Peg Parnevik om bevittnat envarsgripande på Instagram

Peg Parnevik verkar ha bevittnat ett envarsgripande under gårdagen som hon uttalar sig kritiskt om på Instagram. 
Peg har även publicerat en film på det hela som jag valt att inte ta med av respekt för alla personer som återfinns på den.

Precis som när Petra Tungården blev knivrånad på sin klocka och två snabbtänkta privatpersoner ingrep så skedde samma sak även här, men Peg kritiserar sättet det skedde på och får nu, enligt egen utsago, ta emot mängder med hat via Instagrams dms.

348 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Red pill society…

  Svara

   Svara

    Kräks på sådana som dig. Som alltid håller upp en persons etnicitet som facit för hur de beter sig eller hur alla med den etniciteten beter dig. Du har en hjärna. Använd den!

    Svara

     Det är just det jag gör.

     Svara

     Själv kräks jag på äcklet i filmen. Men vi är väl olika.

     Svara

    … men va det inte så de ville ha det. Vad är problemet?

    Svara

   Boktips för i höst, Gangsterparadiset

   Svara

   Män som rånar, speciellt när de rånar kvinnor, eller män som våldför sig mot kvinnor ska självklart hållas fast!!! Skiter i vilken hudfärg människan har, män som angriper kvinnor ska tryckas till. Låtsas feminist hon är den där peg som är född med guldsked i mun….
   blir seriöst förbannad på naiva människor som hon, tacka gud att det finns män kvar med civilkurage!!!!!!!

   Svara

    Fast man kan väl hålla fast någon på olika sätt?!
    Dock varför måste hon nämna hudfärg?!

    Svara

   Kan inte fatta att hon på riktigt skriver det hon gör. Hon lyfter sig själv och menar att hon inte kunde gå förbi och bara se på (när en person blir gripen på ett väldigt fridfullt sätt). Så istället gjorde hon vadå, stod där och tog upp kameran? Om hon nu är en sådan hjälte, varför sa hon inget? Varför ingrep hon inte? Vilken jävla hycklare alltså. Killarna gjorde inget fel utan är hjältar. Den här bruden är dum i huvudet.

   Svara

    Word!

    Svara

    Ja eftersom hon skrev så, så hoppas jag att hon gick fram till killarna och gjorde ngt. Stod hon bara och tog bild så är hon väl
    Inte bättre än dem?!

    Svara

     Men vadå inte bättre än dem? De är hjältar, hon är en idiot klart

     Svara

      Ur hennes synvinkel menade jag… att hon inte kan tycka att hon är bättre om hon ändå inte ingrep utan bara tycker att man gjort ngt för att man lägger ut det på nätet!

      Jag har ingen aning om de använde övervåld eller om det var vad som krävdes för att killen skulle ligga kvar…

      Svara

  Tack för att du lyfter detta men nu kommer alla tomtar släppa lös en skitstorm om ”all lives matter”, och beskylla invandrare för allt i hela samhället. Det klimatet har vi numer. Blä!

  Svara

   Nej det är det inte, de flesta kan ha två tankar i huvudet samtidigt

   Svara

    Tycker att samtliga forum online visar att de flesta faktiskt inte kan ha mer än just precis en tanke i huvudet.

    Svara

     Nej de forumen visar bara att människor som kan ha mer än en tanke aldrig skulle lägga tid på att göra inlägg i forum fulla av människor som bara kan ha en tanke i huvudet.

     Svara

      Så vad gör du och jag här?

      Svara

   Så du menar på fullaste allvar att mörkhyade som begår en kriminell gärning varken får eller ska gripas pga sin hudfärg?

   Svara

    Så korkat sagt.

    Man kan göra ett envarsingripande utan att använda övervåld eller förnedringstaktiker. Och om man inte kan göra ett envarsingripande utan att använda övervåld eller förnedrimgstaktik – då ska man inte göra ett envarsingripande!

    Vi ska vara stolta över svenska polisen som kämpar för att hålla tillbaka övervåldet och som är humana och ser människor som just människor med mänskligt värde.

    Dessutom finns det en proportionerlighetsprincip – hade den här killen mördat någon? Är det rimligt att trycka ned en persons ansikte mot en hård trottoar för att den har begått ett bötesbrott? Nej, det är det inte!

    Man får ju känslan av att killarna som tryckte ned honom såg sin chans att utöva makt och våld och att kunna rättfärdiga det sen. Typiskt obildade tölpar. Polisen jobbar och utbildas i att använda så lite våld som nödvändigt.

    För några veckor sedan såg jag ett polisingripande i Rinkeby i Stockholm, det var en bil som hade stannat och den person som jag antar var föraren stod med polisen ett par meter bort. Polisen (vit/svensk) höll mannen (mörk/afrikan) om underarmarna och stod vänd mot honom. Killen som stoppades låg inte på marken, hade inte handfängsel, utsattes inte för våld – utan han fick stå upp vänd mot polisen som bara höll honom runt underarmarna/handlederna.

    Så här såg det ut:
    https://se.depositphotos.com/180711716/stock-photo-beautiful-stylish-young-tattooed-couple.html

    Det är inte en fråga om att folk som är mörkhyade ska begå brott utan påföljd, utan det är en fråga om att inte använda våld i onödan – och ibland använder folk våld för att de anser att personen som utsätts för våld har ett lägre värde på grund av hudfärg eller bakgrund.

    Svara

     Du kan alltså inte skilja på en polis som fått utbildning och har vanan från att handskas med människor som ev begått brott och civilister som har noll kunskap i ämnet?

     Det som sker på filmen är inte övervåld och inte förnedrande. Det går lugnt till och ingen sitter på rånaren. En kille har sitt knä på axeln.
     Att han ett tag skriker och gormar säger ingenting om vad som faktiskt hände.

     Vi har inte sett själv ingripandet. Sparkade han? Slogs han? Behövde killarna ta ner honom för att undvika skador? Hade de kunnat stå upp med honom och hålla kvar honom?
     Det vet ju varken du jag eller någon annan här.

     Så kliv ner från dina höga hästar här. Ingen övervåld har skett och ingen civilist ska någonsin jämföras med en utbildad polis kunskap.

     Svara

      Tycker det är ganska självklart att folk som begår brott och blir fasthållen både av polis eller civilister skriker för att man inte vill åka fast, att man är tagen på bar gärning. Ingen vill väl få straff? Så man gör en scen av det, kanske nån dum människa som i detta fall peg reagerar och börjar filma och få detta till övervåld.

      Svara

       Härligt att se folk med civilkurage! Peg tycker det är värre att personen som rånat en dam blir nedtryckt av några snubbar tills polisen kommer än att en stackars dam blir rånad/bestulen på sina ägodelar mitt på ljusa dagen. Sjävklart skriker snubben, han vill väl inte bli fasthållen, han ville ju springa iväg.. Och jo man behöver vara flera personer på en man för att inte själv komma till skada. Hon tror att hon är en god person som står där och filmar och skyddar den stackars svarta rånaren… give me a breeeeAaak!

       Svara

      +1000👍

      Svara

      10:19/ +1000👍är till dig. Bra där!

      Svara

      Jag sitter bra där jag sitter, det är inte på en hög häst, utan jag vilar på min juristutbildning. Även vi utbildades i rättigheter, filosofi, och den historia dagens normer har utvecklats ur.

      Jag svarade på en extremt korkad kommentar om ”ska mörkhyade få begå brott utan att gripas”.

      Jag märker att du har svårt att se den större bilden eller se samband mellan olika samhällsfenomen och händelser. Det var synd för dig. Mitt tips är att du utmanar dig genom att gå en utbilding; jag har hört att polishögskolan har lediga platser.

      Ang. händelsen så behöver det utredas om de som ingrep har gått för långt och misshandlat personen de höll fast har förekommit. Proportionalitet är nyckeln, det finns några prejudicerande rättsfall som du skulle kunna läsa).

      (enligt lagens mening är ett slag i ansiktet misshandel, och om man håller med en person och orsakar smärta så utgör det misshandel, såvida det inte gjordes på grund av nödvärn, men då är det återigen en fråga om proportionalitet)

      Och bara så att du vet: vanliga människor i Sverige, ”civilist” som du uttrycker dig, är generellt sett väldigt bra på att inte gå längre än nöden kräver – det är bara ett fåtal individer som ser sin chans att använda övervåld som går över gränsen! Jag förstår inte varför du försvarar dem, de skulle inte behandla dig bättre än de behandlar andra!

      Svara

       Jag läser en master nu där vi kommer från olika samhällsvetenskapliga bakgrunder… Juristerna är inte direkt de skarpaste när det kommer till filosofi och en fri tanke. Du belyser det väldigt bra, på din väldigt höga häst.

       Svara

        Håller med, juristerna är just, låsta till juridiken.

        Svara

        Det beror nog helt på vilken jurist man är och vart man läst. I Uppsala där jag läste hade vi mycket filosofiska inslag och diskussioner.

        Svara

       Du vet ju inte vad jag har för utbildningar eller vad jag har jobbat med och jobbat med idag.

       Men till skillnad från dig (vad det verkar som) vet jag en hel del om hur det är att brottas med stökiga och/eller kriminella personer.
       Det kvittar vad juridiken säger för när det väl smäller så hinner du inte tänka på vad juridiken säger om du inte övat inför det och har erfarenhet av ingripande. Och erfarenhet har inte civilister.
       Jag har det.
       Du har inte det.
       Du är en jurist som enbart kan rabbla paragrafer, nada mas.

       Ta dina studier och vifta med dom där någon bryr sig.

       Återkom när du är åklagare med gedigen erfarenhet och kanske sett lite mer av verkligheten än vad du, som jurist, gjort hittills.

       Svara

       Underbart att du försöker använda din utbildning till att trycka ner någon för att sedan visa att du inte har en aning om vad personen har för utbildningar.

       Så jävla lågt.
       Utbildning säger uppenbart inget som social kompetens och social intelligens.

       Svara

        Så säger endast de som inte har någon utbildning…

        Svara

       Som jurist själv får jag riktigt mycket ögonsår av att se när andra jurister sitter och är bajsnödiga och ska dra upp sin utbildning till höger och vänster.

       Som jurist vet man att ingripande under ett pågående brott går under nödvärn om man skulle skada en annan, man vet även vad excess är vilket kan ursäkta vissa fall när man ”gått för långt” då man inte har kunnat besinna sig pga situationen, dvs, proportionaliteten kan definitivt timmas på beroende på omständigheterna.

       Man har också förhoppningsvis två ögon att se med och kan därför ganska lätt avgöra att detta inte var oproportionellt hanterat av killarna. Tror du på riktigt att det räcker med att krama en person till att stanna som precis blivit ertappad med ett brott och som förmodligen kommer gallskrika och slingra sig för att ta sig loss innan polisen kommer?

       Man behöver inte en utbildning för att använda hjärna och ögon.

       Svara

       Du far lite med osanning va? Lite av en mytoman?
       Juristexamen har du säger du och du skriver även att personrån tillhör kategorin bötesbrott.

       Svara

      Exakt. Så jävla bra sagt! Alla gormar om BLM och övervåld så fort ngn skriker. Klart att man inte bara skulle ligga där och acceptera att åka fast utan vill låtsas som att det är synd om en. Funkar ju ofta också.
      Den berömda kvinnan på gullmars tex som dömdes för våld mot väktarna. Läs på om domen och hennes fosterbarn innan ni skriker rättsövergrepp osv.

      Svara

       Så vi ska skita i att en person skriker att den inte kan andas, oavsett? Mm, se hur det gått många gånger pga det. 4 personer kan nog hålla kvar en person som sitter ner tex

       Svara

        Vart ser du 4 personer hålla fast honom? Jag ser 2. Sen kommer polisen och tar över.

        Svara

         Precis. På BJ. Är sannolikt en ig-patrull max två minuter bort.

         Svara

        Det är uppenbart att den där personen kan andas och att han försöker säga precis vad som helst för att bli släppt

        Svara

        Var med om att sju man (varav två ordningsvakter och två poliser!) hade stora svårigheter att hålla fast en ung man som inkom påtänd till psykakuten. Han slet sig vid upprepade tillfällen och hade möjligen kunnat fly om det inte varit för att dörrarna var låsta. Hade absolut inte känt mig trygg med färre än fyra man i en situation som ovan. Inte omöjligt att göra utfall för att komma loss och därefter bara lägga benen på ryggen eller än värre, skada de som hållit fast.

        Svara

        Nej men han kunde ju tydligt andas. Ingen satt på honom. De var bara två som höll honom. Han lyfter på huvudet flera ggr. Ingen har ngt knä i ryggen
        Osv osv osv osv.

        Det som hände George Floyd var övervåld och vidrigt. Det här är inte samma sak.

        Svara

         Georde Floyd dog av en överdos an fentanyl….ej av polisens agerande, och varflr bry sig om en sjuk missbukande person som ställde till det för sug själv i ett annat land????

         Svara

       Det här resonemanget är så konstigt. Tror ni väktarna visste att vi. Var anklagad för misshandel mot sina fosterbarn och därför gav lite extra hårda tag? Fanns ju flera vittnen på att de var väldigt våldsamma.

       Svara

        Nej men domen för våld mot tjänstemän lär ha varit för att det gick att fälla henne för det och inte för det andra…

        Svara

      Hur vet du dock att INGET övervåld använts?!

      Svara

     10:14 så bra skrivet. Tycker precis som du.

     Svara

      Precis, det är lite kittlade med mer spänning i samhället. Låt de kriminella sätta agendan.

      Svara

     10:14 jag tycker precis som du. Bra skrivet.

     Svara

     Enligt dina åsikter kan man fråga sig vem som är mest korkad du eller jag. Vakna upp till verkligheten. Vilken sten har du legat under, frågar jag mig?

     Svara

      Skulle tippa på att du är mest korkad.

      Svara

     Cant take the consequences, dont commit the crime.

     Svara

     Såvitt jag vet är rån inte ett bötesbrott, men vad vet jag…

     Svara

     Nu vet jag inte om det stämmer att det är rån, men rån är inget bötesbrott? Det är ett allvarligt brott.

     Svara

      Antingen rån eller grov stöld. Inget är bötesbrott.
      Såhär skriver polisen på sin hemsida:
      ”18 september 13:18, Rån övrigt, Stockholm

      Rådig allmänhet har gripit en man som gjort sig skyldig till rån mot en kvinna utomhus på Östermalm.

      Kvinnan uppfattade som att gärningsmannen gått efter henne och när hon skulle kliva in i bilen knuffade han till henne och stal hennes klocka.

      Han sprang sedan norrut och personer som sett händelsen sprang efter och kunde gripa gärningsmannen vid Frejgatan.

      Under flykten kastade tjuven från sig godset, och efter sökande har det återfunnits och är taget i beslag.

      Målsäganden fick en skrapskada i samband med händelsen och är inte allvarligt skadad.”

      Så att det skulle vara bötesbrott är inte sant och således helt rimligt att envarsgripa. Du får inte envasgripa på bötesbrott ens..

      Svara

    Man har rätt att hålla fast en person som begått brott tills polisen kommer!!! Ni kanske missat svensk lagstiftning plus de höll inte ens i honom hårt, han larvade sig för han ville såklart fly.

    Svara

   Blä för ALLA som gör sådana handlingar, men givetvis så kommer rasistkortet fram blä.

   Svara

    Blä? Är du 3 år?

    Svara

   Nej det har vi inte. Jag jobbar på ett stort företag där majoriteten av mina kollegor är från andra länder och det är fantastiska människor. Men jag är emot denna stora flyktingvågen vi har tagit in som har lett till högre kriminalitet och gängkrig så det går att ha två tankar i huvudet samtidigt.

   Svara

    Det är inte från den senaste flyktingvågen majoriteten av kriminalitet kommer dessvärre, utan längre tillbaka. Dessa signaler har funnit så länge men man har valt att ignorera och nu är det på ett sätt för sent, när detta infiltrerat våra offentliga verk.

    Svara

     Och jag vet vad jag pratar om. Är född och uppvuxen i ett område som idag klassas som utanförskapsområde och sett att detta började redan länge sen, inte i den omfattning som vi ser idag med skjutningar men det handlar mer om att våldet blivit grövre, systemet har dock funnits länge. Kolla ex i Södertälje/Malmö/Gbg, det är klan/andra som har bott i Sverige i generationer så naivt att tro att bara ”nya” är problemet i detta.

     Svara

      Att tillägga, innan jag blir rasiststämplad, att självklart är majoriteten flyktingar/invandrare/människor med annat ursprung välfungerande och ansvarsfulla medborgare precis som majoriteten svenskar. Men den retoriken är också farlig för att man då lätt blundar för de som enorma problem minoriteten orsakar. ”Så länge de flesta sköter sig” funkar liksom inte.

      Svara

    Ja och antagligen tycker dina kollegor samma sak, så är det bland mina vänner och bekanta (olika nationaliteter) i alla fall…. Samtliga tycker att den senaste flyktingvågen med tillhörande politiska beslut varit en katastrof för landet och vår trygghet.

    Svara

   BLÄÄÄ🤮

   Svara

   Don’t do the crime if you can’t do the time …

   Svara

  Att dra det till BLM är helt ologiskt. De killarna som tog fast denna mannen gjorde en heroisk insats och de använde inget övervåld utan väntade bara tills polisen kom. Självklart hade de agerat likadant oavsett vilken hudfärg han hade… att ens påstå något sådant…? Det är så inskränkt och visar bara att Peg inte alls är em så godhjärtad och öppensinnad tjej som hon vill ge sken av.

  Hoppas offret som blev av med sin klocka inte fick några allvarliga men och kanske kan fortsätta sitt liv något normalt framöver ändå ❤

  Svara

   Sjukt att så många gillar din kommentar. Blir verkligen orolig…

   Svara

    Får jag fråga genuint – I denna enskilda händelse, VAD borde de som ingrep gjort annurlunda?? Hur skulle den här situationen hanteras för att han skulle bli gripen?

    Svara

     Exakt, skulle de frågat snällt om han möjligen kunde tänka sig att stanna tills polisen kom? Hållit honom fint i ena handen?
     Hur håller man fast en kille som begått ett brott tills polisen kommer om man inte får hålla fast? Att polisen och väktare mfl lägger ner folk de ska fasthålla är inte våld, utan det säkraste sättet att undvika att folk tex sliter sina axlar ur led när de försöker ta sig ur grepp om man tex fast håller bara armarna.

     Svara

     Jag vill verkligen se anonym 11:15 svara på den här frågan

     Svara

      *crickets chirping*

      Svara

       Vad betyder det?

       Svara

        Att det är så tyst (från 11:15) att man kan höra syrsorna spela (ett väldigt lågt ljud).

        Svara

         Ahaaa! Varför använder man inte de svenska begreppen för det, så att alla förstår?

         Svara

          För att vissa människors svenska är så fattigt att de inte kan ens de enklaste begrepp på svenska. Detta beror på den urdåliga svenska skolan.

          Svara

          Därför att det är en engelskspråkig meme. ”crickets chirping” är mellanstadienivå på engelska, klarar man inte det har man mer angelägna saker att ägna sig åt än att hänga på bloggbevakning.

          Svara

           Det kanske är mellanstadienivå nu idag.
           När jag gick i skolan började vi inte lära oss engelska förrän i trean och det jag kommer ihåg från mellanstadiet var att i femman visste ingen vad det engelska ordet för ”dator” var.

           Nu är det ju så att jag bor, jobbar och lever i Sverige så min engelska behöver inte ligga på en amerikanares nivå. Jag klarar mig fint i vardagen med att använda svenska, folk förstår mig alldeles utmärkt. Men tack så mycket för omtanken.

      Som vanligt kommer det inget svar för dom vet inte själva.

      Svara

     Bjudit honom på saft och bullar så klart… och hållit fast honom med silkesvantar…

     Svara

   Jag har en godvän som är polis. I det distrikt han jobbar har de väldigt stora problem med ensamkommande samt invandrarkids som bor i ett sämre område. De har givetvis massa andra problem också, vanliga alkisar osv osv men deras STÖRSTA problem är det förstnämnda. Det är fakta. Det problematiska är att de ungdomar och ibland barn de har att göra med inte har några vettiga föräldrar eller inga alls. De här killarna får springa ute på nätterna hur de vill. De har ingen som ser efter dem och deras agerande får inga konsekvenser. Detta medför att deras agerande blir värre och värre. Precis som det skulle för alla barn. Min vän har varit med om flera tillfällen där han måste brotta ner ett barn eller ungdom eftersom de bär vapen, knivar, bits eller liknande. Är man en person som bara går förbi kan det säkert se hemskt ut men de måste för att inte bli skadade. Det som sedan sker är att polisen kör ”hem” barnet/ungdomen och sen tar det en dag eller någon vecka tills polisen träffar samma person igen, denna gång för ett ännu värre ”brott”.

   Det här ÄR ett problem och det har ingenting med racism att göra. Vi har samma problem med svenska barn och ungdomar som sitter på olika ”hem” men de gör inte riktigt lika grova saker och de är inte lika många i antalet. Varför kan vi inte prata om problem som finns? Hur ska vi kunna hjälpa dessa barn och ungdomar om vi låtsas som det regnar?

   Och sen, att dra in BLM… snälla! Det krävs en enkel googling sen kan man fundera över om det är något man vill stötta!

   Svara

    Men det är ju inte på grund av deras ursprung som de gör detta, det har ju med segregation att göra. Om etniskt svenska ungdomar varit lika utsatta så hade de agerat på samma sätt, alla kan hamna snett och det grundar sig inte i vilken hudfärg eller etnicitet man har. Segregationen och utanförskapet i samhället är ett problem, att komma från ett annat land är inte det.

    Svara

     Det där är ju extremt hypotetiskt. Ungdomar vars föräldrar har svensk bakgrund växer ju generellt inte upp med föräldrar som inte kan svenska och inte etablerar sig på arbetsmarknaden (undantag finns men i huvudregel är det så). Väldigt få tror väl att det sitter i någons hudfärg, utan i det faktum att vi tagit emot väldigt många människor med bristande utbildningsbakgrund och som inte lär sig svenska. Ofta har de också många barn. Det är ju inte konstigt att deras barn också får svårigheter och resultatet ser vi i form av bla dåliga skolresultat och kriminalitet. Hur mycket samhället än sätter in resurser (skolpengen i utsatta områden är dubbelt så hög per barn jämfört med väletablerade områden) så funkar det inte om väldigt många barn har bristande hemmiljöer.

     Svara

      Men om situationen hade varit den motsatta, att svenskar hade fått fly till exempelvis Syrien och hamnat i utanförskapsområden så hade samma sak uppstått där.

      Det absolut viktigaste för att undvika det är att se till så att både föräldrar och barn integreras i samhället, med jobb, skola etc och att det inte skapas områden där det nästan bara bor utlandsfödda. Lösningen är inte att ge människor som flyr för sina liv kalla handen eller att konstatera att invandrarungdomar är problemet utan att Sverige måste se till att utveckla integrationen i samhället.

      Svara

      Och att säga att ”det funkar inte om barnen har bristande hemmiljöer”, vad ska man göra då? Bara ge upp? Dessa familjer behöver extra stöd, föräldrarna behöver få en chans att komma in i samhället med jobb och om de varit med om trauman få vård för detta. Om vi har ett samhälle som är väldigt ”blandat”, dvs jämn fördelning i förorter mellan utlandsfödda och personer födda i Sverige så minskar ju risken för utanförskap och ger barnen och ungdomarna en större chans att få komma in i samhället på riktigt.

      Svara

      Sluta låtsas att alla ”svenska” föräldrar är etablerade på arbetsmarknaden!

      Svara

     Läste du inte vad jag skrev? Tyckte jag var väldigt tydlig. Skrev att ungdomar från Sverige utan vettiga föräldrar också är ett problem men att de inte är ett lika stort problem då de inte finns i samma antal. Båda är problem men man måste kunna diskutera dem enskilt och man måste kunna prata om ursprung, kultur, invandrare, osv utan att det kallas racism.

     Svara

     Med tanke på hur snabbt problemet kan uppstå efter att de kommit in i Sverige kan det knappast enbart bara segretion. Men kanske livssituation över lag.

     Svara

    Anonym 11:41- det stavar rasism på svenska, inte racism.

    Svara

   Hur vet du att de hade agerat likadant oavsett hudfärg? Känner du personerna?

   Svara

   Peg är en bortskämd låtsasfeminist! Hon har växt upp i en idyll i Florida med föräldrar som har massor av pengar.

   Svara

  Hett tips, vill man inte riskera att bli fasthållen kan man försöka undvika att råna folk 🤷‍♀️

  Svara

   Exakt

   Svara

   Nu handlar det inte om att bli fasthållen (bra att de tog fast personen som rånade) utan snarare att det inte är ok att trycka en persons ansikte i asfalten så att de har svårt att andas.

   Svara

    Fast det gör dom inte? Vart ser du dom trycka ner hans ansikte? Är folk blinda eller vad är det frågan om.

    Svara

    Personligen hade jag inte haft några problem med en feg kriminell nedtryckt i asfalten.

    Svara

  Heroisk? nej jag tror på henne. Att dom tog i för mycket och det är inte ok. Människor med ilska inom sig kan uttrycka det på olika sätt.

  Svara

   Haha du tror på henne? Varför tro att folk tar i hårt med flit? Varför skulle dom ha ilska i sig, du har ingen aning.

   Svara

    Det visar vilken låg empati folk har när man ska diskutera sånt här. Skrämmande.

    Svara

     Vem ska man ha empati för menar du? Rånaren?
     Personen som precis utsatt en annan för ett väldigt stort trauma? En person som fått en annan att känna sig extremt otrygg för väldigt lång tid framåt, kanske till och med för evigt.

     Du som har så väldigt lätt för att vara empatisk, kan inte du berätta varför man ska känna empati för just den här rånaren?
     Ska man känna samma empati för alla kriminella också? Oavsett vilket brott de begått och hur stort trauma de utsatt en annan människa för?

     Svara

      Ja tex dom som arbetar på fängelser menar att brottslingar även dom är människor och har rätt till att bli respekterade.

      Svara

       De som jobbar på fängelser är ju dock inte där på plats när brottslingen tas på bar gärning.
       Det är lätt att vara empatisk när de väl åkt fast. Då håller jag med om att de inte förtjänar att bo omänsligt, har rätt att bli respekterade osv. Men det här är ju människor som sitter av sitt straff, tagit konsekvenser etc.
       De är inte brottslingar som går ute bland folk och terroriserar folk längre.

       Svara

      Jag är en annan anonym, men ja självklart??? Hur kan det ens vara något att diskutera. Empati ska vara grundläggande och ständigt närvarande, med ytterst få undantag. Fan undra på att världen ser ut som den gör.

      Svara

       Det är inte alls självklart! Inte där och då när brottet precis har begåtts, man väntar på att polis ska komma och alla är fullpumpade med adrenalin. Då är det inte så jäkla lätt att vara rationell och empatisk.

       Ytterst få undantag säger du? Vilka undantag menar du då? Jag kan komma på ganska många (våldtäktsmän, narcissister, mördare, pedofiler, djurplågare bland annat)

       Men jag frågar igen, varför ska man känna empati för den här rånaren? Han fick ju precis det han förtjänade.

       Svara

        För att han är en människa. Herregud.

        Svara

         Det är ju som att säga att bara för att man är kvinna ska man stötta alla andra kvinnor, oavsett hur sunkigt de beter sig.
         Sorry, bara för att han är människa är ett svagt argument enligt mig.

         Den här personen har precis förstört en annan människas liv. En annan människa har blivit traumatiserad, fått men för livet och kommer lång tid framöver att känna sig extremt otrygg precis överallt. Han har lämnat väldigt djupa sår efter sig och utsatt en annan för extrem vanmakt.
         Och det värsta är att det här offret garanterat inte är det första och säkerligen inte det sista.

         Kalla mig empatistörd men jag har väldigt svårt att känna empati för någon som samvetslöst utsätter många andra för terror. Speciellt när det är så att jag inte har någon som helst personlig koppling till rånaren.

         Tycker du verkligen på fullt allvar att en sådan person förtjänar lika mycket empati från mig som min 4 åriga brorson gör?

         Svara

         Varför tog han sig rätten att stjäla en annan människas egendom? Den som begår brott frånsäger sig rätten att bli behandlad väl. Han fick vad han förtjänade. Glöm inte, ni som tycker synd om allt och alla, att syftet med frihetsberövandet är att ALLA VI ANDRA SKA SKYDDAS FRÅN DEN KRIMINELLE.

         Svara

     Vänta nu, skulle du känna empati för rånaren, om det var din bror/syster som blev rånad? Skrämmande i så fall.

     Svara

   Och? Vad fan ska man behandla honom som? Den fantastiska man han är? Som springer runt och traumatiserar och rånar oskyldiga människor som i sin tur med sin skatt betalar för hans advokater? Han ska behandlas som det skit han är, det gäller alla kriminella. Hade Sverige kört på så hade vi inte haft ett rättstat som ses som ett skämt av alla dessa män.

   Svara

   Exakt jag är inne på din linje. Kriminella ska behandlas med silkesvantar.

   Svara

    😳😳 oh gud.. inte konstigt Sverige ser ut som det gör.

    Svara

   Om det tex var din mormor som blivit rånad där o då, skulle du tycka att dom skulle krama honom kvar på platsen?
   Sluta lalla.

   Svara

   Man blir nog gärna lite ilsken om man ser någon råna en annan människa.

   Svara

   Män som rånar eller våldför sig på kvinnor ska hållas fast, tacka gud de finns män med civilkurage kvar i detta land

   Svara

  Sicket trams.
  Antar att de skulle ha bjudit på saft och bulle också medans de inväntade polisen

  Svara

   Vill du missförstå Peg med mening eller har du på riktigt svårt att se saker från olika vinklar. Hon skrev aldrig att det är okej att stjäla eller att själva ingripandet var fel. Det hon påpekade var på sättet man ingrep. Hur skulle du själv känna i situationen. Speciellt om det står ett gäng och skrattar.

   Svara

    Men råna eller begå inte kriminella handlingar då?
    Hur tycker du detta skulle ha gjorts? Skulle han få ha sprungit iväg med klockan och detta hade aldrig blivit löst för han kom undan? Personen som blivit utsatt för rånet får otroliga men för livet, rädd för att vara utomhus för man tror man ska bli rånad?

    Svara

    Du har inte sett klippet va? Att man ens vill likna det med George Floyds tragiska död är ett jäkla hån.

    Svara

    Självklart ska en kriminell hållas fast, rätt åt honom om folk garvar åt honom!!!

    Svara

    Och de som gjorde envarsgripet var säkra på att han inte hade vapen eller kniv på sig, att han inte var psykotisk etc? Det är mycket lätt att ha åsikter efteråt, men där och då gäller andra regler.

    Svara

   0912: har du svårt att förstå vad övervåld innebär? Bra att det tog fast rånaren. Inte ok att trycka rånarens ansikte i marken så att den har svårt att andas.

   Svara

    Har du svårt att se film? De trycker inte ner hans ansikte. Han lyfter ju huvet?

    Svara

  Det är väl jätte bra att hjälpa polisen och hålla fast mannen tills dom kom? Herregud, allt har inte med hudfärg att göra, varför göra allt till rasistiskt.

  Kallas civilkurage att bevittna ett brott och hjälpa till tills polisen kan ta över.

  Svara

   Du är vit va?

   Svara

    Är man vit för att man tycker att det var bra att det fanns folk med civilkurage som stoppade en rånare?

    Svara

    Jaha så om man är svart och rånar ska man bara få göra det? Man ska inte bli behandlad som det skräp man är?

    Svara

     Vem har sagt att man får råna för att man är svart. Förstår verkligen inte hur det går att missförstå Pegs storys! Det är på sättet de behandlar personen hon kritiserar. Helt otroligt vad människor vill missförstå.

     Svara

      Hur behandlar dom personen? Håller i honom så han inte kan rymma?

      Svara

       Fan vad taskigt! Han har ju säkert ingen fritidsgård!!

       Svara

      Det är väl ingen som missförstår. Vi tycker väl mest att när man gör ett aktivt val, att råna en annan människa, då får man stå sitt kast.
      Att bli nertryckt i asfalten, ja varsågod. Varför ska vi ha medlidande med en rånare?

      Svara

      Hur skulle de behandlat honom?
      Satt sig ner på en uteservering och tittat på en disneyfilm tillsammans i väntan på att polisen skulle komma?

      Svara

      Håller med så orkar inte ens ge mig in i diskussionen. Folk vill missförstå helt enkelt. Jag förstår henne, hade reagerat likadant

      Svara

       Hade du också filmat från avstånd och sedan hyllat dig själv som någon som tar de utsattas sida? I så fall är du en dålig människa.

       Svara

       Ja här väljer folk att hata.

       Svara

        Ja på riktigt så är det nog så att dom flesta här hatar rånare.
        Ett lägre väsen som inte kan skilja på mitt och ditt.

        Svara

    Du är dum i huvudet va?

    Svara

     Du är rasist va?

     Svara

      Haha detta börjar bli tröttsamt

      Svara

      Om man är rasist för att man tycker att det är rätt att hålla fast även mörkhyade personer som begår brott så antar jag att jag är rasist. 🤷🏼‍♀️ Tror knappast det hade blivit en story på Pegs insta om det låg ett skinhead på trottoaren istället för en svart man.

      Svara

       Nu är det ju en mörkhyad som ligger nedtryckt på marken och inte en vit.
       Inte så säker på att det är en slump.

       Svara

        Den mörkhyade killen har valt att råna någon på dennes klocka om jag förstår det rätt. Så nej, det är ju inte en slump att dom håller ner just honom i gatan.

        Svara

        Nej eftersom det råkade vara en svart man som använde sin grå hjärna för beslutet att skada en kvinna?

        Svara

    Är du? Går du ut hårt när du ser vita som ligger på marken? För ja även de trycks också ner mot gatan vid gripanden. Något jag också noterat är att rasismen mot vita från invandrare är utbredd. Men det får man nog inte säga för det är kränkande.

    Svara

     ”Det får man nog inte säga för det är kränkande” – du fick ju just säga det? Men att folk inte håller med innebär ju inte att du inte ”får säga” grejer. Det innebär bara att andra tycker att du har fel

     Svara

   Det är inte ok att trycka någons ansikte i marken så att de inte kan andas. Detta gäller även när man tar fast en rånare.

   Svara

    Men är du dum i huvudet? Ser din kommentar överallt här, hans ansikte trycks inte ner i marken, han kan röra sitt huvud fritt, det är hans axel som hålls ner och en kille håller ner vid benen, så lägg av.

    Svara

  Varför grep inte hon in och talade till personerna som enligt henne betedde sig illa? Hon kunde bara gått fram och sagt att de skulle ta det lite lugnt med personen innan polisen kom. Att hon filmade och la ut det på instagram hjälpte inte personen som låg ned direkt.

  Svara

   Precis, filma och lägga upp långa texter på Instagram kände hon hjälpte? Haha

   Svara

   Hon fortsatte dessutom sina stories med att hylla sig själv för hur hon står upp för ickevita människor 😂

   Svara

    Alltid tyckt hon verkar lite bakom flötet och detta bevisar bara det mer, hyllar sig själv men har gjort noll för att hjälpa killen hon skriver om.

    Svara

    Verkligen, vilken jävla tönt, står där med sin mobil och gör en grej av ingenting. Önskar att det var hon som blivit rånad, inte fan hade hon haft tid att springa med sin iPhone och kolla om en rånares nuna trycks ner i marken eller ej

    Svara

    Tycker hon står upp för rånare. Lite naiv va, den där Peg?

    Svara

   Detta!

   Mycket snack och lite verkstad, gick hon ens fram och sa de hon så duktigt skrev ut på instagram sen? Eller stod hon bara och fotade – vilket heller inte känns så respektfullt.

   Svara

    Man kanske är rädd för fyra stora män som uppenbarligen är aggressiva. Vips så ligger man själv där med ansiktet mot trottoaren

    Svara

     Kvinnan i närheten verkar inte speciellt rädd? De verkar dessutom inte aggressiva.

     Svara

      Lätt att sitta här på nätet och vara kaxig. Frågan är hur du själv reagerat om du var på plats.

      Svara

       Enkelt. Jag hade gått fram.

       Svara

       Ja inte hade jag stått och filmat iallafall?

       Svara

       Jag var nyligen med om nåt liknande. Jag gick fram. Jag tänkte inte ens på att filma eller fota, även om det hade varit bra att ha som stöd för mitt vittnesmål. Men jag är rätt nöjd med att jag spontant agerade och tänkte på säkerhet och inte på ”content” till sociala medier…

       Svara

     Hur är de aggressiva?! De säger inget, de sitter helt lugnt och stilla och inväntar polis. Är det aggressivt att de överhuvudtaget fasthåller? Eller att han ligger ner?

     Svara

     Vadå aggressiva? Dom har tagit fast en rånare

     Svara

     Men dom 4 killarna är ju hjältar. Dom har tagit fast en tjuv.
     Varför tror du att dom skulle hoppa på dig om du pratade med dom. Herre Gud hur tänker du människa?

     Svara

   Hur kan man ens filma???

   Svara

   Jag hade reagerat som Peg men faktiskt sagt till el ialf.

   Svara

  Jag förstår inte vad hon är upprörd över. Att de håller honom ”fel” eller för att han är mörkhyad?
  Hade han varit vit och gapat hade hon brytt sig då?
  Dom håller honom på ett sätt där han inte kan skada andra. Har han begått ett brott får han fan skyll sig själv där han ligger, oavsett hudfärg.

  Ska alla plötsligt ha astma och inte kunna andas nu när de åker fast?
  Gissa hur ofta kriminella gapar ”aj! Det gör ont! Jag är nyopererad/skadad! Jag kan inte andas! Du bryter min arm!” Osv när de hålls fast efter att ha gjort något dumt.

  Peg borde jobba på valfri anstalt eller inom polis en vända så hon fick se hur vanligt det här gapandet är.

  Svara

   Hur ska han skada andra. Det är ju fem mot en 😂

   Svara

    Adrenalin gör mycket. Kan vara svårt att hålla fast någon, även om man är många fler. Och vad vet du, han kanske hade kniv eller liknande på sig? Vi vet ju inget mer om situationen än vad Peg väljer att visa.

    Svara

    Alltid lättare att den man ska hålla fast blir skadad om man tex bara håller i varsin arm. Försöker personen ta sig loss då är det mkt lättare att tex slita en Axel än om man lägger personen ner. Har inget med våld att göra.

    Svara

    Skrivet av ngn som aldrig måstat hålla ngn..

    Svara

   Om han hade varit vit och rånat henne. Hade hon tyckt likadant då?

   Svara

  Skit ska skit ha.

  Rånar man folk får man också ta konsekvenserna av sitt handlande, oavsett vilken hudfärg man råkar ha.

  Pinsamt Peg!

  Svara

   Men inte vilken skit och konsekvenser som helst. Klart de ska gripa honom och hålla fast honom men man får inte använda mer våld än nöden kräver (vet ej om de gjort det men svarar på ditt argument). Man förtjänar inte att bli fysiskt skadad.

   Svara

    Nej precis du VET ju inte om de ens använt någon typ av övervåld här. Tycker folk drar paralleller som inte hör hit. Detta är inte George Floyd, det är ett annan händelse där han faktiskt rånat någon (traumatiserat en annan människa) och blivit fasthållen i väntan på polis. Vad skulle de gjort annorlunda tycker du?? De kanske inte kunde hålla fast honom på ett annat, säkert sätt.

    Ps. Jag tycker att det är otroligt bra att BLM har lyfts och att folk har börjat ta ställning och vill göra en förändring i samhället, men i detta enskilda fall vill man bara skapa en storm i ett vattenglas

    Svara

    Men lägg av för fan! Han RÅNADE en oskyldig kvinna, vad ska han behandlas som? Carl Philip? Åt helvete med denna jävla mes mentalitet

    Svara

    En rånare förstör folks liv. Att bli rånad är något av det värsta man kan vara med om, för det ger så extremt stort avtryck och är ett så stort övertramp hos något att det finns inte.

    Visst, man förtjänar inte vad som helst. Men man förtjänar verkligen att bli gripen på plats och fasthållen tills en polis kommer.

    Svara

    Men huuuuuur håller man fast honom då? Och han ser inte direkt skadad ut?

    Svara

    Förtjänar inte?
    Finns det en lista man ska gå efter ang. vad en rånare förtjänar vid ev. ingripande vid rån?

    Svara

   Helt rätt ge igen med samma mynt? Har så svårt att förstå det resonemanget. Samtidigt vet jag att denna kommentar inte kommer få dig att förstå… är så tråkigt med inskränkta människor. Är väl jättebra att en tjuv grips. Hon säger väl inte annat. Men när det är fem mot en så kanske man inte behöver trycka ner ansiktet i marken. Inte så att han skulle lyckas fly 😂😂

   Svara

    Har inte sett nån som trycker ner hans ansikte i marken? De håller fast honom i armarna och en håller handen mot hans skuldra, men de pressar inte alls ner ansiktet i marken?

    Svara

   Nej, rätt ska vara rätt. Ingen ska bete sig som att lagen inte gäller dem. Detta innefattar rånare och folk som håller fast rånare. I det här fallet trycker de rånarens ansikte ner i marken vilket inte är ok (bra att de håller fast rånaren tills polisen kommer). Skärp dig.

   Svara

    Gud vad du snackar skit! De gör de inte alls!

    Svara

  Mannen som stoppade och höll rånaren nede var tydligen Vanessa Lindblads vän (Biancas manager).

  Håller helt med Peg och jag fattar inte hur folk kan reagera så negativt på det hon sagt?! Hon säger ju själv att hon såklart inte tycker att det är okej att råna någon men det var verkligen ingen anledning att sitta på mannen och ha hans arm i din positionen så länge.

  Svara

   Vad vet vi hur mycket motstånd han gjorde? Det kanske var svårt att ha kontroll över honom, dessutom var det kanske bara 10 sekunder dom satt så det var obekväm för honom, tror inte dom gjorde det med flit. Kan folk tänka lite längre.

   Svara

   Kolla på videorna, ingen ”sitter” på mannen.

   Svara

    Dessutom ser man också när polisen kommer så ber han ena civilisten att hålla kvar greppet om armen tills en annan polis kommer och tar över

    Svara

   Så civilister ska veta hur man håller en rånare nere utan att rånaren kommer till skada menar du?

   Är det inte bättre att låta bli att råna folk?

   Sluta lägga skulden på fel person här.
   Någon har rånat en ensam person, där har ni det största felet här.

   Svara

    Well, om civilister inte vet hur de sska hålla fast rånare kanske de ska låta bli att göra det. Två fel gör inte ett rätt. Den här gången gick det tack och lov bra, men hade det inte gjort det hade garanterat fler än ett liv förstörts…

    Svara

     Menar du allvar eller trollar du?

     Svara

     Utan civilkurage är vi inget samhälle.
     Klart dom ska ta fast en rånare oavsett kunskap om hur man håller fastän honom.

     Du menar att du inte stannar vid en person som ligger på gatan för att du saknar sjukvårdakunskaper??

     Är du dum??

     Svara

      Är det på riktigt den här störda peg som ska hyllas här, som inte ens hade mod att hålla fast honom utab filmar på avstånd och tar gärningsmannens parti? Vilket skämt till människa

      Svara

     Håller helt med. Mycket bättre att inte ingripa alls. Vad är väl lite trauma och stulna grejer mot detta allvarliga? Låt hen löpa.

     Tror också starkt på saft-och-bullar-grejen som nämndes ovan. Hålla handen kanske? Eller nej förresten inte hålla handen, vi måste se till de kriminellas integritet.

     Svara

     Fast då hade han ju åkt hem och gjort samma sak imorgon och alla dagar efter det. Så ingen ska ingripa mot brott om de inte är utbildade? Dvs bara poliser och vissa väktare för göra ngt annat än typ ropa ”hallå där”?
     Gud jag hoppas det finns fem såna killar i närheten om jag blir utsatt för ngt. Och inte såna som Peg och halva det här kommentarsfältet som bara kommer ta upp mobilen och filma.

     Svara

   Men personen hade rånat någon!
   För min del hade den där armen fått bli hållen i den där positionen mycket längre. Jag blir så förbannad när man försöker ta en kriminell person som uppenbart inte har några gränser, moral eller uppfattning av vad som är rätt/fel, mitt/ditt.

   Svara

    Man förtjänar inte vad som helat bara för att man rånar nån.

    Svara

     *Vad som helst…

     Svara

      Alltså är det seriöst någon som försvarar den här störda bruden och rånaren? Sverige 2020, mesigaste landet på jorden. Kom hit, här får ni allt! Bara bajsa på oss så är vi glada. Spyr

      Svara

       Men om du inte gillar det här mesiga landet så kanske du skulle ta ditt pick och pack och flytta till USA. Där kanske du skulle trivas bättre.

       Svara

        Nej för att jag vet att människor som står på en äcklig rånarens sida som du gör är i extrem minoritet.

        Svara

     En rånare utsätter personerna de rånar för ett extremt stort trauma. Offren kommer en väldigt lång tid framåt att känna sig otrygga precis överallt, till och med i sitt egna hem. De kommer troligtvis behöva professionell hjälp (läs terapi) för att komma över rädslan, oron och en ångestproblematik för att inte ha kvar otryggheten för evigt.

     En rånare tar och förändrar sitt offers liv till det negativa, ger fruktasvärda och stora avtryck hos offret.

     Visst, man förtjänar inte vad som helst bara för att man förstört någons liv. Men man förtjänar verkligen att bli gripen på plats, få ta konsekvenser över sitt handlande och bli ställd inför rätta för det brottet man utsatt någon annan för.

     Svara

      Oavsett vad han utsätter folk för. Rånar man förtjänar man ansiktet ner i marken, klart. Vill man ha lite stolthet kvar rånar man helt enkelt inte. Man kan inte bete sig som rent avskum och förvänta sig att bli behandlad som en kung

      Svara

     Vad som helst!? Hahaha. Att hålla ner svinet är vad som helst? Du lever i en fluffig jävla sjuk värld

     Svara

     Det är ingen som påstått att en rånare förtjänar vad som helst.
     En rånare förtjänar att bli gripen. Håller du inte med om det?

     Svara

      Jo vissa här gör ju det.

      Svara

       I vilka kommentarer då?
       Vad jag kan se är det ingen som sagt att de förtjänar vad som helst. Det låter mest som att du tolkar in väldigt mycket i vad som skrivits.

       Håller du inte med om att en rånare förtjänar att bli gripen?

       Svara

     Nej självklart inte. Men är det där vad som helst?

     Svara

      Jag svarade på en mer allmän åsikt som personen gav uttryck för, inte just denna situation, har inte sett filmen.

      Svara

       Fasthållning och uppsäkring för att personen inte rymmer innan polisen kommer på plats när denne begått ett grov brott. Är det verkligen ”vad som helst”??

       Svara

   Precis. Finns ingen orsak att ta till övervåld. Otäckt.

   Svara

    Vart ser du övervåldet?

    Svara

    Var är övervåldet i den här situationen?

    Svara

   Wow någon sitter på en rånare, vilken grej!!! Han kanske ska sluta råna så kommer ingen hålla fast honom. Skräp ska skräp ha. Speciellt skräp som rånar ska ha dubbelt skräp tillbaka.

   Svara

    fast ingen sitter på honom. Det är hela poängen.

    Svara

  När är det okej med ett envarsibgripande då?
  Bara mot vita personer för att dom är privilegierade och då kan det inte ses som strukturellt våld eller liknande..

  Svara

   Vem har sagt att gripandet inte var rätt? Kolla igenom Pegs storys och text, så kanske du förstår. Om du ens vill förstå…

   Svara

   Hon har inte sagt att gripandet i sig var fel. Hon kritiserade övervåldet.

   Svara

    Vilket övervåld?

    Svara

    MEN DET ÄR JU INGET ÖVERVÅLD!

    Svara

  Om den stackars mannen på något sätt hade kunnat undvika att fyra personer tog fast honom och höll kvar honom. Typ som att….inte precis ha begått ett rån?

  Nej tycker inte det är övervåld. Med tanke på hur jävla mycket man läser om hur ”enkla” brott blir alltmer våldsamma med kniv och andra föremål inblandat så förstår jag ingripandet. Hjältar!

  Svara

  Vad tycker du om detta Camilla? Var svårt att tyda i texten.

  Svara

   Måste hon tycka något? Hon kan väl bara lägga upp det utan att ta ställning?

   Svara

    Kallas för att kasta in en brandfackla och se vad som händer 🙂

    Svara

     Det är väl Per som gjort i så fall?

     Svara

      Peg

      Svara

   Camilla har inte bestämt sig än, hon vill se åt vilket håll vinden blåser först.

   Svara

    Hon har nog insett att den håller på att vända men verkar fortfarande befinna sig i förnekelsestadiet.

    Svara

  Hade jag rånat någon och förbipasserande hade jag också skrikit att jag inte kunde andas och massa annat så skulle lossa på greppet. Även om jag varit dum nog att råna någon så är jag inte helt dum att jag inte tänker kämpa in i det sista för att bli fri.

  Tror inte vi någonsin kommer få en ändring i Sverige så länge vi fortsätter att prioritera kriminellas välmående framför offrens.

  Svara

  Vad sägs som att istället säga TACK till civilister som tog fast rånaren och höll honom kvar tills polisen kom. Hade ingen gjort det hade denna mannen kommit undan och inget hade hänt.

  Svara

   Exakt! Och hoppas att fler vågar göra ngt annat än att filma när de ser ett brott. Hoppas inte de här killarna blir utsatta för ngt slags hatdrev nu.
   Blir jag utsatt för ngt mitt i stan bland folk vill jag gärna att ngn kommer till min hjälp. Och inte bara tänker att det törs de inte får då blir de stämplade som ”aggressiva” rassister på internet.

   Svara

   Och han hade fortsatt råna folk på klockor.
   Hjältar!

   Svara

  Heja Peg!

  Svara

   För vadå? Filma och la ut en text? Vad gjorde hon för att hjälpa mannen?

   Svara

   Heja killarna!!!! Utan såna människor är vi ingenting. Men pga idioter som den här peg kommer folk knappt våga rycka in längre pga att någon störd influencer väntar på att få sin chans som ”hjälte” på instagram

   Svara

    Hade de slagit honom blodig hade han aldrig vågat råna någon igen. Det här saft och bulle samhället visar bara hur våghalsiga dessa kriminella småpojkar blivit. Och why not? De skrattar åt svensk lag som ger dem ett år av terapi och psykologer. Kräks på att betala skatt till det här jävla messamhället som struntar i sitt eget folk och laglydiga medborgare helt och hållet

    Svara

  Jag kollade på videon och tyckte ändå att det såg ut att gå rätt lugnt till. Ingen sitter på honom, när han säger att han har ont i ena axeln så lyfter den ena killen lite på benet som han har över axeln på honom, man ser liksom att han lättar på greppet lite. Vad jag ser på videon så trycker ingen ner hans huvud i marken. Han lyfter ju huvudet upprepade gånger och pratar.

  Sen håller jag med vad andra skriver här uppe. Så otroligt talande för vårt samhälle att man står och filmar på håll och sen hyllar sig själv som en jäkla hjälte. Om hon nu var så orolig för honom varför la hon inte ner telefonen och gick fram och sa något?

  Svara

   Håller med dig, också kollat videon och ser inte något problematiskt med hur dom håller fast honom, ser lugnt ut. Ingen övervåld.
   Ja precis, var hon så oroad över mannens tillstånd skulle hon ha gått fram och sagt något, inte stått där och bara filmat och försökt göra en stor grej av detta. Hoppas fler ser videon och ser att det inte är så farligt som hon försöker få det till, men tror många håller med henne bara för att hon är känd tyvärr.

   Svara

   PREACH 👐
   Man ska vara ’hjälte’ och filma det och i efterhand klaga och gnälla hur fel de hanterade det bla bla bla. Då får man faktiskt säga till.
   Sen när man ligger ner så säger många vaaaaad som helst bara för att få en chans att fly (inte alla, men många).
   Där jag jobbar fick de tag i en kille som fyllt hela sin jacka med oxfilé och div annat dyrt kött. Kollegor som höll nere honom och direkt massa undanflykter, bla ”jag är bara 17 år släpp mig” varpå de svarade att man är straffmyndig vid 15 år. Helt plötsligt ändrade sig gärningsmannen och var bara 14 år.
   Sen skulle han leta upp mina kollegor var de bodde, slå ihjäl dem, ”komma tillbaka för dem” för att i nästa stund ”snälla släpp mig, aj aj aj aj AJ!”

   Svara

   Ja, alltså…klar han kommer säga ”släpp mig”? Vad förväntar sig folk? ”oj nej förlåt jag gjorde fel, tack för att ni grep mig”

   Svara

  Om man rånar nån eller begår andra brott har man i min värld förverkat sin rätt till att bli behandlad med silkesvantar. Blir de skadade eller tom skulle råka dö är har de sig själva att skylla

  Svara

   Håller med helt. Noll respekt för kriminella svin.

   Svara

   Är du för dödsstraff också? Varför ska vi sänka oss till kriminellas nivå, det är verkligen en slippery slope. Kännbara straff javisst men civiliserat. Annars är vi också thugs

   Svara

    Ja? Ted Bundy förtjänade dödsstraff och många fler med honom. An eye for an eye.

    Svara

     Akilov också.

     Svara

      Nej, han förtjänar inte att dö och få en sista vila. Han förtjänar ett evigt liv på jorden i en isoleringscell.

      Svara

       Exakt det är ju det också. Livslång isolering är ju värre? Och klart STATEN inte ska fucking döda nån, det är inget annat än sjukt.

       Svara

        Så om du blir våldtagen, torterad och mördad vill inte du att din mördare ska dö?

        Svara

         Hell no! Jag vill att min mördare ska lida! Det gör den inte genom att bli dödad. Då slipper personen allt elände liksom.
         Jag skulle vilja ge min mördare evigt liv i en isoleringscell utan någon möjlighet att ta livet av sig själv.
         Det är vad jag skulle vilja.

         Svara

          Jo men i Sverige sker ju inte det. Med dagens straff lider enbart offrena och deras anhöriga, jag tror det är en av anledningarna till att det ser ut som det gör.

          Svara

           Det är ju ändå inte sant. Mördare får långa fängelsestraff.
           Och egentligen är inte straffet till för att offerna ska må bättre. Straff är till för att tydligt markera att vad personen har gjort inte är accepterat i samhället.

           Jag är dessutom stolt över att bo i ett land som har så låg andel återkommande brottslingar som vi har. Vilket vi har enbart för att vi satsar på rehabilitering istället för långa straff på överbefolkade, ohumana fängelser.

           15.49

           Känner du någon kriminell?

        Fucking döda någon? Lite dåligt ordförråd va?

        Svara

   Varför? Varför ska man förtjäna att dö för att man rånat någon?

   Svara

    Suck….Det har ingen sagt.

    Svara

     Jo, en person ovan sa faktiskt att man bör bli behandlad hursomhelst och dör man då under gripandet får man skylla sig själv. Det är ju sjukt.

     Svara

      Å andra sidan kan han ju själv undvika det, genom att inte vara kriminell och råna andra människor.

      Svara

  ALDRIG ok att använda övervåld men det är nog många som säger ”jag kan inte andas” för att de drabbas av panik , rädsla eller ilska.

  Om vi utgår från ALLA människors lika värde och rättigheter så gör vi det som är bäst för just ALLA.
  Att ställa olika etniska grupper mot varandra bidrar bara till ännu mer rasism och polarisering i samhället.

  Det går inte att såhär i efterhand gottgöra all orättvisa, sorg och smärta det svarta folket har fått uppleva.
  Och ska vi börja mäta vilka grupper eller individer för den delen som har fått lida mest här på jorden så är svaret kanske inte så självklart.

  Kan vara bra att tänka ett extra steg.
  Det som verkar gynnsamt i stunden kan leda till större skada framöver.

  Svara

   Exakt precis så. Det finns en anledning till varför polisen försöker lugna ner en person som skriker att denne inte kan andas.
   Den gripna skulle inte kunna andas även fast polisen släppte helt eftersom det inte är greppet som gör det, det är deras kropps reaktioner som gör att de får andnöd. Därför är det viktigt att lugna ner sig.

   Svara

   Vad svamlar du om?

   Svara

  Peg gjorde det här 100% för clout. Hon passade på att skriva något som åtminstone ger en liten rubrik i Aftonbladet.
  Hon är precis som Gilderoy Lockhart.

  Svara

   Så trött på det där fula ordet… clout😭

   Svara

    Vad är clout? Jag trodde att det var en autocorrect för views

    Svara

     Typ inflytande

     Svara

      Varför säger man inte bara det då?

      Svara

     Erkännande/status

     Svara

    Och varför är det fult?

    Svara

   Precis va jag tänkte, stackars rika flicka som inte fått nog med uppmärksamhet på några dagar, nu såg hon sin chans! Är säkert otroligt avundsjuk på sin syrra som får lägga ut supergulliga barnfoton hela tiden… Var det inte Peg som sa att hon inte är lika likeable som systern, lär ju inte hjälpa med såna där korkade inlägg

   Svara

    Hahaha varför skulle hon va avundsjuk på en sån sak?. Är väl bara att skaffa en egen om hon skulle vilja det? Otroligt långsökt och ologiskt resonemang.

    Svara

  Eller så låter man helt enkelt bli att råna folk. Har syskon (i yngre tonåren) vars vänner blivit misshandlade och rånade. Där snackar vi trauma. Har kollat på videon och ser inte att de trycker ned mannens huvud i marken, de håller helt enkelt kvar honom till polisen kommer.

  Svara

  Förstår inte varför Peg gör en så stor sak av det. De gör en heroisk insats och hans hudfärg har inte med det här att göra. Snacka om att söka efter uppmärksamhet.

  Svara

  Jävla tönt är vad hon är. Står med sin mobil och filmar och försöker göra sig själv till hjälte på insta men går inte ens fram? Varför gick hon inte fram om hon var så jävla orolig? Hjältarna är killarna, hon är helt störd i skallen. Kriminella bör behandlas precis som de behandlar sina offer. Som skit

  Svara

  Så på grund av BLM och rasism så ska svarta inte få stå sitt kast om de gör något brottsligt? Begriper mig inte på det alls. På samma sätt som den killen på tåget i Köpenhamn som vägrade gå av när polisen bad honom och drog rasistkortet om att de anmärkte på honom på grund av hans hudfärg. Vad fan ta av dig hörlurarna bara och gå med polisen.

  Svara

   Precis! Hade snubben på tåget bemött polisen vänligt och respektfullt så hade han säkert kunnat prata sig ut ur situationen. Nu var han bara spydig och uppkäftig. Det är liksom självklart att man blir bemött på samma sätt man bemöter andra på. Det fick man lära sig redan på dagis.

   Svara

    Verkligen! Så pinsamt beteende.

    Svara

   Nu blev han ju kontrollerad varje gång han reste. Någon gång tröttnar man helt enkelt att behöva bli särbehandlad för att man är svart.

   Svara

    Nej det blev han inte 🤦‍♀️ Han åker med det tåget 2 gånger per dag varje dag och blir enligt honom själv kontrollerad ”flera gånger per år”, vilket är helt rimligt om man åker tåg så ofta över gränsen. Sluta sprida falsk information.

    Svara

    Ja, jag kan förstå att man blir frustrerad om man alltid blir ”random utvald”. Men att bli otrevlig och respektlös mot polisen och börja tjafsa emot tar inte och förbättrar situationen.

    Svara

     Han blev ju inte random utvald men han framställer ju det så. Om han inte hade något att dölja var för fick de inte kolla i hans väska?

     Svara

      Jag tvivlar inte på att hans uppfattning är att han blir strategiskt ”random” utvald. Och då förstår jag absolut att man blir frustrerad. Speciellt när han kände att han blev oskyldigt anklagad.
      Men som sagt, hade han varit lugn mot kontrollanten från början hade den där väskan inte ens blivit intressant från första början, för då hade polisen inte ens kommit dit.

      Svara

   Och om gränskontroller nu är införda för att hindra inresande och inte bara pga tullens arbete så är det klart att det kommer ske baserat på ras. Eller typ sannolikhet att personen inte är folkbokförd med uppehållstillstånd i Sverige.

   Svara

  Det är livsfarligt att brotta ner någon och sedan sitta eller trycka på ryggen. Man riskerar att döda personen genom hjärtstopp. Hjärtstopp utlöses i detta fall genom acidos, mjölksyra. En person som sprungit eller stressat har högre nivå mjölksyra och då lägre pH i kroppen. När man då brottar ner en person och trycker ner hen kan man inte ventilera lungorna ordentligt då stiger koldioxiden varpå pH sjunker ytterligare och hjärtat stannar.
  Det är därför man absolut inte ska trycka ner någon på det sättet.

  Svara

   Behöver du också tips om hur man enklast slipper bli fasthållen i gatan? 🙂

   Svara

    Varför skulle jag behöva det? Det är superenkelt, håll dig på rätt sida lagen så blir man inte fasthållen. Det jag skrev var bara en fysiologisk förklaring på varför det är farligt att trycka ner någon i gatan. Om man ska hjälpa till vid ingripanden är det ju bra att veta hur man inte ska göra för att riskera döda någon.

    Svara

     Har du tittat på videon? Det är ingen som trycker ner honom hårt i marken? Dom håller honom på plats väldigt lugnt så han inte ska kunna ta sig därifrån.
     Jag hoppas verkligen inte detta skrämmer människor från att ingripa, människor som peg är livsfarliga med sin mobiltelefon och filmar sånt här och gör det till något dåligt. Fler behöver ha civilkurage i detta land. Heja killarna som tog fast rånaren, bra jobbat!

     Svara

     Det här är en så jävla absurd diskussion. En kvinna blir rånad mitt på dagen och två killar har mod nog att ingripa och se till att rånaren tas fast. En jävla b influencer ser sin chans att göra en grej av det här och utmåla dessa hjältar som att de hade gjort något fel när det de i själva verket gjort var fantastiskt. Tänk själva om ni hade blivit rånade, hade ni inte velat att någon uppvisar sådant mod och ingriper? Istället står hon där som en idiot med sin kamera och leker hjälte på nätet. Varför gick hon inte fram eller skrek åt dem och hon var så orolig? Vilken vidrig människa

     Svara

   Man ska absolut inte råna folk och begå kriminella handlingar, det borde vara prio 1 här.

   Svara

   Vilken tur att polisen kom så snabbt då!

   Svara

   Hahaha! Ja då kanske man inte ska råna så slipper man bli nedtryckt i trottoaren

   Svara

   Väl klart att det kan vara en potentiellt farlig situation att brotta ned nån?! Men betyder det att man ska sluta hålla fast de som begått brott? Polisen gör ju detta hela tiden så förstår nog inte ditt resonemang riktigt. Dessutom skulle det väl krävas en total syrebrist för att få hjärtstopp. Kan du andas och höja och sänka huvudet tror jag nog du är ok.

   Svara

    Det krävs inte helt syrebrist. Det räcker att du har mjölksyra och sen får svårt att andas ut. Det kan gå på några sekunder beroende på hur stressad kroppen är. Det finns dokumenterade fall och inom akutsjukvården lär man sig detta.

    Svara

   Som snart klar läkare har jag aldrig hört om ett sådant utlöst hjärtstopp. Var kan jag läsa mer?

   Svara

    Läs i en fysiologibok om respiration och acidos. De lär ut det på läkarutbildningen samt en kurs för ST-läkare på Giftinfo.

    Svara

     Glömde skriva klart.
     Det som händer fysiologiskt är att personen i stress har en laktacidos, som är en metabol acidos. Och när personen inte kan ventilera får hen en respiratorisk acidos vilket gör att pH sjunker farligt lågt snabbt och man får ett hjärtstopp eftersom kroppen inte kan reglerade metabola acidosen respiratoriskt vilket kroppen annarsgör via hyperventilation. Det är förklaringen 🙂

     Svara

  Så tröttsamt att lägga ut saker på insta när man själv inte gjort ett skit för att förändra situationen. Sa hon till? Hon är inte bättre än folk som filmar olyckor. Har hon tvingats hålla nere nån så som de gör i videon? Vet hon hur mkt kraft och precision som krävs för att det inte ska bli för mkt samtidigt som det inte får bli för löst då han annars med största sannolikhet rymmer? Tycker dessa människor verkar sköta det hela med bravur. Vi ska vara glada att nån öht vill ingripa!

  Svara

  Ok så hon leker hjälte men stod och filmade istället för att gå fram och säga till? Hon som var så orolig. Vilken tönt. Hjältarna sitter på rånaren, 👍👏🏻

  Svara

  ”Im not gonna walk by while a black man is being suffocated”. Ok, så om det var en vit man då? Hade du gått förbi då? Varför göra en grej av hudfärgen alls? Han blev inte envarsgripen pga svart hudfärg, han blev gripen för att han rånat någon.

  Klart att han dessutom kommer skrika ”släpp mig, släpp mig” och inte vilja ligga kvar på marken, det är rätt obekvämt där. Men det skulle han vän fan tänkt på innan han medvetet tog beslutet att råna någon, eller?

  Svara

   Walk by var ju precis det hon gjorde. Hon gjorde egentligen ”ingenting”. Jag skriver inom citationstecken eftersom inte alla besitter det som krävs att göra någonting fysiskt i en situation, det är mänskligt och egentligen ingenting att skämmas över, fight or flight is instinct and se can’t control it (or can we?). Att belysa problem är ju också att göra någonting.

   Däremot anser jag att Parnevik överreagerar och saknar förmåga att göra en egen analys av situationen, och att rätten att gripa en person som begår ett brott inte får tas bort, begå inte ett brott om du inte vill bli gripen.

   Svara

   Han lyfter ju på huvet fler ggr?! Hur fan får hon det till han håller på att kvävas?!?!

   Svara

    Kan man skrika så har man god syresättning. Man blir tyst, slö och förlorar tillslut medvetandet när man inte kan andas.

    Svara

  Är detta Peg gjort ett brott som är åtalbart enl lagen. Syfte sprida bilder och film i syfte att skada, i detta fall de som gjorde
  gripandet som blir angripna.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/bKzLOk/nej-det-ar-inte-olagligt-att-fotografera-vid-brottsplatser-eller-olyc

  Svara

  Varför gjorde hon ingenting själv då när hon enligt egen utsago inte bara ”kan gå förbi”?
  Vad jag sett så är det inget övervåld, kan dessutom tänka mig att man får ett adrenalinpåslag som heter duga om man ser ett pågående brott och ska ingripa. Lär dig om mitt och ditt så riskerar du inte att bli fasthållen på marken? Känns typiskt Sverige att förövaren är offret.

  Svara

  Folk verkar inte fatta att ingen förtjänar att dö eller bli skadad för livet bara för att de begår/begått brott. Det är inte upp till varken polis eller civila att straffa folk på gatan redan. Så fungerar inte en rättstat.

  Svara

   Du har rätt att ingripa men det är ingen skyldighet. I rättegångsbalken kap 24 paragraf 7 står det: Påträffas den som begår brott, varpå fängelse kan följa, på bar gärning eller flyende fot, får han gripas av envar. Envar får också gripa den som är efterlyst för brott. Den gripne ska skyndsamt överlämnas till närmaste polisman.

   Svara

   Är han död? Nej
   Blev han skadad? Knappast, ett litet skrapsår kanske.

   Svara

   Ingen ska naturligtvis skadas om det går att undvika, men rånar man någon så måste man ju även ha i beräkningen att man kanske kommer att bli gripen av någon och att denne någon kommer att försöka hålla fast en. Har man otur kanske man till och med åker på stryk om fel person får tag i en. Alla kanske inte passar som rånare och kanske ska ägna sig åt andra lugnare aktiviteter istället.

   Svara

   Straffa folk på gatan? Det var ingen offentlig rättegång som hölls. De höll fast en man som brutit mot lagen tills polisen kom, föredömligt ju. Vad är alternativet, titta på? Inte ingripa för att personen i fråga kanske kommer få lite ont i armen?

   Svara

   1. Ingen har påstått att rånaren förtjänar att dö eller bli straffad för livet
   2. Den här rånaren varken dog eller fick permanenta skador
   3. Det fanns aldrig någon risk för att den här rånaren skulle dö eller få permanenta skador.
   4. Ingen har påstått att vi ska börja straffa folk på gatan.
   5. Den här rånaren blev inte straffad på gatan. Han blev, helt lagligt, gripen av civilpersoner eftersom han hade begått ett grovt brott
   6. Jag gissar på att de flesta håller med dig om att en rättstat fungerar på det sättet du beskriver. Varför försöker du lägga dessa ord i munnen på folk?

   Svara

    Tack!

    Svara

    Jo en del uttrycker liknande saker i den här tråden.

    Svara

     Precis. Läs alla kommentarer här så fattar man att många här verkar tycka att det är helt okej att skada eller döda den som rånat.

     Svara

      Det är en enda person som sagt att rånare har sig själv att skylla om denne skulle dö vid ett ingripande. Och den personen trollar med största sannolikhet. Det trollet är inte på något sätt ”många här”.

      Svara

       Det är fler om man läser mellan raderna.

       Svara

        Det är självklart fler för dig, eftersom du ser det du vill se, gör dina egna tolkningar utefeter vad du vill se och går efter dina egna förutfattade meningar.

        Svara

         +100 👏🏻
         Det är bara Stollis som är naiv och läser in saker som inte finns igen.. Det är liksom EN som sagt det här inne! Och hen sa det helt tydligt enbart BILDLIGT, inte ordagrant.

         Svara

      Va? Jag har läst alla kommenterar. Tycker inte att många verkar tycka det. De flesta verkar tycka att det man ser i videon inte är övervåld och därför proportionerligt.

      Svara

     Nej

     Svara

   Exakt så! Tack! Självklart fel att råna och bra att nån ingrep. Men man får göra det på ett rimligt sätt. Vet inte om dessa gjorde det eller inte, inte sett videon, men många här verkar ju tycka att man i allmänhet då förtjänar vad som helst. Så kan vi inte ha det, nån slags medborgargarde som i princip får misshandla andra som begår brott. Det skulle spåra ur och inte bli rättssäkert alls.

   Svara

    Amen! Precis så är det.

    Svara

    De ser ju endast till att han inte kan rymma vilket givetvis är vad gärningsmannen vill. Funkar liksom inte att hålla honom i handen lite löst och säga att han snällt ska stå bredvid och vänta tills polisen kommer. Självklart ska man inte skada/misshandla någon men har man utsatt någon för ett hänsynslöst rån (som förmodligen sätter stora spår på många olika sätt) kan man fasiken också ta att bli fasthållen till marken.

    Svara

    Men herregud, det är inte alls ”många här” som tycker att man i allmänhet förtjänar vad som helst.
    Sluta krydda sanningen om du vill bli tagen på allvar

    Svara

     Jo en hel del. Läs mellan raderna.

     Svara

      Eller så börjar du läsa vad personerna faktiskt skriver, för det är exakt det vad de menar och inget annat.
      Och sluta ta för givet att alla har dolda agendor, det gör en bara paranoid och galen.

      Svara

      Stollis, läs vad folk skriver istället för att hitta på eget skit!

      Svara

    Men innan de ger dig in i diskussionen kanske du ska se filmen?

    Svara

  Vad vi behöver är ju fler som vågar ingripa och hålla kvar rånare, stoppa misshandlar och liknande. Ska folk börja dreva mot de som ingriper så är det snart ingen som vågar göra något av rädsla för att själv råka illa ut, om.inte i stunden så efteråt när någpn filmat alltihop och hetsar mot en. Om jag blir rånad hoppas jag att vittnen ingriper, om någon annan blir rånad hoppas jag att jag vågar ingripa på något vis. Vi måste skydda och hjälpa varandra så gott det går. Och hylla civilkurage!!!!

  Svara

   Håller helt med. Pegs agerande är både respektlöst och ohjälpsamt. Nu är både rånaren och alla inblandade filmade och spridda överallt på nätet, i syfte att hetsa tittarna och ta parti. Vill någon av inblandade att denna klipp sprids ut?
   Vill man göra skillnad så agera istället för att passivt filma på avstånd och sen sprida allt på nätet! Vad är det fel på folk?! Klart man kan filma om materialet kan användas av polisen i en utredning, men lägg inte allting ut på nätet.

   Svara

  Skitbra gjort! 👋 det räcker så 😄👍

  Svara

  Och vad gjorde Peg för att hjälpa till?

  Svara

   Hon filmade det hela, la upp på insta och gjorde händelsen viral. I och med det gjorde hon så att flera förstår hur otroligt viktigt det är med civilkurage.

   Svara

    Lite ironiskt då hon själv inte visade civilkurage?

    Svara

     Hon var ju tvungen att filma ju! Hade hon visat kurage själv så hade hon ju inte fått något content

     Svara

    Är civilkurage att stå på sidan av och filma saker man upprörs över och publicera dem på sociala medier? Jag trodde att civilkurage innebär att man konkret ingriper i situationer, fysiskt och/eller verbalt, och försöker bidra med en lösning.

    Svara

     Nu läste du allt lite tokigt tror jag. Jag skrev aldrig att hon uppvisade civilkurage. Hon filmade män som föregick med gott exempel.
     Hade hon ingripit hade det inte funnits någon som kunde filma ett exempel på när några konkret ingriper i situationer, fysiskt och/eller verbalt, och försöker bidra med en lösning.

     Svara

  Hur man än vrider och vänder på detta så är två saker säkert:
  1. Ett brott är alltid fel.
  2. Att filma ett brott eller olycka för att sen lägga upp det på sociala medier är fel.

  Svara

   Och olagligt

   Svara

  Here we go again med kändiselitens godhetsuppvisning. Hon har iiiingen aning om personerna på bilden visste vad dem gjorde eller inte. Om gärningsmannen hade ont eller inte. Om han hade astma eller inte. Det enda hon såg va en svart man bli gripen för ett brott och det första hon tänkte va att här ska postas på sociala medier…. Civilkurage är viktigt men sånt här blir verkligen bara löjlig. Kändisar som ska få hypa upp sig själva med att raljera över månadens instagram trend som sedan glöms bort. Det har varit romer, afghaner, islamofobi och nu BLM. Det obehagliga med det här fenomenet är att det aldrig (99%) görs något på riktigt. Det ska bara visas upp hur duktig och god man är i sociala medier tills trenden byts ut, skit i romerna nu är det BLM i USA som är på tapeten. Jag skulle tycka det vore jävligt uppfriskande om dessa människor kunde engagera sig i en seriös rörelse för, i det här fallet, svartas rättigheter, istället för att springa runt på stan och bestämma att det va synd om random kriminell där hon inte vet mer än 1% av vad som faktiskt hände.

  Svara

   Har varit avföljt så många på sociala medier och poddar just för det. Tex Brita och parisa som bara helt ofiltrerat sitter i sina suuuuuuperpriviligerade liv och låtsas vara underground.

   Svara

  Fick han ont i axeln?
  Låg han med ansiktet i asfalten?
  Jaha, men då kanske man inte ska sno klockor av folk…så enkelt är det!

  Svara

  Om aldrig George Floyd händelsen hänt och BLM jippot efter det härjat, så hade Peg aldrig filmat och lagt upp detta trams. Snacka om att försöka rida på BLM vågen och fiska godhetspoäng.

  Svara

  Han kunde väl ha tänkt på att inte försöka råna någon? Då hade han sluppit situationen han hamnade i… 🤷🏼‍♀️ Spelar ingen roll om du är svart eller vit och begår ett brott. Övervåld kanske men varför överhuvudtaget begå ett brott för? Det är för mig obegripligt…. följ lagen så händer det dig inget och du slipper hamna i konflikt med polisen. Simple as that,

  Svara

  Ska vi ha ett tryggt samhälle ska vi inte ursäkta brott, vare sig det handlar om rån eller övervåld. Så enkelt är det.

  Svara

  Alltså förlåt men denna brud är ett svin till människa. Hon ”kunde inte bara gå förbi” så varför ingrep hon inte utan stod med telefonen och filmade? Skojar du eller? Ska människor som agerat som hjältar i vardagen bli uthängda och få störda blm människor på sig för att de gjorde HELT RÄTT? fattar ingenting. Hur ser det ut på den här korkade brudens instagram? Antar att hon istället fått har riktat mot sig själv. Vill inte ens veta hur killarna känner sig. Här uträttat dem en god gärning för att bli uthängda på internet av en idiot som inte hade mage nog att bara gripa in och säga sitt på plats men hittar på en grej av det på nätet

  Svara

  Ta bort svinet som rånade. Punkt. Slut.

  Huir kan det här ens vara föremål för en diskussion?

  Svara

  Hon är så tröttsam vill alltid sticka ut som en wannabe, en stor käft i en liten chicken 🐥 stackars fina Kristin vilken svärdotter hon får…

  Svara

  Jag roade mig med att gå in på polisens hemsida för att se vad de skrivit om händelsen. Jag hittade följande:

  18 september 13:18, Rån övrigt, Stockholm
  Rådig allmänhet har gripit en man som gjort sig skyldig till rån mot en kvinna utomhus på Östermalm. Kvinnan uppfattade som att gärningsmannen gått efter henne och när hon skulle kliva in i bilen knuffade han till henne och stal hennes klocka. Han sprang sedan norrut och personer som sett händelsen sprang efter och kunde gripa gärningsmannen vid Frejgatan. Under flykten kastade tjuven från sig godset, och efter sökande har det återfunnits och är taget i beslag. Målsäganden fick en skrapskada i samband med händelsen och är inte allvarligt skadad.

  Jag skulle tro att det svenska folket fått nog av allt drägg som rör sig på gator och torg numera. Det är bara en tidsfråga tills allmänheten beväpnar sig också – och då har vi ett fullskaligt inbördeskrig. Det blir ju lätt så när naiva politiker fått härja ostört i flera decennier.

  Jag tycker faktiskt väldigt synd om Sverige och svenskarna.

  Svara

  18 september 13:18, Rån övrigt, Stockholm
  Rådig allmänhet har gripit en man som gjort sig skyldig till rån mot en kvinna utomhus på Östermalm. Kvinnan uppfattade som att gärningsmannen gått efter henne och när hon skulle kliva in i bilen knuffade han till henne och stal hennes klocka. Han sprang sedan norrut och personer som sett händelsen sprang efter och kunde gripa gärningsmannen vid Frejgatan. Under flykten kastade tjuven från sig godset, och efter sökande har det återfunnits och är taget i beslag. Målsäganden fick en skrapskada i samband med händelsen och är inte allvarligt skadad.

  Jag prövar väl att skicka min kommentar igen då, det verkade inte funka första gången?

  Jag tror att svenskarna fått nog av allt patrask som numera rör sig på gator och torg och gör vårt land otryggt. Snart är jag också övertygad om att gemene man beväpnar sig och sedan har vi ett fullskaligt inbördeskrig. Det blir ju lätt så när naiva politiker får hållas i några decennier.

  Svara

  OM Du betvittnar Peg Parnevik bli rånad eller våldtagen av svart man – grip inte in. Tänk på att den stackars våldsverkaren kanske har astma, han kan vara lite känslig också. BLM.

  Svara

  Vem fan är Peg Parnevik och varför är hon en helt efterbliven, bortskämd snorunge med en skev verklighetsuppfattning?

  Svara

  1. Om man väljer att begå kriminella handlingar får man vara beredd på att bli gripen.
  2. Var är övervåldet?
  3. Varför ska Peg lägga sig i?

  Jag förstår seriöst inte problemet

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.