Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

922 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan någon rekommendera en bra körskola i Stockholm? Gärna med enbart kvinnliga lärare eller åtminstone i majoritet.

  Svara

   Om du bor i Västerort kan jag verkligen rekommendera Labyrint trafikskola. Den drivs av ett par och de kommer och hämtar upp dig. Man behöver inte köra med båda om man inte vill, men killen där är störtskön och extremt pedagogisk.

   Svara

   Malin på Staffans trafikskola i Älvsjö! Guld värd ❤

   Svara

    Hur länge sen var det du körde där? Har hört så mycket dåligt om Staffans nämligen…

    Svara

     Fem år sen. Jag körde bara med Malin, tyckte att hon var kanon.

     Svara

   Haha läste kör- som i ”sjunga i grupp”-skola, och började läsa det första svaret och tänkte att det var ett väldigt märkligt tips….

   Svara

  Hamnade av en slump här prick när öppet spår började? Spännande att vara med från början :))

  Någon mer som är sjukskriven för utmattning och har barn under 6 år hemma? Så tufft att bli frisk tycker jag!

  Svara

   Låter tufft! Har du någon partner eller annan som kan ge dig avlastning med barnen?

   Svara

    Jag har massor med stöd av både partner och familj. Är så tacksam för det <3 Men det är tufft ändå stundtals!

    Svara

   Japp, dock är mitt barn lite äldre. Sjukdomen är ett helvete. Önskar dig allt gott ❤️

   Svara

    Ja det är verkligen en hemsk osynlig sjukdom som kan smyga sig på, på något konstigt sätt köpte jag bara att ”såhär mår jag och det är väl inget konstigt” men tillslut sa kroppen ifrån. Vilket på sätt och vis var väl bra ändå.

    Svara

   Går du på rehab? Jag började på en stressmottagning och det är värdefullt. Det blir bättre och bättre även om man har svårt att tro det. Läkningen är inte linjär och man får bakslag men varje dag är ändå en dag närmare tillfrisknande. Jag kraschade riktigt hårt men nu efter 6 månader ska jag börja med den arbetsplatsbaserade rehabiliteringen. Jag är inte frisk ännu men mår betydligt bättre, så pass att jag tror att jag klarar av att arbetsträna på 25% nu. Denna sjukdom tar tid att bli frisk från men det kommer. Krya på dig. 💜

   Svara

    Jag går på stressrehab och började jobba 25% i juni. Ska jobba 50% efter semestern, har inte ens hunnit vara sjukskriven 6 månader än (blev sjuk i början av feb) men försäkringskassan tycker jag borde vara frisk nu! Men stressrehaben har varit guld värd, så bra insikter. Hoppas det går bra för dig framåt!

    Svara

   Jag drabbades av utmattningssyndrom/bipolär depression 2015, då mina barn var 6, 9 och 11. Är fortfarande sjukskriven på heltid. Först kom det ekonomiska bakslaget. Behöva säga nej till allt. Att inte orka med. Inte orka med prat, ljud, intryck. Inte orka laga mat, inte vara förälder. Stod utan skyddsnät, och vågade inte be om hjälp. Men på något vis.. Jag gjorde det jag kunde och orkade. Bäddade madrasser på golvet i vardagsrummet och hade myskväll. Tillät mig att inte orka. Nu har det gått 5 år, och jag är fortfarande sjukskriven. Barnen minns hur mysigt vi hade, hur härligt det var att få äta popcorn och mackor en hel sommar. De minns inte hur jag inte orkade.
   Så, sänk ambitionen, läk och bli hel, det är ok att äta chips till middag, det är ok att inte orka! Ligg i sängen och kolla på film Krya på dig 💕 💞

   Svara

    Vilken fantastisk förälder du låter som <3 Känner genuin beundran att du tog dig igenom det!! Och tack för snälla ord! Tyvärr får jag inte vara sjuk mer för FK, skulle börja jobba efter 4 månader. Så försöker bolla alla krav som man inte kommer undan men har tack och lov ett stort skyddsnät runtomkring mig. Allt hopp om lycka och välmående till dig!

    Svara

   Tipsar om fb gruppen stressgäris! Där kan du hitta fler som kan relatera! Kram<3

   Svara

    Tack för tips! 🙂

    Svara

  Så sorgligt att, och framförallt hur, skådespelerskan Naya Rivera dog! Så synd.

  Svara

   Hur dog hon?

   Svara

    Drunkning. Hon och sonen tog ett dopp i en sjö men pga kallt vatten och kraftiga strömmar, så hade hon hade bara kraft till att få upp sin son på båten igen. Detta enligt myndigheterna. Hennes sista gärning i världen var att rädda sin son. 💔

    Svara

    Finns en del teorier om att det var mord, but who knows..

    Svara

     Darwin snarare

     Svara

    Förlåt jag vill inte vara elak men läser du inte nyheter?

    Svara

  Skärmen på min laptop har lossnat från tangentbordet, någon som har tips på vad man kan göra åt det? Går det att laga, kommer datorn gå sönder helt?

  Svara

   Silvertejp

   Svara

    Har lossnat helt, tror inte skärmen kommer stå upp av silvertejp men kanske ska testa.

    Svara

     Funkar det inte med silvertejp är det trasigt.

     Svara

  Jag undrar hur jag någonsin ska bara skaffa barn. Jag längtar så, men jag rädd för exakt allt i hela processen. Allt från illamående och andra åkommor under graviditeten, smärtan vid förlossningen, bestående förändringar i kroppen och framförallt ansvaret för en ny människas liv. Hur kommer man över tankarna?

  Jag har en p-stav som jag ska våga gå och plocka ut om det ska kunna bli av. Ni som haft sådan, hur lång tid tog det att få tillbaka normala cykler?

  Svara

   Jag känner mig också rädd, mest för förlossningen, och gör mig också orolig när jag får höra att man måste kämpa för att få kejsarsnitt.

   Svara

   *våga skulle det stå. Inte bara!

   Svara

   Att bli gravid är inte så svårt, bara ta ut staven och köra på! Sen när du väl är gravid är det inte så mycket du kan göra; oavsett vad du gör, och oavsett hur förberedd du är så kommer det en unge 9 månader senare.

   Svara

    Nja, inte så bara för alla..

    Svara

    Oh I FUCKING WISH!!

    Svara

    Hej du nyss fyllda 20 åring som nyss fått ditt första barn! Nej det är kanske inte alltid så jävla svårt när man är ung och feril, men ibland är det svårare än jävligt svårt trots ålder. Jag fick själv mina barn vid 22 och 25, lyckligtvist friska och främst levande.. Men jag fick även en välutvecklad hjärna vid 20 års åldern då jag insåg vid en snabb googling att det inte är så lätt att bli gravid för alla oavsett ålder. Att det är vanligt att det tar över ett år att bli gravid, missfall, missed abortion, barn med fel som eventuellt inte kommer överleva förlossning eller dess första födelsedag osv. Hur kan du ens skriva en sådan okänslig sak? En form av humble brag då du inte har någonting annat att skryta om?

    Svara

     Fast för de flesta går det relativt snabbt att bli gravid med bra utgång.

     Svara

      Jag vet inte, det tar i genomsnitt 7-8 månader för kvinnor att bli gravida. Och det är så mycket som 20% av alla graviditeter som slutar med missfall.

      Över ett halvårs försök kallar inte jag för relativt snabbt.

      Svara

   Det är ju alltid lite läskigt, men man måste ju satsa för att vinna. Man får helt enkelt ställa sig frågan om det är värt att riskera illamående, förlossningssmärta och bestående förändringar. Själva graviditeten och förlossningen är ju så kort tid, i nio månader och en förlossning på i snitt en dag står man ju ut med det mesta.

   Svara

   Samma här. Och livrädd för det enorma ansvaret.

   Svara

   Jag är högkänslig och tyckte jag „var bra“ på att få barn. Jag blev lugn som en ko under graviditeten, bråkade inte med någon, kunde känna vad min kropp behövde, mådde iofs. illa i fem månader, men bara på eftermiddagen och älskade att bli mamma. Det kändes lätt för att jag hela tiden bara behövde lyssna på barnets behov och min unge är (eller var) dessutom allmänt nöjd.
   Jag tycker fortfarande inte att mina egna behov är så viktiga. Det är en helt underbar och magisk hjärntvätt. Fast nu är vi inte kvar i den magiska småbarnsvärlden längre och jag har liksom nyktrat till lite. Tänker att det nog är bra att det blev ett barn för oss två lite äldre föräldrar. Att jag som högkänslig inte fick ett till barn för två-tre år sen (iofs. skulle jag vara inne i den där bubblan igen). Att mitt barn nu måste möta verkligheten och att den är tuff. Ekonomin är sådär, släkten är en katastrof, min karriär stannade av … och ibland känns livet lite läskigt. Men mitt barn verkar må bra och vara stark, tack och lov.

   Svara

    Jag är högkänslig och tror att också ett barn hade räckt för mig. Nu blev det två (önskat och planerat) men det är tufft. Bubblan med andra uteblev då det inte gick att vara och njuta på samma sätt. Jag ångrar mig inte och älskar bägge över allt, men känner mig otillräcklig. Är inte den mamma jag trodde jag skulle vara och det känns tungt.

    Svara

   Försök att bryta ner det hela till mindre beståndsdelar. Visst, de flesta blir illamående och även extremt trötta ett tag men man kan ta postafen och ta och vila i vilorummet på jobbet när du behöver. Alla får inte bestående men på kroppen, långt ifrån. Du är inte ensam på förlossningen, du är omgiven av fantastiska barnmorskor och du får bedövning. Ingen förstagångsförälder vet egentligen allt om hur man tar hand om en liten människa, återigen det är något man lär sig. Lycka till. Var inte rädd.

   Svara

    Haha lyxigt att ha vilrum och få/kunna vila på arbetstid! Inte en realitet för alla kan jag säga.

    Svara

     Har bara sett vilorum på arbetsplatser där det utförs fysiskt tunga jobb.

     Svara

      Arbetar på en f-6 skola och vi har ett vilorum för personal och ett för elever med sängar.

      Svara

       Jobbar också på skola men har fan inte tid att vila.. skulle inte funka med verksamheten.

       Svara

   Graviditeten är en sån liten del av livet! Minns att jag var så rädd för min första förlossning och BARA tänkte på den, istället för att fokusera på allt som kommer sen. Det är ju då livet börjar; när bebisen äntligen är här! Graviditet och förlossning är bara fisar i rymden i jämförelse med vad som kommer sen ❤️

   Svara

    När livet börjar??? Så du hade inget liv innan?

    Svara

     Livet med barn förstås. Vilken grinpelle du verkar vara då …

     Svara

      Då missförstod jag dig pga otydligheten, sorry. Nej, men många skriver såna där tråkigheter ska du veta, att man inte har ett liv innan/utan barn. Skönt att du inte var sån.

      Svara

       Sluta känn dig kränkt för en kommentar. Jösses.

       Svara

        Detsamma! 😄

        Svara

     Livet ÄR bättre efter barn. Det betyder inte att man inte hade ett liv innan barn, det betyder bara att lovet ändras till det bättre. Visst är det kämpigt som faaan de första åren men sen är det bättre då livet är fullt av mer kärlek än man trodde fanns innan!

     Svara

      Oh gud 😂🤦🏼‍♀️

      Svara

      Inte för alla… Och alla skulle inte känna så och då är det bättre att låta bli! Beror ju också på hur ens liv var innan.

      Svara

   Att vara förlossningsrädd en hel graviditet är inte lätt och inget man ska behöva gå igenom utan bra hjälp. Om du väljer att bli gravid se till att du får remiss till aurora team som hjälper förlossningsrädda. Nu under corona har stödet (iaf i min stad) från vården varit näst intill obefintlig. Men i vanliga fall kan man få gå i samtal hos aurora.

   Rekommenderar också starkt att ha med en doula under förlossningen och i så fall ta kontakt med en tidigt i graviditeten. Kolla upp om doula skulle vara något för dig. Doulan är med hela graviditeten som stöd och under hela förlossningen om man vill. Är otroligt glad och tacksam att jag haft mina doulor (man får en back up ifall ena är sjuk) under den här graviditeten.

   Svara

   Sara, så kände jag också men körde till slut ändå (38 år) och det var verkligen över förväntan. Var egentligen ganska pepp på graviditet/förlossning osv, men mådde jättebra under graviditeten, födde med snitt, inga men eller komplikationer (förutom att min dotter kom en månad tidigt, lite oväntat) och faktiskt inga förändringar i kroppen nu efteråt vad jag har märkt av. Flaskmatade från start så att jag och min sambo kunde dela lika på ansvaret direkt. Ledsen om det låter förskönande, men jag menar bara att det inte nödvändigtvis behöver vara så jobbigt som man kanske tror (iaf som jag trodde). Min barnmorska sade att man hör ofta om de jobbiga aspekterna men att det även är väldigt många som mår superbra genom allt, bara att man inte hör om dem på samma sätt

   Svara

    Var egentligen ganska OPEPP, skulle det stå!!

    Svara

   Inte haft p-stav men käkade ppiller. Slutade i början på november förra året. Har fortfarande inte hamnat i fas med min cykel.. Har mens efter ca 45 dagar och då väldigt lite mens också. Hoppas verkligen inte något är fel på mig!

   Svara

   Jag vet inte hur gammal du är, men för mig har de negativa känslorna mattats av en del med tiden. Jag är 28 nu och har inga barn än. När jag var i åldern 16-25 så kände jag endast panik, mörker och sorg när jag tänkte på att skaffa barn, och speciellt tanken på att genomgå graviditet och förlossning. Jag är fortfarande rädd för förlossningen, främst när det gäller komplikationer/ingrepp och eventuella skador efteråt samt att känna mig utlämnad. Samtidigt vill jag någon gång vara gravid och föda barn, och jag har också insett att jag vill ha barn så gärna att jag är beredd att testa. När den dagen kommer planerar jag att ta emot och söka all hjälp jag kan få, det finns ju auroramottagningar och även privata psykologer som är specialiserade på de psykiska aspekterna av graviditet och förlossning. Jag rekommenderar att du försöker bearbeta dina tankar på något sätt, det kan vara att skriva ner tankar, läsa böcker (kolla in boken ”Att leva ett liv, inte vinna ett krig”) eller prata med nån annan som förstår dig och tar dina tankar på allvar. Om det inte funkar, sök professionell hjälp antingen direkt eller när barnaskaffandet närmar sig. Det är viktigt att må bra mentalt, både under graviditet och som mamma!

   Svara

  Hjälp alla hobbydetektiver!!

  Jag anser mig själv som rätt så duktig med att hitta folk på internet men nu har jag helt kört fast!
  Jag skulle vilja veta penny Parneviks ex Instagram!!

  Inget viktigt men stör mig så mycket att jag inte lyckats hitta honom efter mycket tid…

  Menar den första killen hon hade som var otrogen medan dom spelade in Parneviks!

  Han hette JJ tror jag!

  Svara

   Han hette Jayden och kallades för JJ

   Svara

   Bara sök på ”JJ” bland Pennys följare på instagram och han dyker upp direkt!

   Svara

    What!! Ska kolla…

    Svara

    Hittar ju inte… kan du inte skriva hans instanamn?

    Svara

     usetheschwarz22

     Svara

      Älskar dig, tack

      Svara

  Nån som följer serien dark på Netflix? Va tycker ni om senaste säsongen?

  Svara

   Inte där än, spoila inte piiiiiiz?

   Svara

    Vilken säsong/avsnitt är du på? 😊

    Svara

   Gillade inte alls säsong 3. Slutade kolla eftersom jag inte hängde med. Säsong 1 och 2 såg jag och var helt besatt!

   Svara

    Men gud känner exakt samma, så besviken 😭 älskade dom 2 första säsongerna, va besatt också, tipsade alla om den serien haha. Och nu i 3an fattar jag ingenting, dom gjorde de för rörigt.

    Svara

     haha jag fatta inte heller nåt.

     Svara

    Jag pallar inte ens med säsong 2 haha. För många tidszoner och slutade bry mig…

    Svara

    Jo tredje säsongen är förvirrande men efter att ha sett sista avsnittet insåg jag att även tredje säsongen var otroligt bra och genomtänkt! Se till slut, det sista avsnittet gör det värt det!

    Svara

   Kände att den var ”klar” sista avsnittet säsong 2 så blev faktiskt besviken när det kom en till. Vägrar se den pga av alla serier man sett sönder efter de första säsongerna. Min sambo vill se vidare pga samma anledning, alltså att de första två var bra så då måste nästa också vara det. 🙃

   Svara

   Konstant förvirring men ändå spännande 🙂

   Svara

   Komplicerat. Räckt med säsong 2! Usch så dåligt

   Svara

   Neej sluta. Gillade den. Såg till halva säsong 2 och har ännu inte orkat kolla klart den och kommer knappast orka kolla s03. Säsong 1 var bra iallafall..

   Svara

  Vilken är, enligt er, den bästa TV-serien?

  Svara

   Lost! Det kommer nog aldrig komma en serie som ens kommer i närheten av den.

   Svara

    Game of thrones eller the handmaids tale!

    Svara

     Nope, de är båda alldeles för långsamma. Det är aldrig något som händer ju!

     Svara

      Okej håller inte med om att inget händer men vad gillar du för serier då? 🙂

      Svara

       Lost sa jag ju 😉
       Prison Break, Breaking Bad, This is us och Blindspot är också riktigt bra serier 🙂

       Svara

      Men va? På GoT händer det ju något heeela tiden!

      Svara

       Jag gav det en och en halv säsong. under den tiden hände det inte alls speciellt mycket

       Svara

        Fast jo det gör det haha. Du är väl kanske bara dålig på att snappa upp små detaljer.

        Svara

         I jämförelse med många andra serier så hände det ingenting.
         Jag tycker dessutom om när avsnitt avslutas med en stor cliff hanger och det gör definitivt inte GoT.

         Svara

          Ni fattar väl att den där anonym driver med er? Eller så är hen van vid telenovlas och skitiga såpoperor eller så är konstigheter hens vardag. Jag menar, 14 åringar såld till någon barbar kung som tvingas ha sex och blir gravid och får 3 drakar osv. och syskon som har sex på deras inbreed sons grav är normalt. Nya konstigheter för varje avsnitt och cliffhangers vid varje säsongsavslut. Så antingen har den anonyma inte sett GoT eller så driver den. Eller så är den bara knäpp.

          Svara

      Skojjaru???

      Svara

    Lost är så rörig, galet ju. Förstår inte meningen med slutet.

    Svara

     Sämsta slutet någonsin.

     Svara

     Finns förklaringar på internet 🙂 kul att se dig Nora, jag tänkte precis att det var ett tag sen

     Svara

      Åh, fin du är ❤️

      Svara

      Och tack för tipset ska läsa 📚 lite om slutet 😍

      Svara

   Modern Family, The Office, Breaking Bad.

   Svara

    Modern family är det bästa som hänt tv❤️

    Svara

     Nä det är fan its always sunny in philadelphia

     Svara

     Håller med!!!❤

     Svara

     Det lilla jag sett av den är att den är jävligt cringe

     Svara

   Vänner

   Svara

    Känns inte skämten i den rätt ofräscha numera?

    Svara

     Jo, det gör dem absolut. Men det är ändå nostalgi 🌸

     Svara

      Nostalgi räcker inte för att säga att nåt är bra.

      Svara

       Tydligen för Stella Luna så. 🤷🏻‍♀️

       Svara

        Mm bad taste dårå😬

        Svara

         Haha fast så kan man ju inte säga. Tv-serie smak, musiksmak etc är ju inte objektiv och har rätt eller fel.. nån tycker säkert du har dålig smal. Live and let live.

         Svara

          Visst. Men det är inte bra. På samma sätt som att The big bang theory inte är bra.

          Men tycker du det najs för dig. Då har du ju ganska låga krav på vad som är bra vilket är najs förstås. Bra utbud!

          Svara

           Jag har inte sagt att jag tycker det är bra. Men alltså, det är ju subjektivt.

       Jo, nostalgi kan ha en inverkan i många olika situationer. Till exempel på serier då jag kan säga att det inte finns många serier som har påverkat mig och haft en inverkan på mitt liv som Vänner har haft. Och jag kan fortfarande säga att det är en av de bästa serier jag har sett, även om jag idag inte tycker att skämten är särskilt okej.

       Svara

     Men vem bryr sig? Det är SKÄMT och en serie, inte real life. Dessutom får man ta det för vad det var, d.v.s att det var okej på den tiden..

     Svara

      Fast klart man bryr sig. Jag gillade The nanny då jag var 10, skulle aldrig rekommendera den nu då jag vet att den inte åldrats väl. Den var bra för att jag var barn.

      Svara

       Ja, jag som skrev kommentaren kan säga att jag gillar varken friends eller nanny längre.. DOCK så ogillar jag dem inte p.g.a opassliga skämt eller att de inte är tillräckligt pk utan för att min humor och smak ändrats över åren. Vet ändå att många fortfarande gillar friends och säkert delvis av nostalgiska skäl, men visst kan man även tycka att den är rolig. Du kan liksom inte påstå att en av tidernas största tv serier borde förbjudas.. Så ”farlig” humor har den väl knappast heller.

       Svara

     Jo det gör dem. En borde fängsla skådespelarna för att de sa såna hemska saker då som idag är tabu och dem som skrev manus borde antingen skjutas eller åtminstone ställas i skampålen på torget så att en kan hata på dem. Henrik Arnstad skriver mycket om det här med att döma historiska personer efter dagens moral, hen är bra ❤️

     Svara

      Hahaha, delar din humor. Tror inte det finns många här som fattar ditt Arnstadskämt men vi som fattar, vi fattar 😄

      Svara

     Bryr mig inte. Gillar den och så är det med det.

     Svara

     Äh sluta va så ängsligt PK!

     Svara

      Eller hur!!! Alltså förstår inte hur man orkar.

      Svara

   Gilmore girls ❤️

   Svara

    In omnia paratus!

    Svara

     oy enough with the poodles already!

     Svara

    Ja snälla. Fantastiskt manus och så välproducerad! Känns inte så vanligt för de genren. Team Jess all the way haha, he got his shit together at the end ju!

    Svara

    Mysigaste!!!

    Svara

   GoT och Family guy.

   Svara

   Oz – fängelseserien som jämt gick på ZTV. Har sett alla säsonger flera gånger. Den är mörk, den är våldsam, den är absurd och den är spännande. Dock är en del av säsong 5 väldigt märklig men bortsett från det så är det en grymt bra serie.

   Svara

    Prison Break första säsongen!

    Svara

    Håller med!!!

    Svara

    Ja, Oz var så jävla bra!!!

    Svara

   fleabag

   Svara

   The West Wing.

   Svara

   Jävla Kajsa.

   Svara

    Hahahahaha!!! +1

    Svara

   One tree hill, riverdale, 13 reasons why, chicago fire, störst av allt

   Svara

    Riverdale är ju den sämsta skiten som finns?

    Svara

   Frankie & Grace
   Downtown Abby
   When Calls The heart
   Midsomer murders
   Poirot

   Svara

   Arkiv X. Klassiker!

   Svara

   Alla älskar raymond, always sunny in philadelphia, modern family, got, the sopranos.

   Svara

   OZ

   Svara

   Breaking Bad – för att den verkligen höll hela vägen och hade i princip allt
   Downton Abbey – för att man kan drömma sig bort
   Vänner – som ett sällskap i bakgrunden när man egentligen gör annat
   Desperate Housewives – för de ikoniska dramatiska händelserna och för att jag kan se den om och om igen

   Och jag blev helt golvad av The Crown, Broadchurch, House of Cards (inte sista säsongen!) och Bodyguard.

   Svara

    Håller helt med om Broadchurch!! Blev helt fast!

    Svara

    Men alltså JA på Breaking Bad. Sånt jävla mästerverk. Inte undra på att den fått typ 9.5 på imdb.

    Svara

     det bara jag som inte fattar hypen om BB. Det är ju fan skit ledsam och handlar om att snubben får/har cancer… så deprimerande att jg inte orkade mer än 1 säsong… blev för jobbigt helt enkelt

     Svara

      Fattar inte heller hypen. Såg igenom hela och säsong 1 är en dag på tivoli jämfört med resten. Skräpserie.

      Svara

      Finns ju långt mer deprimerande, ledsamma serier än så? Som folk kolla på ändå.

      Svara

      Men det är ju inte det serien handlar om

      Svara

   Snowpiercer, Zone blanche, The rain, A series of unfortunate events, The haunting of hill house, Heder, Himmelsdal

   Svara

    Hem till gården

    Svara

   Vår tid är nu ♥️ Så bra serie!

   Svara

   Hur kan INGEN ha nämnt Twin Peaks!?

   Svara

    Lita ALDRIG på en snubbe med långt grått hår och jeansjacka..

    Svara

    Dålig smak här inne??? Twin Peaks är den bästa serieren någonsin. (Förutom när James är ute på den där gården, sämsta side Storyn).

    Svara

    Ingen har heller nämt The wire!! Bubbs!!

    Sen gillade jag också westworld och black mirror. Mindhunter och ozark för lite lättsammare serier. Curb your entusiasm, inte att förglömma.

    Svara

    Åh så bra! Gillar även The Wire.

    Svara

   ER, X-files och The Fall.

   Svara

    Jaa The fall, var kan man streama den? Någon som vet??

    Svara

   Nu:
   SOA (kommer aldrig hitta en bättre)
   GoT
   Downton Abbey
   The Fall säsong 1+2
   Då:
   Bevvan
   Melrose Place
   Sunset Beach
   Baywatch

   Svara

    Åh sunset beach… ÄLSKADE Cole, han var typ det snyggaste jag hade sett ever!

    Svara

   Sex and the city eller
   Seinfeld eller
   Fraiser

   men om jag måste välja är det SATC

   Svara

   Outlander. Utan tvekan

   Svara

  Idag kom Åza förbi på spontanfika till ATB som blev såååå glad. Åza är sååå välkommen tillbaks – mitt i allt byggkaos…

  Ja, nog var det det som var problemet. ATB var inte bjuden till My när Å hälsar på… De kunde väl inte göra annat än att försöka reparera skadan lite…

  Svara

   Har du ingen hobby?

   Svara

    Har många hobbysar. 🙂 Sociala medier är en av många.

    Svara

    Jo, Anna Book.

    Svara

     Ja, hon är intressant att följa, bland andra.
     Är det möjligen ATB själv jag skriver med? 🙂 🙂

     Svara

      Ja. ♥️

      Svara

       😂🙏🏻🥰❤️

       Svara

        🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

        Svara

   Anna verkar inte följa My på insta längre. My verkar dock följa anna.

   Svara

    Jo hon följer henne men hon har nog förstått nu hur m är och fungerar och att hon varit en plan typ.

    Svara

     Men om man söker på Mys följare är Anna inte en av dem?

     Svara

    Är det My måntro?

    Svara

  Jag kan inte släppa att den som påstod sig hellre rädda en random hund än en random två-åring ur ett brinnande hus fick över 50 gillamarkeringar. Jag blir seriöst rädd och äcklad, då är jag ändå vegan själv.

  Svara

   Så du tycker människoliv är mer värda är djurliv?

   Svara

    Ja, det tycker jag. En annan anonym men ja.

    Svara

     Håller verkligen med.
     Såklart är männislan bättre. Hade jag varit en fisk då hade jag väl ansett att fislar är bättre.

     mvh Äcklad av min art.

     Svara

      Alla tycker olika om det, bara att acceptera. Släpp det. Människan är ju den ondaste, värsta arten ju 🤷🏻‍♀️😄

      Svara

       Jo men ändå läskigt att vissa är så små människor att de identifierar sig som hundar. Vackra, lojala djur men djur nonetheless.

       Svara

        Nu fattar jag inte vad du menar. Du verkar väldigt upprörd.

        Svara

        precis som människor då, för vi är också djur🤷🏻‍♀️

        Svara

       Du är säkert en sån som tycker det är ok att barn plågar djur

       Svara

        Du är sån som gärna plågar bebisar.

        Svara

      ”Såklart är männislan bättre.”

      På vilket sätt? Förstör planeten för alla och orsakar så mycket förödelse och smärta för alla levande varelser inkl. sig själva.

      Svara

    Men random hund och random barn, inte ens din egen hund. Du skulle alltså kunna lämna barnet att dö och lalla ut med hunden?

    Svara

     Om man hatar barn är det väl inget konstigt?
     Man har ingen skyldighet att ta hand om andras barn.
     Även om många verkar tro det..

     Svara

      Men hur kan man hata barn så pass mycket att man är helt chill med att dom brinner inne? Alltså hör du inte hur sjukt det låter? En tvååring?

      Svara

       Barnet har väl troligen två föräldrar dom själviskt nog skaffat ingen och då är det deras ansvar att hålla efter det.

       Svara

        Föräldrarna som också förmodligen är inne i det brinnande huset alltså?

        Jag ger upp, du trollar eller är sjuk i huvudet så det är inte lönt.

        Svara

         Jag tycker seriöst att C borde kolla upp denna människa. Inte frisk och rent ut sagt livsfarlig att ha härjandes ute i riket.

         Svara

          Hej C, du får gärna kolla upp mig. Jag står för att jag tycker att man är sjuk i huvudet om man ”hatar barn” så pass mycket att man på riktigt hade varit okej med att lämna dom i en brinnande lägenhet.

          Svara

           Har du haft en traumatisk arndom? Du har ju själv varit ett barn så att du känner så mycket avsky mot barn.. Kan det vara att du utsatts för hemskheter som barn och kopplar de till svaghet, offer, beroende etc?

           Nej nej, håller med dig. Tycker de andra som hellre räddat hunden är sjuka, på riktigt!!!

           Jag tror du/ni drar för stora växlar på det här. En del går igång otroligt här och det tycker vissa är kul och fortsätter…

          Oj förlåt, såg nu att du var ts, trodde du menade mig 🙈

          Svara

          Haha men inte är personen farlig för det 😄 Håller inte med hen men ta det lugnt.

          Svara

           Jo, denna människa hatar barn (och människor) så mycket att den inte ser något fel i att barnet plågas till döds. Sin egen art. Det är riktigt sjukt. Påstå inte att det är friskt eller normalt.

           Men du, det här är internet. Ta det inte på så stort allvar.

           äh, det finns fler barn där ute 😉 chilla

        Det funderade jag på i den här frågeställningen – var är alla barnens föräldrar som borde ha koll på dem? 😄😉

        Svara

         De kanske redan har dött. Ska barnet lida för det? Det kanske brann på dagis (och en hund råkade befinna sig på plats bara). Kanske med mormor som orsakade branden och dog. Kanske brinner det när en psykopat tänt på föräldrarnas sovrun först?

         Svara

          Haha många scenarion!
          Då blir barnet föräldralöst då om det överlever?
          Nä jag ska sluta, jag pratar bara oseriöst och hypotetiskt och det känns som du tar detta seriöst det känns inte sjysst. Men tror du kan va lugn, såna här saker händer väldigt sällan…

          Svara

          Seriöst, du verkar på riktigt sjuk i huvudet själv som går igång på vad anonyma människor skriver i ett kommentarsfält. Du borde ta semester från nätet för du är för känslig för att vistas här.
          Du behöver inte förstå någonting alls, folk är olika och tycker olika det är ingenting du kan göra något åt. Vissa hatar barn och räddar hellre djur från döden, andra älskar småbarn så mycket att de slickar deras kön, filmar och säljer filmerna. Du behöver inte förstå och sitta och tjafsa om det en fredagskväll på internet, folk är olika och du kommer aldrig förstå dom.
          Dra ur laddsladden och fira helg.

          Svara

           Människor är den sämsta arten på jorden, vi är vidriga och jag hatar oss alla och vi borde utrotas.
           Så jag skulle åxå rädda djur i första hand.
           Ha en trevlig helg alla, nu ska jag åka och handla godis till katten. 🙂

       Vaddå helt chill med det? Vill varken att barn eller hund ska brinna inne, men får jag bara rädda en räddar jag hunden. 🤷🏼‍♀️ Eller katten, ödlan, fågeln, kaninen… Det enda jag skulle lämna är väl foderinsekter.

       Svara

        Så barn står liiiiiite högre i rang än insekter?

        Svara

         Precis! De står över foderinsekter. Men under övriga djur. Enligt mig. 🙂

         Svara

          Över eller under vägglöss? Förstår att dom drar jämnt med kackerlackor.

          Svara

          Men då anser du att man ska rädda djur framför dig?

          Svara

           Självklart!

         Enligt dig, inte enligt mig.

         Svara

       Jag tror ingen hatar barn så mycket, hen busar nog lite med er. När man ”hatar” barn så brukar man mena deras beteende? Inte att de ska utplånas? 😄

       Svara

        Alltså jag hoppas verkligen det, men med tanke på vilka åsikter folk i allmänhet verkar ha i mycket annat så blir jag inte förvånad längre.

        Svara

         Det är skrämmande att man inte förvånas över packet som hänger på denna blogg. Stackars C som lyckas dra åt sig bottenskrapet av mänskligheten varje dag kl 9, 12, 15 och 18.

         Svara

          Kanske dags att sluta läsa om du känner så? 🤔

          Svara

           Jag är inte C. Tycker synd om henne.

      Oj, psykopat?

      Svara

      Du har ingen skyldighet att ta hand om folks barn, men borde man inte försöka skydda de som inte kan skydda sig själva? Är man stor borde man vara snäll. Jag har hund själv som jag älskar djupt men skulle det stå mellan min hund och en annan människas barn skulle jag räddat barnet.

      Svara

     Jag är inte speciellt förtjust i människor alls och vill nog påstå att jag inte tål barn. Så jag räddar djur alla dagar i veckan trots att jag även glatt äter djur.

     Svara

    Ja det hoppas jag alla tycker!
    Om du vill offra ditt liv framför en hund så varsågod. Men förhoppningsvis är folk lite friskare än så i huvudet. Btw älskar min katt men står det mellan honom och mitt barn hade jag inte ens tvekat en sekund (är inte ts)

    Svara

    Fast vi människor har ju många år på den här jorden. Så om hunden är över 10 och tänk barnet har många år kvar. Jag skulle absolut försöka rädda bägge

    Svara

     Jag tänker att människor förstör bara jorden så varför rädda dem om man inte behöver?

     Svara

      Men det är okej för dig att vara kvar?

      Svara

     Denna jorden behöver inte fler människor som ska konsumera skit i 90 år.

     Svara

      Jamen börja med dig själv då, inte en två åring. Rädda barnet och spring sedan in i elden själv.

      Svara

       Du har nog missförstått, det är bara dina barn vi inte vill rädda 😊

       Svara

        Jaha!!! Men då häbger jag med. Är det för att mitt barn är mörkhyat?

        Svara

         Nej då var det ju lugnt tydligen, det är ju rasism. Vita barn är däremot lugnt att lämna

         Svara

         Ja

         Svara

         Men hur skulle nån veta det? Nu tror jag du trollar.. Är du Stina?? 😄

         Svara

       Nä möjligen är jag den som går in i en villa och tänder på då jag tar med mig en 7 barnsfamilj, då gör jag ju lite nytta för planeten.

       Svara

        Glöm inte ekologisk tändvätska då bara.

        Svara

    Men det är väl självklart att människoliv är mer värt är djurliv? Herregud, att det ens är en fråga!

    Svara

     Fast om du hängde med i diskussionen här om dan så är det ju inte självklart för alla. Sånt är livet, acceptera att folk är olika.

     Svara

      Nej, missade den. Men låter helt bisarrt att välja ett djur framför en människa. Skulle vilja se den personen försvara sig för eventuella föräldrar/släkt- Jag kunde ha räddat tvååringen men valde denna hund som iaf kommer dö om max 10 år. Wow….

      Svara

       Ett barn jag aldrig mer kommer se eller en hund som är med mig 24 timmar om dygnet i 10 år, inte svårt val för mig alls.

       Svara

        Fast nu var ju inte grejen din hund utan random barn random hund.

        Svara

         Hen utgår kanske ifrån att hen kommer att få behålla hunden (Finders, keepers) samt aldrig kommer att behöva vara borta från hunden.

         Svara

        Gud vad egoistiskt sagt.

        Svara

         Människan är egoistisk… Du skulle rädda din familj framför andras? Det skulle vi med.

         Svara

      Acceptera att du är helt sjuk i huvudet

      Svara

   Här inne är det lite coolt att hata barn. Gissar att de flesta är typ 14.

   Svara

    Nä jag är 30 och har aldrig gillat barn!
    Man har ingen obligation att tycka om barn, oavsett vad du tycker.

    Svara

     Nä men att inte gilla och att medvetet låta dö är väl ändå lite skillnad eller? Jag tycker nog inte om dig heller men hade inte låtit dig brinna upp för det.

     Svara

      Haha +1

      Svara

      Oj vad du tog åt dig

      Svara

       Mm sjukt kränkt

       Svara

    Tack men är 42 år och kommer aldrig skaffa barn. Tycker inte om barn!!!

    Svara

     Men herre, så det är alltså okej att låta nån dö för att du inte tycker om barn i allmänhet? En människas liv har alltså inte mer värde än så?

     Svara

      Nä inte för mig

      Svara

       Du vet att du är nazist va? Alltså i betydelsen att ditt liv är värt nåt och andras liv är därefter bara värt nåt i relation till ditt. Jävligt ofräscht.

       Svara

        😄😄😄

        Svara

        Hahahah oh Lord!! 😂😂

        Svara

        Åh herregud! Googla nazist gumman 😂😂😂😂

        Svara

         Gör det själv. Jag föreslår att du använder begreppet nationalsocialism STUMPAN

         Svara

          Fast nu får du nog gå om skolan, idiot ☺️

          Svara

           Helvete vad ni är otrevliga, gå och skäms.

      Men det sa hen ju inte? *förvirrad*

      Svara

       Det var ju det diskussionen handlade om, eller? Person 1 antar att alla med dessa åsikter är typ 14 och person 2 säger att nej den är 42?

       Svara

        Men flera har svarat med sin ålder. Uppfattade inte att hen som 42 och inte vill ha barn var den som sa att människoliv inte betydde så mkt. Förvirrande med alla anonyma! 😄

        Svara

         Ja alltså nu är det förvirrande men i början när det inte fanns så många kommentarer uppfattades det så 🙂

         Annars att bara kommentera sin ålder och att man inte vill ha barn är ju liksom inte helt relevant till att det är fjortonåringar som hatar barn och skulle låta dom brinna inne.

         Svara

          Förstår. Tror folk tolkade det lite fristående dock och svarar på bara den kommentaren där det står ”coolt att hata barn här, de flesta är nog 14”. Vet inte om nån av dem som svarade är anonym som föredrog hundar.

          Svara

   Är det så svårt att förstå att alla människor är olika? Jag är ganska säker på att man blir straffad om man väljer hunden före barnet och det förstår de flesta, men alla har väl
   rätt till sina egna känslor?

   Om du vill gifta dig med en häftapparat och rädda den ur en brinnande byggnad så okej då, jag förstår inte men det är inte min ensak att säga till dig vad som är viktigt för dig?

   Svara

    Nej, räddar man hellre en häftapparat än en människa är man sjuk i huvudet.

    Svara

     Och vem är du att avgöra det? 🤔

     Svara

      Det var du som sa att man har rätt till sina egna känslor

      Svara

    Så himla sant! Är alla här inne 12 år och tycker att någon vuxen ska bestämma vad vi alla ska tycka och göra?

    Svara

    Tror inte man blir straffad för det, det är väl inte brottsligt att låta bli att rädda nån? Eller har det blivit det?

    Svara

     Jag tror att man ”måste” ingripa på ett eller annat sätt om man ser att någon utsätts för fara, bara du inte riskerar ditt eget liv.

     Svara

      Jag tror inte lagstiftningen ser ut så, kan ju va svårt att bedöma också i, då och i efterhand vad risken var? Intressant, får kolla upp.

      Svara

     Jag tror att man hade fått ett pris på sitt huvud, så för ens egen skull kanske man ska rädda barnet.

     Svara

      Det om något är ju olagligt och då får man söka skydd av polisen.

      Svara

       Nu plötsligt är människoliv viktigt. Varför ska ni söka skydd hos människopolisen och inte i typ ett hunddagis?

       Svara

        Jag och jag, jag är inte inblandad i det här. Pekar bara på hur lagen ser ut 🤷🏻‍♀️

        Svara

        😂😂😂 nu dog jag. Följt diskussionen med iver och nu skrattade jag så högt att ettåringen vaknade

        Svara

         Åt ”äcklad” eller anonym med lagen? 😄

         Svara

          Åt allt men det var kommentaren med att söka skydd på hunddagis som fick skrattet att tippa över 😂 alla är så sjukt roliga, roligare att alla är så arga också

          Svara

      Dessutom tror jag inte nån sätter ett pris på ditt huvud om du låter bli att rädda ett barn eller annan ifall det var farligt. Man kan frysa av panik eller ens överlevnadsinstinkt kan kicka in, som i filmen Turist. Därför är det heller inte straffbart.

      Svara

       Menar nu utan ”rädda hundscenariot”.

       Svara

      Aha, det var du som skrev att du skulle slakta den som inte räddade ditt barn igår? Vet du vad; jag hoppas att ingen räddar dina barn, du verkar helt hjärndöd och borde aldrig ha fått skaffa barn från början 😘

      Svara

       Nej det var inte jag men jag gillade den kommentaren. Tyck vad du vill, rädda vem du vill men jag skulle jaga dig till världens ände och plpga dig till döds om du medvetet valt ett djur för att du hatar barn. Jag står för det. Jag hade PLÅGAT dig med syra, lågor, kol och avslutat det hela med en molotovkocktail i din rumpa. Sen hade jag knatat in på poliskontoret och lämnat över videon där jag spelat in allt. Hade tagit 20 år bakom galler utan att ångra mig en sekund. Hade gjort samma för ett random barn också.

       Svara

        Och du tycker andra är sjuka i huvudet och farliga… 😄
        Det här kan ju inte va på riktigt?

        Svara

         Jag överdrev såklart. Men så kan det faktiskt kännas. Hade dock inte gjort det jag skrev ovan för att jag inte har hjärta till det men i skallen hade människan plågats om och om igen. Man får ju trolla lite när man ändå hänger här 🙂

         Svara

          Jaha, nu förstår jag. Du får trolla lite men CamCam ska lägga mer bloggen pg av oss andra som skriver här.

          Svara

          Så känner kanske någon annan över ett djur.

          Svara

          Ja men du ser, som du höll på nu kanske den andra överdrev också. Inget att hetsa upp sig över.

          Svara

        Men.. om du hade gjort samma för ett random barn så lämnar du ditt eget barn utan mamma då du är i fängelset i 20 år som du säger? Det skulle inte jag göra.

        Svara

         Helt sjukt att en FÖRÄLDER sitter och skriver såhär grova och knäppa saker på internet? Omoget.
         Sen att man kanske skulle vilja hämnas sitt barns död är en sak (tror få faktiskt skulle göra det, händer ju typ aldrig i verkligheten). Men att sitta o skriva det på internet, om en hypotetisk situation? Wow. Tycker du verkar instabil.
         Och ja, jag har barn som sagt.

         Svara

          Jag hoppas verkligen denna människan är ett troll och inte har egna barn.

          Svara

           Haha när vi utrycker oss fritt då är vi sjuka men ni hundälskare får tycka vad ni vill och vi ska bara svälja det? Ja, jag trollar!!!! Dumma är ni också…

           Men vaddå vi? Jag har barn men ingen hund eller andra djur.
           Man kan reagera på saker flera gör, två fel blir inte ett rätt.

           Tycker det är opassande att trolla sådär som förälder faktiskt…

          Det sjuka är ju att välja ett djur framför ett barn. Det är ostabilt om något.

          Svara

        Plågat mig med syra? Ok där fick vi svaret på att du är en rabiat utlänning.

        Svara

         Jag skrev ju att mitt barn är mörkhyat ovan, är du blind eller?

         Svara

         Ey! Det var mig hon skulle ”plågat med syra”, ta inte över med rasistiska påhopp tack! 😉

         Svara

        😂 Vad i ditt agerande är bättre än den som räddar hunden? Den räddar ju åtminstone något levande medan du bara dräper 🤷‍♀️

        Svara

        Du låter som en tickande bomb.. Jeesus!

        Svara

       Jag skrev inte heller den kommentaren igår men om du inte har barn så förstår du inte vad man skulle göra för sina barn. Jag hade tagit livstid. Särskilt om personen AKTIVT valt ett djur istället. Alltså här är fido, här är barnet, och du väljer fido. Att olyckor händer är tragiskt men inget att göra åt, men om nån människa aktivt valt att lämna mitt barn att dö. Medvetet. Hade letat upp den människan.

       Svara

        Jodu, det kan man visst förstå. Skulle skada nån som dödade mina djur, det kan du ge dig på.

        Svara

         Skillnaden är att alla som har djur och barn älskar ju barnen mer. Du kan gå från att älska hunden mest av allt till att älska barnet mest av allt, men inte tvärtom. Du älskar inte hunden mindre det är bara starkare för barnet. Förstår du hur jag menar?

         Min hund var mitt liv innan jag fick barn men känslorna går inte att jämföra.

         Svara

          Skillnaden är att jag älskar min hund mer än ditt barn, att du väljer att rädda ditt barn framför din hund köper jag.

          Svara

           Ja alltså att du räddar din hund förstår jag. Jag håller inte med men jag fattar att du älskar din hund.

           Men nu gällde det ju egentligen random hund och random barn och där förstår jag inte att man inte värderar människor högre.

          Det har jag inte sagt nåt om. Jag har bara djur, inga barn men skulle ändå kämpa för att rädda dem, hämnas om nån skadade dem mm. Säger inte att det är samma sak som med barn men jag kan ju uppenbarligen förstå känslan.

          Svara

        På vilket sätt menar du att det hjälper ditt redan döda barn att du mördar någon? 😂

        Svara

       Klart det var hon, hon är helt galen

       Svara

       Det var jag, 🙋🏼‍♀️ Inte så mycket hjärndöd här inte, ganska högt utbildad faktiskt, 🥳 du är dock extremt otrevlig och känns inte alls som en bra person, TUR jag inte har ruttna vänner som dig! Du verkar inte må speciellt bra, ring 1177 bums, dårar borde inte få gå lösa!

       Svara

   ”Rädd” 😄

   Svara

    Jamen verkligen. Tänk att detta är mina vänner, grannar, släkt och kollegor. Min ettåring sitter och DÖR men de räddar min hund? Älskar Morris men snälla, hade flippat ur på riktigt om någon sprang ut med jycken istället för mitt barn.

    Svara

     Men det är EN person som skrev så! Av 10 miljoner i Sverige. Kolla runt med dina grannar för att va säker då.

     Svara

      En = knäpp
      50 gilla = samhällsproblem

      Svara

       Åh jag dör. Samhällsproblem! 😄
       Jag tror de flesta tyckte kommentaren var lite fräck och uppfriskande. Eller så älskar de djur väldigt mkt. Inte värt att hetsa upp sig och bli rädd för. För din egen skull.

       Svara

     Jag undrar om detsamma gäller andra hjälplösa människor också. Gamla tanten, nån funktionshindrad osv. Folk springer förbi och ba den här hamstern den måste med.

     Svara

   Ok för att du ska förstå. Du är inne på bloggbevakning. 90% av läsarna här är extremt ensamma, bittra, avundsjuka. Läs öppet spår tre v i rad så förstår du. 2. Deras tillvaro går ut på att leta fel hos folk de aldrig träffat och diskutera, dreva och bråka med anonyma likasinnade på nätet. 3. Bloggbevaknings läsare är en PYTTELITEN minoritet i samhället. De flesta friska människor tycker att ett barnliv är pyttelite mer värt än ett djurliv men ömmar för djuret ändå och ser det inte som värdelöst. De flesta friska människor utan pedofil- tendenser tycker inte det är kul med ”sex med barn-skämt”, ännu ett ämne som behandlats här och där en stor andel störda individer tyckte det var helt ok att hålla på skämta om pedofili. Så snälla, upprepa detta för dig och inse att detta inte är normen i samhället någonstans, och att det är därför dessa behöver en samlingsplats.

   Svara

    Hade jag varit C så hade jag fan stängt ned bloggen om sånt löst folk samlades här. Fick en riktig ögonöppnare. Har alltod tyckt att det är hård ton mot vissa influencers medans andra kommer undan men att 50 läsare hellre räddat Mani än Nikola är sjukt, på riktigt.

    Svara

     Minst 50 får man väl anta dessutom.

     Svara

     Jag förstår dig, men vad är cc för person egentligen? Hennes liv går ut på att leta fel hos folk, och skapa sååå mycket negativitet som DIREKT påverkar en annan människa. Vad är man för människa då? En vanlig, hygglig person skulle aldrig klara av att hålla på med sånt så det är inte konstigt att en stor andel av läsarna är som de är.

     Svara

      Och ändå är ni här…

      Svara

       Ja, vi är här. Vi är dock normala människor som vill lösa lite skvaller för att komma ifrån livet 10 min. Helst oskyldigt skvaller utan lynchningar och mobbning. Vi är inte pyromaner som älskar att se barn plågas till döds. Eller vill du att vi normala drar så att ni kan diskutera barnhat och plågeri ifred?

       Svara

        Ditt svar om hur du skulle jaga människor och plåga dem är inte så normalt du..

        Svara

        Ingen har sagt att de älskar att se folk plågas till död dessutom? Chilla.
        Du skrämmer mig lite faktiskt..

        Svara

         Ja ni är väl såna som tycker att nån som hämnas på någon som våldtagit ens barn är lika mycket skit som pedofilen. Störda individer

         Svara

          Exakt den typen av människor är de.

          Svara

          Fast om en är pedofil och den andra mördare gör inte den ena till en bättre eller sämre människa 🤷🏻‍♀️ Både pedofilen och mördaren ska låsas in. Sen kan man ju tycka att ett brott är värre än ett annat, vidriga människor är de ju båda två 🙂

          Svara

           Man är ingen mördare om man hämnas för att nån våldtagit ens barn ditt jävla inbecilla fån. du kanske är ok med pedofiler eller är en själv med ditt synsätt. Snälla, kom aldrig till usa. Hade du sagt så här hade du blivit skjuten direkt.

           Så man är en vidrig människa om man hämnas på någon som våldtagit ens barn? Du om någon är vidrig, sjuka människa.

           Jo man är en mördare om man dödar någon med uppsåt. Sen om man tycker det moraliskt är rätt är en annan sak men att mörda = mördare.

           Inavlade missfoster, ni skrämmer mig 🙈

           En mördare är en mördare oavsett den hämnas eller inte 😂 Tänk att ni alla har barn också, DET är skrämmande.

        Du är sjuk i huvudet. Snälla lämna bort dina barn om du har några, jag tycker synd om dom 😔

        Svara

         Men då skaffar jag bara hundar, det är ju exakt samma. Lär glömma barnen om man ska tro er.

         Svara

          Vill du veta exakt varför jag skulle välja att rädda djuret före människan?

          Svara

           För att du är en tiger?

           Nej. Finns inget svar som får dig att låta frisk. God natt 🙂

        Du verkar ju dock inte bara vara här för 10min skvaller. Utan du verkar ju djupt engagerad och ha spenderat hela kvällen här 🤷‍♀️

        Svara

   Jag skulle iaf aldrig rädda en vegan.

   Svara

  Kan aldrig läsa öppet spår ordentligt längre. Sidan laddas om och börjar från början efter typ 200
  Inlägg. Min mobil blir dessutom supervarm (iPhone 11 PRO Max). Någon annan som har det problemet?

  Svara

   Min telefon blir också SUPERvarm och batteriet tar slut jättesnabbt.

   Svara

    Samma, min iPhone blir läskigt varm

    Svara

    Trodde det bara var jag.

    Svara

    Min med. Laggar och så varm. Ny mobil.

    Svara

   Min mobil är av modell äldre men blir också glödhet när det är 200+ kommentarer. Skönt på vintern iallafall så blir händerna upptinade..

   Svara

   Hur skriver man en kommentar som blir en egen kommentar och inte ett svar?

   Svara

    Har försökt göra just det i typ en h utan och lyckas såå nu kapar jag din tråd tyvärr.

    Har inte problem hy men är 27 och har aldrig tagit hand om min hud så förmodar att det är dags nu eller för typ 3 år sen men jag är totalt ointresserad av och köpa 1000 produkter och hålla på med hudvård så jag undrar, om man ska försöka ta hand lite om sin hy, vad är basic och använda? Har blandhy.. Torr om haka/näsa och fettig överallt annat. Lite porer och ojämnheter men ingrt förfärligt. Någon med tips! Typ max 3 produkter annars kommer jag aldrig hålla det 😪

    Svara

     Rengöring, ansiktskräm och en scrub skulle jag säga (och min hudterapeut). Googla/gå till en hudterapeut för att hitta produkter för din blandhy

     Svara

   Japp! Trodde det bara var min gamla iPhone 7 som blivit seg

   Svara

    Jag har en iphone 6 och den blir varken varm eller laggar när jag scrollar öppet spår!

    Svara

   Min laddas inte om men den laggar, batteriet tar slut och mobilen blir supervarm 😔 (iPhone 6)

   Svara

  Min granne är en riktig plåga. Vi snackar om en negativ glädjedödare som hittar problem på varje lösning och vill att allt ska passa henne. Alla grannar är trötta på henne men ingen vågar säga något för att hon hänger ut en på facebook då. Jag skulle våga säga till om det inte vore för att hennes barn går på förskolan jag jobbar på. Börjar bli sjukt jobbigt att bita sig i tungan haha

  Svara

   Vi kan byta. Min granne spelar på sin orgel helt oregelbundet mellan allt från 6 på morgonen till halv tre på natten

   Svara

    Orgelmusik. Där går min gräns. Skulle fan inte ta det. Never!!

    Svara

     Hur känner ni för säckpipa?

     Svara

      Coolt instrument! Verkar svårt att spela dock…

      Svara

       Med lite övning så blir det nog bra😄 Skulle vilja köpa hem en och öva men det är inte så populärt bland de andra som bor här, de verkar inte uppskatta den typen av musik.

       Svara

        Om du gjorde det på tider då jag var på jobbet skulle jag inte ha några som helst problem med det 🙂

        Svara

         Men då missar du ju den vackra musiken, väntar hellre tills du kommit hem då😊😉

         Svara

    Omg 😳😳😳

    Svara

     Speciellt en regnig mörk höstnatt när man ser skuggorna av vajande trädgrenar på sovrumsväggen.
     Och så vaknar man upp 00:30 av något som är menat att likna Toccata and Fugue.
     Det är INTE kul

     Svara

    Elektrisk orgel eller piporgel? 😁

    Svara

     Jag vet faktiskt inte. Det låter som en piporgel, men jag antar att de är ganska stora och han bor bara på 42-45 kvadrat så jag vet inte hur han skulle få plats med en sådan.

     Svara

      Du får vara glad att det inte är en kyrkorgel.

      Svara

      Lider med dig. Jobbar själv som kyrkomusiker men hade ändå inte velat ha någon som brassar på med alla register utdragna klockan ett på natten. Inte okej! 😊

      Svara

    Or(e)gelbundet!

    Svara

   Min granne är förtidspensionär och brukar stå i fönstret och vaka över soptunnorna. När vi var nyinflyttade kom han ut och skrek (på riktigt skrek) på oss i flera minuter för att föreningen betalar för tunnorna och vi hade inget där att göra… Jo förutom att vi också tillhör föreningen och också betalar förmodligen, men okej. En annan gång kom han ut och hotade med att ringa polisen för att min mamma använde gästparkeringen. Fick ingen direkt förklaring på varför hon inte fick stå där, och det finns typ 10 gästparkeringar så det fanns många lediga. Har också flera gånger sett honom i tvättstugan där han typ inspekterar städningen. Vi kan byta om du vill.

   Svara

    Men gud vilken tragisk gubbe!

    Svara

   Min pappa skulle nog gå under ”jobbig granne”. Han är också pensionär och brukar ha som sysselsättning att parkera sin minibil så långt in i parkeringsrutan som möjligt. Och så sätter han sig på balkongen och tittar på alla bilar som letar parkeringsplats. Såklart så är det många som först tror att det finns en ledig plats så de svänger för att parkera och då brukar farsan skratta så högt att de hör.

   Svara

    Nejdå, jag tycker redan om din pappa ❤️

    Svara

     Ja, jag måste säga att det är ett väldigt lustigt intresse han har 🙂

     Svara

      Låter som något min far skulle kunna göra😂

      Svara

    Dessa minibilar är satans påfund och de brukar ALLTID stå parkerade orimligt långt in i parkeringsrutan. Jag tror inte din far är ensam.

    Svara

    Din pappa låter magisk! 💕

    Svara

     Ja, han är en klippa! 😀

     Svara

    Haha, din farsa är en rolig gubbe som förstår att roa sig själv.

    Svara

   Min skaffar barn på löpande band med en kriminell fängelsekund från Nigeria, bor i en liten 2a och sitter där inne med ungar som gallskriker och väsnas allt medan hon planerar nästa fillersinjektioner och läppförstoring. Sterilisering tack

   Svara

  Mina morföräldrar firar 50-åring bröllopsdag i sommar. Vi ska fira dem med en middag, men har ni några tips på annat vi skulle kunna göra också? Någon aktivitet eller liknande som funkar trots corona 😊

  Svara

   Vi gav bort hummerfiske. Verkar uppskattat i många åldrar.

   Svara

    Okej kanske inte, insåg inte att de kanske är lite uppåt åren.?!

    Svara

    Min 4 åring hade älskat att få hummerfiske i present så det funkar nog i alla åldrar 😅

    Svara

   Ni kan ge dem en fin fotobok med bilder genom åren på dem och nära och kära!

   Aktivitet på middagen skulle kunna vara ett quiz som handlar om deras liv eller/och saker som hände i världen för 50 år sedan när de gifte sig. Ta med några låtar från den tiden också man ska gissa titel på eller så 🙂

   Svara

   En aktivitet? Facetime-samtal. 🙂

   Svara

    Bra tips suris! 😘

    Svara

   I Ljungskile kan man åka ut och plocka musslor som man senare på kvällen får äta på restaurangen. Sjukt mysigt och gott

   Svara

  Jag trodde det var SÖNDAG HAHAHAH

  Svara

   Hahahahahahhahahaahhahahahahahahahahahaahhahah

   Svara

  Vad tycker ni om Tiktok polisen? Han som hetet patrik?

  Svara

   Är det han som har gjort om sitt vardagsrum till ett gym?
   Och har massa klättergrejer i precis hela lägenheten?

   Svara

   CRINGE

   Svara

   Poliser har inget på sociala medier att göra när de är i sin yrkesroll. Privat får de göra vad det vill 🤷🏻‍♀️

   Svara

   Tyckte han var snygg tills jag såg han på Tiktok. Pinsamt. Och han är så medveten om att han är snygg…..

   Svara

   ….och jag lovar att han fantiserar om sig själv när han ligger med sin tjej. Och drar en handtralla till sin egna spegelbild. Samma sak med konstapel Melin.

   Svara

   Skämskudden åker fram! Men stockholmspoliserna är mums

   Svara

    Ähh tacka vet jag brandmän😍

    Svara

   De borde typ förbjuda ALLA från att hålla på fjanta sig på sociala medier i sin yrkesroll. Så jävla krystat hehe

   Svara

  Har ni tips på bra restauranger med take away i Halmstad? Ska dit i veckan ett par dagar och vill inte sitta på restauranger och knö med andra utan helst kunna ta med mig mat därifrån.🙂

  Svara

   Umai, bästa sushin! Dom har en egen ingång till take awayen så du slipper gå in i resturangen

   Svara

    Jag kan även rekommendera la pizza eller trattoria la pizza för bäst pizza

    Svara

     Indian kitchen är supergott! Köp lunch, du får hur mycket som helst. Annars rekommenderar jag dig att gå till min favoritkrog Jarlen, om du vågar dig ut. Är fd Halmstad-bo som också ska dit och äta snart 😻😻😻

     Svara

    Det är dock 1000 års väntetid där😑

    Svara

     Var är det väntetid? 😅

     Svara

      Sushin

      Svara

    Tur i oturen att det är lång väntetid om det K säger stämmer, gillar inte sushi😊

    Jag ska kolla in pizzeriorna i alla fall! Indian kitchen låter som indiskt, brukar inte vara min favoritmat men skadar inte att kika. Är rätt kräsen och äter inte så mycket annat än typ husmanskost egentligen, men det är väl kanske inte så många restauranger med ”riktig mat” som har take away? Så då får man utforska lite annat.

    Tack för tipsen!😃

    Svara

  Är sugen på godis men har inte en enda krona.. vad gör man?

  I-landsproblem jag vet 🙁
  Men är så sugen på salta lakrits!

  Svara

   Man dricker vatten

   Svara

    Så sa min mamma när jag var liten

    Svara

     Det funkar ju!

     Svara

   Panta om du har tomma flaskor hemma!😄

   Svara

   Fråga om en kompis vill komma över och så säger du” föresten kan du ta med godis 😅

   Svara

   Gör mug cake!

   Svara

   Gör äggtoddy, bra substitut för godis 🙂

   Svara

   Du kan alltid sno godis

   Svara

   Handla på kredit.

   Svara

  Vilken influencersnubbe hade ni helst varit tillsammans med?

  Svara

   Dwane Johnson! Alla dagar i veckan.
   Jag vill ha en stor och stark Hufflepuff 🙂

   Svara

    Är han en influencersnubbe? 🤔

    Svara

     Ja. Han har 190 miljoner följare på insta, där han alltid gör reklam för sina egna produkter. Så han räknas i allra högsta grad som en influencersnubbe

     Svara

      Han är väl främst en skådespelare? Det är en förolämpning att kalla folk influncers, speciellt när det har en riktig karriär 😅

      Svara

       Vi har ju alltid haft influncers i alla tider. Tomten som vi känner idag är ju skapad utifrån att Coca Cola gjorde honom som frontfigur och influnecer för läsken. Tidningsannonser och senare TV reklam använde sig tidigt av kända skådespelare och andra stora influencers. Sedan kom musikartisterna som skulle influera och efter det var det idrottsmän.

       Svara

        Och sen kom Bianca, Blondinbella och alla andra hjärndöda, utseendefixerade, patetiska fjortisar och förstörde allt 😭

        Svara

         Fast innan dess kom dokusåpakändisarna, Paris Hilton och andra som var kända för att de blev kända.

         Svara

   Har du ingen puff?

   Svara

    Vad menar du?

    Svara

     Rullgräs

     Svara

   Jonas Fagerström

   Svara

    ja, om han är tyst för hjälp så korkad…

    Svara

    Carl Déman

    Svara

     Hjälp! För mig är han det osexigastw Osom finns…

     Svara

      Tyckte det förut och hade valt Jonas av de tre i JLC, men har tydligen ändrat mig.

      Svara

   De räknas inte som influencers men någon av bröderna Ingrosso

   Svara

    Sebastian ❤️

    Svara

    Vilka bröder Ingrosso? Emilio, Vito eller Luciano? 😂

    Svara

   Mimmi Kapells kille

   Svara

    Hahaha han verkar så go men lägg av han har fan barn och familj!!!!!

    Den vetskapen borde göra killar oattraktiva med en gång

    Svara

     Tänker inte ta nåns man.. säger bara att han är en jag kunde tänka mig av alla influencers partners. Hans personlighet i en annan kropp skulle va perfekt!

     Svara

  Om jag har en servis från seltmann weiden ”bavaria monika” (obs kan ej något om sånt här) i fint skick och komplett, hur säljer jag det på bästa sätt? Är det blocket eller tradera typ?
  Och hur ska man prissätta om man ej kan något? Finns de några vanliga riktlinjer? 😅

  Svara

   Tradera om du kan tänka dig packa och skicka.

   Håll koll på auktionsfirmornas nätauktioner för att få en bild av vad rimligt priser. Är det hissat högt så kanske låta en auktionsfirma sälja åt dig? Kolla via actionet

   Är det en eftertraktad servis kan du få en hel del men ofta är serviser värda mindre än man tror. Många lägger hellre stora pengar på nytt porslin än köper äldre serviser, tyvärr.

   Svara

   Skänk bort den till secondhand för den är inte värdefull du får max nån hundring för den kanske 300 kr om du har tur. Men om du vill sälja så välj marketplace.

   Svara

  Vad är ert bästa tips när man går igenom hjärtesorg och ibland tror att man ska dö?

  Svara

   Prata med en vän, laga god mat, läs en bok och bestäm en tid på dagen det är okej att sörja så det inte tar över hela livet.

   Svara

   Försök att inte stalka personen på sociala medier hela tiden, gråt ut hos en kompis, skriv ett brev till hen (som du aldrig skickar) där du förklarar allt som är dåligt med personen.

   Svara

   Promenera och lyssna på roliga poddar eller annan träning. Räddade mig.
   Sen började jag snusa också, men det hjälper mot ångesten. Eller prata med en terapeut, kanske mitt bästa råd eg.

   Svara

   Gråt. Om det är svårt, kolla filmer som hjälper att få igång gråten. Prata med dig själv. Säg att det är okej att vara ledsen så länge du behöver. Stryk dig själv vänligt på kinderna och på armarna och säg snälla saker. Typ ”det är helt okej att vara ledsen, det gör så ont och känns så hemskt just nu, gråt så mycket och så länge du behöver, jag finns här för dig”. Och så styker du dig själv på armarna eller håller om dig själv i en kram (funkar utmärkt att krama andra, som djur eller vänliga vänner också såklart). Bad är också bra (funkar som en varm ”kram” för hela kroppen pga vattnets omslutning vilket ger en tryggande effekt rent fysiologiskt, ung som tyngdtäcken gör). Om allt detta låter som flum så googla ”självmedkänsla”. Det är ett vedertaget begrepp inom psykologin och funkar faktiskt. Har också varit sådär ledsen. Grät konstant och hade så ont i hjärtat och i kroppen att jag verkligen trodde jag skulle dö. Kunde inte annat än att gråta i en hel månad. Lider med dig ❤️❤️❤️

   Svara

  På jakt efter ny BRA musik! Har ni tips? Låtar som får en att känna massor

  Svara

   Allt med Eths.

   Svara

    Nä fy fan hahahahah gick in och lyssnade. Nej tack.

    Svara

   Woodz – love me harder
   Woodz – lift up
   Chungha – play
   Bibi – kazino

   Svara

   Allt med Guts!
   The Celebration Song – Brock Berrigan
   Ballad of a Thin Man – Bob Dylan
   Jane Fonda – Mickey Avalaon
   Reptilia – The Strokes
   Happy Man – Jungle

   Svara

   Dayshell – Pressure

   Svara

   The harlatans
   Mother of the second lord
   Maharadjas in outer space
   Didi wollen

   Svara

   Lykke Lis album So Sad So Sexy
   Alla låtar är helt jävla suveräna men Utopia, Deep End och Hard Rain är lite extra👌🏻

   Svara

   Tom Rosenthal kanske?

   Svara

  Är så jävla less på min”bonus dotter,”hon tycker det är helt ok att bjuda in sig själv + kompisar hem till oss(vi bor i Spanien)Vad gör jag?Hennes pappa är konflikt ”rädd” .Så jag är the badass och varken vill eller orkar ha den diskussionen.Vad hade ni gjort?

  Svara

   Slagit näven i bordet och sagt åt karln att sätta en gräns ? Orka vara konflikträdd !

   Svara

   Men varför ska inte bonusdottern få komma och hälsa på i Spanien, det är ju trots allt din partners barn? och det är väl ingen fara med kompisar om det finns plats. Sen behöver du inte står för deras kostnader eller städning men det får du ju säga till om.

   Svara

    Anonym 20:15
    Det handlar nog om hur hon bjöd in sig själv med vänner. Sedan vet ingen av oss hur styvdottern beter sig mot ts i vanliga fall.
    Kan även vara så att ts med partner kanske sett fram emot semester själva. Det finns många frågor samt situationer som vi inte vet om.

    Svara

    Därför hennes sätt att köra över folk,hon går fan över lik för att få som hon vill.

    Svara

     Det här verkar minst sagt handla om annat än att hon bjuder in sig själv hos sina föräldrar??

     Vadå gå över lik? För att få vad?

     Svara

      Så bonusdottern behöver gå över lik för att få åka hem till sin pappa i Spanien med kompisar? Skön bonusmorsa.

      Svara

     Otrevligt hur du pratar om henne, de är din mans barn.

     Svara

    Men sluta skylla så mycket på ts. Ni vet på riktigt ingenting. Det kan vara ett helvete till barn. Min mans bror är likadan, han är vidrig, kör över allt och alla, tvingar familjen att försörja honom medan han alkoholiserar sig. Så det finns liksom tusen möjliga scenarion som kan leda till att ts känner som hon gör men inte berättat. Eller så är hon bara som hon är.

    Svara

     Kan också vara ett helvete till styvmorsa. Det vet du inte heller.

     Svara

      Nä precis, det skrev jag ju i slutet. Så om ni inte vet, varför tar ni förgivet att det är hon som är boven?

      Svara

   Läste nu att ni BOR i Spanien och då blir det väl ändå en annan femma, hon vill väl träffa sin pappa?! Jag träffade inte min pappa på 3 månader och grät i bilen både dit och hem för jag var så glad över att jag äntligen skulle få träffa honom. Som anonym skrev, så länge det finns plats för kompisar så låt dom följa med? Kan ju vara roligt att få visa upp er samt era boende?

   Svara

    Jo men vi bor både i sverige och i spanien men det är lite flashigare att komma och hälsa på i Spanien-bor fö i samma by i sverige så vi umgås,det är just hennes sätt att bara köra över oss som stör mig.

    Svara

     Köra över, hur?

     Svara

      Varför är det inte okej att barnen vill åka till Spanien med polarna för att det är flashigare? Hade jag gjort alla dagar. Det är så tonåringar är. Du har inte egna barn förstår jag?

      Svara

   Brukar inte barn få bjuda in sig själva hos sina föräldrar? Är väl ändå ganska rimligt?

   Svara

   På din kommentar och svar låter det mest som att det är Du som inte vill att hon stör dig på semestern i Spanien.

   Svara

    Är ju inte ens semester. Dom bor där. Hade blivit sjukt ledsen om jag inte fått hälsa på min pappa på många månader när han bor i Spanien för att bonusmamman tycker att man ”bjuder in sig själv” behöver ett barn ens bjuda in sig till sin egna förälder? Sen att hon kanske vill ta med kompisar är rätt naturligt. Jag brukade också kunna/få ta med kompisar på semester och tyckte såklart det var jätteroligt. Tror man som bonusförälder ändå måste räkna med att bonusbarn plus eventuella kompisar finns i bilden. Tycker ts verkar ha en rätt rutten attityd till bonusbarn – och ja barn/tonåringar kan ibland upplevas jobbiga och störiga även för föräldrarna själva. Tänk då en som måste måste anpassas till nya familjeförhållanden och en bonusmamma som inte gillar en. Hade med blivit lite rebellisk under sådana omständigheter.

    Svara

   Din sambo/man kanske inte alls är rädd för konflikter med dottern utan konflikter med dig?

   Vilken pappa tycker inte det är okej att barnen kommer och hälsar på när de vill?

   Svara

    Haha ja precis. Här har vi problemet. Sen är det väl deras gemensamma hem och hon är tillsammans med en man med barn.

    Låter som att hon vill att karln ska ge henne mer uppmärksamhet och respekt än vad han ska ge dottern. Sätta nya fruns önskningar över dotterns, herregud. Vidrigt.

    Svara

     Usch får ont i magen av sånt här, själv varit med om en häxa till ”bonus mamma” kallade aldrig henne de dock, hon klarade inte av att jag är min pappas allt och enda barn. Varför ger man sig in i en relation med en människa om man inte klarar av att dom har barn

     Svara

      Mm vidrigt. Att bli typ avundsjuk på att dottern ska få uppmärksamhet från sin pappa och att allt ljus inte landar på bonusmorsan. Lite den känslan man får av ts. ’men jag jag jag då?’

      Svara

      Det beror väl helt på hur ungarna är. De kan vara riktiga huliganer och göra livet till ett helvete.

      Svara

       Jorå, visst kan barn vara huliganer men det är ju dina barn, dom är välkomna oavsett.

       Svara

       Ungarna kan absolut va jätte jobbiga men du älskar (i detta fall) din man och då får du acceptera barnen, inte få dom känna sig ovälkomna eller till besvär.

       Svara

       Huliganer eller inte, barn har fortfarande rätt till sina föräldrar. Herregud vilken märklig diskussion. Spelar väl ingen roll om man har semesterboende i Spanien eller på månen – det är barnets bostad också!

       Hälsningar från en som är som lyckligast när barnen tar hem sina kompisar och man märker hur glada och lyckliga de är över att få ”ta plats” och känna att de är välkomna och omtyckta.

       Svara

   Är det familjen Book du pratar om? Är det gammelpappan Toledano som skriver?

   Svara

    Hahahahaaaaha

    Svara

    😂

    Svara

    Jag tänkte att det kanske var Åsa 🤔

    Svara

   Det är erat hem. Så du har all rätt att dra gränser. Säg åt henne att ”visst kom en vecka sen räcker det”. Är hon gammal nog att ha inkomst så får hon och kompisarna bidra med mat. OCH att de hjälper till. Inte bara kommer och tro att du ska göra allt åt dom.

   Svara

    Vet inte men det känns väl som något man säger till vuxna barn, typ 25åringar och inte typ 14åringar. Jag hade inte känt mig välkommen hem till min pappa om han kom med krav på hur länge jag fick vara där samt att jag skulle ha massa krav på att typ betala min egen mat.

    Allt beror ju på åldern.

    Svara

    Så låt oss säga att bonusbarnets mamma skulle avlida då är barnet välkommet max en vecka!?! Nej barn har man 24/7, 365 dagar om året och det är inte valbart när/hur man vill ha sitt barn hos sig så länge dom är omyndiga. Tro mig det finns dagar jag skulle vilja avsäga mig mitt moderskap och bo på Bahamas och bara ha barnet en vecka om året men det är liksom inte valbart. Oavsett vad en bonusmamma tycker om det. Barn har man för livet och man är ansvarig för det, SPECIELLT om det är en snattande huligan, då finns ju ännu mer ansvar att ta hand och guida det barnet rätt. Man är ju inte ”oj misslyckades med den här så den får bo på gatan, tur jag har Tova 8 år som jag kan ersätta det där huliganbarnet med”

    Svara

     Sista line’en, helt rätt. Är barnet en huligan är det ju föräldrarnas ansvar.

     Svara

     Haha, precis så. Inte konstigt att TS upplever att bonusdottern måste köra över folk för att få sin vilja igenom om den stackaren måste kriga för att få hälsa på sin egen pappa i deras bostad i Spanien.

     Som du mycket riktigt påpekade, barn har man för livet. Jag skulle vilja påminna styvmodern om att det är hon själv som är utbytbar och inte ett dugg självklar i den här familjekonstellationen. Dotter kommer att vara dotter för evigt, även om (eller när) styvmamman bara blivit en exsambo/exfru.

     Svara

      Oooooooooooh snap!!! Instämmer. Ts var försiktig, som du håller på nu är du snart exfrun.

      Svara

    Men det är ju också ett sjukt sätt att hantera det?!

    Visst, alla föräldrar får ju sätta upp regler för hur det är i hushållet och vad alla måste förhålla sig till, men ens barn är ju ens barn oavsett om de är vuxna eller inte.

    Att prata igenom gemensamma förhållningsregler är väl bra, men att sätta gränser som ”du får bara vara här då och då” är väl ändå ganska sjukt?

    Svara

   Hur gammal är dottern?
   Hur är eran relation för övrigt?
   Hur är hon när hon kommer till Spanien?

   Du MÅSTE ta en diskussion med pappan så att ni är på samma plan. Annars kommer det inte funka för er. MEN låt inte dottern ta över. Sätt er ner alla tre och diskutera vad som gäller.

   Svara

    Pappan är nog den som MÅSTE ta ett snack med bonusmorsan här. Inte tvärtom.

    Svara

   Tycker så synd om din mans dotter som inte kan åka och hälsa på sin pappa tsm med hennes vänner utan att du ska tycka att hon tränger sig på. Din man behöver inte sätta ner foten mot henne utan mot dig :)))

   Svara

   Vet inte hur din situation är med dottern eller hennes beteende men jag minns när jag fyllde 10 och min pappa inte fick komma på mitt kalas för att hans nya inte ville att han skulle vara i samma hus som min mamma. Och så minns jag när dem köpte hus och fixade hela övervåningen med sovrum spelrum egen toalett etc till hennes son. Det fanns inte ens en bäddsoffa till mig. Hatar pappor som väljer kvinnor före sina barn.

   Svara

    Och föresten är det helt ologiskt att ett barn ska behöva fråga om lov för och komma och hälsa på. Lägenheten är hans barns också btw. 🙃

    Svara

    Fyfan .. vissa kvinnor kan verkligen vara elaka i sånna här situationer .. hört likande historier som denna för många gånger. Varför har dom så svårt ta in mannens barn men deras egna ska vara en självklarhet 🤮

    Svara

     Vidrigt🤮🤮🤮🤮🤮

     Svara

    Usch, vidrigt. Och alltid är det kvinnor som med sin äckliga avundsjuka förstör allt.

    Svara

     3 likes från 3 incels 😂

     Svara

     Vad har incels att göra med det faktum att vissa kvinnor är så svartsjuka på sina mäns döttrar att de förstör relationen medvetet?

     Svara

   Fyfan vad äcklig du verkar

   Svara

  Ha en supertrevlig helg alla 😘❤️

  Svara

   Tack detsamma🙏🏻💕

   Svara

    ❤️

    Svara

   Detsamma!
   Ska du göra något kul?

   Svara

    Tack! Ja helgen är planerad , semestern började i tisdags kl 15.30 🤗 Idag har jag tvättat fönster och städat lol.

    Svara

  Jag hade ingen aning om att Sofie Sarenbrant är storasyster till bloggerskan T.S.! Eller är det old news?

  Svara

   Är osäker på om namnet är i modd, men börjar på T och rimmar på fyra.

   Svara

   Superold hehe.. och brorsan är ju kock

   Svara

    Ja, brorsan hade jag koll på. Men kanske inte konstigt att T mår dåligt då, med tanke på vad som verkar ha pågått i barndomen.

    Svara

     Sant sant!

     Svara

      Kan inte någon recapa för en som missat

      Svara

       Sofie sarenbrants hela sommarprat handlat om barndomen

       Svara

        Vad hände i barndommen?

        Svara

         Enkelt: Lyssna på hennes sommarprat.

         Svara

   Vadå Tyra sjöstedt? Nä?

   Svara

    Jo!

    Svara

  Tjejer jag ska äntligen börja måla tavlor med akryl och sälja. Vad har ni för tips? Vilka konst eller målningar tror ni är populära?

  Är duktig på att måla och älskar att måla men är rädd att jag gör massa tavlor och att ingen köper 😄

  Svara

   Kör din egen stil, vad du gillar att måla. Finns inget värre än någon som ska försöka efterlikna någon annan

   Svara

   Vet inte, troligtvis kommer ingen köpa så köp inte mer än du vill hänga upp hemma. Eller jag skulle iallafall inte köpa en randomtavla som någon randomtjej målat.

   Säger inte att du inte är duktig men du förstår vad jag menar hehe.

   Svara

   Abstrakt konst kan sälja förvånansvärt bra.
   Typ prickar, streck, och olika färger 🙂
   Men annars har ju alla olika smak, du måste nog fråga potentiella köpare.

   Kanske ett naturmotiv, eller så kan du erbjuda att måla porträtt på människor, fast med en tvist istället för att de ska se ut som foton. 🙂

   Svara

   Får inte killar svara?

   Svara

   Gör något unikt

   Svara

   Vill gärna ha en vit abstrakt tavla tack 😄

   Svara

   Gör det du tycker är kul att göra! Jag målar fotbollstavlor, giraffer och stilleben typ. Och sånt folk vill ha.

   Svara

  Hur står man ut med att ens bebis hela tiden vill sova på en, låter dig bara tröstas av tutten och att man aaaldrig ens får gå på toa i fred. Jag orkar inte mer och han är bara 8 veckor gammal…
  hur stog ni ut?

  Svara

   Allt jag vill göra är att dricka vin…

   Svara

    Jag har inte ens en bebis men allt jag vill göra är att dricka vin så jag kan ändå relatea. Eller Iof så ser jag de flesta jag jobbar med som barn så kanske är det därför jag alltid vill dricka vin…

    Svara

    Du kan ju dricka vin i soffan medan bebisen sover på dig 🙂

    För övrigt, hitta strategier för att känns dig mer okej med situationen. För har man en bebis på 8 veckor så är lite så, då kan man inte räkna med något annat.

    Svara

    tralala la la la ~ la laaaaaa ~~

    Svara

   Tänkte att det är en period i livet som går över, se ljuset i slutet av tunneln typ 😅

   Svara

   Man står ut för att man måste, man vänjer sig och det blir bättre. Men varför skulle du inte kunna dricka vin för den sakens skull?

   Svara

    Anonym 20:26

    Jag tror att ts ammar och då är det väl dumt att dricka vin?

    Svara

     Tror inte det var ts som inte kunde dricka vin, men oavsett om man ammar eller inte är man troligen alldeles för trött för att orka dricka vin med liten bebis..

     Svara

     Klart man kan dricka vin när man ammar, tror inte att ts hade tänkt att dricka sig stupfull på billigt tetravin.

     Svara

   Jag vande aldrig mina barn att sova på mig eller i min famn. De sov i egen säng redan 8 timmar efter förlossningen när vi kom hem. Jag inbillat mig att det blir efter hur man vänjer dom från början. Missförstå mig rätt jag älskar mina barn men har allt för mycket att göra hemma med barn och djur för att ha tid att bära runt på en bebis 24-7.

   Svara

    varför skaffade du barn?

    Svara

     För att jag älskar barn och speciellt mina barn då 😃 de är med hemma och runt benen hela dagarna då jag arbetar hemifrån. Med företag, djur och fler barn så har det inte funnits tid att vara klistrad vid en bebis ett halvår men jag har nöjda trygga och glada barn för det.
     Kanske för att de just inte varit fastklistrade vid mig så har de inte något att vara missnöjda med. Till skillnad från att om jag skulle burit dom mycket först några månader för att sedan försöka få dom att ligga själva.
     Kanske låter konstigt för många men för oss har det varit en bra lösning för att ändå hinna med vardagens bestyr.
     De har ju ändå varit inom en armlängds avstånd från mig när de varit bebisar först i vagnen och sedan i baybysitter eller lekhage i samma rum som mig och syskonen.
     Alla löser ju sina situationen på de sätt som fungerar för dom. För mig har detta varit ett sätt som gjort att barnen kunnat vara hemma tills de börjat på dagis vid 5 år.
     Jag tror verkligen att om man bortser från ev sjukdomar eller kolik osv att mammor formar sina barn. Det är väl dock mycket kontroversiellt att säga och jag baserar det endast på de mammor jag har i min bekantskapskrets och inga andra.
     De mammor som är osäkra och oroliga i sig själva resan innan de blir föräldrar tycker jag är de som har mest ”problem” med sina bebisars sömn, hälsa, mat, potträning osv.

     Svara

    Tror tyvärr inte det funkar på alla barn, men skönt att det funkade för dig 🙂

    Svara

    Du tränade kanske barnet i att det inte var nån idé att de skrek och sände signaler till dig att de ville ha närhet?

    Svara

    Haha åh man älskar ju såna här ”duktiga” föräldrar som inte fattar att alla barn är individer med olika preferenser och behov precis som vuxna. Jätteskönt för dig att dina bebisar kunde sova själv på en gång men det har ingenting att göra med att du vande dom vid det. Så vida du inte lät dom ligga och skrika tills dom gav upp hade du helt enkelt bebisar som var okej med att sova själva. Punkt. TS bebis har helt andra behov och jag kan nästan garantera dig att det märktes rätt snabbt på BB att hon inte bara kunde ”vänja” sin bebis med att ligga själv.

    Till TS: Jag vet precis vad du upplever just nu och det är riktigt tufft. Jag vet att alla säger detta men försök att tänka att denna period bara är en fjärt i rymden i jämförelse med resten av tiden du kommer ha med ditt barn. Du gör ett fantastiskt jobb och just precis din bebis har ett stort behov av närhet som kommer ge med sig allt eftersom. Det du gör för den just nu är att ge den en enorm trygghet som kommer ligga som grund hos den för resten av livet. Det som fungerade allra bäst för mig var acceptans. När jag accepterade läget blev det lättare att bara flyta med. Drick vin med bebis i famnen, kolla serier, ät choklad, mys. Plötsligt kan du börja gå ifrån lite på kvällarna och då kommer du knappt minnas den här perioden.

    Svara

     Acceptans. Håller med

     Svara

     Tack för din kommentar, den gav perspektiv och hopp! 🍀

     Svara

    Haha, gulligt med föräldrar som tror att de är anledningen till att deras bebisar var på ett eller annat sätt 😂😂

    Som om det går att styra små bebisar 🤦‍♀️🤦‍♀️

    Svara

     Du vet att det går att styra bebisars sömn och matrutiner va?

     Svara

    Hahahahaha!

    Svara

   Det finns en jättebra dikt som jag skulle vilja dela till dig men kommer inte på vad den heter men i korta drag handlar om varför en bebis vill vara sin mamma nära. I 9 månader ligger bebisen i mammans mage, får mat och värme, lyssnar på mammas hjärtljud. Känner sig trygg.

   Jag hade köpt en bärsele, då kan du ha din bebis nära samtidigt som du har två händer fria (du kan amma i selen). Passa på att bajsa när bebisen sover 😉 (om bebisen gillar selen dvs, ingen bebis är den andre lik men det är värt ett försök).

   Ha tålamod med din lille, du är hela dens värld ❤️

   Svara

   Tänk att det är en begränsad period av livet och att det är något fint att du är så otroligt viktig för en liten människa. Det är ok att känna som du gör, det är skitjobbigt att helt plötsligt aldrig få vara ifred. Har du en partner eller nån annan närstående som kan ta barnet en stund så du kan duscha ifred eller typ gå en snabbis till Ica? Barnet klarar sig om hen är i en trygg famn och i längden är det nog bra för er båda

   Svara

   Hade en likadan bebis. Lyssna inte på dom som säger att det blir vad man vänjer dom vid. Han sov själv dom första 2 veckorna innan hell started. Bärsele och bara tänk trösten att det kommer bli bättre vid 3 mån, sen vid 6 mån och vid 1 år är det nästa bra 😂 men fyfan är gravid igen. Vill helst inte påminnas om hur hemskt det var.

   Svara

   När barnet är mätt och pigg (alltså inte direkt efter maten utan mellan måltiderna) lämnar du över barnet till någon annan (pappan eller annan person) och går in i ett annat rum i en halvtimme eller två, så att du får en liten andningspaus. Helst ett par gånger om dagen.

   Ett annat knep är att ha barnet i bärsjal. Där kan den sova medan du dricker kaffe, går en promenad eller vad du nu vill göra.
   /mamma som haft närhetstörstande barn som krävde kroppskontakt varje sekund till runt fem månader då hen plötsligt blev ett supersjälvständigt barn

   Svara

   Jag försökte vänja bort att sova på mig, amma sen i sängen/soffan/vagnen osv i början var det massa skrik men sen blev det bättre och nappen i munnen direkt tutten tas ut! Ifall du har partner så låt hen få bebis att sova efter att du ammat klart!

   Svara

   Min unge sover så på nätterna. 14 mån.
   Att en åttaveckors gör så är ju för att det som ger liv är amning. Vid minsta pip ska man ju amma egentligen. Är det ditt första? Fick också lättare panik med första o tänkte att va inte amma igen? Man e ju van att rå sig själv inte ha ansvar för nån eller nån mot kroppen 24 7

   Svara

   Man bara härdar dem stunderna man måste men sen tar sig egentid. Går ut själv på promenad när andra föräldern är hemma. Går och tränar. Hittar ngt du kan åka iväg och göra en stund ensam annars kommer du bli helt tömd på energi. Från en mamma till en annan. Ta emot hjälp! Be om den från släkt och nära. Och kräv den från din partner om du har en. Din återhämtning och ditt mående är sååå viktig.

   Att vänja bebisen vid flaskan tidigt är också till hjälp. Så någon annan än du kan trösta ❤️

   Och kom. Ihåg att det är tillfälligt. Det går över. ❤️

   Svara

   Man skaffar en bärsjal och ammar i den. Vila när bebis vilar.

   Svara

    *bebisen

    Se hur dumt det blir:
    När ska katt ha mat?
    Jag måste gå ut med hund
    Oj, nu är katt busig

    Bara lägg ner nu och skriv ordentligt!

    Svara

     Körde med liknande exempel häromdagen, folk jävlades bara ännu mer. Förstår inte hur svårt det ska vara.

     Svara

   Tror faktiskt inte mammor som haft bebisar man kan lägga ifrån sig någonsin kan förstå hur tufft det är att aldrig kunna ge barnet till någon annan.
   Vi försökte länge i början att lägga ifrån oss vår son när han var mätt och trött men det funkade inte alls. Försökte greja med att snabbt värma vetekudde och lägga i hans babynest, bort med vetekudden, i med honom i varma nestet, i med napp men vi hann inte ens lägga ner honom förrän han skrek. Men alltid värt att prova, vet andra det funkat för!
   Annars så tror jag också acceptans var det som hjälpte bäst❤ försökte slå ifrån mig alla som sa välmenande ”vila när bebis vilar” etc. (Jag kunde som sagt inte vila när jag kunde inte släppa honom utan att det blev totalt skrikkaos, inte ens för att liggamma. Sov sittandes i 3 mån med han i famnen).
   Men med tiden så accepterade han pappans famn, sova i vagnen, selen och sjalen, till att helt plötsligt vid 6 mån ålder kunna nattas i vår säng och sova där själv tills vi lägger oss. Nu är han nästan ett år och den där hemska tiden (sa jag att han även hade kolik och allergi?😉) i början känns så långt bort. Men minns fortfarande hur frustrerad och ledsen jag var. I perioder var jag helt säker på att jag helt enkelt inte fixade att vara mamma..(nu i efterhand, herregud vilken power-woman jag var!!)
   Men det vänder! Försök se ljuset i tunneln och ta inte all närhet och allt gos i famnen du får nu för given. Nästan så jag hade velat gå tillbaka dit trots all sömnbrist bara för att få hålla min lilla, lilla bebis igen ❤ kämpa mama, you got this!!!

   Svara

   Ge barnet till pappan och gå på toa. Det skadar inte barnet om hen får vara hos sin andra förälder en kort stund även om hen inte är nöjd just då.

   Svara

   Det går nog snart över… vet att helt plötsligt så var det betydligt färre vilopauser. Helt plötsligt vill de inte ens vara nära en 😂
   Känns inte så peppande kanske men en dag kommer du att sakna en bebis som vill ha din närhet 💕

   Svara

  Jag har väldigt många streck på mina händer, både handflata och ovansida. Det syns mindre när jag är varm men när jag är kall så ser mina händer väldigt konstiga ut. Jag har typ streck mellan kotorna på fingrarna, i princip streck på hela handen. Är det någon som har liknade problem och lyckats hitta en lösning? Kanske någon salva eller erfarenhet av fillers? Hade gärna velat prova att ha händer som inte barn och vuxna påpekar eller frågar om.

  Svara

  Gnäll-tråd!

  Vad stör ni er på just nu?

  Svara

   De extremt gnälliga och negativa kommentarerna här inne

   Svara

    Ja, för du tycker väl att allt bara ska vara gulligull och rosa moln. Ingen negativitet här inte.

    Svara

     Men det finns ju ett mellanläge? Allt behöver ju inte vara extremt åt något håll…

     Svara

    Lätt löst ändå.. sluta läsa 😉

    Svara

   Folk som inte följer restriktionerna, eller vrider och vänder på dem för att kunna leva som vanligt. Stanna hemma, träffa inte äldre eller nytt folk, hosta i armvecket och tvätta händerna.

   Svara

   Min dator som låter som en besatt voodoopräst, och cyklister som susar förbi utan att bemöda sig med att plinga innan vet inte hur många gånger som jag nästan har blivit påkörd👿

   Svara

    Det hade kunnat vara värre. Tänk om du haft en voodoo-präst gormandes utanför och datorn lät som ett gäng cyklister som kom farandes!

    Svara

     Då hade jag kunnat kasta en blomkruka på prästen och om datorn lät som ett stycke farande cyklister så hade den iallafall varit tystare än vad den är nu!🙂

     Svara

    Gå inte på cykelbanan..

    Svara

     Går på trottoaren, det är cyklisterna som inte håller sig till banorna👀

     Svara

   Mina kollegor. Jobbar på förskola och deras barnsyn är förlegad. Tur att de inte jobbar på min avdelning i vanliga fall.

   Svara

    Hur är deras barnsyn förlegad? Är nyfiken haha, jobbar i samma bransch som du:)