Purjolök och vuxenpoäng

Tycker någon att det här inlägget innehåller för mycket text och att man bara inte ORKAR ta sig igenom det, så kan jag upplysa om att inlägget handlar om att samla vuxenpoäng.
Känner man sig träffad av beskrivningen här ovan så är det automatiskt – 15 poäng på vuxenskalan.
Thanks for playing! 😉

Det här låter larvigt men jag tycker att det alltid känns så vuxet när en purjolök hänger utanför påsen såhär.// Isabella Löwengrip

Fantastiskt hur våra hjärnor funkar egentligen!
Isabella, och många i hennes kommentarsfält tycker att en purjolök som hänger ut från en matkasse känns vuxet, en ka-ching i vuxenpoängsräknaren alltså.
När köpte ni er första purjolök?
Kände ni er vuxna då?
Kan purjon vara ett knep för att försöka komma in i på krogen innan man är 18?
Hävda att man glömt sitt leg hemma för att sedan visa fram purjolöken som ett bevis på att man trots allt är gammal nog för att bli insläppt av vakten? 🙂

Själv tycker jag det känns vuxet att köpa storpack av tvättmedel eller toalettpapper – någonting man oftast varken har råd eller plats för när man är ung.
Så vida man inte staplar toalettpappersrullar som en installation i fönstret så finns det ofta ingenstans att förvara 64 rullar (63, om man sätter en direkt på hållaren på toa) vilket är vad en bale kan innehålla.

Vad mer känns vuxet?
Att källsortera – mest för att man inte gjorde det när jag var liten. Jag växte verkligen upp med noll miljötänk, både hemma och i skolan och på sin höjd pratades det om att samla tidningar på hög, men om det var för att återvinna eller för att skapa konstnärliga mästerverk i papier-maché vette tusan.

Tona håret på salong – mycket vuxet.
Jag gör det fortfarande hemma om andan faller på så jag antar att jag och mina lockar fortfarande är i yngre tonåren mentalt.

Köpa nya påslakanset – också mycket vuxen, speciellt om de är mer åt det exklusiva hållet med en tilltagen prislapp. (Typ Ikeas finest, de är fan inte billiga alltså..)

Sula/klacka om ett par skor istället för att köpa nya. (För att den slitna skon i sig säkerligen var dyr och att det då är värt att betala för en omsulning)

Köpa flyg och hotell separat istället för en paketresa/charter.
Riskerade att bli dyrare när jag var ung, så att göra det – vuxet!

Kan jag bara förmå mig själv att gå till en salong för att färga över mina senaste gråa hår (mycket vuxet att ha för övrigt) istället för att kladda hemma så kommer jag snart vara mycket vuxen. 

Hur är det med er?
Hur vuxna är ni?

 

253 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kardemummaskorpor, det är pensionärspoäng.

  Svara

   Nej det köper man när man har barn på dagis

   Svara

    Fast det är väl bara pensionärer som säger ’dagis’?

    Svara

     Kommer aldrig sluta säga dagis och det säger mina ungar också.

     Svara

      Jag trodde man skulle säga föris idag. Känns jävla nördigt

      Svara

      Tycker också det heter dagis, ordet är så mysigt dessutom så vill typ inte sluta använda det.

      Svara

       Min dotter säger lööskolan. Hon säger iofs schöö-shushu om sjöngfru också…

       Svara

    Varför?

    Svara

     För att dagis (daghem) var benämningen fram till att läroplanen för förskolan kom 1998. Då markerades förskolans pedagogiska innehåll och ”dagisfröknarna” skulle benämnas förskolelärare vare sig de hade utbildning eller inte.
     Många äldre hämtar fortfarande barnbarn på dagis 🙂

     Svara

      Äh, nästan alla jag känner säger fortfarande dagis.
      Ingen biggie.

      Svara

       Pedagogerna på förskolan blir dock ledsna om man kallar dem dagisfröknar. De försöker upprätthålla någon form av yrkesstolthet nu för tiden.

       Svara

        Exakt. Förskollärarna har ju dessutom tre år på universitet och lärarlegitimation. Min mamma blir sjukt ledsen när någon kallar henne ”dagisfröken”. Det är nedvärderande. Men folk brukar bli så arga när jag påpekar det att jag har gett upp. Tydligen är rätten att säga ”dagis” viktigare än att inte såra folk 🤷🏻‍♀️

        Svara

         Säger aldrig dagis längre, fattar inte att det ordet finns kvar.. Låter som som nåt slags babblarna-språk/Dadda dagis.
         Tycker verkligen förskola passar så mycket bättre (en bra språngbräda till den riktiga skolan)

         Svara

          Men asså vad spelar det för roll när folk ändå säger föris nu? Är det verkligen SÅ mycket bättre eller

          Svara

         3,5 år om jag får be..och jag är förskollärare, LÄRARE, bedriver undervisning precis som i skolan fast inte lektion.. är ingenjörerna heller, har ett namn jag föredrar att bli kallad.. hur svårt ska det va?

         Svara

          *Ingenjörerna-är ingen fröken heller

          Svara

         3,5 år på universitet

         Svara

       Nästan alla du känner är dumma i huvet.

       Svara

      Samtidigt får barnen inte vara där en endaste minut mer än nödvändigt. Förstår inte varför när sådan otroligt viktigt pedagogisk verksamhet försiggår?

      Svara

       Vikarierat ganska länge inom skolan och jobbar/jobbat med lärare som är utbildade förskollärare till och med 4-6-lärare. På lågstadiet kallas alla för Fröken (ja, även de manliga lärarna!) av de flesta eleverna, oavsett utbildning (att komma helt outbildad och bli kallad ”fröken” sin första dag kändes ärligt talat rätt skumt) och det är inget någon försöker rätta eller så. Ju närmare mellanstadiet desto mer kallas vi vid förnamn.

       Jag hör nog ändå hyfsat ofta förskollärare själva prata i termer som dagis och dagisfröken. Det enda jag inte hör längre är lekis (förskoleklass), däremot används ”6-års” en del.

       Svara

        Jag är 00.16 anonym. Tänkte bara tillägga att jag själv använder förskollärare (när jag talar med vuxna) eller bara fröken (när jag talar med elever). Dagis har jag nog inte sagt på rätt länge, det är inpräntat att det kallas förskola nu.

        Rätt många däremot som blandar ihop förskola och förskoleklass.

        Svara

       Förskolan barnpassning och lek, med lite krystat ”leken är lärande”-retorik… och så massa blöjor. 😉

       Svara

        Såna som du borde inte ens få nyttja förskolan, så nedvärderande som du är.

        Svara

      Nej, outbildade kallas inte förskollärare!

      Svara

  Gillar inte purjolök så inte alls vuxen då.

  Svara

   Du måste lära dig! 🤓

   Svara

   Same! Gillar dock smaken, men har en grej för mat som knastrar så jag äter inte purjolök eller ”vanlig” lök om den inte är riven, inte ens finhackat kommer undan. Otroligt o-vuxen på alla sätt haha!

   Svara

    Wow!!! Aldrig stött på någon som är som jag, men nu har jag hittat en! 😁😁 Skönt att veta att man inte är ensam med såna småaktigheter 😉 Tips till fellow lökknasterhatare: ät något annat krispigt i samma tugga, typ gurka. Då kan man låtsas att det bara är det som knastrar… 😇

    Svara

    Sköljer man ordentligt finns det väl inget kvar som knastrar?

    Svara

     Latu: Hahaha, inte jag heller! Kul att det finns fler 😂👍🏼

     Anonym: Hur ska man skölja medans man tuggar..??

     Svara

  När jag sammanställde pappas dödsbo, då blev jag vuxen.

  Svara

   ❤️

   Svara

   ❤️

   Svara

   ❤️

   Svara

   ❤❤❤❤❤

   Svara

   ❤️

   Svara

   Svara

   Starkt. ❤️ Ta hand om dig och njut av livets goda sidor, för honom.

   ❤️

   Svara

  Men – men –
  var det inte Bella som absolut inte kunde laga mat eller planera något sådant? Var det inte så att det enda hon kunde var att vara entrepenör (vad nu det var)?

  Svara

   Jo, fast det är glömt nu. Inte lätt att hålla reda på alla sina lögner genom åren. Börjar bli rätt många nu.

   Svara

    Man kan ju äääääääändra sig 😀

    Svara

     Absolut, men kan glömma att någon ska orka tro på en längre…

     Svara

      Var ironisk då många skriver så hela tiden om hennes överdrifter och lögner

      Svara

       Okej! 🙂

       Svara

       Sarkastisk*

       Svara

     Men hur orkar ni?! Ja men OJ vilken lögn att säga att man inte kan laga mat men ändå sen kanske lagar till något enkelt ibland och några år senare kanske försöker och faktiskt lär sig laga lite mer. Jag måste vara en lögnare för jag kunde inte laga så mycket mat direkt när jag var 27 men nu när jag är 40 så kan jag laga en hel del. Sånt kommer ofta med åren.

     Svara

   Hon har snackat så mycket trams. Kommer ni ihåg vilken expert hon var på att ”inte gå in i väggen” när man jobbar för mycket?
   Och nu ”ECT”….

   Svara

    Ja, och att hon alltid gasade på och aldrig unnade sig en kväll med Netflix. Så mycket bs!

    Svara

     Alltså hon är så underhållande! Som en karaktär i en serie på netflix typ.

     Svara

     GASA BROMSA GAAAAASAAAA!

     Svara

    Även psykiatriker och läkare går in i väggen eller drabbas av depressioner och dessa är väl experter eller?

    Svara

     Och vad har det med saken att göra?

     Svara

      Det är ett svar till den som kommenterade ovan ju 😂 om att IL var expert men ändå blev sjuk.

      Svara

       Är ju ni som inte fattar…
       #lögner

       Svara

        #Foliehatt

        Svara

      Vila hjärnan och återkom när du kan sätta ihop 1+1 😘

      Svara

     Fast en läkare och än mer än psykitriker har lång utbildning och träning för att hjälpa andra människor. Deras utbildning bygger på evidensbaserad vetenskap och många timmars tjänstgöring som AT-läkare. Det betyder ju inte att de som personer inte kan råka ut för omständigheter som.gör dem utbrända tex tänk alla de inom.vården som jobbade 12timmarspass för att bekämpa Covid19 i våras. Bella har ingen utbildning eller kunskap i mer än hur hon själv fungerar. Men hon har mig veterligen bara pratat om hur hon själv gör för att orka. Att Bella braka ihop i allt kaos i höstas är ju inte speciellt konstigt. Sen kan man ju diskutera varför hon hamnade i det iof.

     Svara

     Bella kan det i praktiken, hon ser till att hon inte går in i väggen. Läkare kan det i teorin och brukar inte göra statement om att de är bra på att inte gå in i väggen.

     Svara

    Fast Det är väl inte ovanligt att man tror sig klara all stress och inte har tendensen att gå in i väggen.
    Sen ändrar sig situationen och du kanske får det kämpigt på flera olika plan och sen PANG så smäller du in i väggen.

    Svara

     Alltså för det första, tror hon ljuger om ECT-behandlingar mm..

     För det andra, hon använde karriären, familjeliv, stress mm för att skapa liv på bloggen med sina extrema och oödmjuka inlägg. Många människor dock som genuint oroade sig för henne, medan Bella garanterat hade jättekul åt allt tjafs och alla välmenade tips (då vi vet att allt är strategi).
     Hon är inte trovärdig alls, det är det dessa kommentarer ovan handlar om. Hon har inte pangat in i väggen, hon gick i konkurs snarare.

     Svara

      Nej jag vet att hon inte gått in i väggen.
      Det var inte jag som sa att hon gjort det!!

      Svara

      Nej hon har inte gått i konkurs som vissa felaktigt tror och påstår – hon sålde ett bolag och avvecklade andra däremot. Hon har fått ect och varit nere det vet många och det har andra intygat offentligt, Sheila i podden t ex.

      Svara

       Menade att hon var närmare konkurs än väggen iaf. Pengarna tog ju slut. Annars hade hon fortsatt precis som vanligt!

       Svara

   Jo för man utvecklas aldrig som människa i din värld eller?

   Svara

   Eller så kunde hon det inte då (eller hade inget intresse av att lära sig)
   Nu måste hon göra det och har insett att hon kan?!

   Svara

  Jag har peakat i vuxenpoäng och är på väg att gå i barndom. Har dock alltid gillat purjolök.

  Svara

  Jag kände mig väldigt vuxen när jag var och fikade med min dotter. Hon ville inte äta upp hela sin muffins varpå jag bad om en doggy bag. Kalla mig fattig eller vuxen, jag kände mig i vart fall tillräckligt vuxen för att inte tycka det var pinsamt att be om en doggy bag för en muffins som kosta FYRTIO KRONOR! Pengar som jag själv jobbat mig till. Pengar är så mycket mer värt när man är vuxen och ska betala för typ allt.

  Svara

   Vet inte hur gammal din dotter är, men doggy bagen är ju helt livsavgörande när det mindre barnet kommer på efter ett par timmar att hen vill ha resterna av sin bulle. Rester som är värda ett par hundra kronor om man fikar i Stockholm…

   Svara

    Älskar barn! 🙂
    En klassiker att man vill ha sin bullrest timmar efter fikat. Då gäller det som förälder att ha framförhållning = Många vuxenpoäng!

    Svara

     Barn?? Jag blir ALLTID sugen på mina bullrester ett par timmar efter fikat.
     Sparar alltid mina fikarester på jobbet och smaskar i mig senare på dagen 😊

     Svara

      👍🏻👍🏻👍🏻

      Svara

   Jag som jobbat på restaurang älskar detta. Herregud vad jag har fått slänga mat efter människor. När jag jobbade i Notting Hill, London var det vanligt att människor beställde in hur många rätter som helst (starters), åt lite av varje och sen lämnade majoriteten av maten för att slängas. Jag försökte pracka på dom en doggy bag men många ville inte. Helt sinnessjukt. Ska tilläggas att det var väldigt bra och god mat på detta stället. Gjorde alltid extra ont att slänga kött 😞
   Vidriga kunder var ingenting emot hur jobbigt det var att slänga mat, det var verkligen det värsta med att jobba inom restaurang.

   Svara

    Fast ibland vill man ju verkligen inte ha med sig maten.
    Var och åt med några kompisar en gång på en indisk restaurang, ingen av oss hade ätit indiskt innan. Tre av oss lämnade maten för att vi inte tyckte det var gott alls. Tanten som skötte vårt bord blev jättearg för att vi inte ville ha med oss maten hem i en låda. Kan väl på sätt och vis förstå henne, men man behöver inte börja skälla så som hon gjorde.
    Det var dessutom 2009/2010 så det där med matsvinn var inte som det är idag.

    Svara

     Om det ändå vore så väl att en enstaka person väljer att inte ta med sig sin mat såsom du beskriver så vore det inga problem. Det jag pratar om är att vi slängde stora sopsäckar av ätbar mat varje kväll.
     Skälla på kunden ska man självklart inte göra.

     Svara

      Så är det, och kommer väl förmodligen alltid vara. Finns ofta en anledning till att man inte vill ha sin mat.

      Svara

    Min exman jobbade som kock på en restaurang som hade buffé och fy för vad sviniga människor det finns!
    Om man är på buffé och är osäker på om man gillar maten så tar man väl en liten bit och smakar? Nej, folk lassar upp hela portioner för att ta en bit och sen dissa det.
    Eller pracka på sig ett gäng cupcakes för att sen bara äta frostingen och kasta resten.

    Svara

     Här i London får man betala för det man slänger på buffé! Perfekt upplägg tycker jag. Att slänga fullt duglig mat ska inte anses vara normalt.

     Svara

     Därför går man inte på buffé🤢 sällan gott och aldrig värt pengarna.

     Svara

   Bra! Ska man inte skämmas för, inte bara för pengarna men också för hållbarhet. Så onödigt att slänga mat som är hur bra som helst fortfarande. Doggy bag är en superbra praxis, synd att det ses ned på av relativt många i Sverige (vilket är så löjligt egentligen om man tänker efter, tror det mest är av inlärd vana att det är ohyfsat). Men ju fler som gör det desto mer normaliserat kommer det ju bli.

   Svara

    Ser man verkligen ner på det här?! Är det inte bara det att vi svenskar är för fega för att våga fråga?!

    Svara

    Äh, aldrig varit med om att någon ser ner på någon en dog bag.
    Tvärtom. Inte idag när alla är så medvetna och har ett hållbarhetstänk.

    Jag avskyr matsvinn så jag skäms inte ett dugg och struntar fullständigt i vad andra tycker.

    Svara

  Känns som Bella förtvivlat försöker slå sig fram i bruset, ”se mig hör mig”.
  Som långa instainlägget nyss där hon för miljonte gången skriver att hon byggt bolag i 15 år (sen hon var 14 år lol) och inte sovit pga detta. Och nu ska hon minsann viiiiiila.

  Ja vi vet. Att folk köper det där BS-et fortfarande??

  Svara

   Hon håller på att falla i total glömska snart. Så omkörd av duktigare och ärligare personer som t ex. Bianca.

   Svara

    Inte här inte! Till och med en purjolök skapar rubriker på Bloggbevakning 🤣

    Svara

     Jo sant, här är hon vårt guilty pleasure!

     Svara

     Det är bara för att hennes blogginlägg är pinsamt dåligt. Hon kan inte ens stava rätt. Barnsligt dåligt är det.

     Svara

      Och omåttligt populärt! Hon är en stjärna här erkänn bara 😆

      Svara

      Tips från coachen: läs den inte då

      Svara

   Håller med. Hon verkar identitetslös bakom den spruckna bloggfasaden och kämpar med att folk ska komma ihåg henne igen.

   Svara

    Hon har inte ens sin familj och släkt kvar.

    Svara

     Jag tror verkligen att hon har sin familj och släkt kvar. Dom älskar säkert henne väldigt mycket.

     Svara

      Om hon vill så tar dom nog emot henne med öppna armar.

      Svara

  88 Patreons på Gardet nu. Senaste uppdateringen på feministsajten som inte skulle ”låta sig tystas” gjordes i juni.

  Svara

   88 korkade krakar som betalar för något som inte finns för Gardet har ju haft fler avhopp än Svenska Akademien, misstänker att det bara är CW kvar i styrelsen.

   Svara

  Är 40. Kommer bara på sånt som inte ger mig vuxenpoäng.
  Äter inte senap.
  Dricker inte öl.
  Bäddar typ aldrig sängen (är det förresten många som orkar göra det dagligen?)

  Svara

   Jag gör det varje dag! Jag bor dock i en etta, så man ser sängen och om den inte är bäddad så ser det så stökigt ut, plus att det känns som att allt smuts som yr i luften under dagen lägger sig bland lakanen om det inte ligger ett överkast över (vädrar alltid på morgonen dock, innan någon kommer och hojtar om att kvalster mår bättre i bäddade sängar). Hade nog gjort det även om jag inte bodde i en etta också, har vant mig nu och tycker inte det är så krävande.

   Svara

   Öl och senap som är så gott!

   Svara

    Tillsammans ja!

    Svara

     Med korv!

     Svara

      Ännu bättre!

      Svara

   Jag bäddar sängen typ varje dag numera, men det är enbart för att en av mina katter har lite urinvägsproblem och kan kissa i sängen om han upptäcker att täcket är tillräckligt fluffigt och gosigt, hehe.

   Svara

  Det är vuxet att gå på föräldramöten.

  Svara

   Å Gud! Undviker dessa som pesten för föräldrar blir som tonåringar på dessa möten, ingen vill ta ansvar men majoriteten vill gnälla

   Svara

    Ja! Hatar också dessa möten.

    Svara

     Måste haft tur, tycker alla där är så ödmjuka 😀

     Svara

    Tänk jag tycker mest lärarna gnäller för att de typ måste jobba alternativt inte vågar stå upp själva mot sin chef.

    Svara

    Känns inte att ta så mycket ansvar själv genom att inte ens gå dit…

    Svara

  Jag kan faktiskt känna igen mig lite i det där med purjolöken, men det låter ju jättedumt och jag kan inte förklara det egentligen 😂
  När jag var barn var det absolut mest vuxna jag kunde tänka mig att gå till banken. Jag var så imponerad av min mamma som bara kunde knalla in där och fylla i blanketter och liksom visste hur man skulle göra.
  Och så minns jag första gången jag handlade när jag flyttat hemifrån, över 800 kronor kostade jag och jag tyckte det var sååå mycket pengar, då kände jag mig vuxen 😂

  Svara

   Kostade det, inte jag 😂

   Svara

   Åh det där med banken!! Min pappa skulle lära mig när jag var typ 15 eller liknande. Tyckte det var så krångligt också hahaha! Var så stressad över att jag hade tre år på mig att lära mig hantera inbetalningsavier och allt. Men sen kom internetbanken så vem lär vem, pappa?😂

   Svara

    Men exakt, avierna och dom där bankgiroblanketterna (?) man fyllde i. Så omständligt (men vuxet! 😉) Hann hålla på med det ett par år innan internetbanken kom, och som sagt, vem lär vem nu 😉😅

    Svara

     Jag kan typ sakna min bankbok. Så bra sätt att ha koll på ekonomin på. Var kanske i och för sig lite lättare när man bara gjorde enstaka köp varje månad, but still… 🙂

     Svara

   Jag fattar också purjolöken, på nåt sätt

   Svara

   Jag kan absolut relatera till purjolöksgrejen också. Tror det kanske kan vara något man sett på film eller i reklam, att någon karaktär bär en papperspåse med en purjolök och en baguette som sticker upp lite sådär käckt och det ser så himla stillebenskt ut.

   Svara

  Kan inte förmå mig att betala vad det kostar att färga håret på salong men är samtidigt rädd för att göra det hemma. Så nu går jag omkring med gråa polisonger. Supervuxet!

  Svara

   Det är bara att färga på hemma. Inte svårt alls och blir ofta jättefint!

   Svara

    Har absolut inte råd att färga grå hår på salong, växer ju ut/färgen släpper så fort. Gör det ibland men märker ärligt talat ingen större skillnad mot när jag gör det med färg från Ica. Färgar bara i någon vanlig mörkbrun.

    Svara

     Färga hemma går utmärkt! Jag använder Ion demi färg och Ion 10 developer. Testa demi eller semi färg om du är osäker och inte har färgat ditt hår hemma själv förut.

     Svara

   Låt det gråa växa ut, det är snyggt oavsett ålder och så mycket mer hälsosamt då du slipper alla kemikalier 😁

   Svara

    Snyggt? Nja…

    Svara

     Folk färgar ju håret grått idag när de är unga 🙂
     Bara det att det tar ett tag att få helgrått hår om man skall vänta på det naturliga

     Svara

     Ok du tycker inte det så fortsätt färga ingen hindrar dig. Ville stärka TS att det är faktiskt väldigt många som tycker det är snyggt. Finns hela konton på Instagram med det temat för alla åldrar. Jag tycker det är coolt att våga vara som man är.

     Svara

    Tyvärr, tycker det är skitfult med grått hår. Snövitt, absolut. Om man är typ 80. Men mörkblont hår med ljusgrå polisonger är tyvärr inte särskilt snyggt. Dessutom spretar det grå åt alla håll och kanter.

    Svara

     Då får du raka skallen

     Svara

   Gå till en butik som säljer bra hårfärg, alltså inte en matbutik utan något liknande Kicks fast för hår (Vacker/Lyko etc) och fråga om råd så blir det inte så svårt att fixa hemma sen! Lycka till!

   Svara

  Bellas blogg inlägg innehåller flera freudianska element.
  ”…det är riktigt mysig att trosa 🙂 runt där bland bananerna”
  Kan man förstå detta på något annat sätt än att hennes tankar rör sig kring annat än frukt och grönt?
  Verkar som något pockar på.
  Och purjolöken är förstås också en fallossymbol.

  Svara

   Levererar inte farbrorn hemma? 🎤🚀🍌🍆😚

   Svara

   Hahaha!

   Svara

  Har det framgått vad Bella tänker använda purjolöken till?
  Eller ska Paul variera pannkakorna till frukost?

  Svara

   Hon kanske bara köper den för att känna sig vuxen?

   Svara

    Eller för att få göra ett inlägg om den

    Svara

     Kan hon verkligen vara så listig och beräknande?

     Svara

      Haha JA! Hon om nån. Hon har ju t.o.m. sagt själv att alla inlägg har en baktanke. Stackars purjon.

      Svara

       😂👍🏻

       Svara

  Purjolök är något av det godaste som finns. Men har aldrig tänkt att den innebär vuxenpoäng, snarare att det känns lite filmklyschigt att ha en som sticker upp ur shoppingkassen.
  Sedan plastskatten infördes i våras har jag dock inte lagt pengar på mer än kanske tre plastpåsar totalt. Så IL kanske blev av med sina purjolökspoäng när hon glömde ta med egna kassar?

  Svara

   Hon kunde ju haft med gamla kassar?!
   Inte för att jag tror det 😉

   Svara

   Hur vet du att hon inte hade med dem dock? Jag har med mig samma kasse flera gånger, även plastkassar.

   Svara

    Man ser lång väg att det där är nya påsar. Sådär blanka och släta är inte medtagna påsar.

    Svara

   Plastpåseskatten är ta mig fan det dummaste som någonsin uppfunnits. Ja det genererar ju mer intäkter till staten men bidrar till miljön kan det knappast göra. Om jag skulle slänga mina hushållssopor i sådanadär påsar på rulle så hade det för min del gått minst tre per varje konsumkasse. Och då sorterar jag hej vilt.

   Svara

    Fast va, de är ju typ lika stora? 🙂 Jag har använt påse på rulle många år och aldrig märkt att det skulle gå fler såna än när jag tar coopkassar.

    Svara

  Kände mig supervuxen när jag hörde av mig till försäkringskassan om ersättning!

  Jag kände mig även vuxen igår när jag frivilligt la mig tidigt för att vara pigg idag, efter att ha gjort iordning ALLT igår. Gav mig själv även ett antal vuxenpoäng första gången jag reste utomlands själv.

  Svara

  Städa frivilligt och inte för att någon tvingar en är vuxet

  Svara

  en bekant till mig sa ”om man har en purjolök att sticka upp ur kassen så ser den alltid så ordentlig ut, sen spelar sen ingen roll om resten av kassen är fylld med chips och öl”

  Svara

  Vuxenpoäng på att alltid slinga, nyansera och klippa håret på salong, minuspoäng på att vara dålig med källsortering och i princip allt annat som listats i inlägget 😅

  Svara

  Vad lagar ni för mat med eta purjolökar?

  Jag använder de endast när jag wokar. Förr brukade jag även göra potatis- och purjolökssoppa.

  Svara

   Jag brukar använda purjolök när jag gör laxpaj och laxsoppa. Men drar mig för att köpa purjolök för att jag INTE vill att den ska synas….

   Svara

   Jag strimlar den och använder den som bas när jag steker/wokar grönsaker. Purjo först, och sen alla tänkbara grönsaker man har hemma. Det blir JÄTTEgott! Vi äter det ofta till basmati-ris och det blir så gott att det räcker så.

   Svara

    Älskar purjo i wok!

    Svara

    Purjolök är så gott😊

    Svara

   God sallad: finrivna morötter med finstrimlad purjo.
   God macka: Lovömacka från någon av Anna Bergenströms kokböcker:
   Smöra två skivor bröd – gärna surdegsbröd.Bred på tunt med dijonsenap och strö på finstrimlad purjo. Lägg tunna tomatskivor på den ena brödskivan och mal över lite svartpeppar. Lägg tunna skivor rökt skinka på den andra. Lägg ihop till en god dubbelmacka.

   Svara

    Gud vilken god macka!!! 😋

    Svara

    Åh det låter gott.

    Svara

    Sjukt vuxen macka! Det är vuxenpoäng att laga Anna Bergenströms recept <3

    Svara

   Pastasallad!! Pastaskruvar, kycklingfilé i bitar, PURJOLÖK, isbergssallad, tomat (soltorkade är godast men färska är billigast) sojabönor, fetaost, majs och sedan någon nice sås på! Mumselimums!

   Svara

   Strimlad purjolök som man låter koka i grädde,salt o peppar i en kastrull en bra stund… Så gott tillbehör till kött eller fisk… 😋

   Svara

    🤤

    Svara

   I alla sorters grytor. Purjo ger en extra dimension

   Svara

  Att göra matlista för 1 vecka och sedan storhandla efter den, och se till att göra middagsmat så det räcker till lunch dagen efter är vuxet tycker jag

  Svara

   ”Matlista” – detta konstiga ord! 🙂 Jag håller mig till ”veckomeny”.

   Svara

  När man får handla på Systembolaget är man ju rätt vuxen! 😁

  Svara

   Nja. När en inte behöver visa leg däremot…😌

   Svara

   Nä för det kanske en del inte kan hantera alkoholen. Och det blir för mycket. Jovisst har hänt mej men som tur var det många år sedan.

   Svara

  Hur många tror ni har anmält sig till den märkliga golfresan?

  Måste vara svettigt för Bella som fyller 30 år på avresedagen att veta om det blir födelsedag med eller utan folk.
  Ännu märkligare iof att man bill fira 30-årsdagen med främlingar…

  Svara

   Tror att det är kalkylerat för att den ska ställas in. Erbjudandet var så ”tunt” att det kändes som en skenmanöver/PR-grej eller så. ”Portugal har inte släppt sina restriktioner så vi kan tyvärr inte genomföra resan. Istället firar jag min födelsedag på Maldiverna” 😊

   Svara

    Så underligt ändå!

    Svara

    Resan finns inte på hemsidan som anges. Den har aldrig funnits där heller.

    Svara

   Och hans 53årsdag. Enligt Bella har såååå måååånga köpt fotot av henne flytandes i medelhavet. Hon som har vattenskräck. Någon som vet hur mycket det kostar, flytande Bella alltså.

   Svara

    Den kan inte vara så dyr, med tanke på kvalitén

    Svara

    Där han kapade hennes fingrar.
    Vilket kap..

    Svara

  Torkade precis rent köksluckor och satte pluppar under tv-bordet så golvet inte repas när man flyttar på bordet. Det är tamigfan vuxenpoäng deluxe.

  Svara

  Jag känner mig vuxen när jag städar. Vilket på sätt och vis är löjligt då jag bott hemifrån i över 20 år (ja jag städade även hemma, men inte samma grej).
  Kanske för att jag haaaatar att städa så behöver jag ”vuxenhets-klappen” på axeln efter att jag gjort det?

  Svara

   Känner mig också orimligt stolt när jag städat. 😌

   Svara

    Som Anna Book? 😉

    Svara

     Haha… nä inte riktigt! 😉

     Svara

  Minuspoäng för att köpa plastkassar iaf. Både för ekonomin och miljön.

  Svara

   Fast är det helt sant?!
   Vet inte exakt vad som är sant men sägs det inte gå hur många plastpåsar som helst på en tygkasse, i miljösynpunkt alltså?!
   Dessutom är ju iaf matkassarna inte ens gjorda av så plast. Och så behöver man köpa avfallspåsar istället.

   För plånboken är det bra ja 🙂

   Svara

   Minuspoäng att inte läsa på om en fråga ordentligt. Att köpa plast är inget problem så länge du återvinner det rätt sen. Det blir ett problem först när du slänger den utomhus så den hamnar i naturen/haven. I Sverige är detta inget problem då vi har en bra återvinning och sophantering. Vi dumpar liksom inte soporna i havet.

   Svara

    Fast att producera något bara för att kunna bära hem saker i och sedan slänga/återvinna är ju skitdumt? Speciellt när påsarna är tillverkade av fossilt material.
    Mycket bättre att tex ta en ryggsäck, eller tygkasse som går att återanvända. Jag syr tygkassar av tyg från loppis så klimatpåverkan blir inte särskilt stor.

    Svara

   Jag använde dessa som soppåsar så de hade två funktioner. Nu måste jag köpa papperspåse eller ha tygkasse och köpa avfallspåsar i plast. Korkat ju.

   Svara

    Sopsorterar du allt? Jag menar, gör du det så borde väl inte så mycket hamna i den brännbara soppåsen?

    Svara

     Det trodde inte jag heller det skulle göra, tills jag faktiskt gick igenom en detaljerad lista på vad som är brännbart när vi flyttade till hus. Det var ju typ… allt, kändes det som. Trodde brännbartpåsen skulle eka tomt men nog fasen fylls den också. (Mycket mer än många(?) tror är faktiskt brännbart. Betänk att t.ex. all plast räknas ju inte som plastförpackning osv.)

     Svara

  Jag samlar inte vuxenpoäng- utan tantpoäng.

  Svara

  OT:Nu ska Perrelli också släppa sitt eget klädmärke….suck!

  Svara

   Finns inlägg ett steg ner 🙂

   Svara

  Flera har skrivit att hennes kille har egna barn nu skriver hon ju att han inte har det? någon som vet vad som stämmer ang detta?

  Svara

   Antagligen bellas information…

   Svara

   De som skriver att Paul har egna barn tänker sig väl att en drygt 50-årig man bör ha vuxna barn från ett tidigare äktenskap. Men det är säkert bara rykten som inte bekräftats.
   Det finns också de som säger att Paul är förmögen och även hans pappa.
   Kan inte tänka mig att någon har så mycket insikter i detta men man utgår helt enkelt från att Bella knappast skulle bry sig om någon som inte är förmögen 🙂

   Svara

    Bör.. hahahaha. Man bör inte alls.

    Svara

     Kanske mest att det är konstigt att någon som valt bort barnskaffande i hela sitt liv fram till närmare pensionsålder väljer att flytta in till en ung barnfamilj. Men tydligen så älskar han ju barn så kanske har han önskat barn men inte haft möjligheten.

     Svara

      Paul kan ha varit osäker på sin sexuella identitet.
      Inte lätt att veta alla gånger och det kan ändra sig med åren.

      Svara

     Det är lag på det!

     Svara

     Jag tänker att Anonym ovan menade ”bör” som mer att man antar eller utgår ifrån att han har det (iom hur vanligt det är att folk har barn).

     Svara

    Kan ju vara att han avlat fram något barn eller två tidigare utan att ha tagit på sig ansvaret för dem. Men konstigt att så många ändå skriver att han har barn fast ju Bella skriver tydligt att han inte har barn. Kanske folk blandad ihop honom med någon annan?

    Svara

     Ja det verkar ju lite oklart vad han heter egentligen.

     Svara

   Bubbelgubben har inga barn. Pappa Bubbelgubbe har pengar.

   Svara

    Familjen Hubbabubba! 😛

    Svara

  Att bli medveten om vad man köper är vuxet för mig. Att förstå vad som är giftigt (plast, hårfärg, aluminium i deo m.m.)

  Svara

   Ellerhur! Att ta ansvar är viktigt!

   Svara

    Njae sånt känns mer som sådär tonårsaktivistiskt

    Svara

  Är så pass gammal att jag glömt vad som kändes vuxet.

  Svara

  OT:
  Alice Stenlöf har inte bälte i bilen i hennes senaste vlogg, 5 minuter in.

  Svara

   Säkert en bältesprovokation – kan med fördel kombineras med bilkörning och mobilanvändning för extra effekt 🙂

   Svara

  Ang gårdagens poddavsnitt med IL och SA: vem är det Bella syftar på när hon säger att hon för ett par år sedan reste en massa med en tjejkompis som hon sedan blev ”dumpad” av (inte exakt citering men tror ni fattar). Who is that girl?

  Svara

   Edit: menade såklart söndagens avsnitt.

   Svara

   Pingis?

   Svara

   Fanny hette hon va? Makeupartist? Hon som blev Kissies kompis sen eller hur det nu var…

   Svara

   Inte Pingis
   Fd grannfrun, kommer ej ihåg vad hon heter

   Svara

    Mikaela?

    Svara

     Som ibland kommenterar på Griplövs sida.

     Svara

      Say what!!!

      Svara

      Nej, det är en äldre kvinna med samma namn.

      Svara

   Elaine Ekstedt?

   Svara

    A tänkte också att det var Elaine eller möjligtvis Fanny. Men reste hon verkligen med Elaine?

    Svara

   passar väl in på samtliga av bellas fd kompisar

   Svara

  Har precis beställt rengöring av ventilation samt krypgrundsbesiktning. Det gör man bara när man är vuxen.

  Svara

   Åh herregud vad vuxet! Du vinner solklart idag! 🙂

   Svara

  Svara

  Jag som gett mer vuxenpoäng för att köpa en resa med separat boende och hotell…
  Så enkelt och lättare att boka paketresa 🙂

  Svara

  Helt ärligt; om du sköter din vardag och ditt hem, betalar räkningar, hanterar och tar beslut om dina relationer – så är du vuxen. Många människor är så besatta att verka icke-vuxna upp i en hög ålder och det är ganska töntigt.
  Jag blev vuxen när jag var 19 år och reste själv till Frankrike för att plugga och göra just det som jag skrev ovan. Att jag sedan utvecklats från den jag var så är ju bara realistiskt för det gör man med ålder.

  Svara

  Paketresor är ju rejält tradigt 😂

  Svara

   Inte då! Skönt ibland att någon annan tänkt åt en. 😃

   Svara

  Det där med vuxenpoäng och att saker kändes vuxet tänkte jag när jag var 20-30 år. Nu 40+ är jag så gammal så jag reflekterar inte över att något känns vuxet längre…. antar att man är vuxen på riktigt då.

  Svara

   Haha jag scrollade igenom hela kommentarsfältet för att hitta det här svaret! Jag tänkte skriva nästan exakt samma sak:

   Största vuxenpoänget av alla var när jag insåg att jag inte längre tänker på saker jag gör i termer som ”vuxenpoäng”. Jag är 32 för övrigt.

   Svara

  Handlar toapapper, rengöringsmedel, disktabletter på ÖB istället för mataffären. Planerar ett tillfälle då jag storhandlar där, inbillar mig att det är billigare

  Att vika tvätten direkt efter torktumlaren/skåpet

  Mangla lakan

  Stryka t-shirts och kalsonger

  Svara

   Stryka kallingar?

   Svara

    Haha, Bengt Bedrup! Har han återuppstått?

    Svara

    Det är väl om de inte går att tumla?
    Kanske dyrbara sidenkalsonger?

    Svara

     Nja, skrynkligt ska skrynkligt ha! 😜

     Svara

   Art stryka sängkläder är minsann vuxenpoäng så det förslår! Under alla år av tvångsarbete (hehe) som ung så sa min mamma alltid att ”du förstår när du är vuxen” och framförallt när jag åkte på att stryka (eller mangla) lakan! Nu förstår jag men eftersom jag fortfarande letar efter vuxnare vuxna när jag måste göra vuxna saker så samlar jag även fortfarande på vuxenpoängen.

   Svara

    Jag vägrar att mangla lakanen i vår tvättstuga! Jag litar inte på att någon rengjort mangeln sedan 1975

    Svara

     Jag fattar inte ens hur mangeln i vår tvättstuga funkar haha

     Svara

    Viker man lakanen ordentligt behövs det ingen strykning 😉

    Svara

    Stryka är den absolut mest onödiga hushållssysslan tycker jag. Stryker aldrig.

    Svara

  Jag har gått in i den berömda väggen så hårt att jag fortfarande tror att jag är på väg att dö ibland. Det har jag tyvärr sett som en vuxengrej så pass mycket att jag har haft svårt att acceptera att jag är utmattad. Jag har tyckt att jag är alldeles för ung för det liksom 🙄

  Svara

   Det gav dock inga vuxenpoäng 😅

   Svara

   💚 Krya på dig! Du kommer bli bra Kroppen är fantastisk på att läka men den måste få tid. ❤️ Ett tips: Skicka en remiss till en stressrehsbiliteringsklinik. Bästa jag gjort. / En annan som kraschat men börjat jobba nu.

   Svara

    Tack fina du! Jag har varit på smärtmottagningen första gången idag och har fått ett MMR-team på vårdcentralen. Det har börjat tändas ett hopp att det nog kan bli bättre igen 🥰❤

    Svara

     Kämpa ❤ ta inte för lätt på det. Känner tyvärr flera som drabbats av utmattningssyndrom och bara att skriva ordet nu gör mig lite lätt ledsen för att det för tankarna till otrevliga saker.

     Inte för att flytta fokus från dig/er som varit eller är där, självklart är er upplevelse den viktiga… MEN vill också få ut att, det är tungt som nära anhörig också. Min sambo lever ännu med resterna från utmattningssyndrom. HELT återställd från utbrändhet blir man inte nödvändigtvis, har jag fått berättat för mig, det ändrar hur hjärnan funkar i resten av ens liv. (Det är så hårt att höra när det gäller någon man älskar, och man bara önskar att de skulle må bra, alltid.) Däremot kan man såklart komma tillbaka, absolut kan man det, så jag menar inte det här som att ”livet är slut” – snarare ”kom nu ihåg att vara snäll mot dig själv”.❤ Åh det är så svårt att veta hur jag ska uttrycka mig för att inte irritera någon. Det är svårt att sätta ord på en sjukdom som jag inte lever med själv och jag försöker inte på något vis förminska eller säga att ”jag förstår hur det känns”. Men jag känner många som tyvärr vet hur det känns och jag ser och får höra hur de påverkats. Tack och lov så med rätt verktyg har nog alla jag känner ändå hittat ett sätt att fungera och LEVA. ❤

     Hade en kollega som bränt ut sig 2 gånger. Han sa till mig att 1a gången, det gick att ta sig tillbaka från, han funkade egentligen som vanligt efter det. Men när han hamnade där för 2a gången var det en helt annan sak. Då fattade han verkligen varför man kallar det att gå in i väggen. Han kunde bokstavligt talat inte komma ihåg sitt eget namn vissa dagar. Det tog LÄNGE innan han ens fixade två timmar på en vecka på ett jobb igen. Så VAR FÖRSIKTIG och ta hand om dig själv! För din egen skull i allra första hand❤ – och för anhöriga, vänner och familj, i andra hand!

     Inte bara du ovan utan alla här som känner igen sig!

     Svara

  Anna Books kommentarsfält på IG är stängt. Mysteriöst.

  Svara

   I konstigt alls. Domen mot dottern offentliggjordes idag.

   Svara

    Japp, allt finns att läsa på flashybacky för den som önskar. Dottern har en egen tråd.

    Svara

  Vuxenpoäng är att ta ansvar och respektera personer i sin omgivning. Inte att hänga ut folk a la Bella. Hon verkar retardera allt mer i sällskap med 52+. Vill han ha en babytjej måntro? Tänker på vad hon skriver och säger hur han ska ta hand om henne. Är absolut inte vuxet.

  Svara

  Kommer ihåg för typ 10 år sedan (var typ 20) då jag betalade min hyra med kontanter och en check, fysiskt på banken. Kontanterna hade jag i en liten fryspåse. Hahah. Det var dock inte vuxenpoäng, utan mer riktiga pensionärspoäng.
  Vilka minnen!

  Svara

  ..purjolök vill jag fick helst inte ha hängandes utanför påsen med tanke på vad folk kan få för sig jag ska ha den till.

  Svara

   Dock, inte fick.

   Svara

   Att tänka att purjolök ska användas till annat än matlagning ger minus 2000 vuxenpoäng.

   Svara

    Det är sant. Så det blir plus minus noll då, haha.

    Svara

  Det är så tydligt att flera av kommentarerna på Bellas blogg är fejk och antagligen skrivna av henne själv eller någon i hennes närhet.
  Hennes blogg har blivit så ihålig…

  Svara

   Eller hur?! Plötsligt har folk börjat skriva både för- och efternamn när de skriver en kommentar. Någon har inte koll på hur det brukar vara. 😂

   Svara

  Vuxenpoäng behöver man inte samla när man är runt 30. Då borde man per definition vara vuxen. Speciellt om man har barn, som Bella.

  Svara

  Löser melodikrysset varje lördag med sambon 🙂

  Svara

  Tips! #GolfGate i Irland har lett till att ett antal politiker rykt och fått avgå sina poster. Har vi mån tri en ny skandal på gång med IL:s golfresa!??

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.