Do a Don Demina and do a little therapy

Anis Don Demina har börjat gå hos en psykolog och kallar det för hans bästa val på länge.
Jag håller med honom, och tycker att alla människor borde gå till en psykolog då och då.
Lite som jag resonerade vad gäller parterapi, man borde inte vänta till det är skit utan gå i förebyggande syfte så det aldrig BLIR skit.
Man borde få kallelser till en psykolog lite då och då, som vi tjejer blir när det vankas cellprov – för att stämma av och se om man vill eller behöver ta det hela vidare.
Vi måste kanske höja skatten ett par procent eller så för att finansiera det hela, men det är väl okej?
Det är ju till nytta för ALLA ju!
Lite som Radiotjänst, hehe…

Jag har nog bara testat KBT (med flera olika inriktningar) och är supernöjd med resultatet hittills,  även om jag inte tror att man någonsin blir ”klar” med det eller med sig själv.
Behovet och mängden KBT kommer givetvis variera genom livet men ibland behöver man kanske en lite påminnelse för att hamna på rätt spår igen.

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Mår illa av honom efter det han gjort

  Svara

   Vad har han gjort?

   Svara

    Vad har han gjort? We wanna know

    Svara

     Skickade en video hur han förklarar vad han ska göra sexuellt med tjejen, och om jag int minns helt fel var väl tjejen underårig?

     Svara

      Enligt vad jag förstod det som va det några yngre killar som utgav sig för ngt som de inte va…minns inte exakt, men det verkar mer som om han blivit lurad. Jävligt dumt hur som helst att bilda sig en färdig uppfattning om den storyn när få verkar veta vad som egentligen har hänt. Eller har du någon trovärdig källa som vi kan få ta del av? Finns det ngt offer som har trätt fram?

      Svara

       Hur gamla utgav sig dom för att vara då?

       Svara

        Inte en aning…vet inte mer än det jag skrev ovan. Följde det hela sporadiskt när det begav sig så det finns nog en mängd detaljer som aldrig nådde mig. Hur som helst verkar det inte finnas något som tyder på att ngt av det som kommit upp är särskilt sant, förutom att han skickat något icke rumsrent. Vem mottagaren är har inte framgått mer än en del rykten.

        Svara

         Okej. Då får jag invänta svar från någon som vet detaljer

         Svara

   Gjort? Skickade en nakenvideo till en tjej. Var det verkligen så jävla farligt?

   Svara

    Eh ja. Det är faktiskt brottsligt.

    Svara

    Men har det hänt eller är det bara rykten? Tänker att det inte är så schysst att sprida rykten om en person som clearly inte mår bra. Om det har hänt och personen inte bad om det så är det jävligt dumt av honom.

    Svara

     Resonerar du alltid så när någon anklagas för ett brott eller bara den här gången? Varför?

     Svara

      Det borde man göra. Källkritik.

      Svara

      Oskyldig tills motsatsen är bevisad?!

      Svara

       Oskyldig till ryktesspridning tills motsatsen är bevisad?

       Svara

        Om berott begåtts skall det hamna på rätt instans och inte Socialamedierdomstolen!!!

        Svara

         🚀

         Svara

        den är väl klart bevisad..

        Svara

    Beror väl på om den man skickar den till ville ha den eller inte.

    Att skicka en nakenfilm utan att någon bett om den är ungefär att jämföra med att blotta sig.

    Och ja, det är även brottsligt.

    Svara

  Eller så är det bara dold reklam eftersom det sitter reklam på spårvagnarna med precis den texten..men det bryr sig Camilla bara om ibland…

  Svara

   Vilka spårvagnar??? Vart då???

   Svara

   Jag har tyvärr inte åkt spårvagn på flera år och har inte sett någon sådan reklam.

   Svara

   Vilken text sitter som reklam?

   Svara

   Oavsett om det är dold reklam så är det bra att han säger det. Vet att många inklusive mig tycker det känns jobbigt att söka hjälp. Att läsa om att andra söker hjälp lättar på den skammen som jag känner när jag tänker på att söka hjälp.

   Svara

   Hur drar du den slutsatsen? Vill verkligen veta och förstå vad du menar

   Svara

  Jag har också bara testat KBT, det är något som allmänvården verkar ha snöat in sig på. Blir irriterad bara jag tänker på det. Allt ska lösas med KBT!
  Någon som har testat psykoanalys och var har ni vänt er någonstans? erfarenheter?

  Svara

   Gick i KBT i två år. Hjälpte inte ett skit. Allt går inte att lösa med KBT.

   Svara

    Men varför avslutade du inte tidigare. Du måste väll ändå varit nöjd när du gick två år.

    Svara

     Jag har också gått flera olika kbt-behandlingar utan resultat.
     Man fortsätter i hopp om att få ett genombrott. Så nej, man måste inte ha varit nöjd.

     Svara

      Får jag fråga vad ni fått behandling för?

      Svara

       Utmattning. Gruppterapi, fungerar bra.

       Svara

   Jag träffade min på Mindler! Man får ju vara typ 12 samtal där eller var det är och då frågade han om jag ville fortsätta träffa han via hans privata företag, så nu har vi facetimat varje vecka sen juni förra året. Gjort enooorma framsteg ändå. Han är fantastisk verkligen. Gått i KBT också men tycker det bara skrapade på ytan. Pratade inte så mkt om VARFÖR jag faktiskt kände som jag gjorde eller var det kom ifrån, vi pratade bara om vad jag skulle tänka i stunden för att må bättre för och då. Men sen uppstår ju nya situationer längs vägen, så tycker det är bättre att prata om det mer djupgående.

   Svara

   Olika psykologiska inriktningar kan ha olika fokus och ge olika resultat. Den psykodynamiska/psykoanalytiska där reflektion kring uppväxt, relationer, mm är i fokus kräver ofta långa kontakter, ofta att man går regelbundet ca 1 gång per vecka i minst ett par år. Det vill primärvården inte betala för, det finns inte resurser för det i relation till alla som behöver hjälp. Vinsten med PDT är förståelse och insikter kring varför man mår och fungerar som man gör i relation till uppväxten och relationer. Men kanske inte alltid verktyg till att lösa sina problem. KBT och dess varianter ger kanske inte alltid den djupa reflektionen, utan där ligger istället fokus på att få verktyg för att hantera problemen. Det går således fortare, och kräver färre besök, och därför har primärvården snöat in på det.

   Svara

    Är inte det rätt rimligt gör något skattefinansierad? Visst är det bra att folk går på samtal flera år för att förstå sig själv bättre, men det kanske inte är rimligt att lägga våra gemensamma, begränsade resurser på om effekten på måeendet är mindre och det kräver mycket fler besök än KBT? Pengarna måste i första hand läggas på att så effektivt som möjligt bota den typen av psykisk ohälsa som är så pass begärnsande i ens liv att den utgör ett sjukdomstillstånd.

    Svara

   Analrapist!

   Svara

   Fem år hos en psykoterapeut.
   Han var bra men han var specialiserad på kriminella och folk som arbetar inom rättsväsendet.
   Så det var kanske inte ultimat för mig just då.
   Men jag lärde mig massor om mig själv och andra.
   Sen blev jag polis ändå och tiden med honom var väldigt nyttig inför ansökan och testerna.

   Mitt tips är att vara rött hård med vart man hamnar i början, känns det inte rätt rent personkemimässigt, byt. Känns det som att ni inte kommer någon vart efter några månader, säg det, våga byt.
   Du stannar ju inte kvar hos en dålig frisör eller dålig sjukgymnast.
   Framförallt, sök!!! Sök hjälp! Du förtjänar att må bra ❤️❤️ (Det gäller alla som läser tänker jag, inte bara den jag svarade)

   Svara

   KBT funkar i första hand för att förändra de reaktioner man har på jobbiga situationer. Det går inte till botten med varför man tycker situationen är jobbig. Därför är KBT en slags quick-fix (som ändå hjälper väldigt många) och inget man ska hålla på med i flera år.

   Psykoanalys handlar ju mer om att lära sig varför och kanske ändra hur man upplever situationer och hur man ser på sig själv och andra i grunden.

   Jag har testat båda. KBT var till stor hjälp när jag led av ätstörningar. Sedan var psykoanalys till stor hjälp för att förstå varför jag fått dem. Jag hade aldrig kunnat gå igenom psykoanalysen om jag inte först haft KBT och medicinering för den kräver att man är ganska stark.

   Sen har jag testat hypnosterapi också. Det är också något av en quick-fix för att programmera om hjärnan. Funkade nästan läskigt bra. 😉

   Svara

    På vilket sätt hjälpte det mot ätstörningar? Fick du nya sätt att tänka på eller andra tankeverktyg?

    Svara

   Nästan färdigutbildad psykolog här ✋🏼 Har även varit patient under mina tonår, och prövat flera olika terapiformer.

   Klassisk psykoanalys är vanligtvis inte subventionerat då det är en lång och dyr behandling, och privat blir det oftast extremt dyrt. Ett mer modernt anpassat alternativ som ligger nära psykoanalysen är psykodynamisk terapi, och erbjuds hos flera offentliga vårdmottagningar såväl som privatpraktiserande. Jag själv upplevde denna terapiform som ett mycket bättre alternativ än KBT för de bekymmer jag sökte vård för.

   På det lärosäte jag går brukar man säga att olika terapiformer funkar olika bra beroende på vad det gäller och vem man är. Vissa trivs bättre med KBT-formen, och vissa upplever att det är alldeles för uppstrukturerat med lite utrymme att prata om det som man kanske inte direkt söker för, medan andra upplever att denna avgränsning är att utmärkt sätt att inte ge det förflutna för mycket utrymme.

   Med andra ord, det finns inget rätt eller fel, båda terapiformerna (KBT och PDT) har evidens för att vara effektiva. 🙂

   Svara

  Om alla gick lite då och då utan direkt syfte så skulle det ju inte finnas tid för de som verkligen behöver!

  Svara

   Ja. Bättre att vänta tills det är akut och absolut inte gå i förebyggande syfte.

   Svara

    Jag sa utan syfte, de som behöver förebyggande vård ingår såklart i de som ska få vård!

    Svara

     Hur vet man vilka som behöver gå i förebyggande syfte? Det vet man väl inte förrän det är för sent utan det bygger på att alla går lite då och då. Precis som annan förebyggande vård.

     Och vilka är det som ”verkligen behöver”?

     Svara

      Man känner väl sig själv? Jag behöver tex ingen psykolog, skulle aldrig ta tid för någon som faktiskt behöver det!
      De som behöver hjälp är heller inga quick-fix så att det hjälper att gå 1 gång om året i ”förebyggande” syfte. Det tar ju tid att bygga upp ett förtroende så skulle alla springa hos psykolog jämt så skulle de inte kunna hitta de som måste komma tillbaka.

      Svara

   Det skulle finnas tid och man skulle fånga upp dem innan det skiter sig helt.

   Svara

  Så känner jag för tandvård. Kan vara bra att kunna tugga sin mat och se allmänt anställningsbar ut om man har dåligt med pengar. Skulle föredra det framför årliga psykologsamtal.

  Svara

   Håller med. Så många som undviker att gå på regelbundna kontroller för det kostar så mycket, men sen blir det för sent och då måste man betala multum. Förstår inte varför tandvården kostar så mycket jämfört med ”vanliga” vården.

   Svara

    Ja ännu sjukare är det att det är gratis för vissa med tandvård…

    Svara

     Precis.

     Svara

     Om man äter uttorkande medicin tänker du eller?

     Svara

      Jag äter uttorkande medicin och jag får definitivt inte gratis tandvård! Dock lite extra bidrag, men så måste jag ju också gå på kontroller oftare än den genomsnittliga svensken så det jämnar ut sig.

      Svara

       Är det adhd-medicin? Hörde två poddare som får gratis tandvård pga det

       Svara

        Nope, för reumatisk sjukdom.

        Svara

     Gratis för vilka då?

     Svara

      Hitkommande

      Svara

       Hitkommande under 20

       Svara

        Det är gratis för alla under 20 väl? Så fattar inte din poäng.

        Svara

     De enda det är gratis för är väl barn och ungdomar under 20 eller 22 eller vad det nu är beroende på landsting.

     Svara

    80kr/månad är väl inte jättedyrt?

    Svara

     Fast det kostar det ju om man har fina välmående tänder.

     Svara

      💪🦷

      Svara

     Vad är vanligt att lägga på frisktandvård? Jag tror det ligger runt 40-50 kr / månad för mig, men min sambo har över 100 kr / månad. Hur friska är svenskarnas tänder i genomsnitt? 😅

     Svara

   Alla vill att allt skall ingå i skatten men vill inte betala mer i skatt…
   Dock finns det såklart andra områden man tycker att de skall dra in på, men sånär det väl oftast något som man själv inte nyttjar..

   Vet ju någon som röstade höger fram till den dagen han skulle bli arbetslös… då röstade han åt vänster i valet

   Svara

    Det är klart folk vill att saker ska ingå med tanke på hur mycket skatt man betalar. Det sticker liksom i ögonen att se att vissa inte ens behöver betala skatt och får mer för det än vad vi skattebetalare får.

    Svara

     Tala för dig själv. Jag vill då verkligen att mina skattepengar går till de som faktiskt behöver dem och inte till mig som klarar mig bra ändå. Höj skatten, jaga skattesmitare och höj maxtaxan för barnomsorg!

     Svara

      Vad synd att dina skattepengar inte alls går till dem som behöver dem då, med tanke på att varken den allmänna eller psykiatriska vården fungerar som den ska. Pengar finns men prioriteras på helt fel saker. Sverige går med miljarder i plus varje år men varslar sjukvårdspersonal. Och här skriker indoktrinerade imra att skatten ska höjas, som att Sverige inte har någon annan att ta från än medborgarna. Pinsamt

      Svara

       Tina, läs på om skattesystemet och hur olika sektioner i Sverige fungerar.

       Svara

       Du har Ingen koll Tina.

       Svara

      Och inför delad föräldraledighet baserad på hushållets totala årsinkomst!

      Svara

     Du syftar på alla som fifflar med skatten då eller?

     Svara

     Vem behöver inte betala skatt?

     Svara

    Jag vill inte alls att allt ska ingå i skatten eller höja skatterna, men vi kan få en massa mer att ingå i den befintliga skattebudgeten om ansvariga skulle ta mer ansvar för pengarna och sluta strössla dom på skitsaker. Vi har så många myndigheter i Sverige att ingen håller ens reda på dom längre. Alla dessa kan äska pengar varje år och ingen fattar vad dom gör med pengarna. Det finns inget tjänstemannaansvar så det blir inga reella konsekvenser om man finansierar en verksamhet hos någon bullshit myndighet som ingen ens visste fanns.
    Beslutsfattare får göra dåliga investeringar i miljardklassen utan konsekvenser. Nån konstnär fick miljonbidrag till en utställning för maskar och andra insekter! Det är helt sjukt! Och Slussen alltså… don’t get me started… När Stockholm stad betalar så rinner det iväg pengar när ingen har någon insikt om vad saker och ting kostar, eller huruvida någonting är praktiskt genomförbart överhuvudtaget.
    Jag kan tänka mig att betala mer skatt, men först måste skatteslöseriet upphöra. Annars vill jag sänka skatterna.

    Svara

     Nya Karolinska..

     Svara

  OT men alltså hemnetknarkarna har blivit så tråkigt. Känns som det numera bara bilder från annonser där mäklare gjort en grej av att hamna där. Stageade bilder med knäppheter som är så jäkla uppenbart enbart gjorda för att komma med på kontot. Så trött på fake.

  Svara

   Men samlat in 1 mille till barncancerfonden har de gjort 👏

   Svara

   Antar att dom har använt de bilder de hade… är det säker att alla bilder kommer från hemmet och Sverige?

   Svara

  Håller med Cam! Alla borde få en kallelse till psykolog med jämna mellanrum och ja det ska vara skattefinansierat så klart.

  Svara

  Jättebra att kändisar pratar om psykisk hälsa, det minskar stigmat. Har själv mått dåligt i flera år men kanske inte tillräckligt dåligt.. Har vänner och är glad för det mesta. Men har låg energi och svårt att strukturera upp min vardag, minsta grej som andra gör på rutin blir ett projekt för mig. Dåligt självförtroende och står still i livet pga arbetslös. Är detta något KBT kan hjälpa med? Känner att jag vill ha typ en livscoach som ger mig goda råd, hjälper mig att prioritera, ändra tankar och pushar mig lite. Har inte direkt lust att gräva i min barndom eller gamla sår, inte heller sitta och gråta ut för någon som lyssnar och säger ”mm..”. Detta kanske är mina fördomar bara? 🙂

  Svara

   KBT skulle hjälpa dig

   Svara

   Det låter onekligen som att KBT skulle passa dig.

   Svara

   Eller en arbetsterapeut! De arbetar ju ofta med att hjälpa människor att skapa strukturer för att personer med den typ problematik du beskriver skall kunna hantera sin vardag lite bättre. De lär exempelvis ut strategier som hjälper personen att hushålla med sin energi, erbjuder rådgivning kring hjälpmedel som kan fungera underlättade i vardagen osv.

   Svara

   Det där är ju jag

   Svara

  Alla ska inte gå lite då och då. Dom som verkligen behöver ska slippa stå i kö och vänta i flera månader på att få hjälp. Samma princip gäller för psykisk hälsa som för fysisk hälsa. Man går inte till en läkare för att kolla upp en förkylning, det tar enorma resurser om alla skulle göra så och det skapar onödig lång väntetid för dom som är i ett akut behov av hjälp. För att förtydliga (så jag slipper onödiga tillrättavisandet) så har jag ingen aning om varför han behöver hjälp, jag pratar inte om det enskilda fallet. Men allmän så ska inte alla gå till psykolog bara för att.

  Svara

   Tack! Köerna är enorma, när jag väl fick psykologhjälp hade jag redan halvt hunnit må lite bättre (typ). Kaos!

   Svara

    Det var ju bra att du börjat må bättre! Värre om det varit tvärtom pga köer.

    Svara

    Ja jag fick också vänta i flera månader vilket resulterade i ett halvår på slutenmotagning tillslut. Det hade enkelt kunnat undvikas

    Svara

   I en perfekt värd så skulle en årlig hälsoundersökning vara bra

   Svara

  Aldrig riktigt upplevt att psykologsamtal hjälper… Däremot kan fel typ av vård vara katastrofalt för måendet, så med det i beaktande tänkte jag lämna mitt enda tips för dig som mår dåligt:

  Om du av någon anledning hamnar i kontakt med Rosenlunds sjukhus – FLY, FLY FÖR LIVET!!!

  Svara

   Seriöst är de dåliga med även sånt? Deras vårdcentral gjorde inte bara allvarliga felbedömningar (t.ex brutet ben i foten och de hävdade bestämt att jag hade en fotledsdistorsion?!) , utan läkarna var otrevliga. En ville inte hjälpa mig med fotskada för ”jag hade säkert försökt trippa fram på höga klackar i korta kjolar”. 🤬 (med tanke på att jag hade haft på mig jeans och sneakers vid olyckstillfället borde jag varit en godkänd patient, men hade väl utseendet mot mig 🙄)

   Svara

    Alltså inte lika allvarligt som att de missköter psykologin, men ett tecken på att de inte verkar ha en bra ledning…

    Svara

  KBT är överreklamerat och inget djupgående.

  Men, har inte någon evidens att lägga fram för påståendet så ni får ta det med nypa salt.

  Svara

  Men det finns ju inte ens hjälp till dom som knappt orkar leva mer. Mina kompisar har sökt hjälp och fått svaret det är många som ringer och lagt på luren?! Det är vidrigt hur dålig psykiatrin är. Vidrigt!! stackars nästa generation. 😕

  Svara

  Hur går det egentligen till hos psykologen? Börjar man själv prata om det som tynger en eller leder psykologen en dit? Om man inte har något konkret som man mår dåligt av men är nere, vad pratar man om då?

  Svara

   Sig själv, vad man funderar på. Tänk dig att ha en kompis som aldrig själv behöver prata om sig själv utan låter dig pladdra på i en timme och sen får du gå hem och fundera på vad du ska prata om nästa vecka

   Svara

   Dom kör samma taktik som förhörsledare. Jag gick alltid med inställningen att jag inte skulle öppna munnen på en timma men Det slutade alltid med att jag babblade på för att fylla den extremt obehagliga tystnaden det blir i rummet. En gång bestämde jag mig för att jag skulle hålla mig och då var det heeeelt tyst i två minuter innan hon ställde en fråga 😅

   Svara

  Dum fråga men finns det ens någon psykologhjälp att få gratis i Sverige? Det är väldigt långa köer, jag stod i kö i två år på öppenvården men hann tröttna på att vänta. Jag har slutat ta mina mediciner i omgångar men sköter nu allt själv via mindoktor.se. Mina mediciner är det viktigaste för att jag ska hålla mig lugn och ”normal”. Att få prata med någon hade vart bra såklart men upplever att det inte är möjligt med öppenvården. Hade en kontaktperson men hon var sjuk hela tiden…

  Svara

   Tror att det går att få snabb hjälp via alla appar som finns nu

   Svara

    Gratis samtalsterapi?

    Svara

    Mindler, doktor24, capio online, kry?

    Svara

     Men är det gratis? Och regelbundet?

     Svara

      Vissa är. googla gratis psykolog och kolla där.

      Svara

       Jag har googlat tidigare men jag hittar inget! Tack ändå 🙂

       Svara

       Att chatta med en psykolog är liksom inte riktigt optimalt kanske utan mer när man har akuta besvär om det var det du syftade på

       Svara

      Om inte gratis så väldigt subventionerat iaf, du betalar typ 100-150 kr per besök, resten står staten för. Iaf är jag rätt säker på att det funkar så på Kry, Mindler m.fl. Efter första besöket bestämmer psykologen om ni ska fortsätta, och isf blir det regelbundna träffar.

      Svara

   Måste även tillägga det extremt orättvisa i att jag måste boka av minst en dag innan mötet för att slippa betala 300 kr. När man själv har tagit ledigt från jobb och sitter i väntrummet och ingen dyker upp får man ingen ersättning… Det har hänt mig typ sex gånger.

   Svara

  Ibland tror jag att vi har det för bra i Sverige. Alltså ska man börja gå hos psykologen när man mår bra i ”preventiva” syften så har man det helt enkelt för bra. Eller i alla fall tillräckligt bra för att inte behöva någon psykolog. Det låter liksom som någon Bianca Ingrosso skulle säga att man ska göra.

  Svara

   Folk har det för bra i Sverige, det är därför alla lider av ångest och depression och bråkar om storlekar på hm och varför gubbarna på vägmärken inte är kvinnor. Så glad att jag flyttade därifrån. Jag har det nog ännu bättre ekonomiskt i Tyskland men slipper hela mentaliteten. Så skönt.

   Svara

   Eller så har andra det för dåligt helt enkelt…

   Svara

   Nu är det ju inte bara i Sverige folk går i terapi i presumtivt syfte utan det förekommer i en mängd andra länder också. Men givetvis är det enklast för oss i välfärdsländer eftersom vi har råd och möjlighet till det på ett annat sätt.

   Men det räcker ju att kasta ett öga på den globala självmordsstatistiken för att förstå att det kan finnas en poäng i att förebygga psykisk ohälsa.

   Svara

  Jag vill lägga mina ben på dina axlar.

  Svara

   Lägg dom på dina egna först!

   Svara

  Är inte det här samma snubbe som tycker att folk som tar antidepressiva är ”svaga människor”?

  Svara

   Jo det är det

   Svara

  Jag fick gå i KBT när jag mådde som allra sämst och jag kan ärligt säga att det har varit något av det viktigaste jag har gjort. Jag har lärt mig att acceptera så många olika känslor som jag tidigare grottade ner mig i och som kunde ge upphov till riktigt tuff panikångest med fysiska symtom i timmar. Det var skitjävla as-jobbigt att gå i KBT och krävde enormt mycket arbete. Men så värt det!!

  Nu kan jag känna olika känslor och välkomna dem mer på ett icke-värderande sätt. Jag övade också på mindfullness och meditation parallellt och det är ett av mina viktigaste verktyg!

  Synd att min psykolog var livets snyggaste och snällaste och att jag hade en tokcrush på honom men annars var det mkt bra!!

  Svara

   Det är dock väldigt vanligt att man blir lite förälskad i sin psykolog. Det hör nästan till. 🙂

   Svara

   Lär på om psykoanalystisk metod. Man ska få ett djupt känslomässigt band till sin psykolog. KBT har den metoden som grund.

   Svara

  Kommer ihåg när han kritiserade deprimerade personer. Personer som behjver ta anti-depp och ha en psykolog. Han menade starkt på att ”det är bara att ta tag i livet om du är vuxen”. Han sa det för att han inte kunde relatera till den typen av psykisk ohälsa. Och han stod för sin åsikt. Detta var förra året och han fick extremt mycket kritik för det.

  Därav hoppas jag nu att han tänkt om.

  Svara

  Åh jag älskar samtalen jag har med min psykolog. Fick tyvärr bara 5 gånger av mitt försäkringsbolag men har betalat ut egen ficka en gång i veckan i över ett år. Bästa investeringen jag gjort. ❤️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.