Exponering av influenciska barn

Det är är något som gäller MÅNGA influencers men i det här inlägget använder jag Margaux som ett exempel då hon lanserade sitt nya företag igår.

Igår släppte Margaux Dietz sina tre första skönhetsprodukter för sitt nya företag X by Margaux. 
En deodorant, en duschkräm och en handkräm. 
Ingenting anmärkningsvärt där, utan det känns mest som en lansering bland alla andra influencers. Isabella Löwengrip, Ida Warg, Therese Lindgren, Foki, Laila Bagge och Rebecca Stella är bara några i raden av Margauxs kollegor som släppt liknande produkter.
Det som får mig att reagera har egentligen ingenting med själva produkterna att göra, utan har mer med utformningen av den marknadsföring som än så länge släppts.
Även efter hon avslöjat vad det är för produkter och hur de ser ut så är det lik förbannat henne son som frontar reklamen.
För skönhet/hygienprodukter för vuxna. Varför?

Att sonen är en klickmagnet, vars förlossning tog Margaux till en helt ny nivå av influencerskap är sedan gammalt, men jag kan inte låta bli att tycka att det är en bit osmakligt att använda honom här med, för att marknadsföra produkter som inte har någon som helst anknytning till barn.
Han modellade hennes merch, okej – det var trots allt kläder i barnstorlekar men dessa produkter har noll och ingenting med barn att göra och lik förbannat ser vi mer av Margauxs son än av produkterna som lanseras.
Mest relevans är det när han kladdar handkräm med mamma, men även det är lite märkligt med tanke på att nästa reklambild är på Margaux som duschar med kläderna på, på ett sätt som fick vissa av er att gissa på att det rörde sig om reklam för vuxenleksaker.

Att ha ett barn i den här reklamen är ungefär lika logiskt som att ha en hund med i den.
Hade Margaux haft en känd hund istället för en välexponerad son så hade vi kanske sett den istället i reklamen? För varken barn eller hund makes sense här i annat syfte än att clickfiska till vilket pris som helst.
Jag vet inte hur era hundar funkar men både min Selma och Petra Tungårdens Cocker spaniel äääääälskar att slicka lotion från nysmorda ben och hade med facit i hand varit MER logiska att ha i en X by Margaux-reklam än en treåring.
Hade hon släppt någonting i linje med ”mommy and me”-produkter, absolut – men det gör hon inte.

Var går gränsen egentligen för hur mycket eller vad man kan använda sina barn till som influencer/kändis för att tjäna pengar?
Jag tycker det är en gräns som hela tiden flyttas fram samtidigt som den suddas ut och jag tycker den utvecklingen är en smula oroande.

235 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inget nytt angående barnet heller – allt med detta är liksom normalläge. Känns trött, förväntat och ointressant.

  Svara

  Detta är det senaste i raden: Dubbelmoral kring att kränga ungarnas söta leenden och samtidigt låtsas bry sig om dem

  Svara

   Camcam är likadan. Låtsas bry sig om influencers barn men låter folk diskutera Greta Thunbergs utseende i inlägget nedan. Greta är ett barn och miljöaktivist, och det är helt obefogat att folk ska diskutera hennes utseende på bloggbevakning.

   Svara

    Alla kommentarer som diskuterar Gretas utseende är raderade. För övrigt är Greta inget barn utan en tonåring som blir myndig om ungefär 6 månader.

    Svara

     Okej vad bra 🙂 Hon är ett barn i lagens mening, och tonåringar borde väl också skyddas? Varför ens ta upp att hon fyller år om sex månader?

     Svara

      Men det är väl lite skillnad på en treåring och en snart-artonåring? Därmed inte sagt att man ska hålla på att diskutera utseenden, men Greta har ju själv valt ett liv i offentligheten.

      Svara

       Nja, knappast för fame and fortune va? Hon har aldrig bett om uppmärksamhet till henne som person

       Svara

       Så vadå bara för att man är offentlig så ska man tåla att folk pratar om ens utseende? Hon är inte offentlig på grund av sitt utseende.

       Svara

        Men hon har inte tillåtigt nån prata om hennes utseende!!!! Vad är det du inte förstår. Dessutom är Greta snart myndig och i politiken, DÄR får man ha åsikter dock. Han på bilden här är några år gammalt och inte medgett att han vill synas ens.

        Svara

         Kommentarerna låg ju kvar i tre timmar

         Svara

          C är kanske inte 24/7 här inne? Oavsett så tas det bort när det ses!

          Svara

           En kommentar som påpekade det olämpliga raderades en timme innan resten. Men nu är ju ett bättre beslut fattat, så allt är ju lugnt.

           Jag har tyvärr varit på språng en stor del av dagen – vetrinären med Selma och sen på en 2h föreläsning där jag inte kunde ha mobilen på så jag har rensat när jag sett saker, men kunde inte gå igenom kommentarsfältet från början till slut förrän jag kom hem och då raderade jag ALLA kommentarer som hade med det att göra. Det är anlednigen till att det kan se lite konstigt ut, att jag raderat vissa och låtit vissa stå kvar men det är absolut inte avsiktligt.

         Vad dillar du om då? Jag svarade på en annan kommentar. Lugn människa 🤫

         Svara

      Hon är minderårig i lagens mening; ej ett barn.

      Och lagar är enbart rättsliga konstruktioner; myndighetsålder kunde lika gärna infalla vid sjutton.

      Svara

     Hon räknas som ett barn fram till 18 enligt lag

     Svara

      Absolut, men här tror jag ordet barn används på henne för att få henne att framstå som yngre än vad hon är när hon är 6 månader från att vara myndig.
      I FN:s barnkonvention används ordet barn i betydelsen en människa som inte fyllt arton år. När man är 13–19 år, är man dock egentligen tonåring eller ungdom, och inte barn längre.

      Svara

       Vad försöker du säga? Du tog ju bort kommentarerna till slut, så var kommer snacket om barn vs tonåring ifrån?

       Svara

       Citat wikipedia?

       Svara

       Många är inte ens mogna förrän dem är 25, fram till 18 är du verkltien ett barn.. tonåring eller ej

       Svara

   Om hon känner sig kränkt har de gått över gränsen

   Svara

  Som Mimi Höglin som använder sina ”grabbar” till att få betalt för samarbeten för barnkläder. Ok att fronta sig själv och vuxenkläder men barnkläder behöver väll inte promotas?

  Svara

   Du vet att dom är åsidosatta?

   Svara

   För att inte tala om hur mycket sol de utsätts för. Konstant i solen, och mer solbrända än mina barn på 8 resp 9 år…

   Svara

    Uvdräkt och solhattar hade varit bra födelsedagspresenter att önska sig…istället fick dom ingenting

    Svara

    Hej mammapoliserna 🙂

    Svara

     Avskyr mammapoliser, gör ont med kritik när man märker mimi gör sitt bästa som mamma med glada barn saker som språkutveckling måste inte vara hennes fel. Undrar hur perfekta ni är själv som sitter här o kommenterar??

     Svara

   Tycker synd om hunden som de hämtade hem också, förstår inte varför de skulle ta tillbaka den precis innan hon födde. Det kan inte finnas mycket tid över för den, de hade ju inte ens tid för den innan bebisen.

   Svara

   Vadå att de inte kan prata? Dom pratar ju hur bra som helst. Alla barn är väl ändå olika? Väldigt onödigt att kommentera vad någon annans barn kan och inte kan. Kan inte alla bara lära sig att alla barn funkar olika och kan olika saker?

   Svara

   Har mest reagerat på hur mkt de håller på hela tiden, vem hinner fixa och renovera och laga mat och åka runt på butiker som de gör med två små barn och hon gravid? Och nu också. Hon orkar liksom laga lunch åt sig själv hemma med en nyfödd. Och styla en hylla som han satt upp… klippa en kund och sminka sig själv…
   Vi hinner typ bara se till att alla i familjen överlever typ 🙂

   Svara

    Alla är olika och har olika mkt energi. Hennes nyfödda kanske sover jättebra på nätterna? Vem vet. Hon verkar vara sådan som person att hon vill få mycket gjort. Jag är likadan och många påpekade också hur jag orkade göra allt möjligt hemma när jag var föräldraledig. Jag mår bättre av att masa mig upp och få saker gjort, så då gjorde jag det även om jag var trött och sliten 🙂

    Svara

    Ja, som förstagångsförälder hemma med en tre veckor gammal tjej blir jag väldigt avundsjuk när jag ser hur mycket hon hinner med haha. Här blev det panik-lunch från frysen (tack och lov att man hann göra några av de där matlådorna innan förlossningen…). Men jag får bara anta att hennes bebis trivs bättre med att ligga själv en stund och hoppas att min också gör det snart. Mvh haft henne klistrad på mitt bröst sen kl 07 imorse… 🥰

    Svara

     Precis. Alla barn är olika. Vissa mer snuttiga och needy än andra. Min unge har alltid gillat att ligga själv, utmaningen är större nu när hon börjat krypa. No more lugna stunder eller tid till fix med annat, hehe

     Svara

   Omg, vilket konstaterande hahaha, du vet ju ingenting om deras liv förutom det hon väljer att lägga upp vilket är en bråkdel av all deras tid. Vissa är bara så att de gillar att ha mycket på gång och att göra mycket saker. De har väl alltid varit så att de gillar att renovera och fixa med annat? Sen är det bara sjukt onödigt att kommentera saker om hennes barn. Är det så att barnen har svårt med talet får de säkert hjälp med det.

   Svara

   Zeina är den enda influencer jag känner till som inte exponerar sina barn

   https://www.instagram.com/p/B9boDIyBdWr/

   Svara

    Men matinfluencers brukar väl inte exponera sina barn? Undantaget Frida Lund/Goda Grejer kanske. Hennes son är starkt framträdande i hennes kanaler.

    Svara

     Starkt framträdande var väl ändå en grov överdrift? Hon har delat med sig om kampen som ofrivilligt barnlös och resan till sitt efterlängtade barn (något, som jag förstår det, hon gör för att hjälpa och stötta andra i samma situation) att det är att exponera sitt barn håller jag verkligen inte med om.

     Svara

      Håller med att det var en grov överdrift. Hon visar honom mycket sällan på instagram.

      Svara

       Gick in på hennes Instagram nu och fick scrolla nästan ett år bak i tiden innan det fanns en liten bild.

       Men håller med, Zeina är en matbloggare och skriver ju inte alls om sitt liv.

       Svara

        Han figurerar ofta i hennes stories iaf

        Svara

     Sofia Wood har sina barn med ganska mycket på flödet. Men på ett snyggt sätt ändå, tycker jag. Inte för att sälja någonting, såvitt jag har sett. Och aldrig på ett privat sätt som hänger ut barnen och deras integritet.

     Svara

   SÅ TRÖTT på Mimi. ”Kan inte fatta att vi har tre barn yada yada”.

   Svara

    Håller med. Du är så duktig som haft sex. So what, det har alla…

    Svara

     och allt som är ”goals” och ”content” hela tiden. får mig att undra om hon gör något för att leva i nuet eller om att är genomtänkt. vilken vinkel man ska fota sin lunch i för att folk ska bli avundsjuka på hennes liv, eller hur många barn hon ska ha för att folk ska tycka hon är power kvinna……. ingenting känns genuint med henne och jag känner samma njutning av att följa henne som jag får av att följa anna book – lite komiskt att se hur de tror att alla är avundsjuka på deras liv och lite roligt när de gör bort sig. mitt guilty pleasure

     Svara

      Ja, snälla kan någon ta ner henne på jorden. Allt är så ”bra” jämt. Barnen är så ”duktiga” jämt.. Så fejkat. Man hade ju relaterat mer om hon var äkta om att vardagen faktiskt kan suga som småbarnsförälder ibland.. Tror att hon skulle kunna hålla längre som youtuber då.. Folk tröttnar på perfekta fasader och skryt om ditten och datten.. så genomskinligt.

      Svara

    Håller också med! Och som hon skryter om att hon är stolt över att hon lyckades ”knipa” ungen inne i två v efter vattenavgång och så stolt över att de blev utskrivna från neo, man kan inte knipa inne ett barn och att de blev utskrivna är ingen prestation att gnugga i folks ögon. Mimi måste lugna sig

    Svara

     Ja, ta ner henne på jorden snälla. Allt är så ”bra”. Hennes barn är så ”duktiga”. Hade varit skönt att se henne vlogga om att vissa dagar faktiskt suger som småbarnsförälder.. Lite igenkänning sådär som man relaterar till..Men vissa har svårt att vara genuina..Så genomskinligt när allt är så bra, så fejk..så genomskinligt..blahhhhh

     Svara

  Om hon nu prompt ville göra duschkrämer, varför inte göra det åtminstone liite unikt eller roligt? Det här måste vara bland de tråkigaste släppen ever. Att mamman och Arnold är med är väl bara för att de säljer?

  Svara

   Fimns det inga regler inom branschen hur barn får figurera i reklam?

   Svara

   Håller med! Dessutom är jag förvånad över hela lanseringskampanjen och uppbyggnaden inför den. Ingen tydlig koppling till produkterna när det är bilder på familj eller henne på en jukebox. Med tanke på att Redger Comms antagligen har fått äran att sköta kampanjen så känns detta inte som ett av deras bästa PR-uppdrag 🤔

   Svara

  Man ska inte använda dem alls. Isabella Löwengrip har gjort två saker bra, genom hela sin karriär: hon låter barnen ha sin integritet och hon kommenterar inte sin kropp (vare sig positivt eller negativt).

  Svara

   Undrar om det är Odds krav att barnen inte ska synas?

   Svara

    Varför skulle det vara det?

    Svara

     Varför skulle det inte? Dom syns redan mer och mer på IL kanal så.

     Svara

      Men lägg av…

      Svara

       Kan du själv göra!

       Svara

    Det mest sannolika är väl att det är ett krav från honom. IL gör väl sitt bästa för att använda barnen så mycket det går utan att visa deras ansikten.

    Svara

     Nja nej håller inte riktigt med, hon hade ju kunnat använda dem så mycket mer och visat dem så mycket mer om hon velat det.

     Svara

    Det är det.

    Svara

   Men sluta påstå det hela tiden, hon har lämnat ut dem mängder i sina texter! Hur de är, vad de gillar och hur de använts för att hon ska få göra ”karriär” på deras bekostnad.
   Blä

   Svara

    Tycker du verkligen att det är samma sak som att kränga saker, skriva utförligt om deras sjukdomar eller raseriutbrott?

    Svara

     Ja!? Vi vet precis hur lillgammal och mogen G är och hur S personlighet passade med att ta över ”skönhetsimperiet” mm.
     Även om Bella ljuger så skyddar hon dem inte!

     Svara

      Men snälla. Hur många ungar är inte lillgamla eller gillar glittrigt smink? Det särskiljer dem ju inte alls från den stora massan och jag har svårt att tro att något av barnen kommer att tycka att sådana luddiga beskrivningar är för privata för att nämnas i sin mammas blogg.

      Svara

       Hon har ju även skrivit om deras potträning t.ex. Det hade jag inte tyckt var så kul om mina föräldrar hade skrivit om över internet.

       Svara

        Om du tycker IL är illa rörande hur hon exponerar sina barn finns det influensers som är 10 resor värre. Som tex Matgaux, Bingo och KatrinZ, TiingeLinn, Paula och Hugo mfl
        De värsta rörande att hänga ut sina barn i tid och otid är väl ändå
        Lady Dahmer, Fayme (trots styrde sistnämnda två profilerar på föräldraskap så hade jag aldrig tyckt om att kunna se tillbaka på bilder och läsa inlägg om hur jag var som lite.)

        Svara

         Ja, men nu pratar vi om din favorit- IL

         Svara

          Har du inget bättre att komma med än ”favorit”? Ska du inte börja kalla folk för Stollis snart också? Dåre…

          Svara

           Och du är rätt människa att kalla nån dåre 😂👏🏻

         Alltså LD har gjort mig så illa berörd många gånger. Har börjat med att vilja skriva något men backat för att jag 1vet att hon inte kommer sluta för det och 2 då bara spä på det.

         Men vissa bilder som jag sparat… ☹️

         Svara

          Ursäkta?

          Svara

          Har du sparat bilder på LD:s barn? Hur obehaglig är du?!

          Svara

           Haha, de har varit med i bakgrunden där jag inte tycker de borde vara med. Så nej inte specifikt på dem.

         Vivi, har du hört talas om whataboutism? Jag svarade på en person som inte tyckte IL gjorde något integritetskränkande alls gentemot sina barn, där vill jag hävda att ingående beskrivningar av deras toalettvanor som småbarn är gränsfall. Så börjar du härja om andra influencers? Det var inte det som diskuterades.

         Svara

          Har du lärt dig ett nytt ord? 👍🏻

          Svara

      Men ge dig någon gång L. Hon har inte använt dem till att sälja och tjäna pengar på dem på samma sätt som många andra. Hon låter dem iaf ha sin integritet genom att inte visa deras ansikten, visst att hon har berättat en del om vad de sagt och gjort men det är skillnad. Skriver hon inget om dem eller inte visar dem alls så klagar du/ni på det och menar att hon inte bryr sig om sina barn, så hur hon än gör så är det ju fel enligt somliga.

      Svara

       Är du verkligen så naiv? Jag skulle mycket hellre ha bilder på mig som barn, än utelämnande information.

       Men det är klart, din kära IL har ju inga brister.

       Svara

        Är det du som menar på att IL lämnat ut information om sina barn som är utelämnade? Har du något exempel?

        Och inte för att två fel blir ett rätt, men om man jämför med LD så ligger alla i lä.

        Svara

         Hon har enda sen hon födde sina barn berättat mycket om deras utveckling. Många gånger också detaljerat. Har man läst bloggen så har man också fått en hel del information av barnen!

         Svara

          Fortfarande inga exempel…

          Svara

           Bara det om att hon berättat om hur ledsen hon blev och hur hon grät, när de på ultraljudet såg att G var en pojke är väl ganska gränslöst, för en som säger sig måna om barnen ska hållas borta från SoMe. För att inte tala om reklamsamarbeten hon gör m barnen…

           Nej Sara det är inte särskilt gränslöst, det är ärligt däremot och fler har känt så och fler har berättat liknande offentligt. Man har inte fått mer detaljerad info om IL s barn än om andras barn OCH grejen är att hon inte visar deras ansikten och INTE låter dem modella och vara ansike utåt i reklamsamarbeten. Punkt.

         Du borde lära dig skillnaden mellan ”utelämna(nde) och ”utlämna(nde)”.

         Svara

          Svaret gäller Trh.

          Svara

    Så klart att hon pratar om sina barn. Dom finns, dom tillhör hennes liv.
    Vad är problemet?

    Svara

     Då ska ni heller inte påstå att hon visar hänsyn till deras integritet!

     Svara

      Det gör hon för hon överexponerar dem inte.

      Svara

      Men Elaine både visar och pratar och skriver om sina barn ju, är det okej? Och många andra, så varför är det så farligt för dig om IL gör det eller om någon försvarar IL? Sen så pratades det här om att hon inte använder dem för att sälja, de används inte till marknadsföring på samma sätt som många andra gör och sen så handlar det ju om att skydda barnen genom att inte visa ansiktena.

      Svara

       Elaine tycker det är helt ok att hennes barn deltar i reklamsamarbeten. Det säger hon själv på sin blogg.

       Svara

        Samtidigt som hon pratar om barns integritet men när hon sen kan tjäna pengar på sina barn då är det okej. Elaine är så skenhelig, finns ingen mer skenhelig, manipulativ och baksl ug person, usch.

        Svara

         Håller helt med dig. Hon är dessutom en duktig affärskvinna som vet hur hon ska utnyttja systemet för att maxa hur mycket pengar hon kan tjäna privat. Helt ok med mig om det inte vore för att hon målar upp sig som en mysig reko PK känslig tjej. Men ärlighet verkar inte vara hennes grej.

         Svara

   Skitsnack! Hon använder dem i reklamsamarbeten, pratar utelämnande om dem i sin podd, fotar deras vardag, skriver om privata saker i bloggen (hur de sover tex) Att hon inte visar deras ansikten är det ENDA hon gör för deras integritet, annars är hon helt oreflekterad.

   Svara

    Yes. Hon sålde även ut dem med sitt luftslott ”kombinera familj och karriär” i massvis av sammanhang/intervjuer, med ett ego som helt körde över dem.
    Det är inte att skydda.

    Svara

     Otroligt vad ni lyckas vända allt till fel ”sålde ut dem…”?? Jisses… så blev ett inlägg om Margaux självklart mest kommentarer med sktsnack om IL och att skamma IL. Ge er! Pratar hon inget om sina barn så menar ni ju att hon är dålig hemsk mamma som struntar i sina barn, så hur hon än gör så är det ju fel och ni klagar och skammar henne.

     Svara

      Blir det svettigt för dig nu? Är det jobbigt när fakta kommer fram?

      Svara

       Lägg av din Stolle. Gå och lägg dig.

       Svara

        Pratar du om sig själv i tredje person nu också! Coolt!

        Svara

       Fakta?

       Svara

        Yes fakta. Bara att läsa hennes blogg! Är inte svårare än det. Tänker inte mata er med länkar.

        Svara

    Helt riktigt. På senare tiden när nya pojkvännen kom in i bilden har hon börjat slarva allt mer. Man behöver varken visa barnen på bild eller skriva något särskilt om dem. Här kan pappan sätta stopp.

    Svara

     Men om hon inte gör det så klagar ni ju och då anses hon hemsk och egoistisk och ni tror inte hon umgås något med sina barn, så då måste hon ju visa lite och det är väl inget fel i det. Ska andra pappor sätta stopp också? Ganska många som visar sina barn på insta menar jag och skriver om dem i sina bloggar.

     Svara

      Hon behöver inte göra nåt av det! Men hon bevisar allt mer och mer, om barnen och om hennes privatliv, och det gör hon helt själv faktiskt.

      Men det är klart du vägrar inse det.

      Svara

       Det verkar vara för dig det blev svettigt, du är igång som vanligt. Suck alltså, obehaglig är du.

       Svara

        Nedå, jag går inte upp i taket som du stollan 😉

        Svara

    Använder hon verkligen sina barn i reklamsamarbeten? Att hon är gränslös i sin blogg och IG när det kommer till sina barn är inte samma sak som att hon kommersiellt utnyttjar sina barn. Tycker nog att hon genom åren visat att hon håller barnen borta från sitt affärsliv. Men det finns andra influensers som gärna låter barnen medverka i betalda kampanjer i rent kommersiellt syfte, och som har helt klart för sig vilket värde det ligger i att låta barnen medverka. Otroligt syniskt framförallt när en del vill upprätthålla en helylle mysimage.

    Svara

     Ja hon har gjort flera samarbeten med barnen. Tex ljudbokstjänster och matte-app.

     Svara

      Fick du ett namn nu. Men barnen visades inte, det är inte hennes barn som gjort reklamsamarbeten så som flera andras barn gjort. Flera andra använder sina barn som modeller och visas upp för att sälja produkter så där är iaf IL bättre än andra, så är det.

      Svara

       Det är ju bara att klicka på länken?! Kolla själv.

       https://www.isabellalowengrip.se/2019/07/11/albert-barnens-basta-mattelarare/

       Svara

        Ser du ansikten? Ser du mycket av dem? Förstår du skillnaden mot att hon INTE använder sina barn i samma utsträcking och på samma sätt som många andra när det gäller att göra reklam och tjäna pengar genom barnen. Se t ex Madeleine Imrud och Therese Wickman som har med sina barn i reklam väldigt mycket och ja Bingo och Margaux med flera.

        Svara

         Barnen har gjort reklamsamarbeten, punkt slut. Då tycker jag inte man ”värnar barnens integritet”. Använd inte dina barn för att tjäna pengar, det är oetiskt. Att kapitalisera på sina barn är värre än att visa deras ansikten.

         Svara

          Okej men skriver du det om och till alla andra influencers också och till Elaine till exempel som både visar och kapitaliserar på sina barn eller bara när du vill shamea IL?

          Svara

           Men nu pratar vi om IL, stollan..

       Mina använder forfarande barnen i kommersiellt syfte även om man inte visar ansiktsbilder?

       Svara

      I det samarbetet var inte barnen involverade. Det enda samarbetet som jag kan komma på och då var hon även själv kluven till om det var rätt var ett mor dotter samarbete år Ralph Lauren, har jag för mig för ca 1,5-2 år sen.

      Svara

       Ja precis och då såg man inte heller dotterns ansikte så det är lite skillnad, sen är det klart att hon gjort en del samarbeten pga att hon har barn men hon använder dem inte lika mycket i reklam som många andra och visar inte upp dem, men vissa vill inte inse det för vissa är bessatta av att kasta snuts på I L här.

       Svara

        😂 Du är helt otrolig! Lever du gott där i din lilla bubbla? Du kaaaan bara inte ta att IL gjort reklamsamarbeten med sina barn! Haha

        Svara

    Även du bör lära dig skillnaden mella ”utelämnande” och ” utlämnande”.

    Svara

     Svaret avser Sara 12.24.

     Varför hamnar inte svaren under det man svarat på?

     Svara

   Hahaha, du menar ”tårtbitarna”! Som ska ges precis lagom med uppmärksamhet, dvs det som blir över när mamma druckit vin, varit på galej, tagit över näringslivet och rest till Troppan?

   Svara

    Så hetsigt av dig. Herregud så farligt är det inte.

    Svara

     Inte i din naiva värld nej

     Svara

   Hon använder ju jämt barnen i sina försök att provocera. Tex att hon outsourcar att köpa julklappar till dom för att hon själv inte har lust. Tycker inte det är så mycket bättre.

   Svara

    Blir du provocerad av det? 😆

    Svara

     Nopp! Har du nåt bättre att komma med? 😊

     Svara

   Folk som läser hennes blogg vet nog mkt om hennes barn. De syns mer o mer också.

   Svara

    Precis så. Mer än många andra influencer barn dessutom. Det är bara stollan som vägrar inse!

    Svara

     Ja Gud ring socialen när du ändå är igång 😂

     Svara

     Nej inte mer än andras barn, tvärtom men det vägrar du inse och erkänna. Sedan så är det fortfarande inte bara en enda person som skriver och försvarar I här men det vägrar du också inse och erkänna.

     Svara

      Jo, det gör hon. Du som så väl känner IL borde veta detta? Men du tycks ha hoppat över den reklamen? Och nej haha, du kan fortsätta intala dig själv att man inte vet när det är du S. Man ser dig direkt! oavsett om du byter nick och kommer på nya ord i dina kommentarer 😊😊

      Svara

   Tyckte IL gick över gränsen när hon pratade om barnens toalettvanor i podden 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

   Svara

    Oj så hemskt och över gränsen att hon sa att de klarar att gå på toaletten själva, men att de inte använder toalettborsten ännu. Många som går över gränsen då haha asså är du på riktigt?

    Svara

     Är du påriktigt är den största frågan!

     Svara

   Gör hon det verkligen? Jo lägger inte upp bilder på deras ansikten men von berättar ju om allt från potträning till deras personligheter, rädslor och egenheter. Varför tycker folk att det är helt okontroversiellt så länge det inte är bilder? Jag hade hellre blivit exponerad genom lite neutrala bilder som barn än att min mamma berättade sånt om mig för omvärlden.

   Svara

    +10000 👏🏻👏🏻👏🏻

    Svara

  Stackars barn 🙁

  Svara

  Förstå att dessa barn kommer växa upp och typ vara mer kända för kidsen än kungabarnen

  Svara

   Kommer verkligen kompisar i typ Arnolds ålder följa Margoux och andra influensers? Eller kommer de mer vara kändisar för deras (barnens) föräldrar

   Svara

  Vid-igt är det.
  Såg även nån ”tävling” hon hade där fanzen uppmanades att KÖPA tre av hennes produkter, lägga upp bild på det, följa sidan och SEN kunna vinna fler produkter.
  WTF

  Svara

   Reagerade också på det, så sjukt!

   Svara

   Håller med.
   Jag reagerade också på det, smart av henne för att sälja mycket och få bra marknadsföring. Hon och Bianca vet hur de ska ut nyttja och manipulera sina unga följare så att de ska tjäna stora pengar, barnen är lätta att påverka. Ganska sjukt faktiskt.

   Svara

    Ja usch Margaux, Bianca och Lundell är bra på att manipulera sina unga fans till att handla, köpa och göra som de vill, inte klokt. Och hur Margauxs vänner och andra influensers hyllar detta och bara ååh så länge hon jobbat med detta, ååh det är tillverkat I Sverige såå bra liksom… det är löwengrips och wargs produkter också liksom och det mesta annat är också veganskt. Löjligt dessutom att låtsas ha jobbat med det i två år, och jobbat sååå hårt. Men eller hur, nej, så falskt.

    Svara

  Sälj grej med tjej.

  Influenserversionen: sälj grej med barn.

  Väldigt osmakligt tycker jag. Barnen förstår inte och har inget att säga till om.

  Svara

   Nej, och det känns så himla utbrett. Även bloggare/influencers som jag uppfattar är rätt smarta och inte så pengahungriga, som fyller sina plattformar med lite innehåll, använder i mitt tycke sina barn för att förstärka varumärket eller kränga grejer. Typ Sofia Wood, hennes barn figurerar jättemycket på hennes blogg, i helt ovidkommande sammanhang som tex när hon lägger ut ett nytt recept. Samma med Johanna Bradford och Krickelins. Ingen inom influencervärlden verkar tycka att barnen ska fredas och inte behöva figurera i föräldrarnas kanaler? Alla andra klarar ju liksom att jobba och få in sin lön utan att blanda in ungarna i det, varför skulle inte en bloggare klara det?

   Svara

  Jag har bara en sak att säga:
  FY FAAAAN!
  Skenheligt så det skriker om det!

  Svara

  Tycker det är extremt själviskt och osmakligt 🤢 Stackars barn!

  Svara

  Undrar om dessa barn får storhetsvansinne? Kan bara tänka mig hur jobbiga dom kommer bli när dom blir större och är van att få all uppmärksamhet i världen, posa framför kameror och hyllade till skyarna att folk dom inte ens känner.

  Svara

   Kan bli jobbigt i skolan när det finns massa andra barn i klassen, läraren inte är en tjänarinna som gör allt för dem och de måste t.o.m, kunna äta utan en mobil framför näsan.

   Svara

  Alltså jag kan på ett sätt ändå förstå att man blandar in sina barn i sånt eftersom för en själv är ju barnen det finaste och mest intressanta som finns liksom. Men. Meeeen nånstans finns det väl en gräns? Som utomstående är det ju helt ologiskt att sälja handkräm med hjälp av barn och nånstans måste man väl ha lite självinsikt som mamma också.

  Svara

   Hennes följare älskar barnet, därför säljer hon bättre med honom i bild. Tyvärr

   Svara

  Men A är ju rekordgullig och absolut största behållningen när man kikar in till M just nu!

  Svara

   Absolut men det är ju ingen hundvalp vi snackar om, han är en liten pojke och man har ingen aning om hur han kommer bli påverkad av all exponering. En väldigt stor chansning föräldrarna har gjort här känner jag.

   Svara

    Absolut! Det enda man hoppas är att exponeringen tar slut ett bra tag innan han börjar skolan!

    Svara

   Som läsare ska man nog reflektera över varför man vill se på bilder av och följa utvecklingen hos ett okänt barn, när det riskerar att ske på bekostnad av barnet. Ett barn som inte valt att hängas ut med bild och personliga detaljer från födseln och framåt. Föräldrar har ett ansvar att försörja sina barn, inte göra sig beroende av barnen för samarbeten och ökad försäljning, klick och kommentarer.

   Svara

   Jag förstår inte grejen med A. Kanske för att jag har egna barn kanske.

   Svara

  Här måste även sonens pappa sagt ok att barnet är med i reklam med mer. Antar att sonens reklamarvode som nu måste vara på minst 7 siffriga belopp finns på spärrat konto.

  Svara

  Det inspirerar dessutom alla dessa unga wannabe-influencers som blir gravida vid mycket unga år och bygger sin Insta kring graviditeten, bebissakerna, och sen bebisen/barnet. En rekvisita som tydligen säljer, till vissa i alla fall.

  Sen har vi Pilotmaria, den svenska piloten som har hundratusentals följare tack vare sina bilder och texter om hur det är att vara trafikflygare. Nu är hon gravid och groundad och skriver mest om sin graviditet och sitt nyköpa hus osv … och följarsiffrorna rasar. Så ibland funkar det inte alls.

  Svara

   Japp det är den absolut hetaste accessoar i influencervärlden just nu. Så tragisk anledning att skaffa ett barn.

   Svara

   Och sen blir de superbesvikna när det visar sig att barn kräver rätt mkt tid, inte alltid är gulliga, kostar pengar osv osv

   Svara

  Är det någon det är synd om är det My:s hund. Den är i spökåldern säger hon och har blivit rädd för allt, inte så konstigt med tanke på hur hon behandlat den sedan dag 1.

  Svara

   Hur har hon behandlat den? Genuin fråga.

   Svara

    Tagit henne med sig överallt, gått för långa promenader för hennes ålder, tagit med henne på träningsläger, lämnat bort henne vid resor, flyttat med massa människor springande i huset. Hunden är inte ens ett halvår och släpas runt av My utan en fast punkt att känna sig trygg i.

    Svara

     Oj, då får du anmäla mig varje gång jag har valp också. För de får följa med på ”för långa” promenader, men de behöver inte gå hela tiden (går att bära hunden/ha den i vagn etc) . De får träffa andra än familjen för att de ska bli vana vid det. De lämnas bort vid ev stressiga resor . Och de har fått varit med vid flyttar. De har fått vara med på olika kurser redan från början och tränas från första dagen de kommer till mig. Men det är skillnad träning och träning.

     Har fungerat bra i 23 år och vet du med tanke på den hunden jag fick som 1 åring och som inte hade varit med om någonting och därför såg spöken överallt så kommer jag fortsätta på samma vis.

     Svara

   Du får anmäla om du känner till att den inte behandlas väl.

   Svara

  Ja har vi glömt när Arnold användes i reklam för kreditkort?

  Svara

  Så osmakligt. Inte så förvånande när det gäller Margåå iofs, kan kliva över lik för att nå dit hon vill. Allt för lite cash. Hennes produktsläpp måste också vara ett skämt. All denna hype så är det någon intetsägande duschkräm, deo eller whatever.

  Svara

  Clementinen hela tiden och osmakliga vuxenskämt ..
  Idag dock dåligt skämt om ett väpnat rån..

  Så osmakligt.. mobbning och dåliga skämt ..

  Svara

   Vad? Var är det skämtet?

   Svara

  Snart är väl Sandra Beijer o Elsa Billgren dom enda influencers som inte startat ngt smink- eller klädmärke.

  Svara

  Marie Serneholt är väl värst av dem alla. Hon har ju sålt ut sina tvillingar sedan de såg dagens ljus. De är mer som marionetter i hennes influencer-liv än två små pojkar som förtjänar integritet.

  Svara

   Verkligen!

   Svara

   Och Stephanie Strauch som satsade på att bli influencer i samma stund hon fick veta att hon väntade tvillingar. Barnen har exponerats friskt sedan födseln.

   Svara

   Paret Rosas då? Kastar i sina barn i vattnet och skrämmer sina barn och filmar fast de i vissa storys tydligt säger nej.
   De är med i den nya boken också. De är med i bloggen. På Instagram. Med på olika samarbeten.

   Svara

   Och Sanna Guidetti som lägger ut filmer på barnen när de gråter och mår allmänt dåligt, och så allas våran Kenza som aaaaldrig skulle exponera sitt barn… wow, större kovändning har aldrig skett. Stackars allas ungar!

   Svara

    Har funderat många gånger på att avfölja Sanna. Jag gillar henne som person väldigt mycket men är så less på att 95% av det hon lägger upp är på hennes barn. Fattar att det är så hennes liv ser ut men för oss följare som inte har egna barn eller är speciellt intresserad av att se andra barn blir allt bara tråkigt.

    Svara

  Värst är ändå Jockiboi o Jonna, fyfan va vidriga dom är som tjänar enorma pengar på barnen. O egna konton på Insta innan dom ens har fötts. Borde vara förbjudet.

  Svara

   *Joakim Lundell.

   Svara

  Margaux är så B..

  Svara

  Kolla in yayanaomi så har du ett exempel på att bygga sitt varumärke/blogg till största delen baserat på sina barn. Alltid i en rosaskimrande värld. Jag är igen expert på ämnet men det kan ju inte vara ett sunt sätt för barnen att exponeras och växa upp med detta stylande och matchande ständigt närvarande i vardagen.

  Svara

   Haha jag kommer ihåg när ungarna dansade på insta… ända till dess att man, av misstag, fick se hur pappan instruerade ungarna. 😂😂😂 Så dåligt

   Svara

  Ingen alls som tar upp Kenza, som har nästan 2 miljoner följare och som exponerar sonen i 9 av 10 inlägg hon lägger ut? Extra kul eftersom hon snackade om att hon ”skulle ge sitt barn integritet” när hon väl skaffade några… Jo, tjena så gick det med det. Men som vanligt kommer Kenza undan med allt, för hon är så ”jordnära” och ”skön” tjej… 🙂
  Snart kommer väll barn nummer 2 när Kenzas son inte är så spännande för följarna? ”Vi har kommit fram till att försöka skaffa ett barn till, för vår förstfödda ger inte så många likes längre”.

  Margaux har ändå ”bara” 400 000 följare, och har dessutom ett sparkonto till sitt barn för alla jobb han gör. Tycker fortfarande inte alls det är okej såklart att exponera sitt barn, men Margaux blev ändå känd i samband med sitt barn, och utnyttjar inte honom för att vara kvar i rampljuset.

  Svara

   Sonen (och ibland Aleks) är väl nu för tiden det enda Kenza fyller sina sociala medier med?
   Hennes liv i övrigt verkar ganska innehållslöst.
   Nu har t o m Ivyrevel pajat ihop och inte kan hon resa iväg på några sponsrade Chimi-resor heller.

   Svara

   +100000 👏🏻👏🏻👏🏻 TACK!! Hon slipper fan undan allt.

   Svara

  Barn svälter och dör varje minut och här sitter ni och klagar på detta, skäms.
  Om ni verkligen bryr er om barn så lägg den energin på barn som PÅRIKTIGT far illa.

  Svara

   Måste man välja?

   Svara

    Poängen är mer hur jävla efterblivna alla kärringar är här inne, skäms för att vara kvinna.

    Svara

     Men liksom 😂

     Svara

     Ja alla män jag känner sitter i detta nu och kämpar för barnen i tredje världen som svälter.

     Eller inte

     Svara

   Även du är ju här inne. Eller menar du att vi ska släppa allt och fokusera på svältande barn 24/7?

   Du kan ju börja.

   Svara

  Hur många män har gjort liknande saker att designa och släppa en kollektion?
  Jag minns odd när han släppte vin.
  Hugo med sin dryck.

  Sen minns jag inte något alls…

  Svara

   Zlatan Sport.
   Om han (också) kan anses vara influencer.

   Svara

   Eskil Grahn.

   Svara

   Typ alla idrottsmän?

   Svara

    Björn Borg 🙂

    Svara

  Av de jag känner, inklusive mig själv, som följer Margaux så gör man det enbart pga A. Margaux är sjukt ointressant och en typisk ”jag var snygg och poppis i skolan och det är det enda jag lever på” -typ. Och jag tror hon vet det själv, så hon mjölkar på till dess att A har en egen talan och kan säga nej. Otroligt sorgligt. Men tycker hela hennes föräldrarskap är ”slappt”. Känns ofta som det är mormorn som står för uppfostringen av barnet snarare än margaux. Kan vi tex tala om att hon redan köpt en framåtvänt bilbarnstol för att han skulle vara för lång? Snälla finns barn som åker bakvänt upp i skolålder när föräldrarna faktiskt tänker på säkerheten..

  Svara

   Men det är ju tack vare såna som du som ”enbart följer henne pga A” som hon exponerar honom. Så länge det finns en publik
   så kommer hon ju fortsätta.

   Svara

  129 kr för en deo, är inte det lite väl dyrt?

  Svara

   Nej?

   Svara

   Ja men håll ut snart kommer dessa saker finnas på Gekås och dollarstore 😅

   Svara

   Ja för det (förmodligen) billiga kinakrafs du lär få 😏

   Svara

  Varför censurerar du när de själva lagt ut bilderna?

  Svara

   För att hon kanske inte vill exponera barnen i en till stor plattform?

   Svara

  Claudia galli concha och Vanja Wikström 🙈

  Svara

   Gud dör på Vanja. Tyckte det var lite kul och annorlunda först då de fick första. Men nu…. med en man som inte orkar någonting hemma men gärna åker iväg. Och både är typ utbrända av att…? Ja typ äta frukost på urban deli, fota en blomma och sen äta matkasse.

   Svara

    Niklas har ju insomnia, som gör att han inte orkar någonting. Inte så konstigt om man aldrig får sova. Tycker själv att bara känslan att inte kunna sova trots att man har alla förutsättningar är så otroligt dränerande. Tänk att han känner den varje jävla dag. Skulle kunna bli utbränd bara av det.

    Medan Vanja mår skit för att hon är ensam med att driva deras företag, dra in alla pengar, ta hand om båda barnen och ta hand om sin man. Jaaaa det finns ensamstående som klarar mer men jag tror hans sjukdom gör mer illa än vad vi kan föreställa oss.

    Svara

  Är en viss influencer som tillsammans med en annan person precis kommit ut med en bok vars omslag bland annat består av denna influencers barn… Denna influencer är flitig när det gäller att exponera dennes barn. Man kan känna att det borde finnas någon gräns…

  Svara

  Reagerade också på det, måste hon ha med barnet för att sälja dessa produkter också, ska han användas till att sälja även detta.
  Är det bara jag som tänkt på att hon verkar härma efter Isabella Löwengrip mycket, hon tar efter henne – ha en politikerkompis, hänga med Stordalen, lite samma uttalanden och investeringar och M började prata om att flytta till NY i samma veva som IL… och nu ha eget skönhetsmärke, och använder ILs förra sminktjej haha inte för att det är så konstigt det är det många som gör men lite komiskt… och så börja med att släppa deo och handkräm som väl var Löwengrips storsäljare (och samma utseende på tuber, samma kork som du dissade för fullt här, koladoft på schampo hånades här också och att sälja på apotek men inte hånas Ida Warg el Laila Bagge för det, kallas inte klet och kladd då heller).

  Svara

   🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ du fortsätter…

   Svara

  Katrin Z o Bingo har barnen med i massa reklamskit också.

  Svara

   Bingo och Katrin har noll respekt för sina barn. Vet inte hur många stories jag sett där Ringo och Rambo bett dem att sluta filma.
   För några veckor sen filmade Bingo när Rambo misslyckades med en kullerbytta, Rambo var upprörd och sa flera gånger att Bingo skulle radera filmen, ”ja ja, jag raderar den”, sa B, men ändå åkte den upp på story.😬

   Svara

    Fy fan

    Svara

  Typ fru reinhold och hennes ungar 🤢

  Svara

   Ja fy! Nyss såg jag en reklam för blocket där mamman kom med begagnade schabrak till den äldsta ungen. Så fake bara. De köper väl ingen utrustning second hand. De får ju spons! Fattar inte varför man följer ihreholts

   Svara

    Menar reinholds haha… same shit

    Svara

     Och så bortskämda barn att jag typ dör. Vad ska de med en stor hästlastbil till t.ex. inte ens vissa framgångsrika tävlingsryttare har ju sådana lastbilar. De tror att de är mer kända än vad de är 😅

     Svara

  Vet inte riktigt var jag ska ställa mig i den här frågan. Tycker att den är komplex. Om jag tänker helt från eget perspektiv så tror jag att jag hade älskat att se bilder på mig och min mamma i fina kläder och härliga situationer när jag blev äldre. Vet i alla fall att jag känner glädje när jag går igenom gamla hederliga fotoalbum ibland. Tror inte att jag hade brytt sig så mycket om i fall det var pengar inblandat eller inte, ett minne där man har gjort något roligt med sin/a föräldrar känns aldrig fel enligt mitt tänk i alla fall. Tycker att så länge barnen tycker att det är kul och spännande så är det väl ingen fara? Tror inte Arnold, Rimbo,Rambo och allt vad alla heter tar skada av att vara med i olika kampanjer. Tvillingarna Lagergren kör också jättemycket samarbeten där deras barn frontas, ser inget problem i det. Det är ju faktiskt lite upp till köparen av varan också, köper man en produkt bara för att det är barn med i kampanjen kanske man bör vara orolig av andra anledningar.

  Svara

   Jag kan ju bara tala för mig själv, men mina barn som idag är i småbarnsåldern växer ju upp med mobilkameror överallt vilket gör det superlätt att både fota och filma. Mina barn är inte ens 2 år och jag tror att vi har fler bilder och videor på dem är vad vi har TOTALT på mig när jag växte upp!

   Så det jag menar är, att den här generationen kommer nog oundvikligen att ha fler minnen i form av fotografier än tidigare, oavsett om man exploaterar de eller inte. Och det är väl där skon klämmer, att ”hela världen” får ta del av detta. Tyvärr har få influensers integritet nog att känna var gränsen går för det privata, och jag tror väl knappast de har den känslan när det gäller sina barn heller.

   Svara

   Rimbo xD

   Svara

  Gud så irriterad jag blir på överanvändandet av uttrycket ”influenciska”

  Svara

  Jag kan ju bara svara för mig själv men mina barn är knappt 2 år och jag har nog mer foton och videor TOTALT på dem än vad som finns på mig när jag växte upp.

  Så jag tänker att den här generationen kommer ha massa förevigade minnen i form av foto och videor alldeles oavsett om man exploaterar de eller inte. Och det är väl där skon klämmer, att få influensers känner nog var den gränsen går för det privata, och jag tror knappast de känner det för sina barn heller, tyvärr.

  Svara

   Oj det här skulle bli en kommentar till Sofie ovan.

   Svara

  Petra har en Cavalier King Charles Spaniel och ingenting annat!!!

  Svara

   Noterat…

   Svara

    Bra.

    Svara

  Vid runt halv två-två idag la IL ut en bild där hon gullade med sin son och texten ”kids week” hjärtan. Eftersom hon promenerade på Läroverksvägen, Lidingö, kvart i fyra när jag for förbi och var på väg hem med barnen halv fem när jag åkte förbi (nä ingen stalker, var och handlade) är det omöjligt att gosa i soffan med honom. Det innebär att hon letat upp en gosebild – hon kanske rentav har en mapp? – som hon lägger upp bara för att visa vilken toppmamma hon är. Jag tycker det är att exploatera sina barn, ansikte visat eller inte på dem eftersom hon använder dem för att bygga sitt varumärke.

  Svara

   Det är väl inte alls omöjligt att på två timmar hoppa upp från soffan, byta om till träningskläder, skjutsa ungen till fotboll eller liknande och sen ta en promenad tills aktiviteten är slut?

   Svara

   Men snälla. Det är inte alltid så att en bild de lägger upp är tagen precis i nuet och det behöver det inte vara heller, inget fel i att lägga upp en bild idag som kanske togs igår eller flera timmar tidigare. Snälla du var vill du komma? Störde det dig att hon visar bild på när hon gosar med sitt barn, varför är det jobbigt för dig? Hur bygger hon sitt varumärke på det? Alltså snälla lägg ner.

   Svara

   Jag tycker du låter som en galen stallker varför annars skriva här att du sett henne på promenad och exakt var. Sjukt. Obehagligt.

   Svara

    S gånger två: Okay, det är första gången jag kommenterat IL här. Sett henne ett antal gånger genom åren, på Lidingö och Stureplan, och aldrig kommenterat trots att det funnits intressanta saker att bidra med, liten ö där prat går fort. Hon är faktiskt ändå rätt okänd, ingen kändis, inte ens B, speciellt som hon inte ser ut i verkligheten som hon gör på blogg/ig. Frågan här gällde om influencers får använda sig av sina barn, var gränsen går. Jag gav min åsikt i frågan.

    Svara

     +10 👏🏻

     Svara

     Bry dig inte om stollan ovanför. Hon krigar hårt för IL!

     Svara

      Fast det är ju du 21:00 som även är 19:20 och som skrivit många kommentarer här som krigar, du krigar mot IL och hennes nya och mot dom som säger ifrån. Sjuka människa, sök vård snälla.

      Svara

     Nej inte första gången, du bevisade just att du ofta kommenterar här bl a genom att skriva S, att du vet att det är gånger två bevisar en del också. Okej så hon är ingen kändis ändå skrivs det mängder om henne här dagligen och i övrig media men visst.. Sjuk är du.

     Svara

  Margaux har använt sitt barn vid så många tillfälle att man blir så trött. Jag såg ett videoinlägg när hennes barn leker med sexleksaker och säger runkägg. Sjukt opassande!

  Svara

  Mimmi Kapell! Mer barn är träning där!

  Svara

  Margaux verkar skön… blev besviken på att det hon säger sig jobbat på i två år är samma saker som alla andra influencers redan har lanserat. Det är samma sak i flaskorna i princip. Det är som ica/whillys/coop mfl kör med olika märken. Någonstans står det någon och pytsar i samma saker i flaskor som är märkta med olika namn. Tror folk att XBYmargaux osv har en egen fabrik som tillverkar något eget fantastiskt? Du hittar säkert samma produkt i något det står ICA BASIC hudvård på.

  Svara

  Hur är innehållet i de produkterna hon släppt? Ska ta tid att kolla när jag orkar. Det är kanske lättare att få andra köpa skit när barn är med i reklam? Köp, köp, köp

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.