Sommar vs höst på Instagram

Jag är inte taggad på höst, jag är taggad på svamp!
Sen förstår jag heller inte de som säger ”Åh, nu är det höst…nu kan man börja tända ljus..”
Ursäkta? Jag har tända ljus året om, särskilt doftljus – de anser jag är högst obundna till årstid! Inga tända ljus på sommaren? Vad är det för dumheter?

Men om jag ska välja mellan sommaren eller att tagga för svamp så väljer jag sommaren – alla dagar i veckan.
Hallå, det finns ju sommarkantareller!
Eftersom jag inte heller bär de där sovsäcksliknande maxitröjorna i färgen ”barkbåt” så tippar vågen än mer åt sommar. Dessa tröjor är för övrigt extremt opraktiska att plocka svamp i, trots att de skyddar mot både kyla och mygg, särskilt om du skulle råka gå vilse och tvingas övernatta i skogen.

Så nej..
Hur mysig hösten än är så hade jag gärna haft sommar 11 månader om året. Snö göra sig endast besvär på julafton.
Värmeknarkaren THK håller med.

Sommar vs höst? 

242 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Va?

  Svara

   Vadå va? Vill du att någon ska skriva en sammanfattning av inlägget åt dig så att du förstår eller vad menar du med din kommentar?

   Svara

   Lässvårigheter?

   Svara

   Röka svamp?

   Svara

   Hej Olivia.

   Tycker du bäst om hösten eller sommaren?

   Fortfarande otydligt så läs en gång till väldigt sakta. Lycka till.

   Svara

  Man ska vara bra jävla sjuk i huvudet för att gilla hösten… Hela omgivningen dör framför ens ögon. Det går inte att tycka om, även om det tilltagande mörkret gör den stegvisa döden svårare att se.

  Svara

   100% fyfan asså. Försöker mentalt ta in att träden utanför snart inte kommer ha några löv alls. Minst 6 månader med grå och glåmig död framför oss nu då, hurra :))

   Svara

    Älskar hur naturen klär av sig naken framför oss och blottar allt som varit gömt i grönska innan den drar snötäcket över hela skapelsen. En vacker process

    Svara

     Håller med! Hösten kan förvisso vara grå och dyster stundvis men jävlar vad den bjuder till ibland. Även sommaren har sina stunder men fy för den lede att ha värme och torka för jämnan. Inget slår heller naturen efter ett bra regn 💦💦

     Svara

    Ja vintern är så lång. Gillar ej snö utan vill ha vår och sommar året runt. Och mörkret blir man deppig av.

    Svara

     Våren är deppig tycker jag, det är för ljust och fult ute men i maj då blir det fint. Hösten är mysig och vintern med men januari, februari och mars samt april han dra åt helvete 🤭

     Svara

   Viktor du har ju allvarliga problem. Sök hjälp eller håll snattran.
   Mvh en som älskar hösten.

   Svara

    Vill inte ta upp samtalstid för alla höstälskare som med all önskad tydlighet behöver hjälpen mer…

    Svara

     Det där är bara en dålig ursäkt för att inte ta tag i sina egna problem, skärp dig nu Vic!

     Svara

   Nej då, den går bara i ide och laddar om 🙂 Älskar höst och vinter.

   Svara

    Lite som folk som hamnar i koma då? Ja, men helvete vad vackert. Finns inget vackrare än en livlös kropp i en sjukhussäng!

    Svara

   Haha, när du säger det på det där sättet Viktor Den Store får jag en helt annan förståelse för alla er som avskyr hösten…

   Svara

    Äsch det är bara ett gäng gnälliga pessimister 🤭

    Svara

   Men det handlar för sjutton om att försöka göra det bästa av situationen och gilla läget! Nu kommer hösten – lika bra att fokusera på dess glädjeämnen. Inte hålla på och gnälla om saknad sommar, det kommer en ny nästa år!

   Svara

    Men då skriver man ju inte att man älskar höst bla bla bla. Då ljuger man om man inte egentligen känner så. Om ni kände som jag och flera med mig på hösten skulle ni inte säga så, finns inget positivt för mig. En del av mig dör. Som att försöka hitta ljusglimtar med klamydia eller depression typ.

    Svara

     Det måste ju finnas såna som älskar hösten också 😊 annars skriver man säkert inte att man gör det!

     Svara

    Jag får svårare att hitta dessa ljusglimtar när det gäller höst och vinter. Känner hur locket på frysboxen håller på att gå igen 😱❄

    Svara

    Jag tycker helt ärligt att det enda glädjeämnet är att den har ett slut. Sen att den då övergår i vinter som verkligen är marginellt bättre, det gör att glädjeämnet blir mycket, mycket litet.

    Svara

     Har helt ärligt nästan inte träffat på någon som är så träffsäker i sina formuleringar som du. Otroligt kul att läsa dina kommentarer – alltid! Man (jag) blir SÅ nyfiken på vem du är, vad du gör osv! Tell us!!

     Svara

      Jag är väl som varenda jävel till kille som nyss fyllt 30. Jobbar som IT-tekniker på dagarna, tränar, äter, sover och klagar på FC Barcelona i ett webb-tv-program på kvällarna. Spelar lite fotboll när knäna håller, umgås med mina vänner som vågar gå ut och som inte sitter fast med barn. Klappar mina katter… Typ sånt. Önskar att jag kunde säga att jag gjorde roliga saker, men det är jag dålig på.

      Svara

  Men man tänder ju ljus på hösten/vintern för att få både värme och ljus. På sommaren är det så ljust och varmt så det inte ”behövs”. Ett doftljus absolut, men du tänder väl inte lika mkt ljus på sommaren som på hösten?

  Äh jag älskar hösten för då kan jag tända alla mina älskade ljus inkl doftljus för mysfaktor, värme och belysning. Team höst, definitivt!

  Svara

   Vilka doftljus är bra? Jag vill också ha doftljus men tycker att alla jag provat (inte så många, har blivit avskräckt) luktar svinmycket eller extremt konstgjort. Jag vill ha en subtil doft som sprider sig… Inte en parfymflaska kastad i ansiktet..

   Svara

    Känner samma. Tycker de flesta doftljus luktar stark parfym så synd!

    Svara

    Berså i doften klätterros! Bra kvalitet på ljuset också, stearinet brinner jämnt och det blir ingen jobbig grop 🙂

    Svara

     Skaffa en aromalampa istället så kan du välja doft och styrka själv. Kan rekommendera kanel, vanilj och mandarinolja nu till hösten.

     Svara

    Exempel på doftljus som luktar starkt av parfym? Mina doftljus luktar knappt 🙁

    Svara

     Voluspa. Zara. Ikea. 🤢

     Svara

      Ikea 😍

      Svara

     Wood wick luktar starkt och sprakar när det brinner.

     Svara

    Torplyktan!

    Svara

     Mmmm, älskar deras ljus, de enda jag köper. Men tror att folk oavsett doftljus ofta gör misstaget att låta det brinna för länge. Jag tycker att det räcker att låta ett doftljus brinna i 10-20 minuter, sedan ligger doften kvarbli flera timmar. Det blir för starkt att låta doftljus stå och brinna i timtal.

     Svara

    Jag älskar att köpa vaxkakorna från Yankee Candle! De luktar starkt första gångerna men sen avtar de och doftar sååå gott! Annars de små värmeljusen från Ikea, typ tänd bara ett 😃

    Svara

   Vi får inte tända doftljus här hemma – min man säger att de avger giftiga gaser (vilket iofs är sant) så vi har batteriljus bara….. 🙁

   Svara

    Har du ingen egen vilja?!

    Svara

     Jag gissar att hennes vilja är samma som makens, att inte omge sig med gaserna.

     Svara

     Såklart har man en egen vilja. Man kan välja att respektera sin partner som också har en talan i den gemensamma boendet. Eller så kan man välja att köra över partnern och bara se efter sina egna önskemål.

     Svara

      Eller kompromissa inte svårare än så, tänd ljus då herr bajsnödig är borta!

      Svara

       Hahaha 😄😅😂

       Svara

     Jo. Men om två viljor kolliderar och den ena blir helt rabiat? (Ja, inte våldsam, men jätteupprörd…) Och jag VET att doftljus avger farliga ångor. Då försöker jag hitta annat som doftar. Men levde jag ensam hade jag allt tänt nåt doftljus då och då 😉

     Svara

      Man överlever nog. Hade det varit så farligt hade det inte varit tillåtet.

      Svara

      Tänd dem när han är inte är hemma som nån sa.

      Svara

    Batteriljus…. ni har små små lampor alltså.

    Svara

    Testa ljus på soja eller kokosvax istället 🙂

    Svara

    Vi får inte???

    Svara

     Dottern och jag älskar doftljus. Mannen blåser ut dem och öppnar alla fönster på vid gavel. Och jag VET att doftljus ÄR ”farliga” (alla ljus är farliga…), att de innehåller mängder av mycket giftiga ämnen. Men jag älskar dem ändå…. Nu kör vi med doftpinnar. Doftljus (vissa) funkar också utan att man tänder dem.

     Svara

      Det är farligare att gå ute och andas in avgaser din man är knäpp!!

      Svara

      Är han mot ljus överhuvudtaget eller bara doftljus?
      Om det bara är doftljus skulle jag köra på aromalampa. De är helt fantastiska!

      Svara

      Det är farligt att leva…

      Svara

      Låter inte helt ok/normalt…

      Svara

      Men herregud låt henne vara. Hennes man låter omtänksam och faktiskt intelligent, det ÄR inte bra att andas in de ämnen som ljus avger, googla. Och gällande att han ”kör över henne”, alltså seriöst. Ni som skriver det kan ju aldrig någonsin ha haft en seriös relation. Om det var min man och han tyckte och visade att det var väldigt viktigt för honom hade jag också slutat köpa och tända doftljus, han har inte direkt bett mig att raka av mig håret eller tvingat mig att gå runt i burka. Man får ju för fan lära sig att kompromissa som någon ovanför skrev, han viker sig säkert för saker hon (TS) anser viktiga

      Svara

   Men det blir ju kväll och mörkt på sommaren också, särskilt i augusti så klart man kan ha ljus för mysets skull.
   Och ändå, ”tända ljus” är knappast värt allt negativt om man är en hösthatare.

   Svara

  Bott i ett land med sommar hela tiden. 15 grader på vinter. Varje årstid har sin charm och bor man i ett land med sol året runt tröttnar man faktiskt 🙈

  Svara

   Som i Singapore. Solen går upp klockan 7, det är varmt och fuktigt. Det kommer två-tre stora regnskurar med blixtrar under dagen. Tiden mellan skurarna är allt sjukt soligt. Och så går solen ner 7 på kvällen.
   Och så är det heeela tiden året om. Det är oerhört tröttsamt

   Svara

    Känner detta så oerhört trots att jag aldrig bott på ett sånt ställe. Älskar variationen i svenska årstider, bra och dåligt. Tänk vad upplyftande en vacker höstdag är efter en period med kyla och snålblåst.

    Svara

    Ja, Singapore ligger ganska precis på ekvatorn.
    Urtypen för ett tropiskt klimat.
    Jättejobbigt och förutsägbart.
    Enda fördelen är väl att det är ett utvecklat land med luftkonditionering.
    Till skillnad från Kongo t ex som också har fuktigt och tropiskt klimat.

    Svara

     Jag har bott i sydcentrala Afrika och numera Sydostasien och tycker ändå man har årstider. Monsunperiod, torrt och svalt, torrt och hett osv.

     Svara

      Den enda säsongen jag har upplevt är smogperioden. Vilket är när Malaysia bränner regnskogar och det är till 110% människor som skapat och är ingen egentlig årstid.

      Svara

       ååååh smogperioden glömde jag januari till mars, svidande ögon och huvudvärk.

       Svara

      Ja, även i tropikerna finns det årstidsvariation.
      Jag har varit periodvis i Söderhavet (främst franska Polynesien) och där finns en mer behaglig period kallad vinter maj-oktober som innebär (något) lägre temperaturer och mindre frekvent regn.
      Under perioden november-april kallad sommar är det betydligt regnigare och högre temperaturer dvs högre luftfuktighet och jobbigare att röra sig. Man blir genomblöt bara man går ut och byter kläder flera gånger om dagen utan att känna sig särskilt fräsch 🙁
      Nej, tacka vet jag de svenska årstiderna.

      Svara

       franska Polynesien ligger ju dock ganska långt ifrån ekvatorn relativt sett

       Svara

        Polynesien ligger i alla fall i tropikerna.
        Marquesas ligger på samma avstånd från ekvatorn som Bali t ex.

        Svara

   Jag har inte tröttnat på det…

   Svara

   Jag har flyttat till ett sånt land och ångrar mig inte! Aldrig mera äckelhöst! ❤️

   Svara

  Sommar alla gånger! Och inser nu med ett litet barn (8 mån) att det bara kommer bli omständigt med en till individ att bråka med o bylsa på! Hon kommer ju frysa mer än jag. Måste flytta till varmare breddgrader där vinter outfit är typ en varm tröja..

  Svara

   Därför det skapades åkpåse! 👌🏻

   Svara

    Kan jag få vara i en sån?! Pretty please.

    Svara

  Jag tar precis det här vädret året om tack. Januari är för kallt, februari och mars är för slaskigt. April och maj har för mycket pollen. Juni och framförallt juli och början på augusti är för varmt. Under de tre första veckorna i September är allt perfekt! Början på oktober är allt färgglatt och man är taggad, men man saknar värmen. November är för regnigt, blåsigt och mörkt. December har blivit som en förlängning på november.

  Svara

   Bra sammanfattning!

   Svara

  Jag är en person som faktiskt blir deppig av sommaren och sol. Mår som allra bäst på höst och vinter när det är molnigt, åska, regn eller snö. Luften känns frisk och ren, mörkare ute, och det är så mysigt med tända ljus, brasa och varma kläder. Nåt som jag inte fattar är hur det provocerar så många, har kallats konstig och udda för att jag är så här. Fattar inte hur man kan störa sig så på att alla inte fungerar likadant!

  Svara

   Älskar hösten, blir stressad och sur på sommaren

   Svara

   Haha jag är likadan!! Blir deppig eller arg och irriterad av sol och värme. Vill aldrig hitta på något då typ utan väntar ut tiden tills dess att man kan gå in haha. Älskar när det regnar (älskar ljudet av regn mot fönster), är mulet och åskar. Bonus om det blixtrar, brukar sitta vid fönstret och kolla. Nej höst och vinter före vår och sommar alla dagar i veckan. Är lättad att hösten är kommen så jag kan sitta inne och kolla på film och mysa i filt med varm choklad <3

   Svara

    Men jaaaa exakt så!! Finns ju inget mer lugnande än ljudet av regn som smattrar mot rutan! <3 ännu bättre nu när Disney Plus lanserats, tänk en regnig dag med en påse godis och en gammal Disneyklassiker!

    Svara

     Förutom att många av oss inte är permitterade eller arbetslösa eller jobbar hemifrån och måste gå ut i de mysiga isduscharna.

     Svara

      Vad är problemet? Du går til garaget, sätter dig i bilen. Parkerar inomhus och gör det du ska sedan åker du hem igen.

      Svara

       Eeh va? Många åker kollektivt så måste ta sig fram och tillbaka därifrån, man ska förflytta sig till annat som att handla, många måste förflytta sig under arbetstid eller jobbar helt eller delvis ute… Plus att många blir sjukt trötta och nere av regn även om man är inne.

       Svara

        Om man jobbar utomhus i sverige året runt måste man tycka om regn.
        Och de som åker kollektivt får väl bara helt enkelt skaffa sig en bil om de är så trötta och nere av regnet.

        Svara

         ”Bara att skaffa bil”. Miljö? Ekonomi? Eller om man bor i Stockholm som jag, tar längre tid att åka bil och sitta i köer än att ta tuben.

         Svara

          Jag bor också i Stockholm. Det tar under 10 minuter för mig att köra bil till jobbet. Medans det tar 45 minuter att ta mig dit kommunalt.

          Svara

           Kollektivt

           kommunalt!

           Ja så är det inte för mig så…

        Okej. Så därför får inte Lina gilla hösten och se fram emot godis och Disney? För att någon annan jobbar ute och måste åka kollektivtrafik? Jag jobbar delvis ute, delvis inne, 11 timmar per arbetsdag, jag står upp hela dagarna, till och från jobbet pendlar jag (lokaltrafik) sammanlagt 2.45 timmar. Och att tänka på att få ligga under ett täcke, med lite godis och Disney får i alla fall mig på gott humör. Tänk va härligt att ha något härligt när man inte jobbar.

        Svara

       Många har inte garage…och många kan inte parkera inomhus när de jobbar. Varför tar du det som att det är självklart för alla😒

       Svara

        Om man inte har det så får man skaffa ett, eller sluta klaga

        Svara

         Skaffa ett garage? Ställa det utanför hyreshuset då?
         Du verkar smart.

         Svara

          Även hyresvärdar brukar förmedla garageplatser.
          Du verkar vara som en empatisk typ som är rolig på fest

          Svara

           Du verkar ganska inskränkt. Det finns hur många områden som helst där det inte finns ett garage så långt ögat ser.

           Då får man helt enkelt ta och flytta om man bor i ett sådant område.
           Klaga och gnäll inte bara utan gör något åt saken eller var tyst.

         Jag har inte klagat, menade bara att du kanske inte ska anta att alla har ett garage.
         Mitt hus har garage, men jag har för stor bil för att stå där. Varje parkeringsruta markeras med pelare och rutorna är så himla små. Flytta vill jag göra, men det är inte heller det lättaste, måste finnas rätt lägenhet för det.

         Svara

          Men skaffa en mindre bil då om du inte vill ha regn på dig!

          Svara

    Regnar ju en hel del på en svensk sommar dock haha.

    Svara

    Regn med åska och blixt brukar ju nästan enbart ske på sommaren ju!

    Svara

  Självklart höst! Så mysig årstid och man kan ha dom snyggaste kläderna enligt mig. Tända ljus och en kopp te/kaffe är inte alls samma känsla på sommaren.

  Svara

  Jag lever för September-väder! Hösten är så mysig. Slipper känslan av att vilja krypa ur kroppen varje gång man går ut pga värmeslag. ÄLSKAR HÖST

  Svara

   Det är fortfarande sommar när det är september. Hösten har inte kommit till större delen av landet än!

   Svara

   Det är fortfarande sommar i september! Hösten kommer först i oktober till större delen av Sverige

   Svara

    Haha sommar i september??

    Svara

     Ja?
     Den meterologiska hösten har inte kommit hit än på långa vägar. Och tänk bara på hur årstidslåten går:
     Januari börjar året,
     februari kommer näst.
     Mars, april har knopp i håret,
     maj och juni blommar mest.
     juli, augusti och SEPTEMBER,
     härlig sommar är det då.

     men oktober och november och december,
     är så grå.

     Svara

      Åh en messerschmitter. Är du meteorolog också?

      ”Men allting jag hör är bara bla bla bla blaaaa….”

      Svara

       Man behöver inte vara utbildad meteorolog för att veta hur den meteorologiska hösten definieras som.

       Svara

        Nej men man måste vara bajsnödig för att så innerligt brinna för det.

        Svara

         Faktiskt så har jag varit förstoppad i över en vecka nu. Har du några tips på vad jag kan göra åt saken?

         Svara

          Nej, men skulle gissa på någon äcklig blandning av plommon och russin. Glhf.

          Svara

           Testat, funkar inte

        Behöver ingen som säger till mig när det är sommar eller höst.
        När det stormar är 13° och tjocktröja på, så är det inte sommar i min värld.

        Svara

         Du beskriver ju alla midsomrar i världshistorien!

         Svara

          Och alla vintrar i Göteborg.

          Svara

           Innebär det att Göteborg aldrig får vinter?

        Felkönar vi årstiderna nu?

        Svara

         JA! September är en sommarmånad!

         Svara

          Tur att du tar kampen för årstidernas rättigheter!

          Svara

           Det är ett tufft jobb med tanke på alla nejsägare, men någon måste ju göra jobbet.

          #inteallaseptembrar

          Svara

           JO, alla septembrar!

           Om månaden själv definierar sig som sommar då?

           Då får den vara sommar såklart! Men september identifierar sig aldrig som höst

          Är det sommar nu menar du, 8c och gula löv?

          Svara

           Det beror ju såklart på var man är i landet. Men just nu har i alla fall Gävle och nedåt sensommar

   Det är inte ens särskilt varmt inSverige på sommaren ju?

   Svara

    Jo det är det. Det är sjukt varmt!

    Svara

     Haha sluuuta! Ofta runt 18-20 grader, det är väl inte sjukt varmt? 😄

     Svara

      På natten kanske! Absolut inte på dagen

      Svara

       What? Menar du Sverige? Som i Svea rike? Ganska ovanligt med 25 grader, förutom värmeböljor.

       Svara

  Jag är inte kompis med sommaren längre, så jag är glad att hösten är här.

  Svara

   Om man bor i Umeå ja. Hösten har inte ens kommit till Sundsvall än

   Svara

    I Gävle är hösten här. Löven faller från träden utanför mitt fönster as we speak.

    Svara

     Nej det är inte där.
     Gävle har inte ens haft hösttemperatur än!
     https://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/arstidskarta/

     Svara

      Du kan länka bäst du vill. Löven faller gula ändå.

      Svara

       Definitionen på hösten är ju INTE att bladen gulnar och faller.
       Blad har gulnat och fallit ända sedan juni.

       Svara

        😴😴😴

        Svara

    I Stockholm är det definitivt höst. Kallt och blåsigt.

    Svara

     Nej det är det inte. Inte heller där har det varit hösttemperatur någon gång i år.

     Svara

      Det har har varit 10-12 grader.. Du pratar säkert om nån vetenskaplig grej där dygnets samlade temperatur måste va nån viss grad, yada yada 😄
      Men ingen normal människa kan hävda att det är (vad som i folkmun kallas) sommar just nu i Stockholm! Kallt, blåsigt, solen känns knappt. Plus att det är mitten av september, en höstmånad.

      Svara

       September är inte en höstmånad. Hösten kommer först i oktober till större delen av landet

       Svara

        Jag har alltid lärt mig:
        dec-feb – vinter
        mars-maj – vår
        juni-augusti – sommar
        september-november – höst

        Och det är även det vi lär barnen i skolan när vi pratar om årstider.

        Svara

         Januari börjar året,
         februari kommer näst.
         Mars, april har knopp i håret,
         maj och juni blommar mest.
         juli, augusti och SEPTEMBER,
         härlig SOMMAR är det då.

         men oktober och november och december,
         är så grå.

         Svara

          Men tar du nån gammal sång över allmän kunskap? 😄

          Svara

           Allmän kunskap är att hösten infaller när dygnstemperaturen har varit under 10 grader i 5 dagar i streck. Oftast sker det i början på oktober om man bor söder om Gävle, vilket är tp 90% av svenska befolkningen.

           Hade ingen koll på det, bryr mig inte om såna petitesser. Tror inte det är så vanligt att dolk går efter? 😄

       Det får definieras hur det vill. Det är fan inte sommar nu!

       Svara

        Jo det är det

        Svara

         Nej
         Jo
         Nej
         Jo
         Nej
         Jo
         Nej
         ….

         I evighet. Amen.

         Svara

          Jag har fler syskon än du så jag kan hålla på längst!

          Svara

           Jag har n+1 syskon, där n är antalet syskon du har. Jag vinner.

           Det tror jag inte att du har. Nu hittar du bara på

      Men det är inte sommar. Vad är det då?

      Svara

       Jo, det är fortfarande sommar. Sensommar, den ser ut såhär

       Svara

        Sensommar för mig är augusti, bär den sista värmen finns. Ibland sträcker det sig in i september men det är slut sen länge nu i Stockholm.

        Svara

         I år såg det då ut som såhär i Stockholm:
         Mars – Vår
         April – Sommar
         Juni – Vår
         Juli – Höst
         Augusti – Högsommar
         September – Sensommar

         Håller inte med om att sommaren har varit slut här sedan länge. Det var bara för några dagar sedan det började bli kyligt. Men det är fortfarande inte så pass kyligt att man kan kalla det för hösttemperatur.

         Svara

          Men sådär kan väl för fan inte hålla på? Lägg ner nu.

          Svara

           Det är ju så det sett ut om man ska ta det utefter hur vädret och allmäna känslan sett ut.

      Men lägg ner nu. Det är skillnad på meteorologisk höst och det vi faktiskt tycker är höst.
      Det måste väl även du förstå?

      Svara

       Så om jag tycker att en handboll är en fotboll så blir det en fotboll bara för att jag tycker det?
       Vi har ju definitioner och bestämmelser av en anledning.
       Det är de facto fortfarande sommar i större delen av landet. Höst blir det inte förrän dygnstemperaturen varit under 10 grader i 5 dagar i sträck (och när majoriteten av alla löv fallit till marken)

       Svara

        Men det är bara meteorologer som bryr om sånt där finlir. För oss vanliga människor är det höst när det är kallt, blåsigt och nästan slutet på september i kalendern.
        Punkt slut.

        Svara

         Jag kan dra mig till att det blir höst tidigast 27 september.
         Och det gör det till en sommarmånad, då det bara är höst 5% av hela månaden.

         Svara

          Jaha för du bestämmer eller? Hejdå troll.

          Svara

           Nej, det är Smhi som bestämmer. De säger att hösten brukar komma till Stockholm runt 3:e oktober,

    Jo det har den visst svinkallt idag!

    Svara

     Då kanske ni eventuellt har haft hösttemperatur. Vilket är den första dagen på året i sådana fall. Ha kvar samma låga temperatur i 4 dagar till och det är först då hösten kommit till Sundsvall.
     Idag har ni inte höst.

     Svara

      Hahaha alla har vi våra hjärtefrågor 😆

      Svara

  Jag fick precis en dos till av lite mer sommar med + 29° C, bad i pool och ligga i bikini på en solstol. Känns väldigt skönt och som att jag kommer orka lite längre in vintern för man vet ju att man inte kan åka längre sträckor för att få lite D-vitamin mitt i värsta vintern i år.

  #Team- längere somrar men någon kort variant av höst och vår men helt utan vinter. 😊👍⛱

  (Oroa er inte. Allt var helt corona säkert både för mig själv och andra. Jag har 99,99% säkert bevisat antikroppar mot covid-19, körde bil och hade ändå med mig munnskydd som skyddar både mig och omgivningen, dvs en pff2- filter-mask utan ventil.)

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Du kan plocka bort kommentarer så mycket du vill Camilla. Ingen här bryr sig alla fall om vad ”The real hmmm” har för sig. Personen har dessutom en egen blogg att sprida sina åsikter på (men det räcker tydligen inte, även här måste det spridas).

    Svara

     Vad är det för utfrysning du försöker hålla på med?
     Är vi inte för gamla för att hålla kvar vid den där mellanstadienivån?

     Svara

      Dessutom talar inte anonym för alla så hen kan hålla tyst.

      Svara

       Måste man tala för alla för att få kommentera?

       Svara

        Jag förstår inte din kommentar alls.

        Om man i sin kommentar refererar till ”ingen här” och ”alla vi andra”, ja då skulle jag vilja påstå att man försöker prata för alla för alla. Vilket man varken gör eller bör göra.

        Har man dock en egen åsikt så kan man lämna en sådan kommentar, om sin egna åsikt, utan att refererar till ”ingen här” och ”alla vi andra”.

        Svara

         Du förstod ju visst min kommentar eftersom du svarade på den…?

         Svara

          Det jag inte förstod var sammanhanget.
          Du svarade på ”Dessutom talar inte anonym för alla så hen kan hålla tyst.”
          Och då menas ”Du pratar inte för alla, så var tyst”
          Varav du kommenterade: ”Måste man tala för alla för att få kommentera?”
          Vilket ju var precis det som gjorde att anonym 17:09 skulle vara tyst. Den skulle vara tyst för att denne försökte tala för alla.

          Svara

     Vad tror om att du lämnar det upp till mig att avgöra vem eller vilka som kommenterar här inne eller vilka kommentarer som får stå kvar?
     🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

     Svara

   Hur var det där med antikroppar nu igen… 😜

   Svara

  Hösten i alla fall augusti är skilsmässornas tid. Extra många pga Corona i år. Isabella gör tvärtom flyttar ihop snabbt. Vi har ofta här diskuterat hennes användningen av alltid och aldrig. Nu skriver hon att hon alltid varit väldigt fixad i alla relationer. Nu med PS alias RR är det första gången hon visar en finne på kinden, har en tofs i håret och går i myskläder en hel dag. Vad säger ni? Hon var väl ganska normal när hon levde med Odd?

  Svara

   Haha, vem bryr sig!
   Älskar förövrigt september/oktober. Vackert ute, man kan ha snygga kläder, slipper svettas och luften är frisk och krispig.

   Svara

    Sommarkläder är ju ändå snyggast.. Klänning med bara ben! ❤️❤️❤️

    Svara

  Ingenting slår sommaren. Men gillar ändå hösten otroligt mycket. Nu och fram till då det brukar vara höstlov är supermysigt.

  Svara

  Hösten är GULD tycker jag. Så länge sommaren har varit bra så är det välkommet med höst. Blir alltid som en nystart och man är redo för att lägga i en till växel. Det enda deppiga med hösten är att det kommer en lång jävla vinter på typ 4-5 månader. Det bästa hade varit om vintern bara var i en eller max två månader.

  Svara

   1 eller max 2 veckor, på sin höjd.

   Svara

   Hade varit perfekt om man bara klippte ut januari och februari. Så december och sen börjar man på mars för några dagar vinter och sen vår. Så kan vi boka det!?!

   Svara

    Ja om vi även tar bort oktober och november. Samt hela mars tycker jag nog ändå. Slaskmånad.

    Svara

  Älskar hösten. Färgerna och ljuset. Att mysa upp sig med te och kaffe när det är ruggigt ute. Att titta på engelska retrodeckare passar också mer på hösten.
  Att sitta på balkongen under infravärme och med doftljus omkring en. Andra positiva grejer är kräftskivor och svampplockning med mysiga höstkläder på i klar frisk luft.

  Svara

  Höst…. opålitligt väder.. mörker.. älgflugor (älgloppor eller vad ni vill kalla dem..) Känns ganska deppigt.. Längtar till December och julmys 🙂

  Svara

   Jag har varken hört talas om älgflugor eller älgloppor.
   Vad är det för kryp?

   Svara

    Tänk dig en större ljusbrun fästing med vingar. När de landat på dig så tar de av sig sina vingar för att bo på dig och suga blod. De kan dock bara överleva på älgblod så de kommer bara bita dig lite och testa om du inte får fatt på den innan och eldar upp den jäveln. Finns bara i södra Sverige, har hittat en i Stockholm men tror de är ovanliga där. Jag bor i västra Götaland och här är det massor så man knappt vill gå i skogen på hösten. De dör efter första frosten dock.

    Svara

     Usch, de låter inte som några trevliga typer!

     Svara

     En gång kröp en älgfluga ner i min bh. När jag skulle dra bort den satt den fast så hårt att bröstet på riktigt lyfte 😂 så äckligt

     Svara

     Finns definitivt i Gästrikland. Jag har plockat av mig ett hundratal (nåväl…) nu efter kvällens tur i svampskogen. Fy faan.

     Svara

   Håller med! Perfekt höstväder och man vill bara vara ute i skogen men fy hatar de jävlarna! Man kan plocka flera på sina kläder och kroppen efter en längre promenad.

   Svara

  Det är för mig så provocerande att ”älska hösten”.
  Tända ljus, krypa upp i soffan och tända ljus – det gör jag året om!
  Varför kan människor bara göra det på hösten?
  Höstens färger inger bara, precis som någon skrev, att världen går i dvala.
  Våren är den tid för mig som innebär nystart.
  Mår verkligen inget bra med på höst vinter och har aldrig gjort.
  Bara kallt och mörker och en dj-vla massa kläder måste man ha på sig.

  Svara

   Kan bara prata för mig själv, men för mig är det inte lika mysigt att sitta inne i soffan en stekvarm sommardag och dricka varm dryck med tända ljus.

   Svara

    Nä Maggi du kan gott tala för mig med. Och min moster!

    Svara

    Finns ju svala kvällar och varje dag på sommaren är knappast stekvarm…

    Svara

     Nä och de icke stekvarma dagarna tackar man himlens alla makter för att man äntligen fr lite svalka. Då är kanske inte tända ljus och varm choklad det första man är sugen på.

     Svara

      Men de är ganska många i Sverige ändå. Är ofta 18-20 grader bara.

      Svara

   Jag älskar sensommaren och början på hösten.
   Eftersom det har blivit svalare och man äntligen kan orka göra saker.
   Under sommaren är allt bara alldeles för varmt och man kan inte göra någonting utomhus under större delen av dagen.
   Fast samtidigt så får man ångest på grund av att man bara är inomhus och inte ”tar tillvara” på det ”vackra” vädret.

   Hösten innebär för mig en nystart. Man kommer tillbaka efter semestern. Planering framåt görs på jobbet, nästa års budget bestäms. Företaget bestämmer mål inför nästa år, sätter upp nya projekt osv. Samma sak är det på det personliga planet.

   Våren för mig innebär enbart stress. Det är stressande på jobbet då man ska hinna med alla projekt, man stressar i över en månad innan semestern för att jobba bort så mycket som möjligt så att man faktiskt kan vara ledig osv osv

   Svara

  Visst vore det kanske trevligt att tända ljus på sommaren om man hade haft en välfungerande luftkonditionering i hemmet men att tända ljus när det är 25 grader varmt är ju som ett långsamt självmord.

  Svara

   Fast då menar du att några ljus gör att det blir så otroligt mycket varmare så man inte står ut? Oerhört märkliga ljus måste jag säga.

   Svara

  Ni som älskar hösten måste bo i södra delarna av Sverige. Här uppe i norr blåser löven iväg på typ en natt och sen är det grått tills snön kommer.

  Svara

   Mellersts sverige här. Och dessutom får ni ju snö mycket tidigare än oss så vad gnäller du om?

   Svara

   Hmm.. håller inte med. Älskade hösten när jag bodde i Norrbotten. Nu bor jag i södra Sverige och här är det grå och ruskig höst från oktober till mars. Ingen vinter alls. Svårt att gilla hösten när den aldrig går över.

   Svara

   Ni får iaf snö i norr, södra Sverige har bara blött och slask tills våren typ

   Svara

  Älskar hösten, men november ger mig ångest. Mörkt vid 3-tiden och långt till jul.

  Svara

  Samma här tänder doftljus året om men såklart mysigare nu!

  Svara

  Doftljus… en styggelse om något (oavsett årstid)!

  Svara

   Va? Får alltid beröm och frågor om mina doftljus (eller doftpinnar). Hänt att besökare vill ta en bild på etiketten för att kunna köpa samma. Undviker dock de billigaste sliskigaste varianterna. De ska bara anas – som en liten doftslöja, inte stinka.

   Svara

    Så vilka rekommenderar du?

    Svara

  Är ju inte samma känsla med tända ljus när det är ljust ute. Inte lika mysigt. Gillar hösten men känns alltid vemodigt och sorgligt när sommaren är slut. Om man däremot kunde slippa vintern och snabbapola till vår..🌱

  Svara

   *snabbspola

   Svara

  Vilken årstid och temperatur man älskar mest måste ju vara den mest svenska saken att diskutera!?

  Svara

   Hahaha! NEJ!
   Till och med i länder som ligger PÅ ekvatorn diskuterar man vädret

   Svara

    Det där är bara en myt.

    Svara

    Jag har bott utomlands i många år (Italien och Spanien) i många år och nej, där pratar man nästan aldrig om vädret.
    Har i skrivande stund en kompis från Kalifornien på besök och där pratas det heller inte väder. Hon hälsar att där pratar man naturkatastrofer istället 😅 – konstant!

    Svara

     Okej.
     Där jag bott, Brasilien, Storbritannien, Kanada, Thailand, Malaysia, Australien, Singapore, Sydafrika, Tokyo och faktiskt Italien och Kalifornien/USA. Där har folk också diskuterat väder ganska flitigt.
     Naturkatastrofer hör ju också till väder och årstider. Det är inte orkansäsong hela året runt, det är inte skogsbränder året runt etc.

     Svara

   Hej! Har du besökt Storbritannien någon gång? Gör det och återkom sen med din nya insikt om vem som diskuterar väder mest….

   Svara

  Föredrar sommaren tusen gånger om. Mår så dåligt på hösten och vintern, som om en del av mig stängs av. Fryser nästan jämt, är trött och inget känns lika kul. Då hjälper liksom inte tända ljus och snygga höstkappor.
  Och ja jag skulle gärna flytta, och nej det är inte så enkelt.

  Svara

   Jag vill liksom gråta när jag tänker på den långa, gråa, kalla, blöta och mörka tiden som ligger framför oss. Vinter kan va ok men finns det inte snö blir det bara en förlängning av november.

   Svara

   Du kanske då D-vitaminbrist under hösten och vintern? det kan göra en trött och deppig

   Svara

  Bara jag som stör mig på uttrycket ”Jag personligen älskar/hatar…” Just detta ”jag personligen”. Varför räcker inte bara ”jag”? Vissa influencers missbrukar verkligen detta uttryck.

  Eller är det bara jag som stör mig 😂😂

  Svara

   Kan ju vara för att det alltid kommer någon och tolkar det som att de talar för alla annars.

   Svara

   Det är bara du personligen som blir störd av det.

   Svara

  Jag personligen (pun intended) använder uttrycket för att ytterligare markera att det är en högst personlig åsikt men att jag har förståelse för att andra kan tänka annorlunda. Meningen upplevs mindre ”tillrättavisande”, ”oförstående” och/eller ”hård”.

  Svara

  På sommaren är det sol 24/7 och sådär lagom varmt. Sommar året runt hade varit nice förutom med 2-3 månader med snö..

  Svara

  Ingen som tänker hylla den underbara vårvintern som norraste Sverige är välsignad med?

  Den enda årstid jag saknar sen flytten till södra Sverige.

  Svara

  Inledningsvis ÄLSKAR jag hösten; den klibbiga värmen släpper, luften blir klar och hög, björnbären och svamparna mognar i skogen, jag kan klä mig i mysiga tröjor – pressen att vara solbränd försvinner. Liksom pressen att ta vara på alla soliga dagar försnartärdetSLUT!

  Men sen, i november, och ända fram i februari, längtar jag efter ljuset… Det är därför jag vill ha ett vinterboende på Mallorca. Det behöver inte vara VARMT – men ljust! SOL! Ändå är jag norrlänning (utflyttad…) och älskade årstiderna där uppe. Då.

  Jag tror det är mörkret som är värst.

  Svara

  Deprimerad varje höst så team CamCam på den.

  Svara

  https://www.instagram.com/p/CFB7HjjHeHj/?hl=sv

  Smygsamrbeten som avlöser varandra, köpta följare,copycat av en annan bloggare.
  Låt er inte luras av den falska fasaden.

  Svara

   Hej Maria!

   Svara

  HÖST! 🍂 Man kan gå ut utan att svettas ihjäl, sova gott, mysa inne utan dåligt samvete och sova sååå gott på nätterna. Förstår mig inte på dem som bara ”äääääälskar 30 graders värme” 😓

  Svara

   Tvärtom om för mig. Kan inte gå utan att frysa ihjäl, kalla nätter så svårare att somna. Men 30 är för mkt, högst 25 ska det va.

   Svara

  jag bor I florida. höst är najs som satan I gatan. men det är ju 100 degrees Fahrenheit mothafricker

  Svara

  Här blir det inga tända ljus, katterna älskar dem lite för mycket…
  Jag föredrar våran och hösten, då är det svalt så man kan vara aktiv ute utan att svettas ihjäl (sommaren) eller behöva klä sig som en michelingubbe för att inte frysa (vintern)

  Men emellan sommar och höst föredrar jag hösten, hatar sommaren när den är så varm att man inte kan göra något vettigt pga att det är för varmt, och till kvällen när det blir vettig temperatur kan man ändå inget göra utan att bli uppäten av myggor. För att inte glömma alla äckliga fästingar.

  Svara

   Det finns ju lyktor och sånt som skyddar ljusen från katterna. Eller tvärtom, beroende på hur man ser det

   Svara

  Med Raynauds syndrom är höst och vinter en pina. Jag har redan tagit fram de fodrade tummevantarna och ullunderstället, trots det fryser jag som fan så fort jag går ut. Jag gillar ju årstiderna i sej och tycker luften är skönt frisk nu på hösten, men vet att jag kommer bli deppig innan allt är över. Ett halvår av att frysa och må dåligt liksom 🤷🏼‍♀️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.