Elin Skoglund om influencers som köper andras stora konton

Jag blir lite lika förundrad varje gång en influencer gör någonting som riskerar att skada branschen och dess aktörer, och ingen – trots det – säger något.
Kollegial lojalitet, absolut men finns det inte en gräns även för det?
Ta Ines Kokic som exempel.
Hon har lallat med Kenza och de andra influencerna som att hon är en av dem, under lång tid, och gjort mängder av samarbeten med företag som kollegorna också samarbetat med.
När det då visar sig att hon köpt sitt konto där följarna tror sig följa någon helt annan – vilket lett till att interaktionen på kontot sjunkit med ungefär 800 %,  var 800% högre när den ursprungliga influencern drev kontot jämfört nu när Ines driver det – något som framförallt drabbar de betalande företagen som förväntar sig en viss nivå av interaktion för den mängd följare de betalar för, borde inte ”kollegorna” reagera då?
Det riskerar ju nämligen att drabba även dem då även de kan misstänkliggöras för att syssla med samma typ av fuffens som Ines Kokic?

Men icke.
Det har varit tyst som i graven – i alla fall utåt sett.
En som däremot gått mot strömmen och faktiskt tar bladet från munnen är Elin Skoglund.
Hon har inte lika många följare som säg – Kenza – och säkert inte kompis med Ines, men hon skriver en text på Instagram som jag önskar att fler ställde sig bakom.

För det skadar branschen och förtroendet för den, hur man än vrider och vänder på det, så tack Elin för att du säger det ingen annan verkar våga eller vilja säga. 
Och tack till dig som tipsade mig om Elins inlägg. 🙂

HÄR hittar du Elins Instagramkonto. 
Hon har också en hund som heter Selma. ❣️😍❣️😍

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vi ska heller inte glömma att det finns företag som köpet följare till sina instagramkonton för att influencers ska jobba med dem. Det är minst lika äckligt.

  Svara

   Det finns också en trend bland framförallt lite mindre wannabe influencers, att man följer varandra. Om alla följer alla blir följarsiffrorna högre, fastän det är ”tomma” siffror, mest en slags inbördes support som inte säger något om hur många ”utomstående” som verkligen är intresserade av ens konto.

   Svara

    Och alla dessa loops/följartåg eller vad det nu kallas… ett gäng konton som går ihop och så ska man följa dem och i utbyte så följer de dig eller nåt sånt. Om jag inte följer en person så är det pga ointresse, då vill jag inte att den ska följa mig och bara göra det för att vi bytt tjänst…

    Skönt att sfs har lugnat ner sig (eller så är det bara jag som inte ser dem, men det är så trist att följa ett konto som bara delar andras konton/bilder mest hela tiden – och tjänar nya följare på kuppen.

    Svara

   Äckligt?

   Svara

   Men Elin tycker alltså att det är okej att jag betalar henne och ”hyr” hennes följare, för det är ju vad man gör när man betalar för influenser marknadsföring, men om jag skulle ”köpa” samma följare så blir det fult.

   Jag förstår inte skillnaden riktigt.

   Svara

    ?

    Svara

  Riktigt bra skrivet!

  Svara

   Själv tycker jag det var lågt att hälla bensin på elden såhär, när det egentligen är en icke-fråga. Hon tog över ett konto för 4(!!) år sedan – förstår inte hur det är relevant idag.

   Svara

    Hur kan du inte se relevansen idag? Det här betyder att hon lurat företagen i just FYRA ÅR!? Tagit betalt för den gamla ägarens statistik, visat ett yttre av att hon har såååå många följare och är så känd när hon inte är det. Bara för att hon har haft kontot i 4 år betyder det inte att det hon gjort är okej – hon har fortfarande tagit ett konto med inaktiva följare som inte vill se henne men visat den gamla höga statistiken för företagen! Sjukt lågt asså

    Svara

     VEM har sagt att hon visar gammal statistik för företagen??? Camilla? Klart hon säger det varför skulle hon säga sanningen.

     Svara

      Jag har aldrig påstått att hon visar gammal statistik. Jag har ingen aning om vad hon visar för siffror. Däremot har JAG publicerat statistik som visar att engagemanget på det kontot hon köpte har minskat med 800% från när det drevs av den person följarna faktiskt klickat ”följ” på.

      Svara

       Haha återigen: följare/interaktion/engagemang/vadsomhelst som inte kan bli ett negativt tal kan inte minska med mer än 100%. Lyssna på de med bättre mattekunskaper istället för att upprepa samma misstag. Om du har 800 äpplen och de minskar med 100% så har du 0 äpplen. De kan inte minska med mer eftersom du inte kan ha minus visst antal äpplen (du kan inte ha -5 äpplen). Har du fortfarande 100 äpplen av dina ursprungliga 800 har antalet äpplen minskat med 87,5%.

       Svara

        Om hon har 100 000 i engagemang nu som 100% – hur många % högre än 100 000 är då 800 000?
        800% väl?

        Svara

         800 000 är 800% av 100 000% men när det sjunker från 800 000 till 100 000 är det en minskning med 87,5%.

         Svara

         Läs igenom inläggen av de som förklarat, googla förändringsfaktor om det fortfarande inte fastnar. En summa som minskar med 100% går alltid ner till 0 och det finns ingenting som du säger som kan ändra på den saken, det är en matematisk regel. Och för att återkoppla till ditt argument: det är den URSPRUNGLIGA summan, den som ökar eller minskar, som är 100% och utgångspunkten.

         Svara

         Precis som de säger ovan, antal följare kan inte sjunka med mer än 100%. 100% av 100 följare är 100 följare. En minskning på 100% resulterar alltså i 0.

         Svara

     Hur skulle hon kunna ta betalt för den gamla ägarens statistik?

     Svara

  Ledsen för dåliga mattekunskaper hur kan någonting sjunka med 800%?

  Svara

   Förändringsfaktor. Allt kan höjas eller sjunka mer än 100% om det är det som du syftar på?

   P.S
   Försöker absolut inte dumförklara någon, det är ett vanligt tankesätt att ingenting finns över 100%.

   Svara

    Men hur kan ens följare minska med mer än 100%?

    Svara

     Eftersom man inte kan ha minus följare förstår inte jag heller hur det kan minska med mer än 100%.

     Svara

     Engagemang/interaktion, inte antal följare.

     Svara

      Okej så interaktionen har inte bara gått ner till 0 utan det ligger även på minus? 700% minus?

      Svara

       Blir dock samma sak. Varken följare eller interaktion kan vara negativt.

       Svara

        Exakt, eftersom varken följare eller interaktion kan minska mer än till 0.

        Svara

     Engagemanget har minskat 800%, ej följare.

     Svara

      Spelar ingen roll.

      Svara

      Negativt engagemang?

      Svara

    Höjning förstår jag. En höjning från 2 till 6 är en höjning med 300% (tror jag, en höjning med 100% är ju alltid en fördubbling, dvs. 4 i det här fallet). Men säkning däremot. En säkning med 100% är alltid en säkning med allt, dvs. till 0. Om man sänker 2 eller 500 eller 25 000 med 100% så är sänker man summan till 0 (100% rabatt på en vara i butik skulle göra varan gratis). Hur kan man då sänka med 800%? Vad har jag missat? 🙂

    Svara

    Man kan höja med mer än 100% men inte sänka med mer än 100% (eftersom 100% sänkning innebär 0). Blev därför förvirrad av 800% sänkning.

    Svara

     Jag ändrade i texten:

     …vilket lett till att interaktionen på kontot sjunkit med ungefär 800 %,  var 800% högre när den ursprungliga influencern drev kontot jämfört nu när Ines driver det

     Funkar det bättre?

     Svara

      Absolut. Men även att säga att något sjunkit med 87,5% är väldigt effektfullt eftersom det utgör nästan allt.

      Svara

      Interaktionen har inte sjunkit med 800%. För 4 år sedan var den 8 gånger mer än nu, det betyder inte att det sänkts med 800%.

      Svara

       I originaltexten har hon nu strukit den meningen. Framgår inte i kursiveringen här ovan.

       Svara

    Så antalet följare är numera ett minustal? För det är väl det som händer när någonting sjunker med mer än 100%?

    Svara

    Himla tur att du inte dumförklarade någon 😉

    Vi säger att antalet följare från start är 1000st (dvs 100%). En minskning med 1000st följare är samma som en minskning med 100%, vilket blir 0st följare.

    En minskning på 800% betyder att antalet följare minskat med 8000st och att hon nu har -7000st följare 🤪

    Svara

     Exakt så

     Svara

   Inget kan sjunka med mer än 100% så länge man inte talar om faktorer som kan vara negativa. Vet inte vilka siffror som ”800%” syftar på men ser ut som kanske minskat till 1/4 av ursprungliga värdet? Ökningar däremot, kan ha procentsatser på över 100.

   Svara

   Hon har formulerat sig fel. Hon måste mena att den tidigare influensern hade 800% fler följare än Ines har nu. Dvs det har sjunkit med ca 87,5%. Nu är det endast 12,5% kvar som följer.

   Svara

    Ah så måste det vara!

    Svara

   Från 800 000 då till 100 000 idag i engagemang. Grafen finns på det här inlägget https://bloggbevakning.se/2020/09/07/hur-mycket-win-win-ar-det-egentligen-for-foretagen-pa-ines-kokics-kopta-instagramkonto/

   Svara

    En minskning av 800 000 (eller vilken annan summa som helst) med 100% skulle blivit 0, så om 100 000 återstår har minskning skett med mindre än 100%. Det har minskat med 87,2% baserat på de siffror du uppger och den graf du hänvisar till.

    Svara

    Det har sjunkit med 87,5%. Hon har nu endast 12,5% av de ursprungliga följarantalet. Jämför man Teresas dåvarande följarantal med det Ines har nu hade Teresa 800% fler följare, men det är dock inte samma sak som att det sjunkit med 800% 🙂

    Svara

     Precis, och innan någon hinner invändas så spelar det ingen roll om man pratar om följare eller interaktion – matematiken är densamma.

     Svara

     Det står inte följare.

     Svara

      Jag förekom dig, men du skrev det ändå.

      Svara

    Det är en minskning på 87,5% inte 800%.

    Svara

    Stay in school kids.

    Svara

  Jaalltså den där Ines hon har 250k följare och får oftast typ 3000 likes och får oftas så lite som 20 kommentarer ibland bara 10. Vad är det ens för procent av aktiva följare på hennes 250 k? Att hon inte skäms. Och att företagen inte ser hur dålig interaktion det är på hennes bilder.

  Svara

  Tänker också att lite grejen med yrket är väl att jobba upp en stor följarskara. Sen när de väl har många följare, då blir det ju såklart lättare att få ännu fler följare då folk tänker att kontot är typ intressant eftersom den har så stor publik. Men om någon börjar på 200k följare då vet ju inte de nya följarna om att de gamla är köpta. Så hon som tar upp detta har helt rätt imo!

  Svara

   Om de nya väljer att stanna i fyra år gör de det inte för att många andra följde från början. Tycker Camilla är riktigt grisig mot Ines här, låt henne vara.

   Svara

    Tycker inte det är så grisigt att berätta att någon har köpt sitt konto, Ines själv säger ju det.

    Svara

   Jag sitter på ett företag och jobbar med digital marknadsföring och köper in influencer marketing. Jag tittar alltid på interaktionsgraden. Man köper på den och antal följare som ger en aning om vilken räckvidd du får. Tyvärr finns det nog bolag som låter en ganska junior person jobba med det som inte förstår hur man köper digital annonsering. Har ofta förfrågningar från influencers som inte förstår digital marknadsföring själva men inte vill jobba via byrå.

   Svara

  Så bra skrivet av Elin, det är så lätt att förstöra för andra. Men att bygga upp ett bra rykte och en bra grund. Det tar tid och engagemang.

  Svara

  Du menar sjunkit med 80%? 800% verkar vara en överdrift..? Eller menar du att kommentarsflödet har börjat gå åt andra hållet med 700%?

  Svara

  Kan verkligen förstå detta. Tänk dom som kämpar för att bygga upp typ 50k aktiva följare. Så kommer nån och köper flera hundra tusen följare som säkert mestadels är fejkkonton och tjänar minst dubbelt så mycket på samarbeten.

  Svara

  Har företagen inget ansvar för att göra ordentlig (läs: basal) research? Inte som att de skulle strunta i att be TV4 eller Clear Channel redovisa statistik på antal visningar och resultat från tidigare reklamkampanjer …

  Svara

   Håller med om detta. Det är förkastligt att köpa hela sitt konto, absolut, men företagen hanteras i den här debatten som om de är helt handlingsförlamade. Kollar de ingenting i förväg? Ser de bara siffror som presenteras av ett subjektivt läger och köper det med hull och hår? Det finns ändå en del i detta där de får skylla sig själva då kan jag känna. Klart folk kommer att försöka luras om det finns pengar att tjäna.

   Svara

   Håller med, skuldbelägg inte kontoinnehavare och hävda att de har ”lurat” annonsörer. Sen när är det inte företagens ansvar att se över vilka kanaler de syns i? Antalet följare betyder väldigt lite!

   Svara

   Är din enda produkt balla mobilskal är influencer-marketing antagligen det enda som krävs. Det smarta här ligger dock hos företaget som fattat vilken produkt de ska prångla ut till en lättlurad målgrupp och vad den målgruppen är villiga att lägga sin begränsade budget på. Alla andra seriösa företag med kunskap i marknadsföring och med en mer heterogen målgrupp köper inte längre influänsernas floskler om räckvidd, RoI, vilken viktig kanal de är som når ut till alla sina lojala följare.

   Svara

  Men ines har ju drivit kontot i 4 år? Då är ju engagemanget på kontot ”äkta”, och har varit i flera år. Vem menar du att hon lurar?
  Jag hade förstått diskussionen om det var så att ines köpte kontot för någon månad sen. Men det hände ju 2016. Då måste ju hennes konto och följare numera betraktas som äkta

  Svara

   Men varför ska man kunna köpa sig till ett försprång? Klart det är lättare att få följare om man börjar på 200k än om man börjar på 0.

   Svara

    Håller med och kontot hade 600000 följare när hon köpte det😬så en hel del blev nog sura när fel person dök upp på bilderna.

    Svara

    Ja men det är en annan fråga. Jag snackar enbart om påståendet om att ines ”lurat sponsorer”. efter 4 år har ju följare från förra ägaren lämnat om det vore så att de inte uppskattar ines innehåll. Så jag tycker inte att det är rätt att säga att hon lurar företagen hon samarbetar med. Engagemanget är ju äkta. Det är det enda jag säger 🙂

    Svara

     Det är inte alls säkert att alla följare från förra ägaren har lämnat. Det finns jättemånga inaktiva användare.

     Svara

      Absolut. Men då kommer det ju heller inget engagemang ifrån dom?

      Svara

       Fast du skrev att efter 4 år har ju följare från förra ägaren lämnat

       Svara

   Exakt så!!

   Svara

   Vet inte vad jag tycker, men palla klaga på att någon har försprång (som vissa svarat dig). Är ju som att säga att kändisbarn fuskar för de har försprång. Kan man så varför inte? Om folk inte vill följa Ines får de avfölja. Och det har ju många gjort, därav också mindre aktivitet än när den förra ägaren ägde kontot. Som sagt är det ju ingen som vet vilken statistik ines visar, men tror inte hon visar från 2013.

   Svara

    Inte riktigt jämförbart. En mer relevant liknelse är någon som betalar en stor summa för att få bli nominerad i en tävling istället för att få folk att rösta fram ens nominering.

    Svara

  Som att just detta skadar ”branschen”, det finns så mycket som gör att jag inte kan ta influencer-yrket seriöst. Detta är bara ytterligare en grej. Att folk lever på att visa sina rumpor på Instagram är skrattretande.

  Svara

   Ja bra och kul skrivet. En del har ju nästan bara rumpbilder 😂

   Svara

  Är inte ”yrke” något som kräver minst lite utbildning? Skulle snarare kalla att vara influenser för en sysselsättning, snarare än ett yrke…

  Svara

   Ett yrke kan ju vara restaurangbiträde på donken eller städare vilket inte kräver utbildning. Däremot känns influncer-grejen som ett oseriöst yrke!

   Svara

    ” Ett yrke är en sysselsättning eller specialisering som en person utbildar sig till eller går i lära för.” (Wikipedia)
    Så jo, det kräver någon form av utbildning/lära.

    Svara

     Eh men om jag har jobbat som städare där ingen har lärt upp mig så har det inte varit mitt yrke utan en sysselsättning? Nice….

     Svara

      Precis.

      Svara

       Hahahaha! ”Nej jag kan inte jag ska jobb..eh jag menar utöva min sysselsättning”

       Svara

        Nu var det ordet ”yrke” som diskuterades. Inte ”att jobba”, det har ju en bred definition.

        Svara

      Fast man lär väl sig själv tillslut? Alltså att man lär sig yrket och hur man gör det

      Svara

       Eh? En utbildning är något man tar del av, inte något man skapar själv 🤦‍♀️

       Svara

     Ett yrke är en sysselsättning som ger försörjning (saol)

     Svara

      Du missade resten i den meningen:
      ”och som kräver vissa sär­skilda kunskaper eller färdigheter”

      Svara

       Ja det betyder inte att det krävs en formell utbildning.

       Svara

    Jodå finns utbildning för lokalvårdare. Och även dom som börjar på McDonalds går väll någon introduktion.

    Svara

   Finns ju en mängd yrken som inte kräver ”minst lite utbildning”. Eller hur menar du?

   Svara

    Vilka? Jag menar att det är skillnad på yrke och sysselsättning.

    Svara

   Det är nog lätt att se influencer som att det inte är ett riktigt jobb men personer som håller på med det brukar ofta lägga extremt mycket mer tid än vad som syns utåt. Det är lika med youtubers, folk verkar tro att det inte läggs mer tid på deras jobb än minuterna på klippet dom lägger ut. Det vi inte ser är: kontakt mellan företag och youtuber ang samarbeten, de har ofta deadlines för när samarbetet ska upp och det ska ha ett innehåll som gör företaget nöjd, innehållet behöver ofta godkännas och ibland fixas till ytterligare innan företaget godkänner klippet (ibland behöver stora delar av materialet filmas om och rekvisita inhandlas), redigeringen brukar ta flera timmar osv osv.

   Jag har full förståelse för att influenceryrket kan se lätt ut när man ser det utifrån men går man lite djupare in i det så läggs det ofta betydligt mer tid än man tror, särskilt med youtube kan då jag se det iallafall.

   Svara

    Det är absolut ett jobb, ingen tvekan om det. Nu var frågan om det kan kallas ett yrke (inte samma sak, och ja, jag märker ord, vilket var meningen från början).

    Svara

  Vet inte vem någon är men jag skulle önska att företagen läste bloggarna. Vill de förknippas med någon som är dryg och otrevlig mot följarna, som gör reklam för vad som helst, som gör reklam för budgetmärket A och fotar sig hemma men bär alltid lyxmärket B på stan. Mest skulle de kolla hur jäkla otrevliga en del är.

  Svara

  Fast alltså….. så mycket med denna bransch är fejk och livnär sig på att sälja en fejklivsstil med löshår, tandblekning, fillers, skönhetsoperationer, onödiga konsumtionsvaror….. stor del av branchen följer osunda ideal och följer vad företag vill sälja, som ett lämmeltåg. Hur kan man bli upprörd över att någon köper ett konto när allt med branschen går ut på att köpa o sälja? Nej, vill man på allvar visa sig moralisk ska man nog hålla sig så långt borta från denna ”branchen” som möjligt. Denna konsumtionshets måste sluta, för miljöns skull o för människornas skull. Eftersom just konsumtion och köp/sälj är essentiellt för (nästan) hela denna tvivelaktiga branch, gör man bäst i att sluta ”följa” alla dessa konsumtionskonton, oavsett om de köpt följare eller ej (och fler än man tror har sannolikt köpt följare….)

  Svara

  Intressant instick om hundens namn

  Svara

  BRA att någon endaste reagerar!!! Det Ines gjort, oavsett att det är fyra år sedan, är inte lagligt enligt Instagram själva och sedan en stor skandal som ingen vill ta i? Kenza måste vetat om det här tex. och så Ines kille som driver ett mycket populärt varumärke bland influncers. Iom att han tycker det här är helt grönt undrar jag vad Chimi gjort för suspekta grejer…

  Svara

   Varför måste Kenza hade vetat om det? Tror ju knappast Ines skyltat med det.

   Svara

    Om någon du umgås med mycket helt plötsligt har ett konto med 800000 följare hade inte du reagerat?

    Svara

   Det är ju skillnad på vad som är lagligt och vad som är i enlighet med instagrams regler. Väldigt mycket som är lagligt men bryter mot instagrams regler, det är alltså inte olagligt.

   Svara

  OT men är det inte löjligt när influencers som blivit föräldrar ska lägga upp bild på sig + partner och skriva ”mum and dad <3"

  Svara

   Nej. Det är stort att få barn. Då skulle du vara med förr när man tvingades kolla igenom 50 fysiska kort varje gång någon fått en ny unge. Den tiden var störig. Nu kan man ju bara scrolla förbi.

   Svara

    Hehe menar inte korten på bebisarna utan bilden på föräldrarna till texten mum and dad<3

    Svara

     Ja? För att det är stort att bli mamma och pappa. Tycker inte det är konstigt alls, man hamnar i en bubbla när man får barn.

     Svara

    Och diabilderna. Klick klick

    Svara

   Tycker det är så gulligt när man gör så 🥺😇

   Svara

  Dramat inne hos Mirka. 🍿 Varför blir hon så fruktansvärt arg över att följarna frågat varför hon inte uppdaterat? 😂

  Svara

   Eller hur!
   Tycker att de allra flesta varit helt sakliga i sin kritik, ingen har varit otrevlig på ett sätt som förtjänar Mirkas fruktasnsvärt otrevliga ”svar på tal”.
   Det är väl dessutom inte konstigt att folk reagerar? Mirka och Peter avlade ju barn som om det inte fanns någon morgondag när det begav sig, uppenbarligen utan någon som helst konsekvenstänk. Det är INTE normalt att skaffa 16 barn som Peter gjort, eller 13 för den delen som i Mirkas fall.

   Svara

    Ja, man får definitivt ha åsikter om personer som beter sig egoistiskt o får extremt mycket pengar av staten/skattebetalarna eftersom man får dubbla barnbidrag från barn 5 o framåt. Och massa mer pengar, fp mm. Helt galet. Självklart ska folk få ha åsikter om personer som beter sig egoistiskt och levt mycket på skattepengar

    Svara

   Ja verkligen, hon känns så jäkla defensiv och otrevlig över typ allt?

   Svara

  Therese Lindgrens senaste video när hon bleker sina ögonbryn känns som att den var 30 % reklam för hennes hudvårdsmärke?! Reklammarkering?!

  Svara

   Men fy fan vilken rolig video 😂 Satt o garvade igenom hela! Anders måste ju vara den snällaste killen någonsin! 😂😂😂

   Svara

  Bra skrivet men HUR SVÅRT SKA DET VARA ATT LÄRA SIG SKILLNADEN PÅ DE OCH DEM?

  Svara

   Att ha en urusel språkbehandling är väl ganska signifikant för många inom influencer-”yrket”. De skriver talspråkligt, använder ord och uttryck felaktigt, stavar som krattor (ja, jag vet att dyslexi existerar men jag tror också att många helt enkelt inte vet hur ord stavas alt. inte bryr sig), gör syftningsfel och grammatiska fel osv. i all oändlighet. Om man inte kan bemöda sig om att skriva på ett korrekt sätt när en stor del av ens ”yrkes”utövning består av att uttrycka sig i skrift kan man inte heller förvänta sig att bli seriöst bemött eller att ens ”yrke” ska värderas högre. Jag kanske är en konservativ kärring, men jag kommer aldrig att ta folk som inte kan lära sig samt tillämpa enkla, grundläggande språk- och skriftnormer korrekt på allvar. Sorry, not sorry.

   Svara

    +1

    Svara

  Gick ett bra program om just ”branchen” att sälja instagramföljare igår på kunskapskanalen.
  Visserligen från 2018 men nog lika aktuellt för det.
  Kan varmt rekomenderas för att få lite inblick hur denna fejk instagramvärld fungerar.
  Programmetheter: Följ mig på Insta, där programledaren Ncolaas Veul från Nederländerna synar Instgram och dess följare.
  Inte så dyrt att köpa följare heller ca 35 euro för 10.000 följare.

  Svara

  Haha, vilken fantastisk minskning av antal följare 😂

  Svara

   Följare?

   Svara

    Följare eller interaktion, inte så noga. Lite som 800% eller 87,5% minskning 😉

    Skämt å sido, istället för att krångla till det med procent (som många faktiskt har svårt med) så är det ibland lättare för majoriteten att förstå ”en åttondel” eller ännu hellre ”åtta gånger mer”.

    Svara

    Drygo

    Svara

  Känns sjukt att prata på det sättet om att lura folk, när hela influencerbranchen går ut på att lura unga tjejer att köpa saker.

  Det bevisas ju bara av hur ofta de ”glömmer” att reklammarkera. Detta är inget yrke konsumenterna gynnas av, utan bara influencern och företaget går vinnande ut.

  Resten av samhället sitter här med dålig självkänsla och mindre pengar.

  Skäms lika mycket över Elin

  Svara

  Allt tjat om att nu när det har gått fyra år så är allt OK. Att det finns många följare kvar beror väl på att man inte orkat ta steget och sluta följa = 90 procent inaktiva följare = värdelöst för företag att lägga pengar på.

  Svara

  Jag tycker det visar på hur dessa influencers ser på oss följare. Att vi bara är nåt sorts bihang som inte förstår nånting och inte vet vem vi följer osv. Samma som när IL satt i Shulmans podd och dumförklarade följare.

  Svara

  Hade nog tagit hennes text mer på allvar om hon inte kört hela sin köksrenovering (typ) som reklamsamarbeten och gjort det lite småfull. Först la hon upp bilder, efter renoveringen, framgick ingenstans att det var samarbeten. Sen ett tag senare lades det upp nya bilder där det kom fram att det var samarbeten med kyl/frys tex, samma sak med carpe diem sängen. Låter missunnsam men kändes inte så snyggt gjort när man först tror att hon köpt allt som vanligt liksom.

  Svara

  Jag har undrat jättelänge när jag började följa Ines. Så det var som en uppenbarelse när du postade ditt inlägg Camilla, haha! Däremot har jag inte avföljt då jag tycker hon lägger upp fina bilder liksom. Det är säkert många som jag som är kvar pga det. Så ja hon har byggt på någon annans jobb men jag tänker att de som följer henne nu ändå följer för henne. Däremot tycker jag det hon gjort är väldigt fel men det kanske är en annan diskussion.

  Svara

  På tal om Elin läste jag den här kommentaren hos henne. Håller helt med:

  Emelie, för 10 timmar sedan
  Vet att man inte får fråga, men jag testar. Jag menar inget illa utan är nyfiken, då vi är i samma ålder du och jag. Hur har du råd? Jag förstår att du har ett välbetalt jobb och kanske M likaså, men har du något tips till någon som drömmer om samma sak men inte ens kan köpa sin första bostadsrätt? Det är okej att säga om föräldrar har hjälpt till eller något, får bara sån sjuk ångest av att det känns som alla influencers är ljusår framför en själv i utvecklingen. Ok, konstig kommentar haha, men jag känner mig så värdelös, kram.

  Svara

  Tänkte först att det är för jäkligt men sen insåg jag att det är ju ingen skillnad mot andra branscher. En förskola bygger upp ett bra rykte, förskoleföretaget B köper upp det med alla kunder, sen måste de förvalta inköpet annars lämnar kunderna.

  Svara

  Låt folk köpa hur många följare de vill. Vad gör det om det ”skadar branschen”? Det är ju ändå bara en hittepå-bransch. Att vara influencer verkar mest handla om yta och att konsumera så mycket det bara går innan man dör och Moder Jord gråter över det.

  Svara

  Förlåt men detta har ju gått till överdrift, verkar nästan som du vill krossa en influencer? Hon köpte väl kontot för typ 6 år sedan? Branschen såg helt annorlunda ut då och hon har ju producerat iaf 1000 högkvalitativa bilder sen dess och har fortfarande stort engagemang på sina bilder. Som företag så tittat man på statistik från det senaste året så det är knappast någon som blivit lurad. Alltså vilken influencer hade inte mer engagemang för 5 år sen? Like-beteendet såg ju helt annorlunda ut då och likaså algoritmen. Visa gärna Kenzas eller Jannis engagemang över tid och jämför, det kommer också ha skjuuuuuunkit. Du ska rapportera kritiskt om influencers och det gör du bra, men du drivs av något sorts hat, vilket gör att det alltid går till överdrift och driver vandettor mot specifika influencers. Du kommer aldrig bli tagen på allvar av branschen om du inte ändrar det osmickrande beteendet.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.