Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

691 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har ni någongång fått dåligt bemötande av en polis?

  Svara

   Nej,
   Men har knappt stött på poliser.

   Svara

    Nej inte i mogen ålder, men som kriminell yngre hade jag kontakt med polis om inte dagligen så ofta.
    Blev vid några tillfällen riktigt misshandlad i hissar då polisen/poliserna blev ensam med mig. Då fick man se och uppleva en annan sida av polisen än vad många andra får.

    Svara

   Nej egentligen inte, och då har jag ändå levt med en yrkeskriminell under flera år och pg a det blivit stoppad flera gånger i veckan när jag varit ute och kört, husrannsakningar, förhör osv.
   Jag tycker de gör sitt jobb. Om något skulle de bli minst dubbelt så tuffa och ha utökade befogenheter mot idag.

   Svara

   Inget dåligt men gulligt. Min pappa jobbar på polisen och jag kom till hans station för att lämna en grej förra året. När jag kommit in till ”personalavdelningen” så rådde det fullständig panik. Poliser sprang runt och såg helt livrädda ut. Tänkte att det var något helt sjuk på gång. Sen blev jag vittne till den stora faran!! En liten råtta som sprang i korridoren

   Svara

    HAHAHHAHAHAHAA JA DÖÖR

    Svara

   Har enbart blivit extremt bra bemött. Sålde sex och missbrukade alkohol en period så blev omhändertagen pga berusning ett gäng gånger samt en incident med en torsk där polisen blev inblandad. Så himla tacksam gentemot dem, har tagit mig upp ur det mörkret nu som tur är.

   Svara

    Fint! Och grymt jobbat, du ska vara stolt över dig själv 🤩

    Svara

     Tack ❤❤❤

     Svara

    Du är så himla grym! Heja dig! 😊❤️

    Svara

    Fan vad strongt och fint! Glad att du tagit dig ur det ❤️❤️❤️

    Svara

   Nej, ser polisen ofta köra omkring och känner mig mer trygg när jag ser dom glida förbi om kvällarna i stan och runt där jag bor.

   Svara

   Ja, en gång.
   Det var en polis med polishund, som polisen lät göra jätte läskiga utfart mot mig och några vänner när vi var 14-16 år och satt uppradade på marken med händerna bakom ryggen. Hunden var såklart kopplad men det var himla obehagligt med en stor hund som skäller och hugger i luften bara decimeter ifrån ens ansikte under en längre stund. Dom två yngsta grät hysteriskt i panik men polisen skrek bara ”håll käften” och liknande när vi andra bad henne att lugna hunden.

   Svara

    Ja tyvärr. Både för egen del och i yrket. Jobbat länge som handläggare på socialsekreterare åt ungdomar och har då ofta suttit med när de polisförhörs. Har hänt att de fått dåligt bemötande. Och att föräldrar inte fått tillgång till tolk så att de inte förstått förhöret eller misstankarna.
    Har dock också varit med om det omvända. Att poliser trots riktigt taskig attityd från ungdomar har skött det suveränt.

    Svara

     På socialtjänsten ska det förstås stå..

     Svara

    Vad hade ni åkt fast för?

    Svara

     Inte egen erfarenhet men har sett och hört med egna ögon hur vissa poliser behandlar folk som hamnat snett även efter de skärpt till sig och det har gjort att min bild av polisen har ändrats en del.

     Svara

     Skrek ”nu kommer Konstapel Bacon!!!!!”

     Polisen kom hem till mig och tog mig i handfängsel, blev kåken, sedan tvätten o torken på fem år. Ute på permission nu.

     Svara

     Min mamma hade låst ute mig som straff i minusgrader när hon åkte iväg på semester. Jag och mina vänner fick för oss att vi skulle slå in en ruta i huset så jag kunde komma in. Grannen ringde såklart polisen.
     Eftersom vi alla var minderåriga hände det inte så mycket mer än att föräldrarna fick komma och hämta sina barn efter en snabb tur in på stationen.

     Svara

      Åkte din mamma utomlands utan att se till att du hade någonstans att bo under tiden?

      Svara

       Ja, det hände rätt ofta tyvärr. Men hade som tur är många generösa vänner som lät mig sova över!

       Svara

        Och det var er barn grannen ringde polisen för? Ingen som reagerade på ett utelåst barn?
        Så ledsen att detta hände dig, glad att du hade goda människor runt dig.

        Svara

        Men, när polisen kom och ni förklarade vad som hänt, alltså att ni brutit er in för att du var utelåst av din mamma, och de bad föräldrarna komma och hämta sina barn – vad skedde då med dig?
        De visste att din mamma låst huset och dragit? Bad de henne komma och hämta dig och var nöjda med det?

        Svara

         Ja, men jag tror inte grannen visste att det var jag och mina vänner som var där och röjde. Annars hade han nog kommit ut och pratat med oss. Vi bodde i ett finare område så det skedde inbrott lite då och då.
         Tack! Så omtänksamt!

         Jag fick sitta i fyllecell hela natten tills två poliser gick med på att köra mig hem till en släkting.
         Socialen kontaktade dom också som hörde av sig efter någon vecka.
         Nu var jag ju rätt ung men upplevde det inte som att dom sympatiserade eller liknande utan snarare att dom ansåg oss vara jobbiga skitungar.

         Svara

   Jag har haft bra bemötande alltid. Senast så var det en incident när jag och en kompis drack öl på Mosebacke och en man kom fram till vårt bord och blottade sig. Det var så jävla äckligt och kränkande. Jag gick genast till personalen men han hann gå vidare innan vakterna hann stoppa honom. Han hade förstört vår kväll men vi försökte hålla humöret uppe. Jag och min kompis hade inte setts på länge och hade massor att ta igen, inte fan skulle en äcklig blottare förstöra. Efter en stund meddelade personalen att polisen var där och frågade om vi ville göra en anmälan. Blev förvånad över att de kom dit utan att vi bett om det, hade inte ens tänkt tanken på att anmäla men insåg ju att det var bra när dem kom dit. Man blir så avtrubbad på något sätt när man varit med om ofredanden tidigare, man typ finner sig i det, vilket är lite sorgligt när man tänker efter. Men dessa poliser som förhörde oss var så förstående och tog situationen på allvar och förklarade vikten i att anmäla och att det var ett allvarligt brott vi blivit utsatta för. De skickade ut signalement till kollegor, men tyvärr åkte han inte fast. Vi fick skadestånd från Brottsoffermyndigheten då vi anmälde händelsen dit. Också förvånad att vi fick det.

   Svara

   Anmälde en överfallsvåldtäkt som 15-åring. På förhöret fick jag mycket frågor om min klädsel och fick ställa mig upp och visa var någonstans på låret min kjol slutade och vad jag hade under. Polisen (kvinna förresten) sa också att hon inte trodde att min kjol slutade strax ovanför knäna utan betydligt högre upp på låren.

   Svara

   Oja speciellt kvinnliga som måste hävda sig usch blå! Hatar poliser!!!

   Svara

   Ja

   Svara

   Nej, tvärtom.

   Svara

   Ja fruktansvärt dåligt, mitt första möte med polis i trafiken. Jag och en kompis var ute och åkte med min sambos bil, en Audi s5 cab. Vi var på väg hem från en promenad i ett naturreservat och en polisbil bakom oss blinkade in oss och gjorde sedvanlig kontroll med osedvanligt dålig attityd. Jag har kört bil i 2,5 år och är orutinerad vid såna här kontroller men är jurist och laglydig, även denna gång. Fick cred för att hunden var fastspänd i bilen, dock med barsk röst och pissig attityd, även när han gav detta beröm. Han var snygg och muskulös och solbränd och bakom bilen hade två tre andra muskelpoliser placerat ut sig. Det kändes som lite väl stort pådrag för två tjejer som varit i en nationalpark. Han pratade otrevligt hela tiden med överdriven auktoritet och när jag lämnat felfritt alkoholtest rör han ”DET HÄR SER JU HUR BRA UT SOM HELST. HA EN FORTSATT TREVLIG KVÄLL.” Och jag pep som en mus och körde iväg.
   Det låter kanske inte så illa, orkar inte gå igenom hela händelseförloppet, men för att vara mitt första möte med polisen i trafiken, för en laglydig som jag, när jag vet hur en polis kan samtala med auktoritet utan att låta som att han hotar en när han säger ”ha en trevlig kväll” så var det Faan…traumatiskt.
   Ryser så fort jag ser en polisbil nu och kan förstå att folk som haft riktigt dålig erfarenhet av poliser ser dem som ”motståndare”.
   Jag och min kompis tyckte det hela var så orimligt otrevligt att det måste ha varit ett skämt från deras sida. Typ ”ska vi jävlas lite med brudarna där”. Eller som jag själv gillar att tänka ”vår enda chans att få prata med såna brudar är att stoppa dom med blåsljusen” 😂😂😂

   Annars vet jag inte varför de stoppade mig…bilen drar ganska mycket uppmärksamhet från poliser trots att den inte är någon Lamborghini direkt. Och sambon har ett gäng fortkörningar på den. Hade gärna velat fråga dem vad anledning var till att de blinkade in oss.

   Sen har jag varit ihop med en polis och det var inte heller så trevligt.

   Svara

    Hm, borde inte skrivit ”fruktansvärt dåligt” angående bemötandet då det kan tolkas fel med tanke på vad andra kan ha varit utsatta för. Det anmärkningsvärda i situationen var att jag inte gjort ett skit, är världens lugnaste laglydigaste, inledningsvis får beröm för att jag har hunden fastspänd i bilsele med ett tonläge som låter hotfullt och även fortsättningsvis i tonläget bemöts på ett sätt som känns helt orimligt i förhållande till situationen. Detta skrämde liksom upp mig väldigt mycket och i onödan.
    Tänker också att när man inte kan tolka en polis signaler pga att tonläge eller kroppsspråk inte står i relation till situationen så missar man möjligheten att kunna bygga upp ett förtroende för både person och proffesion och med en så auktoritär ställning som poliser har kan det bli rätt skrämmande.

    Svara

     Att polisen stannar en för att kolla är inget ovanligt. Speciellt om ni var på ett ”udda” ställe. Bilen ni körde kan ju innan din sambo köpte den tillhört någon känd av polisen. Och när polisen pratade med dig så kollade polisen bakom upp ägare och att allt var ok.
     Sen att du inte kan tolka en polis är deras jobb att vara så.
     Låter inte som situationen var speciell.

     Svara

      Att de bemöter en som att man vore tungt kriminell när man är tjej med vandringskängor på fötterna och bara varit ute på hajk ÄR konstigt och opassande, och inte konstruktivt.

      Polisen stannar väldigt ofta den här bilen, det var det jag menade. Men min sambo kör inte alltid enligt skyltarna så det kan ju vara därför de vill visa att de har ögonen på en. Min poäng var att när de ser att det är två tjejer, dvs inte sambon, och att vi kör lagligt och har hunden bältad så finns ingen anledning att ha den ton han hade.
      Jag är ofta med när sambon blir stoppad av polis så jag vet hur en polis kan och bör uttrycka sig och det var vad jag hade förväntat mig.
      Det är ABSOLUT inte deras jobb att vara på detta sätt mot en vanlig medborgare som inte gjort något fel, i en vanlig kontroll. Om du tycker de ska vara hur grova som helst oavsett situation så är det du som inte förstått hur polisen arbetar.

      Ett naturreservat är väl för fan inget udda ställe?? Är ju mer udda att hänga vid centralen i Stockholm herregud. Ett rekreationsområde för familjer med bastu, sjöar, eldningsplatser, cykel- och vandringsleder. I rest my case😂

      Svara

   Ja, blev uppraggad av en när jag som 20-åring bad om hjälp. 🤨

   Svara

    👎

    Svara

    Ush, en börja ragga på mig i skogen för en månad sen, skit obehagligt.

    Svara

   Har varit tillsammans med en polis av och till i 3 år – aldrig mer! Fyfan vilket svin, ville att jag skulle skrika att jag var en ”rövslyna” när vi hade sex.
   Strypsex, slå mig på kinderna och brösten hörde alltid till sexet med honom.
   Han var egentligen bara en liten fet osäker mes som levde på att han jobbade inom poliskåren! Det var så han fick tjejer.
   Blääk! Svin! Aldrig mer en snutjävel!

   Svara

    Värt att ha i åtanke (även om associationen må vara stark) är att han betedde sig så mot dig pga att han var en sådan person, inte pga att han var polis.

    Svara

   Har träffat bra och dåliga poliser.
   Gemensamma nämnaren med de dåliga är när dom va 2st (1bil).
   När det varit piken eller patrullerad där de är fler har dom varit bra.

   Svara

   Min brorsa, då 19 år, blev utsatt för polisvåld i en piketbuss. Utsatt för orimlig misshandel. En annan polis anslöt sig och frågade om han skulle fortsätta ”massagen” Brorsan bröt flera revben och var helt blåslagen. Han hade snattat en chokladkaka.

   Svara

    Piken skickas ut för snatteri?
    Hoppas han fick sjukvård och ni dokumentera skadorna för solklart fall av tjänstefel och skadestånd.

    Svara

   Ja, konstigt när polisen är otrevliga mot mig när det är grannens man som har slagit sin fru och barn. Den kvinnliga polisen var aggressiv och otrevlig när hon frågade ut mig i trappuppgången, hennes kollega står tyst bredvid. Polisen ska ej vara så aggressiva mot vittnen.

   Svara

  Ägare till hundar som väger 20+ kg; vad har ni för bilbur (och bilmodell)?

  Svara

   Måttbeställd från Robust, har en Mercedes GLK. Och en hund runt 30 kilo. På gränsen till för liten bur, men hunden åker väldigt sällan bil.

   Svara

   Alfta special designad för Volvo

   Svara

    + 1! Alftaburen!

    Svara

     Samma här! Modellanpassad 👌🏻

     Svara

   Hahah läste först ÄGARE till hundar som VÄGER 20+, alltså att ägarna väger 20+ Hahah försökte förstå om det är en sak man säger nuförtiden 😂😂

   Svara

  Jag ska flytta och behöver tips på hur jag på bästa sätt flyttstädar?
  Jag har nämligen alltid flyttat till en tom lägenhet varje gång jag har flyttat så har alltid kunnat återkomma för att flyttstädningen klart men nu ska jag byta med en man samma dag, vet inte riktigt hur jag ska få ihop det.
  Vill ju inte att han kommer till sitt nya hem och så är det inte flyttstädat ordentligt.

  Svara

   Fönster, skåp, garderober osv kan du ju ta dagarna innan. Tex packa kläderna och sedan torka ur garderoben. Det viktiga är ju kök och badrum egentligen, de andra ytorna kan man ju egentligen ta medan man tömmer 🙂 i ditt fall hade jag nog tagit tex bakom spisen, ugnen osv dagarna innan och sett till att ha matlådor eller köpt hämtmat. Då är det ju bara badrummet som behövs ta på själva flyttdagen. Och kanske dammsuga och så. Men har man många rum kan man ju tömma de flesta dagarna innan, flytta ihop allt i vardagsrummet och städa eftersom.

   Svara

   Flyttstäd såklart! De börjar städa så fort du tömt ett rum. Kostar typ ingenting. 🙂

   Svara

    RUT-avdrag håller nere priset 👍🏼

    Svara

   Här finns en bra checklista: https://flyttproffs.se/frsta-flyttipset Stor fördel att börja i god tid några dagar innan.

   Svara

  En grej jag tänkt på vad är det för fel på Gordon ramsey från hells kitchen? Varför skriker han donkey , fatso osv? Är han normal? Eller har han någon personlighetsstörning? Människan verka inte 100% när man kollar hans program.

  Svara

   Kolla på hur han jobbar med barn; där är han världens bästa. Den arga personan är underhållning.

   Svara

    Tyvärr är det inte så. Finns intervjuer med personer som arbetat med honom och han är ett monster.

    Svara

   Han spelar en roll, tror jag. Publiksiffror och inkomster ökar

   Svara

   Hade ju varit knepigt om hells kitchen gick ut på att han skulle gilla med deltagarna.

   Svara

   Tro inte på allt du ser, tydligen är Gordon Ramsay en väldigt fin person i verkligheten och en dryg jävel i tv (roll som han bara spelar).
   Medan tex Ellen Degeneres är en hemsk person i verklighet men i hennes program spelar hon att hon är en god människa.

   Svara

    +10000
    Klarar fan inte av Ellen!

    Svara

     Gillade henne sjukt mycket förut men efter att ha läst en massa inlägg av folk (kända som icke kända) som jobbat med henne där de har gått ut med att hon är djävulen själv så har jag fått en helt annan bild.

     Svara

     Inte jag heller! Har aldrig gillat henne!

     Svara

    Och du känner Ellen?

    Svara

     Japp, coolt va?

     Svara

     Behöver du känna alla för att inte behöva gilla hen?

     Svara

      Handlar mer om att personen ovan beskrev hur Ellen är privat. Ingen här på Bloggbevakning vet hur hon är.

      Svara

       Ingen vet hur Bell- näääää ska inte gå in på det nu. Haha

       Svara

    Aldrig sett hennes program men haft bilden av henne som skön, öppen, glad osv. Sen såg jag en intervju med rupaul (älskar rupaul❤️) där han sitter i hennes soffa och jag blev helt paff över hur dryg hon var och hur ointresserad hon kändes av honom? Kändes mer som hon bjöd in han för att visa sin öppenhet typ.

    Svara

   Underhållning. Sånt beteende är populärt mot vuxna i amerikansk tv. Han är väldigt snäll och pedagogisk mot barn. Han är även snäll mot vuxna i icke-amerikansk tv. Tydligen är han supersnäll privat men spelar skitstövel mot vuxna i amerikansk tv för underhållningens skull.

   Svara

   Är det inte lite en del av restaurangbranschen? Trist att det ska vara så, så klart, men det kan ju tänkas att Gordon i unga år fick utstå samma behandling vilket har format honom.

   Svara

  Dåligt väder + semester + bortresta vänner = mycket tid över till att tänka.

  Något som har tagit mycket plats i mitt huvud det senaste är detta med feminism, ett ämne som väcker mycket känslor och åsikter. Jag ser mig själv som feminist och har svårt att förstå mig på folk som inte kallar sig för det. Är ju ofta som folk kallar sig anti-feminist eller liknande.
  Men på riktigt. Själva grundtanken med feminism är ju att uppnå jämställdhet, och att det är mycket fokus på kvinnor är ju för att det är en lång väg att gå innan det blir just jämställt.
  Vissa feminister hörs och märks mer, andra inte. Vissa hatar män och andra inte. Vissa är radilal- och särartsfeminister och andra är mer neutrala.
  Jag tycker att personer som är FÖR jämställdhet, som inte tycker att män ska ha mer rättigheter än kvinnor osv, som ändå inte vill kalla sig för feminister verkar lite… korkade?
  Det är lite som att jag som arbetar på HM skulle säga att jag inte alls är en HM-anställd, utan jag är en ICA-anställd för jag tycker det låter bättre.
  Det är min fulla rätt att kalla mig för ICA-anställd och jag bestämmer helt själv vad jag definierar mig själv som!!!😡
  Men rent logiskt sätt är jag en HM-anställd och jag framstås som lite osmart när jag kallar mig för något helt annat. Som att jag inte står för att jag jobbar på HM, men jobbar där ändå.

  Antagligen så vill folk inte bli förknippade med manshat när de benämner sig som feminist, men det är ju inte det som femism står för rent logiskt?
  Är det inte bättre att alla bara står upp för sig själva och sina (feministiska) åsikter?
  Hur tänker ni kring detta?

  Svara

   Jag är motsatsen till cissi och LD och iom att de är uttalade feminister och jag inte vill bli förknippad med dessa så är jag hellre inte feminist alls.

   Svara

    Men är du för jämställdhet?
    För är du det så är du ju feminist. Cissi och LD står inte för all form av feminism, det finns även andra former som är lite rimligare i andras ögon

    Svara

     Vi kanske kan kalla oss jämställdhetsfeminister? 😊

     Svara

      Varför inte kort och gott kalla sig för feminist om ordet ändå står för jämställdhet?

      Svara

    Märkligt ställningstagande. TVÅ personer inom en ideologi gillas inte och du tar avstånd från ideologin, endast på grund av dem (???) Bisarrt!

    Svara

   Män är ett av våra största samhällsproblem. ALLA personer som inte kan förstå varför feminismen behövs är korkade, och hindrar vår kamp för ett jämställt samhälle.

   Svara

    Varför måste man kalla sig något alls? Det är väl bara att jobba på och sköta sitt jobb och vara en trevlig person som respekterar sin omgivning? Varför är det så viktigt att det måste kallas något??

    Svara

     Du verkar inte ha förstått vad feminism innebär.

     Svara

    Just såna här uttalanden att män är vårt största samhällsproblem gör att jag backar totalt! Jag vill absolut inte förknippas med en sådan trångsynt världsbild

    Svara

     Några samhällsproblem:
     – Gängkriminalitet
     – Narkotikahandel
     – Kvinnor som blir mördade och våldtagna
     – Huliganer

     Den gemensamma nämnaren? Män.

     Svara

      Mord överlag kan man lägga på männens konto.
      Misshandel likaså

      Svara

      Just därför vi behöver ett starkt västerländskt patriarkat igen. Med nobla ideal, som kan försvara mot icke-nobla män.

      Svara

      Invandrare är också överrepresenterade. Vad vill du göra med dom?

      Svara

       Invandrande män är ju just också MÄN. Ser du? Män!

       Svara

      Det finns flera gemensamma nämnare för dessa grupper du just räknat upp som är betydligt mer signifikanta än att det är män.

      Svara

   Ord kan ha olika innebörd och innebörden kan dessutom ändras med tiden. Om man går långt tillbaka i historien så fanns det väldigt enkelt förklarat 2 olika typer feminism, som baserades på 2 vitt skilda synsätt på verkligheten; ena inriktningen grundades på liberalism och innebar att man sökte lika rättigheter mellan könen, andra grundades på radikalvänsterns världssyn där man ansåg att enda sättet att uppnå jämlikhet är genom lika utfall. I den senare gruppen hamnar radikal feministerna idag. Enligt mig behöver man för att uppnå denna utopi göra ordentligt våld på verkligheten, i likhet med vad man försökte med (och misslyckades) när det gällde kommunism.

   Anledningen till att jag (som kvinna) inte kallar mig feminist, är att radikal feministerna som är mest högljudda tyvärr, enligt min mening, har ”kapat” begreppet.

   Svara

    Intressant reflektion 🙂 Önskar att vi mer kunde sära på begreppen som radikalfeminism och ”vanlig” feminism

    Svara

    Kalla dig då liberalfeminist så är saken löst! Jag är less på personer som ”inte vill kalla mig feminist pga deeem”.

    Vem fan tror att alla feminister är likadana‽ Stå upp för din ideologi och politiska strömning!

    Svara

     Ja det kanske jag ska börja med:) Det är ju väldigt svårt annars att stå upp för den ideologin genom att kalla sig feminist, just för att i mångas öron tillkommer det massa andra saker i begreppet som jag inte kan stå för.

     Svara

    Tycker du inte det är otroligt barnsligt att inte kalla sig feminist av anledningen att du inte gillar precis allt med feminismen och dess inriktningar?

    Jag gillar inte allt med Sverige. Ska sluta kalla mig svensk.

    Svara

     Nej. Det har inte med att jag inte gillar allt som har med feminismen att göra utan att ordet idag blivit så starkt förknippat med radikalfeminismen, dvs (enligt mig) en trångsynt världsbild som bygger på manshat, samt att lösningen oftast bygger på något slags våld på verkligheten där jag tror alla kommer bli olyckligare, män som kvinnor (på samma sätt som folk blev olyckligare av att leva i kommunism). Jag ställer mig inte bakom detta överhuvudtaget och tyvärr känns det som att det är det folk tänker på när man kallar sig feminist. Bättre då att låta bli.

     Jag säger kort och gott att jag är för jämställdhet och lika rättigheter mellan könen. Det det en mer rättvis bild av min ideologi och vad jag tror på.

     Svara

   Jag tycker inte om att kalla mig feminist helt enkelt för att jag inte gillar att sätta en stämpel om mina åsikter. Att kalla sig själv feminist betyder egentligen ingenting, vem som helst kan göra det utan att egentligen ha feministiska åsikter om du förstår vad jag menar? Och så har ju ordet feminism olika betydelser hos olika människor, så att en person kallar sig feminist kan betyda en sak för den själv men en annan sak för någon annan.

   Jag vet själv vad jag har för åsikter: jag har sagt till och skällt ut män på krogen som tafsat på mig eller mina vänner för att ingen annan vågat säga något, jag känner starkt för ekonomisk jämställdhet, och försöker förmedla vidare till andra hur otroligt viktigt det är att kvinnor har kontroll över sin egen ekonomi, osv osv. Tekniskt sett är jag väl feminist men jag ser inget behov av att kategorisera mina åsikter i ett fack eller att lägga en stämpel på mig. Trots allt är det väl åsikterna som räknas och inte vad man kallar sig?

   Svara

    jag vet precis vad du menar… så fort man ens nämner ordet feminist så lämnar alla snubbar drinksbordet. Så himla tråkigt. Vi borde döpa om det. Det är ju ens åsikter som räknas och inte vad man kallar sig?

    Svara

     Döp för fan inte om det – varför tror du ”snubbarna lämnar drinkbordet”? Ska det heta ”pitepalt” för att bejaka killarna? 🤔 Varför måste killarna vara de första som greppar feminism?

     Svara

      HAHAHA! Men ja – exakt! Alla nojar över att andra kan förknippa dem med ditt och datt. Förklara för fan bara vad du menar, så är saken löst!

      Svara

      Varför skulle det vara så fel att döpa om det eller skapa ett nytt begrepp? Ordet ÄR starkt förknippat med många negativa associationer pga radikalfeminismen, respektera de som inte vill bli ihopklumpade med dom.

      Svara

      Men varför måste man kalla sig för något för att räknas? Det är det jag inte fattar. Jag vet ju att jag är mer högljudd i jämställdhetsfrågor än vissa som kallar sig feminister.

      Svara

     Bisarr kommentar!
     Varför ska män stå över kvinnor? Okunniga snubbar som lämnar bordet för att feminism nämns är antagligen inga snubbar någon tjej borde vilja ha nära sig.

     Kvinnors rättigheter, åsikter, känslor och rörelser är också av värde. Vi behöver inte bli godkända av män för att ha rätten att existera.

     Att döpa om feminismen (ska jag ens skratta eller gråta? Oklart) är en enorm otjänst för alla kvinnor men vore en fördel för alla män som hatar kvinnor. De hade varit att ge dessa obehagliga snubbar en seger.

     Usch, vilken obehaglig idé. Varför spelar dessa okunniga snubbars åsikter någon roll överhuvudtaget för dig? Du är värd mer än så.

     Svara

   Finns en tjej i SD som jobbar med politik och hade på sin bio på insta ”emot feminism” eller liknande. Sjukt historielöst med tanke på hennes jobb, hon hade ju knappast fått jobba med politik om det inte vore för feminismen 😂

   Svara

   Jag är feminist men det känns som att tröskeln för när man är feminist höjs hela tiden. Det började med lika rättigheter för kvinnor och män men nu känns det som att man inte är välkommen i många feministiska kretsar om man sminkar sig, när högklackat, inte hatar män aktivt osv. Hade feminism enbart inneburit lika rättigheter för båda könen hade nog de allra flesta kallat sig för feminister, det handlar om att feminism har kapats av såpass radikala åsikter att det känns som att lika rättigheter liksom inte betyder någonting längre om man inte hatar män samtidigt.

   Svara

  Ni som var med om att slemproppen gick som gravida, när gick den och när satte er förlossning igång? Jag är i v. 38+2 och min slempropp gick i fredags (v. 37)… Jag VET att det kan ta alltifrån dagar till veckor men bara för att de här sista veckorna börjar bli olidligt långa (särskilt i coronatider) så greppar jag efter halmstrån och tänkte att en empirisk undersökning här kanske kunde cheer me up :))) Lär väl säkert gå över tiden bara för att jag fick upp förhoppningarna, men ändå kul att läsa hur det varit för andra!

  Svara

   Slem släppte på mig så fort jag ansträngde mig den sista månaden.
   Samma dag som mina barn kom så gick slemproppen på riktigt. Då förstod jag att det som varit tidigare inte var något i jämförelse med det som kom i samband med förlossningen. slemproppen återbildas ju.. är du säker på att din slempropp släppt?

   Svara

    Nej, jag är förstföderska så jag vet inte säkert men utifrån det jag googlat mig fram till var det garanterat i alla fall en del av den. Vet inte hur stor den brukar vara, men det var en rejäl klump som jag inte kunde missta för något annat… Hehe. Dock var det inget blod i den, så kanske att det inte var hela. Har förstått att den kan lossna i omgångar…

    Svara

   Med mitt första barn gick slemproppen. Stor som en pingisboll. Under natten började det sippra fostervatten. Dan efter for jag till bm och fick det bekräftat. Sen fick jag bli igångsatt efter 3 dygn. Så de KAN börja med slempropp, men tydligen inte alltid.

   Svara

   Började på måndagen och åkte in på bb på onsdagsnatten.

   Svara

    *förlossningen. Rättar mig själv

    Svara

   Min slempropp gick i vecka 38+2 och födde i v 38+6 första barnet.

   Svara

   Slemproppen släppte söndag morgon. Vattnet gick på söndag kväll. Bebis kom tisdag morgon.

   Svara

    *bebisen

    Svara

   Släppte ca ett dygn innan värkarna, med andra barnet.

   Svara

   Den släppte när jag gått 13 dagar över tiden…… Med en gång startade värkar som bara blev intensivare och intensivare. Little did I know att det skulle va en förlossning på två dygn 😂😂😂

   Svara

   Typ 3 veckor innan. Fett besviken blev jag, trodde att förlossningen skulle starta snart efter.
   Håll ut, inte långt tid kvar! (Även om varenda minut känns som en timme 😂)

   Svara

   Tog ca 1,5 v innan det hände nåt mer 🙂 Lycka till!

   Svara

    1 timme innan vattnet gick. Bebis var ute 6h senare.

    Svara

     *bebisen

     Svara

    Haha jag klamrar mig fast vid ditt svar! Då kaaanske det händer mig innan BF i alla fall 😂 Väldigt spridda skurar ser jag, skönt för er som det satt igång ganska direkt för! Jag börjar dock bli lite uppgiven nu när inget mer hänt på fem dagar… Hehe. Förutom lite molande ”mensvärk” och väldigt frekventa (men inte alls smärtsamma) sammandragningar, men sammandragningarna har jag iofs haft sen typ v. 25…

    Svara

   Med första barnet gick slemproppen i omgångar från v 39. Kom sedan 2 dagar före bf. Med andra barnet startade värkarna 6 dagar efter bf och slemproppen gick när jag var öppen ca 6 cm. Så två helt olika erfarenheter som nog inte hjälper minsta lilla. Lycka till, tids nog kommer din bebis!

   Svara

  Har du någon vardagslögn du brukar dra? Hur började det, varför drar du den och vad ger det för konsekvenser?

  Svara

   Ja två! Den första att jag är 27, jag är egentligen 22. Den andra att jag heter Maria när jag träffar människor som jag inte vill träffa igen, jag har ett väldigt unikt namn och är enkel att googla upp annars.

   Svara

    I vilka sammanhang ljuger du om din ålder? Vad ger det dig för konsekvenser?

    Namnet fattar jag helt; jag gör samma sak men använder mitt mellannamn + annat efternamn.

    Svara

     De flesta gissar att jag är runt 27, och det började med att folk blev väldigt chockerade över att jag var 19 (när jag började dra denna lögnen) och skämta om att jag var så liten, började behandla mig annorlunda, osv. Har egentligen inte haft några negativa konsekvenser, jag får hoppas att det inte kommer och biter mig i r*ven i framtiden!

     Svara

   Intressant fråga! Jag skyller ganska ofta på att jag är sjuk när jag ska träffa vänner, mest för att jag inte vågar säga att jag bara inte orkar ses. Ger inga andra konsekvenser än lite dåligt samvete 😬

   Svara

    Man fattar ändå alltid att det är en lögn 😄

    Svara

    Och nu med Corona så går det att bara skylla på lite snuva så vill folk inte ses 😂

    Svara

    ”näää, nu har lille vilgot fått snuvan igen… -jaaa, jag förstår att du inte vill ses idag nä. Ja men vi får såklart ses en annan dag. Hör av mig när det blir aktuellt. Heeeeeej”

    Svara

   Ibland är parken ”stängd” när jag inte orkar gå ut. Lyckligtvis händer det inte så ofta men får ändå dåligt samvete.

   Svara

   ”Jag hinner nog inte”

   *spelar mobilspel i soffan*

   Svara

   Att jag inte kan ses ikväll, för att jag är upptagen med något viktigt…. nämligen att röka på

   Svara

  Ni med munsår. Hur gör ni när det börjar klia i läppen och munsåret är påväg? Har sådana problem med munsår säkert en gång i månaden och jag får då stora blåsor och sedan sår.

  Svara

   Tar B12 tabletter så fort jag känner att det sticker i läppen, och helst anti om jag hinner innan det bryter ut

   Svara

   Jag har fått valaciclovir utskrivet, tar direkt när jag känner av munsår, Fungerar bra för mig.

   Svara

    Jag också, är faktiskt det enda som fungerar!

    Svara

   Sluta använda tandkräm med tvålämnen/skummedel!
   Zendium tex. Mitt barn hade kontinuerligt munsår och jag själv regelbundet, sedan vi uteslöt tvålämnen för ca ett halvår sedan – INGET ENDA!

   Svara

    Har det börjat klia/spänna så på med zovirax direkt!

    Svara

   Hade problem med det i många år, och försökte med alla slags salvor och plåster mm. Men det spred sig alltid och blev stort, gjorde ont och ibland upp på näsan 😫 Hatar! Men sen fick jag reda på att man kunde få tabletter, så nu äter jag valaciclovir så fort jag känner av det, och det försvinner direkt! Testa det!

   Svara

   Suck…skrev ett långt svar men tror det försvann …men har börjat ta valaciclovir och de är fantastiska! Problemen försvinner direkt för mig, testa!

   Svara

   Kolla upp lysin-tillskott. Så slipper du utbrotten helt.
   Life changer

   Svara

   Jag baddar med sprit, typ vodka. Helst över 40%! Tycker inte att anti och andra krämer hjälper!

   Svara

  Någon mer som är deppig idag? Vädret är självmordsbenägen i Göteborg…

  Svara

   Bor också i Göteborg, tycker regn är mysigt och imorgon ska det bli sol!
   🙂 tjoho!

   Svara

   Lugn bara kommande 4 dagar ska bli fantastiska och jag kommer ta färjan till vrångö och bada och sola naken på en klippa långt från alla andra

   Svara

    Fan vad härligt! Synd att man inte kan se vilka stränder och sjöar som antagligen kommer bli smockfulla i helgen. Annars hade jag dragit ett litet dopp jag med.

    Svara

     Det är bara att ge sig ut redan vid 08 och ta sig en bit från sandstränderna då slipper man alla barnfamiljer

     Svara

      Nja.

      Svara

   Också Göteborg, tycker det är så nice att inte behöva känna dåligt samvete över att vara inomhus en hel dag

   Svara

   Var glad att du inte bor i Jämtland. Hela juli var regn och blåst 🤭

   Svara

    Okej.

    Svara

    Bra förutsättning för att fler håller sig inomhus i pandemitider med dåligt väder. :)*tummen upp för det vädret*

    Svara

   Njuter snarare av regnet idag inför vidrig värme som kommer i helgen…..

   Svara

  Vad har ni för fördomar om jurister och ekonomer?

  Svara

   Att de är psykopater / narcissister.. vet ej varför hahaa

   Svara

   Att många som pluggar till det gör det för att de inte visste vad de annars skulle plugga till…

   Svara

    Att många pluggar till det för att det är ”status” är min fördom.

    Svara

     Mitt ex pluggade till ekonom. Just då, när det var vi, höll han på att plugga upp sin matte och hade ett jobb med endast provision.
     Han klädde sig stekigt men hade egentligen inte ekonomin för det. Han ville verkligen fejka något han inte var. Arbetarklassfamilj från en stockholmsförort, han festade dock på Stureplan och försökte smälta in.

     Han kom in till slut dock, inte där han ville plugga, utan på en vanlig högskola (han ville väl gå på handels eller vad det heter) och skämdes så över det. Men han gjorde en så stor grej av att han skulle bli ekonom, såg sig själv som bättre än mig för att jag ”bara pluggade till ingenjör” (hans ord).

     Svara

      Tur för honom att du är hans ex. Annars hade han varit tvungen att se din lönespec varje månad. 😂 Racka inte ned på en ingenjör!

      Svara

       Haha ja men typ. Är dock inte ingenjör idag, men annars så😂

       Svara

    Hahaha ekonom här. Var exakt så faktiskt! Men nu trivs jag så det var väl bra :’)

    Svara

   Minimalister, städade och väldigt trevliga.

   Svara

   Att de är tråkiga och ganska trångsynta

   Svara

   Ekonomer är samfjortisarna som inte vet vad de ska göra med sitt liv och tror att titeln ekonom fortfarande betyder något.

   Jurister är minimalister med mindervärdeskomplex.

   Svara

   Ekonomer känns som klassiska människor som gillar att vara stekiga. Rätt så fina i kanten och tror de är bättre än andra.

   Svara

    En ekonom för mig är någon i 35-årsåldern som ser ut som 55, urtvättade kappahlkläder och breda skor 😂

    Svara

     Breda! 😂😂😂

     Svara

   Min fördom om jurister skiljer sig uppenbarligen från alla andras, haha. Min bror är jurist och han och alla hans vänner är tvärhärliga hela högen. Tänker ofta att jurister är intelligenta, i alla fall.

   Ekonomer däremot känns väldigt trista och stiffa.

   Svara

    Min bild av jurister är att de både är intelligenta och omtyckta. Ekonomer, mer åt det stela hållet.

    Svara

   Att ekonomer är tråkiga människor.

   Svara

   Jag tror Anne Ramberg vill förgöra Sverige.

   Svara

  Finns det doftpinnar som luktar gott och ’lagom’ mycket, till ett bra pris? I sådant fall vart?

  Svara

   Oh, googlade efter detta i morse, även doftljus. Känns som att billiga på t.ex ikea inte har en behaglig doft, men kan ha fel.

   Svara

   Mio!

   Svara

   Rustas doftpinnar som finns i rosa, grå och grön behållare! Doftar underbart tycker jag 😍

   Svara

   Rituals? Ha inte i alla pinnar så luktar de lagom 😁

   Svara

   Brait secret love är uppskattad här hemma 🙈

   Svara

  Någon mer som är ledsen över att sommaren är slut?
  Tips på hobbys/sysselsättningar man kan sätta igång med hemma?

  Svara

   Det är början på augusti, sommaren är långt ifrån slut.

   Svara

    Ingen hobby?

    Svara

   Sommaren är väl inte slut än? Augusti brukar vara fint och dessutom ska det bli riktigt varmt i helgen! ☀️

   Svara

    Har varit regnigt en längre period. Det börjar bli kallare och mörkare utomhus. Fick så lite varma dagar att njuta av eftersom jag jobbade så mycket.

    Men ser fram emot helgen med massa sol, då blir det bok och balkongen hela dagen! 😀
    Håller du på med någon hobby?

    Svara

   Men sommaren är inte slut. Ska bli över 25 grader i flera dagar. Tänker på explosionen i Libanon. Vad fruktansvärt. Så många skadade och hemlösa. Hur lite koll har dom och ansvar ang förvaring av farliga kemikalier

   Svara

    Sant, och tänker på dom i Libanon också. Fattar inte heller hur man bara kan låtit kemikalier stå och så stor mängd också!
    Får fan rysningar när jag kollar på själva smällen.

    Kollar runt hur man kan donera eller annat sätt att hjälpa till på härifrån. Inte mycket men det är iallafall något.😔

    Svara

   Ja, superångest. Nu vill jag ha mitten på september istället för den här tiden i augusti är så seg.

   Svara

   Nix, ju fortare sommaren är över kan jag se fram mot jul och 8 veckor i Thailand.har städat och röjt ut hela lägenheten och sorterat varenda pinal nu under Coronavåren så enda tipset är ut och upptäck naturen och skogen runt dig. Det är balsam för själen.

   Svara

    Så härligt att ha något att längta till ju!
    Är det första gången i Thailand för dig?
    Jag älskar att gå i skogen och blir längre rundor på helgerna. Denna helgen ska jag ut och leta svamp tänkte jag.

    Svara

     Nej jag åker dit varje år från 21/11-21/1. Ja verkligen, att planera och längt är halva upplevelsen, jag har en almanacka och kryssar ner och njuter. Samtidigt som jag verkligen älskar styng under sensommaren vistas i underbara svenska skogarna och njuta av bör och lukter eller att ta utflykter till öarna utanför västkusten.
     Hoppas du hittar riktigt mycket svamp 😃

     Svara

      Jag trivs där värmen är, och Sverige på sommaren är bland det vackraste som finns!

      Tack, det hoppas jag också på!😁
      Finns bär att plocka om inte annat.

      Svara

      Vart ska du åka i Thailand och vad ska du göra där?

      Svara

  skulder skulder som växt mig över huvudet.
  Efter 7 års ohälsa som gjort att jag senaste 5 åren inte öppnat posten och sedan 5 år suttit fast både hos kronofogden och minst tio inkassobolag.
  Med 10500 i sjukersättning har inte koronofogden kunnat utmäta något via dagpenningen heller.
  De beslagtog och sålde min bil för 5 år sedan och det täckte lite som fanns hos dom då.
  Nu när jag inte är lika långt under isen mentalt har jag denna månaden försökt börja reda upp och börja betala åtminstone något varje månad men jäklar vad tungt det är, och motigt när räntorna verkligen skenat.
  En av de värsta är kapitalskulden på 36 tusen och räntan på det blivit 58 tusen så bara där är det 94 tusen att betala.
  En annan men kapitalskuld på 13 tusen har nu växt till 25 osv osv
  Det är verkligen motigt att försöka vara positiv när så ofantligt mycket är ränta på alla de olika. Även om felet såklart är mitt eget.
  Försökt göra ackordsuppgörelse och betala kaptialskulden direkt och slippa räntorna men det gick inte hos någon av alla inkasso imagen heller.
  Ville bara gnälla lite 😬

  Svara

   Ta hjälp av en skuldrådgivare via kommunen för att betala av lånen. Så länge de hänger över dig med höga räntor, så är det inte konstigt att du får ångest och tappar grepp om situationen.

   Det ska väl gå att få sina lån ihop-bakade också? Jag är verkligen inte insatt i sånt här, all min kunskap kommer från programmet Lyxfällan, och själv har jag bara csn-lån.

   Svara

    Tyvärr finns ingen chans till lån med både sjukskrivning, arbetslös och skuldsatt med anmärkningar. Rådgivare var bra! Tack

    Svara

   Vet inte något som kan underlätta för dig men jag måste bara säga att det är grymt av dig att ha tagit tag i det nu!

   Svara

    Tack!!

    Svara

   Ställ upp i Lyxfällan! Nej skämt åsido, hoppas det reder ut sig för dig och att du lyckas betala dina skulder.

   Svara

    Där går dessvärre min gräns, även om de antagligen är det som skulle kunna fått bort de uppkomna räntorna.

    Svara

     Bra, håll i integriteten!

     Svara

      Jepp, annars kommer du att sluta som Catrin Hedlund.

      Svara

      Jepp, annars kommer du att sluta som Catrin Hedlund.

      Svara

   Tråkigt men ändå inga jätteskulder tycker jag. Har du någon anhörig som kan hjälpa dig med skulderna. En partner?

   Inte lätt att klara ekonomin själv ibland behöver man vara två.

   Svara

    En sak till heja dig!! Vad skönt att du börjat beta av skulderna.

    Går det inte ringa och försöka få ner räntorna?

    Svara

   Sök skuldsanering

   Svara

   Kan du inte få skuldsanering?

   Svara

   Grymt av dig att inse och vilja ta tag i det!

   Svara

   Sök skuldsanering. I särskilda fall får man godkänt att skulden stryks efter 5 år. Under den tiden betalar man det man kan(eller inte kan). Jag vet en som fick det. Ta hjälp via kommunen som kopplar dig till rätt person. Denna hjälper till med ansökan.
   Lycka till!

   Svara

  Kan ni berätta er pinsammaste jobb intervju händelse ?

  Svara

   Var på en gruppintervju, jag var lite förvånad över att bli kallad men hade ändå en bra känsla, tänkte att om jag blir kallad lär det ju inte vara någon som är helt klockren. Kommer dit och ALLA är superkvalificerade för jobbet utom jag, jag kände bara att vad fan gör jag här?! Fick inte ur mig något vettigt medan alla andra satt och var kunniga och professionella. Ville bara resa mig och gå därifrån.

   Svara

   När personen (på ett utländskt företag) som intervjuade mig inte visste mitt namn, att jag bor i Sverige, att jag kan svenska eller ens vad för arbetsuppgifter jobbet innefattar. Tyckte det blev så pinsamt tydligt att hen inte hade någon som helst koll.

   Svara

   Sökte jobb på bauhaus för några år sen. När jag skakade hand och skulle presentera mig sa jag ”trevlig helg” och sen var resten av intervjun en plåga. Fick inte jobbet

   Svara

    😂

    Svara

    Haha jag har också fått blackout när jag skulle hälsa, dock inte på en jobbintervju men… Skulle träffa en fysioterapeut och blev så nervös när han sträckte fram handen och sa sitt namn att jag svarade: ”tack!” 🙂 Blev röd i ansiktet och vågade inte äga mitt misstag genom att rätta mig utan låtsades som ingenting vilket antagligen gjorde det hela ännu pinsammare…

    Svara

    😂🤣

    Svara

    Va fasen… du visade ju på trevlighets-skills! 🤣🤣 Trist av dem. Sådär gör jag ofta kan jag tillägga

    Svara

   Hade tyvärr en oturlig skjorta på mig, och en bit in på intervjun påpekade han (en äldre man) extremt besvärat att jag behövde fixa till blusen. Tittade ner och såg att 2 knappar mitt vid bhn gått upp, och lämnade inget åt fantasin om jag säger så 🤯

   Svara

    Usch vad pinsamt! Det hände mig också på jobbet en gång, som tur var sa en tjej i mitt team till mig innan någon annan såg (hoppas jag, eller jag intalar mig det iaf haha) och sedan använde jag inte den skortjäveln mer på jobbet..

    Svara

   Under en intervju jag var på började min näsa rinna helt hysteriskt, det var riktigt jobbigt. Hade inget papper heller.

   Svara

   Kunde inte lösa barnvakt under föräldraledigheten så sonen fick följa med på intervjun. Stämde av innan och det var okej. Han var ett år och sprang i korridoren och härjade. Detta var en klämdag så inte mycket folk på kontoret. Jag hade ett vikariat på företaget innan min föräldraledig men på en annan ”avdelning”. Men nog för att det var lite små pinsamt med att behöva ta med sonen på 1 år på intervjun, så väljer ungen att skita mitt i allt 😅 så jag fick snällt avbryta för att byta blöja och sedan komma tillbaka. Kan tilläggas att jag fick jobbet 🥳

   Svara

   Sökte jobb inom sälj och chefen frågade mig vad jag gör om kunden inte är intresserad av att köpa och svarade med ”då önskar jag dom en trevlig dag och lägger på”
   Han frågade då ”du försöker inte förklara hur varan funkar eller tar upp någon utav våra andra tjänster?”
   ”Nä, jag lägger bara på och fortsätter med nästa”
   Hans leende försvann snabbt efter det och sa att dom ringer upp mig för vidare intervju under veckan.
   Fick inte jobbet.

   Svara

   Jag hade precis fått jobb på Hard Rock Cafe, det var en nystarta resturang så alla som skulle jobba där skulle gå en 3 veckors kurs. Jag hade aldrig mött de andra kollegerna, alla andra kämpe varandra. Det är 5 st från USA som håller i kursen. Det första som händer är att jag blir uppdragen på scenen och skall ha dancebattle. Jag ville bara dø. Jag kan inte dansa. Ingen klappade alla satt typ och stirra.Jag lyckades också gårunt med toapapper i byxorna när jag hälsade på alla. När öppningskvällen var så skulle jag byta om på jobbet. Jag komme då i turkosa mjukisbyxor kl 22. Kom på då att jag inte vet vart personal inngången är. Jag måste då gå førbi kön med massor av kändissr, fotografer som tog kort, gå på röda matta helt själv i turkosa mjukiskläder. Så pinsamt jag skanse bara jag tänker på det

   Svara

   Var på intervju på ett bredbandsföretag (heter det ens så?😂) och de frågade om jag visste vad ett IP-nummer var. Jag hade ingen aning så svarade ärligt nej. Fick inte jobbet 😂
   Bör tilläggas att detta var typ 2008 och jag hade precis tagit studenten.

   Svara

   Jag och två kollegor sökte jobb i Norge som sjuksköterskor. Jag tycker mig vara ganska bra på norska så mina kollegor bad mig prata under intervjun. Hon som höll i intervjun (via Skype) pratade en sådan märklig dialekt att jag flera gånger funderade över om det ens var norska hon pratade haha. Vi satt där som tre frågetecken och bara log stelt. Slutade med att vi valde att arbeta i Sverige istället…..

   Svara

   Ingen jobbintervju MEN jag hade inte mitt körkort med in på Systemet när jag skulle dit med min sambo och hans bästa väninna. Så när personen i kassan fråga om jag hade id med så sa jag nej och skämdes något så brutalt. Sen fråga hon hur gammal jag var. Jag hann tänka både 23 och 26 innan jag utbrast TJUGOSJU!!! Och blev tomatröd i ansiktet. Sen gick jag därifrån och skämdes. Sambon betalade såklart bör tilläggas och nästa gång ska jag inte glömma plånboken i bilen (va in på annan affär innan därav glömde den i bilen)

   Svara

   Att mannen som intervjuade mig, chefen för företaget jag sökt jobb på, började ställa privata frågor som ”har du sambo” – pinsamt för honom. Sa att jag inte längre var intresserad av jobbet och gick.

   Svara

  Hjälp en 👵🏻
  Jag har så många flaskor med solskydd som inte kommit till användning i år.
  Nu försöker jag använda upp de med minst i och spara de med mest i till i vinter.
  Om jag tex tar spf 15 och smörjer mig två gånger blir det motsvarande spf 30 då?
  Jag och en vän har vänt och vridit på detta idag men ju mer vi spekulerar ju snurrigare blir vi.
  Om man tex ta en 500mg Alvedon och tar två så blir ju mängden man får i sig 1 gram, så blir det samma med spf? Om jag smörjer mig 3 gånger på raken med spf 30 har jag då spf 90 eller fortfarande bara spf 30 🤔

  Svara

   Jo men det måste väl bli dubbelt om du smörjer två gånger. Spf 15 är ju beräknat på den rekommenderade mängden, som brukar vara en handfull per kropp. Använder du mindre blir det mindre spf så använder du mer borde det rimligtvis bli högre spf

   Svara

    Hahaha det kan väl inte stämma? Spf 15 kan aldrig bli mer än spf 15. Precis som en cider på 4.5% inte blir 9% om du dricker 2…

    Svara

     Men om du tar två Alvedon på 500 vardera får du ju i dig 1000

     Svara

     Fast om man tänker att en t-shirt har spf 15 har ju inte två t-shirts på varandra spf 15. Varje lager måste ju vara spf 15.

     Svara

     Uppenbarligen var detta inte så lätt trots allt 😅

     Svara

   Är du blondin?

   Svara

    Är du från 2003?

    Svara

   Nej, det är fortfarande spf 15 😊

   Svara

    Men om man dricker två öl, med 4,8 i varje har man 9,6 då i sig i alkohalt?

    Svara

     Men vad har procent med det här att göra, det är ju ett helt annat räknesätt

     Svara

      Ok tabletterna då?

      Svara

   Som jag har förstått det så är spf-faktorn baserad på hur lång tid det skulle ta att bränna sig med solskyddet! Spf-30 betyder att det skulle ta 30 gånger längre tid att bränna sig jämfört om du inte skulle ha på dig solkräm. Så om du använder spf 15 så måste du applicera dubbelt så ofta för att få samma effekt som med spf 30.

   Svara

    Ahh då om jag smörjer in mig en gång i timman med 15 så är det jämförbart med att smörja in sig var 3 timma med 50??

    Svara

     Ja precis!

     Svara

    Spf 15 blockerar 93% av den skadliga strålningen under en tid, spf 30 blockerar 97% och spf 50 blockar 99%.
    Men detta är en kort tid och sedan blir det mindre ju längre tiden går. Bad minskar avsevärt procenten samt om du smörjt för lite. Men mer kräm ger inte högre procent skydd.

    Svara

   Spf är inte hur skyddad du är, utan hur länge. Om du kan vara ute i solen i 1 minut innan du bränner dig, kan du med spf 15 vara ute i 15 minuter. Smörjer du två gånger precis efter varandra är enda fördelen att du förmodligen inte missar någon liten fläck. För att inte bränna sig eller skada huden på annat sätt rekommenderas att man lägger en sträng på sitt pekfinger, då har man rätt mängd. Alltså, en pekfingerlängd med solkräm räcker till ansiktet. Ett finger till räcker till öron och nacke/hals. Smörj in dig var 90 minut minst, när du är ute i solen, då man svettas bort lite, torkar bort med kläder och handduk. Bättra alltid på solskydd efter bad. 👒 ☀

   Svara

    Sen här men det här är fel, spf 15 betyder att en 15-del av uv-ljuset tränger igenom solskyddet, för spf 30 är det bara en 30-del och spf 50 en 50-del. Så det handlar om andel av mängd. Sen bör man ändå smörja in sig fler gånger för bästa skydd.

    Svara

   Matilda har rätt, spf 15 kan aldrig bli mer än spf 15 – oavsett hur många lager du applicerar. Med vänlig hälsning, hudvårdsnörd 😅

   Svara

  Hur många timmar spenderar (”underhållning”) ni på er telefon i genomsnitt under en dag?

  Svara

   Alldeles för mycket…

   Svara

   Kanske 4 timmar

   Svara

   Vågar inte ta reda på svaret haha

   Svara

   Typ 4 🙈

   Svara

   Majoriteten av dygnet skulle jag tro. Jag är sjuk 🙁 och kan inte gå ut.

   Svara

  Fick precis ett dåligt svar från ett jobb som jag verkligen ville ha, efter sex intervjuer med dem. Ge mig gärna lite solskenshistorier!

  Svara

   6 intervjuer??

   Svara

    Japp, ett väldigt konkurrenskraftigt jobb så massor av steg. Det var på sista jag föll, för en riktig småsak också.

    Svara

     Vad föll det på?

     Svara

      Att de var osäkra på om jag skulle passa i teamet, att jag har en väldigt ”robust” personlighet. Allt annat var utmärkt. Otroligt frustrerande.

      Svara

       Borde inte en robust personlighet vara något positivt? Eller vad menade de egentligen?

       Om de anser att du inte passar in i teamet har de troligen rätt. Tänk att du nu slipper gå till ett jobb där du inte kommer trivas och att det är meningen att du ska ha ett annat jobb, du har bara inte hittar det ännu 🙂

       Svara

   Åh! Var med om exakt samma sak men 4 intervjuer. Blev dessutom höjd till skyarna, på en intervju hade jag varit bästa hittills och en annan inom företaget tyckte jag var perfekt för företaget. Även på mailet om att de valde någon med lite mer erfarenhet skrev dem att jag passade in perfekt.

   Suger när man ger så mycket av sin tid och sen bla.

   Svara

    Otroligt frustrerande! Särskilt när det är något som man verkligen tyckte om också.

    Svara

    Var med om samma sak två gånger på samma företag. ”Du är helt rätt för oss, men vi har valt någon annan”. De säger alltid sök igen men det tar ju emot att söka en tredje gång.

    Svara

   Ååh det har hänt mig också, efter 4 intervjuer! Trodde verkligen verkligen jag skulle få det och det stod bara mellan mig och en till i slutet. När jag fick veta det börja jag grina (efter att ha lagt på luren) och var såå besviken.

   Men att jag gick så långt visade ju bara att jag var kvalificerad, och efteråt fick jag tillslut ett liknande jobb, så ge inte upp! 😊

   Svara

    Åh vad skönt att höra! Jag ska fortsätta söka och hoppas att det var för det bästa!

    Svara

  Tips på snygga, sköna sommarskor? Ej sandaler. Helst svarta. 🙌🏻

  Svara

   Kanske Toms passar – de är lätta och passar i sommarväder?

   Svara

   Uppklädda eller vardagsklädda? Jag gillar Adidas sneakers. Svarta eller gråa eller blåa… väldigt fint tycker jag.

   Svara

    Både och, antingen olika skor eller ett par som passar både uppklätt och till vardags 😊

    Svara

   Jag vet inte vad du har för budget eller stil men jag tycker att Flattered har väldigt fina sommarskor. Även sköna. Jag har tre olika par och de är förvånansvärt bra kvalité, jag gör mitt bästa att köpa skor som håller länge (om man ger dom lite kärlek) och det ser lovande ut hittills. Om det inte stör dig att Blondinbella har lite aktier så kanske det kan vara värt att prova? Man kan få 10% rabatt om man signar upp på deras nyhetsbrev! 🙂

   Svara

  Har skrivit om detta annorstädes också men jag vill väcka en så stor opinon som möjligt ang detta så jag postar här också.

  Hur kan det här få ens hända?!?

  Ett halvt ton ammunition stulen från lastbil
  Ett halvt ton ammunition har stulits från en lastbil vid en rastplats i Bromölla, skriver Kristianstadsbladet.

  Stölden ska ha ägt rum natten till tisdagen när lastbilschauffören lagt sig för att sova. Morgonen efter upptäckte föraren att någon skurit upp kapellet på lastbilen och försvunnit med ammunitionen.

  Enligt tidningen fick tjuvarna med sig 52 000 skarpa patroner från lastbilen.

  Lastbilen ska ha transporterat ammunitionen från ett företag i Tyskland till Sverige. Polisen är kritisk till att transporten har skett så öppet, utan säkerhet.

  – Vi arbetar hårt för att förhindra att vapen och ammunition ska hamna hos kriminella. Därför reagerar vi på att det är tillåtet att transportera så stora mängder ammunition i en vanlig lastbil. Det är patroner som kan försörja stora delar av de kriminella i hela Sverige. Det är oerhört oroväckande, säger Robert Loeffel, till tidningen.

  Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet. (TT)

  1. Varför låter man en transport av detta slag ens få lov att stanna så att chauffören får sova? Varför har man inte avbyte av förare istället?

  2. Varför transporteras ammunition på ett flak med kappel som kan skäras upp istället för en med stålväggar och lås på dörren?

  Alltså ibland orkar jag inte mer….🤯 52 000 skott! Ett halvt ton! ‼️

  Kan detta ens vara lagligt?

  Jag hoppas iaf att transportfirman blir åtalad för vårdslöhet. En vanlig jägare har ju större krav på sig än så med låsta vapenskåp, ammunition som inte får förvaras ihop med vapnet etc. 😣

  Svara

   Man kan ju också fråga sig om lastbilschaufförer själv var inblandad i stölden. Eller transportföretaget.

   Svara

    Det var ett insiderjobb. Självklart valdes en lastbil som var lätt att ta sig in i.
    Mvh har sträckkollat Johan Falk

    Svara

    Det tror inte jag. Det är det vanligaste sättet som en stöld sker idag. Från en lastbil när chauffören sover. Det händer flera gånger i veckan.

    Svara

     Det gäller också att veta vilken bil och vilken del av lasten man ska stjäla.
     Ingen slump detta. Hata slumpen som GW brukar säga.

     Svara

  Jag har ett barn på 4 år som har börjat svära…vi svär inte hemma så vet inte vart hon har fått det ifrån. Något tips på hur vi kan få henne att sluta? Vi har naturligtvis pratat med henne och sagt att det är fult ord osv.

  Svara

   Svär ni mycket själv? Eller har hon hört det nånannanstans? Har inte själv det problemet men tänker att ignorans kan hjälpa. Att ni reagerar absolut 0 när svordommarna kommer. Om hon aldrig får en reaktion kanske hon tycker det är lönlöst.

   Svara

    Haha förlåt men det här är så typiskt Bloggbevakning.

    Personen skriver ”vi svär inte hemma” och ändå kommer en kommentar med ”svär ni mycket själv”?

    Svara

   Om hon går på förskola kan hon nog lärt sig det från barn med äldre syskon. Mina barn har ”lärt sig” en del så. Jag tror på att försöka förklara att det inte är fint och inte göra alldeles för stor sak av det. Min barn tycker det bara är roligare att svära när man uppmärksammar det. Tyvärr tror jag det är svårt att få ett barn helt att sluta svära när den väl lärt sig. Men om man själv inte gör det tror jag det fallet sig mindre naturligt att barnet svär mindre även om de kan orden.

   Svara

   Vår son på 4 år svär också. Han gör det för att få en reaktion från oss så vi ignorerar.

   Svara

   Har en 3.5-åring här hemma som svär ibland. En period var det fan han la in ibland och numera jäklar. Jag ignorerar mest då han annars blir triggad av att säga det för att jag säger ifrån, men de gånger det kommer lite väl ofta förklarar jag bara att svära inte är bra och säger vilka ord man kan säga istället.

   Svara

   Vår 4åring säger jävlar, vi kom tillsammans på ett annat ord (Madagaskar) att säga istället för jävlar så nu kan hon va arg å så hör vi Madagaskar 😂
   Sen kommer det ett fan ibland med.. vi vuxna svär väldigt sällan, men hon leker mycket med andra barn så jag antar det är därifrån.

   Svara

   Jag svär och brukar köra samma metod och ignorera mig själv. Vet att det är uppmärksamhet jag vill ha ifrån mig själv.

   Svara

   Oj, jag svär nog ganska mycket och har typ inte reflekterat att folk tycker att det är ”fult”…? Tex ”det här var så jävla gott” ”fan vad ont det gör” och liknande. Tycker det är en del av uttrycket och inte så farligt liksom. Eller menar ni andra svärord? Haha undrar om det är något mina kompisar med barn tänker på och inte vågar säga till om.

   Svara

    Till S, ja!! Jättefult ju 😬 svär gör endast den med dåligt ordförråd som inte kan uttrycka sig bättre och måste ta till sämre kraftord! Sluta genast! ☺️

    Svara

     Okej tolkar dig som ironisk nu haha men svårt i skrift..

     Svara

     Svordomar är en naturlig del av vårt tal- och skriftspråk. De är helt enkelt förstärkningsord. Sedan kan man lägga in moraliska värderingar men det fråntar inte faktum: de är en naturlig del i vårt språk.

     Svara

     Det är forskat på, resultatet visar att folk som svär inte alls har sämre ordförråd utan ofta tvärtom – ett rikt språk. Det där är en gammal fördom.

     Svara

   Alla vuxna svär nästa. Och troligtvis kommer alla barn svära när de blir vuxna. Vår fyraåring får svära. Men han får inte vara taskig mot någon. Det vill säga får inte säga jävla snorunge till ett barn men får absolut säga fan vilken tur, eller aj helvete

   Nu svär han nästan aldrig. Kanske för att vi inte gör en stor sak av det…

   Svara

    Mina barn får prata som de vill och testa språket, ingen av oss vuxna svär särskilt mycket – inte barnen heller. Jag berättar dock vad orden betyder och kommer ifrån, särskilt när jag hör att det dyker upp nya ord i deras ordförråd, varför det är ansett som ”fult” samt att en del människor, tex deras egen farmor, tar väldigt illa vid sig och blir ledsen när någon svär. Så då svär de inte.

    Svara

   Så här funkar barn, man säger 33 miljoner ord och de snappar inte upp ett enda och så råkar man säga jävla fan och då säger ungen jävla fan jävla fan jävla fan oavbrutet. Det är bara så det är.

   Svara

    Haha exakt så! Min son hörde mig säga bullsh*t som ett ord i en lång svada av rumsrena ord. ”Bujjshit” hör vi den lilla 2åringen sitta och säga i baksätet. Så skrattade jag fast man inte ska det. 😬🙄

    Svara

  Någon som fått värre pms efter graviditet? Herregud. Gråten i halsen flera dagar innan mens och depressiva tankar. Vidrigt är det.

  Svara

   Ja fy, två barn och efter sista graviditeten flerdubblades besvären. Nu har jag besvär både vid ägglossning och innan mens, både fysiska och psykiska. Vill liksom inte leva då, gråter och avskyr mig själv, självhatet är väldigt stort då.

   Svara

    Samma här. Jag är jättekänslig för hormoner överlag (humörsvängningar) och har haft svårt att ha preventivmedel pga det. Min dotter är 7 månader nu och jag börjar känna att pms-besvären går ut otroligt mycket över mitt liv 😫

    Svara

   Jag!
   Fick min dotter för 4 år sedan och för 3 år sedan när mensen började bli normal igen så fick jag extrema utbrott eller så tyckte jag enormt synd om mig själv och kunde gråta för ingenting.
   Minne en gång när min sambo köpte hämtmat och kom hem med hamburgare med dressing, jag HATAR dressing och började gråta.

   Svara

    Ja sambon blir ju tyvärr den som får ta det mesta. Är så irriterad och less på typ allt han gör just nu. Han andas till och med fel 😂😭 Jag får så mörka tankar under pmsen nu. Börjar tvivla på allt – hus, hem, förhållande… och får sen skuldkänslor.

    Svara

   Vanligt med progesteron/ östrogen i obalans efter graviditeter! Med låg progesteronnivå blir man lätt mer stressad och lättare till starka känslor. Progesteron är ett chill pill som gör oss mer avslappnade.

   Svara

   Det Leningrads så att du ändrat din koffeinkonsumtion efter graviditeten? Tex dricker mer kaffe än tidigare (av förklarliga skäl)? Koffeinet är en riktig bov när det handlar om pms.

   Svara

    Skulle stå: Det är inte så att…

    Svara

   Ni har inte kopparspiral? Kan ge fruktansvärda biverkningar både fysiskt och psykiskt och blir värre vid menstruation och ägglossning.

   Svara

    Det kan kanske va lite åldern också…är själv barnlös och 33. Två nära vänner i 35-årsåldern utan barn
    Samtliga tre upplever att besvären blivit värre senaste åren
    Speciellt att man har ont vid ägglossning. Hade jag aldrig förr.
    Detta är ju dock anekdotisk bevisföring.
    Men men, ngt händer väl med hormoner när man blir äldre oclså..

    Svara

  Hm.. om man är i slutet på en förkylning men har negativt coronatest hade ni vågat röra er bland folk då?

  Svara

   Nej

   Svara

   Du ska ju hålla dig hemma två syntomfria dagar. Är corona testen 100% säkra?

   Svara

   ja

   Svara

   Stanna inne, snälla!!!

   Svara

  Någon som testat cavit som provisorisk tandfyllning? Hur bra sitter det? Kan man tugga som vanligt?

  Svara

   Jag skulle rek det som temporärt alternativ om du inte kan få tid hos tdl och du har en stor eller vass fraktur, men ej tugga på tanden utan mer som skydd för tungan om frakturen är vass eller om man känner oro at tanden känns skör pga frakturen. Försök dock få en tid så snart som möjligt till tandläkare för cavit har tveksam hållbarhet oavsett om man tuggar eller ej / tandläkare .

   Svara

  Tidningar – vill börja prenumerera på en dagstidning men har helt ärligt svårt för att välja vilken. Vilken upplever du är mest oberoende, öppen och ärlig?

  Svara

   Kamratposten

   Svara

   SVD!

   Svara

   Gillar DN, de har erbjudande just nu så du läser gratis september ut tror jag. Du behöver inte regga något kort så att du sen glömmer avbryta prenumerationen, utan kan bara helt enkelt testa i två månader och sen välja och bli prenumerant om du gillar den!

   Svara

  Vad har ni för fördomar om läkare?

  Mina är att läkare ofta har asperger och är högfärdiga.

  Svara

   Högfärdiga, inte vidare ödmjuka och fanatiska när det kommer till träning.

   Svara

    Tänker precis tvärtom, jag upplever att de inte alls lever som de lär då det gäller hälsan

    Svara

   Att de aldrig städar upp efter sig och är sjukt tråkiga privat

   Svara

   Allmänläkare har jag mestadels bra erfarenhet av, men psykläkare däremot är ena fördomsfulla djävlar.

   Svara

   Att de är dåliga i sängen.

   Svara

   Tror absolut att vissa läkare är läkare för att det är ett högstatusjobb med makt, inte för att hjälpa människor.

   Svara

    Ja och för lönen. Den jag träffade på tror han är kung. Går hellre till en vampyr änn till honom igen. Så dryg. 😕

    Svara

   Haha min man är läkare. Han är ganska fyrkantig men har inte aspberger. Älskar att han är fyrkantig då jag lätt svävar iväg annars 😆 Man vet alltid var man har honom. Extremt pålitlig och fin människa. värnar högt om andra människor 🙂
   Han är dessutom bra i sängen så det stämmer inte 😍

   Svara

   Fick ”bekräftat” av en läkarstudent att de flesta troligen hade åtminstone en mild variant av aspergers. Min fördom är iaf att de har 0 people skills..

   Svara

    Haha. Vilken härlig källa.

    Svara

   De ser symtom inte människor. Brist på empati. Högfärdiga.
   Många med viss bakgrund blir läkare bara för status. Det är de värsta läkarna =)
   Jobbade på sjukhus i 5 år.

   Svara

   Att de är lite ”osköna” privat, säger som de har det utan att försköna sanningen och utan att ta hänsyn till känslor. Hårda mot sig själva och sin omgivning, gillar att följa regler. Tror inte på naturmedicin. Pedantiska. Ser sig själva som gudarna inom vården och ser ner på de ”längst ner”. Ser ner på ohälsosamma människor.

   Detta är baserat på unga läkare jag känner. Men självklart är inte alla sådana. Hoppas jag åtminstone! 😆

   Svara

   Att de tyvärr inte har så mycket tid över
   för privatliv och till sin egna familj pga all tid och arbete och timmar som går åt.

   Min mamma brukade jobba med läkare utan gränser framtill ett par år sedan.
   Hon jobbar mycket med kyrkan utöver hennes ordinarie jobb på sjukhuset. Att få hjälpa och vårda är hennes kall.

   Självklart väljer folk läkaryrket för olika anledningar. Men jag hoppas att majoriteten av läkarna har valt det för rätt anledning.

   Svara

  Okej, Isabella söker Sheila…

  Jag avskyr Sheila mer och mer för varje avsnitt! Hennes röst, hur hon får allting att handla om henne, hur hon tar över hela podden… Lite småkul hur de driver med oss här på BB i alla fall!

  Svara

   Måste ändå påstå att jag gillar Shelia mer än Bella i podden! Tycker snarare att Bella tar över podden hela tiden och ska prata om sina depressioner mm

   Svara

   Hon är rätt härligt tycker jag. Bra på sätta egen touch på saker. Hon är lite filosofisk av sig.

   Svara

   Det är klart du tycker det!

   Svara

  Unga mellan 15 och 24 år är nu drivande i den ökade spridningen av covid enligt who. Åldersgruppen står idag för 15% av de totalt smittade med en tredubblad ökning fall senaste månaderna.

  Hur känner ni gymnasielärare (Och eventuellt högstadiet) inför hösten? Ni tar ju en enorm risk som sitter instängda med hundratals elever varje dag.

  Svara

   Jobbar på högstadie. Har ju varit pandemi hela våren så är väl inte jättemkt mer orolig inför höstterminen än vad jag var under våren. Min bild, baserat på egna erfarenheter och vänner som också jobbar på skolor, är tyvärr att många skolor inte gör tillräckligt för att följa fhms rekommendationer.
   Det är ingen drömarbetsplats såklart utifrån coronaaspekten. Men tänker att det är många i utsatta yrken typ serviceyrken och vården som får jobba på ändå. Så även jag.
   Är glad för att man åtminstone får testa sig om man skulle bli sjuk nu…
   För övrigt tycker jag drt vore rimligt om mam fick antikroppstest om man jobbar inom typ skola, vård, samhällsviktiga funktioner osv och varit sjuk under våren när det inte gick att få test.

   Svara

    Då borde du väl veta att det hiddår högstadium.

    Svara

   Vet du om who menar att det är så i Sverige eller världen?

   Svara

  Nån som använt gördel/korsett för att skapa en mer distinkt midja? Nån tips på bra sort?

  Är 29, fått barn, normalviktig och äter och tränar sunt 🙂

  Svara

   Dåligt för dina organ. Använd enbart vid speciella tillfällen typ fest, bröllop, maskerad.

   Svara

    Varför är det dåligt? Känns som det är en gammal myt

    Svara

     Nej det är ingen myt. Organen trycks ihop, din andning påverkas osv. Kolla en fakta video på youtube och se hur bra dina organ mår efter ett tag. Kvinnor dog förr pga hur det påverkade deras kroppar. Men det var ju när de konstant hade tajt åtdragna korsetter.

     Svara

     😬

     Svara

  Ålder + lön före skatt på er?

  Svara

   Varför?

   Svara

    Kuriosa? Varför kommentera?

    Svara

    Inte TS men det här vill jag veta! tycker sånt är intressant

    Svara

   108. 6980kr före skatt. Katastrofal pension.

   Svara

   Jag är en katt.

   Svara

   23, 15k på halvtid i eget företag.

   Svara

   27 år, 30 000.

   Svara

   31 och 40.000:-

   Svara

   14, 1 kr före skatt.

   Svara

   28 år, 47 000 kr.

   Svara

   28 år, 89 000 före skatt (jobbar i Danmark)

   Svara

    Hoppas inte du är snygg också. Fan ta dig isåfall

    Svara

     Hahaha 😂 ❤️

     Svara

    29, 69 000 före skatt i Danmark

    Svara

   32 år, 34500 kr

   Svara

   39år, 54 000kr

   Svara

   Samma tråkiga fråga varje öppet spår

   Svara

   46 och 35.500

   Svara

   28 år – 38 000 kr.

   Svara

   31 , 63k

   Svara

    22 år, 150 000 före skatt

    Svara

     Oj. Vad jobbar du med?

     Svara

      Måste också få veta! Verkligen härlig lön😍

      Svara

   24, 36 000 före skatt

   Svara

   37, 103 000/mån plus bonusar så det kan bli mer.

   Svara

   Jag är jätteung och tjänar jättemycket!

   Svara

  Jag har en Samsung Galaxy S10 och satte på Stör ej-läget. Jag har ställt in så att bara mina favoritkontakter ska kunna nå mig, men ändå kunde en telefonförsäljare komma fram tidigare idag.
  Det är första gången jag har stör ej påslaget så jag vet inte, ser man alla samtal ändå, eller hur funkar det?

  Svara

   Vet inte hur det är på en samsung men på en iPhone om hen ringer snabbt två gånger på raken efter varandra så kommer man fram ändå.

   Svara

    Finns på Samsung också, men kan ställa in så att man inte kommer fram och den inställningen har jag påslagen.

    Svara

  Måste hosta och harkla mig jättemycket i perioder för att inte tappa rösten..har ni tips för att sluta med detta?

  Svara

   Läkerol. På riktigt alltså, inte bara pga deras slogan. Sug långsamt och sällan så du inte får diarré.

   Svara

    tack, ska prova!

    Svara

  Hade ni fortsatt läsa bloggen om Cam blev mindre personlig och slutade stoppa in privata anekdoter i sina inlägg?

  Svara

   Ja absolut. Hade tyckt om den mer då.

   Svara

   Hade gillat den mer. Scrollar alltid förbi text som handlar om henne själv, tycker sällan hennes humor träffar rätt.

   Svara

   Nej, tycker dom inläggen är roliga och man lär känna personen bakom en bloggen.

   Svara

   Ja, håller med om att humorn fattas och det blir mest platt bara

   Svara

   Ja, samma gäller dessa tradiga referenser och klipp till Vänner i tid och otid.
   Fattar att det är en del av hennes karaktär, storbloggaren Camilla, den där bruden som älskar Vänner och största granskaren av influencers. Men känns så out of date och något man gör när man är 15-20 och sticka ut ifrån mängden typ.

   Svara

   Hade läst bloggen oftare då.

   Svara

  Har problem vid penetrerande sex att det gör ont i nedre delen av slidmynningen, det spricker och svider. Tar länge att läka också! Jag kan inte ha penetrerande sex ALLS pga smärtan. Skäms över detta och ställer ju liksom till det. Jag vill ju verkligen, men det går bara inte. Att fingras går bra eftersom det inte trycker neråt på samma sätt som en penis. Är bara 25 år 😔

  Någon som varit med om liknande o har tips?

  Svara

   Gå till gyn! Jag hade samma sak och blev behandlad för vestibulit och vaginism. För mig hjälpte det allra mest att sluta med minipiller (Cerazette). Nu har jag hormonspiral istället.

   Svara

    Wow hade exakt samma! Vestibulit av de där pillren! Många år sedan nu dock!

    Svara

   Japp. Du måste vara ordentligt våt innan ni kör. Egentligen ska man inte behöva glidmedel, och många använder det som substitut för ”egna” vätskorna vilket är fel.

   Sen är det mycket möjligt att du har vestibulit. Du måste få en ordentlig diagnos, behandling finns. Tjejer med vestibulit ä blir ofta feldiagnostiserade så ligg på. Jag har haft det i 10 år, träffade äntligen nån som visste vad hon pratade om och kan nu ha sex utan smärta. Lycka till!

   Svara

    Genomgick du en behandling eller något för att bli bra igen? 🙂

    Svara

     Ja det är en väldigt ambitiös behandling och det finns nog olika varianter beroende på var i landet man får hjälp. Men har man lokal smärta vid samlag så kan det t ex bero på att man har för många nervändar i det området. Då måste man ”träna” dem att inte ha ont vid beröring genom en övning

     Svara

      Tusen tack för dina fina svar. Gett mig mer hopp än vad jag någonsin fått av någon utbildad. Vet du var man kan få tag i dessa övningar? Tar det flera år att bli frisk?

      Sprickorna, uppkommer de genom att jag spänner mkg omedetvet eller får man sköra slemhinnor av vestibulit?

      Jag har för info ätit Ppiller i 10 år, kan det bero pådet?

      Svara

       Nu var inte frågan riktad till mig men svarar ändå. Det verkar väldigt troligt att p- piller orsakar vestibulit, man har dock inte konkreta bevis för det än men i mina öron låter det sannolikt. Kolla @minabiverkningar. Sorgligt många tjejer som fått vestibulit av p-piller.

       Svara

       P-piller kan definitivt vara en bov, min gynekolog bad mig sluta med dem bums. Övningen går ut på ”desensibilisering” — rekommenderar att googla efter vulvamottagning och se om det finns någon sån i närheten. Om inte så går det ju alltid att kontakta dem om råd, bland annat den övningen (som är väldigt enkel, går ut på att man vidrör området som smärtar lätt med fingret och masserar lätt tills smärtan upphör. Upprepa 2 ggr per dag, inte mer än 2-3 Minuter åt gången.)

       Har en kompis som också hade vestibulit, hon åkte från Sthlm till en kvinna i Skåne som är tydligen ”i framkant” vad gäller behandling av det här. Susanne nånting, hon brukar komma upp när man googlar vestibulit (vulvodyni är det ”officiella” namnet tror jag), kommer upp artiklar från henne.

       Några månader in i min behandling kunde jag ha sex utan smärta för första gången någonsin, började gråta av glädje 😅 så håll uppe hoppet, och hitta rätt person! Googla vulvamottagning, vestibulit / vulvodyni.

       Svara

       Ppillrena kan orsaka besvär ja, min gyn bad mig sluta med mina direkt. Efter några månaders behandling kunde jag ha sex för första gången i mitt liv, helt utan smärta 🙂 ingen glidmedel behövdes heller som alltid har varit min go to för att minska smärtan

       Svara

      Ok tack för svar! Har du någon kontakt att dela med dig av, hemsida, blogg, vad som helst så man kan gå i dina fotspår?

      Svara

       Suck, skrev ett jättelångt och utförligt svar som inte publicerades. Övningen går ut på att man lätt vidrör och masserar området som smärtar tills smärtan försvinner. Inte mer än 2-3 minuter åt gången, och 2 gånger om dagen.

       Googla vulvamottagning och försök hitta nån sån att kontakta, de är specialiserade på just sånt här. Skillnaden var dag och natt mellan vanliga gynekologen och gyn på en vulvamottagning. Susanne Lindström har skrivit en del artiklar och 𝖻𝖾𝗁𝖺𝗇𝖽𝗅𝖺𝗋 mot detta, testa googla hennes namn + vestibulit (eller vulvodyni som det också heter)

       Svara

        Tack! ❤️

        Svara

    Tack för svar. Har också misstänkt detta då jag varit med om övergrepp o efter det fått ont. Men de 4 gyn jag vänt mig till säger att jag inte har det, jag kan pilla där själv osv utan smärta det är just det att det spricker… Hur gjorde du för att råda bot på smärtan?

    Är så fruktansvärt smärtsamt psykiskt att behöva gå till gyn efter gyn o bli nekad någon form av hjälp…

    Svara

     Min gyn som lyssnade på mig bad mig smörja satan med ACOs intimtvättolja. Inte tvätta bort utan smörja både inne och ute i underlivet, många gånger om dagen. Du behöver inte smörja hela vägen in utan främst där det brukar spricka. Smörj så mycket och ofta du bara kan, jag smörjer varje gång jag går på toa på utsidan och före och efter dusch, samt på insidan på morgon och kväll.

     Sen kan du använda inotyol för att behandla sprickor, efter samlag. Smörj först med oljan, sen inotyol

     Svara

      Om du spricker så låter det som att du kanske har torra slemhinnor? Min gyn bad mig byta från piller till hormonspiral och slemhinnorna blev bättre.

      Svara

      Tack fina du. Är dina problem borta idag?

      Svara

       Så gott som borta men det kan vara värre vissa dagar, fick hormonspiral men tog ut den pga min kropp försökte stöta ut den så ska äta minipiller istället. P-piller och minipiller kan fucka upp slemhinnorna tyvärr, därför rekommenderas hormonspiral om man klarar av att ha det

       Svara

       Skrev ett långt svar men det verkar inte ha publicerats… kort svar, ja, så gott som borta 🙂

       Svara

     Om du spricker kanske du har problem med PH-värdena? Så kan man bli om man har en lätt svampinfektion eller är känslig för tvättmedel som trosan tvättats i.

     Svara

      Ja, jag fick mycket återkommande svampinfektioner. ACOs intimtvättolja är tydligen väldigt bra för pH-värdet. Min gyn rekommenderade även att äta probiotika som är speciellt utformad för kvinnor, det hjälper förebygga svamp. Antibiotika t ex orsakar lätt svamp, då är det bra att ta probiotika samtidigt.

      Svara

   Ååh har precis samma problem. Har ingen lösning tyvärr förutom att försöka ta det lugnt, ”värma upp” slidan och använda glidmedel. Jag är bara 22…

   Svara

    Låter som vestibulit, kolla upp det. Det går inte över av sig själv och att ha sex ändå, att behöva använda glidmedel etc FÖRVÄRRAR problemet !!!

    Svara

   Samma problem här, är 26 och tar inga hormoner alls. Haft i några år det liksom kom helt plötsligt och även om vi väntade i veckor så kom det tillbaka direkt när vi försökte igen. Helt ärligt (rekommenderar inte för vet inte om det är OK egentligen) började jag smörja med emlakräm. Det har hjälp massivt för mig. Kommer fortsätta med det

   Svara

    Smörjer du det innan eller hela tiden? 🙂

    Svara

    Börja smör med intimolja regelbundet som inte har några konstiga tillsatser 🙂

    Kan vara så att du har vestibulit också, smärtan kan mildras med hjälp av kräm men man gör det möjligtvis värre – bättre att åtgärda orsaken till smärtan

    Svara

   Jag fick samma när jag hade hormonspiral. Använder du p-piller eller annat preventivmedel så kan det också vara en biverkan. Prata med gynekolog, det går att behandla och så ska du INTe behöva ja det!!

   Svara

  Jag har köpt mina ansiktsmasker från Body shop i flera år, men nu när jag är på sista burken så funderar jag på om det finns något bättre för normal hy. Vad använder ni?

  Svara

   Avenes masker är förjäkla bra! Min hy överlever inte utan deras

   Svara

   Klairs vitaminmask- bästa!

   Svara

  Älskar djur, är ingen djurhatare eller något liknande men jag har svårt för hundar och tydligen är det inget jag får gå runt och säga enligt min man? Speciellt till folk vi känner som har hund.
  Varför är det så känsligt?

  Svara

   Undrar väl mer varför du ska säga det till folk? Kan inte komma på någon situation mer än i samtal om just hundar jag säger att jag gillar hundar. Låter som en märklig grej att säga random till folk så länge du inte möter en hund eller får frågan ställd till dig.

   Svara

    Menade inte att jag går runt och säger det till folk helt random utan att om vi sitter med vänner/familj som har hund och sen ska hunden va på en, slicka en i ansiktet osv osv och jag inte vill det. Nä men då ska jag tydligen inte säga nåt för hundägarna kan ta illa upp?

    Svara

     Jaha, men skit i din snubbe då. Jag skulle inte ta illa upp om någon sa till mig att de inte gillar hundar, jag hade ropat till mig mina hundar, satt dem i annat rum eller kopplat dem.

     Svara

     Nej men va sjukt, det måste man få säga till nej. En väluppfostrad hund gör inte så och en vettig hundägare låter inte hunden göra så på folk (om de inte jättegärna vill?) Det behöver man inte ogilla hundar för att vilja slippa.

     Svara

   Hundmänniskor är lika galna som hästmänniskor och tar det personligt.

   Svara

    Och kattmänniskor.
    Förmodligen alla sorters människor som gillar något lite extra.

    Svara

   Jag hatar hundar och tycker hundägare kan vara lite okänsliga inför att folk inte gillar deras djur. Dvs låter sina hundar hoppa på främlingar. Sen ska vi inte tala om de som inte plockar upp efter hundarna…

   Svara

    Varför ska jag som inte gillar hundar respektera att de gillar hundar men inte tvärtom? Sjukt märkligt det där.

    Svara

     Exakt !!

     Svara

    Och jag förstår inte hur någon kan hata hundar. Då är ni fan inte friska.

    Svara

     Här har ni svaret varför man inte vågar säga det 👆🤦🏻‍♀️

     Svara

     Och du är fan inte frisk i huvudet som gillar hundar.

     Svara

   Lika känsligt som att säga att man inte gillar katter…folk går i taket.
   Jag tycker man kan säga att man inte gillar nåt iaf, för då tycker jag att man som djurägare kan ta hänsyn till det i ett par timmar om man har besök.

   Svara

    Aldrig hört en kattälskare bli så upprörd som hundälskare. Det är en helt annan nivå.

    Svara

   Gillar inte hundar överhuvudtaget. För mig är de som den värsta sortens männiksor. De är högljudda, påflugna, fattar inte vad privat sfär är, ingen egen vilja, dålig andedräkt och bordsskick, dreglar etc. etc. Listan kan göras lång…….

   Människor som äger hundar gillar att bestämma och dominera. Hur de drar, sliter i kopplet, beordrar och nästan skriker åt sina hundar. Hemskt.

   Älskar katter.

   Svara

    Och katter har inte dålig andedräkt? 😂

    Svara

     Dom flåsar inte som hundar gör.

     Svara

   Din sambo låter som en hund människa och det är nog därför det stör honom att du inte är det.
   Jag ogillar hundar också och min sambo hade en när vi träffades. Levde ihop med den i 6 år och min sambo tyckte det var förfärligt att jag inte kelade med den, klappade osv då hunden sökte sig till mig.
   Jag gav den vatten och mat och ställde upp på Promenad när sambon behövde det men kände absolut ingenting för hunden och fick gång på gång förklara detta 😅 han kmr nog alltid önska att du gillade hundar. De kan. Inte förstå varför man inte tycker om de som de gör.

   Svara

   Jag gillar visserligen hundar – eller ja, många men inte alla. Jag avskyr hundar som exempelvis hoppar och ska vara uppe i ens ansikte och slicka. Min svärmor har två såna hundar varav den ena är hopplös. Man får tillslut ryta till ordentligt för att hunden ska sluta. Sammanfattning att jag älskar uppfostrade hundar!

   Svara

   Självklart är det mer än okej att inte gilla hundar! Samma med andra djur. Det kan ju finnas en djupare orsak till varför också, man kanske har dåliga tidigare erfarenheter eller är lite allergisk eller så gillar man bara inte när de blir alltför närgångna 🤷🏻‍♀️ En vettig djurägare tar hänsyn till det men jag har också träffat just hundägare som verkar tycka att ALLA måste älska deras illaluktande hoppande, slickande hund lika mycket som de själva gör.. Jag älskar mindre hundar men vill inte vara för nära större hundar, tycker det kam bli obehagligt..

   (Däremot tycker jag att kattmänniskor överlag är mycket vettigare och tar liksom inte förgivet att man älskar katt om man inte uttryckt det specifikt? Det är min erfarenhet.. 🐈)

   Svara

  Tror ni iPhone 12 släpps i höst?

  Svara

   Ja. Det släppte precis nyheten att den kommer i år.

   Svara

  Brukar ni lätt få blåmärken på era ben? Jag har märkt att det dyker upp oförklarliga blåmärken på min ben men tror det är väldigt vanligt?

  Svara

   Ja fast jag går ofta in i saker, så nej det är inte vanligt att få utan anledning. Du borde kolla upp det då det är symptom på ganska allvarliga sjukdomar.

   Svara

   Ja jag får sjukt lätt blåmärken på just benen. Oftast stora och knallblå. Gör inte ont och vet inte var de kommer ifrån.

   Svara

   Kan vara ett symtom på cancer…

   Svara

   Jag får lätt blåmärken överallt. Varför vet jag inte. 🤕

   Svara

   Samma här, det är vanligt. Du har ju säkert gjort något men inte reflekterat över det. Så blir det i alla fall för mig. Det behövs så lite att man inte tänker på det innan man ser blåmärket.

   Svara

   Ja..men är också rödhårig.

   Svara

   Ja, jag får jättelätt blåmärken på framförallt benen, men även på andra ställen. Har blivit värre senaste åren, jag kan få blåmärken bara av att jag kliar lite för hårt någonstans. Men jag har tagit alla möjliga prover o så och inget är fel. Min mamma har också alltid lätt fått blåmärken och det är inget fel på henne heller.

   Svara

  Brukar ni känna er ensamma?

  Svara

   Nej, aldrig faktiskt. Är ganska skönt då jag förstått att det tär på många.

   Svara

    Förtydligande, känner mig alltså inte ensam även när jag är ensam.

    Svara

   Typ aldrig. Önskar att jag var ensam lite oftare då jag älskar att va helt ensam då o då.

   Svara

   Ja

   Svara

   Ja, det händer absolut. Av olika skäl. Men det känns inte alltid så, tack vare det lever jag ett bra liv. Vetskapen om att känslan inte varar för evigt. Det är nog lite mindfulness i det.

   Svara

   Nä, gillar att vara för mig själv längre perioder och bara vara. lika mycket som att vara med familj och vänner.

   Svara

    Det är skillnad på att vara ensam och att vara själv. Ensam kan man känna sig i sällskap av andra människor.

    Svara

     Jag känner mig aldrig ensam oavsett då.

     Svara

  Någon mer som använder munskydd härinne?
  Känns som att jag är den enda och folk glor ner en på stan.
  Enda fördelen är att folk flyttar på sig eftersom man blir ”anonym” med mask på. 😋

  Svara

   Jag använder munskydd. Men de börjar ta slut nu. Är i riskgrupp också, och är livrädd för det här jäkla viruset. Människor i Sverige är naiva, och äckliga som inte använder munskydd och tvättar händerna ordentligt. o.O

   Svara

   Tänkte på det idag när jag var ute och gjorde ärenden. Folk håller inte avstånd, period. Jag blir både chockad, arg och uppgiven. Tänkte att om jag använde munskydd så skulle jag signalera för andra att de och jag bör hålla avstånd. Så fortsätt använda munskydd, säger jag, om det är avstånd du vill hålla. Andras brist på respekt för viruset är deras val och bekymmer.

   Svara

    Klart det är deras val och bekymmer, inte sagt något annat.

    Svara

   Jag använder det inte själv men jobbar i stort varuhus och många av kunderna i butiken har munskydd. Så du är inte ensam. 🙂

   Svara

   Jag använder inte munskydd men ser många som gör det. Absolut ingen av de jag ser använder det på rätt sätt. De pillar på det, drar upp och ner, har näsan utanför, lyfter för att kunna dricka och äta.

   Svara

  Om ni under 24h får göra absolut allt ni vill utan att någon annan får reda på det/inte leder till några konsekvenser – vad hade ni gjort då? Ngt olagligt? Hämnd? Ngt tabubelagt?

  Svara

   Hade knallat in på en bank och gjort ett par uttag, hämtat facit till kommande tentor och knäat mitt ex på pungen. Inget mer spännande än så faktiskt.

   Svara

   Kn-llat min psykolog.

   Svara

    Hade gjort det med min tränare. Inte lika illa som med sin psykolog men inte helt 100 ändå tror jag, känns inte så i alla fall.

    Svara

     UTAN konsekvenser eller att någon får reda på det står det ju.
     En fantasi, hänger du med eller?

     Svara

      Men chilla.

      Svara

       Fattar du?

       Svara

   Vad hade du själv gjort?

   Svara

    Vad hade du gjort?

    Svara

   Hade ätit något svindyrt, kört en ball bil i 240 bara för känslan och sedan tagit en lååååång spadag och testat alla dyra krämer, maskiner träningssätt osv. Åh vänta, jag hade lagt mig i en såndär vattentank ohh plaskat en stund. Ska vara väldigt meditativt, som att ligga i mammas mage igen!

   Svara

   Knllat Zara Larsson.

   Svara

   Hade klippt av snorren på så många våldtäktsmän som jag hade hunnit på 24h. Samt tagit alla deras pengar. Vilken dröm

   Svara

    😈😈

    Svara

   Varit otrogen. Gärna med min snygga kollega men äh annars med vem som helst som är attraktiv. 😂

   Svara

   Sett till att jag hade x antal miljoner på banken som jag sen kunde spendera 🤑🤑

   Svara

   Enkelt. Gått in i lagboken och ändrat så att det blev riktigt skärpa straff när det kommer till mäns våld mot kvinnor.

   Svara

   En rejäl pungspark på mitt ex och bränna ner hans hus, sen hade jag vart nöjd!

   Svara

  Era bästa tips när man ligger hemma och är sjuk och känner sig ensam? <3

  Svara

   Harry Potter-filmerna

   Svara

   Sagan om ringentriologin

   Svara

   Titanic- tragedin.

   Svara

    Läste titanic-triologin 😂😅

    Svara

   Gör inte sånt som triggar negativa känslor. Upplyftande ska det vara.

   Svara

   Spela något onlinespel med dina kompisar på telefonen!

   Svara

  Har alla fått en känsla när de blivit gravida? På vilket sätt i sådana fall och när?

  Svara

   Yes! Jag drömde VÄLDIGT ”starkt” alltså mycket känslor och kom ihåg drömmen detaljerat osv. Sen fick jag väldigt ont i svanken på bägge mina graviditeter

   Svara

    Långt innan mensen? Kul att känna av att man är gravid.

    Svara

     Yes! Långt innan 😊 lycka till!

     Svara

   Jag har haft nån konstig typ mensvärksliknande känsla alla tre gånger, och har fått förklarat att det kan vara att jag känner när ägget fäster 🤷‍♀️

   Svara

    Är inte det en myt att man känner av när ägget fäster? Har du fått känslan tidigt efter ägglossning eller precis innan mensen skulle varit?

    Svara

     Nja alltså nån gång mellan ägglossning och mens. Så att jag hunnit reagera på att det gör ont men att det inte borde vara mens på gång än. Ska tilläggas att jag aldrig planerat en graviditet så det har inte varit önsketänkande, men vad det varit egentligen är ju såklart svårt att säga.

     Svara

     Nope, jag kände det bägge gångerna jag var gravid. Det gjorde svinigt ont i ca 10 minuter. Ingen av gångerna var planerade och det skedde på dag 6 efter sexet första gången och dag 7 efter sexet andra gången. Bägge gångerna fick jag förstärkt luktsinne under en dag dagen efter.

     Svara

   Absolut inte. Jag hade ingen känsla vid någon av mina tre graviditeter, även om jag fattade att det troligtvis blir ett barn om vi ligger under fertila dagar.

   Svara

    Verkar vara rätt olika det där 🙂

    Svara

   Med första fick jag än känsla av att jag var gravid, sen när alkohol och kaffe börja äckla mig samt allt vad min man sa så grät jag av + mensen en dag sen så köpte vi stickor och vi plussade. Med andra sonen stod jag as full till min kompis och sa att gud vad konstigt att jag rapar såhär mycket sist jag rapat såhär mycket så var jag gravid med M, sen slog det mig. Slutade dricka bums den kvällen och nästa dag köpte jag första bästa test och plussade… 😅

   Svara

   Mina tuttar växte en storlek över en natt typ och gjorde så ont så jag inte kunde sova på mage eller gå fort ner för trappor. Detta typ en vecka innan utebliven mens. Tog graviditetstest två dagar efter att mensen skulle kommit egentligen och det strecket gick fan inte att ta miste på.

   Svara

   Vart gravid 3 gånger. Fick såna fruktansvärda humörsvängningar så det inte var sant. Nu sista gången var det min man som tyckte jag skulle testa mig för att jag var så lätt irriterad och gråtit haha… Märkt det innan vecka 4 varje gång

   Svara

  Kriminologer, hur ser eran arbetsdag ut?

  Svara

   En arbetsdag för mig:

   Kommer till jobbet 0645
   Tar fram filerna om Palmemordet och går igenom dom fram till 0900 ca
   Frukostmöte med alla svenska dagstidningar där vi går igenom Palmemordet tillsammans.
   1200 Lunch
   12.30 en stänkare och möten om cold cases, Palmemordet och toabesök fram
   18.00 sista mötet för dagen angående ett ”cold case”. Sänds ibland på tv.
   Hemma mellan 23-01

   Svara

    Kul.

    Svara

     Okej.

     Svara

  Råkade riva upp ett födelsemärke på halsen i morse, blödde en del. Är det farligt, tro?
  Det gjorde eller gör liksom inte ont heller något, känns bara som att det sitter ”löst” nu och är rädd att riva upp det igen…

  Svara

   Nä, jag kliar sönder mina då och då. Ingen fara.

   Svara

    Bra! Nu är jag mest rädd att riva upp det när jag är på något olämpligt ställe så att det börjar tokblöda haha. Är ett rätt stort och utstickande födelsemärke.

    Svara

   Råkade också göra det några år sedan, hände inget.

   Svara

   Att klia upp ett födelsemärke är inte farligt om vi talar om att något ska hända där och då.
   Däremot ska man inte hålla på och klia upp dom ofta eller dra ut hårstrån som växer där då det kan leda till farlig celldelning (eventuellt cancer alltså).

   Svara

    Gissar att det ”stimulerar” cancer att noppa ögonbrynen eller klia sönder finnar/läkt hud också? 🙄

    Svara

   Jag ringde hälsocentralen och sa att jag ville ta bort ett jag råkade klia sönder 🤷‍♀️

   Svara

  Gravid i v30 och mår svindåligt. Yr/svimmar nästan väldigt ofta, svettas typ konstant, svintrött, mår illa, har ingen livslust alls.. vad ska jag göra för såhär kan jag inte ha det i 10 veckor till.

  Svara

   Prova att ligga ner när du äter, var det enda som funkade när jag var gravid och bara äta sånt jag var sugen på. Om du blir yr/svimfärdig, lägg dig ner på vänster sida.

   Svara

   Usch vad jobbigt 🙁
   Löjligt tips kanske men gör mer av allt som får dig att må lite bättre. I mitt fall var det tyvärr att äta massor haha (hjälpte mot illamåendet och insomnian, tänkte att vikten får jag ta tag i sen när jag mår normalt och det har gått ok) och nätshoppa massor. Allt är tillåtet i krig, kärlek och tuff graviditet.

   Svara

  Jag vill bara säga att min man och jag är inne på fjärde veckan med att styrketräna 4 dagar i veckan, äta nyttigare samt jogga/cykla/promenera varje dag. Kanske verkar futtigt för vissa, men efter många år med depressioner är det en ganska stor grej.
  Slut på skryt, tack för mig.

  Svara

   Följer du program och dieter eller kör du bara på fritt?

   Svara

    Vi följer Abby Pollocks tränings- och utbildningsprogram. Vi har även hennes receptguide, men jag älskar att laga mat, så vi har mest använt den som inspiration 🙂

    Svara

   Skryt på du, bra kämpat av er!

   Svara

    Tack så mycket 🙂

    Svara

   Bra jobbat!! Jag har själv precis kommit in i rutinen att gymma tre gånger i veckan efter utmattning och depression; blir mellan två och tre timmar varje gång. Vilka övningar tycker ni är roligast?

   Svara

    Jag älskar att köra ben, men behöver för tillfället ta det lite lugnt pga ett ledset knä. Så just nu är pull ups favoriten. Sviiiinjobbigt, men ser framsteg ganska fort.
    Vilken övning som helst när jag får ha en skivstång på nacken är också kul, men enbart för att jag känner mig cool då 😛

    Svara

   Vad roligt! Jag är själv inne på 8e dagen med att äta nyttigare (inte äta onyttigt) och träna i princip varje dag. Har inte tränat sedan jag var 16 (27 nu). Känns sååå bra och är så himla pepp 😀
   Heja oss!!!

   Svara

  Måste bara få berätta till nån!🤦🏻‍♀️
  Har nu flera nätter inom senaste 2 veckor drömt om att jag varit otrogen mot min man med min förra chef, som för övrigt är otroligt het (i mina ögon)! Det betyder ju knappast nåt förutom att jag gillar han, men blir så störd på mig själv 😅 det är inte ens så att vi är i en torr fas med mannen så vettefaan 🤦🏻‍♀️

  Svara

   Jag har flera gånger drömt att jag har haft sex och varit i diverse romantiska situationer med min mans bästa vän. Oklart varför och verkligen inget som någonsin kommer att hända. Hjärnan är en spännande grej

   Svara

    Haha, det är nog konstigt vad man kan drömma om 😅

    Svara

   Drömde att Shane Dawson jagade mig och mitt ex och kan fortfarande inte släppa det.
   Han skrek att han skulle döda mig av någon anledning. 🤣

   Svara

   Jag såg GoT igår och inatt låg jag med Jon Snow, det var trevligt 🙂

   Svara

  Tips på produkt mot röda prickar efter rakning? Har för mig att många tipsade om samma produkt här för ett tag sedan. Men hittar inte det nu när jag själv behöver. Snälla hjälp, tack? 🙏

  Svara

   Dra över med deostick, fungerar utmärkt 🙂

   Svara

   Kolla öppet spår fredag 31/7, högst upp!

   Svara

    Tack snälla!

    Svara

  En allvarlig fråga: vad har hår i rumpvecket för funktion? Hår typ mer bak än fram…

  Svara

   Allt med kroppen har inte en funktion. Så länge det inte gör så att vi är mindre benägna att överleva än andra så är det kvar. Rövhår är ju bara pubeshår som brett ut sig.

   Svara

    Tack för svar!

    Svara

   Skydda slemhinnan i anus!

   Svara

  Jag och min partner (separata hushåll) har födelsedag samma dag. Jag bryr mig inte om presenter/födelsedagar men för min partner är det en stor grej. Jag vill hellre köpa det jag behöver vill ha än att riskera att få något jag inte behöver/inte vill ha. Min partner tjänar ca 10x mer än mig. Jag har köpt en present till min partner för 5000 kr, eftersom att det är förväntat att presenterna bör vara stora och genomtänkta. För mig är procentuellt alltså 5000 kr lika mycket som 50 000 kr är för min partner. Borde jag då få en present för 50 000 kr av min partner?

  Jag förväntar mig inte en present för 50k, men jag blir orimligt arg på den här presenthetsen i min partners familj som jag måste vara med på och inte kommer ut ur. 5000 kr för mig är mycket pengar och något jag hellre skulle sparat. Får jag något av honom för 5000 som jag egentligen inte vill ha känns det som om jag har slängt pengarna i sjön eftersom att ”bytet” av presenter inte gav mig något?

  Någon mer som hatar presenter och bara vill köpa det man behöver/ vill ha själv?

  Svara

   Ja! Eller såhär – jag vill gärna få en present av min kille för att uppmärksamma min födelsedag, en årsdag, eller en helt vanlig fredag för den delen. Men jag blir gladare om han bara köpt en påse av mitt favoritgodis, eller en blombukett, eller ger mig ett kort där det står att vi ska ut och äta på restaurang, än att han köpt något svindyrt jag inte vill ha. Eller något svindyrt jag vill ha, haha! För presenter ska ju som sagt bara vara för att visa uppskattning och att man tänkt på den andra, tycker jag. Jag är ju vuxen med heltidslön så vill jag verkligen ha något kan jag köpa det själv.

   (Min killes mamma är dock likadan som din killes familj verkar vara. Köper alltid massa, dyra presenter. Min kille är INTE likadan tack och lov! Men kan bli pinsamt när hon köper ett tyngdtäcke för 8000kr och vi köper en fin handtvål för 99kr 😂 men det är hennes val att köpa så dyrt, brukar jag/vi tänka)

   Svara

   Herregud 5000 kr :O Jag och min pojkvän fixar pliktskyldigast något utifrån våra egna preferenser dvs egentligen rätt värdelösa presenter till den andre. Senast fick jag ett stadigt cykellås av honom (han gillar lås) och han fick massa macarons av mig 🙂

   Det borde funka att du visar det du skrev här för honom för det var ett bra och logiskt resonemang. Sen ett tips, vet inte om det passar er men kanske, gå över till upplevelser istället för materiella saker. En heldag tillsammans med aktiviteter båda gillar som givaren styrt upp och överraskar med är väl en fin present. Så slipper man i alla fall prylhetsen.

   Svara

   Uppskattar att ge presenter och att få ge MEN tycker inte det måste vara dyrt. I min familj finns det inga ”krav” på att köpa dyrt, alla ger efter förmåga och vilja. Hellre en genomtänkt present för 100kr eller något hemmagjort än något dyrt för sakens skull.

   Troligen representerar den dyra presenten för din kille och hans familj att man bryr sig. Presentens pris har blivit ett mått på kärlek och omtanke. Du får nog ta ett snack med din kille att du uttrycker kärlek på ett annat sätt än genom en dyr present och sedan lyssna på hur han resonerar kring detta.

   Svara

   Men det är väl bara att köpa en billigare present, hur svårt kan det vara? Säg till din partner att i år så kommer du köpa en present för runt 1000-lappen och att han får köpa en present till dig för så mycket han vill. Om ni har ett förhållande måste ni väl kunna vara ärliga med varandra och er ekonomi?

   Svara

  Finns det någon här inne som behandlat sitt barns smultronmärke med en blodtryckssänkande medicin? 😊 erfarenheter? Vi ska börja behandla dotterns märke hon har i ansiktet i slutet av augusti.

  Svara

  Min reumatolog sa till mig att det låter som att jag har artros men att det inte kan vara det för att jag är för ung (snart 27). Har googlat runt och läser att man visst kan ha artros fast man är ung (ovanligt men ändå), varför säger man så då? 🤔

  Svara

   Du behöver byta läkare pronto. Kan du ta dig till ett större sjukhus med mer erfarenhet tex i Stockholm eller Lund?

   Svara

   Så sa de om min artrit (inte samma sak men inom reumatologi iaf). Jag var 28 och de var ytterst motvilliga till diagnosen. Men fem år senare så vet vi att det utan tvekan var rätt!
   (Vissa läkare skriver fortfarande inte diagnosen i mina journaler pga ålder, så jävla konstigt)

   Svara

    Oj, okej. Tack för svar 💕

    Svara

   Ja du som har googlat vet säkert bättre än en specialistläkare som studerat och praktiserat läkaryrket och sitt specialistområde i tolv år…

   Svara

  Tänker på det här med hudvård och vilka olika prisklasser det finns. Kör idag på lite dyrare märke men funderar på att byta till apoteket & ACO sen när burkarna är slut. Någon som har erfarenhet av det märket?

  Läste en artikel med Lina Högvall (som är en av Sahlgrenska Universitetssjukhusets överkemister) och hon säger att huden är designad för att skydda mot yttre påverkan och att de vi smörjer på endast fastnar i de översta hudlagren utan blodtillförsel. Hon säger även att det hudlager där collagen och elastin finns, i dermis, förmodligen inte nås av några ingredienser i hudkrämen. Collagen och elastin styrs av faktorer någon kräm inte kan påverka. En hudkräm kan inte påverka kroppens cellförnyelse.

  Känns som att kasta pengarna i sjön då det tydligen inte går att påverka huden och dess åldrande utifrån, trots dyra krämer..?

  Svara

   Jag tror att det där med dyra krämer bara är ett sätt för företagen att tjäna pengar på kvinnors fåfänga.

   Men det sagt så kan jag berätta att jag aldrig hållit på med massa hudvård men har ändå fin hud tycker jag. Inte så mycket rynkor o så trots min ålder.
   Det viktigaste för huden är ändå vatten, att dricka vatten och se till att man inte torkar ut.
   Jag tvättar ansiktet med aleppotvål och smörjer med arganolja, inget annat.

   Svara

   Jag brukade ha dyrare krämer, masker och rengöringar tidigare. Sedan fick jag ändrade ekonomiska omständigheter och började använda apotekets egna produkter och andra billiga märken. Märker ingen skillnad på huden alls. Det som jag däremot märker skillnad kring är rengöring, kör jag inte dubbelrengöring får jag sämre hy men den kan man ju göra utan dyra produkter.

   Svara

  Nån som har testat mammafitness? Vad är era erfarenheter av det?

  Svara

   Pappafitnessen var bättre.

   Svara

   Ja, kör det nu. Kost+träning, signade upp mig för 1 månad
   Till min person: 38 år fick mitt första barn (KS) gör två månader sen. Har 10 kg kvar av gravid kilona.
   Kosten: Funkar inte för mig just nu, alldeles för krångligt att planera, väga och regga allt man äter.
   Träningen: är extra anpassad till dina förutsättningar, men jag tycker att den känns lite mesig. Hade nog önskat mig ”hårdare tag”.
   Skulle jag göra det igen?: Alltså just nu funkar det inte. Hade jag inte haft barn, eller kanske ett så litet barn så hade jag nog gillat det. Ska definitivt prova på lite ”senare” i livet

   Nu kanske du inte har barn och min utläggning blev alldeles för lång och ointressant/onödig 😂

   Svara

    Stort tack för ditt svar! Uppskattat med input. Jag har inte barn själv så tänker att detta kanske funkar lite enklare då. 🙂

    Svara

  I med diagnoser begränsar era liv från att kunna arbeta och leva normalt. Dvs ni kanske lever på sjukpeng, inte kan arbeta heltid på en vanlig arbetsplats eller liknande. Hur resonerar ni kring att skaffa barn? Många av de vanliga diagnoserna nedärvs och innebär även ett liv med vissa begränsningar för barnets framtid.

  Svara

   *NI*

   Svara

   Jag vill inte skaffa barn, men det beror inte på mina diagnoser (adhd, drag av autism, utmattning, depression, missbruk i släkten).

   Svara

   Min bror med adhd och dyslexi är nu på g att bli pappa med nya tjejen. Hon har både borderline och andra problem som gör att hon inte klarar av att vare sig arbeta eller göra något annat än att röka och sitta i en lägenhet och glo. Framtiden för det barnet lär ju bli katastrof både med hemmiljö och med gener som bäddar för problematik.

   Svara

    Röker har hon väl ändå slutat med

    Svara

     Knappast, hissen gick ju inte ända upp innan grav så varför tror du det skulle ändrats nu.

     Svara

     Rökningen är väl ändå minsta problemet i det där.
     Men jo det kan man ju hoppas.

     Svara

    Hoppas ni(familjen) tänker finnas där för barnet då och bidra med tryggare ramar och stöd. Eller tänker ni bara snacka skit om föräldrarna?

    Svara

     Och anmäla till soc om ni märker att barnet far illa.

     Svara

     Jag skulle hoppats på missfall

     Svara

    Det var sådana kvinnor som tvångssteriliserades tidigare i Sverige.

    Svara

   Jag lider av ångest och ptsd men klarar av och jobba och hålla ett så kallat normalt liv trots mina symtom.
   Har alltid jobbat och pluggar just nu med barn.

   Om jag hade förstått mina problem och varit mer emotionellt mogen innan jag blev gravid tror jag att det smartaste beslutet hade varit att antingen inte ha barn alls, eller åtminstonde gå på tokmycket terapi och ha bättre verktyg och jobba med innan jag blev någons mamma.

   Detta trots att jag ”fungerar” normalt och vet att mitt barn har det jättebra idag

   Mitt barn har inte behövt lida eftersom jag haft en trygg partner och eftersom jag tagit hjälp och varit 100% involverad i hur jag vill att mitt föräldraskap ska vara. Men jag har lidit otroligt av och bli mamma och fått möta alla mina demoner samtidigt som jag haft ansvar över en liten människa som jag vill ge allt till. det är oehört tufft att vara en trygg förälder när man är en otrygg person.

   Svara

  I flera år har jag ätit cit