Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

761 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Elin och Paolo följer varandra på instagram igen

  Svara

   Och? Hon vill väl vara ett stöd för honom. Hon har ju redan sagt att hon inte förlåter vad han gjort men att hon älskar honom.

   Svara

   Det är deras ensak.

   Hur det än går för dem hoppas jag att allt löser sig.

   Svara

    Inkluderar du den utnyttjade kvinnan i ”dem”?

    Svara

     Jag gör 😊

     Svara

   Usch 🤮

   Svara

    Kasta första stenen du utan synd.

    Svara

     Men ärligt, om din man hade köpt sex av en rumänska som är i Sverige pga människohandel med en hallick,osv? Hade du friat honom då? Ursäkta med att ”du älskar honom”? Medan alla dina väninnor hade skrikit ”du är ihop med en player som är typ trettio år äldre än du, gå.i terapi”? Friskt.

     Svara

      De flesta vill ha en alfahanne då kan snesteg ske. Tror det blir bra till slut. Vi får hålla tummarna för att han inte råkar göra ett felsteg igen.

      Svara

       Råka göra felsteg 🤦🏻‍♀️

       Svara

        Ja, hoppsan! Men det var ju första gången och en gång är ingen gång, eller hur var det? Inte kunde han veta att det var fel att göra så.

        Svara

       Haha så för en alfahane ingår att köpa sex? Du är en sån där som faller för idioter och sen säger att alla män är likadana och ger oss andra kvinnor en ”korkad”-stämpel

       Svara

       ”De flesta” och du fick två som håller med 🤣

       Svara

       Ja, det är ju så förargligt när man råkar snubbla på tröskeln och köra kuken i någon.

       Svara

      Nu var hon väl från Polen och hävdade själv bestämt att hon inte var utnyttjad utan valt yrket pga div fördelar hon tyckte sig ser (pengar, frihet etc vs arbetsinsats osv) . Eller har jag missförstått… Jag dömer ingen här, tar inget parti alls. Undrar bara hur vi kan ha så olika info om vem hon var & vad hon själv anser om läget…?

      Svara

      Du verkar sitta inne med info.
      Du kan peka ut att det finns en hallick plus kvinnans nationalitet.
      Jag har fått annan info som inte överensstämmer med din.
      Jag försvarar inte Paolos skit, men jag skulle se till att ha jävligt torrt på fötterna innan jag basunerar ut nån ”sanning” här på ett öppet forum.

      Svara

       Sanningen är att han köpte sig ett övergrepp och att det är jävligt lågt. Han förtjänar inte en andra chans av någon enligt mig, men vad andra tycker kan man inte göra något åt.

       Svara

        Precis som många tanter gör i Gambia.

        Svara

         Köpa sex är aldrig OK. Men kvinnors sexköp utgör en bråkdel av all sexhandel och är inte det stora problemet.

         Svara

       Har bara läst det i pressen/online. Inga hemliga källor här 😊 Det var det jag undrade, om du hade ”hemliga källor”. Läste också biten om att det fanns en hallick.

       Svara

      Liz Hurley höll ju kvar Hugh Grant efter att han köpt en avsugning av en crackhora. Inte särskilt många kvinnor som cancellade Hugh efter den fadäsen f.ö

      Dubbla måttstockar…

      Svara

       Kvinnor utan något som helst självvärde

       Svara

   Wow. Självrespekten.

   Svara

    Alla har inte en käpp uppe i röven som du har.

    Svara

     Så hen har en käpp uppe i röven för att hon respekterar sig själv? Alltid har ni svaga kvinnor hatat starka kvinnor för att de har någon som helst standard. Pinsamt.

     Svara

   Jag vet inte vad jag hade tyckt var värst eller mest pinsamt; otroheten, otrohet med en stackars prostituerad som gjorde det mot sin vilja, det faktum att han åkte dit eller det ofantligt dåliga hanterandet av det. Att han mest tycker synd om sig själv. Men jag hade aldrig blivit kär i en snubbe som Paolo från början så jag vet inte… Och det är absolut inget hon ska dömas för! Män som Paolo har väl ett sätt att hålla sig fast i ens liv oavsett man vill eller inte.

   Svara

    Det vet du inte? Att va otrogen, begå ett brott(en våldtäkt). Tror inte samtyckeslagen skulle kunna tillämpas här.

    Svara

     Men nu utgår vi alla från Paolos ord. Att du prompt hävdar att vi inte alls vet om kvinnan var köpt får stå för dig, det räcker med det Paolo sa för att saken ska bli tio gånger värre.

     Svara

    Samt hade jag känt att varför räcker inte sex med mig? Liksom varför köpa sex när man är sambo?

    Hemskt att säga men min förståelse hade varit större om han hade gått utan sex i flera år……..

    Svara

   Kanske är de vänner men det går väl aldrig att lita på honom igen.. han var ju otrogen.. ingen tror att det var första gången heller så tror inte Elin tror det heller..

   Svara

   Jag har sagt det tidigare att min känsla är att de kommer bli ett par igen. Att det kommer gå en viss tid innan det offentliggörs och då kommer det låta att han har insett sina synder, gått/går i terapi och jobbar med sig själv etc och att alla förtjänar en ansra chans osv osv. Tyvärr så tror jag inte att snubbar som Paolo går att ”bota”. Eller kanske, men tror att den skeva kvinnosynen han besitter är djupt rotad i honom.

   Jag kan ju också har helt fel, men det är verkligen den vibben jag får.

   Svara

    Sorgligt att en tjej som uppenbart har enorm mental och fysisk styrka inte väljer att lämna skiten. Men det är väl självkänslan som är åt helvete. Och snälla ursäkta det inte med kärlek. Man ska inte förstöra sitt liv för att man råkar vara kär, eller tillåta någon annan att förnedra en framför hela landet. Han har varit otrogen mot henne en massa gånger, att han köpt sex har inte varit någon hemlighet utan han är en regelbunden kund.

    Svara

  Sorglig vecka när BLM gick från frihetskämpar till mördare.

  Svara

    Med den retoriken så gick alla poliser från från beskyddare till mördare för länge sen.
    Jag hoppas att du aldrig har tagit orden ”inte alla män” i din mun.

    Svara

   En hel rörelse går från frihetskämpar till mördare pga EN incident? Tråkigt att alla som heter Niklas är våldtäktsmän, de brukade vara så snälla tidigare.

   Svara

    Precis som att alla poliser sysslar med övervåld alltså.

    Svara

     Jag har aldrig påstått det, även om jag tror att det är ganska vanligt i vissa delar av usa. Här var det väl på 80 och 90talet vi hade mest problem med det? Poliserna i baseballigan tex.

     Svara

     Många gör såklart inte det. Men att 35ggr så många dör i USA till följd av polisskjutning jmf med i Sverige (och Sverige är inte bäst i klassen, linte ens i närheten, tom om man bara jmf med länder i Europa) säger väl ändå något om att det är kris och panik. Djup och kraftig systemförändring krävs, och där ingår i allra högsta grad polisväsendet.

     Svara

    Snygg vitmålning när du kallar ett mord för en incident.

    Svara

     Ett mord är en incident. Incident = händelse.

     Svara

      Hahaha

      Svara

      Ett mord är en aktiv handling, d.v.s inte en incident (olyckshändelse).

      Svara

     Håll käft Karin

     Svara

      Sök hjälp för dina aggressionsproblem, Sture.

      Svara

      Jag heter Amina. Puss!

      Svara

      Karen. Ska du vara en fjant får du i alla fall ha typ rätt.

      Svara

     K

     Svara

    Helt sjuk att anonym 20:05 får så många like. Ni är hjärntvättade hela högen.

    Svara

     Det är så knäppt, tror inte en endaste av dom 140 personer som likeat har en aning om vad blm sysslar med och hur det skadar svarta. Tror dom faktiskt inte har koll på nånting alls, och bara upprepar saker dom läst av någon på Instagram. Jisses

     Svara

    En incident? Är du dum på riktigt? 9, NIO barn (svarta) har dött av dessa protester. Dessa protester gör mer skada än nytta tyvärr…

    Svara

     Beror nog på hur man definierar nytta. Och för vem…

     Svara

    Hagamannen🤢

    Svara

   Denna vecka? Det har dom väl varit länge o bragt väldigt många vuxna o barn speciellt svarta, om livet.

   Svara

   Jag har inte mördat någon och skulle definitivt se mug som en del av BLM. Just sayin…

   Svara

   Oroa dig inte, det gjorde den inte. Rörelsen är fortfarande en frihetsrörelse. Att människor blir mördade när stora motsättningar mellan grupper finns är desvärre legio. Det är dock lika sorgligt var gång (och ytterligare ett argument till varför kreti och pleti Inte ska gå runt med skjutvapen). Hemskt för denna kvinna, och lika hemskt för alla andra som dör i frihetsrörelser 😢 Förhoppningsvis når vi jämlikhet mycket snart så fler slipper sätta livet till.

   Svara

   Ägnar en tyst minut till minne av din logik, rationalitet och slutledningsförmåga.

   Svara

  Jag har varit i en toxic relation i flera år och under min uppväxt fått kritik och blivit hånad av mina nära. Så jag lider av depression vilket fått mig att isloera mig och utvecklat social fobi .. jag känner att jag inte duger , har inget självförtroende heller. Jag vill utbilda mig men som sagt.. lider av socialfobi .. vad kan jag göra? Jag har hittat en bra och kort utbildning på 9 månader och utbildningen är i klassrum och inte på distans 🙁

  Svara

   Sök hjälp för det. Psykolog eller kbt.

   Svara

   Rekommenderar också terapi, och att våga prova! Alla är nervösa i början av en utbildning om man inte känner någon, och det brukar gå jättebra. ❤

   Svara

   Sök hjälp! Nu finns ju Mindler som jag gillar, du kan t.o.m. välja vem du vill prata med

   Svara

   Som andra har föreslagit så finns det KBT där du får testa någon eller några uppgifter varje vecka för att exponera dig själv för de situationerna som skapar ångest för dig och där du då ska stanna kvar och bevisa för dig själv att det går att hantera. Du får ta det i din takt.

   Hur funkade det i skolan tidigare? När börjar utbildningen? En sak du skulle kunna testa innan om du har möjlighet är någon liten kurs på några timmar eller några dagar.

   Du kan även ta kontakt med Studenthälsan eller motsvarande på din skola för att få stöd under utbildningen.

   Svara

   Kan du kanske tala med lärarna innan. Så dom vet läget och kan stötta dej lite mera.

   Svara

   Kbt!! Det funkar! Vet inte vad jag jag hade gjort utan det, har verkligen utvecklat mig till en modig människa. Ser inga hinder även om jag fortfarande tycker nya grejer är läskigt. Ta tag i det, kommer gå bra ❤️ Och jobba med självkänsla med psykologen så du inte ramlar in i en toxisk relation igen (känner igen det med…)

   Svara

   Jag har tyvärr inga tips, men vill bara säga att du inte är ensam (även om det inte gör din situation bättre). Har lovat mig själv att söka hjälp för detta en vacker dag. Det kanske du också borde göra? ❤️

   Svara

    Sök hjälp <3

    Svara

   Finns en del utbildningar ochbl7knande på folkhögskolor som är till personet med psykiskt ohälsa m.m
   Gick en sådan och det var så skönt att få träffa andra i samma sits. Vi hade en fin gemenskap och det var väldigt blandande åldrar.
   Även jag vill tala varmt om KBT.

   Svara

   Jag rekommenderar dig på riktigt att bara göra det. det enda min sociala fobi mår bra av är att ha bekväma kläder, uppsatt hår då jag inte börjar svettas i nacken, och så kör jag bara. Åren av att isolera mig gjorde bara ont så börja småttt, gå till Ica själv, fråga personalen vart något finns även om du inte behöver det, öva liksom på att vara ute. Det kommer underlätta, men man måste bara göra det.

   Svara

    Med ”kör jag bara” menar jag att jag går bara till stället. Fortfarande undviker jag platser där det finns mycket folk osv, men det enda jag menar är att försök ta dig ut och börja smått.

    Svara

   Jag har social fobi. Betablockerare har hjälpt mig klara en fil kand + få ett bra jobb. Det i kombination med terapi. Lycka till, du klarar det!

   Svara

  Tycker så jäkla synd om Britney spears. Ni som inte vet vad som hänt kolla amir akroutis senaste video.. aldrig gråtit för en kändis 🙁 gör så ont i hjärtat.. sedan hon var ett litet barn har hon varit som en marionett för hennes pappa. Ni som tror att pengar och kändisskap är allt. De flesta kändisar och rika lever ett trasigt liv. Jag tycker så synd om henne o hoppas verkligen verkligen hon får hjälp!. Hon har försökt ropa på hjälp men folk gör bara narr av henne. Kollar man bara på hennes klipp och lyssnar på hennes intervju så ser man hur trasig hon är. Folk tror att det är okej att göra narr av någon.. ” hon är ju känd , inte synd om henne ” men så är det inte. Hon har aldrig haft ett normalt liv. Hennes psykopat pappa har styrt hennes liv sen dag ett..

  Hemskt 🙁

  Svara

   Kollade på klipp idag när paparazzis jagade henne från hennes bil in ingen affär. De var fan fruktansvärda mot henne. Det var Någon månad innan hennes sammanbrott. Hon t.o.m. sa jag vill gråta och de hejade på henne och betedde sig så jävla svinigt.

   Svara

   Läste också det idag. Fruktansvärt.

   Svara

   Hej Amir, sluta ragga kollare till din sida, jävla patrask.

   Svara

  Vad är meningen med livet enligt er? Och hur kom ni fram till det?

  Svara

   Chips. Det är gott.

   Svara

    Det är mitt standardsvar. Kan bara inte bestämma mig för om det är grillchips eller vickningchips. Tror fan mest på grill. 😀

    Svara

     Sweet chili.

     Svara

      Omg, menar du Estrella? Lila påsen? Den är fan min mening med livet

      Svara

   Kanske klyschigt men när jag fick barn 1 år sen insåg jag att det fan i mig var meningen med livet! Annars är det livets djupaste fråga med diskussion utan slut

   Svara

    Detdär är så typiskt ett mamma svar

    Svara

     Tror det är sunt att tycka så efter att man fått barn

     Svara

      Jag fick barn för snart två år sen och känner inte att det är meningen med livet. En del av det ja. Men inte allt.

      Shotstorm om 3.. 2.. 1..

      Svara

       Härligt, bra svar!

       Svara

       Skål!

       Svara

       Tycker det är sunt att inte se en annan människa som ens mening med livet. Barn som annan vuxen men det kanske bara är jag… De gånger jag känt att ”detta är meningen med livet” är små stunder av lycka och ro, upplevelser som får mig att känna mig levande, djupa samtal om riktiga känslor med andra människor, att lära mig nya spännande saker och få insikter, att hjälpa andra… ja det är nog det 🙂

       Svara

     Och?

     Svara

    😂😂😂 inbilla dig det du!!!

    Svara

   Meningen med livet är att hitta sin egen mening med livet. Det kan alltså vara helt olika från person till person.

   Har nyss läst Kierkegaard (filosofi) 😂

   Svara

   Att inte alltid vara olycklig.

   Att bara göra sådant du mår bra av, allt annat är slöseri då du kan dö nästa dag.

   Byt utbildning om du känner att det var fel, Byt jobb om du inte trivs, flytta om du är less på omgivningen.

   Våga mer. Ta det där steget trots att något skrämmer dig. Våga förändra livet om du inte tycker om livet du lever nu.

   Sluta lyssna på andra.
   Sluta apa efter andra.
   Sluta bry dig om vad andra tycker om dig.
   Sluta jaga det som inte får dig att må bra.
   Sluta umgås med människor som får dig att må dåligt.

   Kort sagt: lev livet för dig och ingen annan.

   Svara

   Tror inte det finns någon mening med livet. Vi är djur vars enda uppgift är att överleva och föröka oss. Sen får man väl hitta sig en egen mening om man tycker det är viktigt.

   Svara

    Va? Det låter som om du är i en djup och mörk depression värre än den IL drabbades av hastigt och plötsligt!
    Nog måste man väl tycka och tänka att det finns en mening med att just DU lever!!!? Det finns ju massor av anledning varje dag! Och om du inte själv känner glädjen så försök göra bara en liten, liten handling för att göra dagen lite, lite minnesvärd för någon annan! Svårare än så är det inte!
    Le åt någon du möter, ge bort något till någon som absolut inte förväntar sig att få något, säg ett vänligt ord till någon – vad som helst! En liten sak kan betyda enormt för någon annan. Och plötsligt en dag får man tillbaka det man tidigare gett ut och just detta kan göra skillnaden på just DIN dag!

    Det är klart det finns betydligt större mål och meningar som att bebygga andra planeter eller förstå hur man gör för att bli odödlig (dock inte drömmar jag personligen har…) men små, små saker är lika viktiga! Att se till att de som kommer att förverkliga alla dessa ”livets mening” får mat, har någonstans att bo, kläder på kroppen, tv att kolla på osv!

    Men en mening med livet måste vara livsviktigt att ha!
    Alla dagar är verkligen inte fantastiska! Inte ens hälften av dagarna. Faktiskt knappast ens en sjättedel, men för i alla fall fem minuter på en vecka behöver jag känna glädje och hopp för framtiden! Annars hade jag absolut bett om att få prata med någon kunnig människa som kan hjälpa mig vända på mitt tankemönster! ASAP
    🌼

    Svara

   Mina barn
   Min familj
   Att hitta ett jobb som inte ger söndagsångest

   Svara

   42.

   Svara

    Du glömde en nolla

    Svara

    Men herregud. Känner ni inte er Douglas Adams? 42 är inte meningen.
    Det är _svaret_ på livet, universum och allt

    Svara

   Att utplåna mig själv men först vill jag hinna med att älska med svarta män ❤️

   Svara

    Det senare kan jag rekommendera 😉

    Svara

    Varför just svarta män? 😊

    Svara

     Bbc

     Svara

    🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

    Svara

    Du har verkligenhakat upp dig på mig ”Stina”. Jag förstår att blackfishing ligger ofta i dina tankar vilket glädjer mig för det innebär att jag har sått ett frö i din hjärna ❤️

    Svara

    Hahaha

    Svara

    Ok Stina vi fattar. Du hade ett horisontellt möte med en svart man som gjort dig helt frälst och nu predikar du här

    Svara

   Tror meningen med livet är att utvecklas som människa. Gå igenom upp och nedgångar och lära sig utifrån olika situationer. Livets skola som man säger. Men jag tror att meningen med livet är olika för olika människor vilket är helt naturligt.

   Svara

   Läs Seth Speaks. Sen behöver ni inte undra längre.
   Men i kort, vi är här för att lära oss att skapa vår egen verklighet. Och vi lever många, många liv.

   Svara

  Varför är ni så dryga mot varandra här inne numera? Saknar hur det var för ett par år sen.

  Svara

   Måste vara pga Corona

   Svara

    Det var illa innan Corona, märkligt behov en del har, att trycka till helt okända människor.

    Svara

    Började långt före corona.

    Svara

   Ja, så himla tråkig stämning här!

   Svara

   Hur menar du? Man får väl ha olika åsikter och diskutera ändå!

   Svara

    Fast har man en annan åsikt blir det ett jävla liv😂

    Svara

     Det är just det jag 20:30 menar! Känns som att man inte får inte ha olika åsikter längre för då är man direkt elak och det blir så jobbigt för alla.. Så tröttsamt.

     Svara

      Så är det verkligen. Och det är så PK här inne så känner att det är inte ens lönt att skriva såna åsikter för då kommer en hel hög med hat.

      Svara

    Exakt! Så fort man inte håller med eller argumenterar emot är man ”tjafsig”. Tycker toleransnivån för olika tyckanden och vad som klassas som tjafs sjunkit avsevärt.

    Svara

     Kan också bero på hur andra åsikter bemöts numera.

     Svara

      Nej! Det beror på att åsiktskorriodern är trång och minsat lilla att man säger ifrån att ni är elaka ena så får man hela mobben mot sig. Ni är sjuka i huvduet och ni kan inte ha några vänner eller någon famlij. Jag hoppas inte det i alla fall för ingen förtjänar era elaka sinnen eller att omgivna av er.

      Svara

       Wow… hur mår du egentligen?

       Svara

   Det blir så när intoleransvänstern får styra och ställa.

   Svara

  Är det okej att sjukanmäla sig ett par dagar (så länge man slipper sjukintyg liksom) på grund av psykiskt mående?

  Svara

   Ja.

   Svara

   100%.

   Svara

   Absolut. Hoppas du snart mår bättre.

   Svara

   Jag brukar säga att jag fått en psykisk förkylning när jag känner att jag är på väg neråt. Har haft depressioner från och till i många år så vet när jag behöver dra i bromsen och ta hand om mig. Kan räcka med tre-fem dagar. Innan jag gjorde det hamnade jag i längre sjukskrivningar istället.

   Svara

    Alltså jag säger till min arbetsgivare att jag har en psykisk förkylning för att ge en förklaring till att jag behöver vara hemma pga psykiskt mående som ännu inte blivit så allvarligt. Utryckte mig nog lite otydligt.

    Svara

   SJÄLVKLART❣️

   Svara

  När ni är på ert jobb, känner ni då att ni är rätt person på rätt plats? 😀
  Vad jobbar ni med och vad får er att känna det ena eller andra?

  Svara

   Nej jag känner hela tiden att jag fan inte vet nånting. Snart kommer nån komma och förstå att jag är helt fejk.

   Svara

    Så känner jag också! Ägnade veckan innan mitt utvecklingssamtal till att ha ångest och tänka ”nu kommer de på att jag inte kan någonting” sen så fick jag positiv feedback och ägnade resten av veckan till att ifrågasätta min chefs omdöme och kompetens. Så jobbigt att ha dom tankarna!

    Svara

     Imposter syndrome

     Svara

     😳😂😂

     Svara

   Ja, jag är bäst på det jag gör. (På min arbetsplats.)

   Svara

   Ja! Varning för ohämmat skryt! Jag är så jävla duktig och kompetent och levererar! Älskar mitt jobb och mina kollegor.

   Svara

    Vad jobbar du som? 🙂

    Svara

     Bingovärdinna.

     Svara

     Haha inte bingovärdinna 😂😂 jobbar som chef för en grej. Tänker inte va mer specifik för vi är rätt få i Sverige som har just den tjänsten 🙂

     Svara

   Ja. Är sjuksköterska. Givande yrke som sällan är tråkigt. Men gäller såklart att jobba på en arbetsplats som passar en själv….

   Svara

   Ja verkligen älskar mitt jobb! Är ekonom och relativt ny, så kan inte allt egentligen men lär mig hela tiden. På mitt förra jobb (managementkonsult) kände jag mig helt fel. Har kommit på att jag inte är så mycket en people person som jag kanske trodde, utan trivs bäst när jag får nörda ner mig i siffror och ta till mig massa ny intressant information 😄

   Svara

   Ja, jag gör det. Skulle önska att jag kunde jobba 75% men det funkar inte ekonomiskt. Men gillar mitt jobb och oftast mina kollegor

   Svara

   Nej jag känner att mitt jobb kräver absolut noll hjärna och att jag är för smart för det. Nu kommer det väl bli lite bättre efter semestern men ändå inte.
   Det är dag 3 på semestern idag och i morse vaknade jag och kände att jag måste börja söka nytt.

   Svara

   Älskade mitt tidigare jobb, där kände jag mig väldigt kompetent och respekterad. Bytte till en liknande tjänst inom samma koncern fast på en annan ort. Nu känner jag inte alls samma glädje inför att gå till jobbet. Det känns som att jag börjar på -100 och ska jobba med uppåt från det. Flyttade för att det passade bäst för min familj men å vad jag saknar min gamla arbetsplats!

   Svara

   Jag trivdes hur bra som helst på mitt förra jobb. Kände mig otroligt kompetent där trots att jag precis tagit examen och mina kollegor var fantastiska. Tyvärr hade jag bara ett vikariat och sökte en fast tjänst i en annan stad. Jag trivs inte alls på mitt nya jobb. Jag känner mig otroligt utanför och tycker inte att jag passar i arbetsgruppen. Sjukt trist.

   Svara

   Ja, sjuksköterska. Älskar mitt jobb💙

   Svara

   Jobbar som sjuksköterska på en neonatalavdelning. Älskar verkligen mitt jobb!

   Svara

   Ja och nu när jag varit där ett tag och nya vänder sig till mig för frågor mm känner jag det ännu mer.

   Men skulle vilja havuppskattning från rektorn/chefen också och inte bara kollegor, barn och vårdnadshavare.

   Men man kan ju inte få allt.

   Svara

   Fick ett jobb som orderbokare och via interna förändringar och omplaceringar slutade jag efter 18 år som annonsansvarig på företagets reklamavdelning. Eller ”slutade” är fel ord. Jag blev uppsagd eftersom jag inte bedömdes göra ett tillräckligt bra jobb helt enkelt. Företaget var inte nöjda med mina insatser.

   Jag påpekade att jag 18 år tidigare anställdes som orderbokare och inte fått eller gått en enda utbildning till något av de jobb jag blivit tilldelad genom åren! Man fick ett nytt jobb, tacka ja eller nej, lära sig bäst man kunde och jobba så mycket kroppen bara orkade!

   Trots alla platser jag jobbat på, inkl vår interna postavdelning och växel, packat upp och ner från lagret, anordnat 3-dagars konferenser för 500 gäster på annan ort, säljresor utomlands med biljettbokningar, bussar, hotell och annan logistik för 150-200 resenärer ett 15-tal gånger och sist ansvarig för att ta fram riksannonser, radioreklam och tv-reklam har jag ingen extern utbildning alls. Detta sista uppdrag var uppenbarligen inte min grej! Jag blev uppsagd med benämningen ”arbetsbrist”…
   På just min arbetsplats tydligen.
   Det visade sig att det var arbetsbrist på samtliga jobb jag tidigare haft!
   Jag drog in facket och fick ett avgångsvederlag och slutade en vecka efter att jag fick beskedet!
   Till saken hör att jag fått diagnosen Crohns sjukdom och förmodligen skulle bli en stor belastning för företaget. De ville bli av med mig helt enkelt!
   Och det blev de…

   Det jobbiga är när man idag ser annonser och reklam för företaget och vet hur de behandlar anställda. Vi pratar om ett välkänt och relativt stort svenskt företag…

   Nåväl – jag sökte nytt jobb med en gång och två veckor efter att jag slutade hade jag en ny anställning. Och ganska många årslöner extra eftersom de gått förbi turordningsreglerna.
   Så jag överlevde!
   Men såret blev djupt… Det blöder fortfarande då och då. Som nu…
   Så ni som ska renovera hemma – ett av era större projekt – tänk på vilka leverantörer ni väljer… 🤫🤭

   Svara

  Vilken färg tycker ni är fulast på en bil?

  Svara

   Beige

   Svara

    Skulle vilja svara att det beror på vilken bil och modell det är. En sportbil är finare i vissa färger än vad som passar en familjebil, etc. En liten skrothög passar i ytterligare en annan, ungefär. 🙂

    Svara

     Fast ingen passar nog i beige

     Svara

      Håller med. Tyska taxibilar ser bara solblekta ut 😅

      Svara

   Ljusa färger. Bilarna ser så skitiga ut hela tiden.

   Svara

   1. Röd! 🤢
   2. Brun
   3. Silver

   Svara

   Röd

   Svara

   Tandkrämsblå eller typ turkos, och andra ljusa nyanser av blått.

   Svara

   Brun.

   Svara

   Rosa är inte så fint..

   Svara

   – Vilka färger?
   – Ursäkta?
   – Vilka färger finns det på bilarna?

   Hahaha, ursäkta, men får bara associationer till Lorry och sketchen Bilskolan.
   https://www.svtplay.se/video/13895144/lorry/lorry-sasong-1-avsnitt-6?start=autoka (första sketchen i det här avsnittet)

   Svara

   Gul

   Svara

   Röd. Hatar röda bilar!

   Svara

   Knallblå.

   Svara

    Men Polestar är ju coolt!

    Svara

   Seat tror jag det är som har/hade en typ aprikos rosé-färg. Den är fan inte snygg. Annars så beror det mest på bil.

   Svara

   Alla som inte är vitt eller svart.

   Svara

   Allt utom svart, vit och silver.

   Ryyyyyyyser av alla andra!

   Svara

   Silver!!! Ser billigt och ”gubbigt” ut usch

   Svara

  Vilken är er favoritinfluencer?

  Svara

   Filip dikmen men alla känns så jävla fake…

   Svara

   Dāv Kaufman.

   Svara

   Petra T, en frisk fläkt

   Svara

    Och hon kan skriva också! Så uppfriskande med influensers som faktisk kan skriva sina bloggar så man förstår 😅

    Svara

   Martine Halvorsen

   Svara

   Jenny freed

   Svara

   Josefine Qvist!

   Svara

    Hon verkar faktiskt sjukt fin rakt igenom den tjejen.

    Svara

     Förutom det faktum att hon bjuder in kvinnomisshandlare till sina kanaler, och låter honom prata fritt och frotsätta trashtalka sitt ex.

     Svara

      Vem syftar du på? Inte hängt med.

      Svara

      Vill du utveckla? Det här har jag missat 🤔

      Svara

      Sant! Men jag förstod att hon inte visste om detta. Elin däremot visste, och henne har jag jäkligt svårt med om jag ska va ärlig..

      Men gillar Jossan!

      Svara

   Helen Torsgården.

   Svara

    Men hon gnäller ju nått in i det berömda 🙃 älskad henne förut men nu är det mest gnäll om hur jobbigt allt är o hur mycket hon jobbar. Och ingeeeen kan någinsssssiiin förstå hur mycket tid hon lägger ner på Youtube.
    Synd endå 🙁

    Svara

     Gnäll och bara massa samarbeten

     Svara

     Tycker gott att hon kan gnälla mer. Hon gör ett bra jobb.

     Svara

    Åh tycker hon är grym!

    Svara

   Sandra Beijer!

   Svara

    Tycker sandra känns så bitter senaste halvåret, syrliga och snäsiga kommentarer i varenda inlägg.

    Likaså Flora. Dessa var mina två favoritbloggar.

    Svara

     Tycker också mest om Sandra. Älskar att hon är bitsk, tycker oftast det är befogat. Känns som att Sandra har utvecklats, men många av hennes läsare har inte.

     Svara

   Underbara Clara

   Svara

   Sandra Lindahl 😻

   Svara

    ÄLSKAR!

    Svara

   Kollar på olika, kan nog inte rangordna dem. Men Rose&Rosie är väldigt humoristiska och talangfulla… De verkar leva ett liv de trivs med.
   Gillar också Christine McConnell. Hon är väldigt inspirerande. 🙂 Jätteduktig på allt som har med skapande att göra.

   Det var de kanalerna jag kom på just nu…

   Svara

   Mimmi kapell. Har nyligen börjat följa henne men hon känns bara så vanlig och jordnära.

   Svara

  Hej allihopa! Vad åt/äter ni till middag ikv? Vill ha inspo. Det enda jag var sugen på var pizza ikv (ost, skinka, banan, curry, ananas med massa bea och en iskall cola) HUR GOTT ändå? Hoppas ni har en fin kväll!

  Svara

   Citronrisotto med ostronskivling och kyckling

   Svara

    Herregud vad gott det lät!

    Svara

   Kycklinggryta med röd curry, kokosmjölk och jasminris.

   Svara

   Tacos.

   Svara

   Carbonara 😋

   Svara

   Jag har ätit wok + vårrullar 🥰

   Svara

   Wrap med rödbetsbiffar, sötpotatis, feta och guacamole 👌🏻 Och picklad rödlök!

   Svara

   Gjorde Kenzas tonfiskröra (som Egoina rekommenderade i veckan) med pasta

   Svara

   Spagetti med ostsås, bacon och broccoli.

   Svara

   Ris, veg schnitzel,varm sås. Grönsaker. Helt ok.

   Svara

    Grönsaker i ugn, tzatziki och fetaostfylld lövbiff! Recept från Coop

    Svara

   Carbonara

   Svara

   Citronkyckling med ris & tomatsallad.

   Svara

   Crepes med skinkfyllning. Men ångrade att jag inte gjorde räkfyllning istället.

   Svara

   Stekta kycklingbitar med bbqsås, ris, broccoli, blomkål, spenat och guac. Var najs efter ett tungt träningspass.
   Nu till snacks äter vi gurkstavar, kikärtor och vindruvor. Såååå gott!

   Svara

   Pizza med ANANAS och BANAN, nej du kan inte vara helt 100😉😉😉

   Jag gjorde pasta med baconsås👌🏼

   Svara

    Min nya pizz-dille!!! Kombon är 👌👌👌👌😁😁

    Svara

   Bönpasta med svartkål och halloumi, recept från ICA. Helt okej.

   Svara

   våfflor med brunost

   Svara

    Älskar’t!!!

    Svara

    Neeeeeeej vad snubbigt! 😑

    Svara

     ?

     Svara

   Torskrygg med dillsås och färskpotatis

   Svara

   Åt en färspanna med thaismak – en version av denna https://receptfavoriter.se/recept/thailaendsk-koettfaersroera.html

   Riktigt gott var det. Ris och sen en coleslaw med sesamfrön och sesamolja i.

   Svara

   Myllymäkis paprikasoppa toppad med fetaost, oliver och salladslök. Svartkålsbruchetta med parmesan till.

   Svara

   Vem planterar dessa kommentarer i varje öp? Plötsligt finns det 100+ kommentarer om vad folk åt till middag.

   Svara

   Jag åt två stekta korvar, en raritet från Ica hyllan, ICAs lunchkorv. Serverades med Felix ketchup och ICAs senap.

   Svara

    Ungefär samma nivå här. Pulvermos och Dafgårds köttbullar. Felix saltgurka var det godaste på tallriken.

    Svara

  Har ni någongång ljugit på ert cv eller personliga brev?

  Svara

   I mitt personliga brev framstår jag som en trevlig människa 🤷‍♀️

   Svara

    Varför får det här likes? Är ni så många som egentligen är otrevliga här?

    Svara

     Lugn det var ett skämt

     Svara

   Hur går det till när man går på KBT , är man ensam ellet får man hjälp med andra människor?

   Svara

    Det kan vara både och beroende på om man går i gruppbehandling eller enskild behandling,

    Svara

   Haha flera av mina kontaktpersoner är vänner till mig. Funkat varje gång. Jag står på deras också så ibland ringer någon och undrar hur Johanna tex var som anställd. Kanon bra tjej svarar jag då.

   Svara

    Alltså funkar det verkligen på riktigt? 🙈 Skulle aldrig våga

    Svara

     Ja det funkar. De gör ingen större koll direkt, de frågar vad personen jobbade med, om personen passade tider osv. Det är bara att hitta på något. Har ju kommit överens med mina vänner innan, typ att personen jobbat som säljare hos mig eller liknande.

     Svara

      Men har ni inga riktiga referenser att hänvisa till?

      Svara

       Jo, det också. Men folk svarar ju inte i telefon. (Själv anställt, ibland är det omöjligt att få tag på referenserna.)

       Svara

       Bör dom ju ha om det ”funkar varje gång”. Fast är man inte så bra på sitt jobb eller trevlig får man kanske inte bra referenser…

       Svara

        Nu använder jag inte fejkreferenser men hatar att be någon att ställa upp dels för att jag inte vill störa och dels för att jag inte vill ge andra insyn i mitt jobbsökande. Vill hellre be om ett brev när tjänsten avslutas men tror potentiella arbetsgivare helst vill ringa upp?

        Svara

      Men skriver ni något riktigt företag ni jobbat på men bara numret till en kompis eller fejkar ni företag och att ni jobbat där helt?

      Svara

   Nej

   Svara

   Verkligen inte. Jag vill bli anställd för att jag är bäst lämpad för jobbet och för att arbetsgivaren ser min kompetens.

   Svara

   Nej, tänker att det skulle kunna sätta mig i en knivig sits jag inte vill vara i 😊

   Svara

  Skulle vilja prata om Corona och influencers uppträdande kring denna mycket allvarliga sjukdom. Finns många exempel men nu tänker jag t.ex. på Toftbys och Graafs partajande härom kvällen.

  Toftby menar att alla som var med hade haft Corona och är säkra på att dom har antikroppar som håller dom kärnfriska. Det verkar ju inte klokt så överrepresenterade den här gruppen är. I hela landet har 1 promille! 1 promille! Beter influencers sig i övrigt också så ansvarslöst kring detta tro? Fattar heller inte när dom hade tid att trycka in sjukdomen mittupp i allt.

  Svara

   Tycker de beter sig likadant som de flesta. Var på ica maxi idag, körde förbi gallerian, parkeringen var helt full. 500 bilar om inte mer. Ingen bryr sig längre om att hålla sig hemma.

   Svara

    Ja fast man sitter ju inte och klänger på varandra när man handlar mat. Avstånd är fortfarande jätteviktigt.

    Svara

     Nej men när man umgås, festar, är ute och äter osv. Är inte bara influencers som gått tillbaka till att leva mer eller mindre normalt.

     Svara

   Var fick du ifrån siffran 1 promille med antikroppar för hela landet? Beroende på var personerna bor (t.ex. Stockholm, Västra Götaland) och i och med att de troligen var ute och exponerade sig även tidigare så är det inte omöjligt att de alla har smittats. Som relativt ung och frisk behöver man inte heller bli allvarligt eller långvarigt sjuk så att sjukdomen inte behöver ”tryckas in”. Vet inte om hon talar sanning men det är som sagt inte helt omöjligt att det stämmer.

   Svara

    I stort sett omöjligt. Siffran kommer från FHM:s hemsida och statistik.

    Svara

     Länka gärna till var du har hittat denna siffra.

     Svara

      ………… FMHs hemsida….?

      Svara

  Någon som följt #freebritney senaste tiden? Vad har ni för tankar om det? Tror ni att det är så illa som många fans tror, eller tror ni att det är överdrivet?

  Svara

   Tycker det är helt sjukt att hon fortfarande är omyndigförklarad. Tycker dock även hysteriska fans beter sig sjukt.

   Svara

   Såg det häromdagen. Det är ju fruktansvärt om det är sant men man vet ju liksom inte 🙄

   Svara

   Jag vet inte vad jag ska säga men jag följer Britney på Instagram och hennes flöde har varit jättekonstigt på sistone… nåt är det som händer känns det som

   Svara

    Definitivt. Jag var tvungen att kolla på intervjuer från slutet av 90 talet och tidigt 00 för att komma ihåg varför jag började gilla henne. Nu är hon heeeelt loco.

    Svara

     man säger ”loca” på spanska när det gäller en tjej

     Svara

   Jag har inte följt den men läst om att fans kan utläsa signaler i hennes fransar och emojis, helt galet vad långsökt men också sjukt intressant att det finns de som tänker och tolkar så. Förfärligt att vara omyndigförklarad, hoppas hennes pappa är en bra förmyndare då bara. B själv verkar lite spårad i hennes danser men det är väl bara jag som har mitt tydliga barndomsminne av henne som en annan :).

   Svara

    Men jag SER fasiken också ”FAX 911” på ögonfransarna…

    Svara

     I vilken bild/klipp?

     Svara

   Det är bara toppen av ett enormt isberg.

   Svara

   Såg att pappan har besöksförbud till äldsta sonen (tonåring nu) pga att han varit fysisk mot honom (vet inte av vilken natur). Sonen har sagt på Instagram att han hatar sin morfar. Ger ju inga bra vibbar direkt :/ tycker synd om henne

   Svara

   JAG VILL VETA MER (hörde om det först idag hehe)! Någon som följt detta ett tag och kan berätta vad ni tänker/tror?

   Svara

    Vet inte om du sett men såg en sammanfattning på @beyondtheinterview på instagram (ej om koderna men om hennes liv typ, hur det blev såhär)

    Svara

    Subredditen freebritney är mycket intressant

    Svara

   Vad är det man tror har hänt? För jag såg bara en artikel på aftonbladet och gick in på hennes Instagram efter det, fattade uppenbarligen ingenting.

   Och, vadå omyndigförklarad som nån skrev?😮

   Svara

    Hon har varit det sen 2007 eller 2008.

    Svara

     Varför då? Och varför skulle hon behöva hjälp nu? Är hon fångad eller vadå?

     Svara

      För hon är psykiskt instabil. Allt började väl med den klassiska rakningen av allt hår?

      Svara

       Var*. Vad vet du/vi om hennes mentala hälsa nu?

       Svara

      Psykiska problem
      Jag kan ha läst fel men jag tror inte att det är pappan som är hennes förmyndare längre men han har fortfarande mycket makt över henne

      Svara

       Jo, han avsade sig den temporärt när han var dålig men han är det igen

       Svara

      Det är ganska mycket info, rekommenderar att googla. Men allt började med hennes breakdown 2007 och hennes pappa verkar vara ett as. Hon berättade förra året i rätten att hon hålls mot sin vilja och det ska upp i rätten den här månaden tror jag, de ska se över om hennes pappa ska fortsätta vara hennes förmyndare

      Svara

       Mm jag gjorde det, kändes bara svårt att veta vart man skulle börja googla. Men lite klarhet fick jag till slut av Google också.

       Svara

        Rekommenderar dig att lyssna på podden ”P3 musikdokumentär” om Britney, de summerar det hela rätt bra. 👍🏻

        Svara

       Shit, så han får slösa hennes pengar hur han vill? Hur kunde han egentligen bli hennes förmyndare och inte någon professionell?

       Svara

  Kan vi inte ha ett uppfriskande samtal om fetma? Jag kan börja: jag tycker att det är fel att framställa kraftigt överviktiga personer som någon sorts normalitet, att ”man är vacker som man är”. Helt ärligt, tycker ni verkligen det, att kraftigt överviktiga människor är vackra? Läpparnas bekännelse.

  Och på samma sätt som anorexi, alkoholism, narkotikabruk, rökning et cetera är skadligt, så är det också med de som är kraftigt överviktiga. Diabetes, inkontinens, hjärtproblem, knäna tar skada och så vidare. Varför ska man tycka att just kraftig övervikt är OK?

  Och sluta nu med ”amenförstårdu, det kan faktiskt bero på hormoner och annat, sådetså”. Det kan knappast stå för mer än en mycket liten del av bakomliggande orsaker som ger kraftig övervikt.

  Svara

   Om du vill ha ett uppfriskande samtal om något kanske du inte ska uttrycka ditt uppenbara förakt och din brist på förståelse. Det är inte uppfriskande för fem öre.

   Svara

    Berätta, på vilket sätt är det att uttrycka förakt?

    Svara

     Ja du satte ju verkligen ribban för ett ”uppfriskande” samtal 🙃🙃

     Svara

     Att hävda att alla skulle ha svårt att se feta personer som vackra är förakt.

     Svara

     Vad Anonym 20:22 sa. Hur är det INTE förakt att verkligen inte FÖRSTÅ hur man kan tycka tjocka människor kan vara vackra? Hela din approach är förakt. Och du är fett respektlös.

     Sköt dig själv och skit i andra, är ett väldigt bra ordspråk som du borde ta efter. Om du skulle ta tiden du lägger på att hata tjocka på att jobba på dig själv och din förståelse för dina medmänniskor så hade ditt liv blivit lite bättre.

     / Anonym 20:09

     Svara

      Anonym 20.07

      Jag håller med dig och förstår precis hur du menar! Tycker det är skrämmande hur debatten kring att alla kroppar är okej har utvecklat sig. Ur en hälsovinkel ska man vaken hylla för tjocka eller smala kroppar, då inget av det är hälsosamt. Det vi borde normalisera är en hälsosam kropp.

      Ja, alla människor ska accepteras och respekteras oavsett kropp, men, en ohälsosam kropp ska inte normaliseras i den debatten.

      Svara

   Dålig idé, kommer bli allt annat än uppfriskande kommentarer. Tror inte du menar väl heller ärligt talat utan vill få igång diskussionen på nytt.

   Svara

   Jag håller med dig men du kommer att få mycket skit. Många arga snöflingor här …

   Svara

   Alltså kraftig övervikt, typ 150 kilo på 160cm eller nåt är ju såklart inte hälsosamt. Alltså säga vad man vill om att alla är vackra men i längden kommer det slita på kroppen. Men med det sagt så behövs ju ändå kroppspositivism, men nånstans så finns det ju en gräns. Sedan är ju inte ohälsosam = ful heller, så vacker kan man ju vara ändå.

   Svara

   Jag förstår inte varför fetma och övervikt är så otroligt provocerande! Jag har inte tränat på tio år, tar aldrig promenader, äter oftast en gång om dagen och då är det pizza eller annan hämtmat. Dricker väldigt mycket kaffe och både snusar och röker. Godis äter jag när jag vill, ganska ofta alltså. MEN jag är inte fet eller överviktig. Hur försvarar du min diet? Är det okej att leva extremt ohälsosamt bara det inte syns och stör dig? Jag slår vad om att jag är närmare diabetes och andra följdsjukdomar än en fet person som tränar och försöker gå ner i vikt. Framförallt för att jag slipper ångesten över att jag ”måste” gå ner i vikt.
   Sluta låtsas att ni bryr er, det är bara förakt det handlar om. Låt folk få se ut och äta vad fan de vill! Titta bort om det är jobbigt.

   Jag hoppas inte att mitt inlägg triggar eller gör någon ledsen, vi är alla olika ❤️

   Svara

    Så länge du är smal får du gladeligen posta precis allt onyttigt du äter. Lovar att ts inte kommer att vilja diskutera din hälsa eller vilka ideal du sprider trots det.

    Svara

     Men mina celluliter och mitt slappa, dallriga skinn kanske äcklar? Det kommer man ju inte undan trots att man är smal 🤷🏻‍♀️😅

     Svara

     Helt ärligt så tror jag att många tycker att när en smal person postar allt onyttigt den äter hela tiden också är lite smått vidrigt. Spelar ingen roll om det är alkohol, donken, godis eller vitt, sockrigt bröd tex. Oavsett om din vikt inte rör på sig så kan man ju bara föreställa sig hur insidan ser ut. Att aldrig motionera och bara stoppa i sig skit dagligen/för ofta måste vara hemskt för en kropp.. balans är väl ändå nyckeln?

     Svara

      Men hur kan man störa sig så mycket på vad andra äter? Sköt dig själv tänker jag

      Svara

   Så här tänker jag: det finns olika kroppstyper och storlekar och ingen typ är mer ”rätt”. Ska vi börja prata om vilka typer som får synas på sociala medier där eventuellt vissa kan bli påverkade, då borde man bannlysa de som är extremt smala (för det kan ju trigga till ätstörningar). Även alkohol och bilder med fester där alkohol ingår borde inte få visas för det kan influera unga till alkoholmissbruk. Vi kan dra det ännu längre, det borde inte få visas bilder med mammor som flaskmatar sina barn för det finns ju minsann forskning som visar att amning är ett bättre alternativ (ett extremt exempel, är inte ute efter att skamma någon som valt bort amning) . Förstår du vad jag är ute efter? Om bara ”normen” eller det som är hälsosamt enligt forskning får visas och synas, vart kommer det då sluta? Nej, alla kroppstyper får synas, punkt. Blir man upprörd får man titta bort. Ni som tjatar om att det minsann inte är hälsosamt att vara överviktig, det är inte av omtanke ni basunerar ut detta, ni vill bara ge uttryck för ert människoförakt och brist på empati.

   Svara

   Jag tycker att ganska få människor är vackra. Oavsett storlek.

   Svara

   Jag kan ärligt säga att jag tycker att överviktiga är vackra. Inte alla så klart. Jag tycker även att smala är vackra. Men inte alla smala heller så klart.

   Jag har haft relationer med både smala och tjocka tjejer och de har alla varit vackra i mina ögon. Det är ju någonting mer än bara kropp som behövs för att någon ska vara vacker tycker jag.

   Svara

    Cassandra Klatzkow är så vacker!

    Svara

     Ja gud ja! 😍

     Svara

     Ja men vad har hänt med hennes läppar? Varför…står de rakt ut???

     Svara

   Varför ska inte personer med fetma få känna sig vackra? Håller med tidigare kommentarer, ditt förakt lyser igenom.

   Svara

   Det handlar om att ha respekt för andra. I alla tider har det funnits överviktiga. Dom måste själv få ta beslutet hur dom vill leva och se ut. Och att insidan är viktigast. Vi är alla olika men vi är alla också lika viktiga.

   Svara

    Och framför allt så ska inte en överviktig behöva ursäkta och försvara din existens för andra. En överviktig ska också kunna ha sociala medier, gå på stranden en varm dag, ligga i soffan och kolla på Netflix en kväll utan att bli anklagad för att hylla sjuka ideal eller fetma genom att göra det.

    Det är bara okej att vara tjock om man har en anledning. Att man nyss fått barn, man är sjuk eller håller på att gå ner i vikt. Då kan andra acceptera att man är tjock om man ber snällt.

    Låt folk få finnas till utan att behöva diskutera sin hälsa med främlingar bara för att de inte skyler sig.

    Svara

     Handlar väl inte om att de som är överviktiga ska försvara sin existens, utan att det inte bör normaliseras då det är ohälsosamt.
     Rökning är ohälsosamt och bör därför inte normaliseras. Självklart ska alla accepteras o respekteras oavsett storlek men övervikt som leder till följdsjukdomar är inget som borde normaliseras

     Svara

   Jag är normalviktig och är nöjd med min kropp trots 2 barn :P. Men jag tycker verkligen tjocka tjejer är så jäkla fina! En stor tjej som klär sig snyggt och trendigt. Linda Marie (ursäkta om hon heter någon annat kommer inte riktigt ihåg). Asså wow, så snygg! Det finns en youtuber som också är tjock som jag också tycker är dö cool (Felicia)! Helen Torsgården är ju med större nu för tiden och jag tycker hon är vackrare än någonsin! Jag tycker det är attraktivt och fint (även män!). Men det verkar som jag är undantaget många gånger. Många slänger ur sig kommentarer om tjocka och jag fattar inte grejen. Låt människor vara tjocka, smala, fasta, slappa, muskulösa eller taniga, rynkiga, gropiga, släta. Fokusera på dig själv och hur du mår och känner dig istället :).

   Svara

   Vad är det du egentligen är ute efter att diskutera?

   Följdsjukdomar av övervikt eller huruvida folk generellt tänder på en tjock kropp?

   Svara

   Kan man inte vara vacker som man är även om man inte är hälsosam? För mig är det inte riktigt samma sak som att tycka att fetma är ofarligt eller att man promotar det på något sätt.

   Svara

   Gör du en hälsoundersökning på människor innan du avgör om de människorna är ok och innan du bestämmer dig för om de är vackra?

   Svara

    Anonym 21.12

    Tyvärr är majoriteten av de som är överviktiga inte överviktiga på grund av en föreliggande sjukdom.

    Svara

     Det var inte min fråga.

     Svara

   Det gick inte så bra för ditt ”uppfriskande samtal”, eller hur? Jag är positivt överraskad över de många fina kommentarerna mot ditt fettförakt.

   Svara

   Jag tycker håller med dig helt och hållet. Tycker dock alla som inte tar hand om kroppen är ”dumma” och dom provocerar mig, lika mycket som folk som är besatta av sitt utseende gör. Tror att det i det här fallet är lagom är bäst.

   Svara

   Har du någonsin pratat med en person som har kraftig övervikt? Varit vän med? Älskat? Har du någonsin ens försökt att se dom som människor precis som du? Att allting har en orsak? Det är ingen som vaknar upp och bestämmer sig för att lägga på sig en kraftig övervikt. Många har varit överviktiga sen barnsben, levt med att bli dömd, sedd för ens utseende och börjat hata sig själva. Vissa har övervikt som en skyddsbarriär för trauman. Om du kunde se människan bakom övervikten så hade du inte känt ett behov av att påpeka deras vikt för då hade du insett att denna människan vet mycket väl. Kanske vill personen gå ner i vikt men av psykologiska faktorer inte kan. Kanske vill hon/han inte det. Hjärnan och det mänskliga psyket är komplicerat och vi måste respektera och värdera alla människor lika. Överviktiga människor är precis lika vackra som någon annan, de kan sprida glädje, ge pirr i magen, ge en fantastisk vänskap, vara en otrolig förälder, älskare och medmänniska. Vad spelar det för roll för dig hur deras kropp ser ut? Det skadar ingen om vi accepterar och respekterar dom för vilka de är. Det kanske till och med hjälper? Tänk vad många som skulle slippa vakna upp och hata sig själva? Som inte vågar söka kärlek för ”ingen kan väl tycka att de är vackra”? Sluta bara. Ingen kommer att bestämma sig för att gå upp 100kg för att en annan älskar sig själv.

   Svara

   Anonym 20.07

   Jag håller med dig och förstår precis hur du menar! Tycker det är skrämmande hur debatten kring att alla kroppar är okej har utvecklat sig. Ur en hälsovinkel ska man vaken hylla för tjocka eller smala kroppar, då inget av det är hälsosamt. Det vi borde normalisera är en hälsosam kropp.

   Ja, alla människor ska accepteras och respekteras oavsett kropp, men, en ohälsosam kropp ska inte normaliseras i den debatten.

   Svara

   Så inkontinens är inte okej?

   Ja då får vi sluta normalisera att kvinnor skaffar barn och att människor blir äldre helt enkelt. Du får starta en hashtag.

   Svara

   Men gud, kan inte alla bara få ha den kropp man har (smal som ”tjock”) utan att folk ska lägga sig i med sitt tyckande??
   Varför ska man bry sig om hur andra ser ut (oavsett HUR man ser ut)??

   Svara

  Jag ska ut på mitt första egna uppdrag på mitt nya jobb imorgon och har så otroligt mycket ångest.
  Jag har inte jättelätt att träffa nya människor, så är skitnervös över det. Jag känner inte staden så vet inte ens om jag kommer hitta dit. Har lite dålig koll på vad jag ska få ut av det jag ska göra ens, och då är det som svårt att förbereda sig också.

  Är bara så rädd att göra ett dåligt jobb och vara en dålig representant för företaget…

  Svara

   Tänk på att du blivit anställd av företaget för just denna tjänst eller denna typ av arbete, dom har sett potential! 😊 Alla gör alltid en ”första gången”-grej på sitt arbete. Ibland går det över förväntan & ibland inte, men man lär sig! Du har ångest säger du & svårt att träffa nya människor, samtidigt är du påväg ut & ska göra ditt första egna uppdrag! Bara där är du halvvägs utanför din trygga zoon & redo att testa något nytt! Tro på dig själv, himmel så stolt du kommer vara imorgon kväll! 😊

   Svara

    Fint!

    Svara

    Men vilket fint svar <3
    Har så jävla svårt att ta åt mig av sådant här för jag tänker bara att jag var bra på att sälja in mig själv och att det inte behöver betyda att jag faktiskt kan göra ett bra jobb. Jag antar att jag inte vågar tro på mig själv och att jag klarar något bara, och då sätter jag standarden för mig själv redan innan genom att intala mig att jag är dålig socialt, att jag kommer bete mig awkward, att det kommer gå dåligt osv. Och ju mer jag tänker så, desto sämre känner jag mig ju såklart. Jävla negativ spiral alltså. Men verkligen tack för din fina kommentar, jag ska försöka tänka så. Och ska fira med någonting imorgon när jag avklarat det!

    Svara

   Var artig och ställ dig framför spegeln och säg till dig själv att du är bra, fantastiskt och du kommer fixa det

   Svara

    Klarar inte av att göra sådant… jag tror inte på orden och då känns det bara fel. Förstår grejen dock, önskar att jag var mer mottaglig för det än jag är.

    Svara

     Jag är likadan men du måste lura hjärnan för att skapa självförtroende

     Svara

   Var inte rädd för att fråga hur man gör något, be om hjälp när du behöver. På så vis visast du intresse och andra får visa att de kan och får ta ansvar att hjälpa dig. De flesta är nervösa när de byter jobb, det syns bara olika mkt. Med åldern har jag lärt mig att jobbiga känslor blir lättare att hantera när jag säger hur jag känner högt. Tex i stunden det sker alt i förväg. Då får man oftast stöd och känner sig lite bättre till mods. Lycka till imorgon, det kommer gå bra ska du se!

   Svara

    Ja, alltså jag har gjort det. Men det blir ju en helt annan grej när jag ska iväg och göra något själv. Jag har kollat på hur de gjort innan för inspo, men skitsvårt att veta om det blir rätt ändå. Det jobbigaste är nog att jag känner mig nervös inför det sociala, att träffa en helt ny, okänd människa osv, och då börjar jag stressa upp mig själv redan nu – tänker liksom ”Ja, det kommer ju gå skitdåligt för jag är socialt inkompetent” och då har jag ju redan satt ribban. Fan. Hatar min hjärna.

    Men tack… jag hoppas det.

    Svara

     Tänk positivt. Situationer kan gå fel av massa olika anledningar. På samma sätt som de kan gå bra av lika många anledningar. Ett lyckat förlopp hänger inte enbart på dig, därför vill jag önska att du inte tar på sig skulden redan nu för något som inte har hänt (ocjbtroligtbos inte ens kommer hända). Jag tror att det kallas ”krisberedskap” inom psykologin. Jag kan drabbas av det jag med ibland. Försök jobba med den biten. Att varje situation är ett blankt papper. Försök inte planera för det för mycket, det är då jag kan tänka mig att du faller in i invanda tankemönster som riskerar att äta upp dig inifrån. Det är inte rättvist mot dig, du är bra, du är grym, du kan leverera! Tänk så istället, hur bra det ska gå imorgon, vilka trevliga personer du kommer att träffa och vad spännande att lära dig något nytt.

     Svara

      Jävlar vad det här var träffsäkert. Jag gör såhär JÄMT. Jag föreställer mig alltid hur situationer ska gå innan, tänker hur mycket jag kommer lyckas osv. Jag känner verkligen hur jag hela tiden måste ta ett socialt ansvar, vilket ger mig den här ångesten innan. För tänk om jag inte lyckas ta det ansvar jag kräver av mig själv att göra? Jag vågar liksom inte dejta pga detta, vågar knappt umgås med kompisar på tu man hand pga detta. För att jag tänker att JAG hela tiden ska styra hela skutan och att JAG måste kunna leverera socialt, för att inte känna mig dålig. Jag vet ju att det jag ska göra imorgon är roligt, det är det absolut roligaste jag vet, men kan ändå inte känna att jag kommer tycka det för att jag lägger för stor press på mig att jag MÅSTE prestera och jag MÅSTE klara av det sociala och jag MÅSTE si och jag MÅSTE så.

      Nu blev det lite off topic, men det är verkligen en så klockren beskrivning av mitt problem. Och ja, jag har tänkt att jag måste jobba med det. Jag har tänkt gå till psykolog eller något, men det har alltid stått någonting i vägen (och jag har varit omotiverad osv). Men mina katastroftankar och det du beskriver som ”krisberedskap” är ett så stort problem i min vardag nu för tiden att jag fan inte kan ha det såhär längre.

      Tack så otroligt för din kommentar. Ska verkligen försöka fokusera på att ha roligt imorgon bara, och embracea att jag fått förtroendet att göra det här ensam.

      Svara

       That’s the spirit! Du kan gå hela vägen utifrån ditt perspektiv, samtidigt som den ansträngningen aldrig kan utgöra mer än 50% av helheten. Lycka till 🍀

       Svara

       Omg!! Hade kunnat vara jag som skrev denna kommentaren. Är också exakt sådär att jag känner att jag måste ta ansvaret för de sociala. Träffar inte heller vänner ensam pga detta utan vill alltid ses i grupp

       Svara

   Se till att vara ute i god tid så att du inte blir sen om du får svårt att hitta dit. Reagerar lite på ”dålig koll på vad jag ska få ut av det jag ska göra ens”, har du inte fått den information du behöver? Jobbar du som konsult och ska få introduktion när du kommer? Första gången/dagen så vet man inte allt och det kommer de att ha förståelse för så länge man visar att man är arbetsvillig.

   Svara

    Nej alltså jag jobbar på ett företag och ska ut och göra ett reportage hos en av deras (våra) kunder.

    Svara

  Bara jag som får ”Bullens brevfilmer”-vibbar av Öppet spår?

  Svara

  Era bästa tips på att få ett framgångsrikt liv

  Svara

   Hitta tacksamhet och glädje i det du har i livet nu.

   Svara

  Jag orkade städa en del idag! (det är en big deal när man är utmattad) känner mig helt utpumpad nu.

  Svara

   Skitbra jobbat! Men kom ihåg att du är lika bra när du lyssnar på din kropp och vilar när du behöver det 🥰

   Svara

    Sofia du skriver fina och kloka kommentarer. 😊

    Svara

     Men tack, vad gullig du är ❤

     Svara

   Då har du gjort för mycket. Som utmattad ska du dela upp det, lite åt gången. Du ska inte känna dig utpumpad då har du inte lyssnat på din kropp/hjärna.

   Svara

    Brukar alltid vara så att när jag väl har kommit igång – vilket inte är ofta – så kör jag så mycket som jag bara kan för jag vet inte när det kommer bli av nästa gång. Är ändå glad att jag blev av med de värsta dammråttorna och fick kastat en del skräp som min hoarderhjärna tidigare vägrat låta mig kasta 😳😅

    Svara

     Jag gjorde också så, var sjukskriven i 3 år i utmattningssyndrom innan jag fattade att jag gjorde fel och började lyssna på min kropp. Lär om ditt beteende.

     Svara

  Jag dumpade min kille efter 10 år tillsammans i februari och har nu börjat dejta en supergullig kille. Hur vet jag att jag är helt redo att satsa på något nytt? Han är verkligen vad jag söker men jag är osäker på om jag är klar med singellivet. Hur vet man att man är redo?

  Svara

   Man vet när man är redo, velar man är man inte redo

   Svara

   Bara att du frågar säger allt,njut av singelivet

   Svara

    Jag förstår att det säger allt men ibland tänker jag att jag inte borde vara så rädd för kärleken.. Tänk om han är mannen i mitt liv och jag missar det för att jag är osäker.

    Svara

     Satsa då?

     Svara

   När det är nytt kan man vara osäker tänker jag. I sinom tid vet du. Du kan ju vara öppen med killen om att du nyss kommit in i singellivet och att ni inte ska hetsa fram något liksom 🙂

   Svara

   Jag håller inte med om att man inte är redo bara för att man velar, det kan såklart vara läskigt att påbörja en ny relation efter att (ganska nyligen) avslutat en lång relation. Jag brukar tänka att om jag inte gör detta (satsar på en relation, reser etc) kommer jag då gå och fundera på hur det hade varit om jag gjort det? Om svaret är ja, så brukar jag göra det. 🙂 Jag varit tillsammans med min sambo i över fem år och velade precis som du i början på om jag var redo. Gör människan dig glad och får dig att må bra, varför inte? 🙂

   Svara

  TEMPDROP

  Har någon använt tempdrop för fertilitetstracking och kan berätta om era upplevelser? Mina väninnor i USA hyllar det men jag hittar nästan ingen i Sverige som har det.

  Svara

   Är det inte typ som natural cycles? Eller har det en sån termometer som sitter fast på armen?

   Svara

    Man sover med den på armen, så man slipper själv ta tempen och se till att det blir vid samma tidpunkt. Men den är ganska dyr, runt 2000 för största paketet, så jag ville höra med andra först.

    Svara

     Kolla Fittlife på Facebook. Sök i gruppens sökfunktion. Där har folk skrivit om det.

     Svara

      Tack!

      Svara

  Haft min värsta sommar hittills, eller ja typ halvår ärligt talat. Men fått reda på jag kom in på utbildning jag va reserv på idag och är sååå glad, äntligen lite ljus och något positivt 😭🙏🏻

  Mitt mående den här sommaren har isolerat mig och kommit in i mörka tankar, känner mig otroligt ensam men detta besked lättade lite.

  Svara

   👏👏👏❤️❤️

   Svara

   Det är år 2020. Alla har haft det tufft.

   Svara

    Men gå hem Britt-Marie

    Svara

    Trevlig kommentar. Varför är folk så dryga här.

    Svara

     Haha fast att säga att man haft ett tufft halvår just det här året… Jo tjena. You’re not special.

     Svara

      Så då får man inte skriva eller prata om det för att flera haft det tufft? Logiskt

      Svara

      Spelar det någon roll om man inte är speciell? Man mår ju lika dåligt oavsett om femhundratusen andra människor också mår dåligt. Sedan kan det ju vara annat än corona som gör att man mår dåligt. Om t.ex. ens mamma blivit brutalt våldtagen och mördad framför ens ögon kanske man mår speciellt dåligt, även om andra mår dåligt av corona samtidigt.

      Svara

       Allt handlar inte om Corona, tro de eller ej, finns andra problem med.

       Svara

      She didn’t claim she was.

      Svara

    En människa som har haft det tufft och känner sig ensam ville dela med sig av att det äntligen har hänt något bra. Varför känner du då ett behov av att förminska?

    Svara

    Gissar att du är en av dom som typ missade en semester eller en fest i år…

    Svara

   Grattis till antagningen!

   Svara

  Hej alla härliga!
  Jag såg att det var någon som (för något öppet spår sedan) kommenterade kring Netflix-serien Unsolved Mysteries. Jag hade inte sett den vid tillfället men har sett några avsnitt nu, någon som vill gagga lite?🥳 Jag har precis sett klart avsnittet om den franska familjen, så märkligt. Även det första avsnittet om mannen som föll, eller vad som nu hände :). Vad tycker ni som sett den serien?

  Kram!!

  Svara

   Det var jag som starta den tråden, kul att du också kollat! Önskar så det fanns fler avsnitt för man blir ju helt beroende (och mindfucked 😅)

   Alltså det är så sjukt obehagligt med det första fallet! Och den Franska familjen.. enligt Google hitta dom Xavier i Uk i slutet på 2019. Men är inte hundra om det stämmer! Men hoppas.. fan vilket monster han är.

   Svara

    Haha åh, bästa du som var den som väckte serien hos mig. Tack :)!

    Hitta de honom?? Jag har inte Googlat men hoppas verkligen att det var han. Garvade lite när den där franska polisen sa att det blir svårt att hitta honom för han ”ser lite väl alldaglig ut”😂 Starkt polisarbete!

    Svara

    Kan tipsa om att det finns massor mer eller mindre spännande fall av försvinnanden listade på wiki, sök på insolved disappearances.

    Svara

    Finns ju teorier om att det inte ens är familjen som var begravd under verandan, utan några andra. Otroligt märklig story. Hur gräves hålet under verandan (ej ståhöjd därunder), vad hände med all jord som grävdes bort, hur kunde han släpa ut så många kroppar utan att nån märkte det, hur orkade han göra det, varför säger flera vittnen att de sett mamman flera dagar efter hon sägs ha dött, varför finns inga blodspår i huset? Något är mycket märkligt med detta fall…

    Svara

     Åh vad glad jag blir ❤ är så glad att Netflix släppte sånahär avsnitt äntligen! För avsnitten sätter spår hos en efteråt på ett helt annat sätt.

     Exakt! Har läst så mycket ”nytt” om fallet på olika sajter så jag vet inte vad man ska tro mer. Men gud jag får så mycket obehag av detta fallet! Det känns som en hitman gjort detta när alla spår av blod och dna finns ingenstans.. allfså fyfan. Det är heeelt obegripligt. Och ja, så dåligt påstående av polisen 😅 man ba comeon! Fan jag vill verkligen veta allt om det fallet.. Och det första avsnittet! Det fick mig riktigt illamående. Vem ringde på natten som fick honom att rusa ut? Jag gissar på hans barndoms/arbetskollega är inblandad där 100%.. men HUR kom han igenom hålet på taket??! Det är så jävla onehagligt. Och jag led verkligen med hans fru.. fyfan den smärtan hon bär på.

     Svara

  Har blivit besatt av ”color by number” appar! Det är så rogivande att fylla i bilder🙈

  Svara

   Ja! Vilka appar har du?

   Svara

    Chamy, målamedsiffror, gallery och colorscapes. Vilka har du?😄

    Svara

    C hamy, måla m edsiffror, g allery och colors capes

    Fastnar i modd. Vilka har du?

    Svara

    Försöker svara men fastnar i modd

    Svara

     Chamy

     Svara

      Målamedsiffror

      Svara

      måla med siffror

      Svara

      paint by numbers

      Svara

       gallery

       Svara

        och colorscapes

        Svara

         Vilka har du?

         Svara

          Recolor by Numbers men gillar inte den, men fick ju massa tips från dig nu, kul 😊

          Svara

           Gallery är kul om du även gillar inredning men hatar match3 spel. De andra är mer ”vanliga” måla appar😄 Hoppas du hittar någon som du gillar.

           Hoppas du gillar någon av dem😄

  Har någon av er behövt göra slut med sin partner trots att ni fortfarande älskar honom/henne? Kommer man någonsin över det?

  Svara

   Ja det gör man.

   Svara

   blev dumpad av min pojkvän som fortfarande älskade mig för att han har gör mycket att göra kommande 3 år. Riktigt knäppt.

   Svara

   blev dumpad av min pojkvän som fortfarande älskade mig för att han har gör mycket att göra kommande 3 år………. ja, vad ska man säga

   Svara

   Jag har det. Så länge man har fattat beslutet på rätt grunder och är beslutsam att fullfölja beslutet, då kommer det gå bra. Är naturligtvis otroligt jobbigt i stunden, men om du nån gång får minsta gnutta hopp om framtiden så ska du hålla fast vid det. Då är du på rätt väg, även om det går upp/ned under resans gång.

   Svara

   Mmm för många år sen. Jag och min kille älskade varandra, men han valde en karriär som bara fick mig att vilja kräkas. Var så jäkla omoraliskt. Och vi bråkade om det så mycket, och det var hans kall i livet. Så vad fan kan man då göra liksom. En av oss skulle alltid vara olycklig hur vi än gjorde. Så vi gjorde slut. Var knäckt i ett år, men idag känner jag att det var så rätt, hade aldrig funkat ändå.

   Svara

    Blir så nyfiken nu, vad var så omoraliskt?

    Svara

  Hur gick det för dig som hade en helknäpp granne som bland annat stod och skrek in i brevinkastet om du inte umgicks med henne eller hur det nu var? 🙈 var ju ett tag sedan du skrev så hoppas det har blivit bättre!

  Svara

   Läste en tråd på flashback om en stackars mamma och dotter som blev inlåsta i en kaninbur av en kvinna hon inte längre ville umgås med. Kan det vara samma? 🤔

   Svara

   Jag undrar också…. lät som min kollega på jobbet

   Svara

    Just det! Var det inte du som var tvungen att skjutsa din kollega dagligen? Hur löste det sig?

    Svara

     Haha det var nog jag! Min slackerkollega som inte ens ville betala något för det 😂 jag bytte jobb efter sommaren, han blev uppsagd lite senare 🙂

     Svara

   Juste! Borderlinegrannen!

   Svara

  Sk tillbaka efter föräldraledighet nu 1 år (pga tvillingfödsel). Min chef skrev att mina arbetsuppgifter inte finns kvar. Är det lagligt? Jobbar i en mindre kommun södra Sverige. Skrev även att jag får se vad jag ska syssla med. Sen vill jag också säga att chefen ej gett mig löneförhöjning på tre år (hade graviditet som slutade i ängelbarn) sen graviditet och sen föräldraledighet. Är det också lagligt? Är akademiker och vidareutbildat mig med egna medel under mina verksamma år och på min fritid men kan inget om arbetsrätt, praxis osv. Finns nån med erfarenhet här? Hur bemöter man sånt här? Vill absolut inte dra i facket har tillräckligt med andra saker tex roddar en lex Maria anmälan gällande min farmor. Tips?

  Svara

   Alltså, du behöver ju inte dra in facket i värsta processen, du kan ju bara ringa dom och be om lite råd. Hoppas det löser sig!

   Svara

    Håller med. Facket är där som rådgivare till en början och ska inte göra ditt ärende vidare om du inte själv vill det. Som FL ska man inte missgynnas. Läs på vad som står i kollektivavtalet som din arbetsplats är ansluten till. Då kan du själv taxiresa på en hel del. Dessutom borde ni ha fackliga representanter på din arbetsplats, de vet vad som gäller där.

    Svara

   Ta upp det med din chef. Boka in ett lönesamtal. Om hen säger att du är nollad så måste det finnas en anledning och du måste fått besked om det innan. Om din chef säger att du kan inte förvänta dig någon löneförhöjning pga graviditet så är det = diskriminering.

   Säkert någon här som har bättre koll än vad jag har 🙈 har ingen koll på skyldigheter vid omplacering osv tyvärr. Mitt bästa råd är ändå att kontakta facket och fråga. Dom driver det åt dig = du borde få mindre att göra än om du driver det själv. Dom börjar driva det när du inkommer med en officiell anmälan. Du kan ju alltid ringa typ kundtjänst och be om gratis rådgivning

   Svara

   Jag säger som den ovan, prata med facket. De har experter på arbetssätt som dessutom kan just din bransch, och kanske till och med din arbetsplats. Att prata med facket drar inte igång något, men du kan få bra råd och koll på var du kan läsa mer (tex vilket kollektivavtal du har etc). Chefen får inte reda på att du har haft rådgivning med facket.

   Svara

   Ja de kan tyvärr säga att dina arbetsuppgifter inte finns kvar och ändra din roll och dina arbetsuppgifter, men de kan inte säga upp dig. Är de taskiga och vill bli av med dig kan de ju tyvärr ge dig tråkiga uppgifter så du själv vill sluta (hoppas inte de tänker så). Däremot borde du ha haft rätt till löneförhöjning för arbetsgivaren ska basera lönehöjningar på hur du arbetade innan du gick på föräldraledighet för att inte diskriminera föräldrar som är föräldralediga. I år är kanske ett undantag pga Corona men då borde det gälla alla anställda. Tycker du borde ringa facket ändå och rådfråga (om du är medlem), varför annars betala för att vara med i facket om man inte tar hjälp av dem? Lycka till!

   Svara

    Dock 3 år utan löneförhöjning och 1 år FL så kanske inte beror på FL.

    Svara

   Löneförhöjning ska inte drabbas av graviditer och föräldraledighet dock kan det vara så att arbetsuppgifterna inte finns kvar:
   >Det stämmer att din sambo har rätt att få tillbaka den tjänst hon hade innan om den finns kvar. Men är det så att arbetsuppgifterna inte längre finns kvar så kan fråntagandet av hennes arbetsuppgifter ej anses ha samband med föräldraledigheten. (https://lawline.se/answers/ratten-att-fa-aterga-till-samma-tjanst-efter-foraldraledigheten)

   Svara

    Precis så. Att förändringar görs i verksamheter är inget konstigt. Däremot kan man anta att du ska bli erbjuden en likvärdig tjänst. Det är också en sak att ta med sina fackliga representanter. Det är knappast första gången det sker, men frågan om vad likvärdig resp/skälig roll skulle kunna vara beror helt på hur tjänster är klassade hos er. Ta kontakt med de som kan detta, anonymt om du föredrar det, så slipper du våndas.

    Svara

     Man behöver inte bli erbjuden en likvärdig tjänst eller ens en likvärdig lön. Avgörande är att arbetsgivaren erbjuder en faktisk tjänst som finns hos arbetsgivaren. Det får inte vara en påhittad sken-tjänst i syfte att framkalla uppsägning på egen begäran eller liknande. För det fall arbetsgivaren vill ”bli av med” dig så är mitt råd att försöka förhandla fram ett avslutsavtal, företrädesvis med hjälp av facket.

     Svara

   Du bör nog ringa och fråga facket. Mycket styrs av vilket kollektivavtal som gäller. Egentligen har inget olagligt skett här utifrån det du skriver (bortsett från sådant som ev regleras i kollektivavtalet). Arbetsuppgifter kan absolut försvinna och man kan som chef omplacera anställda. Löneökning är inte på något vis en lagstadgad rättighet och motiverade lönesänkningar är tillåtna, men kanske inte så vanliga. Det jag ev kan ana är diskriminering pga föräldraledighet. Detta är olagligt. Du får inte missgynnas jmf med kollegor i samma position avs lön, karriärutveckling etc för att du varit föräldraledig. Men, du bör verkligen ringa fackets hjälplinje och få råd via dem. Det dras absolut inte igång en process för att du ringer och ställer frågor/ber om råd. Näst bästa alternativ är att ta med ditt kollektivavtal och andra avtal du har m arbetsgivaren till en arbetsrättsjurist och få råd och tips den vägen. Men det är ju mycket dyrare och leder till samma resultat som att rådfråga facket…

   Svara

  Vad är ert största misstag?

  Svara

   Försökt argumentera med troll här inne. Slöseri på tid.

   Svara

   Valde inte estet programmet i gymnasiet och valde helt fel gymnasium. Dum som man var så bytte man inte heller.

   Svara

   Jag och en i familjen skiljdes åt som ovänner. Innan vi hann prata igen dog hon. Det kommer jag älta föralltid.

   Svara

    Tänker att det inte spelar någon roll utan att det är hur relationen såg ut i stort som är viktigt. Ni hade ju säkert blivit sams någon gång igen om hon fortfarande fanns.

    Svara

     ❤️❤️ Tack

     Svara

     Fint och klokt svar. 🙏🏼

     Svara

     Fint sagt 🥰

     Svara

   Att jag stannade kvar hos mitt ex.
   Sa till en kompis typ två månader in i relationen att han betedde sig som en kvinnomisshandlare. Well. Because he was osv.

   Svara

    Svara

   Att jag valde att gå hem halv 3 på torsdagseftermiddagarna i 2an på gymnasiet istället för att gå på matte b lektion till 16….

   Svara

   Att jag inte gick på magkänslan när jag dejtade mitt ex. Han förstörde mitt liv, och jag kände redan när vi dejtade att han verkade ha hett temperament. Men tänkte att jag nog bara överreagerade…

   Svara

    Svara

    Same 🤦🏽‍♀️ men fick två barn jag inte ångrar, önskar dom hade en bättre pappa dock

    Svara

   Att jag typ gör allt för mitt ex. Fan 😣

   Svara

    Men sluta då

    Svara

   Som fler andra, inte litade på min magkänsla när det gällde mitt ex när vi dejtade. Kändes inte som han ville satsa hundra procent , vänner tyckte jag övernojjade, vi blev tillsammans och efter ett tag gjorde han slut

   Svara

  Precis sett klart Normal People och älskade den till döds (hatade slutet tho men det är bara utifrån mina personliga preferenser). Någon som har tips på liknande serie, som är lika snyggt filmad, har samma rappa tempo och bra skådisar? Behöver absolut inte vara lika mycket sex 😀

  Svara

   Jag älskade också den! Jag var alldeles uppslukad från start till slut, lite jobbigt känslomässigt men svit vad bra 🤩 Sorry, har inget tips men följer din tråd i hopp om att få 🙏🏼

   Svara

   SPUNG?

   Svara

   Rappa tempo? Har vi kolla på samma serie?!

   Svara

  Erfarenheter kring mindfulness? Har det hjälpt, och på vilket sätt?

  Svara

   Jag blir inte hjälpt av övningar där man sitter och ska föreställa sig hur saker känns, men däremot övningar där man sitter stilla och faktiskt registrerar hur kroppen känns (sk kroppsscanning), eller vilka ljud man hör runt omkring sig. Kroppsscanning hjälper mig att andas djupare och slappna av i musklerna och kan sänka stressnivån lite iom att man fokuserar på en enda sak istället för virrvarret av tankar i huvudet.

   Svara

   Är nybörjare men det har hjälpt mot stress och därigenom också mot smärta 🙂

   Svara

   För mig är mindfullness att pyssla i stallet och med hästarna. Rida ut i skogen och nere vid havet

   Svara

   Jaaa. Vipassanameditation har totalt förändrat mitt liv. På alla sätt. Har hållt på i 14 år nu och fortfarande är vipassanameditation det enskilt bästa jag någonsin tagit mig för, för mig själv och för alla som kommer i kontakt med mig. Kan inte komma på et enda område i mitt liv som inte påverkats positivt. Kurserna är dock ofta svinjobbiga (brukar snitta en 10-dgrs kurs/år), vissa stunder rent djävulskt ansträngande, men det är lätt värt det. 😊

   Svara

    Vart går du?

    Svara

     Första gången var jag i Spanien, på Dhamma Neru. Sedan har jag varit många gånger i Sverige (Dhamma Sobhana) och någon gång i Polen (minns inte vad det centret heter.). Kursen är likadan var man än går, lika jobbig och lika bra. Det som kan skilja lite är vad man får för mat, hur man bor osv. Vill verkligen inte skönmåla. Att lära sig vipassana är oerhört tufft och utmanande. Samtidigt har det tveklöst varit värt det för mig, men det är fortfarande ingen dans på rosor. I vardagen är det mest härligt men kurserna är fortfarande jättetuffa ibland. För mig iaf 😊

     Svara

   Ja, jag typ bara fokuserade på andningen för att ”centreras” och jag levde i nuet i typ ett år. Var bästa tiden i mitt liv, kände mig så levande, lycklig över att bara fåglarna kvittrade. Men mycket går in där, när energin är så ren och bra inom en tänker man liksom inget dåligt, säger inget elakt om någon, pratar ej illa osv… det gör mycket för att man inte ska förlora ”centreringen”.

   Svara

  Hur mycket vatten dricker ni om dagen? Känner mig nästan hela tiden törstig eller sugen på vatten men är väl intd bra att dricka för mkt heller??

  Svara

   Jag är en törstig människa och dricker mycket. Flera liter om dagen. Nej, det är inget fel på min hälsa eller värden eller nåt. Jag gillar vatten bara.

   Svara

   Två liter typ. Är törstig av mig. Dricker vatten så fort jag vaknar, till all mat och sedan lite då och då under dagen. Haha. Älskar vatten!!!

   Svara

   Inget rent vatten alls. Dricker apelsinjuice och fanta lemon till allt och alltid. Dricker inte kaffe, te eller varm choklad heller utan alltid bar juice eller läsk 😍

   Svara

    Oj, hur mår tänderna och kroppen?

    Svara

    Dina tänder kommer att ta skada av det så småningom.

    Svara

     Jag fyller 54 i höst och ännu har jag inte haft problem med gaddarna. Men det kommer väl för alla med åldern förr eller senare.
     Det är alltid lika roligt att höra folk förfasas över detta när de själva hinkar i sig kolsyrat vatten och 6 koppar kaffe per dag och känner sig så duktiga.
     Vad gäller hur min kropp mår så kunde det varit bättre, har artros i ett knä men att detta skulle ha med avsaknaden av rent vatten att göra ser jag som högst osannolikt.

     Svara

      Dricker varken kolsyrat eller kaffe, men bra att du har hälsan kvar 🙂

      Svara

      Allt socker i juicen och läsken påverkar din artros negativt. Artros är en inflammatorisk sjukdom, socker skapar inflammation.

      Svara

    Får panik av citronkommentaren 😱 Bye 🦷

    Svara

   Ca 2 liter. Haft njursten och lätt att få urinvägsinfektion. Har pressad citron eller tranbärsdricka i.

   Svara

   När jag jobbar har jag en flaska som rymmer ca 1l, lite mindre tror jag. Den fyller jag på före jobbet, på första rasten, på lunchen och på eftermiddagen. Det är inte alltid jag har druckit ur den till varje rast (fysiskt arbete och svettas mycket) men är det varmt så har jag definitivt tömt den. Så på ett ungefär då, ca 3l. Men nu när jag har semester är jag sämre på att dricka. Druckit en imsdalsflaska med saft på hela dagen och ett glas c-vitamin. Det känns i huvudet nu att jag druckit för lite.

   Svara

   Kolla upp ditt blodsocker så att du inte är pre diabetiker.

   Om inte, testa att ha citron i ditt vatten. Det släcker lättare törsten hos många. 🌸

   (Nej inte bar att dricka för mycket. Kan laka ur dina salter, mineraler mm, men du ska upp på nivåer över 3 liter vatten om dagen)

   Svara

    Inget citron, tänderna tycker inte om det.

    Svara

     Jag kan i stort sett lova dig att en viss andel citron i vattnet inte kommer att påverka emaljen nämnvärt illa så länge som att du sväljer ganska omgående och inte gurglar dig med det. 👍

     Svara

      Det beror på hur ofta man dricker sitt citronvatten. Om man smuttar på det under hela dagen blir det ju syraattack nonstop.

      Svara

       Det mesta du äter orsakar syraattacker och att småäta etc är dåligt så klart. Men andelen PH som sänks pga citron i vatten otroligt liten. Då är socker eller ännu mer att borsta tänderna för ofta betydligt värre.

       Svara

        Information om frätskador och citronvattens ph-värde från riktiga tandläkare:
        https://folktandvarden.vgregion.se/fakta-och-munhalsorad/besvar-och-sjukdomar/fratskador-pa-tanderna/

        Svara

         Din länk borde gäller smaksatt vatten på flaska som är surare än vad många tror (Vanligen ligger ett stort glas vatten med citron på ca 4.)

         Annars så visar det på en enorm icke-proffessionalitet. För det är omöjligt kunna ange ett exakt PH när de inte känner till proportionerna mellan andel vatten och citron.

         Svara

          Tillägg

          Citronsaft självt har ett pH runt 2,0, som sträcker sig mellan två till 3, så att ett glas vatten som börjar på 7 skulle med några droppar citron hamna på 3,2 är helt orimligt.

          Och frätande på emaljen börjar vi ca 5,5.

          Svara

           Du sprider felaktig och skadlig information!
           Det finns de som har undersökt detta:
           ”Skivor av naturligt citron i tillbringare med kranvatten 3,2-4,0”
           https://svenska.yle.fi/artikel/2012/01/06/tanderosion-och-fratande-drycker

           Du säger själv att frätandet börjar vid ca 5,5, så om citron gör att ph hamnar på 4, så är det ju skadligt för tänderna. Hur kan du säga att citron i vattnet inte är nån fara?

      Nu är du tandläkare också!

      Svara

     Lungande svar i modd.

     Svara

   Kolla ditt blodsocker så du kan utesluta diabetes

   Svara

   Satsa på 1,5-2 liter per dag. Mer om du svettas mycket.

   Svara

   Jag försöker dricka minst 2 liter vatten när jag är på jobbet. Släpar runt på min literflaska och försöker komma ihåg att dricka. Hemma så är jag sämre – då dricker jag kanske 0,5-1 liter. Så får väl ändå i mig runt 2,5-3 liter på vardagarna åtminstone.

   Svara

  Vill höra allt om koderna i Britneys inlägg. Jag är inte så intresserad av huruvida hon behöver förmyndare eller inte, vill veta allt vad folk tror sig se för rop på hjälp😊

  Svara

   Jag ser 911 i ögonfransarna på ögat som är till höger i bild. Men jag ser inte call. Och 911 kan lika gärna vara en ögonfrans som klibbat och två raka.

   Svara

    Tror folk ser vad de vill se bara med andra ord.

    Svara

    I vilken bild eller film är det ni ser detta? Har försökte se på hennes insta men hittar inget

    Svara

     Hennes 7e bild. Bilden hon lagt upp efter be on your guard-texten. I hennes undre fransar.

     Svara

    Det står inte ”call” det står ”fax”. Tycker det är tydligare än 911.

    Svara

     För 911 räcker det med klumpig maskaraapplicering som formar 9:an och sedan är ettorna bara vanliga fransar.

     Svara

      Just därför FAX är tydligare

      Svara

  Fler än jag som typ bara vill strypa sin partner i slutet (mitten 😝) av semestern? Vi hänger verkligen inte hela tiden, vi får egentid och tränar på varsitt håll tre ggr/veckan men ändå så tröttnar vi (??, iaf jag) på varandra! Hur ska man klara av semestern? Har ni några tips 🙌🏻 Jag funderar lite på att om vi blir så irriterande på varandra efter fem veckor, hur ska vi klara av pensionen?? Ahhh 🤪

  Svara

   Nej, jag älskar att umgås med min partner. Tröttnar aldrig så länge man har egentid också.

   Svara

    Vi kanske skulle behöva mer egentid…

    Svara

    Japp! Jag och min karl har suttit ihop vid höften i snart 2 år. Vi är knappt ifrån varandra ett par timmar i vecka. Älskar det, vi trivs i varandras sällskap så himla mycket och undrar varför man är ihop med någon man bara blir irriterad på?

    Svara

     Tycker det är märkligt med par som ”tröttnar” på varandra efter för mycket tid tillsammans. Jag och min man har varit tillsammans i 11 år, alltid spenderat majoriteten av vår tid tillsammans, och aldrig tröttnat. Varför vara tillsammans med någon man blir irriterad på efter för mycket tid tillsammans?

     Svara

      Jag blir också helt förundrad över detta, skulle aldrig orka bo med någon som irriterar mig. Hade jag blivit så irriterad av min man att jag inte klarade av en semester ihop hade jag nog skilt mig

      Svara

   Relaterar. Haha. Både maken och jag tyckte det var skönt att han började jobba idag igen 🤪

   Svara

   Nej, om nåt önskar jag ännu mer partid tillsammans 😂 Men vi har 2 småbarn så det blir tyvärr inte lika mycket (kvalitets) tid som förut vilket jag kan längta efter.

   Svara

  Har blivit bjuden på en väns 30årsfest. Det är utomhus och vi ska mest bada, grilla och dricka öl i trädgården. Jag känner mig tveksam pga Corona. Är man en landsförrädare om man går?

  Svara

   Ja

   Svara

   Jag hade 30års fest i juni. Bjöd enbart familj dock. Utomhus. Funkade fint. Varför skulle du inte gå? Så länge du är frisk, tänker på handhygien och håller någorlunda avstånd.

   Svara

   Jag hade gått, låter ju superhärligt!

   Svara

   Det är ju utomhus och man behöver ju inte kramas, pussas och dricka ur varandras glas…

   Svara

  Jag skulle behöva lite hjälp med hur jag ska tackla en situation. Min före detta fästman gick tragiskt bort för några månader sedan. Jag blev otroligt knäckt när jag fick beskedet, han var en otroligt viktig del av mitt liv i flera år. Min äldsta och bästa vän har inte sagt ett ljud om det här, fick inte ens ett litet sms där hon frågade hur jag mådde. En gammal bekant hörde till och med av sig men inte hon… Samma dag som han gick bort fick jag liksom en random bild på hennes barn, men inte ett ljud om det som hänt. Hon har inte missat det här, hon har kommenterat på hans syskons inlägg osv. Blir bara så besviken och ledsen. Ska träffa henne snart (vi bor i olika städer) och vet inte om jag ska ta upp det med henne och ifrågasätta varför hon inte sagt något? Känns så dumt att jag ska behöva ta upp det också.

  Svara

   Har du lagt ut något om det eller pratat om det? Hur ska hon veta att du vill prata om det?

   Svara

    Ska jag behöva göra ett inlägg om det bara för att hon ska höra av sig fråga hur jag mår och beklaga sorgen? Jag har inte tagit upp det med henne eftersom hon inte har det, har bara väntat på att få någon slags sympati. Tycker faktiskt att det ligger på henne som vän att kolla hur jag mår. Mina andra vänner ringde mig så fort det hände.

    Svara

    Man hör av sig till sina vänner om någon indelas närhet går bort. Om du inte gör det hoppas jag att jag inte känner dig

    Svara

     Fd fästman. Beror ju lite på vad de har haft för relation sedan förhållandet tog slut och kompisen kanske låter Anoym 20:42 bestämma hur det ska hanteras? Vill man ha stöd av sin bästa vän kan man också vara öppen med det ”Hej, jag fick veta att X har dött och känner mig skakad” istället för att vara arg på en vän som kanske tolkar ens tystnad som att man inte vill prata om det och därmed respekterar det. Är man riktiga vänner så ger man väl den andra ”the benefit of the doubt” särskilt om personen har varit en bra kompis i övrigt?

     Svara

     På vilket sätt är förredetta fästman någon i hennes närhet? Det är ju ett ex. Jag hade inte tagit upp det om inte personen själv tog upp det.

     Svara

    Varför ska hon lägga ut något om det? Är du en som som lägger upp bild på och taggar dig själv på sjukhuset när du är där också?

    Svara

   Vet hon om att det har hänt? Var det du som berättade? Har hon beklagat sorgen? Det är i min bok det absolut minsta man bidrar med. Tror du att hon kanske tror att han var gammal historia för dig, och kanske därför inte tar upp det?

   Svara

    Ja hon vet då hon också kände honom (via mig) och hon fick veta det via sociala medier, inte ifrån mig. Nej hon har inte beklagat sorgen, det är det som är grejen.. Vet inte om det beror på att hon tror att han är historia för mig, men det var inte så längesen det tog slut och hon vet ju att han var oerhört viktig för mig under en massa år. Klart man kan bli ledsen trots att det är ett ex, det är ju trots allt en person jag har levt med.

    Svara

     Jag håller med dig till fullo. Hade detta hänt min vän, även om relationen låg 10-20 år bakåt i tiden, så hade jag självklart hört av mig. Allt annat tycker iaf jag är märkligt, särskilt som din bästa vän. Om hon nu inte har någon svår relation till att människor dör eller så. Jag hade tagit upp det med henne, men jag är rak på det sättet, inte alla som resonerar likadant. Det skulle bara reta upp mig att grubbla på det. Ställer du frågan så får du förhoppningsvis ett svar.

     Svara

   Jag beklagar din förlust, jag förstår att du haft en otroligt tuff tid det senaste.

   De är tyvärr i sådana stunder som ens sanna vänner visar sig. Ta upp det med henne att du är besviken och förundrad över hennes agerande och fråga henne varför hon inte hört av sig till dig? Förklara att du trodde att du skulle få stöd av henne som ändå är din bästa vän ❤️

   Svara

    Äsch vad löjliga ni är. ”Ens sanna vänner”. Det är ett ex, det är inte hennes man som gått bort. Ts får ju bjuda in till att prata om det med sin vän.

    Svara

   Först och främst jag beklagar din sorg, fy jag kan inte tänka mig hur hemskt det måste kännas att ha förlorat din stora kärlek 💔 folk är ju lite udda och beter sig olika i sorg/trauman (vissa vill prata, vissa vill vara ifred etc), kan hon kanske tänka att hon väntar på att du ska säga nåt om det för att då prata om det? Annars lär det ju komma upp när ni ses, hon kan ju inte låtsas som det regnar om ni ses och ska prata om era liv.

   Svara

    Föredetta fästman läser jag som att ett ex har gått bort. Kanske inte ens stora kärlek då, tänker jag.

    Svara

    Alltså det här med att ”folk beter sig lite udda i sorg”. Nä, det ska inte handla om den andra personen utan den som sörjer. Jag kan köpa att någon bekant går under jorden när man går igenom sorg men en ”bästa vän”. Wtf… enda jag kan tänka på är att hon inte vet om det. Om hon nu vet det är det extremt skumt och nästan lite stört beteende.

    Svara

     Men till hennes förvar måste jag dock lägga till att om det rör sig om en ex-fästman är det inte lika ”hemskt” att hon inte sagt något. Jo, det är fortfarande sjukt beteende eftersom att ni är vänner men det vore liksom helt oacceptabelt om det vore någon i din närhet just nu.

     Svara

   Jag är i en lite liknande sits med en vän som försvann helt när en hemsk sak hände mig. Alltså helt ärligt. Det är JÄTTEKONSTIGT att man är gamla, nära vänner, och inte beklagar sorgen, frågar om man kan göra något för en eller frågar hur man mår. Du behöver inte såna människor i ditt liv, hon kommer inte finnas där för dig om andra saker händer heller. Stor kram till dig och beklagar sorgen ❤️

   Svara

   kan ju vara så att hon av respekt för dig väljer att inte ta upp det förrän du själv säger något om det. Alltså eftersom det är en före detta fästman så kanske hon inte vet om det är för jobbigt för dig att ta upp det, och väljer istället att vänta ut dig, så att du får ta upp det istället. Så hade jag kanske tänkt…

   Svara

   Alltså var han ett ex när han gick bort eller var ni tillsammans?

   Svara

    Det är ett ex, vi var alltså inte tillsammans när han gick bort. Men vi var vänner långt efteråt och hon vet att han var viktig för mig. Förstår inte varför man inte skulle bli ledsen bara för att det är ett ex. Visst om det är ett as som behandlat en som skit men annars är det väl fullt rimligt att bli ledsen när en person man levt med i flera år gått bort.

    Svara

  Har en bekant som lagt stora summor på fettfrysning… Ska man verkligen tro att det funkar??
  Jag är som Doktor Dängrot – skeptisk…

  Svara

   Vaser lipo säger jag bara 🙂 wow wow

   Svara

   Min nära släkting arbetar/utför med sånt (fettfrysning) och ja – det funkar! 🙂

   Svara

  Är det någon som har tips på sevärdheter/restauranger man kan stanna till på mellan Orsa-Borlänge? Har ni några guldkorn?

  Inga svar med Google-hänvisning önskas.

  Svara

   Är du bekant med området? Det är jättefin utsikt över Siljan i både Rättvik (där kan man gå ut på långbryggan också), Tällberg och Plintsberg. Man kan käka Rättviksglass, äta på 50-talsrestaurangen Diner 45 i Rättvik och besöka Sahlins strutsfarm i Borlänge 🙂

   Svara

    Stort tack! Ska kika vidare på dina tips! 😀

    Svara

    Vi gick ut på långbryggan när vi var i Rättvik förra året – väldigt mysigt så kan också rekommendera det 🙂

    Svara

    Och åka Rodel!!! 😁

    Svara

  Gomda.kvinnor på instagram, snälla följ, läs och se ❤️

  Svara

  Favorit poddar?
  Mina är ursäkta, creepy podden och Alex och Sigge.

  Svara

   Wahlgren & Wistam, Skäringer & Mannheimer, Ursäkta, Konsten att vara, I sanningens namn, Gott Folk och Lika & Olika.

   Svara

   Wahlgren och Wistam, JLC, rättegångspodden, olösta fall, P3 dokumentär, sommar i P1

   Svara

   Doulapodden ❤ Rekommenderar starkt till de som väntar barn.

   Svara

    Tack för tips! Jag är lite längre än halvvägs i min första graviditet och även om jag inte är nojig eller orolig av mig så vill jag gärna veta fakta. Alla dessa Facebookgrupper där frågor ställs random och ofta är OT gör mig bara less 😏

    Svara

   Skyldig?, öppet fall och över min döda kropp.

   Svara

   Vetenskapsradion Historia, Svenska folkets historia, The double cleanse och Myter och mysterier.

   Jag lyssnar även på Somna med Henrik och Nothing much happens när jag ska sova 🙂

   Svara

    När jag ser det i skrift ser det ju ganska nördigt och torrt ut, haha. Sorry

    Svara

   Rättegångspodden, En mörk historia, Mellan himmel och jord (JLC:s podd) och Gynning och Berg hittar sig själva 🙂

   Svara

   Mark och Jonas, Läkarna (fd AT-läkarna), Ronden (nedlagd), notoverthinking (men har blivit sämre)

   Svara

   Öppet fall, You must remember this, Beauty & Bubblor, You’re Dead To Me, Science vs, Criminal.

   Svara

   Freakonomics Radio! Odelad ohotad etta alla kategorier, år ut och år in. Sedan inget, inget, inget… och på plats 100 ungefär kommer ett helt gäng, bl. a Tell me something I don’t know, Conan O’Brian needs a friend (vissa avsnitt), under 15, Alex å Sigge (vissa! avsnitt), m.fl

   Svara

  Mannen jag dejtade (känt varandra i 8 år men har bott på olika orter pga jobb/skola osv) fick veta att kvinnan han dejtade innan mig var gravid. Detta var en stor chock. Han sa att de var ingenting och inte tillsammans. Han sa att han måste få avsluta det innan vi kan bli tillsammans på riktigt då han var rädd att förlora kontakten med barnet. I mitt huvud så var sanningen ( att han inte vill vara tillsammans, att han vill vara med en annan) var en god nog avslutning. Såklart ska han ta sitt ansvar ändå! Det är obligatoriskt. Men hans idé på att avsluta var att låtsas vara tillsammans fram tills efter födseln. Hon satt där på jul, han åkte och skaffade lägenhet till henne och babyn. Han åkte till LA för å möte henne ( Han kallade det stötta henne). Hon la ut bilder på dem om att hom älskar han och stt han var hennes. Nu är barnet här och jag var dum nog att följa med på resan. Han säger att han är så kär och jag är hans livskärlek men allt jag känner är att han inte valde mig. Vi kunde ju fixat detta tillsammans. Han tycker mina krav var orimliga (Att säga sanningen direkt, varför slösa hennes tid och lura henne) medans han tycker han var tvungen och ta det långsammare (visa att han försökte) . Han satte mig på paus efter att vi väntat sålänge att vara tillsammans. Jag är i stor sorg och inte minst så måste jag veta att han nu är där, bor i hennes lägenhet och de tar hand om deras nyfödda tillsammans. Han har gjort slut och nu gör de det som vänner. Jag är svartsjuk och litar inte på han. Jag lämnade han men sorgen är enorm. Så mycket lögner och osäkerhet. Va jag så orimlig?

  Svara

   Han fick mig att stå och se på hur han dejtade henne. Jag grät och var så förvirrad över varför han gör detta? Om han inte vill vara med henne, varför sitter ni tillsammans på jul, åker på stugsemester INNAN barnet är här. Jag tycker inte det är okej

   Svara

    Han ville ha er båda. Finns 100 andra sätt han kunde ha skött det på. Du är inte orimlig alls. De ”krav” du ställt är ju helt sunda. Förstår om de är jobbigt nu men du kommer tacka dig sen för att du inte köpte hans lögner. Finns bättre män.

    Svara

    Han verkar helt sjuk. Om han lurar henne att han vill vara med henne men bara gör det för barnet, ta sitt ansvar för barnet kunde han gjort ändå. Om han nu inte lurar dig och vill vara med henne också.. Låt honom inte komma tillbaka.

    Svara

    Ledsen för din skull. Låter overkligt alltihop. Jag håller med ovan, kanske lika bra att det skedde, det fanns nog en mening mitt i allt. Se det som att du agerade utifrån vad du vill ha och vad du anser vara rätt och fel. Där passar han helt enkelt inte in. Ditt liv ska inte levas på andras villkor, om du inte själv väljer att tex kompromissa om något. Kärleken finns även för dig, var så säker ❣️

    Svara

    Klart det inte är okej, mot någon av er. Manipulation, lögnhärvor osv är aldrig okej. Och att han säger att du överdriver : Ingen! kan säga åt dig vilka känslor som är rimliga och vilka som är överdrivna. Du bestämmer dina gränser själv ❤️ ❤️ ❤️ Du gjorde rätt som valde dig själv. Om inte du skyddar och står upp för dig, vem ska då göra det ❤️

    Svara

   Vill du leva med en man som tycker det är ok att lura en annan kvinna? Visst, fullt normalt att han vill ta ansvar för sitt barn men det hade varit bättre om han varit ärlig mot er båda. Han säger att han är kär i dig men hans agerande säger något helt annat. Släpp honom, hela situationen är rörig och han kommer troligen alltid prioritera mamman till sitt barn framför dig. Utgångsläget du är i är verkligen inte bra för att skapa en bra och sund relation. Et finns så många andra män därute som inte ljuger för ex och flyttar ihop med andra kvinnor. Ju längre du väntar på killen du väntar på nu desto längre tid tar det innan du träffar någon som vill prioritera dig.

   Svara

    Jag har lämnat för att allt in mig så att detta är fel. Samt att jag klarade inte av att se han ha en baby med en annan. Hon bor i USA så han bor där när han hälsar på. Det känns som om han skulle ha två familjer. En med mig och så åker han dit 1 vecka i månaden och är med dem. Det finns säkert någon som hade vart okej med det men jag kände att det var över min gräns. Han tycker jag överdriver.

    Svara

     Nej du överdriver inte. Du gjorde rätt! Det låter helt sjukt. Respektlöst mot både dig och henne.

     Svara

     Du överdriver inte. Tänk som en polis istället. Hur vet du att han har gjort slut nu och att de nu bor ihop och uppfostrar barnet som vänner? Har du läst det på sociala media eller på något annan officiellt sätt fått veta det? Eller sa han det till dig? Om det sistnämnda så är det förmodligen inte sant. Lägg ner att ta hans ord för sanning när du vet att han är en lögnare. Lögnare ljuger. Det är inte svårare än så. Du kan utgå från att allt som kommer ur hans mun är tvärtom i verkligheten. Han ville väl ha tillbaka dig i fållan. Ha kakan och äta den igen.

     Svara

   Wtf? Hur naiv får man vara? 😂 snälla människa, spring därifrån och var glad att han är med henne så du slipper honom. Och känslor går över. Inte kan du spendera ditt liv med någon som har tjej och barn på halvtid och dig på halvtid? Herregud.

   Svara

  Ni som är i en relation: vill killen ha en perfekt flickvän? Reagerar han om ni mår dåligt och tycker det är jobbigt? Jag har lite hälsoproblem och vill inte dejta någon för är rädd att han kommer lämna mig för någon annan när han upptäcker att jag vare sig har en perfekt kropp eller perfekt hälsa.

  Svara

   Nej, vill man ha en ’perfekt’ Partner är man nog lite uppe i det blå. Vem är perfekt och vad är perfekt? Min man älskar mig med dallriga cellulitben, med både plus och minus 10kg, fisar, menstrosor, amningslugg, med och utan smink, svettlukt, listan kan göras längre. Sen har ju han grejer också som inte är ’perfekta’. Hoppas du hittar din drömpartner!

   Svara

    Tack för världens finaste kommentar och stöd ❤

    Svara

    Så fint att läsa. Jag är i samma situation och tänker bara ibland på hur underbart det är att kunna vara exakt den man är och samtidigt vara så älskad och känna sig som världens enda och vackraste med alla sina inbillade och äkta fel och brister.

    Svara

   Min partner skulle jag säga är precis tvärtom. När jag inte mår bra det är då jag känner att han tycker om och bryr sig om mig som mest. Han vill inte ha en perfekt flickvän för en sådan finns inte. Hur snygg och polerad man än är i det offentliga så måste fasaden bort för att man på riktigt ska kunna bygga en relation. Får du inte stöd av en kille du dejtar pga dina hälsoproblem, ja då är det han som har betydligt större problem 😉

   Svara

    Ja det är ju så. Tack för din fina kommentar ❤

    Svara

   Nej. Jag blev utmattad och diagnostiserad med panikångest ett år in i vårt förhållande. Han är världens finaste mot mig och har hjälpt mig mycket med att bli frisk ❤

   Vill han inte ha dig när du mår som sämst, förtjänar han dig inte när du är som bäst.

   Svara

    Så himla fin kommentar tack så jättemycket ❤❤

    Svara

   Vill du själv ha en perfekt pojkvän utan fel och brister?

   Svara

    Verkligen inte. Jag vill att han ska vara mänsklig.

    Svara