En viktig påminnelse

En viktig påminnelse, signerad Johanna Bladh!

Hon är fan bra bra alltså, min vän och kollega Johanna Bladh! 

Ps. Jag jobbar på en plug in för att kunna lägga bilderna i en bildbläddrare istället för att göra inläggen en halv km långa.
Bra va?

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu när det är möjligt att fritt förändra det utseende man väljer att visa upp för omvärlden via sociala medier så är det lite klent att bara nöja sig med slätare hy och jämnare ögonbryn. Varför inte satsa på ett tredje öga eller ett mäktigt enhörningshorn?

  Svara

  Det är så märkligt att ”vanligt folk” använder dessa appar idag. Är det inte pinsamt att se ut som en fotomodell på sina instagram-foton men sedan på familjemiddagen 2 veckor senare ser man sunkig, rynkig och helt annorlunda ut? Har en bekant som ser ut som Kim Kardashian på instagram p.g.a. alla appar och filter. Men i vanliga fall ser hon ut som en helt normal kvinna med helt annan näsa och andra läppar… Lustigt också att hon gärna har med sin 12-åriga dotter på foton samtidigt som hon slår på alla filter!? Behöver en 12-åring verkligen läppförstorings-filter? Suck.

  Svara

   Måste vara olika beroende på vilka slags människor man umgås med. Jag känner ingen som förändrar sitt utseende så mycket på sina bilder att de skulle se annorlunda ut i verkligheten. Ser det bara på t ex Bellas, Book-Tokens eller Charlotte Perrellis Instagram.

   Många vänner använder Instagramfilter, absolut. Men det gör de oavsett om de filmar/fotar mat, natur, inredning eller sig själva. Jag brukar använda Subtle-filtret på Instastories när jag filmar mig själv och det är definitivt ett förskönande filter men det är ju inte så att jag ser helt annorlunda ut i verkligheten.

   Svara

  Vad är den stora nyheten, att foton redigeras?

  Eller missar jag något stort här?

  Svara

  Jag känner att debatten om vad som är redigerat eller inte har gått lite över styr.

  Tex, det som du ser på fotot eller bilden du tar är inte hur ögat irl uppfattar samma scen eller person. Ljuset återges inte rätt, skuggorna finns inte precis där och inte heller hela tiden utan bara under en bråkdel av en sekund tills huvudet rör på sig och ljuset träffar en från en annan vinkel. Proportioner ser inte ut så som de gör på en blid. Det som upplev som stort görs inte samma i verkligheten och samma med det som ser litet ut på blid är anse stort irl.

  Blodåder och märken i hyn förstärks på blid många gånger och upplevs inte på det viste när man står ansikte mot ansikte. Men på bild kan en blodåder på dekolletaget eller ett ben nästen tyckas som självlysande. En vit person som är solbränd kan många gånger se flammig ut på blid som tas inomhus men inte i irl.

  Exemplen är många om hur en bild riktigt dåligt återger verkligheten jämfört med så som vi ser på den med våra ögon.

  Bilden är i 2D. Ögat ser i 3D.

  Jag kan tom tycka att det är lite illa att mata in i folk att hur du ser ut på en oredigerad blid, det är så du verkligen ser ut och hur andra upplever dig.

  Sanningen är tvärtom. Det är oerhört få som ser ut samma på blid om irl eller hur man ser ut i en spegel.

  Och att då lägga till ljus på en blid där den ska vara, korrigera färger och skuggor tycker jag är att få bilden att bli mer i linje med verkligheten än tvärtom.

  (Och ang att ingen har en så slät hy med så små porer. Jo det finns det de som har. Tycker inte ens att det är ovanligt)

  Så alla ni som tycker att ni bli fula på blid. Det är en blid och ni är garanterat mycket vackrare i verkligheten. Bilden togs av en som tar dåliga bilder, eller med en dålig kamera, dåligt ljus, knasig vinkel, skuggor som är förstärkta så att gropar och annat syns som inte syns i vanliga fall eller vad som helst annat. Men det är INTE så du ser ut och hur vi andra ser på dig när vi möter dig.

  Våga ljusa up en blid. Skifta lite på färger och skuggor, för det är mest troligt precis så vi andra upplever hur du ser ut på riktigt. 💗

  Svara

   Det är oerhört få som ser ut samma på blid SOM* irl eller hur man ser ut i en spegel.

   Svara

   Fast färger, skuggor, ljus är inget jag reagerar på. Men att förminska näsan, förstora ögonen, släta ut hyn så inte minsta rynka syns, och så klart förstora läpparna lite… Det är att faktiskt förändra utseendet på en bild jämfört med hur man faktiskt ser ut.

   Svara

    Här håller jag med. Men om du tittar på några av exemplen ovan så är det mer eller mindre bara uppljusta eller lagts på en färg eller tagits bort en färg.

    Tex så gissar jag på att en del av dem som fick lite grövre hy på sin oredigerade blid inte är sanningen med verkligheten utan att den irl upplevs som mycket slätare. Det kanske inte är sååå släta som det gjorts här, men slätare. Kameran förstärker ju också gärna porer och finnar. mörker återskapa djup och 3D men ibland så blir det bara helt fel. Och kameran förstorar mer som ett förstoringsglas när den kommer nära, och så tittar vi inte på varandra om vi inte är extremt närsynta. 😉

    Samma med röda ögon eller annat som är rött. Många gånger har kameran plockat upp en färg som rött och förstärkt den till att se ut som något som vi inte upplever det som.

    Detta med att skifta ljus, färg, skuggor etc verkar idag kallas för att lägga på ett filter. Och ja det är det kanske. Men gör isf det filtret det mer som vekligheten eller är den falsk blid av den?

    Svara

     De flesta av bilderna tycker jag ser ut som någon slags modell- eller reklambilder och då är det högst rimligt att plocka bort akne och grova porer – bara min åsikt. 😉 Jag tycker dock inläggets innehåll är mer intressant, att gemene man har börjat redigera och fixa med sina bilder och frågan är hur vettigt det är. Ser vi alla ut som modeller på instagram men i verkligheten som helt vanligt folk med akne och stor snok? 😛

     (Hon med röd ögonskugga, där har de redigerat hennes näsa som har det där lite delade brosket. Det tycker jag är synd… Måste alla ha perfekta små knappnäsor? Trist.)

     Svara

   Jag håller med dig ändå. Förutom att jag ser ut som en skräcködla på bild (gör jag kanske irl också men) så ser mina barn ofta konstiga ut på bild också. Och alltså visst, jag fattar att alla andra förmodligen inte tycker att mina barn är objektivt finast i hela världen, men jag tycker det, och ändå kan jag tycka att det som blir på bild inte är i närheten lika fint som i verkligheten.

   Svara

    Jag tror jag är lite tvärtom… Snygg på foto men fulare i vanliga livet. Jag har lärt mig att posera så min absolut finaste del av ansiktet framhävs, och dubbelhakan döljs. Det tycker jag är rätt skönt, blir oftast bra på foton på bröllop, fester o.s.v. Men det jobbiga är att vänner väldigt ofta säger ”Men gud, det där var ju ett fantastiskt foto på dig?!” på det viset så jag får känslan av att de tror jag redigerar alla foton, fastän jag absolut inte gör det. 😛 Men man vill ju inte kisa och trycka in hakan i halsen när någon fram kameran…

    Svara

    @12:33

    Precis så och det är ofta lättare att se det på någon annan än att vara objektiv med sig själv. Tex så var det en tjej på mitt gym som ofta tog selfies och på dem så såg det ut som att hon hade en pomperipossa-näsa och djupa rynkor, men så var det inte irl. Hon hade väl inte en pyttenäsa och visst lite kråkor runt ögonen men verkligen inte som på bilden.

    Samma som en gång där sade jag ifrån redan innan tjejen som var med på bilden hann tänka eller yttra något. Någon hade tagit en blid på henne bakifrån när hon tränade. Bilden hade bokstavligen lagt på henne 6-10 kg. Jag visste att hon pga sjukdom kämpade med vikten. Så jag sade till henne att den bilden inte var rättvis, det är inte så hon ser ut utan den var från en helt knasig vinkel. Hon blev väldigt lättade och glad mig för att jag sade till, för bilden hade gjort henne väldigt ledsen.

    Svara

     Hur såg du någons selfies?

     Svara

   När jag ser mig i spegeln och när jag sen ser mig i selfie kameran på mobilen (den som sitter på framsidan) så ser jag 2 helt olika personer, är inte det sjukt? 😅

   Svara

    Jo det är lite knäppt.😊👍 Det är ju därför inte heller konstig att man uppfann en selfie-stick, för avståndet hjälper till för att kameran ska lägga fokus på rätt saker.

    Jag tycker dock att när jag slår på porträttläget (även i selfieläget) på min iPhone att det bli myket bättre fast inte i alla ljus.

    Svara

    Be någon ta en ansiktsbild på dig med den vanliga kameran i mobilen. Sedan sitter du kvar och tar en likadan med selfiekameran – det är STOR skillnad. Man ser helt olika ut.

    Svara

     Men varför är det så? Då menar jag inte att man kan posa (stavning?) utan är helt normal i ansiktet, så är det som ett helt annat utseende på spegelbild och kamera bild.

     Svara

      Det handlar om fokus och var kameran väljer att lägga det på. En kamera är inte en spegel som återger korrekt vad du ser utan den omvandlar bilden till vad den tror att vi vill se, men den gör sällan ett korrekt jobb. Den klarar det helt enkelt inte. Tänk också på hur våra ögon är placerade vs hur en kameralins även om de är flera stycken i tex mobilen. Det är en fråga om fysik och optik.

      Ska bli spännande nu med den nya kameran i 12:an som ska kunna mer rendera bilder i 3d och se om den fixar det bättre.

      Svara

    För mig är selfiekameran och spegeln relativt lika men när jag kollar igenom selfiebilderna dock 😂😂😂 wtf är det för fel på mitt ansikte typ.

    Svara

  Hilarious! Vissa av de influensers som Johanna Bladh visar – är snyggare före..!

  Svara

  Lite som när Anna Book livesände idag och plötsligt försvann filtret. Såg helt annorlunda ut när det försvann! Tycker fortf Anna Book ser bra ut men utan det perfekta filtret såg hon ju lite mer mänsklig ut

  Svara

   Ungefär som att hon, igen, lagt upp en bild med femton filter men samtidigt stängt av kommentarerna….

   Svara

    Lite komiskt när hon bara några bilder bak tillsammans med sin vän Åza ser ut som sin egen mamma just nu. Och filmen när hon fick besök och lagade mat och inte kunde fixa till bilderna, jag hade inte velat gå ut om jag förvanskade mig så mycket på bild. Konstigt när sen folk ser en i verkligheten.

    Svara

    Alltså på tal om Anna book. Hon släppte alltså enligt Spotify album 1985, 1987 och 2007? Vad gjorde hon där emellan? Vad har hon gjort efter?

    Svara

     Tror hon dubbar barnfilm. Och är med i typ fångarna på fortet, biggest loser osv. Vet iofs inte om man får pengar för den typen av program men publicitet leder väl om inte annat till pengar i guess

     Svara

  Jockes story där han jämför att inte få vara inne på ett sjukhus och att folk badar på en strand. Han fattar inte skillnaden mellan att friska människor vistas i grupp utomhus och att det finns nyfödda bebisar och infektionskänsliga människor på ett sjukhus eller?

  Svara

   Hade du förväntat dig något annat!?! 😂

   Svara

  Bloggbevakning strular så mycket för mig 🙁
  Är jag inne och läser så börjar sidan ladda om och sen börjar om från början.
  Är det hos mig problemet ligger? Har fler samma problem? Är inne via safari

  Svara

   För mig blir luren överhettad (dock inte nu, konstigt nog) så jag får logga ut å låta den svalna av för att sedan återuppta det igen.
   Den laggar också, det kan ta en evighet innan kommentarerna dyker upp och så får jag inte scrolla för snabbt.

   Men mycket beroende på hur lång tråden är.

   Svara

    Det är inget fysiskt med varför den blir överhettad annat men inte nu. Orsaken är att ju fler kommentera som skrivs desto fler reklam-popupper läggs in, mellan var 10 kommentar ca, och de är den största orsaken till varför.

    Svara

   Felet är inte hos hos dig och det är inte enbart på Bloggbevakning utan på hela N24.

   Svara

   Surfar alltid på en Samsung s10+ och har aldrig problem. Men jag har å andra sidan en bra ad block och ser aldrig en enda annons på hela sidan…. Så för femtioelfte gång, installer ad block på era telefoner.

   Svara

    För femtioelfte gången, för åtminstone mig, jag har adblock på min iPhone och detta problem har dykt upp först nu.

    Svara

    Ska man verkligen behöva installera det för att kunna vara inne på bloggen? Så användarvänligt…

    Svara

   Reklamen som ska ha orsakat störst problem ska tas bort enligt ett mail jag fick precis.
   Jag hoppas det sker asap.

   Svara

    Jag trodde inte att det gick att kontrollera vilken reklam som visas här. Varför är spelreklamen kvar?

    Svara

     ”Reklamens format” om man ska vara petig. Det är formatet som gör att det strular.

     Svara

      Det är mest droppen som fick bägare att rinna över dock och problem med att folk fått sina mobiler överhettade har funnits ett bra tag.

      Jag tycker nog att N24 bullshittar sig lite mot dig och har ofta gjort det ang annat om teknik också.

      Svara

       Och är det mer än ca 150 kommentarer under ett inlägg så hänger sig tangentbordet på min telefon när jag ska skriva kommentarer här inne.

       Svara

        Har med processorkraft att göra. Läs mer inne hos mig.

        (Sorry för ”reklam”, för min blogg. Du kan radera om du vill och så kopierar jag in hela mitt inlägg här istället??)

        Svara

         Nej tack. Då googlar jag hellre. Eller låter bli att kommentera inlägg med för många kommentarer.

         Svara

       Så fort teknikchefen är tillbaka ska vi sitta ner och diskutera vad som behöver göras för att bloggen ska fungera bättre.

       Svara

        Låter bra. Snacka gärna med en kompis som kan något om webbsidor-koding först så att du har mer på fötterna eller ta ännu heller med dig denna på mötet.

        För det är som sagt inte bara din blogg som är problemet utan hela N24 och vid min första blick så ser det ut som att hela sidan skulle behöva byggas om från grunden.

        Lycka till!

        Svara

         🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

         Svara

         Ok, chefen.

         Svara

   Har samma problem, safari iphone

   Svara

  25 kommentarer, gissa vem som står för 8 av dem…

  Svara

   Men vadådå? Finns väl ingen regel om att man inte får vara aktiv och svara på flera kommentarer 🤔

   Svara

    Googledrottningen är i farten idag.

    Svara

    Nä men det är bara så typiskt

    Svara

   Den som vill ha trafik till sin egen urtrista blogg.

   Svara

   Inget fel på hennes kommentarer idag. Relevanta och med info, man måste inte klaga på ALLT hon skriver.

   Svara

  Visst, det kanske är bra att Johanna talar om detta (som jag tror de flesta av oss redan har koll på?), men hon har ju gjort annat som är problematiskt och hon vägrar ta till sig när folk upplyser henne? Blir aningens matt på henne och hennes försök till aktivism………

  Svara

   Samma här. Hon uppmanar till kroppspositivism, vilket är så mycket enklare i en vit normsmal kropp där hon får anstränga sig att få till en valk på magen. Missförstå mig rätt, oavsett storlek på kroppen kan man ha svårt att acceptera sig själv men det är enklare om inte samhället också dömer dig pga tjock.

   Svara

  Heja heja! Mer sånt här.

  Svara

  nej de är mycket skönare att bläddra än att swipea/klicka ju? 😮

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.