Saker jag inte visste att det fanns en marknad för

Tydligen är folk så pass dåliga på att kladda smink på sina underarmar att det behövs mallar till det.
För tydligen måste man kunna visa upp sitt smink på det här viset – kanske på Instagram med en liten # – och då kan det ju inte se ut hur som helst.

Men helt ärligt – när startade det här?
Jag har använt smink någorlunda regelbundet de senaste 25 åren och fram till att sociala medier blev ett ställe att marknadsföra smink på så har jag varken själv gjort eller sett någon annan göra en ”swatch” på sin underarm som de sedan tagit kort på.
Jag kan förstå att man kanske testar sitt smink på handen eller underarmen om man är osäker på kulör/pigmentering men då är det ju sak samma om det blir raka linjer eller i form av olika figurer.
Att sälja mallar för att måla smink på underarmen, till vanliga konsumenter som KÖPT produkten, för att använda för eget bruk är SÅ. JÄVLA. MÄRKLIG!

Med det sagt så förstår jag givetvis varför Caia släpper en sån här mall.
De förstår ju att det är många av Biancas fans som när en våt dröm om att bli ”re-grammad” eller liknande av henne eller Caia, så om de bara köper alla produkter och målar sina underarmar riktigt, riktigt fint och noga så kan kanske drömmen gå i uppfyllelse?
Att Caias syfte ENBART är att få så mycket gratisreklam som möjligt på det här sättet är nog ingenting som slagit alla de fäns som redan vigt nästa veckopeng till att köpa en ”swatch”.
Jag menar, Caia har ju redan skapat en hashtag för ändamålet så vad deras syfte är blir ganska glasklart för alla som är gamla nog att inte ha veckopeng längre – hoppas jag.

Snälla, kan vi gemensamt försöka av-normalisera den här typen av produkter som enbart spelar på och utnyttjar människors idolisering av offentliga personer som gör att de tappat ALLT kritiskt tänkande?
Och vill man nu nödvändigtvis HA en jävla mall till sitt underarmskladd, gör en själv.
Du behöver två saker:
1. Ett papper
2. En sax

Klart.

 

240 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Swatches är dock grymt bra när man är osäker på vilka färger man vill ha. Själv har jag kollat upp swatches för vattenfärgspennor i en veckas tid 😅

  Svara

   Haha spenderade också typ en hel vecka på att kolla på olika swatches på färgpennor på google och youtube innan jag köpte färgpennorna jag har nu 😂
   Borde säkert köpt Crayola for my noob self men nej köpte “lyxiga” Prismacolor pennir som jag säker kommer använda 20 gånger innan jag hittar en ny hobby igen 👍🏻

   Svara

    Haha härligt att man inte är ensam! Jag körde på Tombow Dual Brush 😅

    Svara

     Hahaha köpte också tombowpennor och kolla Youtube videos. Dock tyckte jag att nästan ingen stämde överens men hur de såg ut väl hemma 😅

     Svara

   Ja swatches är bra men att sälja speciella mallar som du ska använda för att swatcha är väl lite märkligt? Du får ju liksom ingen produkt till :S

   Svara

    Sant, det är lite märkligt, men vill folk ha sånt så är det ju bra att nån kommer upp med en sån idé 😅

    Svara

     Hur kommer man på att man vill ha något sånt undrar man ju då?

     Svara

      För att man vill ha allt en influencer påstår att man behöver.

      Svara

       Ja jag vet, men jag undrar hur den liksom uppfanns första gången?
       Vem tyckte att man behöver en mall att kleta färgerna i?

       Svara

    Men det är väl mest för folk som testar mycket olika sminkmärken och till exempel har en YouTubekanal som går ut på smink?!

    Svara

   Swatches är också väldigt bra för oss med mörkare hudfärg eller väldigt ljus hudfärg. Efter att Fenty lanserades och körde swatches på folk med olika hudfärg började fler företag göra det, vilket innebär att vi konsumenter får bättre koll på hur produkterna ser ut. Jag sparar både tid och pengar på att kolla på swatches online.

   Svara

  Petra Tungården ljög om klockrånet. Kolla tråden på FB så får ni sanningen …

  Svara

   Ja för allt som folk skriver där är ju sant.

   Svara

    Petra Tungården är inte känd för att hålla sanning som särskilt viktigt.

    Svara

     Men fattar inte varför ursprunget på personen är så viktigt.

     Svara

      För att det blottlägger etablissemangets lögner om den viktigaste politiska frågan i landet.

      Svara

       Nej det är inte den viktigaste politiska frågan vi har i det här landet.

       Svara

       Är inte etablissemangets lögner och förakt för allmänheten den viktigaste politiska frågan i landet? Sverige hade aldrig haft dagens problem om näringsliv, media och politiker inte vore involverade i en ohelig tyst allians.

       Konfiskera samtliga politikers och journalister/ medieägares tillgångar och egendom. Avskaffa presstöd såväl som public service och byt ut politiker mot asylsökande eller valfria a-lagare utanför Konsum och en positiv skillnad kommer omedelbart att infinna sig.

       Svara

   På flashback står det även att kvinnor är sliddjur, flyktingar är kulturberikare, de som är tillsammans med någon med utländskt pråbrå är rasförrädare. Anna Book heter Tunnan, Kronprinsessan heter Hakan, Madeleine heter Ciggen osv osv.

   Är allt det här sant bara för att det står på FB??

   Svara

    Värsta jag läst är tråden om ungdomarna som dog i en bilolycka i Göteborg tidigare i år. Det var rätt åt dem för att de var invandrare. En tyckte synd om den ”svenska tjejen” som omkom tills han fick reda på att hon inte alls var svensk. Så jävla sjukt att det finns folk som tänker så.

    Svara

     Jag läste kommentarer till en twitter tråd och hamnade på någon killes konto. Han skrev vidriga rasistiska repliker på var och vartannat inlägg och sen var han inte på massa olika tjejers konton och svarade flörtigt på deras inlägg. Om en tjej skrev typ ”god morgon, ser fram emot en bra dag!” så svarade han med ”god morgon sötnos, så vacker du är idag!”. Gånger typ femtielva…vartannat inlägg från honom var vidriga rasistiska saker, vartannat var insmickrande flörtar på olika tjejers Twitter. Patetisk kille….

     Svara

      Låter som en supreme gentleman aka incel

      Svara

     Mm, det är nästan som att påtvingad mångkultur skapar hat och rasism?

     Svara

      Haha den logiken är ganska bristande. Man blir inte rasist för att man inte vill bo med invandrare och sen får göra det, rasismen är där sen innan men nu har de något som de kan få ut den på.

      Svara

    Verkligen inte, rasism och sexism frodas.
    Men faktum kvarstår att de får fram fakta.
    Finns skäl till att både polis och journalister bevakar FB.

    Svara

     Lite som 4chan. Där har man identifierat kriminella på 5 minuter och hjälpt polisarbetet i USA. Hittills har ingen identifiering varit felaktig.

     Svara

    På vilket sätt rättfärdigar det en lögn från Tungården?
    Mycket möjligt att det skrivs mycket märklig dynga på Fb, men där finns också många intressanta trådar och inlägg. Det är väl som alla större forum – det ser man ju inte minst här i kommentarsfältet. Alla här har inte skruvar lösa bara för att några har det.

    Men i vilket fall har ju inte fåniga smeknamn på kungligheter något med Petras ev lögner att göra?!

    Svara

     Varför väljer du att tro en anonym källa på FB som påstår att hon ljuger? Ursäkta, det är en retorisk fråga förstås. Du väljer att tro det du läser online när det passar in i din världsbild. Och du väljer även att upprepa det online eftersom du vill fortsätta att leva i din åsiktskorridor istället för att vänta på korrekta fakta från två eller fler verifierbara oberoende källor.

     Svara

   Berätta vad hon ljög om

   Svara

    GM är hazar, inte svensk.

    Svara

     Enligt en random snubbe på FB som citerar ”ett dm” han fick från ännu en random snubbe som dessutom verkar tro att Medborgarplatsen ligger på Östermalm….

     Svara

     Men vad spelar det för roll? Han begick ett brott och det ska han straffas för.

     Svara

     Hon sa inte att han var svensk. Hon sa att han var vit.
     Det är inte bara svenskar som har ljus hy.

     Svara

    Men snälla, det var väl med i tidningen och polisen var på plats?

    Svara

   Kul att den nya verkligheten även kommit till Östermalm 🙂 de var lite väl isolerade där på malmen gentemot övriga Sveriges utveckling.

   Svara

    Nya verkligheten😂😂 rassesvin stick tillbaka till FB

    Svara

     Så man är rasist för att man ser att Stockholm har förfallit. Spännande.
     Jag nämnde ju nämligen varesig folkslag eller religion. Sen vet du inte heller vart jag kommer ifrån heller 😉
     Måste vara jobbigt att vara så nervös över rasism så man inte vågar tala om samhällsutvecklingen.

     Svara

      Anonym 07:17 – Du ser inte de extremt allvarliga problemen i samhället med klaner, en jäkla massa skjutningar där tom oskyldiga som inte ens ingår i gäng drabbas, ökade personrån både mot kvinnor och mot BARN som t exär påväg hem från skolan, rån som numera händer mitt på ljusa dagen, ökade våldsbrott, ökad knarkförsäljning, allt detta är ok för dig eller?
      Jag kan tala om för dig att såhär var det inte i Sverige för 10-15 år sedan.
      Att påpeka att det har kommit hit en massa kriminella män är inte rasism, det är att vara realist.
      Det är män som är problemet i 99% av alla dessa brott och kalla mig gärna feminist för att jag är emot denna våldsvåg orsakade av män.
      Men det är inte rasism att uppmärksamma detta.

      Svara

  Det är ju inte så konstigt att man inte såg en swatch innan bloggar/sociala medier.
  Det var ju sminkbloggarna som började med detta bara för att visa färg/pigment etc på grejerna de gjorde reklam för.

  Svara

   Och du kan inte visa färg/pigment på armen utan en mall?

   Svara

    Såklart att man kan! Men det blir ju instagramvänligare att använda en cool mall med stjärnor eller hjärtan istället.
    För mallarna är ju inte till för att man ska kladda ögonskugga och grejer på armen för sig själv. Den är till för att den ska visas upp på sociala medier.
    Det här är ju liksom något de tagit fram för att förstärka varumärket och caia som koncept.

    Svara

   Innan bloggar och sociala medier fanns det tidningar, tex Frida, som hade jämförelsebilder av pigment i olika sminkmärken och färger.

   Svara

  Samtiden.

  Svara

   Makeup är väl en hobby som mycket annat.

   Svara

    Måste den generera mängder av kinesiskt plast- och pappskräp som bara bidrar till att utarma jordens resurser och göra instatjejers stora egon ännu större?
    Det borde vara olagligt eller åtminstone väldigt dyrt att producera och sälja sån här onödig skit.

    Svara

     Vad för slags hobby ska man ha enligt dig då? Vilken hobby är tillräckligt ”värdig”?

     Min hobby genererar också mängder med restprodukter. Inte minst genom växthusgaser och andra utsläpp där min hobby ger ifrån sig högre nivåer än en bil.

     Om amn skulle göra det olagligt eller väldigt dyrt att producera och sälja onödigheter så skulle i princip allt bli dyrt/förbjudas.
     Vem skulle dessutom bestämma vad som ska vara olagligt eller inte? Var skulle gränsen gå?

     Svara

  Det har funnits ett flertal år, jag skulle aldrig köpa en produkt utan att ha sett swatchar först. Kollar man på instagram finns det MILJONER bilder på sminkswatchar, men man behöver kanske vara något mer nördig än gemene man kanske, jag vet inte?

  Jag är själv så pass insnöad nu att jag tycker Kicks har ett lite trist utbud, cultbeauty och beautybay är roligare och ska jag beställa online och inte kan prova i butik är swatchar ett måste.

  De flesta stora sminkbloggar/instagramkonton har nog köpt sina mallar på etsy när de först kom (eller fått dem), kan hålla med om att det är ganska bortkastat för slutkonsumenten att köpa såna här, precis som du skriver är det förmodligen för att locka yngre att tagga Caia i sociala medier när de swatchat sina (Colourpopkopior) ögonskuggepaletter…

  Svara

   Men måste man ha en mall till det?

   Svara

    Man måste ingenting. Däremot blir den ju instagamvänligare och snyggare om man använder en mall.

    Svara

    Klart man inte måste! Men tyckte det verkade som att Camilla inte visste hur stor marknad det finns för swatchar, det är jättejättestort, vill man sticka ut och bygga stora konton som enbart handlar om att swatcha och testa smink måste det också vara fina bilder annars försvinner man i mängden.

    Svara

     Okej. Är nog också jag som inte riktigt har fattat grejen. Men så är jag inte så insatt i smink så jag är inte den som är den😊

     Svara

     Känner ni er inte ganska lurade att köpa o använda en mall när det går lika bra utan? Jag blir lite, eller faktiskt mycket full i skratt.

     Svara

      Varför skulle man känns sig lurad när man köper något medvetet om vad det är för produkt?

      Svara

       Konstigt att det finns alltid pengar för att köpa det man absolut inte behöver? Om alla som låter sig påverkas att köpa än det ena och det andra för att känna sig inkluderad sparade pengarna så skulle de fortare få råd till det som är viktigt. Ett boende, körkort eller sånt.

       Svara

       Ja… för att någon har lurat på dig att tro att du är i behov av en mall för att testa och visa smink på din arm. Därför.

       Svara

        Men det gäller ju för i princip allt i sådana fall. Någon har lurat på oss att tro att vi är i behov av släta ben och därför måste köra rakhyvlar/vax/hårbortagningsmedel. Någon har lurat på oss att tro att vi är i behov av smink för att dölja dina skavanker i ansiktet. Någon har lurat på oss att tro att vi är i behov av högklackade skor för att se längre ut. Någon har lurat på oss att tro att vi är i behov av kött och mjölkprodukter vid varje måltid.
        och så vidare och så vidare i all oändlighet

        Svara

         Jag har väl inte sagt något om att rakhyvlar och smink är något annat än det heller?

         Mat däremot vill jag påstå att vi behöver.

         Svara

          Själva grejen är ju att man är medveten om allt man köper. Och i alla lägen har man blivit lurad att tro att man är i behov av detta.

          Det finns också mycket annan mat än kött och mjölkprodukter. Det behövs inte vid exakt varenda måltid.

          Svara

           Haha ja men vem lever på enbart kött och mjölk?

           Känner att vi inte kommer längre här. Lets agree to disagree.

           Asså ibland blir jag så trött på den här familjelivslogiken som folk drar till med här inne. Hade jag velat diskutera på den nivån hade jag skrivit där!

           Att äta kött och mjölkprodukter till varje måltid är inte synonymt med att ENBART leva på kött och mjölk.

           Ja, det är helt uppenbart att vi inte kommer någonstans då vi är i helt olika ligor. Vi spelar ju för fasen inte ens i samma sport!

           Och jag har inte påstått att kött och mjölk behövs vid varje måltid men du bygger halmgubbar.

           Så ja, vi spelar olika sporter. Där är vi i alla fall överens.

           Jag har inte påstått att du påstått att kött och mjölk behövs vid varje måltid.
           Och det är jag som bygger halmgubbar..
           h e r r e g u d

      Tror du att du aldrig köper något du har blivit lurad till att tro att du behöver? Typ en blomkruka? Ett vinglas? Prydnadskudde? Nagellack? En tavla?
      Blir lite full i skratt när man tror att bara för att man inte köper något typiskt influenciskt så är man fri från marknadsföringens manipulation.

      Svara

       Haha värst vad den här sminkmallen ligger dig varmt om hjärtat😅 du verkar ta det ytterst hårt när någon tycker att den är onödig. Du får ju köpa tusen av dessa mallar om du vill. Låt inte någon anonym hindra dig😜

       Svara

        Men det är ju så att om någon tycker att den är onödig så köper man den inte. Köper man en produkt gör man ju det eftersom att man ser ett användningsområde för produkten. Ingen köper något som de från början tycker är onödigt ju.

        Svara

         Så vad är problemet då?

         Svara

          Det finns inget problem. Det här är ett kommentarsfält och jag kommenterar i det. Precis som du. Varför antar du att det finns ett problem?

          Svara

           Haha för att det verkar vara så himla känsligt det här. Seså ska vi släppa det nu?

           Nej, det är inte ett dugg känsligt. Inte för min del i alla fall. Hur är det med dig?
           Genom sig själv känner man andra menar jag

           Nej inte alls känsligt. Tycker det snarare är smart av Bianca👍

           Du tror väl inte att det är Bianca som kommit på det?

        Du verkar ha svårt att förstå att alla anonym inte är samma person. Känns det bättre för dig om du tror att jag blir kränkt för att någon tror att jag ska köpa en swatch och att du tycker att det är dumt? Jag fattar, det är enklare än att faktiskt besvara frågan.

        Svara

         Det var inte till mig du ställde frågorna så jag tycker inte att jag behöver svara på dom heller.

         Och ja, verkar vara väldigt känsligt det här med att inte alla tycker att produkten är en bra grej.

         Svara

          Jaha, så du tyckte att din kommentar hade grund i vadå? Du ville bara få det att låta som att jag älskar produkten så att jag ska försvara mig mot det ist för det jag faktiskt kommenterade?
          Det verkar vara känsligt för dig att andra kan ha mer nyanserade åsikter.

          Svara

           Tja.. du bevisar ju min poäng i alla fall.

         Ja vi kan leva spartanskt och inte ha mer än det absolut nödvändiga för att bara överleva. Eller så kan vi köpa all krafs någon vill sälja på oss. Eller så köper vi precis vad vi vill och skiter i om någon annan tycker att just det vi köpte var en onödig produkt.

         Svara

          Ja, absolut men man behöver inte dumförklara de som faktiskt bara vill berätta hur produkten har tänkt att användas. Vad jag kan se så är det faktiskt ingen här som har påstått att de själva ska köpa den.

          Svara

           Jag har inte dumförklarat någon för att de förklarat hur den används.

           Du har däremot dumförklarat de som kan tänkas att köpa en swatchmall

           Ja det har jag, men enligt 21.24 så är det ju ändå ingen här som sagt att den ska köpa den.

           Även fast ingen här har tänkt köpa den så blir det ju som ett påhopp mot ens främsta hobby. Det borde du väl ändå förstå?

           Dessutom är det väldigt osympatiskt och rövhattigt att dumförklara en hel grupp på det där sättet. Det i sig kommer göra att folk vill argumentera mot en, enbart för att kunna påpeka hur stor douchbag man är.

     Fasiken vad det känns som att folk missförstått Camilla (eller är det jag?) – hon ifrågasätter väl inte att swatches är populära utan snarare behovet av mallar?

     Svara

      Så tolkar jag det med 🤣

      Svara

       Och ifrågasätter någon behovet av mallarna här bland kommentarerna då blir det ett jävla liv.

       Svara

   Samma här. Kollar alltid runt på folks swatchar på handleder innan jag köper en produkt, även om jag har möjlighet att prova produkten själv i butik. Händer ärligt talat rätt sällan att mitt eget test skiljer sig från det jag googlat fram.

   Tycker också att Kicks är tråkigt. Visst att de tar in lite nya märken då och då men de verkar ändå mest tilltala kunderna som köper de gamla tradionella beautymärkena som typ Dior, Helena Rubinstein och Lancôme. Ska checka in cultbeauty och beautybay!

   Jag gillar hudvård från Sydkorea (väldigt nöjd med Make P:reem och Klairs hittills) och innovativa makeupmärken som fokuserar på simpla produkter, typ Glossier. Lade precis en beställning på deras underbara rouge, cloud paint!

   Svara

    Glömde tillägga att jag tycker det är lite smått onödigt med en mall för swatches (för EGEN del) men förstår att det kan vara av intresse för andra. Samt att swatches absolut inte är något nytt påfund 🙂

    Svara

     Men varför ska man köpa en mall? Finns säkert redan många swatchar där ute.

     Svara

      Hur menar du med att det finns många swatches? Swatch är när man applicerar typ 6 st olika läppstiftsfärger på insidan av armen för att visa färgerna. En mall gör att det ser lite prydligare ut. Förstår inte din kommentar riktigt 😊

      Svara

       Ja det är ju så svårt att dra ett rakt streck utan mall 😅

       Svara

        Ja jag tycker det är rätt onödigt som du kan se längre upp men antar att vissa tycker det är kul. What’s your point? 🙂

        Svara

         Min poäng (inte samma anonym hela vägen) är bara att det är en rätt så onödig pryl. Men allt för att tjäna pengar så klart.

         Svara

         Vad hennes point är? Att det är en pinsamt onödig sak som får småtjejer att tro att det är ett måste. Ok?

         Svara

        Själva grejen med mallar är ju att det inte bara ska vara ett rakt streck. Utan som i det här fallet stjärnor, hjärtan och caialoggan

        Svara

         Mmmm gulligt…. och man vill ha en caialogga för att Bianca säger det, och hon vill att ni gör reklam för caia?
         Hon borde ge alla fans en sån då.

         Svara

          Vad är det med den här besattheten att ni:a?
          Vilka menar du ens med ”ni”??

          Svara

       Hade förstått om man fick med en mall när man köper tex en ögonskuggspalett. Men köpa en mall för att swatcha en gammal palett känns ju märkligt.

       Svara

  Petra Tungården är inte känd för att hålla sanning som särskilt viktigt.

  Svara

   Sluta nu.

   Svara

   Du känner henne förstår jag

   Svara

  Som marknadsförare inom samma bransch, så tänker jag att det kanske inte är en produkt som de räknar med att sälja särskilt mycket av/tjäna pengar på. Utan att det antingen är för att det ska bli en snackis eller för att bygga konceptet kring varumärket. Men det är en gissning bara!

  Svara

   Vad kostar frakten, på denna måstehagrej undrar man?

   Svara

    Det är väl inte så svårt att kolla upp? 29kr för ett posten varubrev, 49kr för att skicka det med DHL.
    Men den här är ju inte menat att köpas separat. Köper man den tillsammans med en palett är frakten gratis 😉

    Svara

  Är det någon som planerar att köpa en skönhetsadventskalender i år?
  Vilken isf och varför? 🙂

  Själv funderar jag på Lumene, Clinique, Decleor eller Body Shops

  Svara

   Såg Maggan Grääs öppna Lumenes och The Body Shops (alla storlekar). Jag hade inte köpt dem, även om badrumsskåpet bara består av Lumene och kroppen doftar Mango body butter.

   Svara

   Clinique kalender skulle jag välja i så fall.

   Svara

   lika fjantigt och onödigt som swatches!!! allt för att tjäna pengar och få folk tro att dom ”behöver” det.

   Svara

    Man får bara massa saker som man inte behöver. Ta dom pengarna och köp något du vill ha istället.

    Svara

    Fjantigt med julkalender??? Är ju kul ju! Älskar att ha en kalender. Gillar man skönhet så varför inte få en produkt varje dag?

    Svara

   Lookfantastic, glossybox och lilla rituals.

   Svara

   Varför inte bara köpa de produkter man vill ha och kommer att använda?

   Svara

    För att man behöver aaaaaallt såklart! 😀

    Svara

    För att det är dyrt att köpa full storlek av produkter. Tycker er är ett super tillfälle att testa nya produkter från ett märke man gillar eller från ett helt nytt märke

    Svara

   Nej, jag vill inte lägga pengar på grejer jag inte vill ha, eller inte passar mig och min hy. Köpandet för köpandets skull har jag slutat med.

   Svara

    Känner samma speciellt när det kommer till hudvård. Jag köpte Skincitys kalender förra året. Den var lyxig med härliga produkter men jag är känslig för parfym och starkare syror, då blir det mycket som går bort. Lägger de pengarna på fullsize-produkter från mitt favoritmärke istället det här året.

    Svara

   Jg ska köpa Essies när den kommer! Har ett nyfunnet intresse av att måla naglarna och är öppen för olika nya nyanser. Någon som har haft den tidigare år?

   Svara

   Jag ska köpa Essies kalender i år. Har ett nyfunnet intresse av att måla naglarna och jag är öppen för olika nyanser, hoppas det är lite variation och inte bara rött och ljusrosa. Har någon haft Essies kalender tidigare år?

   Svara

   Köpte en kalender med smink en gång. Använde 2 av produkterna efteråt. Sedan dess köper jag inte kalendrar längre.

   Jag tror att många av produkterna i dessa kalendrar för vuxna blir liggandes oanvända.

   Svara

   Hade clinique förra året. Mycket nöjd 😊
   Skulle vilja prova Lumenes men tyckte deras cocktail olja var så dålig så är lite osäker

   Vilka har du provat tidigare år ?

   Svara

   Ja… handeln skrattar åt lättköpta konsumenter i alla fall.

   Ska vi så rekord för konsumtion i det här årets julhandel också?

   Svara

    Slå rekord*

    Svara

   Jag slog till på Rituals när Åhléns hade olika rabatter. Gillar deras grejs och så finns det några saker till sambon i den.
   Med rabatt blev den prisvärd.

   Förra året köpte jag den billigt efter jul och körde i februari, tristaste månaden behövde livas upp.

   Svara

    Nej men vad smart, jag hatar januari, kanske man ska köra på kalender i januari också🙌🏼

    Svara

  hahaha aalltså vaaaaa? vad är en swatch och vad används den till/för? fattar iiiiinte.
  mvh
  hon som kan ingenting om smink o sånt.

  Svara

   jag fattar inte heller någonting. men jag är inte heller så insatt i smink

   Svara

   Jag har heller aldrig kommit i kontakt med ordet swatch förr 🙈 Det här var nåt helt nytt för mig 😃

   Svara

   För att man ska se hur bra pigmenterad tex ögonskugga är, vilken nyans den får mot ens hudfärg osv. Jag är brun i hyn och bara för att en viss färg ser ut på ett visst sätt på ngn annan eller i själva paletten betyder det ju inte att det kommer se likadant ut på mig, därför testar jag innan. Däremot gör jag ju detta enbart innan jag köper något, typ på KICKS eller Sephora. Tar alltid lite på fingret och drar ett streck på armen för att se färgen och kvaliten 🙂

   Svara

    Så det betyder alltså att testa exempelvis en ögonskugga på ens hud innan man köper den?

    Svara

     Ja eller kolla på när någon annan har gjort det när man köper nåt på nätet. Kollar tex alltid swatches på väldigt bleka personer eftersom jag själv är blek.

     Svara

     Ja, det brukar ju finnas testers i butik, eller som den andra kommentaren här sa så kan man söka upp bilder/videos för att se. Jag brukar söka efter videos med swatches på brun hy, som mig ☺️

     Svara

      Okej. Vad är det för nytt med att testa produkter innan man köper eller kolla upp ”recensioner” när andra använder dom? Fattar inte.

      Svara

       Håller med 20.01. Man har väl alltid testat på handleden?
       Vad är nytt?

       Svara

        Förklarade bara för den personen som inte visste vad swatch var. Jag menar inte heller att det är nytt ☺️

        Svara

        När jag har sett folk göra swatches har det ofta varit typ makeupartister eller någon med det som hobby, att testa olika färger osv. Det är ingen som pratar om att det är ”nytt”, bara du. Den här mallen underlättar bara för att det ska bli lite typ rakare eller i roliga mönster antar jag.

        Svara

         Någon vurmar i alla fall väldigt för den här mallen….

         Svara

          Att berätta vad den kan ha för nytta är knappast att vurma.

          Svara

           Det håller jag med om 😉

         Är Biancas målgrupp makeupartister eller småtjejer som köper allt hon sätter sitt namn på? Bianca vet att hennes följare köper allt, så varför inte tillverka mer?

         Svara

          Det är ju dock ganska många makeupartister som börjat använda hennes produkter.
          Hennes målgrupp är ju alla som använder smink och är det några som använder smink så är det ju ändå makeupartister!

          Svara

           Visst.. Vi säger så🤦‍♀️

           Makeupartister tar också gärna emot gratisprodukter som skickats till dem…
           Det är ju inte direkt så att de är någon yrkesgrupp som automatsikt borgar för hög kvalitet. Det kan lika gärna handla om byte av varor och tjänster. Man kliar varandras ryggar och tjänster – gentjänster.

           En makeupartist behöver väl inte en mall för att testa en produkt mot huden?

           Skulle snarare tro att det är wannabe-influencers som köper denna för att få likes på sin insta i hopp om att bli nästa Bianca.

           Nu var ju inte frågan om makeupartister lägger ut mallade swatcher på sina eventuella plattformar. Utan vilka Biancas målgrupp är. Vilket inte enbart är lättlurade småtjejer.

           Frågan var vem som skulle köpa den här produkten. Jag tror att fler av Biancas fans köper den än vad makeupartister gör.

           Vem är det som påstått att den här mallen har tillverkats med huvudsyftet att sälja?
           Det här är en grej som kommer att komma med i pressutskick, delas ut som giveaway och kostnaden att tillverka den här kommer att läggas på budgetposten ”marknadsföring”.

           Fattar inte folk att det här är en plojgrej?
           När började alla tolka världen så extremt autistiskt?

           Tja…den säljs ju🤷‍♀️

           Att ligga ute för försäljning är inte riktigt samma sak som att den säljs.

    Makes no sense. Så en swatch är när man innan köp provar en sminkprodukt på sin hud och nu kan man köpa en mall för att göra det? Tar man med sig mallen till butiken? Eller köper man olika färger av en produkt och swatchar hemma och det är då mallen kan behövas? Vad gör man med färgerna som man inte gillade? Jag fattar ingenting av konceptet swatch.

    Svara

     Om man ska köpa smink online kan man inte göra swatches själv och då kollar man gärna när andra som redan köpt produkten gjort swatches på ex Youtube eller Instagram. En mall gör det lite snyggare än bara vanliga streck

     Svara

     Herregud. Det är för personer som antingen tycker det är KUL MED SMINK eller personer med tex en Beautyplattform där som VISAR FÖR SINA FÖLJARE.
     Man köper oftast ögonskugga i palett dvs med fler färger och då visar dom alla färger samtidigt på armen
     Mallen gör att det blir Instagram-vänligt

     Ytligt ja absolut men det är en sån bransch

     Svara

      Instagramvänligt? Ska jag skratta nu eller ska jag gråta?
      Välkommen ut i verkligheten Beautyplattformsmänniskor. OMG.

      Svara

       Man kan väl för fan ha ett intresse utan att det ska förlöjligas?

       Säger du kom ut i verkligheten till folk som gillar att experimentera med frisyrer t.ex.? Vad är det med makeup som triggar dig så?

       Svara

        Vem är det som blir triggad egentligen?

        Svara

         Ja du, vem blev triggad först, du eller jag? En som skriver ”Instagramvänligt? Ska jag skratta nu eller ska jag gråta?
         Välkommen ut i verkligheten Beautyplattformsmänniskor. OMG” vilket tyder på att något fick personen att bli otrevlig(are) och jag som blir trött på att smink jämt ska ses som ytligt och fjantigt.

         Antar att vi båda blev kränkta i så fall.

         Svara

          Det var inte jag som skrev det du citerar. Jag 21.05 är en annan anonym än den ovan.

          Men du verkar vara den mest kränkta i det här kommentarsfältet. Jobbigt för dig att inte alla hyllar den här revolutionerande produkten?

          Svara

           Varför skulle hon tycka att det är jobbigt att folk inte hyllar produkten för att hon förklarar hur den används och blir irriterad när hon förlöjligas?
           Du bygger halmgubbar.

           Det är ju bara att läsa hennes kommentarer här inne🤷‍♀️

           Lite udda att bli så upprörd över att någon helt anonym tycker att en produkt är onödig.

           Spelar du dum? Du vet vad du gör.

       Du kan ju absolut skratta åt en bransch som omsätter miljarder dollar, eller så kan du kanske förstå att bara för att du inte tycker något är relevant eller intressant så tycker inte alls likadant? Lite som att kolla på en youtube som spelar ett tv-spel. Inte superintressant om man inte är ett fan, men eftersom de har miljoner visningar så finns det uppenbarligen folk som tycker det är spännande.

       Svara

      Då kan det ju inte vara särskilt stor marknad? Ska alla Biancas barnfans lägga upp såna bilder på sina instagrams eller?

      Svara

      Tycker inte det är ytligt, det är ett intresse precis som andra saker; växtodling, dataspel, rita serier, laga mat, samla på blommiga lampskärmar. Varför ska allt med smink förlöjligas? Typ JÄMT?

      Folk som inte intresserar sig för smink ska jämt låta andra veta det och att de tycker att smink är löjligt.

      Svara

     Det är lugnt, du behöver inte fatta allting. Konceptet är dock inte dumt bara för att det inte intresserar dig.

     Vet inte om du spelar dum nu eller bara vill få ryggdunkslikes av andra som inte är intresserade av smink (och gärna koketterar med det). Swatch, för 39575733:e gången, är när någon, exempelvis en beautyprofil, lägger olika läppstiftsfärger på armen för att visa andra hur färgerna ser ut på exempelvis en olivfärgad hud.
     Du behöver inte oroa dig för stackars Biancas fans för det finns absolut ingen trend i att köpa sådana här mallar och de är bara till för att dessa swatches ska se lite prydligare ut. Varken mer eller mindre.

     Btw, så trött att tjejiga hobbys som makeup ska förlöjligas.

     Svara

      Så varför säljs dessa mallar om det inte finns en trend att köpa dom?

      Svara

       För att de vill skapa en trend förmodligen? Tjäna mer pengar? Till skillnad från t.ex. mascara och lip balm så är inte en ”swatch mall” något som finns i allas (förlåt vissa, om nån nu blir KRÄNKT) necessärer. De enda som lär köpa dem är de som har en hobby med smink, att prova olika märken och färger osv.

       Ser det inte som så mycket konstigare än min min konstnärsmammas verktyg för måleri. Herregud, låt folk få experimentera med smink och köpa, i dina ögon, onödiga saker som kanske egentligen inte behövs men som är kul.

       Svara

        Vad är du så arg för? Vi är flera anonyma här, jag har inte hånat något. Tyckte bara att det var underligt att Bianca säljer något som inte är en trend att köpa bland hennes målgrupp.

        Slappna av lite.

        Svara

       De här mallarna är ju garanterat inte tillverkade med huvudsyftet att de ska sälja. De ska skickas med pressutskick och ingenting annat.

       Svara

   Googla!

   Svara

  Gervide, du måste ta tag med hårdhandskarna mot de som kommer från Flashback och andra främlingsfientliga sidor och sprider dynga här. Varje gång en influenser är inblandad i något där en invandrare är nämnd så dyker de upp som ur väggarna. Jag ser också ofta kommentarer skrivna med avsikt att starta debatt om olika händelser som involverar invandrare men som inte har en koppling till sociala medier. Det är tydligt att den här bloggen det senaste året blivit ett så pass stort forum att folk som aktivt jobbar för att sprida SD:s åsikter, ”nyheter” från diverse högerextrama sidor och liknande kommer hit för att bilda opinion och sprida sin bild av ”sanningen”. Din blogg är så pass stor att de ser det som ett bra ställe att rekrytera, sprida osanningar och sina egna åsikter eftersom det är så många här som läser och kommenterar. Och det kommer bara bli värre de kommande två åren inför valet.

  Jag orkar inte läsa deras dynga och jag orkar inte hålla på och argumentar mot dem varje gång men jag känner att jag måste för annars får det stå oemot sagt. Jag vet inte hur du kan lösa det, bättre kommentarsfält, betalda moderatorer som DN och Aftonbladet har, krav på inloggning via Facebook med RIKTIGT konto, inte något trollkonto utan en riktig person bakom. Men tydligt är att du kommer att behöva något sätt at kontrollera det här kommentarsfältet bättre än idag. Du kommer inte ensam kunna rensa och hålla rent här. Och om situationen inte förbättras är jag den förste att lämna, jag kommer hit för lättsamt skvaller om sociala medier, inte rasistisk dynga från Flashback.

  Svara

   Skriv Gervide i svaret till sådana kommentarer när du ser dem så fastnar de och jag kan hantera dem snabbt.
   Tack!

   Svara

  Förstår swatches. Jättebra för att de färgtoner, nyanser och liknande på ens hy. Jag förstår däremot inte behovet av att köpa till en mall.

  Svara

   *se 🙄

   Svara

    Nä asså själva mall delen känns ju jävligt märklig.

    Svara

  Jag skulle aldrig köpa en produkt utan att googla tusen gånger på swatches. Tänker att mallarna fyller en funktion för personer som vill nischa sig inom smink på sociala medier. Det är ju bra 🙂

  Kollar nästan bara på sminkvideos/kanaler på youtube och instagram.

  Svara

   Men du behöver ju inte en egen mall hemma.

   Svara

    Varför inte? Jag kanske vill nischa mina kanaler i smink och kreativitet?

    Svara

  Jag vill bli road…Om du inte har något roligt att skriva om kan du inte slänga in ett öppet spår? På sådana här tråkiga inlägg så blir det inte ena roande kommentarsfält

  Svara

   Tycker DU ja.

   Svara

   Håller med dig 1000 %.

   Svara

   Gör något annat då än att sitta där och gnälla. För din kommentar var ju inte roande precis.

   Svara

    Din då?

    Svara

   Vad för något roar dig då?

   Svara

    Men hon skrev ju ÖS…vilken dum fråga…

    Svara

     ÖS är ju inte speciellt konkret.
     Det är ju som att jag skulle säga att jag tycker om mat när någon frågar vad jag har för favoriträtt

     Svara

      Men människan tipsade om att fylla ut med ÖS när det råder torka i bloggvärlden. Vadå, ska hon lista ALLT hon tycker är kul? Tror du C bryr sig om hennes lista?
      NEJ, men C kanske kan överväga ÖS lite då och då när hon själv känner att det inte finns något kul att skriva om. Typ plast från CAIA…hellre ÖS än att läsa om en plastbit med Biancas logga på.
      Asså… palla dig …

      Svara

   Precis!

   Svara

  Som väntat så ger sig Alexandra ut och hämtar paket trots att hon inte haft två symptomfria dygn. Är någon förvånad? Vad är det med influencers och tro att folkhälsomyndighetens rekommendationer inte gäller dem??

  Svara

   Vem?

   Svara

   Vad vill du att vi gör åt saken?
   Ska vi gå ihop, göra ett massutskick till henne?
   Jag tänker att var och en skickar en stor förpackning med handsprit till henne så att hon tar till sig din åsikt.
   Eller vad tänker du?

   Svara

  https://www.stationery-depot.com/sv/88/234737876.htm

  Har man kvar dessa från när man var barn kan man använda dom😜

  Svara

  Kollade Alexandra Brings stories på insta ikväll och slås av att det ofta beställs hem stora mängder av skräpmat. Hur kan hon äta allt sånt där (ofta) och fortfarande vara så petite?! Även om hon delar med sambon… jag hade gått upp 5 kg direkt om jag smällt i mig ens 1/3 av det där.

  Så nu till min fråga. Tror ni att influencers äter allt det där onyttigt goda de lägger upp bilder och stories på? Eller äter dom 3 tuggor bara 🤷‍♀️. Eller måste dom beställa hem som reklam för foodora och Wolt? 🤷‍♀️

  Svara

   Tycker inte att man ska uppmuntra ohälsa på det där sättet.

   Sa igen till en smal någonsin….

   Svara

   Alexandra har klagat på sin kropp, hon tränar för att bli större. Hon är väldigt smal naturligt.

   Svara

    Vänta tills man blir 40, det kommer. Som ung pt jag massa skit, smal som en sticka. Vilket jag inte var nöjd med btw

    Svara

   Tror många influencers lägger upp mat som dom inte äter. Bring däremot (samt hennes syster) verkar ha väldigt hög förbränning och är naturligt smala, så tror absolut att hon äter det hon lägger upp.

   Svara

   Varför ifrågasätta andras matvanor? Jag vet många som kan lassa in hur mycket mat och onyttigheter som helst utan att lägga på sig ett enda gram. Det finns faktiskt naturligt smala människor med hög förbränning.
   Jag var själv en av dem som yngre. Kunde vräka i mig allt utan att vågen rörde sig en millimeter. Nu är jag fortfarande smal men kan absolut gå upp i vikt under mer stillasittande mysperioder med mycket mat.

   Håller däremot med om att man inte längre vet vad som är smygreklam och vad som är deras egna personliga val och intressen. Det är därför jag har NOLL förtroende för alla influensers.

   Svara

   Jag har en kollega som är 160 och väger 45 kilo.
   Vid varje lunch äter hon mer än vad den största killen på kontoret gör. Han 2 meter och väger drygt 110 pannor.
   Det är liksom enorma mängder hon äter och så äter hon lika mycket till middag.
   Hon tränar dessutom absolut ingenting.

   En del är helt enkelt välsignade med väldigt hög ämnesomsättning.

   Svara

    När jag gjorde en analys av kroppen fick jag Höra att jag hade låg ämnesomsättning, smal som en sticka då. Beror på mycket annat varför man kanske inte går upp, kan bero,

    Svara

     Blir nyfiken – vad var det för analys du gjorde? Och vart?

     Svara

   Det har ju blivit ”avslöjat” många gånger bland flera olika flunsor att de ofta inte äter maten utan har den bara för foto, content. Det var någon pasta bla, nån som la upp för att spaghetti blev bra/roligt på bild men hon slängde allt pga kolhydrater. Enormt matsvinn med detta. Tycker inte det ska uppmuntras. De får väl filma när de äter upp det eller låta bli att köpa om de inte tänker äta upp allt.

   Svara

  Så osmakligt när Toftby idag gör reklam för fettminskande skönhetsbehandling.
  Hon skriver att magen minskat så mycket… Men för bara ett tag sen skrev hon att hon gått ner såå mycket i vikt pga coronan.

  Hm hmmm

  Svara

   Hon ser så gammal ut tycker jag. Sliten.

   Svara

   Hon är fixerad vid och se perfekt ut .

   Svara

  Men den kostar liksom 35kr? Mitt take away kaffe är dyrare och jag har kaffe hemma. Jag gillar ändå att köpa med mig en kaffe.

  Svara

   Spelar väl ingen roll. Ska vi köpa all krafs bara för att det är billigt?

   Svara

    Man är fri att köpa precis det man vill

    Svara

     Är man? Jaha…

     Svara

      Man är också fri att avstå att köpa precis allt det man inte vill.

      Svara

       Bra, då vet jag.

       Svara

   + frakt.

   Svara

    Som är lika med noll. INGEN är ju så dum att man köper enbart den där. Utan man klickar hem den tillsammans med en palett. Och då blir frakten gratis.

    Fast om vi ska vara ärliga så är ju den där framtagen enbart för att skicka med tillsammans med andra produkter i ett pressutskick. Och då är frakten också gratis.

    Svara

     Haha det är ”gratis” om du köper för över en viss summa. Tro mig. Du har betalat frakten 😉

     Svara

   Till skillnad från din kaffe så kan man använda dem flera gånger. Så vem är det som slänger ut pengar i onödan va? 🙂

   Svara

    Vad yrar du om? Det är ju exakt det jag menade.

    Svara

  Ja!! Mer onödig konsumtion!! Heja heja!

  Svara

  På tal om Bianca, i hennes senaste video där hon visar upp sin kollektion för Nelly så har hon en vit topp, lite genomskinlig och glittrig som hon har på sig och visar upp, och vad gör människan, jo hon står och vrider och trycker på sina bröstvårtor hela tiden så att dom ska bli hårda och synas mer igenom toppen… Om bröstvårtorna ska synas igenom ett plagg måste dom då vara styva? Ska det skicka nån signal om att hon är k*t?

  Svara

   Haha, störde mig som satan på det. Hon håller på så i en annan video också. Förstår inte varför det inte klipptes bort.

   Svara

   Det görs för att framhäva att man har fin form på tuttisarna.

   Svara

  Jag vill be om ursäkt till alla Biancas fans som jag har upprört här inne genom att säga att jag tyckte att produkten var onödig.

  Jag ska ge mig själv en timeout så att ni slipper mig och kan fortsätta hylla Bianca för att hon har tagit fram den här livsomvälvande produkten.

  Ses i marschallens skugga. Amen.

  Svara

   Alltså, vad gör du egentligen?
   Hur mår du?

   Svara

   Haha, ta inte åt dig för att en enda Caia-anställd fått som uppgift att sitta med kvällsarbete för att hysteriskt försvara nån ny grej de har kommit på att de kan pracka på alla ungar som äääälskar Bianca. Produkten ÄR onödig och tycker man inte det så fine, men inte sjutton behöver man den från Caia i sådant fall utan har den väl redan hemma sedan tidigare…

   Svara

    Men överdriv lagom. Det är väl ändå ingen som hysteriskt försvarat swatch-mallar?

    Svara

     Känner du dig träffad? 😉

     Svara

      Inte ett dugg. Är bara så extremt trött på den sjukt låga nivån folk diskuterar på.
      Förskolebarn kan det där bättre liksom!

      Svara

  Haha att läsa det här kommentarsfältet är som att se två ungar bråka om en spade i sandlådan.

  Nivån alltså….

  Svara

   Bedrövligt den ena är elakare än den andra, hur fan orkar folk uppföra sig så.

   Svara

  Swatch är i min värld dom där mönstrade och ofta färggranna klockorna som var inne på 80-90-talet… 😀

  Svara

   Svara

    Åh herre… när man trodde att vi inte kunde konsumera mer skitprylar….

    Svara

     Ööööööh, har du varit inne på wish?
     De här sakerna har ju ändå ett syfte.

     Svara

      Ja klart jag har varit inne på wish. Jag trodde att vi nått max av överkonsumtion av krafs i och med wish men tydligen inte.

      ”Syfte” med att kunna måla glasstrutar på armarna med ögonskugga. Jo tack.

      Svara

      Har de verkligen ett syfte? Ungefär lika mycket syfte som det mesta som säljs på wish..

      Svara

       Ja? Det är roligare att titta på en skönhetsinfluencer som lagt lite möda i sina swatcher än någon som bara ritat slarviga streck.

       Svara

  Vaart är kl 06 inlägget?

  Svara

   Är du pervers eller? Klockan 6 ska man ligga och sova!

   Svara

  Hon använder ju inte ens sina egna produkter själv…
  Tyckte också det var lite äckligt hur hon hela tiden nypte (nöp?) sina bröstvårtor så de skulle bli styva i senaste videon 😝

  Svara

  Personligen tycker jag att detta är extremt genialiskt från Biancas och hennes teams sida. Tjänar så grova summor på att skapa knappt icke existerande efterfrågan på produkter till en exponentiellt tillväxt och stor efterfrågan.

  Ganska intressant ändå att hennes hardcore fans/kunder inte synar vissa av deras ”life saver” produkter till vad det egentligen är, affärer.
  FCF kommer först.

  Svara

  Egentligen är en swatchmall en väldigt nischad produkt för mellanledet mellan sminkproducenterna och slutkonsumenten, det vill säga för marknadsföring, just nu på sociala medier, så stora beautybloggar och instagrams som ska testa och visa upp stora mängder smink så att konsumenterna kan göra välgrundade val.

  Jag kan alltså tänka mig att syftet med att sälja en sån här produkt riktad mot slutkonsumenten av sminket istället för till influensers etc. är just för att Caia har en ung kundkrets, budskapet blir ungefär ”så du också kan vara en influenser och visa upp smink på sociala medier!”

  Svara

  För övrigt, Caias ”design” är väldigt likt Colourpop som håller mycket högre kvalitet till lägre pris, så om någon är sminksugen hade jag rekommenderat att handla där! 🙂

  Svara

  I make-up-världen så är det supervanligt. Dvs Caia är tillomed lite efter.
  Men vad kul att något får skriva sin, helt out of touch, åsikt på sin superstora blogg.
  Blev inte ett dugg mer intelligent av detta inlägg, snarare the opposite.
  Tack <3

  Svara

  Vittnesmål om ett lån som mottagits från Madlen Claus
  hej, jag har ett vittnesmål till dig som finns på nästan alla forum. Vi talar bara om fru Madlen Claus, en viss långivare; underbart och mycket seriöst. Jag bestämde mig för att gå till honom eftersom jag slösade bort min tid och mina pengar för mycket. Först kunde jag inte tro det för jag trodde att han skulle bli som de andra falska långivarna men hon visade för mig att hon är exceptionell, ärlig och seriös. Med henne hade jag mitt lån på mindre än 72 timmar efter att procedurerna var avslutade.
  OBS: Jag betalade inte några avgifter innan jag fick mitt lån

  Så snälla kontakta henne om du behöver ett lån från en seriös långivare som hon. Här är hans mail:
  madlenclaus@gmail.com
  madlenclaus@gmail.com

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.