Läsarna upprörs av Petra Tungårdens inlindade reklaminlägg

 

 

Jag läste själv Petra Tungårdens inlägg om rädslor och hur hon vill ta bättre hand om sig efter att hon fick sin son, och precis som alla andra så kom avslutningen om Cellaviva som en lite tråkig överraskning mot slutet.
Jag förstår att man  vill utforma sina reklaminlägg på ett personligt sätt – det är ju hela poängen med influencer marketing – men när ett reklaminlägg är mer personligt än i princip något annat inlägg influencern tidigare skrivit så riskerar följarna att känna sin en aning snuvade på konfekten,
Som att influencern inte vill dela med sig av den här delen av sig själv så vida hen inte få betalt.

Inlägget är markerat som ett samarbete, men inte i själva inlägget utan i form av en statisk banner som lägger sig högst upp.
Dessa banners har fördelar och nackdelar.
Fördel: De ligger kvar och kan inte skrollas bort förrän inlägget är slut.
Nackdel: De är inte del av inlägget och kan lätt missas.

Håller ni med om kritiken eller har Petra bara lyckats utforma ett väldigt engagerande reklaminlägg?

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon är härlig oavsett.

  Svara

   Hade det varit ett ”vanligt” sponsinlägg hade läsarna klagat över att hon fejkar. Nu klagar de över att det är för genuint för att vara sponsrat. Förstår att många väljer att lägga ner blogg som plattform, kommentarsfälten har spårat ur totalt.

   Svara

   Tycker också att hon är härlig! Den enda influencern som faktiskt är ärlig med sin kropp och sina symptom efter förlossningen. Go Petra!

   Svara

  Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, men känns som människor blir upprörda av precis vad som helst just nu. Jag tyckte inlägget var fint, och ha det var reklam, jag är inte intresserad av det hon gör reklam för. Jag går vidare. Det är ingenting som gör mig förbannad liksom.

  Svara

  Haha jag undrar mest varför Fornis snubbe skulle vara Sveriges mest pålästa man inom ämnet stamceller? Har inte han ett företag som gör typ papperspåsar?

  Svara

   Han ska tydligen vara en av de mest osympatiska människorna som finns i Sthlm. Har dels hört att han kallade en tjejkompis för h*ra på krogen + en bekant som är homosexuell för jävla b*g.

   Svara

    Vågar nog sätta en liten, liten slant på att det finns mer osympatiska beteenden än så i Stockholm.

    Svara

     Du menar att han är lite som alla andra är i Stockholm? Kallar folk för h*ror osv?

     Svara

      Det skrev väl personen dock inte, haha.

      Svara

       Men krävs nog lite mer än sådär för att vara en av dom mest osympatiska i Stockholm (även om det såklart är otrevligt att kalla andra sådär)

       Svara

      Ja, det är ju verkligen det jag menar, Cathy Newman. 🙄

      Svara

    Om det räcker med att kalla någon för det du säger och det räcker för att klassas som en av de mest osympatiska människor som finns i Stockholm, så måste du leva i en enormt skyddad verkstad full med rosa kuddar och enhörningar.

    Svara

    Det stämmer. Jag har vänner som umgicks med honom innan han blev tillsammans med Michaela och de historierna jag fått höra är inte trevliga.

    Svara

   Här kommer en bra sammanfattning av vad det innebär att lämna över stamceller till ett privat företag.

   https://www.instagram.com/p/CCjdwUNF91C/?igshid=dqpysqz3tjup

   Svara

  Jag blev besviken när jag kom ner till reklam-delen. Jag har fattat att det är dyrt och det blev så konstigt att hon fått det gratis eller fått betalt för inlägget. Helt plötsligt blev inlägget (som jag tyckte var fint skrivit från början) inget värt. Trovärdigheten försvann och hon skrev inlägget enbart för pengarnas skull.

  Svara

   Ett bra exempel på när influencer marketing har motsatt effekt.
   Cellaviva borde ha lärt sig av hur negativt det blev när man samarbetade med Isabella Löwengrip.

   Svara

  Tycker att cellaviva är ett rip off företag som tar hutlösa pengar för att spara stamceller när vi redan har en officiell del av vården som sysslar med forskning och inhämtande av stamceller- nationella navelsträngsblodbanken. Skulle hellre ge mitt barns stamceller dit än att spara dessa i nån kyl för ev sjukdom- är inte ens klarlagt att man blir hjälpt av sina egna stamceller vid vissa sjukdomar. Och att hon sedan skriver att det fanns en folder på barnmorskans bord anser jag bara är fel då vården i Sverige ska vara opartisk och inte köpt av privata företag med ekonomiska intressen. Fy fan. Aja. Det handlar om okunskap tycker jag men kan inte riktigt bli arg på henne direkt. Alla får ju göra vad de vill o pröjsa ur sin plånbok men det gör mig ledsen att det framhävs som ett måste om man vill kunna rädda sitt barn från framtida sjukdomar.

  Svara

  Det är NextCell Pharma AB som driver stamcellsbanken Cellaviva som bifirma.
  Pingis Hadenius blev nyligen invald i styrelsen.
  Säkert hon som initierat denna skamlösa marknadsföring. Pingis är fullt kapabel till det.
  Hon saknar empati och samvete 🙁

  Svara

  Folk skriker ofta efter samarbeten som ska vara personliga och när det kommer så känner man sig lurad. Folk är naiva. Reklam är till för att lura folk att köpa.

  Svara

  https://www.elle.se/noje/nicole-falciani-talar-ut-om-uppbrottet/

  Nicole avslöjar att låten Eric skrev var deras bröllopslåt från början… han sjunker bara lägre och lägre i mina ögon.

  Svara

   Det är väl lika tråkigt att hon mjölkar uppmärksamheten i media. Hon kan väl skriva att det var tråkigt i ett SMS till Eric hellre än att avslöja det i Elle.

   Svara

   Han gör väl vad han vill med sina låtar. Enligt artikeln hade han dessutom ändrat den.

   Svara

   Inledningen på intervjuen.
   När fästmannen Eric Saade gjorde slut trodde ELLEs Nicole Falciani att hon skulle dö. Men hennes kroniska sjukdom visade sig vara en känslomässig superkraft.

   Efter ”känslomässig superkraft” slutade jag läsa.

   Svara

   Heja Eric ❤️

   Svara

  Folk blir ju upprörda oavsett. Är det inte för opersonligt så är det för personligt. Spelar ingen roll hur reklamen utformas, man kan aldrig göra rätt känns det som.

  Svara

  Finns några ord som sammanfattar vad Cellaviva sysslar med:
  Geschäft, hokus pokus och humbug.
  Profitera på människors oro och rädsla i dessa tider. Usch.

  Svara

  Läser man dessutomPetras blogginlägg direkt i bloglovin-appen som jag gör ser man inte den statiska reklamlisten alls. Hann tänka både en och tio gånger att var fasen är reklammarkeringen? För det verkar ju inte finnas någon som faktiskt betalar för detta så det kändes skumt.

  Svara

   Samma sak för mig. Läser blogginlägg i freedly-appen och där syns inte reklammarkeringen.

   Svara

  Märkligt att det försvinner det som någon skrev att det Michaela gjorde var så klart inte okej men det är väl värre att k renka och f ö r tala personer på sin instagram och blogg – är det l a gligt, är det mer okej?

  Svara

   s l u t a n å n j ä v l a g å n g

   Svara

    rebecka hetsgillar sina egna kommentarer. Sluta nån j-la gång ”rebecka”

    Svara

     hahahaha

     Svara

     Du är förjävla rolig Stollan! Det är din tragiska hobby, ingen annans.

     Svara

   Är det någon särskild du tänker på? Kanske någon som gör reklam för farlig tandblekning, dåliga piratkopierade hörlurar från Kina, rakapparater som inte fungerar, skrattar när personalen gråter, dejtar män lika gamla som sin pappa bara de har pengar?

   Svara

   Nu är du där igen och jag känner mig fortfarande nyfiken på vad som format dig…

   Svara

   Har du fel på ditt tangentbord?

   Svara

   Oj vad Cam går igång när hon känner sig träffad, hon och soldaterna måste ha känt sig träffade de är snabba med att hugga och gå till attack. Ganska uppenbart att hon själv är rebecka, mellofånen plus flera, det fick vi bevisat ännu en gång nu.

   Svara

    hahaha, jag är min egen person, tack.. xD och det är inte konstigt att många blir irriterade på dig!

    Svara

    Dumheter!
    Hade jag varit CC hade jag för länge sedan ledsnat på detta dag ut och dag in dag efter dag efter dag efter dag…
    Samma gnatande hela tiden.
    Så, vad har format dig? Vad får du av detta dag ut och dag in?

    Svara

     Vad är det som är gnatande menar du? Samma gnatande? Är det så jobbigt för dig att C (du?) får någon form av ifrågasättande, varför? Vad har format dig, och är det inte du som gnatar och även rebecka? Du vet att det finns fler än en som ifrågasätter c va?

     Svara

      och så tar du till en attack igen för att flytta fokus från dig.

      Svara

       Det är du mellofånen/rebecka som flyttar fokus ist för att besvara frågorna. Varför tar du åt dig så om C blir ifrågasatt? Varför är det så jobbigt för dig? Varför går du till attacker hela tiden?

       Svara

        Ta din medicin.

        Svara

      Grälsjuk liten rackare du är!

      Svara

      Du är fan tragisk. Riktigt tragisk. . Och paranoid. Wow

      Svara

  Jag tycker att det låter konstigt att barnmorskan hade en broschyr från Cellaviva på bordet. Dels för att det verkligen är en lyx som inte alla har råd med och dels för att vi lämnar ut information om vad det innebär att spara stamceller från sitt barn, nämligen att de inte kan användas om ditt barn blir sjukt eftersom det då behöver någon ANNANS stamceller. Kanske varierar det mellan olika barnmorskemottagningar men att som barnmorska göra reklam för något så dyrt som inte ens är till nytta för barnet som kvinnan bär på låter jättekonstigt …

  Svara

   Tror inte barnmorskan hade någon folder på bordet. Men det gör det ju mer trovärdigt.

   Svara

   Kanske ditplacerad på skrivbordet. Barnmorskan hade säkert fått en liten slant av bolaget för att just låta broschyren vara synlig.

   Svara

    Fast det vore tjänstefel. Du får inte ta emot pengar privat för ett bolag. Du är heller inte egenföretagare på mvc utan jobbar för landstinget rent krasst och vi får varken ta emot gåvor eller göra ”samarbeten” för egen vinning. Skulle min chef se ngt sådant skulle det bli samtal på hennes rum. Undrar också hur mkt sanning det ligger i Petras påstående om att bm hade en folder på sitt rum..

    Svara

     Du har inte hört talas om mutskandalen va?

     Svara

     Men hon gick väl privat och inte via landstinget??

     Svara

      Finns inga helprivata alternativ i Sthlm. Visst vissa mvc kliniker är delvis privatägda men tar fortfarande emot pengar från landstinget- samma ersättning som de helt landstingsfinansierade- eftersom vården för gravida är kostnadsfri för dig som privatperson och bekostas via skattesedeln. Av det skälet ser jag inte hur det vore ok att promota ett privat och tveksamt företag som cellaviva

      Svara

   Svara

  Till er som tyckte det var fint och personligt måste jag fråga hur trovärdigt ni tyckte det var när det egentligen är reklam?

  Svara

  Sådär gör ju Schulman och grabbarna på sina instainlägg.

  Svara

   Vilka är grabbarna?

   Svara

  Jag tänker mer att hon genuint tycker om Cellaviva och att det är ett samarbete som betyder något för henne. Hade varit ett väldigt äckligt (i brist på bättre ord) sätt att endast tjäna pengar på annars och så lågt skulle hon inte sjunka tror jag 😛

  Svara

  Såg precis att Rebecca Stella lagt upp lite bilder från sin möhippa. Men kan vi alla ta en titt på den första bilden?
  Det är Rebeccas arm fast på en annans tjejs kropp? Man ser hur armen ändrar tonläge vid axeln, eller är det bara jag som ser så förbaskat fel? Vad fasiken är det som ”händer” på bilden?

  Svara

   Var har hon lagt upp dem?

   Svara

    På instagram

    Svara

   Ja det ser suspekt uppe vid axeln

   Svara

   Exakt, hon gillar sin arm men resten ville hon gärna plocka från någon annan. Så brukar jag också göra. 👍🏽

   Svara

   Det är ju Rebeckas egen arm. Kompisen har sin bakom Rebeckas rygg. Annars hade kompisen haft en vänsterarm på sin högra sida. Dvs handen och armbågen är felvänd.

   Svara

  Blondinbella raderar kommentarer på bloggen som handlar om ifall barnen är med på resan till Cannes eller om hon hade dem förra veckan på västkusten… fishy

  Svara

   Antar att det inte får komma fram att hon lämnat dem ensamma hemma i Pauls hus under veckan. Han hade ju ställt fram frukost på bänken så det fixar de, men kanske risk att följarna knorrar lite.

   Svara

    Jag har hört att de fått löfte om att kunna ringa dit mat från Foodora så mycket de vill.
    Sen har telefonnumret 112 blivit dittejpat på kylskået så de kan ringa om det hänt något som kräver samhällets assistans.
    Jag tror nog barnen klarar en vecka för sig själva. De börjar bli stora nu.

    Svara

    Skriv inte så och starta rykten det finns galningar här som tror på allt de läser här. Jag fattar skämtet men inte alla som gör det så onödigt då det kan ställa till det, finns vissa som gärna vill hitta fel nämligen och ställa till problem. Hedda – nej hon har inte raderat något, inget har släppts fram där idag ännu. Det är bara du själv som sett din egen kommentar just efter att du skrev den isåfall. Inget fishy med det, är väl mer fishy att fråga då du säkert vet att de inte är med och inte var med på västkusten, men hon hade dem en del av förra veckan dock så hade väl Odd några extra dagar och det är upp till dem, han var nog nöjd med det.

    Svara

     Gud att du orkar!!!!!

     Svara

   raderar? hon har släppt från 0 kommentarer på inlägget, men okej… hon har väl inte kollat än helt enkelt. och som jag förstår det är det odds vecka nu så barnen är nog hos sin pappa.

   Svara

    Fanns en kommentar tidigare idag som handlade om barnen. Nu borta

    Svara

     Nej har inte funnits några kommentarer där ännu idag, fortfarande noll, då var det din egen du såg, du ser ju den efter att du skrivit den men sen ser du den inte nästa gång, inte förräns den har blivit godkänd/framsläppt. Det är alltså inga kommentarer som blivit borttagna. Inga har blivit framsläppa idag ännu däremot.

     Svara

    Då var de alltså med och levde livet på västkusten förra veckan. Gôtt mos!

    Svara

     Åh herregud så löjlig du är.. är det gött mos det? Nej barnen var ju inte med som du vet, Odd hade dem ju några extra dagar på ILs vecka, varför stör det dig? Varför så fixerad vid henne och vad hon gör? Sotis?

     Svara

      Hahahah du är så rolig

      Svara

   Äsch det där är väl mellan henne och barnens pappa att reda ut.

   Svara

   Vet du ifall Blondinbella och Odd har barnen varannan vecka på sommaren?
   Många frånskilda föräldrar har annorlunda upplägg för barnen på sommaren. Kanske Odd ville ha de precis de här 2 veckorna, och sen har Isabella de i typ 2 veckor, kanske Odd jobbar då, eller har semester på egen hand.

   Svara

    hon skrev förut att dom behåller varannan-vecka med undantag för några enstaka dagar här och där. inga konstigheter.

    Svara

   Ge er. Ni är tröttsamma.

   Svara

  Vad. Fan. inga läsa nyheter i Sverige. Om korona. I dag???? Hur fan tänker man, herreguuuud?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.