Effektivt eller ineffektivt med Alexander Rask


Alexander Rask är den youtuber som ska åtalas för bland annat grovt förtal – lär mer här om du är nyfiken.

Nu är han igång igen och den här gången verkar det vara veganer och djurrättsaktivister som han vill ska hugga på kroken.
Varför skulle han annars stå och ha en mindre orgie med sin jacka framför spegeln, om inte för reaktion.
Han radar upp vilka tre djur det är som utgör hans jacka och han KAN bara inte låta bli att berätta att den kostade 12 500 kr.
Se alltsammans i klippet här nedan.

Att det här är ett solklart exempel på provokation, det ser man ju på långt håll men är den effektiv eller ineffektiv? 
Kommer han få fler följare eller likes efter det här eftersom han är både gränslös och gapig, eller gick han över gränsen med den här provokationen att folk istället väljer att avfölja honom?

Kommer det slå tillbaka på honom?
Vad tror ni?

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känns väl lite gjort att försöka trigga veganer. Så uppenbart att stå och kråma sig i en pälsjacka när det är 27 grader ute.

  Svara

  Han tigger ju om att få stryk och bli hotad? OT EWWWW så ofräsch han är.

  Svara

   Han är en tönt… Haha..
   Gud att han ens orkar. Pinsamt.

   Svara

  Hans följare är av den kalibern att de kommer tycka detta är skitkul, tror inte folk som följer honom har vettet att avfölja för att han visar upp och provocerar med en päls.

  Svara

  Han är ju psykiskt instabil människan!
  Han behöver vård+medicin.
  Hjälp honom någon?

  Svara

  I nästa video vill vi se honom i en jacka tillverkad av enbart könshår! 😍

  Svara

   Vill vi? 🤔

   Svara

   Nej jag vill se en jacka gjord av människoskinn och människohår 😍😍

   Svara

  Lagom klädd för augustihettan.

  Svara

  Detta borde trigga alla, inte bara veganer. Päls är inte ok, sluta bara!

  Svara

   Kunde faktiskt inte bry mig mindre om vad jackan är gjord av…

   Svara

    Vem bryr sig om dig öht? Retororisk fråga, svara inte, ingen bryr sig.

    Svara

  Sånt trams. Som en trotsig 5-åring. Eller en 10-årig pojke som tycker det är jättespännande att skrika K*K!! och känna sig modig och rebellisk. Hur gammal är den här snubben? Jag orkar inte se hans video men det räcker att se bilderna här ovan. Så jättelöjlig.

  Svara

   Han är precis sån, slänger in könsord överallt i ett försök att vara cool men han gör bara bort sig. Att han hittat en människa som står ut att leva med honom är ett under.

   Svara

   Hela hans kanal har baserats på att hänga ut andra människor. Han har härjat runt länge på Youtube med nedsättande content om andra. Gapat och skrikigt , vällt ur sig könsord, kallat andra för f- ordet samt sin mamma. Finns inga spärrar eller impulskontroll där inte. De som jag reagerar mest på är hur ha går på en person på ett LSS boende. catfischar hen i en månad, och sitter å dummer ut personen fullständigt även går ännu elakare klipper in en cykelhjälm som svävar ovan huvudet på sig själv, för hen på LSS boende bär hjälm. Han går som oftast på personer med diagnoser/ psykisk mående.
   Att han nu gör detta om djuren, förvånar mig inte- han älskar provocera, ändå anser han nu att han inte vill förknippas med drama.
   Kallar andra youtubers för ditt och datt och omogna trots han vart och är äldre i alla sina handlande med flera år. Undra vem som är omogen.
   Och live med swish donationer är bara så……donationstoppen….vem har sånt….

   Svara

  Så jäkla infantilt, har människan inget bättre för sig?

  Svara

   Kolla in hans kvälls live på YouTube med hon, riktigt mysfarbror. Rankar svisch toppen- donationer, paradnumret att alltid rapa länge i mikrofonen, petar i näsa, svär, trycker upp fingrarna full med snus, spottar ut snuset i glas, skrapar av tungan på snussmulor mot glaskanten.

   Svara

  Usch vad är det där för en människa??

  Svara

  Jag har verkligen svårt för honom. Så oödmjuk. Han är störst, bäst och vackrast och de som inte förstår det är dumma i huvudet enligt honom. Klart han har rätt i allt. Usch!

  Svara

  Han är så sjukt obehaglig

  Svara

  Har verkligen svårt för honom. Usch.

  Svara

  Vilket jävla WT.

  Svara

  Att dessa kadaverköpande människir inte fattar att det inte är veganer eller andra som lider mest utan djur. Varför man vill stödja djurplågeri är en gåta.

  Svara

   Från vilka djur kommer pälsen ifrån?
   Vad har djuren levt för liv?

   Jag är inte vegan men tycker det är hemskt om djur som får lida för en sån meningslös sak som en jacka.

   Hur kan det ens vara tillåtet att köpa idag? Äldre pälsar är en sak. De finns redan så bättre de kommer till användning.

   Svara

    Ok den skulle blivit en egen kommentar.

    Vill tillägga att det är hemskt över huvudtaget med djur som får lida men särskilt hemskt när det är totalt meningslöst lidande.

    Svara

    Fast varför är äldre päls okej? Jag tror att det snarare kan uppmuntra folk som tycker det är snyggt på andra att själva köpa päls.

    Svara

     Och?

     De har ett eget ansvar.

     Svara

  Som vegan blir jag inte alls provocerad. Bär päls om du vill bära päls, jag bryr mig inte och det är inte svårare än så.

  Men jag kan dock tycka att det är lite fånigt att ha en jacka som är gjord för att hålla en varm i 40 minus, när man bor på ett ställe där vintermånaderna innebär novemberväder.

  Jag förstår dock varför han inte har något på överkroppen. Chinchillor är så sjuuuukt gosiga!

  Svara

   Okej så du är vegan men du bryr dig inte för fem öre om djur som föds upp och flås levande för pälsen skull? Pälsen ska vara på ett ställe: på djuret.

   Svara

  Så jävla tragisk människa? Har han ingenting bättre för sig än att plocka fram sin vinterjacka mitt i sommarvärmen? O den såg inte manlig ut med den pälskragen heller men de är en annan femma

  Svara

  Hur gör ni som heterokvinnor för att någonsin kunna tända på en man igen efter att ha sett en man i bar överkropp + vinterjacka?

  Svara

   Det går inte. Måste gå hem och tala om för min man att jag är lesbisk nu.

   Svara

    Håller tummarna att han kan konvertera tillbaka dig genom en sexig nätbrynja och barfota i seglarskor.

    Svara

  Förstår inte människor som köper en jacka för 12 000 när de bor i en sunkig hyresrätt och antagligen betalar typ den summan i hyra varje månad.

  Svara

   Oj klassföraktet? Lite skillnad på att köpa insatslägenhet och en ”fin” jacka, enligt mig iallafall

   Svara

    Jag förstår din poäng, men 12000 kan vara 10% av en insatssumma om man bor i en mindre ort/utkanten av en större stad. Det är själva mentaliteten, att få runt och styla med en dyr pryl ist för att säkra sin framtid med tex bostadsrätt. Det är så ekonomiskt efterblivet och handlar inte om klassförakt.

    Svara

    Är väl ändå inte klassförakt? Jag känner att det mer är ett förakt mot ambitionslösa människor med noll ödmjukhet för andra.

    Jackan lär dessutom vara snuskig och ovårdad efter en säsong eller två.
    Bäras i kvalmigt blött väder där pälsen blir fuktig och full med smuts. Jag bär hellre en dyr päls i kall och torrt väder. Speciellt om den förmodligen inte kommer underhållas. 😊

    Svara

    Varför är mitt uttalande klassförakt? Det finns folk i alla samhällsklasser som gör av med mer än vad de får in, skuldsätter sig och det är lika patetiskt oavsett.

    Svara

    Snarare fråga om förakt för dålig smak som är helt klasslöst.

    Svara

   Fast en hyresrätt för 12 papp i månaden är nog inte så himla sunkig, i alla fall inte om den ligger i ett hyfsat område och har typ 3 rum.

   Dock löjligt av människor i riktigt sunkiga hyresrätter att köpa dyra statusprylar för att folk ska tro att de har cash.

   Svara

    Kanske en Sthlmsförort?, typ en trea i nån av kranskommunerna. Precis som du säger, löjligt med folk som lever för mer än de får in och vill imponera på folk med sina statusprylar… Kalla det klassförakt men jag skulle säga att man reagerar på deras dåliga smak och brist på självinsikt. Och det hade lika gärna kunnat vara en person med hög lön som ändå lever över sina tillgångar 😕

    Svara

    Haha nja. Hade en 5a i årsta för 14000 i månaden, den var sjukt sunkig.

    Svara

   När det är dags att betala skadestånd ska det bli intressant att se vad han har för ursäkt för att inte ha råd. Han har ju suttit på Youtube för att tigga pengar ett bra tag…

   Svara

  Menmen.. Varför blir folk så provocerade.. Visste ni inte att människor bär päls och har gjort i alla tider? 🤔 Blir ni lika provocerade av människor som lägger upp massa bilder på olika kötträtter de konsumerat? Jag menar ingen behöver ju äta kött flera gånger om dagen men många gör det ändå.. 🤷🏻‍♀️ Så länge det inte är olagligt att bära, sälja och köpa päls så är det rätt löjligt att gå och bli galen över det. Undrar också i mitt stilla sinne om alla kränkta undviker använda alla produkter tillverkade av djur eller är det endast pälsen som räknas då den är så uppenbart från ett djur? Läderindustrin lär ju vara vidrig t.ex.

  Svara

   De flesta verkar dock kommentera hans överlag barnsliga beteende och inte bärande av päls.

   Svara

    Lite så är det…har för mig att jackan är ’gammal’ och det är väl joz som vill ge den liv igen, av ren illvilja.

    Men vet inte…tycker bara jag känner igen den.

    Svara

    Ja jag tycker också han verkar vara fruktansvärt jobbig, omogen och pinsam. Så håller med om det självklart men förstår ändå inte hur någon orkar bli kränkt av en sån pinsam typ 🤠

    Svara

   Läderindustrin är densamma som köttindustrin. Jag jobbade på ett slakteri och där gick köttet till livsmedel och lädret blev till inredning i bilar. Inom pälsindustrin dödar man dock enbart för pälsen och köttet kasseras.

   Svara

    Stämmer i många länder men knappast alla.

    Svara

     Det finns ingen mat på mink, räv, chinchilla, mårdhund, mf.l, vilket är dem djur man använder inom päls industrin. Det är endast läder och fårskinn där man kan ta tillvara på både kött och päls.

     Svara

   Är det inte att pälsindustrin är så fruktansvärt plågsamt för djuren som är de flestas problem? För en så meningslös sak som en pälsjacka.

   Svara

    Jag förstår att man är emot industrin i sig men förstår inte att man blir kränkt av människor som använder päls. Alla får väl välja själva. Många väljer att köpa produkter tillverkade av barn och extremt utsatta människor. Men det är ändå gansks olönt att stå och spotta på människor som kommer ut med en kasse från H&M

    Svara

     Jag blir kränkt av det för jag avskyr djurplågeri och kan inte för mitt liv förstå hur människor kan vara så hjärtlösa.

     Svara

   Förr var päls det varmaste du kunde ha och alltså i princip nödvändigt om du levde i kalla Norden. Numera finns det gott om andra alternativ så har man päls idag är det just pga att det är päls, en estetisk grej. Att ha päls fyller liksom ingen funktion idag vilket inte kan jämföras med att äta kött då det är något vi äter.

   I pälsindustrin använder man inte hela djuret utan bara pälsen, som inte alltför sällan tas när det fortfarande lever, sen slänger man djuret utan att ta tillvara på kött eller annat. Djuren lever under hemska förhållanden (tror inte nån lär ha missat det dock).

   Har fått några minkpälsar av min mormor men vill ej använda dem. Ja de är gamla men att ha de på mig skulle signalera att jag är ok med pälsindustrin 🙂

   Svara

    Om det väl har hänt, om jackorna är gamla, varför inte använda dessa? Då har djuret åtminstone inte dött i onödan och hamnar i en garderob.

    Signaler hit och signaler dit. Låt folk resonera själva och ta sitt eget ansvar…tycker ju jag.

    Svara

    Att pälsen tas när djuret lever? Vilka djur gäller det? Inte räv och mink iallafall.

    Svara

     Det är i Kina de flår levande.

     Svara

     Det är oftare som djur flås eller plockas då de fortfarande lever eftersom kvaliteten på päls och fjädrar anses bättre då. Människor är barbariska. Inte för så längesedan klubbades sälungar och flåddes på sin päls och lämnades att dö.

     Svara

   Haha det där kändes mest som ett dåligt försök från din sida att provocera.

   Svara

    Kanske men det var det inte. Det är min åsikt 🐼 Alla åsikter som går emot dina egna är inte menade att provocera.

    Svara

     Du pratar om kränkta och provocerade människor som inte finns?

     Svara

   Jag blir provocerad pga hur djur behandlas endast för pälsens skull. Det är så äckligt att jag tappar ord!!
   Sen det där uttrycket om att människan har burit päls i alla tider är korkat. Bara för du har gjort saker sen långt tillbaka så blir det automatisk inte okej sen.
   Vi kanske ska fortsätta använda n-ordet också? För det har vi gjort lääänge Sverige.

   Svara

  Definitionen av omogen och obildad.

  Svara

  Solklar provokation. Tror dock inte att särskilt många av hans fans bryr sig 😛

  Svara

  Jag följer honom på instagram, av samma anledning många följer anna book. Det är drama precis hela tiden kring honom och kan inte låta bli att följa det där när det seglar upp. Gillar han inte särskilt mycket, men han kan säga en del bra saker, som han tyvärr aldrig lyckas leva upp till. Det är synd.

  Den där jackan va väl förra året? Jo det är sorgligt och ganska gränslöst att inhandla det där, men nu när han väl har gjort det tycker jag han ska bära jackan varje vinter livet ut och ta mycket väl vara på den.

  Svara

  Han är ju enbart ute efter att provocera. Sådana människor ska man ignorera och inte ge dem det som de vill ha mest av allt – uppmärksamhet och reaktioner.

  Svara

  Jag vet inte direkt vem han är men han va väl med i Trolljägarna eller liknande då han hade fått gravstenar med sina barns namn på hemskickade till sig, samt en drös andra hotelser?

  Svara

   Stämmer

   Svara

  Är själv vegetarian och är starkt emot pälsindustrin. Skulle aldrig få för mig att kommentera om det på hans instagram då han endast gör det för uppmärksamhet. Pratar gärna med andra som bär päls men inte om dom gör det för att provocera.. det blir nog bara värre då!

  Svara

   Är också vegetarian, eller ovo-vegetarian, jag skulle inte få för mig att prata med någon om det. Bryr mig inte om vad andra gör. Att pälsindustrin är rutten är känt sen länge så bär du päls oavsett diet/livstil så saknar du en hjärncell eller två. De personerna är inte värd energin.

   Svara

    vettigaste kommentaren hittills! tänker exakt likadant.

    Svara

  Jag satt och var orolig för att min son har så dålig koll på sitt liv och sedan ser jag detta och läser om honom. Herregud, jag hade gråtit blod om jag var hans mamma. Jag antar att det är en åldersfråga men inser han inte att är pinsam och att de eventuella följare han har tittar av samma anledning folk inte kan låta bli att titta på en olycka?

  Svara

   Kolla upp hans tråd på flashback, så lär du kunna lista ut mammans reaktion.

   Svara

  Skulle vara intressant o veta i fall fler talet IP adresser kommer ifrån Göteborgs området CC
  Det pågår en utredning ang viss person
  Skulle vara intressant om kommentarerna kommer ifrån samma IP.
  Mvh Johan

  Svara

   Kommer inte telenor alltid från gbg dock? Oavsett var jag befinner mig får jag upp Göteborg som stad när jag kollar upp mitt ip. Bor inte i närheten av Göteborg.

   Svara

    Kör man Tracert får man mer exakt position om man har IP numret eller rättare sakt man går efter Mac adressen på enheten
    Som binder samman personen som skriver
    Ovasätt om man har olika tunnlar så
    Kan åklagaren begära ut det om de finns
    Nått intresse vilket de tydligen gör efter som
    Dom begär ut uppgifter ifrån Flashback. Mvh Johan

    Svara

  Kvinnlig kissie. Lika ful och osäker.

  Svara

   Alexandra är inte ful dock. 🤷🏼‍♀️

   Svara

    Förlåt men jo. Jämfört med andra inlfuencers är hon inte fager.

    Svara

   hur kan du ens jämföra kissie med dedär? kanske för 9 år sen, men idag? för du vet väl att det där klippet är nu va?
   Som att jämföra 5 kronor idag med 5 kronor på 1920 talet.

   Svara

  Alexander Rask är obildad och white trash. Vem filmar sin pappa som försökt begå självmord, t.ex. Det säger väl allt.

  Svara

  Haha, ja vad säger man, vill han likna en gangsta lr va händer😂
  Inte nog med att han besitter ett rejält mindervärdeskomplex, han står dessutom o trotsar som en treåring i en pälskappa som är på tok för liten.
  Sen päls, vem vill ens ha det idag? Borde totalförbjudas! Men Rask liksom🤦🏼‍♀️

  Svara

   En ”riktigt” gangster från den riktiga gangstertiden bar inte såna kläder. Och bär inte idag. Borde väl du veta om du ska använda det som argument

   Svara

  Alltså, jag förstår hela grejen med missbruksbloggen och att det är bra att den fått vissa människor att vakna upp, även om vissa saker har en gräns. Men att konstant göra nya kanaler, ena dagen vill han inte ha något med drama att göra, andra dagen gör han någon sorts ”nyhetskanal”? om andra profiler på Youtube. Förstår helt enkelt inte bara.

  Svara

  Blir mest provocerad över att han lägger 12,500 på en jacka och köper inte rätt storlek.

  Svara

  Håller med honom om att chinchilla päls är det gosigaste som finns i hela världen 😀
  Chinchilla päls är lika gosig om man låter den sitta kvar på chinchillans kropp och köper chinchillan istället (jag har 3 chinchillor, alla som klappat dem blir helt till sig över den fantastiskt mjuka pälsen 😀 )

  Svara

  Nu är det bevisat. Päls bärs av vackra djur och fula människor!

  Svara

   Är det nödvändigt att häva ur sig att människor är fula. Vad får du ut av det?

   Svara

  Carl Alexander Rask ska starta upp cbd olja
  Plantina.se
  Samma logga som Hemp Oil Logo – på sidan Creativemarket.com
  Enligt Rask har han själv jobbat fram en design av flaska, liknar väldigt mycket Hemp Oil Logo.
  Video jar jag covid 14:38 in I video

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.