Annica Englunds hemska upplevelse på akuten

Annica Englund fick i somras sitt andra missfall på ganska kort tid och tvingades uppsöka sjukhus pga hemska smärtor efter att ha fått medicin för att få livmodern att stöta ut fostret. (Vad brutalt det låter, finns det något ”snällare” sätt att skriva det på?)
Annica hade fått vaginala tabletter med sig hem för att det var där hon kände sig absolut tryggast och där hon ville genomgå missfallet, men när smärtan blev olidlig så tvingades hon uppsöka akuten där hon trodde att hon skulle få ett bra bemötande av en hjälpsam personal, men det är inte riktigt vad som hände, enligt Annicas senaste Youtubevideo.

Hon säger att hon absolut är tacksam för den hjälp hon fått av vården, men att det var en person på akuten som gjorde en redan fruktansvärd stund ännu värre.
Hon vill inte namnge personen med det verkar ha varit en kvinnlig anställd (Annica säger sköterska en gång och läkare en gång) som bland annat inte hjälpte Annica när hon föll ihop på golvet, utan hon ska ha stått kvar och mest bara tittat på henne med armarna i kors.

Hör Annicas egna beskrivning i klippet här ovan.
Den kommer från den HÄR videon för den som vill se videon i sin helhet.

Bland kommentarerna under Annicas video är det många som uppmanar henne att anmäla personen till Patientnämnden:

 

247 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haft 5 missfall, blivit väldigt dåligt bemött på gynakuten Sahlgrenska… hemskt

  Svara

   Men anmäl. Verkligen inte ok att bli dåligt bemött. Alla passar inte att jobba inom vården.

   Svara

    Min kompis glömdes bort, satt på akuten hela kvällen o natten fast hon sa att hon höll på och få missfall.på morgonen när hon inte stod ut längre kallade dom på en gynekolog som skulle undersöka henne. Hon blödde så mycket så det blev operation direkt! Sen gömmer dom av henne på avdelningen efter och, ingen kommer och frågar hur det är, hur hon mår. Hon får till slut en bok att bläddra i, om missfall!

    Svara

     Jag hoppas din kompis anmälde det.

     Svara

      Högsta chefen ringde henne faktiskt 6 mån senare ungefär men om det blev nån anmälan kommer jag inte ihåg men han ringde och sa att de brustit i sina rutiner osv

      Svara

    Bara bra att sådant här anmäls. Det behöver komma upp till ytan att personen ev inte är lämpad för sitt yrke. Sen HOPPAS jag också verkligen att det utreds vidare vad såna här upplevelser kan ha för förklaring, en inte helt befängd förklaring tror jag är att vården (som bekant) är så sjukt överbelastad. Var har vi hamnat om personal på sjukhus är så utarbetade att de inte längre kan ge ens ett mänskligt bemötande?

    Svara

   Fått ett missfall. Blev så knasigt bemött att jag inte ville ha barn längre i och med att det innebär ännu mer framtida sjukhusbesök… svensk sjukvård är inte värd namnet längre.
   Tyvärr.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Jag har dessutom aldrig konfronterat någon, varken före incidenten eller efter. Hon var så fel i sin roll – oempatisk och elak – att jag inte kunde hålla inne mina åsikter.

     Svara

      hann läsa innan kommentaren togs bort och kastades tillbaka till när hon stirrade tomt på mig när jag grät efter att ha fått besked om att mitt foster var dött och sen sa hon ”du måste sluta gråta så vi kan fortsätta nu” när hon skulle informera mig om hur processen med piller gick till. Jag grät bara stilla eftersom jag var så ledsen och fruktansvärt sårbar. Sen sa hon att vi ”skulle ta med egna näsdukar nästa gång om jag skulle hålla på så här”
      Önskar så att jag hade orkat ta det vidare men var så ledsen.

      Svara

     Du var tvungen att hänga ut henne? Inför kollegor/patienter/hennes anhöriga som ev hänger här? Endera klagar du officiellt, eller så får du faktiskt hålla sånt tydligt signalement inom dig. Detta är en av Sveriges största bloggar och allt som skrivs sparas.

     Svara

      Som sagt – Jag bryr mig inte och ångrar inte mitt agerande. Camilla får dock gärna ta bort om hon känner att det är lämpligt. Bra att du säger ifrån och nyanserar!

      Svara

       För att det är din sida av historien. Även om hon velat ge sin sida så får hon inte, på grund av sekretess.

       Svara

      Men buhu stackars henne. Bättre att folk blir varnade för henne eller? Att sådana människor finns i vården, som är det viktigaste i vårt samhälle, är skrämmande!!

      Svara

       För du vet ju att det är sant? En random person på internet säger att någon (som dessutom beskrivs så hon ska kännas igen) är dum, då måste det ju vara sant!!!!
       Jag säger inte att personen ljuger, men vi kan ju omöjligt veta att/om det stämmer.
       Dessutom- är det såhär vi ska bete oss nuförtiden? Att hänga ut folk vi tycker gör ett dåligt jobb? Det finns ställen dit man kan anmäla den man tycker utför sitt arbete dåligt och det stället är inte bloggbevakning.
       Camilla, jag hoppas du tar bort kommentaren som hänger ut personen på sjukhuset oavsett om det som sägs om henne är sant eller ej!

       Svara

      Fast om man uppför sig som ett ärkesvin mot utsatta människor, när man dessutom är i tjänst, varför ska man inte hängas ut då?

      Svara

      Såna personer ska hängas ut. Vad annat? Hoppas att Camilla inte tar bort kommentaren.

      Svara

       Ingen skall hängas ut. Det är inte en mänsklig rättighet att hänga ut någon. Eftersom all uthängning grundar sig i bias bör man väl i möjligaste mån inte ge sig på individer. Att gräva som exempelvis Uppdrag Granskning där man letar oegentligheter hos företag och stat/kommun är en annan femma, då kan en person klä skott för grövre felaktigheter (tjänstemannaansvar eller ämbetsmannaansvar). Dit hör inte en otrevlig sjuksköterska på avdelning si eller så.

       Det är väldigt lätt att vara kaxig bakom ett anonymt namn, tycka att lynchmobb är en bra idé och att så många tycker att det är rimligt dessutom.

       Det gör mig jävligt beklämd att det verkar finnas generellt konsensus att man skriver på sociala medier så fort man blir minsta lilla dåligt bemött, allt från kassapersonal på Ica till den här sjuksköterskan.

       Gör istället som man gjorde före sociala medier; fundera över om det är tillräckligt allvarligt för att gå vidare med, är det tillräckligt viktigt gå då rätt väg. Ring chefen om det är Ica, anmäl till IVO när det handlar om vårdrelaterade frågor.

       Att peka ut enskild person är inget annat än mobbning.

       Fridens liljor,
       V

       Svara

        Håller med dig till 100%.

        Svara

      Ja hon har yttrandefrihet och bra hon varnar andra kvinnor för denna person. Det ska inte mörkas!!!!

      Svara

     det enda bra den kvinnan gjort i sitt liv är att vara så jävla hemskt att hon fått mig att vilja jobba med kvinnosjukvård – för stt ge kvinnor den vård de förtjänar!
     jävla människa. Hon var fruktansvärd mot mig med.

     Svara

   Hur kan man bli dåligt bemött i ett sådant läge? Fattar verkligen ingenting! Fy fan på ren svenska

   Svara

  Men usch! Inte ok av sjuksyrran/ läkaren.
  Skäms på henne!

  Svara

  Vissa har ju ingen social förmåga alls. Blev inlagd i torsdags (flare up av Enanton, ni som vet ni vet). Fick sitta på en stol i väntrummet. Min kontaktsköterska råkar gå förbi och blir helt chockad att jag får sitta på en stol i väntrummet, utan värmekudde, filt, smärtlindring eller något. Hon fixade allt, sån jävla guldperson!

  En sköterska tog sönder min ena spruta (kostar 1600kr) och sa bara ”jaha”. En spruta som är både dyr och beställningsvara.

  Vissa personer är verkligen på fel plats 😞

  Svara

   Tog sönder som i hade sönder för att jävlas med dig (går inte din spruta under högkostnadsskydd) eller var det en olyckshändelse. Olyckor kan även vi sjuksköterskor råka ut för nämligen

   Svara

    Tror kanske hon syftade på att hon väntat sig ett ”oj, förlåt”.

    Men visst, ibland har man inte sinnesnärvaro att säga rätt grej.

    Svara

    Absolut! Men ersättning borde jag få. Just då hade jag inte nåt upp till rabatt, så den kostade 1600kr, sen måste man beställa och få den till sitt apotek. Sprutan ska tas på en specifik dag och detta blev jag nu miste om vilket innebär att behandlingen fick skjutas en månad.

    Om man känner sig osäker – be en kollega göra det istället. Det står klart och tydligt hur man ska göra, ändå gjorde hon tvärtom och tyckte att ”det gör väl inget”. Men jo. Jag ska ha ett starkt medel i min kropp, inget ska vara oklart då.

    Och nej jag fick inte ens en ursäkt utan hon bara ”jaha nä då kan jag inte hjälpa dig”.

    Den sköterskan har dessutom stått och pratat högt om folk som ringt in på rådgivningen. Oavsett hur ”löjligt” man tycker ärendet är, så får man sköta det professionellt. Och kan man inte hantera en spruta, va ärlig och säg det så nån annan kan göra det istället, så kanske denna typen av olyckor inte sker.

    Svara

     Som sjuksköterska håller jag med dig Emmie. Jag var ny och jobbade inom en väldigt specifik profession (cancervård). När det kommer till saker som kräver speciell utbildning/vetskap/info var jag väldigt försiktig och ödmjuk i början. Läste alltid på noga, och som sjuksköterska när vi har hand om sjuka människor, måste man vara ödmjuk för att man inte kan allting i början och måste fråga om hjälp. ÄVEN om man är ”färdigutbildad” och har sin legitimation. Jag frågade alltid om hjälp vid minsta osäkerhet, och det ligger i mitt ANSVAR som sjuksköterska.

     Jag sabbade en gång en patients svindyra läkemedel vid beredning (alltså när man gör iordning/blandar läkemedlet innan man administrerar det till patienten, för de som inte vet), som då skulle blandas på mottagningen jag jobbade på, och givetvis stod vi för en ny dos trots att det är dyrt!

     Får ont i magen när jag hör din historia. ❤️❤️ Vill be om ursäkt för mina ”kollegor” när jag hör sådant här. Fy fan.

     Svara

      Ja men precis! Hon va så ignorant, drog upp massa luft i den, höll sprutan upp och ner fast det står klart och tydligt att den ska hållas upprätt, blandade inte pulvret/vätskan ordentligt (hon tyckte att det räckte, sen skakade hon den så medlet blev för tjockt) osv.

      Ska prata med min läkare om ersättning. Jag har nya nu, men det kändes så jäkla surt när man redan går igenom nåt skitjobbigt så förstör hon sprutan 😞

      Men (som en liten roligare historia) – jag va rätt irriterad, så när ny spruta skulle tas så ringde jag distriktsköterskan på vc istället och berättade om min situation. De blev ju lagom nervösa, så de va TRE personer att fixa sprutan 😂 Tipsade om en youtube-video med där nån visar steg för steg hur man ska skruva i kolven, gummiplopp som ska åka upp, blanda försiktigt osv.

      Och det gick kanon! Jag tror på (oavsett yrke) att kunna erkänna att man inte kan. Samma i mitt yrke, ibland kommer det frågor som jag är sämre eller bättre på än min kollega. Då ger jag hellre över det till henne, än att jag gör fel.

      Tack för förståelsen 🙏🏽❤️

      Svara

       Känner inte dig och din förmåga, men vore det inte bäst om du administrerar din spruta själv?

       Svara

        Jo. Men jag klarar tyvärr inte av det utan att svimma 😬 Annars hade jag gjort det.

        Svara

       Jag hoppas verkligen att det går bättre för dig i framtiden och att du mår bra (eller bättre) snart. ❤️
       Jag hade hand om en äldre dam som är väldigt orolig och har väldigt ont. Låg och sov första besöket när jag kom och lyckades väcka henne, fick så dåligt samvete 🙈 Ber om ursäkt hellre en gång för mycket än en gång för lite.
       Vården är tuff, men dom flesta passar väldigt bra inom vården. Styrkekramar till dig. ❤️

       Svara

        Tack snälla 🥰

        Ja men så är det. Tyvärr är det ju så med att om man möter 10 olika personer och 1 är otrevlig eller har dåligt bemötande så blir det den man minns typ. Mötte många fina människor nu när jag va inlagd. Men en som gav mig frukost, gav mig de torraste mackorna någonsin. Hennes kollega hämtade mackorna och gav mig annan frukost. Då kom den andra tillbaka och ifrågasatte. Märkte på den ”trevligare” att detta hänt förr.

        Du verkar vara en empatisk person iaf 🌸

        Svara

  Anmäl!!!!!

  Svara

  Anmäl!!

  Svara

   Tycker också det skall anmälas.

   Svara

  Vad tänker du att en manlig sjuksköterska skulle kallas? En en kvinnlig läkare – vad skulle den kallas?!

  Svara

   Sjukskötare, läkerska. Vi kan köra så.

   Svara

    Läkerska hahaha

    Svara

     😂

     Svara

   Tänkte samma. Men nu sa hon hon och henne flera gånger.

   Svara

   Tror att CamCam syftar på att hon bara vet att det är en anställd, inte om de är en sjuksköterska eller läkare eftersom begreppen blandas.

   Svara

   Det är ju uppenbart att Camilla menar att det är en kvinnlig anställd, men titeln är lite otydlig då Annica säger både sjuksköterska och läkare…

   Svara

  Men var hon ens i Sverige när hon fick missfall, annars är det bara att anmäla.

  Svara

   Spelar väl ingen roll om missfallet hände i Sverige? Hon sökte ju akuten i Sverige och där fick hon det dåliga bemötandet. Tänker att det inte borde spela någon roll 😕

   Svara

   ja

   Svara

  Blir lika arg varje gång jag stöter på idioter inom vården. Man är i sitt ofta sämsta tillstånd och så ska folk sparka på en. Förstår inte…

  Svara

  Hon ville ju inte vara kvar på akuten, men åkte tydligen in ändå. Då kanske personalen inte hade samma förståelse.

  Svara

   Men snälla! Personalen skall alltid ha förståelse om man söker hjälp. Jag vill aldrig vara på akuten när jag är där, MEN jag behöver ju vården så jag har inget val än att vara där.

   Svara

   Va? Man får ju välja själv om man vill stöta ut fostret hemma eller på sjukhus. Det är väl klart att man ska uppsöka akuten om man märker att det inte går som det ska. Var inte direkt Annica som krävt specialbehandling av någon här, bara mänskligt bemötande.

   Svara

   Men vem vill vara på akuten?!

   Svara

    Näe precis, de erbjuder ju folk att åka hem just men uppmaningen att komma in om det blir värre? Sen skulle de bli sura då eller och därför inte ge henne ett bra bemötande?

    Svara

   Det var ju inte som att hon åkte hem till någon på middag?? Det var akuten. Vem vill vara kvar där??

   Svara

    Plus att det är väl bra om man lämnar akuten när man tror att det ska gå bra så att de har kapaciteter för andra som kommer in. Om det sen är värre än väntat ska man väl få komma in igen. Och det finns väl knappt någon mer utsatt situation än när man genomgår ett missfall?

    Svara

     Självklart en mycket utsatt situation. Men det finns många fler väldigt utsatta situationer.

     Svara

   Menar du att personalen skulle ta det personligt om man inte vill vara kvar längte än man måste?

   Svara

  Ot: bb säger att de har 750 000 lyssningar av det senaste avsnittet på poden. Dock ligger de på plats 63 på topplistan. På samma nivå som andra podar som brukar ha ca 20 000 lyssningar.

  Svara

   Menar de inte totalt på ALLA avsnitt?

   Svara

    Ja, så tolkar jag det, totalt, alla avsnitt sammanlagt.

    Svara

   20000 x insta x Facebook x LinkedIn följare = 750k🤷🏿‍♀️

   Svara

   Och alla bor i Umeå.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Behövdes verkligen en kommentar tas bort som sa: Nej det säger hon inte alls, det är ju totala antal lyssningar. Var det för att 18:29 kallades d-re och k-rkad och borde sluta va obsessed och sluta sprida dynga? Men att kalla folk för stollan och stollis går bra. Märkligt hur det görs skillnad på folk här.

    Svara

     Men du är inte ett dugg trigger happy?!

     Svara

   Bara jag som inte fattar BB? Kan någon berätta?

   Svara

    Blondinbella?

    Svara

     Eller Bloggbevakning

     Svara

  Jag blev väldigt dåligt bemött och inte speciellt bra behandlad när jag skulle göra en medicinsk abort, av en äldre kvinna..

  Svara

   Önskar oxå att man kunde göra medicinsk abort på vissa (äldre) kvinnor.

   Nä, förlåt, dåligt skämt. Det är så jäkla trist sånt där när man möter bitter personal (är ju ofta de som ger sämre vård).

   Svara

   Jag blev bra bemött men hade fruktansvärt ont. Fick morfin för att stå ut. En medicinsk abort är inget man ska behöva gå igenom utan bra hjälp.

   Svara

    Borde man inte bli hänvisad till annat än akuten i ett sådant fall?!

    Svara

    Alltså, när jag gjorde en medicinskt abort fick jag såna smärtor att jag inte kunde stå upp, jag bänade om morfin men då sa sköterskan att de inte gav sånt, jag kunde få en alvedon…. tuppade av till sist av smärta så då fick jag komma till överläkaren på gyn. Men inget morfin då heller, blir liksom fundersam över hur vissa verkar få men andra inte 🤔

    Svara

     Vad sjukt. Kan väl inte skada med en enda gång. Inte att man går igenom sådant stup i kvarten.

     Svara

     Jag har gjort abort två gånger. Första gången på sjukhus och jag kräktes konstant av smärta så till slut fick jag morfin. Andra gången i hemmet och behövde inte ens ta en alvedon.

     Svara

     När jag opererades i underlivet så hjälpte inte morfin. Kanske kan vara något sånt? Vissa biter det ju liksom inte på.

     Svara

     Jag fick morfin direkt när jag kom in. Men ni som både har fött barn och gjort en abort, är det samma typ av smärtor?

     Svara

      Ja

      Svara

      Minus då känslan av att en soffa ska passera på tvären genom muffen. Men sammandragningarna är samma lika.

      Svara

      Att föda barn gjorde verkligen en miljon ondare än att genomgå en medicinsk abort, enligt mig. Men det är nog väldigt olika beroende på hur man upplever smärta, hur ens förlossning är, hur ens abort är osv. Jag hade exempelvis en över 40 timmar lång förlossning och fick i princip ingen smärtlindring. Så det där med smärta är nog väldigt individuellt.

      Svara

      Nej fy!! Nu vågar jag inte skaffa barn. Kan man få morfin under förlossningen?

      Svara

       Nej, men det finns ju flera andra sorters smärtlindring.

       Svara

   Så, alla tjejer som är yngre än dig ska ha rätt att klaga på dig för att du är en äldre kvinna? Eller hur tyckte du det var relevant?

   Svara

    yngre än dig är?

    Svara

   Gjorde medicinsk abort, bor dock utomlands, och fick direkt codein med mig hem som verkligen hjälpte.

   Svara

    Förlåt för off topic. Jag gjorde kirurgisk abort i Tyskland. Kostade närmare 700 Euro, för att det är ”rättsvidrigt” med abort där. Var tvungen få tillstånd hos socialsekreterare först och få underskrifter på att det verkligen var OK. Så lycklig och glad att det här i Sverige inte är samma besvär och skam att göra abort. Blev liksom utfrågad av socialen i Tyskland i en timme om varför jag inte ville behålla barnet, som ett förhör.
    Däremot var själva aborten enkel, blev sövd och vaknade 15 min senare och det var klart. Hade lite mens i en vecka efteråt och några sammandragningar. Annars gick det verkligen smidigt och jag är så glad att jag inte var tvungen behålla barnet. Så medicinsk abort låter mycket värre, men det kanske är skonsammare mot kroppen, vad vet jag.
    Stackars Annica, ingen ska behöva få dåligt bemötande i en utsatt situation. Holööas

    Svara

     Oj råkade visst klicka ”publicera”! Skulle skriva hoppas det går vägen för henne nästa gång! <3

     Svara

  Alla har dåliga dagar, gör misstag, bär sig fumligt och otrevligt åt. En del gånger går det helt galet, andra gånger, som här, händer faktiskt ingenting allvarligt. Bra om man lär sig detta tidigt i livet. Det sista vården behöver nu är en shitstorm från en tveksam influencers följare. Däremot förståeligt att hon lägger ut, flera gånger dessutom, eftersom hon är i sorg. Ibland är man för ledsen och borde vila från tangentbordet. Det är inte läkarens fel att hon fick missfall.
  Jag har varit på akuten ett antal gånger och iibland bra, ibland sämre. Som livet:det är inte lyckligt jämt.

  Svara

   Detta är så sant. Om man är ledsen, arg eller förtvivlad av någon helt annan orsak, är det väldigt lätt att försöka hitta syndabockar, vara överkänslig och hitta en kanal för sin frustration. Hon kan inte skylla på någon att hon fick missfall, men man kan alltid kritisera folk att de inte gör sitt jobb tillräckligt bra. Visst kanske det inte var optimalt beteende av vårdpersonal (Vi har dock bara en sida av myntet), men vem är perfekt 24/7? Vi vet heller inte vad som föranledde beteendet. Säger INTE att det var så i detta fall, men i vissa fall blir faktiskt vårdpersonal vidrigt behandlade av patienter o anhöriga, som vräker ur all frustration på vårdpersonalen. Var ett inslag på nyheterna igår om vårdpersonal dom blivit så illa behandlade av patienter o anhöriga att de skulle säga upp sig o jobba inom andra branscher istället.

   Svara

    Du har beskrivit vår vardag såå bra! Vi går på knäna varje dag, går kort om personal. Jobbar ob tid och nu ska personal sägas upp.

    Kan säga att mp ha av oss verkligen vill hjälpa och vara behjälpliga från start till slut. Men vi kan inte. För det är besparingar HELA TIDEN. Alltid är det något.

    Det är svårt att hålla lågan levande och leverera. Vi är också människor och när vägen är för hög så orkar vi inte med.

    Finns patienter som är så otroligt krävande och tror att sjukhus är ett hotell och det finns patienter som inte får den vården de behöver pga arbetsbrist

    Svara

     Gör som jag och lämna vården!! Det kommer aldrig bli bättre tyvärr

     Svara

   Exakt. Så ful syn på vissa yrken som alltid måste vara precis som alla förväntar sig. En del vill mötas av ”service” och leenden, andra av förtroendeingivande proffs. Endel vill bara undersökas av män, andra bara av kvinnor. Osv osv osv.
   Det enda man vet när man jobbar i vården är att alla kommer vara missnöjda och klaga vad man än gör.

   Svara

    Fast kvinnosjukvården är erkänt dålig på bemötande. Kvinnor får höra att de kanske är stressad/deprimerade och behandlas som idioter eller som att de stör när de i själva verket lider av fysiska problem som inte utreds eller avhjälps. Handlar antagligen om att patientgruppen inte är prioriterad och det inte är någon status i att arbeta med den.

    Svara

     Ja kunde män föda barn tror ni
     dom hade blivit behandlade dåligt. Never!

     Svara

      Massor av män klagar på bemötandet i vården.

      Svara

    Nej du jag vet många som är så tacksamma för att möta undersköterska ä, sjuksköterska eller läkare. Ber om ursäkt för att de stör i Coronatider. Alla jobb som har med människomöten är jobbigt. Haft folk som åkt 20 mil för att de ville skrika åt någon öga mot öga istället för att ringa ett service nr. Det är tufft och jag har förståelse för det. Men OBS på proffesionellt bemötande. Man tar en djupt andetag och sen går man ut med ett leende och frågar vad man kan hjälpa till med istället för – varför är DU här!

    Svara

   Oh ledsen o göra dig besviken men sen 15 år tillbaka har jag varit med barn, ungdomar mig själv o tyvärr har vården för lite pengar och för dåligt ledarskap. Om en kvinna ramlar ihop av smärta då ska mig fan inte den som vårdar stå o titta utan hjälpa till. Om en människa trillar ihop i en affär då finns det någon som hjälper till. Sen om vårdaren ”tycker” ngt om Annika ska hon va proffesionell. De inom vården ska inte jobba där om de inte kan behandla människor på ett etiskt sätt.

   Svara

   Ja visst säg det till dem som lämnas med stroke i korridorer på sjukhusen. ”Läkaren hade en dålig dag”. Visst, jag kan ta det när det handlar om rena otrevligheter, men när det handlar om liv är det fan inte ok.

   Svara

   Skulle snarare säga att det sista vården behöver nu är att alla bara springer runt och är tacksamma och har överseende, trots vården helt uppenbart sköts på ett sätt som inte är hållbart med varsel, alla som säger tupp sig, blir utbrända, stressar och ändå inte hinner med osv. Självklart blir bemötandet av patienter sämre då, självklart blir kvaliteten sämre när de blir svårt att behålla kompetent personal. Låt oss reagera på det, inte bortförklara det.

   Svara

   Det är många som verkar tro att vi inom vården ska stå för kramar och mkt känslor. Jag vill inte krama mina patienter, jag ger vård.

   Svara

  Var på akuten när jag var gravid för att jag kräktes dygnet runt, var helt uttorkad och svimmade osv. Får dropp och sen är jag piggare och ska åka hem. Då säger en sjuksköterska ”när du får missfall kan du komma in igen” wtf??

  Svara

   Skojar du? Usch 😡.

   Snälla rara tjejer, anmäl ALLTID sånt här till Patientnämnd eller liknande instans i er Region. De tar det seriöst (de tre gångar jag har klagat), och hjälper med skrivelse till ansvarig verksamhetschef som har krav på att svara på klagan inom viss tid!

   Svara

  Nu kan man kanske förstå att även anställda på akuten kan ha dåliga dagar, speciellt i pandemin. Dom kanske inte orkar vara sitt bästa jag med alla patienter.

  Svara

   Men hon hjälpte henne inte när hon föll ner på golvet. Skitsnack om dålifa dagar även om man har dålig dag måste man göra sitt jobb och hjälpa patienter. Det kallas vård och omsorg.

   Svara

    Nu var vi ju inte där så vi vet vad som hände. Men alla som jobbar i vården ska inte lyfta. Även personer med begränsningar får jobba i vården.

    Svara

     Fast man kan ju åtminstone reagera? Komma fram och fråga hur det gick och meddela att personal som ska hjälpa är påväg? Mvh undersköterska

     Svara

     Inte klokt en del försvarar dåligt bemötande. Vill ni själva bli bemötta så. ? Märks att empati saknas. 😕

     Svara

      Verkligen! Känns som folk gör en tankevurpa när de ska ta vårdpersonalens parti för att vi har en utsatt situation och jobbar hårt, speciellt just nu i pandemin. Och ja, vi går på knäna, men vi får aldrig tumma på att visa patienter respekt och bemöta dem med medmänsklighet och värme. Det är en del av vårt jobb och något vi får lära oss på utbildningen. Vi gör bara oss själva en otjänst om vi försvarar den här sortens beteende, för vi inom vården SKA vara professionella och kan bättre än att bete oss illa mot patienter.

      Svara

       Pandemin påverkar väl inte gynakuterna? Eller ges coronabehandlingen vaginalt nu?

       Svara

        Pandemin påverkar hela samhället? Givetvis blir det förändringar i rutiner och rädsla både bland personal och patienter, även på gynakuten.

        Svara

        Coronapandemin påverkar ALLT, måste vabba vid minsta snor, du kan inte jobba med några känningar alls från hals eller näsa, har du varit sjuk måste du vara hemma minst 48 timmar, personal tas från andra avdelningar/mottagningar för att täcka upp, du får kanske inte jobba om du är i riskgrupp eller har anhörig i riskgrupp, allt tar längre tid om du ska på/av med skyddskläder men nej absolut, ges ju inga vaginala coronabehandlingar… smart fråga 🙂

        Svara

        @19.46 Coronavården har fått enormt mycket av resurserna, resurser i form av personal från andra verksamheter.

        Svara

        Bor du under en sten?? Pandemin påverkar ALLT.

        Svara

       Jag håller med om att det blir rundgång i detta istället för att vi kommer framåt.

       Har någon fått ett dåligt bemötande eller felbehandling försvarar man det med att vården är ansträngd och att de är ett stressigt jobb. Men det är väl självklart att den stressen som vårdanställda vittnar om påverkar patinentsäkerheten i längden? Och hur ska det bli bättre om inte alla vi potentiella patienter vaknar till och börjar krävs bättre vård, inklusive tid för vänligt bemötande när man är i en utsatt situation?

       De som vill ha bättre vård och vårdanställda är på samma sida. Att snacka om att patienter ska vara tacksamma att de alls får vård är helt kontraproduktivt.

       Sen förstår jag att det är trist att de negativa exempel får så mycket mer uppmärksamhet. Själv har jag fått jättefin vård de gånger jag sökt hjälp. Men, ingen ska behöva vara så stressad på jobbet som jag märkte att det var när jag själv var på gynakuten.

       Svara

        Fast det finns också vårdpersonal som är otrevlig, nedlåtande och helt känslokall mot patienter oavsett stress. Risiga människor med risig människosyn helt enkelt.

        Svara

      Folk har sänkt ribban, de ställer inga krav längre…därav allt försvar. Dags att vi ändrar på det så sjukvården (och mycket annat) skärper till sig.

      Svara

       Eller gör nåt för att behålla och få tillbaka alla som slitar inom vården pga kassa arbetsförhållanden. Massa yrkesområden där man plockar folk med ”lägre”/ingen utbildning för att göra saker som egentligen kräver utbildning/erfarenhet för att det inte längre finns andra att tillgå.

       Svara

        Slutar*

        Svara

   Fast har man en så dålig dag så bör man kanske inte jobba alls.

   Svara

    Det går säkert att stanna hemma eller gå hem om man får för mycket att göra och inte orkar köra 100% hela passet…vilken värld lever du i?
    OBS. Ironi!

    Svara

     Kan du inte utföra ditt jobb så är det ju nånting som inte stämmer. Depression eller vad som helst. Och då kanske personen behöver söka sig vidare eller sjukskriva sig.

     Kan ju förövrigt ha hänt något – personens mormor dog och man vill inte vara hemma för det tex. Personen mår isf dåligt – STANNA HEMMA. Behöver ju inte handla om att man vaknade på fel sida.

     Svara

    Hej jobbet, jo jag vakna på fel sida av sängen idag. Det blev kallt när jag tog bort täcket, så fick jag mens och ja allmänt dålig dag sååååå jag kommer inte till jobbet.

    Försäkringskassan: Ser att du ansökt om sjukersättning?
    Jag: Jo, jag hade en dålig dag. Pengarna på kontot den 25 va?

    Svara

     Patientnämnden är nog inte mer förstående för att man var kall eller hade mensvärk

     Svara

     Men herregud. Ingen vet hur människan i fråga mår. Nåt kan ha hänt. Hon kanske har mens och har endometrios – och du vet då är det svårt att stå på benen (just saying). Ännu värre om det är kallt.

     Jobbar man inom vården är bemötande A och O. Så jävla viktigt. Om nåt påverkar ens humör så bör man inte jobba. Personen kan vara deprimerad eller vad som helst, ingen vet den personens historia. Kanske fallet innan va något brutalt, vad vet vi.

     Försvarar inte någon. Och vissa nötter på sjukhusen borde gått i pension för längesen.

     Btw. Bara för att du är hemma en dag behöver du inte ansöka om sjukpenning, då måste det gå 14 dagar 😏

     Svara

    Jag kan ta att man har en dålig dag och är otrevlig, men på akuten har vissa läkare så dåliga dagar att folk med strokes och hjärtattack lämnas i korridorer. Har man så dåliga dagar ska man inte jobba inom vården

    Svara

     Jag fattar inte att du anklagar läkare för att det är ont om plats och för att patienter får ligga i korridoren, det kan du skylla på politiker i den kommun det gäller.
     Dom jobbar nog på efter bästa förmåga, det är nog sällsynt att man gör det med vilja.

     Svara

      *den region. Regionerna har ansvaret för sjukvården, inte kommunerna

      Svara

      Klart som fan jag skyller på läkare som skriver att de ”träffat patienten” men inte träffat patienten alls utan låtit den ligga där. Kom in som strokepatient och fick ännu en stroke i korridoren. Ska jag skylla på politikerna för att läkarjäveln ljuger eller? Jävla äckel till människa är vad du är. Att man får ligga i en korridor gör väl inget, men att man lämnar folk som behöver akut vård att dö i korridorerna är helt sjukt. Att någon ens kan försvara det är ännu sjukare. Indoktrinerade psykfall.

      Svara

       Men nu pratade du om att lämnas i korridoren, inte att läkaren ljög. Vi är inga tankeläsare.

       Svara

       Tack detsamma, du behöver inte ta ut din frustration på mig för jag var säkert inte din läkare.
       Du behöver nog gå och prata med någon eftersom du inte verkar må så bra.

       Svara

   Arbetat som uska inom vården i 10 år och aldrig låtit mitt privatliv påverka mitt bemötande mot en patient (det får man ta hemma eller i fikarummet). Som patient är man ju redan i en extremt utsatt position och som personal är man i en maktposition, det får man aldrig glömma. Patienten är redan i ett underläge. För mig är bemöandet det viktigaste i arbetet. Finns faktiskt ingen ursäkt till ett dåligt bemötande, det får bara inte hända. Spelar ingen roll om man har en ”dålig dag”.

   Svara

    Håller med, helt sjuk tanke att privatlivet skulle få påverka ens arbetsinsats. Då hade jag inte kunnat jobba en enda dag de senaste tio åren med alla kriser som avlöst varandra inom familjen/släkten.

    Svara

    Ojojoj vilken Queen du är!

    Svara

    Vem är det som säger att hennes privatliv var orsak till hennes dåliga bemötande?

    Svara

    19:46 tack fina att det finns varma människor som du. 😊

    Svara

   Men snälla detta va ett STORT problem före pandemin så sluta skylla på den. Det är för lite pengar i vården ni behandlas dåligt av chefer underbemannade och går på knäna men det är inte de sjukas problem utan politiskt

   Svara

  Blivit så dåligt bemött på gynakuten på Sahlgrenska. En gång suckade en sjuksköterska när hon såg mig och himlade med ögonen samtidigt som hon sa: Är du här igen!?!
  Efter flera månader av smärtor upptäckte jag själv genom googlingar att jag hade troligen hade endometrios och fick strida mig till en operation som bekräftade att jag hade endometrios.
  Något som gyn på Sahlgrenska missat helt trots flera besök dit! Var ingen som ens nämnde det..

  Svara

   Gynakuten Sahlgrenska är fruktansvärd!!!! Fick ungefär samma bemötande som dig, fast det handlade inte om endemetrios utan misslyckad medicinsk abort som sen såklart efter många om och men (plus ett akutbesök på sjukhus på annan ort) behövdes skrapas.
   Går idag i traumabehandling för denna perioden i mitt liv och jag sätter inte min fot på en vårdinstitution om jag inte är döende.

   STOR KRAM!

   Svara

    Jag tackar dem för mitt senaste besök där!!! Ett par snabba undersökningar och en op innan ett par timmar räddade mig!

    Svara

    Tråkigt och höra att du också haft en dålig upplevelse. Hoppas du mår bättre idag! <3
    Sen förstår jag att gynakuten är överbelastad pga av dåligt med resurser men det får aldrig resultera i sånt dåligt bemötande vi varit med om. Ångrar idag att jag inte anmälde det.

    Svara

     Det ångrar jag med. Däremot fick jag ett helt fantastiskt bemötande på Östra sen. Jag skickade mail till avdelningschefen och namngav alla fantastiska människor jag träffade där och skrev att hon skulle vara stolt över sin personal. Fick ett jättefint svar tillbaka och började lipa (med ful-hulkning också) på vagnen Och kände att jag ville skriva in hela bunten i mitt testamente. Ungefär 😏

     Svara

      Härligt att du uppmärksammade dem som gjorde ett bra jobb 🙂
      Så ofta folk bara nämner det dåliga…
      Synd att du blev dåligt bemött från på Sahlgrenska dock!

      Svara

   samma här. Var nära att förblöda tack vare att de såg min enorma postoperationsblödning (efter op för cellförändringar) som ”normal mens” trots att jag blödde ut handbollsstora klumpar, inte skulle ha mens då alls (lägligt att mensen skulle komma direkt efter op så de inte behövde ta ansvar…) och sa till dom att jag aldrig nånsin sett så mkt blod i hela mitt liv.
   Sa till dem inför undersökning att jag kan nog inte ta av mig trosorna borta vid båset och gå till gynstolen för jag kommer blöda ner allt.
   ”äsch, så farligt kan det inte vara”.
   nähä. tänkte jag. skyll dig själv.
   blodbad i hela rummet och chockad läkare. ändå ingen op förrän 12 timmar senare?! Då kom jag in akut, grå, nästintill medvetslös.

   Fyfan.
   det tog lång tid att återhämta mig frpn, både fysiskt och mentalt.

   Svara

  Usch så tråkigt att hon blivit dåligt bemötr! På gynakuten får en som personal ha överseende med och med mycket empati bemöta människor som genomgår missfall ect. Även om det ”bara” är ett tidigt missfall så kan det vara en sån sorg. Tror bara vissa inte är lämpade. Sen kan det i vissa fall vara så att man på en akut måste prioritera och rangordna. Det kan komma in mer akuta fall och då kan inte personal avvaras sitta med en kvinna som är tillräckligt stabil i sitt fysiska mående men inte det psykiska och ledsen. Då måste man koncentrera sig på den som är mer sjuk/i behov av omedelbara åtgärder. Jag har själv råkat ut för det och vet att kvinnor känner sig åsidosatta och ledsna, det är jättetrist men resurserna är så slimmade att det inte går på annat sätt.

  Svara

  Betalar hon skatt i Sverige?

  Svara

   Ja det gör hon. Hon är skriven i Sverige.

   Svara

    Att vara skriven i Sverige behöver inte betyda att hon skattar här.

    Svara

     Spelar det någon roll? Ska man få dåligt bemötande när man är turist tex?

     Svara

   Ja just det, alla som inte betalar skatt skall behandlas illa. Glömde det.

   Svara

  Alltså bemötandet inom vården är verkligen under all kritik ibland. Tokigt nedlåtande och konstiga läkare och ssk man möter 🙄

  Svara

  Har också gjort medicinsk abort efter ett MA och det var den hemskaste smärta jag någonsin känt. Kramperna efter tabletterna gick inte att andas igenom och spydde och tömde tarmen om vartannat, kunde inte använda mina armar som vart låsta av kramp på något konstigt sätt.
  På akuten fick jag morfin men det hjälpte knappt och Efter flera timmar var jag så slut att jag bad läkaren att avsluta mitt liv typ.
  Ett år senare så födde jag mitt första barn och det var INGENTING jämfört med dom där jävla tabletterna.

  Jag vet att det går bra för dom flesta men det finns faktiskt dom som reagerar sjukt kraftigt så liten överseenden borde dom ha punkt.

  Svara

   Tråkigt att höra din berättelse! Jag har genomgått flera missfall och har liknande erfarenhet som du vad gäller smärtan. Nä, föda barn var fanimej en lek i jämförelse även om det tog många år senare innan jag äntligen fick vara med om det.

   Svara

   Håller med! De smärtorna var helt förlamande och blev apatiskt och typ traumatuserad av hur ont det gjorde den timmen det höll i sig innan jag fick hjälp av gyn. Men ligga hemma med aktivt värkarbete i 24 h var fan barnlek om man jämför.

   Svara

   Exakt samma för mig! Har haft flera ’vanliga’ missfall efter mitt MA och även fött tre barn. Ingenting (för mig) går att jämföra med den smärtan de där tabletterna framkallade. Låg på golvet och kravlade/svimmade/kräktes om vartannat till de fick söva mig, akut

   Svara

   Vad glad jag blir av att höra detta haha! Gjorde en abort för massa år sedan och har typ inte velat ha barn efter det pga det gjorde såååå olidligt ont, och jag tänkte att föda barn måste ju vara ännu värre och dessutom ta längre tid.

   Svara

    För mig var sammandragningarna vid abort samma som vid mina förlossningar. Förjävliga helt enkelt.

    Svara

  Jag blir alltid lika chockad när jag hör om såna här händelser. Jag kanske har haft enorm tur, men jag har alltid blivit bra bemött när jag sökt vård. Visst, alla läkare och sköterskor är kanske inte sociala vidunder, men jag har aldrig känt mig dåligt behandlad. Hemskt dock, att känna sig illa behandlad 😫

  Svara

  OT
  Margaux har lagt upp en bild på sin son när han sitter på pottan och skriver utförligt om hur hans potträning går. Berättar hur olyckorna sker och att han går utan kalsonger Ibland osv. Hur kan man lämna ut så mycket ytterst privat info om sitt barn? Får en klump i magen av det… Gillar henne i övrigt men i mitt tyckte är detta att ta det ett steg för långt.

  Svara

   Nej, sånt har jag också svårt att förstå varför man måste dela sån detaljerad info om sitt barn, VEM gynnas av att veta det liksom…

   Ibland känns det som att de med stora plattformar generellt tappar perspektiv på vad man faktiskt BEHÖVER dela med sig av. Känns som att det sitter i märgen att dela allt, allt, allt

   Svara

    Håller helt med dig, gränserna flyttas liksom hela tiden. Finns ingen som behöver veta de detaljerna förutom föräldrarna och förskolepersonal…

    Svara

   Fruktansvärt gränslöst av Margaux (men jag är inte ett dugg förvånad). Tycker däremot att man ska undvika dessa slentrianmässiga (tillika överdrivna och osanna) klyschor som får en klump i magen, ont i magen, ont i hjärtat osv.

   De är så urvattnade att de snarare får motsatt effekt och tar udden av det man reagerat över. Det hade räckt att säga att du tycker hon tar det ett steg för långt.

   Svara

  Jag har varit inlagd på en psykiatrisk avdelning och majoriteten av personalen var opedagogiska där. De hade en hemsk attityd, var elaka, peekade mig etc. Det var rörigt och de hade inte koll på nånting. Ca fyra personer var underbara, men de jobbade såklart inte alltid. Sedan var ett fåtal personer okej och resten var inte bra.

  Jag har mest erfarenhet inom psykiatrin (sluten- och öppenvården) och det finns många brister där. Ett stort problem faktiskt.

  Svara

   Min upplevelse med

   Svara

  Men herregud. Vad är det för folk som jobbar inom vården? Hur kan de ha tillstånd att jobba om de beter sig så här? Hemskt ju.

  Svara

   Ja vad är de för folk? 😐 småbarnsföräldrar, handikappade, sjukskrivna som arbetstränar, pensionärer som jobbar extra, nyexaminerade, någon med utländsk härkomst, en mormor, lesbiska, nyseparerade och en och annan som har en dålig dag, alla får dagligen ta emot skit för de inte löser all världens bekymmer och ibland får de ta emot ett tack eller två… vilket jävla folk va?

   Svara

    Fast man ska inte jobba där om man inte ha servicekänsla. Så enkelt är det.

    Svara

     Fast vården är inte ett serviceyrke? Man ska ha ett gott patientbemötande, men vårdpersonalen ska inte ses som servicepersonal

     Svara

      Anonym kanske menar servicekänsla som i gott och trevligt bemötande?

      Svara

      Samma sak egentligen

      Svara

     Fast i ett yrke där man Får dåliga villkor och halv dålig lön efter minst 3,5 år på CSN kanske vi inte kan kräva så mkt mer än att ngn ställer upp och gör det. Inte som att det finns tillräckligt många som vill jobba inom vården (undantaget vissa läkaryrken) ens om vi tar de med dålig ”servicekänsla” också.

     Svara

    Du verkar väldigt vettig och normal.

    Svara

   Tyvärr har vården ofta brist på personal (och resurser överlag). Lönerna och arbetstiderna brukar inte heller vara på topp så det är lite att man får ta den personal man får för alternativet är att jobba underbemannat. Hemskt att det ska vara så när det gäller ett så viktigt yrke 😕

   Svara

   Tack gode Gud att man flyttade från Sverige. ”Gratis” vård är inte alltid bäst.

   Svara

    Får se om du säger samma sak ifall du förlorar jobbet/försäkringen och behöver vård

    Svara

  Vad har hänt med Mirka? 😯😮 Sista inlägget måste väl ändå bli graven för hennes influencer ”resa”?

  Svara

  Jag har också blivit dåligt bemött i samband med graviditet, dock för flera år sedan. Min dåvarande pojkvän tog vid flera tillfällen av kondomen under akten, utan att jag märkte det förrän efteråt. När jag upptäckte graviditeten var vi inte längre ett par och jag beslutade att göra abort. En kirurgisk abort bokades in på Danderyds Sjukhus. När jag låg i operationssalen och precis skulle sövas frågade hon som skulle utföra aborten om jag använde p-piller. Jag sa nej, och hon kontrade då med ”Det borde du göra, annars hamnar man i sådana här jobbiga situationer”. Jag hann inte svara för precis då sa narkosläkaren/sköterskan att det var dags och att jag skulle räkna långsamt baklänges från 10. Jag vaknade ungefär 30 min senare av att jag grät hysteriskt. Jag vågade inte berätta för någon vad jag gått igenom för det kändes som att alla skulle tycka att jag fick skylla mig själv som gått och blivit gravid. Trots att jag aldrig gick med på att ha oskyddat sex kändes allt som mitt fel och att det var något att skämmas över.

  Svara

   Sjukt att slänga ur sig en anklagelse till någon som precis ska sövas. Vilket opfrossigt beteende på många sätt.

   Svara

   Men fyfan vad sjukt vidrigt beteende. Beklagar verkligen!!
   Det spelar ingen roll varför man gör abort. Kanske ångrar man sig fast man först ville ha barn, kanske blev man våldtagen, utnyttjad, kanske ”slarvade man”. Det är skitsamma! Det är DIN kropp, DIN berättelse. Du har inte gjort något fel och har INGET att skämmas över ❤️

   Svara

    Tack ❤️❤️ Det är ungefär 6 år sedan det hände, men jag har fortfarande inte berättat för någon i min närhet.

    Svara

     Jag förstår det när du blev dömd sådär redan innan. Borde vara straffbart att personal inom vården beter sig sådär. Att ha åsikter om abort och kvinnans anledningar till det hör inte hemma i svensk sjukvård. Skrämmande att det är såhär så pass ofta.
     Om du vågar tycker jag att du ska prata med någon du litar på i din närhet. Du har ingen skuld eller skam hos dig för det som hänt, oavsett. Sen tycker jag såklart att det är hemskt att du blev lurad av din partner. Men som sagt, det spelar ingen roll varför en kvinna väljer att göra abort.
     KRAM till dig och modigt att du vågar berätta här ❤️

     Svara

   Men vad i helvete?!

   Svara

   Blev riktigt ledsen av att läsa hur du blev behandlad, elakt av sköterskan att förnedra dig så. Säkert var du inte den första som fick skit av den personen. Oavsett varför man gör abort ska inte sjukvårdspersonal straffa patienter för det. Stor kram till dig!!!

   Svara

    Tack ❤️

    Svara

   Fy, usch vad elakt beteende. Så mycket skuldbeläggande i hennes kommentar, du har verkligen inget att skämmas för. Förstår att det kan ge ärr <3

   Svara

   Helt vidrigt. Förstår att du måste känt dig så himla maktlös och utsatt ❤️

   Svara

  Det känns som ett lotteri. Blivit hemskt behandlad och helt magiskt behandlad. Tänker alltid på hur jag bemöter andra eftersom själv jobbar inom vården. Man är ofta ledsen, har ont eller är orolig när man söker vård. Bemötandet kan verkligen finnas kvar hos patienten för alltid ❤️!
  Minns när jag sökte vård på gynakuten för tidiga sammandragningar och blev hemskt dåligt behandlad. Började gråta och då förstod hon att hon varit ganska hård.

  Svara

   Tyvärr hör man mest från dem som fått en dålig upplevelse.

   Svara

  När jag gjorde min abort, också hemma, så ringde jag mottagningen för råd. Blev också illa bemött, en av grejerna hon jag pratade med sa var ”du kan absolut inte äta någonting, om något går fel så vi måste operera, då måste vi isåfall magpumpa dig först”. Kanske inte låter så hemskt men mitt under en abort så var iallafall jag extremt sårbar.

  Svara

   Fast det stämmer ju, om man måste sövas ska man helst ha fastat innan. Tycker du att det vore bättre om hon inte sa något och riskerade din säkerhet istället?

   Svara

    Ja? Vem fan behöver opereras under en abort? Ingen knystade så mycket som ett pip om fasta och operation när jag skulle göra abort

    Svara

    Fast… när jag gjorde min abort så var det fritt fram att ta vad man ville äta från avdelningens kök. Jag uppmuntrades att äta och dricka mycket. Så rådet som Iggy fick var väl inte direkt passande. Sen antar jag att tonen på den anställde inte var den bästa heller.

    Svara

  Har också blivit ifrågasatt när jag önskat abort (var verkligen inget alternativ att behålla barnet) Fick upprepat tacka nej till kuratorsamtal och när jag väl fick göra ett vaginalt ultraljud för att fastställa graviditet så ville barnmorskan (upprepat) att jag skulle kolla på hjärtljuden- TROTS att hon visste att jag var där för abort. Som tur är var jag så fast övertygad om att det var det rätta att jag inte blev så ledsen då, men idag och tre barn senare kan jag verkligen undra över hela förloppet kring aborten och vårdens inställning.

  Svara

   Det är skäl för anmälan att bete sig på det sättet mot kvinnor som vill/behöver genomgå abort. Vidrigt att blanda in sina privata åsikter i sin profession. Den personen borde verkligen sluta arbeta med aborter.

   Svara

   Jag blev också visad hjärtljuden på skärmen när jag skulle genomgå en abort. Hon visste dessutom sen innan att jag mådde skit över mitt beslut (men jag hade inte mycket till val) och jag började tokgråta när hon helt plötsligt vred skärmen mot mig. Hennes enda ord var ”oj, det där kanske du inte ville se..” Nej det ville jag verkligen inte. Såhär tre år senare minns jag det fortfarande som en väldigt jobbig grej.

   Svara

  Upplevt liknande vid missfall. Kom in till akuten mitt i missfallet, i v 13. Ni som fått missfall vet hur mkt det är som kommer ut.. Fick sitta i väntrummet i en timme (förståeligt), när jag sen var borta (satt på toaletten av förklarlig anledning) så blev personalen irriterad att jag inte satt där dom lämnat mig. Welll…. Sen fick jag ett rum utan toalett, ingen info om var toalett fanns. Fick sitta där och vänta ett tag till. Sen höll jag på att svimma på väg till toa och föll i golvet. När jag låg där så kom en sköterska in och ba ”jaha. Där ligger du” eller något i den stilen, som om jag låg där för att vara dramatisk.

  Slutet gott allting gott, det fanns tack och lov många snälla och kompetenta sköterskor där också den kvällen. Menar inte att klaga, är tacksam för den vård som finns.

  Svara

  Gjorde en abort i Malmö för rätt många år sen nu där jag fick en bild på fostret (9 veckor gammalt kanske?) från UL och själv fick lämna denna bild till en annan barnmorska på mottagningen, istället för att de själva gjorde det.
  Tänkte inte så mycket på det då, men när jag sedan försökte bli gravid några år senare tänkte jag hur konstigt det var, att de nästan verkade vilja att jag skulle glo på den där bilden på ett foster som jag inte ville behålla, att jag fick hålla den här bilden i handen i ett väntrum innan min abort.

  Svara

   Men, vad respektlöst av dem! Verkligen skumt beteende.

   Svara

  Bemötande är så otroligt viktigt och det känns så tråkigt att höra hur så många blivit dåligt behandlade utan att det verkar ha följts upp. Ofta tar det ju inte ens längre tid att bemöta någon trevligt, t.ex. säga ”varsågod, en kaffe med mjölk, hoppas det smakar” jämfört med att drämma koppen i bordet. Enkla grejer som jag tror glöms bort i den ofta ganska avancerade och hektiska sjukvården. Som sköterskan/läkaren här, kanske var hon inte behörig att administrera läkemedlet och därför väntade på dem här Daniel som skulle göra det jobbet, men isåfall hade det ju inte varit jobbigare att sätta sig ner vid Annica och förklara att hjälp är på väg. Kostar ingenting heller.

  Å andra sidan ÄR det svårt att göra rätt hela tiden. Hade nyligen en patient som hade ont, fått smärtstillande och jag kom tillbaka för att kolla hur det gick. Hon berättade att hon fortfarande hade ont. Lyssnade och ställde följdfrågor. När hon berättat färdigt hann jag bara säga ”OK” när hon utbrister att ”nej, det är inte ok, hur kan det här vara ok” och så vidare innan jag hann fortsätta meningen att jag skulle ringa på läkaren. Det är så tråkigt när ett ord tolkas till det värsta när man försöker hjälpa, hade jag förstått att hon skulle reagera så sågade jag väl skippat just ordet ok, något som bara var en slags bekräftelse på att jag hört vad hon sa.

  Det jag vill komma till är att ibland så skär sig helt enkelt kommunikationen på grund av omständigheterna. Patienten har en förväntan om ett visst beteende, ett visst sätt hen ska bemötas eller behandlas på, samtidigt som personalen kanske måste agera på ett helt annat sätt, för att situationen är akut, för att kunna ge hjälp snabbare, för att annat väntar, allt som pågår bakom kulisserna så att säga. Men tyvärr är nog en del på helt fel plats också och jag önskar att allt rapporteras som ett första steg att göra något åt dåligt bemötande.

  Svara

   Bra input!

   Svara

   Det är jättesvårt att ge en massa olika människor rätt bemötande hela tiden. Jag har också jobbat inom vården och vet hur det kan vara. Ena patienten önskar inte samma bemötande som den andra patienten. Ett särskilt ord kan vara extra triggande för en person, medan samma ord inte betyder något särskilt för en annan. Nu har jag inte jobbat på sjukhus, men jag anar att du där heller inte har någon direkt tid att bygga upp minsta lilla relation till dina patienter (om du inte jobbar på typ palliativ avdelning el liknande). Jag hade iaf turen att jobba kontinuerligt med samma vårdtagare så att jag lärde känna personerna någorlunda och lärde mig att läsa av vilken typ av bemötande de ville ha. Däremot är det ju under ALL KRITIK att t.ex, som Annica beskriver, stå och stirra på någon som svimmar av pga smärta. Det förstår jag inte hur man kan göra.

   Svara

  Känner att jag måste komma med en pekpinne. Det heter SJUKSKÖTERSKA vare sig du är kvinna eller man. Denna ”sköterska” (sköterska och skötare är ju egentligen något annat än sjuksköterska…) skulle lika gärna vara en man.

  Självklart mycket ledsamt att höra om denna hemska upplevelse. Så ska det inte gå till!

  Svara

   Kollade du på videon? Anledningen till att det antas vara en kvinnlig anställd är för att Annica säger ”hon” vid ett flertal tillfällen. Sen är frågan vilket yrke denna hon har, vilket inte framgår då Annica vid ett tillfälle kallar henne för ”läkare” och vid ett annat tillfälle för ”sköterska”.

   Svara

   Enligt SAOL är sjukskötare en korrekt form och ordet används väldigt frekvent i svenskfinland, både när man talar om en kvinnlig och en manlig sjuksköterska.

   Yrkestiteln heter legitimerad sjuksköterska, men flera språkvetare menar att titeln inte behöver begränsa användandet av ordet sjukskötare.

   Svara

  Har varit på gynakuten på Danderyds sjukhus ett par vändor och har inget annat än positiva upplevelser av personalen.

  Svara

  Som läkare blir jag upprörd när jag läser kommentarerna här inne – men inte som man kanske kan tro först. Jag blir upprörd å all sjukvårdspersonals vägnar, för jag vet hur man sliter, särskilt nu i coronatider. Därutöver utsätts man för allt oftare för hot och misshandlas till och med. Jag är dödstrött på smutskastandet av vårdpersonal och säger sǻ här:

  Om ni tycker att vården i Sverige är dålig så är det ingengting mot vad den kommer att vara om något år till när personal som hotas till livet, arbetar som slavar för faktiskt i sammanhanget dåliga löner och dessutom skälls ut med jämna mellanrum har sagt upp sig och gör annat. Om ni anade vilken massflykt som pågår från den svenska, offentliga vården så skulle ni bli mörkrädda.

  Skäms på er!!!! Visa lite tacksamhet för att ni alls får landstingsfinansierad vård fortfarande.

  Svara

   Jag kan hålla med men samtidigt ska man som patient inte bli illa behandlad på grund av läkares och sjuksköterskors stress. Det är ju som att säga att patienter som dör av misstag och som det sedan görs en Lex Maria anmälan på borde ha anhöriga som är tacksamma vår gratis sjukvård. Jag är så tacksam över sjukvården men jag förväntar mig även att bli väl behandlad mef det jag söker för.

   Svara

    *över vår

    Svara

    Ledsen men det är där vi är. Vårdtyngden är högre än hanterbart. Om du har en vårdtagare som kräver 150٪ av en personalstyrka som endast kan prestera 100% så säger det sig självt att 50% inte kommer utföras. De prioriteringarna kommer ibland bli svåra eller omöjliga och då kommer folk till skada. Patienter skadas konstant i vården. I olika former och grader. Patienter dör pga detta. De flesta inom sluten vården vet detta. Har varnat för detta. Sagt flera gånger om att det inte håller och att vården inte är säker. Men ingen politiker gör något.
    Lyssna på nyheterna.
    Det här är verkligheten. Och det är ett systemfel. Politikerna vill inte att vi ska kunna ge bra vård så då kan vi inte. Vi gör vårat bästa och slåss i motvind för att skydda de individer vi ser och möter men vi har hela ledningen och Sverige emot oss.

    Svara

     Fast det är inte hundra procent sant. En kille ringde till 112 och bad om hjälp då han inte kunde andas varpå personen i telefonen skrattade och sade att han led av panikångest och slängde på. En stund senare gick han bort. En äldre man gick till vårdcentralen 10 gånger för att få hjälp då han kände att något var fel men alla sade att det inte var någon fara. På 11 vårdcentralen upptäckte de hans cancer men då var det försent. Mycket inom vården är slarv – inte på grund av överbelastning utan genuint slarv. Tror du en läkare som skriver ut över 1400 oxykodontabletter till en missbrukare gör det av överbelastning? Nej.

     Svara

     Det lustiga är ju att det finns hundratals läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som är fantastiska, förtroendeingivande och trygga. Jobbar inte de under samma förhållanden som de arroganta, otrevliga och empatistörda läkarna, sjuksköterskorna och undersköterskorna?

     Svara

     Sant vi behöver höja skatterna till vården men då gnäller svenska folket, sen gnället de på vården. Vården behöver mer pengar och inte privatiseras. För alla kan inte försäkra sig om man är född med vissa fel. Vården behöver pengar. Mer personal bättre struktur

     Svara

      Amen🙏

      Svara

    Sen har läkare en mycket högre löneutveckling än andra inom offentlig vård. Jag kanske låter bitter men jag hör aldrig läkare prata om andra vårdyrkens löner utan det nämns bara lön när det är deras egen.

    Trots att sjuksköterskor, undersköterskor och biomedicinska analytiker krävs för att patienter ska kunna få rätt och säker vård, ett sjukhus utan dessa och med enbart läkare vill ingen läggas in på

    Svara

   Det är tyvärr standard i det här kommentarsfältet.

   Svara

   Är sjuksköterska och känner faktiskt som dig med. Så fort det är något som inte någon upplever rätt så är HELA sjukvården värdelös eller dålig osv. Fattar inte folk här hur bra vi egentligen har det i Sverige? Du har rätt till vård i alla sammanhang, men om du blir dåligt bemött eller tolkar någon i vården fel så är allt dåligt. Nästan alla som jobbar i sjukvården har de senaste åren upplevt en otrolig uppgivenhet av att vara så otillräckliga. Otillräckliga i antal, otillräckliga i tillgänglighet, otillräckliga i sin vardag och i sitt arbetsliv. Allt har vänts upp och ner 2020, tvångsförflyttning inom avdelningar, massuppsägningar och sjukskrivningar. 3/5 av min avdelning är inte kvar r/t uppsägningar och sjukskrivningar. Men händer något? Nej. Inga bättre arbetsvillkor eller arbetsmiljö. Så snälla, innan alla drar hela sjukvården över en kam. Vi finns för att hjälpa er, så snälla klanka inte alltid ner på oss. Majoriteten i sjukvården sliter sig itu för att hjälpa er, vårda er, rädda er. Men är det service ni är ute efter så ska kinkig ta en funderare på vad ni har för krav i ett liv och se hur ni är mot varje medmänniskor. Trött sjuksköterska som bara ser negativa kommentarer när man sliter ont! Tack för mig

   Svara

   Kom igen, vi är många som sliter, blir utskällda, stressas av höga omsättningskrav och varsel, med kassa eller halvkassa löner. Det ÄR en attitydsfråga, att vara hövlig och respektfull är inget lullull och lyx som patienterna ska kyssa era fötter för utan själva grunden för att ge rimlig vård, vilket ni är anställda för. Det är inte läkare och sjuksköterskor som personligen bekostar min vård, i Sverige är det en lagstadgad rättighet och ingenting vi ska stå med mössa i hand för att få. Skärpning för fan.

   Svara

   ”Skäms på er!!!! Visa lite tacksamhet för att ni alls får landstingsfinansierad vård fortfarande.”

   Hm..Det är ju det vi inte får..

   Svara

   Skäms på dig som skriver så!!!! Vi bor fortfarande i ett välfärdssamhälle fastän den Joakim von ankan sörjan mjölkat ur den så mycket dom kan. Förstår inte ens att du är läkare? Har du inte svurit en ed? Eller är du en sån som kallar folk knarkare till patienter som har svåra nervskador och pratar skit om dom på kontoret?

   Svara

   Va?? Man kan väl hålla två tankar i huvet samtidigt?
   Att få berätta om dåligt bemötande som påverkat en djupt, ska man skämmas för det??

   Svara

   Är du inte klok. Trir du man sja skämmas om man blur dåligt behandlad. Glöm det. Det sks anmälas till IVO.

   Svara

   Min upplevelse på gyn akuten på Sahlgrenska ligger 13 år bak i tiden. Varje gång jag sökte för missfall fick jag sitta och gråta bland andra i ett väntrum, ibland liggandes på golvet i smärta. Personal som sitter och skvallrar så det hörs ut i väntrummet. Vissa fall varm personal när man väl blev omhändertagen men även träffat det motsatta. Det var hemska upplevelser. Det har inget med press på personal att göra utan brist på empati. Viss personal på Gyn akuten på Sahlgrenska var ökänd under denna tid. Kan bara hoppas det blivit bättre.

   Svara

  21:37 Om du nu är läkare så borde du skämmas! Om du inte har empati för Annicas berättelsen.
  Jag har själv varit utsatt för uselt bemötande inom vården. Det märks att många som jobbar inom vården är trötta på jobbet och har lagt av mer eller mindre. Massflykt inom vården har pågått under många år, det är ingen nyhet.
  Landstingsfinansierad vård är inte gratis, vården finansieras av alla skattebetalare i samhället, märks att du inte är påläst i den sakfrågan.

  Svara

   Jag uppfattade det som att hen menade att vårdpersonal i allmänhet får ta mycket skit, inte i det specifika fallet.

   Svara

   Lägg av. Jag är läkare, jag kan de här frågorna – du kan dem uppenbarligen inte, det slutar betydligt fler läkare och sjuksköterskor nu än tidigare. Och vad skulle jag göra skrev du? Skulle jag skämmas? Nej, jag blir ens arg, det du skriver är så ofattbart korkat att jag måste skratta.

   Svara

    Är du verkligen läkare? Är många som ljuger i detta kommentarsfält

    Svara

    Du är inte läkare. Du kan ingenting. Du är en nolla, en dumskalle, en flane och en idiot!

    Svara

    22:54 Nej, tyvärr tror jag inte ett dugg på att att du är läkare. En professionell läkare har inte de tonen som du har.
    Empati, ödmjukhet, men framför allt lyhördhet är ledorden för läkarkåren.

    Svara

  Jag gjorde ett ingrepp på gyn, en operation under lokalbedövning och fick åka hem med Alvedon direkt. När bedövningen började släppa trodde jag att jag skulle dö av smärta. Ringde dit och bönade och vad att jag skulle få utskrivet starkare tabletter som min man kunde hämta ut men dom vägrade. Dom ville ha in mig igen för att se att jag verkligen hade så ont som jag påstod. Jag tog mig knappt dit och svimmade i receptionen av smärtan. Hon som satt där reagerade inte ens förrän min man skrek åt henne att hämta någon och komma med en säng.

  Svara

  Kommentar till 21:37 Läkare ??

  Jag tycker du ska skämmas ordentligt !! Här skriver kvinnor om deras upplevelser inom vården , oönskade graviditeter ex och hur dom blivit behandlade . Det är deras rätt att få berätta !
  Jag tror inte att du är läkare ett dugg, utan bara ett gammalt troll , som gömmer sig bakom skärmen .
  Stor styrkekram till alla som blivit svikna av sjukhus personal 🥰

  Svara

  1. Är det ok att du sätter din logga på deras klipp?
  2. Varför fortsätter videon till Bookens?

  Svara

   Det var kul att se Bookens klipp igen, tycker jag! 😀

   Svara

  Tyckte det lät på Annica att det bara var en specifik sköterska som hon reagerade negativt på. Inte alla på akuten.
  Och hon var väl i Gävle.

  Svara

  Camilla! Vill bara framföra att jag tycker att du framför det så fint när du frågar om det finns ett snällare sätt att skriva det på. Det är ändå från någon som inte ens vill ha barn (efter vad du skriver här iaf) 🤎

  Svara

   🧡

   Svara

  Fick missfall när jag bodde i en annan stad. Sökte hjälp på akuten för att det forsade blod och smärtan försvann inte av Alvedon. Kvinnan jag mötte där hade nog en jävla fis på sned för det var det sämsta bemötandet jag någonsin varit med om. Förklarade att ingenting hjälpte, att jag kände mig yr av allt blod som for och att smärtan aldrig avtar. ”Du vet att vi inte kan göra något när det är missfall, va?” Sa hon och bad mig åka hem och skärpa mig. Ställde mig upp, gick ut ur rummet och svimmade pga blodförlusten. Fuck henne.

  Svara

   Detta var i Gävle för övrigt.

   Svara

  Jag har haft 3 missed abortion där hjärtslag upphört. Blivit sövd samtliga ggr för att avlägsna med kirurgisk ingrepp. Funkade inte att stöta ut med tabletter. Fick enorma magsmärtor som jag skulle hantera i flera veckor innan de kunde hjälpa mig. Förstår vad Annica går igenom känslomässigt och fysiskt, de är hemskt. Att få se du är gravid på ultraljud och sedan vid återbesök få bevittna att hjärtslagen upphört. Tiden där och då är fruktansvärt, ikapp med all smärta som kommer.
  Inga tabletter som skrevs ut fungerade att lindra smärtan. Gick som en fällkniv på jobbet, låg med riskudde mellan varven och fick åka in flera ggr innan akut operation blev ett måste.

  Svara

  Min erfarenhet är att det inte är lönt att åka in för det och att de inte vill ha en där.

  Svara

  10:20 Spot on.
  De är utbrända, bittra och vården blir därefter, dvs vården lyser med sin frånvaro.
  Att det är ”massflykt” från vårdjobbet, kanske inte är så dumt, när man inte längre brinner för ett jobb, då är det hög tid att säga upp sig och sadla om.

  Svara

  Alla som försvarar vårdpersonal som uppenbart missköter sitt jobb och skyller på stress, det håller inte. Nej, man kan inte vara sitt bästa jag om man är stressad och utarbetad. Det ingår dock i yrkesrollen att hantera människor. Vården är inte det enda jobbet som är stressigt och det går absolut att bemöta människor med respekt trots tidsbrist och trötthet. Det har inte med tid att göra utan attityd och i en yrkesroll har man alltid ett ansvar att uppföra sig. En del patienter uppför sig illa vid stress eller rädsla och kan inte tygla sina reaktioner – eller så är de rätt och slätt krassa människor – men det ingår i alla yrken med mänsklig kontakt. Inte att tolerera allt – det är lov att sätta gränser -men man får aldrig uppföra sig illa tillbaka eller att ge sämre vård bara för att man personligen inte gillar patienten. Det finns såklart många gånger då patienten har fel angående en situation men alltså, deal with it. Cry me a fucking river. Det finns inte ett enda jobb där inte kommer att bli orättvist beskylld för något men det är bara att rycka på axlarna och gå vidare med dagen. Om det är mer allvarlig beskyllning så tar man det med chef eller HR. Som många säger så borde vårdpersonal istället stå enade med patienterna ifall det är dåliga arbetsförhållanden, inte säga emot folks vittnesmål liksom. Det är ju kontraproduktivt.

  Svara

   Om ni visste hur många gånger vi sett patienter ”ramla ihop” av smärta, ska vi kasta oss fram varje gång och lyfta upp patienten? Eller avvakta och se ifall patienten kan ta sig upp själv och samla sig lite för att kunna föra ett adekvat samtal istället.

   Svara

    Idiot

    Svara

  Jag har jobbat sen jag var 13 år, har under mitt vuxna liv besökt akuten fyra gånger med oklara magsmärtor.
  Blev då inte tagen på allvar, de frågade hundra gånger om jag var gravid? Fick ta graviditetstest som visade negativt.
  De pratade om att remiss skulle skickas till gyn, men hörde aldrig något därifrån och när jag ringde gyn hade de inte fått något.

  Femte gången ringde jag först 1177, hade då en växande knöl i ljumsken som gjorde förskräckligt ont.
  Fick då komma till en annan akutmottagning i Stockholm då 1177 trodde det var ljumskbråck.
  Kommer till akuten, de fyller i blanketten ”kom själv på egna ben” fick betala så fort jag kom in.
  Fick sedan vänta och vänta, en sjuksköterska tog prover och så fick jag vänta ännu längre.
  Fick sedan träffa en kvinnlig läkare som inte ens ville känna eller kolla mig då jag ”kommit in på egen hand” blev skjutsad till dörren. Hon sa att en annan läkare skulle få komma in, in kommer en manlig äldre herre som säger ”du kan gå hem, en person med dina blodvärden har inte cancer, det är troligen inget farligt, men kom tillbaka om det blir värre” Jag kunde inte gå, inte sova, inte sitta, jag grät av smärta.

  GRATIS VÅRD I SVERIGE? Det är då inget jag fått ta del av.

  Har svårt att se att jag kommer skaffa barn någon gång, pga att jag inte känner mig trygg med svensksjukvård.

  Svara

  När jag var 16 år hittade pappa mig utslagen på soffan efter en jobbdag.
  Han kör mig till akuten och får stödja mig in för jag hade sån smärta i ryggen och helt dåsig av stigande feber.

  Läggs på en brits där jag blir liggandes i smärta och feber i 10 timmar. Pappa försöker få uppmärksamhet av sjuksköterskorna då jag knappt kunde hålla kvar medvetandet.

  Sjuksköterskorna tog inga prover. Tog inte tempen eller gav mig något smärtstillande.
  När pappa bad dem kolla på feber, kände ena sköterskan på min panna och sa ”Nej men sluta överdriv, hon har ingen feber”. Samma jargong när pappa bad om smärtstillande för mig, då fick han höra att jag ”säkert överdrev lite för uppmärksamhet.” Jag var ju ändå tonåring.

  Till slut börjar hela jag rycka som jag hade pågående slaganfall och jag svimmade av.
  När jag vaknar till är jag i ett rum fyllt med läkare och allting är hektiskt, varav jag strax därefter blir körd in till intensiven där jag blev kvar 2 veckor.

  Febern som jag absolut inte hade enligt sjuksköterskan, nådde 41 grader och smärtorna jag inte ens fick Ipren för var symptom på en långt gången njurbäckeninflammation som hade börjat sprida sig till blodet. Jag var påväg att utveckla blodförgiftning.

  Vill inte ens tänka på hur svårt det måste varit att sitta bredvid som förälder och se sitt barn bli sjukare och sjukare men sjuksköterskorna tar inte ens fram en termometer.
  Att ta på pannan är dessutom välkänt att kunna vara missledande för att undersöka febertillstånd.

  Svara

  Jag blev också bemött som skit när jag kom in på grund av smärta och blödningar i vecka 9 av graviditeten. Visade sig vara ett MA. Låg och grät under ultraljudsundersökningen på grund av smärta och sorg och läkaren snäste ”Men vad gråter du för!?!?!”. Fick gå på ultraljudsundersökningar 3 gånger eftersom fostret inte kom ut. Vid tredje undersökningen sa läkaren ”Ja. Nu har du varit här mycket. Såhär många ultraljud får man inte.” Nähä. Förlåt då för att mitt vidriga missfall kändes ännu vidrigare eftersom det blev så utdraget… Var aldrig någonsin tal om något smärtstillande.

  Min nästa graviditet gick tack och lov bra och barnmorskorna jag mötte under graviditeten var helt underbara. Så kunniga, stöttande och trygga. Läkarna kunde tyvärr vara lite oempatiska.

  Har bara blivit bemött illa när det gäller kvinnorelaterad vård. T.ex. under förlossningen blev min man helst förskräckt och ifrågasatte läkarnas beteende. T.ex. att jag blödde ganska friskt under igångsättningskontrollerna (innan förlossningen startat), att läkarna skrattade när jag kved av smärta under undersökningarna o.s.v. Där såg jag det som helt normalt för det är så det alltid är på gynundersökningar hos läkare, du blöder och det gör ont, men min mans reaktion fick mig att ifrågasätta om det verkligen är normalt att det ska vara såhär.

  Vårdpersonalen gör ett fantastiskt jobb och jag har träffat så mycket bra vårdpersonal i mitt liv, men tyvärr är det ju stolpskotten man minns. Jag tror att det inom vården finns ett ”Det här har kvinnor gjort i alla tider.” så därför blir bemötandet och hanteringen av smärta och känslor under missfall och förlossning lite ”Jaja. Sådär är det.”.

  Svara

  Viktigt att komma ihåg med patientnämnden är att den inte är en dömande instans. Det bör absolut anmälas dit men de kan endast förmedla kontakt mellan patient, anhöriga och olika instanser. De kan även ge råd om hur man gör anmälning till t.ex. IVO. Det nämndsledamöterna gör är att finna strukturfel, återkommande problem o.s.v. i de avslutade ärendena. Detta tar de till sinarespektive politiska regiongrupper och där gör de politik av detta. Det viktiga man bidrar med genom att anmäla till nämnden är att förbättringsarbetet underlättas.

  Svara

   Har gjort medicinsk abort och den smärta jag kände då glömmer jag ALDRIG. Sinnessjukt jag har aldrig upplevt ngt värre. Där o då bestämde jag mig för att aldrig i livet föda vaginalt fy fasen aldrig upplevt värre smärta

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.