Själv är bäste dräng, eller?

Sladdar, sladdar, sladdar – gud vad jag önskar att hela världen kunde vara sladdlös!

Monas Universum bjuder på en riktigt härlig ”kan själv-lösning” på dilemmat ”för lång sladd”. 
Egentligen en väldigt logisk lösning om man inte vill riskera att snubbla på den för långa sladden, men det nästan kliar i min när jag ser det.
Jag tror jag har det efter min pappa….
Han hade förkärlek för sladdspik och furupanel och jag älskar den ena och avskyr den andre. 🙂

Vad är den värsta ”kan själv-lösningen” du slagit till på?
Snälla, säg att ingen av er någonsin silvertejpat ihop bilen, för annars har vi nog ett bidrag till på den berömda ”listan”, ni vet…

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har silvertejpen ihop en framskärm som en tillfällig lösning efter en krock! 🙋‍♀️

  Svara

   Och jag en backspegel. Blev lite trångt vid möte på smal väg.

   Svara

   Mitt ex silvertejpade fast avgasröret när det ramlade av i farten på motorvägen ner till Öresundsbron. Det höll till Hamburg och tillbaka men vi fick förstärka när det började smälta. Gick åt mycket silvertejp sommaren -07

   Svara

   Jag tätade bensintanken med ett tuggummi – funkade fint😅

   Svara

    Flygplan! Vi andvänder ofta silvertejp eller, då något går sönder på flyget. Brukar få kommentarer av passagerar “eh,skall det vara silvertejp där vi fönstret” Svar: ja på detta flyg skall det vara det!

    Svara

  Ot: tror ni att Margaux och Emil har gjort slut? De postar inget om varandra längre..

  Svara

   Jag tror det! Har inga grunder förutom att de inte postar men ändå

   Svara

    Han följer henne inte längre?

    Svara

     Jo, det gör han fortfarande.

     Svara

      Verkar på bloggen som att det är slut om man läser mellan raderna, även i kommentarerna även om de ska tas med en nypa salt

      Svara

       Ja, det är många som frågar. De vill väl vänta lite med att gå ut med det. Om det nu är sant förstås.

       Svara

   La inte margaux upp något idag på story där han var taggad?

   Svara

    Viktor Frisk la upp en story från en restaurant där han tagade margaux och emil, men han la sedan upp en bild där han såg ledsen ut och typ livet är speciellt..

    Svara

   Yes det har dom

   Svara

  Min förra roomie löste problemet med för långa gardiner med en häftapparat 🤷‍♀️

  Svara

   Min lillebror löste problemet med nya för långa byxor med en häftapparat. Mycket praktiskt.

   Svara

    Min kollega använde dubbelhäftande tejp till byxorna. Det höll hela kvällen – nästan…

    Svara

   Jag löste en för lång häftaparat med en ny gardin.

   Svara

    Berätta mer!

    Svara

   jag använder säkerhetsnålar ^^

   Svara

    Hihi, samma här. Var bara en temporär lösning för att sedan sy. Men herregud, syns ju inte ens och jag kan ju inte sy för fem öre, win win 😂

    Svara

    Jag viker gardinen på golvet. Då blir den perfekt lång.

    Svara

   Till alla er ”lägga upp byxor” och f”ör långa gardiner”- människor vill jag tipsa om fållband (eller vad det nu heter) som man köper i tygbutiken och stryker fast. Så slipper man sy! Otroligt enkelt och smidigt.

   Svara

    Strykningen är ett moment för mycket anser vissa

    Svara

     Jag är en ”Vissa” 🙈

     Svara

      Du är inte ensam 😆🤗

      Svara

    Strykningsmomentet är ju i klass med att sy så för komplicerat för mig

    Svara

    Vem äger strykjärn 2020? 😲

    Svara

   En klassiker!

   Svara

  Fast nu var det inte Mona utan hennes väninna vilket Mona själv reagerade på :))

  Svara

   Absolut, men det är fortfarande Mona som bjuder på den i sin blogg.

   Svara

  Jag reagerade mig mer på att lampan inte riktigt fick plats i nischen, inte snyggt när en bit sticker ut.

  Svara

   Håller med. Dessutom hade jag inte placerat den mitt i fönstret…

   Svara

  Jag har ”superlimmat” ihop ett köksskåp, knoppen envisas med att lossna… Nu har jag dock tejpat ihop allting. Känns som en vanligt återkommande grej.

  Svara

  Jag har silvertejpat en backspegel en gång. Det funkade sådär när man körde i över 80

  Svara

   Är gaffatejp och silvertejp samma produkt?

   Svara

    Japp! Och på utrikiska säger dom Duct tape.
    Ducktejp trodde jag länge…

    Svara

     NEJ! För i hävette!
     Gaffatejp är precis som silvertejpen en vävtejp, men med häftämne av syntetgummibas som -i motsats till silvertejp- inte lämnar limrester på kablar och utrustning vid borttagning vilket gör den användbar för tillfälliga fastsättningar av till exempel kamerastativ, mikrofonbommar och dylikt.

     Svara

      Där ser man! Jag är alltså ännu inte för gammal att lära mig något nytt.

      Svara

  Det gör ont i skälen att titta på den där lösningen

  Svara

   Sk…älen?

   Svara

    Du förstår precis vad anonym menar.

    Svara

     Vägskälen?

     Svara

    Ont i sälen 🦭

    Svara

     Hälen.

     Svara

    J och K ligger bredvid varandra på tangentbordet. Svårt att se när man skriver en snabb kommentar.
    Men du förstod nog precis exakt vad jag menade ändå.

    Svara

     Bra räddning!

     Svara

      Ingen räddning det var en förklaring.
      Jag brukar vara noga med att rätta mig själv, är mån om att skriva rättstavat osv. Men har en tendens att slira väldigt mycket på knapparna när jag skriver. Så det brukar vanligtvis bli en heeel del rättande för mig eftersom allt blir i princip oläsligt annars. Den här gången missade jag en bokstav.

      Eller vad tycker du själv?
      ingaen räddning dert var bar aen förklaring.
      Briúkar vara noga med att rätta ming själv, är mn om att skriva rättatavat oc. Men har en tandens at slira väldigts mycket på tnagenknapaprtna när jag skriver, SÅ det brukar vanligtvis bli en heeeel del rättansde förm iming när jag skriver eftersom allt blir i pringcip oläsligt annars, DEn huaör gången missade jag en boksatv.

      Ganska så bra efterberabetning va? 😉

      Svara

       Du tappa mig vid det sista stycket där. Var lite väl… Onödigt kanske?

       Svara

        Det är aå ja g skriver om m jag inte rätta rmig!
        Villd u fopreatafarene påastaå att iud inte aföraståg att jag mednarde själen?

        Svara

  Jag har silvertejpat ihop lastbilen jag körde förut flertalet gånger när jag jobbat och grejer gått sönder 🙂 kattstrypare (buntband alltså) är annars en fantastisk grej att laga saker med!

  Svara

   Hur kan man ens kalla det för ”kattstrypare”? Sjukaste jag hört

   Svara

    Sorry, men det är en vanlig benämning på buntband.
    Bara att googla och förfäras.

    Svara

    Det kommer från norr. Kompisen från Umeå säger samma haha.

    Svara

     Jag var över 30 år när jag förstod att de hette buntband och inte kattstrypare… jag kommer från norra Sverige så det kanske är en Norrlandsgrej.

     Svara

      Jag bor i södra Sverige och hade aldrig hört buntband förut.

      Svara

      Jag kommer från norra Sverige och vet att det heter buntband. Hatar ordet kattstrypare!

      Svara

    De heter kattstrypare ju.

    Svara

     Ja, om man är wt.

     Svara

     Och det heter negerboll också va?

     Svara

      Men gud haha orka dra parallell mellan kattstrypare och negerboll

      Svara

       Ja nu brinner det hos den djurälskare pk-maffian 😂

       Jag har två katter och tar INTE illa vid mig att det kallas för kattstrypare! 😅

       Svara

        Jag har också två katter och får samma olustiga känsla när folk säger kattstrypare som jag får av att läsa om galningar som springer runt i områden och stympar och samlar på grannkatternas svansar.

        Det är typ sådana personer som jag ser framför mig är de som har behovet av att kalla buntband för kattsrypare.

        Svara

       Kattsrypare är ju dock ett extremt brutalt ord. Det kan du väl ändå hålla med om?

       Svara

     Nej det heter det inte!

     Svara

    Trodde på riktigt att de hette kattstrypare till jag träffade min sambo, elektriker, som säger stripes hahah

    Svara

     Varför tror man det för?

     Svara

     Hur kan man på riktigt tro det?

     Svara

     Jag säger ”strippor” till buntband!

     Svara

   Kattstrypare… gjorde ont att höra. :/

   Svara

  Jag har silvertejpat bilen 😎 Min sambo råkade slita sönder bakluckan som frysit fast en kall vinterdag…

  Svara

  Var många år sedan, inte haft körkort så länge och hade lyckats skrapa ihop till en halv bil, typ. Den rullade iaf.
  Ena sidospegeln lossnade mitt på motorvägen(vä yttre). Fick stanna vid sidan, men hur jag än försökte så fick jag inte in den igen! (Alltså själva spegeln hade lossnat ur hållaren/kåpan) Hade bara ett nyköpt paket tuggummi i bilen… tuggade och tuggade och ”klistrade” fast den så jag kunde ta mig hem 😅 Höll förvånansvärt bra. Körde runt så i några veckor. Några veckor blev till ett par månader.
  Försökte få bort allt och byta ut mot tejp innan jag åkte till mekanikern. Men det satt stenhårt.
  Var lite pinsamt att behöva förklara för meken varför det var tuggummirester i och runt hela sidospegeln.. 😂 nuförtiden om jag har problem så åker jag direkt till en mekaniker..

  Svara

   Hur kan man inte lyckas byta ett spegelglas själv?

   Svara

    Hur kan inte lyckas att förstå att inte alla är händiga? Och ja, för vissa är det händigt att kunna byta ett glas.

    Hur gör man det ens? Hur är vissa så inkompetenta med matlagning, blommor, uppfostran?

    Svara

     När min spegel lossnade tog jag ett speciellt lim och limmade. Satt som berget sen.

     Svara

     Vad bra du formulera första meningen. Man behöver väl knappast vara händig för en sån enkel sak.

     Svara

    Skulle byta spegelglas i Volvon och bad om hjälp på VOLVOVERKSTADEN, och han, VOLVOMEKANIKERN, försökte och försökte men fixade det inte, han hade fan ingen aning.
    Så, en bra kvinna klarar sig själv. Tog två minuter!
    Och nej, jag betalade inte för VOLVOkillens tid! Jävla sopa!

    Svara

     Volvokvinnan?

     Svara

   Briljant ju! Tycker det är lite McGywer att laga en bil med ett tuggummi, men behöver ju inte gå in så noga på små detaljer som att det bara var en spegel.

   Svara

  Inte jag men en gammal klasskamrat använde silvertejp för att hålla ihop sina converse haha.

  Svara

   Då var vi nog klasskamrater, been there done that! Converse var ju snordyrt för en fattig tonåring, gällde att krama ut allt ur paret man ägde.

   Svara

    Eller hur haha. Jag hade Gripenkängor som jag gick med året om och de var åtminstone hållbara!

    Svara

  Tycker annars att eltejp funkar bra. Pappa eltejpade nånting på min förra bil och det höll.

  Svara

  En vän försökte laga sin trasiga luftmadrass.
  Med häftapparat…

  Svara

   😂😂😂

   Svara

  Superlimmade på en liten metallplatta som ramlade av min Mulberry väska 🙈

  Svara

   Fan vilket tips!!
   Jag har jagat efter en skruv som ramlat av metallplattan till låset. Går inte att finna. Så nu ska jag köpa superlim 🙂
   Thankjå! <3

   Svara

    Går att lämna in i Mulberrys butiker så fixar de åt dig. 🙂

    Svara

  Min syster spikade upp sina gardiner i sin första lägenhet. Utan stång eller nåt. Bara rakt in med tyget i väggen.

  Svara

   Åh fyfan

   Svara

   😂

   Svara

   Känns som det måste ha blivit lite knepigt att dra för eller upp dem
   🤣

   Svara

   Hade hon aldrig bott i en lägenhet/hus tidigare 😳🤯?

   Svara

   Jag spikade upp en rullgardin.
   Helvete vad den fastnade insåg jag flera år senare 👌

   Svara

   Har jag också gjort. Har sett fulare lösningar.

   Svara

  Min pappa ramlade och slog ut dörrspegeln ur en innerdörr. Han satte fast den igen med brun pakettejp. Jag har försökt ta bort tejpen för att laga ordentligt. Det är fortfarande brunt och klistrigt där jag tagit bort tejpen. Lösningsmedel löser upp dörrfärgen …

  Svara

   Olja brukar lösa klisterkladd 🙂

   Svara

    Eller bensin

    Svara

     Och eld

     Svara

   Medicinsk bensin löser klistret och räddar färgen. Finns på apoteket. Super att ta bort plåsterrester med.

   Svara

  Ni kanske minns min fadäs med handsprit för uppfräschning efter bajsning.

  Svara

   Jag vet inte om jag vill veta

   Svara

   Haha, var det du? Ditt inlägg blev en stor källa till munterhet en trist dag på jobbet!

   Svara

    Lyckades du inte utmana nån att testa? 🙂

    Svara

   jag brukar tänka på det ibland när jag har tråkigt på jobbet 😂

   Svara

   Jag har gjort samma sak… herregud

   Svara

  Såg i en heminredningsbutik att de hade gjort olika rum, miljöer, och använt häftpistol till tapeterna.

  Svara

  OT: Bellas podd från igår. Sallty vill ha bh och har fått något bh-liknande som hon får ha lördag och söndag. Bella sa först ja även under skoltid men sedan blev det helgtid!
  Bella hänger ut Pauls kvinnliga bekanta på fina Östermalm som de tydligen umgås med. De ska vara fyllda med botox! I ansiktet alltså.
  Som grädde på moset berättar hon att hennes sxxxxa alltid är fräsch och beredd om SP skulle fråga ska vi…
  Dags att granska hennes podd Cam Cam. Människan har inga spärrar. Och nya utlandsresor och VIPEN på Arlanda är tillbaks.

  Svara

   Vänta va? Vill hennes 5 åring ha BH? 😧

   Svara

    Sådan mamma sådant barn. IL lägger ut mängder med bilder i bara bh så dottern tror nog det är normalt.

    Svara

     Fast tror nog inte det är pga hennes morsa. Min lillasyrra kom hem och fråga efter bh när hon var 6år, det kom efter en simlektion där andra barn hade skrattat åt henne och hennes kompis för att de inte hade bh efter duschen.

     Hon kom även hem en dag och fråga hur man blir smal (hon var smal) efter att tjejer pratat om att en inte ska vara tjock, att vara smal är snyggast i omklädningsrummet på gympan. Så himla ledsamnt ändå.

     Svara

      💔 Sånt här gör mig orimligt ledsen

      Svara

    Min treåring är iofs också väldigt nyfiken på bh, eftersom hon ser mig använda det. Behöver inte betyda nåt.

    Svara

     Nä att barn är nyfikna och vill vara som mamma är ju en sak. Men sen så kan man ju som förälder säga nej om ett så litet barn säger att hon vill ha bh. Det är lätt. ”Nej det får du när du fått bröst, det behövs inte nu när du är så liten”. Enkelt. Det kallas att vara förälder.

     Svara

      Å andra sidan far ett barn inte illa för att de får ha en bh-topp om de vill ha det. Så ingen skada skedd.

      Svara

      En bh-topp, ingen fara. Man väljer sina fighter, säger nej till det man tycker är viktigt. DET är att vara förälder.

      Svara

   Bella är för tragisk ändå. Hennes enda möjlighet till att synas är hennes provokationer. Hon drar sig inte för att lämna ut sina barn i försök till uppmärksamhet. Nu är det lilla Sallys tur att hängas ut. Vilken mamma! 😕

   Svara

    Varför är hon tragisk, på vilket sätt? Hur lämnar hon ut sina barn mer än andra? Så då lämnar Sheila ut sina barn och är en hemsk mamma också då, och andra poddare och bloggare? Sheila pratade mer om sin dotter än vad bella gjorde. Lägg ner bara, sluta någon gång!

    Svara

     Sök hjälp!

     Svara

   Haha din galning 19:07 du har inte många rätt där. Du gör visst egna tolkningar. IL säger inget om Pauls bekanta för att hon pratar om att många kvinnor i hennes kretsar har botox och fillers, så hur du får det till hä nger ut haha. Vad finns det att granska menar du? Jösses du ger aldrig upp. Och vad för spärrar har andra, andra pratar för fullt om både sex och sk-t om andra offentliga.

   Svara

    Vilket språk du har. Låter som en person som inte tål att en officiell person granskas. Välkommen till den verkliga världen.

    Svara

  Jag har hängt upp en fönsterlampa med häftmassa. Tre år senare och den sitter fortfarande uppe. Har även en stegbokhylla som är fäst med häftmassa i väggen, för att den inte ska skaka för mycket när jag slänger igen ytterdörren. Funkar kanon!

  Svara

   Älskar häftmassa!

   Svara

  Ni vet väl att flygmekanikerna använder silvertejp för att laga flygplan med? (Som pilothustru vet man lite för mycket ibland…) Så man behöver inte vara flygrädd. Nej, inte ett dugg. Silvertejp håller för allt!

  Att häfta upp byxfållen med häftapparat är en gammal klassiker. Min gamla mamma suckade djupt i många år över alla rostiga häftklamrar som hon upptäckte i pappas byxor och fickor efter hans period som ungkarl. De ställde till det i tvättmaskinen ibland.

  Pappa var händig, för övrigt. Minns att han lagade ett stoooort hål i golvet vid baksätet på vår Simca med Plastic Padding. Det var fantastiskt hur stor yta som kunde hålla ihop bara med hjälp av Plastic Padding. Fast han brukade rekommendera att man klev lite nätt när man skulle in i bilen…

  Annars vet jag en vän (host host) som inte fick upp en av hyllorna i badrummet när hon flyttade hemifrån. Hålen i betongväggen blev för stora. Alldeles för stora. Då pluggade vännen med massor av tändstickor och hängde upp hyllan i det. Den satt som berg. När det sen kom hem ett ragg som råkade vara snickare tittade han länge på lösningen och sa: ”Jo… Så kan man göra. Men man gör inte så.” Vännen fnös så klart åt den sorgliga fantasilösheten.
  De andra hyllorna, uppsatta enligt konstens alla regler, gav vika så småningom. Men inte den som pluggades med tändstickor. Vansinnigt bra lösning. Så det så.

  Svara

   Nu blev jag ännu mer flygrädd.

   Svara

    Jag förstår att du blir flygrädd när idioter sprider såna dumheter. Man lagar naturligtvis inte flygplan med silvertejp. Man kan däremot skydda vissa lagningar med en form av aluminiumtejp som ofta kallas high speed tejp.
    Vad man får göra med ett flygplan är noga reglerat i tillverkarens manualer och planets underhållsprogram som godkänns av tillsynsmyndigheten. Att använda high speed tejp är godkänt av tillverkaren i vissa fall. Jag vågar LOVA dig att inget europeiskt flygbolag bryter mot de reglerna. De skulle omedelbart få ställa hela sin flygplansflotta.
    Vet inte om du blev lugnare, men jag hoppas att du slipper vara rädd för just det i alla fall.

    Svara

     Precis, ett plan får inte lyfta om det skulle innebära en säkerhetsrisk och lagningar är extremt noga. Efter att ha jobbat på en flygplats de senaste 8 åren och då på plattan känner jag mig lugn gällande flygsäkerhet med tanke på hur noga de som har hand om sånt är!

     Svara

      Säkerhetsrisker rapporteras inte alltid…

      Svara

     Haha, sorry, jag glömde vad det hette. Klart de inte lagar med nåt som inte funkar, det är väl självklart. Gubben har flugit i 30 år och inte ramlat ner än. Men jag tycker att det är coolt att man faktiskt tejpar flygplan. Det visste jag inte innan jag gifte mig med en pilot. Men det är alltså inte för att hålla ihop glappande delar, utan för att t.ex. släta ut småbucklor som påverkar luftströmingen.
     Så. Nu hoppas jag att ingen är arg/ledsen/rädd längre. Men visst är det lite coolt? Man tejpar flygplan. (Okej, okej, det är kanske bara jag som är lättroad.)

     Svara

      Du glömde vad det hette så du sa att det var silvertejp? Yeah right….

      Svara

   Nej det är inte silvertejp. Idiot.

   Svara

    Orka svara som om man har grus i f*ttan 😕.
    Men ja det är bara att googla speed tape.

    Svara

     Orka göra folk (mer) flygrädda. Det ger mig grus i fittan.

     Svara

     Det är fortfarande inte silvertejp och när man ljuger ihop sådan skit får man tåla att bli kallad idiot.
     /Annan anonym.

     Svara

     Speed tape är inte silvertejp bara för att de råkar ha liknande färg. Jösses..

     Svara

   Ja de som int gå å laga me silvertejp finns int;)

   Svara

  Råkade bryta av antennen på bilen i en biltvätt en gång. Det blev ett hål i taket men det gick utmärkt att täcka med silvertejp. Satt kvar i flera år 🙂

  Svara

  Ot, såg på efter fem att det kommit en bok om influencers makt. ” Badfluence : makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier”. Kanske intressant för denna blogg?

  Svara

   Är det därför Löwengripskan flyr landet?

   Svara

    Varför skulle hon behöva fly för det? Så löjligt. Nej, det är nog för att hon/dom vill resa och kanske fira sin födelsedag med denna resa lite i förskott.

    Svara

     Korkat att resa under en pågående pandemi, speciellt när flera länder börjar få sin andra våg.

     Svara

      För varje gång någon skriver ”under en pågående pandemi” dör en kattunge

      Svara

      För varje gång någon skriver ”under pågående pandemi” plågas en kattunge till döds

      Svara

    Tror jag inte, boken tar upp fenomenet influencers i stort och vilken makt denna grupp har. Boken kom förresten ut för 2 veckor sedan.

    Svara

   Jag håller på med den. 😊

   Svara

  Ot, men dubbelmoral med botox och andra gifter rakt in i kroppen men undvika koffein i kaffet för hälsoskäl

  Svara

  Hade aldrig vetat vem Mona var om det inte var för denna blogg Camilla gillar att uppmärksamma oaktuella

  Svara

  Såg nu att jag visst gjorde vissa upprörda (?) med min kommentar i förra inlägget. Har svarat nu om nån vill ha en förklaring till varför jag drog en parallell mellan religion och smink 😅 Tack hej, trevlig kväll!

  Svara

   Släpp det

   Svara

  Höll på och vinna i starcraft 2 men började scouta med min sista flygande byggnad fast jag inte egentligen behövde det, varpå jag förlorar byggnaden.

  Svara

  Har satt upp gardiner med häftmassa, tavlor med häftmassa. Tejpat fast sladdar längs golvlisten. Vit tejp mot vit list blir riktigt bra faktiskt!

  Svara

   Fan va bra. Ska genast köpa vit tejp. 🤩😍.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Inte jag själv men min kära far använde häftapparaten för att lägga upp sina jeans…

  Svara

  Hade hål i avgasröret på bilen, så svärfar skar av botten och toppen på en burk Coca Cola, skar den en gång på längden och satte runt röret och täckte hålet, sen silvertejp på. Höll länge och man märkte inte att röret var sönder, tyckte det var en genialisk lösning!

  Svara

  jag och en vän fick silvertejpa fast bakrutan på hennes bil en gång. höll i alla fall hela vägen hem :’)

  Svara

  Min första bil, en Golf GTI -78 läckte in vatten genom bakdörren så det var alltid vatten på golvet i baksätet. Istället för att laga läckan borrade pappa hål i golvet så att det kunde rinna ut. Kreativt onekligen…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.