Therese Lindgrens kritik i Coronatider

Therese Lindgren la upp en video där hon…tja, uttryckte sig lite känslomässigt drastiskt om människor som lever på som om coronapandemin är över och hon blir så arg och frustrerad på de som inte kan hålla avstånd från andra människor eller stanna hemma EN sommar.
Hon är inne på samma linje som Anna Hibbs var igår och det känns som att det inte bara är ”vanliga”människor som avses här, utan de allra flesta av hennes kollegor som är ute och reser och festar i Europa utan ett uns av försiktighet eller tanke på restriktioner.

Med Therese video i åtanke så blir eftersmaken en smula sur när man tuggat i sig Paula Rosas härliga guide till Marbellas alla bästa ställen, en resa familjen bara VAR tvungen att ta med sina vänner, trots att det pågår en pandemi!
Den hade kanske kunnat vänta, eller vad säger ni?

284 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Familjen rosas semester kommer jag aldrig förstå.
  Så mycket gråt å ångest över pandemin för att sen ”hey lets go”
  Kände att det var ingen idé att kommentera på hennes blogg, så jag har varit lite irriterad i smyg på hennes hyckleri.

  Svara

   Dom är ändå privilegierade, fint hus med pool och deras inkomster påverkades nog inte jätte mycket av denna pandemi, dom reste en del inom Sverige och dom har som sagt pool, hade jag haft hus och pool hade jag varit mer än nöjd med att stanna hemma hela sommaren, men nä dom måste åka till marbella, MÅSTE tydligen.

   Svara

    De åkte ju ner pga att deras lägenhet där snart är klar.
    Det är ganska självklart att man vill vara på plats när de sista sakerna ska bestämmas.

    Svara

     Dom måste ingenting, går att sköta allt sånt över datan, eller om de nu va så viktigt varför inte åka bara en snabbt ner och titta och godkänna eller dom lämnar barnen hos nån släkting och åker dom 2 i kanske 2 dagar och kollar läget sen hem, varför göra en semester av det? Pulkan har ju varit så rädd och orolig, haft ångest över pandemin, förlorat sin morfar men ta en semester med hela familjen till marbella är inga problem

     Svara

      Det hörs att du aldrig någonsin har renoverat eller anlitat en firma för att göra någonting. Vissa saker vill man inte göra på distans, vissa saker måste man vara där för.
      Speciellt om man har att göra med folk man måste använda gester och ansiktsuttryck för att göra sig förstådd med då man inte har något gemensamt språk.

      Svara

       Men kan du inte läsa eller? Jag skrev eller så åker en ner eller dom båda men lämnar barnen och gör en snabb resa av det i typ 2 dagar för kolla läget och bestämma saker sen hem, det jag undrar är varför dom ska dra med barnen och vänner och göra en lång semester av det.

       Svara

        Exakt, skönt att nån fattar.
        Om det är enbart för viktiga saker så åker man inte flera veckor med barn och vänner. Tack.

        Svara

        För att de får, de kan och de vill. Det är inte svårare än så och det är väldigt lite du kan göra åt saken.

        Svara

         Men jisses, vadå ”göra åt saken”. Så dramatiskt. Det klart att de får, kan och förmodligen vill resa. Men de MÅSTE inte, det var väl det som var poängen. De kunde löst det på flera sätt, men valde istället en lösning som (i mångas mening) rimmar illa med tidigare uttryckt oro. Det är något man kan, får och kanske vill göra. Men andra kan, får och vill kanske påpeka att det kan uppfattas som oansvarigt och märkligt.

         Svara

          De får självklart påpeka det om de vill. Men jag tycker att det är fruktansvärt märkligt att påpeka det på en helt annan plattform helt separat från personen i fråga.
          Det blir ju liksom tillbaka till mellanstadiefasoner där man bara pratade bakom ryggen på varandra. Ingen konstruktivt händer och ingen gör något annat än att tävla i vem som kan bli mest provocerad.

          Svara

           Paula godkänner inte alla kommentarer. Därav kommer skiten här istället. Med all rätt!

         Hej pulkan !

         Svara

          Hej skidan!

          Svara

          Hej cyckeln! (?)

          Svara

           Vad är cyckeln för något? Menar du cykel?

           Nej, 11:13 menar säkert något helt annat.

         Man kan ju sluta läsa deras bloggar *poff* inkomsten borta o huset säljs på exekutiv auktion.

         Svara

       Helt ärligt behöver man inte åka ner. Det märks att det är du som är ovan och inte van med att hantera hantverkare i något land. Är man rutinerad har man haft kontroll under hela processen stämt av med möten protokollfört med text och bilder. Funkar utmärkt så länge man håller sig till seriösa firmor.

       Svara

        Jag är inte ovan och vet hur man hanterar hantverkare. Jag är dock förstående för att de flesta inte har en stor vana. I det här fallet vet alla redan att de inte har någon erfarenhet alls. Och då är det inte alls så svårt att lista ut att de behöver åka dit.

        Svara

       De köper ju en lägenhet i ett komplex som är nybyggt så minimum av input behövs från deras sida. Har själv köpt en lägenhet i ett annat land och det gick alldeles utmärkt på distans. Fick kakel-/klinkerprover skickade till mig. Skickade NCS koder på väggfärg. Poängen är att det mesta går att lösa om man vill.

       Svara

       Det finns endast två saker i livet som en måste göra. Det ena är att dö och det andra är att ta beslut ☺️

       Svara

        Finns massor med människor som dör utan att tagit ett enda beslut i sitt (korta) liv tyvärr.

        Svara

         Vad är din poäng?

         Svara

        Betala skatt måste man också göra. Döden och skatt är de enda två garantierna inte liv.

        Svara

     Hade kunnat acceptera det men varför då göra en guide osv till sina läsare? Kan man inte hålla det lite lowkey

     Svara

      Skulle en influencer göra något lowkey? De får sin inkomst av att göra content av saker som händer i sina liv.

      Svara

       #thereselindgren har alldeles rätt i det hon säger en del människor beter sig anmärkningsvärt ansvarslöst när man reser, i affärer, på svenska badplatser osv, osv

       Svara

        Hon reser aldrig själv någonstans så lätt och säga kanske

        Svara

     NEJ! det är inte självklart.

     Svara

      Jo, det är självklart.
      Lägger du ner flera miljoner på något så är det minsta man kan begära att det blir precis så som man själv vill ha det.

      Svara

       Eller så väljer man att pausa på grund av pandemin.

       Svara

        Du menar att fastighetsägarna skulle pausa bygget?
        Varför i hela friden då? Vill du att hela världen kollapsar eller? Vår civilisation är byggd på att pengar alltid precis hela tiden är i rörelse. Skulle allt pausas skulle vi se den största finanskrisen vi någonsin sett, med extremt stor marginal.

        Svara

         Eller göra som någon sa ovan, lämna bort barnen, åk dit och kontrollera allt som behövs, åk hem. Gör inte en jävla megasemester om det och dokumentera det och gör en jävla turistguide. Snacka om att specifikt uppmana folk till att resa.

         Dom skyllde på lägenheten för att hon inte vågade stå för att dom ville ha en utlandsresa.

         Svara

          Så vad är det de skulle ha pausat?

          Svara

     Vi bygger sommarhus 2 timmar bort och vi behöver inte springa där hela tiden för att bestämma saker. Har inte tid med det. It’s called internet. You should check it out. Finns bra hjälpmedel där.

     Svara

   Covid 19 är verkligen godhetsknarkarnas ultimata fix.

   Allt kan inneslutas, börja/sluta med det här, annars är du inte en lika fin/bra människa som jag.

   Svara

    Haha exakt!!

    Svara

    Sååååå sant!! Har ett par stycken i min närhet som aldrig mått bättre än nu – de har säåå många sätt att visa sin godhet på/glorifiera sig själva. Underhållning ändå

    Svara

  Pulkans marbella guide, nä tack den kan jag leva utan

  Svara

   Hon borde skämmas och ta ner hela inlägget. Så osmakligt.

   Svara

    Varför? Det är inte emot restriktionerna att resa. Och det var inte som att de var på en grisresa på Rhodos bargata där de bytte diverse kroppsvätskor med random folk. Ta ett chill pill!

    Svara

     Så trött på kommenterer som ”men man får resa juuuu” Ja, det får man, men måste man göra det under dessa tider?Och ännu värre, uppmana och locka andra att göra det genom dessa ”guider”. Om man nu måste verkligen resa under en pandemi, fine gör det men man behöver liksom inte flasha med det.

     Svara

      Sluta följa sådana konton då

      Svara

       Följer inte dessa. Läser om det här. Har ändå rätt att kommentera och ja åsikter även om man inte följer.

       Svara

      Ja man måste göra det för att länder som spanien behöver turismen för att klara av det ekonomiskt. Tyvärr måste vi offra lite liv om inte ekonomin ska kollapsa.

      Svara

     Jo det är det egentligen. Myndigheterna avråder från onödiga resor dvs alla nöjesresor. Bara för att något inte är direkt olagligt betyder det inte att det är bra eller lämpligt att göra! Men det är väl svårt att förstå för små egoister som saknar båda intelligens och empati.

     Svara

     Man får äta skit också, men du gör knappast det!

     Svara

   Hannalicious Cannes-guide där hon även skriver ”nu kanske ni inte åker dit denna sommar”. Nä men klart att du skulle trots pågående pandemi i världen

   Svara

    Omg.. den kvinnan alltså! Dubbelmoralen. Kvinnan som ska ha lyx och glamour annars duger det inte för fröken.

    Svara

  Folk är helt enkelt så jävla egoistiska. Hur svårt är det att tänka lite lite på andra människor och bara låta bli att resa, trängas och umgås i stora grupper? Restriktioner hit och dit, lite eget ansvar kan man väl ändå ha. Det kommer en sommar nästa år också, men kanske inte för några av de människor man smittar med sitt jävla flängande över hela världen.

  Så, tack för mig.

  Svara

   Kan vi leva normalt nästa sommar?

   Svara

    Vänta ska bara se in i framtiden brb

    Svara

    Nej, tyvärr inte.

    Svara

  Jag har inte levt isolerad under Corona, jag har ett samhällsviktigt jobb som jag åker tunnelbana och buss till.
  Jag vill heller inte påstå att mitt jobb är viktigare än influencers, (är sjuksköterska) så att influencers måste flyga till sina jobbuppdrag utomlands är lika viktigt för de som för mig att kunna ta sig till jobbet.

  Eller ?

  Svara

   Självklart är ditt jobb viktigare? Hur kan du ens jämföra

   Svara

    Försökte mig på lite ironi 😅

    Svara

     Okej haha, skulle säga alla jobb är viktigare än influenser jobb

     Svara

      Är de till och med under telefonförsäljare?

      Svara

       Är ungefär samma jobb. Lura människor och bli miljonär på kuppen.

       Svara

        Blir telefonförsäljare miljonärer?

        Svara

       Ja, för de flesta telefonförsäljarna tar jobbet för att de är tvugna.

       Svara

        Nej, de är inte tvungna till det. Äldrevården skriker efter personal. Alla telefonförsäljare skulle lätt kunna ta ett jobb som vårdbiträde istället.

        Svara

         Alla får/kan dock inte ta jobb inom samhällsnyttiga tjänster.
         Tex om man blivit dömd för grövre brott.

         Sen är det inte fint nog för många att jobba inom äldreomsorgen, LSS eller vården. Räcker med att vara inne på Pink Rom en minut för att se att många där inne ratar dessa jobb när det kommer upp som förslag och väljer hellre telefonförsäljning.

         Svara

   Skillnaden (utan att värdera hur viktigt ett jobb är mot ett annat) är ju att deras går att göra hemifrån.

   Svara

    Exakt. No excuses.

    Svara

   Inte så bra att en sjuksköterska åker buss och tunnelbana dock, men det kanske är nödvändigt så.

   Svara

    Det är ju därför alla måste sluta använda tunnelbana och buss osv om man har andra alternativ. Vissa har kanske inga alternativ, och då är det ju dumt att eventuellt bli smittad av nån semesternisse som ska göra nåt oviktigt.

    Svara

     Visst, när de tar bort trängselskatten🙏💃

     Svara

    Du skojar!?
    Du tror det är bättre om jag håller mig hemma än åker tunnelbana? Jag har ingen bil, får skjuts ibland. Och de flesta i Stockholm åker inte kommunalt i onödan. Jag har kunnat hålla avstånd på både buss och tunnelbana.

    Svara

    Hur ska de annars ta sig till sitt jobb?
    Ska alla som arbetar inom vården stanna hemma om de inte har bil eller gångavstånd till jobbet?

    Svara

    Jag vet! Jag själv köpte en bil för att inte behöva åka kommunalt och för att kunna ta mig till jobbet ändå.
    Det är det minsta jag kunde ha gjort och är vår samhällsplikt tycker jag.

    Svara

     Wow, köpa en bil för att ta sig till jobbet. Vilket skämt. Tror du alla har råd att göra det? Synd att staten inte tackade dig genom att slopa trängselskatten för din fantastiska insats

     Svara

   Ditt jobb är samhällsviktigt men deras jobb är viktigt för deras överlevnad. Så konstigt att börja jämföra yrken på det sättet. Alla behöver ett jobb.

   Svara

    Dom överlever nog ändå ska du se

    Svara

  Har inte dom mest besökta ställena typ Italien, Grekland och Spanien fått upp antal smittade igen? Ändå fortsätter man resa?

  Svara

   Jo, helt vansinnigt egoistiskt att resa dit nu!

   Svara

   Italien har några orter med flera fall men det har visat sig vara i flyktingläger. Italien får fortfarande mängder av flyktingar som kommer med båt över Medelhavet.

   Svara

    Har hört det stigit i Spanien och Grekland med

    Svara

   Jag är svensk och bor i Spanien och här är vi som bor här generellt duktiga på att följa myndigheternas riktlinjer. Har dock förfärats under den senaste månaden när turister börjat drälla in och helt nonchalerat vilka normer som gäller här. Sett många svenskar som struntat helt i att hålla distans, struntat i munskydd ”eftersom vi inte tror på det i Sverige” och haft fylleslag på gatorna.
   Inte bara svenskar såklart utan även fransmän, holländare osv.
   Läste även om de två stjärnorna från Sverige som åkte till Grekland trots att de testats positivt tidigare i sommar.
   Allt är inte alltid flyktingarnas fel.

   Svara

    Nej precis, så lägligt att skylla på flyktingar i läger. Det är knappast de som är mest ute bland andra och dräller!

    Svara

   Fast att antalet smittade ökar skulle väl lika gärna kunna bero på att fler tester görs? Läste till exempel detta om Spanien:

   ” The federal government defends it record, arguing that more cases are being detected because more tests are being carried out — around 7.5 million so far, with 407,700 last week alone.

   It points out that more than half of new infections are amongst asymptomatic patients, who show no symptoms but can still pass on the virus, that hospitals are far from being overwhelmed and that the rate of death from the virus has dropped significantly.”

   Svara

  Pulkans ord , är familjens lag.
  Vill Pulkan till Spanien, så är det bara att boka biljetter.
  Ja dom borde stannat hemma.
  Herregud ! Det kommer fler sommrar.
  Vi har valt att stanna hemma i år, trots god ekonomi och chans att åka bort.
  Men alla tänker inte så långt.
  Kolla bara på Paows party tåg i Grekland as we speak.
  Herr Rosas väljer sina kvinnor med mycker eftertanke ! 🙂

  Svara

  Att Sverige inte har obligatorisk karantän för de som kommer hem från exempelvis Spanien gör att många nog tycker det är normalt att resa.

  Svara

   Ja, varför har inte Sverige det???

   Svara

    ”det kommer inte vara effektivt”
    – tegnell

    Svara

     Det har han inte sagt.

     Svara

    För att vi är ett mesigt land där man absolut inte vill inskränka på personers liv. Hit får alla komma utan kontroll eller karantän. Hör bestämmer ingen över befolkningen alla får göra som dom vill för nu vill man inte vara drivande i förbud osv när det är val 2022

    Svara

     Oavsett vad man tycker om corona-karantän ska man generellt vara väldigt glad över att bo i ett land som inte vill inskränka personers liv.

     Svara

      Naiv tänk och Ego Tänk ni vet allt bäst. 😛

      Svara

     Flytta till nordkorea. Låter som ett land för dig.

     Svara

      Ja det enda alternativet jämfört med ”noll kontroll, gör som ni vill” är Nordkorea. Idiot. Norge har fortfarande runt 250 döda mot Sveriges ca 5800. Och vad jag vet är inte Norge direkt känt för att vara likt Nordkorea.

      Svara

       +1000

       Svara

    Därför att Tengil är en narcissistisk idiot som inte kan erkänna att han har fel!

    Svara

   Tegnell sa på senaste pressträffen att de som kommit hem från resor bör jobba hemifrån de första dagarna om de kan. Men det gjorde inte familjen rosas. Hugo drog väl på konferens med flera människor med en gång? Inte för att jag tror att de ens följer nån av pressträffarna ens…

   Svara

    Det är väl lika stor risk att bli smittat i Sverige som i t ex Spanien, Italien eller Grekland?
    I så fall borde vi alla sitta i karantän hela tiden. Total lockdown alltså…

    Svara

    Inte heller Charlotte Ps man.

    Svara

  Men alltså det är ju okej att åka? Förstår inte varför man ska beskylla individer när dem agerar utifrån de rekommendationer som finns? Var sura på regeringen ist

  Svara

   Fast nä. Jag utgår ifrån att folk har nåt innanför pannbenet.

   Svara

    Det har väl mänskligheten bevisat förr att vi inte har.

    Svara

    Varför förväntar du dig det när inte regeringen har det?

    Svara

   Bara för att det är OK behöver man inte kasta sig på första bästa plan. Det som stör mest i Paulas fall är hur hon berättade om sina enorma coronaångets under våren för ett par månader senare glömma bort allt och åka utomlands. Det var ”tvungna” tydligen…Det är
   hennes hyckleri som är största problemet.

   Svara

    Hon hade snarare ångest över allt hon trodde att de inte skulle kunna få göra. Dåligt med content då, vettu.
    Allt tjat om att sommar inte blir som vi tänkt har ren BS.
    De har rest runt Sverige och varit utomlands. Vad var så annorlunda med familjen Rosas sommar nu igen?!

    Svara

   Det där resonemanget håller inte. Alla, precis alla, kopplat till regeringen eller någon av våra myndigheter avråder STARKT från att resa. Vi jobbar inte med tvång i Sverige, därför borde man som medborgare kunna ta sitt ansvar och inte genomföra en nöjesresa. Bara för att det är okej att åka så betyder det inte att man ska. Det finns många saker som är okej men som man inte gör ändå.

   Att göra nöjesresor nu är inget annat än egoistiskt. Visst, alla nöjesresor är väl för sitt eget nöjes skull, men nu är det människor som riskerar andra människors hälsa. För att få resa till varmare länder, för att stanna hemma en enda sommar av sitt liv tydligen är för svårt.

   Att skylla på regeringen är att avsäga sig sitt eget ansvar. ”Men de sa faktiskt inte till mig att jag inte fick åka, buhu”

   Svara

    Håller med!

    Jag tänker också på vad småbarnsföräldrar som reser lär sina barn. Att det är okej att resa bara vi har munskydd där det är tvång? En pandemi ska inte få påverka vår utlandssemester i år osv.

    Jag kan för mitt liv inte förstå Paulas logik i detta.

    Svara

    Varför Sverige kan vara så generösa med råd och rekommendationer istället för tvång är just för att svenskar i allmänhet har stor tillit på myndigheter och gör som dom rekommenderar. I många andra länder, som i Frankrike, är tilliten inte så stark, och då är det just tvång som gäller, som lockdowns och karantäner för att människor annars fattar helt idiotiska beslut. Vaccinrädslan är t.ex. ett mycket större problem i Frankrike än i Sverige.

    Svara

     I Sverige finns det begränsningar i myndigheters möjlighet att utfärda förbud. Det är därför som FHM rekommenderar det ena och andra. UD avråder från resor till vissa länder men förbjuder inte osv.
     Regeringen har större befogenheter att inför begränsningar i människors frihet men vill man införa mer generella förbud är det riksdagen som ska fatta beslut.
     I Frankrike har presidenten och regeringen stora befogenheter. Presidenten kan genomföra beslut på egen hand genom dekret t ex. Den franska regeringen styr sina myndigheter på ett helt annat sätt än här i Sverige där myndigheterna är självständiga och ministerstyre i enskilda ärenden inte är tillåtet.

     Svara

      Dock tror jag att om vi började med att gå emot myndigheternas rekommendationer både i det ena och det andra, så skulle regeringen snart få större befogenheter att inskränka i våra liv. Frihet förutsätter ansvar från individer. Sveriges historia förmodligen bidrar till den friheten vi lever under idag.

      Svara

       Alla undantag från Regeringsformens principer måste beslutas av Riksdagen.
       Hittills har det gjorts några undantag där regeringen fått särskilda befogenheter i samband med Covid-19 men bara tidsbegränsade undantag och enskilda beslut ska efteråt godkännas av Riksdagen.

       Svara

        Okej, Faktabooken. Jag fattar att du vet och vill berätta att du vet. Jag står fast vid det jag skrev om att Sveriges historia och tillit på myndigheter har resulterat i friheter vi lever under idag. Och att det kan ändras om vi ändrar vårt beteende. Skulle vi plötsligt få 100 000 döda i covid, så skulle våra friheter inskränkas rätt så snabbt.

        Svara

         Du har helt rätt Henrietta.

         Svara

   Fast alla människor har ansvar för andra och kan inte bara tänka på sig själv. Stanna hemma!

   Svara

   Regeringen med Stefan Löfwen är ett skämt. Handlingsförlamad och skyddad av sina närmaste. När ser man honom ta någon som helst ansvar. Han klarar inte att driva Sverigehan är bara en figur i fronten den styrs av andra i bakgrunden. 😬

   Svara

    Ok Jimmie!

    Svara

    Verkligen. Det är först när man börjar jämföra dödstalen med Norges, Finlands och Danmarks som man får sig en käftsmäll. Och ironin i att fhm ändå tycker ”man gjort rätt, förutom med de gamla då” typ som att visst, de dog som flugor men whatever, är så sjukt. Sätt vilken annan grupp som helst där istället för gamla, ex barn, och det skulle bli ramaskri.

    Svara

   Okej att åka är inte lika med att man måste åka. Det är bara egoister som tycker det är en mänsklig rättighet att åka utomlands varje år.

   Svara

  Jobbuppdrag utomlands för en influenser under en världsomfattande pandemi? Vad är det för företag som anlitar dem, de borde också bojkottas.

  Svara

   Det är ingen som gör det, det är en ursäkt att åka bara.

   Svara

    Jobbuppdraget kanske innefattade allt i Pulkans marbella guide?

    Svara

   Hitte på företag som de själva hitte på jobb.

   Svara

  Jag börjar nog bli trött på bägge sidorna faktiskt. Jag förstår att det blir en hätsk stämning i samhället, och jag förstår ilskan. Samtidigt så känns det som att det inte spelar någon roll hur man gör. Om man reser får man skit, om man uppmanar folk till att inte göra det så får man skit. Personligen vet jag inte riktigt vad jag ska tycka.

  Å ena sidan så får man ju resa, å andra sidan kanske det inte är supersmart. Samtidigt så behöver ju samhället komma igång lite eftersom vissa branscher går på knäna och folk blir arbetslösa och deprimerade.

  Jag tycker synd om sjukvården som får jobba så intensivt, men jag tycker också synd om mig själv som drabbas väldigt hårt ekonomiskt då jag jobbar inom turism. För egen del är jag tacksam att folk börjar resa igen så jag kanske kan börja betala av mina räkningar som hamnat på hög under krisen. Men å andra sidan så skulle jag vilja att den här pandemin tar slut, vilket den kanske gör snabbare om folk inte reser.

  För mig är det jättesvårt att avgöra vilken sida jag står på. Jag pendlar i gråskalan och känner mig lite som Centerpartiet som inte vet vilka dom ska alliera sig med 😂

  Svara

   Håller med dig. Man får ju resa så helt kan man ju inte säga att folk inte får nöjesresa.
   Dock förstår jag inte riktigt varför man vill just nu då risken känns stor att länder stängs ner igen och folk inte kommer hem igen.
   Influenserna kan ju iofs jobba därifrån dem är, så för deras del kanske det inte är lika hemskt att bli fast någonstans.

   Svara

    Ja på det viset är det ju nästan optimalt att det är just dessa människor som reser. Dom har det ekonomiska kapitalet och möjligheten att jobba på plats om det skulle ske. Dessutom skulle det kunna påvisa vad som kan ske rent krasst, om det skulle bli nedstängningar igen och dom skulle bli fast. Men samtidigt så uppmuntrar dom ju till resande fram tills dess.

    Svårt det där. 🤔

    Svara

  Camilla

  Nu har det gått över 14 dagar och jag ser att folk fortfarande kommenterar om att deras telefoner blir glödheta och när man skrollar neråt så laddar sidan om flera gånger och börjar om från toppen igen. Detta är något som kommit från en dag till en annan och ser att några tror det hänger ihop med någon av annonserna.
  Det funkar inte att mobilen brinner upp och att man inte kan scrolla. Vad gör tekniken åt detta? När kan vi räkna med att det är som vanligt igen? Jag vill inte riskera att min mobil pajar då den verkligen blir så varm att den inte går att hålla i när jag är här inne. Detta är enda sidan problemet finns på av alla jag besöker dagligen.

  Svara

   Nu kan jag inte mycket om teknik, men menar du att det är bloggbevaknings fel att din mobil blir överhettad.
   Jag läser denna blogg på min mobil, och har aldrig upplevt det. Inte heller att sidan laggar.
   Kolla upp din mobil 🤔

   Svara

    Jag upplever samma sak som 09.29 på denna sida och även på Lyko. Inte på några andra sidor. Någonstans är det fel i kodningen på sidorna som får mobilen att börja gå på högvarv skulle jag gissa.

    Svara

    Ja det har varit flera som påpekat att mobilen överhettas endast här inne och att sidan laddar om konstant.

    Svara

    Det är inte mobilens fel. Det är kodningen och framförallt reklamens fel.

    Svara

    Min mob blir överhettad endast när jag läser här inne, så för min del kopplar jag det till den här sidan. Trodde från början att det hade med min mobil att göra men när jag läst att fler har problemet så är det kanske ngt just här som behöver åtgärdas.

    Svara

    Och tangentbordet på min telefon laggar i längre kommentarsfält här inne. Blir totalt omöjligt att skriva en kommentar. Plus att telefonen blir kokhet.

    Svara

    Jag har också detta problem. Har en splitt ny Ipad och supersnabb fiberuppkoppling men endast på Bloggbevakning har jag stora problem att läsa kommentarer. Det laggar och laddar om hela tiden, plus att plattan blir varm. Läst BB i flera år, men inte upplevt detta tidigare. Så irriterande!

    Svara

     Öppet spår har jag inte kunnat läsa alla kommentarer till på ett par veckor åtminstone. Så här kan det ju inte vara meningen att det ska vara?

     Svara

     Köper man Appleprodukter får man nästan skylla sig själv, tycker jag

     Svara

      Samma på min Samsung.

      Svara

      Min son har en Samsung surfplatta (ny) och samma problem med den…

      Svara

    Min mobil blir tokvarm av att scrolla bland kommentarerna här inne. Speciellt Öppet spår.

    Svara

   Jag får samma fel i Safari och Chrome på iPhone med iOS..
   På datorn (Windows och Chrome) fungerar det.
   Det verkar bli något snurr så fort LeoVegas-reklamen laddar.
   Efter ett tag med omladdningar åker man ut med ett felmeddelande 🙁
   Men bara på mobilen.

   Svara

    Jag vet, jag vet!
    Jag har en dialog med N24 men ingenting går snabbt. Sjukt frustrerande, jag förstår er verkligen!!! Förlåt!

    Svara

     Bättre du skriver ett ordentlig inlägg så folk kan läsa att du jobbar med problemet.

     Svara

   Svaret på problemet är ad block för femtioelfte gången. Installera ad block så att annonserna inte laddas så slipper ni problemet.

   https://lmgtfy.com/?q=ad+blocker

   Svara

    Ska man verkligen behöva installera sån för att kunna vara inne på sidan? Så användarvänligt och lätt att få nya läsare som inte vet om detta.

    Svara

    Finns sådana plugin verkligen till mobilen?

    Svara

     Ja, de finns inbyggda i många webbläsare till mobilen. Jag använder Firefox på min Samsung och där är uBlock installerat, bara att slå på. Ser att uBlock blockerat 29% av den här sidan just nu. Jag ser inga annonser på några webbplatser och har aldrig problem med att sidor laggar pga av annonser.

     Men på allvar, plockar ni bara upp er nya telefon ut lådan och börjar surfa? Läser ni aldrig på vilka funktioner och säkerhetsinställningar som kan vara bra att aktivera?

     Svara

     Vad jag vet finns ingen fungerande ad blocker till Chrome på iPhone.
     Google vill helt enkelt inte att man ska kunna blockera annonser i Chrome.
     Detta eftersom Google lever på att sälja annonser i sökmotorn och på Youtube samt statistik från Google Analytics.
     Till Safari finns det dock flera som fungerar på iPhone och iPad.

     Svara

    Då får väl Camilla lägga in en disclaimer högst upp på bloggen för nya läsare att den här bloggen kräver adblock för att kunna läsas. Annars kvarstår ju problemet så fort någon ny kommer in och som inte vet att bloggen är omöjlig utan extra plugins.

    Svara

     Varför surfar du på nätet utan adblock överhuvudtaget? Det är 2020…

     Svara

      Jag är böjd att hålla med. Fattar inte att folk väljer att surfa med all den skräp reklam som finns…

      Svara

   Både min dator och mobil blir överhettade när jag är inne här. Borde fixas.

   Svara

  Jag och min familj har valt att resa i år. Att resa behöver inte betyda att man är oansvarig. Vi valde att bila ner till Kroatien, dvs vi träffar inga andra på resan. Vi använder munskydd om vi tankar och har handskar på oss samt handspritar konstant. Vi har hyrt lägenhet på semesterstället utan grannar. Vi badar på en plats där vi håller avstånd. Vi tog med mat från Sverige och tillagar allt hemma (går ej ut på kvällarna). Om vi mot förmodan behöver besöka livsmedelsbutik så är det 2 m avstånd som gäller här, munskydd och handsprit. Vi har även solglasögon på oss för att vara säkra. I Kroatien är även r-talet lägre än i Sverige vilket innebär betydligt lägre smittospridning. Vi träffar inga människor här, umgås inte med någon, följer alla säkerhetsrekommendationer med råååge… att resa under en pandemi behöver inte vara fel om man gör det på ett säkert och rätt sätt. Jag har ett jobb som jag ska tillbaka till i Sverige om några v där jag måste vara på plats och jag träffar mycket folk. Risken att smittas för min del betydligt högre i Sverige än på en utomlandsresa.

  Vissa kommer kanske att kommentera ”men tänk om du blir sjuk och hamnar på sjukhus och blir smittad där”… ja, det kan hända. Men det kan även hända på en akutmottagning i Sverige eller vårdcentral. Vi valde att åka till ett land som är väldigt noggranna, som har låg smittspridning och vi är extremt försiktiga. Så att trasha alla som rest är inte schysst för att en resa i sig behöver inte betyda att man inte bryr sig om en pandemi eller man är oförsiktig.

  Svara

   Fast er resa är ju fortfarande onödig (om det inte gäller liv och död) eftersom rekommendationerna är att resa så lite som möjligt. Jag tycker att det är egoistiskt.

   Svara

    Ingen bryr sig om vad du tycker Karen

    Svara

     Det är Hrhh som är en Karen som skiter i alla andra och endast vill ha sina behov uppfyllda.

     Svara

      Hur skiter jag i alla andra undrar jag?

      Svara

    Precis!

    Svara

    Fast den är inte onödig för oss? Vi har haft det tufft och behövde komma iväg. Jag har kontaktat FHM samt vårt försäkringsbolag och lagt upp vår reseplan för att fråga om detta anses vara onödigt. Fick som svar att om vi följer distansering, hygien, inte träffar nya personer samt reser i egen bil så ser inte dom ngn ökad risk. De önskade oss trevlig resa. Hade vi åkt flyg eller bott på hotell så hade det varit ett annat scenario. Det enda vi fick till oss var att vara försiktiga så inte ngt annat land ändrar regler och det blir svårare för oss att åka tillbaka.

    Svara

     Inte nu längre. R talet i kroatien har ökat dramatiskt sedan man gav greenlight till turister.

     Svara

      R-talet är inte högre än i Sverige.

      Svara

     Låter som min kollega, gnälltant i 60-årsåldern. Vi pratade om klimatförändringar och hur få som faktiskt ändrar sitt liv med mindre kött, mindre resor o.s.v. Då vräker hon ur sig ”Det är ju bra om folk kan resa mindre med flyg. Men jag blir faktiskt deppig på vintern om jag inte får mina 3 veckor i Thailand så det är inget alternativ för mig”. Ja vem kan leva ett liv där man inte får sola i Thailand och köpa massage för 10 kr/timme några veckor om året?!

     Svara

      Förklara gärna för mig hur jag utsätter andra för fara genom att jag rest iväg? Är det ordet ”resa” som är provokativt? Jag träffar inte andra människor, jag har åkt med egen bil, går inte ut på restauranger, ligger på avskild strand…. hur gör detta mig oansvarig och riskfylld?

      Svara

     Och du tror du är den ända som haft det tufft? Inte reser folk iväg för det. Om man lite tänker på medmänniskor, alltså.

     Svara

      Utveckla ditt resonemang. Vad med min resa innebär fara för andra? Rest isolerat, lever isolerat… vad är felet med resan anser du?

      Svara

   Om man måste försvara sin semesterresa med så många ord så vet man att den inte var ok.

   Svara

    Och bila till Kroatien och inte träffa nån på vägen dit, jo tjena. De har väl kört raka vägen dit utan att stanna en enda gång. Inte sova över nånstans, inte ta kisspaus, inte besöka nån restaurang, inte tanka bilen…

    Svara

     Jag skrev ju att vi tankar? Vet inte hur du tankar men det går att hålla minst 2 m avstånd. Vi sover i bilen och har portabel wc med oss. Någon mer fråga? Ni som hackar – förklara gärna HUR jag bidrar till smittspridning genom denna resa?

     Svara

   Låter som en tråkig semester, då kan jag lika gärna hänga hemma.

   Svara

    Skiter i vad du anser vara tråkigt. För oss är det superkul.

    Svara

   Varför vill man åka till Kroatien? för att sitta instängd i en lägenhet och laga mat som man släpat med från Sverige? Fattar nada.

   Svara

   Låter som en tråkig resa. Man träffar ingen annan, man går ingenstans och äter medtagen mat från Sverige. Förstår faktiskt inte varför man ens åker då.

   Svara

   Låter som en jättekul semester.

   Svara

    Vi har en helt underbar semester. Är ute från morgon till kväll, badar och solar. Jag bidrar inte till att någon smittas så egoismen ser jag inte i detta alls. Att äta ute och umgås med folk är inte något jag har behov av under en pandemi. Det är lika långt till Kroatien som till norra Sverige där jag bor så vad spelar det för roll att jag är utomlands? Är nyfiken på hur ni anser att jag är EGOISTISK och är en FARA när jag rest isolerat och bor isolerat. Vem ska smitta mig??? Är säker på att ni som klagar är större risker än min resa. Orkar bara inte mer med folk som klagar och tycker till. Jag har valt att resa på ett vis som inte innebär någon fara för någon.

    Svara

     Kroatien har upplevt en stor ökning av covid sen man tillät turister nu. Lägger mig inte i debatten om huruvida just du är egoistisk, tycker egentligen du har rätt turista iom att deras regering sagt det är okej men man ska vara medveten om att deras sjukvård varnat för att man ev inte kommer kunna hantera en ökning av fall.

     Svara

      Jag har inte åkt för att ligga på sjukhus. Händer det så är det hemskt men det kunde ha hänt i Sverige också (jag vill heller inte belasta sjukhuset i Sverige). Jag har dubbelt medborgarskap så jag är även medborgare i Kroatien och har därmed rätt till samma sjukvård här som andra.

      Svara

       Fullständigt meningslös kommentar.

       Svara

   Jag förstår att ni tänkt igenom er resa. Men vad hade hänt om ni insjuknat under resan ner eller på plats? Då belastat man ju det landets sjukvård?

   Svara

    Därför har vi valt att åka till ett land med låg smittspridning där sjukvården inte är belastad för att vara helt på det trygga. Vi har fått OK från vårt försäkringsbolag, vi undviker kranvatten, spritar händer, äter färskt osv. Såsom vi lever här är risken minimal att smittas med covid. Om vi blir sjuka i något annat… ja, maximal otur i så fall och då hanterar vi det isf. Vi har en hel del medicin med hemifrån (vätskeersättning, värktabletter) osv. Detta är ett aktivt val vi gjort och skapat bästa möjliga förutsättningar utifrån rådande situation.

    Svara

     Se ovan. Idag med turisterna är situationen annorlunda.

     Svara

     Det blir inte ni som hanterar det, det blir det landet som får hantera konsekvenserna om ni har ”maximal otur”.

     Svara

   Är du hon Ivana från Arbetsförmedlingen?

   Svara

    ???

    Svara

   Varför har ni handskar? 🤔

   Svara

    Överdrivet säkerhetsbeteende

    Svara

   Om ni ”mot förmodan behöver besöka en livsmedelsbutik”? Menar du att ni släpade med er all mat som behövs för en hel familj i ett par veckor så ni inte behöver gå till affären?

   Svara

    Vi tog med det mesta, ja. Vi ville undvika att gå i butik. Finns annars en butik här där man kryssar i lapp vad man vill ha så kommer dom ut med en påse.

    Svara

   Sorry , även om ni vidtagit de åtgärder som du påstår så är resan:
   1. Onödig (även om ni haft ett tufft år, sol och bad är ingen mänsklig rättighet)
   2. Självisk
   3. Du kan ALDRIG garantera att du inte kommer få eller dra med dig nån smitta.

   Så det spelar ingrn roll hur mycket du än försvarar det så är det onödigt av er

   Svara

    Nä, herredgud, en vuxen människa som har samma tankeförmåga som min 4-åring. Argument som att man haft ett tufft år, jamen jaaaaa, hela världen går igenom en pandemi men just er lilla familj har haft det svårt och då borde få unna er 🤦🏼‍♀️
    Välkommen till verkligenheten, vi lever just nu i en pandemi, alla måste hjälpas åt trots att man har det tufft privat.

    Svara

     Om man ska tänka så som ni tänker så borde ALLT som inte är livsnödvändigt förbjudas. Sitt bara hemma och lås dörrarna. För uppenbarligen räcker det inte att man håller distans och sköter hygien – det finns ju inga garantier 🙂 Skit i jobb, förskola osv… allt bär ju med sig risker (speciellt när man träffar andra vilket vi inte ens gör).

     Svara

      jobb och förskola är ju livsnödvändigt? en solresa är däremot inte det.

      Svara

       Om det gäller liv och död är inget nödvändigt. Lås in dig bara. Största smittokällan är hemmet och arbetsplatser… inte en isolerad resa där man träffar NOLL människor

       Svara

    Fortfarande.. HUR är jag större risk än er? Förklara för mig. Är ni inlåsta hemma 24/7, totalt isolerade från världen? Om inte så är ni hycklare. Så fort du stiger ut ur ditt hem kan inte du heller garantera att du får smittan. Är det faktum att jag korsat landsgränser = fara?! Senast jag läste är inte resa en risk utan det är distans och hygien som gäller. Jag följer allt detta med råge. Jag riskerar att få smittan betydligt mer på mitt jobb där jag träffar människor – ska jag strunta i att jobba? Om du anser min resa vara onödig och självisk är inget argument, det är dina åsikter som du kan få ha. Men det ändrar fortfarande inte det faktum att jag inte gör något som höjer risken för att smittas eller sprida covid. Jag umgås enbart med mitt resesällskap och jag är endast på stranden eller i hemmet där jag inte träffar någon annan.

    Svara

    Yes, det finns inga nödvändiga nöjesresor och ytterst få nödvändiga jobbresor. Om resan inte är för att säga farväl till din syster som ligger för döden så är det en onödig resa. Punkt slut.

    Svara

     Då finns det inga nödvändiga promenader heller? Lås in dig hemma

     Svara

      Jämför du en promenad med en resa? Shit vad korkad man får vara😂

      Svara

       Alltså jag orkar inte hur tröga människor det finns. Förklara DU för mig hur min resa med noll social kontakt med andra innebär större risk? Det är exakt samma som en promenad, om inte ännu mindre risk för jag går inte ens förbi folk (privat strand).

       Svara

   Hur lyckades ni inte träffa någon på resan ner med bil? Inget stopp på bensinmack? Inget matstopp/toastopp på vägen. I doubt it. Att hålla på och åka runt är PRECIS det som gjorde att just denna inföuensan blev en pandemi istället för att stanna som ett lokalt utbrott.

   Svara

    När vi tankar håller vi avstånd. Detsamma när vi stannar bilen. Smittan är en droppsmitta som ej smittar inom 2 m utomhus, därav ok att befinna sig utomhus i Sverige med avstånd. Smittan spreds i flygplan, folk som ej höll distans, ej skötte hygien osv. Vi följer samtliga rekommendationer och är extremt försiktiga. Förstår ej skillnad om jag åker bil inrikes till en utflykt eller om jag befinner mig i Kroatien? Vad är skillnaden?

    Svara

   Men alltså, vad är det för munskydd ni har? Om det inte är sådana där medicinska med ventil etc så gör det inte särskilt mkt för att hindra att ni blir smittade. Vad det däremot gör är att det minskar risken för att ni smittar andra.

   Svara

    Vi använder medicinska med ventil.

    Svara

  Förlåt OT men Blondinbella svarar tidningarna och har själv sagt att hon numera är sambo med plaskbubbelpaulrobert eller vad han nu heter. Ändå syns han inte på hennes instagram. Plötsligt är han osynlig. Helt osynlig. Hon shoppar och spelar golf och barnen föredrar fritids. Hon har ändå pool med klart vatten som han kan jobba i. Märkligt eller?

  Svara

   Mycket märkligt.
   Väntar bara på allt knas som vi kommer få uppleva med dessa två.
   Poppar popcornen klara.

   Svara

   Du kunde ha skrivit det där utan att få det att låta extremt drygt.
   Du vet mycket väl vad han heter och du vet definitivt att han inte heter plaskbubbel.
   Kan vi inte bara låta bli att ge folk omogna ökennamn tack

   Svara

    Förlåt men din kommentar fick mig att skratta 😂. ”Han heter inte plaskbubbel”.

    Jag håller med dig i din kommentar men det såg otroligt roligt ut 😂😂

    Svara

    ökennamn 🙂

    Svara

     Det gäller att veta vad man anger när man kritiserar! 😂

     Svara

     Jaja, förlåt förlåt fru språkpolis. Jag ska aldrig göra om samma misstag igen fru språkpolis. Jag hoppas att du kan förlåta mig fru språkpolis. Jag anhåller innerligt att du kan ta emot min ärliga och uppriktiga ursäkt fru språkpolis.

     Svara

      Alla säger och skriver fel ibland, och jag tyckte det var en kul felskrivning. Jag ber om ursäkt om mitt leende gjorde dig upprörd.

      Svara

    Men dra ut pinnen ur röven. Så farligt var det väl inte.

    Svara

   Han kanske är på annan ort just nu bara?!

   Svara

    Det tror jag också, Isabella kan ju inte följa med p g a sin föräldrarvecka. Antar att Paul är någonstans och simmar/dyker/fotar, fast det kan jag inte veta, gissar som alla andra.

    Svara

  Är Klara Tanby och Fann Lyckman osams?

  Svara

   Vadådå? (Nyfiken)

   Svara

    Tror Camilla baserar det på att de inte poddar ihop längre.

    Svara

    Och verkar ej heller umgås eller lajka varandras instagram-uppdateringar…Klara kunde heller inte ge ett svar på varför podden inte fortsätter, hon var helt tydligt lite obekväm…

    Svara

   Tanby 😂😂😂😂😂👌🏼👌🏼

   Svara

    Tänkte precis fråga om hon verkligen heter Tanby 😆

    Svara

  Har rest till Spanien nu när dem öppnat gränserna i Europa, pga har ett hus därnere så kan lika gärna vara där som här.

  Plus så stöttade vi turismen därnere så var uppskattade där 🙂

  Gör egentligen noll skillnad för oss att vara i Sverige som utomlands. Så länge man följer restriktionerna och inte trängs på överfulla hotell.

  Personligen tror jag att Sverige hanterat denna pandemi beundransvärt bra. Och att helt isolera sig, vänta ut detta, kommer mest leda till psykiskt/fysisk ohälsa.

  Man ska ju tänka sig för lite mer nu. Men så extrem kan man inte vara att man bara ska ”sluta leva”. Det kommer inte leda någonstans.
  Så kortfattat, tycker det är helt ok att i princip leva som vanligt, med lite mer försiktighetsåtgärder i vardagen

  Svara

   Hur tänkte du när du kom hem? Satt du i självvald karantän? Träffade du andra människor kort efter hemkomst?

   Visst om man inte oroar sig för sig själv, men du kan smitta andra utan att själv veta att du själv är sjuk.

   Svara

    Satt inte i karantän.
    Därnere är dem mycket mer noggranna än här, man fick t.ex använda munskydd på restauranger, mataffärer, barer och platser med mycket folk; vilket jag tycker är positivt.
    Man var också tvungen att ha ett par meters avstånd (förutom från sitt sällskap).

    Följde man inte dessa regler så skulle man få böta 100 euro.

    Dem tog också temperaturen på dem som valde att resa till Spanien/och hem igen. Skulle man mot förmodan ha feber så får man sitta i karantän (har och betala sjukhusvistelse själv, om man inte har försäkring)

    Jag förstår inte varför jag skulle sitta i karantän när jag kom hem (om jag varit utan symptom vill säga), jag har minst lika stor risk att bli smittad här som där, om inte mer här t.o.m. Dem är mycket mer noggranna där.
    Skulle göra noll skillnad för mig eller andra😅

    Så ja, vissa kanske tycker det är egoistiskt att resa. Men när jag själv rest, vidtagit dem åtgärder som behövdes, och sett hur noga dem är i andra länder så ångrar jag mig inte
    Tycker inte jag gjort fel alls.
    Tvärtom t.o.m. tycker denna Corona-hysteri gått till överdrift för väldigt många 🤔

    Svara

     Du kanske ändrar tankegång när en nära person till dig blir allvarligt sjuk i corona.

     Om jag kände en person som hade varit utomlands denna sommar, eller för den delen betett sig som vanligt här hemma i Sverige, så hade jag inte umgåtts med människan.

     Vi tänker olika du och jag. För mig är det svårt att förstå hur du inte förstår, och ag är inte hysterisk för det. Jag försöker bara vara en bra lagspelare.

     Svara

     Men trots alla åtgärder, munskydd m m ökar nu smittan i Spanien markant…

     Svara

      Jaaa, förstår hur ni tänker 100%. Säger inte att man ska skita i reglerna som är eller ta det oseriöst.

      Denna pandemi är väldigt allvarlig.

      Men jag hade have-time kontakt med en person jag känner som bor i Grekland (Han är ursprungs-Grek). Som berättade att dem inte alls fick gå ut, endast kortare promenader.
      Hans pappa/flera i hans familj förlorade sina jobb och gick i personlig konkurs, turismen försvann och det blev stor ekonomisk kris.

      I och med detta ökade den psykiska ohälsan och stress bland befolkning.

      Som tur är, så missade Sverige detta, då vi fortfarande levde hyfsat normalt.

      Långsiktigt tror jag faktiskt det är bra att försöka leva så normalt som möjligt, och det är inte för att jag är arrogant, utan tvärtom.

      Skulle alla sitta inspärrade en lögn period så kommer självmordsstatistiken garanterat öka, förtag skulle gå i konkurs, det blir massarbetslöshet och ekonomisk kaos.

      Det är det jag menar, så ”baguetten jag köpte” eller pastan jag åt räddade såklart inte ett helt land (väldigt omogen kommentar förövrigt). Men bidrog till viss del till turism och att minska ekonomiskt fall för landet.

      Detta är jättesvårt, men att säga att ”det bara är att stänga in sig” och ”sitta i karantän” kommer inte funka i längden. Punkt.

      Plus att alla i Sydeuropa har suttit inspärrade i ett halvår, det är ju självklart att smittan kommer öka när dem får gå ut igen. Går ju inte att undvika, och thats a fact

      Svara

       Men herregud. Det handlar om en BEGRÄNSAD tid. Man får väga saker mot varandra. Extremt hög dödlighet = tillfällig ekonomisk nedgång. På dig låter det som att folk dör om de måste sitta hemma en sommar.

       Svara

        Har ju varit pandemi sedan i vintras och kommer förmodligen fortsätta även nästa vinter så det handlar inte bara om en sommar… Och ja, det finns en dödlighet men att kalla den extremt hög är väl att ta i.

        Svara

   Men alltså.. ”stöttade turismen” 🤦‍♀️ Är ni miljonärer eller tror du att era baguetter som ni handlade i mataffären gjorde ngn större skillnad för landets ekonomi? Jag dömer ingen MEN ditt resonemang håller inte eftersom ni lika gärna hade kunnat bli sjuka (eller varit asymptomatiska) —> smittat andra —> mer folk på sjukhus —> större kostnad för sammhähhet. Rekommendationerna är _fortfarande_ att inte resa mer än nödvändigt.

   Svara

    Det är ju jättemycket mer än bara baguetter som man bidrar till när man åker på semester.
    Landet får en inkomst för varje flygplan som landar. Man tar sig på något sätt från flygplatsen till boendet = inkomst till stadskassan i form av moms och lön till en taxichaufför som gör att denne kan konsumera.
    Boendet kostar pengar = inkomst till stadskassan osv osv osv.

    Sådant där ”tror du att din lilla handling gör skillnad”-resonemang är sådant som lata personer drar till när de inte orkar sopsortera.

    Svara

     Ja i vanliga fall hade jag köpt det där argumentet, men inte mitt i en pandemi!

     Svara

     Sluta skriva stadskassan snälla

     Svara

  Alldeles för stort ansvar för den här pandemin har skyfflats över på sjukvården och 70-plussare/riskgrupper.
  Syftet har förstås varit att det mesta i samhället ska kunna fungera och så länge det mest är unga och medelålders som smittas blir ”spillet” lågt – kanske några få procent behöver sjukvård.
  Av de som avlidit har ”bara” 10% varit under 70 år och de har i stor utsträckning haft andra sjukdomar också. Bara några dussin under 50 år har dött. Det är många också men väldigt få i förhållande till antalet smittade i grupper under 70 år.
  Fördelen är förstås att immuniteten antas öka ju fler som blir smittade men inte så allvarligt sjuka att de dör. En död bidrar inte till flockimmuniteten.
  Sen får FHM säga att de inte har någon flockimmunitet som primärt mål. Kan så vara.
  Förslag: Använd munskydd/mask i kollektivtrafiken och i butiker mm med trängsel. Strunta i vad FHM säger ang munskydd.
  Visst, två meters avstånd fungerar lika bra men det är inte alltid man kan respektera det om man måste jobba, åka kollektivt och handla då och då.

  Svara

   Jag kan förstå att munskydd kan skydda. Men då gäller det att man använder dem rätt. Dessutom är de ju väldigt dyra att köpa och skall bara användas en gång.
   När man ser bilder/videos på hur folk har sina munskydd i Ex USA så undrar man ju om det verkligen inte bara blir en ”falsk trygghet”

   Svara

   Suverän analys av säsongsinfluensan – som hittils har sammadödlighet som svininfluiensan – som ju inte ledde till lock down!
   Wuhan hoax är kinesiska Drakens sätt – att med Huawei & Co ta över ”The American Eagle”
   ”New world order” post corona öppnaar Sidenjärnvägen från Peking till Paris…
   Medan kurser i mandarin blir obligatoriska i EU.
   P.S Munskydd designar jag – till fashionistas som använder dem – utanpå säkra munskyd – Ja som en mode-accessoir
   Men värmen gör att de svimmar av syrebrist…..Fåfängans marknad hi hi D.S

   Svara

   Tegnell är så förbannat dum i huvudet, han tror att man måste välja antingen avstånd eller munskydd. Nej, man bär MUNSKYDD OCH HÅLLER AVSTÅND. 🤦🏼‍♂️ Skulle tro att snart 6000 liv på samvetet skulle göra gubben lite mer ödmjuk, men det verkar tyvärr inte så. Han kommer bli Sveriges undergång.

   Svara

    För helvete, det är INTE Tegnells ”fel” att folk dör. Lägg inte ett sånt idiotiskt påstående på någons samvete. Jävla nöt

    Svara

  Alla borde se Kent på TV4 Nyhetsmorgon.

  Svara

   Kent vem?

   Svara

    Den sjukaste svensken i covid-19. Jobbade som brandman och hade jättebra fysik. Fick corona och gick ner mer än 20 kilo och kommer antagligen inte kunna börja jobba igen då han har försämrad lungkapacitet och måste ha en syrgastub med sig.

    https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/kent-låg-61-dagar-i-respirator-sjukast-i-sverige-13285643

    Corona är inget skämt.

    Svara

     Sådana extremer finns inom hur många sjukdomar som helst. Inklusive vanlig magsjuka. Helt meningslöst att komma på worst case scenario när det är få enstaka fall.

     Svara

      Hur fan kan du jämföra magsjuka med en global pandemi och kalla det för extremfall? Det finns många med honom som har lidit likadant för covid-19 är allvarligt. Vänta tills du själv blir sjuk.

      Svara

       Personen jämförde inte alls Covid med magsjuka, utan att det finns extrema följder inom de flesta sjukdomar som man inte vet varför just den personen drabbades av det och sånt.

       Svara

        Så då behöver man inte ta covid-19 så allvarligt då? Okej.

        Svara

         Isåfall bör man väl ta magsjuka och säsongsinfluensa på lika stort allvar

         Svara

   tv 4 men snälla läs på lite om tv och hjärntvätt

   Svara

  Jag har slutat läsa Paulas blogg och lämnat hennes instagram. Hur kan man förlora sin morfar i covid, och nästan sin svärfar – för att sedan bara låtsas som att pandemin inte finns och sätta sitt eget behov av sandstrand och semesterliv först? Jag har själv en 5 årig flicka som vi lovat att skulle få besöka Grekland i år. Och jag har måsta ta alla tårar och alla funderingar på varför hon inte får åka. Det är inte lätt – men det är RÄTT!! Jag tycker vi gör våra barn till bättre medmänniskor genom att förklara för dem om hur läget i världen ser ut, och genom att visa dem att våra begär att få tex resa inte är viktigare än att hjälpa till att stoppa denna pandemi. Vad lär familjen Rosas sina barn? Att man ska ha och ha och ha, och få och få och få. Och resten spelar ingen roll. Inte ens ett hemskt virus som tog deras gammelmorfar.

  Svara

   Efter flera år av studier och föräldraledig så började jag och min man att jobba heltid i höstas vilket blev en uppsving för vår ekonomi 😅 Vi har sparat en hel del och planerade diverse olika roliga saker utanför Sveriges gränser som barnen sätt fram
   emot, men bara att ställa in. Klart att barnen tyckte det var tråkigt men är fullt medvetna om världsläget. Hittade på roliga saker på
   hemmaplan vilket var minst lika uppskattat, dem har fått båda föräldrars fulla fokus och har verkligen varit en kanonsommar.

   Svara

    JA!! 😀 <3 <3

    Svara

   Denna generation med influencerbarn kommer vara den mest bortskämda någonsin. Skrämmande.

   Svara

  Schulman som var så rädd verkar ju ha övervunnit den rädslan och dragit iväg med lady Mandy.

  Tråkigaste med Therése story var att hon plockade ner den. Hon hade gjort den i affekt sa hon.

  Svara

  Pulkan som under flera månaders tid mått så psykiskt dåligt och vill gå till en psykolog pga ångesten hon fått av pandemin. Pulkan som varje dag ränner på stan, fixar naglar, gymmar, fikar & äter på restaurang men som fått psykiska men av hennes sk isolering. Hennes morfar dog av covid19 så man tycker ändå hon kanske borde fått sig en funderare men nej, så fort det är fritt fram att åka så bokar familjen en resa till Spanien där hon till och med missar hennes morfars begravning pga sol och bad är viktigare. Sen gör hon en marbellaguide när hon kommer hem för att uppmana andra att resa också!

  Bitter much. Men finns ingen så skenhelig som Pulkan. Att inte hon granskas oftare.

  Svara

   Vem är Pulkan?

   Svara

    paula rosas. oklart varför hon kallas pulkan dock🤷🏼‍♀️

    Svara

     Det är hennes smeknamn som hon också kallar sig när hon pratar om sig själv i tredje person vilket är väldigt kul

     Svara

      En ny Anna Book. 🙂

      Svara

      Såå löjligt. Eller cringe som ungdomarna säger.

      Svara

       Det är bara boomers som säger cringe och tror att ungdomar gör det.

       Svara

    Paula Rosas ☺️

    Svara

   Instämmer 100%

   Svara

   Du driver ?? Missade hon sin morfars begravning och valde Spanien istället ??
   Och han gick bort i covid 19?
   Nej där satt hon sin sista sötpotatis.
   Snacka om man ens kan sjunka lägre, dvs om det är sant ?

   Svara

    Det är sant. Allt finns dokumenterat på bloggen. Det värsta som kan hända henne verkar vara ett ”tråkigt” liv utan bra content.

    Svara

     Men herregud, NEJ det är inte sant!
     Begravning och gravsättning är INTE samma sak!

     Jag har varit på en del begravningar, men har aldrig någonsin varit på en gravsättning.

     Svara

      En begravning utan gravsättning är mer som en minnesstund då?

      Jag har aldrig varit på en begravning där en gravsättning ej skett direkt efter, som en del av _begravningen_.

      Svara

       Det förutsätter att ingen kremering av den avlidne görs. Begravning i Sverige sker före kremering, så att gravsättning sker i anslutning till begravningen borde vara ovanligt här då jag, utan att kolla upp det, vågar påstå att de allra flesta kremeras.

       Svara

     Det var väl därför hon hade sin ”ångest” över corona. Inte pga själva viruset i sig och alla som drabbas, avlider och mister sina anhöriga. Utan att livet blev så mkt tråkigt av att inte kunna flänga runt som vanligt och skapa content 🙄

     Att dessutom missa sin morfars begravning pga semester är bara så lågt. Hur kan ens människan leva med sig själv undrar man.

     Svara

    Hon höll på förlora sin svärfar med, Hugos pappa, i covid. Han var jätte sjuk.

    Svara

    Nej, det är sant. Citerat ur hennes blogg: Efter middagen åkte vi, alla i min familj till morfars grav med mormor. När vi var borta sattes morfar i jorden och det smärtade mig att jag inte var där.”

    Svara

     Men herregud !
     Ja då är man inte riktigt klok alltså.
     Sjukaste jag hört på länge.

     Svara

      Nej jag orkar inte! Vad är hon för person..!? Vad lär hon sina barn..!?

      Svara

     Det är inte sant. Hon var på begravningen och gjorde ett långt inlägg om det.
     Det du refererar till är gravsättningen, det är inte alls samma sak som begravning.

     Svara

      Vissa vill vara med på gravsättningen också. Jag hade velat det om någon gick bort i min familj som var svårt sjuk. Hade förstått om hon tänkt annorlunda om denne dött av typ ålderdom.

      Svara

   Hon missade inte alls begravningen! Utan som flera påpekat tidigare – gravsättningen. Jag var inte heller med på min pappas gravsättning som var 2-3 månader efter själva begravningen.

   Svara

    Nej, men det ”smärtade” att hon missade gravsättningen. Det är väl anledning nog att tycka att hon kanske prioriterade lite fel då?

    Svara

  Skönt att några influensers säger ifrån. Blir upprörd när t ex systrarna Graaf flänger runt på Västkusten och Gotland och träffar nya människor stup i kvarten. Fattar de verkligen inte att de är just influerare, att det är meningen att det ska spela roll vad de visar upp?

  Svara

  Jag önskar att alla kunde ta det här på allvar. Är ni arbetslösa eller inte har något arbete? Jobba inom vården! Det är en sån brist där jag bor just nu, att jag har jobbat 15 timmars pass två gånger denna vecka!!! Och fler lär det garanterat bli innan den här månaden är över. Snälla! Hjälp till på något sätt om ni kan! Och nej, i äldreomsorgen är det inte endast torka bajs som man gör, det trodde jag också. Så är det verkligen inte. Prova för guds skull och gör en jävla insats istället för att åka till Kroatien eller Spanien eller Gud vet var ni flänger och far. Tack från en less jävel.

  Svara

   Jobbar också inom vården. Så ja man blir less på dem som inte tar denna pandemi seriöst. 🙁

   Svara

    Ja, vi får ju knappt ens semester. Jag är helt utmattad. Jag fattar inte att de inte skäms.

    Svara

  Vad var det hon skrev då?
  Verkar som att det fattas en story i början där hon kunde skrivit mjukare enligt sig själv

  Svara

  Folks oförmåga att skilja på de och dem är fan i mig otrolig… Jag ser fler inkorrekta användningar än korrekta i det här kommentarsfältet.

  Svara

   Åh nej spärra in galningarna

   Svara

    Känner du dig träffad eller?

    Svara

  Vilka tror dessa influencers att de är? Klart hon kan sitta och uggla hemma eftersom hon tjänar miljontals kronor på att sitta och prata in i sin kamera – hemma. Det är väl dessutom praktiskt för henne med social fobi, hon vill ju ändå inte träffa folk. Medan Therese Lindgren lugnt kan luta sig tillbaka hemma så måste andra människor jobba, sköta sina hem, handla, se till att ungarna inte klättrar på väggarna etc. Lindgren har noll verklighetsuppfattning. Så jävla pantat att uttrycka sig så.

  Svara

   Hon kanske har noll verklighetsuppfattning, men hon är åtminstone inte i Spanien eller Grekland och har det.

   Svara

   Vad yrar du om?? Ingen har sagt att folk ska sluta jobba, det handlar om att sluta vara en egocentrisk empatilös idiot som gör allt för att öka smittspridningen! Det finns ingen som måste festa, måste resa på semester, måste gå på krogen, måste klänga på tio personer varenda dag, måste gå på event osv. Människor dör pga ni som inte bryr er.

   Svara

    +100000 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    Svara

  Jag har raderat kommentaren du svarar på. 😊

  Svara

   Tack! 🥰 radera min också haha, jag blev bara så sur och skrev lite harsh…

   Svara

    Ja, ditt fjantiga skryt talar inte till din fördel direkt.

    Svara

  Men jeez, när ska folk sluta med detta evinnerliga skambeläggande?!!
  När ska ni fatta att om länder tillåter utresor och andra länder tillåter inresor och uppmuntrar till resande för att stimulera ekonomin så är det FRITT FRAM ATT RESA!!

  Bara suck it up, please.

  Det är tillåtet att resa så folk reser. Oavsett hur mycket ni gnäller och piper.

  Svara

   Ja, tillåtet men det betyder inte att man borde. Det finns massa annat som är tillåtet att göra men som man inte borde göra, och som heller ingen gör. Så det är inte så jäkla svårt att hålla sig i Sverige.

   Vet inte vad hon sa, men jag tycker det är befogat att bli arg/irriterad över en sån sak.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.