Tomas Kaya

På tal om att visa upp sina barn på sociala medier, så fick jag det här inlägget skickat till mig från en följare på Instagram. 
Inlägget är publicerat av en man vid namn Tomas Kaya, som enligt sin presentation bland annat är förskolepedagog och barnrättskämpe. För sina 39 000 följare på Instagram skriver han om allt från barns rättigheter på internet till olika myter, och just det här inlägget som jag fick, handlar om 8 problem med att exponera barn på sociala medier.

De två första punkterna är:
1. Barn riskerar leva upp till offentlighetens förväntningar i en tid då de är tänkta att själva forma sin identitet och självkänsla. ”Jag ska vara den man förväntar av mig. Istället för den jag är”.
Här är väl Margaux Dietz son ett lysande exempel på det, då han agerar regisserat och vill göra omtagningar om han upplever att han inte ”presterat” bra nog, trots att ingen filmande kamera fanns i närheten. Detta har sonens pappa berättat om i intervjuer.

2. Barn lär sig leva ett konstruerat och iscensatt liv inför kameran, istället för det riktiga livet bortom kameror. Det kan skapa förvrängda uppfattningar.
Återigen – Margaux Dietz son och alla andra influencerföräldrar gör detta, oavsett vad de själva anser om saken.

Tankar?
Resten av punkterna hittar du i Tomas inlägg här högst upp.

 

Magdalena Graaf rasar på kommentarer om sina barn mm

d

Jag kommer inte orka bråka eller behövs gå in varannan timma i kommentarerna hela nätterna och radera skit. För att 2-3 människor är gränslösa och sjuka
SNÄLLA, ge FAAN i att göra elaka personangrepp! Lämna mina barn utanför era konstiga iakttagelser och tyckande.
Hacka på mig! Men visa lite jävla respekt mot mina pojkar! Vidrigt!
[…]

Men när ni skriver om mina pojkar. Då får jag vittring på blod. Jag kan lyfta en bil för mina killar. Jaga dig/er till jordens ände. Jag har inga som helst skrupler. Jag svär på att inget NÅGONSIN kommer vara ogjort eller bortglömt. Jag glömmer aldrig när det kommer till dom jag älskar mest. // Magdalena Graaf

Magdalena Graaf ser rött på sin blogg efter att man gett sig på hennes barn i kommentarsfältet och jag förstår henne. 
Det finns väl inte en enda förälder i hela världen som inte hade reagerat så här? Eller jo, så klart det finns det, världen är ju full av dårar, men vilken NORMALT funtad förälder hade inte blivit förbannad på det här?
Det finns dock en väldigt enkel lösning på problemet, men influencers brukar inte vara så pigga på den, eftersom det inkluderar att inte inkludera sina barn på de egna plattformarna.
Mata inte trollen, är min spontana slutsats. Dela inte med dig av sådant som kan användas som ammunition mot dig när du irriterat fel person. Det innebär en begränsning med vilket content som kan publiceras, men samtidigt vet man att det skyddar ens nära och kära.

Ja, du borde kunna lägga ut bilder på dina barn, och du borde kunna ramla hem genom valfri mörk park på väg hem från krogen, spritt språngande naken utan att något ska hända dig.
Man borde kunna, men man bör inte eftersom världen är full av idioter och förövare.
Därför skriver jag det här tipset.
Man borde kunna, men kan inte.

Det är en hel del sprängstoff i Maggans inlägg – mer saker för läsarna att uppröras över.
Bland annat tycker hon att Israels låt borde vunnit Eurovision, och så skriver hon att hon saknar covid-restriktionerna när man kunde tacka nej till praktiskt taget vad som helst, så fort man kände sig lite snuvig.
I alla fall den sista punkten kan jag absolut skriva under på så…
Hon blandar även in nya bilder på sina hundvalpar, så känslorna r lite ”all over the place” som Prins Daniel sa efter prinsessan Estelle fötts.
Hundvalpar, Israels bidrag i Eurovision, hatr mot barn och sen en längtan tillbaka till restriktionerna. Herregud, vad ska folk välja att uppröras över? Det är som en ”trigger-buffé” att bara kasta sig över och morrande börja äta av.

Dags för uthängning?

Fredrik ”Geniet” Söderholm känner sig en smula osäker efter en liten kritikerstorm, men undrar samtidigt om en ”skamning” av svenska kändisar som varit tysta om folkmordet i Gaza är rätt väg att gå för att få med sig folk? 
Redan i kommentarsfältet har följarna börjar tagga offentliga personers konton, vars innehåll man tycker varit på tok för tyst vad gäller kriget.
Vissa offentliga personer som taggas har kanske varit helt tysta, medan andra får en oförtjänd släng av sleven och anklagas trots att de flera gånger uppmärksammat och postat inlägg om det som sker.

Jag har exponerat eller ”hängt ut” – om du så vill – kända personer som gjort klandervärda saker, men jag tror aldrig jag uppmärksammat en ”ickehändelse” på det här viset.
Efter över 18 000 inlägg så vill jag kasta in en brasklapp, för jag kan ha glömt bort några styckens innehåll, men jag tror inte jag gjort det.

En annan som tydligt markerar mot EBU efter helgens final av Eurovision i Malmö är Eric Saade, som under sin medverkan kuppade in en palestinasjal runt handen. 
Han skriver så här inett inlägg efter helgens final, där han kallar EBU för rasister och att organisationen stöttar etnisk rensning och folkmord.

Vad tror ni om en klassisk uthängning? Är det vad som krävs, för att få fler att engagera sig, eller är det fel väg att gå?
Diskutera i grupper om fyra. 😊

Haveristerna om Johanna Bladhs föreläsning

Argbiggorna inne hos Haveristerna är mäkta upprörda efter att ha upptäckt presentationen av Johanna Bladhs föreläsning, där hon bland annat kan hjälpa till med att förbättra arbetsklimatet på en arbetsplats eller få de anställda att blomma ut i sin alldeles egna inre Beyonce. 👯‍♀️
Jag menar, vem vill inte det?

Haveristerna tycker inte det är klokt att företag betalar för det här då Johanna använder ”mall 1A för att bli en välfärdsentreprenör”.
Jag tycker att Haveristerna borde ta fram en egen föreläsning att sälja in med klassiska floskler – och ta minst 25 000 papp för besväret.
Det finns pengar i föreläsningsbranschen, det är en sak som är säker.💰💸

Nu ska Bella bli ”kepstjej”

Isabella Löwengrip meddelar nu på Instagram att hon nu ska bli en ”kepstjej”.
Jag undrar mest om det är Paul som önskat sig en ”kepstjej” med tanke på hur många åsikter han haft vad gäller Isabellas utseende, och de förändringar hon även gjort.
Det är ofta man får läsa om att ”Paul sagt ditt eller datt” om hennes utseende, kropp, stil, och allt annat där emellan och hur hon nu ska ändra på vad det nu än är han kritiserar.

Det var i alla fall min första tanke när jag läste Isabellas inlägg, men jag vet i alla fall en här inne som inte kommer hålla med. 😁

Grammisgalan influencer style

Peg Parnevik i helsvart.

Theoz växer upp och gör sig av med z:at sist i namnet och poserar i vuxenkostym.

Molly Sandén körde också på helsvart.

Benjamin Ingrosso i rött.

Sist men inte minst så framförde Molly Sandén sin låt ”Hålla mig” för första gången och var strålande, som vanligt!

Ebba Buschs ”felaktiga version”

Vår kära kollega på @kändisarkommenterar har postat det här inlägget på Instagram, där hon delar ett inlägg av Ebba Busch som berör Israels medverkan i Eurovision. Längst ner i det nuvarande inlägget står texten ”en tidigare felaktig version låg uppe tidigare”.
Ebba har alltså raderat sitt första inlägg, eller i alla fall å det grövsta skrivit om det.
Svajpa till bild 2 för att läsa den ”felaktiga” versionen.

Borde kanske partiledare och vice stadsministrar också ha någon som slänger ett öga på deras texten, särskilt när det rör så här känsliga ämnen? 
Vad säger ni?

Onlyfans-Julia om varför hon tackar nej till intervjuer

Onlyfans-stjärnan Julia Markham har postat ett inlägg om varför hon avböjt hundratals intervjuförfrågningar, debatter och studier genom åren då hon anser det vara slöseri med hennes tid och energi, om syftet är att hon ska ”försvara” sina livsval eller få dem att byta åsikt. Bilderna är skärmdumpar på meddelanden och svar som Julia fått och svarat med.
Hon skriver att hennes utseende inte definierar vem hon är eftersom det kan ändras, och hon har inga problem med att det sexualiseras, värre hade det varit om det var hennes personlighet eller yttre ”skal” som skulle användas för ändamålet.

Vad tycker du om hennes resonemang?

Julias konto är privat så därför bäddar jag inte in inlägget, men du hittar det här.

Caroline Roxy når 1 miljon streams på 1 månad

Jag skrev en del om Caroline Roxy i början när jag startade Bloggbevakning, men har inte riktigt inkluderat henne i min bevakning de senaste åren. Dock följer jag henne fortfarande på Instagram och där dök det här inlägget upp. Hon är alltså dj och släpper musik kontinuerligt, och hennes senaste singel  ”Higher” har streamats hela 1 000 000 gånger sin första månad på Spotify.

Vad roligt och häftigt att det går så bra för henne!
Vill du lyssna på hennes musik så hittar du den här. Något som faller dig i smaken?