill bara ha det ytliga, som hennes tidigare låtar då.

   Hon är en toka men ni behöver ju inte läsa hennes texter som fan läser bibeln.

   Svara

  Är det någon som kan rekommendera en hudterapeut i Göteborg som är bra på hormoniell acne? Min hud har gått helt banans efter att jag slutade amma mitt andra barn ☹️

  Svara

   Åh, min hormonella akne har också gått helt bananas sedan jag slutade med p-piller 🙁
   Stora cystiska blemmor som aldrig läker och lämnar stora röda ärr. Jag är 31 och ser ut som 15 i hyn. Tar så himla hårt på självkänslan.

   Svara

   Du kan inte behandla hormonell acne utifrån.

   Svara

    Använder inga produkter alls nu så tänkte man kunde gå på någon behandling/skaffar nån kräm.
    Vad har du annars för tips?

    Svara

     Satsa på maten. Uteslut vete, all mjölk (rena hormonerna som är till för att kalvar ska växa) och är mycket mycket mer grönsaker så ska du se att inom några månader har du den mest perfekta hyn som finns.

     Svara

   Gå till hudläkare.

   Svara

    Vet du någon bra i Göteborg?

    Svara

     Tyvärr, skåning här. 🙁 Men de har ju lika behandling och god kunskap så en riktigt hudläkare ska nog kunna hjälpa dig. Googla, finns en del med avtal så det kostar som vanligt läkarbesök, typ Capio m.m.

     Svara

     Här kommer tips på hudläkare i Göteborg! Jag har i omgångar haft problem med cystisk acne. Har varit hos Louise Bergfelt på Läkarhuset, lite speciell som person men hjälpte mig att få ordning på mina problem med cystisk acne. Ett annat tips är SKIN Hudkliniken Carlanderska, mycket bra men dock lite dyrare än föregående, då denna kliniken inte har avtal med regionen.

     Svara

      Tack!

      Svara

   Tips; ta bort mejerier, socker och snabba kolhydrater så försvinner finnarna. Jag lovar! Prova en månad så får du se.

   Svara

    Min hy förbättrades lite grann när jag slutade med allt ovan, men aknen försvann definitivt inte. Var försiktig med vad du lovar 🙂

    Svara

     Men hur länge gjorde du det här? Det krävs en bra insats en god stund för att kroppen ska ”rensa bort” allt det den matats med en lång tid. Det sitter liksom i uppbyggnad i celler. ”Du är vad du äter.”

     Svara

      Så om jag käkar giraff så blir jag en?🤔

      Svara

       Jävlar vilken intelligens.. Hus som hus, mat som mat, bil som bil – eller?
       Du kan köra Ferrari och du kan köra en Fiat.
       Bygger du hus av plast eller av trä? Förvänta dig då sämre resultat av billigare skitmaterial va det man ’ska’ bygga hus med.
       Med tanke på din intelligens undrar jag om du förstår min jämförelse. Men stoppa tid i dig skitmat skapar du sämre kvalitet.
       Men ät du giraff du.

       Svara

       Jag förstår egentligen vad du vill med din kommentar, känner sådan hopplöshet för sådana som dig. Att man liksom inte kan lägga ihop 1+1… men, vad kan jag förvänta mig i och för sig såhär, jag antar du dricker komjölk och tror det är naturligt. Skulle gärna se dig amma en ko. Hur jävla naturligt det hade vart.

       Svara

      Ett halvår. Har även varit vegan för hyns skull. Jättefint att du har hittat något som funkar för dig, men att uttala sig tvärsäkert om saker kan vara vilseledande för andra.

      Svara

   Slår ett slag för keto/karnivor kost.

   Svara

   Tack alla för tips men är inte intresserad av kostförändringar då jag redan nu äter främst ekologisk, ren mat, försöker undvika processat osv. Är nöjd med det och mår väldigt bra i kroppen för övrigt. Men huden har verkligen exploderat nu vid hormonomställningen 😪

   Svara

    Besvärliga hormoner återställs väldigt sällan om du förändrar kosten. Citysjukhuset ligger här i Göteborg och har underbara hudläkare! Tyvärr är de privata och ett besök kostar runt 2000 och sedan får du betala för prover och så men det är det verkligen värt. Annars får du tyvärr vänta upp till 6 månader då det är stor brist på hudläkare här 🙁

    Svara

     Det gör det absolut om man äter en hormonbalanserad kost.

     Svara

      *Hormonbalanserande

      Svara

    Testa att plocka bort produkter med tillsatt parfym, speciellt sådana som man lämnar kvar på huden, ex serum

    Svara

    Gå på akupunktur. Fick ordning på sköldkörteln med hjälp av akupunktur. Sån otroligt skön känsla i kroppen. Men googla och kolla upp personen. Utbildningarna skiljer sig rätt rejält om man jämför de som gått i Sverige vs de som gått i kina…

    Svara

    Vill du inte förändra kosten får du acceptera dina finnar.

    Svara

  Tips på hemsökta platser och liknande i Stockholmsområdet? 👻

  Svara

   Runt Stureplan brukar det finnas rätt många spöken på lönehelgerna.

   Svara

    Hahahaha jag gillar dig

    Svara

  Har Moa Mattson blivit singel? Länge sen man såg hennes kille.

  Svara

   Tänkte också på det häromdagen 🤔

   Svara

   Verkar så 🙁

   Svara

  Varit inlagd på sjukhus och gjort 2 covid-19 test, fy fan va jobbigt det var men är tacksam för testen. Då jag är cancersjuk.

  Svara

   ❤❤❤

   Svara

   De skrapar lite i halsen, vad är jobbigt med det? 🤦🏼‍♀️

   Svara

    Nej dom kör upp en grej i näsan. Inte kul.

    TS; jag sänder massor kärlek till dig. ❤️

    Svara

  Har nyligen gjort slut med mitt kompisgäng och jag känner mig så jävla ensam, uppskattad och kass som person (och ledsen och besviken). Känns liksom hopplöst, som att det är omöjligt att hitta riktiga vänner i vuxen ålder och jag kommer leva såhär ensam och miserabel resten av livet.

  Svara

   Känner samma, det känns så himla svårt att skaffa vänner som vuxen, och inte bara ytliga bekanta. Träffa folk från skola/universitet är ett tips. Ett annat är att försöka hitta en hobby där man kan ses över ett gemensamt intresse.Typ en yogagrupp, växter, drejgrupp, konst, crossfit (som exempel). Då har har man massa att prata om och kanske kan man utveckla en kompisrelation därifrån? Kanske finns det en Facebook-grupp om ett specifikt ämne i din stad där de också arrangerar events? Gå dit! Våga vara lite öppen och ta kontakt, haka på, fråga om de vill med på en fika. Snart har du glömt dina gamla sketna kompisar. 💕

   Svara

    Jag har precis tagit examen och har inte tänkt återvända till universitetet på ett tag, haha. Lyckades inte skaffa mig någon jättebra kompis heller. Har ett par jag har kontakt med, men alla flyttar typ åt olika håll. Jag har hobbys, men jag har som svårt att bonda med folk i sådana situationer och ta det vidare. Och jag blir typ mer och mer osäker för varenda dag som går, ju mindre jag träffar folk, så känns så himla omöjligt 🙁 utvecklat en sjuk social prestationsångest som sätter käppar i hjulet för mig. Bor i en annan stad nu över sommaren också, så är svårt att hitta vänner när man bara är här temporärt och inte vet riktigt var man kommer befinna sig i framtiden.

    Svara

     Var bor du? Bor du i Göteborg med omnejd tar jag gärna en fika! 😄 Befinner mig i en liknanade situation.

     Svara

      Men fina!! Jag bor tyvärr i Norrland… lite långt till Gbg haha…

      Svara

     Nä, inte lönt att ta universitetstips när man är nyexad 😅 jag förstår att det är jobbigt. Plus att du nog inte är ensam om att känna som du gör inför att träffa folk eftersom man inte kommer ut på samma sätt i dessa tider. Blir lätt att man blir mer ensam med sig själv och sina tankar. Jag tycker att du ska dra nytta av din osäkerhet och ta det i små steg. Kanske kan du bara försöka ta kontakt med en person, och så behöver inte aktiviteten/mötet vara en stor grej eller vara så lång tid. Att du bara är en viss tid där du bor kan vara ett tillfälle att bara träna på att ta kontakt och hänga. Ingen som säger att ni måste bli vänner för all framtid, men ju mer kontakt du tar med människor, och träffar mer folk, desto mer boostas ditt självförtroende som du kan ta med dig i framtiden 😊 försök komma ut och gå på så mycket du kan, om du har möjlighet. Som sagt, ta dig inte vatten över huvudet med att försöka vara världens mest sociala människa. Ta det lugnt och i små steg.

     Svara

      Haha det sista jag vill tänka på är universitetet 😉 och ja, det har du verkligen rätt i. Jag känner en sjuk hopplöshet just för att jag inte är ute och träffar folk på samma sätt som innan. Inte för att jag var världens mest runtströvande person då heller, men blev ju ändå medbjuden på någon förfest då och då, hade ”lag”fester med mitt gamla lag osv, men är ju ingenting sådant nu. Men jättebra tips, ändå. Nu när jag läser det du skriver så tänker jag ju att jag egentligen borde försöka satsa på att träffa någon här, för att jag ändå (antagligen) kommer flytta härifrån om ett par veckor och aldrig mer behöva träffa människan om det skulle vara stelt? Jag har bara tutat i mig själv att jag inte kan umgås på tu man hand med folk, så att träffa en helt ny person helt själv känns svinläskigt…

      Men att ta det i små steg är nog helt vettigt. Ska fundera lite på hur jag kan förvalta de små chanser jag får till att umgås med människor!

      Svara

   Jag tror man får våga lite. Våga fråga om någon vill ta en fika eller följa med och köpa en soffa på Ikea typ. Nästan alla mina kompisar har jag träffat i vuxen ålder. Tror det är få förunnat att har barndomskompisar som man matchar med i vuxen ålder. De flesta känner jag från olika jobb jag har och sen så har man kanske slutat och då känns det trist att inte umgås längre så då brukar jag säga så typ: känns så tråkigt att vi inte ska ses längre vill du ta en fika någon gång. Och sen blir det mer och mer, typ vill du komma på midsommar eller så

   Svara

    Vad fina tips! 😊

    Svara

    Jag veet, och jag vet också att det är en stor del av mitt problem. Jag tänker ofta när jag träffar folk att jag ska fråga om de vill hitta på något, men jag är så jäääääääääääääääääääääävla rädd att bli ”ratad”. Det var ett av problemen i mitt (nu fd) kompisgäng, att det aldrig var någon som ville hitta på något när jag frågade, men om någon annan frågade så var alla alltid på och jag kände mig så sjukt dissad att jag till slut slutade fråga. Jag känner mig dum om jag frågar om någon vill ses och den ba ”ne”, och att känna mig dum är det absolut värsta jag vet, och därför skiter jag i att fråga. Dumt, jag vet. Men det är så svårt att komma över den spärren när den väl har satt sig…

    Svara

     Så känner jag också hela tiden faktiskt. Det var därför jag skrev att man måste våga. Men man måste tänka rationellt typ. Ibland kan folk helt enkelt inte träffas på samma sätt som att jag också måste få säga nej till att träffas ibland. Det behöver inte vara en större sak än att man helt enkelt inte kan. Men så klart finns nivåer för det med. Men en vänskapsrelation måste vara jämställd också. Men det är bara att våga. Friskt vågat hälften vunnet! Kram

     Svara

      Jag menar inte att dina kompisar hade ”rätt” att ignorera dig. Ville bara förtydliga det. Jag menar att man ska respektera sig själv i relation till andra och att deras känslor inte går över dina. Jag har själv haft problem att jag känner att jag inte kan säga nej till en kompis för att då kan de bli sura på mig eller att om en kompis inte kunde ses så tog jag det som att den inte ville träffa mig. Det vart mycket lättare för min egna självkänsla när jag började respektera mig själv och tänkte att om en kompis skriver att den inte kan ses så betyder det, det och inget annat som jag kockar ihop själv i hjärnan 😉 tänker att det är bra att ha med sig in i nya relationer när man blivit lite stukad av de gamla (för de var inte bra och förtjänta av dig , som jag läser nedan)

      Svara

       Jag förstår vad du menar! Och såklart att man ska få säga nej till sina vänner och att man aldrig ska känna sig tvingad att umgås med mig (eller någon annan), men i det här fallet så var det så uppenbart att det var att det var specifikt jag som frågade som var problemet. Vi anordnade t ex fester till varandra på födelsedagarna, köpte fina presenter osv, jag blev dissad på min födelsedag två år i rad och har aldrig ens fått en present av dem. Jag skiter i det materiella, men det är hela symboliken i det. De kunde inte ens anstränga sig för att köpa typ en bubbelflaska åt mig eller ta med mig ut på middag, medan jag la ner hundratals kronor på deras presenter och fester… kände mig (och känner mig fortfarande) så jävla dum. Och det i kombination med att jag kunde föreslå att göra något en dag, och alla ba ”näe” och någon annan kunde föreslå något annat samma dag och alla ba ”JAA tjoho det gör vi”. Kände mig konstant nedslagen och inte alls likvärdig med de andra. Jag kom in lite senare i det gänget, när alla redan börjat hitta varandra, så kände mig lite utanför redan från början men försökte ignorera känslan eftersom jag inte hade så många andra att umgås med.

       Men ja, du har helt rätt i det du skriver och jag ska verkligen försöka våga mer. Har insett att jag nog behöver gå i terapi och få hjälp med hur jag ska hantera relationer/trauman kopplade till tidigare relationer, för jag är verkligen sämst på det och det känns alldeles för hopplöst för att reda ut själv. Ska ta tag i det efter sommaren.

       Svara

   Varför gjorde ni slut ❤️?

   Svara

    När jag gått i över ett år och känt mig ouppskattad (de hittade på saker utan att bjuda in mig, de gjorde en ny gruppchatt utan mig i, vi kunde träffas och de pratade knappt med mig, jag gick igenom en sjukt jobbig sak som de visste om men ingen frågade ens hur jag mådde osv) så fick jag nog, helt enkelt. Speciellt en av dem behandlade mig rätt illa under tiden, sa och gjorde fett skeva saker, och tanken var väl inte att göra slut med hela gänget men när jag konfronterade den specifika personen om hennes beteende så tog de andra automatiskt hennes parti. Kändes inte värt att hålla på och tjafsa med dem när de vägrade se min del av allt, så jag valde att backa från allihop. Har såhär i efterhand visat sig vara ett ganska korrekt beslut eftersom ingen av dem har hört av sig till mig (de brydde sig alltså inte vidare mycket om mig). Insåg väl ungefär i samma veva att jag egentligen inte har så mycket gemensamt med dem, utan mest hängt kvar med dem för att jag inte har så många andra.

    Svara

     Det är så jobbigt att känna sig ensam och sviken. Vi är många som känner så, du är inte ensam. ❤️ Ett tips jag har är att: Tänk inte att det är så svårt att hitta nya vänner och att du måste hitta flera. Tänk istället att du egentligen bara behöver hitta EN jättebra vän. Förmodligen upplever den personen samma sak som du, så att ni uppskattar varandra lite extra! 🙂 Du kommer hitta den personen!

     Svara

     skulle kunna vart jag som skrivit den här kommentaren, oj vad jag känner igen mig i så mycket som du skriver! ❤️❤️

     Svara

      Tråkigt att höra att du kan relatera 🙁 men skönt att veta att man inte är ensam ❤️

      Svara

   Vart bor du? 🌸

   Svara

  Annica behöver verkligen en superarkitekt för att kunna göra om huset. Varför inte bara köpa en annan tomt och bygga nytt?

  Svara

   De har en annan tomt och ska så småningom bygga nytt.

   Svara

  Finns det någon här som provat IPL mot pigmentering? Hur blev det i så fall?

  Svara

  Jag behöver pepp, är så fruktansvärt nervös just nu. Imorgon kommer jag bli igångsatt, är i vecka 41+5, inte öppen alls och helt omogen tapp.
  Snälla, säg att det är någon som sitter på någon solskenshistoria där det ändå har gått relativt enkelt som kan lugna mig lite? 🙏🏼

  Svara

   Jag blev igångsatt i vecka 38 pga havandeskapsförgiftning och jag har bara en postitiv upplevelse av igångsättningen. För mig gick det väldigt snabbt. Kroppen kom igång med
   Rejäla värkar efter endast 2 doser av 8.
   3 timmar senare föddes dottern och allt gick jättebra. Du behöver inte vara rädd. Det kommer gå bra!

   Svara

    Åh, tack! ❤️ Skönt att höra att allt gick bra för dig.
    Hur mycket vägde hon när hon föddes?

    Svara

   Igångsättningar kan kännas precis som en förlossning som dragit igång av sig själv. Du har alla möjligheter att få en toppenupplevelse. Ta emot epidural och annat smärtlindrande om det känns som att värkarna gör dig stressad och får dig att känna att det känns omöjligt att klara en hel förlossning. Förlossningar är häftiga! En upplevelse du inte kommer glömma – hoppas allt går bra. Och vikten på barnet påverkar inte smärtan nämnvärt. Ett stort barn orkar oftast ”hjälpa till” mer på vägen ut säger folk.

   Svara

   Gick tre veckor över tiden och skulle bli igångsatt, men natten före satte värkarna igång och innan morgonen grydde hade jag en unge på bröstet.

   Svara

  Har någon här tagit bort brustna/synliga blodkärl i ansiktet med laser eller annat? Jag försökte för kanske 8 år sedan, betalde 1000 kr per gång. Hon lovade det skulle försvinna efter en omgång IPL laser men det gjorde inte det. Så jag gick tillbaks en gång till men fortfarande inget önskat resultat. Så jag gav upp. 🙁 Är sådan laser bluff eller var bara hon en bluff?

  Svara

   Prova cryo pen

   Svara

   Jag har gjort med ipl och med yaglaser tror jag det hette, gjort flera gånger men det kommer tillbaka hela tiden

   Svara

   Jag tog bort med diodlaser två gånger och det blev jättebra 😊

   Svara

   Suck ytterligare en tott som ska försörjas via underhållsbidrag för det lär inte hålla det här heller.

   Svara

   Hur många barn med hur många pappor?

   Svara

    4 ungar med 4 pappor

    Svara

     Det är så vackert med frigjordheten och uppblandnigen 😩

     Svara

   Jag har träffat Catten ett flertal gånger, och hon är verkligen så loco som dom flesta tror. Man bör inte vända ryggen åt henne. Livsfarlig.

   Svara

    För mig är det helt obegripligt hur någon kille ens kan fatta intresse för henne och än mindre stoppa in snoppen i henne. Kondom i all ära men hon sparar väl dom och tömmer i sig själv efteråt. Hon gör verkligen allt för att slippa arbeta.

    Svara

     Killarna är väl bottenskrapet …

     Svara

     Har hon aldrig jobbat?

     Svara

      Inte efter tiden som basketproffs.

      Svara

      Hon brukar få sparken.

      Svara

  Trist ämne men BLÖJFRI…

  Inne på tredje dygnet med min snart treåring och inget har hittills kommit där det ska. Tips??

  Minns inte alls att det var så här komplicerat med storasyrran.

  Svara

   Ungen är inte redo än, på med blöja och försök igen om några veckor. 🙂