Okunskap sprider hat, Michaela Forni.

Det har dundrat in taskiga kommentarer efter att Bloggbevakning verkar ha skrivit något om mig, vet ej vad då jag mår illa av att gå in på den bloggen och får en klump i magen av det forumet. Men i alla fall, jag skulle sätta mig och skriva ett mysigt lördagsinlägg och möttes av en handfull kommentarer om att jag är en dålig mamma som lämnar bort mitt barn hela tiden för att festa/jobba/supa/leva som innan. // Michaela Forni

Men skärp dig, Michaela!
Ska du lipa över hemska Bloggbevakning och det inlägg som skrivits om dig så kan du åtminstone ta reda på vad inlägget handlar om innan du börjar beskylla mig för att skicka mammahatare åt ditt håll.
Jag skulle nämligen vilja säga att du skaffat dig dessa kommentarer på egen hand eftersom mitt inlägg inte med en enda stavelse berör faktumet att du gått på fest utan ditt barn.
Varför skulle jag göra det?
För mig är det sunt och ingenting att överhuvudtaget kritisera – men så har jag inga egna barn att lämna bort (tack och lov, eller hur?). Vad gäller fester i coronatiden är en annan sak men det är inte heller vad mitt inlägg om dig handlar om.
Det hade du vetat om du slängt ett öga på inlägget innan du drog offerkoftan runt dig likt en tunnbrödrulle och började knappra på ditt ogrundade inlägg.

Löjligt att försöka få det till ”mammakritik” när det handlar mer om ”människokritik”.

Mitt förra inlägg handlade om att festa i Båstad under corona (Bianca har mig veterligt inga barn som hon lämnat och hon fick sin släng av sleven) och mitt inlägg här med tillhörande kritik som jag riktade åt ditt håll handlade om sättet du oproffsigt bröt mot rådande lagstiftning när du publicerade information om en läsare så att jag till och med kunde hitta vem det rörde sig om.
HON i sin tur kritiserade ditt val att gå på fest, men det är ingenting jag ens nämner i mitt inlägg.
Däremot skriver jag att du kanske inte ska dela med dig och tjäna pengar på så här mycket av ditt föräldraskap eftersom du inte verkar kunna hantera kritik, men återigen.
Skiter fullständigt i om du går på fest utan ditt barn, något du hade vetat om du lagt två sekunder på att ta reda på vad det är som faktiskt skrivits istället för att bara anta en massa saker som i sin tur sprider en massa hat.

Får du så ont i magen av Bloggbevakning, be din sambo, en vän eller släkting slänga ett snabbt öga på inlägget och be dem sammanfatta det i punktform.
Det borde väl ändå vara någon typ av grundkrav? Att man i stora drag känner till vad det är man besvarar?
Det blir lite för mycket ”goddag, yxskaft” annars, så som det blev i ditt inlägg här, där du anklagar mig för och besvarar någonting jag inte ens är i närheten av att beröra i mitt inlägg.
Du får säkert den typen av kommentarer, men att de skulle komma pga något jag skrivit kan du glömma, så peka ditt välmanikyrerade finger åt ett annat hålla.

Men jag antar att det är enklare att gnälla över icke-existerande mamma-kritik än att stå för och bemöta att man faktiskt sköter de lagar och regler som omfattar ens jobb på ett högst klandervärt sätt?
Jag skulle vilja veta hur du, Michaelas skulle hantera en anmälan till datainspektionen?
Jag är relativt säker på att de skiter i om du har ont i magen eller känner dig påhoppad som mamma.

Kritisera mig gärna, men gör det då för någonting jag faktiskt skrivit och inte för någonting du hittat på själv eller antar att jag skrivit.
Ska vi säga så?

Kommentarer som förklarar detta verkar inte heller godkännas på Michaelas blogg enligt er som försökt. 
Så praktiskt.

263 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror inte Michaela menar det inlägget du skrev idag eftersom hennes inlägg postades den 11 juli

  Svara

   Oavsett så har jag inte kritiserat hennes föräldraskap. Enbart hennes corona-agerande.

   Svara

    Och du tror inte att kommentarerna som skrivs här går under vad som skrivs på Bloggbevakning?

    Svara

    Men det har hon väl inte påstått heller? Hon ifrågasätter de som skriver taskiga kommentarer, inte dig och ditt inlägg.

    Svara

     Håller med helt. Den här bloggen har gett utlopp för så mycket hat att till och med när influensers gör något riktigt bra så ska det ifrågasättas, kritiseras och pratas dåligt om.

     Svara

      Hamnade fel

      Svara

      Läser vi samma blogg?

      Svara

       Det är ju sant. Det spelar ingen roll vad en influencer gör. Det är alltid en del som tycker att det är fel agerat

       Svara

        Om man inte vill att folk ska diskutera ens privatliv är nog ”influencer” fel yrke då det går ut på att sprida sitt liv till så många personer som möjligt i så många kanaler som möjligt 🤷🏼‍♀️ Tror inte Forni gillar sitt jobb egentligen hon jämför sig med sina vänner/konkurrenter samt är många av dem större eller har en partner med mycket pengar så dem har sociala medier mer på skoj. Vad ska Forni göra om hon inte är influencer? Ingen utbildning, kan inte tänka mig att böckerna säljer som smör

        Svara

         Det är ju lite skillnad på att diskutera någons privatliv och spy galla efter galla efter galla på någon man inte känner.

         Svara

       Om du inte ser att det är just den bloggen du läser har du något fel k skallen.

       Svara

    Menar du på allvar att du inte förstår att din blogg och framförallt tonen du tillåter i ditt kommentarsfält föder avsky/hat/agg mot personerna du skriver om?

    Svara

    Även fast du inte kritiserade hennes föräldraskap så gjorde måååååååånga det inne i kommentarsfältet. Vilket också går under ”skrivet på bloggbevakning”. Sådana kommentarer lät du vara kvar.
    Innan du skriver något om att ”folk får själva stå för vad de skriver” och ”jag kan inte ta ansvar för andras kommentarer”:
    Nej, det är din plattform, du ansvarar för den. Du ansvarar för vad som tillåts att skrivas. Du ansvarar för vilket klimat det ska vara här inne och det är upp till dig om du vill tillåta en plattform där folk har möjlighet att sporra varandra.

    Svara

     Här håller jag nog lite med. Tycker kommentarer om folks barn/hur de är som föräldrar /att de setts på restaurang/fest osv per automatik kunde raderas. Det ska även gälla isabella 🙂

     Svara

    Okunskap sprider hat, som du skriver i din rubrik. Du tycker inte att samma sak gäller här? Genom din otydlighet och felaktiga antaganden så skapas mängder av negativa kommentarer mot Forni. Du lyckas verkligen bevisa varför hon mår dåligt av det här forumet. Grattis.

    Svara

    Läste du kommentarerna till ditt inlägg om Michaela idag? Ditt inlägg handlade om en sak, kommentarerna om något annat. De flesta kommentarerna handlade om snowflake influencers som förtjänar sådana kommentarer för att de fläker ut sitt liv och om de inte klarar de borde de sluta.

    Svara

   Exakt så. Cam, innan du lipar så ta reda på vad det är du lipar över också då – Michaela har skrivit det inlägget den 11e dvs i lördags och menar således inte det du skrivit idag … Nu blev det verkligen god dag yxskaft och sten i glashus… och Du följer lagar och regler och jobbar på ett högst klandervärt sätt?? Att det är du som är Emma som skrivit på Michaels blogg är ju lätt att förstå också, tänk att här släpps ju inte alla förklarande kommentarer fram heller, och en del försvinner, så praktiskt… Nej nu blev det tokigt, kanske behöver du ta en liten paus, ta lite semester.

   Svara

    Du igen!

    Svara

    Du är riktigt jävla jobbig.

    Svara

    Du är inte klok!

    Svara

     Varför är hen inte klok? Det var ju väldigt klarsynt ock klokt skrivet av 18.53
     Verkar finnas vissa andra här som inte är kloka däremot.

     Svara

  Varför är hennes inlägg daterat den 11 juli… ?

  Svara

   Troligtvis för att hon skrev det den 11 juli?
   Och troligtvis fick hon massa meddelanden skickade till sig efter öppet spår på fredagskvällen.

   Svara

   För att hon skrev väl det då, det är C som är lite för upprörd, arg, k r ä n k t och tar det personligt och går i taket likt book så hon inte läser ordentligt och hinner förstå vad hon läser innan hon lipar och går till attacker. Kommentarer som förklarar brukar ju inte alltid släppas fram här heller och ibland så försvinner vissa.. så praktiskt. Kasta sten i glashus…

   Svara

    Du är så sjuk. Du vill inte ens förstå inläggen 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Du bara passar på att skrika ut ditt hat mot Cam direkt du får chansen.

    Svara

     Som du då 19:18

     Svara

    Kan du inte bara sluta. Du tillför inget annat än negativitet.

    Svara

     Vad tillför du själv? Är du camcam-riddare eller är du sekundärkränkt?

     Svara

      Kan man inte bara vara trött på dig ändå?

      Svara

    Camilla har nog också tatt en ”kopp kaffe” på en annan blogg och blitt litta upprörd över kritiken där men vill inte säga det rent ut utan hackar på Forni istället. ☺️

    Svara

     Haha, tänk att det var min tanke med!

     Svara

  Uuuh, Cam ryter ifrån!
  I like!

  Svara

   Camcam you go girl!!!!!

   Svara

  Bra skrivet CamCam!
  Jag är team ”CC”!

  Svara

   +10000

   Svara

    Zzzz

    Svara

   Ni håller en riktigt låg nivå här på sajten, gör ni det pga att ni inte har förmåga till mer eller roar det er….

   Svara

  Det där inlägget skrev hon innan. Men fan vad hon är töntig!! Måste vara sjukt jobbig att umgås med, iom att hon inte kan ta kritik. Som vän lär man ju gå på tå runt henne. Alla som inte håller med är ”olyckliga” enligt henne. Urk på den människan.

  Svara

   Men snälla, vad är det här nya med att ”inte kunna ta kritik”? Om man behöver ta ”kritik” för allt man gör, hur man pratar, råkar säga ett ord fel, hur ens barn sitter, står, går, bajsar, vad man gör, äter, tränar… Alltså det finns inga gränser, hur bra skulle man själv egentligen vara på att ta kritik för ALLT? Vet inte ens vem hon är men influencers får kritik för precis allt, aldrig kan de göra rätt och det måste vara tröttsamt i längden

   Svara

    Kanske Camilla klagar på folk som inte kan ta kritik för att hon själv är så extremt dålig på det.

    Svara

     +1000

     Svara

    Snälla vad du överdriver nu. .

    Svara

    Det ÄR liksom inte kritik att säga åt någon att de alltid lämnar bort sitt barn för att festa eller liknande hittepåsaker. Det är bara för att trycka till. Finns det inget konstruktivt är det inte kritik.

    Svara

   Här inne kan ju inte ens folk ta åt sig kritiken om att de stavar som krattor och kan skillnaden på de/dem.

   Annars håller jag med anonym 18:20. Det är inte mänskligt att få ”kritik” för allt man gör. Speciellt om ”kritiken” bara är ifrågasättanden och utskällningar utan någon som helst konstruktivt innehåll.

   Svara

   Ja hon är jobbig att umgås med. Väldigt känslig och gnällig. Allt är på hennes villkor och hon umgås bara med de hon tycker gynnar henne. Låt mig säga såhär för att uttrycka mig milt, hon ville inte direkt umgås med margaux innan hon blev känd…..

   Svara

    Fast det Var väl det hon gjorde? Dom jobbade ihop och hon fick ta över som chefredaktör när Michaela slutade på Devote! Om jag inte minns fel? 🤷‍♀️

    Svara

  Fast Michaela skrev ju sitt inlägg 2 dagar innan publicering av ditt inlägg så det är ju inte det hon syftar på utan troligen kommentarsfältet. Läste någon Väldigt elak kommentar häromdagen om att man märker att hon inte har någon bra relation till varken kille eller barn vilket tydligen märks supertydligt om man läser mellan raderna

  Svara

   Inlägget om Dasha den 11 juli 0900 hade många kommentarer om Michaela, inte precis snälla, det är kanske dem hon syftar på.

   Svara

    Japp

    Svara

  Man är INTE elak bara för att man har en annorlunda åsikt, herregud. Sen kan man ju välja att framföra den på ett elakt visa, och det är inte okej.

  Men min personliga åsikt är att det är märkligt att skaffa barn för att sedan lämna bort det varje helg. Ni har dessutom gjort det sen han var riktigt liten (kan vara en anledning till att han sover dåligt, känner ingen trygghet). Jag är inte elak eller olycklig som tycker så. Och att lämna sitt barn på förskola vid 13 månader, ni som dessutom är egenföretagare och har all möjlighet i världen att anpassa er tid… nä, det är märkligt det också.

  Det känns som du trodde det här med barn skulle vara annorlunda. Hoppas du ändrar dina prioriteringar snart.

  Sådär skrev jag under det inlägget utan att godkännas.

  Svara

   Eh jag fattar att din kommentar inte godkändes. Svinigt skrivet som fan

   Svara

    Det är märkligt om det är varje helg. Och 13 månader är tidigt. Yoga kan hon göra hemma

    Svara

     Haha du sitter och diskuterar om att någon du inte känner faktiskt kan göra yoga hemma? Wow, se över ditt liv stackare.

     Svara

      Du får inte ens ha en unge på förskolan för att yoga. Det är dina skattepengar som finansierar förskolan. Om du nu arbetar o gör rätt för dig vill säga? Passar inte det får man anställa en nanny.

      Svara

       +100

       Svara

       Om det inte är så att man dokumenterar yogapasset och skriver ett inlägg om det eftersom att man har på sig kläder från en samarbetspartner eller går på en yogastudio som du får betalt av att gå på. Då är det ett jobb.

       Svara

        Eller gör yogan på ett lunchpass / under en paus i arbetet

        Svara

       Det beror på var du bor, I Stockholm är det väl helt ok? Kommunerna sätter reglerna.

       Svara

     Gå och lägg dig eller åk tillbaka till 50-talet där du kom ifrån

     Svara

     I min bok är det fan sinnessjukt att sitta och skriva långrandiga kommentarer om någon annans föräldraskap när det inte efterfrågats. Låt människan dra och yoga var fan hon vill

     Svara

      Håller med, så sjukt. Och att sen påstå att personen måste kunna ta ”kritik” när en okänd människa ifrågasätter ens föräldrarskap är ännu sjukare. Fattar inte hur folk ens tar sig rätten.

      Svara

       Exakt så. För att inte tala om det här obehagliga beteendet där de försöker framställa det som att de lämnar sina kommentarer i all välmening. Liksom ”Här tittar bara Lilla Anonyma Jag förbi med lite tips på hur du ska strukturera upp din vardag så att ditt barn inte känner sig otrygg och får men för livet. Glömde jag att nämna att du är en dålig mamma? YOGA? Nej det får man som mamma göra hemma vettu”. Det är så jävla creepy. Som kvinnliga versioner av Ove Sundberg, helt utan sociala gränser

       Svara

        Håller med, riktigt otäckt. Jag tänker kaninkokare när jag läser sånt.

        Svara

        Älskar desss kommentarer av Kontext. Blir så lycklig av att se hur du sätter perfekta ord på min obehagskänsla och avsky när andra kvinnor/mammor, ej ombedda ska berätta hur man ska ta hand om sina barn på ”rätt” sätt. Håller också med dig anonym 18:32 ”Fattar inte ens hur folk tar sig rätten”.

        Svara

         För att hon valt att babbla om allt. Hon fick kritik för coronagrejen också.

         Svara

     What? Hur bortskämd är du? 13 månader är inte alls tidigt.

     Svara

      Det är det ju när ett barn får börja på förskolan först vid 12 månader?

      Svara

       Ja men svensk föräldraledighet är ju helt unik. Ha lite perspektiv.

       Svara

      Jo om man har möjlighet att undvika det…

      Svara

       Men lägg ner. Det är så oerhört tröttsamt med folk som ska ha åsikter om andras prioriteringar

       Svara

        Mm fast nu finansieras förskolor av skattemedel och är överfulla som det är… Inte konstigt att folk reagerar, det är inte som att de lägger sig i vad för färg hon har på barnvagnen…

        Svara

         Meh? Vilket otroligt dåligt argument. Du tror inte din överdrivna föräldraledighet på 18 mån finansieras av skattepengar? Forni bidrar mer till statskassan som arbetande än vad du gör och har all rätt (liksom alla andra) sätta sina ungar på förskola mellan 12- 18 mån. Hon tycker 13 är bra men vi fattar att du inte gör det…

         Svara

          Vaddå min föräldraledighet? Du vet inte om jag har barn haha.
          Jag tycker inte föräldraledigheten är överdriven då det är viktigt för små barn att vara med sina föräldrar.
          Bara för att man ”har rätt” att göra nåt betyder inte att man måste.
          Du låter otroligt arg hörru 😄

          Svara

           Inte arg, tycker bara det är ologiskt kräva att folk ska vara föräldralediga längre för att spara resurser till förskolan när själva föräldraledigheten är betydligt mer resurskrävande.

           Fast det handlar inte bara om pengar utan hur barnen har det på förskolan. Både ens egna men även de andra, som måste vara där pga föräldrarnas jobb samt personalen!
           Jag är helt för att man ska få vara en egen person och göra saker på egen hand utan sitt barn men tycker ändå det är konstigt att man så fort som möjligt ska ha in ungen på förskola fast man inte måste.

   Tycker att det är över gränsen att anse att det dom gör är ”märkligt.” Klart man får sätta sitt barn på dagis när barnet fyllt 1 år. Det är hur vanligt som helst? De känner att de behöver komma tillbaka till jobbet och Dante kan må bra att få träffa andra barn, leka mm.

   Sen får du nog ta att acceptera att alla har olika prioriteringar. Du kanske vill umgås med ditt barn dygnet runt i flera år, men hon känner att hon behöver få avlastning? Alla kan inte tycka som du.

   Svara

    1-åringar har inga behov av att leka med andra barn.. I den åldern är förskolan till för att föräldrarna ska kunna jobba. Måste man så måste man men har man möjlighet är det bästa för barnet att få fortsätta vara hemma med en förälder (eller dylikt).

    Svara

     Ett äldre barn behöver inte heller gå på förskola för att kunna få sitt behov av kompisar tillgodosett.

     Förskola finns för att föräldrar ska kunna jobba även när barnen är 3 eller 4 eller 5 år. Hade alla föräldrar kunnat vara hemma med sina barn tills de började 1an hade de kunnat ha play dates med grannungarna som också är hemma = leka med kompisar.

     Svara

     Bullshit.

     Svara

      Anonym 21.54 är inte bullshit, det är välkänt och finns mkt forskning att läsa om.

      Svara

   Spelar det någon roll om det godkänns?

   Svara

   Jag håller med om att man får tycka precis vad man vill. Men behovet av att framföra det till personer man inte känner har jag aldrig förstått. Om du ser en person på stan som du tycker har en ful tröja, går du fram och säger det då också?

   Svara

   Att du orkar sitta och tycka en massa om folk. Hade hon aldrig lämnat bort ungen hade ni kallat henne för possessiv och rabiat typ. Orka.

   Svara

   Nej så varför är då influensers elaka när de har en annan åsikt om mat, miljö eller vad de nu kan vara? Reser en influenser för mycket så är hen en ”elak, ytlig människa” för den helt enkelt inte håller med om vilka åtaganden bör göras för miljöns skull t ex. Men när du själv har en åsikt om någon du inte känner och personens föräldrarskap och sprider massa skit och negativ energi är du plötsligt ingen elak människa för du har ju bara ”en annan åsikt” som det så fint heter. Herregud.

   Svara

   Håller med dig om att folk använder förskola som en barnpassningstjänst och avlastning. Det är trist. Varför vill man inte vara hemma med sina barn så länge man kan, om man kan? Aldrig fattat det faktiskt. Någon som kan svara på den frågan? Om man KAN vara hemma med sitt barn rent ekonomiskt, varför väljer man att inte vara det?

   Svara

    Linda, Michaela har flera gånger sagt att hon är EXTREMT trött eftersom att de inte får sova på nätterna. Det är en ordentlig anledning till att få avlastning tack vare förskolan.

    Svara

     Det var som 17, de flesta kommuner menar att förskolan är till för barnens skull, inte för att lösa föräldrarnas sömnproblem och behov av underhållning t ex yoga.

     Svara

      Fast är förskolan verkligen för barnens skull? Eller är den till för att föräldrarna ska kunna jobba och vara produktiva medborgare? Tror inte att barnen mår sitt allra bästa av att vara i en miljö med 20 andra barn, med få vuxna, i hög ljudnivå. Då skulle man lagt upp det annorlunda…

      Svara

     Ska förskolan avlasta för att man ska få sömn?? Den va ny! I såna fall borde man väl verkligen kunna dra ner på festandet och sova istället, herregud…

     Svara

      Nej. Inte för att sova, festa eller göra yoga. Utan att få arbeta och göra SITT istället för att dygnet runt ta hand om ett barn. Då kommer hon att må bättre, sömnbrist blir olidligt om man också ska ta hand om ett litet barn dygnet runt. Sluta försöka vara ”roliga” och kritisera det mest självklara. Sköt erat liv istället.

      Svara

       Det ÄR idag vanligt att barnen är dryga året när de börjar förskolan men det betyder INTE att det är bra för dem. Det är sällan man ser till barns behov när det gäller förskolan. Om ändå bara ekonomin gick avgöra när barnet fick börja och inte ett flertal andra argument. Idag är det en massa vuxenbehov ska alltid pockar på uppmärksamheten exempelvis att förälder/föräldrarna VILL börja arbeta. Jag vet inte vad jag tänker om det. Köper inte det futtiga ”argumentet” om föräldern är glad och nöjd (för att den får jobba) är barnet glad. Att vara dryga året och vistas i en stor barngrupp med några få anställda är inte bättre än att vara hemma med föräldrar. Små barn har inte behovet att dagligen och i i flera timmar vistas bland andra barn, det är föräldrar som tror, för att det är en myt, att barn behöver förskolans stimulering för att få bra. Det är dock självklart viktigt att de får träffa en och annans unge IBLAND. Att sedan dagens oerhört känsliga föräldrar skriker mammaskammare hör inte hit. Det är inte hos dem omsorgen ska ligga, det är hos barnen. Hur ska man kunna få upp uppmärksamheten för barnen när någon aldrig FÅR säga att det är bra att vänta med förskolan?

       Svara

        Mycket väl formulerat! /Jobbar inom förskolan

        Svara

         Tack! Samma här. Eller gjorde. Utbildade mig till förskollärare men stod inte ut då jag tycker många av dagens föräldrar gör så onaturliga samt osunda val när det kommer till barnen. Barnen får stå ut med så mycket och dessutom i en förskola som är hårt belastad.

         Svara

        Så bra skrivet ! Vår son började förskolan vid 18 månader för att vi skulle få ihop det, vi har uslast så han gick i förskolan 9-15 och sov efter lunch. Nu när han började skolan blev det lite längre dagar tills mars då vi blev beordrade att jobba hemifrån. Sem mars har han bara gått i skolan under skoltid och vi har pusslat och det har blivit så bra vi har verkligen fått kvalitetstid tillsammans. När skolan slutade så flyttade vi ut till vårt landställe och här bor vi tills skolan börjar igen och har både semester och arbete …. vi har fått det bättre eftersom vi har fått mer friare arbetstider bara vi sköter vårt arbete och det har varit guld värt för vår familj. Många föräldrar tänker bara på sina behov jag behöver trän, yoga m.m men mycket kan man göra med sitt barn 🙂

        Svara

         Vilka duktiga föräldrar ni är. Tänk om alla varit lika duktiga som du.

         Svara

          Blev du putt för att nån tar ansvar för sin avkomma

          Svara

           Nej men mammaskryt är fan den värsta sortens skryt.

           Ja absolut, men jag tyckte inte den här personen skröt utan var väldigt saklig och förklarade bara. Tycker hon visade förståelse för att inte alla har möjlighet att vara hemma så länge.

           Gammalt hederligt mammaskryt om hur mycket just hon offrar för att sätta familjen i fokus skulle jag säga.

          Ja tänk om alla som kunnat (obs kunnat!) varit hemma längre med sina barn som de frivilligt skaffat. Skulle vara en bättre situation för alla.

          Svara

         Vår dotter började på förskolan när hon var nästan 3 år. Det var SVINJOBBIGT! Tog lång tid för henne att anpassa sig och hon var inte van vid så många barn. Enda positiva var att hon var sjuk mycket mindre än barnen som började vid 1, hennes immunförsvar var väl mer utvecklat antar jag. Sen har det gått väldigt bra men andra barnet kommer jag nog skola in lite tidigare. Det blev även väldigt tråkigt för oss på dagarna då Alla barn var på förskolan.

         Svara

          Var det ni föräldrar som tyckte det var tråkigt eller var det samtliga? Hur uttryckte sig tristessen hos ert barn? Undrar då många föräldrar TROR barnen har det bra tråkigt när de ”bara” är hemma och att som jag skrivit ovan, att de tror barnen behöver förskolans så kallade stimulans (och i deras ögon är det ofta att det händer mer överlag, inte pedagogiken, för nej, ingen förälder som inte är förskollärare kan ge det till sitt barn). Men jag pratar om förskolans negativa effekter, stress, hörselskador och sist men absolut inte minst att få sina behov bortprioriterade, att inte bli sedd. Jag är dock inte förvånad över att det var knepigt att få in henne i förskolan, då den är så rutinstyrd. Barnen som vistas där är vana vid att behöva vara i grupp med allting vad det innebär. De ska göra allting i kö. Det är klart det är svårt för ett lite äldre barn att komma in i det men å andra sidan har hon hunnit få så mycket av ER och inte behövt bollas fram och tillbaka hos förskolepersonal. Och när ett barn börjar förskolan i den åldern har den ett rikare språk och förstår att hen är i förskolan för att föräldrarna ska arbeta. Det gör inte en ettåring.
          Det är stor skillnad.

          Svara

           När min dotter inte får gå på förskolan blir hon så arg. Nu när förskolan ä stängd och det är barn på varje lekplats går det bra, men efter en vecka hemma när alla kompisar är på förskolan blir hon arg för minsta lilla och ledsen. En förälder kan inte ersätta en jämnårig lekkamrat för en treåring. Hundvalpar leker inte med hundmamman, kalvarna leker inte med korna, barn leker med varandra. Det är faktiskt små däggdjursungar vi avlar fram och de behöver leka med jämnåriga snarare än pedagogisk verksamhet.

     Då kanske de skulle passa på att sova när de har barnvakt istället för att gå ut och festa..

     Svara

     hon sover inte på nätterna? så hon ska då lämna barnen på förskolan på dagtid för att hon är trött och behöver sova på dagen..? nä, så funkar det inte, och btw, 13 månader är tidigt, men väldigt vanligt!

     Svara

    Det är ju barnpassning?

    Svara

     Nej, förskolan är pedagogisk verksamhet för barn vars föräldrar måste jobba eller studera. Det är inte till för att passa barn bara för att föräldrarna är trötta eller vill roa sig. Då har man gravt missuppfattat syftet med förskolan. Har man ekonomisk möjlighet finns INGEN anledning att lämna barn på förskolan. Min son är 6 månader och kommer inte lämna honom på förskola förrän han är minst 3 år. Minst. Vi är inte svinrika, men jag är hellre hemma med honom än att resa utomlands kommande år eller liknande (av flera anledningar nudå med covid-19). Får jag två barn kommer jag aldrig i livet lämna min äldsta på förskolan. Dessa år kommer aldrig tillbaka och vill spendera dom med mina barn. Det vill min man också och kommer även han vara hemma i perioder.
     Har FULL förståelse för människor som inte klarar det ekonomiskt. Men har noll förståelse för folk som frivilligt lämnar sina barn där hela dagar. Det finns öppna förskolan också ifall argument som ”barnen måste få bli stimulerade” kommer. Tro mig, jag kan stimulera mitt barn bättre än en förskolepedagog som har ansvar för 15 barn.
     Tack å hej för mig

     Svara

      Inväntar kränkta kommentarer om 3, 2, 1…

      Svara

      Håller med. Har två barn, de har båda varit hemma tills de varit tre år, ingen av dem har heller gått fulltid på förskolan eftersom både jag och barnens pappa gått ner i arbetstid. Äldsta gick 15 h/vecka när jag var föräldraledig med minsta, vilket var lagom mycket för givetvis är det roligt/viktigt för större barn att få leka, vara med på samlingar osv.

      Svara

       Så du använde max timmar som de flesta kommuner erbjuder föräldralediga med andra ord.

       Svara

        Självklart! Som nyinflyttad i en ny stad utan att ha hunnit bygga upp ett socialt nätverk valde jag självklart att ha äldsta barnet (3,5 år) på förskola några timmar per vecka; för att hen skulle lära känna barnen på orten. Och jag betalade för platsen eftersom jag ville att barnet skulle få gå särskilda dagar/timmar varje vecka. Nöjd?

        Svara

         Ska jag vara nöjd över din förklaring? Nej, det är jag väl inte. Inte i förhållande till dina höga höstar tidigare. För min del får du mer än gärna ha förskolan till ditt barn utefter ditt behov. Det gäller alla andra också.

         Svara

      Även barn till rika föräldrar behöver få pedagogisk verksamhet av välutbildade pedagoger och interagera med barn från andra familjer ett par timmar /dag.

      Svara

       Från 3. Inte 13 mån. Från 3 år är förskola 15/h v gratis. Finns en anledning att den anses viktig från 3

       Svara

        +1000000

        Svara

      Jag är mycket medveten om vad förskola är men även om de bedriver pedagogisk verksamhet är det likväl barnpassning. Det är ju liksom hela grunden, att föräldrar lämnar på förskola när de själva inte kan ta hand om dem, dvs jobbar. Det finns ju inget barnändamål med förskola för små barn, det säger du ju själv också. Mina barn har lärt sig massor på förskolan. Men det hade de allt gjort så småningom ändå.

      Svara

      då hoppas jag att du även hjälper ditt äldsta barn att utveckla sin sociala färdighet, samarbetsförmåga osv. Tyvärr ser jag ofta i mitt yrke äldre barn som börjar förskolan för första gången som brister i dess förmågor. Lycka till!

      /Pedagog som mycket väl kan stimulera och utveckla hela 18 st barn. Heja Heja!

      Svara

       Hört talas om öppen förskola dit föräldrar som är hemma kan gå med sina barn?

       Svara

       Det där är bullshit. Mvh Forskare inom förskolepedagogik

       Svara

        De barn jag mött som inte gått på förskola förrän de var flera år gamla har alla varit små skitungar som inte kan dela med sig.
        Mvh
        Kungen av förskolorna

        Svara

         Anekdotisk bevisföring.

         Svara

         För mig har det varit mer så att barn som har startat förskolan tidigt är små skitungar. De kallas ju inte ’dagis barn’ i en positiv bemärkelse.

         Svara

         Gissar att du satte dina barn i förskola vid 1 års ålder, har dåligt samvete och behöver hävda dig.

         Svara

       Hahah dummaste jag hört. Så man kan inte utveckla sina sociala färdigheter annat än på förskolan? Du tror inte att barnet kan skaffa andra vänner? Kusiner? Föräldrar? Osv osv osv i det oändliga. Folk sätter sina ungar alldeles för tidigt på förskolan och helt i onödan.
       Jag tror du överskattar din förmåga att få alla 18 barn att utveckla sina sociala förmågor men att en förälder inte klarar det….

       Svara

    Jag vet inte om du har barn själv, men en del kan vara RIKTIGT krävande. Inte bara för att de inte sover på nätterna, men även kräva konstant uppmärksamhet på dagen. Barn som skriker och gnäller mycket (kanske pga kolik eller andra hälsoproblem) blir en enorm belastning för psyket. Därför är det skönt att börja jobba, att lämna bort barnen en stund och få lite lugn och ro, lite återhämtning. Vi människor är inte tänkta att vi ska vara en ensam förälder (föräldraledig) på 1-2 barn, förr hade man mycket stöd och avlastning från flera olika håll. Men har man ett barn som är förhållandevis ”enkelt”; sover nätterna igenom och kan leka själv längre stunder kanske det är annorlunda, jag vet inte 🤷‍♀️ Oavsett val så älskar man sina barn oändligt, goes without saying 🙂

    Svara

    Tror min kommentar hamnade i modd;
    En del kan vara riktigt krävande. Inte bara för att de inte sover på nätterna, men även kräva konstant uppmärksamhet på dagen. Barn som skriker och gnäller mycket (kanske pga kolik, ont i magen, öron eller andra hälsoproblem) blir en enorm belastning för psyket. Därför är det skönt att börja jobba, att lämna bort barnen en stund och få lite lugn och ro, lite återhämtning. Vi människor är inte tänkta att vi ska vara en ensam förälder (föräldraledig) på 1-2 eller till och med 3 barn, förr hade man mycket stöd och avlastning från flera olika håll. Men har man ett barn som är förhållandevis ”enkelt”; sover nätterna igenom och kan leka själv längre stunder kanske det är annorlunda, jag vet inte 🤷‍♀️ Oavsett val så älskar man sina barn oändligt, goes without saying 🙂

    Svara

   18:12 tyckte det var bra skrivet. Att en del inte tänker att dom utsätter sina barn för risken att få Corona när dom går på stora influencerfester.

   Svara

   Usch!

   Svara

   VARFÖR skulle hon publicera din kommentar? Fattar du inte det själv bör du rannsaka dig.

   Svara

   Jag håller med. Varför skaffar man barn om man vill leva exakt samma liv som innan? Kan man inte ens sätta barnet främst det FÖRSTA ÅREN?

   Svara

    För det första så är det inte exakt samma liv hon lever nu som innan.
    Och för det andra så behöver du jobba lite på din empatiska förmåga om du inte kan komma på en enda anledning till varför man inte äta, sova och andas bebis 24/7

    Svara

    Håller med. Folk skaffar barn som om det är en hamster. Ja det är jobbigt att ha barn. Nej du får oftast inte sova svinmycket, nej du blir inte rik av att skaffa barn. wow vilka jävla nyheter!!!

    Svara

   Finns tusen anledningar till att barn sover dåligt. Behöver inte bero på att man lämnar iväg barnet nån dag här och var, så länge det är till någon som barnet känner och är trygg hos. Man klankar ju aldrig ner på en pappa som är iväg från sitt barn, det är bara mamman som ska bannas…

   Svara

   Gud vad är det för fel med dig? Inte elak?

   Svara

  Blir så irri av den där ”är du lycklig” så fort det handlar om kritik. Som att människors åsikter alltid har med måendet att göra.
  Tror det är få som inte tycker man ska kunna hänga med kompisar mm regelbundet när man fått barn. Så klart inget fel med det, går utmärkt att kombinera. Handlar väl mest om balans, kunna vårda sig själv men samtidigt ha barnets välbefinnande i första rummet.

  Om du har en liten bebis eller ett barn, och är borta och festar varje helg, så är det så klart inte optimalt (säger inget om Forni då jag inte är insatt). Barnet känner naturligtvis av detta till sist om du är en primär anknytningsperson.
  Att inte kunna göra några som helst uppoffringar för sitt barn, utan istället känna att man måste gå på varenda fest som erbjuds, signalerar väl ett visst egotänk och att man inte är helt redo? Finns barn som faktiskt försummas på detta sätt, tro det eller ej. Sen är nog folk lite allmänt sura på deras beteende under Corona också…

  Influensers som själv väljer att skriva och visa hur mycket de festar och samtidigt vill smörja oss för att vi ska köpa deras grejer, ja ni får liksom leva med kritiken.

  Svara

   Handlar inte om huruvida man har åsikter utan mer huruvida man har behov av att berätta dem för alla och envar trots att man vet att personen med största sannolikhet kommer ta illa upp.

   Svara

    Men varför tillåter de kommentarer då? Varför skriver de inte bara vad de gör och stänger kommentarfältet sedan?
    Eller, kan det vara så att de VILL ha kommentarer – men bara smickrande? Lite egosmekande?

    Svara

     Det finns ju hur mycket som helst att kommentera utan att för den delen smeka egot. Det kan väl inte vara helt okej och normalt att göra vad som helst bara för att man kan.

     Svara

     Det behöver inte vara smicker. Det duger nog med en helt och hållen neutral kommentar också.
     Vad man inte bör acceptera är kommentarer från främlingar med åsiktsdiarré som har föreställningen om att deras åsikt är den enda rätta och att de måste förmedla den till varje pris.

     Svara

    Jag håller med om att åsikter inte alltid behöver framföras… Men så lever vi inte i en perfekt värld, och influenserna har helt öppna konton och kanaler där deras barn ingår. Att skydda barnen och sig själva ligger väl ändå i första hand ändå på den som lägger ut materialet, föräldern, eftersom du inte kan kontrollera alla anonyma människor?

    Verkar inte funka bra alls att ha sitt privatliv som jobb ju… förstår att de mår dåligt av detta, absolut.

    Svara

     Fast det är en helt annan fråga. Att ifrågasätta att folk beter sig illa måste ju vara okej även om man vet på förhand att det finns folk som beter sig illa. Bara för att det går att vara elak är det ju inte okej eller mindre elakt.

     Svara

   Fast folk som sitter och bittert hela tiden letar fel hos andra som de INTE KÄNNER mår inte bra. Är det sjukdom eller allmänt mående det handlar om spelar ingen roll för något stämmer inte. Lyckliga människor önskar andra gott och vet att ingen på denna jord är felfri. Det finns liksom inte en människa (se till din egna närhet och dig själv) som aldrig gjort eller sagt något som av folk som letar fel inte hade uppfattats som fel. Så, jo, det har visst med mående att göra. Är ens liv så ointressant att man fyller det med att prata dåligt om andra och hela tiden leta fel mår man inte bra, så är det bara.

   Svara

    Håller inte med. Bara för att man är nöjd med sitt liv kan man väl se och reagera på konstiga saker och uppskatta lite skvaller/skitsnack? 😄 Det är liksom två skilda saker, enligt många.

    Svara

     Bara ännu mer märkligt?
     Du har ett vra liv själv. Så bra att du anser dig bättre (HÖGFÄRDIG?) än andra och därmed har all rätt att vara nedvärderande emot andra?
     Låter väldigt snofsigt 😉

     Svara

      Man är inte nedvärderande om konstaterar att folk är extremt otrevliga och hela tiden letar fel. Är det nedvärderande att konstatera fakt? Då kanske jag är nedvärderande när jag säger att den styrande makten misslyckats med vården eller vad som helst. Snälla. När ni inte springer runt och hatar gör ni er istället till offer när folk påpekar att det ni gör är pinsamt och bittert. Herregud

      Svara

      Mm men Forni verkar också ha ett ganska bra liv du så det är inte som att man sparkar neråt liksom… 😄
      Så man får inte ha åsikter om andra om man är olycklig för då är man bitter men inte heller om man är lycklig för då är man högfärdig? Vad gör ni alla här då…? 😄

      Svara

      Snofsigt betyder inte det du tror det gör bara så du vet.

      Svara

  Och innan alla börjar skrika att man inte ska bry sig eller lägga sig i hon har valt att fläkt ut sitt stackars barn, och då får hon skylla sig själv. Så det så! Hon har ett val.

  Svara

   Jag undrar verkligen vilka ni är som försvarar er rätt att vara elaka mot folk bara för att de lägger ut saker om sitt liv. Jag hoppas att ni är yngre så ni växer ifrån det.

   Svara

    Folk utan en gnutta bra liv, för hade de haft det hade de aldrig haft ork för sådan negativ energiutsöndring.

    Svara

     Tar ju inte mkt energi att skriva en kritisk kommentar på nätet?

     Svara

    Det faktum att personen skrev ”så det så” får mig att gissa att sommarlovsmorgon har anlänt.

    Svara

   Du har ju också ett val att inte vara ett rövhål trots att Michaela har gjort valet att ”fläka ut sitt liv”.

   Svara

  Emma är SPOT ON.

  Är det nåt jag blir riktigt irriterad över så är det människor som tar ÅT SIG så int åt helvete över nåt som INTE ENS SAGTS! Riktigt snöflinge beteende. Sen gråter de ut och kallar allt dreeeev och hatstorm.. Men andra dagen leker dom så balla med alla sina åsikter om människor! Klarar inte av såna människor, och Forni är tydligen ett praktexempel! Haha, och detta kan hon inte skylla på Cam. Cam är inte ansvarig över kommentarer som dröser in hos Forni. Det är ju isf jätte märkligt att det redan dröste in kritiska kommentarer hos henne före Cam gjort sitt inlägg. .

  Svara

   Camilla har visst ett ansvar i att hon tillåter diskussionen här inne. Man är ju bra dum om man tror att det stannar här inne och inte kommer riktas direkt till influencern.

   Svara

   +1

   Svara

   Precis som camilla, hon kör en lång rant om något Michaela inte ens har skrivit. Inte någonstans står det att Michaela tror att Camilla har skrivit ett inlägg om henne som mamma men det är väldigt smart av Camilla att skriva så för då framstår Michaela som den som har fel och Camilla slipper ta ansvar för sitt kommentarsfält. En klassisk halmgubbe signerad Camilla.

   Svara

  Förstår fullt ut att man som influencer inte gillar dig och de som hänger här inne. Klimatet i kommentarsfältet och vad som skrivs om influencers är många gånger inte okej. Tycker det här inlägget var löjligt från din sida.

  Svara

   Håller med helt. Fattar inte hur man orkar med sig själv när ens tillvaro går ut på att leta fel hos folk och fultolka minsta lilla för att skapa diskussion.

   Svara

   +1000000

   Svara

  Fast, nu skrev ju du GDPR-inlägget EFTER att hon bemötte momshaming kommentarerna. Således är ditt inlägg helt fel vinklat (du länkar ju till och med till GDPR-inlägget?) och du får det att framstå som att hon inte kan ta din granskning av henne – vilket inte alls stämmer. Det enda hon skriver i sin blogg är ”Bloggbevakning verkar skrivit något om mig” (således har hon inte påstått att du kommenterat hennes föräldrarskap heller) och att hon får ont i magen av detta forum – vilket hon borde få tycka. Hon uttrycker inte att din granskning av influencerns är dåliga öht, men detta forum är ju fyllt med otroligt negativa (och många gånger hatiska) kommentarer som man inte behöver tycka om. Du skriver att Forni tar det ”alldeles för personligt” – men i ärlighetens namn verkar du ha gjort exakt samma sak nu som tar en så stark försvarsställning.

  Svara

   Jag läste nu inlägget, har aldrig gått in på Fornis blogg tidigare och det är ju bara ett bevis på att C vin k la r saker något enormt för att skapa negativ respons.

   Svara

    Varför skriver du så konstigt? Är det för att du är konstig?

    Svara

     Kanske för att vissa ord sätts i mod ofta?

     Svara

      Som ”vinklar”?

      Svara

       Nä, det fungerade. Ergo, det är riddare S. som är konstig.

       Svara

        haha så jag är S för att jag skrev ett ord som hen ständigt använder? Vet ju att jag antagligen kommer att sättas i modd om jag inte separerar ordet. Jag är inte S men bra försök.

        Svara

    Oh gud.. där va du igen!

    Svara

     ni är ju helt sjuka i huvudet hela bunten. Om jag använder ett ord som S använt tidigare är jag alltså S. Så om jag skriver katt är jag alltså C. Herregud vilka paranoida galningar.

     Svara

   Inväntar Rebecka och Mellofånen… Camilla är lika duktig på att ta kritik som många andra. Hennes löjliga ickesvar visar oftast just det. I övrigt är hon oftast helt okej.

   Och ja, jag får faktiskt läsa den här bloggen ändå 😉

   Svara

    Ett par svar bara för att visa att jag är intresserad och så är man med i tankarna som en fiende.
    Inte sunt alls…

    Svara

    👋

    Svara

     White trash, klar med dagens Bella- stalkande antar jag?

     Glöm inte att smörja in svintohåret och din röda nacke, godnatt nolla! 😘

     Svara

  Men C a m i l l a, innan du lipar så ta reda på vad det är du lipar över också då – Michaela har skrivit det inlägget den 11e dvs i lördags och menar således inte det du skrivit idag … Nu blev det verkligen god dag yxskaft och sten i glashus… och Du följer lagar och regler och jobbar på ett högst klandervärt sätt?? Att det är du som är Emma som skrivit kommentar på Michaels blogg är ju lätt att förstå också… Nu blev det tokigt, kanske behöver du ta en liten paus, ta lite semester.

  Svara

   Och du behöver semester från att skriva kommentarer. Du måste vara dödstrött av att hela tiden försöka kommentera negativt till Camilla. Du tillför absolut ingenting med dina teorier. Bort med dig.

   Svara

   Men draaaaaa!!!

   Svara

    Intressanta kommentarer på ett inlägg om en personen som sägs inte kunna ta kritik.

    Svara

  Kasta inte sten i glashus. Detta inlägg som du skrev blev ju pinsamt.

  Svara

  Min kommentar godkändes heller inte av Forni, fast det inte alls var nåt olämpligt/fräckt alls….hon verkar släppa igenom endast positiva och hyllande kommentarer…trist!

  Svara

   Det är inte ett dugg trist tycker jag. Men då är inte jag en drama queen som måste ha negativitet och ett hätskt klimat runt om mig för att känna mig bra.

   Att inte tillåta några negativa kommentarer är ett väldigt bra sätt att få ett bra klimat i kommentarsfältet.
   Det är ju långt mycket mer bättre stämning i hennes kommentarsfält än vad det är här där det inte finns något filter och allt är i princip helt omodererat.

   Svara

  Herregud, rant längre än Anna Book. Så kränkt. Vad händer med dig? Allvarligt talat. Lär dig ta kritik själv först innan du försöker läxa upp andra.

  Svara

  Håller med dej camcam. Man gör inte som hon och visar någons ipnummer och namn. Men hon verkar inte kunna ta det på rätt sätt. Synd.

  Svara

  Lite trist ändå att du ägnar ett helt tidsinställt inlägg åt detta😬

  Svara

  Hon lämnar bort sitt barn varje helg, och har gjort det sen ungen var 5 månader. Fattar man inte att det är dåligt är man fan dum i huvudet. Och motsatsen är inte att ”sitta ihop med sitt barn”, det finns väl ett mellanting?? Men tycker hon och Damon är väldigt extrema, för det är varje helg. Nej, pappan tar inte barnet istället för Michaela, han är med henne och super.

  Svara

   Du med tydligen eftersom du har stenkoll på alla deras helger? Förstår mig inte på folk som fantiserar såhär…

   Svara

    Men va?? Hon skriver ju en blogg om du missat det!!! Bara att läsa, ungen blir bortlämnad varje helg.

    Svara

     Har du gått igenom hennes blogg sen sonen föddes och verkligen dubbelkollat så att det du skriver stämmer? Tror inte det.

     Svara

   Vem ställer upp som barnvakt varje helg..?

   Svara

    Hennes föräldrar och Damons föräldrar. Herregud, ni som försvarar henne verkar inte ens ha läst hennes blogg! Det är ingen överdrift när vi skriver VARJE HELG.

    Svara

     Ja låter märkligt. Mina föräldrar/svärföräldrar avgudar sina barnbarn och är gärna barnvakt, men nåt liknande hade de aldrig gått med på. Inte barnen heller…

     Svara

      Min mamma hade lätt velat ha barnen varje helg 😂 men det får hon inte, jag vill ju umgås med dem på helgerna 💕

      Svara

      Men ni kan ju inte ta en random kommenterare på orden. Jag tror inte att det handlar om varje helg – alltså helgen efter hon var nyförlöst var hon på fest menar ni?

      Svara

       Det stod ju varje helg efter ungen fyllt 5 mån!

       Svara

  Varför är just föräldraskap något heligt som inte får kritiseras?

  Svara

   Du borde snarare ställa frågan: varför kritiserar människor på internet en främmande persons föräldraskap? Jag som läsare får en liten glimt av allt som händer och har sällan tillgång till hela bilden.

   Är betydligt mer relevant att diskutera hur någon i sitt arbete kan bryta mot GDPR. Där gör kritiken skillnad. Eller att en person åker på fest under en pandemi. Där kan kritiken också göra skillnad.

   Kan ju bara säga att om jag i mitt arbete hade brutit mot GDPR hade jag MINST fått en varning. Hade jag gått på fest under en Coronapandemi så hade en stor del av min bekantskapskrets (den vårdanställda delen) sagt upp kontakten med mig.

   Att kritisera någons föräldraskap är – enligt mig – att slå under bältet. Även om kommentarerna godkänns så är det inte rätt! När försvann människors förmåga att tänka själva? Eller ta självständiga beslut utifrån ett etiskt/moraliskt perspektiv? Måste saker vara förbjudet för att folk inte ska göra det?

   Svara

    Försök att vara lite nyanserad. Att jämföra att kritisera ett föräldraskap med att slå under bältet är enligt mig en galen tankegång. Förstår du hur många barn som skulle fara illa om man resonerade som du?

    Svara

     Försök att själv vara lite nyanserad. Om man tror att barn far illa ska man anmäla det till socialstyrelsen.

     Vad man inte ska göra är att anonymt gnälla om det i ett kommentarsfält till andra anonyma som blir lika gnälliga. Där det enda som händer är att alla anonyma bara blir gnälligare och gnälligare, och elakare och elakare. Samtidigt som ingen gör något överhuvudtaget åt saken förutom att göra klimatet mer och mer hätskt, negativt och gnälligt. Och där en och annan skickar extremt okonstruktiva gnälliga meddelanden till föräldern i fråga.

     Att nedvärderande ifrågasätta någons föräldraskap (och samtidigt ifrågasätta någons lämplighet att vara förälder) kommer man ingenstans med. Om man istället testar att vara lite ödmjuk i sina försök till att få till en förändring så kommer man väldigt mycket längre, jag lovar!

     Svara

      Precis så menar jag!

      Tack för att du förtydligade åt mig 😊

      Sen far barn OCKSÅ illa av att läsa negativa kommentarer på internet om den person som dom älskar mest. Nu är ju tydligen Fornis som ca 13 mån så tänkte mer generellt bland de influencers som har barn som är stora nog att läsa.

      Svara

       Det borde deras föräldrar tänka på själva innan de lämnar ut både sig och ungarna till allmän beskådan.

       Svara

        Jag är tydligen tvungen att ta den här igen: I helvete heller att de borde ha tänkt på det innan. Folk som kommenterar har ett eget jävla ansvar att inte bete sig som skitstövlar med noll social förmåga. Det funkar inte att lägga över allt ansvar på den som driver bloggen och gömma sig under fega förklaringar som ”du bad om det”, ”du har valt att vara offentlig så det här får du allt tåla” osv.

        Det funkar inte för våldtäktsmän som hoppar på tjejer för att de klädde sig utmanande och därför ”ber om det och därför skulle ha tänkt på klädseln innan de gick ut och visade upp sig”. Så varför skulle det här vara annorlunda?

        Svara

         ”Det får man tåla om man är offentlig” är ju bara en löjlig ursäkt för att få spy galla på någon man inte känner.

         Svara

        Två fel blir inte ett rätt. Om det inte gäller matte. Där har jag ingen koll.

        Svara

    Om man för en daglig dagbok på nätet, så är det knappast en liten glimt.

    Svara

     Mina kollegor är med mig under drygt 65% av mina vakna timmar under dygnet. Under de timmarna är det en del jag alltid är max 4 meter ifrån hela tiden.
     De vet mig utan och innan och känner till precis varenda liten knapp de kan trycka på.

     Trots det får de bara en liten glimt om hur jag är. Du tror inte att det är samma sak med en influencer? Allt går liksom inte att förmedla i två inlägg och 4 bilder per dag. Inlägg som dessutom är fruktansvärt ytliga och i princip aldrig går in på djupet av hur de känner eller tänker.

     Svara

     Tror du inte att saker händer som inte kommer med i inläggen?

     Svara

  Känns ibland som att samma person försöker kidnappa inläggen med kommentar efter kommentar som alla är i princip likadana.
  Skulle vara intressant att veta hur många kommentarer som är kvar om de rensades ut.

  Svara

   Hehe, Camilla kan väl testa. Men vederbörande skaffar sig väl nytt ip-nummer efter varje kommentar.

   Svara

   Stollan 99%.. hon svarar sig själv i varje kommentarsfält. Så tröttsam!

   Svara

    Precis som du gjort nu med andra ord

    Svara

   Tröttaste ursäkten och luras att det bara är en eller enstaka. Nej vi är måååånga som fått upp ögonen. Vi har en sluten fb-grupp.

   Svara

  Det här är väl bekymret med att vara influänseeer…

  Att göra ett varumärke och företag av sin person. Om man skriver om sitt föräldraskap för att tjäna pengar… så kommer man få kommentarer som både är positiva och negativa. Det måste man kunna hantera, utan att hänga ut följarna. Kan man inte det, får man nog byta jobb.

  Vi har ju avhandlat det här senaste dagarna. Men influencers måste nog se sig själv som företag och varumärke. Skriv inte så personligt att ni mår dåligt.

  I just det här fallet måste jag säga att IL är förebild. Hon får skit och beröm, men tjafsar aldrig med följare – besvarar inte. Tror det är rätt inställning.

  Svara

   Precis!

   Svara

   Håller helt med dig och tänker samma.

   Svara

   Ellerhur! Alla jobb får kritik mer eller mindre, och det kommer jobbiga perioder på alla arbetsplatser! Tänk om telefonförsäljare skulle börja hänga ut folk och skälla ut folk direkt det blir jobbigt? Skulle aldrig funka

   Svara

   Ja, äntligen fick bittermänniskorna utan liv något att göra. Inte konstigt att ÖS är fullt av ensamma människor som aldrig kan få till en andra dejt eller inte har vänner.

   Svara

    Du vet hur det är..

    Svara

  Något jag tänkt på att när influencers får kritik så pratar de gärna om att ingen minsann skulle säga så till andra yrkesgrupper. Jo tjena. Oj vad jag själv, familj och vänner inom olika yrken fått mycket skit kan jag tala om, face-to-face eller på telefon. Tror det var Dasha som skrev att ingen minsann skulle hoppa på en servitris som klantat sig osv. Jo det finns faktiskt massa människor som gör det, på servitriser och massa andra yrken.

  Svara

   Skillnaden är att som servitris får du inte kritik om hur du lever ditt privatliv. Du får kritik tillhörande ditt yrke. Finns inget yrke där någon skulle tillåta kritik på sättet influencers förväntas ta kritik. När sist var det rinlig kritik att hoppa på sköterskor på nattpass för att de inte är hemma och sover med sina barn?

   Svara

    Finns dock mååånga som drar till personpåhopp åt servitörer också

    Svara

    Som servitris är det inte ditt privatliv som är ditt yrke som du kan få kritik för.
    Men våra influencers har ju sitt privatliv som yrke, därav problemet.

    Svara

     Det stämmer inte alls längre. I början när de hette bloggare så berättade de små delar av sitt liv. Det var mer undantag än regel att de inte delade med sig av allt.

     Nu är de ju bara vandrande reklampelare som säljer sig mot högstbjudande där de skapar content utifrån vilka som vill köpa reklamplats i deras estetiskt tilltalande flöde.

     Det är väldigt få som delar med sig av sitt privatliv nu för tiden.

     Svara

      Men de visar ju upp reklamen som att det skulle vara i privatlivet. Då får de ju skylla sig själva!

      Svara

       De får inte skylla sig själva. Folk som kommenterar har ett ansvar att inte bete sig som skitstövlar med noll social förmåga också. Det funkar inte att lägga över allt ansvar på den som driver bloggen och gömma sig under förklaringar som ”du bad om det”, ”du har valt att vara offentlig så det här får du allt tåla” osv.

       Det funkar inte för våldtäktsmän som hoppar på tjejer för att de klädde sig utmanande och därför ”ber om det och därför får skylla sig själva”. Så varför skulle det här vara annorlunda?

       Svara

    Fast det stämmer inte. Folk kritiserar inte bara yrkesprestationen, verkligen inte. Det är extremt vanligt med riktigt fula påhopp relaterat till person. Jag säger inte att det därför är ”rätt” att hoppa på influencers på ett grovt sätt , jag säger bara att man inte kan påstå att det inte förekommer inom andra yrken. Har man dessutom som yrke att hänga ut sitt privatliv blir det ju det folk kritiserar?

    Svara

   Är du korkad eller spelar du bara? Det är väl fan skillnad på att få kritik om hur man utför just ett visst jobb mot att få kritik för hur man är, pratar, ser ut, äter osv… men det är väl för svårt för dig att fatta.

   Svara

    Fast man får ju knappast kritik bara för hur man utför ett visst jobb i andra yrken. Riktigt fula påhopp relaterat till person är inte ovanligt i många yrken. Säger inte att det är rätt med grova påhopp i nåt yrke men att säga att det bara förekommer hos influencers stämmer inte.

    Svara

  Skönt att se att folk tar avstånd från klimatet på den här bloggen och bland kommentarerna. Jag har följt den här bloggen länge och kommenterar inte speciellt ofta. Den här bloggen och dess följare har blivit ett äckligt monster. Så mycket hat att det gör mig mörkrädd. Ni hatar bloggare som går på restaurang och privata fester men när Aftonbladet skriver om 3500 besökare på Ullared/GKs så är det tyst. Slår vad om att många av er har varit på GKs under pandemin. Säkert sitter ni hatfyllda morsor och dricker boxvin och skriver hatiska kommentarer medan era barn kollar på sin padda i timmar. Som om ni själva är bättre. Nej fy jag skäms över mig själv som följt den här bloggen. Det här var sista gången jag besöker den här sidan.

  Svara

   När 3.500 bloggare ger sig iväg till Ullared kommer det att ta hus i helsike här!

   Svara

   Ha!! Svär på att du är här och smygläser och kokar av ilska. Sen kan du inte hålla dig utan lägger upp en kommentar av random kvalité. Men hejpådig!

   Svara

   Hur menar du att vi ska protestera på Aftonbladet?
   Vad gör dina barn medan du skriver och läser här?

   Svara

    Var läste du att hen har barn?

    Svara

   Håller med helt. Folk här har samma sjukdom som min kära mormor som har tio diagnoser och aldrig kan säga något bra om någon. Hon kan träffa världens snällaste människa som behandlar henne fantastiskt och så fort hon vänder ryggen till kommer hon vända allt till något elakt. Exakt så är det med många här. Någon gör något för välgörenhet, det passar inte. Någon sätter sig på ett flyg, den är en hemsk människa. Någon råkar säga dagis – personen har inte respekt för förskollärare. Till och med att Bianca besökte en Cancersjuk flicka som plötsligt blev akut dålig vändes till något negativt skit om Bianca. Så när du ser alla diagnoser folk diskuterar i öppet spår, ensamhet osv, så blir man inte förvånad alls för bara bittra/elaka/sjuka människor kan hålla på så

   Svara

  Hur sällan kan man blogga och fortfarande kalla sig bloggare? Madeleine Ilmrud kallar sig ”pro blogger” på Instagram men har inte uppdaterat bloggen på snart en månad. Är ofta väldigt glest mellan inläggen, hon är dock aktiv på insta.
  Hatten av för Paula som nu tar semester från bloggen i två veckor men meddelar sina läsare det. Jag missunnar ingen att ha semester men tycker att man är skyldig sina läsare att tala om ungefär när man tänkt att komma tillbaka

  Svara

  Ooof… spicy!

  Svara

   Yeeh, caliente!🥵

   Svara

    Eisa peitääähhh..!😛😛

    Svara

  Haha….”Flarn 20:23” – jag har bara några ord att säga till dig:
  SKAFFA DIG ETT LIV!!!
  Vem faaan bryr sig om Madeleine Ilmrud WHOOOO???

  Svara

  Alltså Forni ändå – hjärta. jag hoppas verkligen innerligt att hon en dag hittar lyckan. Hon känns ibland som Sandra Beijer, forever olycklig kärlek. Jag tror forni är en superfin mamma. Tyvärr tror jag hon går på dessa fester för att passa in, för att blidka Damon osv osv. Intalar sig själv att hon valt det så. Tror inte att hon inuti verkar må bra. Och om det är någon man unnar att må bra så är det fan henne. Hon har haft olycklig kärlek sen hon startade bloggen. Hejar på henne och att hon en dag dumpar allt fake runtomkring henne bland annat super”bästisen” L.

  Svara

  Tycker alla ska lugna sig lite och typ tänka på att vara glada. Svår period nu men vafan varför ta ut det på okända över internet?
  Kom igen, tänk på något som gör er glada nu!

  🙂

  Svara

   Det märks så jäkla väl när det är sommarlov och semester. Plus denna corona-tid. Folk blir helt som förbytta. Men de har väl inget bättre att lägga sin tid på än spy galla i ett kommentarsfält.
   Även om en del härjar här i tid och otid med sina negativa kommentarer till Camilla.

   Svara

  Jag tolkade det som denna bloggs kritik av att Michaela festande i Båstad, tolkades av Michaela på hennes blogg som kritik av föräldraskap vilket det ju inte inte var. Men, Michaela fick negativa kommentarer för att hon och hennes partner hade barnvakt denna och andra helger. Vilket man inte borde bry sig om, alla väljer sitt föräldraskap – problemet var att hon festade i Båstad under rådande kris.

  Svara

  Jag tror att många influencers har svårt att ta emot kritik eftersom de startade sina ”karriärer” som hobbyn/sidoprojekt när de fortfarande var barn/ungdomar, och har därför en skev bild på vad som krävs av arbetslivet.

  Svara

  Självklart kan man vara lycklig med sitt liv, super nöjd med allt i sin tillvaro och med sig själv, och fortfarande tycka att det är lite hemskt med föräldrar som lämnar bort sina barn stup i kvarten och speciellt på helger för att supa och leva livet. Jag säger det av erfarenhet som jämnt o ständigt typ varenda eviga helg var tvungen att sova över hos mormor. Bara för att min mamma var ung och ville ha sitt eget liv, hon var ingen dålig mamma i ett större perspektiv, men det var inte kul att känna sig som en liten börda. Jag tror dom flesta som skaffar barn har en verklighetsfrånvänd fantasibild av hur det kommer bli, och det är inte konstigt när alla mammor därute postar gulliga bilder o skriver texter som ”jag visste inte vad kärlek var innan..” du gjorde mitt liv komplett” lite som med förhållanden, ju hårdare en mamma sliter med sina ungar ju oftare postar hon ömhetsförklaringar om dom 😅

  Svara

   Kan väl inte finnas en människa som tror att det är en dans att skaffa ungar. Föräldrar (mammor) gör ju inget annat än att tala om för andra hur lite de får sova, hur lite tid för sig själva de har och hur mycket de får göra hemma.

   Svara

    Jodå det finns det i mängder, speciellt unga kvinnor som kanske inte har väninnor som är mammor eller andra mammor i sin närhet, dom precis som jag när jag var yngre tänker nog ofta att mammalivet bara är att ha en liten gullig minime som du kan älska o ta med dig överallt o alltid ha en liten kompanjon typ. Tror det är väldigt många unga kvinnor som glorifierar mammalivet och vill skynda på och vara där, och mycket för att just många mammor glorifierar mammalivet. Det är kanske lite av en dans på rosor för den mamma som fått den sällsynta turen att få en lugn snäll nöjd unge.. Men unga kvinnor borde leva livet, resa, njuta, göra vad dom vill.. Innan dom (om dom vill) blir mammor för första gången när dom närmar sig 30. Det tycker jag iaf. För det är ju i dom allra flesta fall verkligen så långt ifrån du kan komma till en dans på rosor.

    Svara

     Finns ju 20åringar som faktiskt inte är intresserade av att resa och festa och inte tycker att de ger upp någonting för att skaffa barn.

     Du tycker att den ultimata åldern att skaffa sitt första barn är 30. En annan tycker 22 och en tredje tycker 38.

     Svara

      Ja jag skrev ju att det var vad just jag tyckte eller? Ja absolut finns det 20 åringar som inte tror dom ger upp någonting för att skaffa barn oavsett om det är festa eller läsa böcker,(inte för att jag nämnde festa i min tidigare kommentar men ok) men först efteråt får dom inse att dom får ge upp allting. Iaf minst 6-7-8 10 år fram i tiden. Just därför tycker jag att unga kvinnor för sin egna skull ska vänta till dom iaf närmar sig 30 för att skaffa ett liv dom förhoppningsvis kan lägga sitt eget liv åt sidan för. MEN det är ju bara vad jag tycker. Är öppen för andras åsikter 🙂

      Svara

       Skaffar man barn sent ”ger man upp” sina senare år i livet.

       Skaffa barn när du vill. Det blir inte mindre jobbigt för att du är trettio om du tror det.

       /en som vet

       Svara

       En nyhet för dig: när än du skaffar barn så måste du ge upp någonting. Du tror inte att du ger upp någonting när du skaffar barn när du är trettio men det gör du. I alla fall de kommande 6-7-8 åren

       Svara

   Vem är det som har sagt att man inte får tycka vad man vill? Problemet är när man börjar analysera saker för att bekräfta för sin sjuka hjärna att denna okända person är dålig pga x och x och därför måste man bara tala om för personen varför man kommit fram till det. Det är inte normalt beteende. Att tycka får man göra, och även säga det man tycker, om man kan stå för det. Men ni verkar inte fatta att er åsikt inte är behövs överallt? Antar att ni inte får utlopp för att yttra era åsikter i verkliga livet och därför tror de är sååå viktiga här på nätet när de i själva verket inte spelar minsta lilla roll.

   Svara

    Alltså va? Jag är TS och jag förstår verkligen ingenting av din kommentar som svar till min. Men okej..

    Svara

  Är inte det här inlägget lite sten i glashus. Brukar Camilla själv få beröm för sitt sätt att bemöta kritik från sina läsare?

  Svara

  Bra rutet Camilla!

  Svara

  I det du citerar så skriver forni att det är elaka kommentarer, inte inlägg. Varför då ett behov av att försvara dina inlägg?

  Svara

  Du måste ta ansvar för ditt kommentarsfält. Om du inte klarar det själv. Ta hjälp. Ditt kommentarsfält får många att må dåligt. In och sudda med dig.

  Svara

   Det är den som skriver kommentarerna som ska ta ansvar över vad som hen skriver. Bara för att det är ett öppet kommentarsfält behöver man inte vräka ur sig vad som helst.
   Camilla ska inte behöva hovra som en hök över kommentarsfältet och hugga varje gång någon skriver för att de inte kan behärska sig.
   Men det är klart, sitta anonymt och kläcka ur sig opassande kommentarer och svar är ju lätt och fegt.

   Svara

    Såklart men givet att de som driver stora bloggar också har ett ansvar.

    Svara

    Jag håller med dig helt och hållet. Man ska inte behöva vara tvungen att hårt moderera ett kommentarsfält, bara för att ouppfostrade slynglar inte kan hantera att vara anonyma på internet.
    Precis på samma sätt som att man inte ska behöva låsa sin cykel på stan då folk egentligen ska hålla koll på mitt/ditt.

    Men uppenbarligen behövs det, sorgligt nog.

    Svara

    Så du tycker inte att den som äger bloggen ansvarar över vad man låter stå kvar och vad man raderar?

    Svara

  Enormt dåligt att vända det till mom-shaming. Harregud, en offerkofta i hennes storlek Måste vara xxxxxxxxxl.

  Svara

  Det är bra att någon granskar dessa influencers och sätter dem på plats emellanåt, när det förtjänas. De har stora plattformar och härjar tämligen fritt skulle jag vilja påstå.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.