Blödiga bröllopstal


I helgen gifte sig Paradise Hotel-paret Anna Pankova och Kristian Täljeblad och bland gästerna hittade vi en och annan flunsa och kändis.

Nicole Falciani, Sigrid Bernson, Robin Bengtsson, Wiktoria Johansson, Linda-Marie Nilsson, Emil Assergård, Amandra Strand och Frida Söderlund mfl kunde ses i vimlet, och för er som inte känner till Frida så är hon inte en influencer utan en journalist som tidigare arbetat på Aftonbladet där hon bland annat lett Rockbjörnen och gjort mängder med reportage och projekt. Hon sammanfattar det hela så fint här. 

I alla fall….
Frida har nu delat med sig av det tal hon önskar att hon vågat hålla för Anna och Kristian på deras bröllop. Jag satte min Cola Zero i halsen när jag kom till delen om att hon nu själv ska vara med i Paradise Hotel i jakten på äkta kärlek, men det var bara ett skämt. 🙂
Jag undrar om Anna och Kristian hade kunnat hålla sig från att gråta om Frida hållit sitt tal under bröllopsmiddagen? Kanske Anna, definitivt inte Kristian.
Jag har lite filmsnuttar från Instastory på telefonen och där ser man en härligt rörd Kristian som inte kan hålla tårarna tillbaka när han ser sin brud. Vill ni att jag klipper ihop alltsammans till en video eller räcker det för den nyfikna att paret spelat in en egen realityshow om vägen till bröllopet som nog släpps snart? 😉

Här är Fridas tal. Så fint. <3
Jag är också världens blödigaste när det kommer till sånt här och gråter till allt från storvinster på Bingolotto till frierier och bröllopstal och borde egentligen gifta mig under vatten för att inte se gråtande ut på varenda bild som tas. 😉

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Väldigt fint med bröllopstal, men kan inte låta bli att tänka på några hemska. Bland annat ett där mamman till bruden höll tal, mestadels till sin egen dotter, men slängde in tre gånger till brudgummen ”vi känner ju inte dig så bra”. TRE gånger på ett typ 4-5 min långt tal?!

  En annan gång var jag på bröllop där min kompis, en man, gifte sig med en annan man. Typ 80% av talen handlade om hur min kompis kom ut som gay, hur folk kände då, vad man tänkte då, vad man gjorde då. Hela bröllopet blev någon slags ”VA KUL ATT NI ÄR GAY”-fest istället för ett vanligt bröllop som det faktiskt var……

  Svara

   Hehe. Hörde ett tal som innehöll att de misstänkt att brudgummen var gay eftersom han inte haft så många tjejer. Men sen visade det sig att han var helt normal…🙄

   Svara

    Normal?

    Svara

    Vad skönt att han var helt normal då… 🤦‍♀️

    Svara

     De sa nog så i talet, menade ovan skulle jag tro.

     Svara

      Ja?

      Svara

       …och det är en konstig sak att säga i ett tal, vilket min tråd handlade om.

       Svara

        Det har jag väl inte sagt emot heller? Jag håller ju med 🤷‍♀️

        Svara

    Misstänker att både jag och min pojkvän kommer att få höra samma sak på vårt bröllop – att vi var gay och skulle komma hem med någon 20 år äldre … Istället blev det kille och tjej med fyra månader i åldersskillnad.

    Svara

     Jag var på ett bröllop där en bög och en lesbisk gifte sig med varandra. Ett fint bröllop.

     Det var två bästa vänner som bor i ett land där homosexualitet är förbjudet och man förväntas vara gifta vid en viss ålder. Så de kom överens om att gifta sig med varandra, de var ju ändå vänner och trivdes ihop. Sen fick de väl ligga med vem de ville för den andra typ.

     Sorgligt att inte få leva med vem man vill men de gjorde det bästa av situationen ändå.

     Och nej, jag tycker självklart inte att det är rimligt att homosexualitet är förbjudet om någon nu skulle tro det.

     Svara

    Men hallå, 12:19 och 12:20, FATTAR inte ni att ”normal” var det som sades i talet? Smileygubben som himlar med ögonen kanske inte räckte för att ni skulle förstår? Det var inte 12:15 åsikt chilla lite

    Svara

     Jag 12.20 riktade min kommentar till just talet. Inte till 12.15..

     Chilla lite själv.

     Svara

     Lol chilla själv det är du som INTE FATTAR att 12:19 & 12:20 reagerade och svarade på själva talet

     Svara

     12:19 här. Jo, det fattade jag. Får man inte kommentera då eller? Jag är väldigt chill, hur är det med dig?

     Svara

    Jag kanske var otydlig. Talaren sa detta, jag ville sjunka under bordet. Att ställa till en scen på ett bröllop är inte min grej, men tog ett snack med hen efteråt som erkände att det ”kanske blev lite fel”

    Svara

   hahaha var på ett bröllop i somras där det i alla tal (förutom från brudparets föräldrar) talades om hur snål brudgummen är 😅

   Svara

    Kanske han inser att det är så och ändrar sig. Snåla människor är så osexigt.

    Svara

     Giriga människor som tycker om att vara generösa med andra människors pengar, genom att påtala hur snåla de är, är ännu värre……

     Svara

   Jag var på ett bröllop där brudens mor hyllade dotterns nyblivne make, berättade roliga anekdoter om honom osv. Om sin egen dotter sa hon ungefär – Du har ju alltid hållt dig för dig själv, jag känner dig inte så bra.

   Såååååå obekvämt.

   Svara

    Var på en väns bröllop och brudens pappa sa ”hon är den vackraste brud jag någonsin sett”. Hans andra döttrar är också gifta…

    Svara

     Jag har tre systrar, hade absolut inte tagit illa åt mig om min pappa sagt så om någon av dom, tvärtom. Hade antagligen bara hållit med honom. Och vi hade antagligen tyckt så på alla fyra bröllop. Haha!

     Svara

     Vad sa han i deras tal då? Förmodligen samma sak…?

     Svara

     Vad otrevligt. o.O Varför är hon så dum mot sin egen dotter. Herregud.

     Svara

    Inte förvånad. Insåg en sommar att min mamma inte känner mig alls och jag är 48. Sa massa saker till mik moster, jag bara va…mdm hon frågar inget heller. Inte intresserad liksom. Tror många har det så . Döttrar ialf

    Svara

   Jag var på ett bröllop där brudens mor hyllade brudgummen om hur fantastisk han var, berättade anekdoter mm. Om sin egna dotter sa hon – Ja, jag vet inte, du har ju alltid velat vara för dig själv, du var snäll som barn, du har tur som har träffat Brudgum.

   Såååå obekvämt.

   Svara

   Jag var på ett bröllop där marsalken skulle hålla ett tal, han skrev det 5 minuter innan och det handlade till 99% om hans hustru, han fick in brudgummen i slutet när han sa ”och ja juste X sa ’go for it’ när vi först började dejta”. Det var det värsta jag varit med om.

   Svara

    Du vet att det inte finns något som heter juste? Antar att det är just det, du menar?

    Svara

     Haha detta förklarar så mycket. Jag har reagerat på att många börjat stava ”schysst” med den gamla stavningen ”juste” och tänkt typ ”jaha. Vad kul att man stavar så igen” 😅

     Svara

  Det är något med den där Kristian som jag inte tål. Han känns så falskt tillgjord på något vis.

  Svara

   Jag är tvärt om, han är typ den enda killen från PH som inte var ett svin.

   Svara

    Jämför man med medelsvinet i ph krävs det inte mycket för att verka schysst.

    Svara

   Han är en manipulativ mansbebis. Fixar inte honom alls. Totalt oskön och egoistisk.

   Svara

   Jag håller med. Kanske fördomar från min sida – men jag tycker han verkar otroligt manipulativ, svartsjuk och allmänt mansbebis-ig.

   Svara

   Han pratar med barnröst lite föööörmycket när han pratar med frun. Hon gör iofs samma. Det får mig att rysa.
   Annars verkar han väl vara en reko kille, men känner ju inte honom så väl

   Svara

  Kan inte tänka mig något värre än att sitta där som bröllopspar medan vänner och familj ska hålla tal åt en. Nej tack.

  Svara

   Det är väldigt stelt, kan jag lova. Hela min mans familj höll tal. Min familj är ett gäng blyga, tysta bonnsmålänningar, så ingen sa ett ord, haha.

   Min svärfar rappade. Han är 50 och har aldrig rappat innan. Det var…intressant.

   Svara

    Paul?

    Svara

    Robert?

    Svara

    Det var väl trevlig att någon ansträngde sig ialf

    Svara

   Haha same. Mardröm för mig att ha värsta bröllopet med fullt fokus på en själv och tal osv.. det ser ju så himla fint och romantiskt ut men nej inget för mig!

   Svara

    Exakt! Därför gifte vi oss privat och borgeligt. Sedan hade vi ett jättekalas för vänner och familj, men med drop in och buffé. På så sätt kunde folk komma och gå som de ville och det fanns inga naturliga tider att hålla tal, eftersom vi inte hade en sittande middag. Vår fest pågick från eftermiddag till tidigt morgon och är ett minne för livet!

    Svara

   Usch jag känner samma sak. Jag hatar att fylla år också… haha!

   Svara

  Förlåt men hon lägger alltså upp det på IG efteråt? Tappar ju inte alls hela meningen? Om man är så bra vänner kan man inte bita ihop och staka fram ett tal ändå? Alternativt spela in innan och visa på en skärm eller nåt?

  Svara

   Exakt, eller skriva ner det i ett kort och ge till brudparet. Att lägga upp det gör man väl inte av någon annan anledning än likes och bekräftelse.

   Svara

  Gifte dom sig för kärleken eller för content? 🤔🤔

  Svara

   Kärlek är jag ganska säker på

   Svara

  Kul! Hur många gifta par har PH producerat fram nu? Två i Sverige va?

  Svara

   vilka är det mer?

   Svara

    Olinda och Patrik så klart 😊

    Svara

     Man älskar ändå dom på nått sätt

     Svara

    Jag tror olinda och patrik gifte sig

    Svara

  Förlåt men hon såg ju inte sååååå speciell ut? Hon såg ju typ ut som hon alltid gör. Jättefin absolut men inte så mycket mer fixad än en bröllopsklänning på?

  Svara

   Okej, hur borde hon ha sett ut enligt dig för att ”se speciell ut?”. Måste man se speciell ut?

   Svara

   Hon kanske trivs med hur hon ser ut alla andra vanliga dagar?

   Tex så som jag fixar mig till vardags (eller okej, men till fest åtminstone) är ju som jag vill se ut, det jag tycker är mitt bästa jag. Hade inte gjort annorlunda till ett bröllop.

   Svara

    Hon får se ut precis som hon vill. Men jag hade kanske fixat håret på ett annat sätt än jag har varje dag men det är jag. 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Gör det på ditt bröllop då.

     Svara

      I will! 💃🏼

      Svara

     Jättefin i håret!

     Svara

   Blir väl så när man fixar sig till max varje dag? Men ja håret kan man ju kanske göra lite roligare än samma frisyr hon har jämt.

   Svara

   Hon såg troligen ut precis som hon ville se ut, its all that matters 🙂

   Svara

   Då såg bäl HAN ut som han brukar göra ännu mer? Bara lägg av att kommentera såhär om kvinnor.

   Svara

   Såg han speciell ut då (mer än fixade kläder) tyckte du?

   Svara

   Man vill väl se ut som sig själv på bröllopet?

   Svara

   Hade hon varit mer ”speciell” hade hon blivit kallad sönderspacklad, överstylad, ”hon är finare annars” osv osv. Kvinnor kan bara inte göra rätt här.

   Svara

    Haha men herrgud.

    Svara

   Men det är ju för att hon är fixad även annars!!

   Svara

   Man vill väl se ut som sig själv? Inte en översminkad docka?

   Svara

  Min man höll tal till mig, på vårt bröllop. Alla grät och var jätterörda. Jag kände mest ”det här kunde du väl sagt hemma”.
  Avskyr att få uppmärksamhet och stå i centrum. På så vis är bröllop en mardröm. Hade gärna gift mig borgerligt med två vittnen, men min man ville gärna ha stort.

  Svara

   Varför fick han bestämma?

   Svara

    Det var inte superviktigt för mig, men väldigt viktigt för honom. Han har drömt om bröllop sedan han var liten, jag ville mest vara gift.

    Svara

   Påminner om min bästa kompis bröllop där hennes man tvingades upp på scenen efteråt och sjöng ”Vill du bli min enda kvinna” (någon dansbandslåt). Övriga kvinnor på bröllopet fällde en och annan tår medan min vän verkade helt oberörd och menade på att han ju inte gjorde det av egen vilja. 🙂

   Svara

  Jag kanske var otydlig. Talaren sa detta, jag ville sjunka under bordet. Att ställa till en scen på ett bröllop är inte min grej, men tog ett snack med hen efteråt som erkände att det ”kanske blev lite fel”

  Svara

   Ja detta hamnade fel. Suck.

   Svara

  Var på ett bröllop där en av fäderna hade skrivit ner nyckelord han tyckte var viktiga att ha med i talet. Han läste nyckelorden…ett efter ett…och inte så mycket mer 🤦‍♀️ Kan man inte hålla tal är det faktiskt bäst att låta bli. För allas skull 😣

  Svara

   Var på ett bröllop där brudgummen höll ett tal till bruden. Talet var 25 minuter långt😴😴😴

   Svara

    Men fy tusan vad segt hahaha. Hur tänker man då?

    Svara

    jag var på ett bröllop där brudens far höll ett tal på 45 min… det blev ”en aning” segdraget.

    Svara

     Oh my, 45 minuter!! Haha! Någon borde stoppat honom

     Svara

     Kanske var ett experiment. ”Hur länge kan jag hålla på innan någon stoppar mig?”

     Men slutade med att han själv hann tröttna innan någon gjorde det…

     Svara

   Fast helst hade han antagligen sluppit, jag kan tycka att det är fint att han i alla fall försökte. Tycker dock att det är fel att man över huvud taget ska känna sig tvungen att hålla tal mot sin vilja så där håller jag helt med dig.

   Svara

    Word! Jag minns når jag gick i skolan och svenskläraren sa att man aldrig fick börja sitt tal med ”Jag är ju ingen talare…” för då kunde man lika gärna sätta sig ner igen. Det enda jag kunde tänka då var att jag är ingen ju talare så låt mig få slippa då! Alla dessa tal man tvingats hålla framför elaka klasskompisar 😩 Får ångest när jag tänker på det, usch! Och kan till och med få ångest av eventuella bröllop jag kommer tvingas hålla tal på.

    Svara

     Ja! Känner exakt likadant, skönt på något sätt att veta att man inte är ensam.

     Svara

  Men vad fint ändå❤️

  Svara

  Jag är så väldigt anti dessa offentliga kärleksförklaringar. Skicka texten till brudparet i stället. Nu läggs det bara ut för att få likes och kommentarer om hur fin vän hon är.

  Svara

  Nej tack, behövs inget ihopklippt från deras bröllop. Jag är knappt ens intresserad av att se filmklipp från vänners bröllop.

  Det enda bröllopsrelaterade jag är intresserad av att se på film är say yes to the dress.

  Svara

   Älskar Say Yes to the Dress!

   Svara

  Jag har aldrig varit på ett bröllop och efter att ha läst om bröllop vill jag heller inte gå på ett.

  Svara

   Man går ju inte på bröllop för sin egen skull, utan för att dela dagen med brudparet.
   Jag är ingen festmänniska alls, men går ända på födelsedagsfest, inflyttningsfest etc, för att göra mina vänner glada. Samma grej med bröllop.

   Svara

    Precis.. Man går dit för att göra brudparet glada. Annars skulle man aldrig gå dit.

    Svara

    Men va?! Jag har haft skitroligt med mina vänner på mina vänners bröllop?
    Vad är ni för dyster skara människor?

    Svara

     Jag gillar fester och tillställningar men bröllop är ju bara tråkiga.

     Svara

   Det är verkligen så tråkigt med bröllop. Man går dit för att man måste för att inte såra någon man tycker om men tråkigare tillställningar får man leta efter.

   Svara

    Men fattar inte grejen med alla ni som inte gillar bröllop? Måste vara riktiga surisar själva alt ha riktigt tråkiga vänner/familj? Alltid bara varit på så roliga bröllop, haft så kul! Det är ju verkligen inte varje dag ens vänner och familj gifter sig? Tycker jag blir alldeles upprymd, brukar se det som ens gåva till bröllopsparet som gäst är att se till att det blir en kul fest genom att vara glad och social. Kanske är en inställningsfråga?

    Svara

     Och ni som påstår att bröllop är roliga har aldrig varit på en riktigt rolig fest.

     Svara

      Du har uppenbarligen inte varit på ett bröllop där hela bröllopet är en enda stor, lång och härlig fest :p

      Svara

   Jag har varit på fyra och alla har varit totalt olika.

   Svara

  Var på ett bröllop där en person istället för att hålla tal skulle sjunga en låt, med pianokomp. Folk började redan här skruva lite på sig, men det blev tiofaldigt värre när sångerskan sa till bruden: ”Det är bäst att du har papper nära, för det kan nog bli lite tårar!”

  Förväntningarna således uppvridna till max, och så sjöng hon… Heaven av Bryan Adams. Dåligt. Det blev inga tårar… Förutom möjligtvis hos pojkvännen, vars hela existens under ett par minuter gick ut på att vara mikrofonstativ.

  Svara

   Hahahahahahaha åh jag skrattar så åt detta. Vet inte varför, men det gör jag. Ser hela spektaklet framför mig.

   Svara

   Haha! Var också på ett sånt bröllop nyss. Istället för att hålla tal, så sjöng vissa. En duo var så falsk och dålig att jag höll på tappa det. 😂

   Svara

   Han kanske grät pga mjölksyra :):):):)

   Svara

  Så fint icke-bröllopstal. Så fint på alla sätt.
  Min pappas bästa vän (min pappa är 86 idag och de var klasskompisar i folkskolan) , de var vänner tills hans vän dog för 3år sen (om man någonsin slutar vara de vänner så som de var, i 80 år ). Han dog kort efter att hans fru dog av cancer, som han träffade när de var 16 år.
  De var för mig som utomstående, hela deras liv, så som detta beskrivs, så det fick mig att få tårar.

  Svara

  Bröllopsanekdoter är så kul!!! Gud vad jag avskyr tillställningar där allt målas upp till att bli så *festligt* och kärleksfullt och perfekt. Typ dömt att misslyckas.

  På det ena bröllopet hade det satsats otroliga summor pengar på allt (enligt utsago), bruden beskrev sig själv som perfektionist och bridezilla, planeringen hade pågått i ÅR och dagar – när dagen väl var kommen var allt otroligt slätstruket. INGEN höll tal, ingen musik/band/whatever utan bara tystnad, inga aktiviteter förutom en torr tipsrunda, det var knappt någon som pratade under middagen? Och då var det ändå typ 60-70 pers på plats. Woah. Jag skämdes när jag råkade skratta lite för högt (obs i normal tonläge) under middagen. För att försöka få igång stämningen ropade min kompis ”Skål!” vid ett tillfälle och ingen svarade. Haha.

  Svara

  Hur går det för dad of the year Marcelo? Har han sagt något om kommande barn än?

  Svara

   Jo då, han lägger ut små hintar om det. Men han verkar ju inte översvallande glad.

   Svara

  Vad säger ni om att lotta ut en vinnare för en utomlandsresa i oktober-november mitt under pandemin? Enligt Julia reser man under eget ansvar. Men var är ansvaret som influencer?

  Svara

   Hon har ju rätt🤷‍♀️ fritt att avstå från att tävla om man inte vill resa.

   Svara

    Ok Carola vi antecknar

    Svara

     Bra. Vill ju inte att du ska tro att du _måste_ delta i en tävling även om du inte vill ha vinsten.

     Svara

     Carola? Är det ett töntigt försök att översätta Karen till svenska eller har jag missat något?

     Svara

      Isåfall borde man ju verkligen skriva Karin istället för Carola haha

      Svara

  Jag har varit på några bröllop, men vill verkligen inte ha ett själv. Kanske för att min sambo inte vill stå i centrum. Inte ens en liten ceremoni i rådhuset med hans bästa vänner (vi klickar dock väldigt bra och ser varandra som ”familj”) vill han ha då han anser att det är ”för mycket byråkrati och papper att skriva på” 🤦‍♀️ Hur många papper ska man skriva på egentligen? Typ ett? 🤷‍♀️

  Svara

   För oss var det
   1.beställa hindersprövning, kan göras via skatteverkets hemsida,
   2boka tid för borgerlig vigsel, kunde göras via kommunens hemsida bara klicka och välja i en kalender. Då även klicka i om man ville ha en längre ceremoni med text och ringbyte (ca 10 min) eller korta. Markera om egna vittnen eller deras.
   3 gå dit på bokad tid och skriva på.

   Svara

    Två vittnen måste man ha också.

    Svara

     Det kan ordnas om man inte vill fixa vittnen själv.

     Svara

     Det står ju vittnen?

     Svara

   Låter som att din snubbe helt enkelt inte vill gifta sig?

   Svara

  Anna Book tal på Annika Ljungbergs bröllop… https://www.aftonbladet.se/a/zL42a9?refpartner=link_copy_app_share

  Svara

   Alltid lika gränslös.

   Svara

   Får ändå säga att ”den jävla flodhästen” var lite elakt sagt… 😅

   Svara

  https://paulas.me/helgstatus-86/

  Paula har börjat photoshoppa rumpan, kolla golvet på bilden med gråa tights.

  Och hon som ska vara en sån fcking förebild.

  Bullshit!

  Svara

   Men gud ta det lugnt! Jag kan inte se något fel på golvet i den bilden? Och vem har sagt att Paula ska vara världens förebild? Om du blir så provocerad av att din förebild eventuellt photoshoppat en bild (vilket inte alls verkar vara fallet) föreslår jag att du lyfter blicken från datorn/mobilen och inser att ingen är perfekt.

   Svara

   Du får nog vara mer specifik gällande bilden. Jag ser ingenting som är märkligt.

   Svara

   Menar du bilden från ngt yogaevent? Syns ju tydligt att hon står och skjuter ut höften åt sidan – posering för att skapa mer kurvor ja, photoshop garanterat nej

   Svara

   Sluta 😂

   Svara

  på ett av mina vänners bröllop höll brudens far ett ”avskedstal” till sin dotter och sen spelades ”time to say goodbye” med enya.. det var lite märkligt xD

  Svara

   Passar ju bra till alla brudar som vill bli lämnade över (vad säger man?) av sin far vid altaret iofs.

   Svara

    Överlämnade

    Svara

  Förstår inte vad Frida menar med att hon var för feg för att hålla talet. Kvinnan har ju programlett program som livesänts och haft tusentals i publiken. Detta borde ju varit enkelt för henne..

  Svara

  är det bara jag som alltid tror att anna pankova är @vickyeriksson? kopior! vet att vicky är trans men dom ser ut att vara enäggstvillingar haha

  Svara

  Inte under helt rätt kategori kanske, men iaf: Total vidrigt besked att Nicole. F. Skall ta över som programledare för PH. En sådan naiv intelligens befriad narcisist till tjej som inte ens kan ta hand om sig själv!!! (Skall styra upp deltagarna, är det sagt) ”Åh vad Pernilla Ingrosso hade varit outstanding – totalbäst❤️😘

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.