Graviditet och måltidsersättning?

Kommentarerna kommer från det här inlägget.

Min läsare ”Missy” försöker försvara influencern Natalie Eklinds reklam för företaget Proteins måltidsersättning SLIM och påståendet att den går utmärkt att använda som gravid. 
”Missy” vill får det till att en måltidsersättning kan innehålla 500 kcal och att det är ett bra tillskott när man är gravid. Problemet är bara att det inte är ett tillskott och marknadsförs heller inte som ett sådant.
På hemsidan kan man klart och tydligt se att syftet med en måltidsersättning är att just ersätta en måltid för att få i sig färre kalorier och gå ner i vikt.
Det marknadsförs inte som ett kosttillskott och utan som någonting man dricker istället för att äta en måltid.

Från hemsidan:

Speciellt framtagen för att hjälpa dig gå ner i vikt snabbare eller behålla din nuvarande vikt. Genom att ersätta en eller två måltider per dag, får du i dig färre kalorier samtidigt som du får i dig de viktiga fetter, vitaminer och mineraler som din kropp behöver för att må bra. SLIM Måltidsersättning uppfyller de regler och krav som EU ställer och innehåller alla vitaminer och mineraler för att få vara en måltidsersättning.

Vad tycker ni om att – som gravid – influencer marknadsföra den här typen av bantningspreparat?
Jag tycker det är sinnessjukt!

208 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dumheter, som min farmor hade sagt.

  Svara

   Dumheitan, sa min jämtska mormor. Den används flitigt var dag numera.

   Svara

    Jämte ❤

    Svara

  Money rules the world..

  Svara

  Inte ok enligt mig, ät ordentligt för tusan.

  Svara

  Ot; vad tycker ni om outfits på kristallen? Tilde de Paula’s jumpsuit var jättefin. (Influencers har postat sina outfits på Instagram men de finns också sammanfattade på kvällstidningarna)

  Svara

   Tilde har alltid jumpsuits

   Svara

  Ett bra bevis på att man inte skaffa barn fören man är mogen – Sarah tjulander. Hon och hennes sambo har druckit DAGLIGEN med undantag för ett par dagar sen deras son kom för typ 7 veckor sen

  Svara

   Tänkt exakt samma sak!

   Svara

    Har aldrig sett något likande faktiskt. Konstigt att ingen i deras omgivning säger något

    Svara

     Ni vet väl att vin/sprit inte går ut i modersmjölken? Ett glas bubbel gör ingen morsa eller farsa så rund under fötterna att babyn lider skada. Sluta få mammor skämmas.

     Svara

      Jag vet, men det är ändå konstigt att båda föräldrarna dricker dagligen med en nyfödd. Dessutom har hon valt att delamma för hon anser att hon blir mer flexibel då. Klart man kan dricka ett glas bubbel ibland

      Svara

       Dricker OCH delammar, dom två dödssynderna!!! Vart är välden på väg!?!

       Svara

        Jag sa aldrig att det var en synd? Jag sa ingenting om amning och alkohol, det var det du som tog upp. Jag tycker enbart att det är oansvarigt när båda föräldrarna dricker dagligen, om Sarah vill dricka så kanske hennes kille kan hålla sig till något annat varannan dag i alla fall

        Svara

         Det var du som skrev meningen: Dessutom har hon valt att delamma för att…
         Som om det hade någonting med någonting att göra i överhuvudtaget. Många delammar eller inte ammar alls. Så…what about it?
         Jag menade inte att hon drack och ammade samtidigt, utan att hon i sitt föräldraskap gör båda dom sakerna, som du tyckte var värda att tas upp som om det var fel.

         Svara

          Hon har ju valt att delamma? Det hade jag inte ens påpekat om det inte var för att du ville hålla en undervisning i alkohol och bröstmjölk.

          Svara

          Hon ammar hur mycket hon vill, men tycker att antingen hon eller hennes sambo kan tagga ner på alkoholen

          Svara

           Det får du tycka. Hoppas ingen bryr sig om vad du tycker då du verkar tycka till om saker som du inte har med att göra.

           Ojojoj vad hårt du tog det Henrietta

           Henrietta är kanske inte rätt person att uttala sig, är det inte du som alltid påpekar att du ogillar barn i allmänhet och din systers i synnerhet.

           Jo, Henrietta är uttalat anti-barn. Trots detta deltar hon ivrigt i diskussioner rörande just barn.

        Men det är väl helt klart anmärkningsvärt om ett par nyblivna föräldrar dricker dagligen sen de fått bebis? Oavsett om det hade gått ut i modersmjölken eller inte.

        Svara

         Det är anmärkningsvärt att dricka dagligen oavsett om man är förälder eller inte..

         Svara

          Fast nej, det är faktiskt mer anmärkningsvärt om man har ett barn.

          Svara

         Ja. Det är det. Snudd på sjukt faktiskt.

         Svara

         Ja alltså kulturen kring alkohol är sjuk. Det spelar väl ingen roll om det inte går ut i bröstmjölken, har man en bebis så ser man väl till att en av föräldrarna är nykter.
         Helt galet att inte fler reagerar.

         Svara

       Vad har ens delamming med saken att göra? hur mycket man ammar eller inte påverkar ju inte vad man ska äta/ dricka. Eller var det bara ett sätt att berätta att hon inte är en bra förälder?

       (Dock tyder det ju på att man har alkoholproblem om man dricker varje dag i 7 veckor och det är ingen bra kombo med föräldraskap )

       Svara

       Flexibel 😂

       Svara

      Självklart går vinet och alkoholen ut i modersmjölken! Inte i samma koncentration som i blodet men å andra sidan är bebisen liten och känsligare.

      Svara

       Samma koncentration som i filmjölk…ve och fasa….

       Svara

       Åh herregud, läs på snälla!!

       Svara

       Svara

        Det finns fler farliga saker med att som båda föräldrar dricka varje dag, som inte har med amning att göra. När man tar hand om en 7 veckors bebis som nyblivna föräldrar är det oansvarigt att dricka varje dag även om man ammar eller inte, det kan väl alla vara överens om?

        Svara

         Varför?

         Svara

          Fetalt alkoholsyndrom

          Googla det så förstår du bättre förhoppningsvis.

          Svara

           Men det är ju om mamman dricker när barnet ligger i magen. Inte om hon tar ett glas vin när hon ammar.

           Haha åh herregud! 😂🤦🏼‍♀️ Nog du som behöver googla bättre för att förstå bättre 😂

          För att det är riskfyllt? Du trubbar av din medvetenhet och förmåga att reagera, du blir trött och barnet kan skada sig utan att du märker osv, en onykter förälder ska exempelvis inte sova nära ett barn då det innebär många risker.
          Fyfan för att försvara två uppenbara fyllon.

          Svara

           När får man dricka ett glas till maten igen efter graviditeten? Man behöver inte sova bredvid sitt barn, många gör inte det.

           Är dom fyllon? Hur mycket dricker dom?

          För att det är oansvarigt att vara onykter när du har ansvar för ett barn. Alkohol skärper inte direkt din observationsförmåga och ditt omdöme.

          Svara

          Blir fan mörkrädd för hur många som försvarar att det är okej att dricka alkohol när man har ett spädbarn hemma

          Svara

           Riktigt obehagligt. Ingen har sagt att det är fel att dricka ett glas då och då, men att dricka flera glas dagligen är inte okej med ett spädbarn hemma

           Så man får ta ett glas på lördag, men inte på måndag eller tisdag? Vad är det för skillnad ur barnavårdssynpunkt? Det är inte så att du blir mer berusad om dricker ett glas varje dag, än om du dricker ett glas en gång i veckan. Eller menar du att en förälder får vara mindre skarp på lördagar än på måndagar när det gäller spädbarn?

         Nej, jag håller inte med dig alls. Ett glas vin gör ingen så lullig att man inte kan ta hand om sin baby. Att som nyblivna föräldrar dricka ett glas vin om dan är inte alkoholism eller ger ”farliga saker”. Det är bara moralism.

         Svara

          Dom dricker inte ett glas, mer ofta en sällan delar som en flaska till lunch, tar en drink på eftermiddagen och delar på en flaska till middag. Klart det inte är något konstigt att ta ett glas

          Svara

           Om ni ser att de dricker så mycket varje dag borde man dokumentera det och anmäla. Är ju riskabelt.

          Ja, tänk om folk bara dricker ett glas till maten som en del av måltiden, precis som man gör i många andra kulturer.

          Svara

           Precis! jag bor i Spanien och det är jättevanligt att dricka ett litet glas vin till måltiderna. Inte blir man onykter på det?!

          Ändå märkligt att ha behovet att dricka alkohol varje dag, oavsett hur mycket.

          Svara

           Ja, precis. Under den mycket korta tid i livet då man är gravid eller ammar. Är det så så viktigt att få dricka alkohol bör man kanske fundera ett varv till över varför.

           Ja, helt ärligt, varför är det ett problem att tagga ner med alkoholen ett tag? Det behöver väl inte vara pga moral. Tycker det signalerar att man har andra bekymmer i livet om det är så svårt att hålla sig till ett glas vin då och då eller något alkoholfritt. Nu finns det ju hur många goda alkoholfria alternativ som helst, fanns det ju inte för bara några år sedan.

          En kommentar om massiv kritk som Agnes fått vänta i modd. Star igen utan länk till dagens medicin.

          Nu har ju just Agnes fått oroligt mycket med kritik ang mängden vin som hon tycker är ok att dricka när man är gravid. Tar ur minnet nu men hon påstod att dricka 5-6 glas vin i veckan inte var några problem. !!

          Det är rätt mycket som Anges sagt genom åren som är stora problem.

          ”De elva artikelförfattarna tycker, liksom Agnes Wold, at forskare ska yttra sig i debatten om alkohol under graviditeten, men att hon är tendentiös när hon lutar sig mot en enda dansk forskargrupps resultat.”

          Svara

         Ammningsreflexen kan också påverkas av alkohol,så bröstet inte släpper ner mjölken som vanligt.

         Svara

          När jag drack ett glas vin så ökade det mjölkproduktionen avsevärt!

          Svara

           Brukar inte öl rekommenderas för att öka mjölkproduktionen eller minns jag fel… 🤔

        Oavsett om det går ut i mjölken eller ej, vad är det för patrask som dricker dagligen? Särskilt när man har ett spädbarn att ta hand om. Tragiskt att folk försvarar detta och inte alls ser det som det minsta problematiskt. Det säger en hel del om er…

        Svara

         Exakt!

         Svara

         Helt sjukt att vissa inte det det konstiga i att man som nybliven förälder måste hälla i sig alkohol varje dag. Och nej det är inte ”nått glass” det handlar om. Det är alkohol till lunchen, till middagen, till frisörbesök, till rensningen av garderoben (?)

         Svara

          Exakt

          Svara

         Det säger en del om dig också att du kallar folk med missbruksproblem för patrask.

         Svara

        Mycket Agnes Wold är sympatisk men lyssnar inte särskilt mycket på folk som uttalat sig tvärsäkert, i massor av olika frågor och i vitt skilda ämnen. Som inte ens ligger inom hennes specialitet. Lite av läkarvärldens Lady Dahmer.

        Svara

       Och koncentrationen i blodet är som bekant på promillenivå. En promille och du är bra packad, men om någon skulle få för sig att dricka ditt blod så innehåller det alltså 0,1% alkohol. Not so much.

       Svara

       Nä det är ingen fara, sorry. Men självklart ska man inte bli full. Inte pappan heller för den delen. I alla fall inte när man har barnansvar. Men en utekväll med brudarna å amma dagen efter = nemas problemas. Så länge inte brösten sprängs då 🤪

       Svara

      Fel. I mindre mängd än tidigare trott, men dock! Barnet får i sig. Dricker man dagligen så blir det en hel del för en så liten kropp.

      Svara

       Men nej, så är det inte alls. Läs på!

       Svara

        Man rekommenderas att dricka nått glas och vänta en stund med ammning. Varför, om INGET går över som du påstår?

        Svara

         Rekommenderas ej. Du har fel.

         Svara

       Så är det inte alls.

       Svara

        Men alltså, detta kommentarsfält är fyllt av komplett faktaresitenta. Ni måste börja läsa på, granska, fundera vad som är rimligt, sluta att gå på en massa trams om vad mammor/gravida får och inte får göra. Det duger inte. Försök bättre, utbilda er.

        Svara

         Jag kan för all del hålla med dig, men Agnes är ca den sista personen jag skulle lyssna på ang ca allt.

         Svara

          Vem är ens Agnes?

          Svara

      Har man inte druckit på superlänge pga graviditet samt är trött för att man (i de flesta fall) sover rätt lite i början är det inte så bra kombo att dricka alkohol och ta hand om en spädis. Tänk om det händer något som gör att de behöver vara nyktert klartänkta

      Svara

       Hur full blir du på ett glas vin?

       Svara

        Hur fullständigt utlämnad åt sina föräldrar att ta hand om en på bästa sätt är ett litet spädbarn?

        Svara

      Man blir inte lika skärpt om man dricker, och det behöver man när man har barn att ta hand om.

      Svara

      ja om man är alkoholist ja.

      Svara

      Alkohol kan leda till minskad bröstmjölksproduktion, att barnet äter mindre och att barnets sömn störs. Det är inte klarlagt exakt vid vilka mängder skadorna kan uppstå. Därför är rådet att avstå helt från alkohol när du ammar.

      Enligt 1177.

      Svara

   Jag trodde att man kunde dricka ett glas, eller kanske bara ett halvt beroende på hur stora glasen är, om dagen. Vin alltså. Kanske inte vodka.

   Svara

    Ja, det kan man. Rekommendationen där jag bor är dock att vänta med ammning en stund. Att inte dricka mer än ett glas. Alkohol kan försvaga mjölkreflexen så bröstet inte släpper ifrån sig nog mjölk vid nästa ammning. Låg vikt ÄR vanligare hos barn med drickande moder.

    Svara

    I Sverige är det väl ett-två glas per vecka. Men helst undvika alkohol i kombination med ammande.

    Svara

   Då är väl inte jag med mina 32 år mogen nog då heller drack ett ibland 2 glas vin Nästan varje dag under min dotters första 2 veckor.
   Tycker det är irrelevant, det påverkar inte bröstmjölken och 1-2 glas blir man inte full av.

   Svara

    De flesta får ju inte köra bil efter två glas vin, men du tyckte det var en bra idé att dricka och ta hand om en nyfödd??

    Svara

     Man har en tillåten promillegräns för bilkörning, den finns inte för barnavård. Man rekommenderas inte heller att köra bil om man är för trött, men det verkar uppenbarligen inte finnas sådana gränser för barnavård, så varför jämför du bilkörning med barnavård?

     Svara

      Är du Sarah eller varför blir du så stött? Som föräldrar till en nyfödd så dricker man inte lunch, eftermiddag och kväll dagligen. Vare sig man är mamma eller pappa. Varesig man ammar eller inte. Det är sunt förnuft.

      Svara

       Word

       Svara

       Jag blir inte stött, jag är inte Sarah och jag vet inte hur mycket hon dricker. Jag försöker bara hitta logiken i era synpunkter. Det är inte logiskt att jämföra bilkörning med barnavård.

       Svara

        Varför har du försvarar henne konstant hela kvällen, om du inte ens följer henne och vet hur mycket hon dricker?

        Svara

         Jag försvarar väl inte henne. jag undrar hur mycket som är lämpligt att dricka när man har barn. Och vad folk baserar sitt tyckande på. Herregud, jag får väl hänga här lika mycket som alla andra.

         Svara

         Henrietta, om det är samma person, har förut skrivit att hon inte ens tycker om barn! Då är det kanske inte så stort bekymmer att dricka när man ska ta hand om dem heller.

         Svara

       Jag är Sarah!
       Vilken chock man fick här på morgonen när man bara skulle scrolla lite 😂

       Jag kan lugna er alla med att jag är världens bästa mamma till min bebis. 🥰 Lite underhållande faktiskt att det finns människor som lägger tid på att analysera min Instagram.

       Menmen, alla gör som dom vill! Jag lägger min tid på att njuta av livet, ett glas i taget! 😂

       Svara

        Tror att många andra skulle vara en bättre mamma till ditt barn. Blir fan mörkrädd av din kommentar. Alkohol hör inte hemma bland barn, någonsin.

        Svara

        Ta till dig av kritiken istället för att skratta bort den. Folk är uppriktigt oroade över att ditt barn behöver vara med 2 berusade vuxna varje dag

        Svara

      Risken för plötslig spädbarnsdöd ökar om föräldrarna är påverkade så det är väl rimligt att avstå kan jag tycka.

      Svara

       Hur slutar barnet att andas av att mamman dricker vin? Det finns noll logik i det där.

       Svara

        Lid av lite sömnbrist, drick ett par glas vin och samsov. Katastrofscenario, visst. Men det finns inte heller nån logik i att så hårt försvara människor som regelbundet dricker alkohol och har små barn hemma.

        Svara

        Men då dör barnet av att morsan kväver det, inte för att morsan drack lite vin. Man har ett ansvar för det man gör oavsett om man dricker alkohol. Annars måste vi förbjuda alkohol om vi anser att människor inte ska själva kunna avgöra huruvida dom kan dricka eller inte.
        Vi kan väl säga 0 glas alkohol från graviditeten tills ungen är 18. Så onödigt att minska sitt omdöme när man har barn att ta hand om.
        Om inte, så får vi väl bara nöja oss att folk själva fattar dessa beslut och hålls ansvariga om det som kan hända händer.

        Svara

         Ja men har man druckit i samband med samsovning så ökar risken för att man inte vaknar ifall man skulle råka lägga sig på barnet etc. Reaktionsförmågan blir som bekant sämre. Större chans att man vaknar om man inte druckit. Därför ökar risken för plötslig spädbarnsdöd när man druckit. Ett glas vin minskar reaktionsförmågan även om man inte känner sig full.

         Svara

     Exakt! Hur tänker folk påtiktigt..?! Fan skrämmande

     Svara

      Om att dricka med spädis alltså

      Svara

     Vad har bilkörning med det och göra? Mkt märklig jämförelse.
     Om ni läser på Livsmedelsverket så är det till och med så att de sätter sitt ok på att dricka 1-2 glas vid amning (men rent krasst kan du dricka hur mkt som helst innan det går ut i mjölken). Sen gör man inte det om man är en vettig förälder, för det känns inte bra.

     Svara

      Det är väl ingen märklig jämförelse. Du påstår att du inte blir onykter av 1-2 glas vin. De flesta människor blir så pass onyktra av 1-2 glas vin att de inte kan köra bil.
      Man får inte köra bil onykter pga försämrat omdöme, reaktonsförmåga mm.
      Det jag menar är alltså att om man har nedsatt omdöme, reaktionsförmåga mm så är det inte lämpligt att ansvara för en liten nyfödd bebis.

      Svara

    Ålder har ingenting med mognad att göra. Du är ju ett bevis på det.
    Hur kan det kännas ok att dricka 2 glas vin och handskas med din nyfödda dotter?
    Att vara nära henne och stinka vin?
    Det påverkar så klart ditt omdöme.

    Svara

     Eller hur! Dessutom ett till två glas per dag 😬

     Svara

     Alltså vad händer med detta kommentarsfält och moraltanter… är alla nykterister eller 🙄 jag har full respekt för att man kan välja att bli nykterist den dagen man får barn men ge fan i att shame:a kvinnors egna ansvarstagande om man vill fortsätta dricka rimliga mängder.

     Nej jag känner mig inte speciellt påverkad av 2 glas så ”känns” inget speciellt när jag hanterar min dotter. Och vi är 2 föräldrar som de första 2 veckorna tog exakt lika mkt ansvar. Sover inte med henne så ingen risk för kvävning heller.

     Och nej jag kommer inte vara full framför mitt barn.. jag tycker jag är 100% mogen för bebis och världens bästa mamma för henne.

     Svara

      Hur lyckas man med att inte sova med en nyfödd

      Svara

       Va? Man måste inte sova med sin baby. Trodde du det?

       Svara

      ”Inte speciellt påverkad” av två glas vin? Efter två glas vin är det inte lämpligt att hantera en liten nyfödd! Barnet har ju inte ens hunnit lära känna dig och din doft och det första barnet får känna är en alhoholkuktande mamma?
      Dessutom, att dricka 2 glas vin om dagen i två veckor är inte inom rimliga gränser. Det är ett riskbruk.

      Svara

      Tror inte du vet vad nykterist är. Dom flesta mammor väljer att inte dricka sprit i sina barns närvaro, och det är inte att bli nykterist. Dessutom att dricka flera glas vin varje dag, när du har hand om ditt alldeles nyfödda barn? Jag hoppas att du bara provocerar, för det är inte ok.
      Om du ska vara världens bästa mamma, så låt henne slippa sammankoppla sin mamma med vinlukt.
      Hade någon i min bekantskapskrets betett sig så hade jag gjort en anmälan.

      Svara

       Give me a break var har jag skrivit att jag druckit 2 glas om dagen varje dag?! Jag skrev att min dotters första två veckor drack jag 1-2 glas vin nästan varje dag, snittade kanske 5 glas på en vecka. För att jag hade varit gravid i 9 månader. Varför får jag inte göra det? Barnet har en pappa men du kanske har barn med en oansvarig man som springer på krogen istället och får sova på soffan?
       Snällt att du och Tora oroar er för min alkoholkonsumtion men det är okej. Och vet ni vad. Nästan alla mammor jag känner dricker exakt på samma nivå som jag. Och vi är välutbildade kvinnor i 30 årsåldern. Kan skicka mitt namn så kan du anmäla mig ? 😂

       Svara

   Jag är med i samma gravidgrupp som henne och God Jesus….. 😬😬😬😬😬

   Svara

    Oj berätta!

    Svara

    Ok, här MÅSTE det komma B efter ditt A

    Svara

     Ni får väl bara gå med i BF juli 2020 eller vad det kan vara.

     Svara

    J … tell us now!!

    Svara

   Samma med Petra T

   Svara

  Tycker att man ska ge fan i att lägga sig i vad gravida gör med sina kroppar.

  Svara

   Det är lite skillnad när hon gör reklam för en produkt som barnmorskor själva säger att man ska hålla sig borta från under graviditeten.

   Det är lite som om hon skulle göra reklam för mögelost.

   Vem fan bryr sig om hon dricker den där skiten? Problemet är att hon gör reklam för den.

   Svara

    Vivi etc: barnmorskor säger fortfarande att ammande mammor inte får ta sig ett glas vin med hänvisning till att det går ut i modersmjölken. Det är en ren lögn. Så det gänget ska man ta med en nypa salt, faktiskt. Och mögelost – hur tror du morsor i Frankrike, Italien m fl länder överlever opastöriserade ostar? De varnas för kaffet, de. Tror hennes reklam för dietdryck är rätt ofarlig pga de som skaffar barn oftast är över 25 och därmed är fullt ansvariga för om de låter sig influeras av en fluffböna.

    Svara

     Men handlar väl inte om att överleva? Det handlar om att förmedla optimala levnadssätt. Sedan får väl var och en tänka och handla själva, men råd ska väl vara optimala?

     Svara

      Men det är inte sanning? Gravida dör inte av opastöriserade ostar de köper på ICA, alkohol går inte ut i modersmjölken. Optimala levnadssätt är bara en värdering, en moralisk omskrivning där andra vill tala om hur du ska leva. Ska man aldrig lyssna på. Aldrig.

      Svara

       Det var ett exempel. Som sagt jag skiter totalt i vad folk trycker i sig, om de vill fortsätta leva livet under graviditeten som de alltid gjort med alkohol osv.

       Det som stör mig är att hon gör reklam för en produkt under graviditeten som ska ersätta riktig mat. Hon hade som sagt gärna fått hälsa i sig det där, men tycker inte det är okej att inspirera andra att göra det.

       Svara

        Men snälla någon. Alla har väl ett ansvar själv.

        Svara

         Men snälla någon, använd hjärnan!

         Svara

       Men, igen, bara för att ingen dör så är det inte optimalt. Jo, alkohol finns i bröstmjölk i väldigt små mängder. Det är inte optimalt att dricka när man ammar,men heller inte så farligt som man tidigare sagt. Som sagt tidigare, lägre vikt finner man hos spädbarn i kulturer där mammor konsumerar alkohol dagligen och hos barn till missbrukare.

       Svara

     Barnmorskor brukar ge samma råd som finns på Livsmedelsverket, går bra att läsa där vilka allmänna råd som tillämpas här just nu. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad/gravida?AspxAutoDetectCookieSupport=1
     1177 är också en sida man kan läsa på om man är intresserad.

     Svara

      Barnmorskor och framförallt bvc-sköterskor ger råd lite hursomhelst

      Svara

       Inte alls min erfarenhet! Alla barnmorskor jag träffat på har varit underbara, pålästa och försiktiga med att ge råd och hänvisat till allmänna rekommendationer eller vidare till läkare.

       Svara

   Träffad? 😂

   Svara

   Nej! Det den gravida gör ”med sin kropp” Gör hon också mot barnet. Som är helt utelämnat. Säg det till de människor som fötts med fetaost alcohol syndrome! Jag känner en och hon är inte av din åsikt.

   Svara

    Fetaost?! Jisses vad hände där med autocorrect…. 😣 FETAL ALCOHOL SYNDROME!!!!!

    Svara

     Var på väg att googla fetaostsyndromet faktiskt. Är nästan lite besviken ändå.

     Svara

      Haha!

      Svara

      Haha🙂

      Svara

      Jag tror att jag har ett gravt alkohol/fetaostsyndrom, kombinerar det gärna med oliver. Lider dock inte av det.

      Svara

    Det enda sättet att komma tillrätta med detta beteende är att tvångsvårda gravida kvinnor och kontrollera deras födointag. Annars kan man endast ge rekommendationer.
    Gravida kan också göra abort, och fostret har ingenting att säga till om det.

    Svara

     Men nu handlade det om villiga mammor och deras hantering av spädbarn. Man brukar hålla sig till problematiken som diskuteras.

     Svara

      Valentina pratar om gravida kvinnor, så jag antar att det är foster hon pratar om.

      Svara

       Poängen kvarstår.

       Svara

    Ja men Valentina, det är en alkoholist som fött ett alkoholskadat barn du pratar om. Det är nåt annat än några vinglas i veckan.

    Svara

     Fast varför kan man inte hålla sig borta ifrån ”några vinglas i veckan” under graviditeten då? När man vet att alkohol egentligen inte är bra, även om man kanske måste upp i lite mer mängd. Ett par glas i veckan låter väl ändå som riskbruk? Särskilt om man inte klarar av att avstå ens en kort period i livet.

     Svara

      Nej. Läs på länkarna ovan.

      Svara

       Jag har sett dina länkar men jag tycker ändå att man kan avstå alkohol som gravid och småbarnsförälder överhuvudtaget. Nåt glas vid enstaka tillfällen, visst, men inte flera gånger i veckan. Särskilt under en graviditet, det är 9 månader av ditt liv. Drick hallonsoda eller nåt.

       Svara

        Ingen tvingar dig att dricka alkohol. Avstå bäst du vill.

        Svara

         ”Det finns alltid en risk för att fostret ska ta skada om du dricker alkohol under graviditeten. Ingen vet hur mycket eller när du kan dricka utan att fostret tar skada.” enligt 1177.

         Men visst, det är ju bara ditt ofödda barn som riskerar att skadas. Inga problem eller.

         Svara

      Ett par glas i veckan? Shit, jag är körd!

      Svara

      Att dricka flera dagar i veckan utan att kunna avstå är missbruk och man har garanterat värde på överkonsumtion på PET prov. Väldigt många svenskar har missbruksvanor de försvarar. Men det är vad det är.

      Svara

       Missbruksvanor? Nu bor jag iofs inte i Sverige vilket kan påverka min syn på detta, men ett glas till maten är väl ändå bättre än det typiskt svenska sättet att dricka på med totalförbud under vardagar och sedan fylla fredag-lördag?

       Svara

      Alltså jag blir orimligt irriterad över att folk verkar diskutera två olika saker??? Alkohol med SMÅBARN vs alkohol som GRAVID är inteeeeeeee samma sak.

      Svara

      Varför måste du få svar på det?

      Svara

      Det är väl dom som har alkoholproblem som inte kan låta bli att dricka under graviditet eller med ett nyfött barn på armen.

      Svara

     Tycker du verkligen att en gravid ska dricka ”några glas vin i veckan”?

     Svara

      Jag har inget problem med det eftersom det finns forskning gjord på detta och som visar att den mängden vin (till och med fler glas än några) inte är farlig för fostret. Riskbruk, definierat efter svenska mått, fler än nio glas i veckan eller fyra vid samma tillfälle (60 cl) är för mycket. Troligen.

      Svara

       Nej det gör det inte för en gravid sluta ljug.

       Svara

       Dessutom vid provtagning så räknas överkonsumtion om du dricker regelbundet, på ett värde du kommer upp i redan vid 3-4 glas i veckan. 0,3 på pet.
       Och redan de mängderna kan skada fostrets utveckling, särskilt hjärtat och hjärnan kan skadas väldigt lätt av låga mängder alkohol. Det måste inte hända, men det är rysk roulette.

       Svara

       Inte farligt betyder inte optimalt. Varför vill man inte vara så hälsosam man kan under den korta tiden man skapar en ny människa?

       Svara

        Många gravida äter väldigt ooptimalt, och vissa äter skitdåligt faktiskt. Jag menar, alldeles för mycket skräpmat och godis och snacks, lägger på sig alldeles för mycket vikt och rör inte på sig tillräckligt med konsekvenser som resultat.

        Svara

       Nu har ju just Agnes fått oroligt mycket med kritik ang mängden vin som hon tycker är ok att dricka när man är gravid. Tar ur minnet nu men hon påstod att dricka 5-6 glas vin i veckan inte var några problem. !!

       Det är rätt mycket som Anges sagt genom åren som är stora problem.

       ”De elva artikelförfattarna tycker, liksom Agnes Wold, att forskare ska yttra sig i debatten om alkohol under graviditeten, men att hon är tendentiös när hon lutar sig mot en enda dansk forskargrupps resultat.”

       https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/07/15/agnes-wold-far-kritik-for-alkoholuttalande/

       Svara

     Att dricka vin flera dagar per vecka betyder att man är alkoholist

     Svara

      Men GÖR det verkligen det? Är alla fransmän alkoholister då? Italienare och spanjorer också?

      Svara

       Ja tänk så är det så

       Svara

   Problemet är inte om hon dricker det eller inte. Problemet är att hon marknadsför det som en produkt gravida kvinnor kan ta utan problem.
   Viktminskning i samband med en graviditet är inget som passar ihop. Man bör inte hetsäta när man är gravid, men att köra måltidsersättning är absolut inget man bör göra.
   Pinsamt av både Nathalie och bolaget.

   Svara

   Nej det ska man inte, gravida har ett ansvar för barnet i magen. Det finns till exempel gravida som suttit inne för att de inte ska kunna skada barnet med sitt missbruk. Om föräldrarna inte har förmåga har vi tack och lov någon form av skyddsnät som ska träda in.

   Svara

  Frågan är om hon bara göra reklam eller om hon faktiskt använder produkten?

  Det skulle vara typiskt en microinfluenser/ influenser att göra reklam för en produkt och sen inte använda den.

  Illa i den aspekten att hon är gravid och använder bantningsmedel.
  illa i den aspekten om hon faktiskt inte använder produkten men gör reklam för den under graviditeten.

  Underligt samarbete generellt med tanke på hennes följare.

  Svara

   Förstår inte varför folk över huvud taget diskuterar som att hon använder den. Det är väl klart hon inte gör. Influencers använder väl typ 3 % av allt de gör reklam för.

   Svara

  Vad är det för fel på riktig ren mat? Detta är så dumt…

  Svara

  Natalie Eklind är ju dessutom inte den skarpaste kniven i lådan. Så jag tror knappt hon läst på vad hon faktiskt gör reklam för 🤭

  Svara

   Hon är definitionen av wt morsa, blir typ deprimerad av hennes Instagram

   Svara

    Lite så.

    Svara

  En del gravida behöver gå ner i vikt. Tro det eller ej.

  Svara

   Hon är inte den av dom som behöver gå ner i vikt. Jag tror inte hon använder produkterna heller. Jag tror pengarna styr.

   Svara

   Absolut men man ska INTE banta under graviditet. Kroppen och fostret behöver näring. Äta nyttigt och röra på sig räcker.

   Svara

    Dessutom får man oftast hjälp av MVC om man är överviktig och behöver få hjälp med vikten. Då på rätt sätt och inte med hjälp av pulverdieter från nätet.

    Svara

  Faaaast! Jag drack måltidsersättningar under min graviditet för att ens få i mig något. Provade kaloridrycker (för anorektiker) men gick inte att hålla nere för dom var så feta i smak/konsistens. Isvatten, tomater med örtsalt och ersättningsdryck med jordgubbssmak var det enda som funkade. Nu fattar ju jag också att min och Natalies situationer är olika då jag kräktes nonstop under heeeeela graviditeten (HG). Vid 20v kontrollen vägde jag 7kg mindre än jag gjorde innan graviditeten. Tycker det är lagom intelligensbefriat att marknadsföra viktnedgång under en graviditet men för somliga kan det faktiskt vara en räddare i nöden.

  Svara

   Ja det är skillnad!

   Det är en fördel att få i sig näring oavsett vilken sort det är om man kräks hela graviditeten om man verkligen provat med allt. Men som du skriver. Göra reklam och tjäna pengar på det är en annan.

   Svara

   Jag kräktes inte en enda gång under graviditeten, mådde utmärkt på alla sätt och vis och var 13 kg lättare efter förlossningen jämfört med när jag blev gravid.

   Svara

    Ja, en del går ner efter barnafödande. En del går upp.

    Svara

    Du har också hittat på allt det där eftersom du är en man.

    Svara

  Personen i fråga… verkar inte vara den smartaste.
  Huvudsaken hon tjänar pengar på det så … hon kollar nog inte upp vad hon faktiskt gör reklam för

  Svara

  Alltså hennes reklaminlägg. Vad mycket energi hon lägger på bilderna. Hade inte varit nöjd som företag. 😅

  Svara

  Ser så smutsigt och stökigt ut hemma hos henne, baserat på vad man ser på bilderna hon lägger ut.

  Svara

   Det är nog inte bara föräldraförmågan som kan grumlas efter ett par glas rött, kanske ordningssinnet får sig en törn också 🤔

   Svara

   Ja herregud, var ju totalt kaos när i serien Unga mammor. Och då var tv där?! Undrar hur ser ut när dom inte är där? 😖

   Svara

  Man kan ju använda det som man vill. En liknande produkt blev ett måste för mig när jag var gravid eftersom jag hade problem att svälja mat och därför inte fick i mig tillräckligt mycket näring. Så det par shakes om dagen gjorde det mycket lättare att få i mig det jag behövde. Det var min läkare som rekommenderade det.

  Svara

   Ja en läkare ja! Det är skillnad jämfört med en influencer som knappast har koll på vad produkterna innehåller eller är till för.

   Svara

    Fast det är ju som vilket livsmedel som helst, alla är kapabla att läsa och förstå eller inte förstå innehållsförteckningen. Måltidsersättningar fungerar ju inte så att det är en viss ingrediens som gör att man går ner i vikt. Däremot så är det ett sätt att kontrollera vad man sätter i sig i stället för ’vanlig’ mat som kan vara väldigt varierat hur mycket energi det innehåller.

    En burgare kan innehålla 300 eller 1300kcal beroende på hur den görs. Medan en burk eller kartong av en äcklig dryck inte har någon variation på det viset.

    Kan tycker måltidsersättningar är galet. Man kanske går ner i vikt men man kommer garanterat gå upp det igen eftersom man inte lärt sig något.

    Men som sagt var, som TILLSKOTT kan det ibland vara jättebra att få i sig den där konstanta energin.

    Svara

  Jag tycker ändå det är ok med måltidsersättning när man är gravid. Finns ju fler mål än de större målen. Kunde själv knappt få ner en enda bit mat som inte kom upp under mina graviditeter. Att dricka funkade för det har oftast inte lika mycket lukt. Men att sikta på att gå ner i vikt under graviditet är inte sunt. Men att sikta på att få i sig rätt saker under en graviditet är bra. Hellre en måltidsersättningsshake än en kaka.

  Svara

   Fast måltidsersättningar i form av proteinshakes finns ju redan! Detta är en ren bantningsprodukt. Ser du inte skillnaden eller det problematiska i att göra reklam för en bantningsprodukt medan man är gravid?

   Svara

   Man bör inte drick måltidsersättningar under graviditet, utan att först ha fått rådgivning utav barnmorskan.

   Svara

  Banta under graviditeten fördubblar risken för missbildning. Så extremt korkat, respektlöst och egocentriskt att banta under graviditeten. Med detta sagt ska man äta hälsosamt för att ge bebisen och sig själv maximalt med näring.

  Svara

   Kan du bifoga en källa?

   Svara

   Men snälla vilken urkorkad kommentar?!! Vart är källan på det? Så alla kvinnor som spyr under väldigt långt tid av graviditeten och knappt får i sig nån mat får missbildade barn?!

   Svara

  Kanske inte så smart att marknadsföra som gravid, men jag trodde inte folk var så trångsynta och tror att alla gör likt. Jag dricker måltidsersättning som mellanmål. Alternativet är att jag inte äter något alls. Så oftast är det ett tillägg för min del. Likaså under min senaste graviditet då jag mådde röv i 30 veckor och desperat försökte pressa i mig nån typ av näringsämnen samt tomma kalorier pga skrämselpropaganda om hur farligt det ska vara att stå stilla i vikt hela graviditeten. Kan vi tagga ner och bara uppmuntra gravida att bolla med sin barnmorska om man undrar något?

  Svara

  Är ju inte mycket för hysterisk smalhets, och stackare som bantar, men det här är väl inte så farligt? Låt henne göra som hon vill med sin kropp. Nog vet hon bättre än att äventyra fostret, gravida brukar nog få info som behövs av sina läkare. Och måltidsersättningar kan ju funks fint som mellanmål!

  Svara

   Klart hon får göra vad hon vill. Men hon MARKNADSFÖR det mot sina läsare och uppmanar dem indirekt att göra samma sak. Gigantisk skillnad på att göra något för sin egen skull och att göra reklam och tjäna pengar.

   Svara

  Resten av Sverige har gått tillbaka till skola och jobb men den här bloggen går fortfarande på semestersparlåga…. inga morgoninlägg och inga 21-inlägg på tre månader.

  Svara

   Det är varken pga semester eller sommartid utan en nödvändighet i nuläget av privata skäl. 😊

   Svara

    Då gissar jag att du inte kommer att skriva om att din kompis Johanna Bladh ljugit om en gubbe som ska ha dragit ut sin kateter på stan och kastat kisspåsen på henne. Och att försökt få det hela till nåt slags typiskt mansbeteende.

    Svara

     Varför tror du att hon ljugit om det?

     Svara

      För att urinkatetrar inte funkar på det sättet.

      Svara

    Det är samma sak varje sommar. Samt att du skrev i början på sommaren att du inte skulle skriva morgon och kvällsinlägg under ”semestern”.

    Svara

     Det är i alla fall så det kommer vara framöver ett tag… 😊 Jag har planer på att försöka lägga in lite fler inlägg då och då men de kommer inte vara ”ordinarie” än så länge.

     Svara

  Jag har för mig att hon gjort reklam för Viktväktarna också. Inte när hon var gravid dock. Men ändå jävligt märkligt då hon är jättesmal.

  Svara

  Även om Nathalie inte vore gravid så är detta ingen produkt hon bör marknadsföra. Hon ser redan underviktig ut och genom att marknadsföra att hon behöver banta skapar en sjuk kroppshets. Vad är det för skev bild av hur kvinnokroppen ska se ut? Ohälsosamt!
  Har aldrig gillat det där bolaget och detta osmakliga samarbete gör inte saken bättre.

  Svara

  Spökjakt vann årets program!

  Svara

   Ja och det var skandal!

   Svara

    Varför då? Det är ju inte som att röstningen var korrupt.
    De vann för att de har störst publik och är värda allt.

    Svara

  Allt för pengar tydligen

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.