Triss i smygreklam

När John och Johan har svarat på frågor tidigare om barnet så har de skrivit att hon träffar sina biologiska föräldrar men det stämmer inte längre.
Utan att gå in på deras situation så hade jag fel och borde inte uttalat mig. De startade som fosterhem åt flickan, men vad som händer nu har jag så klart ingen koll på och borde som sagt inte skrivit om jag gjorde, vilket är varför jag tagit bort mina kommentarer.
Jag ber om ursäkt till John och Johan och önskar att vi nu kan fokusera på att de gör smygreklam istället!

Klicka HÄR.

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ser fram emot när det blir riktiga böter på omärkt reklam.

  Svara

   Till att börja med kunde man kräva att Konsumentverket mer aktivt utnyttjade de möjligheter som redan finns alltså förbuds- och informationsföreläggande eventuellt i kombination med vite.
   För närvarande verkar det som man från Konsumentverkets sida endast sträcker sig till att skicka brev där man informerar om lagens regler och uppmanar till rättelse. Alldeles för svagt för att dessa influencers ska rätta in sig i ledet. En del fortsätter ju med uppenbar smygreklam år efter år 🙁
   https://www.konsumentverket.se/for-foretag/marknadsforing/nar-marknadsforingen-bryter-mot-lagen/

   Svara

  Känns ju verkligen som att man har högre förväntningar än så på Therese Lindgren. Hon har ju mer än ”råd” att vara öppen och sköta sig.

  Svara

   Fast Therese brukar sköta sig vilket gör att jag tror att hon bara har missat de här gångerna. Känns okej, vi kan alla göra fel ibland under stress eller liknande.

   Svara

    Precis. Det kanske inte går att annonsmärka Reels med Instagrams funktion? Hon brukar alltid lägga in ”Betalt samarbete med Indy Beauty”, även på stories.

    Cam, har du sökt någon av de du nämner för en kommentar?

    Svara

  Isabella Jedler – hon bor väl i Dubai, varför ska hon föda i Sverige? 🙂 Eller har hon kanske betalat skatt här ändå? 🙂

  Svara

   Hon är ju svensk medborgare så ser inget problem med det.

   Svara

    Håller med, hon är svensk medborgare.

    Svara

     Och betalt skatt???

     Svara

    Det beror väl på om hon är utflyttad eller inte. Även om man är svensk medborgare men bosatt utomlands kan man bli tvungen att betala för vård i Sverige. Även offentlig vård med undantag för akutsjukvård.
    Många utlandssvenskar använder av det skälet privatsjukhus i Sverige som Sophiahemmet, Carlanderska och Elisabethsjukhuset men betalar själva för vården.

    Svara

    Vårt sjukförsäkringssystem är uppbyggt så att endast personer bosatta i Sverige omfattas av det. Medborgarskapet är av underordnad betydelse, systemet är till för den som bor och arbetar i Sverige och som omfattas av svensk skatteplikt.
    Svenska medborgare som kommer hem till Sverige för att utnyttja svensk vård är snyltare!

    Svara

     Planerad sjukvård får de dock betala själva om de inte är inskrivna i svensk försäkringskassa. Medborgarskapet är i detta fall av underordnad betydelse.
     Utflyttade svenskar får endast akut sjukvård i Sverige på samma villkor som utländska medborgare på besök.

     Svara

     Jag är själv svensk bosatt utomlands. Om jag söker vård i Sverige skickas räkningen till landet jag bor i som står för kostnaden. Sverige har avtal med med en majoritet av alla länder för detta (ej usa dock).

     Svara

      Är det inte bara inom EU? Plus gäller inte planerad vård.

      Svara

      Här är en bra sammanfattning (från Region Jönköpings Län men generellt tillämplig) av de ganska krångliga reglerna:
      https://folkhalsaochsjukvard.rjl.se/api/Evolution/pdf/eab8a567-7033-4f64-8a45-de56f456a924

      Svara

      Gäller ju de som har EU-kort samt vissa andra länder som Sverige har avtal med. Och det gäller akut vård, eller nödvändig vård som ej kan anstå. Inte planerad vård.

      Och ja, det är att snylta som bosatt utomlands vilja använda sitt hemlands vård. Iaf när man tror/tycker man bör göra det ”gratis” och på samma villkor. Skatten vill man inte betala, men frukten vill man avnjuta när det gäller.

      Blä.

      Svara

      Med undantag för Norden/EU/EES-länderna där allt regleras speciellt så har Sverige få konventioner. Det är endast med Québec, Algeriet och Australien som Sverige har en konvention angående sjukvård (i första hand planerad sjukvård eftersom akut/nödvändig sjukvård alltid tillhandahålles).
      Viktiga länder där ingen konvention finns och där utlandssvenskar är bosatta är USA, Kanada (utanför Québec), Nya Zeeland, Israel, Thailand, Chile, Brasilien, UAE, Japan, Singapore, Kina och Argentina.
      Var Storbritannien hamnar efter brexit är idag oklart. Där bor fler än 100 000 svenska medborgare.

      Svara

   Alltså hon är så ointressant. Men kanske för familjens skull, vad vet jag

   Svara

   Vem är du som är så besatt av denna person? Vem är hon ens?

   Svara

    Besatt? Första gången jag nämner henne, men visst… Varför ens svara om du ska vara så otrevlig?

    Svara

   De har flyttat tillbaka till Sverige så är väl därför hon föder här

   Svara

    Precis dom har flyttat hem igen då Dubai inte är bästa stället just nu

    Svara

     Just nu? Är väl aldrig bästa stället.

     Svara

   Så gör alla giriga kändisar när de ska ha barn. Se på Anja Person. Gnällde som fan över att behöva betala skatt men sedan när lesbisk ivf och en unge skulle ut ja då satt det finfint med gratis sjukvård. 🙂

   Svara

    ”Gratis”.

    Svara

    Spyr på såna människor.

    Hörde ett intressant argument från någon, som i en fråga gällande miljöförstöring och klimatförändringar, diskuterade att det ska förhandlas om minimilöner; men att det också borde förhandlas om maximumlöner då de med mycket cash i regel också förstör mer. Sen tror jag inte det hade funkat, men det fick en att tänka lite.

    Svara

    Men Anja bor ju i Sverige sen många år.

    Svara

   Jag lovar att om hon inte är berättigad till svensk sjukvård kommer hon få en faktura för sin förlossning – vet att tex Sanna Guidetti fick betala för sin förlossning men valde ändå att föda Nellie i Sverige!
   Är väl inget fel med det?!

   Svara

    Men jag FRÅGADE bara, skrev jag någonstans att det i så fall är fel?? Vad är det med alla ni som ska svara så förbannat otrevligt?

    Svara

     Och där var ju du mysig och trevlig…

     Svara

   Hade velat läsa ett inlägg om hennes krig mot sjukvården camcam 🙂

   Svara

  Nja. Går ju inte att se hennes videos utan produktplacering. Hennes produkter förekommer överallt och ingenstans UTAN reklammarkering.

  Svara

   Pratar du om Therése? Alla hennes videor är ju utmärkta högst upp i beskrivningen och hon säger ju alltid typ ”den här vloggen är i samarbete med …”, eller som Disneyvideon hon släppte häromdagen där hon använde YTs funktion med ”Contains paid promotion”.

   Svara

    Hennes egna produkter är alltid med i hennes videor, det är produktplacering. De är ej märkta som samarbete med Indy Beauty utan det är i smyg liksom.

    Svara

     Jaha och du fattar inte att det är reklam eller? Eller att hon antagligen har alla sina egna produkter hemma? Det är ju så konstigt att ha produkter man tagit fram hemma. Alltså vilket tjat. Man kan inte vara så korkad att man inte vet om att inlfuencers gör reklam hela tiden

     Svara

      Men vilket är det då? Reklam eller bara att hon har dem hemma för att det är hennes? Enligt din kommentar är det ju inte alls klart. Samt ”att förstå att det är reklam” kan isåfall appliceras på precis allt, varför reklammarkera? Är ju uppenbart? Går inte riktigt att tänka så

      Svara

       Är det en privat blogg så ska man reklammarkera även om det är reklam för egna märken.
       Bättre i så fall att låta det egna märket ha en företagsblogg. Då slipper man reklammärkningen för varje enskilt inlägg eftersom hela bloggen är reklam.
       Men risken är förstås att följarna inte tycker det är så kul (jfr lowengrips företagskonto på Instagram med knappt 28 tusen följare mot Isabellas 442 tusen).
       Man måste hålla den privata bloggen fri från de egna produkterna i så fall. Det går inte att utan reklammärkning stå i badrummet och använda de egna fantastiska produkterna med hyllorna fulla med de egna burkarna och flaskorna utan att märka ut reklamen.

       Svara

   Om du syftar till Therese så reklam markerar hon alltid både i flödet och på stories. Att produkter syns när hon vloggar är väl lite svårt att undvika om hon använder sina egna produkter. Ska hon gömma all tvål osv varje dag…?

   Svara

    Men då får hon väl ha en inforuta om att hon gör reklam i sin vlogg. Eller klart och tydligt tala om det i början av vloggen.

    Svara

  Lapparna i hennes ansikte påminner om såna pappersbitar män sätter i ansiktet när de fått sår av rakningen…:/

  Svara

  Perelli är sjukt provocerande då hon vet om regelverket men hånar det. Men jag tror att om företagen och influencern skulle få kännbara konsekvenser så skulle de se till att utforma sina samarbeten på ett bättre sätt.

  Svara

  Alltså dessa inlägg är sååå tråkiga. Alla vet att det är reklam, det är inte som att en liten text gör det till mer eller mindre reklam.

  Svara

  Är det bara jag som kräks på att LD och Fayme spelar in filmer på sina barn när det görnågot uppsendeväckande ( denna gång leker dumt med en kniv) och lägger ut det både som reklam för sitt patreonkonto och som film folk ska betala för att se = kommersialisera och profitera ( tjäna pengar) på sina barn. Undrar om de får lön ( och skattar för den) för att mammornas företag får intäkter på deras arbete.

  Svara

   Dagens feminister 😂

   Svara

    Undrar om så kallade feminister spred så mycket hat förr i tiden som den här ld och Cissi Wallin gör?

    Svara

     De gör det inte för att de är feminister. De gör det för att det funkar. De får uppmärksamhet och utrymme i media och de tjänar pengar på det.

     Svara

      De slåss inte för kvinnor, de slåss för att få synas och få klappar på axeln.

      Svara

   Hehe reagerade lite på att sonen tog kniven mot det andra barnet och sa jag ska döda dig

   Svara

    😳😳😳

    Svara

    Det är ju sånt som kan hända med barn men att man filmar det, lägger ut det och gör det som reklam (ej reklammarkerat) för sin betalkanal är så oerhört osmakligt och knappast i barnens intresse. De tjänar pengar på sina barn.

    Svara

   Jag avföljde dom där två. Orkade inte med dom. 😂

   Svara

   Varför följer man dessa?

   Svara

    Kanske för att se när Fayme hånglar upp en tjej under nattens fylla?

    Uppenbarligen så tycker både hon och hennes man att det är ok att hon hånglar med andra. Dock så undrar jag om det fortfarande skulle vara ok om hon hånglade med en annan snubben?

    Svara

     Det är ju lite mellan dem. Ld kysser också en annan kvinna. Och jag antar att de har öppna förhållanden båda två. Men att de filmar och lägger upp det är ju för att dra folk till sina kanaler är clickbait och lite desperat. Men ingen av dem har ju något speciellt längre som drar på sociala medie Fayme är inte längre ung manna och LD inte längre feministskribent. De är två kvinnor i medelklassområde med eget företag på deltid och försörjda av sina män. Inte så spännade. Så de försöker få inkomst och gemonslag genom att använda starkt språk, utala manshat, röka och dricka, försök att bli med barn och att filma barnen. Jag har inget emot att det gör något av det i sig (mer än deras manshat) men att det tjänar pengar på barnen är bara så icke barnperspektiv ( vad hände låta barn vara barn?) Och nej, feminister är inte sådana. Feminister är som alla andra, olika.

     Svara

      LD pussar med stängd mun, syns att det inte är riktigt kyss och en plojgrej. LD är rätt pryd.

      Fayme däremot går all in med vidöppen mun och njuter för fullt.

      Svara

       LD har alltid varit väldigt pryd av sig, känns ibland som att Fayme pressar henne till diverse saker samtidigt som LD gör det bara för att försöka hänga med sin unga kompis

       Svara

     Mer intressant om någon av deras män hånglade men en annan kvinna och la ut det på sina sociala kanaler.

     Svara

  Personerna bakom pappapappadotter-kontot som driver Real Time Media AB borde du verkligen kolla närmare på, de är shady as fuck.

  Svara

   Är det två pappor och ett barn?

   Svara

    Två män och ett fosterbarn.

    Svara

   Ja verkligen!! John V har inte rent mjöl i påsen eller en schyst människosyn. Han ser ner på överviktiga och ”fattiga” och är rent ut sagt en elak liten mobbare.

   Svara

    Får homosexuella adoptera i Sverige?

    Svara

     Ja det får dom.
     Dock är det få adoptionsländer som godkänner samkönade par

     Svara

     Ja, men de har inte adopterat. Det är ett fosterbarn de tar hand om men de kallar henne för sin egen dotter och exponerar henne på instagram hela tiden.

     Svara

      Är pappan till barnet verkligen ok med att de båda kallar sig pappa till barnet? Uppenbarligen måste föräldrarna vara ok med både det och att deras dotter outas som fosterbarn och att de själva outas som olämpliga föräldrar.

      För det kan väl inte vara så illa att föräldrarna körs över då de kanske är för orkeslösa att protestera?

      Svara

      Fruktansvärt att ta ett fosterbarn och göra till sitt eget för att det ’lirar’ på instagram. Ni två, John och Johan, är två motbjudande individer i mitt tycke.

      Svara

       Sluta omedelbart med dessa påhopp!
       När John och Johan har svarat på frågor tidigare om barnet så har de skrivit att hon träffar sina biologiska föräldrar men det stämmer inte längre.
       Utan att gå in på deras situation så hade jag fel och borde inte uttalat mig. De startade som fosterhem åt flickan, men vad som händer nu har jag så klart ingen koll på och borde som sagt inte skrivit om jag gjorde, vilket är varför jag tagit bort mina kommentarer.
       Jag ber om ursäkt till John och Johan och önskar att vi nu kan fokusera på att de gör smygreklam istället!

       Svara

    Så tråkigt att du upplever det så. Utan att veta vem du är (som alltid i dessa fall) så beklagar jag att du upplever mig så. Trevlig söndag ☀️

    Svara

     Vad intressant att du dyker upp här så fort någon kritiserar dig. Du kanske kan passa på att svara på varför ni aldrig märker era inlägg som reklam trots att ni vet att det är olagligt? Eller varför ni medvetet lurar och kränger skitprodukter på folk?

     Svara

     Vilket bra svar! Jag ska börja slå folk i ansiktet och när de säger att det gjorde ont så ska jag svara ”Så tråkigt att du upplever att det gjorde ont, beklagar att du upplever det så”. 🙂

     Svara

      Alltså det var nog fan den mest långsökta jämförelsen i världshistorien.

      Svara

       Varför då? Det är precis samma sak, vissa människor verkar tro att de kan komma undan med att bete sig precis hur som helst genom att lägga det på mottagarens egna upplevelse. Klassisk mobbningstaktik.

       Svara

     Jag tänkte inte på att jag skulle presentera mig. Jag är från Motala, precis som du. Du brukade säga ”den fete tattaren” när du pratade om mig

     Svara

      Oj, jag har aldrig tagit ordet ”tattare” i min mun. Jag flyttade från Motala för så länge sen och mycket har ju hänt sedan dess. Men om du upplever att jag sagt något kränkande om dig eller till dig så vill jag verkligen be om ursäkt. Det är inte den jag är!

      Svara

       Men varför reklammärker du inte?

       Svara

       Svara på frågorna du har fått fegis.

       Svara

       Hallå? Svara på frågan, varför reklammärker du inte? Du är ju uppenbarligen här och läser.

       Svara

       Men John Valencia. Spelar du den gode riddaren nu? Alla som varit i närheten av dig vet att du är ytligheten och egofixering personifierat. Du saknar väsentligt intresse för andra individer. Sättet ni använder ert stackar barn på för att sälja produkter är vedervärdigt.

       Svara

   Håller med, shady as fick!

   Svara

   Ja det är väl de som arrangerat reklamen med de där blackpods och den där rakapparaten som Bella visade upp i visningsbilen bla. Massa Kina-skit som inte fungerar.

   Svara

  Alltså.. blev inte ett dugg sugen på att köpa Lindgrens läppstift. Upp-pumpade fillersläppar (och fejs) känns bara så extremt tröttsamt och en aning motbjudande. Ge mig nåt äkta tack!

  Svara

   Kryp tillbaka under din sten

   Svara

   Vill du ha når äkta så får du nog leta nån annanstans än hos influencers.

   Svara

  Thereses reklam var det mest cringe jag sett på länge

  Svara

   Eller hur!

   Svara

  Så trött på Therese tbh. Gillade verkligen henne förut men nu är det bara yta, reklam, göra fillers och botox i smyg och halvnaket hela tiden

  Svara

   tbh?

   Svara

    To be honest

    Svara

     favä…

     Svara

    To be honest

    Svara

   Håller med. Hon känns så osäker

   Svara

  Anmält, men tror inte hon bryr sig. Hon betalar sina böter med ett leende, flickan från Småland har blivit Diva.

  Svara

  En nyfiken fråga som inte gäller reklam markering. Vilken av alla influensers produkter är egentligen bra?

  Svara

   Enkelt svar; ingen.

   Svara

    Tack för svar! 🌸. Anade att det inte var så MAGISKA produkter. Jag har inte testat någon av alla produkter, därav nyfiken 😬

    Svara

   Jag har hört att Ida Wargs produkter är bra, men inte provat själv. Har speciellt hört bra om hennes brun utan sol.

   Svara

    Precis, hennes bus ska tydligen vara väldigt bra. Jag undrar om jag inte läste det här, någon skrev att busen var väldigt bra och önskade att det skulle släppas en lika bra som inte var ”gjord” av en influenser 😂. Jag förstår hen precis!

    Svara

   Jag gillar bland annat Löwengrips Styling & Texture Volumizing Lotion och deras sleeping mask, Margauxs deo (trots att den tar slut lite för snabbt) – ska skriva en recension om den, Ida Wargs hårlotion (recension kommer också på den),

   Svara

   Indy beautys 48 h deo är superbra! Bästa jag någonsin provat. Även deras body lotion är väldigt bra.

   Svara

   Efter att så många skrivit att Löwengrips deo count on me skulle vara så bra provade jag den..
   Den sög, klibbade i armhålan och höll inte hela dagen..
   Så efter det litar jag inte på ”fans” resensioner

   Svara

  bella ska börja blogga varje dag igen

  Svara

   Börjar väl bli desperat efter uppmärksamhet. Synd att det är kört. Eller inte så synd.

   Svara

    Säkert svårt att få samarbeten om man bara bloggar 2 gånger i veckan. Å andra sidan lägger hon väl ut på instagram varje dag? Räddningen är väl möjligen en graviditet vilket verkar gynnsamt när det gäller att få till samarbeten.

    Svara

   Måste kunna sprida ut samarbetena mer. Inte för att hon är mån om sina läsare utan bara pga pengar.

   Svara

    Ja, det räcker inte med två bloggdagar i veckan om hon ska få in alla samarbeten som hon verkar behöva.
    Kanske det är dyrt att plötsligt behöva handla till en större familj?

    Svara

  John Valencia och Johan med sina helt äkta följare haha. De kämpar naivt vidare fastän ALLA vet sanningen om deras följares äkthet. Eller ja, alla vet inte tyvärr. Men de som är seriösa i branschen 😉

  Svara

  Känns väldigt konstigt att exponera ett fosterbarn på det viset. Jag har själv två fostersyskon och den yngsta får vi inte överhuvudtaget publicera bilder på, möjligtvis om ansiktet döljs. Nu är ju detta såklart pga möjliga hot utifrån men även om det inte fanns hade jag inte känt mig bekväm med att involvera någon av dom i sociala medier, speciellt inte på det vis dessa ”pappor” gör. Borde inte barn med den sortens bakgrund få fokusera på att växa och läka istället för att posera för bilder till ett instagramkonto? Verkligen jättekonstigt beteende.

  Svara

  Är ju bara att anmäla reklamen om den stör en. Vad är det att diskutera?

  Svara

   Reklamen försvinner väl inte om man anmäler?

   Svara

    🤦‍♀️

    Svara

  Eller hur, kunde inte se klart hela reklamen så cringe

  Svara

  Snyggt bh/trosset från TL..

  Men jag får panik av att se tjejer klämma på sig för små bh:ar….. Hon borde nog gått upp en kupa på den modellen. Det är inte ett dugg bekvämt med en bh vars kant trycker mot ens nippels…. 🙈

  Svara

   Tycker inte att den ser för liten ut, däremot är ju själva kupan lågt skuren.

   Svara

    För lågt skuren.. Dvs för liten kupa….

    Svara

     Den är ju lågt skuren även i en större kupa.

     Som att tro att en lågt skuren trosa har en hög midja bara för att du går upp en storlek. Modellen är ju fortfarande likadan.

     Svara

     Lombax, inte så det funkar riktigt. Har själv bröstvårtor som sitter relativt högt upp på brösten, så i en kupa i rätt storlek kan man ofta skymta vårtgårdens övre kant ovanför BH-kanten, men går jag upp en storlek blir det en uppenbart för stor kupa och bhn glipar istället och det blir ett tomrum mellan bröst och bh.

     Svara

   Hon har gjort det med flit så hon får ännu mera komplimanger, så besatt är hon av att vara snygg i andras ögon.

   Svara

  Åter igen ska Therese visa upp sin kropp lättklädd. Står inte ut med henne.

  Svara

   På vilket sätt skulle det vara störande?
   Flytta gärna till ett land där alla kvinnor tvingas ha burka om det är så jobbigt att se en kropp i underkläder. Själv är jag glad så länger jag får bo i ett fritt land där kvinnor får synas och vara hur de vill.

   Svara

    Kanske det är mera störande att hon måste fiska likes och komplimanger med halvnakna bilder. Märker hur hon drar in magen jämt och är ännu mer beroende om människors likes än förr. Hon har medgett att hon är en del beroende över att människor ska gilla hennes utseende.

    Svara

     Alla influensers är beroende av att människor ska gilla deras utseende!!

     Svara

      Ja, men Therese har berättat att hon var helt besatt av att alla skulle tycka att hon var snyggast när hon var yngre. Jag märker att hon är precis lika besatt än idag. Hon drar in magen och posar så hårt att det syns igenom. Tycker synd att hon är så osäker än idag att hon måste fiska komplimanger online.

      Svara

    Så det finns ingenting mellan att visa upp sig i underkläder eller burka?
    Jag är också trött på att se halvnakna människor på bloggar Insta mm. Spring naken hemma om du vill, men vad är vitsen att alla måste se dig? Tröttsamt tycker jag.
    Men jag vill heller inte se någon i burka.

    Svara

  Nämen titta, Therese halvnaken igen, precis som på sina thumbnails. Suck…

  Svara

  Inte ett ord om helgens bröllop? Trots influensers och kändisars medverkan och täta uppdateringar på insta??? Lite märkligt eller?

  Svara

   Finns ju massor på Instagram!

   Svara

   Vilka har gift sig?

   Svara

    2 avdankade PH-deltagare

    Svara

  Familjehem heter det, inte fosterfamilj. Det är ett gammalt uttryck 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.