Vem städar hemma hos Lovisa ”Lojsan” Wallin egentligen?

I den här videon (start 14.32) så visar Lovisa ”Lojsan” Wallin upp en konversation om haft via sms med personen/personerna som städar hemma hos henne.
Hon berättar att hon brukar gå runt och fota saker som hon tycker att de gjort ett dåligt jobb med och som hon skickar till dem, med förhoppningen att de ska göra ett bättre jobb hemma hos henne.
Inte så konstigt enligt mig, men som är lite märkligt – och som en läsare uppmärksammade mig på – är namnet hon givit personen i sin telefon – Nelson Mandela.

Nog för att Nelson Mandela var och är en av vår tids största ikoner, men varför välja just detta namn?
Varför inte personens riktiga namn, eller ett namn som kanske inte är fullt lika förknippat med apartheid, diskriminering och segregation? (Och triumf givetvis men det tror jag inte är Lojsans anledning)
Det är ju ingen kompis hon givit ett skojnamn, utan det rör sig om personen som utför hennes hushållsnära sysslor och som får kritik/feedback på detta via avfotade misstag och slarv.

Vad tänker ni om det här?

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lite osmakligt kanske men inte världens största grej.

  Svara

   Eh, osmakligt eller inte beror ju på anledningen bakom, kan ju vara direkta motsatsen.

   Svara

    Det är extremt respektlöst att inte kalla personer för sitt riktiga namn – oavsett vilket namn man byter till. Att frånta en människa sitt namn är typisk härskarteknik och jag under verkligen vad som får ”Lojsan” att göra detta? Framförallt mot personen som städar hennes hem?!

    Svara

   Är det en mörkhyad som städar anser jag det ej OK. Mörkhyade har varit slavar förr i tiden och att hon då döper sin städerska till det känns osmakligt. Hoppas verkligen nu att inte städerskan är mörkhyad.

   Svara

    Du verkar inte ha så jävla hög IQ du själv…

    Svara

    Men kära nån! Kräla tillbaka till flashback eller något annat otrevligt forum och sprid din otrevliga dynga där istället! Eller förresten, sprid den inte över huvud taget och utbilda dig till bättre vetande.

    Svara

    Men HERREGUD. Ta bort den här kommentaren, Cam.

    Svara

  Är det inte bättre att prata direkt med de som städar än att ta det via sms? Så opersonligt.

  Svara

   Än värre att lägga upp det för allmänheten…

   Svara

   Väljer SMS alla gånger, oavsett det gäller dem som städar hemma som familjemedlemmar. Tycker det är SÅ jobbigt när någon ringer upp, men förstår känslan av att det verkar opersonligt.

   Svara

   Ofta är inte de som städar kvar när man kommer hem, visst kan man ju ringa upp eller vänta med att höra upp det tills nästa gång de kommer (om man är hemma då), men hade jag varit städare hade jag föredragit att få feedback via sms och inte behöva finnas tillgänglig för feedback-samtal när än det behagar kunden.

   Svara

    Ta upp* inte höra upp. Plus, som någon skrev efter, alltid bra att ha det som sagts på pränt i en affärsrelation, för alla parters skull. Och det är ju dessutom lättare för städaren som troligen städar hos fler än en person att gå tillbaka för att påminnas om feedbacken direkt i smskonversationen, är ju väldigt mycket svårare att hålla reda på och minnas olika muntlig feedback från olika uppdragsgivare, och det är ju betydligt krångligare att själv behöva hålla på skriva ner allt som sagts efteråt, det låter som bäddat för missförstånd och krångel.

    Svara

   Föredrar att få/ge ALL specifik information i textform, det går inte att gå tillbaka i ett samtal och se vad någon sa och hur det potentiellt kan misstolkas.

   Svara

   Som regel är det alltid bra att ha saker på pränt i en affärsrelation vilket detta då är. Då kan inga oklarheter uppstå från någon part.

   Svara

    Precis.

    Svara

    Och extra bra med bilder när det kommer till saker som detta

    Svara

   Om kunden köper mer tid, så hinner kanske Nelson städa noggrannare?

   Svara

  Eh, osmakligt eller inte beror ju på anledningen bakom, kan ju vara direkta motsatsen.

  Svara

   Förklara gärna hur.

   Svara

  Lite oklart, kanske ett internt skämt mellan städare och kund, kanske ett sätt att täcka över rätt namn så det inte syns i bloggen, kanske är NM hennes största idol och menar det som en hyllning.

  Vi VET INTE helt enkelt

  Svara

   Folk vill så gärna bli sekundärkränkta och peka finger.

   Svara

  städerskan är väl naturligtvis svart. Och Wallin har väl inte bemödat sig med att ta reda på vad städerskan heter. Strukturell rasism at its finest.

  Svara

   Du är populär på fester, va?

   Svara

    Antagligen mer populär än vad du är

    Svara

    Hoppas verkligen personen är poppis på fest!!!
    Skulle gärna vara på fest där det finns personer som har sådana kloka tankar. Tack ts för att du tänker och säger det du gör 👏

    Svara

     Jag vill också vara på fest med såna som dig!!😍

     Svara

   ”Naturligtvis” baserat på vad?

   Svara

    Minettes fördomar, så klart.

    Svara

   Hur dryg får man vara.

   Svara

   Ja det håller jag med om, det här är strukturell rasism. Att döpa ”tjänstefolket” till samma namn som en av de främsta kämparna mot rasism och apartheid (och slaveri). Jag kan inte riktigt se rasismen i att som icke färgad vilja ha drag som anses vackra hos icke vita människor, men här känns det klockrent!

   Svara

   Varför inte bara kalla hen för ”städerskan” i kontaktlista om man nu inte orkar ta reda på namnet.

   Svara

   Men hur ska man veta det? Och många uppskattar inte det bara för att du gör det.

   Svara

  Vem är Lojsan? Vad är hon känd för?

  Svara

   Hon är Hannalicious kompis, fick hennes följare via henne. Lite som Dasha som varit en hang around till stora bloggare, hon började med Anna Hibbs som hon sedan dumpade för att gå över till Michaela Forni, sedan tog den relationen slut så då gick hon vidare till Hannalicious, sedan Margaux följt av Petra Tungården.

   Svara

    *sina följare

    Svara

    Du verkar veta obehagligt mycket om dessa flunsor.
    Du borde göra något vettigare med ditt liv.

    Svara

     Veta obehagligt mycket? Nja det skulle jag inte påstå, jag läste Anna Hibbs, Michaela Forni samt Petra Tungārdens bloggar mellan 2007-2013 och genom detta så såg jag hur Dasha gick från Anna Hibbs och sedan vidare från bloggare till bloggare.

     Svara

      Vill också veta!

      Svara

      Narkotikabrott eget bruk

      Svara

       Jaha! Tack för svar! Vet du vilken substans? Innehav hemma eller typ på krogen? Förstår att du möjligen inte känner till alla detaljer men ah, frågar ifall att du råkar veta.

       Svara

        Det var någon som skrev i ett gammalt ÖS att det var bruk av k*kain. Men vet ej säkert

        Svara

         Blir inte superförvånad att Dasha knarkar, hon ger den viben, när är denna dom från?

         Svara

  En otroligt märklig grej att visa upp i en video? Eller är det bara jag som tycker det? Look at me har råd med städning och skojsigt kallar städaren nelson mandela o sen lite skojsigt visar jag upp i en video när jag påpekar för städaren att det är smutsigt fortf *hihi*

  Svara

   Onödigt och klumpigt av henne tycker jag. 😕

   Svara

   Reagerade också på det! Om hon nu har klagomål är det väl bättre att bara ta det med firman/personerna som städat, utan att visa upp det i en video. Hon framstår som väldigt osympatisk.

   Svara

   Ja det är jättekonstigt och onödigt.

   Svara

   Obehagligt!

   Svara

  Kan det vara så att städningen är ”svart”? (Menar inte hudfärgen på den som städar.)

  Svara

  Dumt att spekulera

  Svara

  Herregud

  Svara

  Oavsett så är det bra att hon inte lägger ut städerskans riktiga namn. Det hade varit värre.

  Svara

   Det finns en oändlig mängd namn mellan det riktiga och det hon använde. Tex initialerna eller företagets namn, kommatecken o första bokstav i förnamn. Det är möjligt att vara respektfull utan att lämna ut hennes riktiga namn. Framför allt är det möjligt att låta bli att ta foto på det och lägga upp till allmän beskådan.

   Svara

  Osympatisk tjej.

  Svara

   Eller hur? Hon känns typ som Meredith i föräldrarfällan.

   Svara

  Jag har städning via ett företag och är det problem med städningen tar jag det med deras chef. Jag är kund och betalar för städningen och jag har ingen lust att gå i diskussion med den som städar om brister i hur de gör sitt jobb. Två gånger har jag haft städning av vikarier som var så undermålig att jag sa till firman att jag inte vill ha hit personen igen. Jag förstår att vissa tycker det är svårt med personer som städar hemma åt en men för mig är det bara en tjänst som exempelvis däckbyte eller köksrenovering. Är det dåligt gjort ska man klaga.

  Svara

   I hennes fall kan det ju faktiskt vara en mindre firma där den som äger företaget också utför städet.

   Svara

    Städningen kan också vara svart, i dubbel bemärkelse.

    Svara

     Ja visst kan den vara det

     Svara

   Ja absolut ska man ta upp med företaget om man är missnöjd med tjänsten. Men man behöver ju inte visa upp det i sina, relativt stora, sociala kanaler?

   Svara

   Oj, du är en såndär jobbig person. Du säger själv att det bara var vikarie, tänk om det var deras första gång? Hade det inte varit lite mänskligare att bara skriva till den vikarien vad hen gjort för fel på ett trevligt sätt så hade hen säkert gjort ett bättre jobb nästa gång, istället för att behöva bli av med sitt jobb

   Svara

    Tror du att ett stort landsomfattande städföretag släpper ut sina nyanställda själva första gången? De får utbildning och går dubbelt med erfaren personal som lär upp dem. Har själv haft två hemma hos mig när den ena är under upplärning. När de kommer ut som vikarie ska de ha koll på läget (och framförallt så grundläggande saker som att städa den tid som är avsatt och betald för, inte gå en halvtimme tidigare…).

    Svara

     NEJ! Där har du så jäkla fel! Större företag lär absolut inte upp på ett bra sätt. Oftast inte iallafall. Du anar inte hur rörigt och illa det är

     Svara

  OT!
  SPYR på Instagram! Tjejer som nakenbadar eller råkar visa bröstvårtor igenom tröjor osv anmäls och plockas bort.
  Tyga som lägger ut en pornografisk bild får vara kvar?! När jag anmäler säger dom att som inte ser nåt olämpligt eller något som strider mot reglerna?!?! Alltså fy fan?! Dom står och slickar varandra i röven i princip?!

  Svara

   Sluta använda instagram?

   Svara

    Eller så anmälan folk sånt här så det tas bort? Man ska väl fan kunna hänga på IG utan att få upp porr i flödet?!

    Svara

    Det kan man ju absolut göra. Tysta protester är inte att förakta. Dock kan man bli upprörd över skenheligt beteende och skriva en arg kommentar också. Ibland lönar det sig att inte bara knyta näven i fickan.

    Svara

     Menade absolut inte att låta dryg! Men jag tror faktiskt inte att Instagram kommer ändra på sig, alltså är det bättre att ge dom fingret och skaffa en ny, bättre app.

     Svara

      Det tolkade jag det inte som. Ursäkta om det framstod så! 😊

      Svara

       Jag bara försökte problematisera tysta protester 😊

       Svara

      Finns det andra liknande appar? För foton?

      Svara

   Sjukt.

   Svara

   Tjejer som nakenbadar och ”råkar” visa bröstvårtor lol.. Det är exakt samma typ av tjejer som dom som porrar sig i Tygas bild, dom vill alla ha uppmärksamhet och ögonen på sig från män.

   Svara

    Så en som ammar sitt barn på IG och en som gör porr är samma typ av människa? Då har man lärt sig nåt nytt. 🤔

    Svara

     Vart ser du att jag skrivit om nån som ammar sitt barn?

     Svara

      Men det tas också bort av Instagram? Men inte porr. Och att ha på sig en tröja utan bh och jobba med porr är inte samma sak. Herregud. Men såklart är allt tjejers fel. Vi vill bara ha killars uppmärksamhet.

      Svara

       Ja tro det eller ej men mååånga tjejer vill bara ha killars uppmärksamhet

       Svara

   Är inte han tillsammans med Michael Jackson utan talang aka Kylie dragqueen jenner?

   Svara

  Kommer det något inlägg om Carolina Gynnings konst?

  Svara

   Det har väl redan avhandlats här, i diverse inlägg.

   Svara

    Inte någon grundlig granskning alls. Finns hur mycket som helst att gräva i.

    Svara

  Ganska vanligt namn i latinamerikanska land är Nelson. Sedan Mandela, brukar i latinamerikanska namn vara Mandolu/mondulo etc, antagligen felstavat.
  Tycker detta var ganska konstigt, Nelson Mandela är ett helt vanligt namn så att dra kopplingar direkt till apartheid bara för att det var just det han stod upp mot blir väldigt fel.
  Nelson = vanligt namn.
  Mandela = vanligt och vanligt att stava fel lika namn (jag vet ens inte stavningen på de jag känner som har liknande namn).

  Detta inlägg bör ta sig en tänkare.

  Svara

   Det som de flesta människorna tänker på när de hör namnet Nelson Mandela är The Nelson Mandela och apartheid istället för nån random snubbe med felstavat efternamn. Så inget konstigt alls. Konstigt är att DU inte kan förstå den uppenbara kopplingen folk gör.

   Svara

  Alltså snälla, kan jag få tillbaka de minutrarna jag lagt på att titta på detta ”nonsens”.
  Osympatisk är ledordet. Noll empati!

  Svara

  Är det någon som frågat henne? Så att vi slipper spekulera?

  Svara

  Wtf

  Svara

  Nej vet du vad!! Nu får du internet-förbud resten av dagen och tänker över din attityd!

  Svara

   Det är fan inte okej att sminka en nunna.

   Svara

  Omogen kommentarer som säger allt om hur osäker du är på dig själv! 😂

  Svara

  Alltså förlåt men vad äcklig hon är. Och vem heter ens lojsan ? Vem namnger ens någon Nelson Mandela och VEM delar ens privata sms på nätet? Vilken idiot. Varför är hon ens känd?

  Svara

   Hon är kompis med “Hannalicious” och fick sina följare via henne, lite som Bianca gav Alice sina följare.

   Svara

    Det är alltså vad hon åstadkommit? Blivit influäääncör via en som redan var det?

    Svara

  Verkligen så jävla ful

  Svara

   levande exempel på att blå ögon och blont hår inte gör en snygg

   Svara

   bianca är däremot snygg som få

   Svara

  Alltså fy vad osympatisk. Försöker hon vara lite överlägsen och visa folk hur hon ger order till städare via sms? Usch, äcklig människa

  Svara

  Är städare svart är det här bara vidrigt. Cancel the irrelevant bitch

  Svara

  Detta är nog bara ett litet fall av ”jag hade lite otur när jag tänkte”

  Svara

  kanske bara är någon som är väldigt lik nelson mandela? och som hon aldrig kommer ihåg vad hen heter? det är väl ingen big deal vad man döper folk till i sin egen telefon, hon tänkte nog inte på det när hon lade upp det. vi brukade kalla en bekant för stalin för han såg precis ut som stalin och det var roligt så han hette stalin i mobiltelefonen (på den tiden en familj hade en gemensam mobil). värre att bli kallad stalin än mandela.

  Svara

  Hon skriver i beskrivningen under videon att han heter Nelson och att dom känner varandra sedan innan 🙂

  Svara

   Kändes logiskt när jag läste inlägget. Nelson är vanligt sydamerikanskt namn, är det fortfarande rasistiskt isf? …. Den Nelson jag känner är halv sydamerikansk ursprungsbefolkning.

   Svara

   Finns ingen i Sverige vid namn Nelson Mandela, enligt ratsit

   Svara

  Hon kan städa själv tycker jag.

  Svara

   Ja, det är märkligt att människor behöver hjälp att städa undan själva. Jag trodde främst det var funktionsvarierade, tex de m fysiska hinder, eller väldigt gamla människor som behövde hjälp med något så enkelt som att städa. Skillnad på saker som kräver proffs, som bilmekaniker, rörmokare, trädbeskäring, bygga ut hus osv. Där kan det behövas proffs. Men är folk i allmänhet så handlingsförlamade att de inte kan dammsuga, torka bord och städa undan själva? Eller är det ett flunsasyndrom?

   Svara

    Själv älskar jag att städa då det får mig att känna mig duktig och att jag åstadkommit något. Skulle aldrig vilja ha en främmande människa hemma som rotar runt 😅 Min kille är däremot extremt lat och skulle gärna betala för städning (han har en tvåa och en medelinkomst).

    Jag tro att det handlar om tillgänglighet och pris. Det behöver inte kosta så mycket och om du vill lägga 1000+ kr extra i månaden på städ så kör på, för mig är det dock obegripligt 😅

    Svara

    Jag älskar att ha städhjälp! Det är UNDERBART att få hjälp av ett proffs med det. Istället för att städa kan jag tex ligga i soffan och äta praliner, jobba, förhöra läxor eller hjälpa ensamkommande flyktingar. Jag KAN naturligtvis dammsuga, torka bord och städa undan. Men jag vill inte och eftersom det finns städhjälp att köpa och vi har råd med det (vitt såklart) så slipper jag. Härligt för mig.

    Svara

  Nelson Mandela är en av vår tids största frihetskämpar. This is so wierd.

  Svara

  Vittnesmål om ett lån som mottagits från Madlen Claus
  hej, jag har ett vittnesmål till dig som finns på nästan alla forum. Vi talar bara om fru Madlen Claus, en viss långivare; underbart och mycket seriöst. Jag bestämde mig för att gå till honom eftersom jag slösade bort min tid och mina pengar för mycket. Först kunde jag inte tro det för jag trodde att han skulle bli som de andra falska långivarna men hon visade för mig att hon är exceptionell, ärlig och seriös. Med henne hade jag mitt lån på mindre än 72 timmar efter att procedurerna var avslutade.
  OBS: Jag betalade inte några avgifter innan jag fick mitt lån

  Så snälla kontakta henne om du behöver ett lån från en seriös långivare som hon. Här är hans mail:
  madlenclaus@gmail.com
  madlenclaus@gmail.com

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.