Bianca Ingrossos spiralplåga

Bianca Ingrosso har fortfarande stor smärtproblematik med sin spiral, och jag säger som många andra sagt i hennes kommentarsfält:
Sök hjälp!
Kolla så spiralen inte sitter fel eller har fel storlek!

Så där ska det väl inte vara, det låter nästan som när jag fick min endometrios-diagnos efter att ha satt in en kopparspiral. (Ingen bra kombo alls)
Jag trodde seriöst att jag skulle dö!
Nu har jag en hormonspiral och har bara haft smärta några få gånger, och ingenting som krävt starka värktabletter utan receptfria har funkat bra, endometriosen till trots.
Så för mig funkade hormonspiral, samma som ger Bianca enorma smärtor. Inget funkar för alla, men ingen ska behöva ha så där ont av vad de än testar!

Jag lider med Bianca och säger det igen – sök vård och få hjälp för dina smärtor!
Om kroppen inte vill ha en spiral så finns det andra preventivmedel att testa.
Acceptera inte att ha så här ont, utan be om hjälp!

248 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag skulle ta ut den. Jag skulle inte orka ha så ont. Hoppas hon snart mår bättre.

  Svara

   Håller med. Levde med den smärtan i 3 månader eller hur länge de sa att man skulle ha i den för att vänja sig. Skulle tagit ut den efter en vecka. Tog så mycket smärtstillande varje dag, inte värt det om det är så

   Svara

   Hon överdriver för att få sympatiklick och kommentarer. Hade hon haft så ont som hon påstår hade hon inte orkat flänga runt som en dåre och festa. Hennes följare är småbarn som knappt vet vad en spiral är för något, det är ju helt meningslöst att be dem om råd och det förstår nog även hon. Det är ganska vanligt att barnmorskor/gynekologer vill sätta in spiral på tjejer som har gjort många aborter, av uppenbara orsakar. Men alla kan inte ha spiral, funkar det inte får hon ju kontakta den som är ansvarig, eller åka till akuten om hon har så våldsamma smärtor. Spiralen kan perforera livmodern så det är inget man ska sitta hemma och vänta ut. Kan för övrigt inte begripa hur en man kan låta kvinnan han ”älskar” plågas såhär bara för att han ska få spruta i henne! En normal och vettig reaktion hade varit ”Älskling, åk in och ta bort den genast, självklart använder jag kondom så du slipper ha ont och må dåligt!”.

   Svara

    Eller hur, kan inte karlarna stå för någon typ av motvikt till denna idioti där man ska stå ut med vad som helst för ”det är ju inte då farligt” ”kroppen vänjer sig efter några månader” och all jävla skit man hört genom åren av barnmorskorna…

    Svara

    Eller hur. Är strax över 30 och haft olika preventivmedel sedan jag var 16 år gammal, men har aldrig hittat ett jag mått 100% bra med. När jag äntligen bestämde mig för att sluta stoppa in hormoner i min kropp för att se hur jag mår ”normalt” och för att jag är less på det så var min sambo först lite motstridig för att han ej gillar kondom, trots att han inte riktigt är redo för barn än. Stod på mig iaf och i slutändan förstod han och prioriterade mitt mående. Har aldrig mått så bra, förutom lite pms varje månad. Fattar inte att jag inte slutade tidigare!

    Svara

   Allt detta bara för att visa upp en ätstörd persons kost??.

   Svara

   Men vilken frisk människa som helst skulle väl bara ta bort den? Hon har ju alla svar själv 🙄🙄🙄

   Svara

  Tror mer hon är deprimerad. Känns som att hon alltid säger att hon har pms

  Svara

   Alltså att hon har humörsvängningar pga pms. Men pms kommer ju inte varje vecka liksom.

   100% att hon borde kolla upp antidepp mot ångest eller mot de extrema topparna och dalarna. Och dumpa hennes sviniga kille

   Svara

    Fast hallå . Spiral om du har otur påverkar dig hela tiden. Har inget med pojkvän eller depp att göra.

    Svara

    Antidepressiva är inte lösningen på allt. Det är starka tabletter vi snackar om med ofta svåra insättnings och utsättningssymptom. Piller som inte alls garanterar bättring. Det är ingen snabb fix att ta till som många verkar tro.

    Svara

    Varför är han svinig? (undrar genuint)

    Svara

     För att han gör slut med henne stup i kvarten, sätter på andra och kommer sen tillbaka och påstår att han älskar henne. 😭😄 Sen är han allmänt dryg och ointresserad av henne. Hon ger honom för mycket ”luft” … och det är aldrig bra med en person som Philippe.

     Svara

      Okej, då förstår jag! Han låter inte som en snäll kille

      Svara

      Lägg ner o yra med din skit.

      Svara

       ?

       Svara

      Precis
      Sedan så lever han på hennes pengar
      Fyy hell, skulle inte gå samma sidan på gatan med han
      Hoppas B slänger ut han – fort som fa…n

      Svara

    Håller med helt. Tror hennes mående till stor del beror på honom.

    Svara

     Ja, det tror jag också, för vem skulle inte må dåligt av att ha ett svin till pojkvän? Finns inget som bryter ner en mer än en destruktiv relation. Varje gång hon äntligen börjar må bra och försöker gå vidare på egen hand dyker han upp som ett troll och vevar in henne igen. I 6-7 år har han hållit på sådär, han kommer aldrig ändra sig. Hon förtjänar bättre. Alla kvinnor förtjänar bättre.

     Svara

  Eftersom hon inte söker hjälp så verkar det ju inte som att hon vill ha hjälp…? Kommentarsfältet går ju varmt på hennes plattform, och ibland är ju det den största anledningen till varför influensers vänder sig till sina följare med sina problem istället för till expertis. (My two cents.)

  Svara

   Fast det är väl inte så ovanligt att skjuta på ett gynekologbesök? Jag skulle också frågat runt i min omgivning innan jag verkligen fick tummen ur och ringde vårdcentralen.

   Svara

    Hade du frågat några nära vänner eller kastat ut frågan bland dina tusentals unga följare?

    Svara

    Men då förlänger man bara smärtan om man ändå vet att man måste dit till slut?

    Svara

    Man ringer inte vårdcentralen när man har gynproblem. Man ringer gyn.

    Svara

   Hon söker ju inte hjälp för sina ätstörningar heller. Hon vill inte….
   Så, låt henne vara bara.

   Svara

  Jag hade jätteont i 4mån efter att jag satte i min, spydde nästan av smärta. Fick smärtstillande och tillslut så slutade smärtorna, vet flera som upplevt det. Behöver inte vara något fel, men är onekligen väldigt jobbigt

  Svara

   4 månader?? Wow

   Svara

    Ja, det var hemskt. Men blödde konstant med p-piller, så mycket att de trodde att jag hade någon sjukdom, så dom sa att jag skulle försöka hålla ut i ett halvår. Är så glad nu, men det var långa månader innan det blev bra

    Svara

     Vad sjukt! Stora varningstecken
     Att det är farligt, sluta omedelbart!! Läs på hos vulverinekoos

     Svara

      Kommer inte sluta då mitt liv är så mycket lättare med spiralen än utan 😅 iaf efter att smärtan la sig

      Svara

      Men snälla det är inte farligt med preventivmedel bara för att allt inte passar alla. Sluta hänvisa till den där tokan och skrämma tjejer!

      Svara

   Ja, alltså jag vet inte hur länge hon har haft den? MEN jag hade sviiiinjobbiga smärtor i drygt en vecka, hade kontakt med min barnmorska och det var absolut inga konstigheter utan snarare fullt normalt. Det gick över och jag trivs kanon med min hormonspiral idag! (obs! jag vet att det är högst individuellt). Så det känns onödigt att skrämma upp henne med ’SÖK HJÄLP!’ Och ’TA UT DEN!’ om hon nyligen satt in den? I annat fall är det såklart jätteviktigt att hon kollar upp det!

   Svara

    Skillnad på en vecka, och flera månader (som personen i kommentaren hade). En vecka fine. Tog ut min efter 3 månader, stod inte ut längre

    Svara

   Jag satte in en kopparspiral när jag var 17. Fy fan är det värsta smärta jag upplevt. Hade blödningar av och till i veckor och extrem mensvärk. Varje gång jag fick mens fick jag så ont att jag bara grät och kräktes.

   Bytte till hormonspiralen efter 3 år, pga ”traumat” vid insättandet av första spiralen blev jag faktiskt sövd vid bytet. Efter det var det ok, jag kunde fortfarande få ilningar och om jag har ”djupt” sex med min pojkvän så känner jag av spiralen.

   När jag skulle byta till en ny hormonspiral hade jag inte lika tur, fick tid på sjukhuset men fick någon slags tandläkarbedövning i fiffin. Tror jag fick något i armen också för jag blev alldeles fnissig. När dom skulle ta ut den hade den typ VÄXT FAST eller något. Dom slet och drog och jag fnissade och grät och halvt svimmade av smärta om vartannat, men tillslut fick dom ut den. När dom satte in den nya spiralen så kollade dom så att den satt rätt med ultraljud. Tror ni inte att helvites sitter fel så dom måste ta ut den nya spiralen och försöka igen…. fy helvete var helt förstörd i flera dagar efteråt..

   spiralen gör fortfarande ont av och till som den alltid har gjort, det typ strålar lite konstigt? Sån sjuk upplevelse och jag har lovat mig själv att när det är dags att ta ut kommer jag aldrig mer utsätta mig för en till insättning…

   Men förutom det hemska in och utsättandet så är faktiskt spiralen rätt så bra. Ej Preggo än liksom 🙂

   Svara

    Sjukt vad kvinnor förväntas stå ut med. Skulle hellre sluta ha sex.

    Svara

     Förlåt men jag kan verkligen inte förstå varför man utsätter sig för sånt här. Tror på riktigt allt sånt skit är en orsak till att var och varannan inte kan få barn. Hur kan det vara naturligt att sätta in sånt skit i livmodern? Och stackars dig med en sån pojkvän.

     Svara

   Var det någon läkare som förklarade för dig vad det var som gjorde så ont? Garanterar dom att du inte blivit skadad på något vis? Du riskerar att inte kunna bli gravid.

   Svara

  Varför tar hon inte ut den?

  Svara

   För att hon ska få ha en anledning att gnälla🤷🏻‍♀️

   Svara

  Ja usch ta ut den och prova nåt annat. Har haft kompisar som reagerade exakt likadant som Bianca.

  Svara

  Kommer aldrig mer stoppa i massa skit i kroppen. Tills att de kommit med något som männen kan ta så blir det kondom 😎🙏😇

  Svara

   Jag skulle aldrig lita på att mannen tar sina piller som han ska trots att han säger det. Så länge det är min kropp som får ta de fysiska konsekvenserna av en graviditet så kommer jag att se till att jag är skyddad. Oavsett vilka produkter som finns för män.

   Svara

    Jo det är nog få som tänker så långt

    Svara

    Det låter som ett KK du hänvisar till? Med ens egen partner, i mitt fall min man, då hade jag litat fullt ut på honom. 🙂 Märkligt om man inte ens kan lita på sin partner, enbart på grund av hans kön?

    Svara

   Håller med. Fattar inte att man utsätter sig för sånt skit för att någon ska kunna spruta fritt i en. Så sjukt.

   Svara

    Finns många kvinnor som vill få sprutet i sig men inte vill ha barn. Finns många kvinnor som använder hormonella medel för att få bukt med kraftig mens och menssmärta. Finns kvinnor som inte tål kondomer och inte har råd med de dyra sorterna de tål.

    Är inte alls svårt att förstå varför det finns olika sorters preventivmedel som passar kvinnor olika bra tycker jag.

    Svara

     Vore dock trevligt om det fanns fler alternativ för männen och skydda sig med. Och att det förväntades av de lika mycket som det görs utav oss fertila kvinnor.
     Hur många olika preventiv medel finns det inte för kvinnor? Och hur mycket biverkningar kan vi drabbas av?

     Och så funderar vi en liten stund på vad den andra parten som också vill knulla har för alternativ.
     Kondom.
     Sterilisering.
     Eller hoppas på att tjejen ’har koll på det’

     Svara

      Håller delvis med dig men samtidigt är det ju så att det är vi kvinnor som KAN bli gravida. Den som riskerar mest har ju tendens att vilja skydda sig mest.

      Svara

       Nja vet inte om jag håller med. I regel känns det som att killarna borde vara de som har mest att förlora då makten över sin fertilitet slutar vid själva sprutet. En kvinna har ju möjlighet att göra abort om det skulle skita sig.

       Svara

        Att kvinnan påstår att hon skyddar sig hindrar ju inte mannen att använda kondom ändå.

        Svara

         Nej jag tänkte mer på påståendet att den som riskerar mest tenderar att skydda sig. Män som grupp är väl inte direkt välkända för att skydda sig, ändå är preventivmedel deras enda chans till skydd.

         Svara

          Fast riskerar de mest då? Är det deras kropp som måste genomgå en abort eller en graviditet med allt vad det innebär? En förlossning? Amma sönder brösten? Inkontinens? De kan om de vill lämna kvinnan redan efter sprutet och skicka underhåll en gång i månaden. Vill de inte riskera det så ja, då får de skydda sig. Men att de riskerar mest håller jag inte med om.

          Svara

           Jo fast väljer man att behålla barnet gör man ju det för att man vill ha ett barn. Man vill genomgå en graviditet och amma sönder brösten och riskera inkontinens. Kvinnor har ju i alla fall valet. Abort kan ju vara smärtsamt och jobbigt, även om det, när jag läser här, också kan vara mycket mer plågsamt att ha spiral eller ta p-piller, men då har man åtminstone fått göra valet att man inte vill ha barn. Kvinnor har en plan b som män inte har, därför borde män vara jävligt försiktiga men var de placerar sina spermier.

           Men nu var det en fråga om vem som riskerade mest. Inte vem som väljer om barnet ska behållas.

        Jag kan förstå att en kvinna vill skydda sig från att behöva göra en abort. Det ansvaret vill i alla fall jag känna att det ligger hos mig och att jag har kontroll över att jag skyddar mig själv. Kan vara med kondom eller annat.

        Svara

         Ja jag tror att de flesta vill skydda sig från en abort, men jag tycker att det faktiskt är anmärkningsvärt att män är så obrydda kring kondom att de tar den risken utan att ha möjlighet att sedan besluta om abort.

         Svara

          Min erfarenhet är iof inte att män är ”så obrydda.” Beror väl mer på hur länge man träffats och vad man vill, i längre förhålladen vill ju många (både kvinnor & män) gärna slippa kondom?

          Svara

           Nej jag kanske har fått fel uppfattning, men min upplevelse från mina och andras erfarenheter är att män överlag helst vill slippa kondom, och gärna överlåter det på kvinnor att skydda sig, utan närmare efterforskning om hon faktiskt gör det eller ej.

           Jag har aldrig träffat någon man som har brytt sig. Jag tycker att det är konstigt , för jag hade inte velat ha barn och be tala för det i 18 år med någon jag hade sex med en gång, eller dejtade i 1v eller 2v.

          Ja visst håller jag med om att män borde vara mer intresserade av att skydda sig om de vill ha något att säga till om. Men de behöver ju inte skydda sig från att behöva genomgå en abort.

          Svara

      Ja om jag som man absolut inte vill att sexet ska leda till en graviditet så skulle jag antingen kräva kondom på eller sterilisera mig om jag var säker på mitt beslut. Oavsett vad hon påstod att hon skyddade sig med.

      Jag tror att samma gäller kvinnor. Vill vi absolut inte bli gravida så ser vi till att skydda oss. Med kondom eller annat. Jag skulle i alla fall inte låta någon man ”spruta fritt” bara för att han påstår att han äter piller. Det är min kropp som jag skyddar, inte hans.

      Svara

     Men gud vad butthurt. Ja, då får hon väl stå ut om hon vill bli sprutad i. Spiral används ej för menssmärtor. Jag har inte ifrågasatt preventivmedel utan att man står ut med smärtor i flera månader när det finns en massa andra sätt att skydda sig på.

     Svara

      Jag är inte butthurt. Tycker bara inte att det är så svårt att förstå varför kvinnor väljer andra metoder än dig eller mig för att skydda sig.

      Tycker du att alla borde använda samma antidepp eller huvudvärkstabletter bara för att någon får biverkningar av en sort också?

      Svara

      Spiral används visst för mensvärk, många med endometrios får spiral för att den har ”bara lokala hormoner” (vilket de kan påstå hur mkt de vill fast det inte stämmer). Och! Många läkare ”övertalar” en att stå ut ”lite till” för att det kan ta 3-6 månader för att få det att funka. Och många lyssnar ofc på det.

      Svara

       Stämmer det ej att det blir mer ”lokala hormoner”? Funderar på spiral mot endometrios just för att jag vill ha en behandling med så lite hormoner som möjligt.

       Svara

        Jo så är det, lokalverkande i livmodern.

        Svara

        Spiral har inte alls bara lokal påverkan, dessvärre. Finns många källor du kan läsa på men vulverinekoos på Instagram sammanfattar det bra.

        Svara

         Tror mer på läkare än på random person på insta.
         Hormonspiral påverkar alltså slemhinnorna i livmodern och livmodertappen och utsöndrar en låg dos hormon. Bara gulkroppsliknande dessutom, inte östrogen, vilket många reagerar på annars. En del mår såklart inte bra av den ändå men var inte rädda för att prova!

         Svara

          Ja absolut. Och alla kosttillskott och läkemedel du tar påverkar bara tarmarna och magsäcken! 👍🏼

          Svara

          Problemet med svensk sjukvård är att de inte FÅR rekommendera konventionella metoder som Jenny Koos gör. Det betyder inte att de INTE fungerar. Precis på samma vis som jag hellre går till kiropraktor/osteopat hellre än läkare då jag har ryggont, måste det få finnas alternativa metoder för att själv kunna avgöra vad man vill göra med sin kropp. Jag har hormonspiral sen ett halvår tillbaka men följer Jennys fakta och råd då jag har/haft en PMDS och mensvärk utan dess like och allt som sjukvården erbjudit, har inte fungerat för mig.

          Svara

      Mitt svar hamnade i modd. Men hur som helst så trodde jag att du syftade till annat än kondom då det var det du svarade på.

      Nåväl.

      Svara

      Jo jag har hormonspiral mot mensproblem. Får ingen mens av den alltså ej heller mensvärk eller pms. Ja det är en väldigt liten mängd hormon.

      Svara

    Spelar ingen roll om killen så påstår att han är steriliserad. Jag skulle skydda mig och se till att jag inte blev gravid ändå.

    Svara

    Jag vill inte att någon ska ”spruta fritt” i mig, men jag tar p-piller ändå för det är det enda som hjälper mot min extrema mensvärk. Utan p-piller har jag så ont att jag kräks, svimmar och kan inte röra mig. Med p-piller har jag ingen mensvärk alls. Det kanske inte är bra, men för mig är det värt det.

    Svara

    Långt ifrån alla kvinnor tycker att de ”utsätter sig” för någonting när de börjar med spiral eller p-piller.

    Finns kvinnor som mår dåligt av det och då bör man givetvis undersöka alternativa preventivmedel.
    Finns kvinnor som mår precis likadant som utan spiralen eller p-pillret.
    Sen finns det kvinnor som mår bättre med än utan.

    Blir lite missvisande att påstå att kvinnor måste utsätta sig för något när vi pratar preventivmedel. Om inte annat skrämmer det upp många unga tjejer från att ens våga överväga den metoden.

    All medicin har biverkningar. Det betyder inte att medicin hjälper många människor trots det.

    Svara

     Fast vadå påstår? Jag påstår ju inget utan utgår från att Bianca klagar om ”abortsmärtor” i flera veckor och i min bok är det visst att utsätta sig.

     Svara

    Men allt handlar väl inte om män?? Jag är kvinna och vill inte använda kondom, så meckigt och känner typ inget (tycker jag). Låt alla välja själva vad som funkar.

    Svara

   Det är inte skit, det är hormoner som liknar kroppens egna. Sen kanske inte du (och andra) mår bra av dem men många mår mkt bättre med hormonella preventivmedel. Skräm inte upp folk.

   Svara

   Som kan gå sönder och du blir gravid….

   Svara

  Vad är det för värld vi lever i när man söker svar på sådana här typ av frågor via insta/bloggVlogg…aurg ?!?

  Svara

   Ja vad hände med att boka in ett besök hos en barnmorska?

   Svara

    Svenska vården gick typ under. Går det ens få tid hos läkare?

    Svara

     Jag fick tid hos barnmorska samma vecka som jag ringde och bad om en tid. Var inte ens akut. Men hur det ser ut på just Biancas mottagning vet jag inte. Tror ändå att sjukvården är bättre än att fråga följare om råd.

     Svara

      Fick vänta 11 veckor på att få träffa gynekolog :-/

      Svara

       Jag fick en remiss av min gynekolog till en annan gynekolog för att hen inte kunde hjälpa mig. 9 månader senare damp det ner en kallelse till nya gynekologen. Upplever alltid att det är så här när jag söker mig till gynekologer. Aldrig någon tid, och på sommaren stänger mottagningarna ner en efter en, och det enda att söka sig till är gynakut som bara tar emot livshotande tillstånd.

       Svara

        Tråkigt. Men på vilket sätt kan ett gäng följare ge dig den hjälp du inte fick av vården?

        Svara

        Gynekologsituationen i sverige är katastrof, vi är många med liknande erfarenheter.

        Svara

        Det är brist på veterinärer också.

        Svara

        Nej en gynakut tar inte emot bara om det är livshotande Visst ska man åka dit när det är akut men har man kraftiga smärtor så kan inte vården neka dej hjälp.

        Svara

      Anekdotisk bevisföring. Att du fick tid samma vecka betyder inte att den svenska vården totalt havererat.

      Svara

       Nej den ”palliativa vården” till gamlingar med covid måste ju också räknas.

       Svara

       Det sa jag heller inte. Jag sa att jag inte vet hur det ser ut på Biancas mottagning. Jag vet ju bara hur det var när jag bad om tid.

       Är svensk vård trampar vatten, så har det varit länge. Jag skulle trots det inte be om medicinsk hjälp av Biancas följare.

       Svara

     Haha så sant

     Svara

     Det får så klart att få tid även om man får vänta. Bianca kan dessutom vända sig till privata alternativ och få det åtgärdat snabbare.

     Svara

      Vad som helst är ett bättre alternativ än att fråga sina fjortisar till följare om råd kring detta.

      Svara

      Inte ens privat är det lätt få tid hos gyn i Stockholm, särskilt inte nu under covid och semestrar då alla med problem söker sig dit.

      Svara

       Fast lätt och lätt, prioriteringen görs utifrån vad man har för besvär och tidsförloppet för besvären, nytillkommen kraftig smärta går före gått med lindriga besvär i ett halvår t.ex. Är väl rimligt att ta kontakt med mottagningen där spiralen sattes in och be om ett återbesök.

       Svara

      Du kan väl testa gyn privat i juli 2020 innan du uttalar dig? De flesta har fullt och kommer neka dig tid och rekommendera att du letar vidare.

      Svara

       Jag (en annan) testade förra veckan. Både privat och i Stockholm och fick tid nu den här veckan. Gick jättebra.

       Svara

        (Och nej jag påstår inte att svensk vård är perfekt på grund av det. Det var ett svar på ”testa….”)

        Svara

       Du har ringt runt till de flesta?

       Svara

       Fick tid på gyn på Sophiahemmet samma vecka jag ringde (förra veckan)

       Svara

    Apropå att boka tid hos barnmorska/gynekolog, finns det nån som kan rekommendera något ställe i sthlm? Som ni är nöjda med, jag har varit på olika ställen och känner inte jag blir tagen på allvar eller ens lyssnad på ordentligt, känner mig så liten när jag går ut därifrån sen. Många känns lata och bara skriver ut något man kan hämta på apoteket sen blir man utskickad för nästa är på tur att komma in. Drar mig för att söka vård då jag egentligen skulle behöva men vill komma till ett ställa där vårdpersonalen bryr sig och lyssnar

    Svara

     Känner precis som du, men bor i annat län. 🙁 En sommar hade jag bara blivit runtskickad när jag ringde olika mottagningar, så när jag tillslut fick tid hos en gynekolog var jag så slut. Så trött på att ha ont och aldrig bli tagen på allvar. Kände inte att han heller lyssnade, och började tillslut gråta av frustration. Då frågar han: ”varför gråter du?”

     Kanske för att jag har ont och du säger att du inte hittar något avvikande efter att ha kikat 2 sekunder på mig.

     Svara

      Ja det är hemskt att det ska vara såhär, vill tro man utbildar sig inom vård för att man faktiskt bryr sig och vill hjälpa? Speciellt dom som riktar in sig på något specifikt, för då tänker man att intresset finns för just det. Men nä, jag har varit med om riktigt otrevliga gynekologer som typ känns irriterade över att man är där, dom vill bara man ska gå typ så dom kan gå och fika i personalrummet .. iallafall så det känns ibland. Ingen värme eller förtroende för något som är väldigt intimt och personligt som gynekologi kan vara.

      Svara

       Som läkarstudent frågade jag en äldre gynekolog vad patienten hade för medbestämmande avseende alternativ i en viss situation (jag minns inte exakt vad) och hon verkade upprörd över blotta tanken.

       Det finns läkare som verkligen bryr sig om sina patienter och det finns de som verkligen inte borde ha med människor att göra men sedan finns det även många som vill patienterna väl men är så pressade själva att de inte orkar (eller aldrig lärt sig) att anpassa bemötandet till varje patient. Det är en laddad situation från början som lätt kan bli fel.

       Svara

        Jag förstår allt det där, att vården är pressad osv, men det finns faktiskt en gräns, som jag skrev innan har jag blivit så otroligt otrevligt bemött av vissa att jag känt tårar bränna i ögonen pga maktlöshet och att inte bli förstådd och illa bemött. Tänker inte ha något överseende med att dom är stressade eller pressade, man bemöter inte patienter på det viset, förstår dom inte vilken skada dom gör. Finns inga ursäkter för att dom ska vara så otrevliga.

        Svara

         Med den sista gruppen syftade jag inte på läkare som verkligen är otrevliga (de hamnar i gruppen inte borde ha med människor att göra) men du (eller någon annan) nämnde t.ex. värme och där tror jag att vad patienterna vill ha kan variera mycket.

         Beroende på hur det sägs och tas emot kan ”Varför gråter du?” innebära allt från ”Sluta lipa!” till ett försök att förstå t.ex. om undersökningen gjorde ont.

         Svara

          Ja det var jag som skrev det om värme. Absolut så spelar det stor roll hur ”varför gråter du?” Sas med vilken ton osv, den va det inte jag som skrev men det vet ju bara den personen som fick den frågan hur hon upplevde det. Men det är tydligt iallafall att många har dåliga erfarenheter från just gynekolog/barnmorskebesök och det är jätte tråkigt.

          Svara

      16:01 blev du dåligt bemött så anmäl. Det hjälper dej och andra. Vården ska vara empatisk och dom ska lyssna. Så mycket vi betalar i skatt så vi ska inte ta några otrevligheter.

      Svara

     Tyvärr inte, de flesta jag känner har dåliga erfarenheter. Om du inte har svåra problem kan du testa mamma mia, de ska åtminstone vara hyggliga men om du har mer krävande grejer att åtgärda är det jättesvårt.

     Svara

      Antar man får vara nöjd med ”åtminstone hyggliga” 😕

      Svara

     Jag fick gyntid hos Anette Sjösten hos Läkargruppen Victoria (ligger i Söderhallarna) nästa morgon när jag ringde en eftermiddag. Upplevde att jag fick respektfullt bemötande och det kändes verkligen som att hon lyssnade på vad jag sa.

     Svara

      Ska definitivt kolla det, tack!

      Svara

       Kan annars tips om gynekolog/barnmorskemott. I liljeholmen! Suverän personal å alla där är så himla gulliga

       Svara

        Just där har jag inget bra minne av .. dömer dock inte hela stället men en gynekolog där borde inte jobba med det.

        Hon skulle ta ett prov på mig, ingen förklaring eller något va hon gjorde, jag va mycket yngre än va jag är nu (är 27) och jag va nervös inför provtagningen, hon stoppar in instrumentet kallt och väldigt oförsiktigt så jag blir rädd för va inte beredd alls, gick fort, vet inte om jag mest blev rädd eller blandning av att det också gjorde lite ont, började gråta, då säger hon ”oj va känslig du va”

        Svara

         Hon kan ju dock ha slutat, kommer inte ihåg längre va hon heter, annars hade jag kunnat boka tid där men bett om att få nån annan än henne.

         Svara

          Det borde gå ändå. Be dem att kolla i journalen och se vem du har varit hos tidigare.

          Svara

         Varför började du gråta? Haha. Orkar inte. Du gråter av ett litet test? Herregud du är som hon på mitt jobb som gråter när en kund inte ler åt henne.

         Svara

       Jag går hos gyn på Södermalms Läkarhus. Tycker det fungerar väldigt bra

       Svara

        Jag tycker de är hemska där! Värsta stället jag varit på.

        Svara

     GynStockholm, St Göran. Alltid fått tid snabbt och bra bemötande!

     Svara

      Har tyvärr inte samma erfarenheter därifrån. Träffade en hemskt otrevlig gynekolog som är specialist på just menstruation. Fick besked om att jag har pcos och att jag inte skulle googla, då kunde man läsa så hemska saker. Inget stöd, ingenting. Trots att det finns hjälpmedel samt livsstilsförändringar som kan ta bort flera symptom. Och vad gjorde jag så fort jag kommit hem? Jag satte mig och googlade. Slutade med att jag fick en ätstörning och vågade inte röra kolhydrater, gå ut och äta mm på flera månader pga råd jag läst mig till på nätet.

      Svara

       Jag tror jag vet vem du menar. Han ska vara specialist på det mesta? Tveksamt bemötande kommer inte gå tillbaka.

       Svara

        Det här var en kvinna. Väldigt osympatisk 🙁

        Svara

     Mama Mia eller Sophiahemmet

     Svara

     Tror det är bättre att få en rekommendation om en specifik person för ett ställe kan ha både dåliga och kanonbra personal, synd om du hamnar hos just den dåliga personen på en annars bra mottagning.

     Svara

      Ja lättare om man kan rekommendera en person man är nöjd med

      Svara

     Kan tipsa om Octaviakliniken, har alltid blivit väl bemött ☺️.

     Svara

      Jag måste haft otur då för jag fick en riktig sur kärring när jag var där haha. Finns de nån specifik person du kan rekommendera?

      Svara

     Rekommenderar Daniel Altman på Urogyn!

     Svara

  Konstigt, nu har jag inte sett videon men kan det kanske vara så att hon överdriver det lite för att få mer tyngd liksom alltså jag menar att det ska ge mer klick/views om det låter dramatiskt. Hur vet hon att det känns som abortvärkar? Han hon alltså gjort abort tidigare? Ja hon får ju söka hjälp då om det är så smärtsamt.

  Svara

   ja hon har gjort två aborter så hon vet.

   Svara

   Bianca har ģjort 5 aborter , så hon vet vad hon pratar om

   Svara

    kan det vara därför det gör så ont på henne nu? 🤔

    Svara

     Nej

     Svara

    Fyfan! Fem?!!!

    Svara

     Femtiofem för helvete!!!

     Svara

    Är det sant att man kan göra abort genom röven numera? Jag läste det i den ansedda medicinska tidskriften The Lancet.

    Svara

     Ja, det stämmer. Det går även att gör genom naveln. Så himla praktiskt.

     Svara

    Fem aborter?! Usch vad tragiskt. 🙁

    Svara

     Nej, det är 2 stycken. Båda var precis i början på hennes relation med Philippe. Det sa hon nyligen i en frågestund på Youtube.

     Svara

   Bianca har gjort 15731 aborter så hon vet. Nej, ljuger såklart om antalet men ville också vara med och höfta till med en siffra liksom alla andra härovan.

   Svara

    Har hon gjort tio tusen tyska aborter!!??

    Svara

     Gjorda av 10 tusen tyska bögar!!! 😱

     Svara

   Om du hade upplevt den smärtan som många av oss upplevt av spiral – så skulle du ALDRIG dumförklara på det viset. Fy fan

   Svara

    men en abort är väl aldrig helt riskfri? och ska väl aldrig användas som ett preventivmedel?

    Svara

     Nej, en abort kan inte användas som ett preventivmedel, iom att hela poängen med preventivmedel är att förhindra en graviditet. En abort blir bara aktuell när en graviditet redan är konstaterad. Och ja, en abort är aldrig helt riskfri. Men alternativet är ju en graviditet och förlossning, som innebär tok många fler och större risker. Därtill är inte heller preventivmedel aldrig helt riskfria, de medför också många komplikationer och risker.

     Svara

  Jag fick sjukt ont när jag hade kopparspiral, men väntade ett tag för att se om det gick över, vilket de rekommenderade att man ska göra. Men vart tvungen att ta ut den, pallade inte med den smärtan. Hoppades att den skulle funka, tål inga hormoner så det var typ sista alternativet (jaja, kondomer. Har latexallergi och de andra är snordyra och allmänt shitty).

  Svara

   Skyn är jättebra! Dyra men tunna och nice

   Svara

  Så märkligt att de som kommenterar hos en av Graf får svar av fru finhooden. Sedan festgänget i Gbt som är så spexiga på kort och där alla påstås ha antikroppar. För mig är det osannolikt att en bloggare haft det om det inte funnits en printscreen av testet på bloggen. Självklart skämt men Corona/läkarbesök/infart i ar m osv brukar ju avhandlas i inlägg efter inlägg.

  Svara

  Kan ju vara att spiralen sitter fel. Min verkade sitta rätt, alltså jag kände (och läkarna såg) trådarna, men på ultraljud såg man att den satt sig i ena livmoderväggen och fick opereras ut. Den var verkningslös som den satt, jag hade ont och blödde varje dag. Har endo så tänkte att det var ”normalt” för egen del, men skönt att få ut skiten efter 3.5 år. Aldrig mer spiral.

  Svara

  Ta ut den?

  Svara

  Kan vi prata om att det spekuleras om att Britney Spears skulle vara fångad? Och att hon försöker förmedla meddelanden genom kodspråk i sina dansvideos på instagram? Hashtagen #FREEBRITNEY härjar överallt. Allt verkar så jäkla skumt och Britney själv verkar helt… konstig?? Fattar ingenting..

  Svara

   Haha vad är det för kodspråk i danserna om jag får fråga?

   Svara

    Kan ju vara någon dåre som fått för sig att hon försöker förmedla meddelanden i danserna och spridit det ryktet. Fången i sitt eget hem då eller för det är ju där hon dansar?

    Svara

   Hon har ju ingen vårdnad om sina barn. Kanske bra att hålla henne fången ett tag. För barnens skull

   Svara

   Jag älskar den hashtaggen. Så fint hur människor är så måna om henne. Hon mår nog sämre än vad vi tror med tanke på allt som sker i hennes liv men hon gör så gott hon kan.

   Svara

   Ja, jag undrar verkligen hur det står till!! Verkar ju helt sinnes om det är sant

   Svara

   Ja alltså så sjukt! Eller det där med hennes ögonlock.

   Svara

    Oki hörni det var inget med ögonlocken. Var något skit jag läst här men som inte stämde. Zzzz. Kan det vara ett pr trick?

    Svara

     Haha jag hitta precis ögonfransbilden och zoomade in + gjorde den svartvit + drog i olika ljusspakar och vips kom texten ”fax” upp på vänstra ögat (tydligt) på högra ögat ”911” men betydligt otydligare. Jag vill ju tänka att jag bara ser i syne, att jag ser vad jag vill se. Men det står verkligen ”fax” i ögonfransarna haha. ”911” är dock verkligen ganska otydligt men det finns där om än otydligt. Vet inte vad jag ska tro men hoppas allt går väl för Britney och att hon får bli sin egen förmyndare i nästa court hearing ang förmynderskap.

     Svara

      Varför skulle man be någon faxa 911? Det är ju inte 1995 fortfarande…

      Svara

      Fast varför fax? Och precis var står dessa budskap och hur har de hamnat där? Bildredigering? Smink? Tatuering?

      Svara

      Ok ska kolla igen!! Men Är det bilden där hon typ kollar uppåt?

      Svara

      Var finns den bilden? Låter jättekonstigt, fax? 911? Nja.. Men är det sant att hon har en förmyndare nu eller?

      Svara

       Pappan var väl förmyndare sedan ca 10 år tillbaka men byttes ut förra året?

       Svara

   Ja hela den situationen är SÅ märklig?! Att hennes pappa påstår att hon är dement och obenägen att ta hand om sig själv öht. Att hon inte får lämna huset, köra bil, köpa mat, bestämma över sina egna pengar osvosv. Och nu laddas det upp massa bilder på hennes insta som ser typ likadana ut och obv är gamla bilder. Hon har inte uppdaterat live på svinlänge, så folk är säkra på att hon inte är OK och att hon behöver räddas asap typ. Så jävla knäppt allt.

   Svara

    Såklart hon inte är okej såsom hon blir behandlad. Tycker så synd om henne.

    Svara

     Nej om det är sant så klart hon inte mår bra av det, om hon behandlas så, hemskt. Tycker också synd om henne om det är så. Hon verkar ju lycklig på instagram av det man sett men man ser också att det inte verkar stå helt rätt till med henne, hon känns lite annorlunda på något sätt och ser också lite annorlunda ut mot innan. Stort kändisskap, framgångar och mycket pengar brukar leda till dåligt mående och udda beteende i många fall, brukar ju bli så tyvärr.

     Svara

    Gick in på hennes Instagram 🙈. Är ju som en tonåring skrivit. Nä tror inte att hon är frisk och det finns nog anledning till att hon inte har vårdnaden om sina pojkar.

    Svara

     För att hon inte mår bra snarare på grund av sin familj som styr henne med järnhand.

     Svara

      Hur förlorade hon vårdnaden om både sig själv och barnen?

      Svara

       Jag läste om hennes situation för ett tag sen men kommer inte ihåg helt hur allt gick till. För intresserade är det bara att googla för att läsa mer, det är inget rykte utan hennes riktiga livssituation och det är hemskt.

       Svara

       Hon har en förvaltare, hennes pappa, som gjorde så hon fick det pga hennes psykiska ohälsa.

       Svara

     Lite som Booken då med andra ord? Britney och Booken har mer gemensamt än man kan tro!

     Svara

     Fast har hon inte delad vårdnad om pojkarna?

     Svara

      Hon har 30 % vårdnad av barnen efter att hennes far misshandlade dem

      Svara

     Fast hela grejen handlar ju om att hennes pappa plus team styr instagram och hur hon skriver. Därav hemliga meddelanden.
     De senaste åren har hon jobbat rätt bra trots ”sjukdom” så den verkar bara vara läglig när det passar hennes pappa.

     Från det jag har läst tror jag definitivt att hon utnyttjas.

     Svara

    Fast jo hon har ju uppdaterat sin instastory och hon har lagt upp samma och gamla bilder även tidigare. Har hon inte sin pojkvän kvar? Är det där verkligen sant då eller bara något rykte som sprids och någon hittat på?

    Svara

    Men är det sant då eller bara rykten som sprids, som någon hittat på? Tragiskt om det är så. Fast hon brukar lägga upp samma bilder och gamla bilder så just det behöver inte betyda något men visst verkar hon ju lite märklig nuförtiden. Men är hon inte nykär, har hon inte sin kille kvar?

    Svara

    det ser ut att stå ”call 911” i fransarna! hon ser verkligen inte ut att må bra.

    Svara

   Hon är bipolär och verkar svårmedicinerad, bara det kan ge upphov till att hon beter sig annorlunda

   Svara

   #freebritney kommer från fans som vill att hon inte ska vara under pappans förmyndarskap och istället helt fri att göra som hon vill. Tror det ska tas nått beslut angående det i år eller nästa år. Läste nån artikel om det för inte så länge sedan, ska försöka leta på den.

   Svara

  Hej Bloggbevakning!

  Vad tycker du om influencers som gör reklam för spelbolag? Själv tycker jag det känns oetiskt med tanke på hur lätt det är att hamna i spelberoende. Ser att du själv har reklam för ett spelbolag här, tråkigt att se.

  Svara

   Zzzzz. NEXT.

   Svara

   Har du även frågat Alex och Sigge denna fråga? 🙂

   Svara

    Nej jag följer inte dom 🙂

    Svara

    Älskar hur du direkt tar upp alex och sigge, haters gonna hate 😂😂

    Svara

   Tycker hela grejen kunde förbjudas. Både reklamen och spelandet.

   Svara

   Eget ansvar!!!

   Svara

    Fast det är väl som att legalisera heroin?

    Svara

     Ja, eller att sälja alkohol.

     Svara

  Filler-Bianca tar bort spiralen!
  Stackars Philippe Cohen…
  Oldest trick in rhe book!
  Detsamma som Ebba von Sydow använde – när prins Carl Philip valde vackra Sofia…
  Run for your life Cohen!

  Svara

   Han är ju fri att inte ha sex utan kondom. Eller vad menar du?

   Svara

    Välj vilket språk – du fattar – jag översätter….

    Svara

     Är du personligen en kvinna som medvetet lurat på nån ett barn den inte ville ha eller bara höggradigt paranoid, kanske lite schizofren tom…?

     Svara

      Låter som du speglar din egen personlighet…

      Svara

   Är du full?

   Svara

    På sig själ känner man aldrig andra….Ska jag översätta?

    Svara

   Visst är det du som brukade härja i Svensk Damtidnings kommentarsfält förr om åren? Typ uttalade dig ofta om kläder/mode, gärna nedvärderande gentemot vissa kungligheter? Och som trakasserat Ebba von Sydow? Känner igen ditt sätt att skriva, med ! och …

   Svara

    Du blandar ihop dig själv med Lisa Larsson!

    Svara

   Är du Estetica??! Någon annan som kommer ihåg stolen från bloggkommentatorerna?

   Svara

  Har detta pågått i minst två veckor (utifrån screenshots av kommentarer) och hon har valt att inte göra något åt det?

  Svara

   Ja, de informerar en ju om att man ska vänta och se om det går över när de sätter i den.

   Svara

    Orkar inte titta på hela videon men utifrån kommentarerna från hennes följare och det Camilla skriver verkar det inte vara på nivån där man ska avvakta (inte förväntat obehag utan något-är-fel smärta)? Eller så överdriver hon?

    Svara

  Blir så arg att kvinnor behöver utsätta sig för detta för att inte bli gravida när män inte behöver göra ett skit.

  Svara

   Hon kan ju låta bli och låta honom ha kondom istället.

   Svara

   Blir du på riktigt arg för att kvinnor kan bli gravida? Du måste ha ett otroligt jobbigt liv. 🤣

   Svara

    Hur ligger det till med läsförståelsen?

    Svara

     Hennes ilska kommer ju av att kvinnor kan bli gravida, så med andra ord något bättre än för dig. 😘

     Svara

      Nej, personens (hur vet du att det är en hon?) ilska kommer av att det nästan alltid är tjejens ansvar att se till att hon inte blir gravid trots att det är lika mycket killens ansvar.

      Svara

       Suck.

       Svara

   Alla preventivmedel passar inte alla kvinnor. Därför bör Bianca söka hjälp hos vården och inte hos sina följare.

   Du som kvinna måste inte alls utsätta dig för att använda spiral om du inte vill. Du kan kräva att kondom används för att du ska ha sex.

   Däremot tycker inte alla kvinnor att det är jobbigt att skydda sig och det är en tråkig attityd vi har om att vi kvinnor mår dåligt av preventivmedel och att vi använder det för att männen ska få knulla fritt. En del mår dåligt av det. En del mår bra eller till och med bättre. Det är lika individuellt som med all medicin och bör därför anpassas efter individen.

   Svara

   Nä män behöver inte göra ett skit, det är ju inte dom som blir gravida. Tyvärr är det vi kvinnor som blir det och vill vi inte bli det så får vi skydda oss. Vi kan ställa som krav att killen har kondom tex.

   Och för övrigt tycker jag att fler män som inte vill att kvinnan ska bli gravid kan bli bättre på att ställa samma krav. Det är ju trots allt det enda de kan göra om de verkligen inte vill att det ska leda till en graviditet och ett barn alltså.

   Svara

   Vänta.. du blir alltså arg för att en individ måste skydda sig från att drabbas av en konsekvens av att inte skydda sig?

   Är du sur över att kvinnor bör gå på mammografi och cellprov och männen inte behöver göra ett skit av det också?

   Svara

   Nej, det behöver de faktiskt inte. Det bästa sättet att undvika graviditet är avhållsamhet.

   Svara

  Hade ett ”bra” liv, alltid glad, alltid sprallig och energisk. Satte in en kopparspiral, smärta ifrån helvetet i veckor, ville dö och blev inlagd på psykakuten för självmordsrisk. Tog ut spiralen och fick tillbaka livet, kul bieffekt : ))

  Svara

   Hade tvärtom från dig (men med hormonspiral)! 😄 Nu (med spiral) har jag ett liv! 😄

   Svara

  Bara bra.

  Svara

  Är det bara för mig som det är mer random moddande senaste dagarna än vad det brukar? Tycker att var och varannan kommentar hamnar i modd just nu🤔

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   En barnmorska kan propsa bäst hon vill. Man får helt enkelt säga nej eller be om att få byta barnmorska om man inte vill sätta in spiralen. Och nej, det är inte lätt att säga nej alltid.

   Svara

  Preventivmedel är inte enbart för att inte bli gravid. Hon har pratat mkt om mensvärk och vi tex med endometrios (övriga gynsjukdomar har jag inte koll på) får testa olika prev.medel för att se om vi blir blödningsfria = förhoppningsvis ingen smärta. Förmodligen det Bianca är ute efter också, att slippa mensvärk.

  Så ni som bannar för kondomer och ”inte skaffa barn” – det behöver nödvändigtvis INTE handla om risk för graviditet utan för att slippa lida vid mens.

  Svara

   Jag har endometrios men är ändå inte blödningsfri. Suck.

   Svara

    Inte jag heller, men menar att de försöker med hormoner.

    Jag valde att gå totalt hormonfri istället, mår tusen ggr bättre utan

    Svara

     Vad tar du för att bli det? Jag äter primolut-nor tio dagar innan bara. Jag vet att jag kan äta de konstant men vill inte gå upp så mycket i vikt som jag gör av dem. Men sedan när mensen är slut/mellan ägglossningen får jag så ont i magen. Så trött på allt.

     Svara

      Primolut Nor är det värsta jag tagit någonsin 😅 Jag gråter för allt, får sjuuuka finnar och samlar på mig sjuka mängder vatten.

      Jag (anonym 17:18 samt TS) är inte blödningsfri. Jag har mens och ägglossning men jag mår på alla andra sätt och vis 1000 ggr bättre utan hormoner. Jag vägrar därför hormoner, jag har testat ALLT och alla olika märken. Samt opererats i både Sverige och London.

      Om du får ont, tycker du det är värt att ta ändå? Med all välmening

      Svara

      Den primolut nor, blöder jag supermycket av när jag väl slutar med tabletten. Så den kan jag inte ta. 🙁

      Svara

   Jag blödde som ett slaktat djur en hel vecka per månad. Fick ställa klockan på natten för att gå upp minst två gånger och byta mensskydd annars var det blodbad i sängen när jag vaknade. Ingen talade någonsin om för mig att jag kunde prova något preventivmedel eftersom jag inte hade pojkvän och regelbundet sex. Allt jag fick höra var hur farligt det var med hormoner och hur dåligt man mår av det. Hormoner skulle undvikas och kondom propagerades. Först när jag var 28 valde jag att prova p-piller och på en gång blev mitt liv mycket bättre. Nu märker jag knappt av att jag har mens och har inte haft tillstymmelse till mensvärk sedan jag tog första pillret.

   Svara

    Skönt! Jag (TS) blöder exakt som du skriver, men min kropp på hormoner blir ett monster på alls sätt och vis. Så jag ”står ut” (dvs ligger o spyr/svimmar osv).

    Önskar att man fick lära sig mer om hormoner att det inte bara handlade om att skydda sig mot graviditet.

    Svara

  Att så många kan bry sig i en annan människas spiral. Är inte hennes följare 12 år gamla också? Hur ska de kunna ge adekvat hjälp och råd har hon tänkt?

  Svara

   Det är ju klick och views hon vill ha, det är ju främst det hon är ute efter – att tjäna pengar, hon tjänar mer pengar på att många klickar in och tittar. Bra publicitet att skriva så det låter dramatiskt, nu kanske hon iofs hade svåra smärtor men ändå.. ah ni fattar.

   Svara

  Varför är lindamariie inlägget stängt för kommentarer?

  Svara

   På grund av sådana som Fredrik. Släpp det och gå vidare nu. Eller maila Camilla.

   Svara

    Vadå ”Släpp det och gå vidare nu.” för att man ställer en fråga om varför det inte går att kommentera ett inlägg som Camilla avslutar med frågor till läsaren och som inte är uppdaterat med information om att inlägget har låsts (det brukar stå annars).

    Svara

     Gå tillbaka till valfritt inlägg efter det så finns det diskussioner kring det när tusen andra också frågar.

     Ni måste ju alla vara nya här om ni inte kan anta på ett ungefär vilka kommentarer som skrevs där under.

     Svara

  Anna Dellaq Kattlunds instastory där hon efterfrågar muffinsrecept 🤭

  Svara

   ahaha är hon lite onsdagsfull redan kanske?

   Svara

  Hon ska gå till läkaren eller barnmorska och få hjälp/ ta ut den, bums. finns ingen anledning att gå omkring och och ha ont. Tycker hon gör sig till offer för något utan att vara det. Det är mycket om hennes hormoner etc. I brist på annat?

  Svara

  Attention seeking! Va fan! Vem skriver så på sociala medier? Gå tillbaka till BM , gyn eller vem som nu satte in den. Yeeez! Pucko!

  Svara

   21:19 Håller med dig fullständigt. Vissa saker skriver man bara inte om. Vissa människor har ingen spärr, precis så ”Attention seeking, bra sagt!

   Svara

    Nu är ju inte kvinnor, fertilitet, livmödrar, mens, etc fullt lika tabubelagt som det var på 1800 talet som jag antar du kommer ifrån?

    Svara

   Alltså vaddå varför ska man shamea att prata om mens och mensvärk och såna problem?
   Kan man väl visst va öppen om, det är viktigt att inte dölja sånt tycker jag.

   Svara

    Men vem vill höra om din mens liksom? Inte jag. Jag lovar.

    Svara

     Låt bli att lyssna? Många med olika gynproblem tycker nog det är superintressant. Vem vill lyssna till dig prata om din kille, hund, mamma..alltid tilltalar det ngn men troligtvis inte alla.

     Svara

  Sån lyx för er som klarar ppiller/spiral! Så avundsjuk. Blir extremt deprimerad när jag tar ppiller etc. Det är som dag o natt. Men har svår mensvärk o pms så hade ”behövt”. O sex är så mkt skönare utan kondom. Men när jag var gravid kändes det som att jag hade konstant grav pms/depression. Normalt blir ju dom som har pms hjälta av att vara gravida. Någon som känt/känner samma och vet något som hjälper för dessa problem?

  Svara

  Förmig funkade bara spiral i 2 år av 5 har aldrig känt mig så befriad från spiral förr. Men ja lever som singel så om ja träffar nån blir de kondom i början aldrig mer spiral

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.