”Apan satt i granen” spår i kort

Jag fattar att ”spådam” inte är en skyddad titel, men får vem som helst ta betalt för att hålla på med tarotkort, som enligt mig är rent hittepå? 
Vill folk betala för det, be my guest, men får man tekniskt sett påstå sig kunna en massa saker som inte går att bevisa? Som man helt plötsligt en dag kom på att man ju faktiskt kan? Eller är det bara att måla lite kort, hitta på att de betyder en massa saker och börja vända?
Är kraven så pass låga eftersom en felaktig framtidsvision inte orsakar någonting annat än själslig besvikelse?!

Hokus pokus filijokus liksom! 🧙

 

Jobbigt men nödvändigt

Karin ”Kajjan” Andersson öppnar upp på Instagram och delar sin resa mot ett bättre psykiskt mående. 
Hennes läkare uppmanade henne att gå till en psykolog, vilket hon till slut gjorde, efter att ha skjutit upp det i ett dryga decennium.
Nu har hon gått till psykologen en gång, och var med om en typ av introduktion. I inlägget berättar om hur anspänningen var så hög att hon var tvungen att sätta sig på en bänk och gråta, för att något eller någon är där och pillar på den rustning hon spenderat år på att göra så omöjlig att tränga igenom som möjligt.

Hon är fast besluten om att slutföra det här, hur utlämnande och påtvingat det än är.
Så heja dig, Kajjan! 💪🏻💪🏻

Hans Wahlgren har avlidit

Igår offentliggjorde Familjen Wahlgren att Hans avlidit efter en tids sjukdom.
Familjen har alla postat inlägg där de beskriver sin kärlek för honom, och överallt ifrån ramlat kondoleanser och hälsningar in.
Dottern Pernilla Wahlgren skriver att ”sorgen är ofantlig” och berättar att Hans Wahlgren somnade in natten till fredagen efter en tids sjukdom på sitt älskade Lagnö.

Hans och Christina Schollin träffades när de var 19 år och förra åren firade de 65 år tillsammans. 
Hans blev 86 år gammal.

Lite frågor…

Vad skulle du sätta för rubrik på den här videon? 😁

Hur mycket brun utan sol hade man spraylackerat Charlotte Perrelli med inför hennes Eurovisionmedverkan?
Hon ser minst sagt välgrillad ut.

Att sy upp och möjligen om kläder kan jag, men att sy ett plagg från grunden? Jag har visserligen aldrig försökt sedan jag misslyckades i syslöjden, så kanske är det bara ett mönster som skiljer mig från ett mästerverk? Vad tror ni?

Märkning av AI-bilder?

Kan man driva frågan med AI med Konsumentverket eller liknande tro? Att man måste märka reklam med att det är AI?

Jag fick den här frågan på Instagram om AI och jag kan säga så mycket som så här.
När en etablerad media använder sig av AI för att sammanfatta en text så framgår det tydligt. Så här:

Vad tycker ni? 
Vill ni se ett krav på att kommersiella bilder skapade av en AI markeras på ett tydligt sätt?

Två frågor

Kan vi inte enas om att vi ska sluta döma andra och kommentera andras utseenden för deras kroppar och hur man ser ut, liten som stor, kort som lång, mörk som ljus.

Två frågor…. 
Eller egentligen denna enda faktiskt:
Hon skriver att vi borde enas om att sluta döma och kommentera människors utseende, men hur går det ihop med den här utsagon från henne? Eller är det enbart npf-diagnoser och människor som spelar cello som döms i hennes inlägg? Kommer man undan Linns kritik så länge man står i underkläder eller bikini?
Jag tror bara det här – återigen – är en ursäkt för att  posta liknande bilder där hon sen bara kan luta sig tillbaka för att skörda komplimangodlingens sådda åker.
Hon är varken den första eller den sista att dra det kortet. 😁😁

Och ja, jag vill fortfarande veta vad som är fel med cello. 🤔

Hur ska man tolka det här?

Sedan jag skrev det här inlägget har det varit febril aktivitet, både inne hos Anna Toledano Book men också på Monoklinikens Instagramkonto. Läs gärna det inlägget innan du läser det här. 😊

Nu har det nämligen hänt ett par subtila, men  samtidigt medvetna saker på deras respektive konton. 
Anna Toledano Book har raderat sitt Instagramkonto, platsen där själva samarbetet skulle visas upp, samtidigt som Monokliniken tagit bort Annas höjdpunkt från sin sida. Man har även flyttat Annas svenska kollegors höjdpunkter längre bak i samligen.

Vad gör ni för tolkning av det här? 

Alexandra Nilsson om hur hon tog sig ur depressionen

Bildkälla: Alexandra Nilsson Instastory

Alexandra Nilsson öppnar upp under en frågestund på Instastory, och berättar om saker hon gjort för att ta sig ur sin depression. 

Jag började gå till en psykolog när det var som värst, sedan gick jag där i kanske 10 veckor tills jag kände att jag inte kunde hämta mer (just där).
Jag började aldrig igen men jag har ändå lyckats ändra mycket. Så att gå till psykologen ledde till nya tankar som ledde till att jag…

..tex tog bort människor som inte gjorde mig glad samt avföljde triggande konton. Jag tog ansvar för mitt eget välmående.

Sen såg till att skapa nya möjligheter själv. Öppnade nya dörrar genom att bryta mönster osv osv  Allt detta har gjort mig lyckligare! Men det går inte på en dag eller två (tyvärr) // Alexandra Nilsson

Det här:

👉🏻 Jag tog ansvar för mitt eget välmående. 👈🏻

Det borde fler göra!

Sen vill Alexandra även bleka ”kinapuffen” men det löser ett helt annat problem, som vi får skriva om ett annat inlägg. 😂