Nya akutproblem för Magdalena Graaf

Fick hem Sten igår. Ingen rolig syn. Alltid är det något
Stens mun är riktigt illa däran. Bokat operationstid för att dra ut tänder och få ordning på hans tandkött imorse.// Magdalena Graaf

Som om det inte vore nog med gråa små Ior-moln över Magdalena Graafs huvud, så kom det ett till tuffandes i och med återkomsten av hunden Sten.
Sten fick tillfälligt flytta ut när Magdalenas andra hund skulle få valpar, och han kom hem igen efter ett par veckor. Och luktade gravöppning i munnen.

Messat med min vetrinär, för att se om man kanske måste få i honom penicillin så fort som möjligt
Hur i helvete kan dom ha blivit så dåliga på bara ett par veckor. Stackaren. De har riktigt ruttnat.
Jag har alltid borstat och hållit efter dem. Detta gick snabbt. Man känner riktigt hur illa det är. Han luktar död 1 meter i omkrets stackaren. // Magdalena Graaf

I ett nyare inlägg kom det en uppdatering vad gäller vårdbehovet i den lille voffemunnen.
Kommer han åka till Esteworld med Anna Book för att få nya sponständer?
Nä, Magdalena verkar ha åkt på ett helt osponsrat besök till veterinären som meddelade henne att det kommer bli ett dyrt kalas, vilket – enligt Magdalena – inte spelar någon som helst roll så länge han inte har ont.
Så kanske är Esteworld i Istanbul ett alternativ ändå, även om det inte är hela behandlingen utan bara lite rabatt på priset? Ett alternativ till de riskkapitalbolagsägda veterinärkliniker som jag skrev om här?

Jag hade åkt, en liten hund som Sten får ju till och med åka i kabinen!!!! 
Esteworld, här kommer viiiiiiii!

 

Högt och lågt i kommentarsfältet hos Bella

Det är ett råd som jag verkligen har tagit till mig – Och det har fungerat för mig. Att inte pausa privatlivet bara för att det är mycket på jobbet.
[…]

Om jobb-glaset alltid är fullt och det privata glaset alltid är tomt så kommer man inte leva ett hållbart liv. Det är viktigt att fylla det privata sociala glaset också. // Isabella Löwengrip

Götlabörj.
Sveriges baksida. Lilla London, om du så vill.
Isabella Löwengrip har postat ett inlägg som egentligen skulle kunnat delas upp i tre tårtbitar, där alla hade kunnat vara ett kort, men eget inlägg, men hon tjoffade ihop det i ett och samma.
Först skriver hon om sitt tips till alla som jobbar mycket. Det är att inte pausa privatlivet, oavsett hur mycket man har på jobbet. Hon menar att man inte laddar batterierna bara av gå hem och sova utan det är bättre att istället ”stänga av mobilen och ta en promenad med en vän, äta en enkel middag ihop i mjukisbyxor – Eller ta på klackarna för en drink”.
Efter det är Isabella och partnern Paul är på besök i Sveriges baksida, ”lilla London” om du så vill. De är där med anledning av sitt nya AI-projekt, som sitter i lokaler på Hisingen. I nuläget tar de bilen dit, men när kontoret flyttar in till stan så kommer de kunna ta tåget istället.
Längre ner i inlägget berättar hon om hur hon och Paul är ambassadörer för cykelmärket Trek, och att de filmat och fotat i tre timmar inför kommande reklam.

Med det konstaterat så förstår ni kanske att kommentarsfältet spretar en smula, men de allra flesta är trevliga eller rent av lite småroliga.
De handlar om allt från miljötänk till att deras AI-företag borde tagit fram en cykelvideo, så hade sluppit cykla runt i tre timmar.
Ingen dum idé alls faktiskt.

Ett ambassadörskap är ett långtgående samarbete där det ofta rör sig om företag eller produkter man använder på en daglig basis. Företag kan också köpa enstaka reklaminlägg hos influencers och då är det inte tal om ett ambassadörskap. Marknadsföringslagen gör ingen skillnad på om ett inlägg är ett enskilt köpt reklaminlägg eller ett långtgående ambassadörskap. De ska markeras på exakt samma vis. Tjo!

Not true, actually. Enligt Isabellas kommentarsfält så heter faktiskt Slottskogen officiellt Slottsskogsparken men det är ju ingen som säger idag.
Baam, Baam, Baam!

Ett tips mer i stil med det jag fått lära mig och lever efter. Skönt att man inte är ensam om att bara vilja ställa in glasen i diskmaskinen än fylla dem med något alls.

 

App, app, app! Inte alla sagoberättare! Det har väl gått hyfsat bra för J.R.R. Tolkien och hon Rowling?

Så länge hon inte envisas med att flyga privat-get så är allting annat ett steg i rätt riktning.


Biancas nya reklaminlägg engagerar

Bianca Ingrosso är nya ansiktet och kroppen utåt för det aningens problematiska företaget Calzedonia – och varför jag anser det kan du läsa om här – och nu har hon postat reklaminlägget här ovan där hon poserar i en bikini. 
I kommentarsfältet tjafsas det hej vilt, där nivån på kommentarerna stundtals är pinsamt låg. Biancas fans försvarar sin idol med näbbar och klor, och på samma sätt vare sig kommentarer innehåller rimlig kritik eller rena hån riktade mot Bianca.
Om det var problematiskt att Gina Tricot slopade sin tidigare ätstörningspolicy för att kunna slå mynt av Biancas varumärke, så är det minst lika problematiskt att samma ätstörda modell anlitas av ett bikiniföretag. Dock har Calzedonia aldrig haft något typ av ätstörningspolicy utan sparkade som sagt Nicole Falciani för att hon var för ”tjock” enligt deras mått mätt, så de lär inte bry sig ett skit om vilka signaler det här sänder ut, men Bianca borde göra det.
Nu verkar hon inte göra, men då får man också tugga i sig kritik om att man som öppet ätstörd bestämmer sig för att jobba som bikinimodell.
Jag tänkte fråga er vilken kommentar som ni tror att jag håller med, men jag insåg att det skulle bli på tok för enkelt.
Det här är alltså en representation av Biancas kommentarsfält, om du inte orkar skrolla själv.

En sista sak som är problematiskt är att två kommentarer som dessa, där den ena innehåller adekvat kritik och den andra mer av ett hån, buntas ihop som att vara i en och samma kategori och allt ska bemötas med fokusförskjutning i form av gap och skrik om avundsjuka, hat, mobbning, feta tanter, och att man ”ALDRIG FÅR KOMMENTERA NÅGONS KROPP!” istället för att bemöta det som bemötas bör, och inte för att vara inne och svinga åt alla håll. 
De förstår kanske inte bättre?
Att det inte är deras kompis Bianca som någon ”hatar på” utan att inlägget de sitter och försvarar är ett reklaminlägg som Bianca fått X antal miljoner för att posta.
Bianca kommer ju heller aldrig bemöta den här kritiken, för hon kör ju med samma retorik som sina unga fans, men att hon inte har någon som går in och rensar i hennes kommentarsfält, om hon inte orkar eller vill göra det själv, är också anmärkningsvärt med tanke på hur det låter, under praktiskt taget varje inlägg.

Så tycker jag…

Blocka kändisar som inte lyfter krisen i Palestina?

Många inbäddade inlägg, jag vet, men så blir det ibland…
Kort sammanfattat så uppmanade Fredrik ”Geniet” Söderholm till en kollektiv jätteblock av alla kända/offentliga personer som inte tagit ställning eller i alla fall lyft den humanitära krisen i Palestina, för att sätta press på dem att använda sin makt till någonting annat än att få folk att köpa en massa skit.
Han har publicerat ett par inlägg om saken, och här även postat en video med anledningarna till varför, som är på engelska.

Lady Dahmer har postat ett liknande inlägg på svenska, så om du inte riktigt förstår anledningen till den här kändisblockaden, kika på den för hon förklarar det hela väldigt bra. Mindre bra skulle det förmodligen bli om jag skulle försöka sammanfatta den här, så titta på hennes video istället. 🙂

En uppäten klöv drog igång diskussion om veterinärpriser

Therese Lindgren fick bege sig omedelbums till veterinären efter att hunden Rasmus hittat ett rådjursben, päls, klöv och allt som han satt i sig innan matte hann avbryta det hastigt uppkomna mellanmålet. 
Anledningen till att hon åkte till veterinären är för att hon inte visste om benet svalts i ett stycke eller om det tuggats sönder.
I kommentarsfältet skriver Therese att röntgen visade att alltsammans var söndertuggat men att de nu skulle ”kräka” Rasmus för att få upp allt den vägen. Många skriver i kommentarsfältet att det är hutlöst att veterinären vill att Therese ska betala för att kräka hunden, eftersom det är helt naturligt för hundar att äta den typen av djurdelar. Att det bara handlar om att riskkapitalbolag vill tjäna så mycket pengar som möjligt på djurägare som är beredda att göra vad som helst för att rädda ett älskat husdjur. Debatten har ju varit het i media de senaste veckorna.
Då dyker det upp en veterinärstudent som skriver att hon blir så ledsen av att läsa sådant och att det inte är veterinärerna man ska gå på i så fall, utan riskkapitalbolagen. Att så länge en veterinär inte driver eget så kan de inte påverka priserna. Hon skriver också att man inte ska dra för stora växlar på kräkbehovet eftersom ingen vet mer än den knapphändiga information som Therese skrev i sin kommentar, och att det alltid är djurägaren som fattar det slutgiltiga beslutet om vilken behandling djuret ska genomgå.

Jag är tacksam att hon orkade förklara, för jag har inte funderat över vilken veterinär vi går till, utan det blev den som låg närmast, och det var från början en privatägd liten klinik, som senare blev uppköpt av Anicura – så klart – och sen fortsatte vi bara gå dit. 
Med Selma hade vi ju klippkort på den dygnet runt-öppna djurakuten i Bagarmossen så då hade vi ju inte mycket val, men precis som vi hellre handlar i den privatägda djuraffären i Gustavsbergs centrum istället för på den Arken Zoo som köpte upp den privatägda butiken i Orminge Centrum, så ska jag kika på vad det finns för privatägda kliniker här i närheten för – förhoppningsvis bara –  vaccinationer och liknande.

Ni som äger djur, hur tänker ni kring det här?
Vad går ni till för veterinär med dem?

Hus och hem i influenservärlden

Det finns inga som älskar att flytta och renovera mer än influencers.
Marcelo och Emilia vinner nog priset för flest flyttar på x antal år, men de är inte ensamma om att boa och om-boa stup i kvarten.
Köpa, renovera, packa, flytta, packa upp, sälja, packa, köpa, renovera, flytta, packa upp…. och så fortsätter hamsterhjulet.
För någon som är intresserad av att göra en ”bostadskarriär” så är det här förmodligen ett bra sätt att göra det på, men jag blir mest sekundärutmattad av blotta tanken. Igår skrev jag ett inlägg om Jens Byggmark och Michaela Delérs ”skilsmässohus” som de tvingades sälja pga ökade kostnader, och tänker att jag fortsätter lite på det inslagna spåret. Det rör ständigt på sig vad gäller det här. 😊

Margauc Dietz sålde den berömda ”trappvideo-lägenheten” i början av 2023, för att köpa ett riktigt renoveringsobjekt, där det faktiskt var motiverat att riva ut så mö som fanns. (Mö är ett småländskt ord för mycket) 🙂

Den nya lägenheten skulle bli en dröm enligt Margaux, och nog har den förändrats alltid.
Det kan man nämligen se på de bilder som ligger ute på Hemnet. Ja, lägenheten är till salu, och Margaux bekräftar i ett dm till mig att det är hennes lägenhet, men säger ingenting om vart flyttlasset går. Kanske till en gemensam lägenhet med den än så länge ganska anonyma pojkvännen?
Rena spekulationer så klart, men till salu är lägenheten.

Bilderna kommer från mäklaren Sjöman/Frisk. 

Bildkälla: Bingo Rimer Instagram

En annan som håller på att skapa ett drömhem, om än mer av ett ”semesterboende” är Bingo Rimér. Han har köpt ett hus i skärgården, som han hållit på att fixa och putsa på, och visar nu upp resultatet, trots att han inte är färdigt.
Det ser ju magiskt ut. 🤩

@kändisarkommenterar har postat ett inlägg där hon driver med Alexandra Nilssons story där hon skriver att hon och sambon Andreas kommer behöva leta efter en ny lägenhet inne i stan, två miljoner under det de vill ha.
De har ju sålt sin lägenhet här i Tollare, för att flytta in till stan, och där är ju tyvärr allt snordyrt. 🙁


Alice Stenlöf har sålt lägenheten med den fina balkongen och letar nu efter en trea i Vasastan. ”Vasastan blir inte av med mig dock… har ni någon trea i krokarna som ni vill lämna över så hojta ✌️”
En av hennes följare tipsar henne om Hemnet, det är nästan lite gulligt. Hon får även några kommentarer från personer som säger sig vilja sälja just i Vasastan och en av dem är halvinfluencer, Sarah Tjulander.
Om Alice ska köpa den nya lägenheten tillsammans med sin flickvän förtäljer inte historien.

Kenza Zouiten Subosic flyttar inte permanent ut till huset utanför Norrtälje, men i juni flyttar familjen sitt pick och pack dit över sommaren. 

En liten bubblare för den som önskar inspiration för sovrumsinredning. 😆
Goalz, inte sant?


Edit – tidigare stod det felaktigt att detta var huset i Bräcke, utanför Östersund.

Rädda era barn från Pontus Rasmusson

Behöver jag ge en kort presentation av Pontus Rasmusson för kontext?
Okej, hellre en gång för mycket än en för lite.

Pontus Rasmusson är en influencer som fått sina konton avstängda från Youtube eftersom han ansågs bryta mot plattformens barnsäkerhetspolicy, där han bland annat riktat sexuellt laddat innehåll mot sina relativt unga följare.
I en efterföljande intervju med Lilla Aktuellt att han så klart inte vill vara tillsammans med ett barn, men dessa barn kan ju växa upp och vilja vara med honom. Det var inga konstigheter, enligt honom själv.
Han har även publicerat inlägg med syfte att återigen försöka normalisera relationer med stor åldersskillnad. Allt för att rättfärdiga sitt beteende.
Lite där har vi Pontus Rasmusson i ett nötskal, och anledningen till att jag fortsätter skriva om honom är för att jag hoppas att nästa flicka som fastnar i hans klor, han föräldrar som kanske läst eller hört någonting om honom som för dem att reagera. Behövs det mer underlag för det så kan man alltid läsa det här inlägget eller varför inte hela Pontus kategori? 
Annars är det bara att skrolla vidare…

@joentok

Varför fick jag detta skickat till mig precis…?

♬ Not Like Us – Kendrick Lamar

Det är influencern @Joentok som publicerat den här videon där Pontus ses hänga med och gå hand i hand med den här flickan och här under har jag skrivit ut vad som står i Pontus och den här flickans chattar som finns med i videon.
Flickan har också postat videon på sitt konto så jag kunde se att det kom från henne, det som finns i Joentoks inlägg, och i kommentarsfältet bekräftar hon även att hon varit hemma hos Pontus. 
Jag kan tyvärr inte pixla flickans ansikte i videon, så lämna henne ifred och fokusera på Pontus och vad han håller på med istället.

Pontus: 👍❤️❤️
Flickan: Tack så mycket! 😍😍
Pontus: Hur gammal är du förresten?
Flickan: 09 (Man fyller 15 under 2024)
Pontus: Serri? Hade aldrig kunnat gissa på det. 😅
Flickan: Hahaha ja tyvärr är jag det
Pontus: Hahah snart är du 15, 18, 20 osv det går snabbt 🤙

Pontus: Tjaa Kul att träffa dig! ☺️
Flickan: Hahaha detsamma
Pontus: Skickar du bild ❤️
Flickan: Aaa vänta lite (Skickar bild) 
Pontus: Bästa 🥰
Flickan: Ska du lägga ut på Insta?? 
Pontus: Naa alla skulle bli för avis att jag hänger med en så snygg tjej 😉

Det här är alltså efter att han fått reda på flickans ålder som då alltså är 14 eller möjligen nyss fyllda 15 år.
Pontus Rasmusson är född 1998 och är alltså med sina 25 år, hela 11 år äldre än flickan. 

Bildkälla: Pontus singelomslag

Vi var inte överrens om den röda flaggan i det här inlägget.
Kanske funkar de lite bättre här?

Bingo Rimérs teori om kvinnor och desserter

Bingo har sitt konto öppet för tillfället så jag bäddar in hans inlägg här.
Skulle detta ändras så kommer texten här.

Bingo Rimér har alltså en teori när det kommer till kvinnor och desserter, och den är handlar kort om att en kvinna alltid kommer tacka nej till dessert om hon får frågan, och därför är det bättre att beställa det ändå, för hon kommer garanterat vilja ha, säg – kladdkaka med grädde – efter maten. 
I kommentarsfältet är det delade meningar. Vissa tycker att Bingo mer eller mindre knäckt gåtan på vägen till alla kvinnors hjärta, medan andra tycker att det är att tvinga på någon någonting de inte vill ha, och inte kan säga nej till om dejten redan beställt in det.

Den här sista kommentaren handlar om att det var tur att Bingos ex Katrin Zytomierska inte var med.
Hon ska nämligen ha kommenterat Novas matvanor i Relationspodden som duon har tillsammans. Den ska dock gå i graven efter deras liveturné.
Jag har inget minne av att ha hört Katrin kritisera Novas matvanor. Vad jag däremot minns är när Bingo säger till Nova att han ska mata henne så att hon blir riktigt tjock så att ingen kille ska vilja ha henne. Pappas flicka typ.

Vill ni ALLTID ha dessert, även om du tackar nej – enligt Bingos teori – eller beror det helt på?
Vill man kanske välja själv vilken dessert – om någon – beroende på om man är sugen på efterrätt just vid det tillfället?
Hur hade ni reagerat om en man – Bingo verkar utgå från manligt och kvinnligt – beställt dessert till dig utan din vetskap?
Är man sugen kanske man äter den med god aptit, men är man stoppmätt så blir det ju mer av en plåga att tvinga i sig en dessert man inte vill ha, bara för att inte känna sig dum?