Nellie Berntsson utökar verksamheten och flyttar till egen gård

 

Det var ett herrans flyttande för Nellie Berntsson och partnern Olav. 
Till egen gård med familjen, från egen gård med familjen till Danmark, från Danmark tillbaka till Sverige och egen lägenhet, från lägenhet och inackorderingsstall till egen gård med hus för både duon och deras nya groom Julia.
Har de någon slags förkärlek till bubbelplast och flyttkartonger med inbyggt IQ-test, för jag har aldrig sett på maken till människor att så frekvent verkar packa och packa upp sina ägodelar på olika ställen.

Personligen avskyr jag att flytta.
Att flytta är ett av livets ”nödvändiga ont”.
Kanske hade min känsla för det varit en smula mindre negativ om jag betalat för någon slags helhetslösning där jag slipper alla steg i processen av att packa och packa upp, men som det är nu…huuuu!

I videon här ovan kan ni höra Nellie berätta om flytten, som verkar ske pga att O.N Sporthorses utökar verksamheten. 
Hur länge har de haft hästarna på det nuvarande stället? En månad? Två?

Så här skriver förresten Nellie om ”barreringsdramat” som gått av stapeln på Instagram det senaste dygnet:

153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Good for her 🙂

  #vänligtkommentarsfält

  Svara

   Haha kul att hon påpekar när något inte är ”supersnyggt hanterat”
   Fröken Nellie ”inte supersnyggt hanterat” Berntsson

   Svara

    Nellie ”inte super snyggt hanterat” Berntsson, menar du väl? 🙂

    Svara

     Det är väl det det står?

     Svara

      Jaha skrivihop. Glöm vad jah skrev

      Svara

  Tycker hon verkar följa sina drömmar. Hade inte heller velat bo tillsammans med mina föräldrar i den åldern så att det blev flytt ifrån gård med dem verkar bara rimligt. Att de flyttar från lägenhet till gård verkar också rimligt med tanke på hennes livsstil. Sen vet man ju inte hur långt hyreskontrakt de hade heller, det kanske var dags för nytt oavsett.

  Svara

   De flyttade dit i juni. Jag tror ingen vettig vill hyra ut i bara några månader, eller är jag helt ute och cyklar? 🙈

   Svara

    Många som hyr ut under sin egen uppsägningstid (3 månader). När man åker iväg någonstans under sommaren (1 månad). I Stockholm är det vanligt iallafall med korttidskontrakt.

    Svara

    Oavsett vad uthyraren vill så kan de ju inte stoppa en hyresgäst som vill säga upp avtalet. Då är det bara att ta uppsägningstiden och fixa ny hyresgäst under tiden.

    Svara

    HAHA men alltså va?

    Menar du att de ska bo kvar i lägenhet av hänsyn till hyresvärden?

    Det är så marknaden fungerar, folk flyttar in och flyttar ut, folk använder olika lägenheter som tillfälliga boenden medan de letar efter något långsiktigt, många måste ju ta det som erbjuds även om e y inte är perfekt för att inte behöva bo på gatan mellan tiden i olika boenden. Det räknar man med om man hyr ut bostäder, hur kan man ens försöka shamea någon för att den hyr en lägenhet under kort tid?

    Svara

   Men huuuur skriver människan? Pratar hon likadant? ”Sätta sig på kanten? ” ”pissa på mitt krav?”
   Men gumman, jag förstår att du är missnöjd, du brukar ju få igenom dina krav, eller så flyttar du eller hotar folk. Det kan du inte göra nu offentligt. Den enda som vill ha uppmärksamhet här är ju du. Måste svidit helvete att Peder F lajkade A’s inlägg på insta.
   Dagsform eller ej, Joe har en osund hoppteknik och ni som ekipage har blivit omtalade länge, det är först nu som debatten kommit ut på en plattform och då var A schysst nog att hålla dig och din häst anonym. Men hon glömde nog vilken bortskämd snorunge hon hade att göra med

   Svara

    ”Men huuuur skriver människan? Pratar hon likadant? ”Sätta sig på kanten? ” ”pissa på mitt krav?”

    Japp, märks tydligt att hennes skolgång stannat vid högstadiet. Öht verkar hon ha ganska stora svårigheter att producera begriplig skriven text och förstå skriven text. Hon borde ha stannat i skolan några år till, sånt här är svårt att försöka ta igen på egen hand.

    Svara

    Hon borde skaffa sig ett bibliotekskort och få tangentbordsförbud tills hon utnyttjat det flitigt. Den där ordsalladen är obegriplig. Och hur svårt ska det vara att fatta att det heter D E T??!

    Svara

    Ni skulle testat att läsa hennes blogginlägg när hon fortfarande bloggade. Herregud vad dålig grammatik och stavning, man förstod inte vad man läste 🤦🏼‍♀️

    Svara

  På fb brukar de backa upp det som är sant med bevis.

  Svara

  Men VARFÖR tycker Nellie att Axelina borde ha tagit ett annat ekipage? Snarare viktigt att Axelina pekar ut just Nellie eftersom att Nellie är offentlig och därmed har inflytande på hennes tonåriga fans. Folk pratar liksom alltid om Joe (och Laissa tidigare) på läktaren när Nellie tävlar just för att det inte ser så bra ut.

  Varför kan Nellie inte bara inse att hon köpte en häst efter att ha sett en löshoppningsvideo där hästen hoppar så att han nästan bryter ryggen och går omkull i landningen, något som bara barrerade hästar gör. Hon köpte en barrerad häst och har bidragit till normalisering och tillochmed glorifiering av denna onaturliga hoppteknik.

  Hon kan istället inse sitt misstag och sluta hoppa Joe iallafall på höga höjder eftersom att hans kropp slits på vilket inte är snällt mot honom. HON skulle ju kunna skriva till hippson och starta en debatt om barrering och barrerade hästar och förmedla till sina följare att det absolut inte ska se ut som det gjorde med Joe på den senaste tävlingsfilmen hon har lagt upp. Men nej, hennes kommentarer består av okunniga ointelligenta människor som tycker att Joe hoppar skitsnyggt och dessa människor tycker förmodligen också att hästar som hoppar med en normal språngkurva inte är något att ha, vilket inte gynnar sporten, uppfödare, hästsäljare och framför allt inte hästarna.

  Är så less på Nellie och tappar nästan hoppet för mänskligheten när jag läser kommentarerna under hennes inlägg där hon fiskar sympati. Hon är en genuint elak och sjukt verklighetsfrånvänd människa. Hon förtjänar att känna sig uthängd så som hon gjorde mot Laissas ägare.

  Sen kanske hon kan inse att om Peder Fredricson och alla andra yngre landslagsryttare har gillat bilden så kanske Axelina inte alls bara vill ha uppmärksamhet utan att det faktiskt ligger något i det hon säger. Men Nellie tycker väl säkert att hon är bättre och mer kunnig än tex Peder så hon tänker väl inte bry sig om det.

  Svara

   Bra skrivet!

   Svara

   Otroligt bra skriver! Exakt så.

   Svara

   👏👏👏👏👏

   Svara

   Vilka är ”alla andra landslagsryttare”?
   Tror du verkligen att om det var en bild på Peders häst väldigt inzoomad som man inte såg han eller Stephanie på ryggen att han skulle gillat bilden då? Oavsett textens budskap. Kan lova att han hade hört av sig till axelina om helt andra saker då än för att hylla.
   För tro mig när jag säger att han har flera hästar i stallet som dom visar upp som hoppar liknande. Men där är de andra kommentarer.

   Svara

    Det här handlar om Nellies agerande, inte Peder, så det är helt onödigt att spekulera vad Peder skulle ev. ha gjort/inte gjort.

    Svara

     Drog såklart in Peder för att originalkommentaren nämnde Peders stöttning till inlägget:)

     Svara

      Orkar inte gå och göra en noggrann lista till dig men syftade alltså inte på landslagsryttarna som rider på seniornivå, utan dom i Nellies ålder (tycker att det är värt att nämna pga Nellies tidigare konflikt med landslaget)
      Tex;
      Axelina & Antonia
      Cora Hirn
      Stella Röhckle
      Paula Unghanse
      Fanny Kullmyr

      Och nej Peder hade kanske inte gillat bilden men Peder skulle för det första aldrig köpa en barrerad häst och Peder har förmodligen tillräckligt bra läsförståelse (till skillnad mot Nellie) för att förstå att det inte är en personlig attack mot honom utan att Axelina vill uppmärksamma något dåligt inom sporten. Men som sagt så är Peder kunnig nog för att veta att man inte köper barrerade hästar och han skulle aldrig visa sig på en barrerad häst eftersom att det skulle vara otroligt dåligt för hans varumärke. Och nej Peder har inga hästar som hoppar onaturligt, vissa har en större språngkurva och vissa kanske kickar med bakbenen över vissa hinder men vem som helst kan liksom se skillnad på en häst med annorlunda hoppteknik och en häst som har blivit barrerad.

      Svara

       Du verkar leva i Peders kropp du🤣 Mycket exakt info om Peder du verkar veta haha.
       Tråkigt att man ej ser till verkligheten att de köps hästar konstant över filmer osv som ryttare inte har en aning om ifall de blivit barrerade eller andra grejer innan dom kommer till ny ryttare. Du tror Peder och alla andra stora ryttare i Sverige och utomlands har exakt koll på ALLA sina hästar från fölning till uppfödning till 3,4,5 års klasser, vad som gjorts hemma på träning osv osv tills dom köps när dom är låt oss säga 9 år? Nej för oavsett vad tidigare ägare säger så är det svårt att lita helt på någons ord. Finns nog många toppnamn både svenska och utländska som inte behandlar sina hästar så bra. Många hade blivit förvånade och besvikna.

       Svara

        Svar till Vendela: Där har du skillnaden
        på de med grundläggande hästkunskap och de som saknar den. Ingen vettig människa med goda hästkunskaper och hjärtat på rätt ställe köper en häst som man misstänker är barrerad. Vare sig på video eller irl. Då väljer man att avstå.

        Svara

    Jag undrar bara VILKEN av Peders hästar du tycker visar på samma teknik som Joes? För jag hittar då ingen.

    Svara

    ”För tro mig när jag säger att han har flera hästar i stallet som dom visar upp som hoppar liknande. Men där är de andra kommentarer”

    – Vilka är dessa hästar?

    Svara

     Oj finns flera genom tiderna. Sienna, ”skorpan” (vet inte riktiga namnet men finns flera videos på instagram), Hansson i vissa språng (precis som i detta fall nellies häst i vissa språng, just denna video typ alla språng men som MÅNGA skrivit är inte detta något man sett så tydligt innan på hennes häst), maddox, Fendi, Vincent, Erik.
     Säger INTE att dessa hästar är barrerade detta är extremt fina hästar med fin teknik. Ibland blir tekniken överdriven och ibland blir de mer normala språng precis som för nellies häst och för ALLA andra hästar på den nivån. Menar bara på att dessa också är exempel som i klippbilder kan se extrema ut.

     Svara

      Men alltså nej! Känner väl till alla dessa hästarna och deras teknik och du kan absolut inte mena att dessa har samma som Nellies? Det är skillnad på att överhoppa sig som många av dessa har gjort och varit väldigt rädda/försiktiga och Nellies häst som slår ut bakbenen i en helt onaturlig rörelse! Pinsam kommentar som bara visar på extrem inkompetens och okunnighet.

      Svara

      Men asså om du påriktigt inte kan se skillnad på dessa hästars hoppteknik och Joes teknik på löshoppningsfilmerna Nellie lagt upp så orkar jag inte ha denna konversationen med dig. Ja det finns mycket skit inom världseliten, är väl medveten efter 2 år som hästskötare åt en av världens bästa hoppryttare, men ingen av dom hästarna du skrev hoppar som Joe gör.

      Och nej Peder vet förmodligen inte vad hans hästar har gjort som unga, men man behöver inte veta va som hänt hästen om 3,4,5 åring för att om hästen blev barrerad innan den kom till Peder skulle Peder förmodligen märka det eftersom att det ej riktigt går att träna bort ett sånt beteende.

      Det var inte ens detta min kommentar handlade om. Jag tycker att det säger mycket att Peder har gillat bilden eftersom att han är ett sånt stort namn. Sen att du verkar ha väldigt mycket emot honom är väl en grej men det är ju inte riktigt relevant enligt mig. Du får jättegärna göra en egen tråd och diskutera om Peder och hans barrerade hästar eftersom att du verkligen brinner för ämnet! Ha en god natt Vendela <3

      Svara

       Men gud. Har ordagrant skrivit att jag tycker dom hästarna jag nämner är extremt fina, att jag INTE tror dom är barrerade samt har INTE skrivit att dom hoppar som Joe. Skrev att dom har en teknik som ibland blir överdriven och extremlopp ibland väldigt jämna fina språng. Lugna dig och sluta hitta på saker som aldrig sagts.
       Om du nu jobbat som hästskötare, om denna text lagts upp under tiden du jobbade som det och en bild på ryttaren du jobba för och en av dina hästar du jobbar med VARJE dag som du VET mår bra och är sund. Hade du då reagerat på samma sätt?

       Svara

        Men alltså du skriver några kommentarer upp :

        ”För tro mig när jag säger att han har flera hästar i stallet som dom visar upp som hoppar liknande. Men där är de andra kommentarer”

        Så du har ju visst skrivit att han Peder har hästar med liknande teknik som Joe?
        Och på följdfrågan vilka som hoppar som han listar du flera namn som enligt dig gör det?

        Svara

         Då blev de lite missförstånd från mitt håll med hur jag skrev. Menade INTE att dom hoppade precis som Joe. Menade att de finns likheter genom att dom hästarna också hoppar extremt vissa språng med onödiga höga språng exempelvis. Som sliter på hästen.

         Komma lisens instagram löshoppning på en av deras hästar 22juli 2017 så har du en av deras hästar som hoppar extremt lik Joe. 40k visningar och 200 kommentarer om ”wow vilken häst”. DÄR är skillnaden när en ryttare på lägre nivå lägger upp en sån video och när en ryttare som många har som förebild lägger upp en sån video.

         Svara

          Kolla hennes instagram skulle de förstås stå. Ibland går de fort

          Svara

           Den hästen på filmen på Lisens konto heter Vieny, om du kollar på @malinfilippasjogren 18 januari 2018 så finns det en video där den snarare hoppar med väldig låga bakben. Hittade ingen video där han hoppar högt med ryttare på ryggen men som sagt så är det skillnad på Joe som har hoppat på ett hemskt sätt väldigt länge och inte bara på enstaka hinder och den här hösten som tog i lite extra över ett hinder.

           Jag ser stor skillnad på Joe och Peders hästar men du har rätt till din åsikt. Jag tycker det är sjukt att Nellie ens köpte Joe efter att ha sett dessa videor och det visar på enorm okunskap hos henne.

          Kollade på den videon nu och för mig ser det endast ut som om hästen kickar ut med bakbenen vilket ganska många hästar gör vad jag vet? Tycker inte det ser särskilt galet ut och hästen landar på ett okej sätt. Om du jämför den med video som Nellie la upp på Joe där han löshoppas så tar han i verkligen skjuter upp bakbenen och landar nästan som om han står på händerna. Förstår och ser du skillnaden?

          Svara

           Förstår dig men svårt att få två hästar att hoppa EXAKT samma och känns som vilken häst jag än säger från vilken ryttare de än är så kommer de vara något liiitet som skiljer dom åt. Vilket inte är konstigt för de är djur vi pratar om. Men önskar folk kunde backa och se helheten på de stora hela bara.

        Men hela grejen är ju att Joe väldigt tydligt har blivit barrerad av tidigare ägare. Och Nellie såg dessa videor på Joe där han hoppar på ett helt sjukt sett där han nästan slår över i landningen och ba wow!! den hästen måste jag köpa!!! Och sen dess har hon tävlat denna häst och hennes kommentarer består av folk som hyllar hans hoppteknik. Alltså bidrar Nellie till glorifiering och normalisering av denna typ av hoppning som endast går att få fram genom barrering. Därför tycker jag att det är bra att Axelina använder just Nellies häst som exempel då han syns mycket på Nellies konto och Nellie har en stor följarskala. Joe mår säkert bra och får mycket omvårdnad och kärlek, betyder inte att Nellie inte ska kritiseras för sitt val att köpa en barrerad häst samt fortsätta tävla den på höga höjder.

        Om hästen jag tog hand om inte hade blivit barrerad så skulle den förmodligen inte blivit använd som exempel eftersom att folk kan se skillnad på en häst med en lite annorlunda hoppteknik och en hoppteknik som är onaturligt framtagen. Om det mot förmodan hade hänt ändå hade jag tyckt att det vart bra att folk pratar om detta viktiga ämne men kanske lagt ut en bild eller video som visar skillnaden på en barrerad och en icke-barrerad häst, om bilden på denna häst bara var en stillbild från en tävling så kanske jag skulle lagt upp hela den rundan och visat att det var ett enstaka hinder för hästen fick ta i lite extra men att det inte hör till vanligheten att den gör så med bakbenen. Alltså inte blivit kränkt utan kanske se tillfället som en bra möjlighet att informera folk som barrering, hur det påverkar en häst osv.

        Eller så hade jag bara skitit i att säga något då det inte är min häst och om jag ändå vet att hästen inte har visat några tecken på barrering annars så behöver jag som hästskötare kanske inte bry mig så mycket.

        Men som sagt så finns det för många videor på Joe där han hoppar så på varenda hinder på en runda för att jag ska kunna tro att det bara var en stillbild som såg extra dålig ut.

        Svara

         Vi alla känner olika. Jag känner inte behovet av att kritisera någon 4 år efter den köpt en häst som blivit eller inte blivit barrerad. Samt känner inte att någon har rätt att göra de på sociala medier. De sprider hat, mobbning och drar ner hela sporten.

         OM den blivit det innan Nellie köpte den så är de högst omöjligt att de skulle sitta kvar 4 år senare. Vet inte exakt när hon köpte hästen men säger 4 år på ett ungefär.

         Hästen hoppar med extrem teknik JA. De sliter garanterat mer på hästen än om den hade lugnat sig med sprången JA. Precis som några av de hästarna från Peder jag nämnde så sliter det också mer av att dom överhoppar sig än att hoppa lugna jämna språng, såklart.
         Men finns sååå många exempel på detta så de finns inte tid att nämna alla. Kolla Emma Emanuelsson instagram 23 januari 2018. En superfin häst Som garanterat mår jättebra men som sprätter iväg över vissa hinder pigg och glad😄 Alla hästar som överhoppar sig, hoppar med extrem framben/bakben barreras inte. De jag vill få fram. Som jag skrev innan med Peders hästar också att jag Tror absolut INTE de har blivit barrerade, vill förtydliga de bara.

         Svara

          Absolut!
          Vet inte om du sett videon ”G.I Joe SOLD” på youtube, men det är Joe innan han kom till personen Nellie köpte Joe av 2017. För mig är det tydligt att nånting hände hos den personen och återigen så är det sjukt att Nellie ens köpte Joe.

          Och jag vet inte om du vet hur barrering funkar med det är visst möjligt att det sitter kvar, tillochmed resten av hästens liv. Precis som med allt djurplågeri så traumatiseras ju hästen och även om Joe absolut inte hoppar så 10/10 gånger och det inte alls är lika illa på lägre höjder så sitter det ju obviously kvar i hans huvud eftersom att rundan i 140 som Nellie la upp där det inte såg okej ut tydligen var pga bakskydden, alltså har Joe kanske haft teknikskydd på sig som skadat honom när han slagit i bommar och därför hoppar skithögt så fort han får på sig bakskydd. Alltså påverkar det visst hästar i flera år och ibland hela deras liv.

          Hursomhelst så har hennes kommentarer sen hon köpte Joe alltid bestått av folk som hyllar hans bakbensteknik och det är väl där Axelina menar att problemet ligger, hon kritiserade väl kanske inte Nellie som person även om jag personligen tycker att det är rimligt då Nellie köpte Joe pga löshoppningsfilmer där han hoppade på ett väldigt osunt sätt.

          Svara

          DET HETER DET!!!

          Svara

  hur svårt är det för människan att skriva ”det” med ett t?!?! blir så irriterad när jag försöker läsa hennes texter. alla ”de” gör att jag läser ”dom” och sen undrar vafan hon menar. vill man förkorta ”det” av någon anledning, skriv ”d” då! xD

  Svara

   Nej för fan, förkorta inte till ”d”!! Ser ännu värre ut.

   (Och du själv kan väl börja med stor bokstav också?)

   Svara

    Och sluta med ?!?! och xD

    Svara

  Vart kan man hitta denna tråd?

  Svara

   Fb

   Svara

    Hur hittar jag denna tråd? i vilken grupp stod detta om honom?

    Svara

   Fb=Flashback

   Svara

  Jag har lätt att lägga saker bakom mig och gå vidare skriver hon 😂😂😂😂 hon är den mest långsinte bloggare jag någonsin läst om. Hon lägger inget bakom sig, hon lever i sin bild av att hon blir orättvist behandlad och att alla är avundsjuka på henne alla dygnets timmar.

  Svara

   Ja lite dålig självinsikt!

   Svara

   Jah tror snarare att hon har lätt för att inte bry sig om andra. Att det är med lätthet hon ignorerar folk, ja tills de ifrågasätter eller på annat sätt kränker henne. då ska fan blodet flyta

   Svara

   Det är så intressant att många av de som gapar om ”avundsjuka” är de som jag inte kan tänka mig knappt nån är avundsjuk på. Vem vill leva ett liv med ständigt drama och lättkränkthet, utan att ha åstadkommit eller uppnått så där jättemycket inom sin bransch. Mest jobbigt drama och konflikter. Pratar generellt, finns tyvärr många sådana….

   Svara

  Har flyttat flera gånger på ganska kort tid. Äntligen hittat rätt – även om det tog tid. Många har sagt ”hur orkar ni flytta så mkt”. Men för oss har det inte varit något problem. Vårt val, vår resa

  Svara

   Är ni också ovänner med alla era tidigare hyresvärdar?

   Svara

    Livet är för kort för att bo någonstans Alan inte trivs för att sätta en hyresvärd före sig själv 🙂

    Svara

     Man* lol

     Svara

     Ja, den där jävla Alan förtjänar väl att trivas han, haha.

     Svara

  Någon som minns hur många gånger hon bytt stall sedan hon flyttade till Skåne? 15 gånger? Det var väl typ 11-12 gånger när de bodde i västra Götaland.

  Svara

   Hon är inte känd för att vara en trevlig människa inom ridsporten. Kan såklart ha ändrats sen tiden hon var tonåring, men det var inte ett bra rykte de hade. Finns väl få som vill ha henne inackorderad/ha kvar henne….

   Svara

   Alltså jag tänker mig att det blir stressigt för hästarna att byta stallmiljö så ofta… allt känns nytt och pirrigt som om de är på någon jäkla tävlingsturné for life

   Svara

  Varför skulle inte hennes häst som med hög sannolikhet råkat ut för djurplågeri inte tas som exempel i debatten? Hon borde snarare stämma in i kritiken och reflektera över hennes del i det hela då hon väljer att tävla med en sådan häst.

  Svara

  Men herregud du får väl länka med en asterix i länken eller något , helt omöjligt att veta var man ska söka?

  Svara

   Jag sökte ”Nellie berntsson olav fb” och hittade på 30 sek. Man behöver inte vara ett tekniskt geni för det är iallafall inte jag!

   Svara

    Haha ja okej hittade faktiskt samma och gjorde exakt samma sökning som dig men av någon anledning pallade jag inte gå in på den 467467 sidor långa Nellie-tråden utan tänkte att det fanns något om Olav någon annanstans 😂 my bad men avskyr verkligen när folk hänvisar till FB utan något försök till att iaf navigera folk rätt, orkar inte leka detektiv jämt.

    Svara

     Den vad jag antog var 467467 sidor*

     Svara

     FB-tråden om Nellie är en sida lång och består av sju inlägg. Hon är med andra ord en så ointressant person att flashback inte orkar bry sig och då bryr sig ju flashback om det mesta här på jorden. Det lär vara gården de ska hyra. https://slattang.se/benstorp/

     Svara

      Ja jag upptäckte det när jag väl klickade in mig på den. 😂 Hoppas hur som helst att misstankarna där inte stämmer och att det bara var ett högljutt bråk. Tacksamt hur som att ha uppmärksamma grannar! ❤️

      Svara

  Vet ni. Aldrig vart insatt i hästvärlden, men efter dessa inlägg om Nellie + kommentarer om hästar så har jag fått upp ögonen för djuret i fråga. Fyfan, stackars hästar och vara slavar för människan nöje. Tänk om de bara vill stå där på ängen och käka gräs i lugn och ro hela dagarna ned sina hästkompisar? Men nej, det ska sadlas på, sadlas av, de ska sättas konstiga grejer i munnen på dem, de ska transporteras hit och dit till nya ägare, de ska piskas ”lite lätt” när de gör fel, de ska hoppa högt och de ska rida fort som fan med nån jävla gubbe i vagn som stressar på där bak. Fyfan för denna hästindustri. Jag skulle vägra va häst om jag fick välja.

  Svara

   Verkligen. Stackars djur. Och nej det går inte att jämföra med människor som hoppar höjdhopp m.m. Människan har nämligen en fri vilja. Bara för att hästar inte längre finns i det vilda betyder det inte att de trivs att gå i hage eller ridas på. Hästar är flockdjur som kräver enorma territorier vilken ingen hage i världen kan ersätta.

   Svara

   Om jag inte var så hungrig skulle jag vägra vara människa. Upp tidigt varje dag för att tvingas ta mig till jobbet oavsett väder. För måste jag jobba 8 timmar om dagen för att ens ha råd att bo, äta och bara överleva. Hemskt och plågsamt att vara människa som tvingas göra saker.

   Svara

   Husdjur/bruksdjur är ju generellt en himla konstig grej, tycker jag.

   Svara

   Hästar är domesticerade djur. Med det sagt, klart djurhållning måste va bra. Bett, sadel etc måste passa varje individuell häst. Jag kan lova dig, att ett djur som är byggt för flykt och väger 500kg+ markerar och gör livet extremt svårt om det man gör inte godkänns av hästen. Vissa hästar älskar hoppning, andra hatar det – det märker man. Hästar inom ridsporten är inte en vild mustang man satt träns och sadel på, de är framavlade för det. Precis som vissa hundraser älskar ”sök”, agility etc så är det samma inom ridning. De allra flesta har ju faktiskt hästar pga kärleken till djuret, för att ”mysrida”, inte satsa som Nellie B eller eliten.

   Svara

    Fast kan vi sluta deraila problemet Nellie med den här meta-diskussionen om djurhållning. Det finns massor mes veganforum där ni kan diskutera detta. Orkar inte skrolla ett helt k-fält med irrelevanta diskussioner. Era insikter har noll inverkan på problemet med barrerade hästar så.. Leave!

    Svara

     Är du kommentarspolis här och bestämmer vem som får diskutera vad?

     Svara

  Just nu berättar hon på insta om hur iskall hon är på tävling. Tydligen har överdomaren varit orättvis mot henne på tävlingen idag och dessutom skickades det dopingprov på hennes häst.

  Svara

   Starkt ogillande till att domare och RF på kvällen innan en tävling sitter och läser på insta för att bestämma vilka de ska ta ut för dopingprov mm. Sekundärkränkt.

   Svara

    Varför tror du att dom gjort så, Nellie?

    Svara

     Varför förstår du inte ironi?

     Svara

   Om det nu går rykten och skitsnack om henne är det väl skönt att hon blir granskad? för då kan hon ju visa svart på vit att allt är som det ska och så kan alla hålla tyst. Eller är allt inte som det ska och hon är rädd att dem ska hitta skit på henne och därför hon blir upprörd? hm…

   Svara

   Märkligt. Anser vissa att just de alltid ska slippa stickprov? Varför isåfall? Det ligger ju i stickprovens natur att man kan bli utsedd. Alla seriösa idrottare borde välkomna dopingprov för att hålla sporten ren.

   Svara

  Jag tror aldrig att Nellie kommer förstå hur hon hela tiden oavsett stall och boende sätter sig i samma fälla gång på gång.
  Dvs isolerar sig med några få personer och lever i en helt isolerad bubbla och alla utanför den blir fienden. Undra hur många månader det kommer hålla nu när stalltjejen ska bo i samma hus med dom.

  Svara

  Hon är sjukt impulsiv, flyttar i affekt, köper hundar, bil allt ska gå snabbt.

  Svara

  Hon har blivit slumpmässigt dopingtestad och gråter nu på Instagram.
  Det är väll jätte bra att man varje tävling dopingtestad några hästar…

  Varför vill hon inte att sporten skall vara sund?

  Svara

   Anonym 13:21
   Har för mig att det är mycket ätstörningar inom Jocky ( stavning?) grenen i hästsport. De måste väga xx antal kilo för att få tävla. Ligger du över gränsen så får du inte tävla. Kan ha fel så ta detta med en nypa salt.

   Svara

    Hon bryr ju sig inte om sporten eller något annat än dig själv. Hon klarar inte av att se ett slumpmässigt dopingtest som just slumpmässigt, utan det är specifikt riktat mot henne för att hon är nellie berntsson…

    Svara

     Borderline?

     Svara

      Bipolär kanske?

      Svara

  Nellie har lånat bilder från fotografer frikostigt till bloggen utan att credda dem, så lite ironiskt är sista inlägget i debatten allt.

  Svara

  Kan ju förklara varför familjen inte tål honom

  Svara

   Tvek på den då familjen själva brottas med/lider av hetsiga utbrott på hemmafronten.

   Svara

  Skrev i ett annat inlägg som handlade om Nellie att hag tyckte synd om hästarna som flyttas runt. Fick till svar att hästarna är vana då reser runt för att tävla. Men det är väl skillnad på att åka och tävla och att byta hem?

  Jag har inte så mycket koll men när man ska iväg och tävla så gör man väl i ordning hästen? När man gör den i ordning så vet hästen att den ska i väg och tävla för att sedan komma hem.

  Djur kan få ångest, depression, oro precis som oss människor. En del djurarter märker man det snabbt om de inte mår bra. Fåglar drar av sig fjädrarna, katter kan bli aggressiva, hundar kan gå och gömma sig. En häst kan bli rastlös och börja bita på krubban, stå och gunga från sida till sida i boxen.

  När är det för mycket flytt på en häst? Det är en genuin fråga då det tyvärr en dag kan göra att häaten som flyttar mycket bli ångestfylld och rädd för människor.

  Om det är stavfel så förlåt.

  Svara

   Jag håller med dig. Hon pratat om Joes dagsform, att han har problem med spänningar och är en ”nervig häst”. En sån häst behöver ha en stabil vardag och inte åka på tävling eller flyttas runt.

   Svara

    Joe skulle nog må bäst av att bara promenera en period. Hästar som tävlar ofta och hårt mår inte bra i längden. De måste få vila hjärnan de med och bara få vara.

    Svara

     Om han dessutom plågats till sin hoppteknik så borde han inte hoppas alls. Inte undra på att han är ”känslig med mycket nerv” han får ju aldrig chansen att läka från sitt trauma

     Svara

  Kan mycket väl tänka mig att hon lämnar lgh som det är. Hon har inte samma möbler och det är alltid något samarbete vid inflytt.

  Svara

  Säger väl något att Peder Fredricson gillade Axelinas inlägg.

  Svara

   Säger massor mer än de nobodys som gillat Nellies försvarstal. Vilka var det nu igen… jo Tyra och M el Hanafi och en samling fjortisar som inte heller vet något om vettig hästhållning eller sund hoppteknik

   Svara

   Det tycker inte jag, jag tror majoriteten håller med i sakfrågan utan att veta vem det är på bilden.

   Svara

    Precis. Många gillar garanterat inlägget för saken lyfts fram i en debatt, vilket är bra. Vad som inte är bra är att lägga en privat bild från en annans instagram ihop med en sån text.

    Tror ni Peder hade gillat inlägget om de var en inzoomad bild på en av hästarna från hans stall? Nej då hade han precis som nellie ”endast” sett bilden på sin egna häst och ifrågasatt. Helt naturligt.

    Tråkigt att folk inte ser skillnad på att gilla inlägget för de lyfter en viktig fråga inom vår sport och gilla bilden för att ”mobba nellie” och vara ”team axelina”. Tror det är 50/50 ungefär. Vissa gillar inlägget för budskapet och vissa för att trycka ner ryttaren på bilden.

    Axelina hade lika gärna kunnat välja en bild på sin syster. Där finns de flera liknande bilder.

    Svara

     Hej nellie

     Svara

     Hej Nellie! Du skriver alltid DE istället för DET och skriver oftast namn med liten bokstav när dom förekommer mitt i en mening 😘

     Svara

      ??? Har skrivit mitt namn och namnet är Vendela. Kanske skriver blandat stor i liten bokstav på namn utefter vad min telefon autocorrectar. Skriver alltid med liten bokstav för de går av farten, om den väljer att ändra till stor bokstav så är de så, om den inte ändrar så är det så. Vad är grejen? Tror ni bara det är Nellie som skriver namn med liten bokstav? Gud.

      Svara

     Men det är Nellie och hennes rabiata följare som förminskar denna diskussion och får det att handla om ett personligt angrepp på henne? Axelina lyfter en viktig fråga som tyvärr kommer i skymundan nu. Nellie förstår ju uppenbart inte Axelinas inlägg öht då hon skriver och undrar varför axelina inte kunde gått fram till Nellie direkt på en tävling tex?? Snacka om att missa poängen totalt då detta inte handlar om Nellie utan man får försöka se det hur ett större perspektiv och kunna ha en objektiv diskussion. Att du sen antyder att Peder skulle agerat likadant om det var han på bilden är skrattretande. Alla som sett videon på Nellies häst ser att denna hästen är antingen är barrerad eller har någon form av skada i rygg/kota liknande och vill därför inte visa upp en sån här hoppning, ingen bra reklam direkt. Nellie och hennes 12-åriga följare däremot tycker att det ser fantastiskt och flashigt ut, vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt.

     Svara

      Har inte nån stans skrivit att Peder skulle reagera lika dant som nellie. Skrev att han inte hade hyllat inlägget på de sättet han gjort nu om axelina lagt en bild på honom ihop med den texten! Du får skilja på saker innan du skriver vad någon annan skrivit.

      Svara

       Även om du inte är Nellie, så skriver du åtminstone lika dåligt. Hoppas att du är ung och inte gått klart skolan än, så har du möjligtvis en godtagbar ursäkt. Vilket Nellie inte har.

       Svara

     Ingen hade vetat att det var DU på bilden om du inte outat dig själv, Nellie. Men visst hela vörlden är emot dig pga avundsjuka för ditt gedigna whoremanship!

     Svara

     Peder skulle aldrig komma på tanken att sitta och argumentera på instagram.

     Svara

      Verkligen inte! Ingen som skrivit de heller. Som jag skrev så hade han garanterat vänt sig till axelina och ifrågasatt varför hon tagit en bild av hans privata bilder och lagt upp på hennes instagram ihop med en barreringatext och bett henne ta bort hans bild då han säkerligen inte vill kopplas ihop med barrering. För de vill väll ingen?

      Svara

       Det har jag svårt att tro ”Vendela”.

       Svara

        Okej ”anonym” 🙂
        vill du ha min Mail? Min facebook? Instagram? En bild på mig?
        Suck. Inte värt och diskutera med en 12 åring.

        Svara

         Och varför inte det då, ser du ner på tolvåringar eller?

         Svara

  Tycker inte att A är skyldig till nått av dom tre sakerna N skriver. Det är N själv som gjort att att det handlar om henne. Och allt N skrivet och lagt ut är väl absolut inte ”supersnyggt”

  Svara

  Detta gäller ju iof bägge två men om jag bara ska ta henne som exempel så har hon satt sig i en jäkla situation din jag om jag vore hon hade varit sjukt stressad av.
  Hon har helt brutit med sin familj som varit hennes starkaste stöd, hjälp och support hela livet.
  Hon har ingen utbildning alls.
  Hon har mängder av höga utgifter och drar på sig mer och mer i form av dyra bilar, två hundar, nu en hel anläggning.
  Hon har inte en enda vän utan umgås 24-7 med Olav som inte heller har en enda vän I Sverige.
  De är tvingade att hålla ihop nu för att få detta att funka oavsett om de skulle vilja annat.
  Hon har tappat en hel del samarbeten, hon blev ingen youtuber utan driver nu endast insta.
  Hon är van att ha ett skyddsnät men har nu endast en stallskötare som garanterat kommer försvinna inom några månader och då kommer ersättas med div praktikanter.
  Hon kan för många framstå som lyckad, själv hade jag inte kunna sovit om nätterna om jag hade så svagt stöd och samtidigt satsade stort på saker som drar med sig enorma utgifter.

  Svara

  Skaffa egen gård (eller hyr de, kanske?) är ju inget man KAN göra när som helst i livet, man behöver bygga upp en ekonomi först inte minst. Så det är inte alls konstigt att de flyttat igen, och flyttar just nu. Egen gård låter som bästa alternativet för dem, då det inte är helt okomplicerat för N att leva ihop med andra….. Jag önskar dem lycka till och hoppas att det ska flöyta på lite bättre nu.

  Svara

   De ska hyra.

   Hur många gårdar men ridhus osv finns det att hyra i Skåne egentligen? Där jag bor har jag aldrig sett en enda.

   Svara

  Nellie är arg och orättvist behandlad för att domarna granskar henne innan start. Jag tror att reaktionerna på Joes hoppteknik har varit betydligt större och fler än As inlägg på Instagram. Och jag måste faktiskt medge att filmer på Joe från juni visar en helt annan teknik. Tror inte bara skillnaden är ”vuxenbakskydd”, normala benskydd påverkar inte så mycket. Med det sagt – ingen anklagelse mot Nellie…

  Jag tycker det är strålande att domarna granskar alla där misstanke om barrering eller annat osportsligt beteende kan misstänkas. En eloge till överdomare och tävlingsledare.

  Starkt av Nellie att kunna gå in och prestera ändå. Få unga som klarat det. Men det kan ju också tyda på något annat, någon förklaring till varför självinsikt och mellanmänskliga relationer verkar vara svåra för Nellie.

  Svara

   Herregud, glömmer aldrig när hon som 13 åring ramlade av på banan och efteråt gick och sökte upp 65 åriga barska överdomaren och ställde sig och skrek på denne att det var deras fel. Mamman pushade till att hon skulle ta fajten trots att hon var så ung och detta ledde till anmälningar till deciplinnämnden och många långa arga blogginlägg och uthängningar.

   Svara

   Det är skillnad på att hoppa 110-130 och hoppas 140 (som hon gjorde då bilden togs), Joe har alltid hoppat onaturligt högt med bakbenen, men det syns tydligare när han hoppas 140.
   Det jag stör mig på att är Nellie förnekar alltid, Joe har uppenbarligen blivit barrad innan han kom till Nellie, det är inte hennes fel. Men samtidigt ett problem hon borde vara öppen om

   Svara

    Om hon vore öppen skulle hon erkänna att hon köpt en barrerad häst och därigenom visa på okunskap. Hon har ju höjt honom till skyarna i tidigare inlägg.
    Tror inte hon vill det, nu är det prestige…

    Svara

     Exakt så. Det visar på enorm okunskap. Jag tror att en anledning till att NB är så illa omtyckt av många i hästsverige är pga hennes icke ödmjuka sätt och okunskap samt hennes ovilja att lära sig. Det sticker folk i ögonen att hennes företag går bra då många anser att hon inte riktigt förtjänar det pga ovan nämnda.

     Svara

  Det inlägget skrevs 24/8, när nellie o Olav va i Grekland.. låter inte så trovärdigt att det skulle ha hänt? De förlovade sig I Grekland 21 augusti.. så om inte den som skrev på fb menade att det skulle ha hänt för längesen så stämmer det väldigt dåligt med tiden personen skrev det på. O om det hände för längesedan va det random att skriva det just 24/8 i en tråd där ingen har skrivit sen mars. Tror det är myt

  Svara

   Det kanske hände dagarna innan, hon ångrade sig och de reste bort och han kompenserade med en ring för att släta över?

   Svara

   ”Tror det är myt”

   Vet du vad en myt betyder? Det ordet passar inte in i det här sammanhanget.

   Svara

    Vet ej var du kommer ifrån, men ja jag vet vad det betyder och ja, man brukar också använda det så som jag skrev det ovan.

    Svara

     Nej.

     Svara

  Fast jag har rensat ut massor. Då blir det lättare att flytta. Men visst är det jobbigt. 😉

  Svara

  Men – att vända barreringsdiskussionen till att i själva verket vara en personlig vendetta är ju bara bisarrt – att mena att den viktiga frågan egentligen bara handlar om att kasta skit på Nellie och skada hennes verksamhet. Du store tid – lyft blicken lite! ALLT handlar inte om Nellies person. HUR kan man ta åt sig så??

  Svara

   Personlighetsstörning?

   Svara

  Hon skulle gå ner en klass och låta Jor hoppa 135 men verkar ha hoppat 140 idag istället.
  Han skulle få hoppa lägre för att lugna ner sig.

  Svara

  Joe hoppade absolut inte naturligt på den filmen och de som förvarar nellie och menar att det var något en tidigare ägare gjort som fortfarande påverkar, så funkar det inte. Effekten av barrering håller i sig en stund men sen måste det göras om. Med det sagt kan en tidigare varierad häst bli extra känslig och ”barrera sig själv” bara av att slå i en bor lite kraftigare t ex. Hon har kommit undan med att skryta med hans teknik på sitt eget konto då hennes följare är ja-sägande fans, men nu blev hon called out av en som faktiskt är kunnig och då blev det jobbigt.

  Med det sagt så tror jag att det sticker nåt enormt i mångas ögon att det trots allt går ganska bra för N och hon har lyckats få lite snurr på sin verksamhet och bland annat sålt några hästar till USA (det är så man tjänar de stora pengarna inom hästbranschen), trots att hon tävlingsmässigt bara är en i mängden och har en attityd som att hon är bättre än andra. A var en av de som blev uttagna till EM 2017, det året Nellie ”petades för att hon såg för sur ut”, så det finns definitivt en gammal konflikt där.

  Svara

   Borde korrläst det där innan jag postade men hoppas det är läsbart ändå.

   Svara

   Men jag stör mig enormt på avundsjuke-teorin som är ständigt återkommande. Att ”vuxna” ( hon är väl själv vuxen?) skulle bära på denna djupa avundsjuka och hela tiden försöka sätta dit henne med bitter missunnsamhet. Allt bottnar tydligen i avundsjuka och härskarbehov. Hon emot Världen. Jag tvivlar å det starkaste på att det finns så många som är avundsjuka på Nellie. Hennes liv är inte precis avundsvärt – fastän hon ska ha beröm för att hon kommit långt och är himla driven och duktig. Men grund för avundsjuka?? Knappast.

   Svara

    Jag kan säga att det absolut är grund för avundsjuka, känner det till och med personligen ibland gentemot henne. Har själv hållit på MYCKET med ridsport och alltid nördat ner mig i kunskap och detaljer, enligt mig är Nellie ofta ute och cyklar och har dålig respekt och förståelse för hästar och sporten. Nu valde jag en helt annan karriär av olika anledningar, men störde mig ändå lite lite grann när jag såg typ tredje gången hon skeppade iväg en häst till USA efter en lyckad försäljning. Alla i branschen, framför allt de lite yngre, drömmer om att det ska lossna på det sättet för dem, och det är frustrerande att se när det går bra för någon som ”inte förtjänar det lika mycket”. Anser att A fortfarande har helt rätt i sak, men misstänker att det ändå kändes rätt najs att äntligen ha nåt konkret på N som ingen utom hennes unga och ofta inte så kunniga fans kan argumentera emot.

    Svara

     ”Jag kan säga att det absolut är grund för avundsjuka, känner det till och med personligen ibland gentemot henne.”

     Det som du kan säga är att det absolut handlar om avundsjuka när det gäller DIG. Du kan verkligen inte utgå från att ALLA (inkl. vuxna och barn) skulle vara avudsjuka på henne. Du vet inte vad alla andra känner och tänker. Jag förstår inte varför man borde vara avundsjuk på henne.

     Överhuvudtaget den här förklaringen att någon skulle vara avundsjuk på någon annan så fort man kritiserar är så infantilt. (Pratar inte specifikt om Nellie utan generellt.) Det är en förklaring man ger till barn för att den är enkel och man slipper gå i djupare tankegångar, dvs. lagom på barns nivå. Det spelar ingen roll om barn A är avundsjuk på barn B på riktigt, bara man ger den lätta förklaringen till barn B så är barnet nöjd. Så funkar det inte riktigt i vuxenvärlden där man borde kunna ge mer nyanserade förklaringar/tolkningar än bara slänga det där avundsjukakortet hejvilt omkring sig. Om man inte som vuxen kan komma på några andra förklaringar än avundsjuka hela tiden säger det nåt om den personen.

     Svara

      Det finns absolut fler förklaringar här, säger bara att det spelar in. Jag menar heller inte att exakt alla går runt och är avundsjuka på henne ständigt, men det finns många som har anledning till det, jag tog mig själv som exempel. Bara för att du personligen inte förstår anledningen betyder det inte att det inte finns anledning. Det betyder inte att allt hon gör väcker avund utan det kan vara en mindre grej, som att hon lyckats sälja hästar till USA vilket många bara drömmer om då de inte har rätt kontakter, även ryttare på högre nivå än N.

      Svara

     Så tävlingsdomare skulle vara så avundsjuka på Nellie att de beordrar dopingkontroll för att jävlas? Nä knappast. Det känns milt sagt långsökt.

     Svara

      Det har såklart inget med avundsjuka att göra, lika lite som när hon inte blev uttagen till EM (då skyllde hon också på avundsjuka). Har själv fått dopingtesta min häst, efter två timmars väntan på kiss blev det blodprov istället. Hade fem timmar hem så hade såklart hellre packat ihop och dragit direkt men det är sånt som händer.

      Svara

  Gud, får panik av ’de’ när det ska vara ’deT’

  Svara

  Hon som släppt det och absolut inte är långsint kunde nu inte hålla sig från att droppa en till story 😂

  Svara

  Kan ändå förstå att Nellie reagerar på att en bild på hennes häst används för att lyfta diskussion. Vad jag inte förstår är magnituden av hennes reaktion. Ingenstans påstår ju den andre personen att Nellan skulle vara den som barrat hästen.
  Nellie känns som en utagerande tonåring, och eftersom hon lämnat tonåren kan man väl översätta det till problematisk person. Ingen människa jag någonsin skulle vilja ha samröre med varken privat eller professionellt. Läskigt att småtjejer följer henne.

  Svara

  Någon som såg den senaste väldigt märkligt formulerade storyn som hon sedan raderade?

  Svara

   Ja vad var det för något? Fattade ingenting

   Svara

   Nej! Vad skrev hon?

   Svara

   Nej, vad stod det?

   Svara

    Något i stil med:
    ”Hennes 2 förebilder kontaktade. Billy. Tur att jag gått vidare”
    Obs! Inte exakt så men nåt åt det hållet haha.

    Svara

     Billy??

     Svara

      Hennes hund som antagligen inte har något med saken att göra, därav väldigt underlig mening haha

      Svara

  Kollar man på hennes filmer på insta från mars så hoppar hästen naturligt. Ska hästen alltså ha lagt sig till med en extrem hoppstil på eget initiativ..?

  Svara

   Hästen hoppade på samma extremister INNAN FÖRSÄLJNING.

   Alla vet att tidigare ägare har barrerat.

   Svara

  Exakt, och jämför man den film hon lade ut i torsdags då hästen höll på att slå runt med den rundan hon gjorde i dag så kan en apa se att hästen på ett eller annat vis var manipulerad i torsdags. Jag förstår inte att i princip ALLA verkar överens om att N inte barrerar sina hästar, att NÅGON ANNAN ska ha gjort detta tidigare i hästens liv… Visst så kanske det också är, men hästar hoppar inte på det sätt som den gjorde i torsdags för att sedan hoppa högst normalt två dagar senare.. Något hade gjorts med hästen i torsdags, som ”gått ur” den tills i dag.

  Svara

  Eller så kan man sluta utnyttja hästar helt och hållet 🤷🏻‍♀️

  Svara

  Vittnesmål om ett lån som mottagits från Madlen Claus
  hej, jag har ett vittnesmål till dig som finns på nästan alla forum. Vi talar bara om fru Madlen Claus, en viss långivare; underbart och mycket seriöst. Jag bestämde mig för att gå till honom eftersom jag slösade bort min tid och mina pengar för mycket. Först kunde jag inte tro det för jag trodde att han skulle bli som de andra falska långivarna men hon visade för mig att hon är exceptionell, ärlig och seriös. Med henne hade jag mitt lån på mindre än 72 timmar efter att procedurerna var avslutade.
  OBS: Jag betalade inte några avgifter innan jag fick mitt lån

  Så snälla kontakta henne om du behöver ett lån från en seriös långivare som hon. Här är hans mail:
  madlenclaus@gmail.com
  madlenclaus@gmail.com

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.