Vad kan man egentligen kräva av en influencer?

Carin DaSilva flyttar sin blogg till tidningen MåBra och får kritik vad gäller sättet som ”vikt” omskrivs  på sidan där avsändaren inte anser att bantningshets och smoothies faller inom ramen för vad som är intressant. (Nej, vem gör det?)
Carin svarar att det inte står om sådana saker på MåBra, vilket jag kunde konstatera att det absolut gör när jag går in och tittar. Svaret som följaren ger stämmer med andra ord, där Carin nog mer höftade lite…

Frågan är väl i vilken omfattning Carin och de andra influencerna som är kopplade till MåBra kan ställas ansvariga för det externa innehåll som MåBra publicerar?
Om Carin DaSilva (eller Elaine Eksvärd, som även hon meddelar att hon är ny bloggare hos MåBra) inte anammar något av MåBras – här – ifrågasatta innehåll utan fortsätter skriva sina bloggar precis som innan – ska de då ändå lastas för innehåll de inte har någonting med att göra, bara för att de ligger på MåBras plattform?
Står jag till hundra procent bakom allt som Nyheter24 och Life of Svea publicerar? Svaret måste bli ”förmodligen inte” eftersom jag inte ens läst allt material som dessa båda företag/sidor/mediehus publicerat men annars NEJ!
Står TramsFrans bakom allt som publiceras på Aftonbladet? Utan att ha frågat honom så vågar jag nog mig på att svara ”nej” på den också.
Jag stannar vid dessa två exempel men listan kan göras lång, och jag tror nog att om fler bloggare skulle tillfrågas om samma sak så skulle svaren bli samstämmigt negativa.
Det är nämligen snudd på orimligt.

Givetvis finns det en gräns för allt, men generellt så GÅR det inte att till 100% stå för ALLT man på något vis skulle kunna råka bli sammankopplad med.
Du som läser det här – med handen på hjärtat – har du någonsin läst på någon typ av publicistisk sida på nätet (tidning, portal, magasin, plattform) där du skulle kunna ställa dig bakom 100% av det redaktionella innehållet?

Jag tycker allt som ofta att man som influencer bör ta ett större ansvar än vad som generellt görs, men faktiskt inte här.
Vad tycker ni?

Team Kommentarsskribenten eller Team CamCam?
(eller Team don’t give a fuck tillsammans med THK?) 🙂

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Frågan är ju om något magasin, som riktar sig till kvinnor, är fritt från diettips, så klär du dig efter din kropp, så tränar du bort magen etc etc.

  Svara

  Det är ju inte samma sak att stå för allt, varje detalj, och att köpa huvudkonceptet med publiceringssidan. Tex Aftonbladet har som huvudsyfte att ge nyheter med en skvallrig touch, kan man ställa sig bakom det? MåBra (utifrån skrivet ovan) fokuserar på att må bra genom en låg vikt, står man bakom det? Om ja, så är det rimligt att finnas på plattformen, annars nej. Om MåBra eller Aftonbladet ibland står bakom saker man inte gillar är inte alls samma som att man inte står bakom huvudidén med dem.

  Svara

   Ja, att fokusera på att kroppen ska Må bra är ju Inte bra.

   Svara

   Att ge tips hur man ska gå ner i vikt är väl inte samma som att stå för att alla ska ha en låg vikt 🤷‍♂️

   Svara

   Hur ska man tolka en person som undviker plattformen? Ska vi vara arga eftersom det kan tolkas som att de tycker människor ska må skit och helst lida av grav fetma?

   Svara

   MåBra gillar ju också att sprida en massa ovetenskapligt nonsens så det ska man väl också känna att man kan stå för.

   Svara

  Team don’t give a fuck tillsammans med THK. För jag har gett upp hoppet om att influencers ens förstår sin dela i det de delar och är ambassadörer för. Allt för pengarna verkar det som.

  Svara

  Alltså Elaine, sån manipulativ, bakslug och falsk människa.

  Svara

   Nja, du beskriver en vanlig människa.

   Svara

    Vilka kretsar rör du dig i egentligen?

    Svara

     Jag bor i Stockholm ⭐

     Svara

      Aha det förklarar en del…

      Svara

   Vad är bakslug?😅

   Svara

    Listig, lömsk, illmarig

    Svara

    Och vad är då framslug??

    Svara

     Det är slang för franslugg. Man klipper luggen hackigt liksom.

     Svara

     Framslug framstjärt.

     Svara

   Vem minns inte Elaines inlägg om hur hemsk denna blogg och c är, men sen har hon ändrat sig. E började även gilla Calle Schulman när han gjorde sig lustig över B ella, då ville hon plötsligt be honom om ursäkt och gillar nu honom, kan det vara en slump, nej knappast. Den gode Elaine. Ryktas om att hon och CW hade ett möte och tog en fika med Cc och sen….

   Svara

   Den som sa det, den kan va det.

   Svara

  Är inne här och läser varje dag?
  Tycker nyheter24 är en skitsida men det definierar inte skribenten. Hade inte blivit ledsen om du bytte portal 😅

  Svara

   Nyheter24 och liknande, är värsta avskrapet ”media” kan sparka fram, tillsammans med skräp som Fox News o dyl.

   Svara

  Om bloggar och influencer har inriktningen som MåBra har så är det inga prib9lem. Men om det är en stor variation i vad de bloggar eller gör så känns det lite fel. En som är utbildad snickare tar nog inte på sig att baka exklusiva bröllopstårtor.
  Det blir liksom lite fel.

  Svara

   Oh, vore ju toppen med snickare som bakar!

   Svara

    Mmm en ren dröm!

    Svara

     …eller våt…

     Svara

      Jag har en snickare som bakar. Helt sant! Otroligt duktig snickare, inte lika duktig bagare men otroligt sexig!

      Svara

       Ok

       Svara

  Gud vad jag inte hade klarat att va bloggare. Att stå ut med alla jobbiga läsare som ska peta i och vrida på allt. Hur mkt tid har folk?

  Svara

  Jag har aldrig reflekterat över det innan, men nu när jag gör det så tycker jag faktiskt att influencers har ett ansvar, och att säga ”jag bloggar på måbra men står inte bakom det de skriver” känns ju jättefel?

  För att jämföra, jag jobbar som löneadministratör på ett tillverkande företag. Jag har ingenting med våra produkter att göra och kan inte så mycket om produkterna heller då det inte ingår i mitt jobb, men självklart står jag bakom det vi tillverkar. Jag kan ju inte gå runt att säga ”jag jobbar på detta företag men står inte bakom våra produkter då jag tycker de är skit”??

  Svara

   Fast det blir ju väldigt komplext om du jobbar för ett stort företag som tex är leverantör. Kedjorna blir långa och ska du hinna gå igenom allt det innan du tar jobbet kommer nån annan hunnit före för längesen

   Svara

    Fast om man får förfrågan om att blogga på måbra tar det inte många minuter för influencern att gå in på måbra.se och snabbt avgöra om man vill förknippas med det sidan vill förmedla?

    Svara

     Fast nu va ju kommentaren ovan gällande att hon inte kan tänka sig att jobba på ett företag om hon inte står för allt

     Svara

   Ja så om man jobbar på hm står man bakom barnarbete? På bank så vill man ha folk i lånefällor? Idioti

   Svara

  Men det handlar väl ändå om vad hon väljer att skriva om? Inte vad Måbra skriver om? Det är ju indirekt två helt olika sidor där man kan välja att läsa den ena eller den andra. Fan vad folk är skitnödiga.

  Svara

  Kanske har missat något men vad menar Kenza och Klara Tanby med deras senaste story tillsammans där dom skriver ”we’re moving in togehter”?

  Svara

   Haha åh. Inte för att jag kan besvara din fråga men tyckte det var revolutionerande att du skriver Tanby ungefär som att det är ett efternamn. Det kanske du har rätt i. Jag har alltid tänkt att det är ”Tan by” som anspelar på att hon skulle hålla på med spraytanverksamhet! 😬

   Svara

    Är det inte så? Att hon heter tan by Klara och inte Klara Tanby?

    Svara

    Hon heter Elvgren i efternamn.

    Svara

    Du har rätt, hon höll i alla fall på med spray tan förut.

    Svara

     Hon gör det fortfarande, men marknadsför det inte lika mycket som förr. Hon får nog inkomst från andra håll nu 🙃

     Svara

    Det är Tan by, men hon brukar kallas Tanby (som i ett efternamn) på skämt 😊

    Svara

     Haha ja jag har bara hört henne kallas Tanby (som ett ”namn”, inte ”Tan By”) i vloggar och poddar, så därför jag trodde hon hette det i efternamn. Men ja, Klara ELVGREN såklart 🙂

     Svara

  SÅÅÅ trött man är på alla som ska tala om för alla andra vad de får och inte får göra och säga och tänka.
  Säger som Jonas Gardell:
  KAN INTE ALLA BARA HÅLLA KÄFTEN

  Svara

   Tycker Jonas Gardell att alla ska hålla käft?
   Och det ska komma från honom som lägger sig i allt och gnäller som en nyfödd kattunge om allt.

   Svara

    Han menar förmodligen att bara han, Jonas, har rätt att säga vad han tänker och tycker.
    Man har ganska svårt att tänka sig Jonas Gardell (och Alexander Bard) hålla käft någon längre tid 🙂

    Svara

    T o m på ett inlägg om att det är tröttsamt med alla som ska tala om vad andra ska få säga och göras lyckas du snabbt få till ett inlägg om att ”men han ska ju minsann inte….”. Grattis

    Svara

   Han om nån håller väl aldrig käften?

   Svara

    Det var ju liksom inte det som var själva poängen…

    Svara

    Han säger:”Shut up and suck!”.

    Svara

  Tycker inte att siten är särskilt problematiskt, däremot att hon förnekar innehållet.

  Svara

  Det finns nog ingen som håller med sin arbetsgivare/uppdragsgivare till 100%. Men problemet här är ju att trogna läsare hamnar på en sida som kryllar av bantningstips. Att ha dessa bloggar på Måbras plattform är ju för att locka läsare in på plattformen, läsa deras artiklar och eventuellt även köpa papperstidningen, köpa det de marknadsför. Syftet är alltså uppenbart och dessa bloggare kommer dra trafik och det är de medvetna om. Så frågan borde inte vara huruvida man ställer sig bakom ett koncept till 100% utan huruvida man vill hjälpa en viss sida att dra trafik och tjäna pengar på ens läsare.

  Sen måste ju alla försörja sig och kanske var det här enda valet. Men visst blir det märkligt att då framstå som glad och stolt att blogga på en sida där man kanske inte håller med om inriktningen alls.

  Svara

  Om man äger sin egna domän så behöver man bara stå till svars för vad man själv skriver.

  Svara

   Och på köpet får man inga som helst intäkter

   Svara

    Där tror jag du har fel. Man kan väl visst få intäkter om man bloggar på sin egna domän.
    Sen finns det ju dom som verkligen tycker om att skriva och som skriver just för skrivandets skull och inte för att få klirr i kassan…..

    Svara

  Att inte veta vad Må Bra har för innehåll är väl det som är mest uppseendeväckande.

  Antingen är hon lite slött oinsatt
  Eller så ljuger hon

  Oavsett vilket så är det märkligt.

  Svara

  Apropå influencer: Yogagirl har den senaste veckan lagt ut tre bilder som man utan omsvep kan lägga under kategorin wet tshirt. Väldigt märkliga, om jag får säga min mening – framförallt bilden från 24 augusti som gjorde att följarsiffrorna den dagen rasade med över 1400 pers. Och raset fortsätter.

  Jag undrar lite över vad hon håller på med, där. Visst, hennes kropp är fantastisk, hon har ammat sitt barn, hon är vacker och naturlig. Men… Tänk om Dennis (hennes man) lagt ut ”samma” typ av bild på sin Instagram, i poolen, med florstunna genomblöta kalsonger där man med all tydlighet såg alla detaljer. Hade man tänkt likadant då? Knappast…

  Jag är kluven. Jag gillar ju Yogagirl och hennes kroppsuppfattning och öppenhet men… Det känns som nån slags provokation?

  Svara

   Förstår hur du tänker men vi måste sluta dra jämförelsen mellan bröst och könsorgan. De är inte jämförbara med varandra på det sättet. Kvinnans bröst är inte mer sexuellt kopplar än vad mannens bröstkorg är

   Svara

    Jag håller inte riktigt med; kvinnobröst är, i vårt samhälle, en stark sexuell signal oavsett. Wet tshirt contests handlar enbart om sexualitet och inget annat. Jag tror det vore extremt svårt att ta bort den kopplingen, omöjligt rentav. En man som går runt med bar överkropp skickar inte alls samma signaler som en kvinna med nakna bröst. Jag kan önska att det vore likvärdigt men det är det inte. Det är en väsensskillnad.

    Svara

     Men hon är inte med i en ”wet t-shirt contest ”. Hon sitter i poolen med blöt topp, en topp som dessutom är i ett tjockare material så man anar bara mörkare hud. Det är DU som drar sexualiserade paralleller.

     Svara

      Ett år av bilderna tänker jag inte är konstiga… men där är några med mer utmanande position där toppen är mer våt och genomskinlig.
      Kan dock säga att ja inte tänkt på det i flödet tidigare (följer henne) utan det var nu när ngn påpekade som jag såg det.
      Upp till henne vad hon lägger ut känner jag 🙂 men förstår varför man bidrar över syftet…

      Svara

       Ett par!

       Svara

      Jag tror att bilden (färgbilden från den 24/8 framförallt) är medvetet provocerande. Det är en väldigt speciell pose som inte är en tillfällighet. Jag tror och hoppas att den är gjord av den anledningen som du beskriver Men jag är osäker på om det fungerar. Tyvärr. Jag gillar Yogagirl och hennes befriade tankesätt.

      Svara

       Svar till Anonym 10:43

       Svara

       Gjorde en högst ovetenskaplig undersökning bland manliga vänner och 100% håller med dig.
       Någon påpekade det märkliga att hela tröjan är blöt men inte håret trots att det är utsläppt.

       Svara

        Jaa, självklart, tack!

        Svara

      Herregud ! Jag är inget fan av yoga girl men håller med att tröjan även är i tjockt material , syns ju inget 😂 släpp det. Inget dexualisreande med den bilden. Så går jag ut när jag har vit top utan bh gör det är varmt ute. Anmäl mig?

      Svara

   Är väl helt naturligt att personer som lever hela sitt liv på olika slags medier kanske inte mår så bra till slut. Det är ju en form av försäljning av dig själv som person. Inte pga tex ett arbete där man presterar en viss del på jobbet sen går man hem och inte alla har koll på allt man gör. Jag hade aldrig klarat av att va influencer heller. Och helt ärligt – vem verkar klara av det egentligen…?

   Svara

   Hon kanske vill ta bort denna enorma hysteri kring kvinnors bröstvårtor som bland annat du get uttryck för? Kvinnors bröst är otroligt sexualiserade, det går inte att komma ifrån, men genom att lägga upp vanliga bilder där man skymtar dem utan att göra det sexuellt bidrar till att ta bort en del av spänningen.

   Svara

    Jag är väl av åsikten att sexuell spänning kring människors kroppar är rätt trevlig och att det vore fruktansvärt trist om vi kunde vandra runt nakna utan att nån brydde sig. Visst kan man tända på någons intellekt men visst är det härligt med fysisk attraktion också? Det jag kan tänka mig med Yogagirls bilder är att hon vill provocera genom att visa ”äkta” kvinnobröst, tunga och hängande efter amning, och inte enbart de opererade toppiga brösten som är norm (en förfärlig norm). Att bilderna är utlagda med avsikt att provocera är jag övertygad om.

    Svara

     Valentina håller med dig om att det är fint med lite sexuell spänning mellan folk.

     Tror Yogagirl vill känna sig lite sexig ksk. Tycker det är fina bilder.

     Svara

   Tänkt på samma. Särskilt i och med att hon skriver saker i stil med att hon då inte är nöjd med sin kropp (jag har inte läst allt pga känner att det har blivit så spretigt i deras business), kan tänka mig att hon kanske blev lite så ur fas med tanke på när hon hade uttalat sig om huruvida turister borde ta sig till Aruba.
   En annan sak om Yoga girl som Cam Cam gärna kan se på är deras nya business Fämily foods, de ska sälja pannkaksmix producerat i USA, alltså ett pulver i pappförpackning som ska skeppas och kostar mycket med tanke på innehållet. Pannkakor är ändå väldigt enkelt att göra själv, nyttigt och veganskt. Någon som fattar grejen? Alla på hennes insta är så klart så positiva men jag ser inte efterfrågan! Är det kanske för att det då ska vara främst till USA och kanske inte för den svenska marknaden tro? Kryllar ju av veganska recept på pannkakor tycker jag (uppvuxen med äggfritt och mjölkfritt så vi åt ju bara veganska pannkakor utan problem hemma). Nån här som ser det jag inte ser?

   Svara

    I USA är standarden att man gör pannkakor på mix.

    Svara

     Älskar alla amerikaner som ”bakar” med pre mixed påsar. Alltså, det är inte att baka eller laga mat.

     Svara

      Vad är egentligen baka och laga mat då?
      För rent krasst, att koka spaghetti och blanda i lite ingredienser till en sås är ju egentligen bara att värma mat.
      Ska man behöva tillverka sin egna pastadeg och odla egna grönsaker för att kunna säga att man lagar mat?

      Svara

       Men det fattar du väl skillnaden med att köpa pulver som man mixar med vätska?

       Svara

        😂

        Svara

        Är inte det egentligen lite samma sak som att låta pasta ligga 12 minuter i varmt vatten?

        Svara

         Ja, att koka pastan är inte svårt. Att få till en god sås till pastan däremot. Vissa kan inte ens följa recept och misslyckas totalt med avsmakning.

         Svara

          Men att bara blanda i lite grädde/tomatsås med lite grönsaker i en stekpanna är ju egentligen bara också att värma upp maten.
          När lagar man egentligen mat?

          Svara

          De flesta jag känner kokar pstan för länge, så den blir alldeles mjuk och degig. Det är en konst att koka pasta så den har kvar spänsten men ändå inte är okokt.

          Svara

           Pastan…

           Konsten är att ta tid… Och smaka en bit pasta när man tror att det är klart… inte så svårt… iochförsig- viktigt att röra runt ett par gånger i början åtminstone så att pastan inte klibbar ihop. Det är kanske det vissa har svårt för. Och att ha i salt i pastavattnet..det är en hel vetenskap. Men en rätt enkel sådan 🙂

      Jag ÄLSKAR sådana där mixpaket. Av enda anledningen att jag inte har ingredienserna hemma. Det blir fruktansvärt mycket billigare för mig att använda sådana paket än om jag skulle köpa alla ingredienser. För då skulle jag stå med 1,75kg mjöl, 3 ägg, 0,4 liter mjölk och 50 gram smör som jag aldrig kommer att använda.
      Jag är mot matsvinn är inte du?

      Svara

       Allt det du räknade upp håller i sju evigheter, utom mjölken, som väl gissningsvis ändå går åt (om du inte dricker den förstår jag inte varför du inte bakar på växtbaserat ist). Ägg, och smör går också åt i normal användning, och håller väldigt mkt längre än folk tror. Så när du efter två tre månader måste köpa nytt mjöl för ca 25 kronor, så har du hunnit baka igen alla de kronor du skulle ”tjäna” på att köpa mix med tillsatta ingredienser som inte hör hemma i din kropp.

       Svara

        Nope, varken mjölk, ägg och smör går åt, det trodde jag framgick.
        Och det går väldigt mycket längre tid mellan gångerna jag gör pannkaka än två tre månader.

        Svara

      Vad är det som gör att man inte bakar om man använder mixpåsar?

      Svara

       Visst bakar man, men inte från grunden (utan att för den skull odla vete och mala eget mjöl…). Tänk AnnaB och pulversåserna! Eller den som ställde upp i Masterchefs uttagning – och använde pulversås….. Det blev inget mer deltagande i den tävlingen, så att säga.

       Man kan ju också köpa färdiga kanelbullar t.ex. i ICA:s frysavdelning och bara grädda i ugn. Doftar ljuvligt och ser ut som hembakta. Men räknas förmodligen inte som det…

       Svara

        Fast färdiga kanelbullar är ju inte riktigt samma grej som att använda en bakmix.
        Man kan köpa korv, färdigskurna köttbitar, paprikor, tomater och liknande som man tillagar. Det enda man gör när man tillagar är att värma upp dem, antingen i stekpanna eller på grillen.
        Då är inte heller det matlagning i sådana fall ju.

        Svara

       Bakning är en vetenskap, mkt mer precision och kunskap och mått, vikter, proportioner, värme, tid osv än det krävs för att laga mat. Att ”baka” med färdig mix är lika lite att laga mat som det är att värma en färdig pizza.

       Svara

        Så man har inte bakat om man använt sig av en mix bara för att man inte måttat och vägt? Värmen och tiden gör man ju även med mixpåse ju

        Svara

     Haha, måste berätta att jag hade en kollega som gjorde allt på mix.
     Pannkakor, våfflor, potatismos, sockerkakor och andra bakverk m.m.
     Frågade henne en gång varför hon (och hennes sambo) inte gör eget potatismos eller vispar ihop en egen sockerkaka. Fick svaret ”Men det är ju jättesvårt att göra sånt själv. Man måste ha recept och så…”

     Och jag kände så här, kan vi börja om med ordentlig hemkunskapsundervisning i skolan. Tack.

     Svara

      Fast det ÄR väldigt svårt att baka (och laga mat) om man inte har intresset för det. I recept är det så väldigt mycket som det tas för givet att man vet hur man gör.
      Det är sånt som man dessutom inte tar till sig i hemkunskapsundervisningen.

      Hur mycket kommer du ihåg av din kommuns historia liksom? Det lär sig också alla i skolan.

      Svara

       Jag vet nog ingen som inte kan vispa ihop en pannkakssmet/göra potatismos. Och det finns recept på nätet som visar hur man gör steg för steg.👍

       Svara

        Fast nej, inga recept visar steg för steg hur man ska göra.
        Ta t.ex. Icas recept på ”saftig sockerkaka”:
        Sätt ugnen på 175°C. – Kanske enkel för någon som vet. Men en ugn har många olika inställningar. Ska man ha varmluft, ska den vara varm bara där nere, bara där uppe?

        Smörj och bröa en bakform, ca 2 liter eller 24 cm i diameter (för 1 kaka).
        Vad smörjer man med? Går det lika bra med kokosfett? Kan man smörja med oliv/rapsolja? Hur ”bröar” man något? Kan man använda knäckebrödsmulor? Smulor från det mjuka frukostbrödet?

        Vispa ägg och socker pösigt. Vad innebär pösigt? Hur gör man för att få det pösigt? Kan det bli FÖR pösigt? Vad händer om det inte blir pösigt?
        Blanda mjöl, bakpulver och någon av smaksättningarna och vänd ner i äggsmeten. Hur mycket behöver det vara blandat? Gör det någon skillnad om man bara blandar lite slarvigt?
        Koka upp mjölken med matfettet och rör ner det. Häll smeten i formen. Vad innebär egentligen koka upp? Hur länge ska det koka? Eller ska det inte koka alls?
        Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
        Vad innebär nedre delen av ugnen? Ska man ha den på allra sista steget eller bara ett snäpp under mitten? Spelar det någon roll? Hur vet jag om kakan faktiskt är klar efter 35-40 minuter. Hur vet jag om den behöver kortare/längre tid?

        Svara

         En sådan människa är nog inte vid liv/alternativt har aldrig gått i skolan, utanför sitt hem.

         Svara

          Jag kan tala om att en sådan människa lever och frodas. Har läst 5 år på högskola och är väldigt sällan hemma.
          Bara för att man inte har ett matlagningsintresse innebär inte det att man är korkad.

          Svara

           Jo, man är riktigt korkad(alternativt ett litet icke läskunnigt barn) om man inte förstår det där, dina eventuella högskolepoäng till trots.

           Är det sånt man bara ska förstå bara för att DU är matlagningsintresserad?

         Finns små filmer också. Man lär sig av att misslyckas. Jag tycker helt enkelt att mix ej smakar speciellt gott så därför äter jag inte det. Jag är intresserad av att äta god mat, inte intresserad av att laga mat.

         Svara

          Kanske borde ha skrivit att jag tycker om att äta god mat ej att jag är intresserad av god mat hehe.

          Svara

          Fast det är få filmer som faktiskt förklarar vad för inställning man ska ha på ugnen, svarar på om man kan använda rapsolja för att smörja formen om man kan använda frukostbrödet för att bröa. Eller vad man gör om smeten inte blir pösig och vad man gör om smöret inte hinner smälta innan mjölken börjar koka.

          Svara

           Jag brukar googla vid sådana frågeställningar. Vill man inte laga mat utan använda sig av mix så gör man det!

           Det är klart att man kan googla. Själva grejen är ju att man måste kunna ganska mycket som är ”självklart” i recept för att kunna följa dem.

         Håller med om att alla inte kan det grundläggande. Men de fel man gör som nybörjare blir ju färre ju mer man lagar mat/bakar. Träning ger färdighet. 🙂 Ju mer termer man hört, och ju mer man av erfarenhet ser hur tillagningen fungerar rent kemiskt, så blir det lättare med tiden att göra rätt.

         Men jag tror det är med matlagning som med de flesta färdigheter, är man intresserad så lär man sig både mer och fortare. 🙂

         Svara

         Är man så korkad att man kan läsa recept men inte googla sig till resten (eller använda ett av alla tusentals recept för dummies som beskriver steg för steg exakt som du önskar), så ska man nog hålla sig från knivar och hög värme…

         Svara

          Det handlar ju för fan inte om att man inte kan googla. Det var inte det vi snackade om.

          Svara

          😂

          Svara

         Är det du Bianca?
         Minns att jag såg i Wahlgrens värld att du inte vet hur man smörjer en form när man bakar.

         Tips till dig: man kan googla fram svaret. Eller så smörjer man med rapsolja och testar hur det blir. Tycker ditt inlägg Anonym 12:33 är rena tramset. ”Vad innebär koka upp” osv.
         Man undrar ju om du gör dig till eller är så där dum på riktigt.

         Svara

          Själva grejen är att recept INTE visar hur man gör steg för steg.
          Det är väldigt mycket kunskap man måste ha för att kunna följa recept.
          Bara för att du tycker att det är självklart hur man smörjer en form eller koka upp saker så är det inte självklart för alla. För alla har inte samma matlagnings/bakningsintresse som du har.

          Svara

        Ja, kan man inte ens sno ihop en pannkassmet undrar jag hur det står till i hjärnkontoret..

        Svara

         Pannkakor kan ju vem som helst göra. Amerikanska pannkakor däremot är det få som lyckas med har jag märkt. DET är fasiken en konst att få till!

         Svara

      🤮

      Svara

      Jag stör mig på att Uncle Bens basmatiris (mitt favoritris) hos vår ICA Maxi BARA finns att köpa i såna där påsar som man lägger ner i kokande vatten, för att slippa mäta och fixa på egen hand. Dels är det dyrare i småpåsar, dels blir det inte alls lika bra som när man kokar själv (knappt 2 delar vatten till en del ris). KAN folk inte koka ris??? Nu måste jag köra till grannstaden (!) för att hitta Uncle Bens basmati LÖST i kartong. Otroligt!

      Svara

     Här i uk är också mix standard på pannkakor m.m. Min kille blev paff när jag gjorde egen potatismos istället för pulver eller köpte färdig mos att värma i plastförpackning.

     Svara

    Det finns ingen i Sverige som kommer betala mer i frakt än vad själva paketen kostar. Och inte ens då är det ingen vettig svensk som kommer betala 100kr per förpackning med färdigblandad mix.
    Vad tror du själv att hon inriktat sig på för marknad? Sidan är enbart skriven på engelska, med dollar som valuta. Frakten till USA är 4 dollar, till Sverige kostar den 20 dollar

    Svara

  De flesta bloggar tänker man ju inte på ville portal de ligger, då man ju oftast går rakt in på bloggen och inte visa portalen.
  Men när man tänker efter så är det väl klart att man som bloggare skall kunna ställa sig bakom sin portal. Sen behöver man kanske inte tycka att alla artiklar är 100 procent

  Svara

  Hmm alltså är ju i grunden positivt att folk är mer uppmärksamma på aktörer och budskap de sänder tex att må bra siten har massa bantningsbudskap men överlag känns folk väldigt känsliga. Minsta lilla obehag det orsaker dem att se ett inlägg som inte faller i smaken på tex Instagram eller i en blogg ska meddelas till ansvarig för kontot att det är FEL FEL FEL. Ordet ”triggad” som från början mer var för de som led av ptsd (säger inte att det finns de som genuint blir det men inte alla) verkar nu användas som nått slags slaskuttryck för saker som bara helt enkelt inte gillas.

  Svara

  Influencers behöver inte nödvändigtvis stå för måbras innehåll men det kommer ju påverka en egna varumärke och den största fråga är: vill man bli förknippad med den typen av magasin?

  Svara

   Ja herregud, finns väl extremt mycket mer problematiska plattformar?

   Svara

  På tal om alla influencers som förstör böndernas grödor genom att trampa ut på deras åker för en bild/video.
  Den här personen visar verkligen noll hänsyns till bondens fält och totalt slaktar åkern för ett samarbete. Tycker bonden borde få ta del av pengarna för samarbetet.
  https://www.instagram.com/p/CEZYqjUlvfi/

  Svara

  Det är ett jävla gnäll om precis allt nu för tiden 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Ja fy fan, det var bättre förr… ”knyter näven i fickan”

   Svara

    Och förr var det också bättre förr…

    Svara

  Känner mig ambivalent till Elaine. Tycker att hon är bra ibland men också stundtals direkt obehaglig. Minns när hon var inne i Vimmelmammans kommentarsfält för några år sedan, och tillrättavisade folk så att det nästan blev komiskt. Hur hon nyligen offentligt berättade för Sofie Sarenbrant hur Sofie borde känna och göra efter att hon berättat om övergreppen under sin uppväxt. Elaine är mästrande och har ett stort behov av att berätta för folk att de gör fel. I hennes ögon.

  Svara

   Känner mig inte ett dugg ambivalent. Tycker att du fångade upp det rätt bra med att hon är obehaglig, mästrande, tillrättavisande osv

   Svara

   Elaine har själv gått ut med, i ett inlägg på Facebook som är offentligt, att hon har diagnosen Border line (som det hette förr..)
   Har tyvärr alldeles för mycket erfarenhet av människor med denna diagnos och ganska generellt för dem är att de alltid har rätt. Och alla andra fel. Och konstant gör sig ovänner med andra människor p g a konflikter.

   Svara

    Fast hon fick diagnosen för 20 år sedan. På den tiden visste man inte skillnaderna i alla de olika diagnoserna som finns idag.
    Hade det varit idag hade hon garanterat fått diagnosen ptsd istället.

    Svara

     Är du hennes psykiater?

     Svara

      Är du kapabel till att skriva en trevlig kommentar?

      Svara

  Lite off topic men Eleines blåa byxdress. Var hittar man den? 😍

  Svara

  Jag är mer intresserad av att veta vad för kontent på bloggarna som tex portalen må bra är villiga att ta ansvar för. Om säg Elaine sprider ovetenskaplig BS som hon hittar på, låt oss säga skärmautism, kan man då ifrågasätta må bra, och kräva att det innehåll som finns på deras portal ska vara av viss kvalite? Är de en slags utgivare för bloggare? Jag förstår inte relationen mellan bloggportal och blogg mer än att de säljer annonser åt bloggarna.

  Svara

  Oj märkligt när vissa framställer Må Bra som någon slags pro-ana sida? Ja där finns info om viktnedgång och kostråd men vissa människor söker ju det? Jag har nyligen varit hos en dietist och kan säga att de råd jag fick där var i samma stil som artiklarna på Må Bra. Det klankas ner på alla som försöker gå ner i vikt men när en vuxen medveten människa vill bli av med sin övervikt, är det verkligen en sådan stor skandal? Da Silva tilltalar främst vuxna kvinnor, inte barn/tonåringar så jag ser inte problemet.

  Svara

   +1

   Svara

   Klankas ned? Det är väl tvärtom, hejarop och fanfarer!

   Svara

    Beror nog på bekantskapskrets? Jag hör ofta bland vänner ”varför lägger du energi på sådant ytligt?” om jag tackar nej till kakor och förklarar att jag slutat med socker o.s.v. Det dras direkt paralleller till att man vill se ut på ett visst sätt, när det snarare handlar om att diabetes och högt blodtryck i släkten är något man försöker undvika… Verkar som att många av mina vänner följer Lady Dahmer och direkt gapar att det absolut inte går att gå ner i vikt så man kan lika gärna strunta i att försöka och moffa godis istället. 🙄
    Jag tycker båda inställningarna är lite dumma. Om en person med övervikt vill gå ner i vikt så låt dem? Om de inte vill det nej låt dem! Folk måste få fatta sina egna beslut.

    Svara

     Dina ”vänner” känner nog sig lite hotade. Dom borde stötta dig istället.

     Svara

      Ja eller hur? De vill att de ska bara omöjligt att gå ner i vikt för då har de en ursäkt att inte själva göra något trots sitt missnöje med hur kroppen känns… :/

      Svara

  De som kritiserar har rätt.

  Svara

  Det är ju influenserna själva som har valt den plattformen och borde de väl vara pålästa och stå bakom MåBra’s ”ideologi” tycker man? Därmed bör de delvis stå till svars för att de står bakom MåBra’s vikthysteri genom att blogga på deras plattform.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.