Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

819 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur vet man om man är ful eller snygg, på riktigt? Jag har hela livet fått höra att jag är snygg och fått ligga med alla jag velat (obs har inte heller velat ha något seriöst) men hur vet man om det inte bara är något killar säger för att få ligga? Mina tjejkompisar är skitsnygga så känner mig liksom ful i jämförelse med dom men vet inte om det är för att jag faktiskt är ful eller bara fulare än dom??

  Svara

   Du får det att låta som att ful och snygg är helt objektiva begrepp och att man är antingen det ena eller det andra.

   Svara

    Men är det inte lite så då? Såklart att det är subjektiva begrepp men om oavsett jag tycker att någon är snygg eller ful kan jag ju ändå förstå hur denna kan uppfattas som normsnygg eller normful? Det behöver väl inte vara motsättningar, den objektiva uppfattningen och den subjektiva? /ts

    Svara

     Nej det är inte så. Tycker jag. Visst kan du hitta normsnygga personer men för det första betyder det verkligen inte att alla andra är fula, för det andra finns det ett helt spektrum mellan dessa och den fulaste du kan hitta och för det tredje så finns det så fasligt fula personer bland normsnygga tjejer (tycker halva gänget i PH är skitfula). Är din fråga om du är normsnygg?

     Svara

      Men du bevisar ju precis min tes nu?

      Svara

       Vad menar du? Din fråga var hur man vet om man är snygg eller ful och jag säger att det inte går att bara bestämma att någon är ”snygg” eller ”ful” (vissa kan va det ena eller det andra så klart men olika i olikas ögon och tusen olika saker däremellan). Men om din fråga är ”hur vet man om man är normsnygg eller inte” så är det en annan grej. Då kanske man kan gå efter vissa kriterier och dessutom så betyder inte normsnygg att man är snygg, så det blir en annan fråga. Men vet absolut inte vilken tes du menar att jag bevisar.

       Svara

        Jag kan ha varit lite otydlig. Håller absolut med dig om att det är ett spektrum, men din första och andra punkt upplever jag som beskrivande av samma sak, och som vi nog håller med om men som jag uttryckte mig oklart om. Det jag menar med att du bevisar min tes syftar till de sista meningarna i ditt inlägg – att du just beskriver normsnygga tjejer i PH som fula. Jag tycker nödvändigtvis inte heller att alla tjejer i Paradise hotel är snygga men kan anstå uppfatta dem som just normsnygga. Min poäng är att det inte är helt motsatta värden, en person kan upplevas som både ful och normsnygg på samma gång.

        Svara

         Hälften av tjejerna där ser ju bara svullna ut av för mycket joxande!

         Charm kan nog göra sitt i popularitet… känner en som killarna verkligen älskar. Inte klassiskt snygg men har uppenbarligen någon som får dem att haja till.

         Svara

        Skrev en kommentar som försvann men jag var nog inte helt tydlig, håller med dig om att det är ett spektrum. Tänker dock att din första och andra punkt syftar till samma sak som vi kanske ändå håller med om. Menar att du bevisar min tes i sista stycket. Tänker att det är möjligt att uppfatta PH-deltagare som fula men tänker ändå att de är normsnygga. Är nödvändigtvis inte emot dig i frågan, menar bara att det är möjligt att tycka att någon är ful men att denna ändå kan uppfattas som normsnygg. Tänker att det nödvändigtvis inte behöver vara ett motsatsförhållande bara.

        Svara

         Exakt men det var inte din tes. Din tes i första frågan var att man är antingen snygg eller ful. Därför undrade jag om du vill ändra din fråga.

         Svara

          Sant, jag är ganska kass på att argumentera när jag druckit, var helt enkelt oklar från första början med vad jag menade. Och det här är anledningen till varför man inte ska argumentera på fyllan 🤷‍♀️

          Svara

           Nu läste jag igenom tråden igen, är inte tesen jag driver att objektiv och subjektiv skönhet inte nödvändigtvis inte är begrepp som står i motsättning till varandra? Mitt första inlägg var väl mer undersökande, där drev jag väl ingen tes ens?

           Omg. Du ställde en fråga med den underliggande tesen att en person är antingen snygg eller ful (”hur vet man om man är snygg eller ful?”). Jag sa att du får det att låta som att det är objektiva begrepp och att man är antingen eller (alltså menade jag att man INTE är antingen eller). Du frågade ”är det inte så då?” och började prata om normsnygghet. Jag höll fast vid min ståndpunkt och sa att NEJ det är inte så (dvs att man INTE är antingen eller). Men undrade om du kanske menade huruvida du är normsnygg. Plötsligt har jag bevisat nån tes? Och plötsligt har din fråga om huruvida man vet om man är snygg eller ful gått till att du drivit en tes om att subjektiv och objektiv skönhet inte behöver stå i motsats till varandra? Jag ger upp. Jag står fast vid alla poänger jag gjort i förhållande till din ursprungliga fråga och återgår till TV:n.

           Till ts: nej det är inte tesen du driver.

   Jag vet inte… Har känt mig ful hela mitt liv och märker att folk oftast tittar länge på mig. Ger mig liksom mer bekräftelse att det jag tycker stämmer.

   Tänker att folk vänder sig om en extra gång när de ser någon snygg?

   Svara

   Man vet bara, man ser det liksom. Folk säger det i ens dagliga liv, man upplever fördelar, män vänder sig om efter en, ger en uppmärksamhet, ger en komplimanger även när de inte får ut något av det.. jag vet inte, vad ser du liksom själv i spegeln? Är jätte svårt att svara på utan att se dig live😁

   Svara

    Ja jo, förstår såklart hur du menar, det är kanske bara är jag som av olika anledningar har svårt att se mig själv utifrån och har lite trust issues… /ts

    Svara

    Fast det kan ju komma ut lättare från andra om man är en social person. Då är det lättare att approacha. Du kan nog vara skitsnygg och asocial och inte få samma bekräftelse.

    Svara

   Vad tycker du själv om dig? Och är det viktigt att folk tycker att du är snygg?
   Mina kompisar hr alltid varit snyggare än mig i typ 20. Års åldern. Det har jag märkt genom att många killar som kommer fram till dom och pratar etc. Jämfört med mig. Jg hr inte kännt mig ful, men tydligt oattraktivare än dom.
   Men nu, när vi är i fyrtioårsåldern, så lider dom av att inte ha den uppmärksamheten dom hade då. Och jag bryr mig inte och i och med det, mår jag också psykiskt bättre.
   Lite virrigt formulerat, min hoppas min poäng kom fram…

   Svara

    Tycker det här är så spännande!! Är också i 40- åå och var definitivt den ”fulaste” i mitt gäng under uppväxten (absolut inte anskrämlig men minst poppis). Jag fick utveckla andra sidor, humor odyl. Hade förhållande i 20 åå och har alltid hittat killar att ligga med men utbudet har varit skralare. Hon som var mest populär söker fortfarande denna bekräftelse, trots man och barn och hon lider av att inte längre ha den ”rollen”. Jag gifte mig med en man som är en objektiv 9:a medan jag är en objektiv 6:a (typ) men för honom är jag en 10:a. 🙂

    Svara

   Jag är snygg, fast inte insta snygg utan har ”det”. Enligt flera som sagt det till mig. Själv tycker jag väl att jag ser okej ut, inte snygg, inte ful. Får uppmärksamhet så helt fel är jag ju inte.

   Svara

    Jaha

    Svara

    Men är du ute efter att vara insta-snygg?
    Nu vet jag inte hur gamla du är och det är inte illa menat, men du förstår att dom på insta inte ser ut sådär på riktigt…. alltså bilderna tas om 40. Miljarder gånger, smink och filter används. I och med det ville jag bara säga, att du vill något som inte är verkligt.

    Svara

   Jag har aldrig någonsin blivit kallad snygg av någon jag inte känner väl! Du är nog snygg 🙂

   Svara

   Om du hela livet ha fått höra att du är snygg av andra så tillhör du förmodligen den kategorin. Hade du varit ful hade du vetat om det.

   Jag drog tyvärr nitlotten i det genetiska lotteriet och tillhör den fula kategorin. Folk behandlar en och tittar på en på ett helt annorlunda sätt. Du kan skatta dig lycklig 🙂

   Svara

   Nåt som genast gör någon otroligt mycket snyggare är och ha självförtroende. Tror man på sig själv och har utstrålning så blir man genast mycket mer attraktiv 😍👌

   Svara

    Ibland kan man se att folk tycker att de själva är riktigt snygga, och blir då mindre attraktiva i mina ögon 👀

    Svara

    Stämmer ju verkligen inte 😅 de kan hjälpa en ful person att ha en bra personlighet och du kan få killar/tjejer på grund av personligheten men det gör dig inte fysiskt snyggare.

    Svara

     Jo det gör det visst! Herregud haha 😅 jag vet inte hur många jag mött som inte sett särskilt bra ut (dvs hade jag bara sett dem gå förbi på stan eller sett en bild på dem så hade jag inte ägnat dem en tanke och/eller tänkt att de inte var särskilt attraktiva), MEN som haft en jädra personlighet, varit säkra i sig själva och roliga. Dessa personer har blivit snygga (ja fysiskt för jag har känt en attraktion till dem och tänkt och fantiserat om deras utseenden i positiv bemärkelse).

     Svara

   Undrar samma. Jag tycker jag är snygg, svart hår, väldigt ljusa ögon (ibland isblå, ibland jätteljust gröna), jämna tänder, långa ögonfransar naturligt, smilgropar.
   Men jag har aldrig fått höra att jag är snygg. Inte irl iaf. På Tinder matchar jag med snyggsnygga killar, får komplimanger. Men irl är det endast killar som i mina ögon är riktigt oattraktiva som har raggat på mig så jag vetefan vad jag ska tro.
   Så okej, obviously har jag fått höra att jag är snygg, men eftersom jag tydligen inte attraherar de jag blir attraherad av så känns det inte som att det räknas.😂

   Samtidigt vet jag ju att det är min egen åsikt som är viktigast, men känns också konstigt att gå runt och känna sig snygg och så är man inte det.🤔😅😂😂

   Svara

    Jag brukar tänka att de mindre snygga killarna har inget att förlora så de vågar ragga på snygga tjejer mer än de supersnygga killarna. De supersnygga har ner att förlora om den snygga tjejen dissar honom.
    Jag tänker så när mindre snygga raggar på mig. Men har också nån gång tänkt att de raggar på mig för att jag är i samma liga som dem, dvs inte så snygg som jag trott/hoppats. Men sen raggar Stockholms snyggaste man på mig och jag tänker ”men då måste jag vara snygg” bara för att i nästa stund tänka ”äh han driver med mig.”
    Det som ändå är tydligast är ju bör resten av omgivning talar klarspråk med en. Tex samtal med mina vänner där de säger ”men du förstår väl att du är snygg” varpå jag svarar nej och de fortsätter ”men du ser väl att alla tittar på dig när du kommer” och jag svarar ”de kanske tittar för att jag ser konstig ut” och de suckar. Det tycker jag ändå bekräftar att man är snygg. Din omgivning kanske ger dig sån bekräftelse?

    Svara

     Det är ju smart! Ska börja tänka så.
     Min omgivning ger mig inte den bekräftelsen tyvärr heller, nån tjejkompis som skriver ”men snygg😍” på nån snapselfie typ, men det är väl det. Men ska börja tänka som du😃

     Svara

   Jag är en av de fulaste kvinnorna som gått på den här jorden. Kommer aldrig få uppleva kärlek .:(

   Svara

    Bara för att du tycker det betyder det inte att alla andra, eller någon öht, tycker det. Men oavsett så är inte yttre skönhet något som garanterar äkta kärlek likaså är inte bristen på normsnygghet vad som garanterar brist på detsamma. <3

    Svara

     Hoppas att du har rätt. 🙁

     Svara

      Kan tillägga attr jag fått höra hur ful jag är flera gånger också när jag var yngre. Och jag förstår att de tyckte att jag var ful.

      Svara

    Kram.💕
    Jag är snygg och får ändå inte uppleva kärlek. :/

    Svara

     aaw. 🙁 Jag är ledsen <3

     Svara

   Jag är ful. Så är det bara. Får ofta höra att jag är söt och har vackra ögon men jag hatar att se mig själv i spegeln och hatar mig själv otroligt mycket. Det fula sitter där.

   Har lyckats få två otroligt söta barn iaf. Är inte alls partisk, alla vi träffar blir tagna av hur söta dom är. Så vette fan vad som hände 😂

   Svara

   Du är snygg troligtvis. Om inte snubbarna du legat med varit riktigt fula?? Men ligg + snygga vänner tyder på att du är snygg. Snygga tjejer är sällan vänner med fulingar.

   Svara

   På riktigt?
   Undrar du om du är ful? Jobba med ditt självförtroende och självkänsla. Utseende är relativt. Alla har olika smak. Bygg inte din bild av dig själv utifrån utseende. Du skriver att du inte vill ha seriöst utan vill ligga och de personer du ligger med, säger att du är snygg. Vad är problemet? Du kan ställa frågan om din snygghet till 100 personer och jag lovar att du kommer få säkert 40 olika svar för människor då alla har olika smak.
   Och hur ska vi veta om du är snyggare än dina vänner? Vi har varken sett dig eller dina vänner.
   Så njut av dina ligg, sug in deras komplimanger och må bra. Sluta jämför dig med andra. Utseendet kommer förändras under åren och som sagt allting är relativt.

   Svara

  Hej! Jag undrar om nån här kan ge mig tips kring nåt jag periodvis lider av?
  Det är så att jag sedan 6 år tillbaka lever med en helt fantastisk kille, vi är förlovade och jag känner verkligen att han är mitt livs kärlek.
  Problemet för mig är dock att relationen innan honom så blev jag så fruktansvärt förnedrad när min dåvarande sambo var otrogen, och det har satt ärr i mig. Jag märker att jag periodvis blir väldigt rädd att min fästman ska vara otrogen och att jag ska missa att se det i tid, för att sedan stå där lurad och förnedrad igen. Jag tror att otroheten skadade mig mer än jag velat erkänna för mig själv. Ibland märker jag inte av det här alls, men som nu när min sambo fått en ny trevlig kvinnlig kollega så går direkt mitt varningsystem igång. Och det vill jag inte, jag VILL ju att min sambo ska kunna leva ett normalt liv och umgås med alla på hans jobb oavsett kön. Jag tror inte på begränsningar, och jag tycker snarare det är sunt att man kan få umgås med vem man vill och prata, utan att känna sig begränsad för att den man jobbar med råkar vara en tjej. Han har aldrig visat tecken på otrohet, så jag känner därför inte att han förtjänar att inte bli trodd på. Och han vet om vad som hänt mig, och säger att jag kan titta i hans telefon när jag vill om det känns bättre, att jag gärna får träffa de han jobbar med så jag får träffa tjejerna också, han försöker verkligen göra det han kan för att underlätta för mig. Men detta är MITT problem, det är jag som måste jobba på det. Jag vet HUR jag ska tänka, att vad som än sker så kan jag aldrig styra eller förhindra det. Vissa saker kan man inte styra över, så som folks egna val och ageranden. Vad som sker – det sker, och jag ska inte behöva vara rädd och olycklig över sånt som ändå är bortom min kontroll. Men trots allt tar ibland dessa oroliga tankar över helt. Har någon nåt tips? Nån mer som varit med om liknande? Är det ens normalt att känna såhär efter 6 år av att aldrig bli sviken eller bedragen?
  Och kom inte och säg ’följ din magkänsla’ för jag kan intyga er att min magkänsla suger och har dessutom ofta fel. Det enda som händer om jag ska känna efter i magen för nåt som är ångestladdat är att min IBS sätter igång och jag får akut diarré istället.

  Svara

   Har gått igenom samma som dig. Tiden är det som
   läkt mina sår och att min kille verkligen om och om igen bekräftat sin trohet till mig och visat att jag kan lita på honom. Men fan vad det har varit tufft. Men till sist började min hjärna äntligen förstå att det inte är samma kille jag dejtar.
   För mig har det tagit tio år sedan jag sa hejdå till mitt ex och 6 år med denna kille.
   Rekommenderar annars psykolog varmt eller att tänka på andra mumsiga killar man kan dejta om detta skulle skita sig. ❤️

   Svara

   Tycker det är bra att du är öppen med det, att du förstår rent förnuftigt att du inte behöver vara rädd/svartsjuk. Det är alltid bättre att vara öppen med det än att låta det lagras. Har du haft någon samtalskontakt någon gång?

   Svara

   Du får lägga av med det där. Din kille är inte ditt ex och det är inte synd om dig. Lös det.

   Svara

    Det är ju det hon vill och försöker med? Hon efterlyser konkreta tips för att bli kvitt sina känslor och det där var nog inte till någon hjälp.

    Svara

   Mitt ex var otrogen med en kollega och fyfan vad det tog hårt alltså. Detta var för 5 år sen och det tog år för mig att börja lita på någon igen… Tärffade sen min framtida man, men fick för 2 månader sedan se på Instagram att han var otrogen mot mig. Har liksom tappat hoppet lite.. Att den människan man litade på mest är otrogen och hur mycket han har förstört för mig.

   Svara

  Jag funderar på att köpa radhus i järvastaden. Ngn som har erfarenhet av att bo där?

  Svara

   Ingen aning om Järvastaden men kan tänka mig att bo där med dig, sådärbah. Vill du?

   Svara

   Jag bor i Järvastaden…vad vill du veta? 🙋🏼‍♀️
   80% barnfamiljer och resten par. Typ 10 förskolor i området men långa köer till alla.
   Mysigt och familjärt område med en supertrevlig kille som driver ICA Nära. Han gör otroligt mycket för området med att anställa ungdomar för extrajobb som bor i området.
   Tror Järvastaden AV är de som har anlitat sn bevakningsfirma som köra runt med väktarbil i området under kvällstid/helger.

   Svara

    Järvastaden AB ska det stå

    Svara

    Kör runt med väktarbil? Har det varit mycket inbrott eller brott i allmänhet? Eller är det mest i förebyggande syfte?
    / En som också funderar på att köp radhus i Järvastaden

    Svara

     Det är nog som alla områden mer eller mindre. Men det var en period för två år sen som det var mycket inbrott, sen dess har det varit lugnt. Fördelen är ju att du har naturreservatet som grannen…men jag inte själv där på kvällstid.

     De håller ju även på att rusta upp Hallonbergen som ska bli en nu ”urban” del i Sundbyberg. Ska bli hotell, matmarknad mm.
     Sen är ju planen att E18 ska göras om till en boulevard och få caféer, restauranger mm. Men då pratar vi 10 år framåt.

     Överlag tycker jag att det är en mysig stadsdel. Det är blandade härkomster och kulturer men självklart ska vi inte sticka under stolen med att det är är dyrt. Radhusen har ju utgångspris från typ 6,5 miljon och då är dessa BRF.
     Vill du ha äganderätt ligger priserna på minst 7,5 tror jag.

     Svara

      Gud vad slarvig jag är 🤦🏼‍♀️ Självklart ska det stå ” men jag skulle inte våga gå där själv”

      Svara

   Vad ligger för områden i närheten? Längs vilken linje etc. Tänk på att större barn rör sig runt mer självständigt

   Svara

    Vet inte om det var till mig eller TS som du ställde frågan? 😊

    Svara

   Är från Solna och skulle inte köpa där pga närliggande områden och dålig kommunikaton. Allt ”på andra sidan Råstasjön” är skit.

   Svara

   Bor i radhus i Järvastaden sedan 11 år tillbaka. Stortrivs! Det är småstadskänsla i området och jag håller med om att Ica är toppen😊 trevlig och familjär stämning.

   Blir nog extra speciellt om man flyttar in i nybyggt eftersom alla är nya och lite kontaktsökande, det blir fin gemenskap.

   Svara

  Hur gör man bra fynd på shpock/tradera/liknande sidor? Jag verkar ju aldrig hitta bra saker…

  Svara

   Det är ju typ lika hemligt som folks svampställen 😉

   Svara

   Rekommenderar marketplace, och sök specifika saker, efter ett tag visas bara sånt som påminner om dina tidigare tittningar. Köpte en north face jacka för halva priset och man kunde inte ens se att den va använd. Men undvik dom med stora lager av saker då dom ofta är stulna eller fake.

   Svara

  Jag är gravid. Oplanerat.
  Jag har ännu inte berättat för min partner. Som kommer att flippa. Denna graviditet är för honom oönskad.

  Ni som visste att er partner inte längtade efter att bli pappa, hur gav ni beskedet?

  Svara

   Varför vill han inte bli pappa?

   Svara

    När vi har pratat om framtiden säger han att han inte känner sig efter barn. Han gillar att prioritera sig själv och göra sådant som han vill typ.

    Svara

     Känner sug* efter barn..

     Svara

     Ibland får man tänka om

     Svara

     Vilken hemsk situation 😢

     Svara

    Varför har han oskyddat sex om han inte vill ha barn?

    Svara

     Jisses, nu kan man ha sex med skydd, tom 2 olika och ändå bli gravid! 😅 Hur kan man ha så dålig kunskap!!

     Svara

      Fast sannolikheten för det är ju näst intill obefintlig.

      Svara

     Vart i texten står det att dem hade oskyddat sex??!!

     Svara

     Vi kör ALLTID med kondom då jag inte är bekväm med andra preventivmedel. Det har dock hänt flera gånger att kondomen gått sönder under akten, något vi då har märkt och kunnat byta ut den. Nu måste det ha blivit ett litet hål som vi inte märkte.

     Svara

      Vill man inte ha barn får man låta bli heterosex, inte svårare än så, herregud ni heteros gör allt så besvärligt

      Svara

       Mmmja, eller så kan man göra abort om man råkar bli gravid trots att man inte vill ha barn.

       Finns redan så många barn som lever med föräldrar som inte tar hand om dem, som aldrig borde ha blivit föräldrar. Behövs inte att det föds en massa oönskade barn.

       Fasiken sjukt att din kommentar har så många tummen upp.

       Svara

      Men varför kör ni på samma kondomer då? Märket/modellen passar tydligen inte för er.

      Svara

     Kondom är inte 100% säkert. Inte p-piller heller, det är jag ett levande bevis på då jag är ett p-piller barn. 🤷🏼‍♀️

     Svara

      P-piller är inte säkert om man missar att ta ett.

      Svara

       Eller har diarré

       Svara

     Varför har dom sådant sex man blir gravid av undrar jag.

     Svara

   Jag bröt ihop och grät och sa det ganska omgående. Togs inte emot bra, blev tvingad till en abort och mår lång tid efteråt fortfarande dåligt över det och har behövt gå i samtal för att kunna leva med det. Inte att rekommendera med andra ord! Fundera verkligen på vad du vill och gå på det. Tänk över hur du ställer dig till att ta hand om ett barn själv om han inte vill vara delaktig. Skulle avvakta med att berätta innan du hunnit tänka igenom situationen lite på egen hand först ❤️

   Svara

    Vill inte skamma dig nu, men hur blir man tvingad till abort?

    Svara

     Hot? Manipulation? Det finns fler sätt att tvinga någon på än att sätta pistolen mot huvudet

     Svara

      Övertalning tjat etc

      Svara

      Och varför ge efter för manipulation? Gud.

      Svara

       För att man på riktigt kan vara rädd för sitt eller fostrets liv?

       Svara

        Varför är man tillsammans med en sån person från första början?

        Svara

         Varför säger du så osmarta saker?

         Svara

         Vad skönt för dig att ha levt ett liv som gör att du ställer den frågan. Alla har inte den ynnesten.

         Svara

          Eller så är det just därför

          Svara

           Kanske, men sättet som frågan ställdes på ger mig inte den känslan.

         Ok snabbkurs i dålig kille-kunskap:
         1. De beter sig som en svärmorsdröm, kärleksfullt och omhändertagande.
         2. De har dåliga erfarenheter i bagaget t.ex. blivit bedragen av tidigare tjej trots att killen älskade henne massor enligt egen utsago och/eller dålig barndom. (Dessa erfarenhet kan vara sanna eller lögner.)
         3. Man märker att han är svartsjuk samt inte kommer så bra överens med ens vänner och familj, men man ursäktar det med hans dåliga erfarenheter.
         4. Efter en tid med konfrontationer kring punkt 3 börjar det kännas mindre bra. Samtidigt tycker man synd om killen som verkar ha det så tufft pga tidigare dåliga erfarenheter. Energi går åt till att trösta och ta hand om honom.
         5. Framme vid en skadlig relation.

         Men skyll dig själv för du borde förstått det redan vid punkt 1.
         😐

         Svara

          Svärmorsdröm men kommer inte överens med ens familj? Får inte ihop det.

          Svara

           Trevlig mot alla men gillar ingen. Byt ut svärmorsdröm mot beter sig fläckfritt då.

       Du kan inte på allvar tro att manipulation är något man ”ger efter” för? Blir man manipulerad så blir man just manipulerad.

       Enormt osympatisk kommentar. Och obegripligt om du verkligen tror att man ”ger efter” för manipulation.

       Svara

       Du verkar inte förstå innebörden av manipulation va?

       Svara

       det är väl det som är hela grejen med manipulation?

       Svara

     Om man inte har varit i en liknande situation innan och inte har förmågan att sätta sig in i det så kan man nog inte förstå. Självklart inte tvingad som i fastspänd och fysiskt intvingad piller men det finns andra former av tvång
     /den som skrev kommentaren

     Svara

    Ja, jag har varit med om samma i tidigare förhållande och också mått riktigt jävla dåligt på grund av den aborten. Därför är jag säker på att jag vill behålla detta, vilket gör mig extra nervös inför att berätta 😔

    Svara

     Du ska inte behöva vara rädd för att berätta att du blivit gravid med din partner. Det låter som en osund relation.

     Svara

      Jag är nervös, inte rädd. För mig två olika saker ☺️

      Nervös för att jag vet att han inte kommer bli sprudlande glad men jag är inte rädd för hans reaktion. Mer att jag vet att jag förmodligen kommer bli besviken.

      Rädd kanske jag hade varit om jag trodde att han skulle hota mig till abort, skrika eller slåss. Men sådan är han inte.

      Svara

     Jag är ett oönskat barn och var orsaken till att mina föräldrar gifte sig. Att vara ett oönskat barn, att ha en förälder som inte vill ha en är inte ett bra liv. Tänk på det också innan du tvingar din partner att bli förälder. Och tro inte att barn inte fattar … kanske inte som små men senare så fattar man och ser man, framför allt om man får önskade syskon. Den skillnaden …

     Svara

      Jag är också ett ”oönskat” barn där pappa valde bort att försöka, vilket gjorde att jag fick världens bästa och tryggaste barndom med en mamma som gjort allt för mig. Jag hade goda manliga förebilder och har nu världens bästa låtsaspappa. Det behöver inte bli som det blev för dig.

      Villdu behålla barnet (TS) och är beredd på att kanske vara själv, så kommer det bli hur bra som helst! 💜

      Svara

       Hmm. Alltså av dessa två kommentarer att döma så är det bättre att pappan lämnar ifall mamman vill behålla. Köper det. Visst att pappan i den förata kommentaren gjorde nåt bra i att han inte stack, men han ville ju uppenbarligen inte ha barnet ändå och agerade därefter. Förstår att det sätter spår❤️

       Svara

     Försök få stöd från andra i din närhet om du kan. Att du känner dig säker själv på att behålla barnet är ändå bra, kommunicera det till honom tidigt. Jag hade i ditt fall sagt att du kommer att behålla barnet oavsett men att du självklart vill ha hans stöd och delaktighet och att ni ska göra det tillsammans. Och sen kanske var beredd på att det kan ta tid. Även om han skulle vara jättenegativ och storma ut så kan det efter en stund när han fått smälta det bli så att han accepterar det och vill vara delaktig. Lycka till ❤️

     Svara

     En aspekt som är viktig att tänka på tror jag är att han alltid kommer vara barnets andra förälder. Så om ni går isär pga att han ej vill ha barn, så kommer han ändå ha rätt till att ha barnet lika mycket som du. (Klart vissa delar spelar in när barnet är väldigt litet)

     Kommer du vara trygg i att dela vårdnad med någon som främst vill prioritera sig själv? Som kanske inte kommer vara samarbetsvillig gentemot dig? Du kommer ha dålig insyn i deras liv på hans dagar om han inte tillåter en öppen kommunikation. Detta är värsta scenariot, kan ju också bli toppen!

     Svår sits, men vill man ha barn med ngn som ej vill ha barn med en själv?

     Svara

   Är barnet värt för dig att riskera er relation för?

   Svara

    Det är det alltid. Hellre ett barn än en man som inte vill ha barn.

    Svara

     Gud nej

     Svara

      Säg det till din biologiska klocka som snart börjar ticka. Om du är över 35 och den ännu inte tickat, välj mannen.

      Svara

       Är 47 och har barn. Ibland är barn inte det bästa om man vill fortsätta relationen. Båda måste vilja för att det ska vara roligt

       Svara

    Ja. Det är därför jag är osäker på hur jag ska berätta. För jag har redan bestämt mig. Det blir ingen mer abort.

    Svara

     GÖR ABSOLUT INGEN ABORT! Ni tar en fika, du berättar att du har nyheter som du är väldigt glad över men som han kanske inte kommer att vilja höra. Du försäkrar honom om att du respekterar hans reaktion och ger honom tid att smälta allt innan ni tar en allvarlig diskution, så säger du: jag är gravid och jag ska behålla barnet men jag förstår att du behöver få vara ifred och smälta detta. Jag älskar dig oavsett vad du tycker men vill inget annat än att få dela denna glädje med dig.

     Låt honom inte manipulera/tvinga dig till abort (du verkar starkare än så men tåls att säga). Är han en reko kille så inser han att barnet behöver en pappa oavset vad han anser om dig som partner. Ge honom tid och försök att göra honom delaktig.

     Min man ville inte ha barn då men när jag blev gravid så köpte jag baby saker som påminnde om sånt han älskar. En mini Barca-tisha, en lelsaksfotboll med Barcalogga (han älskar fotboll), små Nike-skor som matchar hans, visade bilder på honom som bebis, beskrev hur vacker och smart vår son kommer att bli med en sån fin pappa osv osv. Nu när babyn är 4 månader så har han sonen som bakgrundsbild på telefon och dator.

     Vill inte lova att det blir så för dig men jag kan lova att jag hade hellre levt singel med mitt barn än i en relation med mannen som försöker övertala mig till att göra abort eller hotat med att inte finnas i barnets liv.

     Svara

      Du känns så konstig, i alla dina kommentarer. Typ obehaglig.

      Svara

       Vad menar du? Jag är inte personen som skrev men märkte inte något konstigt med kommentaren?

       Svara

        Inte samma som skrev det men – lite ”besatt” av att ts ska behålla barnet?

        Svara

      Varför har män sex om de inte vill ha barn?

      Svara

       Oj, finns ju kvinnor som har sex med män också utan att vilja ha barn.

       Svara

        Vill man inte ha barn kanske man inte ska ha heterosex?

        Svara

       Av samma anledning som kvinnor har sex fast att de inte vill ha barn 🤦‍♀️

       Svara

       Ja precis. Undvik penetration vid sex om du absolut inte vill ha barn. Så jävla korkat med folk som pippar men absolut inte vill ha barn.

       Svara

      Klart hon ska ta abort! Han vill inte att hans spermier ska bli ett barn med allt vad det innebär med ekonomi och tid.
      Sluta vara så själviska!

      Dom skyddade sig då ingen av dom ville ha barn. Nu blev det barn och då vill hon nu behålla det men inte han. Det är att lura in honom i ett föräldraskap. Så fruktansvärt fel för barnet också. Man är två att skapa ett foster och då ska båda vara med och bestämma om det ska bli ett barn.

      Jag har gjort flera aborter och är så sjukt glad att jag nu inte sitter med 3 barn och en idiot till far som inte ville ha barn och som visade sig vara en stor idiot efter 10år tillsammans.

      Svara

       Det är väl ingen här som är lurad?

       Svara

       Men i ditt resonemang blir det ju inte två som bestämmer, det blir ju mannen, om hon gör abort för att han inte vill ha barn?

       Svara

     Grattis till graviditeten, du har en spännande tid framför dig. Hoppas att det går bra med parnern också!

     Svara

     Jag är ett oönskat barn och var orsaken till att mina föräldrar gifte sig. Att vara ett oönskat barn, att ha en förälder som inte vill ha en är inte ett bra liv. Tänk på det också innan du tvingar din partner att bli förälder. Och tro inte att barn inte fattar … kanske inte som små men senare så fattar man och ser man, framför allt om man får önskade syskon. Den skillnaden …

     Svara

      Men USCH för din kommentar! Bara för att dina föräldrar gjorde så, betyder inte stt det blir så för ts! Det handlar ju om vilka personerna är, herregud.

      Svara

    Fast om hinten inte vill göra abort men blir övertalad av honom, överlever relationen då?

    Svara

    Vilken konstig fråga

    Svara

   Jag sa det bara rakt ut! Fick ingen drömreaktion direkt..

   Om du är sugen på barn – behåll det!!

   Vi hade det kaos i 8 månader (fråga mig inte hur jag stod ut, erkänner det var ett helvete men hade grymt stöd från barnmorska och min bästa kompis) Sedan landade han i det (bättre sent än aldrig?)och blev en fantastisk pappa.

   Han har lika stort ansvar i att du blev gravid som du kom ihåg det!

   Svara

    Och jag visste att vår relation, från min sida, aldrig skulle överleva en abort.

    Så större chans att hålla ihop om jag behöll barnet och så blev också fallet såhär 4 år senare med facit i hand

    Svara

     Fyfan vad män är omogna och fyfan vad ni heterokvinnor går med på att stå ut med..

     Svara

      Nu har du sagt ungefär samma i två kommentarer, så jag måste fråga- är det aldrig så i homosexuella relationer att den ena är mer dominant/har högre status (eller vad man nu vill kalla det) än den andra? Är alla lesbiska par exakt jämlika? Jag menar inte att låta otrevlig.

      Svara

       Jag förstår inte frågan? Vad har det med barn att göra?

       Svara

        Det har inte med barn att göra, utan att du (eller någon annan anonym) säger att heterokvinnor står ut med saker. Missförstå mig rätt, jag är inte kränkt eller något, men det är två kommentarer i denna tråd som säger samma sak (att heterokvinnor står ut med för mycket) och då kom jag att fundera på om maktstrukturer i homosexuella relationer ser annorlunda ut än i heterorelationer. Det kanske var en dum fråga och då kan du strunta i den. Jag är inte ute efter bråk eller tjafs 😊

        Svara

         Jag är av uppfattningen att heterokvinnor har det riktigt dåligt i sina relationer, just för att dom är tillsammans med män.

         Svara

          Okej, då tackar jag för ditt svar 😀

          Svara

          Folk verkar generellt, oavsett kön och läggning, ha ganska taskiga relationer.

          Svara

          Men lägg av. Vad vill du att kvinnor ska göra? Bli lesbiska? Det finns skit bra män och bara för att dessa kvinnor råkar vara med skräp nu betyder inte det att deras nästa kommer vara det. Du verkar bara ta ut din ilska för att du själv inte är hetero på fel personer

          Svara

      Är det omoget att inte vara redo att ska barn eller att inte vilja ha barn överhuvudtaget?

      Svara

       Omoget att ha sex men inte vilja ta konsekvenserna av det

       Svara

        Ehhh…sex behöver inte alls betyda barn! Det kan bli barn och då ska BÅDA vara överens om man vill ha barn eller inte.

        Borde egentligen finnas ett avtal mellan två parter för att få skaffa barn där båda föräldrarna skriver på att man vill ha barnet. Det är det största i livet man kan skaffa med både ekonomi och tid. Det behövs en man och en kvinna för att ett barn ska skapas och då ska båda få vara med och bestämma.

        Svara

         Borde egentligen finnas ett avtal mellan två parter där man skriver under på att man förstår vad det innebär att ha sex, att det kan leda till barn,och gör det det så borde man ta sitt ansvar.

         Svara

   Min mamma blev oplanerat gravid. Hon ville inte göra abort utan behålla barnet (mig). Hon levererade nyheten till min ofrivilliga pappa genom att säga ”Jag gravid och tänker föda det här barnet. Du får välja om du vill vara delaktig eller inte”.

   Tror att det var ganska bra, för då blev det inget tjafs, han visste var hon stod redan från början och att det skulle komma ett barn och hon gav honom valet att själv bestämma om han ville vara delaktig (med tanken att inte bli arg om han sa nej ). Hade han sagt nej var hon betedd att ta hela ansvaret själv ( vilket hon fick göra ändå till slut några år senare men det hade inget att göra med mig utan andra orsaker).

   Svara

    Bra sätt att säga det på. Hade lagt till som någon sa ovan att man förstår om han behöver tid att smälta det.

    Svara

     Behöver tid att smälta att sex ledde till graviditet…?

     Svara

      Kan man behöva även som kvinna, speciellt om man använt skydd. För de flesta är det ju oftare sex inte leder till graviditet än att det gör det

      Svara

       Jag förstår inte hur graviditet kan komma som en så stor överraskning för heterosar

       Svara

        Men herregud vad du är jobbig. Jag har haft heterosexuellt sex regelbundet sedan jag var 15 år och inte blivit gravid. Jag skulle aldrig bara kunna avstå sex, och avhållssmhet är ju bevisat genom tusentals år att det inte funkar.

        Sluta shamea folk i kommentarfältet!

        Svara

        Du är rätt dryg.

        Svara

   Men för i helvete….ni är två som har sex. Ett barn ska ALDRIG skaffas om inte båda två är med på det. Hur f*n tänker ni tjejer.
   Ser kommentarer som att ”vill han inte ha barn så ska han inte ha sex”. Blir helt jävla chockad över så dumma tjejer det finns därute.

   Ja, tyvärr får kvinnan ta det största ansvaret med abort om det behövs. Det är vår födda lott här i livet. Även om jag vill ha barn så kan jag väl för tusan inte strunta i den andra personens åsikter som ändå är 50% av generna. Eller snarare…hela sperman är 100% mannens. NEJ!
   Vill han inte ha barn så ska inget barn sättas till världen. Då får du ta abort och gå ut och skaffa dig en karl som vill ha barn. Så jävla själviskt annars.
   Du hade också sex med honom fast du visste att han inte vill ha barn…då är det du som får ta abort nu, sen gör du slut och hittar en annan kille eller så får du sluta ha sex med din kille för han vill ha sex men inte barn och då är du inte rätt tjej gör honom.

   Svara

    Hahah alltså är du seriös?

    Svara

    Jag är också emot att skaffa barn mot mannens vilja. Man ska vara 2 om ett barn, hela vägen.

    Svara

     Fast problemet är ju att mannen sällan tar sitt ansvar gällande att skydda sig innan graviditet. Då är det väldigt enkelt att säga ”Åh man ska vara två, hallå !” när graviditeten är ett faktum,som ofta sker – dvs mannen sprutar hejvilt utan att använda kondom och tycker att det är kvinnans ansvar att skydda sig om hon inte vill bli gravid, alltså en person lägger över ansvaret på den andra, sen när kvinnan blir gravid DÅ ska man helt plötsligt vara två som ska bestämma? Tyvärr funkar det ju inte riktigt så att man kan bestämma lika mycket när det gäller att behålla ett barn, om man vill olika. Man kan ju liksom inte både behålla och göra abort – men då helt plötsligt så skriker många män om att det är orättvist? Utan att tänka på att det är lika orättfärdigt om de ska gå in och bestämma över kvinnans kropp?

     Så det går liksom väldigt ofta från att kvinnan förväntas ta allt ansvar med skydd, dvs bestämma allt, till att mannen sedan ska få sista ordet när gravideten är ett faktum? 🤔 Jävligt skevt, tycker jag. Kvinnan har veto för det är hennes kropp. Vill man ABSOLUT inte ha barn så steriliserar man sig, eller är väldigt noga med kondom, etc. Och kom inte och säg att det inte funkar – jag var tillsammans med en man som inte ville ha barn och som HELT OCH HÅLLET tog ansvar för sina spermier.

     Förslagsvis har man den här diskussionen innan man börjar ligga så att alla inblandade vet vad som gäller? Om kvinnan tex säger ”om kondomer spricker och jag blir gravid så vägrar jag ta ett dagenefterpiller. – ja då vet ju mannen och får rätta sig därefter. Vill han verkligen inte ha barn så kanske det inte är den kvinnan han ska ligga med?

     Svara

    Men för i helvete….man är två som har sex. Ett barn kan skaffas även om inte båda två är med på det. Hur f*n tänker män och kvinnor som inte förstår att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp?

    Ser kommentarer som att ”hon borde göra abort för han vill inte ha barn”. Blir helt jävla chockad över så dumma tjejer det finns därute.

    Ja, kvinnan har sista ordet vid en oplanerad graviditet. Det är vår födda lott här i livet. Även om en man inte vill ha barn så kan han väl för tusan inte strunta i den andra personens åsikter som ändå är 50% av generna. Eller snarare…hela ägget är 100% kvinnans. Japp!
    Vill han inte ha barn så ska han inte sätta barn till världen. Då får han skydda sig och gå ut och skaffa sig en kvinna som inte vill ha barn. Så jävla själviskt annars.
    Han hade också sex med dig fast han visste att du vill ha barn…då är det han som får ta konsekvenserna, sen gör du slut och hittar en annan kille eller så får din man sluta ha sex med dig för han vill ha sex men inte barn och då är du inte rätt tjej för honom.

    Svara

   I vårt fall längtade inte pappan efter barn, inte alls men när graviditeten var ett faktum berättade jag det utan omsvep och sa att jag inte kan tänka mig annat än att behålla.
   Han var skakis i tre dygn men nu, i vecka 24, är han lyckligare än jag över min växande mage.
   Ibland är det svårt för en kille att veta vad en graviditet är och hur mycket lycka som är förknippat med den.
   Obs att alla killar förstås inte är som min.

   Svara

   Det kan vara jättejobbigt med abort men det är verkligen ingen dans på rosor med att ha barn med en dead beat pappa heller. Inte superkul när barnet får tvivel kring varför inte pappa ville ha mig, varför han är så lite delaktig i hens liv, när umgänget inte fungerar, när ni inte är enade i uppfostran osv.

   Det är så lätt att fastna i bebis-tiden när man tar beslut och inte tänka längre fram.

   Heller inte kul om man är kvar i relationen men får ta huvudansvar själv och aldrig ens sträva efter ngn form av jämställdhet.

   Men det finns såklart solskenshistorier också! Hoppas du landar i ett beslut som känns rätt för både dig och barnet!

   Svara

  Har precis skurat golvet. Det doftar citron. Älskar’t 😀

  Svara

   Åh.. Avskyr doften av rengöringsmedel. 😬

   Svara

   Det ska vara gulsåpa, ingenting annat.

   Svara

    Men såpa finns i citronlukt.

    Svara

     Blä.

     Svara

      Varför då? såpa är miljövänligt och citron luktar gott!!

      Svara

    Inte om man bor i Norrland, där är det grönsåpa som gäller!

    Svara

     1. Älskar’t. Hatar’t! På riktigt, varifrån kommer detta uttryck? Finns det någon i hela världen som använder det i talspråk?
     2. I Norrland gör vi si eller så? Nä, orkar inte ens kommentera det felaktiga i att uttrycka sig så.

     Svara

      Vad jag hatar när folk skriver älskar’t och liknande. Varför skriver de inte bara att de älskar det?

      Svara

       Exakt, detsamma med uttrycket ”va sjuuukt”.

       Svara

      Suck. Jag är från Norrland och kommer fortsätta säga Norrland, din lilla messerschmitterweisser.

      Svara

       Nä du kan aldrig vara från Norrland! Vi norrlänningar är nämligen vänliga och skulle aldrig ge medmänniskor dylika tillmälen. Där vet jag att jag har medhåll av min granne Larsa alldeles härintill, i Gävle.

       Svara

      Vet inte varför jag vet detta, men historiskt sett så här: södra Sverige = grönsåpa (gjort på hampa), norra Sverige = gulsåpa (gjort på djurfett). Det svepande uttrycket har alltså ett visst berättigande, dock var det ändå felaktigt.

      Svara

       Inte djurfett utan tallolja. Och numera färgas såpan grön, den görs inte på hampa längre.

       Svara

       Haha du vet ju uppenbarligen inte alls vad skillnaden mellan grön och gul såpa är så bara sitt ned

       Svara

      Det kommer ifrån västerbotten/södra norrland. I riktiga norrland, dvs norrbotten så säger vi ÄLSKAR DET, eller HATAR DET. visserligen säger vi saker som görurerå och menarureelle osv men det låter ändå bättre än älskart. *ryser*

      Svara

       Ursäkta, ibland blir det älskaree och hataree

       Svara

       Nä fast jag som först kommenterar att jag hatar älskart och frågar varifrån det kommer, är från just Västerbotten. Inget uttryck som förekommer i mina trakter, vill jag lova.

       Svara

   Har precis hängt en stor tvätt. Den doften älskar jag.

   Svara

   Åh, älskar också nyskuratlukt. Ska gå och skura köksgolvet nu bara för att jag blev så avundsjuk 😊 blir citronsåpa här!

   Svara

   Köpte såpa med lavendel, underbart! 😍

   Svara

  Visst passar THERESE LINDGREN så bra i kort hår????😍

  Svara

   Tycker hon passar i både och, men hon tog inte hand om sitt långa hår så var inte snyggt i slutet.

   Svara

   Svar ja!

   Svara

   Ja, sjukt snyggt!

   Svara

    Hm det tolkar jag som att det inte är snyggt eftersom SJUKT är någonting som inte är bra.

    Svara

     Intressant tolkning.

     Svara

   Riktigt snyggt

   Svara

  Hur hittar man den hårfina balansen mellan att vara rak och ärlig men inte elak? Har en kollega som stolt säger att hon är ärlig och rättfram men det som kommer ut är bara taskigt och ibland rena påhopp. Jag vill ju vara rättfram men inte som henne.

  Svara

   Att vara ärlig onnebär att man svarar ärligt när man blir tillfrågad. Ex. Jag serverar en tårta och frågar: var den god?
   Ärlig: ja, den var god men lite för mycket sylt för min smak (då ärlighet är subjektivt).
   Påhopp: nä, du kanske ska hålla dig till smink, bakelser är inte din grej (elak, dryg och dömande).

   Att vara ärlig betyder inte att man skriker ut vad man tycker och tänker 24/7. Många verkar vilja vara elaka men slår in sin elakhet i ett paket av ”jag är bara ärlig”, även när de inte ens blivit tillfrågade. De är små parasiter som mår dåligt på insidan och vill att alla ska må lika dåligt.

   Svara

   Tänk dig att det du vill säga blir sagt till dig och fundera över hur du hade reagerat. Hade det varit ok, kör 🙂

   Svara

   Man kan avstå från att säga elakheter och ändå vara rak. Det handlar nog lite om hur man säger saker och hur man väljer vad man ska vara rak och ärlig om.

   De flesta ”jag säger som det är jag”-människor har en tendens att dela ut oombedda råd och kommentarer och servera subjektiva ”sanningar” utan att bry sig om mottagaren eller för att lyfta sig själva.

   Om man tänker efter om ens rakheter och sanningar behövs/gör nytta, hur de levereras och varför kan man bli en uppskattad rak person.

   Svara

   Varför ska man vara ”rättfram”? De som maler på om hur rättframma de är, säger det bara för att få en ursäkt att vara elaka. Vissa saker bör man såklart vara ärlig med, men har man social kompetens fattar man när. Att i tid och otid slänga ur sig förolämpningar ger inte direkt något annat än trist stämning. Varför ska man berätta hur ful frisyr någon har eller att man tycker någon är tjock? Inte så många som är intresserade av de åsikterna. För det de ”rättframma” gör är bara att trumpeta ut sina egna personliga åsikter, inga generella sanningar.

   Svara

    Ja jag tycker personligen att jag är en väldigt ärlig person som alltid säger vad jag tycker och står upp för det jag tycker
    Men är.absolut inte alltid rak eller rättfram. Har snarare lärt mig att ofta linda in saker jag säger, jagbudskap tex. Eller att lägga till ”jag tänker såhär, men det är bara mitt perspektiv och nu slänger jag ur mig så får du säga vad du tycker” osv osv. Jobbar inom socialtjänsten och har verkligen 100-tals sägningar för att få fram mitt budskap utan att det ska låta som påhopp. Man kan säga svåra saker utan att vara elak, och man kan säga det med empati för den andra personen som utgångspunkt.

    Svara

   Jag har med en sån kollega. Jag bara skrattar och säger typ. Fan ibland så glömmet jag att du är uppfostrad av troll. Eller så säger jag typ, du påminner om min äldsta syrra hon är oxå medelålders. Och har borderline.

   Svara

  Vad utmärker en bra människa?

  Svara

   Följdfråga; vad utmärker en karismatisk människa med god utstrålning?

   Svara

   Många följare på Instagram och samtidigt många kommenterar på bilderna

   Svara

   Hjälper andra till en bra utveckling

   Svara

   För min del någon som behandlar andra och annat med respekt. Vänlighet.

   Svara

   Empatisk, vill väl, har goda avsikter 😊

   Svara

   Förmåga att byta perspektiv.

   Svara

    👍👍

    Svara

  Bästa skådisen just nu? Jag röstar på Cate Blanchett.

  Svara

   Audrey Tautou.

   Svara

   Alltid Sean Bean.

   Svara

    Ja, alltid Sean Bean!

    Svara

     Gud, jag läste Sean Banan!! Haha. Dags att lägga sig…

     Svara

      Haha samma här! Tänkte ”var verkligen Sean banan i seanafrica eller vad den nu hette, så himla bra?!”

      Svara

   Chalize theron.

   Svara

  Hur hittar man den hårfina balansen mellan att vara rak och ärlig men inte elsk? Har en kollega som stolt säger att hon är ärlig och rättfram men det som kommer ut är bara taskigt och ibland rena pähopp. Jag vill ju vara rättfram men inte som henne.

  Svara

   El*ak p*åhopp.

   Svara

   Jag tänker att de flesta är rätt medvetna om vad som sårar någon annan? Om man tror att det är något som någon kommer ta illa vid sig av är det vän inte svårare än att man tänker efter hur man säger saker? Vissa verkar tror att ärlig är = vara ett arsle.

   Svara

    Den här personen verkar dock inte förstå det. Utan är så säker på sin sak.

    Svara

     Då kanske ngn behöver upplysta hen?

     Svara

     Men vad är det för sårande grejer hon säger till folk som hon känner att hon måste prata om i en arbetssituation? Går inte runt och berättar för kollegor vad jag tycker om dem privat?

     Svara

   Du tar bort det du anser är elakt och rena påhopp och säger det du vill.

   Svara

  Hur länge ska man vänta mellan vlcd kurer? Man ska gå bara gå Max 3 veckor står det och sen äta ”vanligt” men om man vill gå en till 3 veckors period? Funkar det med typ 2 veckor emellan?

  Svara

   Du kan köra på i flera månader utan problem oavsett vad det står!

   Svara

    Är du säker? varför står det max 3 veckor? 🙂

    Svara

     Ja jag har kört flera månade, du får ju.i dig alla vitaminer och allt du behöver det är inte säkert du får i dig i en vanliga kost 😊 är du helt frisk så kör på!

     Svara

   Ät mer mat!!! 600 kcal är till och med för lite för spädbarn 😬

   Svara

    Vlcd är 800kcal per dag. Lcd är 1200 per dag.

    Svara

     Ändå för lite! Ät riktig mat istället och räkna kcal om du vill gå ner i vikt 🧡

     Svara

  Vill så gärna ha svar på detta. Min bf har en ganska liten ”sak”och jag är sällan tillfredsställd. Varken sexuellt eller kärleksmässigt. Han vill sällan kramas eller pussas. Jag vill ha fysisk närhet heeeela tiden. HUR känns det att ha sex med en riktigt stor? Finns det killar som verkligen har det? Finns det killar som också vill ha fysisk närhet?
  Detta är allt jag kan tänka på 24/7

  Svara

   Du tänker på det dygnet runt? Får jag fråga hur gammal du är? Och ja, självklart finns det killar med stora. Men stor är inte lika med bra. Handlar om teknik.

   Svara

    25. Bara haft sex med min bf. Varit tillsammans sedan högstadiet. Tänker väl inte på själva sexet dygnet runt utan framförallt fysisk närhet. Ibland kan det gå en vecka utan att vi kramas eller pussas. Inte ens under själva akten vill han pussas.
    Ser alla andra par som håller hand, kramas, håller om varandra, pussas.
    Detta gör att jag ifrågasätter hela förhållandet. Ska jag verkligen nöja mig med det här resten av livet?

    Svara

     Ni har olika love language. Googla det.

     Svara

     Prata med honom om det

     Svara

     Dumpa

     Svara

     Givetvis ska du inte nöja dig med det! Kom igen, 25 år?? Lev för sjutton! Har du känslor för honom? Är ni tillsammans av bekvämlighet?

     Svara

     Så ni har varit tillsammans i 10 år plus. Självklart är man inte förälskad förevigt. Men en djup kärlek ska finnas där ändå. Tyvärr låter det som att ni är tillsammans för vana. Ni blev vuxna tillsammans och ni har bara varit där och fortsatt.. men efter 10 år tycker jag ändå att man borde kramas och pussas flera gånger per dag. Fina ord och känslor bör yttras. Sex är däremot inget sjävklart, det går upp och ner i perioder efter så lång tid. Storleken har ingen betydelse, det som betyder något är om ni båda får komma under sex?

     Svara

   Min erfarenhet är att dom normalstora är bäst. Storleken gör inte allt, det är själva tekniken men om den är pyttepytteliten så är det ju självklart inte kul.

   Svara

   Min man är väldigt välhängd. Det var ärligt talat ganska jobbigt i början och det ska väldigt mycket förspel och glidmedel till för att han ska kunna gå djupt.

   Svara

   Personligen tycker jag storleken har betydelse, det där med teknik känns lite som BS. Är det en väldigt liten är den väldigt liten oavsett teknik… Älskar man personen har jag svårt att se att det skulle vara ett hinder men ändå. Har haft en pv med väldigt stor, både omkrets och längd, nackdelen om han trängde in för fort var att jag typ sprack lite.. och om vi hade ”hårt” sex kändes det som att mina inre organ hade blåmärken några dagar.. typ. Men det gjorde aldrig ont under själva sexet. Men tja, lagom är bra, men vad lagom är är såklart individuellt 🤷‍♀️

   Låter hur som som att ni behöver prata mer? Ni verkar ha lite olika behov..

   Svara

   Jag tror att du hade varit nöjd sålänge du hade fått närheten. Prata med honom.

   Svara

   Vad är det som säger att han har liten? Du har ju inget att jämföra med. Det kanske är du som är stor ”där nere”.

   Svara

    Om du har mer erfarenhet så kan du ju bildgoogla ”minipenis” så kanske du kan avgöra om det är han som är liten eller jag som är stor 🙂

    Svara

    Hört talas om att slidan är elastisk?

    Svara

    Haha kränkt man

    Svara

    Vill säga detta om killar läser här. Jag föredrar små så vi alla har olika smak. Tycker det är hemskt med stora.

    Svara

    Vissa män har faktiskt små snoppar och ibland känns de inte ens. Hade män inte lagt hela sin manlighet på ett organ så kanske det inte hade varit så mycket att bli kränkt över, det är inte hela världen för alla kvinnor och man kan ha bra sex ändå OM mannen kan svälja sin stolthet.

    Svara

     Men helt ärligt nu, jag tänker inte försvara män men hela samhället verkar förknippa manlighet med storleken på organet. Tänk bara på när kvinnor skrattar åt män för att deras grej är liten eller skriker kukförlängare när nån kör en snygg bil. Alltså även mina egna tjejkompisars snack om storlek äcklar mig ibland. En tjejkompis hade världens underbaraste kille men kunde inte respektera honom för fem öre för hans snopp var liten. Sånt skitsnack är liksom överallt.

     Svara

   Gör slut. Inte för sexbiten, det går ju att bli tillfredsställd trotts liten. Utan för det du skrev om kärleksbiten. Älskar du verkligen honom? Saknar du honom när ni inte ses? När du tänker på honom, är det mest positivt eller negativt?

   Svara

    Vet inte 🙁

    Svara

   Min snubbe har stor (21 cm). Gör ont 90% av gångerna. Har inte provat annan så jag kan inte uttala mig om den perfekta storleken men jag hade hellre haft en för liten tror jag.

   Svara

    Jag tror det är annat än storleken som gör ert sex dåligt… trist.

    Svara

    Vem av er har mätt den? Så exakt också🤭🤣 Om det gör ont så ofta är ngt väldigt fel.

    Svara

   Det där med att vilja ha närhet hela tiden, jag var med om motsatsen. Dejtade en kille som ville kramas och hålla om mig heeela tiden och jag tyckte det var väldigt jobbigt och det var en orsak till att jag avslutade det, trots att han är en otroligt fin människa och jag ser honom som en av mina bästa vänner idag. Men det här med olika behov av fysisk närhet är knepigt, jag fixade verkligen inte att att ha så mycket närhet som han ville, kände mig kvävd och blev galen. Samtidigt kände jag mig kall och elak när jag tillbakavisade honom.

   Svara

   Hur stor är liten?

   Svara

    Vad anses som stort? 😬

    Svara

     Ingen aning, tänker att över 18-19 är stort, mellan 13-18 medel, skulle väl säga att liten är allt under 11-12 .. eller? Har inte haft sex med så många så jag vet fan inte

     Svara

   Alltså vänta nu. Om den är 5-6-7 cm vid erektion så bye. Är den mer ”medellängd” typ 13-14 så är det väl rätt normalt. Det är väl den andra biten som är lite tråkig. Jag tycker ändå det låter som att det här inte är för dig. Livet är för kort för att vara med någon som varken är kärleksfull eller sexuellt tillräcklig

   Svara

    Var tillsammans med mitt ex i åtta år och de sista åren enbart för att det var bekvämt. Vi kramades och pussades aldrig, han visade aldrig någon kärlek eller ville ha närhet. Var en sån lättnad när jag valde att gå ifrån honom! Har nu en sambo som är den mest kärleksfulla jag någonsin mött, pussar mig varje morgon och säger att han älskar mig, vill ha närhet hela tiden. Känner mig älskad på riktigt för första gången. Tänk om jag hade nöjt mig med ex, så mycket jag hade gått miste om! Ångrar inte en sekund att jag gjorde slut. Nöjd dig inte är mitt råd, du kan få det mycket bättre!

    Svara

   Hellre en liten än en för stor. För stor gör bara ont

   Svara

   Prata prata prata är hemligheten! Be honom köra in ett finger i dig eller testa en we-wibe samtidigt som ni ligger. Borde bli trängre och skönare för er båda 🙂 Sen så måste ju faktiskt inte sex innefatta penetration… 🙂

   Vad gäller närhets-biten så är ju faktiskt alla olika, men ni måste ju på nått sätt ändå kunna mötas lite halvvägs.
   Jag är själv väldigt närhetstörstande medans sambon mer vill vara i fred 😅. Men för att stilla mina begär utan att han tycker att jag klänger hela tiden, så brukar jag ibland bara lägga en hand på honom när vi ligger bredvid varandra i soffan/sängen etc (men utan att ligga ”på” honom så att säga). På så sätt känner han sig inte kvävd, men jag får ändå lite närhet. Win-win 💁🏼‍♀️

   Har ni ett bra förhållande på alla andra sätt så ser jag inte dessa saker som anledningar till att göra slut. Ni behöver nog bara lära er att våga prata lite mer om hur ni vill ha det – och givetvis – att den andre lyssnar & tar åt sig 🙂

   Svara

   Haha. Min kille har en riktigt stor, superhärlig sak. Aldrig varit med om ngt bättre och då har jag legat en hel del innan vi träffades om vi säger så. Däremot är han inte fantastisk på närhet, asså kramar och pussar och sånt. Han är väl typ ok på det. Är ju ändå kärleksfull fast på sitt sätt, säger många fina saker, skickar fina sms, gör tjänster och pysslar om. Men skedande har jag typ lärt mig leva utan fast att det nog ta mej fan är det bästa jag vet.

   Svara

  Jag vill ha svar från er med stabila kärleksfulla relationer och trygg anknytning.
  Vad innebär det att leva tillsammans? Hur ser vardagen ut? Hur mycket tid spenderar man ihop? Vad kan man förvänta sig av varandra?

  Svara

   Hur mycket tid vi spenderar ihop varierar förstås beroende på arbete, livsomständigheter osv. Vi har båda ett stort behov av att vara ensamma, så oftast är vi i varsin del av bostaden när vi båda är hemma samtidigt. Men vi gillar också att prata med varandra.
   Vi försöker lyssna på varandra, hjälpa varandra när det behövs men framför allt klarar vi av att kommunicera med varandra på ett bra sätt. Även när vi blir fly förbannade på varandra vet vi att vi älskar varandra och att vi kommer att kunna reda ut saken så fort vi lugnat ner oss. Därför kan vi bryta grälet, gå i från varandra en stund och sedan prata ut och lösa problemet.
   Vi respekterar varandras olikheter och olika behov. Vi är öppna för att dela känslor med varandra och litar på att den andre inte kommer att såra en. Och att om man ändå råkar såra varandra så vet vi att man kommer att få ett förlåt om man bara berättar att man blev sårad. Gemensam välvilja helt enkelt.

   Svårt att förklara exakt hur det känns att vara trygg i sin relation. Vi har varit tillsammans i över 20 år, så vi har ju vuxit varandra närmare under lång tid. Det går i perioder hur nöjda vi är i relationen. För min del har perioder av missnöje handlat mycket om att jag varit frustrerad över mig själv eller känt mig låst i livet och sedan har jag projicerat det på relationen/mannen.

   Svara

   Bra fråga.
   Jag och min man har känt varandra i 7 år, varit tillsammans i 3,5 och gifta i 2,5 år.
   Känner att vi har en väldigt stabil och kärleksfull relation.
   Just nu är jag mammaledig med vår 9 månaders. Han jobbar mellan kl 8-17 varje dag. Just nu är vi inne i ett riktigt ekorrhjul och så blir det ju lätt med små barn som kräver sina rutiner.
   Innan vi fick barn studerade han och jag jobbade. Vi sågs mer och hade såklart mer egentid. Nu när vi har så små barn gör vi inte mycket annat på kvällarna än att umgås i familjen. Ofta somnar han 19 och då har vi ca 4 timmar egentid varje kväll vilket är väldigt mysigt 🙂
   Jag tycker att man kan förvänta sig att båda drar sitt strå till stacken i hushållet, att båda engagerar sig för att ha ett aktivt sexliv, att man unnar varandra roliga saker, att man pratar med varandra, glädjs åt framgångar, stöttar varandra i motgångar. Självklart är man varandra trogna och lojala också.
   Blev ett väldigt luddigt svar, förlåt för novellen 😂

   Svara

   Varit tillsammans med mannen i snart 8 år, gifta 7 år. Ett barn.

   Han är min bästaste bästa vän i hela universum. Finns ingen jag litar på mer. Finns ingen jag skulle gråta i för än honom. Finns ingen som gör mig så arg som honom.

   Det är lite som en katt som sover på ryggen i din närhet. Den litar på dig och vet att du skyddar den mot världens kusligheter. Så känns det med honom. Han har min rygg, han tar hand om mig, han litar på mig och finns alltid där. Ibland bråkar vi om småsaker och ibland om större saken men det finns inget han gör som jag inte kan lära mig att leva med.

   Om jag är jättesugen på en milkshake då VET jag att han skulle köra 2 km till närmsta mcdonalds för att köpa en. Om han är sugen på lasagne, då står jag och lagar den från grunden. Inte för att jag är hans personliga kock, men för att jag älskar honom och blir glad när han är glad.
   Hans problem är mina problem och mina problem är hans.

   Vi jobbar hemifrån och har sonen hemma. Vaknar runt 8, käkar frukost framför tv (sämst är vi!), leker med ungen, jag får städa lite, han får leka lite mer. Han jobbar 4h medans jag lagar lunch. Vi äter och kollar tv. Sen får han ta över disken och ungen. De brukar gå ut en stund för att handla och leka. Jag jobbar bara 25% så jag är klar runt 13. De kommer hen vid 13.30. Jag matar sonen och förbereder middagen. Han spelar datorspel i vardagsrummet. Jag nattar sonen. Sitter och kollar på tv med honom skrikandes intill (gamers…). Han fixar mellanmål och så äter vi tillsmmans framför tv. Han drar iväg och gymmar nån timme. Kommer hem och vi äter alla. Klockan kanske är 17-18. Sen leker vi lite, läser en bok, badar och nattar ungen vid 19.30. Efter det sitter jag och mannen och äter gott, tittar på tv och pratar. Vi lägger oss runt 22 men pillar på telefonerna till 23. Puss och godnatt.

   Känns som en lördag varje dag då vi alltid är hemma. Varannan dag hälsar vi på mormor eller farmor. Så vi går ut varannan dag och gör något en stund. Helgerna går vi på långpromenad med släkten (vi bor grannar).
   Min bror kommer hit och även hans systerar (en har barn). Vi äter och kollar på film eller spelar spel.

   Kommer dock från en kultur där familj = vänner. Hans ena syster är min närmsta vän och så bor vi jättenära varandra också så de tar hand om mitt barn när vi vill gå ut sent eller så.

   Svara

  Någon som sett Emily in Paris? Vad tyckte ni?

  Svara

   Underhållande med fina miljöer och snygga människor. Inte så mycket djupare än så men såna serier behövs också i allt mörkt.

   Svara

   Det bästa som hänt Netflix på länge.

   Dock lite för likt sex and the city för min smak. Emily träffar ca 5 olika killar bara på en säsong. Hade varit mer intressant med mer fokus på hennes jobb.

   Plus: Otroliga miljöer, vackra människor, lättsam underhållning, hur serien retas med fransoser.

   Svara

   En mysig good feeling serie. Lite liknande Younger men något snäppet sämre. Hoppas dock på säsong 2 ändå just för att den var väldigt ”lätt sedd”.

   Svara

   En hel del sterotyper i serien och Emily var inte direkt världens snällaste. Man blir frustrerade och irriterade av hennes handlingar. Är en lätt serie att ta sig igenom eftersom det är korta avsnitt och inte mycket ”djup” i karaktärerna.

   Håller med de övriga att det är fina miljöer och vackra människor (speciellt Camille).

   Svara

  Hann hit för sent för att hinna kommentera under föregående inlägg.
  Ang att matbloggen nollställt röstningen och ändrat reglerna.
  Ja det var väl ganska sunt gjort med tanke på att hon som ledde tävlingen försökte köpa sig röster genom att muta de som röstade på henne med gåvor.

  Svara

   Har du print screeb på det? Tycker såna fall att det var korrekt att de avbröt men att de borde ha sagt det

   Svara

    Det var väl känsligt då det skulle blivit ett utpekande mot enskild person. Därav lär de bli att nämna det utåt.

    Svara

   Det står redan det i inlägget. Läs där innan du påstår att ”det är för sent”.

   Svara

    Jag menade att det är för sent för mig att disskutera det där, finns väl ingen som sitter och kommenterar i tidigare inlägg när det kommit upp ett nytt ös direkt efter.

    Svara

   Men som jävligt gott Gustav sa: varför blev inte han diskad när han uppmanat sina följare att tvinga mamma, pappa, mormor och hund att rösta? Varför blir just denna tävling nollställd? Fanns väl bevis på att en tidigare nominerad KÖPT röster men då fortsatte tävlingen utan problem.
   Att Khadija mutar med mat…det är väl hela grejen? Att folk ska rösta på den som lagar godast mat, så hon visar väl bara vad hon går för. Att ge mat är inte samma som att köpa en röst. Den som smakat får ju fortfarande avgöra själv vem denne vill rösta på. Om något så bör ju alla få bjuda på mat så att de som röstar får känna smaken, dofterna, färgerna och kocken..nu kanske det blir svårt med tanke på att alla som röstar inte bor i samma stad men ändå. Dåligt och långsökt argument.

   Svara

   Detta stämmer inte! Fyfan för såna som dig.
   Khadija har inte alls köpt röster eller mutat med gåvor. Du upprepar en lögn som kom från fb.

   Svara

  Om en kille inte vill ha barn, är det bådas ansvar att skydda mot graviditet? Och om tjejen inte vill, är det bådas ansvar? Vad anser ni?

  Min personliga åsikt är att den som inte vill ha barn (om båda inte vill) har huvudansvaret. Antingen genom skydd eller att avstå. Tänker att bli far inte är samma sak som att vara pappa.

  Svara

   Om man är två som knu**ar så är det två som har ansvar

   Svara

    Och om en inte bryr sig?

    Svara

     Då får den andre avgöra om detta är en människa man bör ligga med öht. Ansvarslösa sexpartners är som tickande bomber. Man gör bäst i att skydda sig genom att sätta på sig kläderna och gå därifrån.

     Svara

      Så om killen skyddar sig och tjejen inte gör det, hon blir gravid ska han då kunna bestämma om barnet ska vara kvar? Va?

      Svara

       Ha inte sex om du inte är beredd på att ta konsekvenserna av det

       Svara

        Asså ni är ju vidriga som tänker såhär.

        Svara

   Skydd är ju tyvärr aldrig 100%-igt :/

   Svara

   Jag anser att det är den personen som inte vill ha barn, att det är den som ska skydda sig. Jag har alltid skyddat mig, aldrig gjort abort just för att jag dels inte vill genomlida en abort och dels för att jag inte va redo för barn=Mitt ansvar. Är man i förhållande tycker jag dock killen ska stå för hälften av kostnaden för skyddet.

   Svara

   Jag tycker man ska komma överens om det tillsammans, vilket skydd som ska användas. Har man olika viljor om barn får man diskutera och hitta en lösning. Skulle aldrig bara köra och ”låta partnern ta ansvar”’ om jag ville ha barn men inte hen. Det ska vara ett gemensamt beslut.

   Svara

  Erfarenheter inom ambulansen?

  Svara

   Att sjuksköterskan var snäll och dom körde jättefort.

   Svara

    😂

    Svara

   Inget bra. När jag hade gallstensanfall med inflammerad blåsa och blev inlagd. Var sjukskötaren ej trevlig och jag fick inte ligga ner (i ambulansen). Sedan när jag fick ont pga av tumörer men visste ej om det så sa dom vi kan ju köra dej till lättakuten?? så när det nästa gång blev större smärtor tog jag taxi och då såg dom ju tumörerna. Dom verkar ha svårt att ta Inn och lyssna på patienten ibland. Tyvärr.

   Svara

    Usch, stackars dig! Vilket dåligt bemötande du fick.

    Svara

   Gud, jag minns bara små små luckor av det men jag försökte slåss med ambulans personalen. Vet att en av dem senare bad om ursäkt för att de var så hårdhänta, men i tanke på att jag var så borta att jag trodde att jag vart kidnappad så förstår jag helt och hållet hur de behandlade mig.

   Svara

  Tips hur man får salongstylat hår hemma? Som inte blir frizzigt och förstört av fukt och kyla.

  Svara

   Sluta använda produkter med glycerin. Lär dig om BRA produkter. Googla detta.

   Svara

    Vad är det med glycerinet som är dåligt? Vad händer om man använder det alltså? Har du tips på märken som är bra? /inte ts

    Svara

   Du börjar med riktigt bra schampo för din hårtyp, exempelvis kevin murphy eller briogeo. Låt balsamet verka ett tag och lägg det inte i hårbotten. Krama ur vattnet (gnugga ej) och använd värmeskydd (inga skitmärken, lanza, kerastase, redken är bra). Använd även liiiite serum (lanza healing oil, fantastiskt) och föna sedan håret med rundborste. Seal med serum eller osis glansspray.

   Svara

  Lyxbox
  Vad tycker ni det ska innehålla?
  Funderar på skaffa eget.

  Svara

   ?

   Svara

  Bästa förorten att flytta till runtom Stockholm??

  Svara

   Göteborg

   Svara

   Varför inte testa på akalla eller hagsätra ett tag? Sen kommer vilken förort som helst kännas mega lyxig.

   Svara

    Bor i Rågsved, hör ofta helikoptrarna som spanar efter senaste gärningsmännen i någon skjutning. Vill flytta, men vart. Känns som om Sverige kommer att bli ännu sämre de kommande åren.

    Svara

     Hur kan du tro det, det är ju de som skjuter som är Sveriges räddning.

     Svara

     Bodde i rågsved i flera år, älskade det. Men nu är det helt förstört. Sista året har verkligen förändrat hela hagsätra och rågsved.

     Svara

     Älvsjö är bättre och supernöra

     Svara

      Hahaha öppen droghandel och mycket skjutningar… Skulle inte rekommendera Älvsjö.

      Svara

       Har de magväska och mjukisar på sig där?

       Svara

        Japp, och det är extra väktare som patrullerar pga dom stora problemen.

        Svara

    Varför sälja om du älskar? 🙂

    Svara

     Ska flytta större, inom Nacka 🙂

     Svara

   Farsta och Bredäng är mina favoriter

   Svara

    Farsta är väll ganska ok. Med mycket affärer tex.

    Svara

    Älskar Bredäng! ❤️

    Svara

     Jag med, växte upp i Bredäng och saknar verkligen att bo där 🙁

     Svara

   Älvsjö! Vill man inte bo mitt vid stationen så finns även Solberga och Östberga som tillhör Älvsjö. Jättefint, nära till stan och mycket grönska 🙂

   Svara

    Men sluta sprid idioti, det är öppen droghandel och mycket skjutningar i Älvsjö. Skulle aldrig rekommendera någon att bo där.

    Svara

    Dom sågade upp väggen till direkten innan det stängdes med vinkelslip som låter som Fan, och ingen ringde polisen. Öppen droghandel på stationen och satt på balkongen för en månad sen och hörde både skott och lyssnade på nån kille som skrek ey bror mina händer jag tror jag blev träffad. Jag har även sett misshandel ske i centrum och ingen lägger sig i. Man kan bo i Älvsjö om man inte går ut när det är mörkt och ignorerar gängen.

    Svara

   Pungpinan. Överlägset.

   Svara

    Aj

    Svara

   Lidingö

   Svara

   Sumpan eller Bromma!!

   Svara

   Skärmarbrink.

   Svara

   Skulle säga gröna linjen Skarpnäck-Bagis-Kärrtorp-Björkhagen-Hammarbyhöjden, alt linjen mot Farsta Strand (tänker utgångspunkt från gullmars).
   Även röda linjen från slussen mot Fruängen och mot Mälarhöjden, därefter blir det bara mindre o mindre trevligt.

   Svara

   Generellt där det finns få hyresrätter och bostadsrätterna är dyra.
   Enskede, nacka, Solna, Sumpan, Lidingö, Danderyd, Täby tex

   Svara

    Ett väldigt bra resonemang, för det stämmer.

    Svara

   Lidingö. Ingen genomfart

   Svara

   Hässelby <3

   Svara

  Hallo!

  Skrev förut i somras. Hade precis fått åka iväg och akut ta bort en katt 🙁 så hemskt. Fick i veckan se att min ena katt inte mår riktigt bra. Så åkte till vet och kattens njurar är helt slut… 🙁 Har nu i några dagar matat katten i hopp om att den ska äta själv men icke..
  Så nu förbereder jag mig igen för att ta bort nästa katt i veckan som kommer. Två katter på mindre än 4 månader… 🙁
  Det är SÅ jobbigt.. Gråtit halva dagen i dag…. Det enda pos jag tänker på är att katten ej kommer ha ont längre och att den haft ett bra långt liv hos mig. Har en katt kvar efter. Är så rädd att den ska bli deppad och leta efter den andra…. 🙁 🙁 Gör så ont att planera in sin katts farväl.. Var ärligt enklare med första som blev akut sjuk. Nu känns det som jag kämpar mot döden för varje timme som går….

  Alla ni med djur. Uppskatta dom så ofta ni kan .

  Svara

   Fick ta bort en av mina katter i januari pga fel på njurar. Är en vanlig sjukdom med åldern. Tråkigt. 🙁

   Svara

    Så jobbigt 😑 😪.

    Svara

   Men dom får jätteont av njurproblem. Då ska man inte vänta utan låta den somna inn.

   Svara

    Som jag skrev så har vi varit hos veterinär och fick ny mat och skulle försöka hemma i ett par dagar för att sen ta nästa beslut.

    Svara

    Hur menar du nu? Får jätteont, var och hur? Det är snarare så att när njurarna lägger av så är det följderna i kroppen som skadar, t.ex. viktnedgång och höft blodtryck vilket sliter på hjärtat osv. Man hae ibte typ ont i njurarna för man har inte känsel på det viset där.

    Svara

   ❤️❤️❤️❤️

   Svara

   Vet hur det känns. Fick ta bort en av katterna för lite mer än ett år sen pga hittade missbildningar mellan njure och urinblåsa. På det epilepsi. Fick nyligen lämna bort den andra katten pga att jag under åren utvecklat en kraftig allergi som gjort mig konstant sjuk. Den katten har dock fått ett helt fantastiskt hem där jag har möjlighet att hälsa på hur mycket jag till.

   Man får försöka tänka att det är för kattens bästa – att dem inte ska lida eller ha ett drägligt liv är viktigare än mitt ego.

   Svara

   Stor kram till dig. <3

   Svara

  Nu har jag precis duschat och ska snart ha kinkysex med min sambo 🥳

  Svara

   Vad är kinky för er?

   Svara

    Lite bdsm

    Svara

     Återuppleva barndomstrauman med andra ord?

     Svara

   Intresseklubben antecknar.

   Svara

    Härligt! Med penna o block eller på datorn?

    Svara

    Menar du på allvar att något skrivet på öppet forum är av vikt för dig? Sluta dryga eller bara sluta häng här.

    Svara

  Om ni inte umgåtts med en förälder på 20 år och fick veta att den var allvarligt sjuk i cancer, hade ni tagit kontakt då? Konstig fråga kanske, men det jag undrar över är varför det är så viktigt att alla är sams när någon dör? Har man levt helt separata liv i två decennier så finns det ju ett skäl till det tänker jag.

  Svara

   Beror på varför jag inte pratar med min förälder. Finns en orsak till att det gått 20år. Troligen skulle jag inte ta kontakt. Jag håller kontakten med personer jag bryr mig om.

   Svara

    Hans nya hade svårt att acceptera att han hade barn och ville inte att hann skulle träffa oss. Hon var rädd att han skulle träffa vår mamma om han träffade oss.

    Svara

   Jag hade tagit kontakt enbart för min egen skull. Inte för att det är synd om föräldern. Kanske för att få svar på eventuella frågor som sen aldrig kan besvaras. Kanske för att få en ursäkt. Kanske för att själv förlåta min förälder för att själv kunna gå vidare. Jag personligen hade mått bättre då, men alla är ju inte så.

   Svara

   Ja, det hade jag. Vill ändå ta farväl även om relationen inte varit bra. Det är ändå min förälder. Men då tänker jag att relationen bara varit väldigt ytlig/obefintlig, inte att det är en förälder som har misshandlat en eller våldtagit en eller så. Då hade jag inte gjort det utan prioriterat min egen säkerhet.

   Svara

   Från någon som förlorade sin farmor förra månaden som jag inte pratat med de senaste två åren (och det var helt enkelt såhär i efterhand inte över något så farligt), så ja, jag ångrar mig som fan. Jag hann inte prata med min farmor och det äter upp mig inifrån dagligen, att jag lät ilskan ta över. Visst om det är nått riktigt hemskt (sexuella övergrepp eller gud vet vad) så nä, vem bryr sig, men om det är något som går att förlåta så absolut. Det kan vara bra att ha en sista stund med personen för sin egen ros skull. Det handlar inte om att vara sams utan att förlåta och släppa iväg personen.

   Svara

   Ja, för att få ett avslut samt att för att jag tror att det är något man skulle kunna ångrat annars att man inte gjorde.

   Svara

  Lärare/förskollärare som bytt bana! Vad har ni bytt till? Jag orkar inte med mitt yrke längre. Vill inte arbeta inom vården.

  Svara

   Vad är det första du tänker på när du tänker på ett nytt jobb? Om du fick göra vad du ville? Där har du din startpunkt! Antingen ”räcker” det, eller så får du vidga cirkeln och kolla på närbesläktade yrken. Gå till närmsta högskola eller komvux och boka tid med en SYV! Lycka till! 🙂

   Svara

  HJÄLP! Fick första panikångestattacken som 11-åring och har sedan dess levt med ångest och depression varvat med ett okej liv. Skolan har gått dåligt. Har kämpat mig igenom ändå, har mest problem med att ta tag i uppgifter och fokusera. Har länge misstänkt ADD och stått i kö nu i nästan 3 år. Ringde flera gånger i våras och i somras då jag ville bli utredd innan jag skulle flytta och hoppa på en utbildning så att jag kan få stöttning OM jag nu har någon diagnos. De återkopplade inte och gav olika svar varje gång jag ringde i princip. Nu har jag flyttat och i och med det har de AVSLUTAT mina vårdärenden hos dem! Så jävla besviken, har stått i kö sjukt länge och legat på att jag ville utredas innan flytten. Vad ska jag göra? Jag har stora problem i vardagen och med plugget, behöver hjälp.

  Svara

   Alltså jag vill gråta när jag tänker på att den långa väntetiden nu bara (förmodligen) har försvunnit!! Så jävla dumt av mig att ändra min folkbokföring :'( Har väntat i nästan tre långa år på att bli utredd och få hjälp 🙁

   Svara

   Du tillhör ju inte dem längre.. Du skulle bett de skicka en remiss till ditt nya. Ta kontakt med dem igen och säg att du vill att de flyttar över ditt ärende.

   Svara

    Nej det är just det jag blivit medveten om nu. Jag ringde säkert 6 gånger i våras/somras och de först att jag skulle utredas under sommaren och sedan att de skulle ordna en extern utredning. Sedan att jag de hade kontaktat en psykolog. Sen sa någon annan att inga utredningar görs under sommaren. Har inte fått någon konkret information om hur jag ska gå till väga, är så frustrerad. Jag får kontakta dem igen och göra som du säger, tack för rådet.

    Svara

     Ja alltså man måste ligga på själv, inget görs automatiskt. Köer är det tyvärr. :/

     Svara

      Jo det vet jag mycket väl. Men när ingenting händer trots att man ligger på? Först hade de tom glömt att skriva in mig i kön efter att de satte upp mig, så där försvann 9 månader. Jag tycker 3 år är lite väl lång kötid.

      Svara

       Varför tror du att media skrivit så mycket om det? Läget är katastrof. Covid-19 underlättar inte direkt.

       Svara

        Snälla var inte tyken mot mig, jag är verkligen jätteledsen just nu. Jag vet att det är MÅNGA som hamnar mellan stolarna, och man känner sig så sviken samtidigt som man vet att läget är tufft för sjukvården.

        Svara

         Vem är ryken mot dig? Du får ju bara normala svar? Du läser nog in lite för mycket i det.

         Svara

          Sorry, tyckte ”Varför tror du att media skrivit så mycket om det?” lät tyket. Men jag är väl lite känslig just nu.

          Svara

           Det var tyket. ”Varför tror du att media skrivit så mycket…” är inte alls en del av ett normalt svar, den kommentaren insinuerar att du inte riktigt förstår situationen.

           Med det sagt: det låter drygt och jag hoppas att det inte tar ytterligare 3 år innan du får hjälp.

           Skrev svar som hamnade längre ner…

           Tack snälla <3

   Kontakta dem och be endera om en remiss till din nya region, där det står att du väntat i flera år så får du förhoppningsvis tillgodoräkna dig väntetiden på din nya ort och behöver inte börja om från början. De bör inte heller avsluta dig per automatik för att du flyttat om ni inte kommit överens om det. Utifrån fritt vårdval (se nedan) så kan du få din vård/utredning på din gamla hemort också, åtminstone så länge du själv inte bett om att avslutas därifrån. Om du varit i kontakt med vården ska de även ha dokumenterat i din journal att du hört av dig och frågat, så på så sätt kan du ju ”bevisa” att du varit angelägen om utredningen och att de gjort fel som bara avslutat dig. Du kan även kontakta patientnämnden och be om hjälp om de krånglar med dig. /Jobbar med utredningar

   https://www.skadekompassen.se/vardinformation/remissfrihet-fritt-vardval-och-vardgaranti/

   https://www.ivo.se/for-privatpersoner/om-patientnamnden/

   Svara

    Verkligen tusen tack för ett bra svar! Uppskattas enormt med konkret information om vad som gäller <3

    Svara

   Wow, detta kunde varit jag som skrev…

   Svara

  Har ni någon hemlighet?

  Jag har skrivit min här förut men den är värd att dela igen: Jag åt nötter trots att jag är allergisk för att få uppmärksamhet av en kille jag dejtade. Fick en sjukhusvistelse men ingen uppmärksamhet. Han gick och drack öl istället.
  (Jag är fullt medveten om att jag är dum i huvudet)

  Svara

   Jag nu börjar klassfesten😻

   Svara

   Oj vad modigt ändå😂 finns väl en risk att dö om man är jätteallergisk eller?

   Svara

    Haha jo, just därför jag är dum i huvudet 😅

    Svara

   Jag hade en (kompis?)relation med en 42årig kvinna när jag var 17år. Vi hade aldrig sex och sånt men brukade ses och typ.. Kramas hela dagarna? Helt sjukt. Men det var så skönt, som att vi hörde ihop. Vi kunde verkligen inte sluta röra vid varandra.
   Funderat nu som vuxen på om jag var kär i henne men jag tror faktiskt inte att jag var det.

   Svara

    Ni kysstes aldrig utan bara kramades? Vad hade du för känslor för henne? vänskap eller annat?

    Svara

     Vet inte, älskade henne antar jag men inte kär. Nope, kysstes inte. Bara kramades, höll handen osv.

     Svara

    Känns spontant som att den kvinnan var lite speciell?

    Svara

     😬😬😬

     Svara

     Eller hur, hade det varit en man hade det haglat pedofilanklagelser här.

     Att som 42-åring regelbundet träffa en 17-åring för kramar och närhet, låter verkligen inte ok.

     Svara

      Om det är 17åringen som behöver närheten då?

      Svara

       En 42-åring borde fatta att det inte är ok.

       Svara

   Du är ju galen, på ett negativt sätt. Jag är allergisk mot jordnötter och det är typ min suicide plan eftersom jag måste till sjukhus inom 3-5 minuter efter intag.

   Min hemlighet är att jag anser att tjejer som spelar blåsta är mer blåsta än de som är blåsta.

   Svara

    Allergiska personer är egentligen traumatiserade från sin barndom men har inte lärt sig prata om sina känslor

    Svara

   Är lite småkär i en person jag träffar i vårdsammanhang. Gör mig alltid lite fin inför att jag ska träffa honom 🙈

   Svara

    Det är vanligt att bli kär i ”de inom vården” för de ”förstår en”. Tyvärr är kärleken INTE besvarad kan jag lova dig.

    Svara

   Har varit med min man I 15 år och aldrig berättat att jag blev sexuellt utnyttjad nån månad innan vi träffades. Inte berättat för någon.

   Svara

    Svara

    ❤️ ta hand om dig

    Svara

    Sök hjälp. Ditt sjukhus kan ha en enhet för sexuellt våld, ta kontakt med dom. Det kommer göra hela skillnaden. För dig.

    Svara

  Ni som haft långt hår och klipp kort, ångrade ni er? Mitt hår går under brösten men det bara hänger utan volym. Har dock aldrig haft så här bra kvalité på håret så jag får för mig att jag kommer ångra att klippa när det egentligen är så fint. Behöver en liten push🤠

  Svara

   Jag klippte page för att bli av med gamla fula slingor. Längtade efter långt igen och ett år senare är jag där. Jag skulle köra en kompromiss och klippa kanske 7 cm, det blir mycket fräschare med ny volym men är fortfarande långt!

   Svara

    Längtade du till långt igen för att du kände att du passade bättre i det? Min sambo säger samma som dig men jag är en sån som alltid vill gå all in så antigen jättelångt eller kort🤦🏽‍♀️ Men jag borde ta ditt råd och börja med att klippa lite hehe

    Svara

     Jag känner mig snyggare och mer som jag med långt hår. Jag har tjockt och lättskött hår och vill passa på att ha det långt och fint för att jag kan typ. Men jag är glad att jag har provat kort så att jag vet vad jag trivs i. Det växer ut i värsta fall.

     Svara

   Har haft kort hår i flera år. Innan dess hade jag till midjan. Inte ångrat mig en sekund. Har kortkort, alltså pixie. Skönt, snyggt, praktiskt.

   Svara

   Har klippt kort några gånger, men alltid ångrat mig och låtit det växa ut igen.

   Svara

   Jaaaaaaa!!!! Aldrig ångrat något så mycket!!!! Klipp inte kort. Usch.

   Svara

   Jag har långt. Tror det blir för stor skillnad för dej om du klipper kort? prova först att klippa halvlångt. Så kan du känna efter om du trivs i det.

   Svara

   Jag hade långt hår till midjan. Klippte till käklinjen och blev jättenöjd. När det var dags att klippa igen blev jag modig och klippte jättekort. Har aldrig ångrar något så mycket. Hela sommaren har jag känt mig skitful och velat ha mössa. Först nu det börjar se lite okej ut.

   Svara

   Klippte ungefär som Therese Lindgren för något år sen, aldrig trivts så bra 🙂 Jag kan dock inte få långt hår, det blir bara så där mellanlångt att det inte riktigt är nån frisyr om du förstår hur jag menar.

   Svara

   Jag! Det är jobbigt att behöva klippa sig jämt så håller på att spara ut nu men i övrigt inte ångrat mig utan tycker det är skönt och snyggt!

   Svara

   Hade till under brösten och klippte det till strax ovanför axlarna. Ångrade mig inte en sekund! Jag har tjockt hår med självfall/stora lockar så det var ett väldans jobb att tvätta, torka och reda ut. Kunde bara ha utsläppt under de varma årstiderna också, annars blev det tovor. Men fint var det! Saknar det ibland när jag ser bilder, men saknar inte jobbet med det…

   Svara

  Vad tycker ni om namnet Melina?

  Svara

   Jag tycker det är fint!

   Svara

   Jättefint:)

   Svara

   Liiiiite wt. Men ändå fint på något sätt. Kanske hade föredragit Elina.

   Svara

    Elina tycker jag mer är wt.

    Svara

     Min dotter heter Elina och jag tycker det är det finaste namnet ❣️

     Svara

     Aj…

     Svara

      Finaste namnet som finns❣️

      Svara

   Jag tänker öststat 🤷‍♀️

   Svara

    Samma!

    Svara

    Du tänker fel, ovanligt namn där.

    Svara

   Plagiatören Alexandra Pascalidous dotter heter det så det går bort bara därför.

   Svara

    ”Jag är minsann en tjej från förorten!” Bor sedan många, många år i en stor bostadsrätt på fin-Söder.

    Svara

     Efter att ha tjänat grova pengar på att köpa och sälja hyresrätter svart.

     Svara

      Aha, det har jag inte hört förut. Förvånar mig inte.

      Svara

    Hon är en sån hycklare. I början av sin ”karriär” uppmuntrade hon ungar att stjäla äpplen från villaägare trädgårdar och spydde ur sig sitt hat mot välbärgade och nepotism. Och nu? Ja, självklart ska hennes dotter få förtur till en massa filmroller och annat pga att hon har en känd mamma. Som, trots att hon bor dyrt i innerstan ändå tror sig representera de som bor i förorten. Slår vilt åt alla håll mot ”priviligierade” utan att inse att hon själv nu är extremt priviligierad. Så patetisk. Dubbelmoral så det stämmer om det. En riktig hycklare.

    Svara

   WT

   Svara

   Tänker på min kusin som heter Melina.

   Svara

   Tycker inte om det, låter lite mesigt och lite wt som nån sa.

   Svara

   Fint namn, vanligt i Grekland.

   Svara

   Melinda är bättre 😅 Melina heter själviska mobbare 😂

   Svara

   Tänker på den lilla flickan med cancer ❤️

   Svara

  Hur många sexpartners har ni haft och hur gamla är ni? Jag är 29 och haft 18 st. Vart tillsammans med min sambo i 8 år så låg runt rätt mycket innan vi träffades 🙂

  Svara

   29 år, legat med 25 st. Min man har legat med 2 och störde sig väldigt mycket i början på antalet jag haft. Nu bryr han sig inte längre.

   Svara

   Ok… gillade du att ligga runt? Menar inte att det är fel, undrar bara varför det lockar så mycket.

   Jag har haft 0 sexpartners. Har inte velat ha någon.är ett år äldre än dig. 🙂

   Svara

    27 och också 0. Har heller aldrig velat, trots att jag dejtat många fina killar genom åren. Men har aldrig känts rätt!

    Svara

     Vad menas med att det ska kännas rätt? Tänker mig också att ju längre man väntar, höjs nog ribban för att det ska kännas SÅ rätt. Inget fel med det, tycker väl på något vis ligger något starkt i det.

     Svara

      Det jag menar med att det inte känns rätt är att jag aldrig känt att jag velat ha sex med någon, inte heller att jag vill att personen jag dejtat ska röra mig, eller att jag velat röra personen. Jag har absolut noll behov av att ha sex med någon annan än mig själv. Tycker inte om fysisk närhet, får ingenting ut av en kram till exempel, för mig är kramar bara en artighetsfras. Men man ska aldrig säga aldrig och jag är öppen till att eventuellt hitta en person som kanske skulle kunna få mig att vilja ha sex, dock har det inte hänt ännu och händer det inte så är det inte så farligt för jag har det hur bra som helst utan sex! /20:52

      Svara

       Tack för svar❤️. Starkt att känna sig själv så väl och att inte falla för tryck utifrån på olika sätt. Tror det är vanligare ångra sex som blev fel än att ångra att inte ha haft sex under ett specifikt tillfälle.

       Svara

    Har du aldrig känt att du velat ha sex? Attraktion till någon?

    Svara

     Jag är anonym 20:15… antar att du inte frågade mig. Men jag kan svara. Jag har aldrig känt mig lockad av att ha sex med någon. Det känns främmande för mig att liksom vara så nära någon. jag har känt attraktion, men har aldrig upplevt ömsesidig attraktion som kan leda till något mer, så vet inte om jag skulle kunna vilja ha sex om jag träffade rätt person.

     Jag är väldigt reserverad person, när det kommer till intimitet. Jag tror att jag vill hitta någon och uppleva kärlek, men det verkar vara svårt för mig att vilja när det väl kommer till kritan. Jag måste känna mig VÄLDIGT attraherad om jag ska vilja ligga med någon antar jag… Jag vill uppleva kärlek. 🙁 Det vet jag iallafall… och om jag var väldigt kär i en person så kanske tanken på sex skulle kännas mer lockande. men det kommer aldrig hända så jag skjuter undan
     sådana tankar, för jag är för ful för att någon skulle vilja ha mig.

     Svara

      ❤️ Nej det är du inte! Attraktion ligger inte i ett perfekt utseende. Många inkl jag tycker perfektion och symmetri är trist och intetsägande. Du är säkerligen inte ful och definitivt inte i allas ögon. Sedan är du så mycket mer än ditt utseende. Snälla, sluta tänka nedvärderande tankar om dig själv❤️. Tycker du är beundransvärd bara i det lilla jag läst här.
      Jag fick som barn ofta höra att jag var ful. Från killar. Uttalanden som lämnade spår. Sedan i övre tonåren blev jag plötsligt snygg i mångas ögon. Populär. Blev tillsammans med de populära killarna. Det blev liksom min revansch och det blev så fel för jag baserade flera förhållanden på annat än kärlek. Det blev liksom en felaktig spiral vilken delvis fortfarande pågår (40 år). Kändes inte rätt och massor av år har gått förlorade då jag ofta baserat beslut på bekräftelse från andra. Ville med det bara säga att du är stark som känner dig själv och följer dina känslor. Det är långt ifrån en självklarhet.

      Svara

   24 år, 0 st :p

   Svara

   Alltså.. slutat räkna, över 60 st säkert. Är man några st drar det lätt iväg, är 30+ 🤷‍♀️

   Svara

    Om du har mer erfarenhet så kan du ju bildgoogla ”minipenis” så kanske du kan avgöra om det är han som är liten eller jag som är stor 🙂

    Svara

     😂

     Svara

   47 år och haft 79 st. Dock endast 3 st senaste 15 åren så det var när jag var livligare.

   Svara

    Någon har haft kuk, jag menar kul! (Kunde inte låta bli)

    Svara

    Jag blir lite nyfiken på hur du gör för att ha sådan exakt koll? Har du skrivit upp eller håller du siffran i minnet?

    Svara

     Jag räknade för typ 20 år sedan och efter det har det inte varit så svårt att räkna de efterföljande. Jag är alltså hon med 79 ligg.

     Svara

    Du har alltså räknat?!?
    😂

    Svara

    OCDn i mig vill att du ligger med en till så att det blir jämna 80 st.

    Svara

   Är 23 och har bara legat med min sambo. Vi har varit tillsammans i 8 år.

   Svara

   31, legat med 1. Vi träffades när jag var 16.

   Svara

   29, legat med 4. Vet inte varför, men jag skäms över antalet (att det är för få). Önskar att jag hade legat med fler, men har alltid varit rätt blyg och haft mina chanser men aldrig tagit steget 🙈 har hängt ihop med dålig självkänsla

   Svara

    Samma här 😂

    Svara

   16 st. Är 27 🙂

   Svara

   36 år, 1 partner. ❤️

   Svara

   26 år. Vart med en. Vi har varit tillsammans i 12 år.

   Svara

   Är också 29 och har varit tillsammans med min partner i 8 år. Har legat med ca 35 st.

   Svara

   27, slutat räkna sen länge men garanterat över 30

   Svara

   29 år och varit singel i lika många. Är väll runt 35 st.

   Svara

   23, 10 om man räknar allt sex. 3 om man bara räknar penetrerande piv-sex.

   Svara

   7 st, är 50 år och varit tillsammans med min man i 25 år.

   Svara

   19 år, 4 stycken 😬😬

   Svara

   32 och legat med 8. Och senaste 6st har jag legat med under de sista 2 åren 😅 Övergrepp och grejer som gjorde att jag inte vågade innan. Men nu så haha

   Svara

   34

   Legat med 30.

   Svara

   29 år. Har haft 3 st.

   Svara

   23 år, 3 st

   Svara

   28. Legat, alltså 👉🏼👌🏼, med två.
   Gjort annat med två.

   Svara

   Slutade räkna när jag passerade 60 män så det är lätt minst 70 iaf. Nu 35 år och i stadigt förhållande sen 10 år, men var en riktig maneater innan dess. Kan fan sakna det ibland. Älskar att ragga på och ligga med heta karlar.

   Svara

   34, vet inte riktigt men typ 50-60 har det nog blivit på 20 år.

   Svara

    33 år, säkert legat med runt 80-90 stycken. Träffa min sambo för två år sen. Innan mest korta relationer. De flesta låg jag med innan 20. Kanske 50-60 stycken.

    Svara

   29 år. 7 st. Partner sen 10 år. Äcklad över hur många jag varit med, speciellt när jag inte ens hade känslor för någon av dom.

   Svara

    Men herregud. 7 st är ingenting. Och det är inget krav att ha känslor inblandat.

    Svara

  Vad är era favorithårprodukter/verktyg? Schampo/balsam/inpackning räknas ej. Utan endast verktyg och andra produkter som oljor osv!

  Svara

   Argan olja. Inga verktyg, är rädd om mitt hår.

   Svara

   Gillar maria nilas ”spray”-pulver till hårbotten. Om själva pulvret är bättre än ngn annans vet jag inte men gillar spray-funktionen. Slipper man få en stor vit fläck där man råkat hälla för mkt. + deras olja.

   Gillar keraste l’incroyable Och livin proof textur spray. Har tunt fint hår så kan inte ha i vad som helst, då blir det tuggummi

   Svara

    Blir håret bra av textursprayen? Har också tunt fint hår

    Svara

     Bästa jag testat iaf. Har köpt maroccanoil och lanza texturspray efter men tycker inte det blir lika bra. Blir mer småtovor. Så ja jag gillar det 👍

     Svara

  Vad tycker ni om matbloggpris drama?

  Svara

   Tycker det var rätt agerat då hon köpte sig röster genom att utlova priser. Detta pratas det dock lågt om för det blir ju mer liv om man skyller på rasism mot stackars utsatta kvinnan.

   Svara

    Kan man se detta någonstans? Blev nyfiken och vill läsa mer

    Svara

    Var det inte det en kvinna gjorde förra året eller något år tidigare? Och då gjorde de inget åt det.

    Svara

   1. Fuskar.
   2. Blir påkommen.
   3. Drar rasistkortet.

   Pinsamt.

   Svara

    Och inte hjälper det att halva influencersverige eldar på drevet mot matbloggen.
    De hade inte förutsett att detta kunde ske, försökte rädda upp tävlingen när det kom fram för att det skulle bli mer rättvist och trots det blir de uthängda som svin. Nu i efterhand hade det varit bättre om de varit öppna med att en deltagare tillskansat sig röster på ett icke ok sätt och därav att tävlingen börjar om med nya mer rättvisa regler.

    Svara

     Men varför ska dessa regler huggas i sten just i år? Tidigare har ju detta betende varit ok.

     De borde sätta reglerna INNAN tävlingen drar igång. Fult gjort även om jag inte anser att det var varken rasism eller sexism som låg bakom beslutet.

     Svara

      Hon har inte fuskat! Sluta sprid lögner!!

      Svara

    HON HAR INTE FUSKAT! SLUTA SPRID LÖGNER!!

    Svara

  Vilken är den bästa filmen ni sett på netflix?

  Svara

   A Simple Favor – men jag såg den på bio, och har den som en favoritfilm 😍

   Svara

   LOTR finns på Netflix, just sayin…

   Svara

   En oväntad vänskap.

   Svara

   Inte den bästa men den senaste för jag kommer inte på den bästa: The impossible.

   Svara

   Bird box tyckte jag om. Men boken är 100ggr bättre. Om the martian fanns på netflix förr (?) Så var det den. Men även där så är boken 100000 miljoner gånger bättre.

   Svara

  Den här diskussionen igår om att ha en vattenkanna i badrummet. Tar det inte lång tid att behöva torka allt torrt när man är klar? Och är det sant att ni blöter tops att använda till rengöringen? Varför blöter ni inte de i handfatet istället?

  Svara

   Räcker med ett svep om man tar ca 4 ”rader” toapapper (lambi, serla, lite dyrare). Jag tvättar med vatten även efter kiss, fuktar området och torkar. Känns alltid bättre så.

   Vet inte vad som menas med tops? Örontops? Aldrig sett eller hört någon använda tops i baken.

   Svara

   Ehh. Pratar vi om att torka rumpan? Hur fan funkar vattenkanna? Det blir ju inte rent bara för att man häller vatten. Bättre att blöta toalettpapper eller köra på baby wipes. Och tops, wtf? Så länge ni har en fungerande slutmuskel så kommer ingen känna lukter inifrån erat anus.

   Svara

  Jag ska till Stockholm
  För första gången. Vad får man inte missa? Tänker på resturanger och shopping ställen.

  Svara

   Glashuset (restaurang), måste dock boka bord. Fotografiska är kul om du gillar fotoutställningar, även nice att ta ett glas bubbel, fin utsikt över Sthlm.

   Svara

   Jag skulle ta färjan från Slussen till Djurgården, promenera Strandvägen till city. Sedan är det litet upp till vad man känner för.

   Svara

   Moderna museet, Nationalmuseum. Ät åtminstone en middag på Tapir, Skeppargatan.

   Svara

   Monteliusvägen

   Svara

  Har en vän som fick barn nu i våras. Det fick även jag.
  Hon har blivit inget mer än bara en mamma. Hon är verkligen inget mer än så längre…
  Har frågat henne hur hon mår massor av gånger och varje gång svarar hon bara hur det är utan att fråga mig tillbaka hur jag mår. Så otroligt självupptagen har hon blivit.

  Hon hör ofta av sig via snapchat. Ofta bara för att skriva om sig själv, hur lite hon sovit och hur jobbigt det är att amma osv osv osv. Eller för att skicka en bild på sin unge.
  Borde jag bara ge upp den här vännen eller vad hade ni gjort?

  Svara

   Hon är i en bebisbubbla. Låt henne hållas.

   Svara

   När folk får barn blir de så förbannat tråkiga. För vissa tenderar bebisbubblan aldrig att spricka.

   Svara

    Verkar inte bättre 😓 Helt sjukt. Hoppas inte att jag själv är så…

    Svara

     Verkligen tråkigt. För min egen mor var det som att vara mamma var hennes syfte i livet. Hon fick 6 barn och var hemmamamma i 15 år. Sen kom verkligheten ikapp och vi blev stora. Hon blev helt vilsen och visste nog inte vem hon var. Tror att det är oerhört viktigt att ha en egen identitet och egna intressen och inte bara leva genom barnen.

     Svara

    Jag håller med och då har jag ändå barn själv. Finns så sjukt många som bara blir ”Mamma” och ingenting mer, fattar verkligen inte. De blir så jävla tråkiga! Själv känner jag mig kvävd när jag inte får vara något annat än mamma.

    Har en kompis som inte haft några direkta intressen, hon är gravid nu och jag vet redan att hon kommer bli en sån person som aldrig kommer ur bubblan. Lite samma som att vissa män blir gubbar direkt de fyllt 35 typ.

    Svara

   Hade ignorerat tills hon blir normal.

   Svara

   Gett upp.
   Att få barn förändrar en och ni blev förändrade på olika sätt.

   Svara

   är du kompis med hanapee??

   Svara

   Träffa nya vänner, vänner bör man skaffa nya alltefter livets gång. Man utvecklas mer av att träffa nya vänner än att hänga kvar vid gamla som man växt ifrån.

   Svara

    Tack för din kommentar! Kändes uppfriskande.
    Har genom åren skaffat nya vänner. Har endast en vän kvar från mellanstadiet och är 29 nu. Annars är det vänner som kommit under mitt vuxna liv.
    Hade kanske hoppats att det faktum att flera av mina vänner fått barn i år, skulle föra oss närmare varann. Tyvärr inte i detta fall som jag beskrev ovan. Hennes barn är nu snart 6 månader. Borde man inte vara ur bubblan då..?
    Ska fan skaffa nya vänner.

    Svara

   Hoppas du blir av med dina vänner när du får barn. Klart som fan hon är nyförälskad och inne i bebislivet. Du som hennes vän borde vara glad för hennes skull! Men nej, i dagens läge ska man bara dumpa och gå vidare direkt ens vän har koncentrations och minnessvårigheter pga dålig sömn pga bebis. Hon VILL vara din vän men med en vardag hon knappt hinner med i så hinner hon inte vara den hon vill vara. Det är så hemskt att alla är så egoistiska nuförtiden att de inte har förstående för hur ens vänner har det. Hade du också dumpat din vän om hon var deprimerad och hade svårt att höra av sig på ett år? Då är du ingen vän från början.

   Svara

    Men alltså skämtar du eller? Har du läst min fråga eller vill du bara vara elak och dryg? JAG har också fått barn! JAG frågar henne hela tiden hur HON mår men hon frågar aldrig tillbaka eller verkar bry sig annat än om sig själv? Det är inte att vara i en bebisbubbla, det är att vara självcentrerad.
    Troll

    Svara

     Jag var ensam under min graviditet, är ensam med noll avlastning med min son och det har varit svintufft under stundom, förutom att få barn så också en dränerande konflikt med ”pappan”. Har ändå haft tid att fråga mina vänner hur de mår etc, men har insett hur otroligt självcentrerade vissa är. De har nog alltid varit de, kanske bara blir extra tydligt när man själv får barn, vet inte. Tycker man kommer undan med så mycket genom att skylla på ”bubblan” – man kan fortfarande vara en schysst vän faktiskt, det tar inte speciellt mycket på krafterna.

     Svara

  Redken all soft schampoo och balsam – hit eller miss?

  Svara

   Har fått sjukt äcklig doft mot för 5 år sedan. Då använde jag detta flitigt och sedan bytte märke till kerastase. Köpte nyss all soft igen och luktar spya i håret. Slängde direkt!! Köpte det rosa för färgbevarande istället.

   Svara

    Men nej tack för varningen! Jag hade det faktiskt för typ 10 år sen och då luktade det jättegott. Typ lyxig päron. Får försöka lukta i butik först då. Jakten går vidare.. Är det rosa riktigt återfuktande också? För det är främst fukt jag är ute efter.

    Svara

     Nä det rosa är vårdande och färgbevarande. Köp det blåa, det luktar underbart och reparerar och vårdar. Köp billigast på nätet. Typ halva priset mot hos frisören

     Svara

   Jag hade köpt det blå istället, vårdande men blir inte lika fett fort efteråt

   Svara

    Extreme eller clear moisture? Tror extreme är lite för proteinrikt för mig, jag behöver mer fukt.

    Svara

     Extreme! Vad som bara inte det gula, blev sjukt besviken.

     Svara

      Varför blev du besviken?

      Svara

     Kombinera extreme med ett annat, tex det rosa eller turkosa som du använder några dagar i veckan för att ta det lite pö om pö

     Svara

   Om du har tjock och tåligt hår – ja. Det är fullt med tunga silikonet, absolut inget för fint tunnt hår.

   Svara

    Jag har tjockare hår, men rakt med lite självfall, typ S format utan att vara lockigt. Tråkigt om det blir helt rakt men jag behöver fukten.. svårt.

    Svara

     Är det slitet? Kör på blåa, fyllt med protein! Det kan bli en chock för håret med proteinet så i början kan det kännas tungt, men sen – wow!

     Svara

      Det är väldigt starkt och friskt trots lite gammal färg och slingor i längderna. Använder inte värmeverktyg. Men det är liite torrt och har fått lite tovor på sidorna av håret vilket jag inte brukar. Därför tänkte jag att jag behöver något mer återfuktande än loreal vitamino som jag har nu. så jag vill ha fukt snarare än protein.

      Svara

       Okej! De har en ljusblå serie för lockigt hår, full med fukt, kolla den 🙂

       Svara

        Oj såg nu att det ändrats, jobbade på en salong för 5 år sen där vi sålde redken, har för mig att de var ljusblå. Men annars kan jag rekommendera matrix biolag hydrasource, den e grym för torrt hår

        Svara

       Låter som att du behöver en ordentlig klippning och ny färg för att få en ny bra grund

       Svara

        Jag klippte mig i april så det behövs definitivt. Jag har just fått långt hår igen så är inte så sugen men ett par cm måste bort. Har dock i princip inga kluvna toppar och det är friskt men något torrt. Ingen ny färg dock då jag vill ha min egen hårfärg.

        Svara

     Om du har riktigt torrt hår hade jag rekommenderad att köra utan sulfater. Briogeo Dont despair repair schampoo och mask är fantastiskt.

     Svara

   Svarar på min egen tråd: tack för alla era bra svar! Jag kan tänka mig andra märken också, gärna riktigt återfuktande produkter. Har loreal vitamino som jag gillar men vill ha lite mer fukt till vintern. Använder olja, samt en återfuktande och en stärkande leave-in kräm från Kevin Murphy. deras hydrate me hade varit ett alternativ om det inte vore för att det är lite för parfymerat samt dyrt. Har tjockt hår och silikoner går bra!

   Svara

   Den beige-guldiga flaskan är det absolut bästa jag testat! Kändes som jag hade varit hos frisören och fönats efter varje dusch! Ska tilläggas att jag inte stylar håret med produkter eller fönar det, så det gjorde verklgien jobbet!

   Svara

  Min sambo har varit otrogen för länge länge sedan men jag valde att förlåta. Nu har vi barn tillsammans och jag vet att han åtminstone pratar med andra tjejer över tex messenger på ett sätt som han vet inte är okej då han raderar meddelanden. Jag vet att jag borde lämna, förhållandet är dåligt på många sätt och jag och barnen skulle klara oss fint utan honom. Ändå har jag inte typ självrespekten att lämna… Någon som kan säga nåt peppigt eller nåt 💔

  Svara

   Du har valet att lämna och på det sättet stå upp för dig själv, eller stanna kvar och förevigt känna dig sårad.

   Svara

   Men det kan ju inte bli värre, finns inget annat väl än att lämna. Varför förnedra sig själv och slösa sitt liv på ett sånt svin? Vem är han att vara värd din självrespekt? Nej, packa dina saker och GÅ bara. Gör det bara. Det är allt du behöver göra, då har du tagit det största klivet till att återfå dig själv

   Svara

   Jag har också varit i förhållanden där jag inte haft nog respekt för mig själv för att lämna. Jag VET att det anses så jävla fult att ha dålig självrespekt som kvinna, men ja vi finns också, och vi finns för att människor runt om oss behandlat oss dåligt. Så ts, skäms inte över att du inte lämnar, det är ett symptom på att du blivit illa behandlad, inte mer än så. Gå till en terapeut och säg som det är, berätta allt om mannen, det bra och det dåliga. Hen kan förhoppningsvis ge dig stöttning igenom detta och kanske nya perspektiv och insikter. STOR kram ❤️

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

   Du kommer må 1000 gånger bättre om du lämnar och dina barn slipper växa upp mitt i en dålig relation. Var inte så hård mot dig själv och säg att du inte har någon självrespekt, det tror jag inte hjälper dig. Det är massa kvinnor som lever i dåliga relationer men som inte kan lämna pga har inte råd/vill inte ha sämre livsstil/vill inte leva själva. Det som borde vara avgörande är väl vad du vill, innerst inne? Det kan vara du svara på. Vill du inte vara kvar så börja förbereda dig. Fundera på vad det är som gör att du inte kan ta steget och försök bryta ner det i mindre bitar, vad behöver hända innan du kan lämna?

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

   Kliv upp och gå. Mängder av barn har ett skitbra liv med separerade föräldrar och ju yngre dom är desto lättare anpassar dom sig.

   Svara

   Gör det inte för dig då, gör det för att dina barn ska få växa upp med en lycklig mamma. Det bästa som hänt mig är att mina föräldrar separerat.

   Svara

  Kan man genomföra en utbildning utan muntliga presentationer?

  Svara

   Nope

   Svara

   Nej jag tror inte det. Det BLIR dock bättre med mer träning, även om man inte vill höra det. Jag typ panikgrät och kunde inte sova natten innan mina första redovisningar i termin 1 (vi var ca 80 pers i klassen) men ju mer tiden gick desto lättare blev det. Jag är fortfarande nervös nu men inte lika ohälsosamt nervös, termin 3.

   Svara

   Vettefan. Man har ju individuella muntliga + gruppredovisningar. Står i kriterier för godkänt muntligt också, så kan nog va svårt att kringgå. Kontakta skolan du undrar över och kolla om det går att anpassa?

   Svara

   ohnej vet någon om man måste ha muntliga presentationer om man läser till ssk? aldrig tänkt på det.

   Svara

    Aktivt deltagande i seminarium är alltid ett krav

    Svara

    Haft individuella presentationer i nästan varje kurs på ssk-programmet

    Svara

   Betablockerare

   Svara

  Har ni aktier? Likea ja eller nej.

  Svara

   Ja

   Svara

    Menar alltså inte fonder utan rena aktier!

    Svara

   Nej

   Svara

   Ja. Lever på avkastningen.

   Svara

   Ja men genom fonder

   Svara

  Roligt att Penny Parnevik i senaste poddavsnittet kritiserar Linn Ahlborgs pressbud för att innehålla omiljövänligt material. Samtidigt flygpendlar hela familjen Parnevik ständigt mellan USA och Sverige?

  Svara

   Hyckleriet är på en all time high

   Svara

   😂 Orkar inte. Läste för länge sedan en intervju med en svensk skådis som bara ”Viktigaste frågan är klimatet, oroar mig ständigt för miljön” i nästa andetag berättade hon om hur hela familjen pendlade mellan typ LA, Barcelona, Sverige, samt att hon just skulle starta ett företag som säljer barnkläder. För är det något världen och miljön verkligen behöver så är det ju fler nyproducerade barnkläder…. 🙃

   Svara

    Så genomskinligt. Helt uppenbart att de bara hakar på trenden utan någon som helst insikt kring sina egna beteenden.

    Svara

  Vårt barn har fått ett syskon, vi trodde först att hans extremt utåtagerande beteende berodde på det. Men min man jobbar borta k veckorna och d