Kristallenröstningen kan bli en dyr historia för följarna

En uppdatering:
På det här inlägget på Instagram story missade Jocke att skriva ut kostnaden, men på de inlägg som nådde flest människor, både på Instagram och Youtube så upplyste han om kostnaderna för att rösta!Igår var bland annat Margaux Dietz och Jocke & Jonna Lundell nominerade till TV-priset Kristallen –  Margaux som kvinnlig programledare och Jocke & Jonna för Årets program med Spökjakt.

Spökjakt lyckades kamma hem priset medan Margaux fick se sig slagen av Reneé Nyberg, trots att hon uppmanat sina följare att rösta på henne. Samma uppmaning kunde man se i Jocke & Jonnas flöden, att rösta, rösta, rösta, men varken hos dem eller hos Margaux framgick det att det faktiskt kostade pengar att rösta.


På Tv4s sida står det vad varje röst kostar. 

Hela 5,70 kr kostade varje röst och jag anar att det finns en och annan förälder där ute som riskerar att få lite av en överraskning när nästa telefonräkning ramlar in.

Både Margaux & Jocke & Jonna har många unga, extremt lojala fans som säkerligen röstat HUR många gånger som helst.
Borde de ha informerat i sina inlägg om kostnaden, så som TV4 gjort eller är alla knep tillåtna för att vinna även om det betyder att utnyttja fansens lojalitet?

För nog är det en smula praktiskt att utelämna just kostnaden trots att den för de flesta är absolut avgörande för hur många röster man kommer lägga?

Tack för tips!

235 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vadå inte står nånstans? Kan ungen inte läsa?

  Svara

   Det står ju inte i uppmaningarna som influenserna lägger ut.

   Svara

   Det står ingenstans i Instagraminläggen som de gjort att det kostar. Bara i 4:ans info som följare definitivt inte dubbelkollar innan de glatt sms:ar numret som står i influencerns inlägg….

   Svara

    Inte snällt att ljuga Camilla. Man säger inte att ett sms är 2268 tecken långt när det är 2368 tecken långt. SKÄRPNING!

    Svara

     ORKA

     Svara

     Hennes sms var 6925 tecken långt.
     Jag var tvungen att dubbelkolla. 🙂

     https://imgur.com/a/NqJP7BC

     Svara

      😂😂😂

      Svara

   Kan vara så att barnen röstar utan att titta på Kristallen. Då utgår det inte i inläggen från flunsen att det kostar pengar.

   Svara

   Men ärthjärna…. 🙄

   Svara

    fast den tjejen är ju inte så gammal så hon trodde väl på vad som sades i inlägget.

    Svara

    de har fans som är typ 8 år.

    Svara

  Hur lång tid har man på sig att rösta alltså mellan att röstningen öppnar och stängs?
  Någon som har en uppfattning om hur många gånger man hinner rösta medan tid är?
  Kanske 100? Dvs nästan 600 spänn (plus ev avgift till mobiloperatören).
  (Har som det märks aldrig tittat på Kristallen)

  Svara

   De har nästan två timmar på sig att rösta, så närmare tusen samtal borde hinnas med.

   Svara

    Då kanske föräldrarna lär sig att man ska spärra mobilen för betalsamtal

    Svara

    Det är ett samtal/SMS var 7:e sekund. Tror du verkligen på riktigt att ett sådant litet barn som inte lärt sig att röstning kostar kan sitta fokuserad så pass länge och bara mata sms?

    Svara

     Öh, ja?

     Svara

      Så någon som inte ens går i mellanstadiet skulle ha tålamod nog att skicka 1000 sms under 120 minuter??
      Det behövs ju en extrem dedikation för att göra något sådant. Tror du verkligen om du tänker efter att någon som inte ens klarar av att sitta still och fokuserad i 45 minuter har potential att göra något sådant?

      Svara

       Men skojar du? De sitter ju i timtal framför sina telefoner utan att röra sig.

       Svara

  Kommer bli kännbart i många barnfamiljer. En fråga – vet någon vad dessa avgifter motiveras av? Vill kanalen/arrangören bara tjäna pengar eller finns det en annan förklaring till att man väljer betalnummer?

  Svara

   Det blir som för 10-15 år sedan när alla ungar använde telefonen utomlands för 10,000kr

   Svara

    Ringde på mammas och pappas hemtelefon för att kunna köpa silvermedlemskap på playahead….

    Svara

     Jag köpte PRO på Lunarstorm. Syntes på fakturan sen 🙂

     Svara

     Åh herregud den tiden, playahead 😂 skulle va så kul få använda det igen eller bara få se typ sin profil man hade då för nostalgi

     Svara

   För att företagen vill tjäna pengar på den typen av TV, det används ju även i sammanhang där det går att skänka pengar. Det går att spärra betalnummer, vilket kanske föräldrar bör göra på barns telefoner?
   Det är ju inte direkt en nyhet så att säga, har ju funnits sen länge.

   Svara

  Men det är väl ändå ingen nyhet att det kostar pengar att rösta på något i ett tv-program? Det är väl aldrig gratis…..

  Svara

   Är väl föräldrarnas ansvar att hålla koll på vad deras barn gör.

   Svara

    Att det kostar är inga konstigheter. Men självklart ska det stå när det är ett betalnummer.

    Svara

   Om du är 9 år så kan det säkert vara en nyhet.

   Svara

    Nej, jag lärde mig det där tidigt. När man inte visste hur en telefon fungerade och man var tvungen att fråga föräldrarna om man kunde rösta på en deltagare i det fredagsprogram man tittade på. Man fick alltid ett ”nej, det kostar pengar” som svar

    Svara

     Det är ju bra för dig! Men bara för att du lärde dig det ”tidigt” betyder det ju inte att alla vet det. I så fall skulle vi ju aldrig kvällspressen aldrig skriva ”Pojke 8 år fick telefonräkning på 5.000:-” eller ”Flicka på 11 år spelade Minecraft och handlade för 10.000:-” Men tyvärr fortsätter vi läsa de rubrikerna om och om igen.

     Svara

      Och då kan man fråga sig varför föräldrar aldrig tar till sig de här rubrikerna och upplyser barnen om att saker faktiskt kan bli jäkligt dyra.
      Som förälder har man också ett ansvar att lära sina barn det här. Man kan inte bara lägga allt ansvar på Kanal 5 för att de inte skrivit det finstilta. Något som sådana barn ändå bara skulle ignorera

      Svara

       För att det hela tiden kommer nya föräldrar? Barn växer upp och får egna barn och så vidare.

       Svara

        Det är ju inte som att föräldrar ploppar upp från ingenstans. De blev matade av rubrikerna när de inte hade barn. Eller du menar att man inte kan begära att man ska komma ihåg sådant och att man inte ska lära sig av sina egna misstag?

        Svara

     Man får inte glömma att tiderna förändras och att barnen idag är mer vana att saker faktiskt är gratis, eller förbetalt – tex som fri surf, fria samtal och sms, tjänster som Netflix etc. Förr visste ju alla att det kostade att ringa varje samtal eller att det kostade att hyra en film. Sen är det klart att föräldrarna har ett ansvar men med tanke på att de alltid är väldigt noga med att visa att det kostar pengar när det röstas på Tv så borde naturligtvis influensers berätta om det! Tycker inte man kan klandra ett barn, står det inget så kan de mycket väl utgå från att det är gratis, liksom det är gratis att skicka ett meddelande på whatsapp eller nåt, såsom de är vana vid.

     Svara

      Fast barn som använder sig av surf, samtal och sms vet att det faktiskt inte är gratis, utan att föräldrarna varje månad får en räkning på det. De vet att Netflix, Spotify och allt sådant faktiskt kostar och att det kostar att hyra filmer.

      Svara

       Tveksam till att ALLA barn har koll på vilka räkningar föräldrarna har…

       Svara

        Men det är ju sin förbannade jäkla föräldraplikt att utbilda sina barn i det!

        Svara

         Absolut.Men jag tror ju inte alla gör det

         Svara

          Och då får de ta konsekvenserna av det. Precis som alla andra vuxna får göra

          Svara

           Så är det ju 🙂 och förhoppningsvis lär de sig ngt

         Nog vet de flesta barn att internet och surf kostar, dock betalar ju de flesta en fast summa i förskott. Man får en pott att hushålla med. Det är inte som för 20 år sedan, då man betalade för de faktiska antalet samtal, minuter och sekunder och det faktiska antalet sms. Därför är det här annorlunda.

         Svara

          Det är annorlunda för att man betalar i förskott och då behöver föräldrarna inte lära barnen om att mobilen visst kan kosta eller blocka för betalsamtal?

          Svara

           Anonym 15:39: Jag är förälder och håller med dig!

           Sedan skulle jag som förälder skämmas om mina barn följde influencers som Lundell eller Margaux

         Jo men samtidigt måste du tänka på att alla föräldrar inte har samma förutsättningar och möjligheter som du. Det finns de som inte har en aning om hur en använder en smartphone, eller att det går att blocka betalsamtal/sms, eller kan förstå vad som står i avtalet när en skaffar telefonabonnemang till sin familj/sitt barn. Alla människor är olika och de allra flesta försöker göra det bästa de kan utifrån deras förmåga.

         Svara

          Försöker du påstå att det i Sverige finns föräldrar till 9 åringar och yngre som inte vet hur en smartphone fungerar?

          Svara

           Har inget att lägga till om diskussionen här i övrigt, men ja, det finns sådana föräldrar. Min syster är 36 år och har barn i åldrar 1 till 8 år, omöjligt att ha en stabil Skype-session med henne för hon kan inte använda sin smartphone för fem öre.

           Eh, ja. Varför skulle det inte finnas det?

       Jag skrev att sådant är förbetalt, såklart de förstår att det inte är gratis, men att det ingår att kunna skicka meddelanden eller ringa, se en film utan att det kostar för varje enskild tjänst.

       Svara

       det är ju just det. det kommer en faktura på en fast summa varje månad. det kostar inte mer ju fler serieavsnitt du tittar på. föräldrarna betalar säkert för deras telefon och det är ju alltid fria samtal, fria sms och fri surf. så att det plötsligt kostar för varje sms är nog absolut en nyhet om du är 8.

       Svara

     Åh, men barn nu vet hur en telefon fungerar 😊

     Svara

    Klart det ska stå tydligt det kostar pengar.

    Svara

    En nioåring ska inte sitta på Instagram. Det finns en åldersgräns av en anledning.

    Svara

     Men likväl kryllar det av barn under 13 på sociala medier. Även om ditt barn inte får ha sociala medier är chansen rätt stor att någon av hens vänner har det och på så vis kommer även ditt barn att exponeras.

     Svara

   Tänkte också det först, men i melodifestivalen har det ju de senaste åren varit gratis att rösta i appen. Så kan förstå om barn inte tänker på att det kan kosta pengar.

   Svara

    Jo gratis att rösta i appen med kostar att ringa (det borde de ju hört) Men om inte så får man ju inte rösta 100ggr gratis inappen

    Svara

  Såg en kommentar från ett fan-konto igår, hen hade röstat 125 gånger. Det är 712,50 kr. Ett annat konto hade lagt ut en print på att hen ringt in och röstat 100 gånger. Det var den veckopengen!

  Svara

   Hm. Jag har spärrat kidsen abonnemang från betalsamtal. Det trodde jag alla gjorde.

   Svara

    Ja eller hur.

    Svara

    Exakt, det är ju vettigt att göra!

    Svara

   Och två dagar innan har föräldrarna tvingats köpa deo, dusch- och handkräm för > 350 kr så att ungarna kan vara med ”tävlingen” om att vinna mer produkter. Aldrig varit gladare över att inte ha teens just nu!

   Svara

    Om man som förälder blir ”tvingad” av sina barn att köpa krämer för över 350kr så är nog de där pengarna inte något som bekymrar dessa föräldrar.

    Svara

    Hahahaha, det här var verkligen tragikomiskt. Men mest komiskt! Vilken vecka det varit för de stackars föräldrarna! Barn är verkligen jättejobbiga ibland.

    Svara

     Margaux ännu jobbigare

     Svara

    Och Caias nya mascara lanserades lagom innan Kristallen.

    Svara

    Har teens. De skulle ALDRIG få en enda produkt som någon influencer kränger.
    I så fall får de köpa grejerna själv, för egna pengar.

    Svara

    alla jag känner betalade det själv så föräldrarna betalade inte något, bry dig om dig själv

    Svara

   Veckopeng?! HEJ DÅ MÅNADSPENG

   Svara

  De utnyttjar fansens lojalitet och naivitet, vidrigt. Dom precis som Bianca och T Lindgren manipulerar sina barnfans så dom ska tjäna stora pengar. Ganska vidrigt egentligen. Ja klart dom borde ha informerat om kostnaden. Usch.

  Svara

  Jocke informerade om att det kostade pengar på liven på youtube i alla fall. Kanske inte tillräckligt, men han nämnde de i alla fall ☺️

  Svara

   Och et är mycket mer än vad kanal 5 själva har gjort!

   Svara

  Man är skyldig att ange vad det kostar! Oavsett målgrupp men extra strängt om man vet om att målgruppen är barn. Borde vara belagt med höga vitesbelopp på denna typ av reklam, för det är reklam.

  Svara

  Var är barnens föräldrar?

  Svara

   De är fullt upptagna med att klämma fram tårar i ögonen inför intervjun med Aftonbladet. ”Saga-Li, 9, i Bromölla röstade för 4780 kr för att göra idolen glad”.

   Svara

    + Mamma Zandrah: ”Det är Löfvens fel”

    Svara

     ”Tvingades ta sms-lån efter att sonen röstade på sin stora idol 235 gånger”

     Svara

    fast jag fattar inte vem tusan tar ett abonemang åt ungarna idag? när jag skaffade min första mobil vägrade föräldrarna o skaffa abonemang o hänvisade till kontantkort.

    Svara

     När du fick din första mobil kostade det säkerligen 5,5kr per minut att ringa. Det var lite andra tider då.

     Svara

      5,50 det var billigt 😛 ett tag kostade det nästan 10 spänn i minuten haha
      men fortfarande idag så är kontantkorten så bra med deras olika erbjudanden så varför ha abonemang till ungarna?

      Svara

       För att det blir billigare. Det finns familjeabonnemang nu för tiden 😉

       Svara

        Uppenbarligen blir det inte billigare om ungarna ringer betalsamtal 🙄

        Svara

         Jo, om man blockar för betalsamtal. Vilken varje vettig förälder gör

         Svara

     Jag har abonnemang till mitt barn som går på mellanstadiet. Eller rättare sagt: barnet har tagit över sin pappas abonnemang då pappan ändå bara använder sin företagstel. Också en trygghet om han är själv hemma av olika anledningar, nu finns det ju inte hemtelefon som när jag växte upp.

     Barnet har tel för att kunna ringa oss när han går hem från skolan (vi jobbar hemma just nu) , spela Pokémon, bestämma med kompisar att ses, osv. Vi har pratat om att det kostar pengar att tex ringa o rösta, att man inte ska falla för reklam som influensers gör på youtube, m.m. Men oroar mig ändå för att alla dessa ”kändisar” påverkar barnen så mycket.

     Finns så många fällor som man kan falla i, och som vuxen är det svårt att hålla koll på allt i informationsflödet. Jag hade tex inte koll på att det var kristallen och att det i sin tur innebar röstning.

     Svara

    Saga-Li från Bromölla 😀

    Svara

    O lägga på ett dockfilter o truta med läpparna eftersom det kommer vara bild med

    Svara

    Amen dra inte in vår lilla by Bromölla i detta. Vi har tillräckliga bekymmer med att hålla isär Kaily, Keylie, Haily och Keyla 🤣🤣🤣

    Svara

   De kan säkert sitta bredvid barnen och titta på tv. Det är inte konstigt att som förälder inte sitta och stirra ner i sitt barns telefon hela tiden. Det är dessutom väldigt vanligt bland kids att helt stänga av ljudet i telefonen (både signal + vibration) så att ens föräldrar inte ska märka när en får meddelanden osv.

   Svara

   Röker Blend på balkongen? Spelar Candy crush?

   Svara

  Hur kan spökjakt vinna? Hur kan det vara möjligt att rösta mer än en gång från samma enhet? Hur kan Big Brother vinna i klassen åretsnyskapande/förnyare? Efter 20 år är det samma meh som när det var nytt. Begrav Kristallen!

  Svara

  Det här är väl ändå föräldrarnas ansvar?

  Svara

   Självklart! Men man kan ändå va lite kritisk till svt’s upplägg. De borde kunna räkna ut ett o annat.

   Folk är inte så dumma som du tror, de är dummare.

   Svara

    Det var TV4 som sände skiten 🙂

    Svara

     Ok, fattades bara det. Tv4 älskar ju betalnummer. Känns ännu mer riggat då.

     Svara

     Härligt med alla nättjafsare som har åsikter om tv-program och programledare och sånt men inte ens har koll på vilken kanal som visar det. Herregud läs på lite och skaffa er en analys

     Svara

      Jag skiter i vilken kanal det sänds i. Vuxna människor som lurar pengar av barn tycker jag inte om.

      Svara

       De personer som uppmanade sina följare att rösta på dem vidarebefordrade ju bara det materialet som de fått från deras respektive kanaler. Det är ju inte som att det är Jocke som har designat den där dplay-bilden direkt.

       Svara

        Visst, i Sverige behöver man ingen moral och inget är någons ansvar.
        Saker bara händer 💩

        Svara

         Men sunt förnuft och personligt ansvar påstår ju statsministern att svenskarna har, då kanske det är överkurs att ha moral också?

         Svara

  Tycker ändå det är föräldrarnas ansvar att hålla koll eller spärra för den typen av samtal. Står ju klart och tydligt om barnen tittar på kristallen att det kostar. Verkligen inte rimligt att tex Margaux skulle skriva ut det i alla sina inlägg bara för att hon har följare som är barn vars föräldrar har dålig koll.

  Svara

   Jo, det är rimligt att skriva ut att smsen kostar. För helt ärligt, lycka till att hålla koll på vad en tweene/teen håller på med hela tiden. Jag tror knappast att dina föräldrar visste vad du gjorde hela tiden i dina ungdomsår så vidare du inte heter Fritzl i efternamn…

   Svara

   Risken är ju att de röstar utan att ens titta på kristallen, alltså får de inte infon.

   Svara

   Men borde hon inte skriva ut det om föräldrarna letar information på hennes sida?

   Svara

    Men snälla. Föräldrar förstår väl var man ska leta efter info?! På kanalens/programmets hemsida, och inte hos en influencer!

    Svara

     Men snälla. Frågade du alltid dina föräldrar om lov när du var liten? Jag tror knappast det och jag tror inte att dagens barn & ungdomar gör det heller.

     Svara

  Det var ju förresten betydligt fler uppmaningar om att rösta än de två du visar i inlägget, det uppmanades att rösta hela dagen typ. Jonna bad hela dagen typ och andra influencers/youtubers var aktiva med att ragga röster åt Jocke också, och även åt Margaux. Nu är ju det tillåtet så… Absolut borde de informerat om kostnaden.

  Svara

   Jag tror att de flesta som var nominerade skrev ngt på IG att de var det och vad folk rösta. Dock inte i den utsträckningen som Jj

   Svara

    Det är skillnad om att skriva om det och att tjata i veckor! Jocke och Jonna mfl har pratat om det nästan dagligen sedan nomineringarna blev offentliga.

    Svara

   Jag tycker ändå att man förstår att det kostar, Jonna säger ju att ”hela min lön kommer gå åt till att rösta” i sin story. Då borde man begripa att det kostar pengar.

   Svara

    Men nog kan man väl tala i klartext ändå.

    Svara

  Jag får lite ont i magen av att läsa kommentaren från barnet 😥 Det är fan inte okej att lura barn! Klart föräldrarna har yttersta ansvaret men det gör det inte okej ändå. Influencers måste börja ta ansvar och sköta sina ”jobb” på ett professionellt sätt!

  Svara

   Jag vill inte vara den som är den. Men dessa influencers vidarebefordrade ju bara det materialet som de fått från deras kanaler. Det är ju inte som att det är Jocke som har designat den där dplay-bilden direkt.

   Svara

    Nej, men Margaux borde vetat bättre och meddelat att det kostar pengar att rösta.
    Extremt dåligt av henne att inte ta det ansvaret.

    Svara

     Och det är extremt dåligt av föräldrarna att de inte tar ansvar för att upplysa om hur barnen hanterar sin telefon.
     Eller tar ansvar och blockar betalsamtal om man som familj har en tight ekonomi

     Svara

      Ja, självklart har föräldrarna ett ansvar. Men ansvaret ligger ÄVEN på företag/influencers/andra som jobbar med att sälja saker. När jag jobbade i butik som tonåring var vi strängt förbjudna att merförsälja saker till barn, just av denna anledning. Tycker influencers har exakt samma ansvar eftersom det här är deras jobb. Margaux VET att majoriteten av hennes följare är just barn.

      Svara

      Kanske föräldrarna också hade missat att det kostar på grund av bristfällig information!

      Svara

  Som när jag var runt 10 år och köpte ringsignaler till min Nokia 3310. Kostade typ 20 spänn samtalet. Min mamma var överlycklig. Not.

  Svara

   Tack! Du verkar vara den ända i kommentarsfältet som inte var ett helgon som barn. Det här är inget nytt fenomen, förr kanske det inte skedde i samma utsträckning som nu men då måste en tänka på att allt är mycket mer lättillgängligt idag.

   Svara

  Nu får ni sluta gnälla. Hur ska cheferna annars kunna få sina höga löner? Som den ansvarige för postkodlotteriet som plockade ut en miljon. I månaden.

  Svara

  Minns hur det var på min tid då vi tokröstade på våra favoritartister i voxpop. Blev dyrt men som barn tänkte man knappast på sånt.

  Svara

  Anna Book hoppade nyss på dig i sin live. Hon undrade om du var där inne med ett av alla dina fejkkonton och trollade och frågade om hennes vikt…Skönt ändå att hon tänker på dig. Fint av henne.

  Svara

   Men lägg bara ner. Kan alla bara sluta ge Booken uppmärksamhet?

   Svara

    Det är så kul, kan inte sluta!

    Svara

     Nej det är inte kul. Det är så extremt uppenbart att hon är labil och det är inte kul någonstans att enbart göra sig lustig över en person. Att skratta med personen är kul, skratta åt den är bara sorgligt

     Svara

      Hon har själv satt sig i den här situationen genom att sitt ständiga ljugande och svinaktiga beteende. Om ni bara visste hur många i underhållningsbranschen som gärna skulle se henne gå under så skulle ni inte tro mig.

      Svara

       Alla i underhållningsbranschen ignorerar henne. Gör alla en tjänst och följ deras exempel

       Svara

   Du är ”pomperipossa” följt av x antal f*cking jävla! Och nu pratar hon om smset hon skickade till dig, K A N I N T E S L U T A K O L L A !

   Svara

    Tydligen ljuger jag om antalet tecken i hennes sms.(Varför någon skulle göra det?)
    Kan ingen skicka henne den här bilden?

    https://imgur.com/a/NqJP7BC

    Svara

     Nu rantar hon om dig igen! ”Äcklig liten sopa är hon” 🙂 🙂 🙂

     Svara

      Men lägg ner. Det är så sjukt tröttsamt

      Svara

      Är väl iofs inte så konstigt att Booken inte gillar den här bloggen efter allt den tar upp om henne.

      Svara

     Haha, jag lämnade in en hemtenta för två veckor sen där jag svarade på två essäfrågor. Den ena essän blev ungefär 1230 ord (ungefär maxantalet ord), den andra något kortare. Så det bookiska sms:et blev längre än min essä!

     Svara

   Verkligen! Smickrande! =)
   Jag har varit på tränat och skiter högaktningsfullt i hennes vikt.
   Jag har fullt upp med hennes märkliga beteende.

   Svara

    I gårdagens inlägg om hennes live så verkade det som om du skapat ett fejkkonto och kommenterade hennes live. Stämmer det? För då tycker jag att det blir lite barnsligt av dig.

    Svara

   Kan man se Anna Books live i efterhand? Det här låter som något man inte vill missa…

   Svara

  Förr när man ringde betalsamtal (1990-talet) så sa ju alltid en röst att detta samtal kostar 9kr och 90öre osv.. Gör det inte nu längre?

  Svara

  Nu sitter hon och säger att du ser ut som en jävla häxa, en Pomperipossa, och säger att du har snackat så mkt skit om sina läsare och följare. Att du har sagt att hon inte jobbar någonting etc. Hon går bananas, hahaha!

  Svara

   Hahahaha!!

   Svara

   Snacka om att tolka allt som fan tolkar bibeln. Booken alltså. På vilket sätt tycker hon att hon är bättre när hon vräker ur sig sådana här saker om Camilla? Det var ju exakt likadant i PW-gate. Booken ältar, skapar drama och förvränger sanningen. Skulle vilja titta in i hennes hjärna och se hur den funkar egentligen. Känns ju som den är felkopplad på något vis. Herregud…

   Svara

    Nej, Anna ältar inte. Det sa hon i liven nu.

    Svara

    Fråga.

    Har Anna någonsin pratat eller tagit upp den här bloggen tidigare? Isf hur många gånger?

    Tips, kolla i arkivet här hur länge CamCam har skrivit om henne. Bl.a om hennes tänder.

    Ett av flera inlägg bara om henne nya tänder och kommentera är inte nådiga. Året är 2017.👇

    BRUKAR MAN HÄMTA UT TÄNDER PÅ MACKEN?
    Jag antar att man inte behöver prova ut färg, naturlighet eller liknande när man vill ha tippex-färgade tänder i käften för jag har då aldrig hört om någon som beställer och hämtar ut tänder på en mack.
    Eller via något postombud för den delen. Sådant brukar väl hanteras av tandtekniker men som sagt, om hennes tänder inte ens finns att tillgå i Sverige så säger väl det en hel del om dem?

    Jag såg en kommentar på Instagram där någon skrev ”Det verkligen lyser om dig” och ingenting kan väl egentligen vara närmare sanningen än det? 🙂
    Det är Boken man ska ha med när man campar vid en eventualitet att ficklampans batterier lägger av. SÅ praktiskt!

    Pga att jag inte har insta så har jag ingen aning om vad det är hon säger. Men… jag tycker inte att det är konstigt att hon lackar till och ger tillbaka (även om det på det viste som hon verkar göra det på ENLIGT ER utsago skulle vara under min värdighet).

    Och gårdagens inlägg här var verkligen bara så märkligt…

    Svara

     Skickar du lika långa sms som Anna? Kan tänka mig det nämligen…

     Svara

  Anna Book ger sig på dig ganska friskt i sin live just nu.

  Svara

   Spännande!
   😉

   Svara

  Sen fattar jag inte varför man kan skriva ut att det kostar pengar bara för att vara snäll liksom, för att undvika att sånt här händer. För nej, det går inte att skylla på slarv. De hoppas ju att någon ska missa infon och ringa som en galning. Så egoistiskt att tycka att det är viktigare att själv vinna, även om någon annan får betala ett högt pris. Fult gjort.

  Svara

   De personer som uppmanade sina följare att rösta på dem vidarebefordrade ju bara det materialet som de fått från deras respektive kanaler. Det är ju inte som att det är Jocke som har designat den där dplay-bilden direkt. Så det har ingenting med att de hoppas på att någon ska missa infon

   Svara

    Varför skriva exakt samma sak på alla inlägg? Vi har förstått att det där är din åsikt.

    Svara

  Du är en äcklig skvallerkärring också. Och falsk, falsk, falsk säger hon.

  Svara

   Orka

   Svara

   Tror ingen bryr sig om vad Anna rantar om. Alla vet att hon är helt galen och borde söka hjälp istället för att sitta på Instagram och desperat skrika efter uppmärksamhet.

   Svara

  Men åh, får ont i magen för den stackarn som skrivit kommentaren.

  Ja jag har ansvar som förälder, och ja mina barn vet att det kostar. Men en 12-åring gör ju som bekant inte alltid som föräldrarna lärt dem. En 12-åring kan sitta hemma hos kompisar efter skolan och ”alla” röstar. En 12-åring har inte konsekvenstänk. Och en 12-åring tänker framförallt inte att hmm vänta här nu, det där Margaux ber mig om det kanske kostar pengar, jag ska kolla på kanalens hemsida innan jag röstar.

  Tror många här som skyller allt på föräldrar kanske inte har barn… och jag tycker det är skamligt av Margaux med flera att be om röster och inte tydligt upplysa om detta.

  Jag vill bara krama den där stackars ungen, pratat om det och så får man lära sig av sitt misstag. Jag hoppas också de som uppmanat sina följare tar ansvar för det och åtminstone ber om ursäkt.

  Svara

   Exakt! Som att bara för att man berättat för ett barn hur ngt är har de med sig det och följer det i alla avseenden. I en viss ålder skulle jag absolut ha följt en uppmaning från Take That eller Johnny Depp oavsett om min mamma sagt ngt annat.

   Svara

   Det mest nyanserade och realistiska inlägget av alla.
   Precis så är det! Och det gäller det mesta kring barn. Jag träffar barn med spelförbud, sockerförbud och likande men de ses hemma hos kompisar efter skolan och frossar i allt som inte är tillåtet hemma. Många gånger talar ungarna inte om att de inte får spela tv-spel heller, för att de inte vill hamna utanför eller blir rädda att de måste gå hem då. Eftersom de andra vill spela.

   Och även om föräldrar förmanat om betalsamtal och kostnader tror jag inte de gör den kopplingen när Margaux uppmanar dem att rösta utan att tala om att det kostar pengar.
   Sådant borde inte vara tillåtet – det SKA tydligt framgå om man uppmanar någon att rösta.

   Svara

    Håller fullständigt med dig. Och varför ska inte informationen vara tydlig bara för att det är föräldrarnas ansvar att se till att barnen inte ringer betalsamtal. Även föräldrar behöver läsa den informationen någonstans för att veta.

    Svara

     Vad sägs om kristallen.nu?

     Svara

      Så du tänker att en nioåring ska kolla på Jockes stories/Margaux inlägg och tänka ”Hmm, innan jag röstar är det bäst att jag gå in på kristallen.nu och kollar om smsen kostar något då Jocke/Margaux inte skrev om det.” Isåfall undrar jag om du kommer ihåg hur det är att vara nio år?

      Svara

   Men ungen kanske utvecklar sitt konsekvenstänk genom att göra sådana här saker, få skämmas och ångra sig. Det är en del av livet och knappast någonting man som utomstående behöver få ont i magen av. Ens aktioner medför konsekvenser. Alla har fått gå igenom dessa känslor när man vuxit upp.
   Jag är helt okej med att det skrivs varningar och info om allt möjligt, men ungarna orkar knappt läsa idag så…

   Svara

   En tolvåring ska inte sitta på Instagram överhuvudtaget.

   Svara

    Nej det ska de inte, trots det gör i princip alla det. Det är inte det diskussionen handlar om just idag.

    12-åringar får väl läsa bloggar ändå? (Vad ska Margaux annars leva av?) Så om du läser Margauxs senaste blogginlägg är det exakt samma info där.

    Svara

     Vad i Margaux innehåll är relevant för en tolvåring att följa?!

     Svara

      Det undrar jag med! 🤔

      Svara

   AMEN!

   Svara

  Detta fenomen ses enbart inom influencernas frammarsch i sociala medier. Deras vinster och framgångar baserar mestadels på följare som ger dem framgång på framgång. De streamat musik dygnet runt för att lyfta sina idoler med fler tjänster som framhäver sin idol.

  Det skulle vara högst intressant att veta hur framgångsrik en influencer varit om dem INTE haft lojala följer som backar upp dem. Alla tävlingar en influencer deltar i skapas massa uppmaningar till sina följare som tillbedes ringa, rösta och streama deras musik med mera. Det ska dessutom dela idolens budskap och kan få en chan på miljon att vinna priser om dem jobbar duktigt.

  Nä om inte deras föjarskara är stor nog förlorar dem, om de har en stor hejarklack hörs och syns de mer och därmed vinner allt.

  Därför bör en kompetent jury alltid sitta i sammanhang som dessa.

  Svara

   Deras största fangrupp är barn och det här är som ett stort svart hål i lagstiftningen. Eftersom det i Sverige inte är tillåtet med reklam som riktar sig till barn under 12 års ålder. Ändå lyckas alla influencers med indirekt marknadsföring till sin största målgrupp – som är just barn.

   Jag hoppas att vi snart får se nya lagar och regler kring hur produkter får marknadsföras i t.ex. vloggar och sociala medier m.m.

   Svara

    Det är en åldersgräns på 13 år för att skaffa Instagram. Alltså får man förutsätta att reklamen inriktar sig till människor från 13 år och uppåt.

    Sen kanske barn kollar Instagram i alla fall, men det finns fortfarande en åldersgräns.

    Svara

     Tänkte främst på vloggar och inte på Instagram!

     Svara

      Youtube har också en åldersgräns på 13 år

      Svara

       Och du tror att barn håller den åldersgränsen?

       Svara

        Det vet jag väl, men det gör ingen skillnad sett till reklamen. Man kan inte förvänta sig att en sida ska anpassa reklamen till en barnnivå. När barn egentligen inte alls är tillåtna på sidan.

        Svara

         Så du menar att alla kanaler med småbarnsinnehåll riktar sig till 13+? Hahaha. Babblarna,babyloonz,nicke,Greta gris osv.
         Åldersgränsen är för att ha en egen kanal och publicera innehåll.

         Svara

          Det är skillnad på ”riktiga” Youtube och Youtube kids. Finns just därför en egen Youtube till barnen. Med bablarna, Greta gris o övriga, Det kontot är föräldrarna och har och inte barnen.

          Svara

      Youtube har också en åldersgräns

      Svara

    Barn under 12 års ålder är rent tekniskt sett inte välkomna på sociala medier.
    Man kan inte kräva att reklamen ska göras barnvänlig när dessa barn inte ens får vara där.
    Men hur är det där egentligen? TV3, TV4 och Kanal5 sänder väl fortfarande reklam på barnleksaker och det tillåts bara för att själva sändningen är från Storbritannien där sådan reklam är tillåten?

    Svara

    Men Margaux… varför följer barn henne?!

    Svara

     Följer verkligen så många barn henne?

     Svara

      Ja!!

      Svara

     Varför följer vuxna henne?!

     Svara

      Oxå en bra fråga 🙂

      Svara

   Men juryns val är ju minst lika ifrågasatta

   Svara

  Anna Book släppte dig en sekund men sedan kom hon igång igen. Det sitter tyvärr som en tagg i henne.

  Svara

   Och just därför borde alla respektera det och låta henne vara.
   Uppenbarligen mår hon inte alls bra av den uppmärksamheten hon får här, som vissa vill framstå det som.

   Svara

    Nej, hon ska inte lämnas i fred. Hon ska betala för allt hon gjort mot s k kollegor i branschen och f d vänner. Det räcker nu. Till och med hennes egen son verkar inse det.

    Svara

     Alla kollegor i branschen och f d vänner ignorerar henne. Gör samma sak vettja!

     Svara

      Ja precis!!!

      Svara

  Camcam.

  Om du kan se liven så gör det.
  Det AB sa om dig borde nästan vara anmälningsbart…

  Svara

   Varför anmäler du inte då?

   Svara

   Herregud, nej… 😉
   Låt henne hållas, det är ju inte direkt till hennes fördel om man säger så – jag bryr mig inte vad hon än kan tänkas koka ihop.
   Jag tycker mest synd om hennes familj som ofrivilligt tvingas lyssna på det.

   Svara

    Du hävdar att du inte bryr dig, men du fortsätter ändå att skriva om henne och öppna upp för ett kommentarsfält fullt med påhopp?

    Svara

     Med din logik så borde jag alltså bryr mig om vad alla 144 personer som har egna kategorier här inne tycker om mig, plus alla andra som inte har egna?
     Eller hur tänker du?
     Jag har åsikter om det mesta och flesta som skrivs, men är relativt obrydd om vad de i sin tur tycker om mig. Hur hade det sett ut? 😛 😛

     Svara

      okej, låt mig omformulera mig.
      Du hävdar att du inte bryr dig, men du fortsätter ändå att gå i försvarsställning där du publicerar inlägg och kommentarer där du förklarar dig, eldar upp stämningen, triggar henne ännu mer och öppnar upp för ett kommentarsfält fullt med påhopp?

      Om du inte skulle bry dig så skulle du ju inte uppmärksamma sådana här galenheter och du skulle heller inte uppmuntra till att andra i kommentarsfältet uppmärksammar det.

      Svara

       Jag har inga planer på att varken uppmärksamma det hon säger om mig eller liknande och inte heller uppmuntrar jag till andra att uppmärksamma det. Jag skiter totalt i vad hon säger om mig och har enbart svarat på kommentarer om det.
       När jag skriver om henne så är det om saker hon gjort eller sagt, men inte de som handlar om mig (smset undantaget)

       Jag tror aldrig jag bemött något hon sagt om mig och har ingen planer på att göra det heller. Varför skulle jag?

       Svara

        Med ”jag bryr mig inte vad hon än kan tänkas koka ihop.” trodde jag att du menade överlag, inte bara om vad hon skulle säga specifikt om dig.
        För i alla år har det ju varit så att du uppmärksammat något, Anna har gått igång på det och indirekt svarat, du har tagit upp det igen, Anna tar upp att du tar upp det och så har det blivit en grej av det.
        Oavsett om det är hennes tänder, var exakt hon bor, hennes gräsmatta eller vad som så blir det en grej.
        Och det är ju exakt motsatsen till att du skiter i vad hon säger.

        Svara

   Släpp Anna nu. Hon mår ju inte bra av vad som skrivs om henne här och kan inte hantera det. Bäst vore ju att varken Cam eller vi ens nämner henne, så kommer hon må så mycket bättre tillslut.

   Svara

    Det gör varken till eller från. Anna kommer att fortsätta sända live och pumpa ut märkliga inlägg på Instagram och folk kommer att fortsätta titta/följa för att de tycker att hon är helstollig. Oavsett om det skrivs om henne här eller ej. Det är för mycket lyteskomik över det hela och Anna förstår verkligen inte att folk tittar för att se henne göra bort sig själv. Tragiskt men sant.

    Svara

     Helt riktigt. Om hon inte förstått något hittills så lär hon inte göra det i framtiden heller. Så jäkla tragisk person. Tror hon mår så jäkla dåligt av allt kring F och kommande dom så hon ger utlopp för sina känslor i alla kanaler hon kommer åt. Hon pyser ju av ilska och frustration av naturliga skäl, men istället för att stänga ned sociala medier och rikta energin där den behövs, till sin familj, brakar hon loss i värsta psykopatanda i sina lives.

     Svara

      Och era raktioner, tror ni det gör något till eller från huruvida hon kommer att sluta?

      Vad får ni ut av att kommentar henne?

      Svara

       Varför leker du nån moralpolis här? Du har ju en allldeles egen blogg där du kan härja bäst du vill, något du alltid tycks glömma då du hänger här 24/7/365.

       Svara

        Svara du först på min fråga så ska jag svara på din trots halmgubbar och allt. 👌

        Svara

        Svara du först på min fråga så ska jag svara på din trots haalmdockor och allt. 👌

        Svara

         Kan du inte bara ta din pompösa person och dra åt skogen? Du tycks tro att du är nån sorts grå eminens som sitter inne med alla svar. Ingen har bett om dina råd så tryck upp dem i stolgången.

         Svara

          Varför är du så fruktansvärt otrevlig?

          Svara

       Men herregud! Anna 50 år och trebarnsmor får väl ta ansvar för sig själv och sitt agerande tycker du inte det? Är det konstigt att normala människor tycker att hennes beteende är onormalt och tragikomiskt? Får man inte vädra det någonstans alltså enligt dig? Enda sättet att få stopp på skriverier om Anna Book är att HON börjar bete sig normalt. Då finns det inget att kommentera. Eller hur? Så som hon gapar och skriker efter uppmärksamhet, ligger det inte något ansvar hos henne menar du?

       Svara

        Min mamma var väldigt gravt bipolär och jag känner igen hennes sätt i Anna Book väldigt mycket.
        Det går inte att kräva att en sådan person ska börja bete sig normalt och de har inte möjligheten att ta sådant ansvar.

        Svara

         Förstår ändå inte heller varför det hon gör är så hemskt heller.

         Svara

        Klart det ligger en del ansvar hos henne också. Men vad är det hon gör som är så hemskt? Och det största ansvarat ligger faktiskt hos er. Så låt du henne ta sitt ansvar beteende på egen hand, vuxen kvinna som du mycket riktigt påpekar, och sköt du ditt eget och ta ansvar för dig själv.

        För tycker du inte hon ska ha någon uppmärksamhet, ge henne ingen. De som uppenbarligen vill ge henne det och på hennes villkor vilja borde väl också räkans, eller? Och e finns ju. Så varför ska din åsikt om att ”få stopp på henne” räkans mer än deras?

        Och på riktigt, du tycker att det hon säger och skriver är så illa att det ska ”stoppas”, OMG….!

        Och din moralpredikan om hur en MAMMA, jag usch och fy för mammor som inte är som alla andra, tycker jag säger betydligt mer om dig än om henne och vem som verkligen förtjänar att få sig en känga eller två och vem det är som borde fundera på vad den säger och kanske t.o.m stoppas från att från att få skriva andra på näsan hur de ska vara, leva eller bete sig enligt rättesnörena.

        Hon bryter inte mot någon lag så vitt jag vet. Och hon uppviglar inte någon till att göra det heller, eller? Henne brott är tydligen att vara ”tragikomiskt”. Men jösses ja så hemskt. 😱

        Vad har hänt med Live and let live? ”Din värld” tycker jag verkar urtråkig och jag är glad att du aldrig kommer att få igenom dina ”lagar och regler” för hur man ska få beter sig även om du försöker med allt du har tysta dem som inte håller måtten enligt din allsmäktiga bedömning.

        Låt nu dem som gillar Anna få ha henne kvar och så kan du hitta något som gör dig glad på annat håller, tycker jag då. 😉

        TGIF!

        Svara

         ”Så låt du henne ta sitt ansvar beteende på egen hand”

         Samma på begripligt svenska, tack.

         Svara

          Och dom här:

          ”De som uppenbarligen vill ge henne det och på hennes villkor vilja borde väl också räkans, eller? Och e finns ju.”

          ”Och din moralpredikan om hur en MAMMA, jag usch och fy för mammor som inte är som alla andra, tycker jag säger betydligt mer om dig än om henne och vem som verkligen förtjänar att få sig en känga eller två och vem det är som borde fundera på vad den säger och kanske t.o.m stoppas från att från att få skriva andra på näsan hur de ska vara, leva eller bete sig enligt rättesnörena.”

          ”Din värld” tycker jag verkar urtråkig och jag är glad att du aldrig kommer att få igenom dina ”lagar och regler” för hur man ska få beter sig även om du försöker med allt du har tysta dem som inte håller måtten enligt din allsmäktiga bedömning.”

          Lugna ner dig när du skriver, du låter helt speedad med ditt obegripliga rant. Jättelånga meningar utan nån logik, ordning och vettigt innehåll. Om du vill att nån ska ta dig seriöst måste du lära dig att skriva.

          Svara

           Men herregud, försöker du vinna förstapris i härskartekniker eller vad är det här?!

           Oj, känner du dig träffad? Du kan skriva med ditt eget alias, Trh.

           JAG ÄR INTE THR!

        Långt svar i modd. 🙂

        Svara

         Nobody cares, Sean.

         Svara

          öööh jo.
          Prata för dig själv

          Svara

           Visst bryr dig dig, Trh, om dina egna skriverier som ständigt hamnar i modd. Ingen annan är så intresserad av dina ”visdomspärlor” (not) som du själv. Så du kan sluta meddela varje gång dessa ”pärlor” hamnar i modd.

           Du glömde ge dig själv en massa tummar på den kommentaren, Trh. Bara en tumme hittills! Skynda dig att korrigera saken!

           Men lägg ner att kalla alla som inte håller med dig för thr.
           Hur paranoid får man vara?

          😄

          Svara

          Det är ingen mening att försöka förklara för Trh. Jag tror att det är ganska uppenbart för de flesta av oss som levt med familjemedlemmar som, ehm, ”psykiskt liknar” Anna Book (ni vet vad jag menar), att Trh visar upp dessa drag även hon.

          Svara

    Går hon på en massa piller?
    Något står iallafall inte rätt till.

    Svara

  Faktiskt så sa Jocke det i deras live på Youtube!

  Svara

  Även SVT uppmanade följare på Instagram att rösta, utan att skriva att det kostar.

  Svara

   Det var förmodligen gratisvarianten då eller? Annars begår de också ett stort fel.

   Svara

    Fanns det en gratisvariant? SVT visar samma nummer som influenserna, bara sista siffran som skiljer sig som i Melodifestivalen. Jag har aldrig sett Kristallengalan så jag vet inte hur det fungerar. Men tyckte att det var dåligt ifall inte ens SVT skriver ut att det kostar, om så var fallet.

    Svara

  Men alltså snälla. Ni som direkt kommer från Annas Books live för berätta om hur labil hon är och hur arg hon är på Camilla.
  1: Ni har själva absolut det överflödet av fritid ni påstår att Anna har.
  2: Fortsätt leva i villfarelsen att ni skulle vara totalt avtrubbade inför det faktum att en skvallerblogg inkl. stort kommentarsfält hånade och skrev hemska (faktiskt) saker om dig flera gånger i veckan.
  3: Ni är otroligt känsliga och överanalyserar många gånger hennes beteende.

  HEJ.

  Svara

  Jag tycker det mest intressanta från Anna Books live är när hon pratade om att du sagt till henne hur du föraktar och ser ner på dina läsare. Kan du inte berätta mer om det Camilla?

  Svara

  Det är väl SJÄLVKLART att Margaux och andra influencers/kändisar skall informera om kostnader som tillkommer något som de uppmuntrar sina följare till, det måste ju alla företag och verksamheter göra i sin marknadsföring?
  Märkligt och oproffsigt gjort.

  Svara

   Nej, det är självklart att de använder sig av det materialet som de får från deras kanaler som sett till att de blivit nominerade från början

   Svara

    Fast lägger man upp ett nummer måste man informera om kostnaden?! Det här är extremt klandervärt.

    Svara

     Då får du anmäla både svt, tv3 och kanal 5.
     Vad vill du egentligen att vi ska göra åt saken? Och vad hade du själv tänkt att göra?

     Svara

    Jo det är rätt självklart

    Svara

    Nej, alla seriösa företagare har ansvar för vad de lägger ut själva på sina egna kanaler, i syfte att gynna sig själva. Eller tror du att andra bara kan gömma sig bakom ” Oj det var en av mina underleverantörer som bröt mot lagen utan att informera mig så då är det lugnt”?

    Jag hoppas verkligen att det finns en lagstiftning mot att inte informera om kostnader på det här sättet så att de kan åka dit ordentligt! Det är ju rätt hårda regler kring sms lån så varför inte här?

    Svara

  Ser inte ens ut som Jonna på bilden…

  Svara

  Det står i programmet att det kostar vilket det är lag på att det måste göra om det är betalnummer. Tänker att folk får kolla mer. Sen brukar de säga i tv hur det ligger till med betalning kring att rösta. 099 är alltid betalnummer.

  Svara

   Lägger man ut det numret i sina sociala medier /på sin blogg så det går att ringa endast genom den informationen borde det också täckas av den lagen, och alltså vara olagligt det de gjort!

   Det hade varit annorlunda om de utelämnade numret och bara länkade till sidan där all information om kostnader etc fanns, men det gjorde de inte.

   Svara

  Det är skillnad på ”riktiga” Youtube och Youtube kids. Finns just därför en egen Youtube till barnen. Med bablarna, Greta gris o övriga, Det kontot är föräldrarna och har och inte barnen.

  Svara

  Betalsamtalets kostnad ska anges i en text som är minst en tredjedel så stor som telefonnumrets text. Alla minns väl första 24h-liven då Jocke lurade pengar av barn (eller deras föräldrar) genom att skriva kostnaden så litet att det inte gick att läsa.

  Det här med minneskortet är ju senaste bluffen från Jockiboi för att bygga uppmärksamhet kring hans ”nya” stulna koncept.

  Svara

  Det är fullt möjligt att det är BÅDE influencers ansvar att tänka på vilken målgrupp de har och ge rätt info, OCH föräldrars ansvar att spärra för betalnummer etc. Det är liksom inte antingen eller.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.