Ines Kokic har köpt sitt Instagramkonto – följare och allt.

Vill man framstå som en stor influencer på Instagram så finns det flera olika sätt att fuska sig fram.
Man kan köpa allt ifrån likes till följare och till och med kommentarer (sk.”spöken”) – allt för att dölja att ingen egentligen är särskilt intresserad av en.
För ett lite tränat öga är det dock enkelt att utröna vad som är köpta ”spökföljare” och ”spökkommentarer” så vill man inte bli avslöjad med det så finns det ytterligare ett bedrägligt sätt att ta till för att framstå som den framgångsrika influencer man inte är.
Man köper helt enkelt ett konto från någon annan, redan framgångsrik influencer som av någon anledning inte vill ha kvar sitt stora konto utan hellre tjäna sig en hacka genom att överlåta det till någon annan – komplett med alla RIKTIGA följare.
Jag fick ett mail om att titta lite närmare på en svensk influencer som har extremt många följare, för att vara så pass okänd som hon ändå är – nämligen Ines Kokic, som ofta ses vid influencern Kenza Zouiten Subosics sida.

Ines Kokic har 245 000 följare på Instagramkontot @inesstagram – ett konto hon postade sin första bild på i mars 2016. 
Skrollar man igenom kommentarerna på detta första inlägg så är det inte en enda kommentar på svenska, utan är uteslutande på engelska och tyska.
Det är lite märkligt, men vad som är ÄN märkligare är att Ines konto @inesstagram är taggat i bilder på Instagram så tidigt som 2013, trots att hennes kontos första bild publicerades 2016.
En anledning till det skulle kunna vara att Ines rensade hela sitt konto på bilder 2016 för att ”börja om” den 5 mars samma år, trots att kontot är äldre än så.
Men…
Bilderna som @inesstagram är taggade i föreställer inte Ines Kokic, utan en fd. fitnessprofil vid namn Teresa Lopez, och är upplagda på ett fankonto som heter @teresalopezfans

Hur har det här gått till, är det kanske någon som undrar? 
Jo, det har gått till på följande vis.

Ines Kokic har tagit över – förmodligen köpt – Teresa Lopez redan framgångsrika Instagramkonto @teresalopez – med alla följare – och sedan bytt namn på det till @inesstagram, raderat alla Teresa Lopez bilder och helt sonika börjat uppdatera med sina egna.
Tadaaaaa! Helt plötsligt ser det ut som att Ines har hundratusentals ÄKTA följare på Instagram, trots att ingen av dem menat att följa henne utan de har helt enkelt blivit lurade – precis som alla företag som köper reklamplats hos Ines men exponeras för Teresas utländska följare.
Anledningen till att Ines nu är taggad i bilderna på Teresa på fankontot är för att när Ines ändrade namn på kontot så ändrades även bara namnet i taggen, den försvann inte.
På så vis är det ganska enkelt att se vad Ines gjort här, och hon har förmodligen inte en aning om att taggarna legat kvar och riskerat att avslöja henne – det som nu skett.

Följer man många profiler så tänker man kanske inte så mycket på om det dyker upp en bild i ett flöde av en person man inte riktigt minns att man gått in och följt så det ska ganska mycket till för att ett sådant här bedrägeri ska uppdagas. Har du heller inte interagerat med kontot på ett tag så kommer Instagrams algoritmer göra så att du inte ser kontots uppdateringar, men du kommer fortfarande  vara en av dess följare.
Odd Spångberg försökte sig ju på något liknande för några år sedan när hans konto med alla följare helt plötsligt tillhörde Ottos barnmat där han arbetade som COO.
När det begav sig så tog jag reda på vad som gäller och det här är INTE tillåtet att göra enligt Instagram.

Du får inte försöka att köpa, sälja eller överföra någon aspekt av ditt konto (inklusive ditt användarnamn) och du får inte göra någonting vilseledande.
Från Instagrams användarvillkor

Majoriteten av Ines Kokics lurade följare har kanske inte insett att de inte längre följer Teresa Lopez utan någon helt annan, men av socialblades röda siffror att döma så tappar Ines följare kontinuerligt, praktiskt taget varje dag – oavsett vad hon publicerar om sig själv.

Som en avslutande anekdot vill jag nämna att Ines Kokic är sambo med Daniel Djurdjevic, samma Daniel Djurdjevic som är VD och grundare av företaget Chimi Eyewear som gick HÅRT åt Isabella Löwengrip när hennes reklaminlägg för företagets solglasögon boostades med köpta kommentarer. 
Detta, samtidigt som hans sambos hela influencer-persona är ett bedrägeri.

Det senaste 12 månaderna har Ines Kokic fått betalt för att samarbeta med mängder av företag, ersättning baserad på någon annans följarantal.
Här är några av dem:

Campadre
Siljaline Sverige
Optimal print och Optimal print och Optimal print
Bubbleroom och Bubbleroom och Bubbleroom och Bubbleroom och Bubbleroom och Bubbleroom
Lexington Company
Desenio
Stronger
visit.dubai och visit.dubai och visit.dubai och visit.dubai
Smygreklam för Bubbleroom
Canvasbutik.se
Triwa
Boohoo
Jotex

Jag har kontaktat Ines Kokic och bett om en kommentar.
Hon medger att det gått till på ungefär det här viset och verkar inte se några som helst problem med upplägget, utan kallar det en ”win win” för alla inblandade då Ines kille vid tiden drev en influenceragentur som representerade Teresa Lopez. Han är alltså högst inblandad i det här bedrägeriet, som Instagram väljer att benämna sådant här

Här är Ines kommentar i sin helhet:

Hej Camilla,
Precis, det stämmer mycket riktigt.

Min kille drev vid tillfället en influencerbyrå där han representerade bla Teresa Lopez. Efter ett tag bestämde hon sig för att lägga ner instagramandet och vi kom då överens om att vi skulle ta över kontot istället. För att inte låta det stå och damma tog jag över innehållsskapandet och har gjort det sedan dess.

Som förväntat tappade jag initialt tiotusentals följare, personer som var där för att följa Teresa. Men många blev också kvar för att de gillade mitt innehåll, och så är det såklart många nya följare som hittat till kontot under de senaste fyra åren jag drivit det.

Uppköpet var helt enkelt en win-win-lösning för Teresa, min kille och för följarna. Och det har fungerat rätt bra!

Återkom om du har fler frågor!

Kram,
Ines

173 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad pinsamt.

  Svara

   Ja verkligen. Har alltid undrat varför hon haft så många följare då jag inte anser hon är särskilt intressant och fått en följarskara via blogg eller YouTube men nu fick man svaret hahaha

   Svara

  Bra inlägg Camilla!

  Svara

   Ja riktigt bra, mer sånt här👏👏👏

   Svara

  Vadå win-win? Företagen som betalar pengar för exponering blir ju lurade. Bedrägeri är straffbart även för influencers.

  Ser gärna en uppföljare där du kontaktar företagen, och frågar vad de tycker.

  Svara

   Sluta detta är inte BEDRÄGERI, det är Camilla som gör en höna av en fjäder.

   Svara

    Ines, eller om du är Ines pantade pojkvän, klart det är bedrägeri. Som om du kontaktat alla företag som betalat för ett samarbete, och sagt ”Uschäkta, jag är egentligen en nobody som nyss tagit över ett stort konto, men visst vill ni fortsätta betala lika mycket som förut?”

    Fan vad smaklöst.

    Svara

     Tror Camilla har lite fel faktiskt. Inte bedrägeri. Intressant mer ur moralisk/etisk synvinkel men egentligen inte heller där helt tokigt. Bedrägeri handlar det hsh inte om.

     Svara

    Fast företagen har ju betalat henne för något som inte fanns. För de trodde att deras produkter blev exponerade för svenska följare, dvs potentiella köpare. Nu har de betalat för något som inte gett dem någonting. På vilket sätt är det INTE bedrägeri att ta emot deras pengar?

    Svara

     Fast det är ju bara att kolla hur många som kommer från vilket land, och det antar jag att företagen har kollat upp eller bett henne om uppgifter kring och jag förustätter att hon inte ljuger om det. Ingen big deal så länge allt går ör öppet.

     Svara

      Hade varit en intressant undersökning, att se hur företagen hon samarbetat med ser på det här.

      Svara

      Kan av erfarenhet meddela att företag tyvärr (!) i de flesta fall aldrig frågar om statistik.

      Svara

     Det är hur enkelt som helst att se statistik på demografi över följarna, det är standard vid införsäljning av samarbeten. Så nej det är inte bedrägeri.

     Svara

     Teresa Lopez bodde i Sverige/Karlstad när hennes konto var stort (vet ej var hon bor nu men hon är svensk i alla fall). Stor del var garanterat svenska följare på den tiden Teresa hade kontot också 🙂

     Svara

     Fast via Instagrams företagkonto så kan man se vilka länder som följarna kommer ifrån. Så de vet mycket väl hur många av hennes följare som är från Sverige.

     Svara

    Ines + pojkvän gör en påfågel av en fjäder från en asgam.

    Svara

    Det är visst bedrägeri. Influencers vill att deras yrke ska tas på allvar och dom har kämpat mycket för det. Men det är såna här saker som gör att folk inte tar det på allvar. Om detta varit något annat slags företag, t.ex. en matbutik eller ett klädföretag som lurat sina kunder på det här sättet, hade du inte tyckt att det heller var bedrägeri?

    Svara

  Bra gräv. Pinsamt och olagligt alltså.

  Svara

   På vilket sätt är det olagligt?

   Svara

    Lässvårigheter?

    Svara

     Nej det har jag inte. Har läst inlägget och vet ändå inte vilken lag man bryter mot. Vill veta.

     Svara

      Bedrägeri?
      Om man tar betalt för mängden följare kanske? Annars skulle det ju vara helt okej att ta betalt för mängden följare, även om man enbart har köpta spökföljare, men det är det ju inte.

      Svara

       Men det är ju ändå riktiga följare hon har även om hon tagit över den av någon annan.. jag kanske tänker fel, men har svårt att tro att hon skulle kunna bli fälld för det. Däremot tycker jag det är fel och helt galet. Men frågan är om det verkligen är olaglig.

       Svara

       Förstår inte problemet här, det är ju riktiga följare som uppenbarligen fortfarande följer henne?

       Svara

        Fast bedrägeriet är mot företagen som betalar henne för att göra reklam på sin instagram. För följarna spelar det ju ingen roll.

        Svara

        Men de riktiga följarna finns inte på den svenska marknaden, som företagen förmodligen blev lurade att tro när de betalade henne..

        Svara

         Det fungerar inte så, företagen har full koll på vilka följare deras köpa inlägg exponeras för – superenkel analys via statistikunderlag som görs vid samarbeten

         Svara

          … fast det är ju det som är problemet att företagen inte har. Influensers vill inte redovisa ordentligt (remember Blondinbella?) så även om analysen är superenkel (vilket jag håller med om att den är!) så är detta något som företag fortfarande inte följer upp och ställer krav på ordentligt.

          Svara

          Hur vet du det? För att du är Inez?

          Svara

           För att jag själv köper nedslag i influencerkanaler

  Tycker ändå det är bra att hon erkänner. Har också hört att hennes konto är köpt 🙂

  Svara

   Fast det finns ju inget ”erkännande” eftersom det inte varit hemligt.

   Svara

   Hon hade aldrig gått ut med detta om inte det kommit upp till ytan. Enda andledningen att inte förneka är att det hade blivit sjukt pinsamt.

   Svara

  Så trött på denna bransch.

  Svara

  Varför vill man följa henne..?

  Svara

  Herregud vilken pinsam människa.

  Svara

  Folk gör tydligen precis vad dom helst för framgång, pinsamt.

  Svara

  Om man går in på hennes instagram och trycker på ”…” uppe i högra hörnet, sen ”about this account” (om detta kontot?) står det att den 4e mars 2018 bytte kontot namn 2 gånger. Vdwiness och inesstagram. Kan inte se tidigare än så. Vet inte om det är intressant bara såg det 😅

  Svara

   Kanske köpte namnet med.

   Svara

  På tal om Pinsamt.
  OT
  Art by CG
  Uppenbart att det är målat på ett fotoprint.
  Hårstrån från fotot kvar på högra ögat.
  Rosen täckts med banderoll och en fjäril.
  Sån fejk att måla på någon annans foto.
  https://www.instagram.com/p/B_Nw8BYnMz4/

  https://www.instagram.com/p/BrQRbuAAhe7/
  Foto – Tamara Williams
  Modell – Giuliana Alfano Graul

  Svara

   Fyfan vad lågt. Jag är så jävla trött på Gynning. Precis allt med henne är bara fejk, fejk, fejk och hon verkar helt sakna moral. Att det senaste poddavsnittet med henne och Berg då hon snackar om att hon inte har nåt problem med djursex och själv vill ha sex med en hund inte har blivit en skandal är helt galet, det var nåt av det sjukaste jag hört.

   Svara

    Nä fy fan vad äckligt! Helt 🤢 sjukt på alla plan.

    Svara

    What!!! Hon är ju ta mig fan inte klok!

    Svara

    Wtf?!

    Svara

    What!!!??? Har hon sagt det? Det var fan det sjukaste jag hört på länge. Slutade lyssna på deras podd när jag såg att hon kopierade folks tavlor men sex med en hund?! Camilla du måste skriva om det här!

    Svara

    Är absolut emot grejen med att måla över någon annans verk men den där djurgrejen är ju inte seriös om man hänger med i deras jargong 😅

    Svara

     Det framgår verkligen inte om man lyssnar, Berg verkade ju t.o.m tycka att det var över gränsen.

     Svara

     Eller hur. Ni måste väl förstå att dom skämtar? Det är farligt att tolka allt så bokstavligt

     Svara

      Kul skämt….

      Svara

       Alla behöver inte tycka att ett skämt är roligt

       Svara

        Men du tycker på riktigt att det är roligt att skämta om att man vill ha sex med ett djur? Okeeej.

        Svara

         Sa hon det? Nej hon konstaterade bara att alla inte behöver tycka att ett skämt är roligt. Dvs. bara för att man inte själv uppskattar skämtet, betyder det inte att det inte var ett skämt.

         Svara

      Ja men OJ vad roligt med skämt om att man vill ha sex med en hund..!!!

      Svara

     Ja jag hoppas verkligen att det var ett skämt men oavsett, vad fan är det ens för skämt? Det är fan bara sjukt.

     Svara

   Hon har alltid kommit undan med så mycket pga att hon är ”lite crazy”
   Så otroligt trött på henne och fattar verkligen inte varför folk hyllar henne till skyarna hela tiden. Så otroligt fejk och egotrippad.

   Svara

   Varför skriver ingen om det här? Borde göras ett inlägg med precis alla kopior hon gjort och originalen bredvid

   Svara

   Här är en gif med orginalbilden och cgs verk.
   Gifen ligger dock bara uppe i 1h.

   https://imgflip.com/gif/4e1agy

   Svara

    Så all hennes konst är bilder hon målat över?! Hur kan inte detta uppmärksammas mer?!?!?

    Svara

    Gifen verkar få finnas kvar så den ligger uppe än

    Svara

   Hör var det dock ganska långt mellan Gynnings och originalet! Inte som förra gången

   Svara

    Dock syns det tydligt att hon målat direkt på ett print av fotot om du tar fram båda bilderna. Har inte lyckats täcka hår från fotot på ögat och rosen syns tydligt. Visst inte olagligt men så pinsamt att låtsas hon gjort det själv.

    Svara

     Ja när man såg dem blinka efter varandra så ser man kunnat grunden är samma. Och ja man ser ju både håret och lite av blomman.
     Verkar ju helgalet att verkligen måla över en annan bild. Hon måste vara riktigt kass på att rita av om hon inte ens kan rita av ett ansikte. Hon målar ju inte så realistiskt menar jag sänder behöver ju inte bli perfekt avmålat.
     Alltså för att det skall gå snabbt att pumpa ut konstverk!!!

     Svara

     Att vara konstbär innebär att man kan klistra och limma hur fan man vill, det är så det fungerar.. Jag målar och ibland tar jsg inspiration av andra, men det som är viktigt är att göra verket till DITT, personligt.. Och då är det inte fake. Hon har tagit en bild målat och och gjort om den HELT…ddr ser du väl?

     Svara

      Du tänker på tekniken collage/mixed media där man använder delar av bilder/material och infogar i sin målning.
      Men att ta ett HELT alster/foto av någon annan och helt sonika måla utanpå är riktigt pinsamt.

      Svara

  Hon anser tydligen att efter fyra år så har de som upptäckt att kontot bytt ägare nu slutat följa och de som finns nu är de som följer henne. Till viss del logiskt resonemang, fyra år är lång tid inom sociala media.
  Att reklamköpare inte verkar kolla upp vilka följare som finns är märkligt.
  Uppenbart är det lätt att byta namn på ett konto. Det går inte lika lätt på Facebook som har en mycket låg gräns av antalet följare när gränsen för namnbyte nåtts. Vänner lär det vara max 5000 som är tillåtna.
  Så indirekt underlättar Instagram att ett stort konto säljs.

  Svara

   Över 200 000 följare dock… det är fan ett STORT konto att köpa, hon köper ju indirekt in sig i en influencerliga hon inte har i att göra. Tyckte detta va riktigt, riktigt sjukt och börjar undra hur många andra som gjort såhär.

   Svara

   Nu ja…. men om hon haft samarbeten etc under tiden?!

   Svara

  Förstod det. Var en av hennes bästa vänner när hon bodde i Östersund. Fortsatte följa henne lite på Instagram när hon flyttade ner till Stockholm. Hon var fortfarande en helt vanlig tjej ett bra tag. Sen efter bara några månader var det som en helt annan person. En influencer från ingenstans…

  Svara

   Jag kände/jobbade (eventbranschen) med Ines i början när hon bodde i Stockholm. Då hängde hon och hennes dåvarande bästis på Stureplan ons-lör för att ”ragga rika killar” som hon sa då. Mycket droger och fest i det umgänget så det blev svårt att hänga med efter ett tag. Sen började hon träna massor, träffade sin kille och blev bästis med Kenza. Ska dock tilläggas att Ines då iaf var en superhärlig tjej, bäst på fest när det begav sig. Kul att det går bra för henne!

   Svara

   Är också ifrån Östersund och är ytligt bekant med henne. Blev också lite paff när hon blev värsta influencern ifrån ingenstans..

   Svara

   Jag vet också att det stämmer, det har varit allmänt känt att hon köpte kontot och att är precis som hon skriver. Jag tycker inte det är konstigare än att köpa ett företag och sedan byta namn på det. Tycker inte företagen är lurade med tanke på att det är riktiga följare och företagen kan lätt göra research. Ines är en supergullig tjej!

   Svara

  Ja hon har tagit bort alla bilder från förr förresten. Så det stämmer

  Svara

  Ändå jävligt uppfriskande att en influenser är ärlig med vad hon har gjort

  Svara

   Ja alltså, om man blir påkommen så…

   Svara

   Absolut! Men att inte alls förstå vad som är fel med det 😮

   Svara

   Fast helt utan att ta ansvar för att det man har gjort är fel?

   Svara

    Plus att det är sjukt att underteckna med ”kram” och sitt namn när man besvarar kritiska frågor.

    Svara

    Det är ju inget fel med detta dock, hon ska inte behöva be om ursäkt för att hon tog över ett konto med riktiga följare och bedrev business med det. Företagen har full koll på vilka följarna är.

    Svara

  Är ”innehållsskapandet” ens ett ord?
  Har aldrig hört!🙈
  Det kanske är ett ”influenserord”?

  Svara

   Ja, ”content” är det som influencers skapar för att få följarna att klicka in.
   ”Innehåll” är en direkt översättning.

   Svara

  Vet vi hur många följare kontot hade när hon tog över det?

  Svara

  Vilken snitch hahahha

  Svara

  LOL på ”För att inte låta det stå och damma”

  Svara

  Bra grävt!!!! Go girls!

  Svara

  På vilket sätt skulle det vara en vinst för Teresas följare att Ines tar över?!🤔

  Svara

   Om hon får pengar av ines för att köpa det? sen kan man ju undra hur mycket man får pröjsa för ett sånt konto… bra tips till unga tjejer som vill bli stora på instagram men inte lyckas- pröjsa för någon annans med veckopengen🤦‍♀️

   Svara

   Jaha oj läste visst fel, följarna vetifan😅

   Svara

  Haha så sjukt att detta är helt normalt enligt henne. Men är ju såklart helt normalt i denna fejkbranch. Alla dessa nya influencers har väl köpt sina följare etc..

  Svara

  Det pinsamma är ju inte att hon köpt kontot.
  Det pinsamma är ju att det gick bananas när bellsan köpte kommentarer till glasögonen.

  Kasta sten i glashus osv

  Svara

   Fast det är väl lite skillnad? När företag nu köper plats hos Ines så kan de ju förutom följarantal även kolla på demografin av följare (länder bl.a.) och kolla engagement rate – alltså bl.a. det Camilla hänvisar till när hon cirklar hur många gillningar och kommentarer. Dessa saker vägs in tillsammans när man köper plats hos en influenser på Instagram. Alltså är det rätt enkelt för företag att se vad de faktiskt får för pengarna INNAN de väljer att köpa. Går de blint på antal följare så är det ärligt talat deras eget fel.

   Om man däremot köper kommentarer till ett inlägg som ett företag redan köpt så blir det att man lurar företaget att inlägget de köpt har större engagement rate än vad det hade. Vilket kan komma att påverka framtida pris när företaget vill köpa nästa inlägg. Det är att direkt lura företaget och det ligger inte på företaget då det inte är något de kan kolla innan.

   Svara

  Skäms över att vara kvinna ibland, ganska ofta faktiskt.

  Svara

   Klumpa inte ihop alla kvinnor.

   Svara

  Kenza och Aleks ska få en till bebis!

  Svara

   Det var kul för dem.
   Ja, de har väl inte så mycket annat att syssla med nu för tiden kan man tänka 🙂

   Svara

    Ja de lär ju inte skaffa vanliga jobb direkt så kan ju lika gärna vara barnlediga

    Svara

    Alltså va? 😂😂😂😂 Ja de skaffar säkert barn för att de inte har något att göra.. not.

    Svara

     Måste i alla fall komma lägligt eftersom ingen av dem har något jobb längre.
     Ivyrevel har säckat ihop och Kenza kan inte resa och visa solglasögon och baddräkter på tropiska stränder.
     Och bloggar gör hon inte heller längre.

     Svara

   Mm en coronababy, fräsxht

   Svara

    På vilket sätt skulle en coronabebis vara mindre fräsch än en bebis som inte blivit till under corona?

    Svara

     För att barnmorskor och vården gått ut med att man INTE ska skaffa barn just nu pga att vården fortfarande är överbelastad pga Corona. Detta gick de ut med redan för flera månader sedan, att kan man vänta så bör man göra det. Det är många kontroller o liknande vid en graviditet och kan ta upp stora vårdresurser beroende på hur graviditeten går. Mycket egoistiskt att skaffa barn nu om man är så ung att man kan vänta ett tag o dessutom redan har barn.

     Svara

      Bara sluta.

      Svara

      HAHAHHA VA. Du måste vara ett troll.

      Svara

    IOM hennes sjukdom så kan de knappast sitta och vänta ut Corona. Fan tänk ! Men

    Svara

    Fräsch kommentar? I och med att hon har kommit in i tidigt klimakterium, genomgick behandling för IVF för sonen och blivit tillsagd att det inte är troligt att de ska kunna få syskon på naturligväg om de inte har tur och gör det direkt, så är det otroligt kul för deras skull och otroligt ofräscht att få kommentarer om att det är pga corona eller företagsdipp.

    Svara

     Behövs inte naturlig väg? Dessutom är hon ung. Unga ägg fast få är mkt bättre än äldre ägg men många

     Svara

      Du är medveten om att hon redan är i klimakteriet?

      Svara

       Ja. Färre ägg. De ägg som finns är av bättre kvalité än hos en äldre kvinna med många ägg kvar.

       Svara

   Alltså så himla underbart, jag är glad för deras skull ☺️💝.

   Ni som känner det här märkliga behovet att nedvärdera och vara spydiga hoppas jag mår bättre snart. Ingen människa som mår bra själv har behovet att vara spydig 💝

   Svara

  Ines står i folkbokföringen som Ines Kukic.
  Man kan kanske förstå att hon gärna skriver efternamnet som Kokic istället 🙂

  Svara

   Nä fy… kuken alltså. Varför gör hon inte ett namnbyte officiellt? Jag menar hos skatteverket

   Svara

   Kukis eller Koskit, var inte särskilt charmigt åt nåt håll

   Svara

    Haha, verkligen så roligt att skratta åt folks namn. Koskit, really?

    Svara

  Vore intressant med liknande inlägg fast då kring mer kända influencers och artister.

  Svara

  Kenza ska ha barn igen 😊

  Svara

   Blev skitglad 😁 Hon fick ju kämpa en hel del sist

   Svara

  Man minns väl Odds ”vällingkupp” på Instagram 🙂
  Odd tyckte att han var smart när han skyltade om sitt konto till Ottos barnmat.
  Kapitalet var de 11 000 + följare Odd byggde upp under tiden då många av Bellas läsare ville få lite inside via Odd.
  Sen avstannade aktiviteten på Odds instagram och därför är det väl ingen som kommit ihåg att man faktiskt följde Odd på Instagram.
  Jag blev fundersam när Ottos välling plötsligt dök upp men sen begrep jag att det var Odds gamla konto som ”vaknat till liv” men i form av välling som jag inte är intresserad av.
  Men det Odd gjorde var samma sak som att köpa följare även om det var Ottos barnmat som var den som drog nytta av dessa. Odd jobbade tillfälligt för det företaget.

  Svara

  Hennes svar var rakt och bra. Ser inga problem med detta upplägg.

  Svara

  Är det verkligen olagligt att göra sådär?

  Svara

  Det där med att kommentarer är på ett annat språk. Nu i detta fall var det ju för att följarna följde det andra kontot innan.

  Men vill bara säga att om man vill göra ett sponsrat inlägg på sin insta så får man välja land, stad till och med mindre ställen för att kunna vara så specifik som möjligt i sin reklam.
  Det är lite häftigt ändå. Att vill jag göra reklam endast bland personer i Paris så kan jag göra det.

  Svara

  Kenza väntar barn nummer 2!

  Svara

   Gäsp

   Svara

  Nu förstår man varför hon har så många följare det har alltid varit ett mysterium för mig.

  Svara

  Precis som många sagt kollar man ju statistik på demografisk indelning av ett kontos följare när man köper samarbeten. Om en reklamköpare har personal som inte är kompetent nog att be om, eller kolla upp, dessa uppgifter är det ju ett problem som ligger hos den som vill annonsera. Dessutom kollar man ju upp profilen hos influencer och pratar om ex.vis varför de har en köpstark målgrupp etc för att säkerställa att man verkligen annonserar hos någon som är on-brand.

  Förutsatt att Ines inte ljugit om detta om hon fått frågan så ser jag inte hur det är skillnad på att köpa ett välfungerande instagramkonto och ett välmående företag och driva det vidare?

  Svara

  Blir. Så. Besviken. Influencers-branschen hävdar att den vill bli tagen seriöst men gång på gång dyker riktiga dunder-missar som denna upp.

  Svara

  Kenza är gravid (står på hennes IG).

  Svara

   Som flera redan kommenterat före dig här i detta inlägg.

   Svara

    Såg inte det, lugna ner dig 😂

    Svara

  Kenzas story: lägger ut en bild på magen där den i princip är platt. I storys efter menar hon på att det nu är svårt att dölja pga graviditeten???

  Svara

   När man ligger ner åker magen in, den är alltså betydligt putigare när man står. För dom allra flesta iaf.

   I v.30 började man se min kula liggandes 🤷‍♀️

   Kul för Kenza och Alex! ⭐️⭐️⭐️⭐️

   Svara

    Hon låg ju ner på den bilden menar jag, därför magen va platt.

    Svara

  Eftersom man tydligen inte får spekulera om vissa saker så skriver jag ett nytt inlägg.

  Vad tycker vi om Egoinas bloggande? 1 halvtråkig inlägg varannan-var tredje dag?

  Svara

   Hon jobbar ju heltid, så har väl inte så mycket tid för bloggandet

   Svara

  Du menar att de har åkt utomlands och gjort IVF? För det är inte tillåtet att välja kön i Sverige…

  Svara

  Kanske även kan kolla Molly rustas killes företags instagram @maropost, 14k följare men får 10-20 likes per bild??? Känns som det är köpta följare.

  Svara

  Fast vem är det synd om? Följarna? Knappast, de kan ju bara avfölja om det inte passar. Företagen? Inte heller, företag som öht pysslar med influencer marketing har gjort sina kalkyler, de vet vad de ger sig in i, och är de dumma nog att inte kalkylera och bakgrundsforska kan de skylla sig själva. Tidigare ägaren är det inte heller synd om. Hon ville väl sluta och hon fick en hacka.

  Det hela handlar ju knappast om något lagbrott. Brott mot Instagrams regler är det ju, men knappast något att förfasa sig över.

  Svara

   Hört talas om något som kallas moral?

   Svara

    Är det någon som tror att det överhuvudtaget finns någon ”moral” när det kommer till influensabranchen? Tycker man moral är viktigt ska man nog söka sig till en annan bransch.

    Svara

  It all makes sence! Har verkligen inte fattat varför någon följer henne? Helt ointressant! Men nu förstår jag. Så märkligt ..

  Svara

  Hur blev hon så nära vän med Kenza? 🧐

  Svara

   Tror de åkte iväg på massor influencer resor som Chimi (hennes pojkväns) bolag sponsrade. Eftersom tjejen hade blivit en influencer (med vad som visar sig vara en köpt IG) fick även hon åka med. 🙂

   Svara

  Kan du inte göra samma granskning på Laila Höglund? Hon har alltid hundratals kommentarer som känns köpta.

  Svara

   Hennes Ig blev ju hackad och raderad i fredags?

   Svara

   Laila har ju en stor blogg och har varit influenser i många år. Om hon skulle köpa följare skulle hon nog inte stanna vid 40 tusen utan dra på 😂 Man ser ju att det är riktiga personer bakom de som kommenterar. Och så brukar hon alltid svara på alla kommentarer så kommentarerna ser mer ut än vad de är och eftersom att hon svarar kanske fler kommenterar eftersom att de blir sedda. Men vad vet jag. Jag gillar henne, hon verkar genuin, snäll och så är hon extremt vacker. Påminner lite om Kenza. Folk här inne är så avundsjuka och bittra ibland 😅

   Svara

    Jag har inget emot henne, har bara undrar över alla märkliga kommentarer på hennes instagram. Mkt andra språk mm. Men jag har ingen aning om hur det funkar.

    Svara

  Och DÄR tog CAM ner hela gravid-inlägget om Kenza…

  Svara

   Nä?

   Svara

   Snackar du om.

   Svara

  På tal om att köpa ett konto. Jag läste precis på Lailas blogg att hennes Instagramkonto har tagits över av en hacker som hotar med att tömma kontot på bilder och sälja det vidare om hon inte svarade på hans mail. Just nu ligger hennes konto nere och ser tomt ut (@Lailahogfeldt). Hon har lagt ut mail hon fått från hackern där man ser allt han har skrivit. Vissa konton blir hackade och sålda. Folk får aldrig tillbaka dom. Så jag antar att de kan bli uppköpta på annat vis än bara för att ”någon är trött på sitt konto och vill sälja vidare det”. Så frågan är hur vi vet att Teresa velat sälja det vidare?

  Svara

  Booooooring inlägg. Kanske läge att börja ha koll på poddarna istället för bloggarna?

  Svara

   Kan du inte starta en egen poddblogg? 😉

   Svara

    Eller så kan vi ha en collab? Lyssnar ändå igenom ett par timmar varje vecka.
    Tyvärr har jag ju ett ”riktigt” jobb att sköta också

    Svara

  Hur kan du inte ha skrivit om nicoles nya kille?

  Svara

   Gangstern? Vad mysigt de ska ha…

   Svara

    Är det någon som tror att det överhuvudtaget finns någon ”moral” när det kommer till influensabranchen? Tycker man moral är viktigt ska man nog söka sig till en annan bransch.

    Svara

   Nicole?

   Svara

  Riktigt bra inlägg! Genomarbetat och rafflande. 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.