Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

773 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så vad tror ni Camilla gjort idag medan hälften av hennes läsare spekulerat om en kändis blivit misshandlad av sin man med andra hälften försökt få henne att städa upp bland kommentarerna?

  Svara

   Vem?

   Svara

   Tycker det känns som att hon inte har brytt om sig bloggen på länge. 40-årskris?

   Svara

    *480 månaders-kris

    Svara

   B*g*e?

   Svara

   Jag tycker att det är bra att folk ifrågasätter! Våld i nära relationer är vanligare än man tror!

   Min mammas ex misshandlade henne så pass att hon bröt armen. Mannen körde henne till akuten och övertalade henne att säga att hon skulle säga att hon ramlade i trappan. Han var med hela tiden i rummet och ingen bad honom någonsin att gå ut. Trots att de tyckte att det var en väldigt allvarlig skada för att ha ramlat. Hon fick operera armen och var sjukskriven i 6 månader 🙁 Vi fick inte reda på någonting förrän nästan ett år efter när de äntligen gjort slut.

   Svara

    Det är skillnad på att ifrågasätta när man känner personen eller är vårdpersonal. Det finns inget värde i att spekulera eller sprida rykten om det på en skvallerblogg.

    Svara

     Det är väl bra att lyfta frågan oavsett tänker jag. Det kan ju göra ”vanlisar” mer uppmärksamma också

     Svara

      Skillnad på att lyfta frågan neutralt och att sprida rykten om en person.

      Svara

     Exakt!

     Svara

   Jag tål mycket och ser på mycket men uppdrag granskning ikväll fick mig stum av förfäran.

   Svara

    Hej. Var dålig i virus-liknande symtom för tre veckor sedan. Inatt fick jag världens just-attack (kändes som jag skulle hosta upp lungorna) och hade 38,4 imorse samtidigt som jag hade värmefilt och fyra (!) duntäcken låg jag och skakade.
    Har nu ikväll ont i bröstet och lätt andfådd.
    Någon som känt såhär men att det ”vänt” istället för att bli värre?

    Svara

     Sök upp första bästa testställe och testa dig istället. Krya!

     Svara

      Tack så mycket!

      Svara

      Nej man söker inte upp ett provtagningsställe, man måste få en tid. Ring 1177

      Svara

    samma här! Kollar nu och har gråtit oavbrutet i 15 minuter, och då har jag kollat i 15minuter hittills. fyfan för den här världen alltså!!

    Svara

   Som vanligt så har hon tagit bort en kommentar som ifrågasätter att hon låter vidriga kommentarer om Blondinbella och Anna Book med fler stå kvar men tar bort minsta lilla kritik om gullgrisen Annica.

   Svara

    CAM fattar inte att det är inkonsekvensen som rör till det för folk. Ena dag är det ”ansvarig utgivare” som ska godkänna och inte tillåter och nästa gång tillåts alla möjlig skit stå kvar om. Jag tror a

    Svara

  Vilken flunsa ( influencer )
  Är mest normal?

  Svara

   Vad är normalt?!

   Heja folk som vågar vara lite udda!

   Svara

   Hur menar du? Som inte gör så mycket samarbeten och så? Eller är vanlig? Jag tycker om Helen Torsgården. Hon är enkel, men hon har väldigt mycket samarbeten.

   Svara

    Helen känns ju onormal, vem orkar ha så mycket energi som hon har? Haha <3

    Svara

   Ingen

   Svara

   Folk som använder ordet flunsa är då inte normala i alla fall.

   Svara

   Lisette Alfredsson

   Svara

    Hon verkar himla gullig!

    Svara

     Eller hur?!
     Hon har blivit min favorit

     Svara

   Egoina!

   Svara

    Paula kallar en läsa för dum i huvudet i sitt kommentarsfält

    Svara

   Magdalena Gad

   Svara

    En riktig influencer kan influera och ha en egen ryggrad. Alla behöver inte vara som CW eller IL, utan en verklig influencer kan faktiskt påverka i världen och göra den till ett bättre ställe.

    Svara

  Varför bryr sig många om Antonija och jack?
  Ammar ni Antonija eller? Vad folk bryr sig om folks privatliv..

  Svara

  Varför tror ni Antonija och Jack gjort slut? Hört många rykten om otrohet från jacks håll…

  Svara

   Mja eftersom Antonia skrev att ”det var ett beslut hon var tvungen att ta” så kanske

   Svara

   Ingen aning egentligen… men har fått för mig att de är på väg åt lite olika håll i livet

   Svara

    Håller med dig! Blev ändå lite förvånad med tanke på att de nyss köpt lägenhet tillsammans och har en pågående video-serie när de renoverar och allt 🤔 men såklart kan allt hända!

    Svara

     Jag fattar inte hur ett breakup kan gå så fort? Men jag är också en ganska svart-vit person..
     Att köpa lägenhet och renovera den tillsammans för att bara några månader senare göra slut? Fatta vad pengar de lagt ner. Tycker det känns skumt att något sånt kan hända från en dag till en annan.

     Svara

      För att vissa tror att kan de reparera det yttre omkring sig så reparerar det även sprickorna i förhållandet tills de inser att varken renovering eller barn kan rädda förhållanden.

      Svara

      Förmodligen är det något som legat och pyrt, som de inte visar utåt såklart. Precis som alla andra par som har det tufft. Förstår inte varför många inte förstår att på YT/insta är det en så liten del av deras liv.

      Köpet av lägenhet har ju skett tidigare.

      Svara

      Jag lämnade min sambo 3 månader efter vi köpt lägenhet. Trodde att om
      vi bara köpte något tillsammans som blev vårt att det skulle kännas bättre. Men tyvärr, och det var inte för att vara elak utan jag tänkte på riktigt helt tiden att snart känns det bättre.

      Svara

     Har en kille men är kär i en annan😟

     Svara

      Gör slut, så elakt mot din kille.

      Svara

   Har alltid tyckt att de varit ett så omaka par. Förutom att de bägge är extremt omogna, det har de gemensamt.

   Svara

   Jag tror att antingen har jack varit med någon annan eller så är Antonija sugen på snickaren från rosa sågen som renoverade deras lägenhet. Så mycket kommentarer hon la om hur snygg han va, frågade om han dejtingliv osv pga ”följarna undrar”

   Svara

    Ska det spridas rykten om honom med nu?

    Svara

  Har börjat störa mig mer och mer på Kenza. Hon gnäller på att hon är trött och att hennes barn vaknar tidigt på morgonen, och fiskar sympatier på instagram. Samtidigt säger hon i sin senaste YT-film att hennes man tar typ alla morgnar OCH nattningar, dessutom åker hon iväg ensam på en weekend för att sova? Så jäkla bortskämt beteende! Hennes man verkar dock vara alldeles för snäll.

  Svara

   Har ingen åsikt om det men såg precis att de ska till Maldiverna nästa vecka. Hade inte alls tackat nej – men… Varför reser så många utomlands under en pandemi? Ser så många som gör det. Är det verkligen nödvändigt? Går man under om man avstår? Negativt test eller ej, testet visar ju dessutom (tror man) negativt under inkubationstiden som kan vara hela 14 dagar. Viruset spreds ju hit genom utlandsresor, därför låter det rimligt att avstå resor tills vi fått bukt på detta.

   Svara

    Så sjukt. Världsfrånvänt.

    Svara

    Ja hon vill väl ha gravidbilder i solnedgången och skriva ”Min lilla familj 🥺🥺”

    Svara

     Haha exakt så!

     Svara

    På riktigt?! Här är jag skitdeppig över att inte ha någon resa att se fram emot eller något annat kul. Energin är totalt slut och jag har blivit diagnoserad med hög depression. Men jag vet också att det finns dom som har det mycket värre och respekt till dom så avstår jag. Sjukpersonal, Coronasmittade osv…. Men så är det överklassmänniskor som är så otroligt egoistiska att dom bara måste åka. Blir så fruktansvärt provocerad ut av detta. Snacka om att inte bidra ett skit till samhället bortsett från ytlighet.

    Svara

     Har du fått svår depression av att inte kunna åka utomlands så måste du nog verkligen se över dina prioriteringar. Det låter otroligt ohälsosamt.

     Svara

      Se över dina prioriteringar? Är du seriös? Vet du hur psykisk ohälsa funkar eller? Jag har självmordstankar och du tycker att jag borde se över mina prioriteringar. Vi är alla olika som människor och har behov av olika saker. Vissa har behov av partners, barn tex. Medan jag har behov av massa D-vitamin från solen.

      Svara

     Ingen kommer tacka dig för att du avstår att resa.

     Svara

      Där har du fel. Är redan flera som är rädda för Corona och jobbat arslet av sig pga. Corona som tackat mig för att jag avstår det.

      Svara

       Om du fiskar efter bekräftelse på det sättet förstår jag att folk känner sig tvungna att säga tack. Jag får ändra mig till att ingen kommer känna tacksamhet för att du låter bli att resa.

       Svara

        Ok! Tack för din info. Jag känner tacksamhet för väldigt många människor som ställt in sina resor det här året, eftersom jag vill behålla mina nära och kära. Men jag är väl ensam om att känna så då. ☺👌🏻

        Svara

     Lider med dig och hoppas att du får hjälp för på ett sätt är du inne i en resa som jag hoppas slutar i att du blir frisk och kan se allt de fina som finns rätt utanför husknuten. Massor med kramar till dig och vet att det finns ett ljus i tunneln:)

     Svara

      Tack snälla! ☺ Har aldrig känt lycka för såna saker i mitt liv så kan inte riktigt relatera. Har kronisk depression och haft sen jag var liten så jag måste vara väääldigt motiverad för att ens lyckas ta mig upp ur sängen. Och det är bara vissa saker som funkar. Precis som att vissa bara har en arm, ett ben osv.

      Svara

   Jag stör mig faktiskt på folk som haft det svårt med att få barn och som sen klagar på helt orimliga saker med barnen. Ja, barn vaknar tidigt. Och nej jag momshamear inte. Jag tycker inte det är ok att snacka skit om sina barn på stora offentliga plattformar och det borde ingen människa tycka

   Svara

    Eller hur. de borde bara leva med en stor känsla av tacksamhet i varje litet ögonblick med barnen. Att de skulle vara lika mänskliga som alla andra som får barn är bara för mycket.

    Svara

     Men snälla. Klaga hur mkt man vill, men att göra det på sina barn på den plattformen? Helt sjukt att ni tycker att det är jag som är den konstiga här? Barn är inte till någon allmän beskådan.

     Svara

    Så det är endast okej att ”klaga” på det jobbiga som hör till ett föräldraskap om man haft det lätt att bli gravid? 🤔

    Svara

     Det är skillnad på att klaga på sitt barn inför vänner och inför en publik på tusentals främlingar.

     Svara

      Hon klagar väl inte på barnet i sig utan på det jobbiga med föräldraskapet och det tycker jag hon har all rätt att göra. Bara bra att hon inte låtsas som att allt är perfekt hela tiden som vissa andra influencers.

      Svara

    Nej. Bara nej på hela din kommentar.

    Svara

     Är det jag som är ”bara nej” för jag inte tycker man ska lägga ut allt kring sina barn och hur mycket man ogillar att ta hand om dom på morgonen? På den stora plattformen? Nej, bara nej, på dig själv du.

     Svara

    Jag vet inte om hon egentligen har haft svårt att bli gravid, det är helt normalt att par provar i ett år innan man blir gravid. Var tredje bekräftad graviditet slutar i missfall. Hon är 30 och har två barn? Det finns de som är unga och som trots IVF inte blir gravida. Ja alla har rätt till sina känslor, men ibland kan perspektiv vara bra att ha.

    Svara

     360 månader

     Svara

      Kan du sluta spamma hela ÖS med dina månader. Det är inte ett dugg roligt 🤦🏼‍♀️

      Svara

     En vän blev gravid efter 10 år, då hade dom nästan gett upp. På naturlig väg, hon va 40 då, för 8 år sen

     Svara

    Vet du vad, jag har inte ens barn men du är sjuk i huvudet. Klagar på att folk som har haft svårt att ha barn inte borde klaga på sina barn – någonsin! Helt sjukt. Sök hjälp, snälla.

    Svara

     Nu var det ju inte det jag skrev. Vart skrev jag någonsin? Jag pratar om hur man gör det, för vilka människor.
     Kalla inte folk för sjuka i huvudet förresten, det är inte snällt. Och ja, jag har både ptsd och GAD så jag är redan inne i psykiatrin tackar som frågar.

     Svara

      Av nån anledning blev jag ”glad” för den här kommentaren från dig A🥝. Känns befriande med så ärliga rader då många alltid ska hävda sig till förbannelse för att slippa förväxlas med saker som rör psykiska ohälsa i olika former, vilket ju bara förvärras stigmat kopplat till den sortens mående.

      Svara

      ”Vart skrev jag någonsin”….Jösses vad är det för språk?

      Svara

   Det jag stört mig på med Kenza är att hon ska få det att låta som att hon är den som haft den tuffaste förlossningen i världen och hennes bebis var såååå stor när han kom ut.

   Vi är väldigt många andra kvinnor som också fått kämpa på (krystade också i 2 h så det är inte unikt). Ok hennes son var stor men inte något som avviker nämnvärt.

   Svara

    Men snälla. Om hon upplevde det som jobbigt så upplevde hon det som jobbigt och hon har all rätt att uttrycka det. Det att andra också har jobbiga förlossningar gör ju inte hennes förlossning mindre jobbig. Är det inte bättre att hon är ärlig och säger att det var jobbigt än att hon lägger på ett filter och säger att det var fantastiskt, som så många andra influencers gör? Varför är folk så bittra?

    Svara

    Tycker att alla kvinnor som fött barn är hjältar och har rätt att klaga bäst ni vill. Ni borde få bättre vård och smärtlindring också /hälsningar någon som aldrig skulle kunna tänka sig att föda barn.

    Svara

    Men du kan ju inte bli kränkt av det? Varsågod att gnäll över din förlossning du också om du vill.

    Svara

   Ja fy fan det helt enkelt bedrövligt beteende med mammor som tar hand om sig själva genom att åka på weekend. Usch och fy.

   Svara

    Haha jaa gud förbjude att pappan är hemma med barnet, eller ännu värre, släktingar…..!!!! (Obs för den som inte kan läsa mellan raderna: jag skojar). Alla mammor på mitt jobb hade nog dödat för en likadan weekend. 🙂

    Svara

    Nej, men sätter du det i sin rätta kontext och mot den bakgrund jag skrev så blir kontentan av det hela något helt annat. Men låt mig säga såhär också: mammor är väldigt snabba på att tycka att ett föräldrapar ska vara jämställt, men inte lika snabba på att låta pappan få åka iväg på en weekend eller ta sovmorgnar och få kvällarna fria. Så enormt trött på gnälliga morsor som ”måste ha egentid”.

    Svara

     Hon kanske tar nätterna och mer på dagen? Ungen lever väl alla timmar på dygnet

     Svara

   Så… då får man inte gnälla? 😂

   Svara

    Att gnälla är som att sitta i en gungstol och gunga, du har nåt att göra men kommer dig ingenstans:)

    Svara

   Hon har alltid varit extrem gnällig, speciellt IRL. Jag tycker hennes riktiga personligt skiner igenom mer och mer, iaf om jag jämför med alla gånger jag träffat henne

   Svara

    Ja, jag är beredd att hålla med dig faktiskt. Tycker det är sorgligt att vi i dagens samhälle ”måste” ha egentid för att klara av att vara föräldrar. Dagens föräldrar är extremt bortskämda. Tror ni föräldrar för flera generationer sedan åkte på weekends för att sova? Eller lät den arbetande pappan ta morgnar och nattningar?

    Svara

     Varför skulle den arbetande pappan INTE ta morgnar och nattningar? Fy vad jobbigt med en så ojämnställd inställning.

     Svara

      Varje morgon och varje nattning? Well, du är välkommen ut från den sten du bor under.

      Svara

       När ska hon vila annars?

       Svara

        Hon kan ju alltid vila på en weekend 🥺

        Svara

         Det är väl perfekt att kunna åka iväg på det som föräldraledig mamma? Så den arbetande pappan kan umgås ännu mer med sitt barn

         Svara

      Tror att det är många är mer än lovligt avundsjuka på att hon har en man som inte är en mansgris. Så många här som har skaffat barn med totala rötägg. Det om något är dåligt omdöme.

      Svara

       Hej Kenza 😚😚😚😚

       Svara

        Är verkligen inget Kenza fan men det verkar vara bittra brudar vars män är typ otrogna och inte ens vill se sitt barn som kommenterar så. Hur kan man vara emot att en mamma får sovmorgon och komma bort lite? Idiot. Och att sen påstå att hon aldrig borde klaga på sina barn för att hon hade svårt att få dem? Wtf? Vilken värld lever du i?

        Svara

       Tack!! Han är alltså ”för snäll” för att han passar barnet själv två dagar för en gång i sitt liv

       Svara

        Man PASSAR INTE sina egna barn!

        Svara

       Har inte själv barn men tror det stämmer väldigt bra. Dock ska man tillägga att det är den bilden Kenza visar oss. Hur det verkligen är kan man ju inte veta om man själv inte är ihop med Aleks.

       Svara

     ”Dagens föräldrar”… Ok boomer.

     Så här: olika människor behöver olika mycket egentid. Personligen behöver jag väldigt mycket egentid, blir galen och en otrevlig person med noll stubin om jag inte får min egentid. Nu har jag inte barn ännu men om jag skulle ha barn, är det då inte bättre att jag mår bra och kan vara en bra mamma till mitt barn i stället för att vara lättretlig och irriterad på mitt barn hela tiden? Är det inte bra att dagens unga kvinnor har lärt sig att de inte ska behöva gå med på 50-talets skeva kvinnosyn där kvinnan ska sköta om allt med barnen och hemma för att se till att mannen ska få vila upp sig mellan arbetsskiftena? Bara för att tidigare generationers kvinnor lidit ska väl inte de nya generationens kvinnor tvingas till samma levnadssätt? Tack och lov att världen förändras.

     Svara

      Tack för din kommentar men 🥱

      Svara

      Bra med förändring men det har då inte gjort folk lyckligare utan nu är allt problem och orken har försvunnit. Livet är inte bara en raksträcka utan det sker saker på vägen som är jobbiga. Småbarnstiden går fort så var så säker på att det kommer nya problem och brytihop saker hela tiden. Fokusera på det som är bra och tänk positivt borde vara mer intressant än att gnälla på allt och alla.

      Svara

   Slutade följa henne för länge sedan, men erkänner att jag klickat in på hennes IG mer och mer nu när hon är gravid igen. Men insett att jag måste sluta med det, för jag tycker att hon är en sådan otroligt egocentrisk person som dessutom inte verkar göra annat än att klaga på sin graviditet och sitt barn som inte sover. Och så ska hon resa nu också. Som någon skrev ovan så är ett negativt covid-test inte säkert pga inkubationstiden. Alltså jag vill seriöst slå alla jävlar som åker utomlands för skojs skull just nu. Jobbar på Akademiska sjukhuset och har lust att vägra vård till folk som kommer in och nyligen har rest för skojs skull. Egon, hela jävla bunten!

   Svara

  Ser att Frankrike inför ett nationellt hälsonödläge. Var det någon som trodde att det var över?

  Svara

   Varför skulle någon tro att en pågående pandemi är över….?

   Svara

    Mitt företag tvingas till att delta på en mässa i Tyskland om en månad då mässan vägrar ställa in.
    De som arrangerar mässan verkar tro att det är över i alla fall

    Svara

     Mycket hinner hända på en månad. Eftersom smittan ökar i hela europa kommer läget vara mycket värre då.

     Vet några som skulle delta i en klassisk musikfestival i Italien i juni, arrangörerna väntade till sista minuten med att ställa in. Som sagt, mycket kan hända på en månad.

     Svara

      Läget är redan ganska dåligt i landet. Ändå har de inga som helst planer på att ställa in eller ens skjuta upp på det. Så extremt konstigt tycker jag

      Svara

       Jag menar att det kan komma i sista minuten. Kan ju plötsligt komma nya restriktioner av myndigheterna också. Men det ligger antagligen stora pengar i potten för arrangören så de väntar in i det sista.

       Svara

        Det är redan rätt så strikta restriktioner i regionen där mässan hålls. Så länge inte Tyskland går in i hel lock down och total karantän kommer mässan att hållas.
        Och det kommer knappast att hända.

        Svara

     Man är inte tvingad till något alls. Är bara att låta bli att åka dit.

     Svara

      Fast någon måste dit. Ställer företaget inte ut kommer vi vara tvungna att betala drygt 200.000kr. Det har vi inte riktigt råd med.

      Svara

       Och? Åker ni dit kan någon behöva betala med sitt liv.

       Svara

        Och ställer vi inte ut riskerar 42 personer bli arbetslösa

        Svara

         Ja då måste man bestämma sig vad som är mest värt, ett människoliv eller arbetsplats.

         Svara

          Att vara utan arbetsplats resulterar i flera års kortare liv. Om man tar i i underkant så kan man dra bort 2 år på ett liv. Om det då är 42 personer det handlar om så innebär det 84 förlorade år.

          Om man vill sätta något i perspektiv då alltså.

          Svara

           Ja, liksom för mycket alkohol, rökning, stillasittande, skräpmat och allt de där vanliga i livet. Om man ska tänka i det stora;)

          Att vara utan arbetsplats resulterar i flera års kortare liv. Om man tar i i underkant så kan man dra bort 2 år på ett liv. Om det då är 42 personer det handlar om så innebär det 84 förlorade år.

          Om man vill sätta något i perspektiv och göra rättvisa jämförelser då.

          Svara

     Min distansutbildning med 70 personer runt om i Sverige skall ha fysisk träff i december, som är obligatorisk, om man vill gå kvar 🙂de tror också att det är över

     Svara

  Vilken är er favorit bakelser?

  Svara

   Makarons 😔

   Svara

   Just nu Budapest. Annars gillar jag bakelser med maräng. Cheescake är så gott.

   Svara

    Åh, citron-merengue!

    Svara

     Haha, fick upp en bild av folk i citronkläder som dansar merengue!

     Svara

      Jamen alltså, den franska marängen blev ju autocorrectad till en dominikansk dans!
      Citron meringuée!

      Svara

   Räknas Mazarin?!

   Svara

   Mockabakelse

   Svara

    Åh mockabakelse är ju jättegott.

    Svara

   Napoleonbakelse eller franska våfflor om de räknas!

   Svara

    Napoleonbakelser 😍

    Svara

   Min mormors slabang med punsch, finns inget som slår den

   Svara

    Finns slabang på andra ställen än i Umeå?

    Svara

   Citronmarängpaj

   Svara

   Riktigt goda biskvier!!

   Svara

    Mmmm biskvier ❤

    Svara

   Neeegerbollar, men det fick man tydligen inte säga för nån PK fiitta här.

   Svara

    trångsynta äckel

    Svara

  Hej
  Jag behöver byta yrke. Är en kvinna i 30 årsåldern och vill plugga något som det inte är så svårt att komma in på och garanterar jobb. Har nån något förslag hade jag varit så tacksam. Vill helst jobba med att hjälpa människor utan att behöva röra dom då jag är lättäcklad men måste inte vara sånt yrke.
  Tack på förhand

  Svara

   Varför vill du byta jobb?

   Svara

    Vill satsa på något som jag trivs med då jag inte trivs på mitt nuvarande. Känner att ålder kommer ikapp mig och att jag behöver satsa på något som jag kan åldras till och bli bättre på

    Svara

   Socionom låter passande? Hyfsat lätt att komma in och du får hjälpa folk utan att behöva röra. Annars tänkte jag förskollärare alternativt barnskötare, lätt att komma in och stor efterfrågan, dock ingår det i jobbet att röra barnen såklart.

   Svara

    Och alla deras härliga kroppsvätskor.

    Svara

     Öööhhhhhh..

     Svara

    Tack för svar
    Socionom har jag tänkt ska vara svårt av någon anledning men kan vara något för mig. Barn kan jag tänka mig jobba med bara jag slipper torka rumpor. Mest kroppsvätskor som äcklar mig inte människor i allmänhet 😊

    Svara

     Socionom ligger på mellan 18-20 poäng beroende högskola. Med andra ord svårt komma in på.

     Svara

      Gör nog inte, kommer inte heller ut raketforskare från den utbildningen.

      Svara

       Oklart vad du syftar på med ”gör nog inte”. Vem pratar du med ens? Är du så besatt av att kränka folk att du inte ens kan formulera dig ordentligt?

       Svara

        Att det ligger mellan 18-20

        Svara

        Dito!

        Svara

    Nej inte något inom socialtjänsten, i alla fall om du vill att utbildningen ska löna sig ekonomiskt och du vill ha en rimlig arbetsbörda och bra arbetstider. Läs ekonomi istället!

    Svara

   Lärare

   Svara

    Inte för att jag tror att det är lätt att plugga till. Utan att det väl är hyfsat lätt att få
    Jobb

    Svara

     Det här är en, ursäkta dramatiska uttrycket, farlig myt! Lärare, vad för lärare? Vilken åldersgrupp? Vilka ämnen? Var i landet? Heeeeeeelt olika jobbförutsättningar beroende på för, låg, mellan, högstadie eller gymnasielärare, vilka ämnen du är behörig i (!!!), var du bor etc etc etc.

     Svara

   Medicinsk sekreterare kanske? 😊

   Svara

    Hur och var pluggar man det? Låter spännande

    Svara

     Tack har googlat runt lite. Sånt här jag behövde er för. Visste inte ens att de yrket fanns 🤗

     Svara

    Dåligt betalt

    Svara

   Stödpedagog inom funktionshinderomsorg (daglig verksamhet är att föredra) är riktigt kul. Du gör något meningsfullt och ansvarsfullt och har nära kontakt med brukarna men slipper t.ex. att torka kiss och bajs (i många målgrupper så behöver man inte följa med in på toa alls but you get my point).

   Svara

    Tack 😊

    Svara

   Akta dig för jobb som lärare, socionom och dagisfröken. De är kvinnofällor, har taskig arbetsmiljö, dålig lön och du kommer aldrig att orka ett helt liv. Medicinsk sekreterare låter mycket bättre.

   Svara

    Medicinsk sekreterare är också tyvärr dålig lön. Och mestadels kvinnor.

    Svara

    Vi lärare och förskollärare har inte dålig lön! Men tuff arbetsmiljö absolut.

    Svara

     Vi socionomer har en helt ok lön med. Jag känner 42, då har jag förvisso jobbat i 10 år. Arbetet i sig är ju tufft men kroppsvätskor brukar jag slippa ändå om det specifikt är sånt du är orolig för.
     Inte superlätt komma in men utbildningen är (tyvärr enligt mig med tanke på yrket man utför) relativt lätt att klara om man bara pluggar normalmkt.

     Svara

      Tjänar *.
      Trött gravidhjärna.

      Svara

    Vill man inte jobba praktiskt inom socialt arbete som socionom kan man forska också

    Svara

    Behöver inte vara så dålig lön. Jag har närmare 48 000 som förstelärare

    Svara

    Lärare tjänar inte dåligt, varför tror du det? Jag är förskollärare (nyexad) och tjänar 35,500:-.. Dagisfröken på de viset du sa det lät så nedvärderande. Om du nu är mån om att kvinnor inte ska gå in i kvinnofällor och vill höja lönerna/statusen på ”kvinnojobb” så kanske du ska benämna det för vad det heter alltså då förskollärare, barnskötare eller pedagog.

    Svara

     Det är väl löneutvecklingen som är dålig där

     Svara

      Vet inte om en löneökning på runt 1700;- året är dåligt? Det snittar jag på iallafall.

      Svara

     Fast det beror ju helt på var i landet man bor, min kompis hade 26 som ingång och ökningen ar varit 2% per år ungefär, hon jobbar privat, kommunalt hade hon fått 25. Norra Sverige.

     Svara

   Kan tänka mig andra yrken som programmera också tex
   Vet dock vilken av alla hyratals distansutbildningar man ska satsa på 🙁

   Svara

   Att ”hjälpa människor” är ju oerhört brett.
   Du kan läsa till anläggningsingenjör och du kommer hjälpa människor genom att se till att samhället har en fungerande infrastruktur.
   En byggnadsingenjör hjälper folk att få tak över huvudet. En fastighetstekniker hjälper människor genom att fixa grejer som gått sönder i fastigheten de bor i. En systemutvecklare hjälper folk bli effektivare på jobbet. En journalist hjälper folk att få ta del av nyheter och samhällsinformation.

   Vad är det egentligen du tycker är kul?

   Svara

    Det är det jag inte kommer fram till tyvärr.
    Jag har inget intresse karriärsmässigt. Hade kanske helst velat jobba som terapeut men skulle nog inte komma in på en sån utbildning. Inget plugghuvud direkt

    Svara

     Leta utefter det du är intresserad av och är bra på. Om det är terapeut leta i närhetens det.

     Svara

      I närheten av…

      Svara

     Kolla arbetsterapeut och andra varianter.

     Svara

   SOS alarm eller polisen? Man sitter och hjälper människor i telefon på deras, oftast, värsta dag någonsin! Stressande, skift men extremt givande. Internutbildning på båda platserna.

   Svara

  Har fått röd lite känslig hy på kinderna (inte rosacea). Vad rekommenderar ni för hudvård?

  Svara

   Paulas choice, Calm serien!

   Svara

   La Roche Posays Toleriane-serie. Räddade min hud.

   Svara

   Aloe Vera

   Svara

   Sluta med alkohol.

   Svara

   Excuviance! Rekommenderas av hudläkare också.

   Svara

    Exuviance är inte bra på en känslig hy. Katastrofalt dålig faktiskt. Pha syra är okej, men är oftast aha i deras produkter också.

    Svara

   Sänk blodtrycket

   Svara

    Här har vi någon som inte har någon aning vad de snackar om i alla fall.

    Svara

     Ursäkta? En av de vanligaste sakerna man får vid högt blodtryck är röda kinder. Man kan kladda med hur mycket ansiktskrämer som helst men det är bara som att sätta plåster på ett öppet sår. Det kanske blir bra för stunden. Men så fort man slutar kommer de röda kinderna tillbaka så länge man inte sänker blodtrycket.

     Svara

   Har också känslig hud som lätt blir röd. Jag använder koreanska märken som Klairs och Dr.Ceuracle. Väldigt bra produkter! Tidigare använt Paulas Choice som också skulle kunna fungera bra.

   Svara

   Älskar Paulas choice!

   Svara

  Ni som tränar HIIT hemma utan utrustning. Vad kör ni för upplägg om ni gör en 20 minuters träning? Pauser? Hur långa intervaller? Hur många övningar i en intervall osv?

  Svara

   Test Joe Wicks eller någon annan YT.

   Svara

   Zuzka light är bäst.
   Finns att hitta på youtube eller så köper du tillgång till hennes gym för typ 100 lappen i månaden.

   Svara

  Någon som minns ett inredningsprogram på svt för många år sedan där grannar inredde varandras hem? Vad hette det?

  Det spårade ju helt ur och fick lägga ner. Dom gjorde hemska saker hos varandra som att måla ett vackert trägolv i en pastellfärg. Många som blev ovänner.

  Skulle gärna vilja se en ny säsong hahaha

  Svara

   Åh jag minns! Kristin Kaspersen var programledare. Minst ett avsnitt där de borrade sönder parketten hos någon och sen klippte sönder hennes ärvda spetsdukar för att klä stolarna med. Minns att hon fick utbrott deluxe och fick psykologhjälp av SVT efteråt… Helt galet.

   Svara

    Ja just ja, hahaha så sjukt

    Svara

    Ja just ja! Åh vad det var underhållande. Men visst hade den kvinnan uttryckligen sagt att hon helst önskade en konservativt klassisk matsal, och så gick designern helt loss åt andra hållet? Vad hette den serien egentligen?

    Svara

     Förlåt, ser nu att namnet på serien redan finns kommenterat!

     Svara

   Uppåt väggarna, SVT år 2000. Önskar att det fanns på öppet arkiv!

   Svara

  Är det bara jag som vill att Kenza ska färga håret brunt? Hahah 🙂

  Svara

   Ja det är nog bara du.

   Svara

  Tips på billig och snabb vardagsmat? 😋 (har så dålig fantasi och busget…) Tack!

  Svara

   Brukar julmust, lussebullar, pepparkaksdeg, julkalendrar m.m. verkligen börja säljas SÅHÄR tidigt?

   Svara

   Pasta carete (sök Google)

   Svara

   Koka upp pasta. Häll av vattnet när det är ca 2 min kvar. Håll i färdig pastasås i kastrullen och låt det gojsa ihop och värmas. Tillsätt typ svarta bönor och toppa med mozzarella/fetaost och oregano/basilika.

   Svara

   Cacio e pepe är gott om man gillar lite starkt. Sjukt enkelt men smakrikt.

   Svara

    Varifrån kommer det starka? Är det svartpepparen?

    Svara

     Ja precis! Man kan ju förstås ta lite mindre peppar också om man föredrar.

     Svara

   Pasta med tomatsås och kikärtor. Viktigt bara att koka upp tomatsåsen ordentligt och ha i lite honung, annars blir den besk tycker jag 😅
   Ha i lök, vitlök, chili, färsk basilika och 2-3 grillade inlagda paprikor (burk som heter melis) i en mixer. Häll i en kastrull och fräs med lite tomatpuré. I med mutti krossade tomater, honung och krydda med salt, chili explosion och oregano, koka upp under lock och låt sen små puttra. Ju längre ju godare. Tillsätt kikärtor och pasta 😋

   Svara

    Kanel i tomatsås – alltid!

    Svara

     Varför kanel? Hatar kanel 🤢

     Svara

    Alltså! Detta är typ mitt enda egna tips! ÄLSKAR kikärter och äter pasta med tomatsås och dem överdrivet många gånger per vecka 😍

    Svara

     Jag har även gjort med köttbullar i tomatsåsen, sjukt gott 😍

     Svara

   Koka snabbmakaroner, blanda i en burk smaksatt creme fraiche, frysta ärtor och något protein. Credd till Mammasanningar för detta recept.

   Svara

    Ärtor är ju protein 🤗

    Svara

   Tärna och stek lax. Tillsätt fetaost, soltorkade tomater och creme fraiche. Koka couscous till. Precis innan servering rör du ner bladspenat i laxen. Supersnabbt och supergott!

   Svara

   Gå in på instagram, sök på recept.se och där kommer massa bra tips upp! 😃

   Svara

   Köttfärssås. Mycket grädde i så det blir mycket mat av det och så fryser du ner det i matlådor.
   Morötter och annat på säsong som du sen skivar/delar och fryser ner så har du billiga Wookgrönsaker. Brukar köra morötter i skivor, palsternacka i skivor, blomkål i bitar, broccoli i bitar och minimajs. Något kg av varje (Inte minimajs…), blandar det och fryser sen ner det i portionspåsar.

   Svara

    Perfekt att ha i kylen när man är fattig då 3kr snabbnudlar, något protein och wookade grönsaker blir en helt okej måltid. Är det riktigt kris så är kikärtor stekta i olja med salt och peppar gott till.

    Svara

   Undertians blogg. Billigt och gott.

   Svara

    Billigt, men sällan gott.

    Svara

     Gillar deras ärt-/majscarbonara men man måste alltid ha i en massa fond och grejer för att det ska smaka något. Resten av recepten är förvånansvärt komplicerade för att vara så billiga. Blir paradoxalt typ, liksom ja vad kul att portionen kostar 8 kronor men varför ska allt ta 2,5 h att baka och tillaga och så smakar det inte ens så bra?

     Svara

    Håller med! Äter vegetariskt och är student så provade en hel del av recepten, men ärligt talat har det varit en besvikelse varje gång. Alltid smaklöst, vattnigt och oaptitligt och min pojkvän som testat en hel del därifrån upplever samma sak. Nä, jag kör på Coops receptbank ”4 för 80 kr” eller mixtrar ihop efter eget tycke och smak.

    Svara

   Åh tack för alla tips! Har sparat allt 😍

   Svara

   Minns när jag var liten. Mamma kokade makaroner, sen ner med mycket smör och en burk makrill i tomatsås. Rör runt och ät.

   Svara

  Alltså vad livnär sig Dasha på?
  Mindre aktiv ”influenser” finns väl knappt?

  Svara

  Ni som jobbar inom serviceyrken eller vård se hit!
  Är nere och vill gärna höra att Nån varit med om liknande.
  Jobbar som servitör och Hade en kund som klagat över mitt dåliga bemötande (Aldrig hänt innan, får höra att jag är trevlig) till min chef idag och fått tillsägelse av chefen och mår mycket dåligt.
  Kan Nån peppa mig?❤️

  Svara

   Ryck upp dig, kritik får man ibland. Det är bara att ta.

   Svara

    Håller inte med om detta! Det är för mycket av den här tonen inom servicebranschen som det är

    Svara

   Kunden först. Svälj prestigen och be om ursäkt.

   Svara

    Nej, kunden har majoriteten av tiden aldrig rätt.

    Svara

    Antar att du menar ”kunden har alltid rätt” och det är rent jävla skitsnack 😂

    Svara

   Oh, jobbigt. Känner igen mig!!! Jag brukar få höra att jag är väldigt trevlig och alltid glad/snäll osv men även jag har några gånger under årets lopp fått höra att jag har dåligt kundbemötande osv. Ibland har man dåliga dagar och kanske inte kan leverera sitt absolut bästa, men OCKSÅ så är vissa kunder bara dumma i huvudet så oavsett om du varit jättetrevlig så spelar det ingen roll för vissa människor är bara såna jävla ollon.
   Jag har sluppit få en tillsägelse av chefen, men tror inte problemet är du utan att det snarare ligger i att din chef tar kundens sida lite för mycket istället för att fråga hur du upplevde situationen (väldigt vanligt……….).
   Kämpa på! Det är inte lätt att jobba inom service <3

   Svara

    Har jobbat i tusen år inom serviceyrket och jag kan bara säga att vissa människor kan man aldrig göra nöjda och de ska markera sin förträfflighet genom att klaga och göra sig märkvärdiga. Vet ni att ni är trevliga och gör ert jobb så skit i dessa kunder och fråga chefen vad han menar är fel.

    Svara

    Öhh? Fu vet ju inte ens vad det handlar om så hur kan du påstå att chefen är lite för mycket på kundens si:da? Det här kanske är en riktig idiot till anställd, vad vet du.

    Svara

   Frågade chefen dig om vad som hänt?! Surt om du fick en tillsägelse utan att hen kollade läget.

   Svara

   Jag jobbade på krog som ung och måste säga att din chef skulle ha kollat med dig. Det vet alla som jobbat i serviceyrken att kunder kan vara en plåga i arslet milt uttryckt. Om du brukar få höra att du är trevlig är det troligen kunden som är dum bara. Inget att bry sig om.

   Svara

   Låter som en udda chef som inte står bakom dig, såvida du inte gjorde något skandalöst? Jag har jobbat 6 år med restaurang och jag har fått mycket skäll för saker jag inte gjort fel och saker jag inte kan påverka. Alltid haft cheferna bakom mig. Det kommer alltid finnas människor som klagar och har åsikter. Ta inget personligt.

   Svara

    TACK för era inputs och svar❤️❤️❤️❤️/ TS

    Svara

  Börjar min första vfu på måndag (förskollärare) och börjar bli sjukt nervös av oklar anledning 🤯 någon som kan säga något lugnande? Hur ska jag bete mig? Vad förväntas av mig? Hjälp?

  Svara

   Alla har varit nya någon gång. Oroa dig inte. Kommer gå super bra😍

   Svara

   Var bara lugn, det kommer gå bra.
   Ett tips bara; låt de inte köra med dig. Du är en student ute på VFU. Du är inte någon vikarie! Jag vet av egen erfarenhet att många tyvärr gärna utnyttjar studenter ute på VFU som om de vore just vikarier. Detta får de absolut inte göra. Det är inte tänkt att du ska vara ensam med barnen utan det ska alltid finnas en pedagog med dig. Lycka till!

   Svara

    Man får som handledare vara i ett annat rum eller gå på toaletten tillexempel.

    Svara

   På min första VFU var det som var viktigast att bara vara med barnen och lära känna dom och mig själv som pedagog. Skriv ner dina reflektioner om olika situationer. Vilket också var ett krav att skriva loggbok och de hjälpte verkligen. Om du inte jobbat i förskolan innan så är vfu:erna den plats där du verkligen kan prova på olika aktiviteter, hur du lägger fram material på ett inspirerande sätt så barnen vill delta osv. Du kommer misslyckas med vissa aktiviteter, där några barn springer iväg eller ”inte lyssnar” osv men det är de du lär dig av som mest.
   Prata med pedagogerna, ställa frågor, hjälpa till med de rutiner du kan.
   Läs igenom studiemanualen riktigt noga så att du vet allt. Om din handledare börjar ställa krav som inte står i manualen så är det bara att hänvisa till den. Min handledare började snacka om att jag skulle hålla planerade aktiviteter varje dag, men då kunde jag säga att nej det kommer jag inte göra för det står inte i manualen men jag kan göra X många i veckan för det känner jag att jag har tid med.
   Och jag hoppas din vfu-lärare har informerat dig om att du inte är en vikarie/anställd. Du får inte bli lämnad själv med barnen och ingen annan pedagog där. Du får inte byta blöjor. Du får inte vara med på sovvilan (bara om en annan pedagog är där, ej själv). Du ska inte alltid vara den som städar undan efter lunchen.
   Visa initiativ. Om du ser något material eller om du sett nån aktivitet du tycker verkar rolig att genomföra så kör det med barnen.

   Lycka till 🙂

   Svara

  Kissie.
  Alexandra nilsson har verkligen förändrats.. gillar henne starkt..även hennes kille. Vad tycker ni? Från fjortis till super mogen. Hon känns mer äkta en de flesta influencers..

  Svara

   Klart man inte kan jämföra henne med hur hon var i början, hon har gått från ung tonåring till ca 30år. Alla mognar.

   Svara

    ”Alla mognar”

    Enter PAOW

    Svara

     Paow är ju dock inte samma person hon heller som hon var under Paow och Dessie tiden. Så även hon har mognat, även om det inte är i samma utsträckning som Alexandra.

     Svara

      Det är klart att hon inte är exakt samma person som när hon var 13 år. Men mer mogen? Really? Hon sitter fortfarande och kallar tjejer allt möjligt så fort de blir osams. Vilket är exakt samma beteende som när hon var 13. Nej, paow har inte mognat.

      Svara

   På vilket sätt tycker du hon är mogen?

   Svara

   Följde henne inte när hon var fjortis… men tycker hon verkar rätt skön. Hon har nog hittat sig själv lite

   Svara

   Jag har nyligen börjat följa henne. Jag gillar både henne och Andreas.

   Svara

  Måste jag ha en speciell stomi påse om jag ska bada på badhuset. Eller kan jag ha min vanliga. Någon som vet?

  Svara

   Tror du kan ha din vanliga. Har inte stomi själv men har Crohns och folk på Facebook diskuterar stomipåsar konstant så har lyckats lära mig lite 😆 Kolla så att allt sitter säkert på plattan så ska det inte vara någon fara.

   Svara

    Tack snälla.

    Svara

   Skulle nog dubbelkolla med läkare och inte nån här om jag vore dig 🙈

   Svara

    Jag tänkte göra det imorgon. Men tänkte att någon som har stomi läste här ikväll och kunde svara 🧜‍♀️

    Svara

   Borde finnas en stomimottagning med stomiterapeuter på ditt sjukhus, skulle vända mig dit och höra!

   Svara

  Här inne leker ju alla guds bästa barn och kritiserar andra hej vilt, kan ni inte berätta vad ni gjorde i er ungdom som idag är preskriberat? De flesta ungdomar och tonåringar är ju trots allt skitungar.

  Svara

   Ärligt så var jag nog den snällaste tonåring som går att hitta 😉

   Så jag tänker att jag nog blir en riktigt jävlig pensionär

   Svara

   Jag spottade på en killes kudde när jag var ensam i hans rum för han inte hade hört av sig till min kompis som han hade lovat…. 🙈

   Svara

   Jag snattade en gång som 15åring. Fyfaaaan vad jag skäms idag

   Svara

    Åh samma här. Snattade en mascara när jag var 14 och blev påkommen av en civil väktare. Blev gripen och mamma fick komma och hämta mig. Skäms som fan trots att det är 18 år sedan. Har knappt ens gått mot röd gubbe efter det haha

    Svara

     Höll på att åka fast för snattning på kicks i globen köpcentrum, men hann iväg.

     Svara

   Jag snodde ett luktsuddgummi av en kompis storasyster…

   Svara

    Åh åh, kriminell. Jag stal bokmärken i klassen en gång. Ville veeeeeeerkligen ha en viss ängel.

    Svara

   Bröt oss in i folks lador och drack öl, ”lånade” cyklar, tyckte det var roligt att åka in vid icas lastbrygga för då kom väktare och jagade oss (Man fick hålla om sin kille hårt när han gasade iväg med moppen ❤️), en gång bröt vi oss in på ett övergivet dagis och hade en stor fest, sa olika namn varje gång lokala polisen stoppade än på moppen haha. Han sa alltid samma sak ”Jag släpper iväg dig med en varning”. Samma visa varje gång.
   Rökte gjorde man ju också, men på den tiden fanns det rökrutor på grundskolan t.o.m så var ju inget bus då.

   Svara

   Jag gnuggade min pappas frus tandborste i toaletten.

   Nu, 14 år senare ångrar jag det fortfarande inte.

   Svara

    😂 Jag gjorde samma med en killes som var otrogen. 😂🙈

    Svara

    Jag gjorde samma. Och jag ångrar mig fortfarande inte heller…

    Svara

   Jag och mina vänner snodde/stal från affärer. Exempelvis kläder, smink, billigare smycken.
   Började festa när jag var 15/16 med allt va de innebär, lögner, köpa sprit från nån luffare, rökte cigg osv.

   Svara

   Har sprungit över spåret många gånger för att hinna till tåget. Så jävla dumt och jag hoppas att mina barn aldrig kommer göra det. Jag har haft en hel del oskyddat sex också, inte heller bra.

   Svara

   I högstadiet gick allt utför. Jag började röka i sjuan. I åttan började jag sno grejer. Det var dufflebags fulla med kläder, smink och andra grejer. I nian var jag sexberoende och använde det som självskadebeteende.
   Jag ljög, slogs och var allmänt sjukt stökig.

   Men det blev människa av mig också 🙂

   Svara

   Oj haha försöker mest glömma detta men ok 🤣 Snattade, körde moppe under 15 hej vilt, smugglade sprit från Tyskland till Sverige med hjälp av en 20-åring sen sålde vi sprit i skolan för glatta livet. Tjänade rätt bra!

   Svara

  CORONA
  Jag är inne på dag 5 utan smak, symtomfri i övrigt. Ni som tappat smaken av corona, hur lång tid tog det innan ni fick tillbaka den? OM ni fått den tillbaka dvs.

  Svara

   Varit utan lukt och smak i 5 månader :)))) läste nånstans att ca 10-15% av alla som förlorar luktsinnet får bestående men. I ditt fall kan du nog vara lugn, de flesta verkar få tillbaka det inom en månad.

   Svara

    För tidigt för att säga något om bestående men från detta virus som upptäcktes för mindre än ett år sedan.

    Svara

     De jämför ju självklart med besläktade virus som existerat i många år, inte som att covid är unikt i sitt slag.

     Svara

    Alltså HUR ser livet ut utan undrar jag då? Alla tillfällen man samlas kring mat/dryck, vad gör du då? Restaurangbesök känns ju som att kasta pengar i sjön..

    Svara

     Och hur ska man veta när det är dags att duscha, så att säga. Panik att inte känna hur man luktar

     Svara

      Jag fortsätter med samma duschrutin som innan (sitter ändå bara i karantän) och litar på att min sambo säger till annars haha! Han var tvungen att sätta på köksfläkten när jag lagade mat idag, känner ju inte matoset… 🙂 Att borsta tänderna är otroligt märkligt också, känns som att borsta med vatten bara. Inte så fräscht.

      Svara

       Fan vad läskigt. 🙁 Jag tror jag kommer ta livet av mig om jag blir sjukare än jag är nu.

       Svara

      När jag var hemma sjuk i covid så tänkte jag att fan vad fräsch jag är ändå!! Sen kom jag på att just det… jag stinker nog egentligen 😂 Tog en lång dusch och kände absolut ingen skillnad 😂

      Svara

      Haha va?! Är jag helt dum i huvudet som förutsätter att ”alla” duschar varje eller åtminstone varannan dag? 😳

      Svara

       Absolut inte dum i huvudet men du har heeeelt fel 😬

       Svara

    Såg nåt program där de pratade om att träna upp luktsinnet igen. Nu i veckan var det något på tv

    Svara

   Har inget svar, men vill skicka en krya på dig-hälsning ❤️

   Svara

   Ungefär en månad för mig, efter att jag blev frisk. En kollega hade ingen smak efter två månader.

   Svara

   Vecka 17 utan smak- och luktsinne.

   Svara

    Lukttränar ni något? Jag har valt kaffe, honung och apelsinblomma (en parfym) som jag tränar på lite varje dag. Kan verkligen inte tänka mig ett liv utan smaker/lukter 😭 älskar mat och dryck för mycket…

    Svara

     Tyvärr får visaa leva så, tex vissa som haft cancer. De är glada över att leva men maten blir aldrig detsamma igen

     Svara

      Samma situation som alla som har drabbats av lingual nerve injury, oftast permanent för livet för dem också beroende på hur allvarlig nervskadan är.

      Svara

  Brukar ni vara rädda när ni är ensamma hemma på kvällen?

  Svara

   Nej.

   Svara

   Jaaaaa gud ja. Minsta ljud är potentiell livsfara. Är det en mördare, demon eller katten, ingen vet.

   Svara

    Varför skulle du ha en demon hemma? Jag tänker alltid att oförklarliga ljud är något positivt, nån släkting som hälsar på eller liknande. Aldrig känt att det är något negativt.

    Svara

     Det är nog exakt det demonen vill att du ska tro.

     Svara

      Demoner… Jag är mer rädd för att det ska komma en demon än en inbrottstjuv.
      Är dock mer rädd för att vakna på natten, gå på toa och sen gå tillbaka till sovrummet, än vad jag är rädd på kvällen.
      Detta gäller oavsett om min man är hemma eller inte.

      Svara

   Jaaa! Mördare är jag så orimligt rädd för hahaha. Tittar alldeles för mycket på skräck. Är inte sambon hemma är alla lampor tända typ 😅

   Svara

    Bra! Alla vet att mördare är rädda för lampor! 😅

    Svara

     Jepp! Ligger du dessutom helt täckt av täcket är du helt trygg.

     Svara

      Exakt så! Fötterna får inte sticka ut, då vet alla att mördaren klipper av en tå med en sax!

      Svara

   Är mer rädd mitt på dagen ärligt talat. Fler inbrott då osv.

   Svara

   Nej, jag känner mig trygg i mitt hem.

   Svara

    Nja, om jag hör något så tänker att bara att det måste vara den lokala demonen som hälsar på igen.

    Svara

     Lokala demonen 😂

     Svara

   Inte när jag är uppe och gör saker men när jag ska sova och min man jobbar natt, ja då är jag rädd. Dubbelkollar alltid att dörren är låst, hoppar upp i sängen så ingen under sängen kan ta mig hahahha, har en liten lampa tänd så jag kan se lite. Men är min man hemma sover jag som en bebis. 🙂

   Svara

   Vågar inte gå ut när jag är själv hemma när det är mörkt. Bor i hus i skogen och närmaste granne bor ca 200m bort. Och hon är en tant på 90+. Kände mig trygg när jag flytta hit för snart 3 år sedan men efter det har det hänt saker. Har varit inbrottsförsök och folk som kommer på natten för att stjäla från ladan. Och för ca 3 veckor sen så skulle jag åka till affären på kvällen och ser då en man som går runt med ficklampa på min tomt. Han såg mig men sa inget. Fick panik och ringde mamma som fick komma. Efter det har vi satt upp flera rörelselampor här hemma

   Svara

    men usch!! hade aldrig vågat bo så!

    Svara

     Överväger att sälja huset och köpa lägenhet istället. Eller iallafall ett hus mer centralt. Min dröm har alltid varit att bo på landet, men har insett nu hur utsatt man faktiskt är. //anonym 22:03

     Svara

  Min sambo vill bli praktiserande muslim (han är född i en muslimsk familj men har inte riktigt praktiserat), han tror inte det kommer funka mellan oss pga det… Vad ska jag göra?

  Svara

   Vad kan du göra tänker du? Vill han inte att ni ska vara tillsammans mer så får du ju bara acceptera det.

   Svara

    Det kan funka om jag accepterar att han blir mer praktiserande och om jag t.ex. kan tänka mig muslimsk vigsel osv inom kort. Älskar verkligen den här killen men är så förvirrad. Vi har varit tillsammans i 7 år.

    Svara

     Okej men då får du ju antingen acceptera det eller så får du dumpa. Ser inte problemet mer än att det är tråkigt att göra slut om man inte vill det.

     Svara

     En sån drastisk förändring hos en person skulle iaf få mig att dra öronen åt mig..

     Svara

   Det är det sista jag skulle vilja bli.

   Svara

   Hej! Ignorera rassekommentarerna såklart. Nu vet jag inte din bakgrund, men jag är uppvuxen med en muslimsk förälder och min nuvarande kille är muslim, även om ingen av dom är direkt praktiserande. Jag personligen skulle inte kunna ha en relation men någon som var aktivt praktiserande. För att det kommer att vara omöjligt för honom att praktisera islam och ha ett förhållande med någon som inte gör det. Vill du behöva hela tiden anpassa ditt liv efter honom? Det kommer sluta med att du gör våld på dig själv, helt ärligt. Visst det beror också på till vilken grad han vill praktisera, man kan ju vara mer eller mindre rättrogen, men om han själv sagt att han inte tror att det kommer funka mellan er så får du nog utgå från det tyvärr. Jättejobbig sits för dig såklart, men om det är det valet han bestämt sig för så är det bättre för dig i det långa loppet att ni går skilda vägar. Lycka till <3

   Svara

    Hej, tusen tack Sara för din kommentar. Ska verkligen tänka på det. Det kan bli svårt men känns så sjukt att lämna något som är så sjukt fint och bra, av denna anledning… Han säger att det eventuellt kan funka om jag t.ex. går med på muslimsk vigsel inom en snar framtid. Och han kommer helt sluta dricka alkohol och börja be fem gånger om dagen etc. Väldigt främmande för mig. Vill ju inte göra våld på mig själv haha… Tack så mycket, återigen <3

    Svara

     Accepterar han att du inte följer dessa regler? Och hur ser han (och du )på uppfostran av eventuella barn?
     Känns ju som han väljer religionen framför dig.

     Svara

      Som praktiserande muslim måste hans fru vara muslim. Det kan bara fungera om hon konverterar och barnen uppfostras muslimskt, annars är han inte en god muslim.

      Svara

       En muslimsk mamän får ingå äktenskap med en kristen/judinna. Har ni haft sex så bör han äve n gifta sig med dig om han är en ”bra muslim”, annars förlåter Gud inte ”synden” (otukt).
       Dessutom är hans relation med Gud hans ensak, du ska inte tvingas be/fasta/ge allmosor osv. Ni kan ha en realtion ändå. Denflesta muslimer spelar, dricker och struntar i de 5 pelarna, deras troende kvinnor stannar ändå eftersom att de vet att din spiritualitet är din egen.

       Svara

       Det låter motsägelsefullt, ”god muslim”. Alla muslimer är väl onda? Profeten som satte på stackars Aisha när hon var 9 år. Vider!

       Svara

    Kallar andras kommentarer för rassekommentarer, men tycker exakt detsamma.
    Haha, hyckleriet vet inga gränser!

    Svara

     Eller hur. Vafan liksom.

     Svara

   Run forrest run

   Svara

   Han tycker mer om en sagobok än dig. Dumpa.

   Svara

   Hej! Skit i de rasistiska kommentarerna. Om han ska bli praktiserande så kommer det vara svårt att vara tillsammans med en icke-muslim, kan du tänka dig att konvertera? Jag tycker att du ska försöka lära dig mer om islam, vara med och be några gånger om dagen, osv och se vad du tycker. Många är väldigt negativt inställda till islam utan att egentligen förstå sig på religionen (vilket märks i några av kommentarerna nedan), men skulle må mycket bättre av en gnutta gud i vardagen. Det kan ju vara ett första steg så kan ni ta det därifrån.

   Svara

  Skrev i helgen om min katt.
  Han dog hemma söndag natt 😭.
  Fick sitta med han hela tiden tills det var över.
  Usch vad jobbigt när djuren dör 😪.
  Är riktigt tomt hemma. Har en misse kvar i livet iaf ❤️.

  Svara

   Därför man åker in och avlivar katter med svåra njurproblem, att låta sin katt lida hemma i flera dagar ÄR fel. Med det sagt, förstår din sorg, jag beklagar!

   Svara

    Ja beklagar men fel att låta katten ha ont av njurproblem.

    Svara

    Träffade dock en vet och det var inte tal om avliva då 🙄😕.

    Svara

     Vilken dag träffade du vet? Och hur många dagar gick det mellan veterinärbesöket till att katten avled?
     Bara för att man uppsökt veterinär en gång säger det ju ingenting om hur djurets hälsotillstånd kan komma att försämras. Stackars katt som fick plågas fram till sitt sista andetag.

     Svara

      Om du läser igen förstår du att dom var hos veterinären dagen innan.

      Svara

   Beklagar verkligen. Nu är han i katthimlen och jagar vita möss ❤️❤️❤️

   Svara

   Men vad hemskt, stackars katt! Du borde ha låtit honom somna in istället för att lida!

   Svara

   Från en ”kattmamma” till en annan – jag beklagar sorgen ❤️❤️❤️

   Svara

   Vänta, lät du katten inte ens åka in till veterinären? 😳😢

   Svara

    Jo vi var hos vet i veckan.

    Svara

     Fast vadå ”i veckan”? Sånt där kan gå fort! Varför åkte du inte in med katten när du märkte att katten blev sämre för?! Jag hade aldrig kunnat leva med mig själv om jag märkte att en av mina katter mådde dåligt, för att sedan låta katten dö hemma i PLÅGOR?!! Nejnejnej. Jag hoppas verkligen du tänker till när din nästa katt ligger inför döden och besöker veterinären igen istället! Usch. Vad upprörd jag blir.

     Svara

   Vet man att en katt eller djur överhuvudtaget är sjuk, som du visste. Då låter man den få hjälp att somna in. Inte experimentera att den kanske blir bättre.

   Svara

    Jag som ringer veterinären så fort mina katter har något konstigt för sig. Nu senast var det pga en hårboll den ena försökte få upp. Den andre har jag tagit urinprov på tre gånger i år bara för att försäkra mig om att hon inte har några kristaller i urinen kvar sedan hon fick problem förra året.

    Svara

     Wow, vad duktig du är.

     Svara

      Bättre än TS uppenbarligen.

      Svara

    Enligt jordbruksverket har djurägare en skyldighet att se till att våra husdjur inte utsätts för onödigt lidande. Du vet att du kan få djurförbud om du döms för djurplågeri pga detta?

    Svara

     När en av mina katter var dålig en dag så åkte vi in akut. Visade sig att han hade stopp i urinen så blåsan var full. De tömde blåsan och nu snart ett år senare så är han fortfarande frisk. Om vi hade kommit in bara nån timme senare så hade blåsan spruckit och han dött. Åk alltid in om djuret mår dåligt!!

     Svara

      Märkte man inte det på honom tidigare än så?
      När min katt fick problem med kisseriet skrek hon en massa innan hon gick på lådan. Det gick liksom inte att missa att något inte stod rätt till långt innan hon blev allmänpåverkad.

      Svara

       Nej jag bor på landet så han är ute. Endast inne på nätterna eller om han vill vara inne. Katter söker sig ofta ifrån om de blir dåliga, men jag märkte det på honom när jag vaknade en morgon och han var hängig och morrade. Ringde direkt till vet och fick komma in. Han hade inga stora kristaller så hon trodde att det hade byggts upp under tid. Men han blev spolad och efter det var han inne många månader och äter endast anpassat foder. Sen så togs urinprov flera gånger efter.

       Svara

     Ironiskt. Om man försöker hjälpa en döende människa med svårt lidande att förkorta plågan, då kan man bli dömd för mord.

     Svara

    Jag ringde en gång när min katt var uttorkad, stackarn skakade och hade kräkts. Jag var så sjukt orolig, kan inte förstå hur man kan låta en katt vara hemma i PLÅGOR, herregud…

    Svara

  Har någon person blivit kära i er som varit väldigt förbjudet eller fel av någon anledning? Vad hände? Besvarade ni den?

  När jag var tonåring blev jag och min brors kompis kära i varandra. Det blev aldrig någonting av det pga brorsan, men tänker på det där ibland. Tänk om vi träffats på ett annat sätt, hur hade livet sett ut då? Sånt funderar jag på såhär en onsdagskväll 😅

  Svara

   Synd att det skulle kännas förbudet bara för att det var brorsans kompis…

   Svara

    Ja men jag var 18 och min brors kompis var 25, och min brorsa sa något i stil med ”han är inte en bra kille” minns jag. Så ja, det var ju tråkigt DÅ men tror bara han ville skydda sin lillasyster liksom ☺️

    Svara

     och de säger att hederskultur inte finns bland svenskar 🤣

     Svara

      Det är väl en jäkla skillnad på att vilja skydda sina nära och att slänga ut sina nära från balkongen?

      Svara

   Jag och en tjejkompis blev kära i varann och var väl typ på G egentligen. Problemet var att hon och hennes familj var muslimer och hon var väldigt liberal på den fronten men hennes släkt var inte det.. Så vi fick göra slut, annars skulle något hända någon av oss. Sorgligt.

   Svara

    Jag hade en stor crush på en klient till mig (jobbade på en myndighet). Han uppvaktade mig friskt och ihärdigt. Är stolt idag av att jag aldrig agerade på mina känslor eller sa något tillbaka. Istället bad jag chefen att han skulle få en annan handläggare. Men gud, nog är han fortfarande topp 3 snyggaste människorna jag sett.

    Svara

     Gud vad strongt av dig ändå! Helt rätt ❤️

     Svara

   Var kär i en gift familjefar som var kär i mig.
   Jag avbröt all kontakt av hänsyn till hans barn.
   Efter att jag klarade att avstå från denna man som var besvarat kär i mig känner jag förakt för alla som bryter upp familjer pga en förälskelse. För både han och jag överlevde och han är fortfarande gift med sin fru.
   Kärlek är bara ok om ingen utomstående skadas.

   Svara

    Men sista meningen var ju så spot on. Starkt och fint av dig ❤️

    Svara

    Respekt till dig!

    Svara

   Jag lärde känna min sambo genom mitt ex. Dom var bästa vänner när jag var tillsammans med mitt ex, men förlorade kontakten för något år sedan. När jag och min sambo började träffas så var det väldigt ”förbjudet” och vi trodde länge att det inte kunde bli något seriöst pga mitt ex, men nu har vi varit tillsammans i 2 år och pratar om barn och giftermål, så det blev bra till slut 🙂

   Svara

   Jag blev kär i min bästa kompis ”kk” när vi var i tonåren. Min kompis var jättekär i han men han blev kär i mig och jag i han. Vi dejtade ett längre tag i smyg innan hon fick reda på det. Rätt svinigt gjort av mig

   Svara

   Ja, min mans bästa vän som är gift är (enligt flera andra) kär i mig. Alltså vi är väldigt sådär ”konservativa” och skulle aldrig skämta om sånt skit, särskilt inte med tanke på hans religion (som jag inte delar). Men hans egen faster har berättat att han länge varit kär i mig, även innan jag blev ihop med hans bästa vän men när han fick reda på att hans vän var kär i mig backade han och valde att inte göra något åt det eller någonsin säga nått till min man. Han lyckas dölja det bra men ibland kan jag säga något och han blir typ röd i ansiktet och stirrar sådär beundrande att alla i sällskapet känner av hur konstigt det blir. Tycker synd om honom på ett sätt och särskilt hans fru men tänker ändå att hade han varit så jävla kär hade han väl inte gift sig 😂 men vad vet jag. Synd ändå.

   Svara

  Tips om vad man ska packa i bb-väskan?

  Svara

   Hårsnoddar, hårband, hårnålar eller vad du nu använder.
   Mjuka kläder, en morgonrock eller så.
   Nåt mjukt badlakan.
   Laddare! Se till att partner packar ombyte, eventuellt snus osv.

   Svara

    Du behöver inte ta ansvar över din parters packning! Du har tillräckligt att tänka på ändå 🙂

    Svara

    Partnern får väl förfar packa själv, hen är väl vuxen. Den födande har väl nog att tänka på.

    Lång laddsladd, eventuellt powerbank.
    Till bebisen
    Kläder
    Flera filtar, hade två men han spydde ner båda 😅
    Flera Hjälmmössor, blir blod på dom
    Pyjamas
    Strumpor
    Kräkhanddukar
    Till dig
    Sköna kläder att åka hem i.
    Schampoo, balsam, tvål. Jag hade med i småflaskor.
    Hårborste
    Tofs
    Stora trosor om du inte vill ha bbs
    Krämer
    Snacks

    Svara

   Ett skönt ombyte till dig. Glöm ej strumpor! Något som bebisen kan ha när ni åker hem. Laddare till mobilen. Godis.

   Svara

   Lipsyl, Pösiga Mjukisbyxor 2 par (du har ju typ blöja efter förlossningen. Ett par extra om du blöder igenom ett par) Tjocktröja med dragkedja (du kan ligga hud mot hud men inte behöva vara naken helt upptill) hårsnoddar, schampo balsam duschcreme (fantastiskt att få ta en dusch och lukta hemma), laddare, lite snacks till efter förlossningen, tofflor (nice att inte behöva glida runt med ytterskorna efter förlossningen)

   Svara

   Inför big brother får man bara ta med en sak – så skippa väskan.

   Svara

   Tofflor, godis,tandborste och tidningar. Räcker långt.

   Svara

   Mjukt toalettpapper

   Svara

   Endast i Sverige som ingen skriver- packa munskydd. Sverige är stört land.

   Svara

    Du är stört person 🙃

    Svara

    Kanske att de har det på sjukhuset..?

    Svara

    Skulle aldrig vilja ha munskydd under förlossning, hur fan tänkte du där?

    Svara

  Fattar inte hur Gabjoss kan planera ett kalas under en pandemi, att hon frågar sina läsare om råd för att hon är så kluven.. Tror att hon skiter fullständigt i vad andra tycker, det är bara sidvisningarna som räknas 😒

  Svara

   Små tillställningar är okej? Jag var på kalas i lördags, vi var åtta personer utspridda över ett stort bord. Inga kramar eller så utan vi höll avstånd utan problem.

   Svara

    Enligt henne skulle de bli rätt många, nope tycker inte det är okej. Speciellt inte eftersom symptomen inte alltid märks!

    Svara

     Spelar väl ingen roll vad du tycker.

     Svara

  Jag skrev på helgens öppet spår men missade helt att jag fick svar från två fina själar. Jag skrev såhär:

  Bråkade med killen för en vecka sen och vi har inte hörts sen dess. Jag har extrem ång est. Varken äter eller sover normalt. Alltid när vi bråkat så hörs vi inte på ett tag även om vi skiljts åt som vänner. Jag antar att det är för att jag är ”jobbig” när jag är känslosam och sårbar. Så han orkar inte. Han är en egoistisk skit för att sammanfatta hur han är.
  Men! Jag vill höra av mig till honom. Jag har en jobbig period i mitt liv och klarar inte att vi bryter upp nu eller har en lång tystnad. Jag skiter i att han är fel för mig. Jag är inte redo att bryta upp. Men jag är rädd att han är sur på mig och att om jag skriver till honom så kommer han skriva något som sårar mig ännu mer tex ”jag tycker inte vi ska ses mer” eller likande. Jag kan inte ta det just nu. Tanken på det ger mig också ännu mer ånges.
  Vad ska jag göra? Sitta här i min vånda för att vi inte pratar eller chansa att vi kan lappa ihop och börja prata igen med risken för att han ger mig mer ånges t med sitt svar?

  Ett svar kom från Anonym och jag vill svara dog såhär: tro det eller ej men han är 49. Jag kan inte påstå att mognad hos män kommer med åldern direkt. :/
  Jag vågar inte ta kontakt med honom eftersom jag är så rädd för sårande ord. Vi har haft såhär förut och när jag då antingen försöker prata för att lösa situationen eller pratar för att berätta att jag inte vill fortsätta ses så kommer det ibland bra bemötande från honom, men oftast är det som att egot tar över och han säger massa saker som sårar mig. Ibland pratar han fort och oavbrutet nästan som han vill skynda sig att peppra mig med så mkt dåligt som möjligt. Jag fattar inte att jag är kär i den här mannen. Eller vad jag nu är.. Tack för dina ord.❤️

  Den andra signaturen var 🌷 och här är mitt svar till dig: du har rätt i att han får en kick av att jag trånar. Han vet också att jag trånar då jag inte har så mkt annat för mig i min sjukskrivning. Det stämmer även att han bestämmer över mitt psyke. Är det bra mellan oss mår jag ”bra” och är det dåligt mellan oss så finns ingenting som kan pigga upp mig eller lindra å ngesten. Snälla, ruska om mig hårt!!
  Jag sparar ditt svar så jag kan läsa och peppa mig själv när jag behöver, men jag vet inte riktigt hur jag ska hitta styrkan att bryta med honom när jag har ungefär ingenting i mitt liv och i min hälsa i övrigt. Man blir väldigt sårbar då. Han är 49 och jag är 34.

  Svara

   Wow, är han 49 år så dumpa fanskapet. Du kan lätt hitta en betydligt mycket mognare människa som faktiskt VILL att du ska MÅ BrA inte bara ibland utan hela tiden. Talar av egen erfarenhet.

   Svara

    I know… han känns så kall och svinig emellanåt att jag undrar vad som är fel på honom. Jag är väldigt varm som person och vill allas bästa och ger mycket av mig själv. Han har upprepade gånger sagt att han inte har så mkt att ge.😬😬 Vet inte varför han säger så, hur kan någon känna så gentemot andra människor? Sättet han säger det på känns inte helt normalt.

    Svara

     Alltså det här kanske är lite hårt för dig att smälta för du verkar lite seg när det kommer till att se verkligheten men det du beskrivit om honom så verkar han försöka visa dig att han inte är intresserad av att ta något som helst ansvar för en relation. Han vill nog bara ha någon att knu*la med emellanåt och sen allt det andra jobbiga med känslor är inte intressant för honom.
     Dumpa!

     Svara

      Så himla seg är jag faktiskt inte. Så kanske det kan vara, men det förklarar ju inte varför han beter sig som ett arsel. Även om man bara ska ha någon för sex så kan man väl ändå bete sig bra. Det är ju något annat som är fel på honom.
      I början av relationen ville han att vi skulle flytta ihop (jag sa nej då det var för tidigt och jag behövde ta det sakta) så det är nog inte bara för att ligga. Vi har sedan inte flyttat ihop, av förklarliga skäl.

      Svara

       Fast alltså han säger ju själv ”att han inte känner för andra” = känner inte ett skit för dig heller. Det är inget att undra över och lägga energi på, han älskar inte dig. Klart.

       Svara

        Nej, han säger att han inte har mkt att ge, vilket han syftar att han har mkt med jobb och barn samt en halvt utmattad hjärna. Han säger inte att han inte känner något för andra människor, det var min tolkning. Jag har en helt utmattad hjärna men kan ändå inte fatta att man känner ”inte mkt att ge”. Men ja det kan ju stämma att han inte har empati för någon alls som vill komma honom nära inpå livet. Men hur konstigt är inte det?

        Svara

   Alltså du skriver det själv, du har inte så mycket annat för dig än att tråna efter honom. Vad skulle du vilja göra om du fick välja? Någin hobby eller kultur du skulle vilja förkovra dig i? Att han behandlar dig såhär med att ignorera dig och peppra dig med negativitet… om din bästa väninna var i samma situation, vad skulle ditt råd till henne vara då?

   Den här snubben verkar vara väldigt dålig som partner och du verkar vilja ha en annan sorts relation än han kan ge dig. Ärligt talat så skulle jag hellre vara ensam än med någon som behandlade mig sådär personligen.
   Jag skulle försöka jobba på min egen utveckling. Låna böcker på bibblan, lära mig korsstygn, lyssna på ny eller gammal musik. Fylla mina dagar.med något jag själv väljer, inte lägga mitt liv i händerna på någon clown som inte ser mitt värde. Det finns bättre medelålders gubbar därute. Släpp den här

   Svara

    Jag skulle vilja ägna mig åt massor av saker, men ekonomin tillåter inte de flesta av mina idéer. Rida.❤️ Har andra djur jag lägger så mkt tid och ork jag kan på. Jag har en sjukdom som ger väldigt begränsad ork så det hindrar mig från en del också. Det är därför det känns extra hemskt när det blir tyst mellan oss. Jag väljer att se ljust på min tillvaro och göra det bästa av det men det är skit att ha så begränsad förmåga. Den här killen ger mig Ändå lite energi så det har blivit lite som en livlina för mig. När det är bra så ökar det min livskvalitet.
    Men ja, det finns ändå en del jag kan försöka fylla min vardag med. Fast bäst hade varit att jobba, så hjärnan är för upptagen för att tänka och sen kommer man hem och kraschar av trötthet. Då blir inte många tankar tänkta.

    Känner mig väldigt peppad av din kommentar så jag sparar den också.❤️ Ska börja tänka på honom som en clown och ja, han ser verkligen inte mitt värde. I ord kan han uttrycka det men i handlingar har han inte visat det, och det är ju handlingarna som är det viktiga.

    Tack för ditt stöd!💕

    Svara

     Snälla skaffa dig lite självrespekt. Och skriv inte såhär långa noveller om du blir medlem på happy pannkaka eller whatever, män kommer behandla dig som skit om du är såhär involverad i dem.

     Svara

      Det är attityder som din som formar dåliga relationer där folk spelar omogna spel. Jag saknar inte självrespekt, jag låter bara inte egot ta över när det inte går som jag vill. Något som väldigt många behöver lära sig.
      Jag har en stor förståelse för att människor fungerar olika och har olika sätt att kommunicera eller hantera känslor på. Ofta är det sånt som får relationer att bli svåra.
      Om du inte gillar mina ”noveller” – scrolla vidare. Det är ändå inte fler folk med pissig attityd gentemot andra människor jag vill attrahera. Hej då.

      Svara

       Nej, det är inte en kommentar på en skvallerblogg som formar dåliga relationer, det är att acceptera att bli behandlad som skit som fortsätter göda dessa relationer, från personen som blir utsatt till nästa generationer (barn osv).

       Svara

   Skaffa ett konto på happypancake.se och börja snacka med lite andra snubbar. Kanskd någon mindre destruktiv, som har en framtid och en förmåga att ändra sitt stövelaktiga beteende. Nästan 50 år gammal gubbe kommer inte förändra sig.
   Varför är du sjukskriven?
   Hur träffades ni?

   Svara

    Faktiskt en bra idé. Har inte tänkt den tanken tidigare (förutom att den dök upp som hastigast förra veckan när det kändes som värst).
    Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom och har varit det länge. Den här relationen kanske inte hjälper till direkt.😬
    Vi träffades på en restaurang där vi slumpartat började prata om en gemensam nämnare. Han var så charmig och det sa klick. Nu är han inte alltid lika charmig.
    Vissa män borde ha en varningstext i pannan. Jag unnar ingen att råka ut för honom, faktiskt. Önskar jag kunde varna er allihopa, med bild och namn.😄 Det är som att han gillar att få en att känna sig mindre värd. Men bara när han är arg, när han inte är arg är han väldigt sympatisk och vill hjälpa hemlösa och flyktingar osv. Därför känns det ännu värre att han är helt ignorant mot mig. Det känns nästan uträknat ibland, som att han vill att jag ska märka att han prioriterar andra, men inte mig, eller att han vill att jag ska se att han bryr sig oerhört om andra människor, men inte om mig. Vet inte om han är sårad och det är hans sätt att skydda sig eller om han bara är empatistörd och elak.
    Tack för ditt tips, ska testas.😉💕

    Svara

     Sluta slösa din dyrbara tid och ork på någon som behandlar dig illa. Att han ger dig fina stunder ibland är inte bra nog! Du måste hitta din egen styrka och fylla din vardag med saker och sysslor som ger dig energi själv, så du inte är beroende av någon annan för att må bra.
     Hur länge har du varit sjukskriven? Var du sjukskriven när ni träffades?

     Svara

     Men snälla, varför lägga tid på honom när det du skriver är så självklart?! ”Önskar jag kunde varna er allihopa med bild och namn”, ”Det är som att han gillar att få en att känna sig mindre värd”, vad exakt är det du väntar på? Att han ska göra en handvändning och bli supersnäll och stöttande eller? Han kommer ALDRIG bli det. Gör slut med honom nu! Varför gör du det inte för?!! Det är ju uppenbart att du inte mår bra av att vara i förhållandet och han är ett svin! Som är nästan FEMTIO ÅR GAMMAL och beter sig som ett omoget jävla barn!

     Svara

   Alldeles för gammalt att välja fuckboys framför lite ensamhet när man är 30+. Jag gjorde samma misstag när jag var 18 men lärde mig en rejält läxa.
   Lär dig vara ensam även i motgångar, har du släkt/vänner/mamma/pappa, någon annan du kan umgås med och få stöd hos?
   Isf prata med dem om din situation men välj inte att vara med en dålig kille bara för att slippa vara ensam. Det kommer vara jobbigt första veckorna ja, men sen kommer du känna en enorm frihet. Känslan att vara fri från en dålig pojkvän är fantastik men du måste ge det lite tid.
   När du känner för att ringa honom, sätt på någon bra tv serie, ta en promenad, ring släkt/vänner, baka något gott, gör en moodboard vad som helst håll dig busy och sen efter några timmar kommer de kännas bättre.

   Svara

  Simon i PH är tydligen jätteläcker enligt tjejerna.
  Vad är det jag inte fattar?

  V

  Svara

   Tycker absolut att han är söt. Men hans personlighet dock….

   Svara

   Är det bara jag som får psykopat vibbar av honom?

   Svara

   Faaan vad sliskig han ser ut.

   Svara

  Officiella trailern för Ex on the beach släpptes i dag, någon mer än jag som tycker ”Adinator 5.0 redo att aktiveras” är årets tröttaste mening? Förstår inte att de castat honom igen.

  Svara

   Skall AnnaLisa oxå vara med igen då tro…

   Svara

    Japp. Så tröttsamt faktiskt, han är väl med från start så får hon komma in när han hunnit ligga med några så konceptet känns igen.

    Svara

   Bara jag som tycker han är rolig??

   Svara

   Bara jag som tycker han är rolig?

   Svara

  Vad har ni för husdjur förutom katt och hund? Har precis fått veta att min man är allergisk och alla våra planer om att skaffa hund har gått i kras, och vi är båda förkrossade. Vi vill så himla gärna ha husdjur dock, så är det någon här som har tex marsvin eller ödla och vill dela med sig om hur det är? ☺️

  Svara

   Jag har katter, amazon papegoja, crested geckos, leopard gecko, gargoyle gecko, trachyaretaon sp. Negros (insekt), sungaya inexpectata (insekt), eurycantha calcarata (insekt), bönsyrsa, pacman groda och ett akvarium med angel fish, fantomtetra, elefantsnäcka och ett gäng malar.

   Svara

    Tillägg, hur det är att ha ödla: Som att ha ett akvarium ungefär. Man ska inte hantera reptiler för mycket, de blir stressade av det. Så är mest observations djur. Men jag tycker de är häftiga, har nattaktiva arter, vilket såklart kan vara ett minus om man aldrig är vaken på kvällen/natten. Salmonella är ju också ett minus men med god hygien och bra rutiner för städning och diskning är det väldigt liten risk att få det.
    Läs inne på terrariedjur.se, de har mycket info om arter. Tänk på att inköp ofta är det dyraste, terrarium, inredning, subtrat, värmekällor osv och djuret.
    En del äter insekter, en del äter cgd (Pulver som blandas med vatten.). Också något att tänka igenom, vill du ha en låda med kackerlackor hemma osv.

    Svara

     👍🏻 Ts läs också på ordentligt om kosten ändrar sig som hos skäggisar tex. Många som säljer dem när de blivit vuxna för att de inte har råd med färska grönsaker dagligen.

     Svara

    Negros i arter hos insekter och spindlar syftar på ön negros utanför Filippinerna. Om någon skulle reagera på det.

    Svara

   Hur allergisk är han? Tror ni pudel kan fungera?

   Svara

   Min man är allergisk men vi testade med allergenious schampo, duschar hunden två ggr i veckan med det och han känner inget. Går det länge mellan så börjar det klia på honom. Kan vara värt att testa på ngn bekants hund kanske?

   Svara

   alltså det finns ju allergimediciner? om han inte kommer dö så varför inte medicinera och leva sin dröm att ha hund?

   Svara

    This! Har både hund och katt trots allergi, tar en tablett Loratadin varje dag och allergin märks knappt.

    Svara

    För vissa kanske det funkar. Min katt fick flytta för en vecka sen just för att allergimedicin hjälper inte mig. Får andningssvårigheter. Så att chansa och köpa ett djur när man är medveten om allergi tycker jag är idiotiskt. Det kanske funkar till en början, men kan lätt sen hända att det inte längre gör det. Då står man där med ett djur man skapat ett band till..

    Svara

     Tilläggas att jag haft katt i 7 år och allergin utvecklades för något år sen, men först nu läkarna utredde.

     Svara

   Råttor! (Om det funkar med allergin) De är verkligen som små minihundar; intelligenta så att de går att träna, och med massa personlighet så att de är små individer. (Obs dock att det är minst två stycken som gäller)

   Svara

   Det lär vara många som är allergiska och tål t. Ex labradoodle eller pudel 🙂

   Svara

    Min mammas man tål lagotto romagnolos

    Svara

   Mina föräldrar har två sibiriska katter som är allergivänlig. Brukar finnas testhem så man kan prova och känna om man tål den rasen. Kom dock ihåg att varje katt och person är olika så allerginivån är inte samma för alla. Kattungar är dessutom ännu jobbigare för allergiker så skulle rekommendera att köpa en äldre. Morsan som är superallergisk kände av den ena när han var kattunge men det växte bort 😊

   Svara

  Ni som jobbar inom förskolansvärld, upplever ni att det är mycket skitsnack/vuxenmobbning på jobbet? Jobbar på förskola för första gången just nu och shit vad mycket skitsnack det är. Blev ”varnad” att det är så inom fsk men kunde inte ana på vilken nivå det skulle vara. Får mycket flashbacks till högstadiet på jobbet. Tex igår när en kollega surade över en minimal sak och istället för att säga det till mig sa det till Precis alla på jobbet förutom mig..

  Svara

   Ojaaaa dom snackar extremt mycket skit. Senast var herregud vad mycket barn hon skaffar och massa annat. De snackar oftast skit om kocken och hur vidrig maten är. Jobbar på köket i en skola .. är helt ny. Alla e trevliga men snackar skit om varandra. Är rädd att dom pratar illa om mig 🤣

   Svara

    Är också kock på en skola och skulle aldrig någonsin få för mig att gå på skolans gemensamma ”personalträff” med alla dessa pedagoger och lärare, jag är svintrevlig mot dom i matsalen (de är mina gäster liksom). Men känner ändå att de har en helt annan atmosfär i personalen än vad vi i köket har. Å andra sidan kanske de är riktigt lajbans efter ett glas vin på fest. Men jag vill nog inte ta reda på det!😂

    Svara

   Har jobbat på flera olika förskolor (vikarie). Har inte märkt av något sådant mellan personalen. Däremot har det snackats mycket nedlåtande om vårdnadshavare… Anser det vara minst lika illa. Pågår det mobbning på din arbetsplats så ta upp det med rektorn! Ingen ska behöva bli illa behandlad!

   Svara

   Ja tyvärr mycket skitsnack både om personal och föräldrar.
   På personalfester har det även snackats om vilka föräldrar det kan tänkas liggas med

   Svara

    Men gud nej säg inte det här! Här har jag gått och trott att förskolan är värsta snälla och mysiga arbetsplatsen? Att det måste vara så fint att jobba med andra omtänksamma kvinnor som villigt tar hand om alla dessa barn. 😂

    Kanske inte ska bli förskolelärare då haha.
    Men vill ju jobba med barn! Är barnfri själv men älskar barn och vet att det är något jag vill jobba med. Någon rekommendation på annat roligt barnrelaterat jobb? De är ju trots allt vår framtid 🙂

    Svara

     Det är fint att jobba med barnen 🙂 Har aldrig hört ett ont ord sägas om ett barn!!
     Det värsta med förskoleyrket är arbetsmiljön och föräldrarna skulle jag säga. Alltså vissa föräldrar är/gör så sjuka grejer så att….

     Svara

      Hur är en sån förälder? Är så rädd för att vara en sån 🙃 så på den nivån att jag knappt vågar säga nåt alls för att det inte ska tas som kritik. Enda gången jag tagit upp nåt var när min ettåring kom hem med intorkat bajs.

      Svara

       Nu var inte frågan till mig men svarar ändå hehe. Sjuka saker en förälder gör är exempelvis: ger sitt barn medicin på morgonen, barnet berättar sen att hen fick medicin för att den ”hade sovit dåligt”. Eller blir sura och skäller ut oss när vi ringer hem uppenbart sjuka barn. Står och skäller på sin tvååring i tamburen. Andra konstiga saker föräldrar gör är att inte ha kläder efter väder vilket gör att man inte kan gå ut med vissa barn vilket stör vår planering. Eller tror att deras barn är det enda barnet på avdelningen- nej vi har 15 andra att se efter också.
       Det där med intorkat bajs är dock inte okej och det skulle jag gjort ett rejält klagomål på, hade nog tom mejlat rektorn. Dom behöver se över sina rutiner kring blöjbyten, för sånt får inte hända.

       Svara

   Jag jobbar som vikarie så jag har jobbat på många olika. Har inte upplevt så mycket skitsnack. Men nu på mitt senaste jobb som varade i över 1 månad upplevde jag som att en inte gillade mig. Hon klagade smått på mig hela tiden. Aldrig ville prata med mig trots att jag försökte mitt bästa att prata om något. Hon pratade dock glatt med en annan vikarie som var där om allt mellan himmel och jord. När hon väl hade slutat arbetsdagen var det en hel annan energi i rummet.

   Svara

   Men fy – säg till rektorn, det där är inte okej!

   Jag arbetar själv på förskola och det är det bästa arbetet någonsin! Vi har galet roligt tillsammans, pratas inte om något privat utöver det vi ”måste”. Absolut inget skitsnack om föräldrar eller kollegor. Blir så arg när jag hör om sånt, det är inte den verksamheten vi ska bedriva. Usch 😕

   Svara

   Ja. Jag sa till och med upp mig pga allt skitsnack. Det snackades om allt och alla. Föräldrar, barn och kollegor.
   Jag klarade inte av klimatet.

   Svara

   Vad menar du är skitsnack. Jag tänker att om man snackar skit om en persons personlighet/utseende är det mobbning men om man snackar om personens arbetsförmåga så är det inte det. Vi har några personer på jobbet som alltid tar för mycket rast, alltid försvinner iväg, alltid avbryter en under konversationer, alltid ger sig själv bästa tider osv så om man snackar om detta i fikarummet med övrig personal anser jag inte de som skitsnack. (detta tas upp väldigt ofta på apt och andra möten men dom fortsätter).
   Inte varit med om att någon snackar skit om utseende, eller ”åh dryg hon är”. Utan ”skitsnacket” är arbetsrelaterat och det finns fan i alla yrken. Men bara för att det främst jobbar kvinnor i förskolan så blir det stereotypt. Kolla in byggbranschen, herregud, värre skitsnackare finns inte. Eller i matbutik för den delen.

   Svara

    Varför säger du inte det ditt personen ditt lowlife? Du är säkert en sån där som säger det du tycker till exakt alla utom personen det handlar om. Tönt

    Svara

     Du tror inte man nöter det varje apt? Att rektorerna tar upp det gång på gång. Men personerna har ingen självinsikt. Så det fortsätter…. Hahah lowlife, vet du vissa saker behöver man inte vädra. Ibland vill man bara klaga lite. Har inga problem att ta upp saker men när det sagts 1000 ggr innan och ingen förändring så spelar de ingen roll. Men sitt åå din höga häst, du fulländade.

     Svara

  Hur känns er panikångest attack?

  Svara

   Hög puls och väldigt skakiga händer. Kan ibland få lite ont eller stickningar i hjärttrakten. Men framförallt är det pulsen som skenar iväg så mycket att jag tror hjärtat ska lägga av.

   Svara

   Kan bara prata för mig själv: Det börjar med en extrem känsla av ångest och hopplöshet som leder till att allt börjar snurra, jag tappar synen och sen börjar min mun skrika av sig själv. Pulsen ökar extremt och kroppen liksom skriker ikapp med andetagen. Tappar kontrollen över mig själv totalt.
   Efteråt är jag ”bakfull”- känslolös och väldigt svag i några dagar.
   Men det är olika för olika människor.

   Svara

   Extremt illamående och sen spyr jag. Sen blir jag helt matt och skakar som ett asplöv typ

   Svara

   Hög puls, yrsel och det värsta är att jag svettas som en tok. Alltså inte att det rinner lite i pannan utan blir genomblöt, som att jag precis klivit ur duschen. Efteråt känner jag mig skamsen, misslyckad och ledsen..

   Svara

    Först ångest samt overklighetskänslor. I takt med att de ökar (när mina övningar inte hjälper) blir det fysiskt. Svårt att andas, extremt orolig mage, hög puls, skakig i hela kroppen, syn och hörsel försämras samt mitt tal och förmåga att uppfatta verkligheten försvinner. Gråter ofta okontrollerat. Vid en mild attack är det som beskrivet ovan, vid en mellansvår attack som ovan fast jag ligger i fosterställning och vid en svår är det som allt ovan men mina händer och fötter krampar + skriker/gråter (beroende på hur jag lyckas syresätta).

    Svara

     Ibland hinner jag själv ta min medicin, ibland inte och ibland får jag panikångest i sömnen. Då petar min man i mig medicin. Är han närvarande när det händer är han alltid där o hjälper mig igenom. Han är grym och vet efter alla år precis hur han ska göra ❤️

     Svara

  Varför tror ni att det är såhär?

  En kvinna lägger upp ett inlägg ang att någpn fött hemma (självmant med leg barnmorska). Kommentarsfältet flödar av hårda ord, hånande och mycket ”fyfan för såna som dig” osv.

  En annan kvinna lägger upp ett inlägg ang att de inte hann in till BB och RÅKADE föda i hallen med pappa som barnmorska och kommentarsfältet flödar av hejarop och ”fan vad häftigt” ”vad grym du är som lyckades göra det själv innan ambulansen kom”.

  Ps Vill inte ha en diskussion ang föda hemmas vara eller icke vara. Utan undrar varför de som råkar föda hemma, i bilen eller på toaletten för att de inte hann in till BB i tid får hyllande rop (tom artikel i aftonbladet) medans de som väljer det själv får pekpinnar och glåpord.

  Svara

   Låter konstigt. Förstår inte varför man skulle lägga sig i det och säga ”fyfan för såna som dig” om en sån sak? 😄

   Svara

   Förstår mig inte på såna här frågeställningar tbh. ”Varför hyllas X, när Y inte hyllas”. Vad är det som säger att de som hyllar X, INTE också hyllar Y? 😅

   Men min gissning är väl att man ”ska” föda på sjukhus. Att planera att inte göra det = gå emot normen. Folk gillar inte att känna att rådande ordning blir ifrågasatt. Att planera att föda på sjukhus (normen), men inte hinna = häftigt att man klarade en födsel oplanerat.

   Svara

   En vild gissning ni men jag tror att om man föder hemma, bebisen är halvvägs ute och det inträffar några komplikationer så kan man riskera sitt barns liv (och även sitt). Nu har jag noll kunskap när det kommer till förlossning, både på sjukhus och/eller hemma, men om t.ex. navelsträngen är runt halsen på ett barn så vill man väl ha en läkare och eventuellt extra händer. Eller akut kejsarsnitt som måste göras på plats eftersom att det annars kan riskera ditt eller barnets hälsa (för du måste åka in till sjukhuset, som kanske ligger 30 min ifrån) kan vara en annan anledning?
   Att man inte hinner till BB pga. trafik eller annat och lyckas förlösa ett barn är hur grymt som helst, speciellt när man inte kan något och har inget annat val. Kanske därför det hyllas?

   Svara

    Nyckelord här är:
    ” Nu har jag noll kunskap när det kommer till förlossning, ”

    Svara

   Jag skrev ett långt svar men kortar ner det. Allt kan i princip hända. Du måste göra akut kejsarsnitt, kanske har navelsträngen virat sig runt barnets hals och en läkare behöver ta hand om det, eller kanske något annat hemskt som har hänt (eller kan hända). Något måste göra nu och den enda personen med kunskap är en leg barnmorska hemma hos dig. Inget annat nära till hands. Man riskerar en hel del närt det t.ex. inte finns en operationssal nära till hands. Kanske därför?

   Svara

    Ja, och på ett bra sjukhus finns en inarbetad rutin för vad som ska hända och vilka som gör vad när något urakut inträffar. Jag tror att många underskattar den delen, hur mycket tid man faktiskt tjänar när alla vet vad som ska göras. Hur nära man än bor sjukhuset är det svårt att kompensera för den biten.

    Svara

   Jag tycker faktiskt det är idiotiskt med hemmafödsel. Har en i min närhet som gjorde det nyligen och allt gick tack o lov superbra men tänk om det inte skulle gjort det? Tänk om det är något fel och man måste opereras omgående? Jag har själv varit med om akuta snitt och är så tacksam över att jag var på sjukhuset. Om en person inte hinner fram till sjukhuset så är det ju inte personens fel, men om en person däremot VÄLJER att föda hemma så tycker jag, personligen att det är fel. Självklart får väl alla göra som dom själva vill, men att utsätta sig själv och sitt barn för en onödig risk tycker jag är dumt.

   Svara

    Det finns forskning på att det är lika säkert eller säkrare att föda planerat hemma, som på sjukhus.

    Svara

    Samma här, vill inte ens tänka på ett scenario att jag inte var på sjukhuset.

    Svara

  Någon mer som läser öppet spår efter att det gått några timmar.. läser efter högst 600 kommentarer 😁

  Svara

   Brukar kika in för att se om någon svarat mig, oavsett antalet kommentarer. Men att läsläsa, nej inte direkt.

   Svara

   Ja. Om jag har en fråga brukar jag kolla svar senare. Tack till er som går inn senare och lämnar bra och kloka svar. ❤

   Svara

  Vad har det blivit av Amir förutom black pink på story??? Hur betalar han räkningar??

  Svara

   Det undrar jag med! Bor Safir med honom än så hjälper väl han till att betala. Lite pengar under bordet från lohillo och träningskläderna men nån gång sinar väl kapitalet?! Inga videos på två månader och på insta händer inte mkt…

   Svara

    Vad skönt.

    Svara

  Min granne ringde häromdagen och sa att det stod en bil med en kvinna i och tog bilder på vårt hus. Var inte hemma just då men känner att hela situationen är så extremt obehaglig.
  Är det något man polisanmäler eller vad gör man?

  Svara

   Hon kanske tyckte att det var fint? Har ni trädgård eller något som utmärker huset?

   Svara

    Nej vi håller på och renoverar både trädgård och fasad. Så finns inget att fota liksom.

    Svara

    Detta. Tycker att du ska vara vaksam ändå men med största sannolikhet är det någon som bara tycker att huset är vackert. Jag är själv fotograf och älskar att fotografera olika äldre hus men får ofta stoppa mig själv när jag inser hur det kan tolkas.

    Svara

     Vi har byggställningar runt hela huset och tomten är en jordhög så det finns verkligen inget att fota.

     Svara

      Det där skulle kunnat vara jag! Som fotade alltså.. Nu var det länge sedan jag gjorde det. Men vår familj driver ett företag som monterar byggställningar. Då det titt som tätt försvinner material eller dyker upp någon ställningsfirma i stan som man inte känner igen, så fotar vi ofta och visar varandra. Typ ”undra vems ställning det här är”, eller ”jaha har den snickaren köpt eget material nu” eller ”titta den firman bygger ställning till takläggaren som var vår kund tidigare, är han billigare än oss(?)”.
      Haha 😆
      Kanske låter konstigare än vad det är! De flesta ställningsföretag har målat sitt material i en ”egen” färg.
      En tanke bara, så du behöver nog inte oroa dig för mycket i onödan!
      Och jag ska verkligen tänka på detta, att det kan verka obehagligt!

      Svara

       Såg ditt svar nu men hann svara på din lite kortare kommentar nedanför.
       Är i byggbranchen och har egna ställningar så dom är ju markerade med vårat företagsnamn också !

       Svara

   Nej du kan inte polisanmäla att någon tagit en bild på ditt hus. Du kan ju vara lite mer uppmärksam på folk som rör sig runt huset kommande dagar, men skulle tro att det bara var nån som hade anledning att ta kort på huset. Kanske ska göra samma typ av renovering på sitt egna hus eller liknande!

   Svara

    Har ett svar i mod men vi har ställningar runt hela huset och tomten är en jordhög så det finns verkligen ingenting att ta kort på i det här läget, vilket är det som gör mig orolig.

    Svara

     Hon kanske har bott i huset tidigare och åkte förbi? Eller könner någon som bott där? Hoppas det finns någon rimlig anledning 🙂

     Svara

      Känns orimligt då det är ett dödsbo och ägaren var väldigt gammal när han gick bort och den här kvinnan var 50-60ish.
      Vi har sporadisk kontakt med barnen till förra ägaren så vet att de inte är dom heller.
      Tyvärr är alla logiska förklaringar omöjliga nästan ..

      Svara

     Kanske är en långsökt tanke men personen kanske har bott i huset tidigare eller känner någon som gjort det och ville ta ett kort typ ”nu renoverar dom ditt gamla hus”… det kan vara helt oskyldigt. Vi hade ett landställe under min uppväxt och hade jag haft vägarna förbi det hade jag tagit ett kort för att visa mamma och pappa hur det ser ut nu 🙂

     Svara

      Svarade på liknande ovan 😊 Men kan tillägga att förra ägaren, numera död, har ägt huset från när det byggdes så kan inte vara någon förra ägare tyvärr. Hade gärna önskat dock!

      Svara

       Mitt svar hamnade i modd…??
       Orkar inte skriva allt igen, men det kanske också vara en ställningsfirma som fotat själva ställningen. Vanligt förekommande 😊 det skulle kunna vara jag som tog kortet! (Men inte i detta fall)

       Svara

        Tänkte även den tanken! Men vågade inte skriva för trodde inte någon skulle förstå 🤪 En av mina föräldrar var i den branschen hela min uppväxt och när jag växte upp så framkallade man ju bilderna efter varje semester. Tror du inte att det ALLTID var med bilder på minst en byggnadsställning?😂 Så är någon intresserad av hur man bygger en byggnadsställning i Thailand eller kanske i London så kan ni få se i vår familjs fotoalbum 🤓

        Svara

         Hahaha vad roligt 😄

         Förhoppningsvis ts så är det detta som hänt i ditt fall!

         Svara

          Haha man kan ju hoppas men det var en svenskreggad bil och vi är i Sverige. Är själv i byggbranchen så det är våra egna ställningar vi har.
          Aaaah jag vet inte är nojig bara men tack för era förslag 😁

          Svara

  Hur ofta dricker ni vatten?

  Svara

   När jag är törstig

   Svara

   När jag äter (frukost/lunch/middag) och när jag är törstig

   Svara

   Ofta. Har alltid ett glas bredvid mig.

   Svara

    Aldrig. Jag är Laila B.

    Svara

   Ofta. Minst två l per dag

   Svara

  Fyfan vad livet är tufft just nu. Jag känner att jag är påväg tillbaks i en depression pga så mycket skit som händer just nu.
  Har nyligen fått reda på att min mamma gjort en anmälan på sitt ex pga misshandel. Förundersökningen blev tyvärr nedlagt trots bevis, bland annat röntgenbilder på hennes arm som han bröt. Min pappa fick åka in till akuten idag pga misstänkt blodpropp.
  Jag har flera syskon som mår dåligt och som jag försöker finnas där och stötta. En syster vill inte gå till skolan eftersom hon har det så jobbigt där 🙁
  Jag är snart klar med min utbildning och har inte haft några framgångar i jobbsökandet ännu.

  Aah hoppas att livet vänder snart.

  Svara

   Det kommer vända ❤️

   Svara

   😔❤️

   Svara

   Hej Emma,
   Det kommer att vända jag lovar. Det är en storm som du behöver rida ut. Det kommer att bli bättre, och du kommer att både bli starkare och uppskatta livet mer sen. Se hur lång ni har kommit som familj, din mamma har lämnat sitt ex. Din pappa kommer att bli bättre förhoppningsvis. Din syster kan testa att byta skola eller ta sabbatsår (beror på ålder). Man kan faktiskt alltid ta igen missad skola på Komvux. Du kommer att få jobb snart, det kommer att vända jag lovar!

   Svara

   Finns en bok som hjälpte mig mycket under min depression, ”det kommer att gå över” heter den. Har du möjlighet så kolla på den ❤️

   Svara

  Är det någon här som tror på när man sänder ut energi/ tankar är det De man attraherar tillbaka? Har det hänt för någon av er? Typ i relationer, bostad jobb?
  Alltså att det man tänker och sänder ut på något vis hittar till än. Typ som attraktionslagen

  Svara

   Nej, låter overkligt.

   Svara

    Alltså ibland vill jag ju tro på det MEN då säger jag ju samtidigt att de som blir tex våldtagna, lever i krig, får cancer eller lever i svält har attraherat det själva. Så då blir jag nää det funkar inte så.

    MEN att ha ett positivt tankesätt kan ju givetvis ge en mer möjligheter än någon som har ett negativt tankesätt som sätter spärrar för ens möjligheter i livet.

    Svara

     Det fungerar och är helt magiskt. Oprah och i princip alla framgångsrika ”tror” på Loa. Losers gör det oftast inte för de har offerkoftor.

     Svara

   Nej. Magical thinking. Vill man ha något är det bättre att skriva en lista och jobba för att få det. Tankar ändrar inget.

   Svara

   Läs boken ”The Secret” den handlar om det och ja jag tror att tänkande och visualisering har enorm kraft i livet.

   Svara

   Istället för att förlita sig på det tror jag man ska bygga upp ett bra nätverk (hatar ordet förlåt) av människor för att få möjligheter inom alla dessa områden. Då pratar jag inte bara nära vänner utan att exempelvis alltid vara snäll och hjälpsam mot grannar och andra i sin närhet/omgivning, hålla kontakten med gamla kollegor, följa med på tillställningar där det även kommer befinna sig okända människor osv🤗

   Svara

   Det tror jag absolut på!

   Svara

   Ja fast du kan inte bara tänka du måste göra den fysiska förändringen som. Behöva för att kunna ta emot det.

   Svara

   Självklart. Universum lyssnar alltid!

   Svara

   Nej

   Svara

   Ja det tror jag men inte på något magiskt sätt utan att man helt enkelt sätter en standard för sig själv. Typ ”jag vill ha en bra man” = sållar ut skit. Ställer in sig på att vara positiv = positiva tankar föds. “Vill ha välbetalt jobb” = man sållar bort lågbetalda jobb och fokuserar på välbetalda jobb eller vägar dit. Det är som när man tänker på en färg och bara ser den runt omkring sig, på amma sätt tror jag man kan ändra sitt liv genom sitt tankesätt. Känna obildat att tro något annat.

   Svara

  Tänkte skaffa städhjälp. Ni som har det, hur ofta och hur många timmar kör ni?

  Svara

   Vi kör stöd varje fredag, ca 8 timmar per gång. Men då tvättar hon och stryker allt också, utöver städning. Bästa investeringen om man har möjlighet. Så mycket tid som kan läggas på familjen istället ❤️

   Svara

   Har 4 h varanna vecka. Värt varenda krona! Haft städhjälp sen 2006.

   Svara

   Fyfan skulle skämmas ihjäl om någon annan behövde ta hand om min skit.

   Svara

    Varför då?

    Svara

    Slipp då. Det är bara städning, så jävla farligt är det inte.

    Svara

     Varför gör du det inte själv då?

     Svara

      Alltså att låta någon ta hand om ens skit antar jag är vad som menas här.

      Svara

      Är inte anonym, men jag kommer vilja anlita städhjälp när jag flyttat till hus. Det frigör kvalitetstid med familjen och samtidigt bidrar det till jobb. Har själv arbetat som städare i tonåren och var väldigt tacksam för det jobbet.

      Svara

       Det bidrar väl rent krasst till minskad arbetslöshet i Polen

       Svara

        Ha, ha! Träffsäkert!

        Svara

      För att jag prioriterar annat. Men på vissa låter det som att de ska mocka upp ens bajs eller nåt, inte damma och dammsuga lite. Det är ett jobb, inte ett straff.

      Svara

    Ja herregud så hemskt att se till att en annan person har anställning….

    Svara

     Ännu värre att leva ett liv i 180 som innebär att man inte har 1 timme över i veckan så man kan städa sitt egna hem.

     Svara

      Man kanske har tid egentligen men man måste ju hushålla med orken. Kanske prioriterar man familjetid, fritidsintresse eller extra tid på ett inkomstbringande jobb över städning. Det lider man inte av. Har ett skönare liv utan städning.

      Svara

      1 h i veckan? Kanske om man bor i en etta.

      Svara

   Hur ofta och hur mycket beror på hur stort ni bor. Vi bor i en 2:a och har bara 2 timmar varannan vecka.

   Svara

  Dottern är 20 månader och vi ska sluta med böja nu i helgen. Behöver era bästa tips!

  Svara

   20 månader!

   Svara

    Nice!

    Svara

     Bebis!

     Svara

      Eh, ja det är en bebis? Eller toddler/småbarn snarare. Skönt att kunna bli av med det så snart som möjligt tycker jag.

      Svara

       Bebis? Hen är snart två år 🤯

       Svara

        Ja det är sant, småbarn då. Men en del kallar dem bebisar länge.

        Svara

        Vet du inte att barn i Sverige ska ha blöja tills de är minst 4? 😉 Annars är man barnmisshandlare.

        Svara

         Menade mer att man kallar en tvååring för bebis 😂

         Svara

       Om hen är redo tar det två-tre dar inkl natt torr. Det är de kanske inte före 2. Testa

       Svara

        Hen??! TS skrev ju klart och tydligt att det gällde dottern! Jeez.

        Svara

    😬🤪😂

    Svara

   Mitt bästa tips är att sluta med blöja när hon är redo, ställa fram pottan i god förväg, lägga lite böcker bredvid. Låta barnet välja o köpa underkläder som denne vill ha!!

   Svara

    Hon är redo i den mån att hon säger till när hon kissar så tänker att då kan vi likagärna skippa blöjan.
    Bra tips med böcker och underkläderna!

    Svara

   Köp boken ”pottfri på tre dagar” Den var till stor hjälp inför potträningen med dottern som då var 18 månader. På två veckor var dottern blöjfri utan olyckor. Någon enstaka olycka kunde förekomma under första perioden men det får man räkna med 😊 Vi tog bort blöjan nattetid också direkt! Tips tips tips

   Svara

   Vår dotter slutade vid 20 månader. Det tog 5 dagar innan hon sade till självmant och 2 veckor innan hon klarade av förskolan olycksfritt. Vi tog på natten samtidigt. Vi körde enligt boken blöjfri på tre dagar. Men då hon gått på pottan från hon var väldigt liten (babypottning på rutin) så kunde hon ju konceptet. Lycka till!

   Svara

  Är så himla ledsen i kväll. Ingenting går som jag vill (och försöker) i mitt liv och jag orkar snart inte med det mer.
  Har precis börjat ”dejta” igen efter flera år av absolut NOLL interaktion med killar, och det första som händer är att jag blir dissad två gånger på en månad, av två olika killar. Eller två och en halv, till och med. Och jag känner mig så värdelös.

  När ska jag få hitta någon som tycker om mig lika mycket som jag tycker om honom? När ska det gå lätt för mig? När ska jag få träffa någon? När ska jag få känna något? När ska någonting, någonsin, gå min väg?

  Allt känns så himla värdelöst och jag vet inte vad jag ska göra riktigt.
  (Obs inte bara killfronten det går åt helvete på, allting annat är också skit, men just i kväll är det killfronten som gör mig extra ledsen)

  Svara

   Tänk vad skönt att slippa killar!

   Svara

    Du jag tycker du borde ge dig själv en rejäl dos kärlek! Du har redan fixat så mycket, ge dig själv som kärlek 🙂 Kanske kan du köpa något gott just du gillar, ha lite spafeeling med dig själv där du masserar skalpen extra varsamt i duschen och smörjer in varenda liten vrå av kroppen, en bra film, tända ljus och bara ha en myskväll med dig själv.
    Tänk på vad bra du är ändå!

    Det är ju givetvis tråkigt att det inte blev något mer med de killarna men kanske var det för det bästa? Hellre att dom drar sig ur direkt än att du slösar tid på något som inte kommer bli. Nya kill-tag imorgon eller nästa vecka eller när du är redo! Låt inte de ha kontroll över dig, du är i kontroll! ❤️

    Svara

    Har ju tänkt det i flera år och var därför sjukt skeptisk till att öppna mig på det sättet igen. Men det gjorde jag, och det fick jag sota för ganska omgående. Så gjorde jag det igen, och fick sota för det med. Så nu skiter jag i det.

    Svara

   Men va fan, livet kretsar inte kring män och hur du mår ska inte vara upp till en man att förstöra. Kom igen nu, det handlar inte om dig om du blir ”dissad”, män är fan inte riktigt riktiga.
   Ditt värde ligger inte i händerna på männen och kom ihåg att det är en man som ska vara värd DIG inte tvärtom. Men du lär tro på det själv annars finns risken att du blir någon killes dörrmatta bara för att han ska uppskatta dig.
   Lev livet och gör sånt som gör dig lycklig. En man är INTE garanti för lycka. Gå vidare och ta hand om dig själv

   Svara

    Nu skrev jag ju dock att det inte bara är killfronten som är skit, utan allting annat också. För att kanske kunna undvika just den här typen av kommentarer. Just I KVÄLL är det män som gjort mig ledsen, och det måste jag få vara.

    Svara

   Var glad att du slipper dessa killar!
   Ett tips jag har är att söka terapi, det hjälper faktiskt!

   Svara

    Har precis bokat psykologtid.

    Svara

   Det kanske inte är någon tröst alls, men jag själv har haft svårt att ta tag i dejtandet och har ”dissat” killar pågrund av min osäkerhet. Det hade ingenting alls med dem att göra, utan bara p.ga min osäkerhet. Nu vet jag inte vad killarna tänkte, när jag gjorde det, men det jag försöker säga är att ibland har det inget att göra med personen som blir dissad utan bara om osäkerheten hos den som dissar.

   Svara

  Någon mer som stör sig på folk som älskar kaffe för mycket och pratar om kaffe hela tiden..
  ” ska bli gott med kaffe ”
  ” oh måste ha kaffe ”
  ” vill du ha kaffe ”
  ” äntligen kaffe ”

  Värst på jobbbet.. de höjer på ögonbrynen om man säger att man inte dricker kaffe…

  kaffe är vidrigt!!!!

  Ville bara få ut det (:

  Svara

   Älskar kaffe. Är höjdpunkten tycker jag med fikapauser. Du kan ju dricka något annat. Börja säga nu är det tid för te-rast eller något annat.😉

   Svara

   Åh nej är du en sån där tedrickare 😉

   Svara

   Jaaa eller hur 🙁 Att älska kaffe är typ det enda personlighetsdraget vissa har

   Svara

   haha det är ju ännu värre med folk som hela tiden ska påpeka att de inte dricker kaffe och tror att de är så speciella 🙂

   Svara

    Helt sant.

    Svara

   TACK! Jag måste fixa kaffe på morgonen om jag börjar först så alla ska få kaffe, jag dricker inte ens kaffe?!?! Har även rutin att göra rent kaffebryggarhelvetet. Jag som dricker te istället är det någon som fixar det till mig på morgonen som rutin, svar NEJ. Detta stör mig så mycket hahah.